oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. december 12. 06:03,  Megéri hazajönni? 661 komment

2012. december 12. 06:03 Határátkelő

Megéri hazajönni?

Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok!

bőrönd fiatal nő_1.jpg

„Ebben a levélben nem az élményeimről szeretnék mesélni, mint sokan, hanem a tanácsotokat szeretném kérni, hazamenjek-e vagy sem. Kérlek, segítsetek, mert tényleg nem tudok dönteni.

A helyzet a következő. Brüsszelben élek idestova egy éve. A legtöbb itteni fiatal külföldihez hasonlóan én is egy EU-s intézményben kezdtem gyakornokként, a féléves gyakornoki idő letelte után pedig itt ragadtam egy pénzügyi cégnél szakmai szempontból nagyon jó pozícióban.

Ugyan a munkám nagyon sok stresszel jár, nem is szeretnék innen nyugdíjba menni, de első „igazi" állásnak nagyon jó, úgyhogy illene eltöltenem itt ha nem is az optimális 3 évet, de egyet mindenkeppen. Ez az egy év nyáron fog lejárni.

Brüsszelben "elvagyok", nem érzem magam se túl rosszul, se túl jól. Valószínűleg ebbe az is belejátszik, hogy nagyon hiányzik a Budapesten maradt családom és persze a szerelmem. Leginkább Ő, nevezzük most Kornélnak.

Kornél még egyetemista, júniusban fog végezni, úgyhogy nagyvonalakban az a terv, hogy megpróbálkozik Brüsszelben is és Budapesten is az álláskereséssel, és majd ahova felveszik, oda megyek én is. Amúgy most nagyon úgy tűnik Budapesten fog tudni elhelyezkedni, persze nem okozna gondot kijönni sem.

Így azért mégiscsak döntenünk kell valamennyire, hiszen mi van, ha két helyre is felveszik vagy sehova sem, stb. Meg aztán mégiscsak döntenünk kell, melyik országban akarjuk elkezdeni az életünket, amin később sokkal nehezebb lesz változtatni. Szóval kérlek, azt a tanácsot ne adjátok, hogy oda menjünk ahol jobb a munkalehetőség, mert ezt a kört már többszörösen lefutottuk.

A magyarországi helyzetet azt hiszem, nem kell részleteznem, annyit azért hozzátennék, hogy híreket leginkább az indexen olvasok mivel/emiatt a beállítottságom a klasszikus értelemben vett balliberálishoz közelít.

Azaz nem tudom, tényleg olyan rossz-e a helyzet, mint amilyennek innen látszik, vagy csak kétségbe vagyok esve olyan emberként, akinek fontos az intelligens, pragmatikus kormányzás és a társadalmi kontroll.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem szeretem a magyarokat, szerintem egy átlagon felüli intelligens, tiszta és őszinte nép vagyunk a rengeteg gyanakvás és irigység mellett.

Meg aztán magyarnak születtem, a magyarságomat, ha akarnám, sem tudnám megtagadni, ahogyan azon sem tudok változtatni, hogy utálom a resztelt májat vagy hogy hiszek Jézus Krisztusban. Nem mintha ezen változtatni kellene, csak mondom.

A lényeg a lényeg, szerintetek hol kezdjük el az életünket? Magyarországon, ami valljuk be kelet-európai ország annak minden hátrányával (demokratikus gondolkodás nem megerősödött, zárt társadalom, mindent a szívünkre veszünk) és előnyével (szoros kapcsolatok, őszinteség, érzelmesség)?

Külföldön, ahol más előnyök és hátrányok vannak, de legalább a vezetés nem viszi számomra nagyon rossz irányba az országot? Magyarországon, ahol a család és barátok vannak? Külföldön, mert a barátok többsége úgyis már kint él és repülővel 2 óra alatt haza lehet érni? Mit gondoltok? Csak azt ne mondjátok, hogy nekünk kell megbeszélni!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Brüsszel Belgium

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr414960954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pdudas 2012.12.12. 23:11:16

@váj mí:
semmi gond - de manapsag semmi sem biztos.
Szeretunk itt elni, a munkahelyem is stabil, korlatlan szerodesem van - de ettol meg barmi megtortenhet.

váj mí 2012.12.12. 23:13:52

@1--.--1: Kurvára remélem, hogy nem a környékemen élsz, mert az ócska hazug kurvákból már nagyon elegem van. Igen, te is közéjük tartozol, akármit is dolgozol. Szánalmas egy féreg vagy, ugye tudsz róla?

váj mí 2012.12.12. 23:14:36

@tableno: Ahham, szerintem is. Épp most fejtettem ki a libának.

váj mí 2012.12.12. 23:15:36

@Pdudas: Hé, azért az Apokalipszisre ne készülj... bár manapság divat ;).

2012.12.12. 23:16:13

Egyatalan egy no vagy ferfi irta a posztot? Igazabol mind1, csak ha mar a tobbi fikcio, erdekelne ki irta ezt az izet.

Pdudas 2012.12.12. 23:22:48

@váj mí:
en mar evek ota nettoban alkudok meg fizeteskent :)
Igy barmit szorakozhatnak a kormanyok - a havi fizum allando marad. En igy tervezek. Nem erdekel az inflacio meg az afa valtozasok (bar itt egyik sincs meg). A berem meg automatikusan inflacio koveto is.

De ettol fuggetlenul nem egettunk fel mindent - van budapesti lakas ahova mehetunk.
Barmi tortenhet. Betegseg, csaladi problema, akarmi.
Meg a minimal TB-t is fizetjuk - hogy 'jogfolytonos' legyen.
Hiaba van itt meg a gyogyszer is ingyen - ha haza latogatunk ne hajtsanak el egy megfazasssal melegebb eghajlatra. A kek (nemzetkozi) kartya csak veszhelyzetre szol. Ha jol tudom.

váj mí 2012.12.12. 23:26:45

@Pdudas: Óvatos duhaj vagy ;) És lehet te csinálod jól.
Hm, most mászok ki egy két hetes megfázásból, bár eszembe nem jutott volna dokihoz menni. Patikába, oda mentem, paracetamolért meg strepsilsért.
Kék kártyám nincs, így passz, csak országspecifikus.

Pdudas 2012.12.12. 23:27:33

@hagyma: kis gyereknel maskepp van. Naponta menni kell setalni, friss gyumolcs, friss kenyer, stb...
Nem lehet hetekre elore bevasarolni, nem lehet folyton konzerv bebietelt enni. Raer a felesegem, ugyis otthon van a gyerekkel.

Pdudas 2012.12.12. 23:31:12

@váj mí: a kek katya a nemzetkozi egeszsegugyi kartya.
Ha haza latogatsz erdemes kivaltani - arra ellatnak surgos esetben.
Ismerosnek jol jott nemetorszagba latogataskor - szivrohammal a drezdai korhazba vittek es megoperaltak. Kartya nelkul draga lett volna.

Amugy ingyenes - nalunk a chipes kartya szamaval online meg lehet rendelni. 2 nap alatt meg is jott. nezz utana - biztosan nalatok is ingyenes - max igenyelni kell.

váj mí 2012.12.12. 23:35:28

@Pdudas: Lehet, igazad van, de Romániában már évek óta nem fizettem ottani tb-nek megfelelőt, itt meg német biztosításom van.

2012.12.12. 23:37:58

@tildy:): Es megszamoltad a 30-as magyar noket akiknek nincsen pasijuk? :)

Pdudas 2012.12.12. 23:39:53

@váj mí: a nemeteknel egy jo dolog van: a jogsit nem kell megujitani :)

Van par nemet kollegam. Allatok. Miattuk ragasztjak be az autoba a sebesseg indexet - mert kepes lenne a maximalis sebesseggel menni hiaba tel van (teli gumi max 220at tud a hetes BMW-n)...

2012.12.12. 23:41:06

@1--.--1: Ja, a hely es a munka kitalacio? Semmi baj, csak igy semmi ertelme az egesznek... Ha mondjuk pl. pizzafutar vagy Londonban, akkor azt mondom, huzz haza Kornelhoz! Azt hiszem uj fogalmat vezettel be a Hataratkelon: FELIG KAMU POSZT

Pdudas 2012.12.12. 23:44:08

@1--.--1: mondjuk ugy, hogy nem szep dlog a hazudozas. Sokan itt valoban segiteni akartak. Feleslegesen.
Talan masnak mar nem fognak. Miattad.

váj mí 2012.12.12. 23:44:46

@Pdudas: Állítólag jövő évtől már itt is kell majd. Az én jogsim, 2 év múlva jár le, de a hosszabbítás csak formalitás, pénz, idő és némi papírmunka. Különben országon belül úgy közlekednek mint a kisangyalok.

2012.12.12. 23:44:56

@1--.--1: Nem kell szegyellni magad, csak hulyet csinaltal magadbol - meg belolunk - ezzel a poszttal, ennyi. Peace.

tanato 2012.12.12. 23:45:45

@tanato: Tisztelt Határátkelő!

Nem lehetne ezeket a kamu cikkeket valahogy kiszűrni?Az nem járható út hogy nem fogadsz el jeligés cikkeket,csak olyanokat akik /természetesen csak neked/felfedik a személyazonosságukat?Kb. mint a bankszektorban.Az nem lenne jó ha a blog unatkozó szélhámosok,csínytevő kamaszgyerekek játszóterévé váljon,akik jót röhögnek a sok szerencsétlen kommentelő egymásnak ugrasztásának,kínlódásának.Ennyiből egy hangyányit jobb volt ,elődöd,szellemi ősapád az Iwiw-el a világ körül ,ott névvel fényképpel kellett cikket írni ugyanezen témában.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.12. 23:46:04

@váj mí: ez nem lustasag
egyszeruem uuuuuuutalom
hamarabb elmegyek kicsit kapalni, banyaszkodni, vagy valami eszk-koreai kohomunkasnak
addig OK, hogy sorert beugrom a kutra, de ha mar tobb mint egyen vannak elottem, akkor magyarul baszogatom oket

tsabus UAE 2012.12.12. 23:47:26

@dr.pupak30: Lyukra futottál, nem vagyok Angliában. A normális magyarokkal semmi bajom, csak a Te fajtáddal.
Ha pedig valaha Te lennél a példája annak, hogy milyen egy igazi magyar, na akkor tényleg ugandainak, vagy mongolnak vallanám magam. Esetleg piréznek.
De Téged csak a pécsi gyors elé lehetne példaképnek állítani, tehát a fenti veszély nem fenyeget engem. Magyar vagyok és gondolkodó ember. Te mindkettőtől távol állsz. Menj ki a Pusztára és együtt elmélkedhettek a többi szürkemarhával arról, hogy mekkora nagy májerek vagytok. Ezt csak a szűrés előtt tudattam veled...

váj mí 2012.12.12. 23:49:20

@hagyma: Azért azt az észak-koreai kohós melót ne kiabáld el. Lehet, valaki még komolyan veszi ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.12. 23:50:09

@Pdudas: jovan nem kell beragni, viccesnek tunt, hogy esszel kell vasarolni, 1-2 napra, nem naponta
az 1-2 az ugyanaz:) majdnem mint a naponta
/azert jelzem, nem tudom emnyyitr valtozott, de ez a napi vasarlas mindig divatban volt otthon
munka utan- irany a bolt

2012.12.12. 23:51:58

@Philosoraptor: Osszefoglalo: a tobbseg azt tanacsolta a csajnak, ne hagyja ott igeretes penzugyi poziciojat Brusszelben magyar frissdiplomas pasi kedveert. Kisebbseg felhivta a figyelmet arra a veszelyre hogy 30 eves magyar nokkel csak muveletlen arab faszik hajlandoak szoba allni Brusszelben. Mikozben ezen vitazgattunk, kiderult hogy a posztolo nem Brusszelben dolgozik, es nem penzugyi pozicioban. Konkluzio: Hataratkelo olvasasanak, es foleg kommentelesnek, nincs sok ertelme, de potencialisan szorakoztato idotoltes.

Pdudas 2012.12.12. 23:57:05

@tanato: es a minimum, hogy ellenorzitek milyen IP cimrol jott az e-mail. Ha nem kulfoldi, akkor kuka.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.12. 23:57:25

@Pdudas: ha eu-ban vagy , akkor ilyet nem tehetsz. Marmint nem gizethetsz ket orszagban tb-t, bar olyanrol meg nem hallottam, hogy ezert buntetnenek.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.12.12. 23:58:02

@váj mí: @maxval, a gondolkodni próbáló birca: Khm, cölibátus."
..a katolikus vallas egyik "mellekvaganya", ha lehet igy nevezni. A szovegkornyezetbol kiragadott, es felreertelmezett/magyarazott dolog, mint eleg sok mas...A Biblia egyertelmu abban, hogy csak az vallalkozzon erre, aki kepes ra. Semmi problema nincs a csalados papokkal (lsd. a sok protestans felekezet), sot legtobb esetben lelkiszolgalat/tanacsadas teren kompetensebbek (legalabbis szerintem:)

Pdudas 2012.12.13. 00:01:21

@hagyma:

Nem ragtam be - nyaron ugyis mennek minden nap a tengerre furodni. Akkor meg mar be is vasarolhatnak. Idotoltesnek is jo.
Meg friss pekaru - sonka - sajt nem art. Itt az olasz stilusu arusitas van. Max 1-2 napig tarolhato - viszont cserebe nem tartositott a friss sonka. Nekem is jolesik friss dolgokat enni. Ilyenkor telen azert van hogy 2-3 naponta mennek vasarolni.

váj mí 2012.12.13. 00:01:56

@Zsuzsi65: Ahham, először kiragadták az egyházi birtokok miatt, aztán mikor ez okafogyottá vált, már rég bekövesedett az egyházi gyakorlatba. Persze, megmagyarázni meg tudják, de minek? Van, hogy a hagyomány gyakorlása hátráltat, de a római egyház sosem a gyors reagálásáról volt híres.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.13. 00:02:55

@Mirjam2: Ha nem haragszol, en inkabb a pasikat nezegettem, de azt is csak ugy ovatosan :D

@1--.--1: -el kapcsolatban vaj-mivel ertek egyet. Erre itt semmi szukseg, szerintem mar kinottunk abbola korbol, hogy meseket adjanak be valosagnak.

Pdudas 2012.12.13. 00:03:08

@tildy:): tudom, ez volt az elso amire a HR-es felhivta a figyelmemet. Mondjuk le az otthonit. De kb leszarjuk.
Attol meg nem lesz baj ha mindket orszagban van ellatasra jogosultsagunk.

Egon Krenz 2012.12.13. 00:17:15

@tanato: Szerintem egy kicsit szigorú vagy. Nem volt kamu a poszt legalábbis elfogadható mértékben volt az.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2012.12.13. 00:17:25

@váj mí: "Van, hogy a hagyomány gyakorlása hátráltat, de a római egyház sosem a gyors reagálásáról volt híres. "
Inkabb katolikus egyhaznak neveznem :) pontosan igy van, es pl. a protestansok 90%-a nagyon "nem csipi" a katolikusokat :) Nem akarok itt hitvitakba belemenni, nem arrol szol a blog es a poszt, csak annyit, hogy sok protestans a katolikusokat azert nem "csipi", mert a tradiciokat, a hagyomanyokat fotosabbnak tartjak, mint a Biblian alapulo igazsagot. A protestansok szamara a Biblia igazsaganak felre ertelmezese, -magyarazasa szinte olyan, mintha bunt kovetnel el.

2012.12.13. 00:25:07

@tildy:): Remelem az arab pasikat nem nagyon nezegetted, veszelyes, kulonben is mindenki tudja hogy negy feleseguk van es mindegyiket verik raadasul (ja es mindegyiket az utlevelert vettek el; pl. egy amerikai, egy angol, egy ausztral meg egy szingapuri, csak hogy be legyenek biztositva).

váj mí 2012.12.13. 00:27:23

@Zsuzsi65: Oké, legyen katolikus, velem lehet beszélni ;).
Jah, tudom, hogy a reformátusok zrikálni szokják a katolikusokat. Az öcsém református létére katkó gimibe járt, bizonyos okokból. Hááát ...
A vallásoknak egyébként, véleményem szerint nem lesz túl sok szerepük az emberiség további történelmében. De ez persze szigorúan magánvélemény.

2012.12.13. 00:28:15

@váj mí: Szerintem ha van Nemetorszagban biztositasod, kerhetsz ott EU egeszsegugyi kartyat amivel barmilyen EU orszagban ellatnak, tehat Romaniaban is; nem kell hozza ott egeszsegugyi hozzajarulast fizetni, eleg ha ott fizetsz ahol elsz (pl. Nemetorszag).

váj mí 2012.12.13. 00:28:36

@Mirjam2: Hm, hány arab pasid volt, akikkel le is feküdtél?

váj mí 2012.12.13. 00:31:25

@Mirjam2: Lehet, őszintén szólva még nem jártam utána. Elképzelhető, hogy kellene, valszeg, csak igényelne kéne, de őszintén, még nem jutott eszembe.

2012.12.13. 00:33:36

@váj mí: Egy - a tobbieket csak nezegettem. (Ja meg egy felig kasmiri, de az nem igazan szamit arabnak...) Na most megyek aludni (a nem tul egzotikus angol pasimmal...). Jo ejt mindenkinek, ne olvassatok tul sok kamu posztot!

váj mí 2012.12.13. 00:37:00

@Mirjam2: Annyit én is összeszedtem, meg egy törököt ... huhh, hát volt mit tanítanom nekik, pedig egyik sem volt szűz, sőt! Csak azt nem nagyontudták, hogyan kellene egy nőhöz nyúlni.
Hm, az angol pasid meg hidd el, egzotikus. Egy ázsiainak mindenképp ;).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.13. 00:46:15

@Pdudas: De , elvileg lehet, elvileg buntetest von ez is maga utan. Mert csalsz. Mindket helyen fizetsz ( egyik helyen a minimum osszeget) , csak azert, hogy teljes ellatast kapj. Na ezert uthetitek meg azt a bizonyos bokat.

@Mirjam2: nem a zsanereim. Utoljara kb 15 eve probalkozott be nalam egy arab srac, meg az ELTE-n. Aranyos , meg kedves volt, de mint irtam, nem a zsanerem.

2012.12.13. 05:09:48

@váj mí: Köszi.

@Mirjam2: :D Most már minden világos, köszi.

2012.12.13. 06:41:48

@1--.--1: Igazából nem is értem, miért vallottad be a végén, hogy a hely és a munka nem valós. Bár engem különösebben nem érint hogy melyik ország, de azok, akik hosszan ecsetelték az adott ország lehetőségeit és a konkrét munkakörrel járó előnyöket, biztosan elmormogtak magukban 1-2 lóf..t.

tanato 2012.12.13. 07:03:14

@Egon Krenz: Hát, a bloggazdának azért valahogy mégiscsak meg kellene bizonyosodnia hogy létező személyt fed-e a jelige.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.12.13. 07:16:07

A héten adok fel lottót...
Talált, süllyedt.
Ez mire jó, egyébként?

Kár érte, illetve a blogért...
:(

Határátkelő 2012.12.13. 07:20:50

@1--.--1: Tudod, ha most leírnám, hogy valóban mit gondolok rólad, az kiverné a biztosítékot. Én őszinte, segítő szándékkal csinálom ezt a blogot, és hidd el, rengeteg melóm van vele.

Te ezt és ami még rosszabb, rengeteg őszinte, jó szándékú posztoló munkáját köpted most szemen. Az ő és az én (azaz a MI) hitelességünkkel játszol, ami undorító.

Nem értem, mitől lett volna más őszintének lenni.

A többieknek: ugyan, hogyan kellene megbizonyosodnom arról, hogy aki ír magáról valamit, az valóban úgy van-e? Nem vagyok nyomozó, és nem is akarok az lenni. De ha van tuti tippetek, örömmel veszem.

Egyébként pedig (legalább én) elnézést kérek.

Lencsés IIstván 2012.12.13. 07:37:45

@Lencsés István:
haligali,

december masodik feleben magyarorszagon leszek. mivel a cimed es szemelyes adataid egy ideje kozkincsnek minosulnek, ugy dontottem fel is keresnelek es dumalhatnank egy jot.

van konkret idopont, amikor talalkoznal, vagy valasszak en meglepetesszeruen?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2012.12.13. 07:45:23

@Határátkelő: Sajnos ötletem nincs, hogyan lehetne kiszűrni. Nekem is csak a sokadik érzékem súgta, hogy valami nem kerek.
:(

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.13. 08:05:47

@Zsuzsi65:

Így van. Azonban Bibliára való hivatkozás zsákutca. A Bibliát az Egyház írta, szerkesztette.

2012.12.13. 08:33:47

@Határátkelő: Nem tudsz megbizonyosodni semmiről, nem is a te dolgod szerintem sem. Én örülök hogy megtaláltam ezt a blogot a napokban, és ha nem valós adat jelenik meg, az bizony minden blogban előfordulhat, benne van a pakliban.

SziszkAnya (törölt) 2012.12.13. 08:42:38

@Határátkelő: neked egyáltalán nem kell elnézést kérned. Mi köszönjük a sok melódat, amit beleteszel ebbe a blogba. Ilyen gerinctelenek mindig voltak, vannak és lesznek is.

DieNanny CH 2012.12.13. 08:57:24

@tableno:
"nem az a lényeg, hogy melyik országban élsz, hanem hogy milyen mély a bunkered! :) "
Hát, akkor ilyen szempontból mégiscsak fontos, milyen országban laksz. Ugyanis én eddig csak Svájcban láttam atombiztos bunkereket! (Amúgy lehet tudni, hány órakor jön el a világvége? Mert pont aznap az éjszakai vonattal megyek Pestre... Már csak azért kérdezem, hogy ha délelőtt jön el, azidőben lent lennék a bunkerben...)
:-))))

tanato 2012.12.13. 09:05:25

@Határátkelő: Nem kérhetsz a cikkírásra jelentkezőktől olyan adatokat esetleg,amikből megbizonyosodhatsz hogy valódi történetekről van szó?Esetleg facebookos,vagy iwiw-es regisztrációt?

bpetya75 2012.12.13. 09:26:09

@Philosoraptor:

Reakció 1. Kamu! (Igazuk lett)

Reakció 2. Hülye vagy wazze? Mástól kérsz tanácsot?

Reakció 3. Hülye vagy wazze? Hogy merülhet fel benned, hogy visszamész arra a szeméttelepre?

Reakció 4. Hülye vagy wazze? Aki MAGYAR az haza jön. Aki nem jön haza, az nem az!

Meg volt néhány tanács is.

nigara 2012.12.13. 09:32:05

600+ komment egy kamura? :)))
és gondolom a nagy része valóban arról szólt, hogy valamennyire segíteni szándékozott a kedves posztolónak - aki egyszerűen hülyét csinált a blogból.

Kár.
Én azt javasolnám, hogy tényleg az kerüljön ki posztként, ami a kivándorlásról szól, valamennyire igazolható - pl. tényleg iwiw vagy facebook.
Az ilyen lelkizős posztokra eddig sem volt szükség/igény, és értelemszerűen bármi hazugságot tartalmazhat...

bpetya75 2012.12.13. 09:40:02

@tanato:

A "sok szerencsétlen kommentelő" magának köszönheti, ha egymásnak ugrik. Szerintem a "kínlódás" is túlzás. A csaj(?) bekamuzott valamit, de volt, aki arról írt, hogy hasonló problémája van, szóval neki lehetett hasznos infómorzsa a kommentek között.

Én nem érzem magam megcsalva meg arcul csapva, mert a poszt írója bevallotta, hogy kamuzott. A netes fórumokon megjelenő írásait (blog, poszt, komment, akármi) mindenki közkincsé teszi. Attól, mert ő esetleg csak röhög rajtuk, vagy egy szociológia beadandót ír belőle, még lehet a több száz, vagy százezer olvasó között néhány olyan, akinek hasznára válik, amit itt olvasott.

@Pdudas:

Képzeld, jelent már meg itt Magyarországon íródott poszt is. ;-)

Nordstjernen 2012.12.13. 09:40:54

Hat ez siralmas. Inkabb nem is mondok semmit a posztirora, csodalatosan lejarattad magad aranyom!
Nincs kedvem nyomdafesteket nem turo dolgokat a fejedhez vagni, a tobbiek mar megtettek helyettem. Szerintem koltozz az esoerdobe a Korneloddal egyutt, ott nem fogsz tul sok vizet zavarni.

Hataratkelo, neked pedig szerintem sem kell elnezest kerned, nem a te hibad, hogy a posztironak annyi esze sincs, mint egy darab kavicsnak.

bpetya75 2012.12.13. 09:40:59

@nigara:

Nem. A nagy része nem arról szólt. Szerintem a 10%-kal sokat mondok.

nigara 2012.12.13. 09:43:55

@bpetya75: akkor mi volt? miből maradtam ki? :)
csak nem egymásnak ugrások? :)

bpetya75 2012.12.13. 09:53:26

@nigara:

5-tel feljebb, Philosoraptor-nak már leírtam. Nagyjából ennyi. Nagy buli volt, de annyira azért nem, hogy azt javasoljam, rágd magad át rajta ;-)

tableno 2012.12.13. 10:00:04

@bpetya75: Én tulajdonképpen élveztem a tegnapi hiriget. Mivel már az elején kamunak tartottam a posztot, a posztolót meg provokátornak, felszabadultan trollkodhattam egész nap! :))

bpetya75 2012.12.13. 10:07:28

@Határátkelő:

Hmmm. A Te szempontodból mondjuk tényleg durvább egy ilyen kamuzgatás, hiszen valóban hiteltelenítheti a blogodat (akár blogjaidat).

De szerintem nincs mit kezdened ezzel. Ez a forma ezt a rizikót hordozza. Norbi után is ment egy darabig mindegyik posztnál, hogy kamu, aztán poénná szelidült. A blog egy csomó hasznos és érdekes információt tartalmaz, teret biztosít arra, hogy emberek érdeklődhessenek másoktól, megoszthassák a (nem ritkán nagyon eltérő) tapasztalataikat. Aki 1-2 kamu alapján az egész blogot lehúzza, az legyen az ő baja.

Nyilván, ha tömegessé válna a kamuzás, az megölné a blogot, de bízzunk benne, hogy nem így lesz. Még a végén hagyma mellé állok és fényképet fogok követelni. Vagy fizetési csekket bizonyíték gyanánt ;-)

bpetya75 2012.12.13. 10:08:36

@tableno:

Vettem észre! Hiába dorgáltalak meg, fel se vetted :-D

tableno 2012.12.13. 10:21:06

@bpetya75: Kell néha ilyen is, főleg ha nincs tétje... :)

Lencsés István 2012.12.13. 10:55:39

@MacChicken: Az iróniád kurva gyenge . A majom nem tud internetezni , és nem vagyok ideges , szóval ne hazudozz . Nem nagyon érdekel a sok anonim geci ( Pl . : te ) véleménye ....

@Lencsés IIstván: Majd ha megtanulsz írni , meg nem csalsz a nevemmel , akkor találkozhatunk természetesen .

mommmmo 2012.12.13. 11:45:05

Mondjuk en sem ertem miert kell ekkora dramat csinalni abbol, hogy valaki ir egy felig kamu posztot. Szerintem itt mindenki azert osztja az eszt, mert jol esik neki, es nem onfelaldozasbol.
En pl adtam egy tanacsot a posztolonak, hogy 1 ev kulfoldi tapasztalat nem relevans az oneletrajzban, de mondjuk 3 igen, szoval legalabb addig huzza ki kint barmit is akar a kesobbiekben.
Ez a tanacs tok irrelevans hogyha felszolgalo egy mekiben, de ez a tanacsot kero baja.

Amugy legalabb sok erdekes vallastorteneti dolgot megtudhattunk Bircatol, meg az arab pasik is kielemzesre kerultek, szoval az egesz nem volt rossz.

tanato 2012.12.13. 11:45:22

@bpetya75: Hasonló gondolatom nekem is van,mégpedig hogy szociológus hallgató az illető és anyagot gyűjt a kivándorlás-hazaköltözés témaköréből.Ebben az esetben még akár meg is bocsájtható lenne az írása,ha én pl. alapból nem utálnám a krónikus hazudozókat.

bpetya75 2012.12.13. 11:48:15

@mommmmo:

Így igaz :-)

@tanato:

Honnan tudod, hogy ez krónikus nála? ;-)

tanato 2012.12.13. 11:50:13

@bpetya75: Hát ha csak a szakdolijához kellett a hazugság és csak egyszer csinálta akkor valamilyen szinten megbocsájtható a dolog.

Globetrotter2014 2012.12.13. 11:55:31

@Pdudas: akkor mondok egy vicceset. Ezek a "vidéki" jóságok Brüsszelben (ill mellett) is megvannak. Ellenben ezt Buda környékén hiába keresnéd.

Stupidella 2012.12.13. 14:00:08

Tavaly Svájcból jöttem haza, mert nem bírtam, hogy messze a család, messze a barátok és stresszes volt a munkahelyem is. Egyedül éreztem magam, depis voltam, haza akartam jönni, így hazajöttem.

Olyannyira megbántam, hogy az hihetetlen. Itthon szó szerint vegetálok, nem fejlődök, anyagilag tengődöm.

Bő egy év után sikerült elintéznem, hogy visszamehessek.
Mégegyszer nem adom fel.

Tedd össze a két kezed és becsüld meg, amid van Brüsszelben.

Stupidella 2012.12.13. 14:07:25

Jabocs, látom, kamuposzt vót... Sebaj :)

Lencsés IIstván 2012.12.13. 17:25:42

@Lencsés István:

O cimbora, ne izgulj emiatt, talalkozni fogunk mi attol fuggetlenul szeretned-e vagy nem. a kepeid, a lakhelyed es a munkahelyed ismereteben hamar odatalalok :)

puszi

Lencsés István 2012.12.13. 17:33:23

@Lencsés IIstván: 1 . Még mindig nem tudsz írni . 2 . Nem vagyok a cimborád te csaló anonim geci . 3 . Én mondtam hogy találkozhatunk , ha megtanulsz írni , illetve nem csalsz .

Lencsés IIstván 2012.12.13. 17:45:57

@Lencsés István: pityesz, ne fossal, szemelyesen nem lesz ekkora pofad, hidd el :) nem kertem az engedelyedet a talalkozohoz, ha majd teljesen veletlenul eltaknyolsz a jegen es betorik a pici orcad, rajossz miert is nem szologatunk be embereknek a monitor vedelmeben olyanokat, amelyre az eloben kapott reakciot nem tudja elviselni a nyomorek kis tested. amikor a torott szemuveged szilankjait probalod majd megemeszteni, elgondolkodz ezen hosszaban is picifiu.

utana a baratnod apolgathat majd es eloathatod elvhaverod revesz martiriusz vergodeset is. csupa haszon.

Gaga6666 2012.12.13. 18:34:58

@SziszkAnya: "Mondok valamit, amit amúgy is tudsz, az élet nem csak napfény és szivárvány, ez egy kegyetlen, undok hely és bármilyen tökös srác vagy, térdrekényszerítenek ha hagyod és soha nem engednek felállni. Senki nem tud olyan nagyot ütni, mint az élet
De nem az számít mekkorát ütsz, hanem mennyi ütést állsz ki, mikor talpon kell maradni. Bírni kell a pofont és muszáj menni tovább, csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mt ésrsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra, ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy bárki, ez gyáva dumba. És te nem vagy gyáva, te jobb vagy annál!"

Ahogy nézem, te már vesztettél. SírósAnya.

2012.12.13. 19:54:48

@Határátkelő: Ne aggodj, nyilvan nem a te hibad, meg egyebkent sem a vilag vege ez a fel-kamu poszt. Tenyleg nehez vagy majdnem lehetetlen lenne szamodra ellenorizni a posztolok 'hitelesseget'. Esetleg nem johetne szoba az, hogy kozles elott betekintest nyerhess a Facebook (vagy iwiw) profiljukba? Nyilvan az ott latott adatokat megtartanad magadnak, de Te tudnad hogy valoszinuleg nem kitalalt a poszt.

Lencsés István 2012.12.13. 20:04:05

@Lencsés IIstván: Utoljára kérlek tanulj meg írni , vagy többet nem reagálok ( Általánosban nem mondanak el ennyiszer valamit .... ) . Nem vagyok " pityesz .... " Én nem fosok , mert én itt is vállalom magam , míg te csalsz . Nem pofám , hanem arcom van . Nem szoktam jégen járni . Arcom van nem orcán . A tény nem beszólás . Én élőben is vállalom a mondataim , de te még itt is csak csalva , és helytelenül írva vállalod . A testem nem nyomorék , de a sértésedre akkor fogok reagálni , ha lesz neved és írástudásod . Nem vagyok pici fiú sem . Nem barátnőm van hanem menyasszonyom .

Lencsés IIstván 2012.12.13. 20:09:50

@Lencsés István: mashogy irom, mert lathatolag szellemi serult vagy es nem ertetted meg: pofan leszel baszva januar vege elott, szemelyesen, de anonim geci modon nev nelkul. eszre fogod venni, ne izgulj.

tanato 2012.12.13. 20:40:05

@Mirjam2: A számból vetted ki a szót,facebook és iww ügyben.Pont ezt javasolnám én is.Aki a bloggazda előtt nem meri felfedni a kilétét az már nekem gyanús.

DieNanny CH 2012.12.13. 21:13:52

@tanato:
Hú, az az iwiwes cikksorozat jó volt! Sajnos csak megszűnése előtt 1 hónappal találtam meg - nem nagyon jártam az iwiw-re -, úgyhogy nem tudtam mindegyik beszámolót elolvasni. De a Washington-i nagyon bennem maradt.

tanato 2012.12.13. 21:17:54

@DieNanny: Mind megvan a neten,elolvashatod az összeset amiről lemaradtál.Az volt a Határátkelő Ősanyja vagy Ősapja,szellemi elődje.Ha jól rémlik 2008-ban indították.

Sanyi9 2012.12.13. 23:13:43

@Lencsés IIstván: asztaaa, de kemeny valaki... Iiizi rajder, ocsem...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.12.14. 01:55:58

@tanato: Egyet nem ertek, miert kell szinte mindenhova ezta borondos , csomagolos kepet kitenni? Szerintem siman eleg lenne, sot valamennyire hitelesebb is, ha sajat fotos irasok mehetnenek csak ki?

SziszkAnya (törölt) 2012.12.14. 03:56:07

@Gaga6666: kicsit kevesebbet szívjál haver... habar az IQ-dnak mar doszta mindegy...

tanato 2012.12.14. 07:05:54

@tildy:): Hát az volna normálisabb.

eyebug05 2012.12.14. 17:26:53

@Stupidella: Esetleg tudnál nekem segíteni /tanácsot adni? Szakmai gyakorlatra megyek nyáron (fél évre) Baselbe. Olcsó lakhatás, hasznos tanácsok a mindennapokra? Hogyan lehet "könnyebben" átvészelni az itthon lévők hiányát? :) Előre is köszönöm a választ!! (:

DieNanny CH 2012.12.14. 19:21:43

@DieNanny:
Off
Nemcsak, hogy Svájcban állandó katonai gyakorlatok vannak, de katonáéknál is tudják, mire van a legnagyobb kereslet. A napokban kaptam egy katonai katalógust. amiben még bunkert is lehet rendelni. Mindössze 2000 Frankért... Most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy itt tudhatnak valamit a világvégéről!
kepfeltoltes.hu/121214/SAM_1657_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gaga6666 2012.12.14. 19:26:08

@SziszkAnya: Pedig elég nyilvánvaló,hogy kettőnk közül itt te szívsz, anya. Sírjad tele még a fél blog.hu-t, hogy micsoda szar itt az élet.

Te már vesztettél.

Mercel 2012.12.14. 19:53:34

@Philosoraptor:

Hehe, én megteszem neked.

Gyere haza!
Ne gyere haza!
SOHA ne gyere haza.
Itt van túrórudi, szépek a Magyar lányok stb (Ja fiúk!)
Hülye picsamitvágfelbrüsszellelkülönbenisrohadtEU!
Hááát szerintem nemistudom dehát a család, a HAZA, meghát a barátod is, a barátaid is.

Nagy vonalakban kábé ennyi a több mint hatszáz komment meg egy két idióta aki megpróbálja értelmesen megfogalmazni a véleményét.

Kb. 40 kommentet olvastam el amúgy, de a témát és a kommentelők lelkivilágát ismerve szerintem nem lőttem nagyon mellé.:)

"Frigyes"

Mercel 2012.12.14. 20:02:12

@bpetya75:

:D

Durva, hány kommentet olvastál el, hogy a megfogalmazástól eltekintve ugyanezeket a következtetéseket dobtuk?:)

"Frigyes"

Stupidella 2012.12.14. 20:31:53

@eyebug05: Szia! Ha gondolod, írj emailt, én is pont Basel-be megyek! :) mindennapos dolgokról már most is tudok infókat, a lakhatás még nekem is kérdéses (nekem is segíteni fognak benne), de később már abban is járatos leszek :)

eyebug05 2012.12.14. 20:38:42

@Stupidella: E-mail címed hol találom?? (tudom elég buta kérdés, de sehol nem találtam)

Stupidella 2012.12.14. 21:44:23

@eyebug05: stupidella78 kukac gmail pont com :)

Stupidella 2012.12.14. 21:45:13

@eyebug05: stupidella78 kukac gmail pont com :)

bpetya75 2012.12.14. 23:51:34

@Mercel:

Meg nem mondom pontosan, de a termés negyedét tuti olvastam, egy másik negyedét meg átfutottam. Jól interpoláltál a magad negyvenéből ;-)

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 00:53:19

@charlieharper: Egy fiatal srác írta, akinek hiányzik Kornélja...

Taxomükke (UK) 2012.12.15. 00:59:10

Komolyan, azt nem értem, hogy a bloggazda mi a nyavalyának tesz be ilyen nyilvánvalóan kamu és/vagy idióta írásokat?!

PannonBoy 2012.12.15. 06:52:47

@1--.--1: Az egészre amit műveltél, az a véleményem, hogy BASZÓDJ MEG!
Így finoman kifejezve! Generáltál több, mint 600 kommentet, de arra nem voltál képes, hogy megtiszteld az embereket azzal, hogy az igazat írod le???
Hát, szívből kívánom neked, hogy legyél munkanélküli és tengődj segélyen!
Peace! :))

DieNanny CH 2012.12.15. 09:36:08

@PannonBoy:
Ne csináld már! A segélyeket az otthon maradt rokonaink, ismerőseink nehezen megkeresett bérének adójából finanszírozzák! Új út, vagy pedagógusi fizetések helyett. Tényleg ezt kívánod?!

DieNanny CH 2012.12.16. 08:36:47

Kábé 1 éve olvasom a blogot, és most gondoltam arra, hogy meg kellene nézni más szemszögből is a hazai helyzetet. Erre pedig legalkalmasabb egy "külföldi" szeme, aki Magyarországon él. Csak németül tudok, így német nyelvű blogot tudok ajánlani:
www.auswandererforum.de/showthread.php?t=3646
Érdekes, hogy nagyon is tisztában vannak a magyar fizetésekkel, a politikával, "Viktor király" (ők nevezték így!!!) ténykedéseivel.
Érdekes olvasmány...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása