oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. március 27. 06:30,  London felülnézetből 140 komment

2018. március 27. 06:30 Határátkelő

London felülnézetből

Avagy variációk a London Eye-ra, azaz nem árt néha egy városra (még ha oly jól ismerjük is) kicsit más szemszögből is rálátni. Például a brit fővárosra felülről – ami sajnos nem a szerző anyagi helyzetét tükrözi (legalábbis nagy valószínűség szerint, hiszen nem ismerem a pénzügyi viszonyait), hanem a nézőpontot.

shard.jpg

„Előre szólunk, hogy a panorámában gyönyörködésünk egy dolog mételyezheti meg: a híres időjárásuk. Süthet a Nap hétágra míg a cipőnk fűzzük otthon, ám mire kilátónkhoz érünk pont annyi szmogos ködfelhő ereszkedik a városra, hogy elmenjen a kedvünk az egésztől. 

Persze mit rohamoz meg az erre tévedt nép, ha nem a város egyik jelképét, a híres forgókereket, a London Eye-t? Öreg hiba! Kérem szépen, aki inkább szeretne valami élményt is szerezni azon kívül, hogy 45 percen keresztül egy kapszulába zárva unja pimpósra az agyát 24 fontért per fő (10% kedvezmény, ha online foglalunk), annak a LondonBudapestMetro a következő alternatívákat tudja javasolni. 

Walkie Talkie building – Skygarden 

Leánykori neve 20 Fenchurch street, e cím alatt található ugyanis, ám a népnyelv átkeresztelte valami eredetibbre; furcsa formája egy hordozható rádió adó-vevőre emlékeztet.

walkietalkie.jpg

Harmincöt emelet magasról élvezhetjük a város körpanorámáját teljesen ingyen: belépődíj nincs, viszont online kell jegyet foglalni; résen kell lennünk, mert csak egy-két hétre előre nyitják meg a naptárat s a legnépszerűbb időpontok hamar elkelnek. 

Állítólag van csak úgy besétálós szakasza is a napnak, de szerintem megéri előre lepacsizni. A weboldala szerint egy, az üvegkupolában kialakított botanikus kert is megcsodálható itt, ennek ne dőljünk be – van pár páfrány és egyéb zöld biszbasz, de a Kertbarátok egyesület egy karalábé veteményest magasabbra pontozna. 

Én legalábbis vártam némi párát és mohaszagot. Természetesen kávézó és bár is ki van alakítva, ha valaki dafke költeni szeretné a pénzét. 

The Shard 

A nyitóképen látható "Szilánk", alias Szauron tornya a Tolkien-rajongóknak. Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jelenleg legmagasabb épülete, mely nem egyszer jelentette az iránytűt nekem, mikor kicsit eltévedtem a városban. 

Meglepően légies, elegáns jelenség, nem zsugorodunk előtte úgy össze az áhítattól, mint például a Lomonoszov Egyetem előtt. Fölmehetünk a fizetős kilátó részbe (69-72-ik emelet. £31 ha aznap vesszük meg, £19 ha előre foglalunk), vagy ha már úgyis a zsebünkbe nyúlunk, nyúljunk egy kicsit mélyebbre. 

Számos étterem és bár található különböző emeleteken szétszórva, fúziós, orientál, meseszép koktélos, s nagyon népszerű benevezni egy reggeli menübe. Nem vág földhöz az ára, s ugyan asztalunktól nem nézhetünk 360 fokba körbe a városon, ám az étel kárpótol. 

Itt adnám a tippet, miszerint érdemes mééég mélyebben bányászni a zsebben és vacsoraidőben, napnyugta után megjelenni, ugyanis a kivilágított, éjszakai London látképe az igazán pofás. 

Én a reggelizős bulit próbáltam és igen, pont azon a márciusi reggelen volt olyan nyákos-szürke az egész város, hogy olyan érzésem volt, mintha egy reptér VIP részlegén tápolnék kora hajnalban. Szóval menjetek este. 

Canary Wharf Novotel Hotel 

Ha pedig a folyó túloldalán járunk és valami perverzió okán szeretjük a biznisz szagát a felhőkarcolók árnyékában, liftezzünk föl a Canary Wharf Novotel hoteljének 38-ik emeletére és zsibbadjunk le sikkesen isteni jó koktéloktól.

bokan.jpg

A Bokan bár-étterem kilátása nekem kicsit ingerszegény (bazinagy acélépületek körös-körül), de ez nem mondható el az italjaikról. Alkoholmentes kreálmány £7,5, alkoholos £13-15, nyelvcsettintően finomak és elegánsak. 

Egy emelettel lejjebb étterem van, eggyel följebb pedig a kertterasz. Nem snassz és nem volt tele yuppie-val, ízléses az enteriőr, szóval ennyi pénzt igazán megér. Hogy miért az alkoholmentessel fárasztottam magam aznap este, csak pillanatnyi elmeháborodottságnak tudható be... 

Emirates Airline libegő 

Csalok, mert ezt még nem próbáltam, de mindenképpen a listán van. Egy 2012-ben átadott, folyót átszelő drótkötélpályás légivillamos Greenwich és London keleti része között. 

Kritikusai szerint olcsóbb és praktikusabb lett volna gyalogos-kerékpáros hidat építeni helyette, ám azt a tériszonyos rokonság nem tudná olyan szépen összehányni, ha bekötött szemű meglepetéstúrára visszük őket. 

Oyster (pittyentős BKV) kártyával mehetünk 3 font 50 buznyákért, de max. 10 főre akár privát ki is bérelhetjük egy menettérti kirándulásra potom 90 fontért. 

Primrose Hill 

A Regent’s Park fölött. Ez utóbbiban a rózsakert megtekintése kötelező, punktum, s onnan fölgyalogolhatunk a dombra, ami lényegében csak egy… domb, gyeppel a talpunk alatt. Nem mellesleg burzsuj környéken járunk, így ha szép az idő, sétálhatunk egyet London Rózsadombján bámészkodni egy sort a villák között.

primrose_hill.jpg

A Trafalgar Square Nelson szobra 

51 méter, egyenest föl. Ugyan tilos fölmászni, de mint az elején mondottam: aki némi élményre is vágyik a panorámán kívül… 

Jó nézelődést!”

Ha szívesen olvasnátok még a szerzőtől, akkor kattintsatok át a London Budapest Metro blogra!

HÍRMONDÓ

Kerékpárt szerelni Hollandiában olyan, mint…

Mint mondjuk pizzát sütni Olaszországban, esetleg sört főzni Belgiumban, vagy whiskyt párolni Skóciában. És mégis van ilyen.

Több mint 378 ezren szavaznak a határon túlról

Összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombati határidőig a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

Ingyenes lehet a párizsi tömegközlekedés

A francia főváros polgármestere egészen érdekes ötlettel állt elő: ingyenessé tenne minden tömegközlekedést, így csökkentve a levegőszennyezést.

Ahol a WC-be menet is átlépheted a határt

A határkérdés a történelem sokszor volt már feszültség forrása, ám olyan helyzet, mint amilyen immár hosszú ideje áll fenn Belgium és Hollandia között, aligha volt még.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7313781264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2018.03.27. 06:41:17

Pesten gerendaiEye van sajnos.

Dikusz 2018.03.27. 08:52:10

@Golf2: Értem, vagy legalábbis érteni vélem amit írtál...
Csak azt nem értem, ez miért baj. A Gerendai miatt?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.27. 08:58:55

Közérdekű lehet:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ketnapos_utblokad_keszul_a_valasztasok_elott.659391.html

Az isten b..ná meg ezeket a sárga férgeket...Talán mázlink lesz és addig vége lesz, mire vissza kell jönnünk Pestről.
:-((
Azért van annak egy erősen diszkrét bája, mikor a tetves taxis ugat a politikusra, hogy velejéig korrupt...
Bagoly mondja verébnek, hogy éjszakás...
:-|

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.27. 09:10:51

A posztot is elolvasva: ezekkel az épület-üvegkalickákkal csak az a baj, hogy az üveg jó eséllyel mocskos (mondjuk kívülről), párás, karistos; nem lehet egy értelmes fotót se csinálni, mert töri a fényt, visszacsillan, tükröződik, este meg aztán halmozottan...A biciklikeréken a kapszulák ablaka nem nyitható?Legalább egy kis részen?
Stokiban van egy pózna (tv-torony) ami hasonlóan kilátós célokat is szolgál.Na, ott ki lehet menni az egyik emeleten lévő körbe-teraszra, ott meg drótrács van, gondolom, hogy ne dobáljanak ki semmit.De van kis ajtócska, aminek a kulcsát elkérve a bárban, kinyitás után ki lehet dugni a fényképezőt. :D
De olyan szél van folyamatosan, hogy meg lehet veszni tőle...(155m magas).

Dikusz 2018.03.27. 09:23:00

@Golf2: Sejtettem, hogy nem azzal a nyomorult óriáskerékkel van bajod. Azt azért még hozzátenném, hogy ami kb 50 m-el mögötte lévő épületben zajlik, az sem semmi...

Dikusz 2018.03.27. 09:37:13

@geegee: Első olvasatra azt kérdeztem volna, hogy minek kell a stokira pózna? Másodikra már megértettem, hogy ez a Stoki nem az a stoki:)))

Ilyen Tv-toronyban én Zalaegerszegen voltam, meg a Kékesen.
A pécsi TV-torony akkor nem volt nyitva, amikor arra kolbászoltunk, csak a mellette lévő romos éttermet láttuk. Nem tudom most mi van vele, rendbehozták-e, de aki pécsi, az tudja miről van szó.

puhacica 2018.03.27. 09:50:40

@Golf2: es mi a baj a gerendaival?

soad1221 2018.03.27. 09:50:50

@Golf2: és miért olyan nagyon zavaró a gerendai?

SzZoole 2018.03.27. 10:07:38

Canary Wharf, One Canada Square, alul nézetböl.

p.coldline.hu/2018/03/27/2799469-20180327-MZzkbk.jpg

Az 54. emeletről, kicsit ilyesztö volt mert a padlótól a plafonig üveg fal volt.

p.coldline.hu/2018/03/27/2799470-20180327-MVTo6J.jpg

Golf2 2018.03.27. 10:10:30

@libslobsi fuszal: @soad1221: Sorolom: Milliárdos mert! adócsaló kb. 20 éve szinte semmit nem adózik a sziget után semmi nem elég neki Lupa sziget fillérekért,óriáskerék még nagyobb,kolozsi tér is kell neki, egész Óbuda kéne.Csányi2. Sok ilyen van mostanában itt.

SzZoole 2018.03.27. 10:10:51

A posztba említett helyeken mindben voltam, sőt, sokkal több helyen, a munkámból fakadóan, ja és ingyen :-)

Golf2 2018.03.27. 10:13:00

@geegee: És láttad ki áll a taxisok mögött? A veress a citadellás maffiózó akit alig tudtak kirúgni Ferihegyről,neki fáj hogy most más cég kaszál helyette.

Csodabogár 2018.03.27. 10:30:38

@Golf2: Nekem a legnagyobb bajom vele, hogy elrondította az Erzsébet teret. A többiről nem is tudtam és jobb is ha nem tudom.Nem érdekel, foglalkozzon vele az adóhivatal.

soad1221 2018.03.27. 10:31:06

@Golf2: nos, az adócsalót nem tudom (és te sem) bizonyítani, bár jó eséllyel igaz rá is, ahogy nagyjából minden cégre. amúgy egyébként kibaszott sok adót fizet a sziget után is (nem véletlen a közterületi díjról beszélsz?), de elég, a szigetet már el is adta, új dolgokba fektetett, igen, pl lupa sziget, amit közel sem fillérekért szerzett. A Kolosy tér (khm! :) is egy befektetése lenne, egy egészen értelmes koncepcióval, ami amúgy egyébként kurva drága volt és ebben a formájában rohadt sok pénzt visz el az önkormányzattól, minden fajta értelem nélkül, valamit kezdeni kell vele. Mellesleg lehet hogy pont ebből fogják kigolyózni olyanok, akik csak a haszonra hajtanak, nem az értelmes üzemeltetésre.

JA, egyébként persze csányi is csúnya-gonosz milliárdos, nem rossz a példa, és persze ő is a "jó helyen, jó időben" kategória, de ha picit is utánanéznél annak, hogy mennyi hasznot termel az országnak ami az ő kezében összpontosul.
És persze neki is, nyilván nem de azt gondolom messze nem irritáló az ő megjelenésük, nem maga mutogatók és nem vágnak fel minden szarral, és bár ez csak személyes vélemény, de az ő lehetőségeikhez mérten kifejezetten szerények, szóval nyilván nem szentekről beszélünk, de ha pont őket támadod, vagy mosod össze a hirtelen meggazdagodó réteggel, akkor ez teljesen szimplán egy tudatlanságon alapuló irigység. csak mert milliárdos. hogy egyébként mi mindent tettek ezért, és egyébként milyen haszna van annak amit csinálnak gondolom tök mellékes. NEked nem jutott belőle falat, szóval pfúj... :)

puhacica 2018.03.27. 10:40:53

@Golf2: aham.
you mean kolosy ter? az kar is, hogy kell neki. olyan szepen le volt rohadva, meg csinalna belole valamit a gerendai, ami sikeres.
adot csal? vagy kihasznalja azokat a lehetosegeket, amiket az allam nyujt talcan? es hany evig is volt veszteseges a sziget? persze biztos nem is volt az, csak igy konnyebb volt adot csalni. nem tudom, hogy feltunt-e, hogy olyan "termeket" epitett, ami miatt a vilag minden tajarol elmennek magyarorszagra az emberek. ez kb senki masnak nem sikerult meg, de persze nem is baj, ugyis csak letapossak a fuvet meg par napig nem lehet aludni a zaj miatt. haszna semmi...

soad1221 2018.03.27. 10:42:59

@Csodabogár: ő rondította el az Erzsébet teret? személyesen ment ásni a gödröt? :)

soad1221 2018.03.27. 10:45:38

@libslobsi fuszal: most belegondoltam, a koloZSI tér úgy volt autentikus. különben is, ha eddig jó volt, miért kellett rajta változtatni. jó, hát kicsit rohadt, de nem volt hozzá köze a mocsokgerendainak. azért már ez is valami, nem? :)

Golf2 2018.03.27. 10:49:04

@soad1221: Szarok a falatjukra. Óbudán élek 30 éve,megnézted hogy néz ki a sziget amikor vége? 1 kupleráj.A Lupa (amit fillérekért bérel 20 évre) ugyanígy fog járni.Megalomániás.És szarevő.Nem lehet 1 korty vizet bevinni a szigetre,csak ha tőle veszed aranyáron szigetkártyára?

soad1221 2018.03.27. 10:49:12

@Csodabogár: találtam egy egész jó kis cikket, az alján képekkel is illusztrálták a gyönyörűséges Erzsébet teret egykor és a legvégén az elcsúfítottal :D

budapestcity.org/11-egyeb/eltunt/Marokko-udvar/index-hu.htm

hogy még az a kurva óriáskerék is ott van, meg egészen felháborító :)

puhacica 2018.03.27. 10:50:43

a poszt amugy jo, a sky garden is, nappal is es este is.
2 dolog kimaradt, amit erdemes megnezni, az egyik a monument, £5 a belepo, csigalepcson kell felmaszni a 62m magas kilatoba, 311 lepcson. a masik a tower bridge felso resze, ahol "uvegjardan" lehet vegigsetalni, alattad hompolyog a viz es a forgalom, szuper nagyon. a jegy arara nem emlekszem, de nem kerult sokba es tartalmazza a belepot a muzeumba, ahol meg lehet nezni, hogy hogyan mukodik/mukodott a hid emeloszerkezete.

soad1221 2018.03.27. 10:55:19

@Golf2: láttad utána 2 héttel a szigetet.aztán elég gyorsan helyre is állítják, igen, kb fél millió ember nem lebeg a föld felett a szó szoros értelmében legalábbis. érdekes szeptemberben már olyan szinten nyoma sincs az egy hét szigetnek, hogy el sem hiszed, de gondolom te akkor nem mész már, nincs min háborogni. MEllesleg előtte milyen szép és rendezett volt, ugye? mint feljebb az Erzsébet tér, vagy a KOlosy tér. :)

a Lupa egy részét valami 120 millió ft-os áron megvásárolta az önkormányzattól, és potom 2-3 milliárdos beruházásról beszélünk, ja, kurva szarul járt az önkormányzat is. :) itt is egyébként egy szép és rendezett területről beszélünk, amit jajj de tönkre tett :)

szimpla irigység ez, semmi más

puhacica 2018.03.27. 11:01:29

@soad1221: ez csak igazan a valami!

@Golf2: es megnezted, hogy nez ki a sziget, miutan csilliokert helyreallitjak?
viz: csomo helyre nem lehet bevinni vizet, ilyen a sky garden is, a repterek, stb. biztos, hogy a szarevoseg miatt? vagy csak nem latsz tovabb a hulye mantradnal es eszedbe se jut, hogy egy fel literes palackban bevitt jofele koktel mekkora durranast tud okozni?

Golf2 2018.03.27. 11:09:53

@soad1221: akkor nem mész már,De akkor is megyek és hónapokig csak gödrök,fű kipusztulva.Majd küldök fotót neked augusztusban ha már ilyen tájékozott vagy messziről! Nagyon képben vagy, netán rokonod?Vagy éltél már Óbudán,tudtad hogy 20 éve hiába jelentgeti az itt lakó 20000 helyi ember őket a csendháborításért,szarik rá mert ő megteheti.Hányszorosára emelte a jegyárakat tudod? Hogy lassan csak a külföldiek tudják megfizetni a kb.20000ft os 1napi jegyet? Témát lezártam te szereted én nem,ennyi.

Golf2 2018.03.27. 11:13:47

@libslobsi fuszal: Tudtam hogy kötekedni fogsz,kár volt válaszolnom,eddig se beszélgettünk.Ti tudjátok a tutit onnan messziről biztos,én meg aki hetente járok a szigetre meg Lupára ami eddig érdekes módon ingyen volt,nem.

adg 2018.03.27. 11:21:51

@libslobsi fuszal: @soad1221: ti mar kiiratkoztatok a magyarsagbol, ott pattogjatok a messzesegben, ahol eltek! Ja, ahhoz tudni kellene a nyelvet, meg ott elkuldenek benneteket a csudaba. Ha a Hazatok nem volt eleg jo, hogy maradjatok, akkor legalabb ne kobkodjek visszafele!!

puhacica 2018.03.27. 11:26:35

@Golf2: kotekszem, persze. arra meg azert tudnal valaszolni, hogy soad milyen messze lakik obudatol? (mert en nyilvan nem tudok rola, igaz, csak 3 evig dolgoztam es laktam a kornyeken...)

Virago_1000 2018.03.27. 11:33:40

@libslobsi fuszal: gerendaival az a baj, hogy van pofaja azt hazudni, hogy veszteseges a sziget fesztival.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 12:06:45

@Virago_1000: de hiszen epp az eladast megelozo ket evben rekordnyereseggel zartak es korbe is haknizta ezzel az infoval az egesz sajtot

Golf2 2018.03.27. 12:13:23

@libslobsi fuszal: Hagyjuk.Írjatok a London Eye-ról azt ti ismeritek.

puhacica 2018.03.27. 12:27:07

@Golf2: persze hogy hagyjuk. ervek nincsenek, a kiiratkozas elmelete is megbukott, hat hagyjuk. :D

puhacica 2018.03.27. 12:37:53

@Golf2: a london eye sajnos borzaszto. nem lehet a kornyeken pihenni a tomeg zajatol, letapossak a fuvet, eldobaljak a szemetet, egy rendeset setalni nem lehet arrafele, teljesen elcsufitottak a kornyeket. raadasul rohadt szarragok, csomo penzt elkernek a jegyert, aztan mikor felhos az eg, akkor szart se kapsz a penzedert, nemhogy kilatast. biztos vesztesegesnek is hazudjak a milliardos adocsalok. el kene bontani a picsaba. :D

Arthamyr 2018.03.27. 13:02:56

@geegee: Miért kell fotózni? Nézelődni kell, nem fotózni, bár ha nagyon redvás az üveg, azt sem lehet. :)

Mrs. Clayton 2018.03.27. 13:05:54

@Arthamyr: amikor en voltam a lanyommal total nem volt redvas az uveg. Sot fel vagyonert "profi" fotosok fotoznak a latkeppel a hatterben, hogy aztan egy masik fel vagyonert keretestul adjak el neked a tok gagyi kepeket.

Arthamyr 2018.03.27. 13:17:09

@soad1221: Látatlanban, az adatokat nem tudva azt mondom, hogy a 120m-ért olcsón vette négyzetméteráron, én szerintem vidéken nem tudok olyan olcsón területet venni.
Ez persze nem a Gerendai hiábája, hanem inkább a rossz szabályozásé.

@Golf2: Nem tudom, mit zavar téged, hogy a külföldiek hazai áron veszik a piát. A sziget nem jótékonysági rendezvény, és egyáltalán nem kötelező látogatni. Én sok évig jártam, még a legelejétől, aztán egy idő után megváltoztam, meg megváltozott a sziget is (más zene, más hangulat, más közösség, más szolgáltatás), hát nem mentem ki többet.
Ha a zaj miatt anyázol, azt még meg tudom érteni, de ez sem a Gerendai felelőssége, hanem azé, aki engedi neki, hogy oda csináljon rendezvényt.
Az meg, hogy adócsaló, lehet, hogy igaz, viszont nem bizonyított, és nem attól lett milliárdos, volt ott teljesítmény is. Másrészt az adócsalás és az adóoptimalizálás nem ugyanaz, az utóbbit csak a hülyék nem csinálják, ha tehetik.
Nem mondom, hogy jó ember, de nem is az "amihez ő hozzányúl szétrohad" fajta aminek te látod.

soad1221 2018.03.27. 13:20:59

@Golf2: akkor nézd meg egy majális után és miután rendbe tették a Sziget után... de a Vizoviczki féle szórakozóhelyek nyilván jobbak és kulturáltabbak :)

A jegyárakat érdemes összevetni a hasonló kaliberű fesztiválok jegyáraival, vagy csak egy nagyobb koncert jegyáraival. Tudtommal 1,5-2 l-es bontatlan vizet bevihetsz (egy időben biztosan így volt, nagyjából 10 éve ne mentem a rendezvényre, lehet, hogy azóta változott), szemben bármilyen más fesztivállal, rendezvénnyel, szórakozóhellyel, vendéglővel.
Nem is értem, miért várja el bárki, hogy ingyen/olcsón adják a jegyet, bevihess magaddal mindent, hogy fogyasztani se kelljen, cserébe kapj magas minőségű szolgáltatást és az okozott károkat is tedd rendbe.

Egyébként nem szeretem se Gerendait, se a Szigetet. A faszihoz konkrétan semmilyen érzelem nem fűz, lehet, hogy ez az oka, hogy objektíven nézek a tevékenységére. A rendezvényt viszont nem szeretem, nekem túlzsúfolt, drága és közel sem ad akkora élményt, ami nekem megérné. Azonban a személyes preferenciáimmal szemben szintén meg lehet ítélni objektíven azt, hogy ez a rendezvény nemzetközi viszonylatban milyen minőséget ad és milyen áron. És azt is, hogy milyen gazdasági és egyéb haszna van.

@Virago_1000: akkor most nyugodtan linkeld, hogy hányszor mondta, hogy veszteséges, hányszor, hogy nullszaldós, és hányszor, hogy nyereséges. És azt is légyszi, hogy kifejtette-e ezeket bővebben, hogy mi a különbség a Sziget rendezvény és a Sziget kft (összes tevékenysége és bevétele) között...
Meg fogsz lepődni, de kétségtelen, szépen rajta ragadt ez a veszteséges/nullszaldós jelző :)

Arthamyr 2018.03.27. 13:21:06

@libslobsi fuszal: Sok helyre a szarevőség miatt nem lehet bevinni a vizet sajnos. Pl. az, hogy a repülőre felvihetem az italt, de nem bonthatom ki, a szarevőség egyértelmű példája.

soad1221 2018.03.27. 13:25:10

@Arthamyr: nem tudom mihez viszonyítani, nem tudom pontosan mekkora terület, azt nagyjából látom, hogy milyen infrastruktúrával rendelkezik, és hogy eddig, illetve még jelenleg is milyen állapotban van, de ne felejtsük el, hogy milyen kötelezettségeket von ez maga után. Egyáltalán nem biztos, hogy ez kevés pénz, sőt, nagyon is az az érzésem, hogy a 2-3 milliárdos beruházással és infrastruktúra fejlesztéssel, a környéken tervezett ingatlan beruházásokkal nem fog rosszul járni az önkormányzat és az egész terület.

Arthamyr 2018.03.27. 13:25:23

@Mrs. Clayton: Én sosem értettem ezt a fotózásra való vágyat (leszámítva persze azt, ha valakinek a fotózás a hobbija, az más). Kb. ingyen lehet találni mindenről jobb minőségű képet, mint amit készíteni tudok, a fotónak max. akkor van értelme, ha az ember rajta van, de én ezt sem igazán értem...

Mrs. Clayton 2018.03.27. 13:30:22

@Arthamyr: marmint azt nem erted miert akar barki is szerepelni egy foton? Hat mittomen, emleknek?

Arthamyr 2018.03.27. 13:30:30

@soad1221: Én még azt sem tudtam, hogy megvette, nem hogy azt, hogy mit vett meg és mennyiért. Csak annyit jelentettem ki nagy bizonyossággal, minden tény tudta nélkül, hogy négyzetméterárban igen olcsón vehette. Nem 1000%, de nagyon valószínű.
Üzletember, és tudjuk milyen a szabályozás Magyarországon (sőt, rengeteg más helyen, ez nem hazai sajátság), és akkor még az esetleges korrupcióval nem is számoltunk.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 13:32:25

@Arthamyr: de mikor tiltottak meg neked repulon h kinyisd a felvitt vizedet? Engem meg soha senki nem kert meg h tegyem el a kolbaszos zsomlemet meg a mami haziszorpjet majd leszallas utan nyissam ki. Neked tenyleg volt ilyen elmenyed?

Arthamyr 2018.03.27. 13:35:48

@Mrs. Clayton: Az alkoholos italra gondolok. A repülőn elég rossz minőségűeket lehet kapni igen drágán, a reptereken meg sokszor lehet kapni jó minőségűeket, gyakran nagyon korrekt árakon, viszont azt nem szabad kinyitni.

Arthamyr 2018.03.27. 13:36:59

@Mrs. Clayton: Az még a kevésbé érthetetlen része, elsősorban azt nem értem, hogy valaki minek fotózik egy kilátóból, vagy egy kiállításon stb.

Arthamyr 2018.03.27. 13:47:33

@soad1221: Kicsit google-huszárkodtam:
mno.hu/belfold/gerendaiek-megvettek-a-lupa-to-egy-reszet-1387412
A cikk szerint a tó harmadát vette meg, ami nem pici. Na az 118 milláért ajándék. De ha nem hisszük el (mert Simicska :)), akkor is elég nagy területet vett ahhoz, hogy ott legyen értelme milliárdos beruházásoknak.
Ha én Budapesttől ennél távolabb veszek egy kicsi telket (mondjuk 1000nm), ami nem egy strandolásra alkalmas tóparton van, és lehet rá építeni 1 házat, vagy max. 1 ikerházat, akkor 20-30 millió alatt nem úszom meg.

soad1221 2018.03.27. 13:51:54

@Arthamyr: az, hogy megvette, csak arra volt válasz, hogy milyen potom áron bérli 20 évig. Persze lehet az az ár potom, de amikor a cikket olvastam a beruházás mértéke kissé nagyobb összeg volt annál, minthogy potom áron vett magának egy építési telket. Érzésem szerint golf nem vizsgálta meg annyira komplexen a kérdést.. de lehet, hogy tévedek :)

soad1221 2018.03.27. 14:03:01

@Arthamyr: na, ebben már azért szerepelnek konkrétumok is. tehát a jelenlegi lepusztult állapotában évente 4-5 millió ft a fenntartása, és a cikkben 5+5 év bérlet szerepel a partra (nem 20 év, ugye, de ez most mindegy is). Nem tudjuk, hogy ezért milyen díjat fizet gerendai, de vegyük most 0-nak, ami azt jelenti, hogy a következő 10 évben az önkormányzat 40-50 milliót nem fog erre fordítani.
És akkor nem beszéltünk a beruházás mértékéről, ugye itt 1 milliárdot említ, én másik cikkben 2-3-at olvastam, de ez is mindegy induljunk ki ebből.
Tehát a következő 10 évben az önkormányzat nyert min. 160 milliót, egy olyan lepusztult területtel, amivel semmit nem tud kezdeni, cserébe így várhatóan komoly beruházások lesznek, magyarán várhatóan lesznek adóbevételei is. + a partért járó bérleti díj. Biztos, hogy rossz üzlet? Ennyiből persze még mindig nem lehet megítélni, és persze lehet, hogy korrupciót is lehet kiáltani, csak nincs semmi konkrétum.
Csak annyi, hogy eddig végigsétálhattunk ingyen a lepusztult területen, most meg már nem. :)

Arthamyr 2018.03.27. 14:15:51

@soad1221: Valószínű, hogy nem rossz üzlet, egyik félnek sem, akkor nem kötötték volna meg. Csak olyan szempontból igazságtalan, hogy amennyiben én szeretnék egy hasonló adottságú telket, legalább 10x-es áron veszem. Majd pár év múlva beszámolok róla, mert tervbe van, hogy veszünk egy kis erdőt/tavat/valamiféle birtokot.
Ha választanom kell, hogy neked van igazad vagy golf2-nek, akkor neked, csak annyit szerettem volna árnyalni, hogy azért Gerendai sem egy makulátlan ember, akivel minden rendben van, hanem egy tipikus magyar üzletember. Ahogy írtátok, az ő vállalkozásai mögött van valamiféle valós üzleti produktum, nem kizárólag az adófizetők pénzének ellopásán hízott fel, de azért ő is kihasználja a rendszer hibáit, ha teheti.
Kevés olyan ember van Magyarországon, aki milliárdos és teljesen tiszta, sajnos az üzleti/vállalkozási kultúra elég csapnivaló. Gerendai sem ilyen.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 14:21:09

@Arthamyr: komoly? Mondjuk en meg soha nem vittem fel alkoholt fogyasztasi cellal. Uditot, vizet meg ki lehetett bontani. Felteszem az alkohol tiltasa mogott az lehet ha beszlopalsz fel liter tomenyet, az elegge problemas helyzetet teremt. Igy ha ok kontrollaljak h mennyit iszol biztosan nem leszel mata reszeg.

Arthamyr 2018.03.27. 14:29:00

@Mrs. Clayton: Én sem vittem, mert nem lehet. De amikor messzebbre megyek (4+ óra) akkor szoktam alkoholt fogyasztani, főleg bort az ételhez, esetleg 1-2 egyéb italt.
Semmi gondom nem lenne olyan szabállyal, hogy nem lehet berúgni a repülőn (ilyen szabály szerintem van is, legfeljebb nem explicit módon). Akkor sem elégedetlenkednék, ha lenne normális választék, és nem adnák drágábban, mint kb. bárhol máshol. De sajnos sokszor csak legalsó polcos italok vannak, és drágábban adják, mint egy étteremben vagy egy bárban.

Golf2 2018.03.27. 14:31:29

@soad1221: Akkor még 1szer: Fütyülök a gerendaira van belőlük elég itthon manapság,csak az zavar hogy semmi nem elég nekik nem akarnak leállni.Ez a gerendai se fogja tudni életében elkölteni a pénzét és mégis folyamatosan kapar még nagyobb óriáskerék még több étterem még több fesztivál,stb.stb. Minek már?És közben gátlástalanul átgázolnak,hülyének nézik a kisembereket.Erről szól ma ez az ország.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 14:35:58

@Arthamyr: mint mondtam emlekbol, de ezeken a helyeken fotosok dolgoznak es jo penzert aruljak neked az un profi fenykepeket. Megjegyzem tapasztalaton szt ezek szarabbak muntha egy amator csinalta volna

2018.03.27. 14:53:30

@Arthamyr:

Nahát, én level 39 alkoholfogyasztó vagyok, de soha fel sem merül bennem, hogy repülés/utatás közben igyak, sőt.

Mindig nézem ezeket a vedelő pofákat, és sosem értem. Kihajtja az emberből a vizet, baszakszik a hőháztartással, rontja a látást/tájékozódást, munkáslehelletet csinál. Nem jó, nem jó. Téged mi motivál?

"a reptereken meg sokszor lehet kapni jó minőségűeket, gyakran nagyon korrekt árakon, viszont azt nem szabad kinyitni."

Ugyanakkor pro tip, mindenhol lehet piálni, ha akarja az ember. Megveszed, amit akarsz, kimész a budiba, összeöntöd, voilá. Egy sötétebb vörösbor elcsúszik kólaként, a világosak almaléként/ice tea-ként, és akkor a vodkanarancsok, rumoskólák, pálinkásfanták csodálatos világát meg sem említettem még.

Most hogy mondod, én azt hiszem, tkp. eléggé szeretek tütükézni, múzeumban pedig kiváltképp. Bármit nézel is, 3 deci töménnyel érdekesebb, ez egy ilyen kanti kategorikus imperatívusza az életnek végső soron, plusz dugják fel maguknak a szabályaikat. Jól mondom? :)

Arthamyr 2018.03.27. 14:56:29

@Mrs. Clayton: Csak magamat tudom ismételni. :)

Arthamyr 2018.03.27. 15:11:07

@Nagy kámpics: "Ugyanakkor pro tip, mindenhol lehet piálni, ha akarja az ember. Megveszed, amit akarsz, kimész a budiba, összeöntöd, voilá. Egy sötétebb vörösbor elcsúszik kólaként, a világosak almaléként/ice tea-ként, és akkor a vodkanarancsok, rumoskólák, pálinkásfanták csodálatos világát meg sem említettem még. " - Persze, meg lehetne hackelni a rendszert, csak én nem szeretem. Ha nem érzem elfogadhatatlanul hülyének/igazságtalannak a szabályokat, és vagyok rendszeresen a hatásuk alatt, akkor igyekszem őket betartani. Ugyan igazságtalan és hülye a repülős házirend, de évente mondjuk 3x kell "piás távolságra" repülnöm, azt elviselem nyomorban. Pár Xanaxra rátöltve meg a tescos whiskey is jó, legalábbis a hatás nem marad el. :D

"Mindig nézem ezeket a vedelő pofákat, és sosem értem. Kihajtja az emberből a vizet, baszakszik a hőháztartással, rontja a látást/tájékozódást, munkáslehelletet csinál. Nem jó, nem jó. Téged mi motivál?" - Annyit azért nem iszom, hogy nagy hatása legyen, mondjuk 1 deci tömény meg 2.5 deci bor. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én azért iszom alkoholtartalmú italokat, mert szeretem az ízüket (persze nem vetem meg a jóleső bódultságot cimborákkal), ha nem ez a cél, arra vannak hatékonyabb dolgok is, bár nekem azzal sincs nagy gond, mivel ritkán iszom sokat, a 4-5 rövid+sör már igen kellemes állapotba hoz. Az ételhez szeretek hozzáillő bort fogyasztani, valami kellemes kortyolgatós rövidet meg bármikor szívesen megiszok (jófajta whiskey, rum, pálesz, konyak stb. mind jöhet). :)

Múzeumba nem nagyon szoktam menni, de lehet, hogy a te módszereddel még élvezném is. :D

Virago_1000 2018.03.27. 15:21:11

@libslobsi fuszal: te meg rokona vagy hogy veded?
A liberalis droggyujtok: volt, balaton sou d, sziget fesztival arakban veri a nyugati legmenobb fesztivalokat, szinvonalban -ja abban nem.

Mellesleg gerendai az orszag egyik leggazdagabb embere, nyilvan a vesztesegbol, rafizetesbol ugye?

Virago_1000 2018.03.27. 15:21:15

@Mrs. Clayton: minden evben nyereseggel zartak csak feled nem azt kommunikaltak.

Virago_1000 2018.03.27. 15:21:19

@Golf2: A London eye tengelyet az angolok nem tudtak legyartani, ezert a Skoda muvelhez fordultak.

Virago_1000 2018.03.27. 15:21:28

@Arthamyr: tovabbi szaervoseg, hogy nylivanos helyen angliaban SEHOL nincs hideg csapviz, nehogy ihassak csapvizet. Hanem vegyem meg dragan a pillepalackosat, az allott aporodott vizet, dobjam el a palackot szennyezzem az oceanokat.

En mar vertem ki emiatt a balhet a lutoni repuloteren. Lett egybol hideg viz

Mrs. Clayton 2018.03.27. 15:57:57

@Virago_1000: barhol barmikor megkersz barmilyen vendeglist feltoltik ingyen a vizespalackod Angliaban. Legutobb valamelyik repteri etteremnek elromlott a vizszuroje a csapon igy mondtak sajnaljak h nem tudnak adni csapvizet de adtak egy ingyen uveg vizet

Arthamyr 2018.03.27. 16:10:14

@Virago_1000: Ez tényleg bosszantó, pozitívum viszont, hogy Angliában eddig mindig kaptam csapvizet, és sokszor kérés nélkül is hozták. De valóban, jó lenne, ha pl. simán ihatnék a reptéri csapból, vagy megtölthetném a palackom.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 16:21:20

@Nagy kámpics: most mit okitod a kezdo alkeszt hogyan kell sutyiban inni

Mrs. Clayton 2018.03.27. 16:23:04

@Golf2: na ha nem erted hogy minek hova teper, akkor te bizony sose leszel gazdag

Mrs. Clayton 2018.03.27. 16:27:18

@Arthamyr: ne mar, te ekkora ivos vagy? Na ezt nem gondoltam rolad. Azt hittem kampics utan en vagyok a legnagyobb alkesz ezen a blogon, egyesek szerint meg kampicsot is megelozom, de repulon meg sose ereztem ugy h muszaj innom. Sot foglaltam asztalt nyarra az onyxba, ferj szerint olcso, szerintem addigra ugyis felnyomjak az arakat, na mindegy, de csak sima lunch menut kert alkohol nelkul, azt mondta delben nem akar inni

soad1221 2018.03.27. 16:29:14

@Arthamyr: nem is állítottuk be szűzlánynak. De mindemellett van haszna.

@Golf2: bocs, akkor félreértettem, azt hittem te kezdted az első kommentben gerendait szapulni... egyébként igen, a kapitalizmus ilyen. de van egy rossz hírem, ez minden kapitalista országban így van, a befektetők, vállalkozók mindig többet akarnak, sosem elég...

@Virago_1000: gerendai közel sem az ország egyik leggazdagabb embere, persze ez relatív. talán, ha épp belefér a 100 közé. Viszont, ha túl léptél a "veszteséges" kérdésen, akkor megnéztem neked, a sziget kft 93-as indulása óta 3x volt nullszaldós, 5x veszteséges és maradékban nyereséges. 2014 óta nagyot ugranak minden évben, tehát az ominózus "veszteséges/nullszaldós" mondatokat összesen 8x hallhattad, szemben a 19 nyereségessel. amiből az utolsó olyan 4 év volt, amivel milliárdossá vált.
nem védjük, csak pusztán irigységből és tudatlanságból írtok sok-sok butaságot.

Arthamyr 2018.03.27. 16:36:07

@Mrs. Clayton: Miből gondolod, hogy én nagyivó vagyok? Fasorban sem vagyok kámpicshoz képest, ha ő level 39. :D

Van, hogy hetekig egyáltalán nem iszok alkoholt, nem igazán kompatibilis az edzéssel. Viszont ha elutazom, akkor úgysem fogok edzeni, miért ne igyak. :) Meg vannak ételek, amit feldob egy jó ital. A szivar mellé is jól jön, és a pubban sem vizet fogok inni, amíg a haverok isszák a finom Guinnesseket.
Inkább szociális meg gourmet ivó vagyok, mint nagyivó.

Arthamyr 2018.03.27. 16:40:27

@Mrs. Clayton: A sziget sem sokkal olcsóbb annál manapság, 189 EUR a 3 napos jegy:
szigetfestival.com/en/tickets/category/entry-ticket

Arthamyr 2018.03.27. 16:41:11

@Mrs. Clayton: Lehet megnézzük mi is, mire kapták a második csillagot. :)

Latcho Rom 2018.03.27. 16:42:30

@Virago_1000: hozták neked tálcán a jeget trollocska? :-)

lutonban imádják az uvoltozo balkáni migriket :P

Virago_1000 2018.03.27. 16:42:38

@Arthamyr: 1et ertek, elvbol sohasem fotozok, ami fontos az marad az emlekeimben, ami nem, az meg nem fontos.

Virago_1000 2018.03.27. 16:42:46

@Arthamyr: "Kevés olyan ember van Magyarországon, aki milliárdos és teljesen tiszta"
- errol a kevesrol sem tudok, viszont Angliaban egy ilyen sincs.

Virago_1000 2018.03.27. 16:42:49

@Golf2: "Erről szól ma ez az ország"
- az egesz vilag.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 16:49:27

@Arthamyr: ha nem is sokkal de olcsobb, azonban nem olcso magyar zenekarok lepnek fel hanem rengeteg kulfoldi, azok meg ugye nem magyar gazsiert jatszanak, a ferjem most a volt miatt fuzi a fejemet, mert h milyen hihetetlenul olcso az is, egyebkent pont az olcsosag miatt jon annyi kulfoldi a magyar fesztivalokra, ha draga lenne nem jonne senki

Mrs. Clayton 2018.03.27. 16:51:39

@Arthamyr: hat abbol h egy negy oras uton inni szoktal, en egyszer vetemedtem ilyenre mert unatkoztam, de amikor a ferj felvett a repteren rogton mondta h fuj te ittal, bar szerintem csak azert volt bosszus mert remelte h visszafele en vezetek majd

puhacica 2018.03.27. 16:53:45

@Virago_1000: vedi a halal! csak ugyebar ti tenykent allitotok olyasmiket, amikrol semmit nem tudhattok.
nahat, a konzervativok nem drogoznak? nem tudtam.

@Mrs. Clayton: lol, szerintem sokaknak nem ismerjuk az alkoholfogyasztasi mutatojat. en is szoktam tutukezni, az uram nevezi igy a pocedurat es mindig jot rohogunk rajta. (az uram es a rohogunk moszjo hari sheldon kedveert szerepel egy mondatban ;))

puhacica 2018.03.27. 16:58:17

@Virago_1000: minden etteremben, pubban van hidegviz, van, ahol eleve hozzak, van, ahol kerni kell, de sehol nem neznek rad hulyen miatta, hogy a csoronak nem futik masra...
par napja inditottak be az elso 4 uj ivokutat londonban, tovabbi 16ot terveznek felallitani. ezek ujak, de barmerre jarkalsz, talalsz ivovizet a varosban.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 17:19:03

@libslobsi fuszal: na tessek megvan a harmadik alkoholistaja a blognak!

Mrs. Clayton 2018.03.27. 17:20:36

@libslobsi fuszal: ne odegesitsd mar itt a hazugsagokkal, londonban viz sincs nem ivokut, kimesz az utcara szaz migrans fog megeroszakolni, megis ki akarna ilyen korulmenyek kozott inni? Behajolsz aztan ott figyel a lofasz a seggedben. Tudod mikor!

2018.03.27. 17:24:07

@Arthamyr:

"Fasorban sem vagyok kámpicshoz képest, ha ő level 39"

Hehe, hát igen, ha az íze miatt iszol, az klasszik műkedvelő álláspont (még) (nagyon helyesen). Ezért is gondoltam, @Mrs. Clayton: , hogy ez egy "teachable moment", oktatási pillanat, mintegy.

Viccet félretéve, mennyire félrevezető, hogy az alkoholreklámokban baráti társaságokat meg menőségeket mutatnak, holott a baráti társaságok amatőrök, és ezzel szemben például a sportreklámokban, ugye, élsportolók vannak, nem hobbisták.

Senkit sem érdekel, dagimama meg dagipapa a negyedikről hogyan ugrik távol, és épp így, az sem érdekel, Timike a könyvelésről mit iszik, meg Robika mitől töri ki a nyakát, amikor beleugrik a 60 centis vízbe, tessék szépen igazi hozzáértőket mutatni munka közben, azért fizettem elő.

Zsírmáj? Pipa.
Borvirágos orr? Pipa.
Tönkrement családi kapcsolatok, elvesztett állás? Pipa.

Ha mindez megvan, na _akkor_ érdekel, mit iszik, mert azt kérem én is. Timike meg Robika meg a Coronitájával menjen vissza a balettba ugrálni meg okádni. Szakmai önbecsülés is van a világon.

Na így.

Viccet félretéve. Jön a húsvét, és otthon elvégezhető iq-teszt mindenkinek: ha legalább vezetéshez nem iszunk, máris okosabbak vagyunk legalább kétmillió honfitársunknál. Hé, az már a top 80%, ezek meg nehéz idők, úh ennek is örülni kell.

puhacica 2018.03.27. 17:26:43

@Mrs. Clayton: jaja, nalunk is mondtak, igaz, felenk nem partynak hivtak a bulikakat. csin-csin mindannyiunkra! :D

jaj ne is mondd, rokonok kerdeztek a minap, hogy szoktunk-e itt migransokat latni. mondtam minden nap, eleg, ha belenezek a tukorbe. :D

FutureFry 2018.03.27. 17:28:45

@Arthamyr: Amerikában minden reptéren (meg általában nagyobb áruházakban is) van ivókút (ami hűti a vizet, bár ha sokan/gyakran használják akkor nem mindig elég hideg). Sőt, már egy jó ideje a reptéreken szokott mellette lenni egy palackfeltöltő kút is. Ja, és ausztráliai belföldi járatokon 4 (vagy 5?) liter vizet a security screening-en is átvihetsz.

Golf2 2018.03.27. 17:34:30

@soad1221: Demján se vitte tegnap magával a 192 milliárdot,ő se fogja.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 17:34:34

@libslobsi fuszal: haha, nekem a baratnom kerdezte a minap, h a szireket nem is erti hogyan a francba engedhetik be europaba, mert az osszes nemieroszakolo, a rohej az h epp egy sziriai faszival volt eg interju a teveben es mondtam a ferjnek h figyelje nagyon mert mar latni, ahogy a ficko nem bir magaval es meg fogja eroszakolni a riportert. Es komolyan a baratnom tanult, okos, vilaglatott, de retteg h egy sziriai megeroszakolja. Mondtam neki h nehogy bemenjen a lanyom baratnojenek a pizzazojaba mert meg csoportos eroszakot vesznek rajta. Kerdezi a baratnom h miert, hat ok is szirek? Bizony azok. Csak mar vagy 20 eve Magyarorszagon lakik az ember meg magyar a felesege.

Dikusz 2018.03.27. 18:12:17

@Csodabogár: A polgármesteri hivatalra gondoltam, a kerület csudálatos polgármesterével az élen...

Arthamyr 2018.03.27. 19:12:25

@Nagy kámpics: "Ha mindez megvan, na _akkor_ érdekel, mit iszik, mert azt kérem én is." - Nem a mit, hanem a _mennyit_ a kulcsfontosságú információ.
"Zsírmáj? Pipa.
Borvirágos orr? Pipa." - Ez esetben nyilván alkohol/ár arányra célszerű gyúrni, vagy amennyiben nem vagy csóró, akkor azt maximalizálni, hogy mennyi alkoholt vagy képes bevinni általa napi rendszersséggel. :)
Ha csúszik a rövid, ehhez az az optimális, sörből nagyon kell igyekezni ehhez, kitartóan napi 20+, mondjuk akkor nincs gond a kajára cserében. :) Ha nem sör, akkor az étrend optimalizálása is segíthet: lehetőleg minimalizálni kell a rostokat, csak feleslegesen foglalják a helyet az ember beleiben, és rontják az alkohol felszívodási sebességét is. Sütemények, édességek a legjobbak valószínűleg, bár ha képes vagy rá, minden nap leguríthatsz 1 liter étolajat, 1 liter rövid mellé (esetleg koktéllá alakítva), az se hatástalan. :)
A tönkrement családi kapcsolatokhoz, elvesztett álláshoz viszont nem feltétlenül elég inni és enni (ismerek alkeszt normális állással és szerető családdal, fél lábbal a sírban), ellenben a tahóság sokat segíthet ezen cél eléréséhez, már a zsírmáj és a borvirágos orr kialakulása előtt jóval.

2018.03.27. 19:16:30

@Arthamyr:

"bár ha képes vagy rá, minden nap leguríthatsz 1 liter étolajat, 1 liter rövid mellé"

No, ez már beszéd, pajtás. :D

Arthamyr 2018.03.27. 19:17:16

@FutureFry: Dublinban és a Heathrow-n most így nem tudom, hogy van-e, feltűnő helyen és sok biztos, hogy nincsen. Én azt nem értem, hogy mosdóban miért nem normális csap miért nem ivóvizet enged, utálom ezeket a fotocellás szarokat (a sok tahó nyivtahagyná?). Itthon minden mosdóból ivóvíz jön, soha nem kellett palackozott vizet vennem...

Arthamyr 2018.03.27. 19:24:21

@Nagy kámpics: Azért ez napi szinten már élsportolói teljesítmény simán (az a kis olaj kb. 7-9k kalória, és akkor még ott az itóka is). :D

Ha már Sziget: ott voltak ilyenek, hogy egy sziget alatt 200 sör, vagy 100 házmester (ami igazából 4-1-es volt vagy sima bor volt, mert haver volt a kocsmába :)), utána hetek kellettek, hogy magunkhoz térjünk, és nem is kívántuk az italozást annyira. Szóval a leépüléshez célszerű a teljes életmódváltás, hogy ne legyen annyira megterhelő: háromműszakos meló, megfelelő étrend sokat segít, egy hülye élettárs beszerzése javasolt. :)

Mrs. Clayton 2018.03.27. 19:49:18

@Nagy kámpics: hahaha, ez az adj csak leckeket a nepeknek, csak pitianerek isznak koktelokat meg ilyen lonyalat, olcso sor meg tomeny is megteszi, ha csak huzni akarod az ivet

puhacica 2018.03.27. 20:13:39

@Mrs. Clayton: igen, ezen vagyok meglepodve en is, hogy ezek ertelmes emberek es megis...

kellett emlegetni a tutukezest, az egyik megrendelonknek segitettunk kicsit, erre hozott egy karton sort, a fonokom meg ugy dontott, hogy dolgoztunk eleget, megerdemeljuk az "uditot". viszont nem szabad meloban innom, folyamatosan elkapott a rohoges az enberek hulyesegeitol. :D

somlobodog 2018.03.27. 20:50:53

@Golf2: tehát utalod gerendait mert milliárdos. Majd bizonyíték nélkül rahuzod hogy adocsalo. Szép, értelmes, okos levezetés. Büszke lehetsz magadra hogy ma is felkeltel és hozzaszoltal. Az összes allitasod nyilván a cégei által leadott mérleg több éves elemzésével alá is tudod támasztani. Mert te tudod ki az adocsalo hiszen te magad szakképzett adoszakerto vagy, vagy pénzügyi bűnügyi nyomozó. És előtted az adotitok sem titok. Jó ezt tudni... Fél kéne fogni a valóságot hogy vannak szerencsésebb/tehetségesebb emberek akik gazdagabbak mint te és nem mind adocsalo. És mivel a gerendai adocsalasat nem látom hogy bárki bizonyította volna addig ez csak egy kora reggeli jó kis irigykedes-utalkozas. Egészségedre ha így jobban indul a napod. És jelzem kB 5 éve eladta a sziget nagy részét...

somlobodog 2018.03.27. 20:50:53

@Golf2: a moziba se lehet kintről kaját bevinni sőt az étterembe sem zsenikem. Akie a hely az írja a szabályokat. Nézz szembe a valósággal. Biztos a te munkában is van szabály aminek megvan az anyagi oka. Különben minek dolgozna bárki is. Irigy vagy. És kicsinyes. De ugye szar a harag hatalom nélkül:)

somlobodog 2018.03.27. 20:50:53

@Golf2: ha zavar nem mindegy mennyi a jegy? Te úgyse mész oda. Annyi a jegy amennyiért megveszik. Ha a te munkád x összeget érne és megfizetne ezt valaki, te sem adnád magad x/2 összegért igaz? Igaz. Na látod. Azért mert zavar a sziget attól a gerendai nem adocsalo.

somlobodog 2018.03.27. 20:50:53

@libslobsi fuszal: +1. Mint egy óvodás. Komolyan. A sértett lokalpatriota. Mert a gerendai gazdag. Fuj fuj. Hányok.

somlobodog 2018.03.27. 20:50:53

@Mrs. Clayton: lehet a gerendainak nem az az eletcelja hogy egy blogon elsőzzön. Ezért lett milliárdos:))) mert lehet akkor gondolkodik mikor más ide posztolgat reggel 6kor

gabors 2018.03.27. 21:09:32

@Mrs. Clayton: "haha, nekem a baratnom kerdezte a minap, h a szireket nem is erti "

olyan hogy szir vagy "szirek" nincs ott elnek arabok (alevite, meg szunnik), druzok, turkmenek, kurdok, yazidik, maronite es meg vagy 5-6 hasonlo nepseg ... zsidok is eltek arra nem kevesen most mar talan nem :-)

olyan nep/nyelv/kultura hogy szir NINCS (amugy koszi Balfour), szinten zenesz az "iraqi", "libanoni" avagy ami az igazi "libiai" nep.... (vagy az emeratiak, meg dubaji nep)

Arthamyr 2018.03.27. 21:20:02

@gabors: Amerikai van-e, mester?

Mrs. Clayton 2018.03.27. 21:42:44

@gabors: oke, ezt mondd a lanyom baratnoje apjanak, aki szirnek nevezi magat, engem kulonosebben nem erdekel hogy van e vagy nincs e ilyen nepcsoport meg egyebkent nem is ez volt a mondandom lenyege

@somlobodog: valoszinuleg

Arthamyr 2018.03.27. 21:53:59

@somlobodog: @Mrs. Clayton:
Én elég sokáig nem spameltem, de még a 0 és az első milliárdocska közül is az előbbihez vagyok közelebb. Lehet, hogy a nem posztolás sem segítene, hiába próbálok gondolkodni, ha egyszer nem megy.

puhacica 2018.03.27. 22:00:15

@somlobodog: na, te is csak kotekedni tudsz... :D

Mrs. Clayton 2018.03.27. 22:01:51

@Arthamyr: szerintwm aktivan tevekenykedni kell ahhoz h milliomos legyel, en meg persze meszaros lolon kivul nem sok embert lattam megmilliomosodni csak ugy, persze az igazsaghoz az is hozzatartozok h lolo is azt allitja magarol h alig alszik mert annyit dologzik, modjuk az meg a masik fele az igazsagnak h en keveset alvo es sokat dolgozo dagadt embert sem lattam, de ez lehet az en hibam mert nem ismerek tul sok milliardost

gabors 2018.03.27. 22:08:49

@Arthamyr: "@gabors: Amerikai van-e, mester? "

vannak persze a dakotak, lakotak, shashonik, sajnos mohikanok mar elfogytak (lasd meg Cooper), apache-ok, cheyenne meg eszakon az Inuit-ok ...

de ha mint amerikabol valo az van sok, sziriabol is vannak csak olyan nincs hogy "szir",

Ezek a szirek meg libiaik, ugy vannak mint pl jugoszlavok. azert remelem azzal egyetertesz hogy se csehszlovak ember se jugoszlav ember nem volt sot szovjet ember sem tudott kialakulni ....

Arthamyr 2018.03.27. 22:18:37

@Mrs. Clayton: A milliomos kutyafasza, a millárdos az ütős. :) Én aktívan tevékenykedek, én nagyon sok aktívan tevékenykedő embert ismerek, de egy se lett milliárdos.

@gabors: Ez így legalább konzekvens. :)

Mikortól lehet valaki mondjuk "magyar" vagy "osztrák" (ilyenek vannak?)? Hány generáció kell hozzá? Vagy mi a kritériuma? Ha valaki 19. századba Írországból kiment az Egyesült Államokba, annak a szépunokája is írnek minősül? Mi van, ha a vérvonala keveredett valami mehikóival (ami mondjuk a 19. században jött Andalúziából (akkor ő lehet spanyol, vagy mondjuk mór?))? :)

Most komolyan, miért ne lehetne használni azt, hogy "szír"? Attól, hogy nem egzakt fogalom, még általában hasonló dolgot értenek rajta.

Mrs. Clayton 2018.03.27. 22:43:44

@Arthamyr: hat okes, de erted eloszor is nem szarral kell gurigazni, meg kurva sokat kell tenyleg dolgozni, nekunk anno a 3 milliard eves arbevetel jott csak ossze, abbol kenyelmesen lehetett lenni, de milliardossa valni meg abbol se jott ossze

Arthamyr 2018.03.27. 22:57:54

@Mrs. Clayton: A végén még megsajnállak, hogy csak évi 3 milliárd esett le. :)

Latcho Rom 2018.03.27. 23:02:58

@gabors: dakota s lakota nem ugyanaz gabesz?

Mrs. Clayton 2018.03.27. 23:05:00

@Arthamyr: mint irtam arbevetel, ha draga dologkat arulsz nem nagy ugy ennyit osszehozni forintban. Itteni viszonylatban meg egy csaladi talarito ceg is kirohog ennyivel

Arthamyr 2018.03.27. 23:24:47

@Mrs. Clayton: Nyilván a lényeg, hogy mennyi marad belőle nálad (ha marad), mert ha 2%- marad, akkor csak egy csomó fejfájást nyertél vele, ha 10%+, akkor azért igen finom az. Ráadásul skálázódó jövedelem, ami miatt szintén mindjárt sajnálni kezdelek. :)

adg 2018.03.28. 00:00:34

@Arthamyr: Csak hogy tudjatok, olyan sincs, hogy Bécs, vagy Kolozsvar, Pozsony, Parizs, stb. Ezek csak ilyen fasisztoid irredenta osmagyarkodo csokevenyek, halado ember nem mond ilyet. Multkor tudtam meg en is Amerikabol valo baratunktol.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.03.28. 00:14:21

@Dikusz: Bróhaha, ezexerint ismered a katonanyelvet?Vagy máshol is használják ezt a szót? :D

Herr Géza 2018.03.28. 00:31:15

Ojjé, elvtársak, csak nem hogy Golf2 úr análisan meg lett izélve? :D Ideje volt már.... :))))

Dikusz 2018.03.28. 07:04:42

@geegee: nem katonaszleng/börtönszlengként ismertem, egyszerűen azt hittem, hogy svábul mondják így a hokedlit:)))

Golf2 2018.03.28. 07:56:19

@somlobodog: Ha lehetne bizonyítani hogy adócsaló már rég a sitten ülne csak patkány ügyvédek kimosdatják sajnos.Jó hányást!

Golf2 2018.03.28. 08:07:16

@somlobodog: Poszthoz hozzászólni még nem láttalak csak ha basztatni kell valakit akkor jelensz meg sajnos...

Dikusz 2018.03.28. 08:15:39

@Golf2: Nem mondom, hogy nincs igazad, de ilyen alapon igen sok embert lehetne sittre vágni, vagy megbüntetni.

Egyik hozzászólásodban írtad, hogy minden évben tapasztalod a Sziget rossz oldalát, ebben is igazad van. Azok pedig könnyen beszélnek -akár én is-, akiknek nem a lakhelyük közelében van egy ilyen rendezvény. Mondhatnám azt is, hogy az óbudaiakat is kevésbé zavarná (vagy egyáltalán nem érdekelné), ha mondjuk a Háros-szigeten rendeznék a fesztivált...

Golf2 2018.03.28. 08:21:52

@somlobodog: Visszagondolva pár évre ott vagy az első 3 legalpáribb, személyeskedő beszólógató közt.Visszanézheted hogy én mikor basztattam valakit utoljára a blogon.

Herr Géza 2018.03.28. 09:08:37

@Golf2: Inkább nézz magadba jó mélyen. Olvasd vissza a kommentjeidet egyben, és rájössz, miért küld el mindenki melegebb éghajlatra.

Golf2 2018.03.28. 10:03:38

@Herr Géza: Meséld már el kit piszkáltam az utóbbi 1-2 évben? Te hány embert piszkáltál ennyi idő alatt?

Herr Géza 2018.03.28. 11:34:14

@Golf2: Nem erről szólt a kommentem pajtás. Csakis a jelen poszthoz való hozzászólásaidról.

soad1221 2018.03.28. 12:38:00

@Golf2: lehet, hogy bennem/bennünk van a hiba, de tökéletesen megmutatja, hogy neked egy ember haláláról a vagyona jut eszedbe elsőként. és nekem is megvan a véleményem demjánról, de egyetlen pillanatra sem jutott eszembe a vagyona. Neked ez az első.
a london eye-ról gerendai jut eszedbe és hogy adócsaló bűnöző milliárdos. nekem nem.
nem gond, csak ahogy megnyilvánulsz bármilyen témában, szinte bárkiről, az rohadtul olyan, mintha irigy lennél. de semmi gond, nem vagy egyedül ezzel

Golf2 2018.03.28. 13:09:30

@soad1221: A cikk amiben olvastam Demjánról írta hogy az ország második leggazdagabbja volt ezért jöttem a pénzzel semmi gondom Demjánnal egész más kaliber.

soad1221 2018.03.28. 13:22:48

@Golf2: átfogalmazom: amikor én olvastam demján haláláról, benne, hogy a második leggazdagabb, satöbbi, egyetlen pillanatig nem jutott eszembe, hogy a vagyonát egyáltalán megemlítsem. mindegyik cikk leírja, milyen gazdag, szerintem mindenki tudja, de rajtad kívül senkinek nem azon ragad meg a szeme, hogy mennyi pénze volt. Neked igen, ez volt az első és egyetlen mondat amit írtál ide. semmi más, sőt ez volt az érv, a "tőkésnek/vállalkozónak/üzletembernek semmi nem elég" mantrára. Írtam, hogy persze, ilyen a kapitalizmus. Írtad, hogy ő sem tudta magával vinni a pénzét. Csak neked jut eszedbe a pénze, és hogy azzal, most hogy meghalt, semmit nem ér. Érthető amit írok?

Golf2 2018.03.28. 13:32:44

@soad1221: Tényleg csak a cikk miatt ugrott be a pénz Demjánról.De igazad van valóban sokat foglalkozok a pénzzel sajnos.

soad1221 2018.03.28. 13:51:20

@Golf2: na, kezdünk közelebb jutni, örülök.
de én akkor most kiegészíteném még egy szóval: sokat foglalkozol MÁS pénzével.
erre találták ki azt a szót, hogy irigy. ami sütött gerendairól és csányiról írt mondataidból is.

de lehet változni, ha az ember belátja a hibáit. :)

somlobodog 2018.03.28. 15:50:52

@Golf2: talán mert ocsmány módon a legtöbb poszt alatt az első hozzaszolasod egy negatív felmondat. Az nem a poszthoz hozzaszolas érdemben hanem egy odakopes a poszt irojara. Kurva fárasztó. És nem én vagyok az első aki ezt szovateszi sztem. A szemelyeskedesrol meg csak annyit hogy te ragalmazod a gerendait de te még a kritikát is nehezen viseled. Bravo.

somlobodog 2018.03.28. 15:51:24

@soad1221: pontosan. Tökéletes összefoglaló. Köszönöm.

somlobodog 2018.03.28. 15:51:34

@Golf2: hát nem vagy egyszerű. "Ha lehetne bizonyítani..." Hát ilyen a jogallam. Magyarország is az nagyjából. Ha te visszasirod a bizonyítás nélküli ítéleteket akkor sztem valami gond van veled vagy a történelmi ismereteiddel. De részemről ezt lezartam mert erveid nincsenek csak a mocskolodas és ha valaki szembesit vele az szemelyeskedik és beszologat.

Golf2 2018.03.28. 16:12:14

@soad1221: Á fenét inkább a saját pénzzel szoktam,csak ilyen számomra kirívó esetekben másokéval nyilván ilyen cikkeket olvastam különben honnan gondolnám.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása