oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2018. február 04. 06:30,  Mit keres egy magyar Ghánában? 35 komment

2018. február 04. 06:30 Határátkelő

Mit keres egy magyar Ghánában?

Meglehetősen egzotikus utakra indulunk ma, mert egyrészt eljutunk Ghánába (na igen, engem is meglepett a dolog), aztán Indonéziába elefántokat nézni, végül egy kis #metoo-elmélkedéssel zárjuk. Remélhetőleg lesz miről beszélgetni.

ghana.jpg

Kezdjük Ghánában, és most idéznék a Mayree blog szerzőjének, Uncle Joe-nak nekem írt leveléből, csak hogy világos legyen, mit is csinál ott: „egy kínai szeizmikus kutatócsoport geodéziáját felügyelem az ország nagy területén”. Így már minden világos, nem? :) Mindezt egy hónapos váltásokban teszi, az első napok például így teltek.

„Az accrai reptéren forróság és pára fogadott, de a buszon már működött a légkondi. Mózes várt rám (no nem „az” a Mózes) és olyan gyorsan átsiklottunk a mindenféle ellenőrzésen, hogy kézifékes megállás után tudtam csak visszatolatni és megmutatni a sárgaláz elleni oltási könyvet, mert az fontos nekik. Gondolom nekem is. 

A vám nem foglalkozott igazán velünk, miután mondtam, hogy menkesz ruha van csak a puttonyban (amelynek ügyesen letörték a kerék agyát, így többé már nem vontatható könnyedén, csak úgy, mint egy kerék nélküli bőrönd). 

Kép az nincs, mert tilos fotózni, én meg ugye szabálykedvelő átlagpógár vagyok. Többnyire. Néha. :D 

Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a belépéskor leadandó adatlapból a gépen kérni kell még egy példányt, a visszaúton elég szép sort kerülhetünk ki úgy, ha már kitöltve a kezünkben lobogtatjuk. 

A szálloda taxija várt rám, és majdnem elröppentett az alig félórányira ágaskodó Royal Nick hotelbe. Csak azért majdnem, mert egy tartálykocsi elfeküdt valahogy, ráadásul a gyorsforgalmi túlsó végéhez közel, így lépésben araszolgattuk végig az utat. 

Két óra alatt azért sikerült a dolog, közben legalább beszélgethettem Alexszel, a sofőrrel. Kiderült, hogy ugyan ez nem volt benne az esti programban, ennek ellenére nem jár túlóra-pótlék. 

Közben hívott szeretett főnököm is, a beígért hideg pint megmelegedett, ő pedig bedunyházik. Én sem vágytam többre. 

Másnap a tervek szerint fölkaptam két rádiót az irodában, majd uzsgyi a reptér, elkapni a helyijáratot. Becsekkoltam, de szóltak, hogy kissé késni fog a járat. Akkor még nem sejtettem, hogy több mint egy napot. 

Várakozás közben rájöttem, hogy enni kék. Ahhoz viszont pénzmag kék, azt viszont váltani kék. Váltottam.

 Kis bodega áll közvetlenül a domestic váró bejáratával szemben, a hűtőben üdítők, a polcokon ezmegaz, közelebbről vizslatva kiderül, hogy kroászon szerű képződmények mellett virslivel töltött apró zsemle is akad. Erre szavazott az egész tagság (mármint én, magam, nekem - vagy ez valami film címe?) 

A szakma ifjú mestere másfél percre rakta be a mikróba a cuccot. Forró lett. Nagyon. Még annál is jobban. Szerintem ha úgy beleharapok, nem csak a nyelvemről égeti le a szőrt, hanem a seggemről is. 

Ezért (minden egyéb hozzáadott cucc nélkül, szóval se mustár, se ketchup, se só, se bors, se saláta), és egy dobozos kóláért fizettem 9 ghc-t, ami durván 540 jó magyar tugriknak felel meg. Reptérhez képest so-so. 

A népek amúgy segítőkészek, felkapják és kocsira teszik a bőröndöt, lakatot vesznek rá, intézik a túlsúlyt, leültetnek, felállítanak, épp csak a pelenkát nem cserélik alattad, a végén azért megkérik az árát. 

Ha látják azt, hogy puhulsz, még rátesznek egy lapáttal: tegnap halt meg a kutyám, macskám, feleségem és hasonlók várhatók. Így megy ez... (Vonnegut) Vidámak, humorosak, legalábbis szerintem, de amikor én próbálkoztam viccelni, nem értették. 

Sorolta nekem a reptéri alkalmazott (alacsony, vékony, Clark Gable-bajuszt viselő emberke), hogy mi nem lehet a kézipoggyászban. Gyakorlatilag ugyanaz a belföldi járatokra vonatkozó szabály, mint nálunk a nemzetközi, szóval kés, folyadék, akksi, ilyesmi kizárt. Mondom neki, ezekből semmi nincs nálam, viszont van egy géppuskám. 

Géppuskaaa? Milyen? Megnézheti? 

Ejjnye, gondoltam, de hát a kis hátizsákba nem is férne bele egy másfél méteres cucc, de nem tágított, egészen komolyan vette a feladatát. El kellett neki magyaráznom, hogy vicceltem. :) 

Vártunk, valami nagy homokvihar van Tamalében, vagy köd, esetleg mindkettő. Az ígéretük szerint nem törlik a járatot, de nem tudjuk azt, hogy mennyit kell várni. 

Így hát itt ücsörgök a váróban (lakodalmas sátor), beállítva pár szekrény nagyságú légkondi, amelyek összesen annyit érnek a kinti 31 fokkal szemben, mint lepkeszárnycsapás a tornádóban: 1-2 m-re tőlük érezhető a hűvös, különben izzadunk.

Illetve csak én, mert bármerre nézek, mindenki vígan jön-megy. Addig legalább pötyögök.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el (plusz nézzétek meg a képeket)!

Egy rejtett kincs felfedezése 

A rejtett kincs ebben az esetben a Gunung Leuser Nemzeti Park az indonéziai Szumátrán. Ide ment el a Zol-Indonézia blog szerzője, de hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, egy kevésbé ismert (de legalább nehezen megközelíthető) települést, Tangkahant választott.

indonezia_1.jpg

„Akik nem szeretnék agysejtjeiket a szumátrai tömegközlekedés kibogozására pazarolni, azok bérelhetnek autót sofőrrel Medanban, a különösebben nem turistabarát tartományi fővárosban. 

Én személy szerint mindig is szerettem a mély vízben kapálózást, ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy maszek módon jussak el úti célomhoz, meg kell viszont valljam, a Tangkahanba való eljutás több évnyi indonéz tapasztalattal a hátam mögött sem bizonyult egyszerűnek. 

Megpróbáltatásaink a Pinang Baris buszállomáson kezdődtek, mely számos ázsiai rokonához hasonlatosan rendezettségéről, tisztaságáról és átláthatóságáról hírös, olyannyira, hogy csaknem úgy döntöttünk, a háromnapos őserdei vakációnkat inkább a terminálon töltjük (se). 

A buszvég hívogató vendégszeretetét tovább emelte, hogy már a bejáratnál ránk szállt egy csapat fogatlan, pörköltszaftos asszonyverős, susogós melegítős bandita, akik rendkívüli segítőkészségről tanúbizonyságot téve kétpercenként körbevettek, és elmagyarázták, hogy busz Tangkahan irányába nincs/nem is volt/elromlott/van, de nem innen megy. 

Persze ők segítenek autót bérelni, illetve elmehetünk egy másik busszal félútig, ahonnan ugyancsak az ő bizalomgerjesztő barátaik majd tovább visznek motorral. 

Ilyen vidámságokkal telt el két óra, majd befutott egy ütött-kopott busz, Tangkahan felirattal a repedt szélvédőn. A mosolygós sofőr elmondta, hogy a Pinang Baris terminál felett a gengszterek már rég átvették az uralmat, ezért az utasok a buszt rend szerint az út szélén intik le, az állomáson kívül, legközelebb, ha nem kívánjuk a fogatlan rosszarcúak társaságát, tegyünk inkább mi is így. 

A fenti tanulságokon rágódva kezdetét vehette hát a nagyjából 100 kilométeres út, melyet cirka 5 óra alatt sikerült megtenni. Nagyjából félúton az aszfalt is elfogyott alólunk, és végeláthatatlan olajpálma ültetvények közt zötykölődtünk tova, agyonpakolt teherautókat előzgetve a mocsaras úton. 

A népes utazóközönség jól láthatóan már megszokta a spártai körülményeket. Az egyik utas, középkorú néne, egy ponton megállította a buszt, és lepattant 12 kiló élőhalat vásárolni, amit nejlonzsákba csomózva szervírozott neki az út menti kofa. 

Az óriási buborékra emlékeztető csomagot, a benne verdeső pontyokkal egyetemben a bajszos sofőrünk fél perc alatt a tetőre gumipókozta, majd indult is tovább a limbó hintó, igaz, a gyomorlifteztető úton pár kilométer múlva az egész pakk nagy csattanással leesett, szerencse/csoda, hogy ki nem durrant. 

Az élmény nem lett volna teljes egy durrdefekt nélkül, melyet követően a kerékcserét olyan pikk-pakk oldott meg a sofőr bácsi, hogy le se állította hozzá a motort. 

A hosszú és eseménydús úton egyébként elmondta, hogy legénykorában Medan és Jakarta közt vitt kamionokat (laza kétezer kilométeres táv), de aztán kiégett, és visszaváltott a Medan-Tangkahan viszonylatra, ami viszont szerintem ugyancsak nem egy nyugdíjas meló, lévén egy nagyobb esőzést követően (ami azért errefelé nem ritka) simán életveszélyessé/járhatatlanná válik az egész. 

Tangkahanba érkezve aztán rögtön megtapasztaltuk, hogy megérte átesni az idejutás tortúráján. A falucska apró, bájos, az emberek cukik, minden zöld, mi több, még ki se szálltunk a buszból, már megjelent egy kiselefánt! (...) 

Másnap délelőtt aztán dzsungeltúrára merészkedtünk pár helyi srác vezetésével. Bevallom őszintén, én alapesetben nem vagyok az ilyen jellegű programok híve, mert sok esetben az őserdei expedíciónak beállított attrakció valójában csak egy erdei sétát takar, amit egyedül is könnyűszerrel végigjár az egyszeri utazó. 

Tangkahan esetében azonban másnak bizonyult a felállás, fertályórányi séta után már olyan helyeken jártunk, hogy egymagam az életben ki nem találtam volna onnan, a helyiek viszont tényleg (viszonylag) nagy magabiztossággal mozogtak. 

Útközben a dzsungel megmutatta számos szépségét, jártunk egy denevérekkel teli barlangban, láttunk friss orángután-fészkeket a fák tetején, mely az emberszabásúak hálószobájaként szolgál (az eredeti terv részét képezte volna a vadon élő orángutánok meglesése is, azonban ellustult fehérekként nem tudtunk időben felkelni reggel, s mire az erdőbe értünk, vörös szőrű rokonainknak már hűlt helye volt). (...) 

Az egyik fő oka annak, hogy miért ide jöttünk a jóval egyszerűbben megközelíthető Bukit Lawang helyett, az a Conservation Response Unit (CRU) nevű létesítmény volt, melynek célja a szumátrai elefántok védelme és a helyi közösségek integrálása az ökoturizmusba. 

A CRU-n keresztül a Tangkahanba látogató utazók különféle mókás és érdekes programon vehetnek részt a megszelídített elefántok társaságában. 

Ugyan nem a legolcsóbb mulatság az elefántosdi, a bevétel viszont a faluközösség tagjai közt kerül szétosztásra, akik ennek híján könnyen az illegális fakitermelés, orvvadászat vagy valami hasonló ígéretes területen lennének kénytelenek szerencsét próbálni. 

A kirándulgatás mellett nagy műsorszám az elefántok fürdése, fürdetése is, amire a hét öt napján, napi két alkalommal (reggel és késő délután) kerül sor a Batang partján. 

Ez tényleg óriási élmény, az ormányosok először lubickolnak egyet, aztán lustán az oldalukra fekszenek, és hagyják, hogy a gondozók lesikálják a lábukat és a hasukat, végül pedig az arra járó bámészkodók is besegíthetnek a csutakolásba." 

A teljes posztot rengeteg szuper képpel itt találjátok!

Ismét átesünk a ló túloldalára 

Az elmúlt hónapok közbeszédének egyik leginkább meghatározó eleme a #metoo kampány (és minden, ami vele jár) volt. Szerintem mindenkinek megvan róla a véleménye, például Zuzzernek, a Kolbászkerítésország blog szerzőjének is. Le is írta.

metoo_foto_pixabay_com_surdumihail.jpg(Fotó: pixabay.com/surdumihail)

„Pont az történik, amitől tartottam, ismét átesünk a ló túlsó oldalára. Értelmes embernek azt sokat ragozni nem kell, hogy a Weinstein-féle köcsögöket rács mögé kell juttatni, hogy a lakat is rájuk rohadjon, de valahol a józan eszünket is meg kellene őrizni közben. 

Annak, hogy szavakért, nézésért feszítünk virtuális keresztre embereket, nem csak értelme nincs, de én a legsötétetebb cenzúra felé való elmozdulásnak értelmezem. Hagyjuk meg ezt a munkahelyeknek, ahol már most is csak derékszögben lehet közlekedni, miközben arra koncentrálsz, hogy az esetleges nőnemű kollégád nehogy észrevegye, hogy észrevetted, hogy nő.... 

Azt hiszem kábé 20 éves koromig engem is be lehetett volna börtönözni béna, szexista dumáért, sőt, ki tudja, lehet olyan is volt, hogy unwanted touch, mikor karon fogta az emberfia a másik ember lányát mondván „szasz gecó, teccő, kő kóla?” 

Ezenkívül szex témájú idióta vicceket is mesélek néha, amiben a nők néha szőkék. Na most álljon már meg a fáklyásmenet, mert azt értem, hogy ez talán nem überfasza, de szerintem nem is főbenjáró bűn. 

Például az értelmes csajok ilyenkor konkréten pofán vágtak, mert igaz nem vagyok szép, de legalább csúnya, így a gondosan kidolgozott csajozós szövegeimmel is nagyon-nagyon mérsékelt volt a siker. 

Nem túl régen egy koncerten egy csaj végigtapogatta a seggünket, de nem állt meg a Föld a forgása. Tehát véleményem szerint túltoltuk, Béláim! Ahogy tapasztalom nem csak én látom így, hanem például pár száz francia színésznő, írónő és egyéb female artist. Nyílt levélben szólaltak fel a férfiak démonizálása ellen és a csábítás jogáért. No ezzel kapcsolatosan meg nem csak véleményem van, hanem kérdésem is. 

Azok a hölgyek, akik – nagyon helyesen – szépen és szexin kiöltöznek, sőt, néha provokatívan ki is pakolják a polcra az árut, vajon milyen célból teszik ezt? Megnézhetem, vagy nem nézhetem meg? Ha nem, akkor minek rakta ki? Megannyi dilemma, amit egy férfi nem érthet. (...) 

Komolyan mondom, fogalmam sincs milyen társadalomba fognak a gyerekeim belefelnőttesedni. A lányomtól írásos nyilatkozatot fognak kérni azért, hogy megszólíthassák? A fiamnak vérmintát kell majd adnia, mielőtt elhív egy lányt randira? 

Errefelé haladunk, a nyugati ún. haladó világ kezd behátrálni egy kis zsákutcába, ahol lassan semmit se lehet majd csinálni, tilos lesz a flört, alkohol, cigi, kisbugyi, fedetlen boka, ésatöbbi. Ez pedig a burka világa, nem a miénk. 

Nemhiába alkotta meg anno valaki a mondást, hogy a pokol felé vezető út jódindulattal van kikövezve. Még egyszer: nem a köcsög, erőszakos szarháziak világát kell fenntartani, hanem egy normális világot kell teremteni. 

Ahol akit sérelem ér, kapjon jogorvoslatot, ahol a hazug, korrupt politikusok, erőszakos akárkik börtönben rohadnak el. Ahol mindenki úgy neveli a gyerekét, hogy annak eszébe se jusson nőkkel erőszakoskodni. De ehhez az út nem extremitásokon keresztül vezet. (...) 

Kedves hölgyek, hadd nyithassuk már ki előttetek az ajtót, bókolhassunk, ha szépek vagytok, hadd gondolhassam már például azt, hogy egy 100 kg-os díjbirkózó, vagy súlyemelő hölgy alkata nem nőies, hogy vannak sportok, ami nem biztos nektek való (de csináljátok, ha akarjátok, viszont cserébe én megígérem, hogy nem leszek ritmikus sportgimnaszta), mert az veszik ki belőletek általa, amit mi férfiak szeretünk, a nőiességetek. 

Hagyjatok minket férfinak lenne, fizetni az étteremben, megjavítani a csapot, felemelni a cementeszsákot." 

A teljes posztot itt találjátok, katt.

HÍRMONDÓ 

Orbán: hátrányosan megkülönböztetik az ausztriai magyarokat 

A magyar miniszterelnök szerint az osztrák családi pótlék rendszerének tervezett változtatása több tízezer magyart érint, a kormány szerint ez hátrányos megkülönböztetés. 

Brüsszel kiáll az ausztriai magyarok mellett 

Ha már itt tartunk: az Európai Bizottság sem támogatja az új bécsi kormány javaslatát. Más kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyit ér majd. 

Durvul a harc a vendégmunkások körül 

Mivel a régióban egyre nagyobb a munkaerőhiány, a kelet-közép-európai országok egyre nagyobb lendülettel harcolnak a vendégmunkásokért. Most a cseheken a sor, egészen meglepő helyről is várnak munkavállalókat.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svájc Indonézia Ghána

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1613628408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabors 2018.02.04. 06:34:15

basszus szerencsed volt hogy Ghanaban voltal ilyen viccess mashol a geppuskas viccert siman bortonbe is kerulhettel volna ...

amugy minek megy barki is ilyen helyre fol nem foghatom

Golf2 2018.02.04. 07:50:53

Addig olvastam hogy nem szabad fotózni,úgy látszik diktatúra allergiám van.

tireless treehugger 2018.02.04. 10:07:16

a #metoo még nincs túltolva, ez csak prológus.

Egy új téma a sokezer éves globális kelet-nyugat konfliktusban.

Olliék 2018.02.04. 10:07:28

Meetoo

"Azok a hölgyek, akik – nagyon helyesen – szépen és szexin kiöltöznek, sőt, néha provokatívan ki is pakolják a polcra az árut, vajon milyen célból teszik ezt? Megnézhetem, vagy nem nézhetem meg? Ha nem, akkor minek rakta ki? Megannyi dilemma, amit egy férfi nem érthet. (...) "

Az ilyen palik nője garbót vesz fel,meg burkát? Akkor érthető miért nem érti.

SzZoole 2018.02.04. 11:56:29

A szokásos Mayree sztori, több ilyen kék :-)
Amúgy hol vagy mostanság Mayree, eltuntel, mint szürke szamár a ködben :-)

@Olliék: félreérted zuzzert, nem azt írta, amit te ki olvasol a posztjától :-)

P.Elliot 2018.02.04. 12:38:25

Ilyen helyekre sosem volt kedvem menni, legfokeppen ilyen korulmenyek kozott...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.02.04. 13:38:32

@Zoole Reloaded: szerintem is tultoltak, kivancsi vagyok, mi lesz a dolog vege. Nehez lesz meghatarozni, hol a hatar, honnan sértő
a dolog.

(Szegeny ferjem, nezett nagyon, amikor kinyitotta az ajtot a nemet kollegano elott, o pedig fel volt haborodva. Mondta a ferj, felig viccesen, jo, akkor legkozelebb hagyom hogy az arcodba csapodjon. Azóta is cimborak, bar mar nem is dolgoznak egy helyen.)

Ghana, Afrika, kosz, nem.

SzZoole 2018.02.04. 15:17:24

@kisrumpf: nehéz e témában véleményt alkotni, tényleg nem tudni , hogy manapság hol a határ.
25-30 éve egy laza beszolas volt, manapság meg már szexuális zaklatás.

P.Elliot 2018.02.04. 15:35:00

Ezt olvastam itt a vegen.
"Hagyjatok minket ferfianak lenni, fizetni az etteremben, felemelni a szemetes zsakot, megjavitani a csapot.

En inkabb az ellenkezojet olvastam es hallottam, manapsag a ferfiak elvarjak / legtobbje/ hogy maga fizesse ki mindenki a reszet meg egy kavenal is, van hogy meg a maguket is a novel fizettetik.
Vagy rosszul hallottam volna?

Olliék 2018.02.04. 15:43:24

@Zoole Reloaded: Ez igaz, de ne azt szűrje le valaki ha csinosan öltöztem fel,hogy guruló alma vagyok.

SzZoole 2018.02.04. 15:51:07

@Olliék: gondoltam, hogy felre erted :-)
Zuzzer egy Svájcban elő komoly mérnök ember, feleséggel és gyerekekkel.
Igaz, hogy sajátosan fogalmaz, nem hétköznapi nyelven, amit ő ír, azt a sorok kozt olvasva kell értelmezni, és nem szó szerint :-)

gabors 2018.02.04. 16:14:32

@tireless treehugger: "a #metoo még nincs túltolva, ez csak prológus.

Egy új téma a sokezer éves globális kelet-nyugat konfliktusban. "

fuggetlenul hogy mit gondolok vagy barki mas is a meetoo-rol hogy ennek mi koze a kelet-nyugathoz ?? vagy keleten a titkarno onkent dalolva szo....ott ???

Olliék 2018.02.04. 16:23:29

@Zoole Reloaded: Én inkább pont erre mondanám,hogy mindenkinél más a határ. Nehéz a sorok között olvasni, mert csak két véglet ismert. Az jó arany középút elveszett amióta milliókat lehet kaszálni egy ilyen peren. Szerintem...

SzZoole 2018.02.04. 17:00:12

@Olliék: igen a két véglet kozt már nem lehet tudni, hogy mi az arany középút, mert már az is eltűnőben van.......
De ha az ajtóban előre engedek egy hölgyet vagy ki nyitom neki az ajtót vagy elejt valamit és gyorsan felveszem neki, azért azt ne éljek már meg szexuális zaklatásnak, szerintem :-)

tireless treehugger 2018.02.04. 17:15:21

@gabors:

Események mindig beilleszthetők hosszútávú folyamatokba, a dolgok nem szoktak légüres térben kiváltó okok nélkül történni..

A lányok (és fiúk is) szabad párválasztása szabad partnerválasztása illetve szabad életmód választása régi germán-viking feminista szokás. Ezzel ellentétes a világ többi népeinek "elrendezett házasság" intézménye. Ez egy stabil és régóta fennálló konfliktus, amit most az internet segítségével a nyugat aktivizál. A #metoo egy nagyon agresszív támadás a hagyományos patriarchális társadalmak és erre épülő szuperállamok és szövetségeik ellen.

Hogy ez mit jelentett a múltban de főképp mit jelent a jövőben?, .....

ps: nem érdemes azzal foglalkozni mi történik ebben az időben, mert megértéshez a minél teljesebb történet szükséges. Az pedig ebben az esetben nagyon kellemetlen, (már akinek) fogadok hogy nincs itt olyan 5 ember aki fel merné vállani a kényelmetlen gondolatok kezelését, (mintahogy eddig sem akadt, egy-egy kivételével) pedig ti "határátkelők" aktív része vagytok az eseményeknek.

szóval beszélgessünk inkább arról hogy milyen személyes élményeket tudtok általánosítani és aztán globális trendként felnagyítani.

Shanarey 2018.02.04. 18:18:11

@tireless treehugger:

"A lányok (és fiúk is) szabad párválasztása szabad partnerválasztása illetve szabad életmód választása régi germán-viking feminista szokás. Ezzel ellentétes a világ többi népeinek "elrendezett házasság" intézménye. Ez egy stabil és régóta fennálló konfliktus, amit most az internet segítségével a nyugat aktivizál. A #metoo egy nagyon agresszív támadás a hagyományos patriarchális társadalmak és erre épülő szuperállamok és szövetségeik ellen"

Ez nagyon jól hangzik, csak éppen nem igaz.

"germán-viking femminista"????? Ez a három meghatározás hogy került egy kupacba? Abban az időben, a femminizmus, még Sci-Fi sem volt, nem hogy létezett volna.

Az "elrendezett" házasságok országaira jellemző, a nők,megerőszakolása, lásd India.

Csodabogár 2018.02.04. 18:20:47

@Zoole Reloaded: Örülök, hogy már nem dolgozom. Mindig férfiakkal dolgoztam szivesebben, mint nőkkel. Szörnyű unalmas lehet, ha mindenki retteg, nehogy hozzá érjen valakihez, mert az már zaklatás. Jómagam örülök ha férfiak udvariasak, nem vagyok/voltam soha harcias feminista. A hideg is kiráz tőlük. Természetesen munkahelyen megkaptam a férfi fizetést, mert megköveteltem és úgy is dolgoztam, mint a férfi kollégák. Igyekeztem nem ráutaló magatartást mutatni. Volt kolléganő, aki első nap elkezdett hetyegni, munka után rögtön mentek egy italra, aztán csodálkozott, hogy valamelyik a fenekére csapott.
Filmiparban biztos volt aki vissza élt a lehetőséggel, de bárki mondhatott nemet, legfeljebb nem kapta meg a szerepet. Szerintem messzire átestek a ló tuloldalára ebben az ügyben. Olvastam, hogy már leakasztottak képeket muzeumban, mert most utólag sexisztikusnak tartják.:-(

SzZoole 2018.02.04. 18:40:05

@Csodabogár: egyetértek :-)
Több példát felhozhatnek a multambol, amik megtörténtek, de isten orizz, hogy bárkit meg bántsák az érzéseiben/nezeteiben Ja és a rossz gyerekkorára sem akarom emlékeztetni :-)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.02.04. 21:15:02

@Zoole Reloaded: de jó fej lehet, nézegettem, miket olvas, azt hiszem, követni fogom. Mi helyeken jár, te jó ég...

SzZoole 2018.02.04. 21:18:58

@kisrumpf: kb. 3-4 eve szinte minden nap kommentelt, aztan egyik naprol a masikra eltunt, kar erte.......Mayree gyere vissza! :-)

Jakab.gipsz 2018.02.04. 21:36:01

T. Határátkelő !

Most kapsz egy halovány elismerő mosolyt, mert végre valahára, nem a "bezzeg a fejlett, modern demokráciákban milyen cuki minden" sablonokat nyomatod.

blackhairlady 2018.02.05. 00:44:26

@Csodabogár: Tehat ha elmegyek egy italra a ferfi kollegammal akkor az siman a fenekemre vaghat ?

blackhairlady 2018.02.05. 00:46:34

Egyebkent a ferfiak is siman felemelhetnek a szavukat ha ugy itelik meg, hogy akar az oltozkodessel akar a viselkedessel a no szerintuk szexualisan zaklatja oket.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.02.05. 09:07:05

Jahajj, a jó kis majré-uh-uh blog, nem tudtam anno eleget röhögni ezen a címen, bocsánat...
:-))))
A bloxerkesztőtől csak annyit kérdeznék, hogy a nyitókénen szereplő csodás havas hegycsúcsok, azok Ghánához, Indonéziához, vagy a meetoo-hoz van-e köze.
Mert hogy én semmilyen kapcsolódási pontot nem vélek felfedezni...
:-)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.02.05. 09:20:15

@geegee: Már csak azért is kérdezem ezt az alpesi képet, mert közben megnyitottam direktben is, és ott a kép linkjéban ghana.jpg-nek van elnevezve.Elképedésemben rásasoltam Pédia Viktória honlapját, ahol azt olvastam Ghána domborzatánál, hogy az ország legmagasabb pontja egy 885 m magas hegy.Mint kb. nálunk otthon a Börzsönyben az egyik púp...
"Az ország legmagasabb pontja a 885 m magas Afagyato hegy, amely a togói határon fekszik."
Ehhez képest itt ez a havas csúcsos hegységrendszer nem kicsit vicces...
:-))))))))
Vajon ki lehetett az aki egy komplett Alpokot vélt Ghánába?
:D

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2018.02.05. 10:05:39

@geegee: ez koltoi kérdés, ugye? A repülöut alatt eléje került hegységet jelzi. Alpok? Pireneusok? Fene tudja, melyik felett repül el a repülö Amsterdambol Accrába. Szerintem a Pireneusok, de majd megmondja.

_z_ 2018.02.05. 11:37:03

metoo:
Egyrészt manapság már elég csak egy vád, és ott a lemoshatatlan bélyeg. Hogy a vád igaz-e? Nézi valaki? De még ha ki is derülne, hogy nem, akkor is, örökre ott lesz az egyén neve mellet, hogy megvádolták szekszuális zaklatással...
Másrészt, barátom épp most volt munkahelyi tréningen, szekszuális zaklatás témában. Az egyértelmü dolgok egyértelmüek, de akad még pár érdekes szabály... Nem szabad, mellre, fenékre, derékra, lábra nézni. Nem szabad megdícséreni, hogy csinos. Komolyan azt akarják a nök, hogy SOHA, SENKI ne nézzen rájuk, és ne dícsérje meg öket?
Harmadrészt, aki eddig túlfütött, és gátlástalan volt, az ezután is az lesz. Lehet, hogy valahol a füttyögés, beszólás, egy szelep volt, ahol ez a feszültség csökkent. El tudom képzelni, hogy ez a feszültség máshogy fog kitörni, és a sok kisebb bün helyett jóval kevesebb, de jóval súlyosabb lesz... Ne legyen igazam. Ettöl még nem helyes, sem a beszólás, sem a füttyögés, sem semmilyen bunkóság, de nem vagyok róla meggyözödve, hogy az egyetlen, helyes úton próbáljuk ezt kezelni.
Mielött bárki félreértené: aki bármilyen bünt elkövet, azt példásan meg kell büntetni. De azt hiszem ez ebben a témában eddig is (bár biztos nem hézagmentesen) így volt...

seepheerd 2018.02.06. 17:53:24

@gabors: Ezt Te komolyan gondolod? Hogy egy reptéri kocsitologató rabosít? Utazz többet, javallom :D

seepheerd 2018.02.06. 17:53:32

@Zoole Reloaded:
Szia :)
Hát, jártam-keltem erre-arra, most egy jó ideig Ghánában esz a fene. Nekem teccik :D

seepheerd 2018.02.06. 17:53:43

@Zoole Reloaded:
Itt vagyok, csak a csuda tudja miért ezzel a nickkel léptetett be :D

seepheerd 2018.02.06. 17:53:43

@geegee:
Az még az úton volt, valahol Franciaország fölött, ha jól tévedek (csak Ghána könyvtárba került minden), aztán Algéria környékén kukkantottam ki az ablakon, pár évet eltöltöttem ugyi a sivatagban de a felhőktől nem sokat láttam. Ghánából semmit. Istentelen a pára és por, állandóan az az érzésem, hogy esni fog. Majd elmúlik áprilistól, ha jön az esős évszak - gondolom :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2018.02.08. 11:53:44

@kisrumpf: Na, jó, de akkor ezzel az erővel a párizsi Teiffel tornyot is lehet a címlapra tenni, mert hogy lehetséges afölött is elrepülni Ghánába...
Nem kicsit volna röhejes, nem?
:-)))))))))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása