oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. október 22. 06:30,  Ezek magyarok? 118 komment

2017. október 22. 06:30 Határátkelő

Ezek magyarok?

Eléggé vegyesfelvágott lesz az eheti válogatás, ráadásul szó szerint. Elsőként ugyanis Svájcba látogatunk a rossz emlékű Svájc-Magyarország foci vébéselejtező kapcsán. Már csak azért is, mert a magyar sajtóban emlékeim szerint meglehetősen kevés szó esett a magyar (?) szurkolók (?) egy részének viselkedéséről, ami nem csak a helyieket sokkolta, hanem a Kolbászkerítésország blog szerzőjét is. Aztán viszont a gasztronómia veszi át a terepet, jót kajálunk Isztambulban és nokedlit készítünk Hollandiában.

foci.jpg

A magyar labdarúgó-válogatott olyan, amilyen, nem egy határátkeléssel foglalkozó blog dolga a teljesítményt minősíteni, megteszik ezt sokan. Az viszont már más kérdés, hogy a csapatot elkísérő szurkolók (pontosabban egy részük) milyen képet festenek Magyarországról külföldön. Hát elég elkeserítőt – derül ki a Kolbászkerítésország blog szerzőjének személyes tapasztalatából.

„Szombaton meccsen voltunk, oltári szerencsénkre azonban eszünkbe se jutott a majomketrecből, azaz a vendégszurkereknek fenntartott sarokból nézni a Svájc – Magyarország VB selejtezőt Bázelben. 

Jó előre a ticketcorneren lezsíroztam a jegyeket a C1 szektor tetejére, nem volt olcsó, 91 frankba fájt egyenként. Persze előtte bennünk is felmerült egy paraszthajszálnyi időre, hogy a magyar szurkerekkel kellene ezt a meccset élvezni, de ezt hamar elvetettem néhány korábbi negatív tapasztalatom miatt. 

Apám, azt hiszem most a kórházi ágyról írnám ezt a hevenyészett posztot, ha mégis feltűnünk a barbár hordák játszóterén. Természetesen nem a normális emberekről beszélek, akik ugyanúgy szenvedtek köztük, mint mi a távolban, hanem arról a fasiszta köcsög undormány bandáról, akiknek „tiszteletére” majdnem levettem a magyar mezt, sálat és zászlót magamról, nehogy véletlenül valaki azt higgye, hogy velük vagyok. 

Én a meccseken végzett ordibálásaim ellenére egy szelíd ember vagyok, semmilyen sportesemény alkalmából soha se keveredtem komolyabb összetűzésbe, soha nem kezdeményeztem verekedést, de itt ha van egy bézbólütőm nagyon szívesen részt vettem volna a tömegoszlatásban. 

Ezek magyarok?! Nyomorult szemétláda, idióta agresszív barmok inkább. Ez volt ám az országimázs, hogy a kezük-lábuk rohadjon le tőből. 

És mindezt miért? Mert egy halom falábú szerencsétlen miatt sorba kaptuk a maflásokat a pályán és néhány kisgyerek felemelte a góljaiknál a rendezők által minden székre elhelyezett egyik oldalt „Allez”, másik oldalt „Goal” feliratot tartalmazó táblákat. Gyerekek, normális szurkolók arra használták a kis táblákat, amire azt kitalálták, felmutatták a bekapott kolbászaink alatt az ünneplés során. Hú, a sok „provokáló” szemétláda. 

Erre a barom banda nekiállt lebontani a stadiont, rángatták és majdnem ki is döntötték az egyik kerítést. Ezek a barmok vazzeg odahugyoztak a lelátóra, meg a WC mellé a falra és nem egy elmaradott paraszt stadionról beszélünk, ahol nem volt budi, de az „igazi magyar ultra vazzeg nem áll sorba a budinál”. 

Ezekkel legyek én ugyanannak a nemzetnek a tagja? Hát nem vazze, darabonként elfogadok helyettük inkább 10 szír menekültet, mint egy ilyen ökröt… Volt olyan ismerősöm, akiknek oda szólt a jegye és a hírek szerint a félidőben leléptek, mert féltették a gyerekeküket, miután a rendezők némi retorziót is beígértek. 

Említtessék meg a pártsajtó felelőssége is; a szünetben ránéztem a sport szöveges tudósítására, hát nem kellett volna. Valami elborult újságírótanonc éppen azt fejtegette, hogy milyen sportszerűtlenek a svájciak, mert hergelik a magyar szurkolókat… anyád picsája, ahogy mifelénk anno mondták nagyon helyesen. 

No ez a baj, amikor a náci köcsögöket (ismét hangsúlyozom, hogy NEM az egész táborról beszélek, hanem a vállalhatatlan barmokról!) a párt sportnapilapja mentegeti, a sok elmebajnok meg odáig van tőlük és elítéli a provokatőr 12 éves svájci szurkolókat. Soros György vazze, az vót az oka mindennek… 

Aztán jött a feketeleves, belenéztünk a svájci napilapokba és mit láttunk? Hogy ezen csodás emberek – akiket a tömeg 10%-ra becsültek – nem csak fasiszta karlendítésekkel vonulásztak a városban, hanem színesbőrű emberekbe, mozgássérültekbe (!) kötöttek bele…. Ezt már kommentelni se vagyok képes…"

Itt nem fogsz éhen halni 

Török étterem gyakorlatilag egész Európában mindenhol van, de azért ha az ember az igazira vágyik, akkor ebben az esetben is igaz az, hogy érdemes ellátogatni az adott országba. Isztambulban például annyi az étterem, mint égen a csillag, rengeteg lehetőség áll az éhes látogató rendelkezésére – derül ki az Isztambul infó blog posztjából.

torok_kaja.jpgSimit-árus Isztambulban

„Egy biztos! Isztambulban nem fogunk éhen halni! Egyszer mókából a navigációs programot megkértem, hogy mutassa meg a közeli éttermeket. Bő 20 percig számolt, miután egy olyan térképet kaptam, ahol sem az utcák, de még a Boszporusz sem látszott a sok étterem szimbólum miatt. Tehát éhezni nem fogunk. Csak legyen rá elég pénzünk! (...) 

Ha nem akarunk sokat költeni az étkezésre, mert mondjuk a pénzünket arra tartalékoljuk, hogy az otthoniakat egy vasmacskával lepjük meg, akkor nem kell e miatt aggódnunk. Rengeteg helyen tudunk úgy enni, hogy ez ne zavarja meg nagyon a költségünket. 

Mindjárt találunk utcai árusokat, akik 1-2 líráért cserébe simitet, pogácsát, kukoricát, vagy hasonló kis dolgot adnak. Persze ezek nem nevezhetők teljes táplálkozásnak, (…) viszont mindenképpen egy időre elegendők. És ha úgy számolunk, hogy az esti vacsoránál úgyis többet pakolunk be a hasunkba, mint ami egészséges, akkor még jól is jöhet az, ha kevesebbet eszünk. 

Ennek a szervezettebb változata az, amikor reggel bevonulunk a pékhez. Itt a megszokott kenyerek és péksütemények még mindig 1-2 lírába kerülnek. De már találhatunk extrákat is, mint a teljeskiőrlésű extra-bio (törökül: organik) gluténmentes sójababból készült tonhalas kifli. 

Bizony, sok helyen szendvicset is lehet kapni. Mellé kérünk még egy török teát, és készen is van a reggeli. Fejenként olyan 5-7 líra körül megúszhatunk egy ilyen reggeli indítómotor kezdőcsomagot. 

Azt viszont ne felejtsük, hogy ez nem az a bizonyos Török Reggeli. Azok ugyanis elég magas áron indulnak (20 líránál kezdődik egy normális csomag), cserébe viszont úgy megpakolják az asztalunkat, hogy két daruskocsinak kell tartania. 

A törökök az igazi Reggelit komolyan veszik. És ez náluk legalább egy négyórás időtöltés. Ezért hétköznap ők is csak az indítómotor csomagot veszik igénybe. Majd a fél vasárnapot ráköltik a reggelizésre. A profik és a diákok aznap már inkább haza sem mennek. 

Persze ma már minden magára valamit is adó hotel a Török Reggelivel várja a vendégeiket. Akik így mindjárt a nap elején kellő energiával fel tudnak töltődni. Mellé pedig ha megiszunk 6-8 pohárral a jó erős török teából, akkor biztosan nem állunk meg a hetedig hegy előtt. 

Az ügyesebbek, és tapasztaltak ebből már kikalkulálhatták, hogy a napi túrát a következőképpen érdemes összeállítani: bőséges reggeli, útközben simit vagy valami kisebb utánpótlás, majd késő délután-este felé érdemes egy rendes étterembe beesni. 

És ezzel el is jutottunk a központi kérdéshez: beüljünk, de hova? 

Bármennyire is furcsa, de az Isztambulban lakó 20 millió töröknek is ugyanez a kérdése. Vagy azért, mert 500 m-es körzeten belül olyan hatalmas a választék, hogy nehéz közte választani (és akkor még ott van az internetes rendelés is). Vagy azért, mert 1000 m-es körzetben súlyos fantáziahiányban szenvednek az étterem tulajdonosok, és mindenhol csak dönert árulnak. (...) 

Nos, a tartalmassal biztosan nem lesz probléma. Hiszen a törökök szerint az nem étel, aminek a kalóriatartalma 4 számnál kevesebből áll. Ezért is találkozhatunk az olyan süteményekkel, mint pl. a baklava, ami 91% cukor, 8% pisztácia, és csak 1% a tényleges sütemény. 

(Emiatt sokan ajánlják, hogyha túra közben egy komoly emelkedő ugrik elénk, akkor először nézzünk körbe. A közelben biztosan lesz egy cukrászda, ahol 1-2 baklava társaságában néhány pohár teát vagy kávét is ihatunk. Az így szerzett cukor és koffein párossal pedig nevetve, és akár lovagi páncélban is megrohamozhatjuk az hegyet). 

Turistáknak a legegyszerűbbek a turistás éttermek. Leginkább azért, mert itt angolul is ki szokták írni az ételek nevét (néha betűre pontosan úgy, ahogy azt a Google lefordítja, és olyankor vicces szokott lenni – ez mindjárt rávilágít arra is, hogy egy angol menü még nem ad felhatalmazást arra, hogy ott angolul is beszéljünk.). 

Szerencsés esetben pedig még képet is mellékelnek hozzá, hogy lássuk, mit eszünk. Ezzel pedig lecsökkenthetjük annak a lehetőségét, hogy zsákbamacskát együnk. 

Egyébként is, Isztambulban nem esznek macskát. Tényleg nem. Jó, hát ha nagyon ott ugrál a fazék környékén, lehet, hogy 1-2 beleesik…. egyébként is drága a hús mostanában… 

A viccet félretéve, mindig gyanús az a környék, ahol nincsen macska. Nem azért, mert ott tényleg megennék őket, hanem mert a macska nagyon kényes állat. Isztambul pedig egy olyan város, ahol húszmillió ember eteti őket. Így ha valahol nincsenek megelégedve a kiszolgálással, mindjárt tovább állnak. 

A turistaéttermek pontosan olyanok, ahogy a turista elképzeli a török éttermeket. Nem pedig olyanok, amilyenek a török éttermek a valóságban. Ettől még persze jó elmenni az ilyenekbe, mert hangulatosak és különleges ételeket ehetünk itt. Csak tudjunk róla, hogy a törökök nem itt ebédelnek nap mint nap. 

Hanem ők is simán elmennek a McDonald’s-ba, meg a mexikói étterembe, vagy rendelnek egy pizzát.  Ahogy otthon sem eszünk minden nap gulyást, töltött káposztát és halászlét. 

A turista éttermek másik hátránya már komolyabban érint minket. Pontosabban a pénztárcánkat. Ők ugyanis nagyon drágák. (…) Éppen ezért hogyha hosszabb időt töltünk Isztambulban, akkor érdemes lehet kedvezőbb árú helyeket is felkutatni. Ehhez legjobb, ha megnézzük, hol esznek a helyiek. 

Isztambulban bárhol, de tényleg bárhol találunk olyan éttermet, ami a helyiekre szakosodott. Mégpedig azon oknál fogva, hogy ahol 2 török találkozhat (márpedig Isztambulban 20 millió van belőlük), ott az egyik megpróbál valamit eladni a másiknak.

De mivel a másik is török, ő is az egyik lesz, amelyik valamit el akar adni. Tehát ahol ember van, ott eladás van. Ott akkor eladó is van. És ő bizony meg fog éhezni előbb-utóbb. Erre olyan sokat nem is kell várni… olyan 10 perc elég lesz rá. 

Azok az éttermek, ahol a helyiek esznek, néhány olyan speciális tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a turistáknak is jól jönnek. Mindegyik azon alapul, hogy az ottani vendégek másnap is vissza fognak jönni (szemben mondjuk a turistás étteremmel, ahol a külföldi nyugodtan hazaviheti a hasmenést – de ez inkább más országokban volt jellemző, még a TripAdvisor és a hasonló internetes oldalak előtt, ahol is világgá lehet kiabálni, ha egy étteremmel bajok vannak). (...) 

Ha mégis úgy döntünk, hogy kevésbé vállaljuk a kalandot, akkor természetesen találunk normális éttermet is szép számmal. Ez az, ahol szépen rendezett asztalok, terítő is van. Kapunk menüt, amelyeken árak is vannak, nemcsak egy családi fotó albumot, ahol a rokonok helyett a kebabok mosolyognak ránk. Így itt valamivel otthonosabban érezhetjük magunkat. Cserébe kicsit magasabbak az árak. 

Ettől még továbbra is Törökországban maradunk, bármennyire is tűnjön az étterem európainak: török ételek, török nyelv és törökös kiszolgálás. Simán előfordulhat, hogy teljesen más érkezik az asztalra, mint amit kértünk (bár ilyen már elég régen fordult elő velem). 

És ugyanígy a végén, fizetésnél is előfordulhat, hogy a számlán nem az lesz, mint amit fogyasztottunk. És ezt nem azért, mert több pénzt szeretnének tőlünk szerezni. Hanem egész egyszerűen mert figyelmetlenek. Nagyjából ugyan olyan arányban fordul elő, hogy valami hiányzik a számláról, mint az, hogy valamiből több van rajta.” 

Mondanom sem kell, érdemes elolvasni a teljes posztot, ami még ennél is részletesebb! 

Nokedli holland módra 

A határátkeléssel egyidős téma, hogy miként lehet (egyáltalán: kell-e) reprodukálni a hazai ízeket külföldön. Ez persze ízlés dolga, de ha a válasz igen, akkor azért belefuthatunk nehézségekbe. Például Hollandiában a nokedli esetében. Van azonban megoldás, amit a Hollandokk blog árult el.

nokedli_foto_pixabay_com_ritae.jpg(Fotó: pixabay.com/RitaE)

„Egy kezdő holland háztartásban nem olyan könnyű nokedlit főzni, mert a tészta a mikróval nem kompatibilis, és nokedliszaggatót sem könnyű beszerezni. 

Az IKEA nagylyukú sajtreszelőjének a teteje szerencsére megfelel a célra, szépen lehet dolgozni vele, de ergonómiai hiányosságai miatt a munka felér az aznapi kissúlyzós edzéssel. 

3 egész tojás (eieren), 15 púpozott evőkanál liszt (bloem), 1 csapott evőkanál só (1 eetlepel zout), és kb. 1,5 dl víz nagyjából elég is egy családi ebéd köretjéhez. Főzni egy legalább 2-3 literes fazékban érdemes, amíg „egyet forr”, és ami alatt a víz még nem fut ki. 

A kész tészta fúziós jellegét a kapros túró adja, ami helyett az enyhén sós Hüttenkäse és Crème fraîche keverékével, esetleg Kwark-kal lehet imitálni. Persze igazi túróval sem tilos, de azért el kell menni a lengyel boltig legalább (ott twaróg néven árulják). 

Az egészséges táplálkozás szempontjai szerint a tészta-hús mellé wokozhatunk zöldségeket (pl. italiaanse roerbakgroenten), és párolhatunk lazacfilét (zalm), ami szintén kaporral (dille), citromos-joghurtos szószban az igazi. 

De marhahússal, szívpörkölttel, csirkepaprikással is kombinálhatjuk, persze. Ez utóbbiak hozzávalói hagyományos hentesnél (slagerij) nem kaphatók, poelier-nél viszont igen, akivel manapság leginkább már csak piacon találkozhatunk.” 

Természetesen ebben az esetben is érdemes elolvasni az eredeti posztot, ide kell érte kattintani.

HÍRMONDÓ

Százezer ukrán vendégmunkás kellene Magyarországra

Akárki akármit mond, az utóbbi időszakban felgyorsult Magyarországra a vendégmunkások beáramlása. Az üres álláshelyek száma pedig nagyságrendekkel több, mint amennyi a hivatalos adatokban szerepel.

Kevesebb, mint remélték, több, mint várták

Áttörést nem sikerült elérni a kétnapos európai uniós csúcson a Brexit ügyében, de kis lépést tettek előre a felek. Az Európai Bizottság elnöke a brit sajtónak, a francia elnök a brit kilépés híveinek szólt be.

Tízből nyolc fiatal szerint egyre többen mennek külföldre

Egy felmérés szerint a 14-25 éves fiatalok négyötöde arra számít, hogy a jelenleginél is többen mennek majd külföldre dolgozni hosszabb időre az emberek. A következő tíz évben is rengeteg fiatal tervez külföldi munkavállalást.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló gasztronómia Svájc Hollandia Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9313047252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2017.10.22. 07:01:35

A fociról: olyan szurkolói vannak, adott országnak, amit megérdemel. Másrészt -már bocsánat- a posztoló azt írja, hogy nem általánosít, pedig de. Harmadrészt gyanítom 'majd minden országnak van ilyen "B-középje"...

Megbolondult ifjúkoromban -jó rég volt- magam is elég gyakran jártam focimeccsre. Megrögzött Fradi-drukker vagyok, de ha nemzetközi meccsen játszott a Dózsa (idősebbek tudhatják, hogy akkoriban a Fradi-szurkolók ősellensége), ugyanúgy ordibáltunk nekik, mintha a kedvenc csapatunk játszott volna. Aki nem járt még élőben focimeccsen, nem is tudja elképzelni milyen hangulat tud lenni. Legalábbis régebben így volt.

Nnnna, most tovább olvasom. A sport régebben a szívügyem volt:)

Golf2 2017.10.22. 07:46:26

Isztambul érdekes lehet.

szÖveges professzor 2017.10.22. 08:12:42

Nekem eleve gyanús, aki focimeccsre jár...

DieNanny CH 2017.10.22. 08:44:34

Hát, nagy szégyen volt a szurkolók viselkedése. (A meccsről nem is kell írnom.)

Bredpitt Monika 2017.10.22. 08:45:03

A valasz : igen.

Ha meg nem latta a poszt iro a Huliganok cimu filmet Elijah Wood foszereplesevel, ajanlom, nagyon jo, es abban, ha jol emlekszem egy magyar sincs.

Bredpitt Monika 2017.10.22. 08:49:15

Erdekes mennyire nem hallottam errol a szurkolo botranyrol.
itthon par napig folyamatosan a szovetsegi elnok lemondatasarol beszeltek, nekem ennyi jott vissza a foci hirekbol, aztan hogy mennie kell vagy nem? .....

Bredpitt Monika 2017.10.22. 08:56:08

Ha mar sport akkor politika, az uszoszovetseg elnoke most Wladar Sanyi, mert a fejuk fole rakott Bienerth nevu uzletembert egyontetuen elutasitottak,

VEGRE Hajra

DieNanny CH 2017.10.22. 08:59:52

Hm, a másik két kajás poszt miatt nagyon megéheztem. Úgyhogy megyek reggelizni.

DieNanny CH 2017.10.22. 09:07:29

@Bredpitt Monika:

Hát, de ki írt volna a magyar médiában magyarokról negatívumot?
Mert külföldi médiában valóban írtak róluk.
Nekem az volt ciki, hogy meccs közben!!! MAGYARUL bemondták a hangszóróba, hogy a szurkolók legyenek szívesek nem dobálni petárdát a pályára. Ez vajon milyen gyakran történik meg más nemzetek meccseinél?

(Amúgy, belegondolva - ez már nem neked szól, Móni -, kábé itt lemérhető, egy Mo-i olimpia esetén hogyan viszonyulnának a megrögzött szurkolók egy rossz eredményhez? Ha az országban úton-útfélen fekete bőrű emberekbe, sportolókba botlanának?
Tudom, leginkább focimeccseken vannak botrányok, így talán egy olimpia esetén ez nem történne meg. Bár, ki tudja...)

Bredpitt Monika 2017.10.22. 09:18:18

@DieNanny CH: nem vedem meg ezeket a vandal, primitiv embereket, de a kerdesedre ott a valasz a fent ajanlott filmben, ez persze nem vigasz a normalis magyaroknak.....

Kesobb visszanezek, a mai nap a foci miatt biztos erdekes lesz

zuzzer 2017.10.22. 09:20:59

@Bredpitt Monika: Láttam a filmet, a Football factoryt is, meg még néhányat a témába vágva. No meg ez esetben olvastam az újságokat, meg ott voltam a meccsen. Már az EB-n, Lyonban is sok volt az emberi salak...

Bredpitt Monika 2017.10.22. 09:21:55

@DieNanny CH: sajnos most mar a nigeriai ismerosom is panaszkodik, hogy a munkahelyen piszkaljak, idaig nem mert beszelni rola nekem, de most kifakadt,
Koszonet a gyulolet kampanyert es azert, hogy van egy miniszterelnokunk, aki gratulal is a gyulolkodeshez

Bredpitt Monika 2017.10.22. 09:25:34

@zuzzer: Futball factory?
Erre ranezek majd, amugy te irtad a posztot? Ezt nem figyeltem, jokat rohogtem az indulatokon, ami ertheto...

De kar, hogy most nem erek ra, a foci es a politika mindig megmozgatja a magyarokat

sZulamith 2017.10.22. 09:26:36

Hát igen, jobban kellett volna a médiának ezt a viselkedést reklámozni. Egy csöppnyi fejbe kólintás nem ártana az elbizakodott magyar honfitársaknak.

Dikusz 2017.10.22. 10:22:43

Be kell vallanom, a nokedlikészítés nem az erősségem...
Azt szeretném megkérdezni a főzni tudó kommentelőktől, hogy a 3 tojás+15 dkg lisztből milyen nokedli lesz?

Buchhalter 2017.10.22. 10:39:36

A foci drukkerek egy része minden országban egy kretén.Ezért kár fújni a saját nemzetünkre.Törökországi nyaralásom nekem nem volt annyira szép emlékű : a legtöbb étteremben minket például átvertek az árakkal ,tisztelet a kivételnek. A százezer ukrán vendégmunkás pedig gyanús,hogy baloldali kampány fogás.Lerágott csont ,de egy ukrán előbb Oroszországban ,vagy Fehéroroszországban próbál dolgozni vagy második körben Lengyel,Cseh Szlovák területen.A nyelvi és kulturális hasonlóságok elég fontos választási indokok. A képzettségük és a nyelvi nehézségek miatt max pár ezer ukránt tudna dolgoztatni a magyar ipar.Azokat is főleg az építőiparban ,vagy talán gyári szalag melón.

Dikusz 2017.10.22. 10:42:33

@DieNanny CH: gondolom már megreggeliztél...
Barátaimat várom vendégségbe, nemsokára jönniük kell. Az ebéd kész van: marhahúsleves zöldséggel/tésztával, fokhagymás (a marhahús egy részéből) hús, grillcsirke, rakott karfiol, desszertnek gesztenyepüré. Szívesen adok, kérsz valamelyikből? :)))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.10.22. 11:20:32

@Dikusz: abbol semmilyen... hanem bocs, de nem 15 deka, hanem 15 pupozott evokanal van odairva...

Dikusz 2017.10.22. 11:39:19

@kisrumpf: Teljesen igazad van, benéztem, már megint előbb írtam, mint gondolkodtam...
Viszont az igazság az, hogy még így is sokallom a tojást (meg a sót is), a 15 púpozott evőkanál liszt kb 30 dkg lehet. Három tojást 1 kg liszthez tennék, különben nagyon nehéz lehet szaggatni.

Csodabogár 2017.10.22. 11:40:04

@DieNanny CH: Jobb nekünk ha hagyjuk ezt az olimpiát. Már a vizes vb-be is kicsit belerokkantunk.

Csodabogár 2017.10.22. 11:44:46

@Dikusz: Sokszor csinálok nokedelit, de még soha nem mértem semmit. A 3 tojás nekem is alap, a többi meg megy gondolomra. Eddig ,még mindig sikerült. A képen mutatott eszköz, teljesen haszna vehetetlen. Ifjuságomban volt otthon ilyen, de anyám deszkáról szaggatta a nokedlit. Én meg valahol vettem, még Stockholmban biztos, egy nokedli szaggatót, ami ügyesebb mint ez.

Csodabogár 2017.10.22. 11:47:45

@Dikusz: Grillcsirke jöhet! Mi most reggeliztünk, az ebéd még messze távolban. Hurka kolbász, vöröskáposzta krumpli.

Dikusz 2017.10.22. 12:07:35

@Csodabogár: óóóó...:))) A hurka/kolbász/vöröskáposzta finom!
Ilyen nokedliszaggatóm nekem is van, tényleg nem sokat ér. Ha ezen szaggatom a tésztát, vagy átfolyik rajta, vagy a posztbeli adagolás szerint letörik a kezem, mire áttuszkolom ezen a nyomorult szaggatón.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 12:45:07

Na, akkor ez pont jó lesz ide, ha már úgyis meg lettek említve:

port.hu/adatlap/film/mozi/kedi-isztambul-macskai-kedi/movie-191268

Cafka cicák , qrva népség mind! :D
A címből meg kimaradt egy D betű...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 12:49:48

A foDballbotrányról én se olvastam a magyar oldalakon, érdekes, hogy hogyan tudták így elhallgatni.Szégyen tényleg.A rohadék feketepólós nácikat gondolom az eset mögött.

P.Elliot 2017.10.22. 12:58:42

@Dikusz: En is 3 tojassal kezdem a nokedli keszitest 4 szemelyre, hozza a vizet ami csak ugy szemmertekre, a liszt ugyszinten. Nem tudom mennyi a 15 deka liszt de mintha keves lenne. A nokedli tesztat nem csinalom kemenyre de tul lazara sem, ilyen nokedli szaggatom van nekem is mint a kepen de szinte alig hasznalom, a csalad ennel kicsit nagyobb nokedliket szeret amibe bele is lehet harapni, ezt csak nyelni lehet. Egy lapos tanyerrol szaggatom a forro vizbe martott kessel, gyorsan kesz, leobliteni forro vizzel szoktam egy pillanatig csak es egy picike vajat keverek el rajta oblites utan, az megvedi hogy osszeragadjon.
Amit a nokedli szaggatoknal utalok, az a mosogatas. Igaz hogy van mosogato gepem de megiscsak elotte le kell kefelnem rola az odaragadt tesztat.
A tanyert sokkal egyszerubb.
Ami a szurkolokat illeti, nem kovetem a magyar futballt/ az ittenit sem/, lehet hogy hallottam arrol a botranyrol de nem biztos.
Itt azert meg van szervezve az ilyesmi nagy csapatoknal, az amerikai futballnal egy ismerost aki osszeverekedett/ o is meg akarta mutatni hogy nem ert egyet a mellette ulo/ valakivel, a rendorseg kiemelte a helyerol, belokte egy erre fennttartott szobaba ahol mar volt nehany jomadar, a meccs vegen ujlenyomatot vettek toluk, arra hogy megbuntettek-e oket vagy volt-e ellenuk eljaras nem emlekszem de csodalkoznek ha nem, azonkivul kozoltek veluk hogy a stadionba soha tobbet nem tehetik be a labukat.
A pasas ezzel nem dicsekedett, akkor derult ki amikor a csalad megajandekozta egy jeggyel, be kellett vallania hogy ezt a lehetoseget mar elszurta.
Valahogy igy kellene otthon is, mocsok modjara viselkedtel, oda tobbet nem mehetsz es kesz.

P.Elliot 2017.10.22. 13:07:35

@geegee: Ne bantsd a cicacskakat legszives, a foldkerekseg legkevesebbjei, ha van neked is akkor te is tudod...
Meg irigy is vagy ahogy latom, te nem tudsz dorombolni, azert kell munkaba jarnod es hajnalban kelni fel amikor ok csak a masik oldalukkal folytatjak az alvast, a te szorodet nem simogatja meg senki, nem csodalja hogy milyen szep, azonkivul meg majd kopaszodni is fogsz es aprocska szemed van hozzajuk kepest es senki sem akar csak ugy eltartani. Ez mind Cornelius uzeni neked aki itt hever az olemben es mar zsibbadt a labam es nem tudok tole rendesen kompjuterezni sem. 2 perc es le fogom lokni, illetve jobb ha kiteszem az ajton hogy biztosan meg tudjak tole szabadulni. Ez egy pioca! Meg ekkora kihasznalo macskat nem lattam mint ez pedig volt mar jonehany!

geeeteee 2017.10.22. 15:04:40

@P.Elliot: Nagyon otthonosat írtál, rumosdió vagy konyakmeggy? :D

gabors 2017.10.22. 15:31:53

csak kerdeznem foci mecsre ahol "magya valogatott" jatszik mi fasznak megy el barki ??? 30+ ev alatt a legnagyobb dolog volt hogy kijuttottak az EB-re utolsonak lenni ...

ja hogy a "kis" vezer szereti es milliardokat talicskaznak bele (10% meg zsebbe ....) pont azzal lehetne velemenyt is mondani HOGY NEM MEGY EL senki

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.10.22. 16:28:57

(@geegee: megneztem, kellemes kis film. Itt-ott a hatterben diszkreten feltuno Erdo-Gone graffitikkel...)

2017.10.22. 16:38:44

Ugyan már, a magyar foci ... :DDD Ha véletlenül sikerül valami, azon is képes a maygarok többsége megsértődni. Tavaly (?) vagy előtte (?), amikor valami isteni csoda folytán sikerült megverni az osztrákokat, akkor az ÖBB nagyon poénosan dolgozta fel ezt a meccset, a vereségüket egy kis reklámfilmjükben. Hát nem képesek voltunk azon is megsértődni??? :PPP
Ez a linkje, szerintem poénos, és mondom, az osztrákok kapták be a zakót: www.youtube.com/watch?v=3C1I5z7thPc

2017.10.22. 17:19:16

@Golf2: Szerintem is ;). De meglepően sokan megsértődtek rajta, hogymiafaszomon, azt ma sem értem :).

Shaktee 2017.10.22. 17:44:30

@swing gitan: Ő is magyar, s ahogy Robert Capának is, ma van a születésnapja.

www.mazsihisz.hu/2017/10/21/mai-szuletesnapos--krudy-gyula,-a-tiszaeszlari-vervad-kronikasa-11053.html#.WexMHWMrotI.facebook

Pinki miért nem mesélsz a román foci sikereiről nekünk?

Hari Seldon 2 2017.10.22. 17:49:08

Mikor is volt ez a meccs?
Én foci ingerküszöbömet az utóbbi időben csak az andorrai portások, és taxisokkal vívott küzdelem ütötte át...

Az isztambuli poszthoz meg éppen ezt a HA-s korábbi cikket linkelném vissza:
hataratkelo.com/vilag-legveszelyesebb-nagyvarosai-noknek/

2017.10.22. 17:50:56

@swing gitan: Hát, mert kb. leragadtam Hagi-nál a témában, ugyanis úgy általában véve, kurvára nem érdekel a foci, csak ha valami hozzá kapcsolódó esemény éppen ráirányitja a figyelmet.

Bredpitt Monika 2017.10.22. 18:00:55

@zuzzer: emlékszem a régebbi posztjaidra, te vagy a tücsökfalvás író, vagy hogy is fogalmaztál? Azokhoz a posztokhoz képest most eléggé változott a stílus. Nagyon felbosszantottak a szurkolók.

Veled kapcsolatban azt jegyeztem meg egyébként, hogy irigylésre méltó, ahogy visszajön a képeitekről meg az írásaidból, hogy milyen harmonikus családi életed van. Végül is ez a legfontosabb.
Ja , még egy kérdés: amikor kimegy a család egy ilyen meccsre akkor alapból kinek drukkol, Svájcnak vagy Magyarországnak, például a gyerekek?

Mi amikor a vizes VB-n kint voltunk, akkor furcsa ellentmondás volt a családban, hiszen a férjem egyértelműen az amerikaiaknak drukkolt, én a magyaroknak (és valahogy nem hatott meg az amerikai indulás) lányomon meg nem tudtam eldönteni igazán, hogy szíve szerint kinek drukkol jobban.

Ő érdekes látvány volt, mert az arcára a magyar zászló színei voltak pingálva, miközben egy hatalmas USA zászló volt a vállán.

Bredpitt Monika 2017.10.22. 18:02:34

@gabors: "csak kerdeznem foci mecsre ahol "magya valogatott" jatszik mi fasznak megy el barki ??? 30+ ev alatt a legnagyobb dolog volt hogy kijuttottak az EB-re utolsonak lenni"

Mert a remény hal meg utoljára.

zora001 2017.10.22. 18:02:58

@Dikusz:

Gesztenyepüré!!!
:-D

M. Péter 2017.10.22. 18:09:49

@gabors: Utolsó? A dicsőséges 13. helyen végzett a magyar válogatott

Bredpitt Monika 2017.10.22. 18:10:46

Azt hittem ma a foci lázba hoz mindenkit. Egyébként még ahhoz szólva, hogy a média mit közvetít és hogyan.

A két véglet volt a vizes VB vel kapcsolatban is. A megnyitó ünnepségről például az M1-en azt hazudták, hogy a Széchenyi téren annyian voltak, hogy mozdulni sem lehetett. Ez nem igaz, mert ott voltam. Nagyon is lehetett sétálgatni, heverészni a fűben a Deák szobor alatt, egyáltalán nem volt tele hátul.

Míg egy másik csatornán már azzal kezdték, hogy a megnyitó percenként került 28 millió forintba.

DieNanny CH 2017.10.22. 18:15:41

@P.Elliot:

Úgy emlékszem, Mo-on is így van, de csak helyben működik, nemzetközileg nem.
(Vagy csak akarták így csinálni? Már nem emlékszem pontosan.)

Bredpitt Monika 2017.10.22. 18:19:22

@zuzzer: belenéztem a blogodba

Ez jó:

"Igaz nem vagyok tévedhetetlen, de legalább mindig igazam van!"

De aztán a majomketrecnél feladtam, idáig még ezt az oldalad nem mutattad, vagy HA oldalán a kifinomultabb éned szoktad kirakni?

Ha már erőszak és terror, meg filmek. Most néztem meg ezen a héten egy nagyon jó filmet, Amerikai Pasztorál a címe, döbbenetes a film. Végül is bárki lehet ilyen szituációban, akinek gyereke van.

port.hu/adatlap/film/mozi/amerikai-pasztoral-american-pastoral/movie-176936

gabors 2017.10.22. 18:19:44

@swing gitan: csira leszel hamarosan :-)

Shanarey 2017.10.22. 18:28:38

Zuzzernek egy jó tanács, magyar foci mérkőzésre sose menj, s akkor nem húzod fel magad a bunkó viselkedésen.

Isztambul, és a kaja, az ételekre már nem emlékszem, mert rég jártam arra (1986), de az alma teára igen, az nagyon finom volt.

Nokedli :-) és csirkepörkölt. Ez lesz nekem holnap amikor megérkezek anyámhoz Orbanisztánba.

gabors 2017.10.22. 18:33:07

@M. Péter: "A dicsőséges 13. helyen végzett a magyar válogato" az fasza menyibol 12 ??

Shanarey 2017.10.22. 18:40:17

@Bredpitt Monika:

Az MTI, és a kormány által kézi vezérelt sajtó folyamatosan hazudik avagy csúsztat, avagy elhallgat dolgokat. az átlag buta magyar ezt kapja, és ezért utálnak már mindenkit akinek egy kicsit is sötétebb a bőre. A múltkor volt egy cikk, arról hogy valahol valami vidéki kórházban a "migránsok" hangoskodnak és erőszakosak az ápolókkal.

Na és ez az ami történt valójában:

hvg.hu/itthon/20171020_Oroshaza_baleset_menekultek_korhaz_bulvarujsag

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2017.10.22. 19:03:05

Jaj, ne már. Ki kell menni helyi (svájci) rangadóra is. Ott is előfordul vízágyú is.
Nem védeni akarom a csürhét, de ez a " szégyenlem, h magyar vagyok" egy picit túl van reagálva.
:)

gabors 2017.10.22. 19:11:29

@Shanarey: "E szerint a 35."

az nem rossz .. ... maltat verjuk-e ????

amugy most fozok amig a F-1 kezdodik USA Grand Prix ...

Dikusz 2017.10.22. 19:23:49

@Shanarey: Jó étvágyat hozzá:)
Meg az esőhöz, ami délután óta esik. És a krampácsolás a ház előtt még mindig tart, hogy a fene egye meg azt, aki kitalálta, hogy ki kellett vágni azokat a fákat...

Bredpitt Monika 2017.10.22. 19:30:01

@Shanarey: múlt vasárnap a 212es buszon utaztam, a Normafáról jöttünk haza, felszállt egy pár fiatal, angolul beszéltek, szerintem indiaiak voltak, figyeltem az arcokat a buszon, egyesek gyanúsan méregették őket,

aztán amikor felszállt egy idősebb pár, rögtön a srácok adták át a helyüket, nagyon kedvesek voltak, szerintem itt tanuló diákok lehetettek, de hát ezt magyarázhatod azoknak, akikre hatással vannak a plakátok, meg a többi

Nico 1 2017.10.22. 19:45:12

A magyarok kulturáltan szurkoltak, a bankárnemzet tagjai meg bekaphatják

Tsteinar 2017.10.22. 19:45:50

Hiányzott már innen is egy kis nacifasisztázós picsogás.

A kedves poszt író menjen ki egyBasel meccsre, hogy kicsit képbe kerüljön. A cseh németen ugyanebben a fordulóban Sieg Heiloztak a németek, dobáltak, fütyültek a gyász szünet alatt, mégsem sírták tele a saját médiájukat.

Egyik sem menti fel a másikat, de nem kell úgy csinálni mintha ez valami csoda lenne.

psbm 2017.10.22. 19:45:56

Én is pont erről írtam: psbm.blog.hu/2017/10/10/a_magyar_szurkolok_teljesitmenye_a_vb-selejtezokon
Meg lehet nézni itt is a kommenteket, hihetetlen, hogy még védik őket. A legrosszabb, hogy az újságírók is az ő oldalukra állnak.

Janossz 2017.10.22. 19:46:08

Olyan könnyű lenne mondani ezekre a fociőrültekre, hogy csőcselék.
De kicsit utánaszámolva egy havi magyar átlagfizetésből nemigen jön ki egy ilyen esti őrjöngés. Tehát ezek bizony nem a magyar társadalom alját képviselik. Ők a mi középosztályunk.:-(

Coligny 2017.10.22. 19:46:12

@DieNanny CH: A nemzetközi mérkőzéseken általában van hangosbemondó, aki az ellenfél nyelvén konferál.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.22. 19:46:44

A blog hozza a szokásos magyarellenes formáját. Gratulálok hozzá!
Tehát röviden összefoglalva, a magyar szurkolók közül páran lepisálták a falat, dühösen integettek, meg volt néhány petárda is. Na, ez már aztán döfi a javából, ettől kellene szégyellnie magát minden magyarnak a világon. Hát persze! :D
Hogy ti milyen primitív módon ragadtok meg mindent, hogy mocskolódhassatok a magyarokon. Meg lesz ennek a böjtje. Remélem felkészültettek már lélekben a következő négy évre, amikor megint csak nem a hozzátok hasonló nemzetveszejtő banda fogja árulni az országot fillérekért idegeneknek!

HunYetti 2017.10.22. 19:46:49

Azt nem értem akit kikészít egy olyan eseménysor ami a videón van minek jár focimeccsre.
Egyébként meg az írás stílusa nem nagyon különbözik a kormány Soros kommunikációjától. Van benne 1 % valóságtartalom a többi feltevés, kitaláció és demagóg ferdítés. Na de legalább többre tartja magát, kár hogy észre sem veszi a posványt amit kihány magából.

Csodabogár 2017.10.22. 19:58:17

@Bredpitt Monika: 12. kerület, már csak ilyen. Mikor még létezett Népszabadság és a villamoson olvastam, épp hogy nem öltek meg szemmel.:-)
Itteni villamoson csak Magyar Nemzetet illik olvasni.

2017.10.22. 20:04:49

@megamovieboy: Nem, mi arra, a következő uszkve 700 évre készültünk fel, amely alatt, és amelynek végére fokozatosan, de nagyjából biztosan el fog tünni a magyar nemzet a létező és számontartott nemzetek sorából. Nyomokban fellelhető ... ez lesz, mint a mogyoró allergénként.
De hogy ne ugass itt föleslegesen magyarellenességről, elárulom neked, hogy nem lesz egyedül ezzel, kb. az összes 10 milla körüli, mai nemzetnek ez lesz a sorsa. De a magyar néplelket ismerve, hadd nyújtsak vigaszt ... a 10 milla alatti nemzetek, mint értékelhető, szerepjátszó, nemcsak egyik-ősöm-volt-az szinten megjelenő nemzetek, a magyarnál is hamarabb tünnek el a szinpadról.
Szóval, a mai Magyarország helyén a Kárpát-medence 2983 augusztusában is lakott lesz, de egy második István, a királyt már nem lesz, aki megirjon magyar nyelven.
Te, meg itt vered magad ... tök feleslegesen ...

Bredpitt Monika 2017.10.22. 20:10:37

@Csodabogár: én mostanában nem is nagyon látok senkit újságot olvasni, amit látok, az a Lokál, ami egy szenny, mióta eltűnt a a Metro újság, azóta én nem olvasok tömegközlekedésen semmit,

Void Bunkoid 2017.10.22. 20:24:20

@Dikusz: Szar. Nem nokedli lesz, hanem kicsit meglisztezett buggyantott tojás. Elég egyetlen tojás is 30 deka liszthez.

2017.10.22. 20:26:30

@Bredpitt Monika: Várjá' már! A 212-es megáll a Normafánál? Az nem a 21-es? Csak kérdem ...
Egyébként jellemző ... Anno domini az echte német, tejfehér, de igaz barna hajilag és szemileg pasimat utaztattam a 200-es reptéri járaton, és persze némettel kevert angolt beszültünk, mert mia francot mást? ;))) Nos, érted, tele volt a busz külföldivel, de mivel érintette Kőbánya-legocsmányabb-legszélét is a metróig, felszállt pár helyi erő, akik úgy gondolták, hogy a csúnya nézés mellett, bátran kommentálhatnak magyarul is, mert a fasz nem érti őket.
Leszálláskor azért visszaszóltam, hogy a Hilda kurvára nem illik hozzám, mint név ... addig meg hosszú perceken keresztül hallgathattam az átlag-magyar-IQ "szellemes" megnyilvánulásait. :PPP

arncht 2017.10.22. 20:30:18

Négyórás reggeli? Utána meg ebéd?

Ha vki törököktől akar gyorskajat venni, az csak jöjjön Bécsbe. A 18 kerületben torteno kiszállításnál a tulajok nagy része török, de legalábbis kb 95% nem európai. Legyen akármilyen jellegű az étel. Ez jól is hangzana, ha nem lenne fényévekre pl az olasznak titulált pizza egy olasz etterem pizzajatol. Kb a tizedik fele étterem kipróbálása után feladtam.

Bredpitt Monika 2017.10.22. 20:33:29

@Pink Petsch: igy van, eloszor a 21re szalltunk fel, aztan a 212 re,

gabors 2017.10.22. 20:36:29

@megamovieboy: "A blog hozza a szokásos magyarellenes formáját. Gratulálok hozzá!
Tehát röviden összefoglalva, a magyar szurkolók közül páran lepisálták a falat, dühösen integettek, meg volt néhány petárda is. Na, ez már aztán döfi a javából, ettől kellene szégyellnie magát minden magyarnak a világon. "

PONTOSAN !!! AHOGY mondod van mit szegyelni .... ezen kivul is persze pl az ilyen normalizalo posztokat hogy ez OK (MERT NEM)

Bredpitt Monika 2017.10.22. 20:38:52

@Pink Petsch: en igy jottem ra New Jersey ben, hogy van egy magyar szomszedunk,

A vizparton alltunk este, amikor egy csalad tuzijatekot rendezett a fejunk felett es annyira hulye helyen alltunk, hogy nem is tudtunk elmenekulni,
en mondtam a magamet nekik angolul, erre megszolalt a csaj magyarul: a kurva anyadat

Na, en erre mar csak azert is angolul azt mondtam ferjemnek: nice Hungarian lady, latni kellett volna a csaj arcat

odysszeusz 2017.10.22. 20:59:34

@Dikusz: Azt ugye tudod, hogy a mondás..."minden ország olyat.....érdemel"...stb, NEM Széchenyitől származik...hanem..1936-ban mondotta egy magyar. Már nem melyik...

2017.10.22. 21:01:40

@arncht: Jaja, amikor Bécsben laktam a 10-ben (tudom, pfúj, migránsok, pedig hol, volt akkor még a mostani migráns-hiszti .... majd 1 évtizedre!), megvoltak a kedvenc reggeliző/délelőttös helyeim, meg a délutános-vacsorázósak ... és mind török volt ;) Basszus, egy dologhoz tuti értenek, a vendéglátáshoz! Még egy szimpla kávéző-max. reggeliző helyen is.
Egyébként, ha "valódi olasz" pizzára vágysz, akkor ne töröktől rendelj pizza, mert korong alakúra formázott pide-tésztát kapsz alapul, azzal a pár egyszerü feltéttel, amit szóban és képben is közölnekl veled. Ha nincs más lehetőséget, akkor rendelj lachmachumot, a "török pizzát", abban biztos nem csalódsz. De nápolyi pizzát friss bazsalikommal 7 euróért kiszállitással, ne várj egy töröktől.
Ja, és egy dologhoz kurvára értenek, a bárányhoz. Én még Budapesten sem ettem csillagos étteremben olyan jól eltalált sütésü bárányt, mint amilyet Stuttgart Bad Canstatt városrészében dobott össze uszkve 10 perc alatt a platnin a csóka a sish kebab részeként ...

2017.10.22. 21:16:20

@Bredpitt Monika: Felemelő egy élmény lehetett ;)))
Nekem már annyi ilyen sztorim van, hogy ki sem tudnék emeleni közülük egyet vagy esetleg párat jellemzőkent. Kezdve attól, amikor a hazafelé tartó kurvák a Müncehn-Budapest railjeten tárgyalják ki Bécsig az éppen aktuális termint (Bécstől már óvatosabbak, mert tudják, hogy ott felszáll egy csomó magyar konkurencia is -azanyjukúristenit! :DDD) .... egészen a kőbányai sutyerák parasztig, aki már azt is utálja, aki nem magyar, bőrszintől függyetlenül.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 21:34:48

@P.Elliot: Hahaha, azért írtam, mert tudom én is...:D
Bár most nincs és valszeg nem is lesz egy darabig, de 20 évig volt, még a szülői házban.Lakásban meg nem akarom tartani.
Ha még egyszer születnék, én is csak macska lennék saját magunknál...az hétszentség.

Dikusz 2017.10.22. 21:35:25

@zora001: Kérsz? Van még, a vendégek nem falták fel mind:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 21:36:59

@kisrumpf: "Erdo-Gone graffitikkel..."
Bróhaha, én spec csak Kardigánnak nevezem, de ez is jó... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 21:41:22

@gabors: 24-ből.Általában simán lehet ekézni őket, de speciel a 2016-os kijutásért nagyon nem.A kinti csoportban elsők lettek, Ausztria, Portugália és Izland előtt.Aztán már a 16 közé jutásnál kikaptak a jóval erősebb belgák ellen.Ha az utóbbi 30-40 évben nem is volt semmi dicsőséges,de ez a 2016 igenis megsüvegelendő.

Dikusz 2017.10.22. 21:41:45

@Csodabogár: Most a Magyar Nemzetért ölnek szemmel.
Arrafelé már Magyar Időket (vagy mifenét) illik olvasni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.22. 21:41:56

@gabors: Sajnos azóta viszont visszaestek a korábbi szintre, vagy még annál is lejjebb...

zuzzer 2017.10.22. 21:42:24

@Tsteinar: Eddig ha jól számolom 18 meccsen voltam Baselban. Ebből 14 bajnokin. Szóval kössz a javaslatot, de párszor már kipróbáltam.

zuzzer 2017.10.22. 21:43:30

@HunYetti: A videón NEM az van, ami történt. Olvasd el a posztot.

zuzzer 2017.10.22. 21:46:16

Határátkelő! Légy szíves homályosítsd már fel az értő közönséget, hogy a videót te tetted illusztrációként fel.
A sok elmebajnok azt hiszi, hogy az azon látható szurkolásról szól a poszt. Vagy nem tudnak olvasni, bár ezen segíteni nem tudok.

arncht 2017.10.22. 21:48:21

@Pink Petsch: nem toluk akarnek olasz pizzat rendelni, ha lehetne mastol... amugy ne olasz pizzakent (vagy mas konyhakent) hirdessek. lassan esett le, hogy ugyanazt a szart aruljak, lecsekkoltam vagy 40 rendelos ettermet, es mind torok/arab volt. baromira nem erdekel, hogy ki csinalja, ha jo - de ehhez kozuk nincs. majd ha torokot akarok enni, akkor rendelek toluk.

arncht 2017.10.22. 21:50:25

@Pink Petsch: amugy az olaszok nem migransok? csak ok tudnak normalis (olasz) pizzat csinalni... ismerek par jo ettermet (napolyi, firenzei tulajokkal), de ok nem szallitanak erre a kornyekre.

zuzzer 2017.10.22. 21:54:57

@Bredpitt Monika: A gyerekeimet nem nagyon hatja meg a sport, azért a magyaroknak szurkerelnek, ha van miért. Most mondjuk a kisfiamnak nagyon szarul esett, hogy így elintéztek minket, de azért sikerült néhány nuggetsel kiengesztelni. Rajtam amúgy két mez volt, a magyar alatt ott volt a svájci is poénból. Jöttek a tücskök velem szelfizni, mikor észrevették fotózkodásnál :)

Dikusz 2017.10.22. 21:56:35

@odysszeusz: most már igen...
De be kell vallanom, nem értem, hogy ez hogy jön ide.

zuzzer 2017.10.22. 21:58:56

@Bredpitt Monika: Más is félreértette, mi a haverokkal télleg majomketrecnek hívjuk a vendégszurkereknek fenntartott lyukakat. Az meg, hogy másképp írnék ide mint máskor szerintem nem lehet, mert ezt nem ide szántam.

2017.10.22. 22:04:02

@arncht: Hádde érted ... most hogy mondjam .. töröktől török kaját rendelj, ne pizzát. Ha már nincs más a környékeden csak török, ami kiszállit, akkor ha mindképp valami pizza-féleség kell, akkor rendelj lachmachumot ... De egyébként fél óra alatt összedobodhatod otthon is, amig arra vársz, hogy kihozzák. Tényleg, szerintem a pizza-rendelés a világ legértelmetlenebb dolga, mert az igazán, csak tényleg frissen jó ... és ha körbeiutazta 40-50 percig a fél várost a futár tatyijában, mire megkapod, az már régen nem friss....
Igaz, az otthoni sütők nem tudnak 400-500 fokot produkálni, mint a fatüzelésü kemencék, meg elmarad a füstös izhatás (van füst-spray, ha nagyon hiányozna, csak a sütőd légterébe kell fújni). De még, az otthoni 250 fokon is legfeljebb 10 perc a pizzasütős, elvégre egy sima kenyértésztáról beszélünk, ami némi olivaolajjal van feldobva.
Ezért, tényleg sosem értettem a pizza-házhozrendelést .... Mi a tök a jó a minimuim fél órán keresztül a fél városon átutaztatott, legjobb esetben is langyos pizzatésztában? Sokért ...

Dikusz 2017.10.22. 22:07:31

@geegee: megsüvegelendő valóban, de azért a szerencse is kedvezett nekünk eléggé, nem?
A magyar-portugál 3-3-as meccsről meg nem is merem elmondani a véleményem, pedig érdekelne mások hogy látják.

Dikusz 2017.10.22. 22:23:08

@geegee: véletlen találtam ezt az idézetet, egy bulvárlapban, egy megyei II.csapat edzője mondta, egyébként megnyerték a meccset:

"Ez a meccs olyan izgalmas volt, mint disznóól ajtón a festékszáradás." :)))

odysszeusz 2017.10.22. 22:39:42

@Dikusz: A fociról: olyan szurkolói vannak, adott országnak, amit megérdemel....Valami hasonlót írtál...s ezért gondoltam, hogy Széchenyire...gondolhattál. Én sem tudtam és ráadásul sokat idéztem "Széchenyitől"...mert ha nem is ő mondta...egyetértek.
S a focira is igaz. Ennyi.

GNandor 2017.10.22. 22:39:49

Még szerencse hogy a kulturált svájciak nem petárdáznak össze vissza a focimeccsen... Ja de:
m.youtube.com/watch?t=2s&v=5j6ZES_kF4A

zuzzer 2017.10.22. 23:29:56

@GNandor: Tezsvér, neked is elmondom. Szó nincs arról, hogy a svájci szurkerekhez hasonlítanék bármit is. Klubszinten kemény dolgok mennek néha itt is.

Dikusz 2017.10.22. 23:57:00

@odysszeusz: tényleg nem tudtam, viszont most utánanéztem legalább. Van még mit tanulnom, azt mondják sosincs késő hozzá:)

Igazad van, én is egyetértek, bárkitől is származik az idézet. A felületes keresgélésem alapján viszont elég sokmindenkinek tulajdonítják az idézetet...

Irbisz 2017.10.23. 05:58:33

@Bredpitt Monika:
azert nem hallottal erröl otthon, mert ez a partfötitkar elvtars kedvenc sportja, amelybe az elmulthetevbe vagy 800 milliard forintot beletolt, es eredmeny ugyan nincs, de akkor is hallgatni kell a focival kapcsolatos botranyokrol, hudarckrol.
es mivel a nemzet gazszereleöje meg a holdudvar egyeb hasonszörü gazemberei felvasaroltak kb. a teljes tömegtajekoztatast, el sem jut a zemberekhez a rendszerellenes (gyk. a kitalalt fideszvilaggal ellentetes valos) hirek zöme.
Meg egy ilyen artalmatlan sem.

Irbisz 2017.10.23. 06:12:40

@geegee: Nem akarlak cikizni, de jo nagy "sportszakertö" vagy ...
2016-ban eleve azert jutottak ki, mert felemeltek az EB-n resztvevö csapatok letszamat- igy könnyü, most is kijutottunk volna a VB-re, ha felemelik 72-re a resztvevök szamat, akkor is hozsannaznal???
A csoportgyözelem meg ugy volt az, hogy a portugalok a könnyebb agra akartak kerülni, ezert kifejezetten arra jatszottak, ne nyerjenek.

"A kinti csoportban elsők lettek, Ausztria, Portugália és Izland előtt"
Barcsak Izlandot ne emlitetted volna, itthon annyi focista van a szenne dotalt magyar futballnak csufolt megelheti koklerekböl, mint Izland teljes lakossaganak 25 %-a.
De ettöl függetlenül, szegyen hog az allam barmely sportot, föleg ennyire sikertelent ennyi penzzel dotal amikor kivan az orszag segge a gatyabol. Mint a szocializmusban, amikor gazdasagban, joletben, tudomanyos eredmenyekben stb. nem sikerült a rothado Nyugatot legyözni, ezert központositott sportoiitika, allami doppingprogramokkal igyekeztek legalabb a sport teren "sikereket" elerni.
orban meg itt tart mindig ilyen kommunista modszerekkel operal, holott a profi focira kb. egy vasat sem lenne szabad adnia, nem evente közel szazmuilliardot.

Azota meg kudarc kudarc hatan, a havi 5 milliokat keresö profiainkat meg andorrai pekek meg buszsoförök is megvertek.

DieNanny CH 2017.10.23. 08:11:38

@Coligny:

Ez nem a konferanszié volt. Hanem a tolmács. (Mint írtam, nem a meccs állásáról beszélt, hanem rendreutasított.)

Európai téridő 2017.10.23. 09:56:07

@DieNanny CH: Heysel-stadion: "Reds - Animals". Semmivel sem volt különb, sőt! És ott volt jó pár halott is - sajnos.

Coligny 2017.10.23. 10:36:19

@DieNanny CH: Akkor másképp fogalmazok: minden nemzetközi meccsen tartanak valakit, aki az ellenfél nyelvén bemond dolgokat. Ez nem azért volt, mert előre féltek, hogy az "állat magyarok majd így meg úgy".

Nigro notanda lapillo 2017.10.23. 11:31:00

hej de érzékenyek a kedves focirajongók.
Természtesen minden orszàgnak vannak focihuligànjai (màr csak ezért is leépíténém ezt a sportot, kajak-, vívàs- vagy atlétikahuligànokról még nem hallottam) viszont a viselkedésük nincs agyonhallgatva az oszàgukban.
Szàmomra itt a fô probléma az, hogy a magyar sajtó meg sem említi a szurkolók elfogadhatatlan viselkedését.
Sôt pl. az EB, Toulouse, belgàk elleni meccs. Rettenetes bunkó módon viselkedtek, a vereség utàn még inkàbb.törés-zùzàs, szemetelés, hànyàs, ôrjöngés, nàci karlendítéssel vonulàs, finoman szólva nem hagytak jó benyomàst maguk utàn. Mind ennek ellenére, a magyar sajtó akkor nem csak elhallgatta ezt, hanem azt hazudta, hogy példamutatóan viselkedtek. Szànalmas.

nemecsekerno_007 2017.10.23. 11:31:25

Ha a kerítést ávágó migránsok viselkedéséből következtetsz az összes arab mentalitására...

haXXor 2017.10.23. 11:31:29

Vicces poszt egy olyan országból ahol a szurkolói kultúra... hát hogy is mondjam, picit agresszívabb mint amit mi itthon valaha is csinálni fogunk. Baseli hoolok biztos vidámabb emberek mint az a párszáz magyar ultra, akik a válogatott miatt járnak meccsekre. De hát ízlés kérdése, mindenesetre én szurkolok a poszolónak, hogy egyszer fusson össze pár 'migránsozó' svájci hool-al.

Tweed (törölt) 2017.10.23. 12:37:23

Nem védem azokat a szurkolókat akik a rendbontásban az élen járnak.
Viszont nekem meg abból van elegem, hogy minden egyes magyar rendbontásnál a magyarokat, mint népet állítják be barbár hordának.
Egy időben sikk volt azt hajtogatni, hogy a futballhuliganizmust nyugaton már megoldották.
Nos ezt szajkózzák mindig a csapból is ez folyik, miközben Angliában még mindig néha az első osztályban előfordul a rendbontás. Az alsóbb osztályokban meg rendszeres, nincs olyan hónap hogy ne lenne balhé. Most ősszel a németek balhéztak a csehekkel. Ajánlom a posztolónak a 2016-os EB-n az angolokat, oroszokat, franciákat, németeket, lengyeleket. Youtube-on minden fent van. Az angolok ha kiteszik a lábukat a ködös albionból ott balhé lesz, akár válogatott meccs, akár klubcsapat nemzetközi kupameccse.
Emlékszem még amikor 95-ben a Fradit büntették a BL-ben rasszista megnyilvánulások miatt, nos ugyanabban a csoprotban volt a Real Madrid is, a Real szurkolói egy horogkeresztes náci zászlót lobogtattak az Ajax kapuja mögött.
A posztolónak ajánlom a 2018-as orosz VB-t, ott kő kövön nem fog maradni. Az az igazi mindenki mindenki ellen háború lesz.
Nem kizárt, hogy áldozatok is lesznek.

Tweed (törölt) 2017.10.23. 12:37:33

Apropó franciák!
Tavasszal volt egy Bastia-Lyon és egy Saint-Étienne-Rennes mérkőzés. Nincs egy éve, hogy volt egy Metz-Olympique Lyon mérkőzés is.
Továbbá:
Holstein Kiel–St. Pauli
Hansa Rostock-Hertha
West Ham-Manchester United
Keress rá ezekre a meccsekre, aztán hirdesd te is, hogy bezzeg nyugaton már megoldották.

n3spr3ss0 2017.10.23. 14:49:13

2010 augusztusában voltam a baseli stadionban egy esküvőn. Igen ott volt a vacsora a polgári szertartás után.Csak ámultam,bámultam milyen gyönyörű létesítmény, valóban egy ékszerdoboz,igazi megtiszteltetés volt ott lenni.
Most meg "magyar honfitársaim" megmutatták milyen az igazi magyar csürhe, legyen min szégyenkeznünk, mert még nem elegen tudják Európában mekkora gyökér a magyar.
Ne jöjjön senki azzal hogy máshol is mások is cirkuszolnak,leszarom.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.23. 15:37:32

Na mert ugye az angol szurkolók azok kérem a kulturált viselkesésükről híresek. ( Már előző nap szétbasszák a környéket..)

DieNanny CH 2017.10.23. 17:11:01

Azért ugye, kedves legutóbbi kommentelők, érzitek a párhuzamot a hozzászólásaitok és a politikai pártok között?
"Ugyan már, mit vagy kiakadva a magyar huligánok miatt, a nyugatiak sem különbek!" <--> "Mit vagy kiakadva, hogy ez a párt a zsebét tömi, a korábbiak is ezt tették!"

Na és????
Engem személy szerint zavar, és szégyenkezem amiatt, hogy vannak ilyen magyar huligánok. Pont.

Le Orme 2 2017.10.23. 19:15:48

"Ezek magyarok?! Nyomorult szemétláda, idióta agresszív barmok inkább. Ez volt ám az országimázs, hogy a kezük-lábuk rohadjon le tőből."

Értem. Kezük-lábuk rohadjon le tőből a blogger szerint.

Tweed (törölt) 2017.10.23. 20:56:19

@DieNanny CH:

Hidegen hagy az összes politikai párt. Helyettük sem szégyellem magam, hogy hova jutatták ezt az országot.
Elítélem a huligánokat, de nem tudsz mit tenni ellene, mint ahogy nyugaton sem tudnak tenni ellene, csak a szöveg van, hogy ott már megoldották.
Továbbá a bűnözők helyett sem szégyellem magam sem a tolvajok, csalók sem az erőszakos bűncselekményt elkövetők, gyilkosok miatt sem szégyellem magam. Ebben a kategóriában is vannak magyarok meg külföldiek.
Ebből következik, hogy a magyar futballhuligánok miatt sem szégyellem magam.
Tetszik vagy sem van futballhuliganizmus, nem csak itt máshol is.
A hulinganizmus egyébként nyugatról érkezett hozzánk, mondhatni úgy is a nyugati kultúra része.
Magyarországon vagy éppen magyar csapat meccsén még nem voltak halálos áldozatok, csak súlyos sérültek. Borzasztó az is.
Angolok rendszeresen halnak meg a huligánok összecsapásaiban. Az olaszoknál is sok haláleset volt a 90-es évekig. Azóta ugyan kevesebb a halálos áldozat, de balhé az ott is van.
A németek állandóan visszatérnek a Heil H.. megszólításhoz, főleg a volt NDK területén hajlamosak rá.
Szóval te valamilyen szélmalomharcot akarsz folytatni azon kívül, hogy veled egyetemben sokan mások is elítélik a huliganizmust.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.10.24. 11:14:45

@DieNanny CH: Csakhogy az ilyen cikkek sandán úgy próbálják meg beállítani a dolgokat, mintha ez valamiféle magyaros specifikum lenne.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.24. 12:29:59

@Irbisz: Jó, és akkor kérdezd már meg, hogy Hollandia, Szerbia, Dánia és még jó pár, a mieinknél előbbre sorolt válogatott miért nem jutott ki?Nekik is ki volt bővítve a keretszám, nem?Azonkívül, hogy megnyertük a csoportot, már kivívtuk a 16 közé besorolódás követelményeit is, vagyis a régi rendszer szerint is megütöttük a szintet...Lehet, mégiscsak nagyobb "sportszakértő" vagyok, mint te.Bár én ilyet sosem mondtam, mondok magamra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.10.24. 12:31:27

@Irbisz: Andorra ellen természetesen nincs magyarázat, ha a Balmazújváros állt volna ki ellenük, akkor is nyerni kellett volna, ez nem vitás.

Gembawalk 2017.10.28. 21:10:19

www.20min.ch/ro/sports/football/story/20635882
ls ne mériteraient même pas d’être cités, mais les passer sous silence serait se voiler la face. Il est important de rappeler, en premier lieu, qu’ils ne furent que dix pour cent parmi les fantastiques supporters hongrois qui ont marqué le stade de leur enthousiasme. Néanmoins, il est grave, lors d’un rendez-vous sportif, de voir débarquer autant de groupes extrémistes. Venus afficher leur imbécillité crasse dans les rues de Bâle, ils ont montré un comportement consternant et scandaleux, enchaînant les saluts nazis, invectivant les personnes de couleurs dans la rue, allant même jusqu’à suivre un personne victime de handicap pour se moquer d’elle. Ces groupuscules ont été l’aspect le plus négatif de cette journée de match.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása