oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. július 24. 06:30,  Propaganda 210 komment

2017. július 24. 06:30 Határátkelő

Propaganda

Levelet kaptam a minap, Ausztriából írta Timike. Sokat nem tennék hozzá, mert minden sora magáért beszél, úgyhogy jöjjön a levél, utána pedig ti.

cim_100.jpg

„Tisztelt Határátkelő blog!

Családommal, és gyanítom több ezer honfitársammal, az alábbi történet esett meg.

Megunván az otthoni állapotokat, kollektíven átköltöztünk Ausztriába, végleg. Mikor eljött az ideje, bebattyogtunk a kormányablakhoz, és bejelentettük, a végleges külföldre telepedést, megszüntettük a magyarországi lakcímünket.

Voltam olyan jó fej, és mondtam az ügyintézőnek, hogy megadom az újat, hogy ha netán jönne valami hivatalos levelem, oda küldjék.

A válaszon már ott is felhúztam magam kissé. Ugyan kötelező megadni, DE soha nem küldenek külföldre levelet, mert drága. Mondom ez így nagyon finom, mert ez esetben sehogy nem értesülök róla, ha valamelyik hivatal akarna tőlem valamit.

Nem baj, kérte, azért csak adjam meg a címem, mert ez a szabály. Megadtam. Megadtuk mindannyian, mert szabálykövető állampolgárok vagyunk.

Azóta rokonoktól értesültem róla, hogy jött a NAV-tól is levelem (adóbevallással kapcsolatos papír), amit csak azután küldtek át ügyfélkapun, hogy nem vettem át a VOLT magyarországi lakcímemen.

(Hogy is vettem volna át, mikor egyértelműen közöltem, hogy nem tartózkodom ott, sem életvitelszerűen, sem ideiglenesen, sem sehogy.) Ilyenekre gondoltam, mikor szerettem volna, hogy a hivatalos levelezést küldjék a lakcímemre. Nem a volt lakcímemre, a jelenlegire.

Erre mit csinál a mi nagy bölcs vezérünk? Kiküldi ezeket a kormánypropaganda hülyeségeket, mert jövőre választások lesznek, és már most elkezdték benyalni magukat a határon túli magyaroknak.

cikk_6.jpg

Erre van pénz, erre nem drága a posta. Ezt érdemes négy példányban kiküldeni elsőbbségivel külföldre, mert ez a választási kampány része. De bezzeg a tényleg fontos leveleket, azokat nem postázzák ide. 

Ezúton szeretnék gratulálni az ország vezetésének ahhoz is, hogy a külföldön élő nyugdíjasoknak ugyanígy kiküldték a sehol fel nem használható Erzsébet-utalványokat karácsonyra. 

Vicc az egész, komolyan.

Köszönettel: 

egy tiroli magyar család”

HÍRMONDÓ 

Északi egzotikumok

Ma elsősorban északi országokból mutatunk munkalehetőségeket, így járunk majd Finnországban, Izlandon és Dániában is, de emellett a hagyományosabb célországokat előnyben részesítők sem csalódnak majd (remélhetőleg).

Két éve nem akart ennyi fiatal külföldre menni 

A K&H fiatalok jóléti indexéből kiderül, hogy a diákok mintegy 46 százaléka próbálna szerencsét külföldön. Csak minden harmadik, már dolgozó fiatal lát előrelépési lehetőséget. 

A magyar történelem egyik legnagyobb kivándorlása jön? 

Legalábbis az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint. Botka László azt mondta, az ország elhagyását sokaknál Orbán Viktor és a jelenlegi kormány politikája is motiválja. 

A kormány szerint rengeteg orvos el sem ment 

Az elmúlt hét évben külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő magyar állampolgárságú orvosok egyharmada, a szakdolgozók egyötöde korábbi szándéka ellenére jelenleg is a magyar betegellátást segíti a kormány szerint.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.  

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012683525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FutureFry 2017.07.24. 20:22:31

@zokogjatok:
“Muszlim gyereket letartóztatnak mert az általa épített órát bombának nézik”

A texasi iskola tényleg sokszorosan túlreagálta a dolgot (ami egyébként nem meglepő számomra), és lehet, hogy a gyerek egyébként egy tehetséges “geek”, de ebben az esetben nem épített egy digitális órát, hanem szétszedett egyet és egy aktatáska-jellegű tolltartóba rakta a belső részeit [1], ami többeknek tényleg egy bombára hasonlított.

[1] youtu.be/CEmSwJTqpgY

vincent66 2017.07.24. 20:34:54

Nagyon jól szórakozom a kommenteken, kiválóan látni rajtuk, hogy milyen egy belterjes, egymást igazoló közösség, amelynek mindenről ugyanaz jut az eszébe.

kuki123 2017.07.24. 20:34:59

Az ilyen pillanatokért csettint az ember, de jól döntöttem hogy elhúztam a elem abból a koszfészekből.

Jossarian 2017.07.24. 20:35:14

Nem ertem mi a problema. Adobevallassal kapcsolatos akarmit megkapta a nem tisztelt poszter ugyfelkapun keresztul? Meg. Az orszag miniszterelnokenek (amugy ti valasztottatok, miert kopkodtok ra???) levelet NEM LEHET ugyfelkapun keresztul kezbesiteni igy elkuldtek postan. Ennyike.

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.24. 20:35:19

@Swing Gitan: Ateista vagyok, de nagyon jót s jól írtál !

Budapest a kutyaszar városa 2017.07.24. 20:35:27

@DieNanny CH: Kettős a mérce, a határon túli külföldi magyaroknak csontig benyal (sok ezer milliárd Ft-al megtámogatva), a külföldön dolgozókat pedig diszkriminálja, mert úgy sejti, nem rá szavaznának !

Latcho Rom 2017.07.24. 20:38:16

@Budapest a kutyaszar városa: Csak hoztam a facebookrol,

Acs Eva a szerzoje.

Dikusz 2017.07.24. 20:50:15

@Swing Gitan: azért írtam kisbetűvel:)))
Van ennek folytatása is, aminek a lényege: ha valami hibádzik a költeményben, akkor a delikvens az orrát helyezze valahová, úriember létedre ezt az idézetet biztos nem ismered:)

Bredpitt Monika 2017.07.24. 20:54:08

@Swing Gitan: holnap megyunk az arenaba, hugom szemfules volt, ezer forintos jegyeket szerzett,
hajra Magyarorszag

Latcho Rom 2017.07.24. 20:58:49

@Bredpitt Monika: holnap lesz a magyar-kanada lányos vizilabda?

PannonBoy 2017.07.24. 21:09:34

@hümhüm: Csakhogy a hivatalok nem fizetnek azért, hogy külföldre küldjenek ki hivatalos levelet. Marad az ügyfélkapu és az email. A gond ott van, hogy a hivatalok nem vagy csak nehezen értik meg, hogy ne postán, hanem elektronikus úton kommunikáljanak.
Van még hova fejlődni...

Bredpitt Monika 2017.07.24. 21:18:11

@Swing Gitan: az most van, eppen azt nezzuk, holnap delelott megyunk, az arenaban uszas lesz, a vizilabda a Margit szigeten van, szinvonalas a szervezes egyebkent, azt jo hallani az uszoktolx hogy nagyon nagy elmeny nekik hazai kozonseg elott uszni

Dikusz 2017.07.24. 21:35:34

@Bredpitt Monika: azt nem tudod hol lehet jegyet venni? Próbáltam a hivatalos oldalukon nem megy...
Meg tuti nincs is már jegy arra amire szeretnék venni.

Latcho Rom 2017.07.24. 21:39:08

@Bredpitt Monika: Nem neztem.. valszeg mind a kettonek..

Sok magyar vizilabda edzo el itt, nemtudom most ki az edzoje a kanadai csajoknak...

gabors 2017.07.24. 21:44:40

@Swing Gitan: ""Normális" országokban nem az adofizetok penzebol finanszirozzak a választási kampányokat. " az hogy lenne normalis hogy az orszagon kivulrol jon a penz ???? Mar hogyne az adofizetok penzebol lenne mi masbol csak nem a mar beszedett adokbol.

arra gondolsz hogy az orszagon belul elok onkent osszeadjak attol Ok meg adofizetok (persze biztos van aki elsunnyogja az adofizetest) ...

Latcho Rom 2017.07.24. 21:46:04

@Swing Gitan: "Coaches Theocharis Pavlides, David Paradelo and Cora Campbell as well as Team Manager Laurence Melançon."

Latcho Rom 2017.07.24. 21:48:00

@gabors: Ne gyere most Trumppal lecsofi. Ez a igazolja a patás kakiját? ugyehogy nem.

Zed is not dead yet 2017.07.24. 22:03:16

Ezt a maxval-birkát nem lehet innen örökre kitiltani?

Latcho Rom 2017.07.24. 22:07:17

@Zed is not dead yet: hova írjon a szegény pára? A szomszédban már csak néhány szörny hintázik...

gabors 2017.07.24. 22:07:42

@Shanarey: "Továbbá meséld el nekem mi azzal a probléma, ha akad egy jó szándékú utas, aki kifizetné azt a bizonyos pót díjat? " kerultem ilyen helyzetben a metro vegallomason a (Ferihegy fele) amerikai fiatalokat "kaptak" el ket ellenor egyutt, akiknek jegyuk volt csak nem tudtak hogy az nem eleg ... mar rendort akart hivni az ellenor persze kommunikalni nem tudott a sracokkal csak ismetelgetett egy erthetlen anglo mondatot hogy fine meg hasonlok, ... mondtam segitek de el akart hajtani es mindenkeppen rendort akart ezek meg mentek volna repterre mert aznap mentek haza (en aznap erkeztem New Yorkbol) ... penzuk nem volt mar.... kartyat meg ugye nem fogadtak el... ekkor mondtam az ellenornek en kifizetem. Azt nem lehet mert nem engem buntetnek .. ... bassszus akkor felrehivtam az egyiket kezebe nyomtam a penzt addigra mar tudtuk mennyit akarnak beszedni toluk lealkudtak felere :-))

srac ki is fizette es elengedtek oket .. o meg felirta a nevem meg a cimem es par hetre ra kuldott egy csekket ugy 60 dollar volt negyuknek ...

Bredpitt Monika 2017.07.24. 22:11:05

@Dikusz: hugom intezte a jegyeket, azt mondja, hogy meg kibocsatanak promocios jegyeket a versenyszamok napjan is, folyamatosan nezni kell, de hogy melyik oldalon vette a jegyet meg nem mondom, azt tudom hogy online vasarolt

Badeni lakos 2017.07.24. 22:26:10

"... jött a NAV-tól is levelem (adóbevallással kapcsolatos papír), amit csak azután küldtek át ügyfélkapun, hogy nem vettem át..."

A megoldás:

Igen, mert a nyilv. rendszerek nincsenek összehangolva! De itt Ausztriában sincsenek összehangolva, nyugodj meg, ez teljesen normális!

A levelet sok aspektusból lehet értelmezni.
Önrendelkezésre mindig van mód.
A polgárok önként csoportosulhatnak szervezhetnek maguk is választást, képviseletet, stb. kül- ill. belföldön.
(nem kötelező elfogadni a felkínált mátrixot.)
(másik tényező, h milyen csoportra van időd, pénzed, energiád.)

Latcho Rom 2017.07.24. 22:35:38

@Badeni lakos: vajh ausztriában megtagadhatod az adófizetést ha ezt egy párt azt választási hadjáratokra, kéretlen levelekre, gusztustalan, uszító plakátokra használja?

Latcho Rom 2017.07.24. 22:45:09

@Budapest a kutyaszar városa:

Ugyancsak Ács Évától, a cikk elsõ része

Csak gondolkodóknak!

A diktátor uszító beszéde csak az alábbi linken levő "Orbán és az arabok" című filmmel együtt értékelhető. Különösen ajánlom azoknak a Fidesz és Orbán hívő barátaimnak, ismerőseimnek, akiknek még maradt némi szabad szellemi kapacitása a kormányzati agymosás ellenére - vagyis képes önállóan gondolkodni - és szembenézni a ténnyel, hogy Orbán 20.000 általunk ismeretlen külföldinek - köztük muzulmánoknak - adott magyar állampolgárságot a kötvény biznisz keretében. Befogadta volna a többek között a terrorizmus támogatásával is vádolt - nemzetközi körözés alatt álló szaud-arábiai bűnözőt is...
A magyarok magyarok ellen való uszításával pedig jóvátehetetlen károkat okoz a társadalom szövetében.
A gyümölcs beérett - mert az Orbánt kifütyülő lányt majdnem meglincselték - a mód, ahogy földre rántották, fogdosták, megalázták - és a közben elhangzó megjegyzések - és a hírhez kapcsolódó kommentek - nem a kereszténységet, hanem a fasizmust idézik. Szégyen!

24.hu/belfold/2017/07/22/orban-tudja-hogy-baj-lehet-belole-eloben-a-tusnadfurdoi-beszed/

www.youtube.com/watch?v=1M-Crh3vmPk

gabors 2017.07.24. 22:52:44

@Zsuzsi65: " meg az érintettek, ha a gyermeket anyakönyveztetik, " erre megy ki .. meg a cimedet is akarjak :-)) amugy nem tudom magyar allam atutalja a Kalifornia anyuka bankszamlajara ??? mikor nekem jott penz MO-rol $25 a dij az "segely" tobb mint 10%-a !!

gabors 2017.07.24. 23:00:03

@Swing Gitan: ' Ez a igazolja a patás kakiját? ugyehogy nem. " bocs de nem ertem tudom bennem lehet a hiba... annyit probaltam mondani hogy az adofizetok penzebol van a valasztas sot itt az adombol ha akarok $1 dollart az adobevallasnal kuldohetek is..

csak gondolod meg akinek penze van kampanynak adni az valami adot is fizet !! (a sunnyogokon kivul ..)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.24. 23:00:15

@gabors: "amugy nem tudom magyar allam atutalja a Kalifornia anyuka bankszamlajara ??? "

:) Ha szuletik a kornyezetemben egy "a magyar allam szamara nagyon fontos kisgyermek", mindenkeppen tudatni fogom, hogy anyukaja megkapta-e a kb. $250-et :) utana pedig beszednek $57-t az anyakonyvi kivonat kiallitasaert ;)

("Az anyakönyvi kivonat beszerzésének díja 57 USD okmányonként (50 + 7 USD), amely már tartalmazza a magyarországi kiállító hatóság által felszámított illetéket és költséget" )

P.Elliot 2017.07.24. 23:01:16

@gabors: Hogy te milyen rendes pasas vagy!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.24. 23:04:25

@Bredpitt Monika: "kinek drukkolsz by the way? "

Haha, ez az igazi meghasonlott allapot :) Nalam is volt ilyen:

LA-ben neztem Magyar-amerikai vizipolo meccset az amerikai ferjemmel :)) (akivel termeszetesen a magyar szurkolok kozott ultunk :)) Hozza kell tenni, hogy o altalaban a magyaroknak szurkol, mondvan, hogy "ilyen kicsi orszag" megerdemli, hogy neki szurkoljon :))

Shaktee 2017.07.24. 23:10:35

@gabors: Jó, persze, akik adakoznak nálatok akár a gop-nek akár a demokratáknak, végülis a a te adó petákjaidból generálják a profitjukat, de így mindent meg lehet magyarázni, ez nem logika hanem szofisztika/stika, szvsz.

Shaktee 2017.07.24. 23:21:13

@Zsuzsi65: volt olyanom is hogy torkomszakadtából drukkoltam a magyaroknak kanada ellen, az olimpiai evezősversenyen, hol így hol úgy van ez :)

ROTFL Manó 2017.07.24. 23:30:34

Próbálkozhattok az adataitok letiltásával, de lehet, hogy nem sok eredménye lesz:

www.kekkh.gov.hu/hu/adatletiltas

Érvényesül-e az adatletiltás a választási kampány célú adatszolgáltatások esetében?

Nem, a kampány célú adatszolgáltatás nem a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból, hanem a választói szavazóköri névjegyzékből történik. A politikai pártok részére a választói szavazóköri névjegyzékből történő adatszolgáltatás jogalapját a választási eljárásról szóló törvény 2013. évi XXXVI. törvény 153.-155. §-ai teremtik meg.

Balint133 2017.07.24. 23:30:55

@Zsuzsi65: Csessze meg a magyar allam a $250-jat :D Par oranyi munkaval megvagyok vele es akkor az itteni lakcimem es bankszamla adataim "biztonsagban" vannak a csuti ramszesztol. Egy baratomeknak lett gyerekuk Kanadaban, otthonjartukkor elinteztek a gyereknek az anyakonyvezteteset, ilyen majd 100 ezres okmanydij volt (anyakonyv, utlevel meg meg nem tudom micsoda) + rengeteg sorbanallas meg vagy 3 het.

Nem gondolnam, hogy aki itt el a tengerentul annak akkora nagy segitseg lenne az a $250, hogy megerje a sok hercehurcat.

Otthon a kijelentkezeskor is eroskodtek, hogy adjam meg a kinti cimemet... hat megadtam, 1112 Virgin Pussy Rd #7 2345 Mountana PA. Ugyintezo olyan lelkesedessel gepelte, hogy a konnyeim csak ugy zaporoztak.

gabors 2017.07.24. 23:44:02

@Zsuzsi65: "("Az anyakönyvi kivonat beszerzésének díja 57 USD okmányonként (50 + 7 USD), amely már tartalmazza a magyarországi kiállító hatóság által felszámított illetéket és költséget" ) " ezt hivatalosan fordittatni is ami jocskan emeli a koltseget arrol nem is beszelve hogy azt hiszem nem lehet "postan" intezni sem

"eredeti külföldi születési anyakönyvi kivonat, hiteles magyar nyelvű fordítással és szükség esetén megfelelő hitelesítéssel (Apostille, diplomáciai felülhitelesítés) ellátva;"

itt is voltak horrotortenetek errol

en is gondolkodtam hogy "honositom" a hazassagunkat de lemondtam rola :-(((

gabors 2017.07.24. 23:46:04

@P.Elliot: "@gabors: Hogy te milyen rendes pasas vagy! " csak egett a pofamon a bor magyarkent hogy direkt szivatak a fiatal turistakat semmiert ... amugy tenyleg csak segiteni probaltam de latszott hogy az ellenorok mindent elkovettek hogy ezt megakadalyozzak es nagyobb ugyet csinaljanak mint ami volt (sot szerintem zsebre dolgoztak ezert is akartak elhajtani )

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.24. 23:47:27

@Balint133: "Otthon a kijelentkezeskor is eroskodtek, hogy adjam meg a kinti cimemet... hat megadtam, 1112 Virgin Pussy Rd #7 2345 Mountana PA. Ugyintezo olyan lelkesedessel gepelte, hogy a konnyeim csak ugy zaporoztak. "

LOL Ez most komoly? :))

gabors 2017.07.24. 23:52:04

@Djuribá: "végülis a a te adó petákjaidból generálják a profitjukat" ezt hogy erted jo igen vannak allamnak dolgozo vallakozok is de a tobbseg nem ... csak arra akartam ramutatni hogy kulonbseg van adokbol fizetett politikai kampany (ala MO) es amugy van itt is X osszeg amit bizony adobol adnak a szabalyok alapjan de az elnoki kampanyolok ezt altalaban nem veszik igenybe mert akkor maximalva lenne az osszegyujtheto osszeg .. de (sajnos) van kiskapu megint Citizens United .... a Super Pack-ok

gabors 2017.07.24. 23:55:33

@Balint133: "1112 Virgin Pussy Rd #7 2345 Mountana PA. Ugyintezo olyan lelkesedessel gepelte, hogy a konnyeim csak ugy zaporoztak. "

ez se rossz, en 1600 Pennsylvania AV Washington DC, 20006-t szoktam beirni :-)

Shaktee 2017.07.25. 00:00:27

@gabors: Azt hiszem hogy elgondolkodunk egymás mellett..

Shanarey 2017.07.25. 00:17:23

@zokogjatok:

Na te is csak olvasol de nem érted amit olvasol.
Én, nem állítottam hogy ez régen nem így volt, ám azt sem hogy ennek a hozzáállásnak nem kellett volna az évek során javulnia.

Na és a másik dolog te is csak magyarázol s belekötsz a kommentekbe, de nem tudod megmagyarázni miért is volt patkány az a bizonyos ellenőr. Ha valaki efféle pozícióba kerül az azt jelenti hogy bunkóvá kell válnia? Egyébként valamikor régen ha valakinek nem volt jegye szintén leszállították a járműről, de nem a büntetés volt a cél, hanem az hogy rávezessék a delikvenst a helyes magatartásra, s akkoriban még nem volt szokás a három ellenőr egy BKV buszon +rendőrt hívnak ha valaki nem úgy működik ahogy ők gondolják.

Badeni lakos 2017.07.25. 00:54:52

@Swing Gitan: Igen!

Pontosan ez történik: Nem adózó Bank és Államtagadók csoportja szerveződött meg. Megszervezték magukat!
- megtagadják az adófizetést
- megtagadják a banki hiteleik kamatjait
- és szabad hegylakók (amolyan ősemberek) akarnak lenni.

Már saját jogosítványuk van!
(az hogy hamis, szerintük nézőpont kérdése...)
www.krone.at/niederoesterreich/staatsfeind-ist-fuehrerschein-los-ausweis-gefaelscht-story-556729

www.profil.at/oesterreich/gegen-republik-staatsleugner-oesterreich-7923911

cikkeztek is róla odahaza is: hvg.hu/vilag/201715__ausztria__alkotmanytagadok__nemfizetok__allamon_kivul

Szóval Minden lehetséges!
"Think outside of the box" - mondják az amerikai

Shaktee 2017.07.25. 00:58:51

@Badeni lakos: ez elégé zűrös, rousseaui megoldásnak tűnik :)

Shaktee 2017.07.25. 01:02:51

@Badeni lakos: s ha már megint az adókról beszélünk..

delhir.info/2017/07/21/tisztelt-orban-viktor-egy-delvideki-asszony-valaszlevele-magyar-miniszterelnoknek-ismet/

Nem tudhatom hogy hiteles e az irás, úgy tűnik hogy igen..

Badeni lakos 2017.07.25. 01:09:32

@Swing Gitan: Ács Évához pedig:
* oszd meg és uralkodj : ON
* osztályharcelmélet : COMPLETED.

felsőbb osztályok terelik el az alsóbb osztályok figyelmét arról,
hogy egyre inkább lezárják a rendszert, h. kizsákmányolják őket
(integráció ellenesek, eurót sosem vezetik be, stb.)

-> Tünet: a krónikus munkaerőhiány Magyarországon.
(mert aki ezt átlátja, menekül. Menekül, Ha tud.)

Shaktee 2017.07.25. 01:29:08

@Badeni lakos: Ha mer.

Van itt egy kölök, az kb négy éve bátorítgaja magát hogy menjen.

Nem akarok jósolgatni, de lelkiekben nagy pofáraesés lehet majd neki a "szabad világ", de ne legyen igazam mert egy jó gyerek.

Badeni lakos 2017.07.25. 01:29:19

@Djuribá: Rousseau-i , vissza a természetbe, Az lehet! :)
figyelj, joguk van hozzá, hogy megtagadják az egész civilizációt.

Joguk van hozzák, Hogy elölről kezdjék. Ők Hegylakók ők ízig vérig, érződik is rajtuk. :)

Egy igaz hegylakót nem tudsz lekenyerezni szuper jóléti ország dumával, meg kényelemmel! Ők Büszke zondon Hegylakók!

De most tényleg: Joguk van hozzá, hogy ön-rendelkezzenek!
A Self-Reliance a legősibb, legfontosabb emberi tulajdonság.

Büszke természetközeli embercsoport, akik Szabadságot akarnak függetlenedni a civilizációtól , az embert "elkorcsosító" szabálytengeről, konformizmustól, mindentől. (bocsi, idéztem)

(lehet hogy eljön ennek az ideje még, csak sokkal nagyobb mértékben.)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.25. 01:31:03

@gabors: "ez se rossz, en 1600 Pennsylvania AV Washington DC, 20006-t szoktam beirni :-) "

haha, vicces lenne, ha oda is kuldenenek egy ilyen levelet Orban Viki alairasaval :)) vajon a press staff felbontana, vagy kuka, mint az osszes junk mail? :))

Shaktee 2017.07.25. 01:41:55

@Badeni lakos: Nem hiszem hogy eljön, ezen a bolygón végképp nem, drága hippi tesvérem ;)

Shaktee 2017.07.25. 02:23:40

@Nagy kámpics: Most vettem le a polcról, gondolom valamiért hogy te is kedveled Hellboyt..

Ron Perlman - Easy Street

"“The year 1969 was a culturally packed dividing line, or a closing of many circles that changed scores of things, not only for me but also for history. Nixon was sworn in as president, and the death toll in Vietnam reached 320,000. A man had actually walked on the moon. The Jets, quarterbacked by “Broadway Joe” Namath, had won the Super Bowl, and the underdog Mets would win their first World Series. There were student protests and the Chicago Eight, and madman Charles Manson would go on his Helter Skelter senseless killing spree. The Academy Award for Best Picture would go to Midnight Cowboy, John Wayne would win a long-awaited Best Actor Oscar for his performance in True Grit, and the young and dashing Newman-and- Redford duo would bust the box offices and hearts of American women in Butch Cassidy and the Sundance Kid. And on the radio that year the counterculture had gone commercial: the big hits blaring from every transistor and car tuner were the songs “The Age of Aquarius/Let the Sun Shine In,” “Come Together,” “Crimson and Clover,” and “In the Year 2525.”

Excerpt From: Perlman, Ron. “Easy Street (the Hard Way)

P.s.

TéKá könyve nem igazán nekem iródott, de továbbra is facebookos szerelmem.(one of the many)

gabors 2017.07.25. 03:12:29

@Djuribá: " “The Age of Aquarius/Let the Sun Shine In,” " ezek nalam is meg mindig gyakran szolnak az autoban !!!! es nagy ritkan valaki felismeri melettem levo savban mikor alunk a pirosban

Ja meg a Manchester England England ....

ennel gyakrabban csak Bob Marley :"blaring" ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.25. 03:22:49

@Djuribá: :) nekem ez a cikk azert meg mindig kicsit ugy hangzik, mint az az ember, aki allandoan azt bizonygatja, nincs kisebbsegi erzese, de azert meg mindig masvalakihez,hasonlitgatja magat, mintegy igazolasul, hogy o is van olyan jo/jobb, mint masok:)

Shaktee 2017.07.25. 03:29:02

@Zsuzsi65: :) most nincs igazán nehéz dolgunk ;)

gabors 2017.07.25. 03:34:20

@Zsuzsi65: "Much of the surrounding road and rail infrastructure is in even worse shape (the trip from LaGuardia Airport to midtown Manhattan being particularly appalling)." ezzel szemelyesen is egyet tudok erteni bar most eppen teljes gazzal epitik ujja a LGA-t minden nap arra jarok igy latom (ez meg nem Trump-nak koszonheto abbol lehet semmi nem lesz se fal se semmi)

Shaktee 2017.07.25. 03:34:58

@gabors: itt boss, buckwheat, buena vista club, cohen cd-k szólnak a mazdában..s ha örjöngős a kedvem akkor Zep, acdc :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.25. 03:37:40

@gabors: infrastruktura szerintem state ala tartozik, max.a nemzeti parkok federal, de javits ki, ha nem igy van:) nezd meg, melyik allamban milyen az infrastruktura, es megtudod, hol gazdalkodnak jol a penzzel;)

gabors 2017.07.25. 03:49:25

@Zsuzsi65: csak Interstate Highway (Eisenhower-re ha gondolsz) azert nem egeszen .. nem tudom hallottal-e a federal gas tax amibol ezeket az utakat tartjak fenn Highway Bill legutobb Obama alatt ez 305 BILLIO dollar volt.

Ezenkivul van hasonlo "tax" amikbol a kis videki repulotereket sponzoraljak.

Van hasonlo a "vizi utakra" is .. gaz olajvezetekek, villamos halozat (bar az 100 evvel le van mar maradva, nincs is integralt kapcsolat a ket part kozott tenyleg inkabb regionalis mint szovetsegi) .

szoval szo nincs arrol hogy a infrastruktura allami dolog lenne ez csak par pelda

szinten megemlitenem hogy telefon/internet szabalyozas is szovetsegi dolog ...

gabors 2017.07.25. 03:56:33

@Zsuzsi65: " infrastruktura szerintem state ala tartozik, " ja meg valami amirol biztos halottal infrastrutura ciment Army Core of Engineer ... nem kicsit szovetsegi dolog na ezek mast sem csinalnak mint mindenfel infrastrukturat ... szovetsegi penzbol

gabors 2017.07.25. 03:58:07

@gabors: oooop Army Corps of Engineers ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.25. 03:58:40

@gabors: persze, az logikus, hogy az interstate autopalyak szovetsegi fennhatosag ala tartoznak...erdekes,lenne statisztikat csinalni a state es interstate utak aranyarol...itt LA-ben a helti utak nemelyike szegyenletes allapotban van...de szeretett vezerunk inkabb bullet train epitesere kolti a penzunket ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.07.25. 04:01:43

@gabors: hat, hozzank keves jut abbol a federal penzbol, az biztos ;) olyan katyus utakon megyek downtown LA-ben nehol, mintha egy kis borsodi faluban lennek:)

gabors 2017.07.25. 04:44:01

@Zsuzsi65: "@gabors: hat, hozzank keves jut abbol a federal penzbol, az biztos ;) olyan katyus utakon megyek downtown LA-ben nehol, mintha egy kis borsodi faluban lennek:) "

LA-n belul azok szinte biztos nem szovetsegi utak ... vannak varosi es allami utak (sot county ... is) szoval ez komplikalt csak arra kivantam ramutatni hogy az infrastruktura nem kis resze (nem tudom mekkora resze) szovetsegi es szovetsegi penzbol tartjak fenn

Ja CA (ahogy NY is) net befizeto ... a vicc hogy pont azok az allamok ahol a legjobban utaljak a fed-et ott kapnak vissza a legtobbet a szovetsegi adokbol ... SAD SAD (es ez nem fake news)

FutureFry 2017.07.25. 06:44:33

@gabors: “… federal gas tax amibol ezeket az utakat tartjak fenn Highway Bill legutobb Obama alatt ez 305 BILLIO dollar volt.”

A magyar “billió” (10^12) [1] “amerikai” angolul “trillion”. Azaz 302 billió dollár a 2016-os “federal budget” kiadási oldalának közel nyolcvanszorosa lenne [2]. Szóval billion = milliárd, azaz 305 _milliárd_ dollár volt az Obama által alárírt “highway bill”, és nem egy, hanem 5 évre szólt [3].

[1] hu.wikipedia.org/wiki/Billi%C3%B3
[2] en.wikipedia.org/wiki/United_States_federal_budget#/media/File:CBO_Infographic_2016.png
[3] www.wsj.com/articles/congress-strikes-compromise-on-5-year-highway-bill-1449001406

FutureFry 2017.07.25. 06:47:41

@FutureFry: "... 302 billió dollár ..."
... 305 ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2017.07.25. 08:26:53

@DieNanny CH: vagy egyszer, ha több mint 5 hónapot külföldön tölt. De ezen úgyis változtatnak.

tanato 2017.07.25. 08:54:42

@Djuribá: KÜlföldi magyar anyanyelvű cigányok témája:Balogh megint marhaságokat mond,a szlovákiai magyar cigányokból ellenséget akar kreálni.Pedig szövetségesek a nem kis mértékű szlovák asszimilációs politika ellenében.Pl. az erdélyi magyar anyanyelvű cigányok magyarokhoz való viszonya teljesen más,pozitív jellegű a helyi MO.-i cigányokhoz képest.ezt fel tudom mérni személyesen is hisz rrengeteg idénymunkás cigányt látok el a sSzékelyföldről.A helyi Mo.-i cigányok sokkal ellenségsebbek hozzánk.A székelyföldiek pl. egyértelműen magyarnak tartják magukat,az itthoniak meg romának.

London2009 2017.07.25. 11:06:28

@Djuribá: azt hittem, hogy az USA-ban elsz. Tisztaban vagyok vele, hogy hol van az Ujvilag. :D

Shaktee 2017.07.25. 11:46:49

@tanato: Pinki biztos tudna ehhez hozzáfűzni dolgokat.

Shaktee 2017.07.25. 11:47:56

@London2009: ? Na nem is kommentálom :))

Dikusz 2017.07.25. 12:12:04

@Bredpitt Monika: vásárolnék én online, ha nem volnék tök balga hozzá. Attól tartok viszont, hogy a férfi vízilabda döntőre már régen elfogytak a jegyek...

Dikusz 2017.07.25. 12:25:53

@Zsuzsi65: remélem nem haragszol, csak viccvót kedvemben vagyok:)))

Azt azért biztos mondtad a férjednek, hogy a magyar vízilabda válogatott a világ legjobbjai között van, benne az első háromban, bármilyen kicsi ország, szerintem. Hatalmas öröm lenne, ha megnyernék a VB-t, de a szerbeknek azért lesz ebbe beleszólásuk.
Világfájdalmam, hogy biztos nem kapok már jegyet a férfi vízilabda döntőjére drukkolni.

Mégegyszer mondanám, nem kötözködni szeretnék, csak az úszók teljesítménye miatt odáig vagyok. Különösen a 4x100-as férfi döntő miatt:)

Shaktee 2017.07.25. 12:29:29

@Dikusz: mikor is lesz a döntő?

Dikusz 2017.07.25. 12:41:29

@Djuribá: nem egészen passzol a hozzászólásodhoz, de: nagyon kedves vajdasági ismerősöm mondta azt, hogy az ottani magyarok mostohának számítanak Magyarországon, csak akkor találják meg őket, ha a szavazatuk kell.
Ezzel az ismerőssel közös barátunk meg azt mondta neki, hogy ő nem háborús menekült. A szerbiai háború idején jött Magyarországra a háború elől...

Dikusz 2017.07.25. 12:43:45

@Djuribá: július 29-én, itteni idő szerint 20:30-kor. Nagyon meglepődnék, ha nem lennének döntősök a mieink. Szétordibálnám az agyamat a döntőn, de szerintem Szerbia válogatottja -félve mondom- az esélyesebb.

Latcho Rom 2017.07.25. 13:50:28

@Zsuzsi65: Nem hiszem hogy komplexusai lennének, nézd a bio-t :-)

en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Kay

gabors 2017.07.25. 13:58:08

@FutureFry: teljesen jogos az USA-ban hasznalt modon ertettem ker volt a forditassal probalkozni :-((((

azert igy is szep penz az .... de mar keves az utak fenntartasahoz

2017.07.25. 20:13:30

@Djuribá: Hm, tekintve, hogy jó egy évtizede éltem életvitelszerüen Romániában utoljára, és akkor sem a Székelyföldön, nem tudom mi érdemit füzhetnék hozzá?

tanato 2017.07.25. 20:38:02

@Pink Petsch: Összehasonlítottam a jelenleg vendégmunkásként a környéken dolgozó székelyföldi magyar anyanyelvű cigányokat a helyiekkel.Úgy nagy átlagban a magyarokhoz, magyarsághoz való viszonyukat én pozitívabban látom mint a helyiekét.Inkább magyaroknak tartják magukat,nyilván az otthoni román nyomás miatt.Meg dolgoznak rendesen a mezőgazdaságban,a helybéliek nem annyira erőltetik meg magukat.Jelenleg Nyárádszeredáról,Nagybaconból ,Maros-szentgyörgyből vannak sokan,komplett nagycsaládok.

2017.07.25. 21:20:29

@tanato: Mna, hát éppen ez az, hogy te alkalmasint többet tudsz a témáról, mint én ;). Én legfeljebb a partiumbéliekről mondhatnék bármit is, de az is jó 10 éve volt utoljára releváns ...

tanato 2017.07.25. 21:34:48

@Pink Petsch: Így van,régen elhagytad a régiót.

2017.07.25. 21:55:44

@tanato: Mna igen, mondhatni elpályáztam. Mondjuk, legfeljebb annyit jegyezhetek meg, hogy nem romázzák magukat, hanem, aki közülük nem magyar vagy román, az simán cigány, és kész.

Badeni lakos 2017.07.26. 00:27:06

apró értelme lenne, ha a külf. magyar államp. először legalább 1 kicsit M.o.n dolgoznának. ha átfutóban is, de mégis csak.

Persze nem szabad megkülönböztetni külf. magyar polgárt a másik szempontból külf. magyar honfitárstól, mert hát...

Meine Güte, Mi megy itt Bécsben! Ma U6 Josefstädter Straße:
így egy sticker kiragasztva: "Welcome on the Planet Tatooine."
(van egy integrációs film, arra gondolhatott a művészke,
a Planet Ottakring)
na megyek a piacra, körülnézek... há' ez Tényleg!
a hihetetlen sokféle nép tengere vegyül (a szakadt punkok után)
- a kifestett szép kendősök,
- full-fekete burkások,
- ős-afrikai koromfeketék,
- műanyagos kínaiak,
- a jugók "színe-java,
az indiai veszi családostul,
orosz-ukrán lányok (a Puff vagy miből),
az idős bajszos török úr turbánban (az egész Brunnenmarkt az övé!) dönerestől mindenestűl,
az iráni afrohajas sötétingesek, a "Persisch" ek,
a baba pofi mind a fülöp szigetekről tódult ide...

és te tényleg ott ülsz Anakinnel vagy Kvájgonnal a Tatooine bolygón.. iszod a török teát kandír gumicukorral.

Ettem is vóna de elegem lett az afrikai Fleischteke előtt a legyek lepte óriás marhaszív látványa... na menekültem a BurgerKingbe.

Na Ki szolgált ki? a szintén heterogén embercsoportba kérlek Rovásírással(!) karján tetovált srác Újvidékről, hát szervusz "Szép jó napot Ecsém!"

mondta h adjam át, nagyon örült a honosításnak, a kis könyvecskét mihelyst átadták neki, azonnal pucolt kifele, mármint ide Ausztriába, úgy örült neki mint a megváltásnak. Hogy a csudába nem fogta meg M.o.n aza sok kiplakátolt Erő...

1 szó mint 100: szemüveges Gazd.Miniszter úrnak odahaza ki kellene kötni a könyvecske átadásakor, hogy először legalább Magyaro.on fogjon már munkát.

Mert ennek így, hogy egyből lekoccolt ide, nem sok értelme van, az biztos.

tanato 2017.07.26. 07:10:36

@Djuribá: Köszi,nagyjából tudtam az esetről,de nem ilyen részletesen.Láttam is egy riportfilmet erről.Inkább magyaroknak tartják magukat,mint az anyaországiak.

Dikusz 2017.07.26. 07:50:47

@Djuribá: Több, mint 10 éve volt olyan szerencsém, hogy egy kedves ismerősömmel látogathattam el Szovátára. Neki volt akkor egy fiatal anyuka ismerőse, akinek akkor 6 éves volt a kisfia. Őket vitte haza a hölgy édesanyjához Szovátára. Ő mesélte, hogy volt olyan cigány származású ismerőse, aki panaszkodott neki, hogy bezzeg a forradalom idején jók voltunk, de azóta megint csak büdös cigányok vagyunk a magyaroknak...

tanato 2017.07.26. 10:16:08

@Dikusz: igen ez nagyon nem szerencsés megközelítés a magyarok részéről.

Shaktee 2017.07.26. 12:38:32

@Dikusz: hálás nemzet vagyunk :(

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása