oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. július 16. 06:30,  Félelem a változástól 83 komment

2017. július 16. 06:30 Határátkelő

Félelem a változástól

Teljesen hátat kell-e fordítani a tegnapnak ahhoz, hogy valami újat építsen az ember? Ez a heti ajánló egyik posztjának a nagy kérdése, no és persze a változás, amitől van, aki fél, és van, aki várja – embere válogatja.

brazilia.jpg

A Szerelem Salvadorban blog szerzője hamarosan visszaköltözik Magyarországra (egy időre legalábbis biztosan), és ennek kapcsán merengett el változásról, a megszokott élet feladásáról és önmagunk újjáépítéséről.

„Félek. Félek a változástól meg az újrakezdéstől, vagy inkább egy hátrahagyott élet folytatásától. Félek pát inteni az éppen hogy csak megszokott titkos világvégi életemnek. 

Sokszor gondolom, hogy úgy tűnhetünk, ez a távoli ország, s benne én, mint egy üveggömb, amelybe csak egy szép trópusi kókuszfa és a tenger kékje fér. Hiába minden próbálkozásom, nem tudom átadni az otthoniaknak a bahiai lét esszenciáját, az illatokat, a déli virtus hangulatát, nüansznyi, de még a látványos különbségeket sem. 

Nem arról van csak szó, hogy az időzóna és az évszakok váltakozása vagy az emberek bőrszíne más, hanem valami sokkal elemibbről. A lélekről, a ritmusról. A hétköznapokat meghatározó problémákról, az itt élőket körülölelő áldásokról és átkokról. 

Ez az én titkos univerzumom, benne új arcokkal, s életekkel, forró trópusi délutánokkal, a nevem elé biggyesztett szenyórával, vagy donnával. Senhora Léna, Dona Léna lettem. Feleség, családtag, szelídebb és kifinomultabb. 

Megszerettem a gyümölcsök ízét és formáit, megtanultam másképp észlelni és értelmezni különböző érzéseket, s látok már színeket, nem csak feketét és fehéret, hanem megannyi tónust, egész palettát. (...) 

És mégis, a hazaköltözésem okán pont a nosztalgiától félek annyira. Ahogy majd Dona Léna, ez a szelíd és békés fiatal nő végigsétál Budapest utcáin, azokon, ahol hosszú évekig ő volt saját életének első számú tragikája. 

Vajon hogy fér meg a jelen a múltban, vajon van-e helyem benne? Tudok-e majd fájdalmas visszatekintések nélkül az itt és mostban maradni, s otthon is szép színeset álmodni, és színesen élni? 

Teljesen hátat kell-e fordítani a tegnapnak ahhoz, hogy valami újat építsek, vagy tudok-e a káosz és az emlékek romjait eltakarítva az maradni akivé itt váltam az én szép Salvadoromban?” 

A teljes posztot itt találjátok, mint mindig, most is érdemes elolvasni. 

Megérkezett a hőség 

A közép- és nyugat-európai hőség egy dolog, a törökországi meg egy másik. Mást ne mondjak, Törökország keleti részén, Şanlıurfában június végén 59 ˚C-ot is mutattak a hőmérők, ami azért emberes. Miként lehet túlélni a magyarországinál sokkal durvább meleget? Erre is felel az Isztambul infó blog.

izstambul.jpg

„Igaz, ezt a hőmérsékletet úgy mérték, hogy azokat a bizonyos hőmérőket a napon felejtették (még mindig jobb, mintha a sütőben felejtették volna).

De ezzel így is hivatalos lett: Dög meleg van Törökországban.

És így Isztambulban is.

Nagy szerencsénk van, hogy mindez a Ramadán után történt. Mert így kényelmesen főhetünk a saját levünkben. És ezúttal szó szerint. 

Bár az az igazság, hogy Isztambul még egészen hűvösnek számít. Főleg a többi, dél-törökországi városokhoz képest. A hőmérséklet alig valamivel lépi túl a 30 fokot. Azaz kb. olyan, mint mondjuk Budapest. 

Csakhogy itt nekünk van még két dolgunk, ami beleszámít a komfort-érzetbe. 

Az egyik a tenger, míg a másik a 150 km-nél is nagyobb beton-dzsungel. 

A tenger télen fűt, nyáron hűt. Így tanultuk az iskolában. Az a rész viszont kimaradt, hogy mindez milyen páratartalommal jár egyedül. 

Napközben még tényleg jó, és kellemes. Főleg ha egy boszporuszi hajó oldalán ülünk (szigorúan az árnyékos oldalán), és a lábunkat felrakjuk a korlátra. És közben teázunk. (...) 

Az igazán mókás az, ami este 6-7 után történik. Ilyenkor megy le a nap. És végre lehűl a levegő. 

Az a sok pára, ami viszont napközben összegyűlt, ilyenkor kicsapódik. Az csak az egyik része, hogy a szekrényben a csomósodásgótlóval bőségesen ellátott fűszerkeverék is bazalt-keménységű lesz. De mivel a levegő tele van nedvességgel, nem lehet hova tovább izzadni. 

Ilyenkor van az, hogy nincs is nagy különbség, hogy a zuhanyon belül, vagy kívül vagyunk." 

A teljes posztot is érdemes elolvasni itt.

Ahol a pénzt keresik 

Vannak olyan városok, melyekről általában kevesebbet hallunk, pedig kifejezetten nagy játékosnak számítanak. Az egyik ilyen Rotterdam, amit a Hollandokk oldal mutat be.

rotterdam.jpg

„Ami a gazdasági teljesítményt illeti, Rotterdam világviszonylatban is döbbenetesen óriási kapacitásokkal büszkélkedhet. 

Kikötője, az Europoort egész Európában a legnagyobb, és az oda vezető A15-ös út mentén pedig akkora olajfinomító mellett hajthatunk el, mint mondjuk harminc Dunai Finomító együttvéve, amit Százhalombattánál az M6-osnál lehet látni. 

Az igazi modern kori csoda pedig az 1997-ben elkészült Maeslantkering, a Delta Work gátrendszerhez kapcsolódó hatalmas kikötői kapu, ami csak kritikus helyzetekben, vihardagálykor csukódik be, és teljes mértékben számítógép vezérelt működés alatt áll. 

A hatalmas szárnyak magassága 22 m, szélessége egyenként 210 m, és csak a mozgatásához beépített gömbcsuklók 10 méter átmérőjűek. 

Rotterdam belülről is mérnöki-építészeti csoda, melyet részben a második világháború kegyetlen pusztításának köszönhetünk. Az 1940. májusi német bombázás során 30.000 épület vált pillanatok alatt a földdel egyenlővé, azaz gyakorlatilag semmi nem maradt a régi belvárosból. 

A háború vége óta azonban építészeti remekművek, felhőkarcolók, hatalmas modern épületek nőnek ki a földből, 2014-ben például a Markthal, ami egy nagyon menő vásárcsarnok és piac, és épp a híres Kockaházak szomszédságában áll. 

Persze a város egyéb szempontból is izgalmas, nem véletlenül került fel a Lonely Planet legmenőbb célpontokat ajánló listájára. Rotterdam egyetemi- és expatváros is, a maga 624.00 lakójával Amszterdam után a második legnagyobb holland település, és lakóinak csaknem fele külföldi származású. 

Még a polgármester, Ahmed Aboutaleb is, aki az első muszlim városvezető a nyugati világban. Mértéktartó és barátságos nyilatkozatairól néha olvashatunk a magyar sajtóban is. 

Rotterdam szinte összenőtt Hágával, repülőterük is közös, a Rotterdam The Hague Airport, melyre Budapestről a Transavia indít járatokat.” 

Érdemes elolvasni a teljes posztot, ami itt tehettek meg.

HÍRMONDÓ 

Tervezz autót vagy készíts kürtőskalácsot!

Nem feltétlenül vasárnap reggel gondoltuk (bár a kürtőskalács nem is olyan rossz ötlet), hanem például külföldön. A legjobb az egészben, hogy mindkét ajánlat teljesen komoly, és ráadásul több is akad belőlük (például lovász Belgiumban..).

Mennyien akarnak kivándorolni? 

A világon mintegy 23 millió ember készül arra, hogy kivándorol hazájából, ez a szám folyamatosan növekedett az utóbbi években - olvasható a Nemzetközi Migrációs Szervezet jelentésében. 

Nem fenékig pizza az élet 

Aki azt hinné, Olaszországban minden szép és jó, a napsütés és a pizza mindent megold, az elég nagyot tévedne. Mást ne mondjunk, Itáliában háromszor annyi a szegény, mint 10 éve. Ez azért elég durva. 

Beborulhat a brit életszínvonal 

A riogatással ellentétben ugyan nem hozott gazdasági összeomlást a tavalyi brit Brexit-népszavazás, de egyre többen érezhetik úgy, hogy becsapták őket a kampányban. 

Októberben dönt Ausztria 

Október 15-én rendezik Ausztriában az előrehozott parlamenti választásokat - vált véglegessé, miután a Nemzeti Tanácsnak, az osztrák parlament alsóházának úgynevezett főbizottsága egyhangú hozzájárulását adta a kormány javaslatához. 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Brazília Hollandia Törökország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7812665659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2017.07.16. 07:33:24

Rotterdam érdekes lehet.

2017.07.16. 08:03:52

És én már napok óta enyhe libabőrrel közlekedem ... irigylem némileg az isztambuli hőmérsékletet :)))

Hari Seldon 2 2017.07.16. 08:18:34

@DieNanny CH:
Szerintem is.
Viszont nincs bent a köztudatban hogy ez is érdekes turisztikai cél lehet.

Imre apó 2017.07.16. 08:55:17

@Pink Petsch: Itt is a libabőr az úr :) ma melegleszmár :)

Pihenj :)

2017.07.16. 09:04:02

@Imre apó: Nemrég a fütést is bekapcsoltam ... 15 fok volt ... azt mondják, július! Hazudnak! :DDD
Jah, rámférne. A jövő hetem húzós lesz, hétfőtől péntekig, csak hétvégén leszek szabad :(, De mosnom kell ...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2017.07.16. 09:17:24

"hogy fér meg a jelen a múltamban?" - ez nagyon szép kép.

Fontos önazonossági téma.

Középiskolás koromban az is feldolgozandó feszültségként jelent meg bennem, hogy az 50 kmrel arrébb lévő suli/koli meg a hétvégi családi milliő között átzsilipeljek lelkileg. Belépjek e két otthonom ismerősei közé.

A világjáró költözése tényleg olyan, mint átültetni egy virágot.
Szükséges.

De kockázatos is.

2017.07.16. 09:33:19

@Saman: Ugyanmár, a liciben az volt a fasza, ha koleszes voltál, hogy végre nem otthon voltál. És bár voltak ugyan szabályok, leginkább elméletiek ... még ha papneveldébe jártál. akkor is.
Akkor gondolom, az egyetem már lelki törét okozott ...

puhacica 2017.07.16. 09:47:19

szeretem Lena posztjait

Imre apó 2017.07.16. 09:59:55

@Pink Petsch: A nejem is inkább rátolt volna a fűtésre, itt is csak 15 kemény fok van :(

2017.07.16. 10:19:59

@Imre apó: És esik .... naponta .. ha csak negyed órát is :(. A héten gyakorlatilag szarrá áztam, mikor a délutáni/esti müszakra másztam fel a szállóhoz. Egy élmény volt bemenni utána a hütőkamrákba :DDD

Dikusz 2017.07.16. 10:25:36

@Pink Petsch: a papneveldében milyen szabályokat hágtak meg?:))) (viccvolt)

@Imre apó: azt hittem rá akart ültetni a radiátorra:)

Itthon kellemes a hőmérséklet 25 fok körüli.

Imre apó 2017.07.16. 10:28:27

@Pink Petsch: De a hűtőben ugye nem sokat vagy? :)

Imre apó 2017.07.16. 10:29:12

@Dikusz: Pedig lehet jólett volna, majd télen :)

2017.07.16. 10:34:55

@Dikusz: Kiskórúakra szabottakat :))))

@Imre apó: Igyekszem rohadt keveset lenni bent. Szerencsére leginkább a tanulók vannak bent, a büfét feltölteni. De tegnap még a sous chef is sorban állt az uborkás ibrikkel, mivel 300 vendég volt ...

Csodabogár 2017.07.16. 10:39:10

Salvadori posztoló tul sokat lelkizik. Változásba bele kell vágni, vagy ha ez nehéz, nem kell változtatni.

Rotterdamnak szvsz rossz a pr-ja. Eddig nálam csak ronda nagy kikötőváros jutott róla eszembe. Voltak ott élő barátaim is, ők se lelkesedtek a városukról soha.

Ha nyár van, akkor meleg van, szerencsére. Itt nincs cidri, de azért a fürdőben bekapcsoltam ma a fűtést. Istambulban vajon még nem találták ki a klímát? Az ugyanis a párát is kiszívja a lakásból. Floridai tapasztalat.

2017.07.16. 10:52:16

@Csodabogár: Hm, érdekes, nekem ez Hamburgról ugrik be. Már, ami neked Rotterdamról :)

puhacica 2017.07.16. 11:42:48

@Csodabogár: ajanlom figyelmedbe a blogjat. kivancsi lennek a velemenyedre utana is.

2017.07.16. 11:56:37

@Pink Petsch: Ja, még valami eszeme jutott. A változtatáson, változáson nem szabad sokat agyalni, mert a végén lebeszéli magát róla az ember. Bele kell ugrani, olykor védőháló nélkül ... én is úgy ugrottam mindig ...

Imre apó 2017.07.16. 12:14:22

"Félek a változástól meg az újrakezdéstől, vagy inkább egy hátrahagyott élet folytatásától."

...erre mit lehetne mondani???

túl sok az aggodalom!!!!

ha egyszer ott már beindult az élet, akkor minek visszakacsintgatni a mostani és még a jövőben se lesz egyhamar jobb ország felé??

Imre apó 2017.07.16. 12:15:21

@Pink Petsch: Te bevállaló ember vagy, úgy mint én, nekünk másabb :)

2017.07.16. 12:26:45

@Imre apó: Hm, egyszer túlagyaltam a dolgokat, úgy látom utólag nem kellett volna. Igaz, akkor nem itt lennék, ahol most, mivel minden egyes eddigi döntésem, minden egyes eddigi cselekedetem vezetett ahhoz a perchez, hogy most innen és ezt irjam.
Minden bizonnyal létezik egy párhuzamos univerzum, ahol másképp döntöttem, és számtalan olyan is, amelyben nem is létezem :DDD

Shaktee 2017.07.16. 12:56:43

@Pink Petsch: elég sokáig tudsz hegyelni azért, 6 év volt a kupiban?

2017.07.16. 12:56:45

@Imre apó: Nahjah, az egyszerü létezésem is, véletlenek sorozata. Egyetlen ember lététől függ az enyém. És az nem az anyám, hanem egy diktátor, Ceasescu ... ;)
Nos, a végtelen számú párhuzmos univerzumok között minden bizonnyal több olyan, amelyben Ceausescu meg sem született, mint amelyben igen. Vagy, ha meg is született, és diktátor is lett, nem nyilvánitotta államellenes cselekedetnek a fogamzásgátlást :DDD

2017.07.16. 13:03:24

@swing gitan: 8 év :DDD
Igy utólag visszagondolva, 1, max. 2 évvel rövidethettem volna meg, ha nem vagyok kissé kényelmes. De kellett ez. Szerintem kellett. Szükség van egyfajta belső határozott "Igen"re, már a változtatást illetően. Hiába tudod már az eszeddel pár évvel korában, hogy valamilyen irányba el kelll mozdulni, amig nem érzed is, addig egy túl korán meghozott döntés több kárt okozhat. (még ha társadalmi megitélésében faszább gyerek is leszel :PPP)
De legalább életem végéig van miről anekdotáznom :DDD

Shaktee 2017.07.16. 13:08:05

@Pink Petsch: :)

Ide is irhatnál egy jó kis sikamlós kuplerájposztot :)

Csodabogár 2017.07.16. 13:14:51

@puhacica: Nincs szándékomban Rotterdamba menni.

2017.07.16. 13:15:29

@swing gitan: Irtam már ide posztot pár éve ...

gabors 2017.07.16. 13:42:57

nem tudom melyikhez szoljak hozza ... de azt megkerdeznem hogy Salvadortol mit is vart a posztolo ??? murder kapital No2 ?? vagy hasonlo kb Jamaica de hamarabb hal meg az emberfia ??/

nem csodalom hogy akar orbanisztanba is hajlando visszamenni :-))

Shaktee 2017.07.16. 13:56:44

@Pink Petsch: a bircabeteg már akkor is jobban tudta a csíziót :)

Kár hogy rövid a poszt maga..needs an update, tanulság..:)

Shaktee 2017.07.16. 14:04:27

@Pink Petsch: még mindig titok hogy miért jöttél el romániából?

2017.07.16. 14:18:37

@swing gitan: Birca akkoriban még csak mérsékelten volt elmebeteg :DDD
A poszt valóban nem volt túl bőbeszédü, de akit érdekelt a téma, a kommentekben elbeszélgettem (Mrs Clayton, leánynevén Jess G. azóta nem képes elviselni a felkapaszkodott kékharisnya pozijából :DDD)
Titok? Akkor sem volt titok, magánélet. Aka. egy pasi :D
"Tanulság? Az nincs" :DDD

puhacica 2017.07.16. 14:23:49

@Csodabogár: nem voltam egyertelmu. a salvadori blogot kellene elolvasni, aztan olyan hudemagabiztosnak lenni.
es ez nem csak neked szol ma.
es tudom, hogy mindenki az itt megjeleno posztra reagal, en is altalaban, de ugy szeretnem, ha ma egy kicsit finomabbak/visszafogottabbak lennetek/lennenk.

2017.07.16. 14:31:12

@puhacica: Hát persze, mert a gyomorfekély tök buli! :)))

Shaktee 2017.07.16. 14:48:19

@puhacica: yes madame, kérek engedélyt meghunyászkodni :)

2017.07.16. 15:11:12

@swing gitan: Tudod, mi a legjobb? Hogy most előbányászhatom a kevésbé ismert magyar káromkodásokat, mert a baszdmeget és a kurvát, sajnos értik :DDD No de azt, hogy "A rohadt mocskos életbe!" meg a "A faszba tudják ezt a szart is összekenni?!" ... na, ezeket és hasonlókat nem :DDD

Latcho Rom 2017.07.16. 15:18:23

@Pink Petsch: nu már csak ezért is megérte az életmódkorrekció :))

geeeteee 2017.07.16. 15:26:48

R'dam, szerettük már huszonéve, jártam egy évet csak Beneluxot, a kikötőkben térkép nélkül bárhová odavezettek a táblák. Minden be volt számozva, a jobbra-balra nyilak szűkítettek a célra, mint egy tölcsér. Bináris fa.

geeeteee 2017.07.16. 15:27:00

@swing gitan: Biztos neki is meg volt a "Kis Mukk" mesekönyve?
Ne tudd meg, hány zsák pénzt ástunk el. Meg a lányok is. Már mind terem?

geeeteee 2017.07.16. 15:27:13

@Pink Petsch: Biztos láttad a Zsötem-et. Ne add alájuk a lovat.

geeeteee 2017.07.16. 15:28:03

@swing gitan: Zalka Máté reinkarnáció.

Határátkelő 2017.07.16. 15:30:02

@gabors: Ez a Salvador Brazíliában van, csak nem akartam már megint beleírni a felvezetőbe.

2017.07.16. 16:04:22

@Latcho Drom: Feltétlenül :D

@geeeteee: Hol vannak már a peep-show-ok :)))
A valóság ettől sokkal rosszab, illetve sokkal jobb e téren.

2017.07.16. 16:12:20

@Határátkelő: Szegényfejed, aki azt gondolta, hogy egy 19. századi irodalmi szalont vezet ;))))

Latcho Rom 2017.07.16. 16:16:12

@Pink Petsch: van a HA-nak egy kis Bronte nővéres allűrje :)

geeeteee 2017.07.16. 16:27:27

@Latcho Drom: Inkább nem. Első exxel ezidőtájt távolodtunk. Hasonlítasz a Zalka Mátéra.

geeeteee 2017.07.16. 16:28:23

@Pink Petsch: A Méta utcában zsüriztem, ott még a zsernyákok voltak a mádámok meg a stricik is.

Latcho Rom 2017.07.16. 16:31:19

@geeeteee: állitólag rokon a Lukács tábornok.

2017.07.16. 16:38:44

Erdekes, amirol Lena ir: kulfoldon rajossz, lehet maskent elni, mint a kesergo, sirva-vigado, depresszios, folyton panaszkodo Mo-n, felepitesz egy uj eletet es szemleletet, aztan gorcsbe randul a gyomrod a hazateres gondolatara, mert tudod, hogy egy ido utan ugyis lehuz a kozeg ujbol. En is ettol tartok leginkabb, ha ugy adodna, hogy el kell hagyjam a vilag legboldogabb orszagat.

Isztanbulbol kuldjetek mar at par fokot Eszakra, mert befagy a fenekunk! Julius kozepe van, teljes 14 fok es esik az eso... Olvasos-zenehallgatos, teaval a kezben kanapen ulos delutanhoz mondjuk pont jo, de ezt az ev tobbi reszeben is elo,lehet adni, most meg nyar van vagy mi :-)))

2017.07.16. 16:50:37

@Latcho Drom: Ja, nem lehet neki egyszerü ezzel :)))

2017.07.16. 16:51:53

@geeeteee: Ja, de főleg a stricik voltak , mi? ;) Oh, a kispesti mindennapok :D

2017.07.16. 16:56:52

@Kishableany: Én mindenkinek melegen ajánlanám, aki a hazaköltözést fontolgatja azt, amit én csináltam jó 1,5 évig. Ha a munkája megengedi, itt is-ott is élni ... mondjuk havi, de legaláb kétthavi szinten 1,5-2 hetet. Egy év ilyen kétlakiság után, már reálisabb érveken alapuló döntést lehet hozni, mint amiket érvként fel szoktak hozni, a barátok, család, balatoni nyaralások, ismerem-a-kutyaszart-is-a-járdán féle önámitások helyett.

Latcho Rom 2017.07.16. 17:01:26

@Pink Petsch: szegínyke ;)

Örülök Rogernek :)

Nézed ezeket a puccos embereket Wimbledonban, mintha megállt volna az idő.

Nem szakad szét az antarktika, nem pakol fél afrika, se trumpok, se gorbánok, semmi gond a világban.

2017.07.16. 17:05:13

@Latcho Drom: Az idő emberi találmány, már 50 év múlva sem érdekli a faszt sem trump vagy orbán ....

2017.07.16. 17:13:40

@Latcho Drom: Egészségére. Egy centet sem sajnálok sem tőle, sem az unokáitól. Ha megfizetek azt, hogy valaki egy labdát egy ütővel ide-oda passzolgat, és ő jó benne, hülye lenne, ha nem élne meg belőle.

geeeteee 2017.07.16. 17:18:16

@Latcho Drom: Nem. És Kenedi sem. Nem tudom, honnan veszed, de nem. Amúgy sem itt derülne ki. Nagyon meg lennék lepve, én a másik szobában voltam.

gabors 2017.07.16. 17:58:08

@Határátkelő: akkor bocs ez nem volt igazan ertheto ...

Herr Géza 2017.07.16. 18:11:48

@Pink Petsch: Hova költöztél, te lyány??? Tőled kb. 100 km-re északra azt sem tudom, milyen a hosszúujjú ing, a farmer meg too much.... :))))

2017.07.16. 18:18:48

@Herr Géza: Hát, baszomalássan, itt ugye valami spéci mikroklima van, mert hegyek-erdő-viz ... Freiburgban lehet verőfény meg 29 fok, attól itt még zuhog 17 fokban :))))

Herr Géza 2017.07.16. 18:24:25

@Pink Petsch: Tja, valamit valamiért...:D A hegyeket én is látom, erdő dögivel, a víz nem annyira jellemző sajnos, de cserében 20+ fok van :) .
A meló hogy ízlik így pár nap elteltével?

2017.07.16. 18:24:43

@Herr Géza: Ja, múlt héten egyszer mért a kinti hőmérő 34 fokot. Esküszöm, nem éreztem többnek 26-27-nél ... szóval, van azért előnye is :)))

2017.07.16. 18:35:22

@Herr Géza: Tja, mi? :DDDD Az univerzális szó nukleáris katasztrófára, és arra is, ha elfogy otthon a sör és a kenyér egy vasárnap délután. Ez utóbbi végzetesebb :DDD
A melóval kapcsolaban meg. Jah, hát nagyüzem, egy 200+ szobás szálló konyhája, ahol, a palacsinta receptje úgy kezdődik, hogy "Végy 60 tojást ..." A saláták-előételek poszton 3-an vagyunk állandó alkalmazottak (plusz havonta kapunk 2 tanulót az itteni vendéglátóipariból, akik a következő hónapban már takaritanak vagy éppen a felszolgálnak). A salátáknál egyedül vagyok ... egyből behúztam a mélyvizet :DDD Tegnap már csak röhögni tudtam kinomban, amikor én 1,5 órát rádolgoztam, mert előző nap szabadnapom volt, és minden készletet felhasználtak, viszont lófaszt nem pótoltak. Igy a büfé előkészitése mellett, ezzel is foglalkoznom kellett. De ez oké. Amin röhögtem, hogy a Valentina, a görög kolléginám, és a kis tanulócsaj a müszak végére ott panaszkodtak egymásnak, hogy mennyire nem volt dolguk ... jah, mert én húztam, mint egy baromnállat :DDD Büfé volt, tényleg nem volt kitányérozott előétel :PPP

Csodabogár 2017.07.16. 18:53:52

@swing gitan: Most olvastam a régi posztot. Abból kiderül, hogy mindig a magánélete készteti költözésre. Várjuk csak meg, mi lesz majd a hegyen.:-)))

2017.07.16. 19:09:04

@Csodabogár: Velem is beszélhetsz ám közvetlenül, ugye, tudod? ;)
Egyébként, a jó 40 évem alatt a magánéletem mindössze kétszer késztetett költözésre. Szerintem, nem vagyok egy tipikus fasz-után-futó ....

Csodabogár 2017.07.16. 19:14:06

@puhacica: Most próbáltam olvasni, de nem vagyok én időmilliomos! Tudom, a nyugdíjas mindenre ráér, de nálam 10 perc múlva kezdődik a "Világtükör" c. műsor a német tv-ben. Utána, hírek stb.
Annyi kiderült, hogy ott a férje, a család, jól érzi magát,akkor meg miért akar eljönni. Nincs türelmem többhöz, nem vagyok egy lelkizős alkat, sőt nagyon is pragmatikus vagyok, ami tudom sokaknak nem jön be. Elnézést, nem akarok senkit megbántani, de én már nemigen fogok megváltozni.

tanato 2017.07.16. 19:59:07

index.hu/sport/extremsport/2017/07/13/badwater_ultramaraton_lubics_szilvai_negyedik_hely/

Egy kis off magyar siker ráadásul kolléganő a sikeres sportoló,fogorvos.

Latcho Rom 2017.07.16. 20:26:21

@Pink Petsch: lehet hogy úgy jártál volna jól, nem tipikush babám? ;)

2017.07.16. 20:36:41

@Latcho Drom: Nem lehet. Mindkét eset visszavetett, bár kétségkivül nyújtott némi érzelmi kielégülést. De ahhoz képest, túl keveset, amennyibe került. Fene a nagyapám könyvelői vénáját, amit úgy látszik, örököltem ... (remélem a demenciáját azért nem)

vándor madár 2017.07.16. 22:38:04

@gabors: "akkor bocs ez nem volt igazan ertheto"

Nem csodálom, ugyanis ezt a várost Salvador de Bahia -, sőt Bahia -nak nak szokták nevezni. Ezt braziloktól hallottam így. Nekem is csak akkor lett világos hol is vagyunk, mikor a szövegben "a bahiai lét"-ről volt szó.

Latcho Rom 2017.07.16. 22:39:57

@vándor madár: a mexikói bahiát ismered, a bahai faith-t is?

pappito · http://pappito.com 2017.07.17. 02:44:44

szerintem az nem gömbcsukló

adg 2017.07.17. 05:25:09

@pappito: gombcsuklo. Igy biztositja, hogy nem csak az ive menten tud mozogni a kapu, hanem fuuggolegesen is egy kicsit. A legnagyobb ilyen csuklo, amit eddig barkacsoltak.

pappito · http://pappito.com 2017.07.17. 06:02:36

@adg: azta, köszi, aszittem csak egy stramm zsanér van rajta, mint a budiajtón!

2017.07.17. 11:36:20

@pappito: Hm, de mégis miről?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása