oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. július 04. 06:30,  Ez csak egy munka 294 komment

2017. július 04. 06:30 Határátkelő

Ez csak egy munka

Kulcsmondat a címben megfogalmazott a határátkelők körében (is), és körülbelül annyit tesz, hogy az ember sok mindent bevállal azért, hogy aztán előrébb jusson. Nem feltétlenül az önmegvalósítás visz ilyenkor előre, hanem az, hogy elérd a céljaid. János angliai hotelkalandjainak harmadik részében sok minden más mellett erről is szó lesz, és bár azzal „fenyegetőzik”, hogy ez az utolsó rész, azért én remélem, lesz még. (A képeket most is köszönöm.)

1_74.JPG

„Utolsó visszaemlékezésemet írtam meg a napokban a hétköznapokról. Van bennük néhány téma, amit nem bontottam ki jobban. Ezekről lehet, majd születik írás egyszer más stílusban.

Gasztronómiát nem akartam nagyon megemlíteni, múltkor is milyen veszekedés lett már belőle. :)

Július 17.

Angliában nem használjuk azt a szót, hogy: puszi. Ezt főleg a 21 hónapos csemeténknél kihívás. Mivel gyerek, ezért neki rohannia kell mindenhova. Gyaloglás? Minek az? Ennek megfelelően esik is nagyokat néha. Nem ugrunk rögtön. Kelljen fel, szaladjon tovább. 

Szóval nincs ráizgulás, hogy jaj mi van veled, egyben vagy még? Ha kicsit nyüszög, akkor adunk rá játékosan egy puszit, és már minden rendben. Van, amikor már kéri is. Legalábbis itthon ezt mondtuk neki. 

Na kint ez változott, mivel próbáljuk rászoktatni, hogy mondja inkább azt, hogy cupp. 

Ma az egyik nagyobb bolt előtt sikerült takarnia egyet a járdán. Futott is az anyjához, hogy pusssziii. Nézek körbe és csak egy ember van, aki hallotta, ő meg jót mosolyog. Hát ez van.

2_105.jpg

Július 18.

Ma becsöngetett hozzánk a fenti szomszéd nő. Gyanítjuk, hogy litván, de ez sosem derül ki, mert nem beszél jól angolul. Ő szokta takarítani a közös részeit a háznak (3 emeletes és 6 lakásos épület).

Próbálja mondani, hogy mit szeretne, de nem tudja közölni angolul. Vele van a 6-7 éves gyereke. Őt próbálja szóra bírni, mondja el mit szeretnének mivel ő jobban beszél angolul, mint az anyja. 

Csak hát éppen szégyenlős, így nem jutunk sokra. Megmenti a helyzetet, hogy éppen jön a másik litván szomszéd és a saját nyelvükön megbeszélik, hogy mit akar. 

Valószínűleg áramot kölcsönzött volna valami kinti munkához. Szívesen adtunk volna, legalább napi egy jó cselekedet nem árt az embernek. 

Mindenesetre ő nyelvtudás nélkül is elvan évek óta Angliában. A hivatalokban meg biztos örülnek neki. 

Augusztus 28. 

Nem félek a pókoktól, de az itteni dögök képesek a szívbajt hozni az emberre. Általában próbálom kitessékelni őket a lakásból, több kevesebb sikerrel, mert valamelyik egész egyszerűen arrébb ugrik és eltűnik a szem elől. 

Ma ágyazok a hotelban, húzom le a takaróról a lepedőt, erre kijön belőle egy kurva nagy pók. Erre nem lehet jobb jelzőt használni. Reflexből kapom fel a tv távirányítóját és addig ütöm vele, amíg le nem esik pár lába. 

És ez a vendéggel aludt??? 

Otthon rákeresek a neten, hogy mi a fene volt ez. Hát kérem szépen Giant House Spider néven fut a fent említett élőlény és akár 8-10 centisre is megnő. Anyád.

Szeptember 23. 

Még augusztusban kiderült, hogy jön a következő csemeténk. Barátnőmmel annak rendje és módja szerint jeleztük a helyi orvosi rendelőben. Amíg Angliában vagyunk, addig is vegyen részt minden vizsgálaton, meg ami ilyenkor kell. 

Mivel első gyerekünk Norwich-ban született, ezért tudjuk, hogy mi lesz az egésznek az üteme. Ma megyünk is az első vizsgálatra, megbeszélésre. Szerencsére normális midwife-t kapunk ki. 

Kismillió feltett kérdés mellett jön a vérvétel, súly és magasság mérés. Megkérdeznek mindent, hogy kinek milyen baja volt a családban. Mivel cukorbetegség előfordul, ezért barátnőm nyert egy terheléses cukor tesztet majd a 28. héten. 

Szerencsére egyáltalán nem törődnek vele, hogy külföldi az ember. 

Október 1. 

Némelyik vendég szeret beszélni. Vagyis inkább érdeklődni, hogy ki vagy, honnan jöttél? Egyedül vagy? Családdal? Mindig válaszolok, hogy Magyarországról, hátha tudják merre van. Meg kis családdal vagyunk itt. 

Milyen itt Angliában? Mi nagyon jól elvagyunk. Nem zavar az időjárás, ügyesen intézzük a dolgainkat. Januárig – ha lemegy a szezon és bezár a hotel – biztos itt vagyunk, utána majd kiderül. 

Állandóan visszatérő kérdés: Tetszik a munka? Mindig közlöm, hogy ez csak egy munka. Per pillanat ez van. Nem egy álommeló, sok a buktató, de ez még nem zárja ki, hogy ne csináljam olyan jól, ahogy csak tudom. Ha lesz más, akkor majd ott is helyt állok. 

Aztán mindig furcsa tekintet a válasz, amit nem tudok beazonosítani. Talán valami pozitív érzés fogalmazódik meg bennük. Nem baj, a Brexit után nem árt, ha jobb szemmel néznek a külföldi munkavállalóra. 

November 11. 

Skandalum. Lelépett az angol szakács a hotelból. Egyik nap még főzte a kaját, másik nap már nem jött be és nem készítette a full englisht reggelire. Szóval eltűnt minden szó nélkül. Se bú, se bá. 

Ő mondjuk egy furcsa figura volt. A főnökünk gyanította, hogy befüvezve dolgozik, csak nem sikerült rábizonyítania. (Szerintünk nem is akarta annyira. Mindenesetre ez megmagyarázza, hogy miért éreztem néha furcsa illatokat a hotelben. Úgy véltem, hogy néha az egy-egy vendég idézi meg Bob Marley szellemét. De nem.) 

Közlöm, hogy biztos kijózanodott és felocsúdott: Mit keresek én itt? Jót nevetünk, de ez attól még gáz. Legalább valamit szólhatott volna.

November 13. 

Az eltávozott szakács mellett dolgozott még egy másik angol szakács is a konyhán. Másodszakács lehetett, vagy valami olyasmi. Na, ma ő sem jött be dolgozni, mivel két napig 14 vendégre kellett főznie egyedül és idegösszeomlást kapott. A pincér csajok főzik most a kaját és látják el a saját feladataikat. Csupa móka az élet. 

November 14. 

Angliában közlekedési kultúra? Dudaszót alig hallani, ha mégis az valószínűleg külföldi volt. Ezek itt a türelem mintapéldányai. 

Nem úgy, ha gyaloglásról van szó. A zebrán simán átveretünk, ha piros van és nem jön autó. Ezt csináljuk mi is, meg csinálják az angolok is.

3_62.JPG

Ma ezen röhögök jót magamban: állunk a lámpánál kiscsoportban, várjuk, hogy váltson. Elmegy az utolsó autó, nosza átmegyünk a zebrán. Poén, hogy jön velünk egy rendőr is át a piroson. Lazaság van, lazaság. 

December 1. 

Jelentem megtaláltuk a modern kor csodaszerét. Jobban tartósítja az embereket, mint idehaza a pálinka. Ez pedig nem más, mint a paracetamol. Mindenkor és mindenhol. Megfázás, torokfájás, nem probléma, kigyógyítja. Üzemi balesetben levágtad az ujjad. Szedj rá paracetamolt. És még sorolhatnám. 

Lényeg, hogy kétszer jártam eddig a helyi rendelőben. Az első alkalom még 2014-ben volt. Ott mondták, hogy szedjek paracetamolt a bajomra és ha nem múlik el, akkor jöjjek vissza 1 hét múlva. 

A következő alkalomra ma került sor, mivel már fáj egy ideje a fülem. Előrelátóan közöltem az indiai doktornővel, hogy a paracetamol túladagoláson már átestem, esetleg igényt tartanék valami fülspray-re. Itt belátja, hogy előtte járok egy lépéssel és szerencsére felírja, ami segít a fülemen. 

December 27. 

Lassan közeledik a szezon vége és a hotel bezárása. Télen azért nem volt folyamat telt ház, így jutott idő egy s másra is. Ma például arra, hogy névnap alkalmából betankoljak egy-két helyi édességből. 

Ilyen például a Turkish Delight, ami gyerekkorom egyik kedvence volt, amíg a rokonok szállították külföldről nekünk. Erről annyit kell tudni, hogy rózsavízzel vagy citrommal ízesített édesség. Itt még ráborítanak egy adag tejcsokoládét is. Nyami. 

Másik, amit régen szerettem, de már nem lehet kapni otthon, az a vaníliás kóla. Rajtam kívül valószínűleg nem sokan fogyasztják, hát ez van. Viszont amikor üdítőt vásárolok, mindig megrökönyödök, hogy miért kell jelezni a kupakon, hogy merre kell letekerni a kupakot??? 

Áh, tökmindegy. Hiányozni fog ez az ország.”

HÍRMONDÓ

Izland, Anglia vagy Németország? 

Mi több, még Ausztriát is bevehettük volna a felsorolásba. Ami összeköti őket, az nem más, mint hogy ma ezekből az országokban találtunk érdekesnek (vagy keménynek) tűnő állásajánlatokat.

A szegedi zseniosztály harmada külföldre megy 

A szegedi Radnóti Miklós Gimnázium végzős matekos osztálya elképesztő eredményt produkált, hiszen gyakorlatilag csak ötöst kaptak az érettségin. A diákok harmada viszont külföldi egyetemen folytatja.

Vannak még bajok a roaming körül

Remek dolog a roamingdíj-eltörlése, ám nem árt odafigyelni, mert akadnak a dolognak meglepő gyermekbetegségei, amit őszintén szólva nem is gondoltunk volna. 

A Brexit már válóok

Aligha gondolta volna bárki, hogy micsoda következményei lesznek a Brexitnek, és most nem a politikára, hanem a legszorosabban vett magánéletre gondolunk

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr412639059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthamyr 2017.07.04. 18:07:39

@kisrumpf: @Soros Putin Csarli: Igen, gondoltam, hogy kb. rosszabbak, mint az otthoni verzió. Ugyanolyanok, csak még mobilisak is, így nehezebb kikerülni őket...
Helyi kollégák jót nem mondtak róluk. :D

Mrs. Clayton 2017.07.04. 18:12:50

@Arthamyr: nem? Te meg nem lattal fillerbaszokat azt hiszem@London2009: Bedfordshire, azert nyugodj meg barmelyik londoni keruletnek rosszabb a bunozesi statisztikaja, mint a mi harom falunknak@Soros Putin Csarli: en nem hiszem hogy elkuldik oket barhova is, egyebkent az se egy alom, amikor elmennek, ilyenkor mindig hatrahagynak egy lakokocsit, sose ertettem miert, a ferjem mondta, hogy az a wc, de az ut szelere mindenhova kihajigaljak a hutot, agybetetet, amit csak el tudsz kepzelni, full gusztustalan a kornyek olyankor
Nem ertem miert nem viszik a hulladekgyujtobe, erre a ferj mondja mert nem fizetnek semmi adot, de amikor en megyek akkor tolem meg sose kerdeztek meg hogy hol lakom es mutassam hogy fizetek adot, raadasul en pont a megyehataron lakom, igy sokszor a masik megye szemetgyujtojeben is leadok szemetet

London2009 2017.07.04. 18:15:17

@Mrs. Clayton: a bunozesi statisztika lehet, de a leirasod alapjan ez igy minden, csak nem ideal.

Dikusz 2017.07.04. 18:35:08

@DarthBlack: most is azt csócsálom: egész pontosan a hivatalos neve: "Ét-tej és fehércsokoládés puffasztott rizs drzsé", így vagyon írva a celofánzacskóra. Azért rádobtam a monitorra egy marék csokis-puffasztott rizst, hogy érezd az ízét. Lehet még náluk zizit is kapni, ha ismered, hogy ez milyen édesség:)

Mrs. Clayton 2017.07.04. 18:37:02

@Arthamyr: a masik resze a feltevesednek, hogy ha a meno hedge fund irodat berel, akkor ok nem is szarakodnak takaritassal, mert serviced officet fognak berelni, igy az epulet tulajdonosa fogja azt mondani, hogy akkor jojjon 5 ajanlattevo aztan aki a legjobb ajanlatot teszi az csinalhatja. Hidd el olyan szerzodeseink vannak hogy csak az van taglalva 20 oldalon, hogy mit hogyan takaritsunk es azt ki es hogyan elkenorzi, mennyi elvesztett orara mennyi creditet adunk, illetve 90%-os performance rate alatt mennyi kedvezmeny jar

LittleG (uk) 2017.07.04. 18:37:13

@Bredpitt Monika: Miert, Amerikaban hogy mondjak a sor(banallas)nak?

LittleG (uk) 2017.07.04. 18:39:16

@Herr Géza: De ezt a posztot nem Mick irta, hanem DarthBlack

LittleG (uk) 2017.07.04. 18:40:00

@LittleG (uk): Teny, hogy mindkettonek elvezetes a stilusa..

Dikusz 2017.07.04. 18:47:40

@London2009: megjártam bizony! Csodaszép volt, mint mindig.
Kár, hogy én akkor voltam ott, mint amikor te itt:))))

Taxomükke (UK) 2017.07.04. 18:47:41

@Mrs. Clayton: Nemreg fontolgattam, hogy veszek egy takaritos franchise-ot... ahogy olvaslak, jo dontest hoztam azzal, hogy inkabb a carer franchise-ra osszpontositok.

LittleG (uk) 2017.07.04. 18:49:16

@gabors: Macskak porazon? Miert? Hogy ne koboroljanak el?

Herr Géza 2017.07.04. 18:56:52

@LittleG (uk): Ó vazze, köszi. Meg lettem vezetve (vagy szimplán hülye vagyok...:D).
Mick meg bezsebelte a dícséretet lazán, nem szólt, hogy eltévedtem. A vaníliás kólával vezetett meg pont, azóta visszaolvastam a kommentjét. :D

Na akkor a "jó címre is":
@DarthBlack: :D Kb. a vaníliás kóla említése a negatívum a posztodban, de ugye az meg hót szubjektív, hogy kinek mi jön be...:)))
A többi része meg, mint eddig is, kurva jó. A stílus meg lenyűgöz. Írjál még!!! Bármiről, akár a vaníliás kóláról is, én olvasni fogom!

:)))))

Mrs. Clayton 2017.07.04. 18:58:02

@Taxomükke (UK): franchise jellemzoen maganhaz takaritasban van, ott annyira nyomottak az arak, hogy szerintem nem lehet penzt csinalni. Nalunk is csak a mennyiseg miatt jon ki a matek, de van olyan szerzodesem, amin havi 60 font van. Ha megnezel nagy cegek jelenteseit kevesebb mint 5 szazalek a profit. De szerintem azzal, hogy nincs, aki csinalja az arak emelkedni fognak par even bellul.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 18:59:22

@London2009: tokeletesebb mint london ebben biztos vagyok

2017.07.04. 19:00:11

@Mrs. Clayton: elkuldik oket. A Council
hozza meg a kilakoltatasi rendeletet. Rendorseg hajtja vegre.
Nalunk nem hagytak hatra caravant, csak ugy fel mazsa szemetet
Egyebkent meg fly tipping-eltek is, reggel 5 es 6 kozott. Az ejszakai rendorok vezettek vissza 5-kor, a reggeli rendor csapat meg nem kezdett. Tele volt az erdo a szemetukkel.
De jo, hogy mar nem lakunk ott!!

@Arthamyr: nem igazan talakoztam a magyar megfelelojukkel. Ahol otthon laktam, nem volt

Mrs. Clayton 2017.07.04. 19:10:25

@Soros Putin Csarli: ejszakai rendor nalunk a megyeben harom van csak, ezt onnan tudom, hogy amikor kihivtuk oket a f..kalap szonszed miatt, aki azt hitte, hogy ove a falu, akkor mondta a rendor, hogy most csak ketten vannak, mert o nalunk ult a nappaliban. Ennyire visszavagtak minden fundingot erre.

2017.07.04. 19:25:26

@Mrs. Clayton: vagy 5 eve mikor betores volt a faluban, nem tudtak kikuldeni helyszinelninsenkit, mert mar este 8 utan volt. Helyszinelok este meg mar akkor sem dolgoztak. Mikor kijottek masnap reggel a kis ecsettel ujjlenyomatert, akkor panaszkodott a rendor, hogy olyan sporolas van, hogy azt akarjak, hogy napi egy kesztyut hasznaljanak es ne minden helyszinen sterilt
Kutyas rendor meg mar akkor 2 darab jutott 3 megyere

Azota csak rosszabb lett ugy latom

Arthamyr 2017.07.04. 19:26:28

@Mrs. Clayton: Nem akarok nagyon ezzel a hozzászólással vitatkozni (mert kb. egyetértek vele, és nem áll szemben az első gondolatommal, csak attól már messzire mentünk), inkább visszatérni az eredeti gondolathoz, hogy jobb London közelében ezt csinálni, mint mondjuk Szófiában vagy akár Dublin környékén. Ennyi.
1. Az, hogy verseny van, nem meglepő, azért a takarítás nem egy évtizedes tanulást/tehetséget igénylő dolog, és elég nagy igény is van rá, így mind a kereslet, mind a kínálat tág. De a kompetitor is ugyanazokból a munkásokból és ügyfelekből tud meríteni, mint ti.
2. Van olyan cég, aki megveszi az irodát (dolgoztam ilyennél). De ha nem is, a magasabb árakat az iroda fenntartója bele tudja építeni a bérleti díjba. Nyilván mindenki mindig a legjobb ajánlatot választja, az informáltsága szerint, ez tetszőleges területen így van. Ez az 1. pont következménye.
3. Viszont London környékén már te is panaszkodsz, hogy nem tudsz gombokért embert felvenni, nem tudom, miből gondolod, hogy a kompetitor tud? Ha alátok ajánlanak, valamit jobban csinálnak (vagy rosszabbul, de akkor tönkremennek :)).
A részleteket elhiszem neked, hisz naponta ezzel ébredsz, mint mondtam, nem érdekel, ki, kivel, mennyiért, milyen szerződéssel, milyen konstrukcióval takaríttat, csak legyen megcsinálva, és továbbra sem látom, hogy miért lenne egy magas árszínvonalú helyen olcsóbb a takarítás (kivételes eseteket leszámítva). Ha valaki havi pár 100 fontot/eurot akar megtakarítani a takarításon, szíve joga, leszarom, csak akik ilyenek, gyakorta az én juttatásomon is próbálnak havi pár 1000 fontot/eurot spórolni, na azt már nem szarom le... :)

DarthBlack 2017.07.04. 19:27:20

@Dikusz: Mákod van. Küldj egy kicsit át a neten, majd lenyalogatom a monitort. (Most nem tudom miért írtam ezt...) :)
Zizire persze, hogy emlékszem. Az is finom.
Krumplicukor megvan még? Néha azt is be lehet szerezni az egyik boltból.

Arthamyr 2017.07.04. 19:27:26

@Soros Putin Csarli: A cigók ilyenek, lopják a kábelt, becsöngetnek, hogy elvigyenek cuccokat stb.

2017.07.04. 19:29:49

@Arthamyr: nem nagyon talakoztam veluk

DarthBlack 2017.07.04. 19:36:22

@gabors: Köszi!
Egy utolsó - utolsót lehet írok még, hogy mik történtek itthon, stb. Majd alakul.

Pernilla 2017.07.04. 19:53:09

@London2009: na megint megcsináltad a napomat! :D:D
(erről jut eszembe, hiányzik moyjo...)

LittleG (uk) 2017.07.04. 20:08:59

@geegee: ez olyan, mint az ülök a beton :)

Vagy amit a húgom mondott egyszer, mikor még kicsi volt: Anyu, levágod a hajam kleopátra?

LittleG (uk) 2017.07.04. 20:36:16

@Mrs. Clayton: mi serviced irodában vagyunk, és minden nap van takarítva, de csak ahol a papok táncolnak... a vécében dettó. A múltkor bő egy hétig ott volt a földön egy darab papír, mert az ajtó mögött volt, ha csak úgy benéztél kívűlről, nem látszott...

tehát oké, hogy keveset fizetnek, de olyan az elvégzett munka is.

az előző cégemnél is az volt, a konyhában a kagyló (fém) rézszínű lett, csak egy kis mosogatószeres szivaccsal megdörzsöltem és szépen lejött...

gabors 2017.07.04. 20:45:50

@LittleG (uk): "Macskak porazon? Miert? Hogy ne koboroljanak el? " igen van egy amelyiket ki sem akar menni a hazbol egy amellyik ha kimegy vissza is jon es van amelyik megy el mint HA olvaso ... mar volt hogy porazastul kiment a keritesen kivul

itt van ilyen vekony acel drot muanyagba burkolva 20-30 meter azt hasznaljuk ....

mukodik egyelore

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.07.04. 20:45:56

@LittleG (uk): Bróóhahaaaaaaa, kleopátra, köszönöm, ez mindent visz... :D

Taxomükke (UK) 2017.07.04. 20:51:48

@Mrs. Clayton: Nem, ez cegeknel torteno takaritas, a franchisor adja az ugyfeleket, de a munkaero-toborzas es foleg -megtartas meg a menedzselesuk nem lenne nekem valo.

gabors 2017.07.04. 20:56:49

@Arthamyr: "Ezt kötelezővé tenném, Magyarországon vidéken laktunk, mocskosul idegesítőek voltak a macskák néha. " itt ha nem is kotelezo de nagyon ajanlott kutya es macska egyarant eleve jovl tobbet kell fizetni ha valaki hivatalosan be is jelenti az edeseket ... ES menhelyrol mar csak ivartalanitva lehet orokbe fogadni oket ...

gabors 2017.07.04. 21:01:45

@Soros Putin Csarli: " Azota csak rosszabb lett ugy latom " ezt mind annak a majusi tereznek lehet koszonni aki most megint majdnem nyert latszik ott sem zsenik a szavazok !!! kb 20,000 rendori munkahelyet szamoltak fel kb 10,000-et London es kornyeken (kozeli csaladbol jonnek a szamok )

Mrs. Clayton 2017.07.04. 21:33:24

@Taxomükke (UK): azert azt hozza kell tegyem, hogy inkabb az evi fel millio es feletti szerzodeseknel megy az egymas kicsinalasa, ott olyan multikkal versenyzel, akik ha nagyon akarjak bevallaljak nullszaldosra is csak h megnyomjak a turnoveruket

Mrs. Clayton 2017.07.04. 21:38:55

@LittleG (uk): tudom, de pl volt olyan hogy 5 eves viszonyletban 100k-val igertek alam, annak ellenere, hogy az volt az elvaras, h minden, az utolso cm2 rendesen takaritva legyen, eleinte meg bedoltem ilyen hulyesegeknek, ma mar nem, mert a tisztasagi elvaras csak duma, egyedul a penz szamit. Kiveve, ha tenyleg g.cik, mert akkor bevagjak, hogy ez csak 80%-os es kernek 5% engedmenyt arra a honapra. Ilyenre van mar mobil appom, amivel kapom a fotot meg aznap este, igy reggel nem tudja az ugyfel bekamuzni, hogy ez meg az ott volt a sarokban csak mert nem akar fizetni.

2017.07.04. 21:52:45

@Mrs. Clayton: regen csak iskolakat csinaltatok? Azota bovult a repertoire?

2017.07.04. 22:00:27

@Mrs. Clayton: egyebkent tok erdekes, amit irtal
En naivan azt hittem, hogy van egy iroda, amit ejszaka ki kell takaritani, plussz napkozben a wc-ket orankent takaritani
Azt gondoltam, hogy az ejszaka ott van, reggel 6-ra legyen kesz. Hogy azt reggel 2-re fejezik e be vagy 6-ra, engem mint vevot nem erdekel.
De ezek szerint, meg ebben a szektorban is kemeny teljesitmeny meres van
Persze, miert ne lenne. Csak igy meg nem gondoltam bele, hogy meg ez a pozicio is tud stresszes lenni

Mrs. Clayton 2017.07.04. 22:00:54

@Soros Putin Csarli: nem, de 90 % iskola, de van motorsport, workingsmen's club, iroda, tarsashaz. Egyeduli megkotesem egyebkent, hogy nem csinalok olyat, ami kevsebb mint 10 ora hetente es ket oranal kevesebb naponta. Az nem eri meg, igy maganhazakat sem csinalok. Egyebkent tok nevetseges, mert ki kell mutatnod hogy hany torlokendot veszel, annak mennyi a beszerzesi ara, mennyi a management koltsege es mennyi hasznod lesz rajta. Epp azt nem akarjak tudni a palyaztato cegek, hogy mekkora cipot hordok. Volt olyan, hogy az en cv-met meg az igazgato cv-jet is csatolnom kellett a palyazathoz.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 22:03:15

@Soros Putin Csarli: stresszes? Az. Egyik oldalrol szivat az ugyfel, masik oldalon meg az idiotak, akik kaphatok erre a szarra.

2017.07.04. 22:11:26

@Mrs. Clayton: van alternativad. Csak le kellene tenned a jogaszati vizsgadat ott is, nem? Akkor mehetnel vissza jogaszkodni. Az jobb
Mondjuk, ha a HAs jogaszokat nezem, az egyik kecskeszkedik, masik cukrasz, harmadik takarito ceget vezet. Szoval, lehet, hogy nem egy kellemes munka
Mikor eladtuk a hazat, az ugyved a process kozben szivrohamot kapott, ugyhogy vagy 4 hetre feltartotta a 4tagu chaint. Hiaba volt egy locum

Mrs. Clayton 2017.07.04. 22:19:30

@Soros Putin Csarli: egy fenet jobb. Egyebkent szoktam menni ismerosoknek Mckenzie friendnek birosagra, de egyfelol olyan oraberek vannak kezdo ugyvednek, amiert en nem megyek el napi 12 orazni, masreszt ugyanaz a szivas. Erosen gondolkodom, hogy visszamegyek az autokereskedelembe, ott jobb bonuszojat lehet kapni, de meg csak puhatolozom, meg van mar 7 ev kihagyasom, de majd elvalik.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.07.04. 22:26:42

@Mrs. Clayton: Volt olyan, hogy az en cv-met meg az igazgato cv-jet is csatolnom kellett a palyazathoz.

Nem küldted el őket a pi... bocs, sunyiba?

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.07.04. 22:31:18

@Mrs. Clayton: érdekes, nem tudtam, hogy ilyen kemény harc megy ezekért a szerződésekért.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 22:32:08

@kisrumpf: raadasul arrol a palyazatrol kiderult utolag, miutan bekuldtem egyszer 30 oldal selection questionerre a valaszt, maj utana 200 oldal palyazati anyagot a sajat cvmmel, executive summaryval, meg haromeves forecasttal, itt gondolkoddtam, hogy az 50. Oldalra beteszem, hogy ha ezt olvasod hivj az 1000 fontos dijadert, de enelkul is kiderult, hogy senki sem olvasta el, mert rakerdeztek a productivity ratre kesobb, ami a 150. Oldalon volt. Szoval kiderult, hogy elfelejtettek mondani, hogy igazabol cleaning es catering companyt keresnek, en meg az nem vagyok.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.07.04. 22:42:04

@Mrs. Clayton: :-o nájsz. Szerintem itt kórházépítéshez kell ennyi anyag, az is csak mutatóba, mert úgyis a kuzin kapja a megbízást, haha.

2017.07.04. 22:47:16

@Mrs. Clayton: gondolom egy resze az anyagnak a cegrol volt hatter info es az employee vettingrol.
ha pl bankba engednek be takaritot, illik tudni, hogy vetting volt, ugyanis tul sok a "confidential info", ami csak ugy szanaszet hever
egyik bankban volt, hogy a takaritoszemelyzet tobb millio GBPt probalt kiutalni, honapokon keresztul keszultek ra a "takaritok", akik egyebkent technology professional-ok voltak es a takaritas alkalmaval hozzafertek a payment terminalokhoz.

gabors 2017.07.04. 22:48:35

@Mrs. Clayton: " szoktam menni ismerosoknek Mckenzie friendnek birosagra, de egyfelol olyan oraberek vannak kezdo ugyvednek, amiert en nem megyek el napi 12 orazni, masreszt ugyanaz a szivas. "

ilyet lelhet csinalni "bar exam" nelkul az UK-ben ????? mert akkor megyek en is csak persze nyerni is kell tudni az meg is lenne mert azert van a google nem ???

itt us-ban akinek nincs meg a bar-examja meg az ugyvedi asztalhoz sem ulhet (konzultans lehet persze a birosagon kivul, mert meg mobil telefont sem lehet hasznalni !!!)

gabors 2017.07.04. 22:50:54

@kisrumpf: " meg az igazgato cv-jet " WTF ??? ezt azert hogy (mondjuk a linkes lofasz internet meg facebook az OK) de ilyet hivatalosan meg az eletben nem hallottam itt kb halal buntetes is jarna ezert :-))

2017.07.04. 22:55:09

@gabors: ja, egyik beosztottam ment jury dutyra. 2 napig se kep, se hang tole. mobil telefon leadva. meg az ujsagokat is elvettek toluk, nehogy azt olvassak a targyalas alatt

De, CV-ket itt is beadunk az ugyfelnek. Meg a bankok CEO-jinak, meg a teljes C-suite, a CVje publikus.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:02:16

@gabors: a mckenzie friend mind a neve is mutatja csak egy barat, nem feltetlen van semmilyen jogi kepesitese, meg sem szolalhat, hanem mint tamogato van jelen, jegyzetel
Mivel nekem can jogi vegzettsegem, meg nem egy ugyfelemet kepviseltem anno birosagon, igy tudom mi tortenik
Sokszor a laikus megilyed a jogi nyelvtol, nem erti mi tortenik korulotte. Pl gyerekelhelyezeses ugyekben itt is van hasonlo velemenyezes mint otthon a gyamhatosag keszit. Ez itt mindig kotelezo. A hivatal kikerdezi mindket szulot es keszit egy velemenyt a bironak. Ez egy 4-5 oldalas dokumentum. A birot ebbol 5 mondat fogja erdekelni, hogy mi az ugyintezo velemenye, kinel hogyan kell elhelyezni a gyereket. Ezt szinte kotelezo jelleggel a birosagok itt is mint Mo-n megitelik. Az sokat segit, ha en eleve elmondom, hogy az hogy a "gyamugyes" szo szerint leirta a masik velemenyet, hogy az anya gyogyszerfuggo, depresszios szart se jelent, mert egyebkent az anyanak calo elhelyezest javasolja, hatalmas segitseg ezeknek a csaladoknak, mert egy ugyved itt 100x jobban a penzre megy, etika semmi nincs, barmit behazudnak 500 fontos oradijert.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:03:40

@Mrs. Clayton: o jezus, remelem ezt geza nem olvassa, mert infarktust fog kapni

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:06:56

@Soros Putin Csarli: az hagyjan, az ilyen cegek meg azt us felteszik, hogy kinek mi a hobbija, mivel tolti a szabadidejet

gabors 2017.07.04. 23:10:09

@Mrs. Clayton: " a mckenzie friend mind " ezt mint kategoriat nem hallottam de akkor kb ugyanaz ..... itt ezenkivul ALLAMONKENT kell kvalifikalni ... ha valaki ugyved (echte) NY allamban az meg semmit nem jelent a masik 49 allamban ...

ez akkor csak valami onkentes segitseget vagy "family" friend-et jelenet ... na ezek a legveszelyesebbek akik "jogi" tanacsot tudnak adni ... (brrrrrrr)

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:14:11

@kisrumpf: hat ez itt se megy maskent, sokszor le van osztva. Pl ha a goverment penzere palyazol akkor 100 k folott mar eu-s palyazatot kell kiirni, de en meg egy fel kulfoldi ceggel nem talalkoztam soha, viszont hogy hogynem a palyazat kezelo ceg valahogy mindig ismer valakit, aki kijon nyertesnek, ha epp nem teged ismernek
@Soros Putin Csarli: persze szigoru vetting van, meg criminal check minden, de inkabb healt and safety policy, safeguarding policy ilyesmiket kernek. Egyebkent criminal check is egy vicc, de az mar egy masik fejezet.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:18:02

@gabors: mivel mckenzie ugyan briti volt de pl miranda meg amerikai, akirol amit minden krimiben felolvasnak h joga van hallgatni stb elneveztek, igy felteszem az usaban es egyeb angolszasz orszagokban ez ugyanugy megy

2017.07.04. 23:19:13

@Mrs. Clayton: UKban a falra masztam az ingatlan jogi nuanszoktol. Volt egy telkem, amire az volt a kikotes meg 1960-bol, hogy tilos hovercraft-ot tarolni. Barmi lehet a telken, de hovercraft nem. Ok, nekem ez jo volt, mert eszembe sem jutott hovercraftot tarolni, csak furcsanak tartottam kulon nevesiteni a dolgot

a masik furcsasag a planning permit meg a building permit hiszti volt. Nalunk a Council szerettet mindenkit szivatni es tobbszor beszedni a penzt, ugyhogy nem adtak meg. Sportot uztek belole. Igy megbeszeltuk a szomszedokkal, hogy mindegyikunk csinal epitest a telken elobb-utobb, de egyikunk sem szol a Councilnak.
Ha pedig mar 5 eve all az epitmenyed vagy az extension-od vagy shed, akkor utana mar a Councilnak nincs joga bontatni. Eladasnal meg veszel ra par szaz fontert egy biztositast es sima ugy.

2017.07.04. 23:21:29

@gabors: nem, a mckenzie friend nem jogi tanacsado. es csak family court-on hasznalhato, vagyis amennyire emlekszem ra.

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:23:29

@Soros Putin Csarli: nekem a szomszedom felesege ul az "epitesi osztalyon" es igy nincs gond engedellyel. Mi grade II listed buildingben lakunk es itt olyanok vannak, amire normalisan sose kapnal engedelyt

puhacica 2017.07.04. 23:27:03

@geegee: jaj, nekem is a belem forog, mikor hallom, hogy a legyeket csamcsogja... :D hajkuraszik ez mindent, a madzagok es zacskok allnak az elso helyen a toplistan. na meg a macskafuvel toltott eger. :)

@diggerdriver: ki van. de ennek semmi koze ahhoz, hogy vadaszik.

@Arthamyr: szerinted mennyi a heti 40 ora minimalberrel szamolva? megsugom, meg 300 sincs.

@London2009: lol :D es mibol jottel ra?

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.07.04. 23:29:09

@Mrs. Clayton: az a building resz. a fo szivas nalunk a planning permittel volt, ami kulon divizio a councilnal. legalabbis nalunk az volt.
a plannig permit meg szubjektiv. van amikor azert nem adjak meg, mert az ertekelo szerint "nem illik a kornyezetbe". most ez ellen azert nehez fellebezni. eloszor meg irtunk fellebezest, sot vegigmentunk a bristoli boardhoz, ahol az orszagos fellebezesi akarmi van. es ott sem kaptuk meg. ugyhogy csak siman epitettunk. eladasnal meg ramondtuk, hogy mar tobb, mit 5 eve van az epites es igy nem bontathatnak.

gabors 2017.07.04. 23:30:17

@Mrs. Clayton: " mivel mckenzie ugyan briti volt de pl miranda meg amerikai, akirol amit minden krimiben felolvasnak h joga van hallgatni stb elneveztek, igy felteszem az usaban es egyeb angolszasz orszagokban ez ugyanugy megy "

nem eddig nem hallotam mckenzie-rol valszeg azert mert az usa-ban (mint gondolom tudod) ;precedense jog van .... mint a Miranda bizonyitja !!!

Nekem (sajnos) volt koztorvenyes ugyem ami kb 60k-be (US $) kerult es a vegen az ugyvedem maga mondta hogy jobban ertek ehhez mint O maga pedig nem volt kezdo es tobb mint 10 evig ugyeszkedett kb ugyanott DE CSAK EN voltam abban erdekelt hogy nekem az jo legyen !!! a majdnem 3 ev alatt ne tudd meg mit tanultam meg ... es olyan total "bullshiteket" tudtam kilonni amik akar eveket is jelenthettek volna ... DE EN csak akkor tudtam volna a birosag elott beszelni ha "kirugom" az ugyvedemet ezt azert nem akartam megtenni a sajat magat vedok 99%-a veszit !!! meg akkor is ha kepzett ugyvedek !!!

A vegen eleg "jol " megallapodtunk ... az adofizetok kb 10x annyit koltottek mint en !!!

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:31:35

@Soros Putin Csarli: ezt siman elhiszem, mert ha burokraciarol van szo, itt ezek nagyobb mesterek mint Mo-n

Herr Géza 2017.07.04. 23:34:54

@Mrs. Clayton: Miért, mi gondom kéne legyen ezzel? :)

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.07.04. 23:35:35

@gabors: az szep ugy lehetett, amit 3 evig huztak.
nem jartal volna jobban ugyved cserevel? marmint in hindsight

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:37:50

@Herr Géza: nezd meg a helyesirast beneztem egy ly-j-t :-)
Sajnos egyedul itt irok vagy beszelek magyarul, most is a tvt hallgatom angolul meg a ferjem beszel hozzam magyarul en meg itt irok magyarul, szoval 5 ev alatt helyesirni majdnem teljesen elfelejtettem magyarul, nem szep, de ez van
Mondjuk altalaban utolag latom, hogy miben hibaztam.

Herr Géza 2017.07.04. 23:40:43

@Mrs. Clayton: Én meg álmos vagyok ezek szerint.... Nem tűnt fel, igaz csak fél szemmel követtem a kommenteket....:))))

gabors 2017.07.04. 23:42:01

@Soros Putin Csarli: "@gabors: az szep ugy lehetett, amit 3 evig huztak.
nem jartal volna jobban ugyved cserevel? marmint in hindsight "

nem mert nem az en ugyvedem huzta hanem az anyos manipulalta (nem rosszul) az ugyeszt ... nem tudom hol elsz de az usa-ban elnapolni egy targyalast mondjuk honappal "piece of cake"

az ugyvedem nagyon jo volt mindenben segitett sot neki koszonhetem hogy "csak" annyiba kerult a dolog DE NEKEM kellett egy csomo kutatast "research" dolgot megtennem de ezt elore igy meg is beszeltuk meg olyan is volt hogy mint "immigrans" sok minden a megallapodasban sem volt mindegy ...

ezert is nem ertem az ilyen "ugyvedeket" hogy en jogasz vagyok ertek hozza alairtad szopjal hozzallast

Herr Géza 2017.07.04. 23:43:33

@Herr Géza: Aztán meg Csarlihoz időnként szótár is kell (nekem), így utána egy iJen hiba már fel sem tűnik. :)))))

Soros Putin Csarli (törölt) 2017.07.04. 23:45:30

@gabors: "nem tudom hol elsz"
Veled egy varosban, de nem volt dolgom birosaggal

Mrs. Clayton 2017.07.04. 23:52:42

@gabors: en epp ezt mondom, hogy amig talalnak balekot, aki kifizeti az 500 fontot par oraert, addig barmit beadnak az ugyfelnek. Itt volt olyan gyerekelhelyezesi per, amiben segitettem a csaladot, hogy az "apa" nem is volt jogosult pert inditani, mert nem szamitott jogilag apanak, meg gyakorlatilag sem, de megis addig hergeltek az ugyvedek, mig eljutott az ugy egy biroi meghallgatasig, ahol a biro elkuldte a fenebe, de ez neki velekerult minimum 4 ezer fontjaba. En hiaba mondtam beki, hogy oreg ez vesztes ugy, add fel, add a gyereknek a penzt, ha neked ez ennyit szamit, de o inkabb az ugyvedekre koltotte, mert azok meg adtak ala a lovat.

Dikusz 2017.07.04. 23:54:13

@DarthBlack: azért írtad, amiért én is. :)
Krumplicukrot elég sok helyen lehet kapni, de jó fogak kellenek hozzá. Az ízük messze nem olyan, mint régen.
Ezt meg én nem tudom miért írtam, mert jó régóta nem ettem már, és régen sem szerettem nagyon.

Dikusz 2017.07.05. 00:01:53

@geegee: ilyen autógumiszerű valamiket itt is lehet kapni vásárokban, gondolom a gyerekek a színük miatt szeretik. A fekete színűt medvecukorként árulják, de köze nincs hozzá.

Itt lehet még kapni törökmézet, meg darabokra tört krumplicukrot, vattacukor is van még, na itt azokért szoktak a gyerekek könyörögni:)).
Én meg úgy vagyok ezekkel az édességekkel: milyen jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném borzasztóan sokat ennék belőle, pedig szörnyen utálom...

gabors 2017.07.05. 00:12:49

@Soros Putin Csarli: "Veled egy varosban, de nem volt dolgom birosaggal " ne is legyen mondjuk traffic ugyon kivul azokat nagyon konnyu megnyerni eddig 3 bol 2.5 ....

de criminal/koztorvenyes ugy nagyon gazos tud lenni nagyon esznel kell lenni !! es, csak mondom, (mindenkinek) nem is nehez ilyenbe belekerulni mint irtam nekem volt ilyen ... es minden bizonyitek nelkul (mint a vegen ki is derult) el is vittek a jardok csak az alapjan amit az anyos mondott nagyon meg lehet szivni

gabors 2017.07.05. 00:16:48

@Mrs. Clayton: "meg gyakorlatilag sem, de megis addig hergeltek az ugyvedek, mig eljutott az ugy egy biroi meghallgatasig, ahol a biro elkuldte a fenebe, de ez neki velekerult minimum 4 ezer fontjaba. En hiaba mondtam "

na errol van szo de sokszor ennek pont a forditottja jatszodik le (itt is ez volt a cel csak nem sikerult)

gabors 2017.07.05. 00:24:15

@gabors: " csak az alapjan amit az anyos mondott nagyon meg lehet szivni " az volt hogy bar akar legalisan akar kocsit is vezethettem volna de volt bennem kb 1 sor ... ami alapjan (under influence) sajnos jogos volt hogy elviittek ....

kesobb azert ezt sikresen tudtuk vitatni !!!

gabors 2017.07.05. 00:30:38

@Soros Putin Csarli: "De, CV-ket itt is beadunk"

kb ez mit jelent mert NEKEM NINCS publikusan elerheto CV-m SOT a ceg helybol nem is engedi meg hogy BARMIT kozoljek amig nekik dolgozom ... es ez itt (us) nem egy kirivo dolog ...

ha valami reszletet is irnal hogy HOL van ILYEN es KI is keri ezt ....

engem nem egyszer hivtak ... mint "reference" es azt KELLETT mondanom hogy csak az HR aki barmit tud mondani ...

Shaktee 2017.07.05. 00:32:10

@gabors: szeret az anyós úgy tűnik..

gabors 2017.07.05. 00:56:38

@cat power: "szeret az anyós úgy tűnik.. (bortonben latni) " azt nem tudom, de a lenyeg hogy kb 2 eve meghalt :-)))

M. Péter 2017.07.05. 01:29:47

@gabors: Van ez a mondás, hogy "A man who is his own lawyer has a fool for a client".

Shaktee 2017.07.05. 01:57:06

@kék madár: feljelentett már rokonod?

kék madár 2017.07.05. 02:58:55

@cat power: ennek ehhez mi koze? Egyebkent ahogy olvasom gabors kirohanasait, nohgyulolo hozzaszolasait, nem hamarkodnam el, hogy kinek az oldalan allok.

London2009 2017.07.05. 10:51:45

@Mrs. Clayton: mi nem Londonban lakunk, hanem Blackheathen.

London2009 2017.07.05. 10:53:06

@puhacica: egy regi irasanak a HA-s felvezetesebol...
De amugy semmi nem ugrik be rola. Csak a regi nick volt ismeros. Lehet, hogy akkoriban kevesebbet kommenteltem. Nem tudom, nem emlekszem.

puhacica 2017.07.05. 12:29:54

@London2009: hihetetlen vagy! semmi nem ugrik be rola... :D szerintem o olyan mint moyjo, egyszer olvastad, mindig emlekszel ra.

London2009 2017.07.05. 12:38:33

@puhacica: Nagy Kampicsrol igen. Mert ugye o mst irogat rendszeresen ezen a neven. De ha most o eltunne es 3 ev mulva megkerdeznel, akkor biztos mar nem emlekeznek. Ezert sem tudom megerteni, amikor egyesek (kerkuszka) olyan komolyan veszik ezt a blogot, mintha az eletuk fuggne tole. Nekem ez semmit nem jelent. Nevek, nickek, elolvasgatom, majd el is felejtem. Persze, ha ismernem az embert mogotte, az mas lenne. De addig amig ez nem igy van, nekem nem jelentenek semmit ezek a nickek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.07.06. 02:16:52

@puhacica: Azért az nem pitiáner dolog, ha a legyet megfogja.A légy (legyél) az egy q gyors állat, respect a cafka cicának... :D
Igen-igen hasznos jószág. :-))
Télleg kéne videó erről...nem azért mert nem hiszem, csak jó volna látni.

gabors 2017.07.06. 02:58:52

@kék madár: "nohgyulolo hozzaszolasait," nem tudom milyen nogyulolo dolgot irtam ... en beszoktam idezni azt amirol ilyen sommas velemenyt irok ... es ha lehet meg indoklom is ...

de nem gond ...

az hogy az anyosommal nem voltunk tul joban az mas kerdes de hozzatennem hogy MINDEZEK utan belegyeztem hogy nalunk lakjon halalaig kb 5 evig az ugy utan. (mert elfogyott a penze es SEMMI jovedelme nem volt, es megis csak a felesegm anyja )

kék madár 2017.07.06. 05:23:15

@gabors: ha akarod elokeresem, belinkelem

puhacica 2017.07.06. 17:58:22

@geegee: van egy darabka video, de ott mar a 6. legyet hajkuraszta kb es elegge el volt faradva. :D majd egyszer megprobalok elkapni egy "elso" vadaszatot. :)

@adg: nalunk a lakasban kifejezetten hasznos. :)

puhacica 2017.07.06. 21:44:58

@London2009: ez erdekes. marmint en ugy gondolom, hogy ha napi szinten "jarok" valahova beszelgetni, vitatkozni, akkor legalabb egy hangyanyit odafigyelek a "tarsasagomra".

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.07.07. 17:30:51

@puhacica: "majd egyszer megprobalok elkapni egy "elso" vadaszatot."

Nagyon megköszönném... :D
Üdvözlöm a beste cafkáját.
Szorongasd meg a combjait helyettem... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.07.07. 17:32:19

@adg: Igen, olvasatm ilyesmit, hát ez van.Attól még egy benti macska Angliában, főleg ha legyet is fog, az én szememben hasznos állat.Na. :-)

puhacica 2017.07.07. 23:37:48

@geegee: a cicacombokat? :D szoktuk!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.07.12. 06:43:32

@puhacica: Igen, azokat! :D
Én mindig fenyegettem annó a mieinket, hogy grillezés sorsára jutnak.Mármint hogy csak a combjaik.És hogy majd kapnak két kereket helyette, futóműnek... :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása