oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. április 05. 06:30,  Magyar multis hétköznapok Svájcban némi extrával 132 komment

2017. április 05. 06:30 Határátkelő

Magyar multis hétköznapok Svájcban némi extrával

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a Határátkelőn egy elég sikeres sorozat, melyben arra kértelek titeket, írjátok le, hogyan telik egy napotok. Nos, jobb későn, mint soha alapon most ennek egy újabb darabja érkezik, méghozzá Zuzzer tollából, aki nem kímélte a billentyűt, cserébe mindjárt nem is egy napját írta meg, hanem egy hetet és mindenféle egyebeket is.

Ha van kedved megírni, hogyan telik egy napod, kövesd Zuzzer példáját és oszd meg velünk! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

cim_18.jpg

„Sziasztok, itt Zuzzerpajti beszél, tudjátok a csávó a végtelenül, reménytelenül és minduntalan idegesítő stílusával. Tudom, modoros vagyok, meg olvashatatlan, amit írok, meg... szal véleményem szerint ilyesmi tudomásomra hozására ne vesztegessétek a billenytűzetet. That is like that by default. 

Nos, álljon itt egy határozottan idegesítő kvázi-hetem története, mert nagyvadra megyek, mit nekem egy nap, itt egy hét! Abból is egy olyan, amiben mostanában sokat van részem, kezdünk nálam, folytatjuk Nechâtelben, átugrunk Pastalandre, majd vissza Milkafalvára. 

Igazából azért is gondolom, hogy egy munkás hét jobb, mint egy nap, mert sok érdekesség abban nincs, hogy Zuzzer ki-be jár meetingekre reggel 8:30 és délután 17:00 között, főleg, hogy azokon nem nagyon fényképezgethetek. Szal azért elég sok mindent el kell majd képzelnetek a szupertitkos, multicégszerű tevékenységemet illetően. Essünk neki, ássuk meg a sírt! 

(Ezt a bekezdést utólag szúrom be, végülis a poszt egy zanza lett, menet közben elkanyarodtam a szimplán munkahetes alapkoncepciótól, nem csak munkáról szól az iromány. Megspékeltem viszont fotókkal, hogy ne panaszkodjatok.) 

Reggelente az én szerelmetes galuska galagonya virágom kelt 7:30-kor, hogy homlokzati javítások után hozzávetőlegesen ébren elinduljak a kihívások felé. Reggeli Zuzzer egyébként olyan, mint a medve, nem játék. 

Ha a reggeli kávém előtt találkoztok velem, meneküljetek, asszonytárs se ilyenkor jön a „arra gondoltam, hogy…” jellegű, általában költséges ötleteivel, mert ilyenkor morgok.

reggeli_haz.jpgA házunk egy hard day reggelén, művészi panoráma ábrázoláson, bonus Zuzzer árnyékkal

Mindig kapok valami kis reggelit (ha jó voltam, mert ellenkező esetben jogomban áll hallgatni és minden felhozható ellenem, amit mondok), beveszek kb. 254 féle vitamint, amiben az aktuális tudományos vélemények szerint éppen „hiszünk” (inkább csak tesztalanynak érzem magam), betőtöm a kávét, befésülöm hajam maradékának a helyét, illatossá teszem magam mint megannyi virágoskert, majd kiszökellek a házból, hogy az emberiség problémáinak nagy részét projektmegoldjam. 

Régen ilyen öltönyös, csillogós cipős csávó voltam, de az utóbbi 10 évben nagyon sokat lazult a dresscode, most már nem az van, mint régen, azaz nem a casual Friday az, amikor esetleg t-shirt, sportcipő kombó jáccik, hanem az a különleges alkalom, amikor az ember kidíszíti magát valami üzletfél megtévesztésének céljából. 

Aztán ahogy kisfiam mondaná a francia szavakat magyarul ragozva, „prandringolom a voátűrömet”, mert autóval járok be melózni. Kb. 12 – 15 perc alatt érek be a melóba, ami pont elég mondjuk a legújabb Slayer lemez 3, esetleg 4 dalára.

auto_zene.jpg

Egyik reggel megbolondult az autóm, berakta nekem a Slayer korszakosan kiváló lemezéről a „Millió kislány” című számot. Majdnem lenyeltem a slusszkulcsot meglepetésemben. Ja, hogy nincs is slusszkulcsom... asszem rá kell néznem az otthoni letöltögető betyárok körmére. :)

Igyekszem 8:15 és 8:20 között beérni, mert akkor még van hely a céges parkolóban, azaz abban, ami a mi épületünk alatt van; velem született lustaságom miatt nagyon nem fűlik a fogam a távolabbi parkolókban hagyni a gépet. Az autókhoz egyébként a cég osztogatott ilyen RFID szerű levonósokat, most már automatikusan nyílik a sorompó, ha odaér a zemberfia.

auto.jpgZuzzermobil a garázsban.

garazs_a_ceg_alatt.jpgGarage a cég alatt

panorama.jpgNéha, ha korábban bemegyek lapátolni, ilyen látvány vár.

A parkolóból a céges kártyámmal egyből (ja... egyből... arcfelismerő istennyila olvassa le a zábrázatomat, vele pedig nem vagyunk jóba mióta megizmosodott a képem) beléphetek és felliftezhetek a második emeletre, ahol egy félig-meddig open space office-ban van a magam és embereim helye. 

Amikor megérkezem, akkor standard feladat a közös kávézás, ami általában privát témák tárgyalásával telik, kinek hogy esett az esti szex, ilyesmi (ne aggódj nyulam, csak humorizálok J), ha pedig szar került a ventillátorba, akkor egyeztetjük, hogyan támadjuk az aktuális krízist. 

kavezo.jpg

A kedvenc coffee cornerem. A képeken végignézve el se tudom képzelni, hogyan sikerült egy kb. 550 embernek helyet adó épületben ilyen „Neuchatel zombitámadás után” jellegű kihalt képeket készítenem.

kavegep.jpg

A kedvenc kávégépem, ristretto forever. Nem lennénk mérnökök, ha nem ellenőriztük volna már le, hogy a képen látható vízautomatára rá lehet-e kötni söröshordókat. Jelentem, rá! Már dolgozunk rajta. :)

epuletbelso.jpg

Az épületünk belseje a deuxieme emeletről fényképezve. Ez egy épületek az épületben jellegű építmény, hat kisebb „házat” kötnek össze függőfolyosók, az egész pedig egy üveg búra alatt van. 

Ezután mindenféle meetingeken töltöm az órákat; ha éppen pörgős időszak van, akkor gyakorlatilag a „fizikailag” elvégzendő dolgokra alig jut idő. 

Ilyenek például a különféle teljesítményértékelések ami alapján a beosztottaim fizetése emelkedik, vagy nem, onlájn tréningek, tervek, CAPEX, budget tervek, layoutok, process map, process characterisation, prezentációk és van még rendesen pajtások, de most ennyiben hagyom, mert sok.

Aki vezetett már projektosztályt, csoportot, vagy szimplán projektet egy multinál, annak meg nem akarom elmagyarázni, hogy a párhuzamosak a végtelenben metszik egymást, vagy ott se. 

Megjegyezném, hogy a divatos összeesküvés és „jajj, de utálom a multikat” elméletekkel szöges ellentétben, ezeken a meetingeken 90%-ban télleg fontos dolgokat beszélünk meg és döntünk el. Vannak természetesen olyan meetingek is, ahol maga az organájzer se nagyon tudja mi a bánatért hívta össze, de ez ritka.

meeting_kozben.jpgAmikor ezt a képet lőttem, éppen nagy össznépi meeting volt, negyedéves business update, ahol a VP-k szoktak beszámolni hogyan állunk a fejlesztési programokkal, volt-e valami említésre méltó az FDA-vel bonyolított engedélyeztetési folyamatokban, ilyesmi. 

Kiszúrhatjátok lent a kép alja felé az emberek egy részét, én nem vettem részt most, mert sürgős autóvásárlási megbeszélésem volt a díleremmel. Ez egy jó példa arra, amit nagyon meg lehet szokni és gondolom más helyen is így van, nálunk a kutya se nézi hová méssz és mikor vagy benn, ha a meló el van végezve. 

Nem azt mondom, hogy ha egy hétig nem jönnék be, akkor nem kellene valami indokkal és papírral előjönnöm, de ha elmegyek valahová munkaidőben, mert a gyerekkel van valami, venni akarok valamit, intézki kell valamit, fogorvos, ilyesmi, hát megyek, nem kell engedélyt kérni senkitől. 

Ha valaki beteg, akkor csak a 3 napot meghaladó betegség esetén kér a cég orvosi igazolást, három napot el lehet otthon hepajkodni, ha nem érzi túl rózsásan magát az ember. Mondjuk rendes ember azért a főnökének szól.

meeting_kantin.jpgKét éve pedig egy ún. Flexability nevű program van bevezetve, aminek rengeteg összetevője van, a példa kedvéért lehet otthonról dolgozni, ha valaki megegyezik erről a főnökével, ki lehet toldani a 25 nap szabit még 10 nem fizetettel úgy, hogy nem kell külön engedély, támogatja a cég a fél éves sabbatical leave-et, persze ez azért némi szervezéssel jár, ésatöbbi. Ebből a halmazból én néha már soxor emlegetett lustaságom miatt az otthonról való dolgozást vettem eddig igénybe.

Az ilyen meetingek például mindig elérik céljukat; azért hívtam össze, hogy a céges kantinban betoljunk a kollégákkal egy vaddisznónyi fondue-t. Ki hogy szereti, nekem a moitié-moitié verzió a kedvencem. 

Csak most esik le egyébként, hogy a cégre nagyon jellemző ez a kép abból a szempontból is, hogy négyen négy nemzetet képviselünk rajta a jó rejtői elveknek maximálisan megfelelve, bár orosz hússaláta az nincs. 

fenyjatek.jpgFényjáték az épületben a harmadikról fényképezve

Nem tulajdonítok különösebb fontosságot annak, hogy hol dolgozom, milyen irodában, de egy pár éve azt hiszem nagyon jó helyen vagyok. Írják a Google-ről, hogy ott nagyon fasza minden, nekem a mi munkakörülményeinkkel sincs semmi bajom.

panorama_2.jpg

panroama_1.jpgKilátás az irodából a neuchateli tóra; néha még ennél is szebb dolgokat művel a természet, aztán csak bámul kifelé az ember a fejéből, meg az épületből.

Néha meg (mint a nyitóképen látható – HÁ) ipari alpinisták lógnak az ember mellett egy fél napig, tisztogatják a csili-vili üvegépületet és az árnyékolástechnikát kívülről. 

Amikor elkészült az épület minddjárt arra gyanakodtunk, hogy jó biznic lesz ez egy pár takarítócégnek, s lőn! Általában legalább eccer havonta itt lógnak az emberek munkaidőben. Legalább szupervájzingolják, hogy dolgozunk-e.

kantin_kaja.jpgA bűn melegágya a kantinban

74 kg-os kákabélű csávóként érkeztem Siccerlandba, a szél majd elfújt. Most, bár izmos nem vagyok, de legalább kövér! 96 kg élő súly, tehát felugrott vagy 22 kg. Higyjétek el, valahol belül egy vékony és jóképű csávó van bennem elásva! Legalábbis az alpinistás képen akkora arcom van, hogy csak szívlapáttal lehetne pofán vágni.

poenos.jpgCsak rám kell nézni, egyből láccik, hogy a cég komplett idiótákat is alkalmaz. A képen szintén előforduló hölgy képviseli a visszafogott intelligenciát, rólam jobb nem is beszélni.

Manapság rengeteget járok Bolognába, ott van a meló, egy zöldmezős beruházás, aminek területén szorítottak némi helyet a mi gépeinknek is szal manapság telepítés, beüzemelés, validation jáccik. Ez is jól modellezi egy tipikus hetemet; Bologna, ha kell, ha nem, ha akarnék mehetnék hetente is, de nem megyek.

bologna.jpgJellegzetes bolognai utcakép, a belváros totálisan árkádos, ha esik, ha fúj, egy bevásárló, vagy belvárosnéző körutat le lehet úgy bonyolítani, hogy nem kell kimenni a fedezékből.

Bolognába tőlünk eljutni a legegyszerűbb vonattal, én általában a Neuchatel – Bern – Milano Centrale – Bologna Centrale vonalat nyomom. Olyan 6 óra mindenestől az út és a Milano – Bologna szakaszt a Fecciarossa vonatok teljesítik, amik 300 km/h-val repesztik le a szakaszt. Nézzétek meg a térképen a távolságokat, kb egy óra alatt lent van a gép Milanóból Bolognában.

vonat.jpgFrecciarossa belülről

Milanóban van, hogy oda is, de leginkább vissza általában van olyan 30 – 45 percünk vonatot cserélni, ezt általában a Bistrot Centraléban tudjuk le, egy sörnek mindig van helye a tartályban. 

rendeles.jpgNo, Bolognában én általában a Star Excelsior hotelt választom, ismét csak a lustaságomból való kifolyólag végett; ez egyből ott van az állomásnál és színvonalban sem rossz. 

Nem tudom tudjátok-e, Bologna Taljánország kulináris fővárosának számít, olyan éttermek és kaják vannak, hogy én rendszeresen hülyére eszem magam. Primi piatti, secondo piatti, antipasti... minden jöhet, mégha nem is ebben a sorrendben; rengeteg helyet kipróbáltunk, egyik kedvencem a Franco Rossi’s, ami Grisham egyik regényében is szerepel, a másik a Donatello, a harmasik pedig a verhetetlen Da Silvio. 

Az egyik beomnak ilyen perverz szokásai vannak, hogy engem fényképez emelkedett pillanatokban az én telefonommal. Ez speciel a Donatelloban készült, vajon mit is rendeltem mint primi piatti? Költői kérdés volt. :) Mindegy mi, ha szarvasgomba szezon van, akkor „Aquarmi a la tartuffo”.

teszta.jpg

Oroszlánfejű Zuzzer, Signor Silvioval, miután síkra ettük magunkat érdekes logikával működő éttermében. Azt hiszem a legközelebb a fizetsz és annyit eszel amennyit akarsz koncepcióhoz áll, de nem teljesen olyan. Leülsz, nincs étlap, hanem egyből elkezdik hordani a cuccot, úgy megpakolják az asztalt mint az állat, te meg nyomod befelé a jobbnál jobb pastákat, előételeket.

kaja_utan.jpg

Mindaddig, amíg a tapasztaltabbak nem szólnak, hogy lassabban, mert a főkajákra nem marad gyomorkapacitásod. A főételt azt felsorolásból lehet választani, utána a desszert megint, ha kell, ha nem, hozzák. 

No és még valami, amire esküt tettem, hogy terjeszteni fogom: NINCS olyan, hogy bolognai spagetti! Ettől minden rendes bolognainak könnybe lábad a szeme és jóesetben jóindulatúan mosolyogva „nem érti” mit akarsz. 

Olyan van, hogy tagliatelle húsos bolognai raguval, de SOSE spagettivel. Mielőtt ez ügyben megírnátok, hogy ez hülyeség, gondoljatok bele mit szoktatok mondani, mikor valami förmedvényt valahol a világban elétek tesznek, mondván biztos szeretni fogod, ez ungarische gulasch... Én olyat is láttam nemzeti ételünk neve alatt, amiből kilógott a polipláb... 

Általában három napos egy ilyen leruccanás Pastalandre, így egy teljes nap meló van benne és teccés szerint két fél, ha délben érkezem és a harmadik nap délben távozom. 

Ha úgy szerveztem, hogy örömteli visszatérésem Sajtföldére péntekre esik, akkor épp belecsöppenek kicsiny családom pénteki tréningprogramjába, a két gyereknek kung-fu edzése van, amiről általában én gyűjtöm be őket. 

A másik leghétköznapibb munkás célpontom Pays Bas; megvárom, hogy kikódoljátok. Bármennyire is furcsa, ez az ország francia neve, ez nem zuzzerség. Na jó, „Alacsony Ország”, az Hollandiát, vagy The Netherlands-et takarja. 

Bírom azt a vidéket, elég lazák, a rengeteg bevándorló ellenére az egyik legliberálisabb hely, ahol valaha jártam, tehát otthon vagyok benne egyből.

sushi_etterem_templomban.jpgMagyarországon az amatőr Tömjén Zsótok és a magyar gárda kivonulna cakkos szélű és lyukas árpádsávokat lobogtatva, ha egy kiszuperált templomban sushi éttermet alakítana ki valaki.

A képen látható speciel Bergen-op-Zoom-ban található és az egyik legérdekesebb étterem / koncept, ahol volt szerencsém megfordulni / megtapasztalni, legalábbis Európában.

Eleve a templombelsőben elhelyezett design és mellé a rendelés & kiszolgálás rendje, mikéntje nagyon érdekes hangulatot teremt. Kis tabletszerű cuccokon kell a kajaképekre kattintgatni, így zajlik a rendelés, aminek következtében persze gyors az egész, a kiszolgáló személyzet csak hordja kifelé a sashimit, sushikat és egyéb herkentyűket. Kifelé, kabát visszavételezés közben meg kifizetjük a cuccot, oszt jóccakát. 

Hétvégeken, hogy csinálunk-e valami vérfagyasztót attól függ, hogy mennyire vagyunk cuzammen vagy részben kiütve a hét eseményei miatt. Sajnos manapság elég nehéz olyan szinkronba kerülnünk, hogy éppen mindenkinek hegymászni, vagy múzeumozni, vagy kirándulni legyen kedve, no meg ott van a kertészkedés, a XAMAX is, amire kell némi időt szánni. 

Ettől függetlenül pont most bogarásztam végig néhány év fényképgyűjteményét, ami alapján meg azt nem tudom mikor voltunk egyáltalán otthon?!

meccsen_1.jpg

meccsen_2.jpg

Tipikus hétvégi zuzzeres tevékenységek egy képen. Mivel gyűlölöm a sört, így pusztítom, ahol érem, miközben éppen XAMAX meccsen vagyunk a sok kis gyerekünkkel. 

halloween.jpgA lányom általában nem nagyon veszi, milyen eseményen van, a fiamnak hozzám hasonlóan bérlete van (ettől még nem nagyon érdekli a sültkrumplin kívül semmi a stadionban), a feleségem meg azon mereng, hogy „nincs is meleg, mit keresek én itt”. No meg próbálnak úgy tenni, mintha nem is ismernének, mert néha üvöltök mint a fába szorult féreg a bíróval.

A halloween egy jó móka a faluban, sikeresen elriasztottunk legutóbb is néhány bandányi kisebb termetű csontvázat, zombit és vámpírt a zasszonnyal, bár azért így is kiadtunk a kincstárból néhány falka sovány vaddisznóra való csokit, cukrot, almát és miegymást.

Olyan zombi is volt, aki mikor meglátott minket, engem pluszban egy kisbaltával a kezemben, sikoltozva futott el. Azt hiszem, nem értette meg a halloween lényegét. :)

neuchatel_1.jpg

neuchatel_2.jpg

Néha csak úgy szimplán Neuchatelben is jólesik egy séta, sör, eső. A gyerekeknek persze halvány lila segédfogalmuk sincs mire jó ez az egész, például telefonon írásban csetelni, játszani elég nehéz menet közben.

Ha valami nekem furcsa, akkor az, hogy mivel a gyerkőcök beleszületettek ebbe a vidékbe, nem nagyon érzem, hogy értékelnék, hogy nem egy Afganisztán, vagy Bivalybasznádalsó.

hegyen_1.jpg

hegyen_2.jpg

Hegyikecskéskedni is szeretünk, a képek a Pilatus csúcson kialakított komplexumon, az étterem ablakán keresztül, és a kilátóban készültek. Szintén zenész, mi lemegyünk hídba, a gyerekeknek is tetszik, de nekik ez nem akkora téma, mint a max. az Északi közép”hegység”hez szokott szüleiknek.

szalonnasutes.jpg

Zuzzerek tájidegen tevékenység űzése közben. A szalonnasütés nem mindennapos tevékenység Svájcban, nekik is vannak egyébként ehhez hasonlatos dolgaik, például amikor tűzrevetnek krinolinszerű kolbászokat fóliábatekerve és azt eszegetik aztán.

lyon_1.jpg

lyon_2.jpg

Elmaszkíroztuk magunkat, hogy ne ismerjetek fel minket. A képek Lyonban készültek mielőtt és miután elnáspángoltuk, ja nem, a portugálokat. Haláli volt, a fél stadionnyi portugál 90%-a franciául beszélt egymás közt és nagy részük velünk együtt Svájcból érkezett a meccsre.

baratokkal.jpg

baratokkal_2.jpg

Néha elszakadok a kiccsaládtól és a cimbikkel leigázzuk Münixet, vagy egyéb helyeket. Sajna harmadik kiadást nem ért meg, de a Rockavaria (közismert magyar nevén: Róka, várjá!) során sok sör folyt le a gigánkon és rengeteg kívánatos banda neve mellé került első, vagy sokadik pipa. 

Az első Rockavaria szerintem előbb-utóbb woodstocki magasságokba fog emelkedni; Metallica, Limp Bizkit, Testament, Kiss, Faith no More, Five Fingers Death Punch, Slayer és a többi, ésatöbbi... 

Ezennel és mostanra búcsúzom is, legalább megvan az éves Zuzzer adagotok. 

Maradok Bélátok, 

Jenő”

HÍRMONDÓ

Így játszanak egy hazatérő kisgyerek egészségével a magyar hatóságok

Az alábbi történethez nagyon nehéz mit hozzátenni, hiszen magáért beszél. Azért értjük mi, hogy mindent meg lehet magyarázni, de azzal a rendszerrel valami baj van, ahol egy testvérpár két tagja között ilyen különbséget tesz az állam. Magyarország, 2017.

„Két hónap után kitört belőlük a magyar”

„Aztán jött, a „könnyű neked, mert tudsz németül, és szerencséd volt”. Any@d!! :) Lehet, lehet, hogy szerencsém volt, de nagyon sokat tanultam én ezért a „szerencséért”. Jelzem, 39 évesen költöztem ki, és nem mosogatni jöttem.

Közel félmillió magyar fiatal élhet külföldön 

Noha a Központi Statisztikai Hivatal 2013 óta nem ad ki adatot a külföldre emigrálók számáról, az LMP számításai szerint a 20-40 éves korcsoportból 450 ezren élhetnek tartósan külföldön.

Már ázsiai munkásokkal építtetnek gyárat Magyarországon

Korábban elképzelhetetlen munkaerőhiány sújtja a magyar építőipart. Az egy dolog, hogy a környező országokból érkeznek munkavállalók, de arra is van példa, hogy több száz ázsiai munkással építtetnek gyárat.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr612402009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.04.05. 12:38:36

@London2009:

Az nem lehet!

Nem úgy volt hogy Magyarországon nem lehet jól élni?

Olvastam a neten.

2017.04.05. 12:38:49

Ez a tucskos arc, igaz? En ertem azt hiszem a kifogasokat, de engem amugy egyaltalan nem ez a stilus idegesit, hanem peldaul a filozofalos-erzelgos posztok, szerintem ezen jol el lehetett nevetgelni. Kolleganak pedig amugy tuti jo arc lehet, szerintem az olyan kellemetlen bunkok koze peldaul, mint amilyen en vagyok, kifejezetten hasznos ilyen jopofizos kollegakat telepiteni, mert oldjak a feszkot :D

Amugy pedig nagyon szepen koszonjuk a kepeket, nagyon meno az iroda, es ha nem lesz copyrightos a patent, akkor peldaul en is szeretnem tudni, hogy hogy kell soroshordot szerelni az irodai vizautomatahoz. :D

Illetve van megegy ilyen lenyeg megragadasom: "Majdnem lenyeltem a slusszkulcsot meglepetésemben. Ja, hogy nincs is slusszkulcsom... " En mar lattam ilyen autoreklamot, de elkepzelni se tudom, hogy ez hogyan mukodik, nem konnyebb ilyennel kizarni magunkat, ellopni, stb? Kerlek bocsass meg nekem a hulye kerdeseimert, engem itt a multkor azert cinkeltek, hogy meg automata valtos autoban se ultem soha, amugy pedig egy barlangban lakom.

2017.04.05. 12:44:42

@Golf2: "százzal zúzhatott volna intercityn." :D

London2009 2017.04.05. 12:49:45

@Horthy Miklós cselédje: Le vagy maradva szivi egy korrel!
Pont azt szoktam szajkozni, hogy nekem az ismeroseim tobbsege huz haza.
De en soha nem mondtam, hogy nem lehet Magyarorszagon jol elni annak, akinek van penze. Nekem tok jol van hala az egnek a csaladom, barataim. Semmi gondjuk nincs. Nekem sem volt. Ja, hogy ebbol nem lehet semmi kovetkeztetest levonni? Meg, hogy ez egy igen szuk mintavetel? Meg szerencsere csolatasom sincs es ennel tagabb a latokorom?
Meg, hogy a penz nem minden es en nem vagyodom Magyarorszagra? Tudom, ezek mar olyan magassagok amiket nem tudsz megerteni.

London2009 2017.04.05. 12:50:56

@mojyo: de monacoi barlangban nem?
Pedig nagyon kis csecse a slusszkulcs nelkuli auto. Foleg olyannak mint en, aki minden heten elhagy egy kulcsot. :D

2017.04.05. 12:58:33

@London2009: De pont az a lenyeg, legalabbis a Maseratival, hogy akkor is latszik, hogy azt vezetem, hogy ha epp nem vagyok benne, mert a kulcs ott fityeg, es eleg csak olyan figyelmetlenul megporgetni meg jatszogatni vele, hogy mindenki vegye a lapot. :D

De amugy tenyleg, hogyan mukodik? Mitol indul el ha nem a kulcstol? Hogyan tudja az auto, hogy te, az illetekes tulajdonos nyitod ki, es nem pedig a tolvaj?

Dikusz 2017.04.05. 13:08:52

@London2009: olyan kulcsok kellenének akkor neked, amik semmit sem nyitnak, csak direkt elhagyásra jók:)

2017.04.05. 13:17:33

@mojyo: Hm, hát én nem vagy egy nagy autó-specialista, de laikusként engem is érdekelt, igy kissé utánanéztem. Háááát, én nem lennék nyugodt, bár a céges koccsi legalább nem az én károm lenne ;)
www.vezess.hu/hirek/2017/03/21/ha-ezen-a-listan-rajta-van-az-autod-nagy-baj-van/

zuzzer 2017.04.05. 13:26:13

Bocs, ha ismétlem magam, szaraxik a mobilom.
Üdvözlezem küldöm Teneriférôl (szégyenlem is magam ;) ), nem nagyon tudok érdemben hozzászólni, mert sürgôs napoznivalóim támadtak ;) kössz a hsz-ket! Jenôtök, Zuzzer, vagy Attila?

London2009 2017.04.05. 13:27:33

@mojyo: @Pink Petsch: ez egy jo cikk. Pont igy nez ki. Ennyit is tudok kb. rola en is. Nem ertek ilyen autos dolgokhoz kulonben egy fikarcnyit sem. :D

London2009 2017.04.05. 13:29:29

@Dikusz: rengeteg van abbol is. Fogalmam sincs, hogy kerultek a hazba es, hogy mit nyithattak valaha. A szuleim kulcsait is veletlenul elszoktam hozni Londonba, ugyhogy van beloluk most jelenleg pont 3 csomonyi. No de majd visszaszolgaltatom oket, becsszo! :D

2017.04.05. 13:31:35

@zuzzer: Ok, de miért szégyelled magad? Naptejet ne felejtsd.

2017.04.05. 13:32:36

@zuzzer: Ok, de miért szégyelled magad? Naptejet ne felejtsd.

2017.04.05. 13:35:52

@London2009: Mna, akkor megnyugodtam, hogy keresni és szürni legalább tudok ;)

macamuca [IHUN] 2017.04.05. 13:38:55

A korábbiakhoz hasonlóan nekem nagyon bejövős volt ez az írásod is, a következőig rárepülök a blogodra.
Tschók Bélának, big hug Jenőnek, Zuzzer húzzon el írni. A főnöknek meg üzenem, hogy nézelődjön kifele a zablakon, sok szép dógot láthat, ha kitartó és nem adja fel, egyszer majd női ipari alpinisták puceválják az ablakokat a napfelkeltében himbálózva...
:)))

DieNanny CH 2017.04.05. 13:48:08

@mojyo:

"amugy pedig egy barlangban lakom. "

Nahát, Monaco-ban van barlang? és hogy fér be a Ferrari?

:-)

DieNanny CH 2017.04.05. 13:49:49

@London2009:

Na, megelőztél. És most látom, nem Ferrari van, hanem Maserati...

DieNanny CH 2017.04.05. 13:53:16

@mojyo:

Egy gombot kell megnyomni a műszerfalon, attól indul. Még valamit előtte kell csinálni, de nem emlékszem; egy családomnál vezettem kétszer, de nekem nagyon bonyolult volt az indítása, úgyhogy már el is felejtettem.
(De azért be tudtam vele menni Bécsbe kétszer is, meg vissza. Szóval, össz-vissz 3 órát vezettem ilyet. Persze, automata sebváltóval. Vagy eleve a kulcsnélküliek azok? Mert ezt sem tudom...)

BlueCorsa 2017.04.05. 13:53:43

Irodai/ IT adminisztratív meló az enyém is, egyszer otthonról dolgoztam, kisfiam (aki 7 eves volt akkor) nézte egy darabig, hogy számokat írok innen-oda, meg leveleket küldök stb. , és a legnagyobb döbbenettel kédezte, hogy "Anya, te EZÈRT pénzt kapsz????" :-DDD

Poszthoz: Nagyon tetszett , sajnos (vagy nem), értem, mi a csízió... viszont az jött le, hogy amellett, hogy multi meg lélektelennek tünö nagy modern épület, az emberek le tudnak együtt ülni enni, meginni egy kávét vagy sütizni, és gyönyörü környezetben van.
Nálunk az irodai kilátás 2 féle lehet: 1. a gyárépületekre, 2. a raktárakra, sok szép kamionnal. Háttérben vasút.

Golf2 2017.04.05. 14:00:55

@London2009: Nem vonatozna 300-al,nüsáteli tó helyett nemzeti tavat nézne okos kerítésen át,ez nem tündérország,itt Lucifer a fönök.

Golf2 2017.04.05. 14:04:42

@BlueCorsa: "háttérben vasút" kisvasút?

adg 2017.04.05. 14:06:02

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: annyira azert nem bonyolult. :)
Ralepsz a fekre es megnyomod a gombot. A valtonak P-ben kell lennie, ha automata. (Kulcsos kocsi is csak P-ben indul, esetleg neha N-ben is) Ha nem, akkor gyanitom, a kuplungot is le kell nyomni (esetleg uresbe kell tenni a valtot). Utobbit nem probaltam, csak igy kepzelem. :)

London2009 2017.04.05. 14:08:41

Amugy erdekes, hogy mindenki szomoru melonak tartja a multis munkat. Az epulet is lelekolo, meg a munka is monoton stb. De ezt en pl. csak megcafolni tudom.
Egyszer dolgoztam egy kisebb cegnel itt Londonban. Ez volt az elso londoni munkam. Annyira utaltam! Egy normalis kave automata nem volt az irodaban, ugy kellett a ket szekkel mellettem ulo holgyet megkerni, hogy ugyan utalja mar a fizetesem. Mindenki tudta, hogy a masik mit csinal eppen, ki a ferje, mije faj, mindez egy 10m2-es legterben. Ki nem alltam az egeszet. Alig vartam, hogy felvegyenek egy multihoz, ahol csak egy szam vagyok a rendszerben. A fizetesem pontosan, keres nelkul megerkezik. Senkit nem erdekel, hogy mi van velem, csak tudom csinalni a dolgom. Szuper kilatas van a magasbol, remek a menza, ajandek gyumolcskosar, kave, pool asztal, legkondi, magan nyugdij es egeszsegbiztositas, parkolo, fizetett gym stb. stb. Mi ebben a lelekolo? Ha meg van kedvem a kollegaimmal kajalni, lereszegedni vagy eppen erdeklodni feloluk, azt is barmikor megtehetem.

DieNanny CH 2017.04.05. 14:09:31

OFF

Amikor problémátok volt a blogon keresztüli üzenetküldéssel, miszerint: "A nickben nem engedélyezett karakter található" , akkor kinél hogyan oldódott meg?
Már, ha megoldódott.

2017.04.05. 14:09:54

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Jo, jo, de hogy jutsz be az autoba a muszerfalig, engem ez erdekel leginkabb? A riaszto gombbal nyilo autokhoz is kell ugyebar a kulcsnak legalabb a felso resze, no de ha nincs kulcs akkor...?

London2009 2017.04.05. 14:09:58

@Golf2: de ott meg lennenek nagyszulok, unokatestverek, regi haverok, Balaton, haverok, buli, Fanta, hat nem erted? : )

DieNanny CH 2017.04.05. 14:11:32

@adg:

Én elhiszem neked, egy kis gyakorlással tizedjére már csukott szemmel is ment volna, ez biztos.

:-)

Dikusz 2017.04.05. 14:11:57

@London2009: hihi, pedig felajánlottam volna nagyon szívesen az itthon lévő felesleges kulcsaimat, hogy ne olyanokat hagyjál el, ami fontos.
Nekem régebben az volt a mániám, hogy különböző fityegőket aggattam a kulcsaimra (azért, hogy ne kelljen kotorászni a táskámban), öt kulcshoz volt kb 15 kis mütyür. Egy idő után már mindenhova beleakadt, meg kiesett vele együtt minden a tatyóból, ezért abbahagytam.

DieNanny CH 2017.04.05. 14:13:41

@mojyo:

Már erre sem emlékszem, szerintem a nyomógombos rész az volt a kulcsból.

:-)

adg 2017.04.05. 14:17:09

@mojyo: van "kulcs", egy kis jelado. Annak nalad kell lennie, ha eleg kozel van a kocsihoz, akkor kinyithatod az ajtot, es a motor is csak akkor indul.

Tehat ehhez is van kulcs, csak nem kell elovenni, eleg ha az atlagnoitaska aljan van a 4 m3-nyi kacat kozott valahol, es evek ota nem is latta senki. :)

2017.04.05. 14:19:18

@Dikusz: Amikor iskolas voltam, nekem is ez volt a maniam, meg amugy is buli volt, hogy hatalmas kulcscsomom van es minden szir szar rajta log. Aztan elhagytam, az egeszet... :( Az osszes kis imadott szir szarom egyben volt, csupa kedvenc dolog, szazeves retro dolgok a hetvenes evekbol a szuleimtol, meg mittudomen, es hat ugye a tobbi iskolas gyerekek nem fognak egy ilyen igazi kincset csak ugy leadni a talalt targyak koze. Szomoru vagyok meg mindig, ha ragondolok, hogy milyen hulye voltam, azota sose tartok egyben semmilyen kedvenc dolgot.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: De akkor az meg csalas, mert akkor az nem is igazi kulcsnelkuli, hanem ugyanugy kell hozza legalabb valami nyomogombos valami, vagyis van valami tovabbra is, amit el lehet hagyni. :D Akkor meg minek ez az egesz, ugyebar.

Shaktee 2017.04.05. 14:21:40

@mojyo: Uhhh..170 éves! Nem én vagyok a blog vénje :P

DieNanny CH 2017.04.05. 14:25:59

@mojyo:

Szerintem is inkább a mai modern világban elég lenne ujjlenyomat, vagy megismerné a hangomat, vagy a retinámat. A legjobb mégis az - ez valóban létező technika! -, hogy egy mini csip van beültetve a hüvelyk- és mutatóujj közé a bőrbe, ezzel autót nyithatsz, lakást is, bevásárlásnál fizethetsz. Ez tetszene. Persze, a rosszakaratúak akkor a kezemet vágnák le, nem pedig egyszerűen megfújnák a táskámat, benne minden vicik-vacakkal.
:-D

2017.04.05. 14:26:29

@adg: De akkor ezt is el lehet hagyni, tehat nem is olyan hu de forradalmi kenyelmes megoldas, mint amilyen megfontolasbol @London2009 venne ilyet, sot, azt kell higgyem, hogy meg sokkal konnyebben elveszik, ha nincs rajta azon a kulcs csomon, amit a lakas ajtohoz is hasznalsz.... Meg mi van peldaul, ha a kabatzsebbel egyutt peldaul megforgatod a 40 fokos pamutprogramban? Vagy peldaul, ha a taska aljaban tartja valaki mar evek ota, az meg maga a dogunalom, hiszen akkor mindig ugyanazzal a taskaval kell evek ota jarni a munkaba, mert mire megtalalja az ember az aljaban, hogy atrakja a masik zsebebe, addigra elkesik, akkor meg gyorshajtania kell megbuntetik, megnohet a biztositasi dij, nem tudja fizetni a csekket es ehenhal! Szoval hulyeseg.

2017.04.05. 14:33:24

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hat ez az, kivagnad a szemed, levagnad az ujjad, tok para szerintem.

Nekem az a velemenyem az "okos" technologiarol, hogy csak problemakhoz es boldogtalansaghoz vezet, es szerintem amit azzal a szoveggel akarnak neked eladni, hogy a te kenyelmedert van, az valojaban a kontrollt akarja elvenni toled. Hat nem, sajnos a kontroll, a sajat eletunk, egeszsegunk, testunk, lelkunk, gondolataink, targyaink, adataink es egyeb mindenmunk feletti rendelkezes joga az bizony a boldogsag, az egyensuly es a lelkibeke egyetemes alapfeltetele, es nem vagyok hajlando kiadni a kezembol, meg akkor se, ha egy logikatlan, bonyolult, oskovulet control freak dinoszaurusz leszek tole a mai hipszterek szemeben, uff! :D #regenmindenjobbvot

Dikusz 2017.04.05. 14:33:51

@mojyo: tökéletesen megértem, hogy sajnálod.
Sokszor a mások számára értéktelen apró kis vacakok a kedvenceink, régi emlékeket idéznek, pláne ha a szüleink régi dolgai is köztük vannak.

Az autós témához: ha nekem lenne kocsim, akkor olyan kulcstartó kellene, ami azt jelzi, hogy hol hagytam a parkolóban a kocsit, mert egyébként nem tudnám hol parkoltam le. A tájékozódási képességem nem a legjobb (szabadidőmben szoktam túrákat vezetni:)

adg 2017.04.05. 14:34:33

@mojyo: nincs benne semmi forradalmi, egy szimpla kenyelmi funkcio. Ugyanugy rateheted a kulcscsomodra ezt is, nem feltetlen kell kulon tartani, csak nem kell elovenned. Ha pl a gyapjukabatod az egyik kezeden log, a masikban meg ot szatyor es esik az eso, akkor nem kell a kulcsot kikotorni valahonnan, hanem csak kinyitod az ajtot, es bent is vagy. Es meg ott sem kell elokotorni, mert indithatod anelkul.
De amugy tenyleg semmi rendkivuli nincs benne, ennel vannak hasznosabb dolgok is az autozas tortenelmeben, hogy csak egyet mondjak, pl az onindito. :D

Dikusz 2017.04.05. 14:36:40

Csodálatos napom van egyébként, sikerült -egy hülye cikk alapján- pár embert behülyítenem, hogy mától van BKV-sztrájk Budapesten. Pedig csak 18-tól lesz. Hívhattam vissza mindenkit, hogy bocs.

mojyo (törölt) 2017.04.05. 15:11:53

@adg: :D Ertem, hat igen.

Most meg mar olyan autoreklamot is lattam, hogy wifi is van benne, hogy annak mi ertelme van, azt nem tudom.

Az a vicc jutott meg eszembe, hogy "ne haragudjon, de abban az arkategoriaban amit maga keres, a kerek is egy extra kenyelmi funkcio." Mar nem tudom hol hallottam, talan valami filmben volt. :D

Főgebra 2017.04.05. 15:24:07

@mojyo:
Nade mojyoka!
A te autódban rajtad kívül soha senki nem utazik?
Lehet, hogy kifejezetten előnyös a wifi, mert amíg mentek, az internettel van elfoglalva és nem macerál, hogy miért úgy kanyarodtál, ahogy, stb....

London2009 2017.04.05. 15:27:39

@Dikusz: @mojyo: Amugy,hogy folytassam a kulcsokkal kapcsolatos magikus kapcsolatom reszleteit… Jartunk ugy, hogy a ferjem elutazott es veletlenul elvitte a kocsikulcsot. Ez persze hetfo reggel derult ki, mikor mar amugy is kesesben voltam. Na mondom ez remek, mi a szaxt csinaljak. Majd beugrott, hogy lattam az agynemutartoban, szoval az agynemutartoban egy potkulcsot. Hol mashol ugye? Az, hogy ez mikent ugrott be es mit keresett ott, az egy orok rejtely marad. Felrohanok az emeletre, agynemu tarto ki es ott a potkulcs! Meg van a haza mentve! Na a nagy mergemben elkuldott smsre azonnal irtam is, hogy ha meg nem olvasta akkor inkabb ne is olvassa, mert nem ugy ertettem es mar megtalaltam a potkulcsot, semmi gaz!
Erre visszairt, hogy milyen potkulcsot, nincs is az autonak potkulcsa. Mondom mar, hogyne lenne, megtalaltam es azota is azzal megy. Erre mondta, hogy de az nem a potkulcs, hanem a regi kocsinak a kulcsa es ertsem mar meg, hogy nincs potkulcs.
Ugyhogy ennyit a rohadt biztos slusszkulcsokrol… siman nyitotta az uj autot, a regi ugyanolyan tipusu es markaju auto kulcsa… Azota is azzal jarok! :D

2017.04.05. 15:32:52

@London2009: Nem mindenkit elégit ki, ha csak egy szám egy rendszerben ;) Oké, poént félretéve. Ez nagyon fasza addig, amig minden flottul mükődik, nincs "különvélemény" (nem szó szerint, azért van idézőjelben). A multiknak van egy kialakult mükődési algoritmusuk, amig bele tudsz illeszkedni, amig nem jut olyasmi az eszedbe, hogy ilyen-amolyan okok miatt te ettől eltérnél, addig fasza és oké. Amint valami egyéni szocproblemed van, megáll a tudomány, mert alapvetően senki sem tud intézkedni egy egyéni esetben. A közvetlen főnököd kötik a cég policy szabályok, az ő közvetlen főnökét is, a CEO-t meg még egyikük sem látta élőben. Meg különben sem foglalkozna ilyen "semmiségekkel".
Ezt persze általában véve irtam.
Persze, az általad emlitett mini-iroda is szivás. Úgy valahol a kettő között, ha kérhetem ;).

adg 2017.04.05. 15:32:55

@Dikusz: hat a wifire vegkepp nincs mentseg. :D

@Főgebra: hat, szinte barmelyik mai telefon siman siman hasznalhato egy beepitett wifi helyett, hot spotkent. Arra szepen felcsatlakozhatnak az utasok kutyui. Es akkor nem kell meg egy elofizetes, kartya, mittudomen hogy mukodik.
Mar persze, ahol van civilizacio, nalunk pl varoson kivul nem hogy mobil net, de meg telefon sincs. :))

mojyo (törölt) 2017.04.05. 15:35:00

@Főgebra: Nalunk nincs ilyen, hogy ki miert kanyarodik ugy, ahogy, mert nekunk ezek nem fontos dolgok, hogy a masikat leuraljuk. Meg aztan ugyebar, jo-e az nekem, ha az internettel van elfoglalva, es nem engem maceral, hanem azzal traktal, hogy ki mit irt ki a Facebookra? :D De meg akar azzal a helyzettel is, marmint, ha maceralnak, sokkal-sokkal konnyebben meg tudok birkozni, mint ha peldaul meghekkelodne az auto es fanak mennenk, vagy esetleg a Facebookomra posztolja, hogy epp merre es hol jarunk, es mennyi ido volna az alatt az ido alatt kiramolni a lakast, vagy esetleg a rendorsegnek kuldi az uzenetet, hogy epp most leptem at a sebessegkorlatot, vagy egy csomo ilyen dolog.

Az ember amugyis azert utazik, hogy jol elbujjon a sok internetes baromsag elol, nem? Az auto az egy ilyen logisztikai szakralis ter, egy szentely, ahova nem szabadulhat be semmi kulso szennyezes. :D

Demi78 2017.04.05. 15:36:37

Azert a Limp Bizkit egy lapon rockegyuttesekkel, ez meltanytalan rajuk nezve:) - egy HC-s

adg 2017.04.05. 15:36:59

@mojyo: hat az elozot nem tudom, hogy varazsoltam dikusznak, de mindegy. Szoval neked szantam.
Azt hiszem, ez jel volt, ideje aludni. :))

Hari Seldon 2 2017.04.05. 15:58:27

OFF

EZ tényleg igaz lehet?
NEM csak tréfa?

444.hu/2017/04/05/a-szolgasag-elhulyit-a-magyar-kozszolgalati-teve-beszopta-hogy-repulogep-hordozot-epit-csehorszag

Itt a bejàtszàs: két percnél van a riport:
www.mediaklikk.hu/video/v4-hirado-m1-2125-2017-04-04-i-adas/#

Most a àllami hirado, vagy a 444 csinàt poisson d'avril-t?

ON

Herr Géza 2017.04.05. 16:02:26

@Dikusz: Ha neked lenne kocsid és a Google Maps-et használnád navigációra, akkor ezt a megtalálós funkciót alapból tudná. Csak szólok.:)))))

montroyal ( CAN qc) 2017.04.05. 16:04:32

off na neeeeee back to the reality.....most azert vagyok itt hogy dolgozzak ?

hdnctrl 2017.04.05. 16:14:35

A szöveg stílusa alapján az életben iszogatásokra tökéletes, munkatársnak gyilkosan fárasztó fickó lehetsz. De gratulálok, hogy összehoztad a munkát Svájcban. Nem könnyű. Viszont honnan vettél ennyire fos fényképezőt a mobilodba?

London2009 2017.04.05. 16:14:37

@Pink Petsch: Kulonvelemeny. Mert egy kisebb cegnel ha van kulonvelemenyed, ahol ha megszakadsz is a tulajdonos fia lesz a CEO, ott fognak rad hallgatni? Itt akkor mar sokkal inkabb meghallgatjak a kulonvelemenyedet. Illetve megadjak azt a latszatot, hogy tudod hallatni a hangod. Vannak forumok, ilyen olyan ertekezletek, gyulesek stb. Most vett meg a ceg par eve 2 billio dollarert egy szerintem nullat erto masik kis ceget. Ertem en, hogy konkurencia es igy inkabb megvettek mint, hogy kesobb gondot okozzon ez a kis mocsok ceg, de nekem az a kulonvelemenyem, hogy ez egy hulyeseg volt. Olyan ocska ez a cucc, hogy komoly konkurencia soha nem lett volna belole. Kar volt ennyi penzt rakolteni. Na ez a kulonvelemenyem. Nyilvan rengeteg embert erdekel. Emiatt en meg tok szomoru kellene, hogy legyek? Banom is en! Az erdekel, hogy fizessenek, tudjak hova fejlodni, legyen biztos helyem, ha beteg vagyok fizessenek, ha elmegyek gyereket szulni visszavegyenek es amugy meg leginkabb hagyjon mindenki beken. : ) Ugyhogy nekem nem is kerdes, hogy hol dolgozom szivesen.

2017.04.05. 16:24:12

@London2009: Hm, szerintem te átsiklottál mind az idézőjel, mind afelett, hogy külön jeleztem: "valahol a kettő között". Azaz valahol a multi és a családi vállalkozás között. Ami túl kicsi ahhoz, hogy személytelenné váljon, és csak a cég-policy legyen a meghatározó, illetve túl nagy ahhoz, hogy azt is tud, milyen szinüt hányt a kolléganőd gyereke, mert elrontotta a gyomrát éretlen szilvával.

Herr Géza 2017.04.05. 16:28:29

@London2009: 1+ :)))) Nekem egy (!) multinál csak két bajom volt: nem voltam olyan szerencsés, mint Zuzzer, így egy valaha tárgyalónak készült (értsd ablaktalan) irodát sikerült megcsípni, azaz nem, hogy a neuchateli tavat, de az aktuális napszakot sem láttam/érzékeltem és olyan zegzugos volt az épület, hogy még a második héten is csak egy tekercs cérnával mertem elindulni a WC-re. Emellett a különböző szintek/épületrészek/liftek ajtajai valami számomra követhetetlen logika szerint nyíltak (vagy nem) a mágneskártyámra, azaz, ha a kantinba lementem a C/2-es lifttel, akkor vissza tuti csak a H/6-ossal jutottam. És akkor a H részlegből még vissza is kellett jutnom a C-be. Pedig alapból jól tájékozódok épületen belül is. :))))))
Ja, és a bónusz: a very fasza cégnek a Vodafone-nal volt "flottás" szerződése a mobiltelefonokra. Az épületben minden szolgáltató kiváló térerőt tudott, kivéve a Vodafone-t. Az nem volt "fogható". Sehol. Az ügyfélnek meg magyarázd el, hogy ezen a számon bármikor hívhat, de ha az folyamatosan "nem kapcsolható", akkor nem nyaralok, hanem az irodában vagyok... :))))

Herr Géza 2017.04.05. 16:34:47

@scuynat: Munkatársnak fárasztó? És főnöködnek? :)))))

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.04.05. 16:36:38

@Pink Petsch:

A kupiban dolgozol még, vagy már szakácskodsz?

London2009 2017.04.05. 16:38:57

@Pink Petsch: Egyebkent dolgoztam ilyen helyen is. :D
Multinak nem neveznem mert nem voltak ahhoz eleg nagyok, de semmikeppen sem volt csaladi vallalkozas mar, bar ezelott par evtizeddel annak indultak. Ott jol is ereztem alapvetoen magam. Semmi gond nem volt, azt leszamitva, hogy rosszul fizettek. Na es tok jo, hogy evente elutazott az egesz ceg nyaralni, mert mi egy nagy csalad vagyunk, de ez kit erdekelt. Engem tenyleg csak az erdekel, hogy mennyit fizetnek. Ez lehet, hogy nem jo, de ez van. Ugyhogy az egy szuper hely lett volna es leginkabb olyan tipusu csajok dolgoztak ott, akiknek a munka inkabb csak egy hobbi volt. A gazdag ferjuk megteremtett mindent, ok pedig csak belibegtek az irodaba beszelgetni, meg igy legalabb volt ok arra, hogy reggelente puccba vagjak magukat. Na most en akkor csoringer, friss bevandorlo szinglikent nem igazan tudtam ezzel a lepest tartani. Az iroda kulonben a Sohoban volt es imadtam azon a kornyeken dolgozni. Kulonben luxus termekekkel foglalkozo ceg volt, ugyhogy elveztem a Prada, CH, Nina Ricci stb. promo cuccokat zsakszamra hazacipelni. De hiaba ereztem, hogy ott valamennyire szamitott es lattam a munkam eredemenyet, attol meg nekem mindig a piz kell a zsebbe. Ugyhogy leptem. Azota is onnan vasarlom az osszes karacsonyi ajandekomat a ceges dolgozoi vasaron pennykert. :D

London2009 2017.04.05. 16:48:23

@Herr Géza: Ezen a cernagomolyagon meg ablaktalan szoban irto jot nevettem. Pedig ugye en most dolgozom. Ugyhogy ne nevetess kerlek.
No ehhez annyit tudok hozzafuzni, hogy en a 8S6 blokkban ulok. Gyakran van az, hogy keresek valakit es o meg a 12E18-ban ul. Kosszepen. Azt viszonylag gyorsan megfejtettem, hogy az elso szam az emeletet jeloli. OK, tiszta sor. De mire rajottem, hogy a betu az egtajat jelol? Azt a megvilagosodast oregem! Ugyhogy azota csak fel ora megtalalnom valakit egy emeleten. Az utolso szam meg mindig nem tudom micsoda. Nem baj, majd jovore hatha rajovok.
Hatodik eve vagyok Canary Wharfon es most mar mondhatom, hogy ha elindulok a fold alatt valamerre, akkor eleg nagy valoszinuseggel tudom, hogy a fold folott hol fogok kikerulni. De ebben hat ev munkaja van kerem!
Amugy is irto bena vagyok, egyszeruen hianyzik a fejembol ez a koordinacios kepesseg, ugyhogy tiszta szivas volt engem egy ilyen kornyezetbe belehelyezni, ahol mindenfele mozgolepcsok, kanalisokon ativelo hidak, foldalatti plazak, meg tomegkozlekedesi eszkozok kavalkadjabol all a vilag. De megoldottam! Mondjuk leginkabb most is a boltok es ettermek alapjan tajekozodom. A Café Nero mellett, a Michael Kors folott es a White Company sarkan stb. :D

2017.04.05. 16:52:22

@Herr Géza: Ahham, szóval a munkaidőd felét az töltötte ki, hogy visszatalálj az irodáda :DDDD

2017.04.05. 16:56:25

@London2009: Ok, hát azt nem emeltem ki külön, hogy a fizetés azért legalább akkora legyen, hogy ne küzdjön az ember filléres gondokkal, de gondoltam ez magától értetődő. Viszont pennykért kapod a világmárkákat azóta is, úgyhogy nem rossz ;). Meg a Soho sem :)

mojyo (törölt) 2017.04.05. 16:58:51

@Herr Géza: Meg fonoknek is hagyjan, de ugyfelkent, azt kapd ki.... :D

London2009 2017.04.05. 17:05:38

@Pink Petsch: Filleres gondjaim nem voltak, de eleg nagy volt a kontraszt a meno cuccok meg a kis egerragta studio lakasom kozott. No de mindegy is mar, reg volt, tan igaz sem volt… :D

fhdgy 2017.04.05. 17:24:47

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Én úgy "oldottam meg", hogy a másik gépemről írtam, amin rendes operációs rendszer volt, és nem winfosh.

montroyal ( CAN qc) 2017.04.05. 17:28:33

@London2009: A gazdag ferjuk megteremtett mindent,

erdekes .. ez kivetel lehet .. altalaban a nok nem a ferjuket kihasznalva érnek el mindent :-)

London2009 2017.04.05. 17:34:37

@montroyal ( CAN qc): Azokrol a nokrol akik ilyen tingli tangli munkakban, azt is hobbiszinten vegezve, leginkabb a munkahelyi csevelyert tipegnek be reggelenkent az irodaba, kenytelen vagyok azt feltetelezni, hogy a tobb millios londoni ingatlan inkabb a ferj keresetenek koszonheto. Aztan persze lehet, hogy en tevedek es ez mind a kemeny munka eredmenye, amit csak en nem latok. : )

montroyal ( CAN qc) 2017.04.05. 17:39:04

@London2009: ez mind a kemeny munka eredmenye,

lehet csak nem az iroasztal mellett.. az asztalon ... csak a fonok asztalan ..:-)... OK csak nagyon raérek semmi munkam ...

2017.04.05. 17:40:08

@London2009: Ja, hogy neked is milliós londoni ingatlan kellett volna, mert az megy a Prada táskához? :DDD
(viccvóut!!!)

London2009 2017.04.05. 17:43:26

@montroyal ( CAN qc): Amugy a viccet felreteve tenyleg az volt a felallas, hogy volt mar egy par gyerekuk es kerestek valami egyszerubb munkat mert meguntak az otthon ulest. Ez meg egy nagyon kellemes kornyezet, konnyu munka, nulla tulora, szep termekek, vagany iroda es ez igy tokeletes volt nekik. A penz meg annyira nem szamitott, mert volt boven.
Nekem munkam is lenne, csak sokkal egyszerubb most ide irogatni, mint rendesen nekilatni. Inkabb maradtam volna a szep es konnyu sohoi irodaban. Lehet, hogy jobban jartam volna. :D

London2009 2017.04.05. 17:45:07

@Pink Petsch: Tokeletesen latod! A legjobb melo lett volna, ha mar lett volna egy papa melle aki penzel es nem a fizetesembol kellett volna megelnem. De igy sajnos, maradt a valo vilag. :P

montroyal ( CAN qc) 2017.04.05. 17:46:36

@London2009: es ezek meg nem a leggazdagabb ferjel rendelkeztek mert azok altalaban sajat butikot artgaleriat stb kapnak amit ok vezetnek de egy petak hasznot nem hoz de elfoglaljak magukat es az ilyan IN ..

2017.04.05. 17:48:35

@London2009: Milyen kár, hogy a sugardaddyk intézménye akkoriban nem volt annyira népszerü, mint manapság :DDD
(ez is!!!)

DieNanny CH 2017.04.05. 17:49:43

@fhdgy:

Ó... Hát, én olyat nem tudok. :-(

London2009 2017.04.05. 17:51:52

@montroyal ( CAN qc): persze. Ez csak egy sima middle class pelda, semmi kirivo eset. De nyilvan itt Londonban mindenki mosogat amugy.

Főgebra 2017.04.05. 17:53:20

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Úgy emlékszem, a Kámpicsnak is volt vele gondja, aztán ha jól tévedek, a tárgy mezőbe nem írt semmit és akkor jó lett!

Nem biztos, de így emlékszem, hogy valami triviális szarság volt.

fhdgy 2017.04.05. 17:53:30

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: akkor próbáld meg azt, hogy a blogon kérd meg címzettet, hogy küldjön neked egy privát üzenetet, arra már tudsz válaszolni.

fhdgy 2017.04.05. 18:00:05

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Főgebra: akkor van gond, ha a címzett nickjében olyan karakter fordul elő, amelyik nem kódolható az ANSI kódrendszerben. Ilyenek pl. Az ékezetes nemzeti karakterek.

Golf2 2017.04.05. 18:25:03

@montroyal ( CAN qc): Jó szelet! Visszafújta a ladikot a passzátszél?

Golf2 2017.04.05. 18:28:45

@Herr Géza: És fogtad közben a cérna végét? Kêpzeld ha 1 rántással visszahúztak volna...

Herr Géza 2017.04.05. 18:32:09

@Golf2: Akkor jött a GPS. :))))

LittleG (uk) 2017.04.05. 18:42:56

@London2009: Ez milyen erdekes, en most pont az ellenkezojen megyek at, egy 5000 alkalmazottastol megyek epp at egy 16 alkalmazottashoz. En leszek a 17. :) Aztan majd lehet visszavagyok szamnak, de most elegem lett abbol hogy szamba se vesznek, es ugy hoznak nagy hordereju dontest rolam, hogy hiaba protestaltam, hogy en azt nagyon nem akarom csinalni es el fogok menni, ha ez igy marad...

Meg jo, hogy nem kavezom, az nem fog hianyozni :P de mas dolgoo meg biztos igen...

Főgebra 2017.04.05. 18:56:27

@fhdgy:
Ha előkerül a Kámpics, akkor majd jól kifaggatom, mert amire 100% emlékszem, hogy valami nevetséges dolog volt.
Ez pár nappal azután volt, hogy te küszködtél vele.

2017.04.05. 18:57:10

Ááállat vóóót!

2017.04.05. 19:14:51

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @fhdgy: @Főgebra:

"akkor van gond, ha a címzett nickjében olyan karakter fordul elő, amelyik nem kódolható az ANSI kódrendszerben."

Jól mondja gebra, nálam a tárgy mezővel volt gond.
Adg-nek próbáltam írni épp, szóval az ő nickjével nyilván semmi gond, még a sajátomat is megváltoztattam, hogy ne legyen benne "á" betű, de semmi.

Aztán valamiért kitöröltem a tárgy mezőből egy "ó" betűt tartalmazó szót, és voilá.

Egyébként pont az ragadott meg az esetben, hogy mennyire kell valamit vacakul megcsinálni, hogy a hibaüzenet helytelen legyen, ráadásul még elírás is legyen benne? Világ kakái, egyesüljetek.

Dikusz 2017.04.05. 20:38:20

@adg: még jó, hogy írtad a választ @mojyo: -nak szántad. Már kezdtem azt hinni, én vagyok a hülye, amiért nem értem a wifit, és kezdtem tűvé tenni a lakást a mentségért:)))

DieNanny CH 2017.04.05. 20:56:37

@fhdgy:

Semmi ilyesmi nincs a címzett nickjében, az angol abc betűi csak. Ja, mondjuk zárójel meg perjel igen. Az lehet a baj?

DieNanny CH 2017.04.05. 20:58:40

@Nagy kámpics:

OFF

Hú, megpróbáltam, nem töltöttem ki a tárgyat. Erre az a baja, hogy nem töltöttem ki a mezőt. Erre beírtam egy pontot. Sikerült!!! Köszi.

montroyal ( CAN qc) 2017.04.05. 21:08:35

@Golf2: sajnos .. es pont a melohelyre ..

blackhairlady 2017.04.05. 22:45:54

@London2009: Ugy tudom, tavoli rokonok vagyunk, az iden nekem is veszel onnan egy kis karacsonyi ajandekot? :)))

Shaktee 2017.04.05. 22:46:07

@montroyal ( CAN qc): na hazatanáltál? :)

Ácsolják a teraszokat a piacon! :) (ottawa)

blackhairlady 2017.04.05. 22:53:49

Nagyon jo poszt volt, nekem eddig sem volt bajom Zuzzer stilusaval. Koszi es jo nyaralast Tenerifen :)

kék madár 2017.04.06. 01:17:42

valoban nem tudtam elolvasni, annyira faraszto a stilusa. De meg kinoheti, nem minden tinedzser marad ilyen

Shaktee 2017.04.06. 02:09:36

@kék madár: jó srác peig, kicsit adds :)

montroyal ( CAN qc) 2017.04.06. 02:48:22

@swing gitan: Ottawa .... akkor Nordik... nemsokara megyunk aztatni magunkat .. a Calypsot kevesbe szeretjuk tavaly volt berletunk de nagyon megszalltak a kendosok ..

Főgebra 2017.04.06. 08:57:10

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Én is örülök, hogy az operációs rendszer cseréje nélkül is sikerült leküzdeni a problémát!

Ugye mondtam, Kámpics mindent tud!

Shaktee 2017.04.06. 13:58:54

@montroyal ( CAN qc): Te is csak a cruiserrol szereted nezni a kendosoket, eltartott kisujjal :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása