oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. március 16. 06:31,  Szerelem Berlin és Budapest között 63 komment

2017. március 16. 06:31 Határátkelő

Szerelem Berlin és Budapest között

Távkapcsolatban élni nem egy álom, pláne nem az, ha alig pár hét után kell elszakadni egymástól. A mai írás szerzője, Paul éppen ebben a cipőben járt, amikor alig három héttel a megismerkedést követően költözött Budapestről Berlinbe (erről egy korábbi posztban írt), és hagyta hátra barátnőjét. Hogy mi lett a történet vége? A poszt végére kiderül.

Te is éltél már távkapcsolatban? Esetleg éppen most is abban élsz? Írd meg tapasztalataid a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

repulo_ferfi_foto_pixabay_com_ryanmcguire.jpg

„Olvastam a cikket a távkapcsolatokról és szeretném megosztani veletek a saját történetem. Ahogy azt korábbi írásaimban sem titkoltam, Berlinben élek, most már több, mint 5 éve. Kintlétem első 14 hónapját távkapcsolatban töltöttem. 

Az akkori barátnőmet egy nappal azelőtt ismertem meg, hogy kivonatoztam volna Berlinbe egy állásinterjúra. Akkor köztünk még maximum kölcsönös szimpátia volt. Szombaton megismerkedtünk, vasárnap vonatra szálltam, hétfőn interjú, kedden újra Pesten voltam és várt a közösségi oldalon egy bejelölés.

Megvolt az első randi, az első csók, majd jött a hír, hogy felvettek Berlinbe egy nagy céghez. Második randevún elmondtam, hogy mi a tényállás. Nem akartam zsákbamacskát árulni. Felvázoltam 3 opciót: 

A - ennyi volt, nem folytatjuk tovább

B - kipróbáljuk a távkapcsolatot

C - felad Magyarországon mindent és kijön velem. Második randin ez sokkoló lehetett (az volt neki), de a végén azt mondta, hogy B, nyitott C. 

Innentől kezdve fel kellett pörgetni az eseményeket. Három randi után bemutattam a szüleimnek (barátnőm újabb sokkot kapott a sebesség miatt), szinte minden nap találkoztunk, esténként telefon. 

Három hét után elválás 

Aztán eljött az indulás ideje. Biztos, tartós kapcsolat esetén is húzós az ilyen szétválás, de 3 hetes kapcsolatnál annyi kérdőjel van az emberben, hogy csak na. Ugye nagy a szerelem, nehéz az elválás. De a frissesség miatt az ember abban sem lehet, biztos, hogy kitart a szerelem 1000 km távolságból. 

Mivel egy kis, cég által bérelt lakásban laktam az elején, így chatprogramokon keresztül tartottuk a kapcsolatot plusz telefonálások (volt magas telefonszámla szépen, de ez van, ha az ember szerelmes). 

Persze, ha a wifi hirtelen megszakadt, akkor volt anyázás meg miegymás. A másik hiánya folyamatosan érezhető volt. Mikor nagyon, mikor rettenetesen. Iszonyat nehéz volt az időszak. 

Állandó ingázás

Úgy beszéltük meg a dolgot, hogy egyik hónapban én repülök haza, a másik hónapban barátnőm repül ki Berlinbe. Jó, első két alkalommal még vonatoztam, de az borzalom volt. 

Pénteken este 6-kor fel a vonatra Berlinben, szombat reggel 8-kor érkezés Pestre. Vasárnap este 6-kor fel a vonatra Pesten, érkezés reggel 8 Berlin és irány a meló. Gyorsan úgy döntöttem, hogy inkább fizetek 60€ helyett 100€-t, de nem 28 órát vonatozok, hanem 3-at repülök összesen. Megérte.

Két hónap után béreltem saját lakást. Úgy választottam ki az otthont, hogy abban már a jobbik felemnek is legyen hely bőven. Értem ezalatt, egy szoba csak a cuccainak (olyan női szoba). Mindent úgy rendeztem be, hogy majd ha jön, akkor neki is tetszen. Amikor ő volt Berlinben, akkor együtt vettünk ezt-azt, segített festeni, és a többi. 

Az idő telt, a döntés pedig… 

Februárban költöztem ki, bíztam benne, hogy pár hónap után döntésre jut és utánam jön. De az idő csak telt és nem jött a válasz a részéről. 

Úgy nyár elején adtam magamnak egy határidőt, hogy ha év végéig nem tudja rászánni magát a döntésre, akkor szakítok.  Na jó, először augusztus volt a határhónap, majd utána toltam ki év végére. Úgy gondoltam, hogy ha a másik fontos eléggé, akkor képesek vagyunk feladni az addigi életet és menni. 

Persze barátnőm vezető beosztásban volt egy multinál, jó élete volt, nem volt gondja. Megértettem egy darabig, hogy nehéz a döntés, de mindennek van határa. 

Én egyre jobban nyomtam a témát, sokszor veszekedtünk emiatt. Igazság szerint egyedül emiatt veszekedtünk vagy ezzel kapcsolatban. A távolság kihozta a félelmeket sokszor. De kitartottunk. 

Aztán karácsonyra hazamentem. Közeledett az év vége (nagyon), és megkaptam végre a választ is. Januárban felmond, és április elején költözik. 

Nagyobb nem is lehetett volna az öröm. Igaz, magamban elkezdtem szép csöndben lezárni az egészet, mivel kezdtem elveszteni a hitemet a pozitív végkifejletben.

Megérte várnom, nem elcsábulnom. Voltak nehéz időszakok, de a vége csak jó lett. 

A várakozás gyilkos tud lenni 

A következő 3 hónap másképp, de még durvább volt. Mint amikor a kisgyerek tudja, hogy már csak 5 nap és Karácsony, de a várakozás gyilkos tud lenni.

Nálunk a munka mellett folytak az előkészületek ezerrel. Igyekeztem a legotthonosabbra berendezni a lakást, hogy barátnőm azonnal jól érezze magát, most már nálunk.

Április 12-én pedig megérkezett Berlinbe. Azóta is itt van. De már nem a barátnőm. Következő év augusztusában összeházasodtunk és most várjuk az első babát is. 

Mi szerencsére elmondhatjuk magunkról, hogy egy nagyon nehéz 14 hónap után, jött a szebbik rész. Nem szakítottunk, hanem sok veszekedés, sírás, várakozás után végett vetettünk a távkapcsolatnak és azóta is együtt vagyunk. 

Innentől kezdve pedig mi is csak egy átlagos pár vagyunk, akik külföldön élnek. Csak annyit tudok mondani, hogy ha a másik tényleg nagyon fontos számunkra, akkor egy darabig a távkapcsolat is kibírható.”

HÍRMONDÓ

A kormánypárt nyert Hollandiában 

Noha a magyar miniszterelnök március 15-én „forradalmi hangulatról” beszélt Európában, a jelek szerint a holland választók nem hallották meg, mert a választáson simán győzött a jelenlegi kormánypárt, a bevándorlásellenes Szabadságpárt nagyon lemaradt.

Lázadnak a skótok

A skót első miniszter szerint kizárólag Skóciát illeti meg az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról szóló döntés joga. Ezt a Brexit miatt tartanák, és könnyen a Kis-Britanniához vezethet. 

Mégsem lesznek fizetősek a német autópályák? 

Noha az Európai Bizottság egyszer már elfogadta a jogszabályi változtatásokat, a német útdíjrendszer az állampolgárságon alapuló megkülönböztetés miatt továbbra is az uniós jog megsértésének minősül. Részletek itt!

Miért éppen uszodatechnikus?

Kinek jutna eszébe, hogy uszodatechnikusnak menjen Bécs mellé? Mert az írországi étteremvezető, vagy a németországi targoncás az hagyján, de uszodatechnikus? Napi külföldi munkaajánlatok a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/RyanMcGuire)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: távkapcsolat Németország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1312341245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.03.16. 07:16:28

Hova valósi Paul? Angol?

Hufeisen 2017.03.16. 07:43:47

"(nemrégiben jelent meg erről egy poszt, itt olvashatod, ha nem tetted volna)"
Az "itt" nem zöld ☺

frauka83 2017.03.16. 08:24:59

Minden jó,ha a vége jó.En is távkapcsolatban éltem,csak mi valamivel több,mint 4 évig!Kibirtuk!Nem veszekedtünk se,pedig egy évben csak 3szor két hétre tudtunk találkozni!A külnbség,hogy a párom eleve külföldi.Azért kellett ennyit várni,mert ö még tanult,be kellett fejezni és utána tudtam menni.Bennünk nem hitt senki,hogy ezt kibirjuk.Es nálunk is házasság és baba lett. :) Azért nem mondom,hogy könnyü volt,de szerintem akik szeretik egymást kibirják,ha ugyanazt akarják.6 éve vagyunk végre együtt kint.

Határátkelő 2017.03.16. 08:27:20

@Hufeisen: Az véletlenül maradt ott, Paul szövegének elején ott a link. :)

Hufeisen 2017.03.16. 08:34:09

@Határátkelő: Oki, csak segíteni szerettem volna... A poszt eleje nekem tetszik, a végére még nem értem sajnos. Baráti körben volt egy ehhez hasonló történet, annak házasság lett a vége, kíváncsi vagyok ez hogy alakul ☺

SzZoole 2017.03.16. 08:55:15

...........,kedves olvasoim,a Kiskegyed szerelmunk tortenete rovatát olvashattak.......:)

DorotkaB 2017.03.16. 09:12:39

"Mint amikor a kisgyerek tudja, hogy már csak 5 nap és Karácsony, de a várakozás gyilkos tud lenni."

Hát igen, ennél találóbban nehéz lett volna megfogalmazni. Mi két évig nyomtuk távkapcsolatban, azzal a kis különbséggel, hogy már a kezdetektől tudtuk, hogy ez lesz (vicces belegondolni, hogy valószínűleg a poszt szerzőjével együtt ingáztam egy ideig, ha több mint öt éve él kint, akkor még az idő is stimmel. Csak nem Berlin–Bp., hanem Prága–Bp. viszonylatban, de basszus, hányszor ültem én is a berlini vonaton...)

Szóval két évig bírtuk. Bár az az érzésem, hogy bírtuk volna sokkal tovább is, de amikor az ember szeme előtt már ott lebeg a konkrét kitűzött dátum, amikor végre vége lesz ennek az őrületnek, akkor valamiért már tényleg sokkal nehezebb kivárni azt a pár hónapot. Pontosan emlékszem a napra, amikor úgy indultam el, hogy végre vége, innentől kezdve már mindig együtt fogunk utazni. Akkora megkönnyebbülés volt.

szakasz2 2017.03.16. 10:17:54

Tetszett a poszt, itt-ott még kicsit izgalmas is volt. :) Azt hiszem, amelyik kapcsolat átmegy egy ilyen időszakon, az erősebben megy tovább, de ettől függetlenül további sok boldogságot kívánok.

Egy valamihez hadd szóljak hozzá, ez pedig az éjszakai vonat vs. repülő kérdése. Igazságtalan és pontatlan az összehasonlítás (28 vs. 3 óra), mivel az éjszakai vonaton az idő nagyobb részét alvással töltöd (a minősége - tudom - változó), a repülő pedig lehet, hogy csak másfél órát repül egy irányba, de a repülőtér általában plusz (kétszer) fél óra utazás a központi pályaudvarhoz képest, a jóval korábbi check-in miatt pedig további minimum egy óra elmegy a vonatozáshoz képest egy irányba. Szóval az igazából elvesztett idő a vonattal oda-vissza mondjuk 10 óra (a többi mondjuk alvás), a repülővel pedig 7 óra.
Azért mindjárt nem olyan nagy különbség, ugye...?

Arról nem beszélve, hogy egy éjszakai vonattal a legkedvezőbb időszakban péntek/vasárnap este illetve másnap reggel utazhatsz, a repülőkre ilyenkor a messze legdrágabbak a jegyek, ha egyáltalán vannak és nem pl. napközben kell repülnöd.

Egyébként pedig nálunk is volt a feleségemmel és 4 gyermekemmel egy több, mint 3 hónapos külön töltött időszak, mikor 2012-ben kiköltöztünk Svájcba. Nem volt könnyű, pedig kb. 3 hetente találkoztunk, sőt a tavaszi szünetet is itt töltötték kint az éppen csak kibérelt lakásban, amiben szinte semmi nem volt. De azért a más helyzetnek előnyei is voltak, meg 1-2 igen emlékezetes forró viszontlátás. :)

tsabus UAE 2017.03.16. 10:32:15

Mi egy 9 hónapos távkapcsolat után döntöttük el, hogy soha többet ilyen hosszan. Nem volt egy vidám dolog, pedig csak egy Magyarország-Lengyelország távolság volt köztünk.
Azóta csak egy négyhónapos ilyen időszak fordult elő, de (öregszünk, vagy mi) ez még jobban megviselt. Annyira megszoktuk egymás társaságát, hogy addiktok lettünk és szabályos elvonási tüneteink vannak a másik nélkül.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.03.16. 12:00:21

@szakasz2: +6546
Még annyit tennék hozzá a mély egyetértés mellett, hogy a kocsival vs repülővel hazautazás is csakis úgy korrekt összehasonlítás, ha otthon számol az ember pénzt kocsibérlésre is.Mert hogy csak akkor van a kettő ugyanazon a kényelmi szinten.Anélkül erősen álságos a repülőzés olcsóbb mivolta.(Tovább lehet még játszani azzal is, hogy a repülésnél ha van honos autó, akkor az nem ingyen parkol a reptéri parkolóban sem...)

Nekünk is volt távkapcsolat, legalább vagy öt évig, de csak Bp-Kecskefalva viszonylatban.Elég tud lenni az is, távolságnak...
:-) Semmiségnek tűnik, viszont a rohadt pesti közlekedés miatt irányonként több óra is tud lenni az a sz@ros 70 km, vagyis hétköznapra (minden napra) nem fért bele a találkozgatás, csak 7vg-n, ünnepnapokon, szabadságkor.
De sikerült túlélni nekünk is. :-)

P.Elliot 2017.03.16. 12:08:04

Jo es hapiendes poszt, kibojtoltek egymast. Ahogy en latom a ferfiak birjak kevesbe ezt a tavoli parkapcsolatot, jobban ki vannak ehezve a tarsas kapcsolatra.
En meg mindig azt mondom hogy legjobb egyszerre kimenni vagy ha megis kulon kell akkor 3 honapnal ne legyen hosszabb a kuloneles. Azt azert kibirja mindenki...

szakasz2 2017.03.16. 12:08:26

@geegee: Ott (is) a pont. :)
Ja, igen van még két további érv is. Egyik: a csomagok, mind a vonattal, mind kocsival sokkal több csomagot tudsz vinni felár nélkül, mint repülővel. Azért ez nálunk sokat nyom a latban.

A másik, hogy különösen német nyelvterületen 14-16 éves korig a gyerekek nappali vonaton ingyen, éjszakain pedig 50% vagy nagyobb kedvezménnyel utaznak a szüleikkel vagy nagyszüleikkel. Azért 4 gyereknél (de már 2-nél is) elég komoly árelőnye lesz így a vonatnak (autónak).

Golf2 2017.03.16. 12:09:41

@Hufeisen: Ja hogy magyar az író,angol névvel.

PaulBerlin 2017.03.16. 12:26:00

Repülő-vonat-autó: Mivel csak hétvégékre mentem Pestre, így sok csomagom nem volt. Kocsim abban az időben szintén nem (de ez egy sima hétvégi utazásra szintén nem érné meg).
Annyiban viszont verhetetlen a repcsi, hogy pénteki indulással már a péntek estét/éjszakát is a barátnőmmel lehettem. Vonattal nem. Ez nekem olyan érv volt, ami minden mást ütött.

Kedves Golf: nagyon aranyos tőled, hogy a nevem zavar a leginkább :) Sosem értettem az ilyeneket de lelked rajta.
A Paul egyébként németes is lehetne, nem tudom az angol hogyan jött képbe. De ennek is meg van az oka. Az ismerőseim egy része Paulnak hív több, mint 10 éve. Úgyhogy ez a névhasználat nem a kiköltözés miatt kezdődött. Más okai vannak, ami nem tartozik ide.
De akkor a többi részével a levelemnek egyetértettél. Ennek örülök :)

Igen, lehet Kiskegyed szerelemrovat is, de úgy gondolom jó pozitív történeteket olvasni, nem csak a drámát. Nekünk szerencsénk volt, kitartottunk.

Shanarey 2017.03.16. 12:51:47

Vicces dolog ahogy páran úgy tesznek, mintha ilyesmi velük sose történt meg. Nem a táv kapcsolatra gondolok.
:-)

Shaktee 2017.03.16. 13:55:49

Seldon: Mi volt ez a lovoldozes nalatok?

nyuszigonosz 2017.03.16. 14:15:22

@django djuri: Seldon északon lakik.
14.00 órás rádió hírek itt: lövöldözés volt, két diák lövöldözött, nem terrortámadásról van szó.
Az iskola igazgatója sebesült meg plusz egy személy. Egy lövöldözöt letartóztattak a másikat még nem. A miértekre még nincs válasz.

Grasse - Délfranciaország. Patrick Süskind: Das Parfüm c. könyve ott játszódik, olvastam, filmet nem néztem meg, ami a könyv alapjan készült.

Perfume: The Story of a Murderer is a 1985 literary historical cross-genre novel by German writer Patrick Süskind. The novel explores the sense of smell and its relationship with the emotional meaning that scents may carry.
Originally published: 1985
Author: Patrick Süskind
Original language: German
Adaptations: Perfume: The Story of a Murderer (2006)
Characters: Jean-Baptiste Grenouille, Madame Gaillard, more
Genres: Horror fiction, Mystery, Magic realism, Absurdism

nyuszigonosz 2017.03.16. 14:21:29

Ja a mai poszt: nincs vele semmi baj. Söt, jó.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.16. 15:08:21

@nyuszigonosz: Hajaj, fura egy film. Parfümközpont Grasse.

SzZoole 2017.03.16. 15:37:47

@PaulBerlin: csak vicc volt:)
Elmeselnem az en sztorimat is neked,de a tobbiek mar unjak....

Golf2 2017.03.16. 16:18:02

@PaulBerlin: Ki mondta hogy zavar csak nem volt tiszta,mostanában külföldiekről is szól a poszt.Én még sose hallottam magyart Paulnak hívni,most már ez is megtörtént.De németet se.Végül is mindegy.

SzZoole 2017.03.16. 16:51:02

@Golf2: 4 eve dolgoztam egyutt egy magyar sracal,itt,Jánosnak hivtak.
Az angolok probaltak John-nak hivni,mert az nekik konnyebb volt ki mondani,de a srac ragaszkodott a Jánoshoz,igy az angolok csak Dzsanosz-nak hivtak.
De a Pal szo/nev is mast jelent az angoloknak,igy egyszerubb angolositani a magyar neveket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.16. 17:08:16

@The Devil Himself as. Zoole:
Én mindig mondom hogy Janos vagyok de szólítsanak Johnnak.

SzZoole 2017.03.16. 17:10:42

@diggerdriver: probald meg veluk kimondatni

SzZoole 2017.03.16. 17:32:05

@Golf2: lehet,hogy egy nemzetkozi multinal dolgozott/dolgozik,ahol nemetul/angolul beszeltek a kulfoldi kollegakal.
Egy angolnak/nemetnek konyebb a Pault kimondani,mint a Pált,de ki tudja.....csak feltetelezem....

Shaktee 2017.03.16. 17:33:12

@Golf2: Paul Lendvay :-) lendvai?

nyuszigonosz 2017.03.16. 18:05:27

@Golf2: Pedig egy átlagos német név a Paul. Így kimondva, ahogy írva van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.16. 18:54:07

@The Devil Himself as. Zoole:
Mindig Dzsanost mondanak. Nincs ezzel baj. Én azért szoktam felajánlani a Johnt mert azért egy angolnak akik bár hihetetlen képességgel megjegyeznek minden nevet azért nem könnyű mondjuk egy munkaterületen hat nemzet embereinek a nevét megjegyezni.

SzZoole 2017.03.16. 19:20:16

@diggerdriver: ird le egy papirra a György nevet es probald veluk elolvastatni:)))

SzZoole 2017.03.16. 19:56:41

@django djuri: a farok sem gondolt rad.....
Legyen akkor Gyöngyi.
En mar probaltam,es mokas volt ahogy probaltak kimondani:))

Shaktee 2017.03.16. 19:58:57

@The Devil Himself as. Zoole: Jól van Gyöngyikém, úgy látszik hogy a drag divatos errefelé :DDD

SzZoole 2017.03.16. 20:15:35

@django djuri: na kanadban sem ver Isten Bobal,csak hoval es Tyurival:))

Shaktee 2017.03.16. 20:19:11

@The Devil Himself as. Zoole: Hálistennek a nagy viz tavoltartja tolunk a brexitelt vendegmunkasokat :P

Shaktee 2017.03.16. 20:21:05

Tivike, hun nyomod a vakert? :-)

SzZoole 2017.03.16. 20:24:56

@django djuri: ki akar menni abba a fagyos orszagba...,,

Shaktee 2017.03.16. 20:30:07

Bruck András via Facebook

Vagyonvadászok

A hír: Közös törvényjavaslatot jegyez a Fidesz és az MSZP
A hír tárgya: az Országos Magyar Vadászkamara ingyen megkapja a hatvani Grassalkovich-kastély tulajdonjogát.

A hír magyarázata:

1/ a Grassalkovich-kastély nemzeti vagyon
2/ a nemzeti vagyonról szóló törvény kétharmados
3/ a Fidesznek nincs kétharmada
4/ de a 3.5 milliárd forintnyi EU-pénzből rendbehozott Grassalkovich-kastélyt oda akarja adni a vadászkamarának
5/ az MSZP-frakció felajánlotta, hogy szavazatával kisegíti a Fideszt
6/ a kastély tehát a vadászoké lesz, többek között a nagy vadász hírében álló Lázáré és Semjéné.
és most a további pontok.
7/ március 2-i, Egy képzeletbeli miniszterelnök c. posztomban ezt írtam a miniszterelnöki posztra bejelentkezett Botkáról: Fel se merül benne valamilyen drasztikusabb megoldás, például, hogy többségi parlamentjével megszavaztassa minden eltulajdonított birtok: kastély, föld, kikötő, szálloda, bank köztulajdonba vételét…”
8/ ez a Fidesznek nyújtott „kis segítség” jelzi, hogy az események menete pontosan megjósolható: Botka és az ő MSZP-je nemhogy elszámoltatást nem akar, de még ellenzékből(!!!) is a Fidesz keze alá dolgozik, hozzájárul, hogy a Fidesz állami vagyonból magánvagyont csináljon.

Konklúzió:

9/ Ha Botkából isteni beavatkozás révén mégis miniszterelnök lenne, pártja és kormánya zökkenő nélkül simulna bele a NER-be, és beiktatásuk másnapjától idejük, figyelmük és energiájuk nagy részét ők is a nemzeti vagyon szét-és újraelosztásának szentelnék.

10/ a baj ennél már nem lehet nagyobb, de lesz.
U.i.: Botka ma délután a Klubrádió vendége volt, de a mindenről tudó, tájékozott Bolgár György nem hozta szóba az esetet.

jojó78. 2017.03.16. 21:24:42

@The Devil Himself as. Zoole: Engem simán le Joe-znak :)))
De a kollégám csak dzso-dzso-zik :))

jojó78. 2017.03.16. 21:28:09

A nővérem volt férjének a családneve Paul. Kiejtve nem pol, hanem ahogy írva van Paul.

SzZoole 2017.03.16. 21:30:15

@jojó78.: a Jozef/Dzsozef nevet ismerik:)

jojó78. 2017.03.16. 21:35:31

@The Devil Himself as. Zoole: Igen, de kevesen alkalmazzák velem szemben :)

SzZoole 2017.03.16. 21:39:21

@jojó78.: "kevesen alkalmazzák velem szemben"
Hàt nekem nem tuntel olyan felelmetesnek,Jozsika:)))

**mimi** 2017.03.16. 21:44:45

@nyuszigonosz:
En a filmet láttam ... elég fura film... mai napig nem döntöttem el hogy tetszik - e :)

nyuszigonosz 2017.03.16. 21:52:30

@**mimi**: Én azért nem néztem meg a filmet, mert miután a könyvet olvastam, meggyözödésem volt, hogy ezt így képtelenség vászonra vinni. És már a könyv nem az a könyv volt, amit mégegyszer elolvasnék. Nem, nem volt rossz, csak annyira jó sem. A filmböl reklámrészleteket láttam, és nem akartam megnézni.

Golf2 2017.03.17. 06:40:02

@nyuszigonosz: Hát NDK-ban nem voltak Paulok Gott sei Dank.

adg 2017.03.17. 07:10:36

@Golf2: biztos nem egyezett a nevuk az ideologiaval, es kiirtottak oket. Mert amugy vannal nemet paulok. Pl Paul von Hindenburg, bar benne van mindenfele ver.

Vagy itt ez a film: en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_and_Pauline

Nemet film, nem csak a cime, de ket szereploje es a zeneszerzoje is paul.

somlobodog 2017.03.17. 20:13:09

@Golf2: te meg autó vagy?? Haaat ne haragudj... Kritikán aluli ez amit a naphoz hozzátettel.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása