oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. november 11. 06:47,  Közép-európai sikersztori: Sevnicától a Fehér Házig 176 komment

2016. november 11. 06:47 Határátkelő

Közép-európai sikersztori: Sevnicától a Fehér Házig

Van ám egy határátkelős vetülete is Donald Trump amerikai elnökválasztási sikerének, és bár őszintén szólva kicsit gondolkodtam rajta, hogy megírjam-e a mai posztot, aztán csak nem bírtam ellenállni a témának. Melania Trump története ugyanis szerintem sikersztori. (Elöljáróban annyit szeretnék még megjegyezni, hogy a posztban direkt nem akartam politikával, beszédekkel foglalkozni, inkább megpróbáltam megrajzolni az Egyesült Államok leendő First Ladyjének a portréját.)

donald_trump_es_melania_trump.jpg

Azért gondolkodtam a poszt megírásán, mert nem akartam túltolni az amerikai választások kapcsán a dolgokat (no és nem tudtam, mit szóltok majd hozzá :) ), de aztán némi tipródás után úgy döntöttem, nem mindennap kerül egy Magyarországgal szomszédos országból származó ember a Fehér Házba, úgyhogy jöjjön most egy poszt Melania Trumpról, az Egyesült Államok leendő First Ladyjéről.

Annál is inkább, mert (mint az a CNN összeállításából is kiderül) Melania Trump sokkal több annál, mint akinek talán a képernyőn keresztül tűnik. Az amerikai hírtelevízió munkatársai meglehetősen alapos munkát végeztek, hiszen egyebek mellett ellátogattak a szülővárosába is, elég sok emberrel beszéltek, így meglehetősen érdekes kép rajzolódott ki róla.

Beszéltek például Melania Trump általános iskolájának igazgatónőjével, aki szerint az Egyesült Államok leendő First Ladyje rendkívül okos, és Donald Trumpnak „hallgatnia kellene rá”. (Részben idetartozik, hogy hat nyelven beszél, a szlovén és a szerb mellett angolul, franciául, olaszul és németül.)

"Mindig nagyon kifinomult volt"

Mielőtt azonban erről lenne szó, kezdjük az elején: 1970. április 26-án született a szlovéniai (illetve hát akkor még jugoszláviai) Sevnicában Melanija Knavs (más változat szerint Melania Knauss) néven a textilmunkás Amalija és az autók eladásával foglalkozó Viktor lányaként.

„Mindig nagyon kifinomult volt, akit nagyon hagyománytisztelő szellemben neveltek. Ilyen szempontból különbözött tőlünk” – mesélte az akkoriban a szomszédban lakó Mirjana Jelancic.

„Nagyon tisztelettudóan beszélt, soha nem káromkodott még vita közben sem, inkább mindig megpróbált közbelépni és elsimítani az ellentéteket” – tette hozzá az azóta tehát iskolaigazgatóvá lett ismerős.

A divat már kiskorától érdekelte, de nem modell, hanem tervező szeretett volna lenni, végül mégis az előbbivel futott be. Alig 17 éves volt és Ljubljanában járt gimnáziumba, amikor egy Stane Jerko nevű fotós felfedezte, amint egy divatbemutató előtt egy barátját várta.

„Kicsit szégyenlős volt, de gyorsan tanult” – mesélte majdnem 30 évvel később a fotós az első képek készítésének körülményeiről, hozzátéve: „A második alkalommal már nagyon jó volt, mint egy igazi modell”.

Melania volt osztálytársa, Petra Sedej szerint akkoriban elég sokat hülyéskedtek, Melania nagyon jó humorú volt, pedig mindketten csendes lányok voltak, akik egyformán lelkesedtek a divatért és a tervezői munkáért, viszont nem nagyon jártak diszkóba vagy vad bulikba.

Melania a 90-es évek elején hagyta ott Ljubljanát, az egyetemet a párizsi és milánói kifutókra cserélve, igaz, ekkor már pár éve egy milánói divatügynökség modellje volt.

New York és a zavaros vízumügyek

1996-ban költözött New Yorkba, a vízum megszerzésében egy olasz üzletember, Paolo Zampolli segített neki. Itt azért vannak érdekes pontok a történetben, az AP hírügynökség például idén olyan dokumentumokhoz jutott, melyek azt sugallták, hogy miközben első alkalommal turistavízummal érkezett, több modellmunkát is vállalt.

Ez ugye törvénysértés, amiért szélsőséges esetben akár az állampolgárságától is megfoszthatnák, ami nyilván nem fog megtörténni, de érdekes helyzet mindenesetre. Ráadásul a törvényes és a törvénytelen közötti határ néha kissé elmosódik az ilyen esetekben – mutatott rá egy cikkében a Vox.

Melania végül összesen négy alkalommal tért vissza Szlovéniába, hogy utána megkaphassa a mindig egy évre szóló vízumot (az akkor amerikai-szlovén egyezmény szerint maximum ennyi időre lehetett megkapni).

Találkozás Donald Trumppal 

Donald Trumppal a New York-i Divathét egyik partiján találkozott 1998 szeptemberében. Az üzletember akkor még házas volt, de már külön élt feleségétől, Marla Maplestől.

Az eseményen a megválasztott amerikai elnök egy másik nővel, Celina Midelfarttal vett részt, így Melania először nem is akarta megadni a telefonszámát (mégis megadta), majd miután összejöttek, nem sokkal később szakított az üzletemberrel, hogy pár hónappal később kibéküljenek.

Melania 2000-ben már Donald Trumppal kampányolt a Reformpárt elnökjelöltségéért, egy évvel később megkapta a zöld kártyát, míg állampolgár 2006-ban lett.

Ekkor már egy éve Melania Trump volt, hiszen a 2004-es eljegyzést követően 2005-ben összeházasodtak. Az elmúlt hónapok fényében különösen tanulságos végigfutni az esküvőt követő fogadás (vagy ha úgy tetszik: lagzi) résztvevőinek listáján: Rudy Giuliani, Heidi Klum, P. Diddy, Shaquille O'Neal, Barbara Walters, Simon Cowell mellett ugyanis vendég volt az akkor szenátorként önmagát felépítő Hillary Clinton és férje, a volt elnök, Bill Clinton is…

A párnak 2006-ban született meg a gyermeke, Barron William Trump (talán senkit sem fog meglepni, hogy a Barron Donald Trump, míg a William a felesége választása volt), aki állítólag folyékonyan beszél szlovénül.

Ami Sevnicát illeti, a Knavs-család barátai azt mondják, évek óta nem látták Melaniát. A szüleinek még mindig megvan a családi házuk, de az ismerősök szerint az unokájuk megszületése óta jórészt New Yorkban élnek.

A város polgármestere szerint az, hogy Melania Trump lesz a First Lady azt üzeni a fiataloknak, hogy egy kis országból is lehet világraszóló sikert elérni.

HÍRMONDÓ

A Brexitet idézi Trump győzelme

Magyarics Tamás külpolitikai szakértő szerint az amerikai elnökválasztás meglepő végeredménye sokban hasonlít a brit Brexit-népszavazáshoz. Például az elitellenességben.

Európának jól is jöhet a Trump-győzelem

Akár pozitív hatása is lehet Donald Trump győzelmének az Európai Unió egységére, védelem- és gazdaságpolitikájára, ha le kell számolni azzal a gyakorlattal, hogy az Egyesült Államok mindig segít.

Elszállhatnak a magyar bérek

Az Európai Bizottság legfrissebb előrejelzése rontotta Magyarország növekedési előrejelzését, ugyanakkor a munkaerőhiány miatt megugorhatnak a bérek. Ez viszont akár rosszul is jöhet a magyar versenyképességnek.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok Szlovánia Donald Trump Melania Trump

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411949291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2016.11.11. 07:20:54

Ez is minek ment oda? Azt hiszi, jobb ott mint otthon? Sose lesz belole amerikai, hiaba tori magat, mindig csak egy megvetett masodvonalbeli idegen mosogato marad, 8 pakisztanival egy szobaban.

A Middlefart nevtol meg kifekudtem, ez mar majdnem a fikusz kukisz kategoria, de aztan elolvastam jobban, es rajottem, hogy sajnos felreolvastam. :)

Ha jonne a szerzo, akkor uzenem, hogy ne fikazza Magyarorszagot.

firg_firg 2016.11.11. 08:01:18

Vajna Timea is sikersztori?

Taxomükke (UK) 2016.11.11. 08:02:18

Annak a Midelfart nevu mellekszereplonek azert lehetnek gondjai az eletben...

Taxomükke (UK) 2016.11.11. 08:04:43

@adg: Te mar olykor lassan philosoraptori magassagokba (melysegekbe) torsz...

Határátkelő 2016.11.11. 08:24:47

@adg: Itt vagyok.:D :D :D

@firg_firg: A maga módján abszolút. Ezt tök komolyan gondolom. Szerintem mindkettő kihozta a maximumot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.11. 08:28:23

Azért Bradpitt Mónika nagyságrendekkel jobban választott...
:)))))))))))))))))))

firg_firg 2016.11.11. 08:43:16

Ja, hat aranyaso trofea feleseg kategoriaban tenyleg vilagbajnoki dobogos.

Bar a kate middleton raver - annak egy igazi tronorokos jutott akit nem valtanak le majd negy-nyolc ev utan, es aki raadasul fiatal es nem egy ven trotty.

LittleG (uk) 2016.11.11. 08:54:06

@firg_firg: az ő saját élete szempontjából mindenképp (közös vonás a felfelé házasodásból profitálás)

firg_firg 2016.11.11. 09:08:15

Renben. Lehet relativizalni a dolgokat de valamiert megsem erzem szerencsesnek ebben az esetben a sikertsztori jelzot.

Kb annyira nem mintha mondjuk Pol Pot vagy Gabor Zsazsa vagy Adolf Hitler eletere mondanank hogy az is sikersztori a maga modjan.

sírjatok 2016.11.11. 09:11:42

Majd lesz ugyanilyen poszt Hitlerről is? Ő is határátkelő volt.

SzZoole 2016.11.11. 09:27:49

Szegeny riportalanyok,mertek volna mast mondani.....

2016.11.11. 09:28:26

@Taxomükke (UK): Te csak azt hiszed... :D

tnt 2016.11.11. 09:38:15

@firg_firg: hát még a kedves ügyfelei....

firg_firg 2016.11.11. 09:50:43

@Zoole[uk]: kambodzsaban, nepirtasban

DorotkaB 2016.11.11. 09:52:09

"...direkt nem akartam politikával, beszédekkel foglalkozni"

Hát, pedig a first lady ominózus beszéde azért megért volna egy-két szót, ha már portrét rajzolunk :) Azok után én sajnos csak erős kritikával tudom kezelni a hölgy kiemelkedő értelmi képességeit magasztaló szólamokat (hacsak az olvasás és a ctrl+c ctrl+v billentyűkombinációk használatának képessége nem számít már kiemelkedőnek, ebben a világban ez is elképzelhető). Legalább annyi esze lehetett volna, hogy normális kommunikációs szakembereket alkalmaz, bár utána nagyon magyarázta, hogy ő maga, kútfőből rittyentette a beszéd szövegét. Tudom, tudom, bölcsész vagyok, nekem a plágium vörös posztó...

Amúgy biztos kedves nő, de kissé elegem van már abból, hogy mostantól, hogy a rendkívül ellenszenves férjét megválasztották, a csapból is az folyik, hogy az új first lady jaj, de menő, jaj, de stílusos, jaj, de intelligens :(

firg_firg 2016.11.11. 09:55:07

@Zoole[uk]: te, nalatok nem mukodik a google? :))))

Pernilla 2016.11.11. 10:00:18

@DorotkaB: "a csapból is az folyik, hogy az új first lady jaj, de menő, jaj, de stílusos, jaj, de intelligens"

hát nem tudom te hol vagy, de az én csapomból leginkább az aktfotói folynak, lehet, hogy én vagyok rossz helyen :D

SzZoole 2016.11.11. 10:01:57

@firg_firg: vezetés közben?
Működni működik ,de így egyszerubb

DorotkaB 2016.11.11. 10:17:49

@Pernilla: Az elég valószínű, hogy más-más helyen vagyunk :) Szerencsére az aktfotóihoz nem volt szerencsém, de akkor ezek szerint még örülhetek is, hogy a vele kapcsolatos információknak csak töredéke jutott el hozzám :) jippííí

Shanarey 2016.11.11. 10:20:52

Donald Trump életében, nem ez a csaj az első határátkelős feleség.
Anno volt egyszer egy Ivana Trump is, az a valahavolt Csehszlovákiából indult.

nyuszigonosz 2016.11.11. 10:36:13

@Shanarey: Igen onnan, söt a valamikori Csehszlovákia akkori majdnem közepéböl, egy ideig úgy hívták a várost, hogy Gottwaldov, a régi és mai neve Zlín.

Csodabogár 2016.11.11. 10:41:17

@DorotkaB: Arra a beszédre én is rá akartam mutatni. Arról sincs most már szó, hogy eleinte azt mondta, hogy valami egyetemi végzettsége van, de később kénytelen volt bevallani, hogy hazudott. Számomra egy bárgyú mosolyú modell, pontos mása az első feleségnek. Divattervezői képességét is igen megkérdőjelezném. Ahányszor láttam (nem sokszor) mindig jellegében egyforma ruha volt rajta.

Csodabogár 2016.11.11. 10:42:43

@Pernilla: Akt fotót még nem láttam róla, de valahogy nem is hiányzik.

DorotkaB 2016.11.11. 11:11:31

@adg: Huhh... hát akkor ez is megvolt. Elég rondán sikerült a szilikon amúgy.

tsabus UAE 2016.11.11. 11:30:02

A sajtó miért mindig a legnagyobb ribancok életét nevezi "sikersztorinak" ? Cicciolina, Gábor Zsazsa, Timike.
"...egy kis országból is lehet világraszóló sikert elérni." - De így ?
Bezzeg Hosszú Katinka győzelméről eleve úgy írnak, hogy a főcímben már a pénzügyeivel foglalkoznak.
(www.blikk.hu/sport/egyeni/109-milliot-kaszalt-hosszu-katinka-az-uszo-vilagkupan/bg9xyck)
Azért hasonlítsuk már össze azt a teljesítményt, amit Katinka nyújt és azt, amit az előbb említett "hölgyek" ! Kicsit beteg a világ, ha a pontos számítás alapján történő lábszétrakást állítja példának az új nemzedék elé.

macamuca [IHUN] 2016.11.11. 11:51:44

@firg_firg:
Appppszolúúúte!!!!
Lám, hálivúdot is meg lehet hódítani Magyarországon élve, ha már világhírre vágyik valaki.............

Golf2 2016.11.11. 12:30:46

Jókor volt jó helyen.Megfogta az Ist,ill.Trump lábát,vagy valamilyét.

Golf2 2016.11.11. 12:39:44

@Zoole[uk]: "vezetés közben" Épp most olvasom hogy UK- ben jövőre dupla a bírság telefon miatt 6 pont és 200font.No mercy.

SzZoole 2016.11.11. 12:51:24

@Golf2: nagyon helyes!!!
Sofőrként sokat tudnék mesélni
Az igazság az hogy időnként megállok cigizni és akkor olvasok egy kicsit,mint most:)

P.Elliot 2016.11.11. 13:14:36

@Csodabogár: Nem lattal rola meztelen fotot? Itt van ni. Van eleg, azt mondta ezekre mert letagadni nem lehetett hogy o buszke a testere,,,

www.google.com/search?q=melania+trump+nude+photo&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQ27TD1qDQAhWDKCYKHQ1wCy8Q_AUIBigB

P.Elliot 2016.11.11. 13:21:01

Siker sztori olyan szempontbol az elete hogy egy milliomos akadt az utjaba aki el is akarta venni. Gondolom ugy volt vele hogy elvalni mindig el lehet es akkor mar penzt is visz magaval. A nok szinte 99%- Trump mellett dontott volna pontosan ilyen meggondolasbol, akkoriban meg az is fiatalabb volt, olyan ronda nem lehetett mint most, megfelelt.
Tunderkiralyfi birodalommal nincs manapsag, el kell fogadni az ilyen Trump szeru beka kinezetueket, atvaltozasi lehetoseg nelkul...

P.Elliot 2016.11.11. 13:29:05

@tsabus [UK]: Hosszu Katinka megerdemelte a penzt, rettento sok munka fekszik abban a penzben. Aki irigyli annak meg van a lehetosege utanozni....Ahova uszni jarok van egy nagyon fiatal versenyzono az edzojevel, naponta, a pasas kihajtja szinte a belet, elnezem hogy az edzes elejen meg a labujjait is igazgatja a pasas hogy hogy tartsa, minden mozdulataba belekot, kiigazit, ismeteltet, addig el sem kezdik a stopper oras uszast. En mar regen vizbe fojtottam volna a pasast. Egyebkent mosolyog, szepen beszel az aldozataval de konyortelen...
Katinka sem ingyen kaphatta az ermeit.

puhacica 2016.11.11. 13:37:27

@P.Elliot: azert az a 99% tulzasnak tunik, en inkabb azt mondanam, hogy vannak nok, akik ugyanigy dontottek volna es vannak, akik maskepp. szerintem egyebkent ok vannak tobben.

@adg: :D +1

Dikusz 2016.11.11. 13:38:56

@Zoole[uk]: meg biztonságosabb is:)

puhacica 2016.11.11. 13:41:29

@P.Elliot: amugy most jut eszembe, te irtad a multkor a sutotokot? vettem en is, hat ilyen rosszat meg nem nagyon ettem. mezzel lecsurgatva elment, de nem hiszem, hogy ezt a fajtat meg egyszer kiprobalom. pedig egy az egyben ugy nezett ki, mint az otthoni.
a slusszpoen, hogy a facebooknak van egy ilyen funkcioja, hogy vissza tudod nezni, mit posztoltal evekkel ezelott es 5 eve is pont tokot sutottem, csak azt meg otthon es az is ugyanilyen vizizu volt. :D

P.Elliot 2016.11.11. 13:47:12

@puhacica: Ugy nezett ki mint az otthoni de nem volt olyan.Na en pont az otthonit irtam hogy azt szeretnek mert az volt az egyetlen joizu tok amit gyerekkoromban ettem, arra nem kellett mez vagy cukor olyat en nem is ettem, mas irhatta ezt.
Egyik tok sem jo itt, illetve jo bizonyos fajtaja de az otthonihoz megcsak nem is hasonlit. Ahhoz a dabasi vagy milyen szantofoldi, baltaval szetvaghato tokhoz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.11. 13:48:38

Na, majd a gyökér Trump lecseréli ezt a csajt is 15 év múlva, mint "vénasszonyt"... :D
Az indexen volt egy jó kis cikk, hogy mekkora tahó (amerikaiasan Tahoe...) ez a díszf@$z, hogy bánik a nőkkel úgy "unblock", meg az emberekkel, munkatársaival.Hát, egy komplett szegénységi bizonyítvány az ürge.És egy ilyen tud elnök lenni.Amerika megeheti, amit főzött... :D

A magyar "elszálló" béreket már tegnap is írtam, hogy vadul röhejes megfogalmazás.Majd ha duplázódtak, majd akkor elhet beszélni elszállásról...

Dikusz 2016.11.11. 13:53:12

@P.Elliot: +1 ez a hozzászólásod.
Azért érdemes elolvasni a hozzászólásokat, amit a Katinkáról szóló cikkek alá írtak a hozzászólók. Hazaárulótól kezdve - takarodj Amerikába - a mi adónkból jutott el oda ahol most van - mindent megkapott.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.11. 13:53:17

@adg: Bróhaha, igen, igen!
:-)))))))
A middlefart (középfing?) inkább a Fortisszima Finguszhoz közelít, de elnézzük neked. :D

Ja, amúgy meg látom, felcsaptál Sárkánygyík Gyereknek is, te elveszed az ő munkáját, ő meg elveszi (elvenné) a trollokét...Szép, mit ne mondjak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.11. 13:55:09

@Dikusz: És ha már szóba került, elnézést, de tőled is megkérdezném, hogy nem a dokumentumfilmből jön a nikked, lásd Bigusz Dikusz az eredeti változatban...? :D

Mindig ez jut eszembe és röhögnöm kell... :D

puhacica 2016.11.11. 13:57:44

@P.Elliot: hat en egyelore nem adom fel, van egy kedvenc szendvicsezos helyem es ott az egyik szezonalis salataban van finom, edes sutotok, majd oket megkerdezem, hatha tudjak, honnan jott a tok. szerencsere nem olyan draga, ha valami nagyon rosszat veszek, maximum kidobom. csak nekem az osz valahogy azzal az edes illattal kerek igazan, es lassan mar tel lesz, tok meg sehol. :)

P.Elliot 2016.11.11. 13:57:49

@Dikusz: Mert irigylik, mi? Mondom, meg lehet probalni utanozni.
Nem ertem mi bajuk vele, az orszag szamara szedi be az ermeket, egy helyes, aranyos kis no, ki lenne vajon jo aki meg is felelne?
Egy sportolonot irigyelni, na, ne....nem ingyen adjak azt.

P.Elliot 2016.11.11. 13:59:17

@puhacica: Ha kitalaltad akkor mond meg nekem is legyszives a nevet. Lenne kedvem ultetni egy tovet.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2016.11.11. 15:05:59

@P.Elliot: A Nagydobosi sütőtökre gondolsz. Lehet kapni a magját, nem ment ki teljegen a divatból, sőt én még egy francia vetőmagos cégnél is láttam.

takarék-láng 2016.11.11. 15:17:35

@P.Elliot: "olyan ronda nem lehetett mint most, megfelelt."

Savanyu a szolo?
Egyebkent korahoz kepest kifwjezetten szep.

takarék-láng 2016.11.11. 15:17:54

@geegee: "Az indexen volt egy jó kis cikk, hogy mekkora tahó "
- tipikus liberal szokas ha mar nem tudnal ervelni ellene akkor a szemelyet tamadjak. Masreszt, ha indexes szoveget hasznalsz hivatkozasi alapna,k, nem.kis bajbam vagy.
Remelem birosag ele allitja azokat, akiket lefizetett a clinton maffia, hogy vadoljak meg molesztalassal.

skye8 2016.11.11. 15:28:11

szerintem a sztori 'siker' resze az hogy Melania sokat hallgat, mert angolul Meg mindig nagyon rosszul beszel.

P.Elliot 2016.11.11. 15:38:38

@takarék-láng: Nem vagyok irigy tipus, nyugi....A korahoz kepest olyan ronda nem lehetettet a ferjere ertettem nem ra.

P.Elliot 2016.11.11. 15:43:14

@zöldeketbeszélek: Nagyon koszonom, utana fogok nezni....

P.Elliot 2016.11.11. 15:50:18

@zöldeketbeszélek: Mar meg is talaltam, koszonom, en ugy tudtam vagyis mondtak nekem hogy dabasi a neve es ugy is kerestem, persze hogy nem talaltam meg. Igy ahogy irod viszont rogton, Nagydobosi neven, azt irja hogy ritka, nagyon hosszu ideig tarolhato es rendkivul izes.....koszonom, koszonom, koszonom, megaranoztad a napomat!
Az Amazon arulja, meg ma regdelni fogok.

gabors 2016.11.11. 15:50:52

"Melania Trump története ugyanis szerintem sikersztori"

Szep kelet europai model egy meg hazas de nagyon gazdag pasivai osszejon... nekem ez inkabb "golddiger"-sztori ...

Csodabogár 2016.11.11. 15:54:18

@puhacica: Igen mert van az a pasi, aki ha tiszta aranyból lenne és a fele mindig rámragadna, akkor sem kellene.
Különben meg én szeretem magam megkeresni a pénzt, nem egy pénzeszsákból kihúzni.

gabors 2016.11.11. 15:56:51

@P.Elliot: " Gondolom ugy volt vele hogy elvalni mindig el lehet es akkor mar penzt is visz magaval."

Na ennyire nem hulye Donald .... az elso valasakor Ivanakatol megtanulta hogy mi a "per-naptioual" elonye Marla Mapple-el mar ugy hazasodott es valt nem is volt akkor cirkus (es Marla sem igen gazdagodott meg).

Nem tudom, de kizart dolognak tartom hogy a harmadik "divat modellel" ne ugyanigy hazasodott volna. Amelett minden feleseget tobbszor is megcsalta egy igazi erkolcsi pelda ... de ez mar csak igy van alfa-himekkel....

Herr Géza 2016.11.11. 15:59:41

@puhacica: @P.Elliot: Addig próbáljátok ki a Hokkaido tököt, sztem "tökjó" :D
Nekem személy szerint jobban ízlik, mint a klasszikus hazai, ami nekem már túl geijl. Ez meg elég nemzetközi fajta, hogy akár az USA-ban is legyen.
Ja, és nem kell meghámozni, sütve a héja is ehetö. :))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 16:03:52

Haha, elnezve a kommenteket, meg ugy altalaban a mediat, OLLLLYYYANNNNN jo valakit kritizalni:))))))))
Emlekszem, anno Michelle Obama-val is igy kezdtek, hogy micsoda trampli, nincs stilusa stb.stb.Aztan szepen kiforrotta magat, es mindenki (ertsd.liberalis oldal :))) elkezdte dicserni :)))
Egyebkent az jutott eszembe, hogy az emberi faj szamomra megint bebizonyitotta, az evolucio egy humbug:))))) nem kell evmilliokig varni, hogy alkalmazkodjunk a megvaltozott korulmenyekhez, nekunk eleg kevesebb, mint 24 ora:)))) azok, akik eddig szidtak az eppen regnalo elnokot, most dicserni fogjak, akik meg eddig dicsertek, most atkerultek a masik terfelre:)))

blackhairlady 2016.11.11. 16:08:04

@Zoole[uk]: Az utasaidat nem zavarja a cigiszag?:)

blackhairlady 2016.11.11. 16:17:36

@Zsuzsi65: Hahaha, , igy van, mar az elnokvalasztas ejszakajan elkozdodott es mara mar mindenki Trumpot imadja es HC-t ekezi :)

Es Obamaneval is igazad van, emlekszem, tele volt a sjato, hogy milyen trampli es egyaltalan nem valo a Feher Hazba. Aztan elult ez a tema is :) Mindenesetre a szonoki ekpessegei kifogasolhatatlanok, ezt senki sem merte eddig vitatni:)

blackhairlady 2016.11.11. 16:18:56

@Herr Géza: megneztem rola a kepeket, azt hittem voroshagyma :)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 16:21:46

@blackhairlady: igy van, minden csoda harom napig tart...majd szepen lecsillapodnak a kedelyek. Most a liberalis medianak biztositva lesz a tema min.4 evre :)) kritizalni valakit mindig ha'la's tema ;)

2016.11.11. 16:36:33

@P.Elliot: zseni vagy!! :) en TV paprikat kerestem, mert sem capiaval sem californiaival nem adta a toltott paprika, most ra kerestem az amazonon es csodak csodaja van:) eszembe nem jutott volna ha nem mondod:) szoval te pedig az en napomat aranyoztad be:)

P.Elliot 2016.11.11. 16:49:14

@Mrs Rumcajsz CA: Akkor aranyos napunk van. Neked is van kerted?

P.Elliot 2016.11.11. 16:55:27

@Herr Géza: Lattam mar arulni, majd megnezem de a magyarorszagi eddig nalam a legjobb. Rakerestem a neten, nagyon szep szine van. Majd megirom hogy mit szoltam hozza.

P.Elliot 2016.11.11. 16:58:09

@gabors: Valami penzt azert felszedne tole meg valoszinu hogy van azert valamilye neki is, annyira csak nem hulye.

Dikusz 2016.11.11. 17:02:16

@Zoole[uk]: nem, a vezetés, ha közben nem guglizol :)

gabors 2016.11.11. 17:36:24

@blackhairlady: " Mindenesetre a szonoki ekpessegei kifogasolhatatlanok, ezt senki sem merte eddig vitatni:) "

Egy Princeton-on es Harward-on vegzett ugyved aki tobbek kozott kommunikacios teruleten dolgozott .... mielott "First Lady" lett belole

gabors 2016.11.11. 17:37:44

@P.Elliot: Nem tudom de a modellek altalaban nem a modellkodasbol szoktak meggazdagodni hanem pont ugy mint Melania ... :-)

macamuca [IHUN] 2016.11.11. 17:40:37

@takarék-láng:
Mármint Trump?, hogy szép??? Érdekes ízlésed van, bocsesz... Férfiak esetében a "szép" szó használata szintén érdekes, nem jellemző, inkább a helyes, jóképű, vonzó szavak a gyakoriak.
Node ha szerinted Trump szép, legyen....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.11. 17:42:49

@takarék-láng: "indexes szoveget hasznalsz hivatkozasi alapna,k, nem.kis bajbam vagy"

Jó, oké, ez igaz, de még ha elosztottam az egészet kettővel, hárommal; akkor is soknak tűnt.

Dikusz 2016.11.11. 17:43:21

@geegee: a keresztnevem becézése a családban. Kicsi korom óta
(nagyon rég volt) így hív.

Töredelmesen bevallom, nem tudom mi ez a dokumentumfilm. Nagyon jó néven venném, ha nem szalonképes a film, akkor virágnyelven leírnád mi okból kell nagyon röhögnöd. Amit (röhögést) szeretek én is, de a neten találtak alapján lehet, hogy a képemre (nem máshova) fagyna a mosoly. :)))))

lüke 2016.11.11. 17:43:34

Trump( li) a kelet - európai lotyókra hajt,
hasonlóan, mint Matthäus, Eccleston sőt Oliver Bierhoff is! etc
különös népség!
Savnica,Savnica
ahol nem fasírt a csevapcsicsa

macamuca [IHUN] 2016.11.11. 17:46:31

@P.Elliot:
Akkor jó igazából a tök, amikor megcsípte a dér = az első talajmenti fagy/fagyocska. Szóval a jó fajtához a dér is szükséges, utána lesz finom

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 17:50:32

@skye8: "szerintem a sztori 'siker' resze az hogy Melania sokat hallgat, mert angolul Meg mindig nagyon rosszul beszel."

Nem azert mondom, az a magyar vesse az elso kovet Melaniara az angolja miatt, akinek nincs semmi akcentusa angolul, es nem ejtene egy hibat sem az (angol) beszedeben, ha milliok elott kellene egyenes adasban beszelnie...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 17:57:53

...es kulonben is, hova lett a sok harcos liberal-feminista, aki megvedi Melaniat ettol a sok sexista ferfitol, akik igy lenezik ot?? :)))))))

Dikusz 2016.11.11. 17:57:56

@P.Elliot: Így igaz, én is kedvelem. Aki ilyen szinten űzi a sportot, az igenis nagyon megdolgozik érte. Tíz éves koromban tanultam meg úszni (nagyon régen) a BVSC Szőnyi úti uszodájában, később a Margitszigeti Sportuszodába jártam. Akkor sem volt másképp, ha valaki eredményt akar elérni, nagyon meg kellett dolgozni érte, naponta több ezer métert úszni úgy, hogy iskolába is jár. Én nem versenysportoltam, csak a Sportuszodában láttam őket. Az a legkevesebb, hogy az edző állandóan ordít (különben meg sem hallaná az úszó az utasításokat).

Herr Géza 2016.11.11. 18:10:18

@P.Elliot: Mem mondom egy szóval sem, hogy jobb, mint a magyar...:)) Én otthon pont nem voltam nagy rajongója a töknek (apum imádta, ezért nálunk orrba-szájba volt tök gyerekkoromban, vlszleg besokalltam...:D). Itt viszont nagy kultusza van, rengeteg fajtát termesztenek, aztán csak bele-bele kóstoltunk és ismét megszerettem. Ennek ellenére nekem a Hokkaido fajta jött be legjobban, ami pont nem helyi fajta...
Amíg a magodból lesz valami, talán megteszi... :))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2016.11.11. 18:32:40

@P.Elliot: Örülök, hogy örülsz :). Sok sikert a tököléshez ;).

blackhairlady 2016.11.11. 18:43:55

@Zsuzsi65: :))))))))))))
En csak annyit mondanek, hogy szeretnek ott lenni a garage salenel amikor a regi lakasukat felszamoljak es kiarusitjak a felesleges javaikat. A ruhaira latatlanban igenyt tartanek:D
De kulonben te is golddigger vagy csak nem lettel meg annyira hires mint ez a kelet -europai no, vagy csak nem tudunk rola:DDD
Megmondtak mar sokan, hogy aki amerikai ferfihez megy hozza az csak is a penzert teheti.

SzZoole 2016.11.11. 18:47:50

@blackhairlady: milyen utasaimat?
Levagy maradva,mar egy eve,hogy valtottam:)

SzZoole 2016.11.11. 18:50:45

@Dikusz: ja,guglizni azt nem szoktam,safarit hasznalok:)

Amugy mar egyszer rament az eletem a cigi miatt,de ez hosszu es sokaknak unalmas sztori.

Pernilla 2016.11.11. 18:58:22

@Zsuzsi65: hát a harcos-liberál feministától nem is állhatnék messzebb, de elismerésem annak a nőnek, aki együtt tud élni Trumppal :))))

blackhairlady 2016.11.11. 19:01:20

@Zoole[uk]: Tudom :))
De elotte is cigiztel, nem?

SzZoole 2016.11.11. 19:09:21

2000-ben dolgoztam egy modelstudioban.Tököstitkárnö voltam,papiron rendezveny szervezo.
Divat bemutatot es szepsegkiralyno vallasztast szerveztunk.Eleg(nagyon) kozel voltam a tuzhoz,szoval van ralatasom,hogy mennek a szinfalak mogott a dolgok.
A bemutatok,nem elsosorban a ruhak/markak eladasarol,reklamozasarol szol.
Az after party-ik nagyon erdekesek tudtak lenni.
Eltudom kepzelni,hogy egy ilyen after party utan ismerkedett meg Trump a 'model holgyel'

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.11. 19:10:56

@macamuca [IHUN]:
Lehet hogy nem szép de jó teste van...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/a0uph3gi44vm4vbjsmj6.jpg

SzZoole 2016.11.11. 19:11:24

@blackhairlady: miazhogy,12 eves korom ota cigizek,mar 30 eve:(

SzZoole 2016.11.11. 19:14:23

@diggerdriver: azert a dollar milliok/milliardok meg Trumpot is megszepitik:)))$$$$$$$$$$

skye8 2016.11.11. 19:16:00

@Zsuzsi65: ne hari de nagyon gyatran fejezi ki magat angolul. Nem az akcentusarol beszelek.A michelle obamatol kolcsonzott speechet bemagolta vagy prompterrol olvasta, ott Meg nem tunt fel hogy nem tudja magat kifejezni. A trumpot ert zaklatasos vadak utan Anderson cooper meginterjuvolta Es 5 perc utan atkapcsoltam masik adora, annyira sertette a fulem a valasza.alig kepes egy egyszeru bovitett mondatot kinyogni, nagyon hianyos a szokincse.

SzZoole 2016.11.11. 19:17:37

@Pernilla: mindenkinek meg van az àra,neked is:)))
Van az az àr amiert meg a sotetseg birodalmanak a retteget uràba is 'szerelmetes' lennel:)))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 19:27:52

@Pernilla: "de elismerésem annak a nőnek, aki együtt tud élni Trumppal :))))"

Nem tudhatod, hogy milyen ember a szinfalak mogott ...:))) vicces olvasni, mikor mindenki tudni veli, hogy x vagy y-nak milyen a csaladi elete...mintha o is veluk elne...:))))

Pernilla 2016.11.11. 19:28:01

@Zoole[uk]: na de ki adja meg annak az árát? :D

DieNanny CH 2016.11.11. 19:28:25

@puhacica:

Itt Svájcban van vagy ezerféle, Dunát - vagyis Rajnát lehet vele rekeszteni.
Látod, kimentél mosogatni, aztán még normális tökre sem futja!!!

Pernilla 2016.11.11. 19:32:44

@Zsuzsi65: ebben igazad van :)
én inkább csak azt próbálnám árnyalni, hogy de könnyű neki (vagy akármelyik másik hasonló pozícióban lévő nőnek), hogy nincs más gondja/dolga, mint a férje pénzen trónolni :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 19:33:28

@skye8: Nem akarom vedeni, de kicsit tedd magad az o helyebe...azert o sincs hozzaszokva a nyilvanossag elotti szobeli szerepleshez (a kifuton nem igazan kell beszelni ;-). Lehet, hogy valakinek ez konnyen megy, meg akkor is, ha a masodik nyelverol van szo, es van, akinek nem. En pl. magamrol tudom, hogy ilyen helyzetben - nyilvanos szereples - ESL tanar letemre is olyan hibakat ejtek esetleg, amirol en magam is tudom (mar utolag), hogy egy nagy szarvashiba...Szoval en ilyen szempontbol eleg empatikus vagyok...

SzZoole 2016.11.11. 19:40:52

@Pernilla: ki ki,hat sotetseg birodalmanak az ura:)))

skye8 2016.11.11. 19:57:20

@Zsuzsi65: oke ebben igazad van, a lampalaz biztosan ront a teljesitmenyen. 4 evunk biztosan lesz ra hogy a fejlodeset kommenteljuk ;)

Dikusz 2016.11.11. 20:11:14

@Zsuzsi65: nekem egyáltalán nincs akcentusom angolul, ugye tudod miért:)
Vicc vót:))) (ezt a két szót smitteltem Herr Gézától)

Pernilla 2016.11.11. 20:18:10

@Zoole[uk]: haha hát attól asszem nem ebben az életben kell tartanom :D

SzZoole 2016.11.11. 20:22:39

@Dikusz: a vicc volt az az en vedjegyem,tolem kell engedelyt kerni a hasznalatra:)))
Vicc volt.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 20:23:23

@Dikusz: haha, miert is nincs? Le vagyok maradva:)

SzZoole 2016.11.11. 20:25:46

@Zsuzsi65: mert Mo-on el es nem beszel inglisul:)))

Dikusz 2016.11.11. 20:56:50

@Zoole[uk]: óóóó bocsánat, az utólagos engedélyt a használatra megkapom azért? :)))
Cserébe, ha hozzájutok végre, akkor küldök, jóféle cca. 50 fokos házipáleszt, vagy cigit, azt hiszem te kértél valakitől, ha megy vissza. Ha nem szereted a pálinkát, akkor meginnám az egészségedre. :D
Cigi választék itthon a töredéke annak, ami 30-40 éve volt, régen gyűjtöttük a márkás cigik dobozait. Mára már csak egy fekete kör alakú műanyag cigisdoboz maradt meg, 50 db JPS-cigaretta volt benne. Ha jól emlékszem angol termék volt-

Dikusz 2016.11.11. 20:57:41

@Zsuzsi65: egész pontosan eltalálta az okát @Zoole[uk]: :)

Herr Géza 2016.11.11. 20:57:51

@Dikusz: @Zoole[uk]: Ez tényleg az ő copyright-ja itt, csak olyan hosszú mindig kiírni...:))))

2016.11.11. 20:58:24

Nem a fontos dolgokon moralizaltok, azt kell, hogy mondjam. Mostmar mindegy, hogy ez a no sikeresnek szamit-e, vagy sem, vagy mennyire erkolcsos es mi meg ki szamit annak, blablabla, kit erdekel. Na de kepzeljetek mar el, hogy valami diplomaciai jellegu kozos vadaszat utan maga Vlagyimir Vlagyimirovics hagja meg a kandallo elott kiteritett medveszoron, akkor kitor az atomhaboru es nekunk mindnyajunknak lottek, gondoljatok mar bele! Vagy forditva, Donald bacsi csereli le ezt a lanyt ha megunta, meghozza Vlagyimir Vlagyimirovics tornasznojere. Kesz, vegunk van!!

Herr Géza 2016.11.11. 21:01:51

@Dikusz: Jájjjájjjjj, te is gyűjtötted a dobozokat? Milyen évjárat vagy? Az a JPS (John Player Special) kerek műanyag doboz akkor az egyik ász volt.... :)))))

SzZoole 2016.11.11. 21:05:20

@Dikusz: persze barki hasznalhatja:))
50 fokos hazipalesz,fuj az kinek kell,nekem 60 fokos van,de azert kuldjed:))
Cigi az johet:)
Igen a JPS,(John Player & Sons) az angol cigi,nem olcso,kb £8-9 korul van az ara.

Herr Géza 2016.11.11. 21:07:55

@Dikusz: Viszont azt ne mondd, hogy a mostani választék csak töredéke annak, ami 30-40 éve volt, mert ez pont fordítva van..

SzZoole 2016.11.11. 21:12:09

@Dikusz: latom kozben be kerultel a szerkesztosegi aparatusba:))

SzZoole 2016.11.11. 21:16:18

@Herr Géza: 30 eve amikor kezdtem volt a sophiane es a symphonia ami nagyon ment,aztan kossuth,fecske,helikon,munkas,filtol es a csongor amire emlekszem.
Most mar nagyon sok felet lehet kapni.

Herr Géza 2016.11.11. 21:29:13

@Zoole[uk]: A Csongor az már igazából szivarka volt. De ezek mellett (hirtelen nekem se jut eszembe más magyar márka akkorról...) azárt többfelé lehetett kapni nyugati cigiket, de abból nem volt túl nagy a választék: Marlboro, Camel, JPS, Eve, St.Moritz, Rothmans, Gauloises, Gitanes, Lucky Strike, HB, R6, Pall Mall, Reemtsma... kb. ezek jutnak eszembe elsőre. De hát akkor nem volt egy márkának 8-10 különböző típusa, max. volt Light is, egyik másiknak meg mentolos verziója. :))

Herr Géza 2016.11.11. 21:30:18

@Zoole[uk]: Hehe, Plovdiv, a jó kis bolgár cigi.... :)))

SzZoole 2016.11.11. 21:37:10

@Herr Géza: Marlboro ,Camel,Lucki Strike-ot a ugynevezett dollarboltokban lehetet venni jo dragan.
A tobbi mar a '90-es vegetol lehetett venni.
Te cigiztel anno?
A mezitlabas cigire emlekszel,kossuth,munkas stb.?

SzZoole 2016.11.11. 21:44:31

@Herr Géza: egy szal csongort harman szivtunk el,utanna meg ott szedelegtunk a kanalisparton:)))

Herr Géza 2016.11.11. 21:49:54

@Herr Géza: 100 éves, Corvina, Rege, Románc az egyik rovatban, Dunhill, Kent a másikban.

SzZoole 2016.11.11. 21:54:52

@Herr Géza: fujjj a romanc egy irtoszar cigi volt:(

Herr Géza 2016.11.11. 22:04:39

@Zoole[uk]: Egy frászt. A nagy nyugati márkák már kaphatók voltak a 70-es évek végén is simán forintért (jó sokért) a komolyabb bárokban, éttermekben, turistás helyeken, sőt a Csemege ABC hálózatban, a Julius Meinlnél, az AGIP, Shell kutaknál, stb. Én ilyen általános iskolás voltam, amikor nyugati cigisdobozokat gyűjtöttünk. A fő beszerzési forrásom a Szőlőskert étterem és presszó volt a régi 3-as út mellett (Gyöngyös előtt), mert ott dolgozott egy rokonom pincérként. Ő meg összeszedte nekem az üres dobozokat, amit a vendégek nem gyűrtek össze.... Meg a gyűjtőkartonokat. (De söröskupakot is gyűjtöttünk...:D).
Én 12-13 évesen próbáltam ki, Kossuth-tal kezdve (na akkor én is beszédültem) majd 8.-os korunkban már kocadohányosok voltunk. Volt akkor a trafikban egy Boston nevű (egyiptomi) cigi, 10 szál volt benne és emlékeim szerint 2 Ft-ba került. Erre dobtuk össze mindig négyen haverok a pénzt, aztán ment a háború az osztozkodáson...:)))) Rég volt, tán igaz se volt....

SzZoole 2016.11.11. 22:10:42

@Herr Géza: ezt mondom en is:)
Nyiregyhazan volt egy szalloda a Korona Hotel,annak volt egy uzlete,azt hivtak dollarboltnak,mert minden kurvadraga volt.
Munkast szivtal?

Dikusz 2016.11.11. 22:20:16

@Herr Géza: most én mondom, hogy jáháháháhhááájjj:)
mondhatnám azt, hogy büszke vagyok rá (nem), mert ha nem lennék büszke, akkor is annyi lennék. Remélem túlkorosság miatt nem kerülök tiltólistára: 1955 :(

Rövid ideig, a hetvenes évek végén dolgoztam dohányboltban. Pár magyar cigi: Symphonia (rövid, hosszú, füstszűrős, mezítlábas), Fecske, Kossuth, Filtol, Sopianae, Terv, Savaria, Munkás, stb.
Románc: na abban az időben ez a fajta volt a legbrutálisabb, és a füstszűrős, nem a mezítlábas.

Egerben, és Pécsen volt dohánygyár. Az egri cigi volt a menő, arra mindig megvoltak a törzsvásárlóink. A trafik ahol dolgoztam akkor, az Üllői út, és a József körút sarkán volt a Corvin mozinál. Azóta giroszos van a helyén.

Külföldi cigi nagyobb választékban volt, mint most a jobbak:
Rothmans (arany), St.Moritz, Davidoff, stb.
nagyon ritkán lehetett kapni, és inkább a Felszab tér környékén.
Most látom ezeket írtad te is:). Tényleg nem volt ezerféle Marboro, talán piros, és arany színű, 100-as, és 120-as. Az akkori minősége állítólag sokkal jobb volt. egy doboz 120-as Kent pl. 50 Ft-körül volt. A magyar cigik doboza 10 Ft alatt. Egy doboz Románc 3,60 Ft volt akkor :)
Soha nem dohányoztam, csak 15-16 éves koromban (akkor még lehetett db-ra is cigit kapni), de sosem tudtam letüdőzni, egyszerűen nem ment.

Dikusz 2016.11.11. 22:22:10

@Zoole[uk]: @Herr Géza: dohányboltos múltam miatt szakértő vagyok ebben, meg úgy tűnik abba a korba léptem, amikor a régi emlékek jobban előjönnek már :D

Herr Géza 2016.11.11. 22:24:19

@Zoole[uk]: Az megvan, hogy a Shell már 1966-tól, a BP 1972-től, az AGIP szintén valamikor a hatvanas évektől jelent meg újból Magyarországon?

Herr Géza 2016.11.11. 22:26:05

@Zoole[uk]: Ja, hogy úgy "dollárbolt"... Azt hittem a diplomataboltokra gondolsz (Konsumex).

Dikusz 2016.11.11. 22:35:05

@Herr Géza: a St.Moritznak szerintem cigi vékonyságú szivarka volt.
Portira nem emlékeztek? Azt hittem az bolgár cigi volt, de nem. Azt szerették a legjobban a nem nyugati cigik közül.
Nálatok már nem volt egri-pécsi választék? Az egri kartont ha megkaptuk (10-ből max kettő volt) vittük is be a raktárba, sokkal jobban szerették a vevők.
A valutás boltokat konzum-boltnak hívták, Budapesten a belvárosban a Kígyó utcában, és az Arany János utcában voltak. Be sem lehetett menni, ha nem volt márkád, vagy dollárod:)

Dikusz 2016.11.11. 22:36:41

@Zsuzsi65: melyik kommentemhez? :))

SzZoole 2016.11.11. 22:36:47

@Dikusz: huh,ha diszkoban egy St Moritsra vagy egy 120-as rothmans royalsra gyujtottam ra en voltam a meno('80-as evek masodik fele)
Regi szep idok....
Nagy banatomra itt es mashol sem,nem lehet piros St. Moritz-t kapni:(
Piros More-t lehet,de annak nincs olyan jo aromaja.

SzZoole 2016.11.11. 22:39:00

@Herr Géza: a '80-as evekben 2 AFOR benzinkut volt csak Nyiregyhazan:(
A tobbi kesobb a '90-es evekben epultek csak

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.11. 22:41:03

@Dikusz: bocs, lemaradt az idezes, ehhez:
" egész pontosan eltalálta az okát @Zoole[uk]: :)" itt meg az inglisnel tartottunk :)))

SzZoole 2016.11.11. 22:41:59

@Dikusz: arra gondolt amit 20:57-kor irtal:)
Ha ra kattintasz a nevedre akkor vissza ugrik arra a kommentre amire valaszoltak neked:)

Herr Géza 2016.11.11. 22:45:00

@Dikusz: Van itt nálad bőven idősebb is, akár kistökösnek is hívhatna, szóval nyugi.... :)))))
Dohányboltos ugyan nem voltam, dohányos annál inkább, meg pláne a szüleim.
Volt dohánygyár már akkor is Debrecenben meg Sátoraljaújhelyen is. Igen, az egri volt a menő, meg a legmodernebb, meg ők gyártottak először nyugati márkát licensz alapján, tudtommal pont a Marlborót. Kb. 10 éves koromban már mentem bevásárolni egyedül, anyáméktól külön "jutalmat" kaptam, ha egri Fecskét tudtam venni (ja, akkor még simán kiszolgálták a gyereket is...).

Herr Géza 2016.11.11. 22:47:34

@Zoole[uk]: Hát én Magyarországról neszéltem, nem Nyíregyházáról, te..... :))))))))

SzZoole 2016.11.11. 22:51:17

@Herr Géza: te pestiparaszt,Szabolcs megye termelte ki az orszag legjobb 'uzletembereit'

Herr Géza 2016.11.11. 22:52:01

@Zoole[uk]: A St.Moritz fincsi is volt, no meg menő. Játszottuk az agyunkat már akkor is (v.ö.: vetítettünk...:D).
Nosztalgia: www.cigarety.by/country.php?n=10&l=7&w=&p=23
:)))))

Herr Géza 2016.11.11. 22:54:40

@Zoole[uk]: Pesti? Kikérem magamnak...!!!! És büszke sztálinvárosi vagyok (igaz kicsit lekéstem, már Dunaújvárosban születtem meg). Pestre csak azért költöztem, hogy javítsak egy kicsit a fővárosi átlag IQ-n :)))))))))))))))))))

SzZoole 2016.11.11. 22:57:33

@Herr Géza: kikered?
Kerjel mar nekem is:)))

lolligagger 2016.11.11. 22:59:04

Milyen erdekes, most hogy a demokratak csufos vereseget szenvedtek az USA-ban, az eddigi nagyon elfogado, nyitott, nem rasszista es nem kirekeszto liberalis kommentelok jol leribancozzak a First Lady-t es kijelentik hogy biztos csak a penzert ment felesegul, stb. Bezzeg Mrs. Obama nem, o tiszta mint a ho! Ezzel a logikaval az osszes eltartott no, az osszes fiatalabb feleseg, az osszes szep no/modell, az osszes kelet-europai no aki nyugatihoz megy ferjhez, es az osszes no aki jomodu ferfihoz ment ferjhez, ribanc. Szalljatok mar magatokba, savanyu uborkak. :)

2016.11.11. 22:59:24

Off:
@puhacica: @P.Elliot: en a mexikoiaktol veszek-hozatok tokot, edes, finom. Az o sarga husu kicsithegyespaprikajuk pedig (amire pesten azt mondtuk, hogy tolteni valo) tokeletes izu :)
Mondjuk Angliabol... Haaaaat, nem tudom. De meg Kanada is messze, azt hiszem. Az amazonrol en egyszer rendeltem zoldseget es kolbaszt, kezdo losangelesi koromban, haaaaat.... No comment :(

On

Dikusz 2016.11.11. 23:02:25

@Zsuzsi65: úgy látszik kell nekünk Zoole[uk]: segítsége, hogy megértsűk egymást:D

@Zoole[uk]: a segítségedért duplán megérdemled a pálinkát(birs).

Eme remeket beszerezhetem Szeged mellett nem messze egy szerb helyen :D

Pernilla 2016.11.11. 23:16:23

@lolligagger: "Ezzel a logikaval az osszes eltartott no, az osszes fiatalabb feleseg, az osszes szep no/modell, az osszes kelet-europai no aki nyugatihoz megy ferjhez, es az osszes no aki jomodu ferfihoz ment ferjhez, ribanc."

Te új lehetsz itt :))))

puhacica 2016.11.11. 23:23:33

@vanvelemenyem: @Herr Géza: na majd szetnezek, hogy mifeleket lehet itt kapni. ennek a hokkaidonak is utanajarok majd.

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: futni fuSSa, csak eddig meg nem jartam annyira utana. hiaba na, ez itt nem dreamland. :(

@diggerdriver: ez jo :D

@P.Elliot: na latom, meglett a megoldas, orulok. :)

Herr Géza 2016.11.11. 23:24:44

@lolligagger: Tök igazad van. Hiszen mind tudjuk mekkora klasszikus romantikus sztori volt a megismerkedésük, mikor az egyetem könyvtárában meglátták egymást. A szédítően okos, hamvasan szűzies Melania azonnal,beleszeretett a félénk, visszahúzódó, am sűrű fekete hajú, acélosan izmos ifjú milliomosba, aki olyan szerény volt, hogy azt hazudta Melanianak, hogy az apja szalagmunkás a Fordnál, az anyja meg éjszaka takarít egy kórházban. The true love story. :))))
Ja, hogy nem így volt? Az a szemét ballibsi sajtó, le velük!!!!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.12. 01:26:45

@lolligagger: "Milyen erdekes, most hogy a demokratak csufos vereseget szenvedtek az USA-ban, az eddigi nagyon elfogado, nyitott, nem rasszista es nem kirekeszto liberalis kommentelok jol leribancozzak a First Lady-t es kijelentik hogy biztos csak a penzert ment felesegul, stb"

Igen, altalaban ugy szokott lenni, hogy addig elfogado es nyitott valaki, amig masok egyetertenek az o velemenyevel :))

adg 2016.11.12. 01:42:21

@Zsuzsi65: minden velemenyt toleralunk, ami tokeletesen megegyezik a mienkkel. Felteve, ha nem valami kirekeszto fasiszta mondja. :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.11.12. 02:36:56

@adg: errol a fasisztarol eszembe jutott az Index - meglepoen targyilagos, es tole szokatlanul visszafogott (ertsd nem "libsibolsi") cikke, erdemes elolvasni. Mi tortent hirtelen az Index-szel? Me'g onkritikat is gyakorol! :))))
index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/10/trump_gyozelme_nem_a_vilagvege_es_legalabb_segit_felebredni/

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/11/igy_nezte_be_az_index_elnokvalasztas_trump_clinton_eselyek/

Nekem azert tetszett, mert tenyleg szinte tapinthato az a panikkelto hangulat itt, amit a cikk is probal kicsit visszafogni (mar olyanokat rebesgetnek, hogy Trump be fogja tiltani a fogamzasgatlokat, igy allitolag ugrasszeruen megnovekedett ezeknek a forgalma ;)))
Ahhoz kepest, hogy meg be sem iktattak Trumpot, az emberek mar az intezkedeseirol beszelnek...:) Sok profeta van ebben az orszagban, akik latjak a jovot! :))) Kar, hogy Hillary veszteset nem lattak elore, akkor talan jobban felkeszultek volna ra lelkileg, vagy sugtak volna a medianak, hogy ne legyen akkora a pofaraeses :)))))) (Hozzateszem, hogy en 3. utas vagyok, egyik jeloltet sem tamogattam :)

Na persze ezek a hirek olyanok, mint a klasszikus vicc az oroszokrol, akikrol hallottuk, hogy Merciket osztogatnak...ja, kis pontositas: nem Merciket, hanem Ladakat, es nem osztogatnak, hanem fosztogatnak :)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.12. 03:16:43

@Herr Géza: A pell-mell is egy ilyen kialakult betegség, illetve elváltozás; mint a sör-has meg a pizza-hát... Vagy nem? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.12. 03:20:10

@Dikusz: Haha, akkor nem a filmből van. Ami egyébként a Brian élete címet viseli, és a Bigusz Dikusz az egy római (lómai...) valami hadvezérféle, akinek a nevén nem szabad senkinek se nevetni...
:D
És a Bigusz Dikuszt fordították magyarul Fikusz Kukisznak.
De nem beszélni kell erről a filmről, hanem megnézni, akár századszor is... Mindent sokkal jobban megért az ember belőle.
:D

wad alma 2016.11.12. 08:10:05

" Mindig nagyon kifinomult volt, " - annyira , hogy egy ilyen bunko mellett horgonyzott le .... ordit rola a kifinomultsag ... nekem mindig valami osi foglalkozas jut eszembe errol a norol - Staller Ilona kifinomultabb ,mint ez a no az edes parjaval

" hat nyelven beszel " - a kerdes milyen szinten ....

Dikusz 2016.11.12. 08:47:41

@geegee: nem láttam, de megnézem, (nem vagyok nagy filmnéző).
Viszont kezdek rájönni mennyi mindent szalasztottam, és mennyi bepótolni valóm van.

Kb két évvel ezelőtt láttam barátaimnál - nem lehetett vendégként visszautasítani, hogy megnézzem - szintén (méltán)híres filmet: a Macskajajt (Emir Kusturica). Te biztos ismered, egyszerűen nem lehet megunni :)))
Viszont egyik magyar filmkedvencem az "Indul a bakterház". A könyv is remek, többedszerre olvasva is. A film szereplői meg egyenesen telitalálat. :D
Szintén, ha ismétlik néha TV-ben, akkor megnézem a Csöngetett Mylord c.angol sorozatot. Gyerekkoromban (tehát nagyon régen) volt egy másik angol sorozat, a "Buszon". Azon is jókat lehetett derülni.

Dikusz 2016.11.12. 09:13:30

@Zoole[uk]: illemtudó vagyok (nem tolakszom, a koromra hivatkozva), beállok a sor végére.:))
Próbáltam úgy tenni eddig, mint aki érti, vagy legalábbis érteni véli amit írtál nekem: "latom kozben be kerultel a szerkesztosegi aparatusba:))". Közben a sor elejére értem, és felbátorodva a kikért üdítőtől megkérdezném: mifenét jelent ez? Ott is sorba kell állni?:D

SzZoole 2016.11.12. 09:18:55

@Dikusz: tényleg közénk való vagy:)))
A korkülönbség ellenére ugyanaz a kedvencünk:)
A buszon,az angolul elvezhetobb,viszont mylord magyarul jobb:.
A bakterház jeleneteit szinte kívülről tudom már,meg a Macska-jaj jeleneteit is.
A kedvencem amikor Dadan megjön a kompon és Natko beül hozza a limoba és a whiskyt palimkas pohárba kínálják neki és Dadan elkezd ordibalni a ribikel,hogy;
Pálinkás pohárba adjatok neki a whiskyt ,há utáljátok érte mert cigány?
Ha ez mégegyszer előfordul megbaxom a narkos qurva anyagokat !!!
Ezek részek feledhetetlenek:)))

SzZoole 2016.11.12. 09:48:46

@Dikusz: csak vicc volt,nem kell itt sorba allni sehol:))
A szerkesztosegi aparatus/tagok?
Hàt ez hosszu es regi tortenet mar egy kis osszeeskuvesi tortenetel fuszerezve:))

Dikusz 2016.11.12. 10:01:48

@Zoole[uk]: Sanyiiiii, Sanyikááááám.......... :)))))))))))))))

A buszon a hatvanas évek elején készülhetett, nekem a szódásüveg szemüveges nő tetszett, és azt hiszem a kalauz volt a gógyis a filmben:)
A Mylordban a szinkronszínészek kiválasztása volt a tökéletes, mindegyik a valóságban is úgy nézett ki, mint az angol színészek. A bakterházban is tökéletesek voltak a színészek, főleg a Bendegúzt játszó gyerek, a Banya, Konc bácsi....

A Macskajajban a kocsmárosné, amikor dícséri az unokáját (nem is tudom az a színésznő cigány-e, nagyon szép zöld szeme van) , hogy kivitte Svédországba. Ahogy a vizet eladják benzinnek az oroszok. Az öreg, amikor a kórházban táncol .... stb. :))))))))
Lehet újra megnézem megint.

SzZoole 2016.11.12. 10:13:34

@Dikusz: feketesas saros utca,ott lakik a Varga Pista.
Varga Pista farka dina,mind a ketto ebenguba.
Ebenguba az anyad kikeserves kinja:)))

Golf2 2016.11.12. 10:19:25

@Zoole[uk]: "elég,nagyon közel voltam a tűzhöz" a pokol tüzéhez? Mert az 1 szemét világ.fásyádámmal az élen.

SzZoole 2016.11.12. 10:26:11

@Golf2: nem,ahoz a ciganytorpehez nem volt kozunk,mi masik vonalon voltunk.
Nem irok neveket.
Legyen annyi eleg ,hogy akivel mi csinaltuk.annak a testvere a Balaton ura volt es egy budai garazs betonalapjaban talaltak meg evekkel kesobb

Dikusz 2016.11.12. 10:37:23

@Zoole[uk]: lehet folytatni sokáig: Csicsónénak három lánya, mind a három egy szoknyába, Csicsóóóóóóóné, galambom....:)
Meg amikor Bendegúz a cipőfűzőt el akarja cserélni a szarvasbogárral.
A túróra, amit a banya a földről szed fel: Jóóó lesz ez a pesti népeknek!

SzZoole 2016.11.12. 10:44:57

@Dikusz: oh,hat az egesz filmet fel lehetne sorolni:)))
A mai poszt a HA-n ilyen retro korszakrol szol,tobbek kozt a lanyom es a Digger lanya is benne van,arrol nem szolva,hogy belolem is lathatsz egy kis reszt:)))

Golf2 2016.11.12. 11:07:59

@Zoole[uk]: Még jó hogy nem volt garázsod most alulròl szagolnád a betont.

SzZoole 2016.11.12. 11:19:45

@Golf2: en csak sofor voltam,aki nem lat,nem hall,nem beszel es aki nem csinal nem ismer semmit/senkit

gabors 2016.11.12. 15:23:23

@Zsuzsi65: Hat az elso felegetol valo valasakor eleg sok minden nyilvanossagra kerult tobbek kozott Ivana trump esko alatt mondta el hogy megeroszakolta amire az volt a valasz hogy mivel a ferje volt igy szo nincs eroszakrol akkor sem ha no eppen nem kivanta volna !!! csak ennyit

ez mind nyilvanos !!! es volt sok egyebb amit csak sejteni lehet mert vagy megvettek a holgyet kilora vagy a szart is kiijesztettek belole Trump ugyvedei

masodik felesegenek adott 1 milliot de azert ala kellett irni hogy soha nem beszel !!! jo kis ember az USA 45.-dik elnoke

tanato 2016.11.12. 17:51:02

@wad alma: Jé ALma te még megvagy?Szoktad olvasgatni még a HÁ-t?Hat nyelv:MInt a néha Birka mondaná:beszél szlovénül,szerbül horvátul,bosnyákul,oroszul meg nyilván angolul.BIrka mondaná az első 5 majdnem ugyanaz.

gabors 2016.11.12. 20:40:22

@wad alma: " hat nyelven beszel " - a kerdes milyen szinten ....

en csak azt tudom megitelni hogy angolul nem nagyon beszel .tobbet mint . faszbuk szinten egy kicsit !!!

gondolom szlovenul talan !!!

hogy relevans is legyek kelet europai karrier talan

And Grove Intel igen az KE siker sztori ... vagy Vilmos Zsigmond NA EZEK karriert csinaltak !!! De melania csak egy .k...va... semmi mas

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.13. 00:09:58

@Dikusz: Heheee, nekem meg a Macskajaj maradt ki... :D
A Bakterházat is elég későn láttam.
A Buszon sorozatról anyámék áradoztak annó.(Én egy tízessel fiatalabb vagyok nálad, ha jól emléxem, valahová beírtad az évszámodat).Szóval be kell pótolni, amit csak lehet. :-)

szaza 2016.11.13. 21:21:28

Úgy látszik benyelte a hozzaszolasom... Vagy csak a véleményem nem egyezik a szerkesztőjével...? Csalódott vagyok ha így van.

gabors 2016.11.14. 08:53:34

@szaza: az elejen (amig nem vagy megbizhato) addig van szerkesztes es veletlenszeruen jelennek meg a posztok ha megbizhato posztolonak tekint a HA (egy,ketto, vagy tobb szerkesztoje) attol kezdve "real time" nyomhatod (egy darabig)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása