oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. július 04. 06:41,  Túlélni a húsgyárat 127 komment

2016. július 04. 06:41 Határátkelő

Túlélni a húsgyárat

Az ügynökségek által szervezett munka sok kezdő határátkelőnek ad megélhetést, más kérdés, hogy kiszámíthatóság szempontjából nem feltétlenül ideális helyzet ez. Ezt is példázza Chocco Channel posztja, amiben tényleg szinte minden megtörténik vele, ami lehetséges. Talán még annál több is.

Elindult a Határátkelő Instagram-oldala is, már ott is több százan vagyunk, gyere, kövess minket te is! Megéri, mert sok érdekes, exkluzív képet találhatsz!

husgyar_foto_thomas_bjorkan.jpg

„Azzal kezdem, hogy eredetileg nem akartam megírni ezt a beszámolót, mert sok szempontból hihetetlen, néhol morálisan több sebből vérzik, aztán arra jutottam, hogy talán valakinek hasznos lesz.

Tíz éve érkeztem Angliába egy ügynökségen keresztül az akkori férjemmel együtt, háromszáz fonttal és egy biztos állásígérettel a zsebemben. Megérkezésünk után kiderült, hogy nincs állás (bizonygatták, hogy várjunk majd lesz) és elszállásoltak minket vidéken egy házban két komlói emberrel összezárva. A lakbért majd a fizetésünkből vonták volna le.

Fontos adalék, hogy én Pesten mindig multiknál dolgoztam voltam PR-manager, vezettem ingatlanirodát, és sorolhatnám. A két komlói srác, akik bányászok voltak, már több mint egy hónapja vártak munkára zéró angoltudással.

Pontosabban annyit tudtak, hogy fucking, amit rendszeresen úgy ejtettek, hogy fááááking, így hát elneveztük őket fááákingéknak.

Ez egy falu volt, kb. háromszáz fős település, szóval pestiként kultúrsokk. A dolgot bonyolította, hogy ugyan értettem angolul, de az akcentusokkal nem tudtam megbirkózni, másrészt a beszéddel voltak gondjaim, ami azt eredményezte, hogy zsinórban bántottam meg (anélkül, hogy észrevettem volna) vadidegen angolokat ilyen mini beszélgetések közben.

Életem egyik legszebb és legőrültebb korszaka

Aztán egy verőfényes nap, a disznószagú faluban sétálva a férjemmel, megláttunk egy többszáz éves kandallót egy házban (az ablak tárva-nyitva volt lévén egy építkezés kellős közepén voltak).

Besétáltunk az udvarra, megnézni a kandallót belülről is, amikor megláttunk egy őszes hajú, kék szemű, alacsony, de hihetetlenül széles vállú pasit, aki éppen egy terepjáróba pakolgat mindenféle eszközöket, szóval a volt férjem (aki egyébként perfect beszél angolul) szóba elegyedett vele.

A pasi mesélt a kandalló történetéről és kiderült, hogy több háza van országszerte, merthogy ő házakat építtet, kiad és ebből él.  Elmondtuk neki a mi történetünket és ő tíz perc alatt átlátta, hogy szerinte ez az egész valami hatalmas átverés.

Elkérte a számunkat, és aznap este felhívott azzal az őrült ötlettel, hogy költözzünk hozzá, mert ő most úgyis egyedül él, és nem kell lakbért fizetnünk, mi több, még ő fizet nekünk, amíg nem találunk munkat.

A volt férjem realista, neki minden es mindenki gyanús (ex-testőr) én pedig az idealista, kiválóan eléldegélek a kis buborékomban és mivel tetszett a ház es a pasi is szimpatikus volt, ketten rábeszéltük a férjemet, hogy költözzünk össze vele. Másnap már nála laktunk, ami az egyik legszebb és legőrültebb korszaka volt az életemnek.

A húsgyári kaland

Tőle tudtuk meg, hogy van egy húsgyár, ahova éppen felvétel van, és ha gondoljuk, próbáljuk meg. Elképzeltem, hogy Paradicsom Sal vagyok (Kerouac regényhős) és tragédia helyett a húsgyár egy kaland lesz, csak hozzáállás kérdése.

Végül is az volt, csak ezt akkor és ott nem úgy éltem meg. Mínusz tizennégy fokban pakoltam húsz kilós ládákat (ötvenöt kiló vagyok), aztán álltam egy hatalmas vödörszerű valamiben gumicsizmában, bokáig érő húsvérben és dobáltam ki a húsokat (amiket egyébként nem tudtam felismerni, mert nem tudok főzni).

Kis túlzástól eltekintve mindenki utált, én kaptam a legnehezebb feladatokat es főleg lengyelekkel dolgoztam, akik egy szót sem beszéltek angolul, viszont majdnem az összes már öt éve ott dolgozott.

Minden egyes nap gyomorgörccsel mentem be, és az első, amit miden érkezésemkor megláttam, azok az akasztott disznók voltak és a hentesek, akik nyakig véresen, fütyörészve vágták a húst és mindig elismerően füttyentettek a nőknek, akik boldogan flörtöltek velük.

Fehér köpenyben, fehér gumicsizmában, kék hajhálóban és három kesztyűben nyakig begombolkozva próbáltam túlélni az életet. Azt már az elején eldöntöttem, hogy indifferens, mi történik, soha nem fogok fájdalmat, vagy félelmet kimutatni, ami hihetetlen kihívás, mert én egy nyitott könyv vagyok, érzelmekkel élem az életet, mindenféle színjátszás nélkül.

Szalagozás. Hihetetlen gyorsan kellett valami húsokat egy dobozba dobálni, amit utána lefedtek, és természetesen vagy két tálat tettem egybe véletlenül, vagy két különböző húst dobtam egy tálba, rendszerint miattam állították le a szalagot és kezdték az egészet elölről. Fagy, és az emberség és az empátia tökéletes hiánya jellemezte a helyet.

Szünetekben soha nem ültem velük egy helyiségben, hanem mindig szeparálodtam, amit valamiért rossz néven vettek, de nem különösebben érdekelt. Szerencsés vagyok, mert nagyon ritka az, akinek érdekel a véleménye, az, hogy az emberek nagy általánosságban hogyan ítélnek meg, sosem foglalkoztatott.

Aztán átkerültem egy másik részlegre, ahol négy nap munka, négy nap szabadság volt, a nehézségi faktor hasonló, de mivel látták, hogy szellemi ember vagyok és nem fizikai, ezért emelgetés meg pakolgatás helyett a legtöbbször csak szalagoztam (az sem ment).

Volt egy idős bácsi, kb. hatvan éves lehetett és szegény elvágódott a lábában, és valami hústál volt a kezében, ami a földön landolt, szóval azonnal odafutottam segíteni neki, amire a kollégáim teljesen kikeltek magukból, merthogy szalagozás közben voltunk. Pesten sosem találkoztam ilyen emberekkel, mert abszolút más körökben forogtam, szóval nekem ez a hozzáállás új volt.

Kisétáltam és vissza se néztem

Mindennap zokogtam, amikor hazaértem, depresszió, de mindeközben az összes szabadidőmet angolozással töltöttem. Amellett, hogy a házigazdánkkal naponta karattyoltam, emellett könyveket illetve újságcikkeket fordítottam, amikor csak lehetett.

Aztán két hónap múlva kisétáltam a gyárból, a munka kellős közepén, és soha többet nem mentem vissza, és megkönnyebbültem. Még mielőtt ez megtörtént volna, már elköltöztünk a vendéglátónktól, ami lelkileg megviselt.

Pincérnő, takarító, konyhai kisegítő

Négy napon belül találtam munkát egy városban, ugyanígy négy napon belül szállást is találtam (visszagondolva fogalmam sincs, hogy hogy csináltam) és hétfőn már kezdhettem is mint pincérnő egy menő étteremben. Mindezt úgy, hogy életemben egyszer voltam pincérnő egy hétig, de ezt az önéletrajzomon öt hónapra módosítottam.

Az, hogy katasztrofális voltam mint pincérnő, az nem kifejezés. Tört a pohár, egyszer egy vendég fején landolt a leves, aztán volt, hogy rosszul vettem fel a rendelést, rossz asztalhoz mentem, nem értettem az akcentust, és amikor forgalom volt egyszerűen elöntött a pánik és rendszeresen elbújtam a konyhában és a mosogató srácokkal beszélgettem. Persze egy hónap után kirúgtak, ami még nekem is megkönnyebbülés volt.

Gyorsan találtam munkát, egy híres divatmárkánál (ruhák) voltam hajnali takarító. Rólam azt kell tudni, hogy egy klasszikus szellemi ember vagyok, főzni, takarítani, fizikális munkát végezni nem tudok, a praktikus dolgokhoz pedig végképp nem értek, szóval amikor a családnak és a barátoknak elmondtam, hogy takarítok, először kollektíve ledöbbentek, utána meg együtt röhögtünk, hogy jeeezus mi leszek legközelebb.

Kemény két hétig takarítottam, de a főnöknőm közölte, hogy a tükör rosszabbul néz ki miután hozzányúlok, mint előtte, úgyhogy új kaland után kellett néznem, így lettem mosogató egy katedrális konyháján.

Ez úgy nézett ki, hogy hat ír pasival mosogattam együtt, akik folyton segítettek és helyettem csináltak meg dolgokat és remek jókat beszélgettünk, se stressz, se felelősség szóval nagyon jól éreztem magam.

Nem sokkal később egy kisállateledel-gyártó gyárszerűségben találtam magam, ahol mindenféle állatoknak szánt rágcsálni valót csomagoltam. Reggel hatkor kezdtem, csakúgy mint a húsgyárban, és három körül végeztem, a kettő között pedig azon lamentáltam, hogy mégis mit vétettem, hogy ilyen helyekre kerülte. 

A válasz az, hogy azért landoltam ilyen munkahelyeken, mert nem tanultam meg rendesen angolul - ezt szerencsére mára már bepótoltam.

Ápolóként

Időközben egy ügynökség felhívott, hogy lenne egy ápolói állás, agresszív autistákra kell vigyázni egy iskolában. Oooooo, mit nekem agresszió, és autizmus, kit érdekel, hogy semmi türelmem és érzékem a gyerekekhez, új kaland, így hát rögvest igent mondtam.

Ez egy iskola volt olyan diákoknak, akik autisták és viselkedés zavarokkal küzdenek. Ez utóbbi alatt azt kell érteni, hogy két és fél perc alatt dühkitörést kapnak a semmitől és ilyenkor megtámadnak embereket.

Az első napomon egy tizenöt éves srác próbált megdobni a székletével, de szerencsésen kivédtem, mielőtt a szarháború elkezdődött volna. Éreztem, hogy számomra ez az ideális munkahely (irónia), én a nyugodt, konfrontációt kerülő természetemmel tökéletes ember vagyok a pozícióra.

Család és barátok ismét röhögés, nem rajtam, hanem együtt a helyzet iróniáján. Egyébként nekem van a világon a legjobb családom es a legszuperebb barátaim, nélkülük nem tudtam volna végigcsinálni (az ex-férjem is rengeteget segített, amikor még nem ex volt, amiért a mai napig hálás vagyok neki).

Az iskolában a támadások rendszeresek voltak, volt olyan kollégám, akinek eltörték a bordáit, volt, aki monoklival mászkált hetekig, volt olyan, hogy ebéd közben berontott egy tinédzser a semmiből és egy széket vágott az ablakhoz, ami kitört, utána pedig leült ebédelni.

Egész ottlétem alatt azt láttam, hogy az egész nem áll másból, mint hogy miként védj ki támadásokat, és mivel nincs bennem kommandós DNS, és utálom az erőszak minden fajtáját, így felmondtam, de az ápolást, mint olyant, nem adtam fel, mert voltak benne jó dolgok is, mint például az, hogy sokat vittük őket kirándulni.

A mélypont

A következő ápolói állomás egy elmegyógyintézet volt, ahova, mint később kiderült, ki se közvetíthettek volna tapasztalat híján. A legelső napomon még arra sem volt időm, hogy elolvassam a kórtörténeteket, annyit tudtam, hogy itt mindenki súlyos pszichiátriai eset, de nem volt időm belemélyedni abba, hogy kinek mi a baja, mert egyből bedobtak a mélyvízbe.

A megérkezésem után fél órával az orrom előtt fojtogatta egy kollégámat egy nagydarab pasi, és én azt hittem, hogy viccel. Ez így hülyén hangzik, de nem tudtam elképzelni, hogy ilyen van, létezik, megtörténhet.

A kollégám lába nem ért már le a földre, a pasi meg csak üvöltött, és egyre magasabbra emelte fojtogatás közben. Senki más nem volt a folyosón (később kiderült, hogy egy hasonló komolyságú incidens történt ugyanabban az időben) megnyomtam a segélyhívót, de senki nem jött le.

Jó lenne azt hazudni, hogy odaugrottam és megmentettem a lányt, de a helyzet az, hogy csak álltam és folytak a könnyeim és egyszerűen sokkos állapotba kerültem. Nem tudom meddig tartott, de hirtelen a semmiből megjelent egy hatalmas darab pasi, aki ráordított a fojtogatóra (akiről később kiderült, hogy skizofrén), hogy engedje el a lányt, és hirtelen elengedte.

Ekkor a fojtogató elindult felém és ordítozott, fogalmam sincs, hogy mit, de a nagydarab pasi elém ugrott és leütötte. A fojtogatott lány végre megtalálta a kollégákat, és a fojtogató őrültet lefogták. Én még mindig mozdulatlanul álltam és nem tudtam megszólalni, sem mozogni csak folytak a könnyeim.

A pasi, aki megvédett, mondta, hogy igyunk egy teát, bevezetett egy irodába és gondosan becsukta maga mögött az ajtót. Kettesben voltunk. Megkérdeztem, hogy mióta dolgozik itt? Közölte, hogy ő egy ápolt és ezen a ponton elkezdtem magamhoz térni, elöntött a pánik, de nyugodt maradtam a felszínen és kedvesen megkérdeztem, hogy mégis miért van itt és reménykedtem, hogy nem valami darabolós gyilkos. Mondta, hogy ő szex addiktív és volt, hogy megtámadott nőket, de igazából nem akarta őket bántani, csak igy alakult, de elmondása szerint már javul az állapota és elmondta, hogy miket szed.

Huszonakárhány évet leéltem mindenféle erőszak nélkül, és úgy voltam vele, hogy ebből a szobából is sértetlenül fogok kisétálni, csak nem szabad félelmet mutatni.

Úgyhogy kedvesen eldiskuráltam vele a betegségéről, mondtam, hogy van ilyen, valójában senki nem normális, és ha dolgozik rajta, akkor gyógyulhat, mire mondta, hogy köszöni, hogy nem ítélem el, és hogy csinos vagyok.

Felálltam, és nagyon nyugodtan elmondtam, hogy én most nagyon nem érzem jól magam a fojtogatós dolog miatt, és hogy köszönöm, hogy megmentette a lányt.

Felállt, és kedves volt, de valahogy úgy éreztem, hogy elállja az utat és akkor feltettem az évszázad kérdését: „Ha megpróbálsz megerőszakolni, akkor még húsz évig itt maradsz, ha pedig minden rendben, akkor én most kisétálnék. Melyik opciót választod?”

Rám mosolygott, és annyit mondott, hogy tetszik neki, hogy határozott vagyok és egyenes, és soha nem bántana, és udvariasan kinyitotta az ajtót.

Azonnal megkerestem az igazgatót, vagy a supervisort azaz azt a személyt, aki ezt a kócerájt vezeti, hogy én most hazamegyek, de amig kiér értem a férjem, addig szeretnék egy védett helyen várakozni. Egyórányi kocsiútra voltam a házunktól, fogalmam sincs hol, ezért nem sétáltam ki azonnal.

Az igazgató bocsánatot kért, megnyugtatott, elmondta, hogy simán beperelhetem az ügynökséget, mert engem ide nem küldhettek volna ki, teáztunk és mondta, hogy semmi baj, elvisz egy nyugodtabb részlegbe.

Volt valami ebédlőszerű hely, ahol az összes őrült összegyűlt enni. Egy pasi melle kerültem, aki elefantizmusban szenvedett (csak az egyik lába volt elefántláb), ő Oxfordban végzett, és gyakorlatilag kívülről fújta a magyar festőket (is).

Aztán besétált a fojtogató az ápolókkal, nyilván begyógyszerezték és lenyugodott, de odaállt mögém és elkezdte simogatni a hajamat. Az ápolók azonnal kivették a kezéből a hajamat. Tényleg nem bántott, csak simogatta a hajam, nekem meg a villa kiesett a kezemből, mert nem akartam elhinni, hogy az az ember, aki kis híján egy órája megölt valakit, most itt eszik majd késsel, villával.

Ennyi számomra elég is volt, felálltam, és elfutottam. Ez egy hatalmas intézet volt, aminek az udvaran sok kis ház volt, mindegyikben valami elmebeteg lakott, de ők azok, akiket nem kell bezárni, hanem képesek önálló életre az intézeten belül, legalábbis logikusan én erre következtettem.

Koromsötét volt az udvaron, tél volt, este nyolc óra körül, mire bekopogtattam random egy ilyen ajtón, hogy ott várakozzak, amig megjön a férjem. Egy szimpatikus idősebb pasi nyitott ajtót, és kiszaladt belőlem minden, az összes félelmem, elmeséltem neki, hogy mi történt, és hogy nekem elegem van, mert itt mindenki pszichopata. Mondta, hogy szeretné, ha ezt a szót nem használnám még egyszer, üljek le, nézzem a tévét, de nem szeretné, ha többet megszólalnék.

Nem féltem, á dehogy. Végre megjött a férjem, a töksötétben nem találtam a kijáratot csak rohantam, rohantam, és amikor megláttam a nyakába ugrottam és percekig sírtam.

Ismét autista gyerekek

A következő munkahelyemet imádtam, autista gyerekekkel dolgoztam, akik azon kívül, hogy nem tudtak viselkedni, olyanok voltak, mint bármely más normális gyerek. Rengeteget játszottunk együtt, kölcsönösen szerettük egymást az összessel, de végül onnan is eljöttem, mert végre egy szuper állásajánlatot kaptam egy újságnál.

Iroda, végre elememben voltam, visszatértem a normális életbe, de mivel utáltam a főnökömet, felmondtam és még egyszer, utoljára elmentem elmebetegeket gondozni. Ez utóbbi életem legjobb döntése volt, mert ott ismertem meg a jelenlegi férjemet.

Gyors adalék: a volt férjemmel ekkor már meg volt beszélve, hogy elválunk, szóval a történet morálisan rendben van. A hely tele volt pszichopatákkal, nem részletezem, az utolsó napomon, amikor felmondtam, átugrottam a kerítésen, mert egy pszichopata üldözött és a táskám az épületben maradt, úgyhogy egy kővel próbáltam jelezni, a felettesemnek, hogy „hahó, itt vagyok", de olyan szerencsétlenül dobtam, hogy betörtem az ablakot.

A jelenlegi férjemmel összeköltöztünk, és mivel a szüleihez közel szerettünk volna lenni, így átköltöztünk egy másik városba. Ő visszatért a business világba ahol mindig is dolgozott, én pedig visszatértem az irodai életbe.

Egy világhírű pénzügyi multinál helyezkedtem el, de egy év múlva lejárt a szerződésem és nem akartam, hogy meghosszabbítsák. Sokat tanultam ott, és ott is csoda történt, amire mindig emlékezni fogok.

A következő állomás egy fejvadász cég volt, titulusom szerint „recruitment specialist”, ami azért vicces, mert azelőtt sosem voltam fejvadász, kb. elképzeléseim voltak csak a dolgokról. A legutóbbi munkahelyemen egy építészeti cégnél voltam project manager, roppant érdekes és tanulságos.

Vihar előtti csend

Rengeteget tanultam, amióta itt élek, most már folyékonyan beszélek angolul, lenyugodtam, ismét férjhez mentem és most még nem tudom, mi lesz a következő kaland, mert ez most a vihar előtti csend állapota, ami nálam nem tart sokáig.

Néha fárasztó mindig új munkahelyen kezdeni, de sosem unalmas, képtelen vagyok komolyan venni az életet. Ha valaki megkérdezi, hogy mit szeretek a munkámban, akkor a válaszom, az, hogy „azt, hogy bármikor felmondhatok”.

Anglia rengeteget adott nekem, szerelmet, válást, házasságot, a világ legszürreálisabb embereivel éltem együtt, megtanultam szocializálódni, kaptam még egy családot a meglévő mellé, mert az apósomék saját lányukként kezelnek.

Kaptam millió és egy lehetőséget arra, hogy megismerjem az életet, a kultúrát, szuper barátokat gyűjtöttem. Mire vagyok a legbüszkébb? Arra, hogy két hónapot dolgoztam egy húsgyárban és túléltem. Végicsinálnám ezt az egészet még egyszer? Kizárt.

Ha megint költözöm, akkor már csak angol nyelvterületre megyek. Az élet tényleg a legnagyobb kaland, és jó érzés, hogy a maximumon élhetem.”

HÍRMONDÓ

Közel 50 ezer magyar költözött tavaly Németországba

Rekordot döntött tavaly a Németországba más EU-tagországból bevándorlók száma, hiszen nem kevesebb, mint 685 ezer ember érkezett. Igaz, több mint 300 ezren el is hagyták az országot, de a különbség még így is jelentős. Az élen a román, a lengyel és a bolgár állampolgárok állnak a Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal adatai szerint, a magyarok is a TOP5-ben vannak 48 ezer fővel. További részleteket itt találsz.

Több tízezres tüntetés Londonban a Brexit ellen

A becslések szerint 30-40 ezer fős tömeg a Hyde Park keleti szélén húzódó Park Lane sugárúttól a parlament westminsteri épületéig vonult, ahol a szervezők petíciót nyújtottak át, követelve, hogy a törvényhozás akadályozza meg a brit EU-tagság feladását, és a kormány ne aktiválja a kilépési folyamatot elindító mechanizmust, vagyis a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét. Az eseményről minden további tudnivalóért ide kattints!

A teljes káosz a legrémisztőbb

Mindkét nagy brit pártban nagy a bizonytalanság az Európai Unióból való kilépés miatt a BBC volt munkatársa szerint. Pallai Péter az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy olyan helyzet még nem volt az Egyesült Királyságban, hogy mind a konzervatívok, mind a Munkáspárt egyszerre legyen kénytelen ilyen válsággal szembenézni. Továbbiakért ide kattints!

(Fotó: Thomas Bjørkan)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr328864766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.07.04. 07:00:43

És mi lett fákingékkal? Úgy látszik 10 éve se volt könnyű.

Taxomükke (UK) 2016.07.04. 07:39:44

Elegge hihetetlen tortenet...
Soha nem ertettem, miert kell olyan munkat elvallalni, ami szar, veszelyes, alig fizet, es nem is szereti csinalni?

szaszo71(D) 2016.07.04. 07:56:35

Szerintem ennek a történetnek semmi köze a határátkeléshez. A szerző otthon se dolgozott sokáig egy helyen, "voltam ez meg az és még sorolhatnám. "
Angliában nehezített terep volt, mert ő szellemi ember , de angolul nem tud.
Viszont lenézi a húsgyári kollégáit, akik pedig tudták végezni azt a munkát, amit ő nem.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szimpatikus.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.07.04. 07:57:22

Az írás jó volt, a hozzáállás kevésbé.
Tulajdonképpen mihez is ért az író?
Angliában tényleg úgy működik, hogy szemrebbenés nélkül kiközvetítenek valakit egy olyan irodai munkahelyre, amihez egyáltalán nem ért?

Golf2 2016.07.04. 07:59:41

@Taxomükke (UK): szar,veszélyes,nem fizet,nem szereti...Na de milyen megnyugtató hogy ennél már csak jobb lehet.

Taxomükke (UK) 2016.07.04. 08:02:03

@diggerdriver: Mindig van mas.
Ha a felsorolt negy rossz dologbol csak ketto vagy harom teljesul, az mar egy fokkal jobb.
Lehet a munka szar es fizethet keveset, csak legalabb ne legyen veszelyes.
Vagy legyen akar veszelyes is, de legalabb szeresse csinalni az ember...

2016.07.04. 08:15:17

Rettenetes munkaid voltak, a tapasztalataidbol filmet kene csinalni.

2016.07.04. 08:15:44

@Taxomükke (UK): mert nem volt mas es kellett a penz szegenykenek. Valoszinuleg ezekre a munkahelyekre lasszoval,fogdossak az embereket. Kepmutato tarsadalmakban elunk. Humanuskodunk,de jo,ha a piszkos munkat valaki mas vegzi el helyettunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.04. 08:29:18

@Taxomükke (UK):
Persze. Mindig van más, csak nem MINDENKINEK. vannak akik képtelenek harcolni a munkáért.
Még mindig él az a beidegződés hogy a munka nyűg miért küzdjek érte majd ő megtalál ha kellek neki.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.07.04. 08:48:27

Jézus! Ezt még olvasni is sokkoló volt. Érdekes embertípus a poszt író. Valamint elég szerencsés is, hisz akárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgot de komoly baja is eshetett volna.

sellőlány 2016.07.04. 09:01:28

@svájci sapka (ch): Abszolút nem. Esetlegesen némely kisegítő feladathoz nem kell ápolói vagy szakértői háttér, de ha ápolót keresnek, akkor biztosan kérik a végzettséget (a helyi kondíciók szerint akkreditáltat).

Mrs. Clayton 2016.07.04. 09:56:04

akkor ezt most jol ertem, h a ferj is egy apolt volt, de meggyogyult?
vagy mit keresett az elmegyógyon?

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.07.04. 10:07:06

@sellőlány: én ezt sem értem. Itt szinte mindenhez kérik az ápolói végzettséget vagy legalább egy tanfolyami papírt... valami kókler közvetítője lehetett. Vagy az volt, s ezt el tudom képzelni, hogy kikpzvetítették, mondván, a "papírjai úton vannak". Ezt főleg az EU-csatlakozás előtt el szokták játszani.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2016.07.04. 10:11:33

Szuper baratok es csalad? Akik egyutt rohognek vele a helyzet ironiajan, ahelyett, hogy megmondanak neki, ez nem kaland, hanem a legnagyobb hulyeseg? Megis, mi kenyszerithet egy fiatal not, hogy olyan munkakat vallaljon el sorozatban, amelyekhez nem ert/ nincs hozza erzeke/veszelyes...

2016.07.04. 10:16:37

Hollywood is ontja a filmeket,amiben az ôrült egy szerethetö figura,miközben a valósàg az,hogy anyagilag kiszolgáltatott,vèdtelen embereket beküld a képmutatô társadalom gyilkos hajlamukkal küzdô elmebetegek közé,ahol aztàn a dolgozók rettegésben és mindennapos élet- és testi fenyegetettség àllapotàban küzdenek a betevô falatukért.

Bluely 2016.07.04. 10:16:41

Nagyon tetszett, szívesen olvastam volna még. Hihetetlen történetek. :-)

2016.07.04. 10:17:04

@diggerdriver: harcolni a munkaert...
Szerinted mi lenne az elmegyogyora bezart veszelyes orultekkel,ha nem akarnà senki elvegezni azt a munkat? Hova lett az egymas iranti tisztelet?
Inkabb azon gondolkodj mar el,hogy,a nagy àlhumànum hovà vezet,mìg a veszélyes ôrültnek joga van szabadon jar i- kelni,addig szegény àpolòknak joga van rettegésben élni és az életét kockàra tenni.....

2016.07.04. 10:17:08

@Taxomükke (UK): szegeny az életért küzdött az elmegyògyintèzetben szò szerint,keservesen megszenvedett ppénz

Hari Seldon 2 2016.07.04. 10:35:28

Se Paradicsom Sal-ról nem hallottam, de még Kerouac-ról sem. Ez valami dél amerikai indián író?

„Volt egy idős bácsi, kb. hatvan éves lehetett és szegény elvágódott a lábában, és valami hústál volt a kezében, ami a földön landolt, szóval azonnal odafutottam segíteni neki, amire a kollégáim teljesen kikeltek magukból, merthogy szalagozás közben voltunk. Pesten sosem találkoztam ilyen emberekkel, mert abszolút más körökben forogtam, szóval nekem ez a hozzáállás új volt.”

Ez a nem látott soha termelési folyamatot ezelőtt” kategória. Aki nem a soron dolgozik, az megoldja magának. Aki a soron van, az ne foglalkozhat mással. Gondolom, ebből megtanulta a tömegtermelés szabályát…

„Mindezt úgy, hogy életemben egyszer voltam pincérnő egy hétig, de ezt az önéletrajzomon öt hónapra módosítottam.
Az, hogy katasztrofális voltam mint pincérnő, az nem kifejezés. Tört a pohár, egyszer egy vendég fején landolt a leves, aztán volt, hogy rosszul vettem fel a rendelést, rossz asztalhoz mentem, nem értettem az akcentust, és amikor forgalom volt egyszerűen elöntött a pánik és rendszeresen elbújtam a konyhában és a mosogató srácokkal beszélgettem. Persze egy hónap után kirúgtak, ami még nekem is megkönnyebbülés volt.”

OK. ez sem ment. Mekk mesternek is 15 próbálkozásból jött össze valami szakma. Fő, hogy ne add fel.

„Kemény két hétig takarítottam, de a főnöknőm közölte, hogy a tükör rosszabbul néz ki miután hozzányúlok, mint előtte, úgyhogy új kaland után kellett néznem, így lettem mosogató egy katedrális konyháján.”

Jöhet a következő. Háromból semmi. De tovább kitartóan.
„Időközben egy ügynökség felhívott, hogy lenne egy ápolói állás, agresszív autistákra kell vigyázni egy iskolában. Oooooo, mit nekem agresszió, és autizmus, kit érdekel, hogy semmi türelmem és érzékem a gyerekekhez, új kaland, így hát rögvest igent mondtam.”

Kicsit mintha nem pontosan volnál tisztában a képességeiddel, főleg meg a várható tevékenységgel.

Hari Seldon 2 2016.07.04. 10:35:56

„A következő ápolói állomás egy elmegyógyintézet volt, ahova, mint később kiderült, ki se közvetíthettek volna tapasztalat híján.”

Ez kezd olyan lenni, mint egy próbáljuk ki az világ legvacakabb melóit verseny. Én ezek után tuti rád szavazok.

Evain 2016.07.04. 10:41:54

"Rólam azt kell tudni, hogy egy klasszikus szellemi ember vagyok, főzni, takarítani, fizikális munkát végezni nem tudok, a praktikus dolgokhoz pedig végképp nem értek"

Ezen elakadtam. Nem tudom mi köze van a szellemi beállítottságnak a többihez. Vazz, ha digger is csak praktikus dolgokhoz értene, akkor nem olvashatnánk a remek szösszeneteit.
A kettőnek semmi köze egymáshoz. :s

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.07.04. 10:54:39

A poszt írói vénáról és az "ami nem ől meg, az megerősít" mondás igazáról "árulkodik".

Egy észrevétel/korrekció: a diliházban nem pszichopatákat, hanem pszichotikusokat (szociopatákat) "kezelnek".

Ahelyett, hogy belekavarodnék, idézek:

"A pszichopata és szociopata között nincs lényegi különbség. A szociopata kifejezés leginkább azért maradt meg, mert a pszichopata túl könnyen téveszthető össze a pszichotikussal.

A pszichotikusok tényleg azok, akiket a köznyelv őrülteknek tart, mert amíg a pszichopaták kötődnek a realitáshoz és pontosan tudják, mit csinálnak, a pszichotikusok durva téveszméktől és hallucinációktól szenvedhetnek.

A pszichopaták köztünk járnak, úgy néznek ki, mint bárki más, sőt sokszor vonzóbbak, közvetlenebbek az átlagnál. Hidegvérű, érzelemmentes, hiányzik belőle az empátia. egoista. Mindehhez rendkívül intelligens is, ezért bárkit meg tud vezetni – akár a pszichológust is."

444.hu/2014/01/19/hannibal-lecter-nem-volt-pszichopata-de-ettol-meg-te-az-lehetsz/

Herr Géza 2016.07.04. 10:58:10

Először azt mondtam, hogy ilyen nincs. Gondoltam még Norbi újabb rokonára is, de itt hiányzott a "húsokat dobáltam egy dobozba, de a fizum 3500 font volt, és fizették a szállodai szobánkat is" elem.... :)))
Ugyanakkor nem mennék végig az egyes állomásokon, csak két kérdésem lenne: vajon mi késztette az angol ismeretlent, hogy ukkmukkfukk befogadja őket a házába és még "nem kell lakbért fizetnünk, mi több, még ő fizet nekünk, amíg nem találunk munkat." Ő volt a jézuska? :D
Más: "Elmondtuk neki a mi történetünket és ő tíz perc alatt átlátta, hogy szerinte ez az egész valami hatalmas átverés."
Ez a "szellemi beállítottságú" , multiknál edződött PR-manager poszterinának nem sikerült????
Ajjaj.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.07.04. 10:59:42

@Hobbiszakács: Na tessék, hát nem belezavarodtam, és rosszul írtam:

A diliházban nem pszichopatákat, hanem pszichotikusokat (szociopatákat) "kezelnek".

Helyesen:

A diliházban nem pszichopatákat (szociopatákat), hanem pszichotikusokat "kezelnek".

MagyarJoe 2016.07.04. 11:08:20

remelem nem vagyok egyedul, de szerintem ez volt az emult evek legjobb HAs posztja :)

vegig nevettem, mert a posztolo is nevetve irta

sok sikert az eletben a posztolonak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.04. 11:11:27

@Hari Seldon 2:
Az. Dél amerikai.
Kecsge indian.
Varjál nem, kacika
indián.
:))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.07.04. 11:16:38

Még valami: magyarázza már el nekem a poszterina, vagy valaki más, hogy Angliában, ahol állítólag olyan fontosak a referenciák, hogy lesz valaki ilyen ámokfutás után (ld. "munka közben kisétáltam és vissza se néztem", vagy "a tükör rosszabbul nézett ki, miután hozzányúltam", stb.) egy világhírű pénzügyi multinál alkalmazott (hacsak nem takarító, de még az is fura), de pláne egy építészeti vállalkozásnál projektmenedzser ??????????? Mindennemű szakmai képesítés nélkül....
Édes istenem....:)))))

Herr Géza 2016.07.04. 11:20:40

@MagyarJoe: Én is nevettem. Mert ezt még kitalálni is teljesítmény. :))

MagyarJoe 2016.07.04. 11:24:46

Geza, aki a gyogyot megjarta, annak mar nincs hatar. Ezert nem erted te :)

Amugy az UKban a referenciat ugy irod, ahogy akarod. Ha nem buksz le, akkor nyertel. Ha lebuksz, akkor tovabb lepsz. Sok helyen nem neznek utana.

Volt egy kolleginank, aki 6 honapig jatszotta a "nem talalom a diplomam" jatekot, aztan lemondott. Szerintem most mashol penzugyi vezeto :)

Herr Géza 2016.07.04. 11:30:18

@MagyarJoe: Hát én itt mindig azt olvastam, hogy a magyar referencia nem számít, az angolt meg bizony csekkolják sűrűn. Meg nem is a saját magam által irt referenciákra gondoltam, hanem arra, amit az ex-munkaadó ír. Vagy olyan meg nincs? Dreamland...:))))

Herr Géza 2016.07.04. 11:33:24

@Herr Géza: Az amerikai klasszikus "tányérmosogatóból milliomos" sztorit szerintem simán kenterbe veri a "húsdobáló melósból építész projektmenedzser" életpálya... :))))

Herr Géza 2016.07.04. 11:34:59

@Herr Géza: U.i.: még a közbenső állomások felsorolása nélkül is. :)))))

Herr Géza 2016.07.04. 11:37:10

Na abbahagyom, mert mindjárt megkapom, hogy a kákán is a csomót keresem. Pedig igaz is. :)))

sellőlány 2016.07.04. 11:38:11

@kisrumpf: Igen érdekes, mert a húgom gyp-s diplomáját ott nem fogadták el még egy tanársegédi munkához sem, mondjuk ez olyan county-ról van szó, ahol magasan vezet a Brexit, talán emiatt főképp anyanyelvűeket alkalmaznak tanároknak. A végén már ő is megnézett egy-két ilyen szakképesítést nem igénylő kisegítő állást, de a megterhelő fizikai munka (nagydarab fogyatékos embereket mozgatni, feneküket kitörölni, leállítani, ha beindulnak), nem igazán tartozott a fizikai képességei közé, de ez még messze van az ápolóságtól. Arról nem beszélve, hogy alig minimálbér felett fizettek volna.

MagyarJoe 2016.07.04. 11:56:37

@Herr Géza: a referenciara azt szoktuk mondani "available on request", mert a nagy multik elvbol nem adnak referenciat, csak igazoljak, hogy ott dolgoztal. Ilyenkor egy kisfonokkel vagy barattal szoktak megbeszelni, hogy irjon par sort, ha kovetelik.

Csodabogár 2016.07.04. 12:01:48

Sajnos nem tudtam nevetni a poszton és nem lett olvasás közben szimpatikus az írója. Sok "szellemi" ember megy ki hiányos nyelvtudással, annak a tudatában, hogy fizikai munkát kell majd végeznie. Az elmebetegeket, autistákat megértem, de hogy mit nem lehet megtanulni egy szallagon az nekem elég felfoghatatlan, a ruhaüzlet takaritása meg pláne! Ehhez csak egy kis akarat kell meg szorgalom és kész.
Az én családom is ledöbbent,m mikor közöltem, hogy elmentem cselédlánynak. Elég hihetetlen volt számukra, miután otthon soha nem foglalkoztam a háztartással. De csináltam, össze szorított fogakkal, mert tudtam, hogy nem tart örökké.
Mindentől függetlenűl kivánok a posztolónak továbbra is sok szerencsét az élethez.

blackhairlady 2016.07.04. 12:02:30

@Mrs. Clayton: Szerintem csak telefonalt neki, addig vart ra egy szobaban ahova bekopogott.

Egyebkent nekem tetszett a poszt, ha eigaz, ha nem, ha fel lett turbozva, akkor is jo sztori, filmet lehetne belole forgatni:)

Csodabogár 2016.07.04. 12:05:34

@Herr Géza: Ne kekeckedj!:-)))
Vannak még csodák, csak minket nem találtak még meg.

blackhairlady 2016.07.04. 12:09:00

@Hari Seldon 2: " de még Kerouac-ról sem. Ez valami dél amerikai indián író?"
Uhh:)))) de meg nem keso, potolhatod :D

Herr Géza 2016.07.04. 12:09:07

@blackhairlady: Hát Bollywood biztos bukna rá. :)

Herr Géza 2016.07.04. 12:12:19

@blackhairlady: Nehéz ifjúkora lehetett Hari Seldonnak, ha nem ismeri Kerouac-ot. Nálunk" A Biblia" volt az On the road.. :)))

MagyarJoe 2016.07.04. 12:21:47

egy kis off: Cherbourg - Versailles es Versailles - Balaton utvonalon van valakinek friss elmenye? merre menjek, ne menjek?

on:

jewel79bp 2016.07.04. 12:23:51

A poszt nagyon tetszett, együtt tudok érezni a posztolóval, hát igen, nem vagyunk egyformák. Sokan nem hiszik el az ilyen sztorikat, pedig van ez így. Egyszer én is befogadtam egy vadidegent egy évre, valami olyasmi naivitás vezetett, hogy ha most megtehetem, hogy segítsek valakin, akkor miért ne tenném meg... utólag megbántam, de akár jól is elsülhetett volna. Sokszor hangzik el a mondás, hogy aki mer, az nyer, meg hogy lépj ki a komfortzónádból, aztán ha valaki megteszi tényleg, akkor sokan hüledeznek, hogy hogy lehetett ilyen hülye/naív/stb.
Örülök, hogy a posztoló végül révbe ért, sok sikert a továbbiakhoz.

blackhairlady 2016.07.04. 12:27:25

@Herr Géza: igy igy :)
Es hogy ehhez a hihetetlen tortenethez kapcsolodjak, ma meg a konyvtaramba is beneztem a hazaindulas elott, ahol felnottem tulajdonkeppen,szinte minden masnap ott ucsorogtem, es ezt a konyvet is hajszal pontosan ott talaltam a Merle es egyeb konyvekkel egyetembe amiket tizeneves korom ota tobbszor is elolvastam. Kb 3 oraja tartottam eppen a kezemben, most pedig itt latom ujra megemlitve. Na ennek mekkora az eselye?:))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.07.04. 12:30:14

@sellőlány: Köszi, már megijedtem.
@Mmj Drtmmj: Azért arról se feledkezzünk meg, hogy autistákkal foglalkozni nem egy beugró meló. Ahhoz szakértelem kell.
@Csodabogár: +1

szaszo71(D) 2016.07.04. 12:35:57

@jewel79bp: Szerintem aki külföldre ment, az már, ha csak kis időre is, de kilépett a komfortzónájából. És ide leginkább olyanok írnak.
Én olyannal nem tudok együttérezni, aki elmegy egy gyárba, ott bénázik, de többre tartja magât, mint mindenki, elszeparálódik és háborog, hogy mindenki utálja.

adg 2016.07.04. 12:50:30

Tegnap még azt mondtam volna, hogy a tortenet minimum ki van szinezve kicsit. De ma reggel az utcan belerugtam egy doboz kakaoporba, igy mar tudom, hogy minden lehetseges. Meg a cipom is olyan lett.
Rugott mar calaki az utcan kakaoporba? Teljesen szurrealis. :D

Szoval hajra a posztolonak, jo volt a sztori, bar az epitesz projektmenedzseren kicsit en is meglepodtem, de miert ne? Legkozelebb lehet, hogy atomeromu vezerlest fog felujitani, az is jo kis kihivas. Igy tovabb, es havonta kernek egy uj posztot ettol a csajtol. :)

Mrs. Clayton 2016.07.04. 12:54:15

@blackhairlady: az vilagos h az elso ferjet a korhazbol hivta segitsegul mig egy pschionak a hazaban varta, de a szerzo azt irja h az ujsagtol visszament gondozpnak ahol megismerte az uj ferjet aki egyebkent businessel foglalkozik, szerintem business men nem igen van ilyen terapias intezetben hacsak nem beteg

Herr Géza 2016.07.04. 13:02:16

@adg: Ez milyen átkötés már....:))) Kakaóporba rúgni az utcán vs. atomerőművezérlést felújítani nulla képzettséggel..:)))
Fantáziád neked is van ám rendesen. :)))

P.Elliot 2016.07.04. 13:03:55

Ennyire erdekes posztot meg sosem olvastam, elhiszem minden sorat. Vannak emberek akik keptelen dolgokba sodrodnak sokszor csak azert mert a kezugyesseguk, a helyzetfelismero kepesseguk egyenlo a nullaval es megtanitani sem lehet ra oket, egyszeruen ilyennek szulettek, raadasul van bennuk nemi onsors ronto kepesseg is valamelyest mert nem forditanak hatat, / en mar meg sem alltam volna Magyarorszagi/, valahogy elhiszik hogy majd kesobb jobb lesz. kihasznalhato is ez a tipus mert nem mer vagy akar szolni, inkabb szenved.
Az elso erzesem az volt az iras lattan hogy jo lenne magamhoz olelni, megsimogatni a hajat es megvigasztalni, biztatni hogy majd jobb lesz, ne sirjon.Valahogy ugy latom hogy joforman egyedul vagyok ezzel az erzessel hogy megertem ezeket a gyamoltalanokat . Nem tehetnek rola hogy ilyennek szulettek, nem mindenki karakan.
Azt is elhiszem hogy az az oreg befogadta oket mert o is igy erezte, megertette, segiteni probalt.
Hat csak azt tudom mondani hogy szeles ivben kerulje el az "apoldakat", nem neki valo, kutassa ki hogy megis mihez ert vagy tud csinalni az irodas munkakorokon belul, van rengeteg azert.
Sok szerencset is neki, fel a fejjel, nagyon jol hangzik hogy az uj csaladja befogadta es szeretik. Minden jot kivanok nekik.

takarék-láng 2016.07.04. 13:08:19

@Taxomükke (UK): "Soha nem ertettem, miert kell olyan munkat elvallalni, ami szar, veszelyes, alig fizet, es nem is szereti csinalni?"
A magyarok 80%-anak ilyen jut.

LyukasBogrács 2016.07.04. 13:08:25

"képtelen vagyok komolyan venni az életet. Ha valaki megkérdezi, hogy mit szeretek a munkámban, akkor a válaszom, az, hogy „azt, hogy bármikor felmondhatok”

Ilyen hebehurgya hozzáállással ne is csodálkozz azon, hogy senki sem akar két hónapnál tovább alkalmazni...

"Anglia rengeteget adott nekem, Kaptam millió és egy lehetőséget arra, hogy megismerjem az életet"

Ezek nagy részét saját magad dobtad ki az ablakon.

"Az élet tényleg a legnagyobb kaland, és jó érzés, hogy a maximumon élhetem.”

Ez neked a maximum? Milyen lehet akkor a minimum?

Herr Géza 2016.07.04. 13:10:16

@P.Elliot: "Azt is elhiszem hogy az az oreg befogadta oket mert o is igy erezte, megertette, segiteni probalt."
Tudod, azt, hogy befogadta őket kemény 10 perces ismeretség alapján, azt még el is hinném akár... De hogy még "fizet is nekik, amíg nem találnak munkát", az már túl sok a realista világismereteimnek....
Vagy: dolgoztak neki valamit, csak ez kimaradt, mert mégis mennyivel színesebb már a sztori egy ilyen égből küldött, mesebeli jótevővel.
De biztos nekem van kockafejem. :)))

P.Elliot 2016.07.04. 13:16:25

@Mrs. Clayton: Te, egy baratnom aki egy jozannak tuno normalis no elment elintezni valamit egy itteni ketes varosba ahova nem ottlako csak ritkan teszi be a labat, nagyon rossz hire van. Magyaraztam neki hogy a taxibol egyenesen be az irodaepuletbe es utana vissza.
Igen, igen, bologatott. Keso delutan hivott fel hogy itt van egy xy varosban, legalabbis ugy gondolja mert nincs nala a telefonja, elfelejtette elvinni magaval, Itt ul a McDonaldnal, nem tud hazamenni.
Amikor elintezte a hivatalos dolgat ahelyett hogy kerte volna hogy hivjanak taxit kiment a varosba kicsit korulnezni, valakitol megkerdezte hogy hol van a taxiallomas, mondtak, ott varakoztt, aztan valaki odahajtott a kocsival, megkerdezte mire var itt, taxira? Majd o elviszi....egy ketes kepu 50-es pasas es ez a marha beszallt. A ferfi vitte vagy fel oraig ismeretlen utakon, vegul es megijedt, kerte hogy had szalljon ki wc-re a Mcdonaldnal, kiszallt es nem mert visszaszallni, kerte hogy menjunk erte,azt hittem hogy elajulok hogy ez be mert szallni egy ismeretlen kocsijaba. Es sok hasonlo meggondolatlan sztorija van napi szinten. Meg jo hogy erte tudtunk menni es nem a ferjenek kellett szolni mert ott rogton vagta volna agyon, igy el tudtuk titkolni. Egyszeruen vannak ilyen emberek akik valahogy nem hiszik el a bajt....

P.Elliot 2016.07.04. 13:19:34

@Herr Géza: Mivel talalkoztam eletemben ilyen fizetek neked mert van penzem tipussal ezt is elhiszem....Annyifele ember van a vilagon.Persze mi nem futunk ossze ilyennel mert rajtunk latjak hogy mi egy koszikla csucsan kuporogva is megelunk, rajtunk meg sem probal segiteni senki.
Lehet hogy az az ember mast vart el cserebe, kis hazkoruli munkakat, meg eleve tarsasagot ha egyedul elt.
En hiszek az emberek segitokeszsegeben.

adg 2016.07.04. 13:26:56

@Herr Géza: nem talaltam ki, tenyleg belerugtam. Porzott, mint egy poffeteg. :D

Herr Géza 2016.07.04. 13:30:05

@P.Elliot: "ezt is elhiszem" Jó neked.... :)))) De nyugtass meg: a "Jézuska hozza az ajándékot" sztorival kapcsolatban azért te is minimum szkeptikus vagy?
Bocs, nem bántani akarlak. :)))))

Herr Géza 2016.07.04. 13:32:00

@adg: A "jó a fantáziád" megjegyzésem az atomerőműs felére vonatkozott természetesen. :)))

P.Elliot 2016.07.04. 13:36:10

@Herr Géza: Nem, nem bantodtam meg, mindent en sem hiszek el de mint irtam van a kornyezetemben hasonlo tipus jobban el tudom hinni hogy ez is hasonlo.
En 2 labbal allok a foldon de nem mindenki ilyen, van aki folyton elterul. Ezek a tipusok vonzzak a bajt. Neha keresik is mert nem hiszik hogy a kovetkezo szituacio is olyan szerencsetlenul fog alakulni.Mar eleve hogy le merte irni itt ezt az egeszet is erre utal hiszen tudhatta / vagy tudta de "emelt fejjel" vallalta/ hogy mi lesz a reakcio. Ha nem igazgatjak a sorsat akkor a jovoben is ez lesz vele....

Herr Géza 2016.07.04. 13:50:46

@adg: Ja: ezek az ozzyk még egy adag kakaót sem tudnak becsomagolni rendesen?? Hová keveredtél???? :)))))

adg 2016.07.04. 14:08:09

@Herr Géza: kornyezetvedelem, tudod? Egy papirdoboz meg egy zacsko, aztan hello. Nem nemet mintara, huszonotszoros biztositassal becsomagolni bombabiztosra. :)
Kb mint otthon volt regen a macska izu kakaopor, csak ez nagyobb volt.

Herr Géza 2016.07.04. 14:12:58

@adg: :))) Na az USA-ban már perelhetnéd a kakaógyárat, hogy nincs ráírva nagybetűkkel a dobozra, hogy "Caution! Nem rúgásálló!" , és simán vehetnél magadnak új csukát az anyagi meg erkölcsi (hogy megijedtél már...) kártérítésből...
Nehéz az élet, hogy neked pont ott kellett belerúgnod a kakaóba...:))))

Hari Seldon 2 2016.07.04. 14:14:32

@Taxomükke (UK):
Egy két kivételtől eltekintve, nem nagyon érdekelt soha a mai irodalom.

Hari Seldon 2 2016.07.04. 14:19:23

@MagyarJoe:
Még nincs. Augusztusban megyünk pont arra. Párizs, Loire, Bretagne Normandia irányban. Majd ősszel meg is írom (valamikor).
Egyébként miért kérdezed? Mi a kérdés?

MagyarJoe 2016.07.04. 14:38:34

@Hari Seldon 2: Hari en hetfon indulok es probalok tervezni. De vszinu, jobb lesz csak vezetni es nem sokat kerdezni :)
A multkor megterveztem minden szakaszt es nagyon stresszes volt.

Mrs. Clayton 2016.07.04. 15:25:50

@P.Elliot: szerintem ebben a tortenetben meg a holgy hiszekenysege a legkevesbe furcsa, azt en is konnyu szerrel elhiszem, sok naiv ember van a vilagon

Hari Seldon 2 2016.07.04. 15:32:19

@MagyarJoe:
Hát Cherbourg-hoz mindenképp meg kell állni aludni valahol.
Sőt, ha kényelmes akarsz lenni Versailles-hez is meg kell állni aludni. Az jó tempóval vasárnap 15 óra lehet Budapestről. Ha nincs gyerek, és nincsenek felbontások az úton, akkor ennyi. De azért fárasztó. Mi meg szoktunk állni Neumarkt környékén (Nünberg előtt kicsivel)
Munkanap rosszabb, mert sok a kamion végig az A6-oson, és Franciaországba is az A4 irányában.

Taxomükke (UK) 2016.07.04. 16:05:20

@Herr Géza: Hámostméé?
Lehet, hogy téged is fölvennének a szalag mellé húst dobálni.....
:))

Taxomükke (UK) 2016.07.04. 17:33:57

Off
Lemondott Nigel Farage.
LOL
On

Mrs. Clayton 2016.07.04. 18:01:36

@Taxomükke (UK): oh, majd visszater megint...
na de Chris Evans is lelepett, ami 1000x jobb hir, mar csak Clarksonnak, Hammondnak es Maynek kell visszaternie, ha ez bekovetkezik, akkor brexit se lesz akkor minden szep es jo lesz es megszunik a gyerekszegenyseg is
en ebben hiszek

2016.07.04. 18:18:18

@diggerdriver: magas volt,mint kecskenek a jegenye,ugye?:)

2016.07.04. 18:18:18

@svájci sapka (ch): igazad van,biztos fel lehet kesziteni az ilyen betegek apolasara,de nekem az jott le abbnol,amit o leirt,hogy leginkabb egy onvedelmi vagy karate kurzusnak vette volna hasznat a csaj az dilihazban

Korabban irta valaki egy masik posztban,hogy egy londoni oregek otthonaban dolgozott es meg az utlevelet es elvettek a fonokei,hogy ne tudjon lelepni,annyira kellett a munkâja.
Szoval ilyen munkahelyekre lasszôval fogdossak az embereket,ugy tunik nincs ido igeny felkesziteni a dolgozot,orulnek,ha beesik egy elkeseredett ember az ajton

En masokkal ellentetben elhiszem a sztorit. Az teny,hogy a csajszi eleg clumsy,a dolog ironiaja,hogy HR- es

2016.07.04. 18:18:18

@svájci sapka (ch): mely tiszteletem,aki ilyen emberek koze be tud menni

Korabban lattam egy autista anyakrol szolo dokumentumfilmet,ahol,zokogtak a nok,hogy rettegnek autista gyerekeiktol,hisztirohamaikkal màr nem csupàn félelemben,de rettegésben tartjak a csaladtagokat,csaladi baratok eltuntek,hazastarsak ugyszinten,egeszseges testverekben massziv kisebbrendusegi komplexus fejlodott ki es az ok,amiert nem adjak otthonba a csaladot terrorizalo autista gyermekeiket pusztan anyagi...nagyon szomoru szocifoto volt es ez amit itt leirt a holgy hasonlokeppen

2016.07.04. 18:18:18

@Taxomükke (UK): mit vàrtàl?:) a belsô bajokért kit lehet majd okolni,ha az Eu- bol is kilepnek? Hol talalnak scapegoat- ot ujra?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.04. 18:58:40

@Taxomükke (UK):
A Gézát? Echte sváb henteslegény. Én egyszer találkoztam vele és ha úgy mutatkozik be hogy ő Göring unokája szó nélkül elhiszem.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2016.07.04. 19:09:15

Hihető sztori, aki ügynökségen keresztül dolgozik mindenfélével találkozhat (nekem Hollandiában ez a tapasztalatom), magam is "szellemi" ember lévén futottam már bele érdekes dolgokba, gyűlölt és szeretett fizikai munkába is. Kalandos az ilyen élet na, sose tudhatod mi lesz holnap :D Megfelelő attitűddel még élvezni is lehet. Vagy ha más nem, visszatekintve jó sztori....

Herr Géza 2016.07.04. 19:17:06

@diggerdriver: #dehülyevagy, #csokoltatomahomlokod :)))))

Sanyi9 2016.07.04. 19:52:01

Kamu. A szerzo egy "klasszikus szellemi ember".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.04. 20:09:02

@Herr Géza:
Most mi bajod Hermannal? Nem Hitlerhez hasonlítottalak baszod.
A Légierő főnöke, magas déceg jóvágású ember.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Buchhalter 2016.07.04. 21:07:19

@Herr Géza: ha a mostani HR-s kolléganőimmel beszélgetnél 10 percig ,szerintem sírva szaladnál ki a világból.

Herr Géza 2016.07.04. 21:41:03

@diggerdriver: Göring oké (mármint testalkatra), de honnan tudod milyen lehetett volna az unokája?? (Nem volt neki.... :)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.07.04. 21:50:00

@Herr Géza: Nem tudtam hogy nem volt unokája. Mert hasonlítasz rá.

blackhairlady 2016.07.04. 21:53:43

@Mrs. Clayton: Na eddig mar nem gondoltam vegig, en csak az elso ferje koncentraltam :)

blackhairlady 2016.07.04. 21:58:56

@Herr Géza: Lehet, hogy maganyos volt a bacsi, szimpik voltak a posztoloek es gondolta, egy elete, egy halala de o bizony tarsasagot akar:) Egyebkent en is ilyen meggondolatlan lennek szerintem, ha eleg nagy lenne a hazam, barkit befogadnek innen a hataratkelo blogrol rovidebb idore, meg ugy is, hogy sosem talalkoztunk. Mondjuk penzt nem kapna senki tolem:)))))))

Apropo, a tegnapi posztnal akartma kerdezni toled, hogy akkor te most svajcban termeled a GDP-t? Ha tul indiszkret a kerdes, ugord at nyugodtan.

Bredpitt Monika 2016.07.04. 21:59:26

"Aztán egy verőfényes nap, a disznószagú faluban sétálva a férjemmel,"

Ez nagyon jó, na folytatom az olvasást, idáig nagyon tetszik.....

Bredpitt Monika 2016.07.04. 22:08:06

"Ez úgy nézett ki, hogy hat ír pasival mosogattam együtt,"

Ez az, ezt a munkát akarom én is. De hol találok Budapesten hat ír pasit egy helyen?

blackhairlady 2016.07.04. 22:09:48

@adg: De mit keresett az utcan? A benszulottek kakaoport szipuznak?:)))))))

blackhairlady 2016.07.04. 22:14:28

@Mrs. Clayton: Vilagbekelesz?:)
Most lesz valaki akkor aki hagyja magat kinevezni, vagy mindenki megfutamodik? Lehet, hogy egy kelet-europai bevandorlot kene megvalasztani miniszter elnoknek:)

Bredpitt Monika 2016.07.04. 22:18:34

Akkor miután elolvastam csak az elejét kell még egyszer megnéznem:

„Azzal kezdem, hogy eredetileg nem akartam megírni ezt a beszámolót, mert sok szempontból hihetetlen, néhol morálisan több sebből vérzik, aztán arra jutottam, hogy talán valakinek hasznos lesz."

Annak ellenére, hogy hasznosnak nem érzem jót szórakoztam nagyon (csak viccelek nem gúnyolódom).
Most elképzelem én hogy flörtölnék egy húsgyárban......

Herr Géza 2016.07.04. 22:22:58

@blackhairlady: Még nem, de folyamatban van. Volt egy tutifix állásom már, de egy új főmufti számomra rosszkor érkezett a céghez és átmenetileg jegelte az új munkakört, amire engem vettek (volna) fel. Van ez így. :( Ha két héttel később eszi oda a fene, már rég ott dolgoznék. A bizonytalant nem tudom megvárni, így újraizzítottam a keresést és már alakul másik három állás, aztán majd kiderül, hogy mire jutunk egymással.

LittleG (uk) 2016.07.04. 22:45:01

@MagyarJoe: nekem Angliában a második munkahelyem van, és mikor idejöttem, meg kellett adnom két előző munkahelyemről egy-egy személyt, akinél utánamérdeklődnek.
A kettővel ezelőtti munkahelyem még otthon volt, és biza írtak az akkori főnökömnek, ő mesélte fb-n :)

LittleG (uk) 2016.07.04. 22:51:07

@adg: hát kiesett valaki zsebéből, mi ezen olyan szürreális? :)

LittleG (uk) 2016.07.04. 22:57:13

@P.Elliot: "Neha keresik is mert nem hiszik hogy a kovetkezo szituacio is olyan szerencsetlenul fog alakulni."

Nemrég egy fb-csoportban egy kezét tördelő anyuka kérdezte, hogy milyen önvédelmi eszközt lehet Angliában törvényesen mgánál tartania az embernek (amúgy semmilyet), mert a 20 éves lánya pár hete beköltözött Londonba és miután inzultálták páran, egyszercsak hat férfi megpróbálta betuszkolni egy autóba, azt hiszem, fényes nappal. Az volt a szerencséje, hogy épp munkába ment, amitől már csak pár lépésre volt, és egy kollégája megmentette.

Mentek a kommentek, hogy menjen önvédelmi kurzusra, de inkább költözzön el Londonból, de legalább a környékről stb.

Kis idő múlva maga a lány is beírt, hogy hagyjuk már ezt abba, mert az anyukájára úgy ráhoztuk a frászt, hogy mostmár azt hajtogatja neki, hogy költözzön el Londonból, de hogy semmi se véletlen, meg biztos ez az élmény is jó volt valamire, meg semmivel semlenne jobb, ha ezután rettegne stb...

Nekem nagyon könnyelműnek tűnt ez a hozzáállás, nem kell rettegni, de az óvatosság még nem sokszor bizonyult ártalmasnak...

LittleG (uk) 2016.07.04. 23:00:19

@Taxomükke (UK): a süllyedő hajóról is lelécelnek a patkányok :)

P.Elliot 2016.07.04. 23:49:22

@LittleG (uk): Nekem is konnyelmunek tunik. Ha egyszer valaki megjarta de megis megmenekult akkor egyaltalan nem biztos hogy legkozelebb szerencses lesz.
Az anyjanak van igaza hogy keressen maganak biztonsagosabb helyet, ahol ilyesmi elofordulhat az minden csak nem biztonsagos.

P.Elliot 2016.07.04. 23:52:52

@Mrs. Clayton: Na de ennyire naiv nem lehet senki.

P.Elliot 2016.07.04. 23:55:49

@LyukasBogrács: Usa. A varos Newark. Vannak a varosnak szep reszei is de szerintem az egyik legketesebb varos lett es ketszer meggondolnam hogy oda betegyem a labamat.

almaza 2016.07.05. 05:58:40

Ez a poszt valami csuuuucs! Eredeti es friss iras egy erosen nonkomformista posterinatol. Konnyesre rohogtem magam. Koszonom.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.07.05. 06:23:52

@Mmj Drtmmj: Én sem kételkedtem a sztoriban, csak furcsa, hogy mindenféle felkészítés nélkül odaengedték.

Van ismerősöm, aki autista gyerek édesanyja. Sok mindent mesélt, le a kalappal azon családok előtt, akik felvállalják és nem dugják intézetbe.

LittleG (uk) 2016.07.05. 08:57:40

@P.Elliot: 20 eves, akkor meg en is batrabb voltam, ugy ereztem, hogy nem igazan eshet bantodasom. Igaz hogy egy viszonylag biztonsagos varosban eltem akkor, de ott is tortentek buncselekmenyek, mostani eszemmel mar nem maszkalnek rendszeresen ejfel korul egyedul az utcan...

Payrollerwitch 2016.07.05. 13:43:14

Elolvastam és megnyugodtam, van még számomra remény. Főzni tudok, takarítani és mosogatni is.

DieNanny CH 2016.07.05. 14:44:05

@LittleG (uk):

Hát, ha jól értem, a munkahelye közelében történt. Akkor mit számít, hol lakik??? Az számít, hol dolgozik, tehát munkahelyet kellene váltania...

Ginix 2016.07.05. 16:09:25

@Mmj Drtmmj: @svájci sapka (ch): most láttam egy dokumentumfilmet egy autista srácról, aki 3 éves koráig normálisan fejlődött, aztán elkezdett kalótyálni, anitszoci lett, meg a mozgása is megváltozott. autizmussal diagnosztizálták, szülőket sokkolta a cucc, stb. egyedül a disney rajzfilmek kötötték le (meg disney könyvek meg játékok). 7 évesen a bátyja szülinapi zsúrja után a bátyja csak üldögélt szótlanul és a kissrác odament az anyukájához és azt mondta teljesen tisztán és érthetően, h " jack (v mittomén, mi volt a bátyja neve) azért szomorú, mert nem akar felnőni, mint maugli meg peter pan". innentől megtalálták hozzá az utat és rohamos fejlődésnek indult, ma már huszonéves és le is érettségizett. ritka szép sikersztori, ha sikerül megtalálni azt a csatornát, amin el lehet érni hozzájuk. a film maga mondjuk nagyon giccses, amcsi doku volt, de a sztori nagyon érdekes! az a címe, h "life, animated".

Golf2 2016.07.07. 08:21:15

@Bredpitt Monika: Naívnak tűnsz mostanában nem nézel túl sok m1-et? Ez nem ámerika csak 1 szűk rétegnek.

Bredpitt Monika 2016.07.07. 11:22:11

@Golf2: az M1-et egyáltalán nem nézem, teljesen leszoktam róla, rosszabb, mint a CNN, egyébként meg igen, naív vagyok és jóhiszemű, és nem szeretem a folyamatos gúnyolódást, az egyenes beszéd híve vagyok, üdv

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása