oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. június 30. 05:05,  A kakashere kultúrsokkja 71 komment

2016. június 30. 05:05 Határátkelő

A kakashere kultúrsokkja

Kisváros-nagyváros, Magyarország-Németország, mindez megspékelve egy kis Amerikával - Dóra története tele van kultúrsokkokkal, melyek egy része komoly, más része inkább mókás. Lássuk hát, milyen is az, amikor egy magyar kisvárosban felnőtt lány összekerül egy berlini fiúval! (A képet a szerző küldte, köszönöm.)

Magyarország 2.0 – a Határátkelő második pályázata. Te min változtatnál Magyarországon, milyen jó külföldi tapasztalatot építenél be? A határidő június legvége és persze nem csak határátkelők írhatnak – a pályázatról minden tudnivalót megtalálsz ide kattintva! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.

egyesult_allamok_homokdune_foto_molnar_dora.jpg

„Kilenc és fél évvel ezelőtt kezdődött utunk… és azóta is tart. Jelenleg Magyarországon élünk, itt dolgozunk, habár ezt sosem volt egyszerű eldönteni. Párom ugyanis német származású, míg én magyar földön születtem és nőttem fel.

Mindketten nagyon szeretünk utazni és világot látni és pontosan ezért sokat gondolkodtunk, vajon külföldre menjünk vagy maradjunk még Magyarországon egy kicsit.

Mi tart mégis minket itt és meddig? Ó, hát ha belekezdek, nem fogunk hamar a végére érni!

Véleményem szerint egy kapcsolat sok-sok kompromisszumon alapul. Formáljuk egymást, döntéseket hozunk és kijelölünk egy olyan célt, ami mindkettőnk számára megfelel és összeegyeztethető a saját elképzelésünkkel. Ez sokszor nagyon nehéz… Például, hogy milyen kenyérpirítót vegyünk, vagy éppen milyen színű legyen a fal a konyhában…

Nyilván csak viccelek, több komolyságot kérek! Hátországbéli különbözőségeink sohasem okoztak gondot, a kohézió így is mindig tökéletesen működött, sőt még érdekesebbé tette a kapcsolatunkat.

Berlini fiú és alföldi lány

Georg, mert hogy így hívják a páromat, Berlinben nőtt fel, igazi városi fiú volt. Én vidéken, egy kis településen nevelkedtem az alföldön, ahol a szomszédban reggelenként ébresztett minket a kakas.

Egy kisváros nyugalma és egy Berlin szintű metropolisz forgataga nem is lehetne ellentétesebb. Míg én otthon húslevest ettem csirkelábbal, addig Berlinben a leveskockából főzött leves volt a módi buggyantott tojással. 

Merőben eltértek a szórakozási szokásaink is, míg a német fővárosban százszámra volt lehetőség kulturálódni, avagy bulizni, vidéken erre helyi negyven kocsmában illetve az egyetlen egy klubban adódott lehetőség… habár ha a lakosság és a kocsmák arányát vetem össze a berlini arányokkal, kijelenthetem, hogy talponállókban bizonyára vezethettünk.

Míg Németország már a nyolcvanasokban nyugatra tartott és az ottani gyerekek már Ronald Mcdonald burgereit tömték a fejükbe, addig nálunk Pisti bácsi nyitott egy halsütödét.

Georg már javában koptatta a Levi’s farmerjét, addig én a 150 cm-es magasságommal a varrónő által felhajtott, kínai s-es méretnek mondott, de rajtam „Eminem gatyaként” álló naciban róttam az utcákat.

Különösen izgalmas volt az első találkozásunk is, családi körben, az én kisvárosomban, vidéken. Mostani szemmel már látom, hogy azért nem csak egy női harisnyával, de bizony egy puhára főzött kakashere pörkölttel is szépen ki lehet zökkenteni egy meglett német férfiembert a komfortzónájából.

Magyar lány és német fiú – persze, hogy irány Amerika!

Apropó, komfortzóna… ha már a berlini gyerek így is úgy is ezt feszegeti nap mint nap itthon, azért ebbe a 9 és fél évbe én sem voltam rest, úgyhogy fél évre kiköltöztünk az Egyesült Államokba, ahol a szakmai gyakorlatomat töltöttem el egy ötcsillagos szállodában, Colorado Springsben.

Elmondhatom, hogy Amerika teljesen más egy huzamosabb ideje ott lakó külföldi szemével, mint egy pár hetet ott eltöltő turista szemével. Például nem kukorékolnak kakasok reggelente, de aranyos kis nyuszik ugrálnak a kertben.

Néha megjelenik egy-egy prérifarkas, illetve esténként a fekete medve fosztogatja a kukákat, az autópályán menetelő szarvascsordáról nem is beszélve. Colorado Springs hatalmas város, de nagyon vadregényes a sok fával és a Sziklás-hegységgel a peremén.

Ez aztán már az igazi nyugat, gyorsétterem láncok és végtelen mirelit terméksorok az áruházakban… Az amerikaiak nem szeretik a tyúklábat, vagy a belsőségeket… a perverziójuk kimerül a csirkeszárnyakban.

Sőt egy tipikus amerikai háziasszony a hálaadásnapi vacsorára porpürét, fagyasztott vagdaltat és előre elkészített pulykát vesz, némi konzerv vörösáfonya zselével… aztán jöhetnek a vendégek.

A gyerekek általában Donald bácsinál ebédelnek, sőt akad a reklámokban egészségesként feltüntetett reggeli doboz is a kisiskolásoknak, melynek tartalma mesterségesen színezett kék zselé és sós pálcika némi növényi sajttal.

Az elfoglalt dolgozó anyukának nincs ideje ételt csomagolni, ezért, egyébként teljesen „helyesen” ezt adja gyermekének. Mi van ebben? Az én anyukám házi kolbászos zsemlét csomagolt, Georgé pedig büdös sajtosat borssal megszórva.

De ez még mindig semmi ahhoz képest, ahogyan a pénztárnál tudnak nézni ránk… Szerintem Kolumbusz Kristóf nézett így, amikor felfedezte Amerikát, csak a különbség az, hogy a pénztáros hölgy előtt egy általa még ismeretlen zöldség feküdt, hívjuk csak fehérrépának.

Egy élhető hely

Colorado Springsben nincsenek járdák, ott az emberek kerekeken járnak, lábak helyett és a jeti is ott él… pardon, nem a jeti… inkább zombi?! Itt a boltok karácsonykor is nyitva vannak és a zombik előszeretettel járnak vásárolni, nem húsnak kinéző tálcás, lefóliázott állati termékeket.

Tudnék-e ott élni? A fentiek ellenére is igent kell mondanom. A természet lélegzetelállító, a turistalátványosságok nagyon szépen ki vannak építve, segítőkészek az emberek, a mexikói kaja fantasztikus, illetve tudok kenyérpirítóban palacsintát készíteni.

Lehet jókat utazgatni az országban, egyszóval élhető hely, viszont sok minden hiányozna és hiányzott is a kint lét alatt. Még szerencse, hogy volt egy német pékség a városban, ahol kaptunk sós zsömlét illetve gyulai és pick szalámit is, így nem kellett az egyébként összes szupermarketben kapható cukrozott sonkára és pékárura fanyalodnom.

Bárhova is utazik az ember, vagy úgy dönt, hogy itthon marad Magyarországon, egy darabot mindig magával visz a hátországából. Vannak szokások, amiket sohasem vetkőzünk le, de mégis formálódunk, akár egy párkapcsolatban egymáshoz, akár egy országhoz, illetve a hely szelleme babonáz meg minket. Így vagy úgy hatás nincs kölcsönhatás nélkül, így a végére nagyon kijött belőlem a filozófus.

Egyet tudok, ha következőleg úgy döntünk, hogy útra kelünk, biztos hogy veszek egy kakast…”

A poszt a Frankfurti mesék blog segítségével jött létre, köszönet érte!

HÍRMONDÓ

Orbán kiáll a nagy-britanniai magyarok mellett

A magyar miniszterelnök az uniós csúcs kapcsán nyilatkozva azt mondta, „semmilyen jogi vákuum, bizonytalanság nincs és nincs is rá ok” a brit kilépéssel kapcsolatban. Orbán Viktor a szigetországi magyarok sorsáról azt mondta: azért fog kiállni a tárgyalásokon, hogy aki a visegrádi országokból a briteknél akar tanulni vagy dolgozni, ezután is megtehesse. A miniszterelnök véleményéről itt olvashattok részletesebben.

„Miért nem megyünk már haza?!”

Lesz mi mellett kiállni Orbán Viktornak, hiszen a népszavazás óta eltelt napokban több alkalommal is atrocitások érték az országban élő külföldieket. A legrosszabb helyzetben a lengyelek vannak, de a magyarok sem maradnak sajnos ki.

Egy anyuka például arról panaszkodott, hogy a gyermekeit folyamatosan piszkálják az iskolában. Nemcsak a diákok, de néhány tanár is. „A szavazás óta szóbeli bántalmazás van, hogy csomagoljanak, meg hogy sokáig itt már úgysem leszünk… A gyerekek mondják leginkább, de egy-két tanár is” – mondta a Northamptonban élő édesanya. A teljes sztorit itt találjátok, érdemes elolvasni.

Brit világsztárok reakciója a Brexitre

Vajon hogyan reagált J.K. Rowling, Hugh Laurie, Michael Caine, Jamie Oliver és a többi brit sztár arra, hogy honfitársaik úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból? A Magyarországon elsősorban a Doktor House sorozattal ismert Hugh Laurie szerint a döntéssel Nagy-Britannia hátrafelé indult el, Jamie Oliver sztárszakács azt írta, a döntést hajlandó elfogadni, de azt nem, hogy Boris Johnson legyen a miniszterelnök. A színész Michael Caine ugyanakkor úgy gondolja, jobb a brit filmeseknek az EU-n kívül, mert így „nem ismeretlen bürokraták döntenek egy művészeti ág sorsáról”. További részleteket itt olvashattok.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat Magyarország Egyesült Államok vegyespáros

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr228850754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2016.06.30. 07:42:38

"Elmondhatom, hogy Amerika teljesen más egy huzamosabb ideje ott lakó külföldi szemével, mint egy pár hetet ott eltöltő turista szemével."
Nahát, szerintem ez az állítás a világ bármely pontjára igaz.
De azért örülök, hogy a posztíró boldog. Végül is ez a lényeg. :)

Taxomükke (UK) 2016.06.30. 07:55:22

Hátttöööö.... izé.
Lapozzunk.

Hari Seldon 2 2016.06.30. 10:36:27

A poszthoz:

„Mostani szemmel már látom, hogy azért nem csak egy női harisnyával, de bizony egy puhára főzött kakashere pörkölttel is szépen ki lehet zökkenteni egy meglett német férfiembert a komfortzónájából.”

Hogy mondjam finoman: ez undorító még elképzelni is. Ennél még a csiga is jobb…

„Néha megjelenik egy-egy prérifarkas, illetve esténként a fekete medve fosztogatja a kukákat, az autópályán menetelő szarvascsordáról nem is beszélve.”

Megdöbbent, hogy ilyen vadveszélyes területen nincs kerítés az autópálya mellett.

„Ez aztán már az igazi nyugat, gyorsétterem láncok és végtelen mirelit terméksorok az áruházakban… Az amerikaiak nem szeretik a tyúklábat, vagy a belsőségeket… a perverziójuk kimerül a csirkeszárnyakban.”

A belsőség nekem is perverzió (lett). Persze gyerekként ettem, de most már elkerülöm. Minek ennék olyat, ha van „normális” hús is?

Az atrocitásokhoz azt tudom mondani:
Bienvenue en france!
Van még két évük az angliaiaknak, hogy kicsit megnézzék, hogyan tovább. Anglia előnye persze hatalmas, hiszen angolul mindenki tud (valamilyen szinten), hamar el lehet helyezkedni alap angol tudással is valahol.
Ha valaki most kezd el tervezni, és miért ne tenné, hiszen mostantól két év van hátra, elkezdhet franciául tanulni. Szerintem könnyű, az angol szókincsének majdnem kétharmada innen származik, csak a kiejtés különbözik, de egy idő után meg lehet szokni.
Jó, itt le kell mondani az nagyszerű angol konyháról, meg a kellemes klímáról, de hát valamit valamiért... Ja, és akinek fontos, hiányoznak majd a szép angol lányok is… :-)

Komolyra fordítva a szót. Sajnos, látható, hogy az ország jelentős részének a hozzáállása az európai bevándorlókkal szemben ilyen. Ez a bizalmatlanság önmagát gerjesztő lesz. Pár év múlva, ha nem is kell elküldeni az ott dolgozó európaiakat, akkor is meg fog indulni egy elszivárgás másfelé. Már a hangulat romlása miatt, csökkenni fog a bevándorlás (nem azonnal, de fog). Természetesen nem megy mindenki. Sőt nyilván olyan is lesz, aki jól is érzi magát, és nem is kap ilyen reakciókat az angol társadalomtól.

Muscari 2016.06.30. 10:48:28

Digger, olvasom ezt a cikket es rad gondolok. Azt josolja, hogy egy csomo projectet leallitanak vagy mar most fel is fuggesztettek az epitoiparban, gyakorlatilag az epitoipar az falnak fog szaladni a cim szerint.
www.independent.co.uk/news/business/news/brexit-uk-construction-sector-heading-for-brick-wall-as-infrastructure-projects-suspended-a7109681.html

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.06.30. 10:57:54

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.30. 11:06:59

@Hari Seldon 2:
Nézd, én ettem már kakas, disznó, birka, pulyka, bikahere pörköltet.
Igen finom mindegyik, de te maradjál nyugodtan az osztrigánál.
:))))))))))

tanato 2016.06.30. 11:26:46

@Hari Seldon 2: @Muscari: Digger blogján k... nagy vitát folytatunk ezügyben/Brexit,angol idegenellenesség káeurópaiakat ért verbális atrociások!/
Ha érdekel olvassatok bele!

tanato 2016.06.30. 11:28:00

@diggerdriver: Egyébként tényleg finomak,csak egyszer belegondoltam mi volna ha az enyémet vágnák le,azóta nem eszek herét./

puhacica 2016.06.30. 11:39:16

@Hari Seldon 2: pedig milyen finom is a kakashere perkelt ;)

Muscari 2016.06.30. 11:46:56

@Hari Seldon 2: én pont most készülök zúzapörköltet főzni :-) A kakashere pedig finom!

A poszt meg nagyon tetszett ám, szerintem a posztolónak többet kéne írnia ide.

@tanato: köszi, majd benézek

Narina 2016.06.30. 11:48:57

Most undok leszek! Eddig is voltak beszologatasok ezerrel csak senki nem hergelte fol magat. Eddig is voltak rasszista megnyilvanulasok csak mindenki atlepet a dolgon es nem foglalkozott vele. Most hirtelen olyan pokoli hely lett sokak szamara Anglia, hogy az alvilag hetedik bugyra udulo kozpont ehhez kepest.Hagyjuk mar ezt az istenek verte hisztit. Igen elszabadultak egy kicsit az indulatok, mert mar 3 eve nyugolodnek ezzel az egesz referendummal, persze, hogy most kitornek az indulatok ami a feszult varakozastol volt. Megjegyeznem, hogy akivel beszeltem mind olyan embertol kapott beszolasokat akik masodik vagy harmadik generacios bevandorlok. Nem mondom, hogy angol reszerol nincs ez, de en eleg sokat vagyok koztuk es az eg egy adta vilagon nem valtozott semmi. Mondhatnank ezt szerencsenek, de pont rolam ezt meg nem allitotta senki. Azonban az is meglehet, hogy az otthoni lakokornyezetembe levo emberek kedvessege utan mar nem lepi at az inger kuszobomet.

Narina 2016.06.30. 11:50:35

A posztott koszonom en is es csatlakozom Muscari-hoz, hogy tobbet is kene irnia. Tetszetos. :)

Muscari 2016.06.30. 11:52:17

@diggerdriver: az osztriga is finom, ez nem vagy-vagy kérdése, hanem ÉS :-)
A kollégák már ismernek, mindig megkínálnak mindennel, egyedül azt nem tudom megenni, ami méregerős, azon kívül mindent! Így ettem már mindenféle indiai és afrikai kaját. Ha valakinek van lehetősége a jollof rice-t megkóstolni akkor ki ne hagyja, a legjobb afrikai étel.

Hari Seldon 2 2016.06.30. 12:09:58

@diggerdriver:
Kéhlek széphen. Mi itt ugyhe csak minőségi ételt készithünk...

Hari Seldon 2 2016.06.30. 12:12:38

@Muscari:
A zúza nem gáz, gyerekkoromban ettem, emlékem szerint a csiga hasonló, legalábbis állagra.
De a "nemi szerv" nekem eléggé túl van azon a határon amit hajlandó lennék megkóstolni.

Muscari 2016.06.30. 12:58:14

@tanato: beneztem, de nekem erre azt hiszem, hogy nincs idom. Tele van annak az omlengeseivel, akinek nem mondjuk ki a nevet es en azt mar vegtelenul unom.

@diggerdriver: kicsit felhuztam magam odaat nalad, bocsi.

tanato 2016.06.30. 13:17:21

@Muscari: Igen ott azok vannak többségben akik Brexit pártiak.Sőt továbbmegyek EU szkeptikusak vagy ellenesek is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.30. 13:48:08

@Muscari:
Ott mindent mondhatsz kivéve hogy bakfitty.
:))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.06.30. 13:51:49

Jó volt.
:)
Azon csodálkozom, hogy a fiú megkóstolta a kakasherét. Biztos nagyon bejött neki a poszterina.
:)

Mrs. Clayton 2016.06.30. 13:59:04

@Muscari: azert az hogy felfuggesztenek par epitkezest meg nem egyenlo a falnak menessel, de legalabb bojo nem lesz minielnok, viszont ott van a muppet michael gove, van itt minek orulni :-)

adg 2016.06.30. 14:13:17

@Muscari: "akinek nem mondjuk ki a nevet"
Hahaha :)) Ez jo. Megjelenik netan?

A bennszulottek eredetileg annak nem mondtak ki a nevet, aki meghalt. Reszben ezert alakult ki szazhuszezermillio nyelv naluk, ugyanis az embereknek nem volt sajat nevuk, hanem elnevestek oket valamirol, mint az indianfilmekben. Harmatos Hajnal Hasadas. Aztan amikor meghalt, akkor a torzs nem hasznalta ezeket a szavakat tobbe, kitalaltak ra ujakat. Igy a szavak cserelodese olyan durva volt, hogy szomszed torzsek nem ertettek egymast sokszor, holott elvileg ugyanazt a nyelvet beszeltek. Mondjuk ez nem volt gond, beszelgetes nelkul is meg lehet enni valakit. Talan meg a herejet is. :))
Hulye nevekre ma is vannak kivalo peldak benszulott korokben. Pl az egyik varosi kepviselo csaj neve ez: Bess Price

----
A poszt nagyon jo volt, de borzaszto rovid. Pedig az elejen meg figuelmeztet is, hogy milyen hosszu lesz.

P.Elliot 2016.06.30. 14:33:06

Imadom az ilyen posztokat ahol fel ev utan tuti velemenyt nyilvanitanak egy orszagrol. A poszt jo lenne ha igaz lenne de nem az. Feluletes, azt sem tudja mit beszel.
Mar nehanyszor leirtam es most nem fogom ujra leirni hogy mit jelentene penzben az ha valaki a McDonaldnal vagy etteremben enne allandoan es ott ebedeltetne a gyereket akit egyebkent sem tud hiszen az legalabb kettoig de meg tovabb iskolaban van. Kikerne ebedidore hogy elvihesse meg maga magat a munkahelyerol? Az lenne csak furcsa. A nyari 2 honap az ha a szulo dolgozik taborokban meg sport taborokban telik ahol kap enni, hogy lenne igy allando ott ebedeltetes?
Az hogy a gyerek viszi az iskolaba a mu kajat, latszik hogy nincs gyereke es igy nem tudhatta hogy csak nagyon keves kolkot lehet rabeszelni hogy vigye otthonrol a kajat, ok ott akarnak enni a maguk valasztotta etelbol/ ami meg olcsobb is/ a tobbiekkel egyutt, ez mar az en lanyom kicsi koraban is ugy volt hiaba tettem be az ebedet, sorozatosan hozta vissza es en megtortem.
Eheztetni nem fogom, kulonben is mi a fenet tudnek neki adni ami egeszsegesebb es izes. Salatat? Ott is van. Gyumolcsot? Szinten van. Tej is van. Szendvics is mert a fott etelt nem hajlandoak elvinni.
Az allatokrol csak annyit hogy ez egy erdos, iszonyatosan nagy orszag, 10 perc autout nelkul nem talalok boltot holott varosban lakok./off, mondja mar meg valaki hogy hogy irom jol, lakom vagy lakok, ossze vagyok neha zavarodva ami tobb mint 40 ev utan nem csoda a magyar nyelvben,..on/..
Az utakat nem lehet ilyen iszonyatos tavolsagok mellett mindenutt keritessel ellatni. Az allatok igy is kiszorulnak a helyukrol, igen, nem ritka bizonyos helyeken hogy kijon a medve kukat fosztogatni mert ehes. Nos, meg lehetne oldani konnyen, egy hetig lesbeallna egy csapat vadasz es kilone oket de itt van vadvedelem is. Nem sok bajt kavar az a nehany medve ami akad, el is lehet riasztani, nem Alaszka ez.
A mirelit aruknak is megvan a maga jelentosege, de mindennapos fogyasztasuk az aruk miatt teljesen lepusztitana a penztarcat. Azt a rengeteg hust, zoldseget es mas nyersanyagot a posztolo mit gondolt hogy kinek aruljak, vagy disznek vannak?
Ami a Haladas napi eteleket illeti, azt a rengeteg nyers pulykat kinek aruljak vajon? A friss zoldbabot es egyeb zoldseget, a vorosafonyat frissen? Kinel evett vajon konzervest ha ilyen gyorsan rahuzta a vizes lepedot az unnepi kajajukra? Szerintem csak maga vette-ette a konzervest.
Van persze hogy az amerikai is rendeli az unnepi ebedet, eddig ismeretsegi korben csak egyrol tudok egy 82 eves rakos, szivbeteg/ mar nem el/ oregasszonyrol aki az 50 eves notlen fiaval lakott egyutt, o mondta nekem hogy felhivta a kozeli ettermet es megrendelte a pulykat es a hozzavalokat, kihozzak sot meg meg is teritenek mert ugyan tesz-vesz a hazban de arra ereje mar nem lenne hogy fozzon, es o azt akarja hogy nala legyenek az vendegek, / gondolom tudta hogy talan az utolso csaladi osszejovetel naluk/.
A here porkolt?
Kihanynam a belemet....mellesleg a bekatol es kagylotol is.
Arulni viszont latom a kakasheret a kinai boltban, azok megeszik.

blackhairlady 2016.06.30. 15:00:21

@P.Elliot: szerintem fogadjuk el, hogy van ilyen is meg olyan is. Minden termeknek megvan a vasarlo kore es minden etteremnek/gyorsetteremnek is a sajat vendeg kore. Sajnos sokan vesznek konzerves bigyokat, tavaly karacsonykor direkt figyeltem a bevasarlokocsikat, de a whole foods is dignif van allandoan. De legelabb mindenkinek a biznisze megy a maga utjan:))

P.Elliot 2016.06.30. 15:20:33

@blackhairlady: Igen, igazad van de akkor ne irja azt hogy ez meg ez igy van Amerikaban fel ev utan....

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.30. 15:47:22

@P.Elliot: teljesen egyetertek!:)nekem is rogton az volt a velemenyem, hogy a posztolo nagyon elnagyolt es altalanosito kepet festett az orszagrol ( Colorado-rol). Szerencse, hogy vagyunk itt paran, es arnyaljuk a dolgot, hogy az emberek fejeben ne csak a borzasztoan sematikus elkepzeles eljen Amerikarol:)

skye8 2016.06.30. 16:34:05

Nehezen tudom elhinni hogy poszterre megrovoan nezett a cashier mert feherrepat probalt vasarolni....azt is ketlem h a gyerekek tobbsege mekiben ebedel,miert is tennek ha kapnak ebedet a suliban. A halaadasnapi vacsorarol szolo resz is durvan altalanosito, az 'elore elkeszitett pulyka' Meg vajon milyen eloleny, Talan a nyers, toltelekkel megtomott pulykarol beszel? Azt Meg is kell sutni am...en porpuret Meg nem ettem halaadasnapra, de a foberlom 74 Eves kanadai neni sutott finom toltott pulykat, koretnek parolt zoldsegekkel, jo sok gravy-vel. Ja es az afonyaszosz veletlenul sem volt konzervbol hanem egy meregdraga whole foods-szeru uzletbol vasarolta Es lekvarra emlekeztet.

Hari Seldon 2 2016.06.30. 16:36:09

OFF:

Lázár kilépne az EU-ból:

444.hu/2016/06/30/lazar-janos-kilepne-az-europai-uniobol

Meneküljön ki merre lát, és amíg teheti.

Tudom, egyenlőre ez nem fog megtörténni, de így működik a fidesz kommunikációja. Először az egyik megjegyez valami olyat, amit szeretnének. Kicsit hagyják leülepedni a népben, időnkét feldobják, és tesztelik mennyire népszerű. Ha népszerű, akkor ráállnak, és átveszik ők is népszavazással.

Nekik az a legjobb eredmény, ha feszültség van, a társadalom megosztott, és szoros bennmaradás győzne. (ahogy Boris Johnson akarta volna, de a Cameruni is erre játszott, mert ezzel lehet revolverezni az Unio-t)

De a fidesznek az is jó, ha kilépés győz. Kilépnek, és mindent z EU-ra kennek. "ők vitték el a gyárakat", "bosszút állnak rajtunk"... Stb...

ON

Csodabogár 2016.06.30. 16:44:17

@Hari Seldon 2: Zuzapörkölt nagyon finom eledel, elő is fordul nálam időnként. Herét se meg osztrigát sem eszem. Maradok a halnál ráknál és minden normál húsneműnél, de ugye kinek a pap kinek a papné.:-)

Csodabogár 2016.06.30. 16:46:31

@Muscari: Brexit pártiak most gyászba borulhatnak. Kedvencük Boris már nem kér a hatalomból.
Most veszik lassan észre, hogy kiengedték a szellemet a palackból.

Mrs. Clayton 2016.06.30. 16:57:00

@Csodabogár: Ruppert Murdochnak tok mindegy ki fogja raznia labtorlot Brusszelben, o eleve nem is itt lakik, neki az a lenyeg meg a kilepes partiaknak is, marmint akik a paholyban ulnek, hogy valakik szorongassak meg a brusszeli politikusok tokeit

erre lesz jo grove, vagy valaki mas
aztan ha politikailag nem sikerul olyan alkut kotni, mint amilyet a valasztok szerettek volna, akkor az illeto mehet is a szemetdombra

szoval leszerzodni erre a ket evre konnyen lehet kesz ongyilkossag is, ez az amit Bojo felismert, az o ideje majd 2 ev mulva jon gondolja, szerintem mondjuk erre hiaba var, neki par londoni ev jutott

Herr Géza 2016.06.30. 17:02:22

Jó a poszt, de rövid...:)) Az amerikás szekciónak meg jelezném, ne aggódjatok nagyon, nyilván senki nem fog pont egy kvázi-túrista egy csücsökben megélt élményeiből komoly képet alkotni Amerikáról. :))))
Azért nekem is van valami kekeckedni való:
"Míg Németország már a nyolcvanasokban nyugatra tartott és az ottani gyerekek már "Ronald Mcdonald" burgereit tömték a fejükbe..."
Nem tudom, hogy Georg Nyugat- vagy Kelet-Berlinben nőtt-e fel, de utóbbi esetben Németország (helyett az NDK) még nagyon nem tartott nyugatra, és a keleti oldal polgárai max. a TV-ből,ismerhették a McDonald's kajáit, ha viszont Nyugat-Berlinbe pottyantotta a szerencséje, akkor meg a "már" nem helytálló, hisz az első Meki 71-ben nyitott Münchenben és a 80-as években minden sarkon volt belőlük, no meg nyugatra sem tarthattak, hiszen ők voltak a nyugat. :)))
Ja, és az megvan ugye, hogy a Ronald McDonald az egy reklámfigura? A cégalapítókat Richardnak és Mauricenak hívták.

gabors 2016.06.30. 17:03:30

@P.Elliot: "Imadom az ilyen posztokat ahol fel ev utan tuti velemenyt nyilvanitanak egy orszagrol. A poszt jo lenne ha igaz lenne de nem az. Feluletes, azt sem tudja mit beszel."

Ahogy mondod ... de otcsillagos szallobol nezve lehet tenyleg ilyen ... en 26 eve utan sem merek ilyen tuti velemenyt mondani az "orszagrol" meg a teljes allamrol sem ahol elek ... :-)

fhdgy 2016.06.30. 17:27:38

@Hari Seldon 2: Ha ehhez hozzávesszük, amit tegnap vagy tegnapelőtt olvastam a neten, hogy az osztrákok 49 %-a is kilépne, ami ugye lehet 51 is, ahogy a brexit szavazás mutatta, akkor meneküljön ki merre lát, de hova is?

Hari Seldon 2 2016.06.30. 17:29:08

@Csodabogár:
Mindegy, hogy Michael Gove vagy Theresa May lesz a két legesélyesebb jelölt közül. Mindkettő kijelentette, hogy a Brexit megvalósul. Ráadásul a Gove mögött áll a Murdoch médiája. Szóval nagyjából le van futva a meccs. Én inkább úgy látom, a Brexitet ráhúzta a Borisra, és szépen beleül a székbe. Szóval könnyen lehet, hogy ő verte át Boris-t.

Muscari 2016.06.30. 17:34:12

@Mrs. Clayton: : hát a cím az hatásvadász, az biztos.

Én Theresa May-t szeretném PM-nek, de ez persze nem kívánságműsor :-)

Mrs. Clayton 2016.06.30. 17:47:47

@Muscari: az biztos h ebol a tarsasagbol meg o a legnormalisabb de osszesegeben o is csak egy lemon

mint fentebb csodabogarnak is irtam, ez egy igen kockazatos vallalkozas, mert ha nem ugy sulnek el a dolgok, akkor abba az illeto politikailag bele fog bukni

ha conservative party member vagy akkor szavazhatsz ra valoszinuleg:-)

Mrs. Clayton 2016.06.30. 17:52:44

@Muscari: a legrohejesebb szerintem Stephen Crabb, en a helyukben ot kuldenem brusszelbe :-D
tegnap neztem vele egy interjut, minden szavat ugy akarta nyomatekositani, hogy razta a fejet, vegul annyira razta magat, hogy hirtelen el is szedultem, szerintem a brusszeliek is igy lennenek vele, vegul barmit alairnak, csak ne kelljen tovabb az okoskodo fejet nezni

Mrs. Clayton 2016.06.30. 17:55:21

@Mrs. Clayton: es csak most nezem hogy ennek is francia felesege van, osszes brexites utalja a kulfoldieket, de azert otthonra kell nekik egy???

fhdgy 2016.06.30. 17:57:22

@Mrs. Clayton: Vagy kettő, mert ha a bébisintér is az ...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.06.30. 18:21:34

@Herr Géza: "Az amerikás szekciónak meg jelezném, ne aggódjatok nagyon, nyilván senki nem fog pont egy kvázi-túrista egy csücsökben megélt élményeiből komoly képet alkotni Amerikáról. :))))"

Soha nem lehet tudni ;) de tudod, ugy vagyunk vele, hogy a szivunk egyik csucske mar itt van, es kb. ugy erzunk, olvasva ezeket az altalanositasokat, mint amikor a magyarokrol az a kep el valakiben, hogy meg mindig a pusztaban nyargalasznak lovon, es/vagy maoista egyenruhaban jarnak es oroszul beszelnek, mert ugye a kommunista blokkhoz tartoztunk nemreg :))))

Muscari 2016.06.30. 19:09:30

@Mrs. Clayton: Farage felesege meg nemet. Eleg vicces.

Csodabogár 2016.06.30. 19:29:27

@Hari Seldon 2: Szerintem önmagukat verték át. Cameron a pártot és magát akarta kcsit biztonságosabb helyre rakni és rosszul sikerült a manöver. Öngól lett belőle.

puhacica 2016.06.30. 19:52:39

@Hobbiszakács: az is. es meg mennyi minden mas... nyamiiii :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.06.30. 20:49:05

@Muscari: Viccelsz??? Két napja azon élünk. Volt itt élő nigériaiakról cikk, s az egyikük receptjét próbáltam ki

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.06.30. 20:54:46

@Hari Seldon 2: Agenben raktak elém egy fantasztilus salátát, kacsamellel. Voltak még meghatározhatatlan egyéb hússzeletek is a salátában, de csak utóbb jöttem rá, hogy zúza volt. Azóta is emlegetem, naggyon finom volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.06.30. 21:41:21

Itt háromezer féle rizst kapni, kinek mi a tapasztalata melyik a legjobb?
Mi a Jázmin rizst szoktuk venni.

gabors 2016.06.30. 22:04:18

@Muscari: "Farage felesege meg nemet. Eleg vicces. "

Nem lehet pont ezert akart kilepni az EU-bol mert elege volt belole hogy az anyos barmelyik pillanatba betoppan ... mot majd elintezi hogy nem kap vizumot tobbet... :-)

gabors 2016.06.30. 22:05:10

na ez meg mi??

azzonnal megjelent a kommentem ez valami ajandek ???

blackhairlady 2016.06.30. 22:56:03

@diggerdriver: Mi a Basmati rizst szeretjuk. egy indiai holgy a bankban ajanlotta, es tenyleg nagyon kellemes az ize es az allaga is, probald ki, hatha nektek is bejon.

A kepert meg majd kapsz a szomszedodtol egy sallert.:)))

Herr Géza 2016.06.30. 23:03:45

@blackhairlady: Csatlakozom Basmati rizs ügyben.:)))

blackhairlady 2016.07.01. 06:40:05

@Herr Géza: ugye? Bar mi nem vagyunk nagy rizsaevok, de ez az ami a legjobban izlik.
No ujsag odaat, nem volt idom as utobbi hetekben benezni:)))))))

Muscari 2016.07.01. 08:56:22

@diggerdriver: basmati. Rizottóhoz pedig az arborio.

Evain 2016.07.01. 09:15:56

@Mmj Drtmmj: No, majd beszámolok, mi is nemsokára megyünk egy hétre a szigetre, Hull környékére. Kíváncsi leszek. Valahol sejtettem, hogy pont az a réteg, akiknek fogalmuk sincs, mit jelentett az EU tagság, a túristákat is baszogatni fogják.

Én pontosan ugyanettől tartok a Nexit feszegetése kapcsán.

Herr Géza 2016.07.01. 10:34:43

@blackhairlady: Ha jót akarsz magadnak, akkor ne erőltesd a benézést :)))))). Brexit a köbön megy....

Herr Géza 2016.07.01. 10:36:39

@Muscari: Üdv a Basmati-körben...:)))

blackhairlady 2016.07.01. 22:14:46

@Herr Géza: Ok, akkor majd mar csak otthonrol nezek be amikor tul sok csend es nyugalom lesz:)))))))))))))

Basmati-part. Ki lesz a part elnok?:)))))))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása