oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. április 13. 06:47,  25 tipp, hogyan légy te a legidegesítőbb lakótárs! 101 komment

2016. április 13. 06:47 Határátkelő

25 tipp, hogyan légy te a legidegesítőbb lakótárs!

A „londoni tömegszállás” olyan meghatározó toposz a határátkeléssel kapcsolatban, mint a mosogató bölcsész vagy az ausztriai ingázó szobalány. Tour_guider mai posztja félig komolyan, félig viccesen a kényszerű együttlakást veszi nagyító alá, méghozzá 25 pontban.

flatshare.jpg„Alább összeállítottam néhány „hasznos” tippet arra az esetre, ha valaki a legidegesítőbb lakótárs címre pályázik például egy londoni „tömegszálláson”. Természetesen, viccnek szántam az írást, de a tragikus része, hogy megtörtént eseteket dolgoz fel és még messze nem a legdurvábbakat. Biztos vannak ettől keményebb sztorik, de igyekeztem a leghétköznapibbakra koncentrálni.

* = Londont írtam, mert ott tapasztaltam ezeket, viszont, gondolom más országban is, amikor több ember él együtt, akkor vannak hasonló problémák. Lehetne még kiegészíteni, így, akinek van kedve, kommentekben megteheti.

1, Foglalt a zuhanyzó/fürdő és nem jutsz be? Lehetőleg hangosan, káromkodva add mindenki tudtára a frusztrációdat!

2, Zuhanyzás után lehetőleg ne mosd le a zuhanytálcáról az ott maradt szőrszálakat, szöszöket! Majd lemossa az utánad következő, igaz?

3, Nagy dolog után ne nyisd ki az ablakot vagy takarítsd le a wc-t és várd meg, hogy majd más tegye meg, ha használni szeretné!

4, Pároddal együtt mész el zuhanyozni? Lehetőleg harsogjátok túl a zuhanyt és minden fontos dolgot ott beszéljetek meg... hangosan! Hangos röhögésért, visongásért extra bónusz jár, de csak akkor, ha mindez éjszaka történik, amikor mások aludnának!

5, Nyugodtan tölts órákat a fürdőben, hisz más nem akarja használni rajtad kívül!

6, Borotválkozol? Nem baj, ha ott hagyod a szőröd a kézmosónál! Kellemes textúrát biztosít a kerámiának, ami fogmosás közben izgalmas látvány!

7, Ha használtad a gáz-/elektromos tűzhelyet a konyhában, akkor nyugodtan hagyd mocskosan, majd a következő letakarítja, ha használni akarja, nem igaz?

8, Ha lusta vagy boltba menni, akkor csak nyisd ki a hűtőt és a számodra szimpatikus polcról egyél meg valamit! Biztosan nem kellett már annak, akié volt és amúgy is neked akarta volna adni, ugye?

9, Olyat főzöl, aminek kellemetlen az illata? Eszedbe se jusson kinyitni az ablakot vagy bekapcsolni a szagelszívót!

10, Nem fér a hűtőbe a kajád a nagy lábasban? Nem baj, hagyd csak kint, akár hetekre is! Ugyan, kit érdekel, hogy büdös és penészes! Viccelsz?!

11, Éjszaka támad kedved főzni? Nem baj, a konyha mellett lakók azért kerültek abba a szobába, mert élvezik az éjjeli szagokat és csörgést, csattogást!

12, A hűtőben nincs hely a polcodon? Sebaj! Rendezd át a többiek polcát, hogy legyen extra helyed! Biztosan mindenki örül majd ennek!

13, Nyugodtan vedd kölcsön a lakótársaid konyhái cuccát! Biztosan amúgy is odaadta volna!

14, Tele a kuka? Nem baj! Tegyél még rá!

15, Lehetőleg akkor kezdj el mosni te is, pláne ha szabad napod van (és egész nap otthon vagy), amikor valamelyik lakótársat hazajön munkából és mosni szeretne!

16, Nem gond, ha becsapod az ajtókat csendes bezárás helyett! Mindenki szereti hallani!

17, Éjszakások is vannak a házban? Nem probléma, használd csak nyugodtan a porszívót! Miért alszik nappal! Ő baja, nem?

18, A viktoriánus házak régi lépcsői kiváló hangerősítő tulajdonsággal bírnak, így te is bármikor a többi lakó tudtára adhatod eget rengető trappolással, hogy éppen elmentél otthonról vagy csak lementél a konyhába.

19, Büdös a cipőd? Hagyd csak nyugodtan a folyosón! A szagló-receptorok előbb-utóbb elfáradnak az orrunkban és nem is érzi majd senki annyira büdösnek!

20, Mások aludnának, de hangosan szeretnél tv-t nézni/zenét hallgatni? Eszedbe ne jusson lehalkítani. Alkalmazkodjon a többi hozzád, nem? Minek járnak reggel 8-ra dolgozni!

21, A pároddal éppen a szerelem oltárán áldoztok? Csináljátok jó hangosan, hogy mindenki tudja a házban, hogy most nektek jó!

22, Az alattad lakók imádják hallgatni, amikor telitalppal lépsz és minden egyes lépésnél leszakad a plafon... akár éjjel 2-kor is!

23, Megkért az egyik másik lakótársad valamire? Sértődj be és csak azért is, vagy csak azért se csináld úgy!

24, Valamelyik lakótársad boltba indul? Hozass vele pár holmit, lehetőleg a tejed is akkor fogyjon el és a kenyeredből is csak pár szeleted legyen a zacskóban. Ha nincs kocsija, akkor biztosan örömmel fogja hazacipelni a holmidat, amiért te is elmehetnél!

25, Házirend? El se olvasd! Ha nem tudsz valamiről, akkor az rád nem vonatkozik, ugye?”

Ez volt tehát Tour_guider 25 pontja, most pedig ti jöttök (már akinek van ilyen tapasztalata...)!

(Fotó: decoist.com)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr528592406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.04.13. 07:32:26

Ó igen. :)
A fűtést tessék nyugodtan maximumra tekerni, az hogy más szobájában ettől netán elolvad a radiátor az nem számít.
Közben a kertre néző hátsó ajtót nyugodtan hagyd nyitva egész éjjel télvíz idején is. Az hogy ettől a fűtésrendszer sokkot kap és folyamatos üzemmódra kapcsol az nem probléma. A számlákat biztos kifizeti valaki.
A konyhában ha főzöl, főleg este akkor azt csináld alaposan, égjen a kezed alatt a munka. Szó szerint. Ha a tűzjelző visítása felveri az egész házat sebaj legalább adott az alkalmi bulizás lehetősége.
Valaki más mert bepakolni előtted a mosógépbe és még nem is áll ott mellette azon nyomban amint végez? Szórd ki nyugodtan a a ruháit a gépből a földre, megérdemli az a szemét hogy újra mossa az egészet.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.04.13. 07:42:10

Jó kis összefoglaló.
:D
Persze, megtapasztalva már nem ennyire vicces.
Én képtelen lennék az ilyen együttélésre.
A tömbházakban itt is közös a mosóhelyiség. Hallottam sok érdekes sztorit erről is.

Taxomükke (UK) 2016.04.13. 07:58:41

Egy lengyel csaj a konyhaasztalon vágta a lábkörmét.

HardPötty 2016.04.13. 08:12:35

Amikor kijöttünk egy magyar pàrral laktunk egy 3 szobàs hàzban. Az jó volt, bár a 2 èves kisfiút először nehéz volt megszokni, de ez a mi gyakorlatlanságunkból fakadt. Nem laktunk kisgyerekkel előtte.
Aztán laktunk egy angol landroddal együtt 3 hónapot.
Az hagyján hogy kisgatyában ült a bőrfotelben egész este... jól belefingott utàna meg köhögéssel leplezte. Mindig a kaja illatát dicsérte... ha megkínáltuk persze elfogadta. Csináltam is egyszer neki lecsót, amit televágtam chilivel. Vörösödött a feje... reggel meg csak nyöszörgött a wc-n. Sajnos hallottuk.
Volt egy macskája is, így minden főzés előtt fertőtlenítés plusz sajàt tálcán dolgoztunk, amit a szobàba hoztunk le minden alkalommal. A hülye macskája felült mindenhova. Egyszer a mosógépben aludt... el kellett volna csak indítanom. Úgy tűnt bolhás... kapott nyakpàntot is tőlünk, a landlord levágta... megfullad ha kint beakad valahova-mondta. Sajnos nem akadt be.
Kiadta az egyik szobájàt egy angol párocskának. Azok mindig beengedték a hàz macskáját a szobájukba. Egyszer a grillcsirkèjükről nyalogatta a szaftot és egy kicsit meg is rágta... szóltunk nekik... köszönték és lefóliàzva berakták a hűtőbe. Ekkor már erősen éreztem, hogy menni kell. A kiköltözésünk reggelén sírva jött ki a csaj a szobájukból. A macska miatt bolhás lett az ágyuk és a combjai belsejèt szétcsipkedték. Ott futkosott előttem egy szàl bugyiban és nyitogatta a lábait kérdezve hogy mit csináljon. Mondom fordulj állatorvoshoz... egy pillanatra komolyan vette mert megkérdezte hol van a legközelebbi... Oh Istenem... azóta végre megint csak magunknak vagyunk. Abban a 3 hónapban majdnem hazaköltöztünk Mo-ra. De az a szobabérlés csak egy kényszerhelyzet volt szerencsére. Azóta sajàt ház bérlés van ès csak anyósom lakik velünk, vele pedig nagyon jó a kapcsolatom hála Istennek.

Csodabogár 2016.04.13. 09:00:45

Azt hiszem semmilyen körülmények közt nem bírnám az együtt lakást senkivel. Fiatalon se bírtam volna. Kalapot le azok előtt, akik a kinti lét érdekében még ezt is bevállalják.

puhacica 2016.04.13. 09:24:01

en csak Magyarorszagon laktam egyutt masokkal, szerencsere oket ismertem, de neha meg igy se volt egyszeru. ugy orulok, hogy itt nem volt erre szukseg, igenytelen idegenekkel.

@HardPötty: nemreg olvastam ki a teljes blogod, nagyon szimpik vagytok, de ez a macskas komment most kicsit lehuzta az atlagotokat. igen, a nyakorvtol a macska megfulladhat, ha felakad vele valahova. es hat ugye ti koltoztetek macskas hazba, nem o koltozott hozzatok, szoval nem ertem a felhaborodast. az, hogy a gazdaja nem foglalkozott vele, nagyon gaz, csoro allat se kedvtelesbol tartotta a bolhait.

Buchhalter 2016.04.13. 09:34:18

@HardPötty: hát ez nagyon tetszett!Vannak ilyen lökött tyúkok?Hihetetlen.@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: szerintem álltalánosítasz.Vannak kint rokonaink és sok-sok ismerősünk.A nagy többség nem volt tömegszálláson és a nagy többség 10 -ből 8 köszöni szépen jól van.Hogy mi visszajöttünk a párommal abban sok minden benne volt.Rossz meló rossz fizetéssel és a párom óriási honvágya.Mára már lehiggadt és már ő kacsingat vissza.Ezzel még várok,majd jobban felkészülve újra belevágunk.De tudod jó pár embert ismerek akik ugyan visszajöttek,de megtapasztalva a változni nem akaró über paraszt munkaadói hozzáállást szépen visszamentek.Van kivétel munkaadóba de oda nem is kell nagyon új ember,de mért is?Érted ,ugye?!

abaya-oman 2016.04.13. 10:30:34

En csak nyaranta laktam hasonló szállásokon, mikor a nyelvet gyakorolni mentem ki Londonba, nekem jo tapasztalataim voltak. Többnyire ausztrálokkal es új-zelandiakkal laktam. Együtt jártunk el bulizni, néha vacsorázni. Segítettek az angol házifeladatommal, munkát keresni es általában nagyon segítőkészek voltak.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.04.13. 10:33:02

@puhacica: Itt, az állatvédés öshazájában a legtöbb macskán van nyakörv. (Hogy meddig elmennek az állatvédésben, arról épp most írok posztot.)

A szomszédasszony a mi telefonszámunkat is beírta a macskája nyakörvébe. Amikor elütötte az autó - a macskát - éppen foglaltat jelzett a gazdi telefonja, mi rohantunk a kórházba, és fizettük ki az első és egyben utolsó segély költségeit.

A gyászba borult szomszédasszonyt nem lehetett földi problémával zavarni, így aztán "megfeledkeztünk" az adósság törlesztéséről.

puhacica 2016.04.13. 10:38:13

@Hobbiszakács: soha nem tennek nyakorvet a macskamra, meg ugy se, hogy o csak benti cica. az ellatas koltsegeit pedig illik visszafizetni, barmekkora is a gyasz.

London2009 2016.04.13. 10:47:04

Fel evig csinaltam ezt Londonban es gyuloltem. Egyszeruen keptelen vagyok az egyuttlakasra idegenekkel. Igazabol meg a vendegeket sem szeretem 4 napnal tovabb kerulgetni. Kiveve a szuk csalad/barati kor persze.
Nem az a baj, hogy az emberek bevallaljak, muszaj, nem kedv kerdese. Az a baj inkabb, hogy evekre beleragadnak es azt hiszik, hogy mindenki igy el es ez a normalis hosszutavon is. Ha en ezen a helyzeten evek elteltevel sem tudtam volna valtoztatni, biztos, hogy nem maradtam volna Londonban.

Herr Géza 2016.04.13. 11:09:45

Az együttlakás ifjonckorban (kolesz) még nagyon romantikusan indul, a szülöi házból kiszabaduló fiatalnak általában nagyon bejön a haverok, buli, Fanta (:D) feeling. Aztán kis idö boldogság után jönnek az elsö kijózanító élmények (pl. rájössz, hogy amit nem dugsz el, az "mindenkié", bár az is, amit eldugsz, ha megtalálják...), de akkor még általában az anyagi vonzatok miatt nem igazán tudsz menekülni. Ha ez az állapot kellöen hosszú ideig tart, akkor egy-egy embertársadat már olyan szemmel kezded el méregetni, hogy na vajon ennek is olyan irtózatosan büdös-e a lába, vagy ö vajon csak hetente egyszer zuhanyzik-e, vagy szemrebbenés nélkül beletörülközik-e a saját törülközödbe, ill. betámadná-e a barátnödet is, stb. Legkésöbb ekkor megfogadod, hogy ilyen együttlakást te aztán az életben soha többé.... Majd kikerülsz a "való világba" és bizony idövel, vagy rögtön folytatásként elöfordul, hogy ugyanilyen helyzetbe kerülsz. Minél idösebb leszel, annál nehezebben megy. És annál inkább megszépülnek a koleszos emlékek, hogy, hú, de vidám világ volt az. Hisz akkor a büdös lábú kollégával elmentél inkább bulizni (ahoz cipöt kellet húzni, szagprobléma megoldva..:D) és jól berúgtatok. A meló mellett a buli egyre ritkább lesz, a türöképességed a koroddal négyzetes arányban csökken, a koma lába ugyanakkor egyre büdösebb lesz. :))))))))

Herr Géza 2016.04.13. 11:14:26

@Herr Géza: Én 40+ évesen egy még külföldibb munka kapcsán egyszer csak egy lakásba kerültem 3 melóslegénnyel, alig több, mint két hétig bírtam, de az ezalatt történtekröl, tapasztalatokról regényt tudnék írni... Horror müfajban.

Ginix 2016.04.13. 11:14:29

eucadorban egy helyi családnál laktunk többen is, mert a házukban kiadták a szobákat a külföldieknek. ott is voltak érdekes dolgok.
-sokáig nem értettem, hogy hogy lehetnek hangyák a hűtőben, mikor rendesen hűt, aztán kiderült, h éjszakára kihúzzák, h ne fogyasszon (miután tífuszos lettem és nem lehetett kideríteni, h mitől, hajlandóak voltak bedugva hagyni).
-ott nem szokás üvegezni az ablakokat, plusz a falak sem érnek a plafonig (csak a sarkokon), tehát gyakorlatilag mindenki hall mindent. ehhez nagyjából hozzá lehet szokni, de ott volt a legtöbb álmatlan éjszakám:( (egyszer a szomszéd vett egy kakast, és bár kiderült, h karácsonyi vacsorának szánják, vagy 3 hétig minden hajnalban felkeltett a dög!)
-minden szobához tartozott saját wc és zuhanyzó, de ez enyém volt az egyetlen, ami nem en-suite volt, hanem a konyhából nyílt. az egyik helyi sráchoz egy este átjöttek a barátai és egyrészt baromi sokáig randalíroztak, másrészt reggelre letekert wc-papírt, latyakosra összejárkált fürdőszobát találtam. de rendesek voltak a háziak, mert mikor kiírtam, h többet ne merje senki használni a helyiséget a megkérdezésem nélkül, délutánra felszereltek rá egy zárat és adtak egy kulcsot.

már öregnek érzem magam ilyesmikehez, de sok vicces emlék fűződik az ottlakáshoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.13. 11:14:39

26.
Lekurvázni a román lakótarsat aki nem árulta el hogy tud magyarul.

Golf2 2016.04.13. 11:18:48

@Herr Géza: Szerencsére ahogy öregszel a szaglásod is romlik így a büdös láb kipipálva.

2016.04.13. 11:28:40

Ismeritek azt a mondást, hogy ha a pókerasztalnál fél óra után nem tudod, ki a balek, akkor te vagy a balek?

Laktam együtt idegenekkel, felnőttként, és egyáltalán nem zavart (igaz, Mo-on történt, szóval nem voltak kulturális parák), sőt. Pedig macska is volt, tök megkedveltük egymást, le sem bírtam vakarni magamról. Ilyen kis narancssárga színe volt neki, és az volt a neve, hogy Mangó (barátainak Mandzsi-mandzsi).

Következik-e ebből, a pókeres analógiára, hogy ezek szerint tuti én voltam a legzavaróbb, legbüdösebb, legvisszataszítóbb a társaságban? Valószínűleg igen... nyugtalanító gondolat.

tsabus UAE 2016.04.13. 11:31:33

Nem voltam ilyen szálláson, szerencsére. Nekem csak egy apartmanházból vannak történeteim. Pl. hatalmas poén részegen, éjjel kettőkor beindítani a tűzjelzőt ! Igazi közösségi élmény, ahogy köntösben, pizsamában áll az összes lakó az udvaron, várva a tűzjelző kikapcsolására, ami végül csak egy lakó segítségével sikerül.
A fenti lakó ólomcsizmás járkálása pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elköltözzünk onnan.

Herr Géza 2016.04.13. 11:41:01

@tsabus [UK]: Az áthallás nagyon jó dolog. Én panelban nöttem fel, noch dazu a fapapucs-korszakban.... De az sem volt rossz, hogy az alattunk lakó férfi tüpontosan minden este 10-kor egy hatalmasat ásított. Amikor meghallottuk a "tehénbögést", anyám csak a szemével jelzett és már mentünk is aludni, mert 10 óra volt akkoriban az esti limitünk.. Ez volt a mi pavlovi reflexünk.
De kiskamaszként élmény volt a kicsit idösebb szomszéd lány szüzességének elvesztését a gyerekszoba és a szomszéd lakás "gyerekszobája" közötti falra tapasztott füllel live "rádiójátékként" lekövetni. :))))

adg 2016.04.13. 11:48:19

Mi ketszer fogadtunk be komplett csaladot, amig epitkeztek. Elso alkalommal baratainkat, ket gyerekkel. Nekunk is ketto volt meg csak, ha jol emlekszem, maximum harom. Talan 9 honapot voltak nalunk, kozben felepult a hazuk. Nem volt semmi gond, kolykok nagyon elveztek, mi is jol elvoltunk egymassal. Csajok szetosztottak a hazimunkat. Mosogatogepet is akkor vettunk, ki is hasznaltuk rendesen. Igy nem kellett alberletet fizetniuk az epitkezes idejere. Jo moka volt.

Aztan kicsit kesobb a sogorekkal jatszottuk el ugyanezt, amikor ok epitkeztek. Akkor mar biztosan volt 3 gyerekunk, nekik viszont meg nem volt.

adg 2016.04.13. 11:53:28

@Herr Géza: ez az asitos szomszed majnem olyan, mint a lakotelepi kakukkosora, csak nem lehet barmikor lekerdezni az idot.
A kakukkosora ugye olyan, hogy kivancsi vagy az idore, megkopogtatod a falat, mire a szomszed kedvesen jelzi az idot neked: "kurvaanyad, hajnal ketto van!!!!"
:)

HardPötty 2016.04.13. 12:08:43

@puhacica: nem tudom. Nekünk otthon volt kèt macsek, mind a kettő hordott bolhairtó nyakörvet es mind bolhaírtó simán elszakadt ha beakadt valahova plusz a kis műanyag csatt is engedett. Ez sem volt másfajta. Nem egy bőr szíj volt. Mindenesetre nagyon zavart, hogy a gazdája tojik rá és elég kényelmetlen volt a helyzet.

tsabus UAE 2016.04.13. 12:09:31

@Herr Géza: Ohhh, igen ! A panellakások ! Minden hang átjött. Trabarna mondta - és igaza volt - hogy olyan volt a hangszigetelés, mintha a falakat két, egymással szemben álló festő húzta volna fel, két teddy hengert összeérintve, csak festékből.
Ja, és megvolt az a szomszéd nálatok is, aki minden hétvégén, vagy késő este fúrt valamit, ütvefúróval ? :-)

Herr Géza 2016.04.13. 12:11:46

@adg: Valahogy úgy... :)) Szerencsére nálunk azért viszonylag szolíd volt a lépcsöházi lakótársulat. De ez még az idöszámítás kezdete elött volt, akkor még a lépcsöházajtókon sem volt zár, rács meg pláne nem, még a földszinti ablakokon sem. Boldog békeidök... :))))))

Herr Géza 2016.04.13. 12:12:57

@tsabus [UK]: "Ja, és megvolt az a szomszéd nálatok is, ..." Nem, azok mi voltunk. :)))))))))

HardPötty 2016.04.13. 12:14:44

@puhacica: amúgy jogos... a macskara voltam dühös mindig pedig a landlord volt barom. Igazad van.

Herr Géza 2016.04.13. 12:19:31

@HardPötty: Így van, mi is mindig a macskákra vagyunk dühösek, ha csurom ször a kanapé, pedig mi hoztuk öket a házba.... :))))))

2016.04.13. 12:24:03

"14, Tele a kuka? Nem baj! Tegyél még rá!"

Egyszer olvastam egy ilyet egy masik blogon, az "orosz ferfi"-rol, hogy ha megkersz egy ilyet, hogy vigye le a szemetet, akkor szepen osszepreseli a kuka tartalmat, hogy minek, hiszen fer meg bele. Amikor ezt a fiumnak elmeseltem, annyit mondott ra, hogy ez nem orosz tulajdonsag, hanem a praktikus ferfie. :D

@Th's child: :D Ne is mondd. Nekem nagyon erzekeny orrom van, nagyjabol minden szagot megerzek, igy, ha valaki korulottem megjegyzi, hogy budos van, es en nem erzem, akkor egybol paranoias leszek, hogy biztos en vagyok a forras. Szornyu erzes.

Irbisz 2016.04.13. 12:25:25

a pontok jo resze olyan, hogy anno egyetemi haverok, akik kollegistak voltak, nagyobbik reszet ismerösen üdvözölnek, söt mondanak is, hogy ez nem is olyan veszes :)

ez pl. teljesen altalanos volt:
"8, Ha lusta vagy boltba menni, akkor csak nyisd ki a hűtőt és a számodra szimpatikus polcról egyél meg valamit! Biztosan nem kellett már annak, akié volt és amúgy is neked akarta volna adni, ugye?"

Ginix 2016.04.13. 12:27:33

@tsabus [UK]: @Herr Géza: tőlem gyerekkoromban kérdezte egy nap az alattunk lakó, h "na, meglett a dugó?". először nem értettem, honnan tudja, de aztán leesett, h előző este a fürdőszobából üvöltöttem ki, h "anyaaaaa, hol a dugóóó?"

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.13. 12:31:19

@tanato: És? 1,7 millió magyar él Budapesten. Mit akartál mondani?

de én nem spemeltem :) 2016.04.13. 12:31:51

Valaki főzött? Egyél bele/belőle nyugodtan... biztos adott volna neked is!

Nőként nyugodtan tömd tele a fürdőszobai „intim kukát” (ha akad) és ne érdekeljen, hogy napok múlva már büdös van!

2016.04.13. 12:35:43

@mojyo:

Hahh, pontosan ugyanígy vagyok vele. :-/

Herr Géza 2016.04.13. 12:44:54

@Ginix: Szokták mondani, hogy "bezzeg régen" nem voltak ilyen idegenek az emberek egymásnak, mindenki tudott mindenkiröl mindent. Lám, milyen egyszerü a magyarázat... :)))))

2016.04.13. 12:45:04

@Th's child: Van amugy egy modszerem a gyanu elterelesere, hogy ha egy kicsit budosnek erzem magam (peldaul ranyitottam a sutot az arcomra es egesz nap az egesz hajamban kajaszagot erzek, vagy ilyenek), akkor direkt szoktam mondani, hogy fu de budos van, nem erzitek, mindjart hanyok, pfejj. De a tobbiek tobbnyire nem szoktak erezni, es nyissak ablakot ha nem erzem jol magam, de csak kicsit, mert faznak, ok meg nem erzik. Es akkor megnyugszom. :D

Evain 2016.04.13. 12:56:05

Heh, adalékom nekem is van a listához, pedig én csak családtagokkal éltem együtt:

- Ha vécére mész, nehogy magadra zárd az ajtót, hiszen a gyanútlan lakódársad számára nincs is szebb élmény, mint rádnyitni. :D
- Ha macskát tartasz, lehetőleg éjjelre zárd ki a szobádból, és olyan fajta legyen, amelyik az éjszaka kellős közepén teli tüdőből ordítva követeli a társaságot :P (ez én voltam, lol)

Ginix 2016.04.13. 12:56:32

@mojyo: de aranyos vagy, h ilyen apróságokon aggódsz és külön stratégiád van rá, h megoldd:)

sztem az emberek nagyobb része nem ennyire érzékeny, aki meg igen, az képes tolerálni. a hétköznapi szagok közül belőlem (sztem tök átlagos vok) egy vált ki rosszullétet és fejfájást gyakorlatilag perceken belül, mégpedig a túllocsolt kölni. soha nem fogom megérteni, miért kell ilyen védőburok egyeseknek. és még húzzák is maguk után a kondenzcsíkot...

P.Elliot 2016.04.13. 13:01:50

Sosem laktam egyutt senkivel, nem tudom hogy jonnek ki veluk, szerintem nemigazan mert szeretem a csendet, a rendrol ne is beszeljunk, az nagyon fel tud huzni ha szet vannak hagyva dolgok, mosatlan es azt sem szeretnem latni hogy valaki beleeszik az ennivalomba.
A macska bolhassagahoz csak annyit fuznek hogy nem kell nyakorv mert a nyak borere cseppentett bolhatlanito kitunoen mukodik es gyorsan megszabadul a bolhaktol, a kozben kihullajtott bolhatojasokat fel lehet porszivozni. Naponta porszivozni addig amig a macska bolhatlanna nem valik hogy nehogy a lakasban maradjon akar egy darab is. Nalam 2 macska van, mindketto otthontalan joszagkent kerult hozzam tele bolhaval, hamar megkezeltem oket. A porszivot minden takaritas utan ki kell uriteni mert a bolha kikel a tojasbol ott is.
Nyakorvet azert volt amelyikre adtam macskatartasaim soran/ mar megszamoltam, 21 macska volt eletemben osszesen/, mert feltem hogy nem talal haza, illetve hogy tul baratkozo volt es feltem hogy azt hiszik nincs gazdaja es beviszik a menhelyre.
Egyszeru feher nyakorv, tintaval jol lathato betukkel beirtam hogy " Ha megtalalsz, el vagyok veszve, kerlek hivd ezt a telefonszamot'. Istenem, de hanyszor csorgott a telefon ahol buszken jelentettek be hogy megtalaltam a macskadat! Mire en, hol? Bemondtak az utcat, volt hogy azt mondtam hogy megyek erte maris, koszonom/ ha tul messze csavargott/, volt hogy kozeli hely eseten azt mondtam hogy lokjek csak ki az ajton, hazatalal...
Egyik macskanal kulonosen kellett mert imadott szomszedolni, marmint tavolabbi utcakban. A nyakorv akkor kerult ra amikor egesz nap ott tartozkodott egy udvarban ahol egy novel egyutt gyujtottek a falaveleket osszel, ott ugralt korulotte, nagy mestere volt mindig is hogy levegye a labukrol az embereket, a no keso delutan bevitte a menhelyre mert azt hitte hogy elveszett, nagyon szivesen megtartotta volna de a ferje allergias volt a macskaszorre.
Hatalmas volt a meglepetese amikor reggel ujra kiment levelet szedni es a par oraja bevitt macska ott ult a kuszobon, azonnal felhivta a menhelyet ahol azt mondtak hogy a bevitel utan egy oraval hazavittek, jelentkeztek erte, megadtak a szamunkat, atjott, tisztaztuk hogy ez egy csavargo, ha ottfelejti magat akkor csak tegye ki az ajton azonnal haza fog jonni.
Istenem, mennyi macskaemlekem van....egy csavargo, onzo banda akiket viszont annyira lehet szeretni es nelkuluk szurkebb lenne a vilag.

adg 2016.04.13. 13:06:11

Hat igen, egy halom oshonos allat, madarak, gyikok nem pusztultak volna ki innen macskak nelkul. Komoly nyomot hagytak maguk utan. :)

Taxomükke (UK) 2016.04.13. 13:12:48

@puhacica: Ha csak bent van, nem is fontos a nyakorv, de ha kijar, es sanszos, hogy osszeszed bolhat, miegymast, hasznos ez a fajta vedekezes.
Szerintem minimalis az eselye annak, hogy fennakad es megfullad, hamarabb uti el valami.

2016.04.13. 13:14:54

@Ginix: Aki tul sok kolnit hasznal, az szerintem is gyanus, szinte tuti takargat valamit! :D

tour_guider 2016.04.13. 13:53:18

Köszönöm mindenkinek, aki eddig hozzászólt! A macskaszőr témát én is felvetettem egy pontnak, de nem tettem bele végül.

"Háziállatnak mindenki örül a házban! És tudod minek még? Állatszőrnek a konyhapulton és a kajában! "

A másik a gyerek témát pedzegette valaki, azt se tettem bele, mert igyekeztem inkább az ilyen általánosabb, de kellően idegesítő témákat összeszedni. Biztosan lehetne még bővíteni a listát olyanokkal, amikkel nem találkoztam, így, akinek van ilyen "listája" kiírhatja magából! :)

Taxomükke (UK) 2016.04.13. 14:03:56

@tour_guider: Én csak napokat töltöttem ilyen társbérletben (merthogy kezdetben bentlakásos ápoló voltam, ott meg csak az ügyfelemmel kellett osztozni a nagy házon), de a feleségem mesélt néhány dolgot arról a bő egy évről... A legdurvább az volt szerintem (bár ez őt közvetlenül nem érintette), hogy két lenyel srác, meg főleg az egyiknek a magyar csaja úgy beszéltek a tulajjal, mintha ők lennének a tulajdonosok, a landlord pedig a bérlő. Nem sokáig maradhattak...
A másik lengyel párocska meg többször is megvárta, amíg a nejem kidzsuvázza a fürdőszobát, aztán mire visszament volna zuhanyozni, a lengyelek már bezárták a fürdő ajtaját és beültek a kádba egy órácskára.
Szerencsére rajtuk kívül csak egy angol faszi volt, ártalmatlan, jószándékú, de általában bepiált, mire megfőzte volna a vacsoráját, úgyhogy odaégette, otthagyta a maradékot berohadni stb.
Aztán mikor állást változtattam, már módunkban állt házat bérelni. Most két hete kezdtük a negyedik évünket ebben az ingatlanban. Remélhetőleg hamarosan meg tudjuk venni a sajátunkat...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.13. 14:15:59

Ez itt a reklám helye.
Holnap rendkívüli előadás keretében az Örkény Színház NAGYSZÍNPADÁN mutatják be a Diggerdrájvert.
Akit érdekel még vehet jegyet a 06 1 267 3775
telefonszamon.

Herr Géza 2016.04.13. 14:35:46

@diggerdriver: A "tesódnak" tiszteletjegy elpostázva? :))))

Narina 2016.04.13. 15:21:45

No! Szeptemberbe lesz ket eve hogy ebbe a hazba koltoztunk! 3dik turnust fogyasztjuk. Az elso turnus harom honapig volt, ugyan is egy bagatel ugy soran (leeset az almenyezet egy darabja, majdnem a parom fejere, konyha pultra, kijott feloltozott, hogy most akkor inkabb menjunk setalni, de meg osszetakaritja. Mire visszament a srac mar tajtekzott a duhtol. 5 perc sem telt el az eset es a bemenetele kozott ) sajnos rosszul turom, ha fenyegetik a parom, igy nem jol reagaltam le a dolgot es kishijan kapan-tyuk harc lett a dologbol. A gyerekem volt a legokosabb kozbe dumalt a 3 evevel, hogy Anya inkabb menjunk. Erre kozolte a csavo, hogy "takarodjunk is" "Senkihazi faszok" Na akkor mondta a parom, hogy legyenek szivesek lakast keresni. Ezt hideg nyugodt hangon. Addig is a harom honap alatt a csavo mar meggyanusitott TBC tol kezdve, nyulkalunk a hutojukbe, dzsuvat hagytunk a nappaliba a bulijuk masnapjan, azzal a gyerekkel mindig csak baj van. (mar a lanyommal) Az most tok mas lapra tartozik, hogy a Mesi 7 kor mar huzott aludni, az O csemetelyuk 11 kor meg ugy dobogot a felso szinten, hogy mozgott a csillar. Amikor mar a lanyzom az also szinten felebredt akkora ricsaly volt, akkor szepen megkertem oket, ha lehet ezt ne este csinaljak. Na ne tudjatok meg. Voltam en minden csak jo ember nem. Hogy O a lelket is kiteszi olyan nagylelku, hogy Terez anya ferfi verzio, mindenbe alkalmazkodik meg hasonlo. Nos persze, hogy kitette, kulonben nem tudtak volna osszekoltozni, ha a parom nem engedi meg, hogy ide jojjenek ezt is a csaja intezte, Nagy lelku, Uhum egyszer megkinalt a bogracs gulyasbol. Fel tanyernyit. Terez anya, nem dicserhettem a paromat a lanyomnak, ha O is ott volt, mert hogy "mit szol a Lilike, tok degradalon vesszi ki magat" Akkor koltoztek ossze a novel es neki volt egy kislanya. Mindezt olyan stilusba, hogy az felert egy becsuletsertessel. Igazabol ezekert nem szoltam/tunk, mert nem erdekes. Amikor viszont a balhe kapcsan tenyleg megindult felem es meglehetosen erdekesen lobogott a lang a tekintetebe. Na akkor estere bezarkoztunk a lanyommal a szobaba. Szo szerint zarkoztunk. Mert a parom dolgozott. Akkor majdnem egy hetig kerulgettuk egymast szo nelkul. Latvanyosan nem szoltam senkihez. A het vegen ossze szedte a batorsagat es elnezest kert. No nem tolem(engem megfenyegetett, hogy osszetor, es szetveri a fejem) a parommal beszelt. O mondta, hogy igazabol nem vele kell beszelni, de legyen szives lekozelebb, ha hulye kimenni es ott tombolni. Utana jott oda es tolem is elnezest kert. Mondtam neki, hogy nem izgat, de soha tobbet nem akarom a lanyom felelemmel teli arcat nezni, mikozbe egy idiota 4 oraval kesobb meg mindig duhong a masik szobaba. Ekkor jott ra, hogy tenyleg menniuk kell. Bar mivel volt gyerek is nem surgettem, de a landlordunk, megtudta, hogy balhe volt es mondta inkabb add nekik egy masik hazat most uresedett meg, de inkabb ne legyunk egyutt amig meg szvakon kivul mas nem csattan.

©________ 2016.04.13. 15:27:22

@HardPötty: volt egy cicam, napokig nem jott haza, majd megjelent supa veresen, sebesen. Beakadt a bolbairto nyakorve, ki akartszabadulnibelole, de csak egy laba fert at. Ott szoritotta, mint egy szoros ov, ket centi mely sebbel ahona alatt:-(

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.13. 15:32:13

@diggerdriver: Én ezt nem értem. Azt mondják az okosok, hogy akinek van egy csöpp esze, az már lelépett Magyarországról. Van még Budapesten valaki, aki beül erre az előadásra? Hiszen akit érint, az már Londonban mosogat. Vagy éppen markológépet működtet.

Narina 2016.04.13. 15:35:48

A masodik turnus egy parbol meg egy szingli sracbol allt. Ja meg egy ide szuletett gyermek. A paros noi tagja roppantul tapasztalt volt gyermek neveles teren(frissen szult egy gyermekes) es nem habozott mindenbe kiokositani, foleg abba, hogy mit csinaljak maskent a 3 es feleves dackorszak kozepeben fetrengo lannyommal, akinek olyan kegyetlen makacs buraja van mint nekunk, a szingli srac pepita. Nala sulyosbitotta a helyzetet, hogy gyerek nuku(hisz meg O is az agyilag sajat bevallas), de raadasul meg O sokat vigyazott a hugara igy verprofi gyereknevelesbe. A srac 2 eve van/volt Angliaba, de egy taska tartalman kivul semmit nem tudott mutatni en jobban beszeltem mint O angolul ami azert nagy szo, de eszt osztani nagyon es mindenki mas hulye aki mast gondol. Vele kapcsolatban ott volt gond amikor tobbszori keresem ellenere is a gyerek elott akarta rendezni a dolgokat amit en nem szeretek, foleg, ha O a tema kozpontja. Egy alkalommal epp hulyeseget csinalt gyermekem aminek bunti lett a vege(itt megjegyeznem sajnos kajabalos vagyok, de nem ok nelkul, amikor meg megsincs ok akkor eltuntetem magam, de meg elotte bocsanatott kerek.) Mesi szepen beult a sarokba ahogy kell, erre berobog a kiscsavo es kuldi kifele jatszani(vegul is O az egyik szulo tok igaza van :3 ), mondom allj, menjunk ki, mert a Mesi buntiben van igy O marad. Erre jo akkor igy mondom. Es ennel a pontnal dontott ugy, hogy 90 decibelt meguti a hangja biztosan meghalljam ket lepes tavolsagbol. Voltam en szar anyatol kezdve, pszichopatan at, a siman gyerek kinzoig minden. Ja es meg a parommal is volt batorsaga kozolni, hogy legyen szives fogja rovidebbre a porazom. Itt mar a parom sem volt kedves es kozolte vele, hogy gyerek kerdesbe en es O az illetekesek, ahhoz, meg, hogy O mit nez el nekem es mit nem, neki semmi koze, de lehetoseg szerint tobbe ne a gyerek elott uvoltson az anyjaval. Mivel a srac azert tartott a Paromtol inkabb nem feszegette a temat. Amikor a paros elhuzott mert kaptak onkormayzati lakast (azt is a parom intezte nekik mamint a tolmacsolast) O is elment mas fele. A paros veszhelyzetbe voltak amikor jottek mert kozolte az akkori landlorduk, hogy tomegszalasra gyereket azert ne szuljon. Igy a landlord megkeresett minket mivel tudta, hogy uresedes volt. Tavaly oktoberbe huztak el majdnem egy evig voltak itt. Olyan extra nagy gond azert nem volt csak itt ott az okoskodas volt sok a ket "veterantol", de tuelheto. Jelenleg a hamadik turnus noi tagjaval egyutt dolgozom. Sajnos egy eleg csunya huzassal kidobta a sajat apja az utcara, ket kiskoru gyerekkel. Azutan is mindent elkovettek, hogy mi is kirakjuk a lanya szuret, csak ez nem sikerult apukanak, mert rosszul toleralom, ha gyereket kiraknak. Elnek itt meg rokonaik, de a csaj ketsegbe esesben meg iis idegent hivott, hogy johetnek e mert nagy a baj. Nagyon meglepottem, mondom mikor, "Most, ha lehet" Kikeszulve erkezett az egesz banda. Az asszonyka sirva, a nagyfiu tok idegbe a kicsi lany felelemmel a ferj idegesen. Mostanra mult el a sokkhatas, pedig ez mar 2 honapja volt. Nagyon rendes brigad jo fejek a ferj visz engem is a meloba, barmikor elkell ugrani valahova kocsival elvisz minket, cserebe a Tomi tolmacskodik nekik, en meg bandazok a noi taggal. Szerencsere jol meg vagyunk. Rumunglok igy egy kicsit hangos a zene, de ha hozza veszunk minket is meg akkor sem jott at a szomszedneni, hogy csituljunk le. Ami azert szep tole. A holgy szereti a rendet, de meg nem szolt ram egyszer sem, csak csondben elkezdet pakolni. Hatasos, mert olyankor en is rendet rakok ;)

Narina 2016.04.13. 15:38:21

@Babette©: Szegeny cica! Hamar rendbe jott? Sajnos nekem 12 macskam es egy kutyam esett aldozatul a szomszedunk (otthoni)"allatszeretetenek".

DorotkaB 2016.04.13. 15:45:30

@Herr Géza: Ajjajjajjaaj... :) Mi épp másfél éve lakunk egy ilyen régi panelban (60-as évek eleje, az első panelházak egyike itt a környéken), azóta sok érdekes élményünk volt. A felettünk lakó öregúr vadász, foxival, tollas kalappal és természetesen kakukkos órával, amit éjszakára se állít le. Nálunk ez a pavlovi reflex, néha olyankor is halljuk, mikor nem is otthon vagyunk :) Mostanában a bácsi új hobbija, hogy szabad óráiban bizonyos "dokumentumfilmeket" néz, gyenge hallására tekintettel jó hangosan, így elég kínos, mikor pl. meghívnánk a családot egy délutáni sütire...

LondonFashion 2016.04.13. 15:45:42

Ahogy par kommentben mar mondtak, ezek a dolgok nem csak tomegszallason fordulnak elo, hanem 3-4 emberes hazakban is.
En pl a baratommal laktam Camdenben egy ket szobas lakasban, tehat max 1-2 emberrel osztoztunk a konyhan es a furdon, de igy is voltak sztorik. :)) A legdurvabb egy uj-zelandi csaj volt, aki kicsit sokat ivott - egyedul - es egyszer reszegen megette a sutobol frissen kivett, hulni ott hagyott meg sem kezdett tepsi etel felet, majd berohant a furdobe kihagyni. A hanyas hangjara jottem ki a szobabol, kineztem a konyhaba es meglattam a pusztitast, el sem hittem, hogy ez megtortenhet, a fel tepsi hianyzott!!! :))) Megvartam, amig kijott a furdobol es kedvesen kerdore vontam.
Teljesen kesz volt, latszott hogy nincs kepben. Azt volt kepes mondani, hogy nem tudja, hogy ki ette meg, o nem tud errol... Nem volt mas a lakasban rajtunk kivul. :)) Masnap elnezest kert.
A legjobban az fajt, hogy kb eletem elso onallo fozese volt, o meg kihanyta. Amugy finom volt. :)
Aztan volt egy angol par, akik gusztustalan kupiban a foldon aludtak, mert telepakoltak az agyat mindrn szarral es nem tudtak hogy a WC kefe mire valo. Mikor eloszor hasznaltam a wc-t utanuk, onkentelenul felsikitottam. Hagytam kis cetlit, hogy kefet hasznalni er, utana 99%-ban okes volt. Levettem a cetlit, a problema visszatert. Szoval kitettem a cetlit ujra.
Aztan egyszer egy spanyol parral laktunk, tok aranyosak voltak, de egyszer olyan szinten osszevesztek, hogy a baratom atment, hogy azert ne oljek meg egymast. A srac lyukat utott a szekrenyukbe mergeben. Amugy tok normalisak voltak. :)

DorotkaB 2016.04.13. 15:47:53

@Herr Géza: Ja, és nekünk is a fúrás a hobbink :)))

Csodabogár 2016.04.13. 16:23:13

@Herr Géza: Azt hiszem nagyon egyéni, hogy ki mt tür el. Van olyan barátnőm, aki barátnőkkel nyaral, hárman egy szobában. Nos iylesmi soha semmilyen körülmények közt nem történhetett volna meg velem, de van aki élvezi az akol melegét, vagy valmi ilyesmi.

Shanarey 2016.04.13. 17:15:38

Együtt lakás és annak mizériái, jó is az.

Lakótelepi lakás Budaörsön, 2000 tájékán. Egy reggel arra ébredtem hogy émelyítő káposzta akármi elegy szag van. Káposzta ügyben problémáim vannak semmiféle káposzta és rokonsága nem ehető számomra, kivétel a vecsési savanyú káposzta. Nos ébredésem oka a szomszédban zajlott, és a konnektoron keresztül jött át az a bizonyos, számomra förtelmes bűz. Ennek örömére felkeltem, túrtam pár szükséges eszközt a kocsiból, és megoldottam a dolgot. Sajnos a szomszédék imádták a káposztás kajákat.

Szilveszter, kora estei órák, s valaki rájön hogy most kellene fúrni egy lukat valahol a falba a lakáson belül.

Itt Angliában, IQ betyár lopja a nasimat a hűtőből. Egy másik lakásban pedig szintén IQ betyár, bármely, amúgy normál lakás beli zajt, ajtó csukódás WC lehúzás stb. Hangos fuck sake beszólással reagál le.De az hogy ő hangosan TV-t hallgat , sőt úgy alszik is a hangos TV mellet, az nem volt probléma. Most ahol lakom csend van nyugi van, hetente kétszer jön a takarító brigád ( két fő) és a közös területeket kitakarítja.

tour_guider 2016.04.13. 17:44:16

@Narina: az igen! :-O (mármint a történtekre)

gabors 2016.04.13. 17:44:22

amugy ennek a posztnak mi koze a hataratkeleshez ... feltetelezem egy jo kis hajlektalan szallason hasonloan megy az elet ...

aki pedig ilyen helyztebe hozza magat onkent vallaja ...

geeeteee 2016.04.13. 17:44:30

Soha nem laktam tömegszálláson, de rokonszakma az "ellehettek nálunk, amíg találtok valamit". Többségében örültem, ha segíthettem, de volt aki erősen félreértette a helyzetet. Soha nem kértem pénzt, így hamar pontot tudtam tenni nekem nem tetsző mondatok végére. Ilyenek után meg még nekem volt lelkiismeretfurdalásom. Amit megfigyeltem viszont érdekes, mintha csak végletek lennének. Ha nem jöttünk ki, akkor tíz nap-max. egy hónap, máskülönben el voltunk egymás mellett több mint egy évig is akár. Addíg is ki lehetett bírni engem:D

M. Péter 2016.04.13. 17:58:01

@DorotkaB: Kell venni neki egy drótnélküli fejhallgatót a tv-hez.

HardPötty 2016.04.13. 18:09:13

@Babette©: :( durva. Sose gondoltam hogy ez ilyen veszélyes.
Ma is okosabb lettem.

geeeteee 2016.04.13. 18:28:53

Nálunk fut egy reklám valamelyik csatornán, házvásárlásra ösztönözve mutat jeleneteket együttlakásról. Azok közt van olyan, Mátrixosra lassítva, hogy a koma lábkörömnyesedéke pattan a lakótárs lány arcáról, akár a csipszestálba, az már nem látszik, hogy hová esett, csak bámulják együtt a nasit, amit tartanak tévénézés közben a párjával. Szeressük a gombát?

geeeteee 2016.04.13. 18:28:53

Felötlöttek csikókoromból a balatonparti diákszállók. Elgurult Postinort vadászó meztelen hátsók, Pilinszky négysorosak:D

geeeteee 2016.04.13. 18:28:53

A nyolcvanas évek végén még bőven voltak munkásszállások Magyarországon, nekem Győrben a Nővérszállóra volt bejárásom, persze pejoratív, mi lenne más, kurvatanya volt a beceneve. Nem feltétlen újdonság a posztban felvetett tömegszállás a magyarnak. Sok volt. xÁÉV-ekre emlékszem, nem tudom, mi volt a neve Fehérváron pl. az ALCOA-nál.

geeeteee 2016.04.13. 18:28:53

@HardPötty: Macskák horror. Nekem volt fekete kandúrom. Egyszer félbeharapott farokkal jött haza, a bőr tartotta, de nem hagyta magát megfogni. Elvesztette, olyan MAN-os lett. A kanmacskák feje meg tele lesz az évek múlásával beletörött karmokkal, mintha sünit simiznél.

tour_guider 2016.04.13. 18:28:58

@gabors: hát, hogy mi köze? Szerintem, ha valaki külföldre megy és lesz a kinti életének egy olyan szakasza, hogy több más emberrel kényszerül együtt élni, akkor meg fog tapasztalni ilyesmiket... :)

A határátkelésnek van egy ilyen oldala is... Aki tapasztalta és szerintem sokan és külföldön tapasztalták ezt, az együtt tud érezni a dologgal! Aki meg nem, az legalább képet kap róla, hogy mi várhat rá és akár felkészülhet a dologra!

Ginix 2016.04.13. 18:35:30

@geeeteee: fura, h néha egy szó, micsoda emlékdominót borít. nekem most a postinor hozta ezt magával:)

gabors 2016.04.13. 19:02:17

@geeeteee: ". A kanmacskák feje meg tele lesz az évek múlásával beletörött karmokkal, "

Csak szolok !!!

azok nem beletorott karmok!!! a macskak korme idonkent "levedli" az elhasznalodott kulso reteget ... ezert is karmolasszak a fatorzset (vagy hazimacska azokat az izeket amiket a hulye gazdak megvesznek) ... nem tudom lattal-e mar ilyet de egy szaruhartya szeru kupos ize ami lejon a karmukrol ...

Bocs ha tudtad :-)

kicsit tudomanyossabb magyarazat angolul:

www.vetstreet.com/our-pet-experts/why-does-my-cat-shed-his-claws

geeeteee 2016.04.13. 19:02:22

@Ginix: Lőttünk hármat-négyet, eggyel le lehetett öblíteni. Nálatok is elgurult? Free shot:D

geeeteee 2016.04.13. 19:40:53

@gabors: Akár az is lehet, ennyire soha nem merültem bele. A nőstény testvére fejbőrében soha nem volt, szóval szerintem ezt bagzáskor osztják egymásnak a kandúrok, illetve előtte, mikor megverekszenek.

geeeteee 2016.04.13. 19:40:56

@Ginix: Amikor megfordítod a lemezt és már a B oldal szól, emlékezni fogsz rá, hogy az A-n jobb számok voltak. Engem megesz:D

blackhairlady 2016.04.13. 20:05:13

@HardPötty: Hat ezen sirva rohogtem. persze gondolom nektek nem volt annyira vicces, de olyan jol leirtad, elkepzeltem a csajt ahogy a cobjait mutogatja neked sirva:)))))))))))))))

blackhairlady 2016.04.13. 20:39:36

@Ginix: mert ezek az emberek nem erzik valami miatt sajat magukon az illatot, aztan ezert meg egy literrel magukra locsolnak, stabil ami biztos. a hatas meg kabito.

©________ 2016.04.13. 21:17:40

@HardPötty: en is azt hittem, siman elszakadnak, volt olyan eset is.
De ezen eset ota en csak csoppentek.
Nekem kinti cicaim vannak, jarjak a folyopartot ejjel.

2016.04.13. 21:44:25

@Buchhalter: Persze, hogy értem, én csak hülyéskedni próbálok.

A munkáltatói hozzáállást nekem egyáltalán nem kell bemutatni, viszont rögtön hozzátenném, hogy súlyos hiányosságok vannak a munkavállalói oldalon is. "Majd ha normálisan megfizetnek, akkor dolgozok normálisan, addig meg beleverem a melóba." Ebben az országban az emberek jelentős része fordítva ül a lovacskáján, és önző geci, mindenki más le van szarva, csak nekem legyen jó. Nap mint nap ezt látom és tapasztalom. Annyira elegem van már belőlük.

Sanyi9 2016.04.13. 21:44:25

@Shanarey: "Nos ébredésem oka a szomszédban zajlott, és a konnektoron keresztül jött át az a bizonyos, számomra förtelmes bűz." - a konnektorod a szomszedeval hogy van/volt kapcsolatban?

2016.04.13. 21:50:08

@A nagy kékség: Azt is mondják, hogy a szépek, okosak, képzettek már mindannyian kint vannak. Ez habár nagyon jól hangzik, de azért elég erős csúsztatás. :D

Köldök_szösz 2016.04.13. 21:55:21

uuhh ilyen tömegszállást... komolyan én előbb csöveznék mint egy ilyen parasztok halmazában 1 éjszakát is letöltsek.

Borogy 2016.04.13. 21:55:28

+1: Full extras konyha, mosogatogeppel es minden technikaval, de valahogy megis a csapba pakolja mindenki a mosatlant ahelyett, hogy a mosogatogepbe es ha megtelik elinditana a programot....

puhacica 2016.04.13. 22:00:50

@gabors: ja, tokhulyek ezek a gazdak, hogy kaparofat vesznek a macskanak. ami igy azt hasznalja es nem a butorokat meg a fuggonyt csipkezi ki. tenyleg micsoda hulyek, igazad van. (ja, nincs.)

@Taxomükke (UK): sajnos a macska meg mindig "fogyo eszkoz". egyszer majdnem elutottem egy kamasz macskat. meg gondoltam is, hogy osszeszedem es beadom menhelyre, de egyedul voltam, se doboz, semmi nem volt nalam. masnap reggel ott volt kivasalva az uton. :(

@HardPötty: en tudom, hogy zavaro tud lenni az allat annak, aki nem onkent valasztja az egyutt lakast vele, de tenyleg nem ok tehetnek arrol, ha gyoker gazdajuk van.
a nyakorv sajnos nem mindig szakad el, a cseppentes tobb torodest igenyel picit, de megelozheto vele egy esetleges kinhalal.

svédnyugger 2016.04.13. 22:38:06

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:
Hát persze hogy nem igaz, hiszen Te még otthon vagy :)

sellőlány 2016.04.13. 22:51:13

@HardPötty: Nekünk meg pont a nyakörv jelenti a cicánknak a túlélést. Erdő mellett lakunk, kinti cica, és a nyakörv nélküli cicákra nincs kilövési tilalom. Ráadásul, amióta (bolha+kullancs) nyakörves, nem volt benne se bolha, se kullancs. Próbáltuk a normál nyakörv+csepp kombót is, de a cseppek sajnos nem sokáig hatottak.

gabors 2016.04.13. 22:52:50

@puhacica: "@gabors: ja, tokhulyek ezek a gazdak, hogy kaparofat vesznek a macskanak. ami igy azt hasznalja es nem a butorokat meg a fuggonyt csipkezi ki. tenyleg micsoda hulyek, igazad van. (ja, nincs.)"

En is megveszem "illetve az asszony" csak ironiabol irok :-) amit nem vettel eszre (az is egy hataretkeles)

Amugy nem biztos hogy meg tudsz fogni egy macskat az utcan es nem is veszelytelen par eve probaltam megfogni egy macskat (megint csak asszonyi utasitasra) munkas kesztyuben meg minden megis emergency room lett belole mert megharapott es 3 oran belul mar duplajara dagadt a bal kezem es IV antibiotikummal kezeletek. Utanna meg talan egy hetig kellett szedni valamit. Amugy sikeres volt az akcio azota is nalunk lakik a cicus, es eleg jol elvolt a regi nagy rotweilerer es a mostani kis keverek kutyankkal is egyutt kergetik egymast kint is meg kint az udvarban is ...

Shanarey 2016.04.13. 23:43:09

@Sanyi9:

Csak volt, 2005-ben elköltöztem onnan.

A kapcsolat a "házgyári" megoldásoknak volt köszönhető.

Ahol nekem konnektor volt, ott nekik is az volt, a fal túloldalán, és a két dugalj között nem volt semmiféle szigetelés, így ha odaát rotyogott a káposzta egyéb akkor nálam is megjelent a szag.

adg 2016.04.14. 03:02:43

@Sanyi9: gagyi megoldas eseten csak hagynak egy lukat a panelon, es meg a konnektor mindket oldalra, kozte meg semmi.

A hangok kivaloan atmennek rajta, a szagokat nem tudom, valamennyire biztos az is.

2016.04.14. 05:21:01

@svédnyugger: Rám egyik tulajdonság sem vonatkozik, de plasztikával az elsőn, talán még lehet segíteni. :D

DieNanny CH 2016.04.14. 09:10:40

@Borogy:

Ehhez nem kell alsókategóriás emberke. Egy családomnál a többdiplomás vállalati menedzser apuka az üres mosogatógép tetejére pakolta a reggeli edényeit. Csak 20 cm-rel volt lejjebb a rács a gépben, ahova pakolnia kellett volna.

puhacica 2016.04.14. 09:18:50

@gabors: azt nemtom, mibol kellett volna eszrevennem az ironiat es hogy ennek mi koze a hataratkeleshez.
nyilvan nem lehet osszefogdolaszni minden macskat, de amelyikrol irtam, azt speciel meg lehetett volna.

Ginix 2016.04.14. 10:17:32

@geeeteee: ah, halálosan élvezem fordítgatni a lemezeket. :)

Ginix 2016.04.14. 10:19:33

@blackhairlady: ja, fura, mert persze vannak kellemetlen töménységű cuccok, és van, hogy benne kell maradni, pl trágyáznak a faluban és akkor nincs menekvés, de a max az, h fintorgok, nem leszek tőle rosszul. a kölni viszont egyenes út a migrénszerű állapothoz.

P1sty 2016.04.14. 13:33:10

8 évet húztam le lakótársakkal itt, magyarországon (sajnálatos módon). Ez a 25 pont itthon is pont így megtalálható, de tudnék még mondani legalább 70 cifrábbat is (pl. ha részegen jössz haza, és hánynod kell, nyugodtan hányd végig az ajtót, a folyosót, a vécé környékét és a falat, és meg se próbáld föltakarítani. Amikor másvalaki hajnalban a sötétben zokniban belelép, hálás lesz érte!)

Viccen kívül: vadidegenekkel lakni nem embernek való. A legvészesebb eseteket kivéve semmilyen körülmények között nem szabad együtt lakni mocskos tetves undorító idegenekkel, bármi áron el kell kerülni, hogy ilyen helyzetben legyen az ember...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.15. 00:22:43

Jajjistenem, de jó, hogy nekem nem kellett ilyenben részt vennem sose... :D
Illetve idekint talán 1 7ig voltunk egy kollégiumfélében, de rajtunk kívül kb senki se tartózkodott, mert nyári szünet volt már akkor.
Biztos megbolondultam volna egy ilyen helyen...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.04.15. 01:04:16

@geeeteee: Igen a cigányok (értsd fekete szőrűek) a leginkább pitbullak... :D Mármint a macskák közül.A legjobb területvédők, általában uszítani is lehet őket... Szuper házörzők. :D

tejfölbiztosítás 2016.05.09. 10:30:04

Nagyon jó kis téma, mondhatni örökzöld. Személy szerint 2 részre osztom a dolgot: 30 alattiak (együtt)élőközössége és 30-on felülieké. Nem mintha ez szavatolná az intelligenciát vagy holmi empátiás készséget, de alapvetően belövi és jelzi, hogy nem bulizni akar az ember és ricsajban élni, meg éjjel 1-kor (leghamarabb) feküdni. De hogy őszinték legyünk - és nem tudom a ti tapasztalaitok ezt mennyire támasztják alá - jófajta együttélés 30 felett sem igen valósul meg, mert aki sikeres (eszes, szerencsés) annyira, hogy befusson a 3. x után, az eleve nincs ilyen közösségi szituációban, aki meg nem, az általában segédmunka jellegű tevékenységet végez, annak minden előnytelen hozott és felvett attitűdjével /kivételektől bocsi/, így közel ugyanaz megy, mint fiatalfelnőttek összezárása esetén, csak mindenki ráncosabb kicsit.:)
@London2009: hogy sikerült megoldani? Jobb munka, jobb fizetés?

tejfölbiztosítás 2016.05.09. 11:43:46

@puhacica: aha. Doboz az ugy minek is kellett volna? DOBOZ. A kinhalal meg csak nyakorv altal erheto el, elutes altal nem? A felelossegvallalas csak bizonyos esetekben trendi? Nagyon nem ertelek en teged, te lany...

Fyodor877 2021.08.08. 14:57:46

A 26. pont kimaradt, de sebaj pótolom.

A dolgozni nem akaró, állandóan bekopogó majd tahón szobába benyitó, kölcsön kérő, nagy szarban vagyok benefit huszárokról nem esett szó.
Volt szerencsém egy ilyen (magyar) földönfutóhoz. London tele van velük.
- Vigyázni kell, ha friss ismeretségből valaki nagyon haverkodni akar.
- A sok idióta dumát hallgathatod a konyhában.
- A bankszámládat óvjad.
- Lekopni alig tudnak meg nem is akarnak mert nincs pénzük elköltözni. Ahhoz büdös melót kellene végezni.
- Sajnáltatják magukat ők az áldozatok.
- Ígérgetnek fűt-fát.
- A főbérlők általában nem csinálnak semmit és sz@rnak bele. A házirend csak dísznek van.

Mondjuk azt nem értem minek jönnek ki külföldre, jött-ment életmód otthon is belefér.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása