oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 23. 06:43,  „Londonban mindig van téma” 96 komment

2016. január 23. 06:43 Határátkelő

„Londonban mindig van téma”

Romsics Balázs képeivel már többször is találkozhattatok itt, a blogon, most viszont arra kértem, kicsit beszéljen magáról, hogy ne csak a fotókat lássuk, hanem azt is, aki készítette őket. Beszélgettünk arról, hogyan került Londonba, mennyire nehéz érvényesülni egy ekkora városban, és persze arról is, mik a céljai.

cim_54.jpg

- Hogyan választod ki a képek témáját?

- Egyszerűen, sétálok Londonban, és ha meglátok valamit, akkor már van témám. Annyira szépek az épületek, a régi házak, a Temze-part, rengeteg szép képet lehet készíteni.

London a témák tömkelegét adja. Én alapvetően nagyon szeretem a buszokat, a Shardot, a Tower Bridge-t, a felhőkarcolókat, a metróban is lehet nagyon szép dolgokat fotózni.

Így készülnek a fotók: sétálok és próbálom mindezt megörökíteni az én ízlésemnek megfelelően.

- Mindig van nálad kamera?

- Általában van velem a hátizsákban kamera, de ha nincs, vagy éppen sötét van, vagy nincs nálam állvány, akkor visszamegyek és lefotózom később. Ha naplementét fotózok, akkor azt nyilván megvárom, mert azt nem szeretném utólag rátenni a fotóra. De ha mondjuk olyan semmilyen az ég egy adott pillanatban, akkor is lefotózom és az utómunkák során odateszek egy olyan eget, amit már korábban fotóztam. Persze az a legjobb, ha az eredeti eget tudom úgy módosítani, hogy az kicsit hasonlítson még az eredetire, de benne legyen az én látásmódom is.

- A fotóid egy része (nyilván szándékosan) festményszerű, ami már itt, a Határátkelőn is volt kritika tárgya.

- Én is olvasom a kritikákat, és azóta próbáltam is kicsit visszavenni, hogy ne mondják rá, hogy HDR. A legutóbbi sorozatban sem volt már olyan sok. (Ez azt jelenti, amikor három-négy fotóból, különböző expozícióval készül egy kép. Ezek pedig nem azok, hanem az utómunkálatok során egyes részletek vannak kiemelve bennük.)

A fotósnak persze saját döntése, milyen fotót tesz közzé, és én úgy gondolom, hogy ha egy embernek tetszett, akkor az már jó. A kritika persze mindenkinek rosszul esik, de én a saját szemszögemet, látásmódomat szeretném megmutatni a fotókon. És én így látom. Mások másként.

- Nemsokára három éve lesz, hogy Angliában élsz.

- Most lesz márciusban három éve, hogy kint vagyok. Nottinghamben kezdtem, ott voltam 2014 végéig, utána költöztem át Londonba. A londoni élet kezdete nem volt egyszerű, nehezebben találtam munkát, mint Nottinghamben.

Nottinghamben nem éreztem jól magam, minden bezárt délután 6-kor, nem volt divatbemutató, amin fotózni lehetett volna, nem volt nagy élet. Én Budapesten is jártam szórakozni, koncertekre, ezt pedig itt nem találtam meg.

Gondoltam, hogy ha fotózni akarok, akkor el kell jönnöm Londonba, és akkor majd itt történni fog valami. Történik is, csak idő kell hozzá.

Egy ideig voltam munkanélküli is, nem volt pénzem, amíg rá nem jöttem, hogy ha otthon ülök, vagy küldözgetem az önéletrajzom a világ végére, akkor nem lesz semmi, én meg mehetek haza. Én meg ezt nem szeretném.

Tartom magam annyira, hogy megoldom az életemet, úgy, hogy azt csinálhassam, amit szeretnék. Most ez a fotózás, otthon pedig a rádiózás volt, azt is nagyon szerettem, a Civil Rádióban voltam technikus és műsorvezető.

A mostani munkahelyemre (Camden Town Poster Company) úgy kerültem, hogy sokat keresgéltem, aztán tavaly nyáron kisétáltam a piacra, ahol ki volt írva, hogy embereket keresnek. Odamentem a főnökhöz, megmutattam a portfoliómat. Mondta, hogy szép, de egyébként keresnek sofőrt, meg aki a napi ügymenetet viszi – én pedig azóta itt vagyok.

A posztercégnek van két üzlete a Camden Market-en, emellett árul az Amazonon, e-Bayen, mindenhol, én pedig nekik dolgozom. Amellett, hogy a napi működtetésben is részt veszek, a cég használja a képeimet. Most 33 van kint a standon vagy lehet hozzájutni online.

poszterek.jpg

Nagyon nehéz versenyezni a 25 éve készült piros buszos képekkel, mert ez van elől, ezt szokták meg a turisták, ezeket keresik. Hiába készítek én akár jobb képet is, ha az hátrébb van a sorban, akkor a másikat fogja elvinni. Aki lapozgat, nézelődik, az talán megtalálja és megveszi.

Szóval kint vannak most ezek a képeim, talán egy félév múlva kiderül, melyik az az öt, amiből érdemes nagy posztert csinálni, a többit meg kidobjuk a szemétbe. Hiába kedves nekem mondjuk a Canary Wharfnál készült kép, ha a turista nem veszi meg, mert nincs rajta piros busz és a Big Ben.

poszterek2.jpg

- A három év alatt, mióta Angliában vagy, változott-e az, ahogyan az országot, a várost és a körülötted lévő embereket látod?

- Persze, változik a város is, lehet látni új dolgokat, és London iszonyatosan nagy. Még most sem jártam be teljesen, még nem sikerült feljutnom például a Tower Bridge kilátójába, a Shard tetejére, ahonnan tök jó képeket lehetne készíteni, mert mindig más szögből látod a várost. Idővel majd ez is meglesz. Munka mellett nagyon nehéz időt szakítani a fotózásra, és olyan is előfordul, hogy az embernek nincs kedve egyedül elindulni.

Az emberi kapcsolatok itt nagyon nehezek. Most talán megint vannak új emberek, akikkel lehet beszélgetni, akikkel közös az érdeklődési terület, de nagyon nehéz. Nekem is vannak rossz tapasztalataim, de a remény hal meg utoljára. Az ember, ha akar, ki tud alakítani kapcsolatokat.

- A portrék hogyan készülnek?

- Egyrészt ismerősöket fotózok, de persze olyan is előfordul, hogy az utcán készülnek képek, és arra is volt már példa, hogy valaki fizetett azért, hogy lefényképezzem.

- Mi a következő nagy cél?

- A fő célom az, hogy a saját dolgaimat is elindítsam. Szeretnék majd egyszer én is saját asztalt a piacon, és akkor nem a 25 éves londoni buszokat kell árulni, hanem a saját képeimet, amiket remélem, meg is vesznek majd. Aztán jó lenne kiállítást is csinálni, van jó néhány művészkávézó, ahol meg lehetne valósítani. Meglátjuk mi lesz, majd idővel. Egyelőre a főnököm gondolkodik, hogy idén melyik képemből legyen poszter, ez az első lépés.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr228303046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.01.23. 06:48:53

Akkor most sofőr?

Golf2 2016.01.23. 07:26:15

Akkor most sofőr is?

Balázs81 2016.01.23. 07:34:17

@Golf2: Igen kiviszem posztert a boltba ha ez sofőrségnek számít :)

2016.01.23. 07:41:23

@Balázs81: Nagyon szimpatikus a hozzaallasod, sok sikert, remelem osszejon amit szeretnel. Nekem szemely szerint sokkal jobban tetszenek ezek a mostani kepek mint az elozoek, de ez tenyleg izles kerdese.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.01.23. 07:54:23

A portrék tetszenek és a városi képek közül is egyre több tetszik mint nem. :) Kitartó munkával el fogod érni amit akarsz, csak így tovább.

Balázs81 2016.01.23. 08:02:54

@ChristineK: Nagyon szépen köszönöm igyekszem :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.01.23. 08:27:33

Ügyes!

A kiállítás kemény dió. A művésztársadalom eléggé kirekesztő, csakis személyes kapcsolatok útján lehet nagynehezen bejutni.

Hanem posztert/fényképet sokszor láttam könyvesboltok falán kiállítva, valamint méregdrága/divatos bútorüzletek kínálatában szerepelni. Ott is lehet próbálkozni.

Muscari 2016.01.23. 08:31:52

Balázs, csatlakozom az előttem szólókhoz, ezek a képek már nekem is bejönnek. További sok sikert kívánok.

Most vagyok túl két városnézésen is, mivel a fél rokonság itt volt, lefutottuk a következő köröket.

A Canary Wharf nekem is a kedvencem, nem is tudom, hogy miért, de van egyfajta hangulata. Ahogy együtt van a sok régi és az új, az épületek és a víz, meg olyan zegzugos az egész nekem. És persze szeretek elöl ülni a DLR-on :-D

Balázs81 2016.01.23. 09:08:18

@Hobbiszakács: Én bevallom őszintén ART kavézóra gondoltam abból van egy rakat itt Londonban de ez a jövő zenéje még

Balázs81 2016.01.23. 09:09:39

@Muscari: Nagyon szerettem, ott laktam a kornyéken :) Egyszer majd vissza költözöm.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.23. 10:07:20

Na szóval...
Nekem a legszimpatikusabb a hozzáállás. A kis lépésekkel előrehaladás. Művészembereknél ez ritka erény. Először egy kis asztal ahol a sajátod árulod aztán kiállítások itt-ott...
Ez teljesen rendben van.
A képekről...
Ez egyéni ízlés kérdése. Nekem tetszenek. Jól felismerted hogy a művészet és az üzlet nem ugyanaz. A megnemértett művész éhenhal. A fotóművészet amúgy is kényes téma. Azok a fotók amik a legjobban megérintik az embert a fekete-fehér fotók. Pláne portréfotókon. Ha a néző szemét tudatosan ráirányítod valamire a színekkel akkor a néző tudat alatt hálás lesz. Ezért van az ilyen képeknek akkora sikere a turisták között. Szinte mindenhol ilyen képek jönnek velem szembe az utcán. Nem véletlenül. Az a piroskalapos lány például telitalálat. Nekem tetszenek azok a képek is amik három darabból állnak keret nélkül.
Óriási gratuláció a hozzáállásodért a tehetségedért és sok sikert kívánok.

2016.01.23. 10:13:39

@Balázs81: Ez jo otlet, sot nem is kell 'art' kavezonak lennie, lehet egy akarmilyen etterem / kavezo. Sokszor nincs penze a tulajnak dekoraciora, kitesznek a keszito altal felajanlott kepeket (ezek lehetnek fotok vagy festmenyek), alatta diszkreten ott van az ar, es ha egy vendegnek tetszik, meg lehet vasarolni. Egy egesz csomo ilyet lattam Londonban, nem tudom mashol is elterjedt-e.

DieNanny CH 2016.01.23. 10:56:09

@Balázs81:

Szia! Tetszenek a képeid!

Viszont - nem tudom, hogy akarva vagy akaratlanul - nem válaszoltál egy feltett kérdésre. Megtennéd most?
" - A három év alatt, mióta Angliában vagy, változott-e az, ahogyan az országot, a várost és a körülötted lévő embereket látod?"

DieNanny CH 2016.01.23. 10:57:39

@tanato:

OFF

Szerintem is az a legegyszerűbb módja, ahogy ott egy kommentben volt: aznap nem vinni a gyereket suliba.
És szerintem egy 11 évest még nem kell belekeverni a politikába...

Balázs81 2016.01.23. 11:06:02

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Válaszoltam :) "- Persze, változik a város is, lehet látni új dolgokat, és London iszonyatosan nagy. Még most sem jártam be teljesen, még nem sikerült feljutnom például a Tower Bridge kilátójába, a Shard tetejére, ahonnan tök jó képeket lehetne készíteni, mert mindig más szögből látod a várost. Idővel majd ez is meglesz. Munka mellett nagyon nehéz időt szakítani a fotózásra, és olyan is előfordul, hogy az embernek nincs kedve egyedül elindulni.

Az emberi kapcsolatok itt nagyon nehezek. Most talán megint vannak új emberek, akikkel lehet beszélgetni, akikkel közös az érdeklődési terület, de nagyon nehéz. Nekem is vannak rossz tapasztalataim, de a remény hal meg utoljára. Az ember, ha akar, ki tud alakítani kapcsolatokat."

Ha nagyon beleszeretnék menni ebbe nem biztos, hogy jó vége lenne.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.01.23. 11:10:20

@Mirjam2: Bristolban is van pár hely ahol ilyen van.

Bár semmi művészi érzékem nincsen (sokan tanúsíthatják), de ezek a képek egész jók. Kár hogy rühelem londont.

DieNanny CH 2016.01.23. 11:16:32

@Balázs81:

Khm, a "Persze" szó az egyedüli, ami válasznak számít.
Na, jó, kukacoskodásnak vége, ha nem akarod, nem kell válaszolni.
:-)

Balázs81 2016.01.23. 11:38:06

@Mr Eggs: Valaki szereti valaki utalja. Szerintem London egy élheto szeretheto varos. Persze itt is vannak negativumok de hol nincsenek.

2016.01.23. 12:30:15

Ez a poszt nagyon tetszett, sok sikert a sracnak. Nekem nem annyira tetszenek a kepek, de az en velemenyemre nem kell adni, mert en eleg specialis eset (nem fotos) vagyok ha kepekrol van szo :D De ez csak ilyen egyeni dolog, azert persze szamomra is lathato, miert tetszenek ezek a "nagykozonsegnek", szoval hajra hajra :)

Muscari 2016.01.23. 12:56:04

@Balázs81: én is nagyon szeretem Londont. Az épületek még ennyi idő után is lenyűgöznek.

P.Elliot 2016.01.23. 13:44:10

Nagyon jo poszt, okos srac aki tudja hogy lepesrol lepesre lehet csak haladni, uj utakat keresve, olyat amit meg mas nem csinalt.
Nemcsak Londont kellene fotozni. Valaha egyszer lattam egy kis muvesz kiallitasat ahol gyerekek voltak kizarolag, fele foto, fele festmeny, csak roluk, egeszen kicsi kolkok, jatek kozben, illetve egy -egy jellegzetes arcmozgas vagy mozdulat, meg ma is eszembe jar hogy hogy meg tudta fogni a muvesz azokat a pillanatokat es a fotoknal nem beallitas volt, az latszott rajta. Kik lehettek a gyerekek mert mindegyik mas volt, valoszinu engedellyel mert nem volt eltakarva az arcuk. Nagyon sok kepre ki volt teve az eladott jelzes, amit magam is megvettem volna azon is sajnos.
Szeretem a kis muveszek kiallitasait, ha ilyet latok megallok es megnezem, venni ritkan szoktam de ha valami nagyon megfog azt megveszem. Vagy 2 hete voltam egy foto es festmeny kiallitason, a festmenyek tul eros szinukkel nem fogtak meg de talaltam egy kepet ami egy hajnalban fotozott varoskep volt egy olasz varoskaban, felulrol egy magaslat tetejerol. Regen lattam ennyire megragado kepet, nem tudom megmutatni foton mert megvettem ugyan azonnal/ 175 $ volt, nagyon megerte/ de kikotottek hogy amig a kiallitas tart addig a kepnek ott kell maradni a teremben, csak februar kozepen hozhatom haza.
Sok szerencset a posztironak a jovoben....

Balázs81 2016.01.23. 13:49:05

@P.Elliot: A gyerek téma jó ötlet de itt nagyon nem szeretik ha 18 év alattiakat fotóznak az utcán. Még női foci meccsen is szóltak érta hogy mivel gyerekek kölön engedély kell. de majd egyszer

2016.01.23. 14:16:40

@diggerdriver: Tracey Emin vitatkozna veled, marmint azzal kapcsolatban, hogy a muveszet es az uzlet nem ugyanaz. O mondta, hogy "ha az uzleti elet nem neked valo, a muvesz let sem neked valo." :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.23. 14:28:44

@mojyo: Ki az a Tracey Emin? Ismer engem? Vagy nekem ismerni kéne őt?
Ezt az okosságot mondja azoknak az éhenhalt művészeknek akiknek a műveit haláluk UTÁN dollármilliókért adják-veszik.

2016.01.23. 14:44:16

@diggerdriver: Hat kelleni persze nem kell ismerni, de az amugy nem art, mivel az egyik legismertebb es egyben leggazdagabb kepzomuvesz, szerintem speciel tudja mirol beszel, de en nyilvan nem. :D

P.Elliot 2016.01.23. 15:37:39

@mojyo: Beleneztem ennek a nonek a muveibe mar amit a goggle kihozott es nem igazan ertem hogy mitol hires. Mitol olyan nagy szam az az agy? Mitol olyan kulonleges a szexes kepei?
Maga a no sem valami szimpatikus azzal a folyonos gunyos mosollyal az arcan. Igen, lehet hogy milliomos mint mondod es ezt szerintem foleg azzal erte el hogy meghokkento dolgok jonnek tole bar megcsak nem is meghokkento,... semmilyen. Lattam mar ilyesmit masutt de azok nem keltettek feltunest. Valaki felfutatta mert ki kell a milliomosok kezebol huzni a penzt, valoszinu hogy csak ez van mogotte es azok veszik a kepeit mert lepest akarnak tartani a divattal meg az hogy van tole kepuk, igen, valoszinu hogy regimodi alak vagyok es unalmas mert nem ertem meg a "szepseget" a muveiben, de nem vennek tole semmit ha milliomos lennek sem.

P.Elliot 2016.01.23. 15:39:43

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Kisebb a vihar mint amit beharangoztak, a kornyekunkon legalabbis. Egyszeru egynapos hovihar, itt New Jerseyben. Masutt talan nagyobb mint szokott is lenni, nekunk nem nagy, altalaban egeszN.J-ben nem nagy.

2016.01.23. 15:52:20

@P.Elliot: Hat en a textilmuveit szeretem elsosorban, vannak koztuk kifejezetten erzekenyek es humorosak is, de ez amugy mellekes, mivel nem a muveszetenek a minosege miatt hoztam fel ot, hanem a penze miatt, illetve amit az uzleti erzekrol mondott. Csupan az "ehenhalo muvesz" romantikus sztereotipiajat szerettem volna arnyalni vele, meg azt, hogy a muveszet es az uzlet kulonvalasztando, mert az o peldaja jol szemlelteti, hogy ez sem annyira helytallo.

DieNanny CH 2016.01.23. 16:11:54

@mojyo:

Igen, ezt azzal tudom párhuzamba hozni, hogy van olyan szülő, aki mindenképpen olyan oviba íratná a gyerekét, ahol tanul 3 nyelvet, meg lovagolni, vívni, stb. Az ilyen ovik a keresettek. Hogy aztán a gyerek is szenved, meg az óvónő is, az mindegy. Jól keres vele. (--> a művész, amit el tud adni, nem szívből csinálja, nem "önmegvalósít", csupán megél belőle.)

TX7AW 2016.01.23. 16:47:33

@P.Elliot: +1
Tracey Emin: szerintem tipikus példája, hogy üzleti érzéke van, művészeti meg majd tán a köv. életében lesz.

A poszthoz: a korábbi képeket túl harsánynak találtam, ez a felhozat finomabb, tetszik a tendencia. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.23. 17:14:21

Pffff hogy a hülye turista Londonban big bent akar meg piros buszt. Kínában meg nagy falat Egyiptomban meg piramisokat. Hát így megy ez. :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.23. 17:17:19

A buszos kép a legjobb amúgy is :-)

33621 2016.01.23. 18:15:38

Ezért is jobb Svédországban élni Magyarország helyett, itt toleránsabbak az emberek!

index.hu/index2/#bloghu/hellomagyarok/2016/01/23/nekunk_az_a_normalis_hogy_o_mas

kardio1 2016.01.23. 19:40:25

@33621: Elolvastam a cikket. A homoszexualitàs nem ilyen egyszerû kérdés, hogy benne van a génekben és kész. En nem értek egyet az anyàval, hogy ez csak ùgy jött és a 13 éves lànya felfedezte ezt magàban. Azokbol a gyerekkori jelenségekbôl, amiket emlitett, inkàbb az következne, hogy a gyerek belül valojàban fiùnak tartja magàt. Mindegy, az ô dolguk.

puhacica 2016.01.23. 19:44:22

sok sikert kivanok es sok szabadidot, Londonhoz tenyleg kell is! :)

(tolem meg mindig tavol all B stilusa, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy "rarakok egy masik eget", meg ez a ff+1szin kiemeles is eleg idegen nekem, azt hiszem, tul "realista" vagyok ezekhez a munkakhoz. a nepek viszont zabaljak, ez teny.)

puhacica 2016.01.23. 19:53:28

@kardio1: az elmult idoszakban 4-5 leszbikus lannyal is dolgoztam, mindannyian hatarozottan fius alkatok, oltozkodesben, viselkedesben, de nem gondolnam, hogy barmelyikuk is fiunak tartana magat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.23. 19:55:13

@puhacica:
Azért mert te egy másik stílusban vagy nagyon jó, az apró részletek meglátásában.

puhacica 2016.01.23. 20:13:25

@Mirjam2: ilyet en is lattam, meg a nyaron voltunk egy magyar etteremben es a falon ilyen akombakom-szeru, nagyon "naiv" festmenyek voltak. hat ahogy jobban megnezegettem, eladasra kinaltak oket, de 80-90 fontokat kertek darabjaert. ha nekem fizetnenek, akkor se kellene beloluk, de nyilvan mindennek megvan a maga piaca.

@diggerdriver: meg ugye en fotos se vagyok, de ez mas kerdes. :D

SzZoole 2016.01.23. 20:18:21

Ugy vagyok a fotokal,mint viragokal.Szep zold:)
@33621: 1990-ben volt egy ilyen baratnom.
Amikor megismerkedtunk,Ö is fiusan oltozkodott,rovid haj,tornacipo,boszaru farmer Es 2 szamal nagyobb kapucnis pulcsi.
Eloszor azt hittem rola,hogy egy babaarcu srac,csak akkor lepodtem meg amikor bemutattak minket Es mondta a nevet,Melinda.
Par hetre ra osszejottunk es jartunk.Volt egy ikertestvere Krisztina,Ö viszont teljesen lanykent viselkedett.
Amikor mar fel jartam hozzajuk akkor lepodtem meg nagyon,mert kiderult,hogy biszex,fekudtem veluk egy agyban:)))
Kesobb elvaltak utjaink.Annyit tudok rola,hogy leszbikus lett Es egy lanyal el egyutt,a tesoja viszont ferjhez ment Es gyerekeket szult.

kardio1 2016.01.23. 20:24:57

@puhacica: arra gondoltam, hogy mint a melegeknel (ffiak), itt is van vezető, domináns fél ("férfi"), és egy követő fél ("nő"). Tehát, hogy nem mindegyik leszbikus viselkedik férfiasan.

33621 2016.01.23. 20:39:02

@Zoole[uk]: Az élet fura dolgokat tud művelni! És csak feküdtél velük az ágyban vagy csináltál mást is?

DieNanny CH 2016.01.23. 20:56:05

@Zoole[uk]:

Ez is egy példa arra, hogy ez nem genetikai dolog.

SzZoole 2016.01.23. 21:03:35

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: tuggya a tokom kezitcsokolom,en vidéki vagyok.Nem értek a lovakhoz:)))
Nem tudom,hogy mire eredezendo vissza ez az állapot,tény,hogy ez regen is volt,van es lesz is.

SzZoole 2016.01.23. 21:06:11

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: azert annyira nem kell sajnálni:)))
Hagytam magam kihasználni,egy úriember voltam a lanyokal szembe:)))

Muscari 2016.01.23. 21:35:17

@mojyo: aha, szóval akkor ő is egy porfogógyártó:-))))
Bocsi, nem tudtam kihagyni, természetesen vicceltem, én is szeretem a művészetet.

Muscari 2016.01.23. 21:45:32

@Dragonlady (Bp, Hun): mi a múlt héten pont ott jártunk, ahol a leginkább British képet lehet készíteni. A Westminsternél van egy telefonfülke, be lehet úgy állítani, hogy látszik mögötte a Big Ben. Aztán ha eleget vársz, akkor egyszer majd jön egy piros busz és egy fekete taxi egy időben és már csattinthatsz is :-)

blackhairlady 2016.01.23. 21:47:53

Off
Mindig is ketelkedtem, hogy a nyeremenyjatekok nyertesei megkapjak a megnyert nyeremnyuket. Hu de szep mondat lett:)
En most szeretem bizonyitani, hogy vannak meg becsuletes emberek, es a jogosan kikonyorgott kulcstartomat elkuldte nekem.
Hegyeken, volgyeken keresztul, az Operencias tengeren tulrol megerkezett a krokodil laba karikara felfuzve:) Ime a bizonyitek:
kepfeltoltes.hu/view/160123/IMAG0216_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Muscari 2016.01.23. 21:53:47

@puhacica: az két külön dolog. Én is ismerek leszbikus párt, az egyik fiús, a másik viszont nagyon nőies.
Ugyanígy a férfiaknál is, az ismerős pároknál mindegyikről tudjuk, hogy melyikük a "nő"
Az, mikor valaki más neműnek érzi magát, szerintem komolyabb probléma és nagyon sok szenvedéssel jár, a megoldás sem olyan egyszerű. Annyit tudnék írni, csak telefonon nem megy. Majd egyszer kitárgyaljuk.

blackhairlady 2016.01.23. 21:54:44

@kardio1: Akkor rosszul fogalmaztal.A leszbikusok nem tartjak magukat fiunak belul meg akkor sem ha fiusan viselkednek. Ha ugy erezne, akkor transgender lenne.

SzZoole 2016.01.23. 21:54:53

@ladyamerica: jo neked,en crock tail weskocsizmaert konyorogtem,nekem nem kuldott

blackhairlady 2016.01.23. 21:56:21

@Zoole[uk]: mert nemmindenki erdemli meg, en valoszinuleg szebben konyorogtem :)

Muscari 2016.01.23. 21:57:43

@ladyamerica: ki küldte, ha nem titok? Csak nem adg?

blackhairlady 2016.01.23. 21:59:30

@adg : koszonom szepen! :) Olyan jo erzes volt Ausztraliabol pakkot kapni:))) Mar megjott kedden, csak nem volt idom feltenni a kepet. A boritek 3/4 resze belyegekkle volt teli:)))

SzZoole 2016.01.23. 21:59:49

@ladyamerica: nem baj,van Python börcsizmam,G.A. van a talpaba sutve,jo az nekem

blackhairlady 2016.01.23. 22:01:20

@Muscari: De igen, o :). Ugyan nem talaltam meg a krokogyilt meg a kengurut a kepen, viszont en voltam egyedul olyan pofatlan, hogy anelkul is kertem egyet, es o kepes volt es kuldott :)))))

blackhairlady 2016.01.23. 22:02:36

@Zoole[uk]: Hat ez a kulcstarto legalabb annyira markas, mert adg kuldte, egyenesen ausztraliabol, bizony am:))))

Muscari 2016.01.23. 22:28:52

@ladyamerica: de szuper :-) Én is akarok :-D

puhacica 2016.01.23. 22:33:34

@Muscari: en is erre irtam, hogy azert, mert fiusan viselkedik, meg nem erzi magat fiunak. de mindegy is, en nem vagyok szakerto a temaban.

@ladyamerica: de jofej! :)

blackhairlady 2016.01.23. 22:36:55

@puhacica: Igen, en ertettem ahogy te irtad, szerintem Kardio is igy ertette csak rosszul fogalmazott.

Ugye milyen jo fej? De ezt mar tudtuk eddig is:))

blackhairlady 2016.01.23. 22:38:28

@Muscari: Tudsz szepen konyorogni?:)))))

adg 2016.01.24. 03:19:45

@ladyamerica: Nocsak. Hat igy megy ez nalunk. :)
Welcome!

Direkt kertem ra belyeget, ha csak rapecseteli a fuvardijat, az olyan snassz. Fel orat szuttyogott vele, mire kititralta a megfelelo belyegkombinaciot es felnyalogatta a boritekra.

Es megerkezett ezek szerinte egyben, nem szedtek szet, nem serult?

@Zoole[uk]: Nem kuldted sem a labad meretet, sem az onreszt. Magadra vess! :DD

blackhairlady 2016.01.24. 03:48:45

@adg: Kosoznom megegyszer! Mikor adtad fel? Elfelejtettem megnezni a datumot. Csak kivancsi vagyok mennyit utazott:)
Nem, nem szedtek szet, rendesen egyben volt a boritek, benne a felbontatlan csomag. A gyerek nezte meg aznap a postat, jott nagy ujjongva, hogy levelet kaptunk ausztraliabol, osszecsodult a cslad a nagy hirre:)) Persze en tudtam mar, hogy mi az, de nem arultam el. Jo moka volt, ez a belyeges dolog meg meg inkabb jopofava tette. Viszont egy kicsit merges vagyok,mert a lanyom a nagy takaritasban kidobta a boritekot pedig meg akartam tartani.

adg 2016.01.24. 03:59:32

@ladyamerica: 5-en adtam fel. Azt mondta a postaslany, hogy ket het, pont annyi volt akkor ezek szerint.
Orulok, hogy megerkezett, es lett belole egy kis meglepetes. :)

Erdekes, hogy europaba par dollarral tobb belyeg kellett. Remelem, az is megerkezik, nem tunik el ut kozben, vagy a hataron valahol.

LyukasBogrács 2016.01.24. 07:56:32

@Dragonlady (Bp, Hun):
Az nem busz, hanem a libegő a Temze felett. Fel lehet ismerni a tetőoszlop ívéről és az üléskárpit mintájáról. No meg a piros matricáról a csajon.

©________ 2016.01.24. 08:24:27

@mojyo: de kar, hogy Rodolfo, Mimi meg Marcello nem ismertek ezt az okos embert....

©________ 2016.01.24. 08:25:53

@mojyo: ugy erted, ha Oravecz Coelho jol keres, akkor mar okee, amit mond?

©________ 2016.01.24. 08:28:47

@ladyamerica: ezen egy papir van csak....

DieNanny CH 2016.01.24. 09:04:39

@Praliné.:

Annak a több millió embernek, aki fizet a könyveiért, biztosan okés, meg az írónak is, hiszen megél belőle.
Ahogy a Twilight írójának is. Igaz, semmi irodalmi értéke nincs a könyveinek, mégis megél belőle.

Valahogy a látszat a lényeg. Nem a minőség.

DieNanny CH 2016.01.24. 09:06:21

@ladyamerica:

Nem mondod, hogy kidobta ezeket a gyönyörű bélyegeket??????????? Irány kukázni!!!!!!!!!

SzZoole 2016.01.24. 09:25:00

@adg: küldöm küldöm,EU.meret 42-es.
UK.8-as.mennyi pénzt kuldjek es hova:)))
Csak vicc volt.

2016.01.24. 11:24:23

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: "Valahogy a látszat a lényeg. Nem a minőség."

Sajnos ez a jelenség egyre jobban terjed. Persze nem kötelező megvenni ezeket a 0 tartalommal rendelkező könyveket.

2016.01.24. 11:57:02

@Praliné.: Igazabol igen, szerintem erdemes tanulni toluk. Marmint nem azt, hogy hogyan kell ugyanazt a szart csinalni, amit ok, hanem azt, hogy hogyan kell eladni azt a sokkal jobbat, amit en csinalok.

Nagyon erdekes ez amugy, hogy mennyi emberben el ez a kep az "ehezo muveszekrol", ennel sajnos mar csak az "orult muveszt" ismerik tobben :D Ez valami olyasmi lehet, hogy az extrem esetek lesznek a sokkal hiresebek es akkor igy alakulhatott ez ki, vagy nem tudom... Valoszinuleg az az alapja, hogy az erzekenyebb, introvertaltabb szemelyisegek jobbak a muveszetben, az ilyenektol pedig tobbnyire tavol all az uzleti elet taposomalma, illetve serulekenyebbek is lelkileg, de ettol meg nem orult a tobbseg, se nem ehezik. :D Nem lehet mindenbol megelni, ez teny, de a komoly mondanivalo/onmegvalositas es az uzleti siker nem kolcsonos kizaro ok, nem tenyszeru, hogy csak a kommersz szarokat veszik az emberek es az sem alap, hogy az igazan komoly dolgokat nem lehet eladni. Tracey Emin szerintem arra gondolt azzal az idezettel, amit ide irtam, hogy a muveszet az pontosan olyan uzlet, mint minden mas. Ez nem lekezeles, vagy gonoszsag, vagy rossz dolog, hanem ez a valosag, meg kell tanulni kezelni. A tobbsegnek ez nehezen megy, de nem ehenhalnak, hanem valasztanak polgari foglalkozast, kreativ szakmat, vagy unalmasat, esetleg kurzusokat tart, tanitja a muveszetet, es mindemellett alkotja, ami benne van, galeriakba kuldi a muveit, palyazatokon indul, es ugy probal ervenyesulni. Nem lehetetlenseg. :)

©________ 2016.01.24. 13:38:21

@mojyo: igazabol nem.
Igazabol annak, akit az eladas erdekel.

1. Egyaltalan nem kell mindenkinek mindent tudnia.
2. Eleve az eladas es a muveszeti tehetseg 90%ban nem jar egyutt, mert mindegyik mas tipusu gondolkodast igenyel.
3. Ez csak a mai rohano vilagban elvaras, hogy mindenki legyen vilaghiru, gazdag, es iszonyu meno, jelentsen ez utobbi barmit is.

blackhairlady 2016.01.24. 15:42:33

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Mar keso, sajnos mar akkor is keso volt amikor rajottem, mert a kukas auto is elvetti. A masik szemetesbol siman kikotrom.

blackhairlady 2016.01.24. 15:44:46

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: A minoseg mindenkinek mast jelent.
Ha valakit mar boldogga tett az a mu, megertemegirni, megfesteni, lefenykepezni, stb... Szerintem:)
Gondolj csak a sorozatainkra amit te is meg en is nezunk, mennyi muveszi erteke van? kb 0 :DDD De azert mi szeretjuk nezni, nem?

blackhairlady 2016.01.24. 15:48:19

@adg: Akkor hamarabb ideert mint a levelem Magyarorszagrol. Hiaba, kisebb a forgalom, a repuloknek nem kell annyira kerulgetniuk egymast, a kozlekedes lehet az oka mindenkeppen :D

adg 2016.01.24. 16:15:29

@ladyamerica: haha, air traffic jam. :)

2016.01.24. 19:48:56

@Praliné.: De, igazabol de. Akit az eladas erdekel = mindenki, aki nem szeret ingyen dolgozni. Beszaras, de a muveszek is ilyenek, hogy van pofajuk penzre vagyni a munkajukert!

1. Ez igy van de fogalmam sincs, mire vonatkozoan irtad?
2. Hat egyreszt a 90%-kal vitatkoznek, masreszt pedig erre letezik megoldas, mecenesnak, vagy menedzsernek hivjak, vagy muveszkornek, akiknek tagsagi dijat kell befizetni, cserebe ki lehet naluk allitani az eves kiallitasukon a kepet, es meg lehet ra hivni a potencialis vevoket.
3. Egyaltalan nem a "mairohanovilagra" jellemzo az anyagi jolet elereset ohajtani, hanem alapveto emberi vagy. :D Amugy a vilaghir, gazdagsag es iszonyu menonek leves es az ehenhalas kozott van amugy egy aprocska res azert :D Szoval csak akkor kell Tracey Emint vagy Oravecz Koelhot kerdezni az uzleti modellrol, ha arra a piacra ohajtasz belepni, amelyen ok vannak jelen, elobbi muveit parszazan veszik milliokert, utobbiet milliok parszazert. Ez csak nehanyaknak fog sikerulni, de szerencsere van koztuk egy egesz csomo mas meg, akiket csak ezrek, tizezrekert, vagy szazezrek ezrekert, es attol, mert nem vilaghiresek, attol meg mindnyajan megtalaltak azt a piacot, amely ertekeli amit csinalnak, tehat meg lehet toluk is kerdezni, hogyan csinaltak. Egyaltalan nem szegyenletes, bar tudom, igy lettunk nevelve, hogy minden ilyesmi szellemi prostitucionak szamit, hiszen rendes magyar ember az elveivel is jol lakik.

Az az igazsag, hogy a muveszet rendes, epitheto karrier, valo igaz, hogy az IT-hoz kepest peldaul nehezebb elerni az anyagi elismerest, es az is teny, hogy Magyarorszagrol ezt nehez elkepzelni, mert rendkivul vekony az a kozeposztaly, amelyik vevo ezekre, illetve tenyleg ugy lettunk tanitva, hogy ami penzert kaphato, az csakis kommersz tomegtermek, tehat szar, sot, penzert dolgozni megalkuvas, es hogy az eszmei ertek nem kifejezheto. A valosagban azonban a muveszet is uzlet, es az olyanok, hogy "muveszet es uzlet ket kulon dolog", vagy "90%-ban kulonbozo ember kell hozza", es, hogy "az emberek csak a szart veszik", meg, hogy a "muveszetbol nem lehet megelni", teves elkepzelesek. Csupan ennyit szerettem volna mondani azzal az idezettel. :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása