oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 17. 06:50,  Miért utálatosak a magyarok egymással? 279 komment

2016. január 17. 06:50 Határátkelő

Miért utálatosak a magyarok egymással?

Az egyik állandó toposz a külföldön élő magyarok kapcsán, hogy elég gyakran nem jönnek ki túl jól egymással (remélem, elég visszafogottan fogalmaztam…). Ez lesz a mai egyik témánk, aztán ellátogatunk Montreálba, végül bepillantást nyerhetünk a Golden Globe-gála kulisszatitkaiba is. Egész jó kis vasárnapi kör ez, nem?

vita_foto_pexels_com.jpg

Kezdjük tehát ezzel a „jaj, csak magyarral ne!” toposszal, ami kérdés, hogy igaz-e (szerintem alapvetően hozzáállás kérdése, de cáfoljatok nyugodtan). A Frankfurti mesék blog szerzője, Gabuschka mindenesetre eltöprengett rajta egy kicsit, ebből jöjjön nyitásként egy részlet.

„Amikor Írországban éltem, emlékszem bementem egy internet kávézóba (2007 - otthoni betárcsázós net kora, ha egyáltalán volt) ahol az alkalmazott megkérdezte honnan jöttem, mert az akcentusomat nem tudta hova tenni.

Mondtam neki, hogy Magyarországról, mire az egyik vendég hangosan megszólalt, hogy „Na, akkor gyere és beszélgess velem!” Sajnos elfelejtettem a nevét, egy nagyon kedves lány volt, akkor már pár éve együtt élt a barátjával Dublinban, többször meg is látogattam őket, de megszakadt a kapcsolat. Csak egy közös kép maradt rólunk.

Ő mondta nekem, többnyire lapít, mint nyúl a fűben, ha meghallja, hogy valaki magyarul beszél a környezetében. Akkor nem értettem, mert nekem csupa jó tapasztalatom volt magyarokkal. Amikor leléptem a családomtól (ahol au-pairkedtem) két magyar fogadott be magához, mert hirtelen nem tudtam hol fogok aludni, de a munkaadó famíliánál egyszerűen nem maradhattam, annyira összevesztem velük. (...)

Később Angliában kifejezetten jó barátokat szereztem, mert nagyon sok magyarral dolgoztam együtt, tehát semmilyen negatív élményem nem volt.

Eddig Németországban sem, mert hiába nincs olyan magyar ismerősöm, akivel összejárnék, de a munkatársakkal mindig jól elcsevegek. Szóval, láthatjátok eddig burokban éltem, ezért is legyintettem mindig, amikor azt hallottam, hogy "oh jaj, csak magyarokkal ne". (...)

Az első, ami előtt tényleg csak pislogva álltam, az a Saul fia című film Golden Globe győzelmét bulldogként szétmarcangoló kommentelő bunkók gyülekezete. (...)

A második dolog tegnap történt a munkahelyemen. Hallom, hogy a kollégám magyarokat jelentkeztet be a szobákba. (…) Általában egy bejelentkezés 5 percet vesz igénybe a megérkezéstől számítva a kulcs átadásáig. Ha kérdései vannak a vendégnek, vagy a bankkártya nem működik, akkor van, hogy 10-15 perc.

A tegnapi vendégek már húsz perce álltak a kollégám előtt, messze voltunk egymástól, így csak néhány magyar szót kaptam el, de nem tudtam mi lehet a probléma.

Mikor láttam, hogy a kollégám már a monitort is felemelte, hogy kifordítsa és megmutasson valamit a fizetéssel kapcsolatban, akkor odaoldalogtam, azt vélelmezve, hogy esetleg nem értik egymást.

Megsúgtam a kollégámnak, hogy én beszélem a nyelvet, ha segítségre van szüksége. Erre a jól szituált idős úr, a vendég rám nézett, hogy mit szeretnék, mondtam neki, hogy beszélek magyarul, ha esetleg segíthetek bármiben. Na és az a válasz, gyerekek… Én gyökeret eresztettem a döbbenettől.

- Köszönöm szépen, de a csoport német tolmácsaként azt hiszem, boldogulok a feladattal. Egyébként némettanár vagyok, tehát nem hiszem, hogy a nyelvvel bármilyen problémám lenne. De ha gondolja, mondja nyugodtan magyarul, hogy mit szeretne. - mondta mindezt azzal az ál-előkelő, modoroskodó stílussal, amitől kedved támad szemberöhögni, hogy ember, lazuljál már el. (...)

A harmadik esetben két magyar távozott fizetés nélkül a szállodából, a részletekről egyelőre nem írok, mert feljelentés lesz a dologból, mindenesetre köszönöm kedves ismeretlen magyar, hogy így öregbítetted a hírnevünket Németországban is.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

(Fotó: pexels.com) 

Túlélési tanácsok Montrealban

Másodiknak egy új blogot van szerencsém bemutatni, méghozzá egyenesen Kanadából. Az Élet Montrealban szerzője, martee arra gondolt, összeállít egy amolyan túlélési kalauzt a városba először érkezőknek. Mivel még én sem jártam a kanadai nagyvárosban, és jót szórakoztam a poszton is, most ajánlom a figyelmetekbe.

montreal_foto_martee_hu.jpg

„Legyél lelkes és kedves, ha hozzád szólnak, ha meghallasz egy új hírt valakitől vagy egyszerűen akkor is, ha valaki azt mondja,” Szép ma az idő.” !! (Lehet, hogy nekünk, magyaroknak ehhez a kettő viselkedési normához nehezebb alkalmazkodnunk, mint a mínusz 30 fokhoz másfél méteres hóval…)

A köszönés csak Hi, how are you? – Good, and how are you doing? :) Vagy valami ilyesmi, de az iskolában tanult Good Morning stb. felejthető minden korosztálynál. Javasolt a Hi guys! gyakori használata is. Elbúcsúzás: Bye, see you soon!

Annak ellenére, hogy franciául beszélgetsz mondjuk, a végén nem úgy köszönünk el, hogy Au revoir, csak Bye és Bonne journée! A társalgást pedig kezdd Allô-val! Ez a helyi Szia!

Ne lepődj meg, ha vad idegenek megdicsérik a nekik tetsző bicajodat, vagy bármiféle pozitív megjegyzést tesznek rád, csak úgy.. Nem akarnak semmi „extrát” cserébe!

Ha belépsz egy boltba, akkor tuti, hogy Bonjour, Hi! -jal üdvözölnek az alkalmazottak! Válaszd ki a neked tetsző nyelvet és már mehet is a vásárlás!

Igen, itt a valóságban is a gyalogosnak van elsőbbsége! Az autós megáll, és addig nem megy tovább, amíg át nem mész az úton! Kimondottan, ha kisgyerekkel vagy! Akkor is menj át, ha nem is akarsz – így megnyugszanak és mennek tovább. :)

Az utak sokkal szélesebbek, az autók nagyobbak és erősebbek – az egyetlen dolog, ami sokkal olcsóbb itt pedig a benzin… És Québecben csak a járművek hátulján van rendszámtábla…, mert ez Québec. :)

Találkozni fogsz nagyon sok gyönyörű autóval, és emellett néhány szó szerint ronccsal, mivel nincs műszaki vizsga.

Piknikezz kedvedre – ez egy életforma! A parkok tele vannak jó állapotban lévő padokkal, asztalokkal, a boltok pedig félig kész, grillezhető harapnivalóval. Még olyan parkot is találsz majd, ahol grilleket is helyeztek ki közhasználatra.

Ha április végén érkezel esetleg és már 8-10 fok körül van a hőmérséklet, akkor elég miniszoknyát és kis balerina cipőt csomagolni, hogy ne lógj ki a sorból. :) (pasik persze maradhatnak farmerben…)

Ja és: Ne etesd a mókusokat és óvakodj a sirálytól!”

Ha érdekelnek további tanácsok is, akkor irány az eredeti poszt!

A Golden Globe-gála testközelből

Ha az ember Los Angelesben él, annak az az egyik előnye, hogy legalább némi esély mutatkozik bejutni olyan helyekre, amiket a világ többi részén csak tévén keresztül lehet követni. Ez történt a Golden Globe (vagy Aranyglóbusz, kinek melyik tetszik jobban) gála esetében a Hungeleno blog egyik szerzőjével, Pados Gabival. Most következzen egy részlet abból, mit tapasztalt! 

golden_globe_foto_hungeleno_wix_com.jpg

„Az időjárás sokkal inkább indokolt volna egy bundabugyi-gumicsizma szettet, mint nagyestélyit. A férfiak szerencsések, hiszen ők szmokingban lehettek, jó szorosra kötött csokornyakkendővel, a nők azonban kivétel nélkül vacogtak a hidegben.

Az El Nino rendesen bejelentkezett Kaliforniába az elmúlt héten, napokig tartó heves esőzéssel, szélviharokkal. Amikor az előkészületek alatt a helyszínen jártam, csónakkal lehetett legjobban megközelíteni az épületet.

Az igazi műsor nem a show-val, hanem már órákkal előtte elkezdődött, amikor megindult a vörös szőnyegen a bevonulás.

Sokaknak ez az est fénypontja, mivel ilyenkor mindenki, aki bejut a szőnyegre, megmutathatja magát és hozzátartozóját, rokonát és üzletfeleit a sajtó nyilvánossága előtt. Úgy nagyjából délután kettőtől-négyig hömpölygött a tömeg, kedélyesen beszélgetve a riporterekkel.

Egyszer csak feltűntek a magyar jelöltek a vörös szőnyegen, Nemes László filmrendező és Röhrig Géza, a film főszereplője. Nem mondanám, hogy nagyon megrészegítette őket a hely varázsa. Vagy csak ügyesen leplezték meghatottságukat, nem tudom.

Az utolsó tíz percben menetrend szerint megérkeztek az est legnagyobb sztárjai, de ők aztán úgy rohantak végig a szőnyegen, mintha kergették volna őket. Hiába kiabáltak nekik a riporterek, meg sem álltak a bálteremig, ahol mindenki szépen elfoglalta a helyét, és elkezdődött a három órás iszogatás és beszélgetés, amíg ment a színpadon a műsor.”

Ha további részletek is érdekelnek, ne habozz, kattints az eredeti posztra!

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Németország Kanada Egyesült Államok Golden Globe

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr728276264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2016.01.18. 21:04:06

@Zoole[uk]:

Pusszantás ezért a beszólásodért! :-))))))
(Egy '74-es...)

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.18. 21:06:19

@nyuszigonosz: ahogy elmondtad a véleményed, abban sajnos volt egy olyan ítélet, hogy csak akkor érvényesek a történelmi ismeretek és a morális okulás, ha az ember megmerítkezik az összes borzalomban.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.01.18. 21:10:06

@Zoole[uk]: Csecsemő! ;-P Én még szombaton is jártam suliba, s kisiskolás koromban lett 50 fillér egy gombóc fagyi.

Tegezhetsz :)

SzZoole 2016.01.18. 21:12:12

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: mert az a legjobb evjarat volt:)))

SzZoole 2016.01.18. 21:15:19

@kisrumpf: elsoben es masodikban meg en is jartam minden masodik szombaton suliba,csok Monineni:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.18. 21:16:42

@Zoole[uk]:
Tudod miért piros a gólya csőre? Égett a pofája mikor téged hozott:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.18. 21:18:15

@Dragonlady (Bp, Hun): A nyugati iskolákban is vannak kötelező olvasmányok?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.18. 21:21:09

@kisrumpf:
Ugyehogyugye? Én még ittam csatosüveges Bambit. Kisgombóc 50fillér nagygombóc 1forint. Dianáscukor 40fillér.

DieNanny CH 2016.01.18. 21:22:22

@kisrumpf:

Én is jártam még másodikban szombatonként suliba... A fagyi árára nem emlékszem.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.01.18. 21:27:25

@diggerdriver: Azt a felháborodást, amikor drágább lett a fagyi... Szomorú nap volt. Na mindegy, lényeg, hogy öregebb vagyok, de csak testben :)

pappito · http://pappito.com 2016.01.18. 21:35:49

@Dragonlady (Bp, Hun): érdekes, hogy mondjuk Bulgakov meg Kafka mellé nem fért oda Lagerlöf, Singer vagy Marquez. Vagy Kenzaburo.
De lehet, hgoy Kafkát sem tizenévesekkel kell olvastatni, nem tudom.

33621 2016.01.18. 21:41:23

@kisrumpf: Akkor te 1962-1968 körüli évjárat vagy?

33621 2016.01.18. 21:43:04

@Zoole[uk]: Ennél már csak az 1964-es évjárat a jobb, ugye Digger és Vitya641!:-)

SzZoole 2016.01.18. 21:45:35

@33621: ugyanmar,az meg csak egy gyenge probalkozas volt:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.18. 21:45:44

@33621: A múlt évszázad legjobb éve volt:))))))))))))))))))))

Várjámá a Vityának holnapután lesz a születésnapja.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.18. 22:25:26

@kisrumpf:
Hudecsirkeeeeeee:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.01.18. 23:23:13

@33621: Nem. A legjobb az a 62-es. :)))))

33621 2016.01.18. 23:23:31

@diggerdriver: Én nem felejtettem el a szülinapját, mint ahogyan a tiedet sem!:-)

33621 2016.01.18. 23:24:32

@Herr Géza: Jól van na Gézám! Még az is belefér a keretbe!

33621 2016.01.18. 23:26:23

@kisrumpf: Az szép kerek lesz! Neked is legyen olyan meglepi bulid akkor, mint ahogyan nekem volt!

Herr Géza 2016.01.18. 23:35:51

@Zoole[uk]: Te komám, "napraforgógóréval" biztos nem jéghokiztál, mert
a) a góré az egy épület (csöves takarmányok, elsősorban kukorica tárolására és szárítására szolgáló, leginkább lábakon álló "faketrec"...)
b) az a)-ból következően, mivel a napraforgó nem csöves termésű, így napraforgógóré még épületként sem létezik

A többi stimmel. Azaz napraforgószárral,játszhattatok max.
:))))))))

Herr Géza 2016.01.19. 00:12:04

@33621: Belefér??? Ez az etalon...
Csak érdekességképpen: mi voltunk az első dunaújvárosi születésű korosztály. A pár hónappal idősebb osztálytársaimnak még Sztálinváros van beírva a "születési hely" rovatba.... :)))))))))))

blackhairlady 2016.01.19. 00:54:44

@diggerdriver: itt az usaban van, valaszthatnak a tanarok tobb ajanlott kozul evfolyamonkent. A kulonbseg az (legalabbis a mi iskolai korzetunkben), hogy nem kell az egesz konyvet egyszerre elolvasni, hanem kisebbeknel az osztalyban olvassak reszletekben es dolgozzak fel, a nagyobbaknal otthon kell olvasni, de csak kisebb reszeket egyszerre majd ezutan beszelgetnek rola az oran.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.19. 05:42:28

@ladyamerica: "nem kell az egesz konyvet egyszerre elolvasni, hanem kisebbeknel az osztalyban olvassak reszletekben es dolgozzak fel, a nagyobbaknal otthon kell olvasni, de csak kisebb reszeket egyszerre majd ezutan beszelgetnek rola az oran."

Igen, nalunk is hasonlokeppen van, a lanyomek pl. igy olvastak tobb Shakespeare darabot vegig, es oran megbeszeltek (plane a sok regies angol szot Shakespeare korabol), sot par jelenetet elo is adtak.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.19. 05:50:30

@Zsuzsi65: egyebkent itt egy lista is arrol, amit altalaban olvasnak kozepiskolaban. A lanyom most nyolcadikos, de ok pl. mar olvastak egy parat errol a listarol (meg mast, mi ezen a listan nincs)
To Kill a Mockingbird, The Great Gatsby (ezt o mint valaszthatot olvasta), Fahrenheit 451

tanato 2016.01.19. 07:27:20

@Zoole[uk]: A Gyökerek 2 már készül,jó volt a sejtésed.

SzZoole 2016.01.19. 10:14:18

@Herr Géza: mifelenk azt tengeri kas-nak hivtak.
Osszel a napraforgofejeket le vagtak a szarararol,egy helyen ossze gyujtottek es egy bottal kivertek a magot belole,ezt ugy hivtak ,hogy kibugaztak.
A szarabol bedig keritest fontak vekony drot segitsegevel es ezt gorekeritesnek hivtak.
En igy emlekszem,de ha nem igy volt,akkor tudod,az agymutetem

SzZoole 2016.01.19. 10:16:55

@tanato: ugye most csak viccbol irtad,mert en annak szantam:)

tanato 2016.01.19. 12:49:00

@Zoole[uk]: Nem, halál komoly,újra megcsinálják fiatalabb színészekkel kissé modernizálva.Nagy az előzetes érdeklődése az afroamerikaiak között,órási kasszasikerre számítanak az új Gyökerekkel.

SzZoole 2016.01.19. 12:55:20

@tanato: lehet Nagy siker lesz,ki tudja.
Lattam a Twelve years a slave(nem tudom mi a magyar cime,talan 12 ev rabszolgasag?) nekem az is tetszet

tanato 2016.01.19. 12:58:18

Így van 12 év rabszolgaság címen futott a magyar mozikban,én sajnos nem láttam,de meg fogom nézni,valós történetet dolgoz fel.

SzZoole 2016.01.19. 15:31:30

@tanato: erdemes megnezned,nagyon jo film.En egy kemeny ,tokos csavo vagyok,de megkonyeztem a veget

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 16:45:40

@Zoole[uk]: @diggerdriver:
Nem 74 ben mar csak Zoole-k szuleztek es hozza hasonlok....
:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 16:51:37

@33621:
Nem jobb...
A legjobb...!!!
:)
Utanna Meg jonnek a kisfiuk...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.19. 16:53:18

@vityo641(AT):
Na akkor lett vége a világnak…
:))))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 16:53:59

@Herr Géza:
Esetleg ja letagadsz 2 évet...
Befogadhatunk...
Beszelek diggerrel 33261 gyel...
:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 16:59:37

bocsi.. 33621...
már azt sem tudom hogy kell számokat irni...

Herr Géza 2016.01.19. 17:26:32

@Zoole[uk]: Mert nálatok mindent máshogy hívnak, ahogy elnézem... :))))) Persze tudom, hozzátok Pestről indulva is útlevél kell. :))))))))

33621 2016.01.19. 17:31:43

@kisrumpf: Volt nagy meglepi, amikor belépve az ajtón, 18 ember a villany felkapcsolása után pezsgős pohárra a kezében köszöntött!
Szép emlék, jó visszaemlékezni rá!

SzZoole 2016.01.19. 17:40:06

@vityo641(AT): ugyanmar,kokadt toku ven trottyok vagytok mind,csak a kapuzarasi panik beszel beloletek

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 17:49:56

@Zoole[uk]:
nezd... van aki beszél rola... van aki flörtöl a neten (HA)..
van aki be is szól a kommentekben...
van akinek van tetkója...
és van aki... egyszerüen csak nem nagypofájú......
tudod ... nem beszélni... csinálni...
:)
én is ,, szeretlek,,...

SzZoole 2016.01.19. 18:00:50

@vityo641(AT): "tudod ... nem beszélni... csinálni..."
Naja,ha van kivel,van hol,de nincs mivel!!!:)))

"én is ,, szeretlek,,."
Az ilyen kifejezesekkel meg ovatosan,abszolult homofob vagyok:)))

Shanarey 2016.01.19. 18:14:41

Hová keveredtem, tiszta óvodai műsor, ki mikor született i tak dase.
:-_)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 18:30:15

@Zoole[uk]:
....de nincs mivel!!!:)))
azt hittem csak agymutéted volt...
más szerszám is hiányzik????
:)
tudod csak Witz volt...

SzZoole 2016.01.19. 18:36:41

@vityo641(AT): az triatok,nagypapa koruakra vonatkozik:)))
Holnap mennyi is lesz az annyi?:)))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 18:40:30

@Zoole[uk]:

Zwei u. Fünfzig...

2 5

érted... kispajtás...!!!???

:)

blackhairlady 2016.01.19. 19:22:17

@33621: aztan mi van a hatvanotosokkel? Roluk is emlekezzuk meg ha lehet :D

Shanarey 2016.01.19. 19:23:37

Na ez már csak rosszabb lesz.

:-)

Shanarey 2016.01.19. 19:24:59

Mindjárt jön Hinta és nyöszörög majd a 90 után születettek nevében.
:-)

blackhairlady 2016.01.19. 19:26:22

@Zsuzsi65: A Great Gratsbyre nem emlekszem, de a filmet a nagylanyom mar huszmillioszor megnezte, lassan a konyokomon jon ki, pedig Leo nagyon jo benne:)
A masik ketto mar megvolt, az elso meg 7.-ben az online iskolaban, a harmadik pedig 9.-ben volt az egyik kotelezo.

Egyszer valaki feltetet a facebookra, hogy milyen hulyek az amerikaiak, mert betiltanak minden jo konyvet az iskolaban, es erre felsoroltak a tiltolistasok kozott szinte az osszeset ami nekunk 5. osztalytol kotelezo volt :)))

blackhairlady 2016.01.19. 19:29:52

@Shanarey: Akkor mar nem szulettek gyerekek :D

Shanarey 2016.01.19. 19:32:15

@ladyamerica:

Na igen a TV előtt ülő zombikat néha nehéz gyereknek nevezni.
:-)

SzZoole 2016.01.19. 19:33:30

@Shanarey: varjal,mindjart jon az,hogy aki egy mazsa alatt van,az nem ember:)))

holapotelvan 2016.01.19. 19:36:50

@vityo641(AT): zwo und fufzig? (250?) szép kor! :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2016.01.19. 19:36:58

@ladyamerica: jaja, Great Gatsby nalunk is egyik kedvenc, a nagyobbik lanyom ebbol irta a diploma munkajat :) (English major)
Ezert is volt ihletoje a kisebbiknek, hogy elolvassa :) Egyebkent tenyleg valtozo iskolankent, hogy mit ovlasnak, de azert van par konyv, amit szinte mindenhol (public, private) vesznek angol oran.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 19:50:53

@holapotelvan:
arra meg foglak hivni...
háromnapos dinom dánom lesz...
én állom a piát meg a kaját...
te csak gyee...
:)

Shanarey 2016.01.19. 19:55:56

@Zoole[uk]:

Engem nem hat meg ez a ki mikor született, hány kiló, mekkora a cipőmérete, milyen autója van, hány barátnője volt, hány felesége volt, ki tud többet enni, ki hol volt(hol nem volt) nyaralni, stb.
:-)))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.01.19. 19:58:28

@Shanarey: nem is kel komolyan venni,csak hulyulunk:)))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 20:02:40

@Shanarey:
teljesen igazad van...gyerekes...
nem is tudom miért csináljuk...

DE AKKOR IS 64 es a KIRÁLY...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.01.19. 20:27:23

@vityo641(AT): A nejem is 64-es, tényleg jó évjárat volt.... :)))

Shanarey 2016.01.19. 20:27:51

@vityo641(AT):

Naná, ha időpontot kell kérned a prosztata vizsgálatra.
:-))

Shanarey 2016.01.19. 20:28:47

@Herr Géza:

Az én exem is 64-es, de ő ennek nem örül annyira.

:-)

33621 2016.01.19. 20:29:45

@ladyamerica: Természetesen a 65-ös évjárat is jó! Fölég ha olyan csinos mint te! Meg Zsuzsi65!

33621 2016.01.19. 20:34:43

@Herr Géza: Géza ezt most az asszony előtt is mered mondani, hogy csak volt?

33621 2016.01.19. 20:36:00

@Shanarey: 1901-es vagy 61,71 stb

Shanarey 2016.01.19. 20:36:10

@33621:

A diák forradalmak évében születtem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.19. 20:47:21

én csak egy igazi sárkány vagyok- mármint évjáratilag.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 21:00:15

@Shanarey:
Basszus Te leskelodtel...
Vagy...Te ...vizsgáltál???...
Isteni volt...megismételjük...???
:)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 21:03:25

@Herr Géza:
Mondom én...
A 64 az 64...
Most mar tudom ...ezért bírlak Téged...mert kozod van a 64...hez...
:))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 21:08:29

@Shanarey:
Najó...rendben...
Ezt az 1 est betudom negyesnek...
Legy üdvözölve a klubban...
:)

Shanarey 2016.01.19. 21:26:42

@vityo641(AT):

Kedvenc eszközöm a csavarhúzó és a csípőfogó, mit is szeretnél?
:-))

Csak saját magamat szoktam műteni, ahhoz elég egy tapétavágó kés is, na meg némi papír és szigetelőszalag.

Az 1-es a személyi számom első tagja.
Nem férek bele a klubba.

Shanarey 2016.01.19. 21:38:29

@vityo641(AT):

A diák forradalmak, 68-ban voltak.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.19. 21:48:13

@Shanarey:
Mindenre nem emlekezhetem...
Tudod ...en is csak 4 voltam...

Shanarey 2016.01.19. 21:50:19

@vityo641(AT):

És kővel dobáltad a repülőket.

Herr Géza 2016.01.19. 23:21:10

@Shanarey: Mármint minek nem örül? Hogy "ex", vagy, hogy 64-es? Esetleg a mérete 64-es ? (bocsi...:D)

Herr Géza 2016.01.19. 23:23:15

@33621: :D Ha olvassa, akkor holnap lehet, hogy már én is azt kell írjam, az exem 64-es.... :)))))))

33621 2016.01.19. 23:34:06

@Herr Géza: Akkor gyorsan dugd el előle a netet!

Herr Géza 2016.01.19. 23:35:32

@33621: Nem gond, én vagyok a hálózati admin... :))))))

33621 2016.01.20. 00:00:47

@vityo641(AT): Mivel már január 20-a van, ezért nagyon sok boldog 25-ik születésnapot kívánok erőben és egészségben!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.20. 08:31:34

@Zoole[uk]:
… csak karácsonyfadísz.
:)))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.20. 08:33:42

@Shanarey:
A Kiszel Tünde borzolja össze a hajadat teeeeeee…
:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.20. 08:35:42

@vityo641(AT):
Csuszik a nyúl a fagyon Vitya napja ma vagyon.
Elmondtam a versemet…

Isten éltessen Vén Fasz.

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.20. 08:39:45

@diggerdriver:
....köszönöm...
Nem is tudtam hogy Nick nevet váltottal...(ven fasz)...
Nem rossz ez sem...
Kicsit furcsa lesz a színházi plakatokon...
:)

33621 2016.01.20. 10:41:28

@vityo641(AT): Sajnos mostanában nem hiszem hogy járni fogok feléd, ezért nem tudom hogy mikor fogunk inni rá egyet!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.20. 10:52:03

@33621:
:(
nincs más választásom... megyek én...!!!!!.....
:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása