oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 08. 20:00,  Menj, amerre a szíved húz 8 komment

2016. január 08. 20:00 Határátkelő

Menj, amerre a szíved húz

Péntek lévén, és mert tegnap este és ma reggel eléggé kimerítettük már magunkat a politikával a Cameron-Orbán találkozó kapcsán, jöjjön pár lazább lazább sztori!

Ajánló a Határátkelő közösségi-információs oldal legfrissebb cikkeiből.

oceanjaro_foto_flickr_com_roger_w.jpg(Fotó: flickr.com/RogerW)

Kezdjük rögtön egy óceánjárós történettel, Fruzsi közel két évet dolgozott a Holland America Cruise hajóin fotósként. Mint a vs.hu-nak elmondta, ezalatt az idő alatt bejárta Észak- és Dél-Amerikát, illetve a Földközi-tenger nagy részét, miközben pénzt keresett, megtanult angolul, és rengeteg barátságot kötött.

Ez első hallásra nagyon jól hangzik, az azonban már sokaknak riasztó, hogy ehhez egy szűkös alagsori kabinban, másokkal együtt kell hónapokat eltölteni. Nem is egyszerű a helyzet, ismerte el Fruzsi is, hiszen egy fárasztó nap után egyszerűen nincs hova elvonulni. A magyar lányt váratlanul érte, hogy kint, a tengeren sokkal lassabban telik az idő...

Egy 2000 utast szállító hajón körülbelül 800 fős személyzet gondoskodik a kiszolgálásról. Azokon a hajókon, ahol Fruzsi dolgozott, a menedzseri pozíciókat jellemzően hollandok, ausztrálok és angolok töltik be, a konyhai kisegítők, takarítók zömében a Fülöp-szigetekről és Indonéziából jönnek, a sparészlegben főleg thai, angol és dél-afrikai nők dolgoznak.

Noha pénzgyűjtési szándékkal ment a hajóra, végül a tervezettnél mégis sokkal kevesebb pénzt tudott megspórolni. „Heti hét napot dolgoztam, ha a fotózás után volt egy kis szabadidőm, akkor nem gondolkoztam, hogy befizessek-e vízesésnéző helikoptertúrára vagy egy ejtőernyőzésre. Úgy voltam vele, hogy ki tudja, visszajutok-e még valaha ezekre a helyekre”.

További részletek a Határátkelő oldalon! 

Mibe kerül egy új-zélandi vízum?

Nem kevésbe, bár az árakkal mindig érdemes óvatosan bánni, hiszen minden viszonyítás kérdése ugyan. Mindenesetre a Mindjárt jövünk blog egyik posztjában tételesen felsorolja a legszűkebben vett költségeket.

uj-zeland_auckland_foto_mindjartjovunk_blog_hu.jpg

Az első bárom, az Ostro megajánlotta, hogy szponzorálja a következő évemet. Nem pénzel, hanem minden szükséges dokumentummal, ami az új-zélandi államnak bizonyítást nyújt: nálam „jobb” helyi lakost nem tudtak találni a munkára.

Jól hangzik, de van egy kisebb bökkenő. A vízum és a hozzá szükséges papírok egy vendéglátásban dolgozó ember számára, több mint 1100NZD (220.000ft)

270 NZD orvosi vizsgálat

50 NZD Erkölcsi bizonyítvány + fordítás

250 NZD LCQ (alkohol felelősség teljesen forgalmazó vizsga)

317 NZD Menedzser vizsga

300 NZD Vízum

A menedzser vizsga nem kötelező, de ha az állam szemszögét nézzük, érthető, hogy egy magasabb beosztású ember könnyebben kap vízumot.”

A teljes poszt itt érhető el.

A mesés Cinque Terre

Ha Olaszország, akkor szebbnél szebb tengerpartok, és minden szépség és jóság, ami ezzel jár. Ligúria déli részén található a Cinque Terre, ami öt csodálatos községet takar – ezeket mutatja be az Olaszmamma blog.

olaszorszag_riomaggiore_foto_olaszmamma_blog_hu.jpg

„A téli időszakban nem járnak a hajók Cinque Terrére, a parkolás problémás, hiszen a parkolók nagy része - teljesen jogosan- a helyeiknek fenntartott, legegyszerűbbb vonattal nekilátni, hiszen mindegyiküknek van állomása, pikkpakk bejárhatóak.

La Spezia a legközelebbi nagyváros, innen egy hétperces vonatutat követően már a riomaggiorei partokon szelfizgethetünk. Ha Cinque Terre Cardot váltunk, korlátlanul utazgathatunk a vonattal a települések között, aki az egészet be kívánja járni, annak megéri.

La Speziából indul a legtöbb turista Cinque Terrére, ezért az állomás alaposan specializálódott a külföldi látogatókra. Túracipőben menjünk, mert sokat kell caplatni felfelé, hiszen helyszűkében errefelé felfelé terjeszkednek a falvak.

Az ember úgy élvezi ki legjobban ezt a vidéket, ha csak megy, amerre a szíve húzza, nincsenek kihagyhatatlan műemlékek, látványosságok, összességében kell kiélvezni az egészet.

A teljes posztért kattintsatok a Határátkelő oldalra!

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: ajánló Olaszország Új-Zéland hataratkelo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr748252892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2016.01.08. 23:32:26

"alkohol felelősség teljesen forgalmazó vizsga"

Az mi?

Shanarey 2016.01.09. 06:14:02

@Praliné.:

Felelősségteljes alkohol forgalmazó vizsga :-)

adg 2016.01.09. 07:12:58

"alkohol felelősség teljesen forgalmazó vizsga"
Ez meg van mit jelento egy mondat?

Nem latok nagy tragediat a vizum araban, ez kb 1.5-2 heti fizetesenel nem tobb. A repjegy lehet, hogy dragabb volt. :)

Taxomükke (UK) 2016.01.09. 13:33:43

"...a riomaggiorei partokon szelfizgethetünk"

Szelfizgetéshez nem kell sehova menni.

blackhairlady 2016.01.09. 16:32:18

@adg: Eleg furan van forditva.
Egyebkent ez: www.aucklandcouncil.govt.nz/EN/licencesregulations/alcohol/sellandsupplyalcohol/Pages/managertrainingandqualifications.aspx

"The Licence Controller Qualification bridging test has been developed to ensure that applicants who completed their Licence Controller Qualification training under the Sale of Liquor Act 1989 can now demonstrate knowledge of the new Sale and Supply of Alcohol Act 2012.
Currently, the only recognised bridging test is the one offered by Service IQ, the hospitality industry training organisation"

Guadalupei Szűz (törölt) 2016.01.10. 19:55:08

Pénzbe.

tanato 2016.01.12. 17:18:39

Jé,ezt a hajót ismerem,utaztam rajta egy hetet még 2009 decemberében.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása