oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 02. 06:40,  Így buliztatok Brazíliától a francia ügyeletig 44 komment

2016. január 02. 06:40 Határátkelő

Így buliztatok Brazíliától a francia ügyeletig

Talán még nem késő visszatekinteni kicsit 2015 búcsúztatására, annál is inkább, mert megint érkezett pár kép a világ mindenféle tájáról, gondoltam, jól megosztom őket veletek. Az út nem lesz kicsi, Brazíliából indulunk, megjárjuk Ausztráliát is, és végül eljutunk Európába, Magyarországra és Franciaországra.

1_6.JPG

Az első képsorozatot Cilinek köszönhetjük, méghozzá egyenesen Brazíliából. Azon belül is Santosból, ahol persze tűzijátékkal köszöntötték 2016-ot. „Volt sok-sok fehérbe és sárgába öltözött ember, hullámugrálás, rózsaszirom a vízben… csak szamba nem volt. De a tűzijáték hatalmas élmény volt! :)

2_7.JPG

3_3.JPG

4_5.JPG

6_2.JPG

Maradunk még egy kicsit az amerikai kontinensen, csak éppen az északi felén, Kanadában, ahol klímaváltozás ide vagy oda, nyilván jóval hidegebb volt, mint a braziloknál… A fotót Erika küldte, mint írta, ők csillagszóróval (is) köszöntötték az újévet.

kanada_erika.jpg

Dorináékat Thaiföldön érte 2016, Dóri és Balázs pedig egyenesen a tengerparton fogadtak örök hűséget.

thaifold_dorina_1.jpg

thaifold_dorina_2.jpg

Nem maradhat ki Ausztrália sem, méghozzá a Gold Coast, ahol Gabriella igazán stílszerűen várta az új év érkezését.

ausztralia_gold_coast_gabriella_1.jpg

És akkor jöjjön Európa, Angliából Péter küldte a következő fotót, méghozzá egy egészen különleges időpontban, amikor a magyar éjfélt már letudták, ám az angol még előttük állt. (Valami azt súgja, nem kevesen voltak így vele...)

anglia_arvai_peter.jpg

Mme Seldon eléggé el nem ítélhető módon kénytelen volt ügyeletben tölteni a szilvesztert. Innen átadom neki a szót: „A nővérek a gyerek-sürgősségi részlegen igencsak kitettek magukért, előételként volt sonkával-uborkával töltött bagett, rákocskák rizzsel, és a Franciaországban elmaradhatatlan libamáj.

Más kérdés, hogy az éjfélt kettő órakor ünnepeltük, addig el voltunk havazva munkával. (Miért jön valaki szilveszter éjjel 23.30-kor, mert a gyereken 4 napja kiütések vannak?)”

asztal_1.jpg

asztal_2.jpg

asztal_3.jpg

A németországi Eckernfördéből Dénes küldött (igaz, még tavalyi) képeket. Ez egy húszezres város Észak-Németországban. Errefelé nagy divat a szilveszteri petárdázás és tűzijáték. Annyira, hogy az előző években ki sem mertem lépni a lakásból, mert féltem, hogy eltalálnak.

Tavaly viszont olyan jó volt az idő, hogy még jóval éjfél előtt elindultam a kilátóhelyre és csak akkor indultam haza, amikor kezdtek az emberek elfáradni / kifogyni a munícióból.

Központi rendezvény nem volt, ami a fotókon látható, az mind házi tűzijáték, ami több, mint 50 percen át zajlott ilyen intenzitással. A záró képen pedig a kikötői sétány látható Újév reggelén.

Még mindig Németország, és egyik törzskommentelőnk, Der echte Weihnachtsmann, aki már többször feszegette a határokat a kajás képeivel, és most hivatalosan is előállt a farbával. :) Innen övé a szó:

„Mi itthon töltöttük, nyugiban a szilvesztert. Immáron ezredszerre megnéztük a tévében a Diner for One-t - minden szilveszterkor leadják, ha lehet több adón is. Az előkészületek persze leginkább a kajáról szóltak, na meg a durrogtatni való beszerzéséről.

elokeszulet_1.jpg

elokeszulet_2.jpg

sul.jpg

pogacsa.jpg

fasirt.jpg

Aztán a jött a vacsi, meg az éjféli tűzijáték.

petarda.jpg

kisgyerek.jpg

Az újévi ebéd itt hagyományosan főtt csülök, annak a levével főtt savanyú káposzta és sima főtt krumpli. Lencsét karácsony utántól egészen szilveszterig „kell” enni, hogy aztán az új évben marha gazdagok legyünk. :)

asztal_vegere.jpg

Végül volt egy kis újév délutáni séta is a parkban.

folyo_3.jpg

Utunkat most észak felé vesszük, egyenesen Norvégiába, azon belül is Oppdalba. Mint Virág (akinek blogját itt találjátok) írta, éjfél után 5 perccel megjelent felettük az Északi fény. Azt persze én nem tudom, hogy ez jó jel, vagy sem (ha egyáltalán), de reméljük, nekik is csupa jót hoz 2016.

norvegia_oppdal_virag.jpg

Ha már északon járunk, ne maradjon ki Svédország sem, ahonnan Geegee küldte a következő fotókat, amik, mint fogalmazott, Stockholm külső-alsóvárosban készültek…

Végül búcsúzóként Magyarország sem maradhat ki, remélem, mindenkinek sikeres éve lesz idén!

magyarorszag.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztrália Magyarország Szilveszter Németország Brazília Kanada Thaiföld Norvégia Franciaország Svédország Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr518223410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.01.02. 07:46:58

BUÉK mindenkinek!
Jó képek. Így legalább bepótoltam a szilvesztert.
:)
(Szokás szerint végigaludtam.)

fhdgy 2016.01.02. 11:08:42

Der echte Weihnachtsmann: nem tudom, hogy hol készült a kép a patakkal és a parkkal, de amikor megláttam, megrohant egy érzés, hogy Ismaningban vagyok!

Csodabogár 2016.01.02. 11:12:28

A németeknél legalább kulturáltabban durrogtatnak, tapasztalatom szerint. Mióta itthon is divatba jött a dolog, már kora délután elkezdik, talán már addigra elég részegek, nem tudom és hajnali 3. folytatják. Nem tudom igazán élvezni a dolgot.:-(
Nálunk amugy, minden nap szilveszter van, mert soha nem fekszünk le éjfél előtt. A német televizióban hihetetlen vacak műsor volt.
Elsején viszont, szintén mindig, sült malac van lencsefőzelékkel vagy salátával. Előtte zeller krémleves volt és utána tiramisu. Ehhez törzsvendégeim is vannak és kb. 25 éve csinálom rendszeresen.
Ez most elég OFF volt, de lehet lapozni.

szalka240 2016.01.02. 11:32:03

@Csodabogár: Nem tudom, mi számít kulturáltnak, de Magyarországon mindig át tudtam aludni a Szilvesztert (bár lehet, hogy a nagyvárosokban más a helyzet), itt Németországban ez lehetetlen. Itt is már elkezdenek délután lövöldözni. Ráadásul az új lakásomban vannak utca felőli ablakaim is. Egész éjjel attól tartottam, hogy mikor törnek be a robbanásoktól. Jónéhány becsapódás nyoma látszódik is rajtuk.
Ha rajtam múlna, akkor lenne néhány központi profi tűzijáték, amit mindenki élvezhetne, a többi piromániást pedig száműzném a lőtérre, ahol kedvükre lövöldözhetnének és nem veszélyeztetnének ártatlan embereket, csak egymást.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.02. 11:39:40

Gyááá, bökje meg, irigykedem a norvég ződ fényre.Itt lófasse sincsen évek óta.Vagy elbújik a felhők mögött.Megyek is a női hölgy blogjára...

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 11:40:08

@svájci sapka (ch): jo reggelt, hetalvo:-))) boldog uj evet kivanok!

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 11:44:32

@fhdgy: Ismaning- tol kb. 420 km-re eszakra vagyunk. Mar nagyon sok eve, hogy jartam Ismaning-ban, akkor helyes kis varos volt. München-hez kepest meg egy egesz mas vilag.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.01.02. 11:47:45

@Der echte Weihnachtsmann: kösz.
Ha már szóba került a durrogtatás, az elmúlt 20 évben nem volt ilyen csenden az este.
Az elmúlt évben már délután elkezdték, de most semmi. Éjfélkor volt egy kicsi, de simán visszaaludtam 20 perc múlva.
:)

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 11:55:12

@geegee: mar akartam kerdezni, az a zöldes feny, az a hires sarki feny? Egyszer mindenkepp szeretnem megnezni elöben.

fhdgy 2016.01.02. 12:03:15

@Der echte Weihnachtsmann: laktam Ismaningban is és Münchenben is. Én nem éreztem, hogy annyira más világ lett volna.

München nagyváros, Ismaning nagy község, de mind a kettő nyugodt és főleg élhető. Az Isar mindkettőt megszépíti. A kép, amire utaltam, hangulatában nekem Ismaningban a Seebach-ot idézte. Nem bírtam megállni, a Google Earth segítségével csináltam egy virtuális sétát. Annak idején nagyon sokat sétáltam az Isar ártéri erdeiben. Szép idők, szép emlékek. Csak túristaként, de vissza kell még térnem!

P.Elliot 2016.01.02. 12:10:05

Nalunk egy darab petarda sem volt, evrol evre kevesebb volt elotte is. Igazabol ebben az allamban tilos, kijon a rendor es buntet de ez nem akadalyozott meg nehany hulyet hogy azert ne szorakozzon vele egy kicsit. Itt azert tiltjak mert minden evben voltak letepett ujjak, kifolyt szem, sot halal a petarda miatt orszagszerte, ahol megengedik ott van baj belole most is. Itt nalunk nem aruljak egyebkent sem, mas allambol kellene hozni. Szoval csendes ejszaka volt.
Der echte Weihnachtsmann, de jo az a hustuto azon az asztalon meg a kajak is. Elfogadnek ilyet odakinnt foleg a kertben amikor nincs kedvem beinditani a nagy grillezot mert csak nehany szeket hus kell. Utana is fogok nezni hogy hol kaphato ez a kombinalt tipus. Racsos is, meg sutolapos is egyben. Eddig csak kulon-kulon lattam.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 12:18:09

@fhdgy: ha mesz turistakent es meg belefer egy "kis" kirandulas, hivatalos vagy nalam egy kavera:-)))) es akkor összehasonlithatod a ket parkot is elöben:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.02. 12:32:31

@Praliné.: Köszönöm, igyexem... :D
Neked is hajrá, meg mindenkinek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.02. 12:33:58

@Der echte Weihnachtsmann: Az hát.Én is akarom újra látni, de nem akarja az istenadta.Addig maradnak mások képei...

fhdgy 2016.01.02. 12:34:47

@Der echte Weihnachtsmann: Nagyon csábító ajánlat és könnyen lehet, hogy nem is fogok tudni ellenállni.

Ugye, ha sétálok egyet Ismaningban az Isarau-ban, akkor már el kell mennem megmászni a Nußberget is, immáron Braunschweigben, hisz ott is éltem másfél évet. Akkor már egy séta az Oker partján sem maradhat ki.

Ha Ismaningtól 420 km.-re, északra laksz, akkor az már nem is lehet nagy kerülő!

SzZoole 2016.01.02. 12:48:29

Szep valtozatos kepek a vilag kulombozo orszagaibol.
En azert a rossz 2004-es Don Perignom-ert nem adtam volna £130,izetlen szar,hol van az a jo kis Magyar vilaghiru Torley pezsgunkhoz:)))
Csak vicc volt.
Tetszet az az aranyos szoszi kiskrapek,kar,hogy az puhos,nagyhasu ember bearnyekolja:)))

En az evvegi nagyevesek utan dietaztam.Ujev napjan a felesegem jo kis huslevest keszitett desznyo csontbol es cernameteltet fozott hozza.Eleg is volt.
Ma fojtatom a dietat.

kepkezelo.com/images/yp1i20q54nnncgg843r6.jpeg
Egy kis sovany haziszalonna,tyukszaros hazitojas es fej hagyma es sutot team a sutoben egy friss baguette-et.

kepkezelo.com/images/flloxmy5bjr64o0mtpt6.jpeg
Itt a kesz villasreggeli.

kepkezelo.com/images/m4v3gi8hit48pucbs1b0.jpeg
Es hogy nefekudje meg a gyomrom most iszok ra egy kis behutott dietas szensavas uditoitalt:)))

P.Elliot 2016.01.02. 13:05:08

@Zoole[uk]: Mit izgatod itt a fogyokurat / en/, elhatarozo olvasokat?
Pont most hessengettem el a gondolat melyen piszkalodo kepet hogy van egy darab fustolt husos szalonna a hutoben a nemzetkozi boltbol amit azert vettem hogy majd hajszalvekony szeletekben etelbe rakom de mar tegnap is jol megvamoltam azert hogy dehat meg unnep van, meg ma ehetek belole.
Most ebresszem fel a csaladomat a meg alvasbol hogy mentsetek meg Z. kepeitol? Mert egyre surgetobb hogy lemenjek a konyhaba jo reggelt kivanni annak a szalonnanak?
Te nyavajas lazito, izgato alak! Fogyokura gyilkos! Hehehe...

SzZoole 2016.01.02. 13:16:27

@P.Elliot: elnezest kivanok az izgatasert,de tudod en mar csak ilyen izgato/vagyat kelto alak vagyok:)))

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 13:20:54

@Zoole[uk]: es ezt igy kajaidöben tolod bele az arcomba ezeket a kepeket? Te dietagyilkos:-))))
Amit meg latni a videon az a kicsi (maga az ördög) meg a nagyobbik. A "Puhos" keszitette a felvetelt:-)))
Na mar csak azert, mert ha mar akkor en akarok maradni a ...:-))))
Egyebkent ma 15 eves a nagy, ugyhogy megint zabalas lesz:-)))))
Istenem sose lesz vege az ünnepi kajalasnak!

P.Elliot 2016.01.02. 13:25:18

@Zoole[uk]: Remelem nem etted meg mind azt a szalonnat. Digger meg a fustolt csulokkel jon folyton.Ez a ketto amit en igazan szeretek.Nem erdekelnek a felvagottak,a mas hentesaruk csak a toportyu, szalonna, fustolt csulok es fustolt oldalas es itt nemigen kaphato ebbol jo. Minden fustolt husfele kisse cukros/ a fene az izlesuket/, nem az a jo magyaros so, fust izu.
Na mentem, ide nem erdemes benezni reggeli elott....

SzZoole 2016.01.02. 13:26:36

@Der echte Weihnachtsmann: akkor egyben a csalad,
A mafiamikulas es a ket krampusz:)))
A joisten eltesse a fiad sokaig:)))

P.Elliot 2016.01.02. 13:28:44

@Der echte Weihnachtsmann: Edes kisfiu...Boldog szulinapot az idosebbnek.

SzZoole 2016.01.02. 13:33:03

@P.Elliot: dehogy ettem,beosztasal elek:)))
Van meg a fagyasztoban 3 db. kb. 30-40 dekas hazi fustoltsonka es egy fustolt csulok,az is hazi:)))
Ki kell,hogy tartson addig amig legkozelebb hazalatogatok,akkor reloaded:)))

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 13:42:06

@Zoole[uk]: @P.Elliot: a tini palanta neveben is köszönöm:-))))
Aztan majd a dieta kedveert dobok egy kepet a tortarol:-))))

P.Elliot 2016.01.02. 13:52:04

@Zoole[uk]: @Der echte Weihnachtsmann:
Hagyjatok mar a kajakkal, olyan ehes lettem.
Megyek ebreszteni a ferjemet, kirandulni megyunk es ott van egy jo kis etterem is sajnos. Legalabb addig birjam ki ezzel a 3 kekszel meg a cukortalan kaveval amig odaerunk, szoval kifele az ajton mielott meggondolom....Es el innen a topik elol....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 13:56:24

@P.Elliot:
Igazad van. Az se normális aki ilyet eszik. Fuj fuj fuj...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/5t5whlisqftjhudbnzxd.jpg

SzZoole 2016.01.02. 14:03:05

@P.Elliot: Zsuzsa,emlekszel meg a nyarson sult szalonna illatara es izere?

kepkezelo.com/images/1h42oko6twedr4jh5kqy.jpeg

Herr Géza 2016.01.02. 14:13:43

@svájci sapka (ch): Hú, nálunk meg éppen az ellentétje. A 900 fős falunkban volt olyan tűzijáték, hogy az otthoni aug. 20. elbújhat mögötte. Csak a szomszéd és a mi utcánkban négy komoly buli volt, éjféltől fél egyig nem volt egyetlen perc sem, hogy ne durranjon egy rakéta sem. Becslésem szerint csak itt a faluban elszállt Etiópia egy éves GDP-je tüzijátékként. Viszont reggel tízkor a bulisok apraja-nagyja kint takarított, délre már nem volt nyoma sem szinte a balhénak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 14:15:08

@Zoole[uk]:
Látom megfuttattad a kutyádat.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=JDaLg7G8rH0

SzZoole 2016.01.02. 14:31:40

@diggerdriver: nemhogy vennel egy ilyen kutyat,milyen jol mutatnatok egymas mellet:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 14:37:59

@Zoole[uk]:
Minek? Nem laknék jól belőle.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 18:26:00

@Herr Géza: na ez itt is megvolt. Mikor mentünk delutan setalni, tenyleg egy arva petarda cafatot sem lehetet mar latni sehol.

Der echte Weihnachtsmann 2016.01.02. 18:41:08

@Zoole[uk]: ahogy igertem, a torta, meg aztan a vacsora kivanasaga az urfinak:
kepfeltoltes.hu/160102/IMG_20160102_180236_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/160102/IMG_20160102_182406_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Es igerem innentöl kezdve befejeztem a zabalast:-))) nincs több, eleg volt.

kardio1 2016.01.02. 19:06:40

Annyit fűznék a francia leíráshoz, hogy a "foie gras", ami igen közkedvelt. Ez szó szerint zsíros májat jelent, és többnyire kacsamáj, nem pedig libamáj. Ez utóbbi Elzaszban gyakoribb, Lotaringia meg nincs messze onnan, így kerülhetett inkább libamáj az asztalra. Itt, délnyugaton a kacsamáj az abszolút domináns. Én mégsem ezt, hanem osztrigat, garnelat, kaviárt meg Szent Jakab kagylót ettem szilveszter éjjelen...

SzZoole 2016.01.02. 19:53:02

@Der echte Weihnachtsmann: nem rossz:)))
Csak en a tortakal/sutivel barmilyen edesegel ugy vagyok vele,mint a nogyogyasz a pinaval:)))A felesegem cukraszmester.
Ma mi is lazara fogtuk a vacsorat.Egy kis parolt rizset keszitettem gombas naturszelettel:)))

kepkezelo.com/images/2kup6nutufqys0acir67.jpeg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 20:00:53

Nem tudom ki hogy van vele de mióta hazajöttünk otthonról azóta olyan szégyentelen lustálkodásba fordultunk hogy már minden mozdulat fáj. Rájöttem hogy gond nélkül tudok 13órát aludni egyfolytában. Szalonna még tart, hurka-kolbász elfogyott de még friss kenyérért is lusta vagyok lemenni a sarokra.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 20:02:46

@Zoole[uk]:
Nyersen tetted bele a hust? Én meg szoktam sütni...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.01.02. 20:11:34

@diggerdriver: mi van,mar be van dagadva a szemed a sok alvastol:)))
Meg van az sutve rendesen,egy orat sult folia alatt es 20-20 percet folia nelkul mindket oldalan.

33621 2016.01.02. 20:42:41

A mohamedán népek nem nyugszanak! Ez a buzi síta-szunnita ellentét tovább él! De legalább intéznék el egymást.

index.hu/kulfold/2016/01/02/szaud-arabia_kivegzes_iran/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.02. 20:45:07

@Zoole[uk]:
Elfelejtettél alágyújtani?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.01.02. 21:10:40

@diggerdriver: vedd fel a jobbiklato szemuveg

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.02. 23:08:01

hát ha én az elkövetkezendő pár hétben töltött káposztát, lencsét, kocsonyát, hurkát vagy bejglit látok, nem állok jót magamért. a szaloncukrot még bírom :-)
(mi is aludtunk, pedig itt is megy a petárdázás)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása