oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. december 30. 06:41,  Raktári munkán Angliában 115 komment

2015. december 30. 06:41 Határátkelő

Raktári munkán Angliában

Rengeteg magyar dolgozik különféle raktárakban Angliában, mai szerzőnk, Ágnes is közéjük tartozik. A története talán annyiban más, hogy egyszer már dolgozott a szigetországban, igaz, akkor Skóciában szállodákban, aztán megpróbálkozott ismét Magyarországgal, de végül úgy döntött, visszatér, ezúttal már Angliába. Most onnan írt és küldte a képeket is.

cim_49.jpg

„Először még 2012-ben jöttem ki, akkor még Skóciába, amiről csak annyit, hogy azt látni kell… Gyönyörű helyekre jutottam el, amire csak úgy, backpackerként nem lett volna lehetőségem.

Hotelekben dolgoztam szobalányként, az egyikben még mosogatós is voltam. Bentlakásos hotelek voltak, ami azért éri meg, mert szállásra és ételre nem kell költeni, szóval amit megkeresel, szinte az egészet félre tudod lakni.

Fizikai munkáról volt szó, naponta több szobát is ki kellett takarítani, meg a WC-pucolás sem egy álommeló, de ez van.

tengerpart_15.jpg

Visszatérés Angliába

Aztán most kb. 1,5 év kihagyás után vissza tértem Angliába. Jelenleg Lutonban élek. Mint legelőször, most is ügynökségen keresztül jöttem ki. Egy közeli raktárban biztosítottak munkát és szállást (ahhoz nincs elég bátorságom, hogy Magyarországról intézzem magamnak, vagy hogy kijöjjek a semmibe és lesz ami lesz).

Körülbelül egy hónapot dolgoztam abban a raktárban, ahova kiközvetítettek. Headset alapján kellett összegyűjteni a termékeket, lényegében ennyiről szólt a munka.

A probléma ott kezdődött, hogy nagyjából a második héttől egyre kevesebb órát kaptunk, mert 4-6 óra munka után hazaküldtek vagy akár az egész napodat lemondták (szerencsére velem egyszer se történt meg az utóbbi).

Így elküldtem az önéletrajzomat egy itteni ügynökséghez, hogy szeretnék raktárban dolgozni. Szinte azonnal hívtak, hogy be kellene mennem az irodájukba.

Így kaptam munkát az Amazonnál. Egy most nyílt raktárjukba kerültem, ahol most már több mint egy hónapja dolgozok. Először egy 1 napos tréningen vettem részt, a nap végén tesztet töltöttek ki velünk, ami a munkába állás feltétele.

Most heti 4-5 napot dolgozok, napi 10 órában. Elvileg most van lehetőség még túlórázni is, szóval elég rendesen lehet félre tenni.

Picker és packer

Pickerként és Packerként dolgozom. Pickerként egy scanner útmutatása alapján kell összegyűjteni a termékeket. Sok ész nem kell hozzá, viszont nagyon sokat kell sétálnunk, hogy teljesítsük az Amazon által elvárt 1 óra alatt összeszedett áru számát. Packerként pedig az összegyűjtött árut csomagolom be és adom fel a vevőnek.

Most sokan vagyunk, de ez csak a karácsonyi időszakra szól. Szeretnék maradni januárban is, még nem tudom, mi lesz. Sok a magyar is és egyelőre úgy érzem, hogy egy jó kis társaság van itt.

Egyébként nagyon sokféle nemzetiségű ember dolgozik a raktárban (angol jóval kisebb arányban van jelen). Ebből következik, hogy sokféle nyelvet lehet hallani munka közben és ezért már szóltak is, hogy munka közben az angolt használjuk (amit persze szinte senki nem tart be).

Az is igaz, hogy sok a lengyel, általánosságban nagyon sokan vannak egész Nagy-Britanniában és tényleg egy összetartó nép, amit azért irigyelek. Eddigi munkáim során most itt először fordult elő azt hiszem, hogy találkoznom kellett valakivel, aki kifejezetten nem bírja a magyarokat.

Az történt, hogy két lány beszélt munka közben és a mögöttük lévő román „úr” szólt a team leadernek, hogy miattuk nem tud a munkájára koncentrálni, de előtte még az egyik lánynak odaszólt, hogy Hungarian sucks. A team leader szólt a lányoknak, hogy kevesebbet beszéljenek, de ő sajnos nem szólt emiatt a beszólás miatt.

Jobb esélyekkel indulni

A feljebb lépésről nagyon nem tudok mit írni. Nekem eddig erre nem volt még lehetőségem, itt, az Amazonnál most azért hajtok, hogy megtartsam jövőre is a munkám.

Amennyit tudok, próbálok félretenni. Szeretnék jobb esélyekkel indulni jövőre, hogy ne legyenek megélhetési gondjaim (bár anno egy kisebb összeget félretettem, de sajnos az se volt elég, hogy megéljek otthon). Szeretnék jövőre beiratkozni egy nyelviskolába vagy egyetemre, hogy az angolt tanulhassam.

to_4.jpg

Ha tanácsolhatnék valamit a többieknek, hogy mi kell ide, az annyi lenne, hogy gyakorolják az angolt, hogy kevésbé érezzék, hogy külföldi vagy és nincsenek nyelvi akadályaid. A másik pedig az, hogy akarj dolgozni. Az, aki dolgozni akar, annak valahogy mindig lesz munka. Ha nem is azonnal, de itt megtérül a belefektetett munka.

Nagy kérdés, hogy megpróbálok-e még egyszer hazaköltözni. Otthon átlagos fizetésem volt, de nem tudtam megélni belőle. Itt az étellel nem kell spórolnom, és ha csak szépen lassan, részletekben, de minden mást is megengedhetek magamnak.”

A moderálási alapelveket itt találod, további angliai írásokat itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Skócia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr428210750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.12.30. 10:27:54

@Az anyu itthonról: Pedig már örültem hogy hasonszőrű...

Herr Géza 2015.12.30. 11:09:05

@Buchhalter: "A lépten-nyomon a legeldugottabb falvakban is látható mini mecset látványa.."
Megint jó felütéssel kezdesz. Hol láttál te kis faluban mecsetet? Stuttgart 50 km-es körzetében egy mecset van, ami igazán szembetűnő, a városokban persze sokfelé vannak imahelyeik, de azok jellegtelen, főleg ipari létesítmményekben bérelt termek, ahol max. a cégtábláról, meg a "közönségről" látod, hogy mi is az.
Bérrendezés: ne aggódj, hamarosan OV egy reggel jókedvűen ébred, megkérdezi HÁ-t (mármint Habony Árpád nemzeti főtanácsadót és Ibiza lovagját), hogy mit is csináljunk ma. Összenéznek és egyszerre mondják, hogy na akkor rendezzük már a béreket. És lőn. Onnantól a magyarok boldogan élnek, míg meg nem halnak, de előtte még királlyá koronázzák Első Viktort, a Tanács Adó Úrnak pedig szobrot állítanak a Parlament helyén. :))))

csipkerózsika86 2015.12.30. 11:26:49

@ocso79: a határátkelő megkért, hogy írjak a saját tapasztalataimról. leírtam. viszont senkinek se kötelező elolvasnia.

csipkerózsika86 2015.12.30. 11:26:56

@Muscari: a szállást még otthonról szereztem a munkaközvetítő által. Jelenleg is abba lakok, viszont jövőre szeretnék kiköltözni innen, ahhoz már asszem itteni ügynökséget fogok igénybe venni.
Az angolt kb. már 20 éve gyötröm, nyelvvizsga is van belőle. Ahhoz elég jól megy, hogy megértessem magam másokkal, de bőven lenne még mit rajta javítani.
Köszönöm Neked és persze mindenki másnak, aki sok sikert kíván a jövőre nézve. Remélem úgy is lesz. :)

Buchhalter 2015.12.30. 11:27:02

@Herr Géza: Alsdorfban van,bocs nem fényképeztem le.Egy baráti magyar családnál voltunk ott egy szombati napon még júniusban.

pamut 2015.12.30. 11:35:08

A raktári meló a semmiből a semmibe vezet. Szimpatikus a poszter, de jószívvel javaslom hogy keressen magának valami mást ami legalább egy kicsit több mint a betevő fedezése, ahol lehet fejlődni, van előrelépés, és a meló sem biorobotolás.

pamut 2015.12.30. 11:46:21

@Herr Géza:
A vicc az hogy tényleg emelkedni fognak a bérek (sőt, 1-2 helyen már idén is emelkedtek év közben is), és tudjátok miért?
Miattatok! :)))
Nem vicc, tényleg miattatok. Mert elmentetek. Több százezren. Én ami évekig csak jajveszékelésnek, rinyálásnak, riogatásnak volt elkönyvelve, hogy majd "elfogy a munkaerő", na ez valósággá vált. Mégiscsak nekünk, a "rinyálóknak" lett igaza (akiknek persze akkor is a kurva anyját, mert csak).

Halk hangon 100.000 ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról (pontos számot senki nem tud, mert sok állást meg se hirdetnek nyilvánosan). A képzetlentől a magasan képzettekig, minden szinten. Csak informatikusból több mint 20.000 hiányzik, de sofőrből, pincérből, akár sima gyári melósból, bolti eladóból is sok ezer, hogy orvost, mérnököt ne is említsek.

Olyan nagy a munkaerőhiány, hogy sok cég már eleve azért nem jön Magyarországra, mert már tudják hogy nem találnának munkaerőt. Illetve már itt lévő cégek elkezdtek más országokba kihelyezni munkákat projekteket, illetve befagyasztanak itteni bővítéseket, mert nincs embör.
Na és ez a helyzet bérnövelést kényszerít ki. Ma már harcolni kell a magyar munkaerőért. Ami jól hangzik, csak hát kereslet sem nagyon van, kicsi a cégek mozgástere, eddig sem gonoszságból ment az éhbér. Illetve a balatoni lángosos nyilván a szerencsétlen kizsigerelt melósán akarta megkeresni két hónap alatt az új BMW-jét, meg van pár kizsákmányoló cég, de a kamionsofőrök vagy éppen az informatikusok most is jól keresnek, de egy itthon működő cég csak nem a nyugati körülmények között keres.

©________ 2015.12.30. 11:48:58

@pamut:

"balatoni lángosos nyilván a szerencsétlen kizsigerelt melósán"
Segitek: csicskazsir.

:-):-):-):-):-)

pamut 2015.12.30. 11:50:31

Az itt kommentelők között vannak Angliából? Biztos vannak. Az lenne a nagy segítség akár a poszternek akár másoknak, ha páran leírnák hogy a saját szakmátokban, iparágban ahol dolgoztok, hogy lehet elindulni alulról, a belépő szintről. Szerintem ez még egy elég infóhiányos része a kivándorlásnak.

pamut 2015.12.30. 11:51:14

@Praliné.: Köszi, ezt még nem hallottam :)

adg 2015.12.30. 12:05:08

@pamut: "Miattatok!"
Boldog vagyok, hogy segithettem az otthoni kollegaim fizetesenek emelkedeseben. Vagyis nem is tudom...
Meghoztam ezt az aldozatot, hogy nekik jo legyen, mert en ilyen jo vagyok. Na mindegy.

Komolyra forditva, volt kollegaimnak most van egy csomo munkajuk, tobb is lehetne, de nem birjak. Szoval valami csak megmozdult az epitoiparban.

tnt 2015.12.30. 12:07:30

@Herr Géza: ott a pont.... :-))... HA.... :-)))

pamut 2015.12.30. 12:12:57

@adg: Az építőipar olyan szinten összeomlott kb 2013-ra, hogy onnan már csak felfelé volt út. Mellesleg az építőipart az állami megrendelések tartják életben, annak 99%-a meg EU-s pénzből finanszírozott.
Az meg hogy a volt kollégáidnak van melója, illetve több is lenne de már nem bírják, pont azt bizonyítja hogy munkaerőhiány van.

pamut 2015.12.30. 12:13:39

@Praliné.:
Köszönöm Géza, legyél akárki is! :))

adg 2015.12.30. 12:22:54

@pamut: nagyjabol tudom, hogy milyen szinten omlott ossze, tapasztalom az eredmenyet. :)
Egyebkent pont nem allami megrendeleseik vannnak foleg, hanem magan, elsosorban nem tul nagy ipari-mezogazdasagi beruhazasok, vagy egesz kicsi tarsashazak. Jelenleg. Bar ezekben is vannak sokszor eu palyazati penzek.
Egyetlen szoval sem vitattam amugy, hogy hiany van a szakmamban. De ez a hajo elment, maradok egyelore.

pamut 2015.12.30. 12:28:47

@adg: Nem azért írtam hogy hiány van, hogy visszagyere, ilyet senkinek sem javaslok :) Sőt, innen menekülni kell... mert még rosszabb lesz.
Az ipari-mezőgazdasági beruházások EU-s pályázati pénzek eredményeként valósulnak meg, ahogy gyakorlatilag minden nagyobb beruházás.

De az EU-s pénzeső 2020-ig tart, akkor új költségvetési ciklus kezdődik az EU-ban, és semmi esély rá hogy folytassák a mostani extra támogatást. Azt hitték a naiv nyugatiak hogy minket pénzzel fel lehet zárkóztatni. A kísérlet nem sikerült. Sőt még szidjuk is őket mint a bokrot. Akkor meg miért is áldoznának ránk még többet a saját pénzükből. Szóval vége lesz a jónak, akkor látszik majd igazán mire képes az ország önerőből...

Herr Géza 2015.12.30. 12:36:47

@pamut: Itt vagyok, ragyogok.... Szívesen, használd egészséggel... D

Herr Géza 2015.12.30. 12:44:15

@Buchhalter: Sejtettem. Mármint nem Alsdorfot, hanem azt, hogy Alsdorf a neve ellenére egy város, még ha nem is nagy (45e lakos) , de most abból, hogy ott láttál egy mecsetet, elég "merész" azt írni, hogy " lépten-nyomon a legeldugottabb faluban is".
Maradjunk annyiban, hogy költői túlzás....

pamut 2015.12.30. 12:45:24

@Herr Géza: ja, szia.. téged ezzel a vénasszonyos képeddel azonosítalak... így férfinévről nem ugrassz be... a kép erősebb mint a betű, szóval te nőnemű vagy!

P.Elliot 2015.12.30. 12:58:58

Jo poszt csak rovid. Az Amazon munkatempoja eleg kemeny ahogy hallottam, volt botrany korulotte hogy kihajtjak a dolgozokat. De azert abban is van valami hogy ahol a rendeleseket kell bepakolni, osszeszedni, ott ha valaki allandoan karattyol a masik hata mogott az lehet zavaro egy szint folott. Mar en is kaptam toluk ugy csomagot nem is egyszer hogy mas volt benne.
A roman urat meg nem artott volna megvarni munka utan es beverni a pofajat ha nem lettek volna kovetkezmenyei. Vagy beigerni hogy majd egyszer valahol meglepetes eri had menjen el a kedve a sertegetesektol. Itt is meselte egy pasas hogy egy roman ficko kikezdte ot mint magyart de ez de rovid uton intezte el a dolgot. Megkerdezte mosolyogva a romant hogy van-e kedve gumit cserelni a kocsijan napi szinten munka uta? O nem, o nem nyul hozza, mit kepzel, nem olyan ember o csak megkerdezte? Nem is volt tobbet problemaja, a roman rajott rogton hogy nem otthon van. A posztironak sok szerencset, remelhetoleg akad elobb-utobb jobb munkaja. Tetszett a poszt hogy nem nyekereg, kifogasol, panaszkodik, segit magan es nem var senkire.
Lesz jovoje.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 13:02:28

VÉGRE ITTHON:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 13:05:27

@csipkerózsika86:
Ne aggódj. A normálisabbja tiszteli azt aki elénk tárja életének egy szeletét. Köszönjük hogy te megtetted.Mindenből lehet tanulni.
Teljesen rendben van ez a poszt.

adg 2015.12.30. 13:15:07

@P.Elliot: nem kell beverni a pofajat, az nem segit. Szerencsere a nyugati politikailag korrekt vilag kitermelte a megfelelo eszkozt. Csak annyit kell a felettesenek mondani, hogy rasszista es szexista megjegyzesekkel zaklatja oket a roman ur. Ez feler egy fel halalos itelettel minden bizonyitek nelkul is. :)

Abban igazad van, hogy van az a szint, amikor zavaro a hatterben folyo beszelgetes, plane, ha koncentralnod kene valamire. Ennel csak az a jobb, ha kozben teged is probalnak bevonni egy-ket odavetett kerdessel.

pamut 2015.12.30. 13:15:38

Érdekesség gyanánt itt egy kis videó, még 2014 decemberéből, amiben az Amazon egyik raktára látható, jórészt kis robotok dolgoznak benne, ember kevés van:
www.youtube.com/watch?v=quWFjS3Ci7A

Talán jobb is így, nem túl lélekemlő raktárban dolgozni, csinálják csak a gépek. Viszont aki most raktárban dolgozik az bölcsen teszi ha hosszabb távon gondolkodik és képzi magát.

P.Elliot 2015.12.30. 13:16:08

@diggerdriver: Hol itthon az itthon? Mesz meg vissza januarban?

pamut 2015.12.30. 13:16:13

@diggerdriver: az itthon neked Mo. vagy Anglia?

P.Elliot 2015.12.30. 13:24:04

@adg: Nem tudom Angliaban hogy van, azert irtam. Itt Usaban valoban eleg lenne rasszistanak itelni, ugy rugnak ki hogy a laba nem erne a foldet mert ha nem az illeto beperli a vallalatot azonnal es az ugyvedje majd gondoskodik rola hogy a vallalat keservesen megbanja hogy hagyta a helyen a rasszistat. Dolgoztam en olyan helyen egyszer ahol a fonoknek volt megjegyzese a dolgozo fajtajat illetoleg es ket ora heves vitatkozas utan hogy hogy ertette amit mondott a vallalat osszeszedette vele a cuccat es kitette. Egy igazan komoly allasbol mert nem merte kockaztatni hogy esetleg meg a tevet is rahivja ez a ghanai alak akinek mellesleg igaza is volt.
De nem tudom Angliaban mennyire komoly az ilyesmi.
Az hogy teged is probalnak bevonni a beszelgetesbe, na az tenyleg felhaborito egy rendeleses munkahelyen...

pamut 2015.12.30. 13:24:29

@diggerdriver: Azt szabad tudni hogy melyik kerültben/városrészben laksz? A munkát mikor veszed fel újra, a jövő héten? És még egy mert rám jött a kérdezés: ha fiatalabb fejjel és jobb angollal kerültél volna ki Angliába, mihez kezdtél volna, a mai ismereteid alapján?

P.Elliot 2015.12.30. 13:27:03

@diggerdriver: Ugye hogy hogy meg lehet szeretni egy masik orszagot is? Itthon es otthon nem pedig idegenben. Akkor vagy otthon ha nem ugy gondolsz ra hogy idegenben vagy. Jo hamar sikerult elerned. Nekem is. Az elso perctol fogva, nem bolondozok, ithon ereztem magamat, igaz hogy akkoriban az emberek is extra befogadok voltak, orultek neked hogy jottel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 13:29:57

@pamut:
Golders Green
Negyedikén kezdek.
Ha 20 évesen jövök ide már saját cégem lenne de minimum a saját gépemmel dolgoznék.

Buchhalter 2015.12.30. 13:30:47

@Herr Géza: nem tudom,de enyhén szólva megint a kákán is csomót keresel.De múltkor elővettél a nettó 950 € -us fizuért.Na párommal kinyomoztuk,hogy levontak kajára havi 90-t.Munkanapokon kaptunk reggelit meg ebédet,igaz nem másztunk tőle a falra.És még egyszer: annyira már nem fenékig tejfel Németország mint anno 20 éve volt.Egy öreg barátunk aki idestova ott él 37 éve szívesen elbeszélgetne veled erről.De neked bejött az élet.Örülök.Ennyi.

pamut 2015.12.30. 13:38:58

@diggerdriver: köszi a válaszokat.
egy saját gép gondolom nagyon drága... hitelből lehet venni és kitermelni az árát?
és az építkezéseken keresnek saját gépes embereket is? vagy az ilyet csak a kisebb, családi házas építkezésekre keresik?

Golf2 2015.12.30. 13:44:31

@diggerdriver: De azért nem haltál bele 1 hètbe ott ahol leéltél 40 valahány êvet.

P.Elliot 2015.12.30. 14:08:38

@pamut: Itt egy ilyen digging gep felmillio dollarnal kezdodik, egyszer lattam valahol, olyan igazi komoly nagy volt, a kisebb ezek szerint lehet 250 ezer, hasznaltam 100 ezer es igy tovabb.
Marha sok szerintem, mas kerdes ha van szerzodese akkor kitermeli az arat es meg is lehet belole elni.
A kamionozast hallottam valakitol Kanadaban, a motor amihez kapcsoljak a kocsikat az 100.000 dollar, a pasas vele allandoan uton van, rendes szerzodesei vannak, menni kell amikor hivjak es ahova kuldik de nagyon szepen megel belole a 3 tagu csalad, a feleseg is be van jelentve mint adminisztrator jo magas fizesre hogy a nyugdij is jo legyen neki is, a kiadas, uzemanyag, javitas, minden oket terheli, 5 evenkent ujat kell venni mert utana mar nagyon draga a javitas, nem eri meg, persze azokon a hatalmas kanadai tavolsagokon kopik a kocsi.
Sajnos unnep sincs igazan mert akkor van naluk karacsony amikor a pasas ket szallitas kozott otthon van 1-2 napot de megvarjak vele, szabadsag, igazi sajnos nemigen van mert sok a munka, helyettest felvenni meg draga meg bizonytalan hogy hogy dolgozik.
Nem o rakodik, neki csak rakapcsoljak a kocsijara a kontenert. Europaban meg gondolom jobb lehet, kevesebb tavolsag, tobb szabadido de itt nem. Igaz hogy hazat vettek, anyagi problemaik nincsenek de nem is tollasodtak meg belole csak rendesen, jol megelnek.

Herr Géza 2015.12.30. 14:49:01

@Buchhalter: Nézd, nem kötözködnék egy percig sem, ha nem állítanál olyanokat, ami szimplán nem igaz. Ld. most a mecset, ill. a múltkor a minimálbér. Azt viszont tisztelem, ha valaki beismeri, hogy tévedett. :D
Nekem is van barátom, aki jövőre lesz 35 éve, hogy először költözött Németországba, ha tükörbe nézek, mindig látom... :D (Igaz, utána még kétszer költöztem haza több-kevesebb időre). Szóval eléggé képben vagyok, hogy mi mennyiben változott. Mellesleg soha nem állítottam, hogy itt minden fenékig tejföl. Sose volt az, és most sem az. Különben ez lenne maga a Kánaán. :)

pamut 2015.12.30. 15:24:39

@P.Elliot: Hát a kamionozás az külön műfaj, tök egyedül nyomni a pedált egész nap, dög unalom, teljesen monoton, se hétvége se ünnep, hát ezt nekem senki nem tudná megfizetni. Építkezésen legalább van estéd meg hétvégéd, meg némi változatosság, ilyenek.

Rákerestem digger gépére, hát van mindenféle árban, ez pl. itt egy 14-es évjárat, 50e + áfás masina, de hogy ezeket hol tartják meg hogy mozgatják, na az is kérdés, gondolom valami raktárat kell neki bérelni, szóval kiadás van vele bőven... ez se egy kisember kategória.

plant.autotrader.co.uk/used-plant-machinery/jcb/excavators/2014-jcb-js130lc-diesel-farnham-pfpa-2c929a794ff471db014ff52d46fd2813?linkFrom=TargetedFeaturedDealerBanner

Buchhalter 2015.12.30. 16:12:21

@Herr Géza: fogalmunk se volt,hogy miért kapunk annyit,igaz nem is foglalkoztunk vele(rengeteg új hatás,ismerkedés a melóval,környezettel).A mecset meg hm nézőpont kérdése.Állítólag több száz van már és zömmel a nyugati régióban,de keleten is sok épült főleg Berlin és környéke valamint Coburg kezd izzó gócpont lenni(sok a helyi elvakult iszlám hívő)Különben Németország egész élhető kis hely lehetne,de nem így.Szerintem ha nem kezelik jól ezt az áradatot abból előbb utóbb rossz dolgok sülnek ki.De ne legyen igazam.Én azt hittem,hogy már legalább 25 éve kint vagy és sose vágytál haza.Nálunk inkább a párom vágyott vissza(szülők miatt),meg ráfogta az időjárásra.Lehet kinevetsz de kint Németországban lettem egy kicsit rasszista.Voltak rossz élményeink,ennyi.Tudom ,ebből nem lehet általánosítani,de a tüske csak ott marad az emberben.

Herr Géza 2015.12.30. 16:47:26

@Buchhalter: Én nem is vágytam haza sose. Először a suli után mentem haza, nem volt más választásom, de két év múlva már itt dolgoztam. Aztán meg másodszor azért, mert lejárt a munkavállalásim, ami közben sem mindig volt, és nem hosszabbítottak, na meg jött a nősülés meg a gyerek, stb. Meg akkor még hittem, hogy lehet otthon is jól, és főleg nyugodtan élni. De ezalatt is közvetlenül egy német cégnek dolgoztam otthon. A német cég aztán kivonult a magyar piacról (továbbmentek a fő ügyfeleink, a magyar cégeknél meg akkor már bőven nem a legjobb volt a befutó), de a család miatt én maradtam otthon. Aztán egyszer csak a feleségem mondta, hogy uccu, pakoljunk. Hát így. Alles zusammen jövőre lesz meg a 20. itt töltött évem... Én elsősorban Baden-Württembergben meg Rheinland-Pfalzban éltem, de a munkám miatt bejártam dél- és középnémetország javát, és hát ennyi idő alatt sokmindent lát és tapasztal az emberfia. Belőlem meg pont Németország és a multikulti környezet ölte ki a rasszizmus csíráját is. (Oké, hardcore szalafistákkal még nem volt kontaktom...) Rengeteg nációval volt dolgom akár szomszédként, akár munkaügyben, és persze, be-becsúszik egy-egy hülye, de sokkal több pozitív élményem volt/van velük, mint negatív. Azt is aláírom, hogy lehet, más véleményen lennék, ha a neukölln-i gettó közepén laknék, de eddig mindig én választottam meg a lakóhelyem, így sose laktam gettóban, vagy annak közelében. Nevezhetjük ezt szerencsének is tőlem.
Hát ezért reagálok keményen, ha valaki pár hét/hónap, és egy szűk környezet megismerése után globális igazságokat próbál erről a nem kicsi országról kinyilatkozni.

Csodabogár 2015.12.30. 16:56:49

@Buchhalter: Aki kicsit is rasszista az legjobb ha Magyarországon marad. Itt havatalosan szeretni is fogják ezért.:-(

Csodabogár 2015.12.30. 16:59:44

Egyszerű őszinte poszt volt a mai. Nem derült ki a posztíró kora, de soha nem késő. A helyében feltétlenűl próbálnék valamerre elindulni, ahol van valami előrelépési lehetőség. Ahhoz még biztos túl fiatal, hogy egy raktárban robotolja végig az életét.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2015.12.30. 17:15:11

@diggerdriver: O, Golders Green... Hampstead Garden Suburb-ben laktam boldog babysitter koromban 1989/90-ben. Egyszer visszamentem az urammal, megmutatni... Fél év volt csak, de örök emlék. Volt ott egy zsidó pékség... Csak akkor még nem voltam sütőbolond, sajnos. Nem csak kint szaglászódtam volna, hanem be is megyek

SzZoole 2015.12.30. 18:19:54

@kisrumpf: melyik peksegre gondolsz,mert tobb is van ott.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 18:20:39

@Golf2: Hidd el nem egy leányálom fidesz pártgyűlésekre járni, meg a tartótisztnél lejelentkezni....

SzZoole 2015.12.30. 18:22:55

@diggerdriver: Te,aruld mar el,hogy mivel fenyiteted be a fordos gyereket?
Mert azt irja,hogy nem arulhat el semmit a talalkozorol,amig te meg nem irod:)))

Buchhalter 2015.12.30. 18:32:41

@Herr Géza: azt mondják Észak-Rajna -Vesztfália gazdaságilag már nem az igazi,hm ezt lehet te jobban látod.Lipcsében is kirándultunk egy hétvégén.Kicsit jobbnak tűnt mint Köln vagy Wuppertal.

pneumónia 2015.12.30. 18:32:49

@pamut: Kedves Pamut lehet hogy igazad van, de itt Kelet Magyarországon még mindig 180E bruttót ad a t system, és nem a kezdőnek hanem a second levelben szóval, hiába a hiány ez a patkány cég, még mindig nem akar rendes fizetést adni, és persze a többi sem, nem érdemes itthon maradni...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 18:34:41

@Csodabogár:
Ez jóóóóó:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.30. 18:41:51

@Zoole[uk]: Vannak dolgok égen és földön amit a te eszed nem ér fel...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Éjszaka nem aludtam semennyit csak a gépen egy órát. Most keltem fel a délutáni szunyából, mostmár neki kéne állni megírni a posztot.

Buchhalter 2015.12.30. 18:47:07

@Herr Géza: @Csodabogár: egy szélsőséges tesz a multikultiságodra,fogja azt felrobbant,agyonlő stb.És nem kell beszólni!Nem ittunk pertut!Ha egy arab segfej csak úgy neked megy a kölni villamosmegállóban és a feleséged munka közben leköpi egy néger csaj ,mert szerinte a fasirtos zsemle szerinte sertés és megakarja mérgezni az kiverné nálad is az emberi méltóságot.Hogy még cifrább legyen-amíg ott voltunk az egyik befogadó állomáson az egyik menekültről kiderült,hogy Ruandában körözték háborús bűncselekményekért.Ha ránéztél nem gondoltad volna.De igazad van aki rasszista az nem is ember...

pamut 2015.12.30. 18:49:48

@diggerdriver: te aztán tudsz frappáns, csak a lényegre szorítkozó választ adni ha akarsz :)

@pneumónia:
aki nem kényszeríti ki a cégéből a piaci fizut, az így jár. pláne egy ilyen jó, keresett szakmában... finoman puhatolózni kell náluk hogy akkor most egy lépésben, elsejétől, vagy fokozatosan, három hónap alatt akarják felzárkóztatni a fizetéseket a piaci átlaghoz?

Azt amúgy nem írtam egy szóval sem hogy itthon kéne maradni. Nem is ajánlom...

nyuszigonosz 2015.12.30. 18:54:59

@Buchhalter: NRW - Észak Rajna Vesztfália fénykoráról órákat lehetne beszélni, mit órákat, napokat, éveket. :-)
Megpróbálom dióohéjba süríteni:
Ha csak az utolsó 70 évet nézzük: a háború után is még és akkor föleg, a legnagyobb szénlelöhelyek és emiatt persze bányák , dübörgött az ipar, amit csak el tudsz képzelni, az ott mind volt. És akkor és oda kellett a legtöbb török vendégmunkás.
Oda is ment a legtöbb és dolgoztak, család jött utánuk, maradtak és most is oda megy a legtöbb, mert ott az ismerösök, rokonok, csak közben a bányák zártak, az ipar lelassult, a legtobb valamikori szénbánya és gyár helyén ma múzeumok vannak.
A Ruhrgebiet vagy Ruhrpott valaha volt dübörgö ipara és foglalkoztatottsága mára a múlté.
Ami maradt, az a sok nép, és a nagyon sok migrációs hátterü lakos. Ezért is van arrafelé jóval több mecset, mint másfelé Németországban.

Fajankó 2015.12.30. 19:05:38

@Golf2:
" De azért nem haltál bele 1 hètbe ott ahol leéltél 40 valahány êvet. "
Ráadásul Trófeába sem jár minden nap Londonban :-))))))))))

Csodabogár 2015.12.30. 19:09:01

@diggerdriver: Az jó lenne, hogy a is tudjon valamit, aki lemaradt.

Herr Géza 2015.12.30. 19:34:29

@Buchhalter: Te észnél vagy? Mit szóltam én be neked? Normálisan írok neked valamit és ez a reakció? Te nem csak rasszista vagy, hanem egy s... is.
Csá.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2015.12.30. 19:51:24

@Zoole[uk]: Jesszusom, ennyi év távolából.... Feljöttünk a metróból, s megindultunk az utcánk felé... Nem a Fnchley rd-on volt, pár bolttal beljebb egy mellékutcában. Gondolod, megvan még? Majd megyek streetviewt guglizni, de most vacsorakészítés van.

Mindig a zsidó temető és a krematórium közt vezető úton jártunk haza. A North Square-én laktunk. Szerettem. Nekem ott nyílt ki a világ.

SzZoole 2015.12.30. 20:14:58

@kisrumpf: vegul is van egy jo par arra fele,Sharon,Grodzinski stb.

Punxsutawney Mormota 2015.12.30. 20:18:28

@pamut: Több hiányzik. Sokkal több. A cégemnél 5 éven át stabil csapattal dolgoztam, augusztusban szólt egy kolléganőm, hogy elmenne. Megöleltem, mondtam, hogy oké, és feladtunk egy hirdetést. Évekkel ezelőtt hasonló helyzetben két nap alatt bejött 40 CV, amelyből 10-et már az önéletrajz alapján felvehettem volna. Nálunk ugyanis a legfontosabb kritérium az angol tudás. Azt sem érdekel, ha a nevét nem tudja leírni, de angolul kell beszélni és kész!
Nos, augusztusban csak ültünk és vártunk és semmi, de semmi nem történt. Jó nagy szívás volt. Akkor jöttem rá, hogy pont az a réteg ment ki Angliába pincérkedni, aki nekem jó lenne. Végül is Orbánék közelítenek az egymilliós vállaláshoz. 600,000 ember külfödre ment, 120,000 ember a közmunka programban van. Még van 4 évük, hogy a maradék 280,000 valahogy elsikálják.

Buchhalter 2015.12.30. 20:42:19

@Herr Géza: nem értelek mi ebben a beszólás? - azt mondják Észak-Rajna -Vesztfália gazdaságilag már nem az igazi,hm ezt lehet te jobban látod.Lipcsében is kirándultunk egy hétvégén.Kicsit jobbnak tűnt mint Köln vagy Wuppertal.Normálisan kérdeztem valami.Na mindegy.

Buchhalter 2015.12.30. 20:42:34

@Punxsutawney Mormota: az a 120 000 közmunkás hivatalosan is 230 000 ember sajnos.Nem csak te panaszkodsz Pesten az SSCK -be is egyre nehezebben találnak angol és németes munkaerőt.Pedig ott azzal hencegnek,hogy adnak nettó 200-250 ezer HUF -ot.Egy ex kollégám Bécsben dolgozik controllerként és 1800 € -t kap nettóba havonta +13 havi.Itt nem csak Orbán a hibás hanem egy adott munkaadó kör is aki szintén alacsonyan tartja a béreket.Kifogást lehet találni,hogy sok az adó kevés a bevétel de ha a szomszédban többet adnak senki sem a saját zsebbe ellensége.

pukancs 2015.12.30. 20:43:36

@pamut:
Tény én is tudok olyanról ahol úgy kaparják össze az embereket
Az a vicc, hogy viszont van olyan munkahely ahol inkább kirúgtak embereket hogy emelni tudjanak csinálni...Mert egyébként a központból meg van határozva hogy x összegnél többet nem használhat fel bérre

Egyébként maguktól az életben nem emelnének a szokásos 1-4%-nál többet

Sőt az alacsonybéres fluktuáció miatt inkább nem szakmai embert vesz fel kb minimál béren vagy netto150-ért és "betaníttatja" a még ott dolgozó emberekkel. Mintsem hogy megfizessék az embereket.

A nyugati országokban lévő székhelyek re más etikai szabályok vonatkoznak mint ránk....kb le vagyunk szarva

karácsonykor is tucatnyi dolgozót rúgtak ki
csak hát a média nem írja meg, mert munka erőközvetítős emberek.

pukancs 2015.12.30. 21:15:25

@Punxsutawney Mormota:
erre idén jöttünk rá mikor ablak javítás és szigetelés volt nálunk.

Ha még éltél sitnyik munkaerőt.
Amit el lehetett baszni azok elbaszták.

Botot nem adnék a kezükbe, nem több százezres munkát munkákat
A legminimálisabb odafigyelés nélkül. Elméretezésektől kezdve elfúrás taknyolás gányolás.

A szarja maradt itthon. a legalja. képzetlen. nemtörődöm, akik külföldön se kellenek senkinek.

Jöhet itt orbánnak a 10+10 misije évi 2-4 millióból nem lehet 3 gyereket nevelni 100nm-eres házzal meg hitellel a nyakadban.
Városokban nagy méretű panel nincs (ahol lenne munkahely)
Vidéken van nagyméretű lakás, csak munkanincs.

Mire felépül és beköltözhető az új nagy méretű panel az is 2 év.
Az egészségügy összeomlott.

Csak mégtöbben mennek el...sőt most már az is aki eddig nem akart, egyszerűen rákényszerül. aztán látja hogy 2-3x-or annyit keres nincs mocskos kátyús utca

pukancs 2015.12.30. 21:15:31

@Buchhalter:
"Itt nem csak Orbán a hibás hanem egy adott munkaadó kör is aki szintén alacsonyan tartja a béreket.Kifogást lehet találni,hogy sok az adó kevés a bevétel"

Pontosan !!!

Egyszerűen a jelenlegi Cég tulajoknak managereknek és HR-eseknek nem érdekük hogy mennyit keresnek a beosztottak, sőt még spórolni akarnak...szóval inkább ők okolhatóak a kialakult helyzetért

lavór 2015.12.30. 21:15:43

Ahelyett, hogy hazajött volna tök feleslegesen, ha azt a pénzt a nyelvtanulásra fordítja, már előbbre juthatott volna. Mit gondolt, itthon a Kánaán fogadja majd? Szegény biztos a közmédiából tájékozódott.

33621 2015.12.30. 21:31:34

@Zoole[uk]: Zolika hát lekenyerezett! Sok sok ajándékot hozott nekem! Most én miért árulkodjak, addig amíg Digger ki nem teríti a kártyáit.:-)

SzZoole 2015.12.30. 21:36:37

@33621: nem csak befenyitett,hanem le is kenyerezett?
Ilyenek vagytok Ti magyarok,mind korupttak:)))
Csak vicc volt.

Simon Hasonmasa (TW) 2015.12.30. 21:57:18

@lavór:

Irta, hogy jol beszel. Valoszinu sokkal jobban mint akik abban a munkakorben dolgoznak.
Nem, nem Kanan nincs sehol. Nyugaton is lehet rosszabb minosegben elni mint Mo-n es forditva,..
Sajnos a posztolonak nincsenek megfelelo kapcsolatai es (szerencseje meg...).
Megoldodik ez, Realisztikus, jo poszt volt.

Nzoltan 2015.12.30. 22:07:25

@Buchhalter: Mi egy családnál nyaraltunk Németországban. Szerintük a mai Németország már nyomába sincs a régi NSZK-hoz képest. Szóval ott is van elmozdulás lefelé.

Nzoltan 2015.12.30. 22:07:34

@Der echte Weihnachtsmann: Ez pártpreferencia függő. A ballereknek minden rossz, a jobbereknek minden szar. 2010 előtt pont fordítva volt.

Aki nem az aktuálpolitikával van folyamatosan elfoglalva, hanem a saját dolgaira koncentrál az így vagy úgy, de elvan.

SzZoole 2015.12.30. 22:10:23

@Simon Hasonmasa (Roch): hat az teny,hogyha az amazon utan barmelyik warehouseba is megy dolgozni,az menyorszag lesz az amazonhoz kepest:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.12.30. 22:11:13

@Punxsutawney Mormota: abból a 280,000-ből pár tízezret el akarnak küldeni épp hogy beteljesítse a női princípiumát vagy mit, ott is el lehetne tüntetni még pár embert.

Punxsutawney Mormota 2015.12.30. 22:44:52

@Dragonlady (Bp, Hun): Jóóóóóó! Esetleg még vissza lehetne hozni a kötelező sorkatonai szolgálatot és vagy negyven-ötvenezer fiatalt így ki lehetne vonni a munkaerő piacról. Megy ez nekünk! :)

Edina Kovács 2015.12.30. 22:45:14

Életrevaló csajszi.Azonosulni tudok vele,én is Skóciában kezdtem hotelben.Majdnem tíz év alatt sikerült félretennem egy vidéki házra valót ,majd otthon magyarba vettünk egy házat., 4M. Tudjátok mi volt az első "élményünk" a házzal kapcsolatban? A NAV kijött,hogy kiszabja az illetéket ,miből vettük a házat ,mikor épült,miből van stb...
A politikusoktól, rokonaitól nem kérdeznek ilyesmit.Szerintem ez így meglehetősen gusztustalan.Ott abban a tisztelt házban a saját és a rokonságuk érdekeit képviselik,de nem a magyar emberekét.Megint emelik a saját fizetésüket.

33621 2015.12.30. 23:57:29

@Zoole[uk]: Tudod a viccet értem de nem szeretem!:-)
Ha nem találkoznánk addig, akkor, nagyon sok Boldog Új Évet Kívánok Neked, és az összes HA kommentelőnek!

- duplagondol 2015.12.31. 00:35:11

Hát nem csodás, hogy az egész trianoni problémakör átemelődik egy londoni raktár csarnokába...?

adg 2015.12.31. 01:46:57

@Edina Kovács: Edina, ez millio evek ota igy van. Az apeh legtobbszor kimegy megnezni a frissen vett ingatlant. Plane, ha gyanus az ara valamiert, es hat egy 4 millios haz jo esellyel kelti fel a gyanut. Mit mondtak ra? Helyben hagytak az arat, vagy feljebb ertekeltek?
Tudod, eleg sokab trukkoznek a szerzodessel az illetek miatt.
Es amugy a politikusok is fizetnek illeteket, az mas kerdes, hogy honnan van a penzuk, de ez sokaknal kerdes lehet.

sebi77 2015.12.31. 08:29:26

Feltűnt, hogy helyesen írta azt hogy "egyelőre". Ez nagyon szokatlan.

aleb19 2015.12.31. 08:29:43

"Otthon átlagos fizetésem volt, de nem tudtam megélni belőle. Itt az étellel nem kell spórolnom, és ha csak szépen lassan, részletekben, de minden mást is megengedhetek magamnak"

hmmm...egyreszt jon a pangas jan-marc, masreszt azert tudsz angliaban felretenni mert tomegszallason laksz

Buchhalter 2015.12.31. 09:24:23

@Herr Géza: azt csodabogárnak írtam , a nevedre véletlenül kattinthattam,elnézést.BUÉK.

lilalalilalázik 2015.12.31. 11:13:33

ügyi vagy Ágnes! kitartás, remélem sikerül megtartanod a melódat az Mazonnál és szorgosan előrejutsz! a sok hülyével meg ne foglalkozz akik itt fröcsögnek, mert nekik csak az irigység jutott...

KissGecihuszár 2015.12.31. 11:31:11

Az tutifix, hogy aki nyelvtudás és kurrens szakma nélkül megy Angliába (de kb hasonló a helyzet az NSZK-ban, Ausztriában, sőt gyaksira az egész Ny-Európa számunkra "most wanted" országaiban is), nos annak ne legyenek illúziói, elvárásai a nagy karrier, előrelépés terén. Persze azért vannak csodák, de nagy reményeket, hiú ábrándokat teljesen felesleges kergetni. Ami az NSZK-beli "minden fánál, bokornál található" mecseteket illeti; Ingolstadtban egy ipari területen láttam, Stuttgartban -lehet, hogy vaksi vagyok?!- nem találkoztam mecsettel. Igen, számos, nem Europid nagy rasszba tartozó él Stuttgartban (is), de ez engem személy szerint nem zavart, sőt láttam gyönyörűséges csoki lányt, olyan pofival, mint Beyoncenak, csak ő csokibb volt, de a Török, Kurd csajok közt is vannak ám full extrásak, mint ahogy számos Orosz, Ukrán, Magyar istennővel is találkoztam és az is tény, hogy nem mindegyik "echte" Német csaj "brünhilda". Emlékszem, Oktoberfest idején jöttem haza Ingiből a Nürnberg-München közt közlekedő Regiobahn-al, ahol számos Bajor népviseletbe öltözött (igen, ott nem ciki a népviselet, javaslom honfitársaimnak, hogy néhanapján nézzenek szét Bayernben, mert ott még a magasan képzett high society tagjai is felveszik a népviseletet, sőt oktoberfest idején az a ciki, ha valaki nem abban grasszál München utcáin!) fullos babyk, 20-as, 30-as nőcik, sőt 40-es MILF-ek is a számos esetben méretes (eredeti!) csecssziket kiadó népi cuccokban hangoltak a vonaton. Természetesen, tiszteletbe tartom, ha bizonyos honfitársaimnak heveny idegi reakciói vannak az "idegenektől", de engem személy szerint nem zavart, pláne, hogy csoki kollégám van a melóhelyen. Ami az itteni szakmelós hiányt illeti; kissé sokáig tartott, ameddig a hazai cégeknél leesett a tantusz, tán pár évvel hamarabb kellett volna elkezdeni közelíteni a hazai értékes szakmelós béreket a nyugatiakhoz (de legább a cseh, Lengyel bérekéhez) és akkor tán nem húzott volna el csak szakmelósból vagy 400ezer! Persze azért ne aléljunk el a "brutál méreteket" öltő itthoni szakmelós hiánytól, mert az kb. 30 ezer betöltetlen álláshelyet jelent (a többi kb. 20 ezer csak és kizárólag informatikus, ergo oda nem jó a profi hegesztői, CNC esztergályosi, villanyászi képzettség!) , szóval amennyiben netán 50ezer szakmelós térne haza (sci-fi), nos akkor ismét lenne 20 ezer friss itthoni munkanélküli! Arról nem is beszélve, hogy hiába a 30ezer betöltetlen szakmelós hely, a cégek bérkínálata még mindig max 7-800€ magasságában tanyáz, azaz töredéke a kinti 1600-2000 € nettó béreknek. Ráadásul óriási az egyes hazai megyék, régiók közti eltérés (bérkörnyezetről már gondolom sokan hallottatok?!) , tehát ameddig Győr, Sz.fehérvár, Kecskemét, Bp és környéki cégek megadják akár a 800€ feletti nettót is, nos addig S.tarján, Miskolc, Nyíregy -más megyékben semmi sincs, ergo nincs mit ajánlani- esetében max. 4-500€-ról beszélhetünk, ami egy sovány lószar kategória! Sajnos, a 2016-os év már most tudottan max. 2%-os GDP növekedésről szól, ami kb. 1.5%-os csökkenés az ideihez képest, úgyhogy innentől senkinek ne legyenek illúziói a hogyantovább, merremeddig tekintetében...
bájdövéj: B.U.É.K. minden "Határos" bloggazdának, kommentelőnek, ja és nagy köcce a Menzabeli évzáró röfögésért!!! RÍÍÍÍSZPEKT!!!

élhetetlen 2015.12.31. 11:31:37

@pamut: „Hát a kamionozás az külön műfaj”, a kamionos pedig egy külön állatfaj. Az Öcsém kamionos (feleség, két, most már huszonéves gyerek). Dolgozott Németországban is, ott voltak olyan utak is, hogy csak a vasutig kellett kivinni a kamiont, felrakták a vonatra, ő kapott egy hálókocsi jegyet, és Görögországban elvitte a kocsit a depoig. Az utolsó munkahelye Magyarországon, a jó utak, Anglia, Olaszország,Lengyelország, a húzósabb Moszkva télen mínusz negyven fokban, vagy nyáron Szentpétervár, akol a kamionról árulják a dinnyét, és ott dekkol, míg elnem fogy, ráadásul semmi városnézés, mert valamiért (ehhez nem értek) négy óránként be kell indítani a gépet (hűtő, vagy mi). De egyet nem hallottam még tőle soha, hogy unta volna. Aztán beütött a menykő, de két kemo között most is megy. Rövidebb utakra, mert haza kell érni a kezelésre, de megy. Akkor kerek a világ, ha a feneke alatt van az a tizen, huszon, akárhány kerék.

Iván_a_muzsik 2015.12.31. 11:56:15

Hát ha van legalja munka akkor a raktári munka közül a komissiózás az biztos közte van:) Nem ártott volna még írni erről hiszen gyakorlatilag egy rabszolgamunka:) A meló teljesítmény béres és az elszámolás göngyöleg alapú:) Úgynevezett collik alapján történik az elszámolás,tehát mondjuk ,a targoncára állítsál össze egy 250- 300 collis megrendelést egy óra alatt és akkor kapsz annyit,viszont ha nem sikerül akkor megkapod a felét:) Gondolom mondanom sem kell hogy ezt teljesíteni ,nos nem nagyon lehet ezt a kvótát:) Megírhattad volna hogy az esetek többségébe nem árt ha van jogsid targoncára (nem rakodó) ,szuper edzett vagy ,és kiválóan beszéled a nyelvet hiszen a pick by voice rendszerben villámgyorsan kell megértened a számokat, hiszen szinte tizedmásodperceid vannak egy termékre:)
Én amúgy Németországba dolgoztam még egy 3 hónapig:) Már akkor gyanús volt az egész amikor a szerb/ukrán főnök és csapat mint a maffiózók úgy néztek ki ,és úgy bámultak mintha bármikor ok nélkül agyonverhetnének de hát kellett a pénz:) Én egy hülye tapasztalatlan barátommal mentem i aki váltig állította hogy a haverja ezzel szed össze havi 1600 eurot amit én természetesen nem hittem el,de aztán engedtem a kényszerítésnek és útra keltem:) Aztán persze hamar rájöttem a lényegre hogy ha az élelmiszerraktárba össze rakok óránként ilyen 300 colli /göngyöleges / megrendeléseket a hangyászra (Ameise )(így nevezik a komissiózós targoncát )akkor ,tehát ha egy nap összerakok ha szerencsém van 25-30 tonnát ,tehát összeállítottam ,becsomagolom, kinyomtatom csomaglevelet és ezért ők majd fizetnek nekme 1600 -t:) Hát mondanom se kell hogy 20 magyarral kezdtünk 4 maradtunk egy hét után:) Soha nem felejtem el hogy az egyik munkatárs az egy fiatal német gyerek volt akit a német munkaügy küldött ki ,és ahogy egy egyik polcról szedte le a samponokat leszakadt a raklap és egy csomó szétszakadt és kifolyt . Mire elnéztem már ott termett az egyik nagydarab főnök és üvöltve kérdezte :
-Te voltál?
Mert nem válaszoltam belenézett a tervembe ,és mivel nem látta a termék raktári kódját ,odament a német sráchoz aztán persze rájött hogy ő volt és agyba főbe kezdte ütni ,verni. Amúgy már azért is megsajnáltam őket amikor kezdtek mert senki nem beszélt velük németül és műszakkezdéskor csak álltak ott ketten magányosan:) Hiszen senki más nem volt német rajtuk kivül:)
Ami elég érdekes volt hogy a magreb arabok megkérdezték hogy arábiai melyik részéből jöttünk:) Gondolom mondanom se kell hogy még csak nem is hallottak Magyarországról:) De amúgy a német átlag ember se nagyon ismer minket ,teszem hozzá a korrektség m iatt.

luis5 2015.12.31. 13:49:28

@Edina Kovács: ez hülyeség. MINDEN vett ingatlanra van illeték

33621 2015.12.31. 15:06:04

@KissGecihuszár: Jó volt a HA tali! Neked is Boldog Új Évet kívánok!

tanato 2015.12.31. 15:56:30

Mindenkinek BUÉK!
Egyébként tényleg jól éreztem magam én is a találkozón,igaz nem tudtam sokat maradni.

Herr Géza 2015.12.31. 17:12:04

@Buchhalter: Akkor jó, megnyugodtam. Így én is bocs a reakciómért.
Annyit hozzátennék még, hogy sztem Csodabogár sem írt semmi olyat, ami sértő lett volna, de ez legyen kettőtök meccse.... :)

Herr Géza 2015.12.31. 17:14:10

@KissGecihuszár: Helló szomszéd! Kémeim jelentették, hogy itt vagy a közelben... :D
Ha a "stuttgarti" mecsetet keresed, az Esslingenben van... :)))))

Fruka1 2016.01.01. 09:37:01

@pamut: "de a kamionsofőrök vagy éppen az informatikusok most is jól keresnek,"
Persze,de mihez képest? A minimálbérhez képest valóban jól néz ki az a 300-350e HUF nettó/hó amit hallani egy kamionosnak, de ha azt nézem hogy mennyit dolgozik egy hónapban (mármint távol az otthontól) szerintem nem sok, sőt.....kevés.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása