oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. december 18. 06:44,  Egy csipet Magyarország a svájci Riviérán 55 komment

2015. december 18. 06:44 Határátkelő

Egy csipet Magyarország a svájci Riviérán

Ma dupla posztot olvashattok, egyfelől Svájci Sapka segítségével ellátogatunk egy olyan karácsonyi vásárba, amiről talán kevesebbet olvasni, mint mondjuk a bécsiről vagy más híres-neves rendezvényről, de a képek és a leírás szerintem elég meggyőző ahhoz, hogy akinek még belefér, az akár most hétvégén is elugorjon oda (ezért is került ki ma a poszt…). Emellett egy pár kép erejéig elmegyünk Angliába, Exeterbe is, ahová Tímea kalauzol el minket. 

Ha a napokban még ellátogatsz egy karácsonyi vásárba, vagy látsz valami érdekeset, ne habozz, írd meg fotókkal a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

magyar_pavilon.JPG

„Ha karácsonyi vásár és Svájc, akkor Zürich, Basel és Montreux. Bár érdemes megemlíteni, hogy szinte minden településen rendeznek Karácsony táján kirakodóvásárt. Én nagyon szeretem ezeket az eseményeket, sok érdekes terméket látni, jó programok vannak, lehet enni-inni.

Zürichben már többször jártam, idén a francia ajkú kisvárosra, Montreux-ra esett a választásom. Történt ez azért, mert ott még soha sem jártam, valamint egy hónapja az egyik internetes portálon megjelent a hír, miszerint az idei vásár díszvendége Magyarország lesz.

Nekem már akkor nagyon megtetszett, mert egy nagyon korrekt kis tájékoztatást olvashattunk, gondoltam, hogy ez még a helyiek figyelmét is felkeltheti. Így történt, hogy vasárnap délelőtt útra keltünk.

odafele.JPG

A bugyigumitól az usankáig

Nagyon érdekes volt, hogy ahogy a tipikus svájci kis falvakat követően belecseppentünk egy mediterrán kisvárosban. A városról annyit érdemes tudni, hogy hegyekkel van körülvéve, és egy földnyelven helyezkedik el, mely a Genfi-tóba lóg. A helyiek svájci Riviérának is nevezik, nem méltatlanul.

odafele_2.JPG

Sokan hallhattatok már arról a dalfesztiválról, amit 1967 óta rendeznek meg minden év júniusában. Annyit érdemes még megjegyezni, hogy annyi magyar vonatkozása is van a városnak, hogy testvérvárosa Göd.

Mivel nagyobb részben a turizmusból származik a település bevétele, ezért igyekeznek a vendégeket maximálisan kiszolgálni. Nem gond a parkolás, vagy szállás foglalása.

Sajnos, mi csak egy napra jöttünk, de gond nélkül parkoltunk a vásártól néhány száz méterre. Jól is esett a séta a verőfényes napsütésben. (A vásár hivatalos weboldalát itt érhetitek el.)

Idén 21. alkalommal rendezték meg az eseményt, maga a kirakodóvásár a tó partján, egy parkban kerül kialakításra. Én kb. 200 azonos bódét számoltam. Ezen kívül az egyébként is üzemelő éttermek is mind nyitva voltak. Volt ott minden, a bugyigumitól a maketteken át az usankáig.

A magyar pavilon

Én nem nagyon szoktam vásárolni, de egy üvegműves munkái elcsábítottak. Nagyon jópofa dolgokat csinált (díszek, kaspók, ékszerek). Párom az Alpkäsebe (alpesi sajt) és némi füstölt áruba habarodott bele.

Terv szerint jártuk körbe a vásárt, a végén találtuk meg a magyar pavilont. Aki most kedvet kapna, az óriáskerék mellett találja őket. Egy nagyobb faházban került berendezésre az étterem, és körülötte helyeztek el néhány népművészt.

A választék a jellegzetes hazai ételekben merült ki, ami nem is baj, mert sokan keresték a gulyást. Volt még különböző húsból készült pörkölt, töltött paprika stb.

Akkor épp nem volt más magyar vendég, de egy helyi párral beszélgetésbe elegyedtünk. Ők már jártak Magyarországon, ezért is jöttek el, hogy egyenek egy jó gulyást. Keresztkérdést is kaptunk. Hol lehet Erős Pistát kapni Svájcban? Mondta, hogy ez neki nagyon ízlik.

Persze, az ebédet jó magyar borral is le kellett öblíteni, de desszertnek már nem maradt helye, figyelembe véve a hazai adagokat. :)

Csak a zenészek lőttek bakot velem. Nincs nótám, amit elhúztak volna, így rájuk bíztam, hogy mit játszanak. Délután megérkeztek a néptáncosok is, akik bemutatójukat követően igyekeztek táncba vinni a vállalkozó kedvű helyieket.

A vásár egészen 24.-ig elérhető, nem késő beiktatni az ünnep előtti programba, ajánlom figyelmetekbe. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!”

Karácsonyi vásár egy angliai városban

A jóból sosem elég, így aztán egy svájci város után nézzük meg, milyen a karácsonyi vásár egy angliai városban. Tímea nyolc éve él az Egyesült Királyságban, lakott már egyebek mellett Stirlingben és Brightonban is, most pedig Sidmouthban él.

img_20151203_125114.jpg

„Ez a karácsony azért különleges, mert a kislányunk 17 hónapos és most egy kicsit az ő szemével látjuk a csodát. Egy pici kisvárosban élünk, ahol nincs karácsonyi vásár.

Így egyik nap felkerekedtünk és Exeterben próbáltunk ráhangolódni a karácsonyra. A katedrális mellett állították fel a fabódékat. Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere... multikulti evészet: ízelítőt kaphattunk a német, lengyel, spanyol, görög, thai és persze a brit ételekből.

A sörsátor, bor és whisky kóstolás sem hiányozhatott (bánta is a párom, hogy ő vezetett). Ajándéknak ott voltak a különleges ékszerek, kötött sálak, zoknik, fajátékok, kerti virágok.

Persze idén sem úsztuk meg az esőt. De ez a kedvünket nem rontotta el.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Határátkelő találkozó!

Ha nem vigyázunk, lassan hagyomány lesz az év végi budapesti Határátkelő-találkozóból :), amit idén Digger szervez. A három lehetséges időpont december 27., 28., 29. – aki szeretne jelen lenni, az vegye fel Diggerrel a kapcsolatot emailben (janoshorvath65KUKACyahoo.com). Akár mind a három napot meg lehet jelölni, amelyik napra a legtöbb visszajelzés érkezik, azon lesz a találkozó délután 5-kor a Menzában, a Liszt Ferenc téren. Jelentkezési határidő dec. 23.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vásár karácsonyi készülődés Svájc Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr338180474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2015.12.18. 06:54:51

Svájc gyönyörű,jò képek.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.12.18. 07:07:03

Bizony, azok a svájci hegyek elég jól néznek ki. :)

DieNanny CH 2015.12.18. 09:13:26

Nagyon jók, mindkettő!

Cyrus Sabien 2015.12.18. 10:16:12

Abban a bizonyos cikkben eléggé lehúzták a magyar házikót meg az éttermet is. De itt egészen pozitív benyomást kelt. Persze nem kell sokat töprengeni azon, hogy melyik cikknek higgyjek :)

Cyrus Sabien 2015.12.18. 10:17:46

@Cyrus Sabien: Természetesen "higgyek" lesz az...

Herr Géza 2015.12.18. 10:25:01

@svájci sapka (ch): Egyetlenem! Minden oké, tudod, hogy imádom Montreaux-t, de javítsuk már ki azt a "dalfesztivált", ugyanis a világ egyik legjelentösebb és legrangosabb jazzfesztiváljáról van szó !!!!!
Én pont a dzsessz miatt vetödtem el oda és szerettem bele a városba, ha ott dalfesztivál lenne évröl évre, akkor lehet a mai napig azt sem tudom hol van Montreaux.
:))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 10:45:46

@Herr Géza: A cikk nem magáról a városról szól, hanem a vásárról. Elnézést, hogy egy kalap alá vettem a zenét, meg a zenét.
:)
Ha már kötekedsz, akkor tegyük helyre az egészet!!!! (már csak a te sok felkiáltójeled miatt is).
Mindkettő van a városban.
A wikipédiából:
Montreux híres a gazdag fesztiváléletéről.

A Montreux-i Jazz Fesztivál 1967 óta a város júliusi attrakciója.
A Freddie Mercury emlékfesztivált 2003 óta szeptember első napjaiban rendezik.
A Deep Purple Smoke on the Water című száma egy megtörtént eseményt örökít meg, amikor is 1971-ben a montreux-i kaszinóban fellépő Frank Zappa koncertje alatt egy őrült a mennyezetet lángba borította egy lángszóróval.

1978-ban a Queen együttes megvásárolta a helyi Mountain Studiost, ahol több albumukat felvették (Jazz, Hot Space, A Kind of Magic), de bérbe is adták például David Bowie-nak vagy a Led Zeppelinnek is. Az együttes Made in Heaven albumának borítóján a helyi Freddie Mercury szobor szerepelt.
Na, remélem megnyugodott a lelked...
:)
;)

@Cyrus Sabien: Biztos, hogy bele kötni dolgokba, ha valaki nagyon akar... meg, ha egy 5 csillagos étteremmel hasonlítjuk össze. Szerintem, a vásár hangulatához megfelelő és a helyiek is nagyon érdeklődőek voltak.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.12.18. 11:02:47

@svájci sapka (ch): Mindenbe bele lehet kötni, mint ahogy minden helyreigazítást is ki lehet védeni. Jelen pillanatban az ötcsillagos éttermek fogalma a gyenge pont, jó lesz felkészülni a (ki)magyarázatra. :-)

Herr Géza 2015.12.18. 11:05:36

@svájci sapka (ch): Teljesen nem. Bár lehet, hogy fogalomzavarban szenvedek, de nekem a dalfesztivál az kb. az euroviziós gagyi szintet jelenti, vagy annál még rosszabat is akár. És azért a Freddy Mercury emlékfesztivált se ide sorolnám...
Na meg a város nevét a majd 50 éve minden évben igazi nagyágyúkkal megrendezett jazzfesztivál tette szerintem világszerte ismertté (legalábbis a vájtfülüek részére :D).
Lehet, hogy van ott olyan dalfesztivál (is), amire én gondolok, de arról még nem hallottam, tehát nincs is.. :))))))))))))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 11:10:02

@Herr Géza: Ok. Abban azonban megegyezhetünk, hogy zene mindkettő. Vagy nem? (igaz, csak 8 évig tanultam zenét, nem vagyok biztos benne)
:D
;)

Herr Géza 2015.12.18. 11:19:33

@svájci sapka (ch): Beee, én meg ének-zenei általánosba jártam, furulyáztam (az volt a legolcsóbb hangszer apám szerint...) és kórustag is voltam... :D

Herr Géza 2015.12.18. 11:22:35

@svájci sapka (ch): Ha a "zene mindkettö, ugye" alatt azt érted, hogy a jazz meg a Freddy Mercury, akkor nagyon igazad van. A zene krémje számomra mindkettö, söt a Deep Purple is, Frank Zappa pedig kistökös korom óta a bálványom. A zenei ízlésem elég tág határok között mozog, de azért vannak határok.... :)))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 11:48:44

@Herr Géza: Én is, csak mellette hegedültem is. Az számít?
:)
Nem definiálom ilyen szűken a zene fogalmát, elfogadom, hogy mindenkinek más az ízlése. Nekem mások a kedvenceim és nem véletlenül nem tudtam nótát mondani a zenésznek.
:D

Bredpitt Monika 2015.12.18. 12:06:08

Arra lennék kíváncsi, hogy pl egy svájci mit mond akkor, amikor egy jó nagy adag töltött káposztát megevett. Én Amerikában elég sokszor hallottam, hogy pl. egy rakott krumpli után azt mondják: hű, de nehéz étel ez. Úgy látom, hogy a tejföl náluk nagyon nem szerepel a főzésnél.

Bredpitt Monika 2015.12.18. 12:10:37

Nagyon jó az a kép az egymás hátán álló állatokról, ez a kis dal jut róla eszembe: A part alatt, a part alatt három varjú kaszál, három varjú kaszál. Róka gyűjti, róka gyűjti szúnyog kévét köti, szúnyog kévét köti. Bolha ugrik, bolha ugrik hányja a szekérre...
Mén a szekér....majd a malomba ér.....stb, nem írom le az egészet.

Ismeri valaki? A gyerekek imádják, a kenyér készítéséről szól igazából, kint AMerikában az volt a tervem, hogy lefordítom angolra és megtanítom a gyerekeknek. Szenzációs kis dal szerintem.

Főgebra 2015.12.18. 12:27:17

@Bredpitt Monika:
Na meg van egy olyan mese, hogy Brémai muzsikusok és a szobor eredetije az Brémában található!!

hu.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A9mai_muzsikusok

P.Elliot 2015.12.18. 12:48:17

De szepek azok a hegyek...Na meg a vasar is, ilyen szep magyar pavilonnal nem is talalkoztam itt amerikaban , attol meg lehet hogy vannak de nem tudom hogy hol.
Az a toltottkaposzta nyalcsorgato, mar latom hogy aracsonyra foznom kell pedig csak en szeretem a csaladban egyedul.
Szoval hangulatos vasar. Itt valahogy nem emlekszem hogy nemzetkozi lenne, inkabb sokfele sator van, nagyon sok kezmuves kiallit mindenfele dolgot amivel foglalkozik.
Az en kedvenceim a cukor es csokikeszitok, mutatjak hogy hogy csinaljak es aruljak. Azt az illatot...
Szoval nekem tetszik a Svajci vasar meg a masik az angol. Iden meg nem voltam ilyenben, talan a Princetonit megnezem ha van csak parkolni nagyon nehez..

Bredpitt Monika 2015.12.18. 12:56:27

@Főgebra: köszi, mindig tanul az ember. Látod, ezt már elfelejtettem, mostanában nem meséket olvasok (hanem a Határátkelőt).

P.Elliot 2015.12.18. 12:57:33

@Bredpitt Monika: Igen, a magyar etelekre meg a mesterszakacsok is azt mondtak a teveben hogy finom de nehez, affele teli napra valo etelek es ha meggondolom igaz is. Az izesebbje, jobbja az bizony nehez, talan ezert nem tudott igazan elterjedni. A gulyas az egyeduli amit ugy igazabol ismernek vagy hallottak rola de nemigazan van beiktatva az emberek mindennapi fozesebe. Az olasz ami nagy szam itt, azt szeretik a legtobben pedig hat az sem olyan konnyu etel ha jol megnezed, kiveve ha csak salatat eszel hussal. Mar eleve az etteremben mielott kihozzak a salatat, eledteszik a kis tanyerkat amiben olivaolaj van soval, borssal es szaritott morzsolt olasz fuszerekkel meghintve es kicsi forro cipocskakkal kimartogatod es ez megcsak nem is eloetel csak etvagygerjeszto. Es nehez mert mar csak ezzel jollaksz mert olyan finom hogy nem lehet abbahagyni a martogatast.
Ez nem nehez nekik, hehehe....
Tejfol valoban nem igazan hasznalatos fott etelben.

Bredpitt Monika 2015.12.18. 13:01:52

@P.Elliot: Én itthon sokszor megvédem az étkezési szokásokkal kapcsolatban Amerikát. Szinte mindenki azt hiszi, hogy ők ott csak szar kaját esznek, pedig sokkal több salátát esznek mint mi, és sokkal több nyers zöldséget. Náluk szerintem a fő gond a kövérekkel az a baj, hogy nagyon keveset mozognak. Lányom sulijában pl. egyszer volt tesi óra egy héten. Ez azért döbbenetes. Na meg az, hogy mindenhová kocsival mennek.

Én kigyalogoltam a helyi CVS be, ami kb. negyed óra. Láttad volna az elképedést mindenki arcán. Odáig elsétáltál????!!!!!!

Én egy órát szoktam gyalogolni alapból ha neki indulok.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 13:07:38

@Bredpitt Monika: Itt az a szokás, hogy előételként salátát esznek. Utána már nem biztos, hogy lemegy egy magyaros adag kaja. :)
Az egyik kedvencük a cordon bleu mindenfajta húsból. Tölteléknek meg különböző sonkákat, sajtokat tesznek bele.
Ismerem a dalt. :)
@P.Elliot: Meghívott országként illetett bennünket ekkora a pavilon.
A többi kicsi, de mind egyforma, így az egész vásár nagyon ízléses.
Nekem itt az üvegfújós volt a Nr.1. Ő is a helyszínen is készített díszeket.
:)

P.Elliot 2015.12.18. 13:13:15

@Bredpitt Monika: Szerintem nem a mozgashiany az igazi problema itt hanem az hogy meg mindig olcso az ennivalo, az adagok nagyok, es a valasztek is nagy. Most mutass valakit aki hajlando salatat ragni meg izetlen fott hust egy eleten at hogy nehogy meghizzon. a legtobbje nem. Nem tudom hogy te milyen sulycsoportban vagy de en el tudnek kepzelni leadni nehany fontot magamrol de nem tudok a fennt emlitett okok miatt holott uszni is jarok.
En gyalogolni csak a parkban szoktam meg ha kirandulok, autoval megyek mindenfele mert idom sem lenne ra, el lennek maradva a dolgaimmal olyan messze van minden.
Igen, nagyon sok jo egeszseges etel van itt, a salata napi szinten szerepel az otthoni menukben is. Csak sokat esznek. Egyebkent nem csak az amerikaiak mert akarhany ide kijott magyar latok az mind koverebb mar honapok mulva holott bizonygatja hogy o aztan nem eszik ezt meg azt. De eszik.....Voltal mar a Haroldnal? Edisonban?

P.Elliot 2015.12.18. 13:16:14

@svájci sapka (ch): A cordon bleu itt is megy, a ferjem egyik nagy kedvence, nekem az nagyon nehez a sajt es a sonka miatt.
Uvegfuvok? Azt nem lattam de tenyleg nagyon erdekesek, mas fesztivalokon vannak.

P.Elliot 2015.12.18. 13:17:26

@svájci sapka (ch): Itt is salataznak eloetelkent, azzal kezdik a foetkezest. De a tobbi is lemegy utana vagy megprobaljak, hehehe....

Bredpitt Monika 2015.12.18. 13:21:54

@P.Elliot: Nem voltam. Próbálom találgatni néha merre laksz, Princeton közelében vagy a Rutgers közelében????? Ha nem titok?

Én egyébként azokra a nagyon nagyon kövérekre gondolok, akiket itthon nem is látsz. Náluk szerintem egyértelműen a
mozgáshiány a baj.

Igen, az összes csaj, akit kint ismertem meg hízott egy jó pár kilót az első pár hónapban. Ennek meg az az oka, hogy a háztartásban is annyi étel van felhalmozva, hogy gyakorlatilag éjjel nappal ehetsz. Én itthon soha nem tartok annyi ételt, hogy túl tudjak élni egy természeti katasztrófát.

Bredpitt Monika 2015.12.18. 13:23:02

@svájci sapka (ch): Köszönjük a posztot. Itthon még mindig nem érzem a Karácsony hangulatát, lehet velem van a baj?

P.Elliot 2015.12.18. 13:26:23

@Bredpitt Monika: Azoknal a kovereknel is a tul sok etel a baj. A tevemusorok amik azoknak a lefogyasztasaval foglalkozik mind mutatja hogy milyen rengeteget esznek, szinte reggeltol estig. En inkabb azt nem ertem hogy nincs egy csaladtag aki megfogna a kezuket hogy marpedig ebbol eleg. Nemelyik meg a kezeles alatt is eteti amikor az mozdulni sem tud tehat maga nem jut ennivalohoz. Miert? Sajnalat? Vagy az kisirja maganak?
Nem is tudom...

Bredpitt Monika 2015.12.18. 13:28:45

@P.Elliot: El tudom képzelni, hogy ki van tágulva a gyomruk ennyi zabálás után. Onnan már nehéz a fogyás.......

Szép napot mindenkinek. Ennek örömére most gyalogolok egyet. Megint jó ködös az idő.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 15:03:43

@svajcineger: Ez egy nagyon rosszindulatú cikk. A fele sem igaz.
:(
Lássuk:
A lángosos nem tartozott a magyar pavilonhoz. Minek keveri bele?
Ordenáré betűkkel volt kiírva, hogy magyar pavilon.
Az ország leírása megtalálható a vásár honlapján. Sőt, egy internetes portálon is megjelent egy nagyon jó, országot népszerűsítő cikk.
www.montreuxnoel.com/en-site-2-guests-of-honour.html
Volt idegennyelvű étlap.
Nem kötelező magyar papucsot venni. A kedves szerző valószínűleg nem nézett körül, hogy mi, mennyibe kerül.
Sok gagyi, aranyáron.
Ha reggel 9-kor ment, akkor valószínűleg üres lehetett az étterem.
Mi délben voltunk ott, akkor jöttek folyamatosan. Ahogy írtam, nem magyar ajkú, helyiek.
Jó nagy marhaság az is, hogy minek a beülős étterem. A vásár területén x étterem van, oda is bementek.
Persze, sokkal egyszerűbb leszólni valamit. És legalább ne lett volna akkora tapló, hogy még a helyieknek is kritizálja a sajátját.
Gratulálok!
:(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.18. 17:34:24

Akkor én most ebben a pillanatban az idei évre leteszem a lantot.
Hazudnék ha azt mondanám nem vagyok fáradt.
Most két hét pihi abból 10 nap otthon.

P.Elliot 2015.12.18. 17:39:39

@diggerdriver: Jo utazast, jo szorakozast es sok szerencset az Uj Evben!

SzZoole 2015.12.18. 18:58:44

@diggerdriver: vedd ki a fejed a kejefszis vodorbol Es hadjal nekem is,nem sokara ott vagyok:)))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.12.18. 20:35:06

@diggerdriver: Jó pihenést, mi is befejeztük az évet.
@Fajankó: Nem ismerem az index "munkásságát", de ez elég szánalmas.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.12.18. 20:41:37

@P.Elliot: @svájci sapka (ch):
Köszönöm szépen és hasonlókat kívánok nektek is.

nyuszigonosz 2015.12.18. 21:00:19

Karácsonyi vásárok: az egyik legszebb a világon, az Nürnbergben van.

www.christkindlesmarkt.de/en/

Shanarey 2015.12.18. 23:21:34

@diggerdriver:

Jó utat, s ha netán autóba ülsz Magyarországon akkor csak óvatosan, mert az új pénzlehúzó rendszert az utak mentén már bekapcsolták.

totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/12/18/a_rendorok_nem_ertenek_a_traffipaxhoz/

kardio1 2015.12.18. 23:29:05

@Herr Géza:
javítsuk már ki azt a Montreaux-t! Montreux lesz az! :))

kardio1 2015.12.18. 23:30:45

@Herr Géza: Egyébként egy hires humorfesztivàl is van a vàrosban.

Herr Géza 2015.12.19. 00:37:41

@kardio1: Igaz, bocsi. Ráadásul ha ebben a prediktív idiótaságban egy ismeretlen szót először hibásan írok le, akkor azt veszi jónak és utána arra javít....
Hamu fejemre....

Herr Géza 2015.12.19. 00:45:36

@Shanarey: A legújabb nagy, mindent látó, fix kamerarendszernek ez még csak próbaüzeme, élesítve legkorábban csak januárban lesz.
A cikk egy a tavasszal beüzemelt mobil traffipaxrendszer hibáiról szól, és mit ne mondjak, gőzöm sincs, hogy sírjak vagy nevessek ezt (na meg a 241 km/h tempóval tolató furgont) olvasva... :))))

kardio1 2015.12.19. 00:59:28

@Herr Géza: En sem szeretem a prediktiv bevitelt, ha magyarul irok. Amilyen jol hasznàlhato franciàul, olyan problémàs magyarul.

blackhairlady 2015.12.19. 01:07:33

@svájci sapka (ch): koszi a beszamolot es a kepeket, nagyon jo kis vasar lehet ez, en imadom az ilyeneket, meg sosem ereztem rosszul magam pedig mar jo nehanyat vegig latogattam eletem soran. Ezt most azt hiszem az iden kihagyom:)

Az angliai is nagyon klassz, a diotoro a kedvencem, eppen tegnapelott neztuk meg a gyerekekkel a Nutcrackert a Houston ballet eloadasaban .
Hogy tetszett a kis 17 honapos kicsi lanynak a nagy forgatag? Neki is talaltak jo kis ajandekot es finom kajat Timiek?:)

Shanarey 2015.12.19. 01:38:46

@Herr Géza:

Én, nem bízok a Magyar rendőrségben.
A kézi verziókat, már élesben használják, a fix az ami még nincs teljesen beüzemelve. A rendőrség műszaki hozzáértése, az finoman fogalmazva is siralmas. Erről is van pár történet fenn a neten, na meg van saját tapasztalat.

Golf2 2015.12.19. 08:10:12

Na ilyen se volt még,hazament a fönökség,bezárt a bazár.

Muscari 2015.12.19. 08:15:43

@Golf2: azért előfordult már. Azt sajnálom csak, hogy ma reggel nem tudom elolvasni az új posztot, ha dolgozom, mint ma is, akkor mindig reggel, munkába menet szoktam megtenni.

Határátkelő 2015.12.19. 08:55:21

@Golf2: @Muscari: Őrület, de az történt, hogy véletlenül elütöttem az időzítés idejét, és 0643 helyett 0843-kor jelent meg az új poszt. Elnézést, ha kellemetlenséget okoztam. :)

hataratkelo.blog.hu/2015/12/19/az_elso_karacsony_hataratkelokent

©________ 2015.12.19. 19:13:33

@Herr Géza: en fel evig jartam szolfezsra, az er?

Ja meg egy operaenekeshez is, majd elfelejtettem

©________ 2015.12.19. 19:21:02

@Határátkelő:

Bocs, ma elaludtam, tul megterhelo volt a tegnapi nap:-):-):-)

n3spr3ss0 2015.12.20. 12:17:39

Az egész írás egy nagy kamu.Az igaz hogy a magyarok a díszvendégek,de ritka szarul végzik a dolgukat.Pl.leülős vendéglátás egy kirakodó vásáron nem csalogatja a vendéget,a svájciak nem szeretik a gulyást /nem németek/,a lángost,benéznek,elmennek,"minden" nyelven van tájékoztató, pl. lengyelül,de franciául nincs,mivel ott az a beszélt nyelv.Ennyit a sikeres magyaros vendéglátásról.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása