oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. november 24. 06:49,  Szakítópróba 251 komment

2015. november 24. 06:49 Határátkelő

Szakítópróba

Talán emlékeztek még rá, hogy múlt hónapban az egyik központi téma az volt a blogon, hogy milyen nehézségeket okoz a határátkelés a családi kapcsolatokban. A mai poszt még ehhez a témakörhöz kapcsolódik, egy apa és férj története, akinek az Angliába költözés után ment tönkre a házassága. A történet persze akár Magyarországon is megtörténhetett volna, válások mindenhol vannak, de ennek kapcsán megint adódik a kérdés: milyen plusz feszültségeket, nehézségeket támaszt egy kapcsolatban a külföldre költözés, a beilleszkedés, vagy akár a család tagjainak hosszabb-rövidebb idejű különélése?

csalad_valas_foto_pixabay_com_publicdomainpictures.jpg

Ha te is hasonló cipőben jársz, és elmesélnéd a történeted, küldd el a hataratkelo KUKAC hotmail.com címre!

„A legfontosabb dolog a világon a gyermek. Az életünk csodája. Bármi is történik életünk során, ez az a kötelék, ami életünkben a jót, az örömöt jelenti.

Én 2014 februárjában jöttem ki Angliába dolgozni. Sikerült két munkahelyen is dolgoznom. Délután és éjszaka is dolgoztam, hogy mire a feleségem és a fiam kijön Magyarországról, addigra ki tudjak venni egy házat, ahol lakhatunk, és elindulhat egy új korszak kezdete. Teli voltam tenni akarással, vággyal, tettrekészséggel, hogy végre itt a nagy lehetőség.

Lehet változtatni a sorsunkon. Megtanulom én is, a fiam is az angol nyelvet, kifizetjük a magyarországi hitelünket, és minden szépen alakul majd. Az sem tántorított el, hogy tudtam, diplomásként, feladva otthoni normális munkámat, itt majd egy gyárban vagy egy étteremben kell dolgoznom.

Hiszen lépésről-lépésre elterveztem, hogyan szeretném felépíteni a családommal a jövőnket. Májusban végre megérkezett kis családom. Nagyon boldog voltam, hogy elindulunk ebben az új időszámításban.

Jöttek a „barátok”

Miután feleségemet is sikerült bejuttatni a gyárba reggeles műszakba dolgozni, ahol én éjszaka dolgoztam, azt gondoltam minden sínen van. Három hónapig úgy is volt.

De miután letelt ez az időszak, feleségemnek túl sok magyar barátja lett, akik tanácsokat osztogattak neki, hogy milyen jó élete lenne, ha egyedül álló anyuka lenne itt. Mert akár 600-700 fontot is megkaphat havonta az, aki egyedül neveli gyermekét.

A probléma természetesen az volt, hogy Ő nem volt egyedül. Ezért megtett mindent, hogy elérje a célját. Mindennap már úgy jött haza, mint egy házsártos feleség, folyamatossá váltak a viták köztünk. Bekapcsolódtak Angliában élő rokonai is, akikkel addig nem is találkoztunk, nem is tartottuk a kapcsolatot, csak talán évente egyszer-kétszer.

Folyamatossá váltak a fenyegetések, inzultusok. Feleségem beadta a válókeresetet, unokatestvére pedig rákényszerített, hogy az általam kibérelt lakásból elköltözzek egy szobába.

Csak sziklaszilárd kapcsolattal

Fiam összeroppant. Mert a mi kapcsolatunk nem egy átlagos apa-fia kapcsolat volt. Nagyon erős kötelék alakult ki az évek során. Nem akart az anyjával élni. Ezt hangosan ki is merte mondani, ami miatt mindig csak azt az egy mondatot kapta az anyjától, hogy: „Az egy dolog, hogy te mit akarsz, az senkit sem érdekel. A bíróság mindig az anyának adja a gyermeket, így hát itt maradsz mellettem, ha tetszik, ha nem.”

Egy szó, mint száz: ha egy kicsit is bizonytalan kedves férfi társam abban, hogy a kapcsolata erős, sziklaszilárd köveken áll, akkor ne kockáztasson, mert lehet, hogy egy nap hasonlóképpen jár, és azt veszi észre, hogy már nincs családja.

Abban, amiben hitt, szétesett, darabjaira hullott. Gyermeke, akit a világon mindennél jobban szeretett, már nem mosolyog, már nincs a szemében csillogás, ragyogás, mert az, akit „anyjának” hívott, orvul elárulta Őt. Tette mindezt pusztán anyagi megfontolásból.

A feleségem elérte a célját. Megkapta a fontjait. De közben nem látta, hogy mit tett a fiunkkal.

Nem elszigetelt eset?

Egy időben azt gondoltam, ez egy egyedi eset. Talán csak Én választottam rossz feleséget, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy ez itt nem egy magányos, elszigetelt eset. Már egy lengyel, és egy litván barátomtól is félelmetesen hasonló történetet hallottam.

Szeretném még egyszer figyelmeztetni férfi társaimat erre a veszélyre, és remélem történetemmel sikerül néhány gyermeket megmentenem egy szörnyűséges tortúrától.”

A moderálási alapelveket itt találod, Nagy-Britanniáról itt olvashatsz többet.

(Fotó: pixabay.com / PublicDomainPictures)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr328103702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.24. 17:27:34

@mojyo: Most nincs idom belemenni a reszletekbe, de a brit tarsadalomban ez reszben a tarsadalmi 'kompenzaciora', rossz lelkiismeretre vezetheto vissza, mert nem is olyan regen kikozositettek az egyedulallo anyakat, foleg a tinedzsereket - elvettek a gyereket, 'javitointezetbe' kuldtek az anyat, stb. (en.wikipedia.org/wiki/Magdalene_asylum). Aztan volt egy fokozatos valtas amikor kezdtek azt hangoztatni hogy nem elitelni hanem segiteni kell az ilyen helyzetbe kerult fiatalokat, csak aztan atlendult ez a masik vegletbe, szerintem.

Nemetorszagban erosebb a kereszteny befolyas mint Angliaban, ami a hazassag allami / tarsadalmi tamogatasaban is megmutatkozik peldaul.

Narina 2015.11.24. 17:32:21

@Pink Petsch: Esetleg netan arra tetszene veletlen halvanyan lehelet finoman celozgatni, hogy az az "aldot jo lelek", hulye mint a segg?! ;)

2015.11.24. 17:32:51

@Jekatyerina Belohabadorova: Igy van, Angliaban nincs gond, Nemetorszaggal ellentetben. Mas kerdes hogy - sok mas orszaghoz hasonloan - nem feltetlenul azok szulnek akiknek 'kene', a politikusok szempontjabol nezve.

2015.11.24. 17:35:33

@Mirjam2: Ertem, hat en nem ilyen reszleteiben neztem ezt, hanem egeszen tavolrol. Mindenhol kikozositettek az egyedulallo anyakat amugy sajnos, de a kereszteny befolyassal kapcsolatban minden bizonnyal igazad van.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 17:40:36

@Pink Petsch: Nem hiszem, hogy ennek van jelentősége.

2015.11.24. 17:42:09

@Narina: Isten őrizzen, még rámfognák, hogy valami antiszoci-terrorgyanús maca vagyok ..ááá, dehogy, a hölgy minden bizonnyal kifinomultan kezeli a facsé összes műveletét, és biztos vannak más értékei is.
De egyébként, pontosan arra :DDD

2015.11.24. 17:43:40

@A nagy kékség: Nincs is, csak kíváncsi vagyok, vajon utazhattam-e veled? Jó érzés lenne tudni, hogy esetleg igen. Ezért kérdeztem, ne izgulj, nem lekáderezni akarlak ;)

Narina 2015.11.24. 17:44:29

@Pink Petsch: Jo mert akkor egyet ertek

Muscari 2015.11.24. 17:44:50

@Mirjam2: igen, ez itt egyfajta csapda, nem is tudom, hogy mi lenne ra a megoldas. Illetve ugy hallotam, hogy bizonyos nepcsoportok, aki sokan vannak es eloszeretettel foglalkoztatjak a sajat orszagbol valot, nos ok azt csinaljak, hogy bejelentik a delikvenst 10-16, esetleg 20 oraba, de valojaban full time dolgozik. A kulonbseget megkapja cash in hand es felveszi a benefiteket is. Persze ehhez kolcsonos bizalom es vastag arcbor szukseges :-)

tanato 2015.11.24. 17:45:08

@Mirjam2: Bizonyos esetekben Mo.-on is van feleségtartás,mégpedig akkor ha az elvált feleség betegség miatt munkaképtelen.Nyugaton van többfelé is úgy tudom,akkor is ha munkaképes az elvált feleség.

Csodabogár 2015.11.24. 17:55:42

@Fajankó: Nagyon szuper és nem tul olcsó háztartási gépeket csinálnak.

Csodabogár 2015.11.24. 18:13:30

@Pink Petsch: A MÁV-nál nem annayira jó ötlet EUR-ban fizetni, mert átszámolják forintra majd visszaváltják és annyi lesz az ár + a váltási kurzus se a legkedvezőbb náluk. A mávos kasszás világosított fel erről. Azóta csak forintba fizetek.

Muscari 2015.11.24. 18:14:10

@Mirjam2: ez magyarorszagon is igy van. Minel tanultabb valaki, annal kevesebb gyereke van.

Csodabogár 2015.11.24. 18:16:42

@Pink Petsch: Öreg pesti pszichiáter mondás: Nehéz gyerkkora volt, mert szülei későn váltak el.
Sokszor sokkal jobb a gyereknek ha elválnak a szülők, mint egy feszült veszekedős légkörben felnőni.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 18:21:06

@diggerdriver: ha egy no rendes normalis 2 kerdest kell feltenni
1 miert ?
2 meddig ?...

2015.11.24. 18:37:45

@Csodabogár: Khm, a MÁV jelenleg 315 forintban számítja az eurót. A jegyem forintban pontosan 9135 forint, euróban 29 .... Ha beváltom az eurómat, akkor 53 eurocentet nyerek. Elméletben. Ugyanis a pénzváltók uszkve 500-700 forintnyi kezelési költséget számítanak fel beváltáskor .. szóval, nem, amit lehet fizetek euróban. A bérleti díjamat is, a közös költséget is.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 18:40:45

@A nagy kékség: A legfontosabb dolog a világon a gyermek

egy igazi anya(tigris)nek a gyermeke .. ha egeszsegrol beszelunk elso a gyermeke egeszsege ..
persze van akinel a pénz az elso a gyerek csak eszkoz tobbet lehuzzon konnyebb legyen az elete.. van aki okosabb es nagyba viszi a golddiggerkedest ,van akinek 600font + gyerektartas eleg pitianer eletét minel kevesebb munkaval fenn tartani .

tanacsadok meg boven vannak mi a vilagutleveles hullammal jottunk ki az itteni baratok munkatarsak kiokositottak az exemet - itt Canadaban ez nem ugy van .. Te fozol neki kiszolgalod ? fozzon maganak .. Te oda adod a penzedet neki a kozosbe ? az a te penzed o csak fizessen minden koltseged a te penzed meg tarts meg .. es megannyi okositas
a masik tipus no akinak az anyuka a hugi a baratnok hianyoztak es addig nem nyugodott mig el nem erte hogy visszakoltozzenek .. nem biztos hogy jobban jartak . legflejebb egyutt pusoltak a ferjet hogy kell PENZ..

2015.11.24. 18:42:50

@Csodabogár: Ja, szóval csak kérdezni akartam, ha előtte beváltom a 29 eurót (lefizetve a sápot a pénzváltónak), és utána megveszem a jegyem, ugyancsak 9135 forintért, akkor mivel is vagyok előbb? Esetleg nem-e ráfizetzek-e véletlenül-e? Mert de.
A MÁVos haverod meg rúgd picsán, mert annyit ért hozzá, hogy képes áruhitelt is felvenni ...

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 18:46:36

@A nagy kékség: akkor ennyi nem normalis no es ferfi van 2 hazassagbol1 valassal vegzodik .. es mi van akik a tobseget kepviselik nem hazasodnak meg csak egyutt elnek ..

most kell belatnom hogy 4 nem normalis novel eltem es ezek szerint en se vagyok normalis ..:-)

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 18:50:13

@Herr Géza: abszolut jol jar hozzajon a kovetkezo pali ( talan egy volt tanacsado )fizetese + gyerektartas+ a csaladi potlek ..

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 18:54:41

@_Boris_Vian_: Szerintem szimplán nem éri meg a barátnő/feleség a legtöbb esetben.

ha matek akkor nem .. egy kurva csak pl 100$odat akarja es egyora mulva elmegy .. a feleseg az egesz penzedet akarja es az eleted orokre ... ( ha nem talal jobbat$ )

2015.11.24. 18:59:53

@montroyal ( CAN qc): Olcsó kurvákat ismerhetsz ... ;))))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 19:04:27

@Pink Petsch: Manapság nagyon ritka, hogy egy sofőrnek állandó száma legyen. A beosztásom szerint járom a területünkhöz tartozó számok majd' mindegyikét, sőt ha garázstartalék vagyok, akkor bárhová beoszthatnak, ahol épp kiesik egy ember. A cég mindig variál. Előfordulok Újpalotán, Rákoshegyen, Kőbányán, Zuglóban, a belvárosban, de van úgy, hogy Budára is átmegyek. És olyan is van, hogy elküldenek metrót, villamost, vagy éppen trolit pótolni. Szóval igen, akár már utazhattunk is együtt. Vagy nem. :)

vándor madár 2015.11.24. 19:04:41

@tanato: Igen van többfelé, de nem csak asszonytartás, hanem mindkét fél lehet tartásdíjra kötelezett egymás felé.
A munkaképesség már csak azért sem lehet kritérium, mert nem mindenhol van óvoda meg bölcsöde és van ahol az anyának csak szülési szabadság jár, mint pl. a gazdag Svájcban, aztán oldja meg a problémáját.
Szóval hiába munkaképes egy nő illetve házastárs, ha nincs hova tenni a gyerekeket. Az iskola sem tart reggeltől napestig, mint Mo-n, hanem főleg az alsó tagozatban esetleg csak 9-11-ig, tehát egy szülő akkor sem tud dolgozni, ha munkaképes, akar és rá van szorulva. Ilyen esetben a volt házastárs mindig tartásdíj köteles a másik felé + gyerektartást is kell fizetnie.
Manapság már egyre ritkábban követik a bíróságok azt a gyakorlatot, hogy egy nőnek minden esetben jár tartásdíj válás esetén. Ez régebben így volt és azért, mert a férfiak többet keresnek és ugyan azért a munkáért is sokkal jobban meg vannak fizetve.
Adott esetben a volt feleség is fizet tartásdíjat, ha a volt férje ágrólszakadt vagy nála vannak elhelyzve a gyerekek. Sokan elvesznek férjül szegény harmadik világbeli gigolókat, akik aztán lelépnek tőlük, ha megszerezték az állampolgárságot és hoznak otthonról jó asszonyt, a hülye európai nő meg fizetheti ezeknek a tartásdíjat.
De nem csak tartásdíjat kell fizetni, hanem a házasság idejére eső nyugdíjat is megfelezi az állam mindkét fél részéről, ezt úgy hívják, hogy splitting.
Ezen kívül a vállalati nyugdíjkasszát is meg kell felezni.
Ezek a felezések minden házasságra értendők, akár hány volt valakinek.
És persze a házasság alatt szerzett javak is feleződnek, bárki is szerezte.
Szóval aki itt Európa nyugati felében házassági szerződés nélkül házasodik, az jó nagy marha.

DieNanny CH 2015.11.24. 19:05:50

Még a kommentek olvasása előtt:

Valaki világosítsa már fel az emberiség felét, hogy a személyes névmásokat nem nagybetűvel írjuk!!!! Kivéve levélben - tehát megszólításnál az Ön, Önök, esetleg magánlevélben a Te.

De a szót, hogy 'én' - SOHA!!!

Most pedig elkezdem a kommenteket olvasni.

Herr Géza 2015.11.24. 19:11:25

@Csodabogár: Az csak egy kis része a Liebherr cégnek mára. Vicces cég: daruk, építő- és bányagépek, repülőgép- és vonatkomponensek, hajtóművek, vezérléstechnika, egyéb gépipari komponensek képezik a palettát, ehhez jön a hűtőgépes első üzletág, valamint van 6 nívós szállodájuk Írországban, Ausztriában és Németországban. :D
Mai napig családi tulajdonú cég, 41.000 dolgozóval....

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 19:14:05

@Pink Petsch: az egy oras igy mozog de felorara is be lehet fizetni .. csak a hirdetesekbol tudom ...:-))

ismerkedesi oldalakra is ramennek .. egyszer egy csajt ott talaltam azt mondta atjon ,de adjak neki kis ajandekot .. el is jott megkerdeztem megis mire gondolt. az mondta 600$!!
adtam neki 20$ benzinre es mondtam huzzon el gyorsan ..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.11.24. 19:19:01

@Mirjam2: "Nemetorszagban erosebb a kereszteny befolyas mint Angliaban, ami a hazassag allami / tarsadalmi tamogatasaban is megmutatkozik peldaul."

igen, en is pont ezt akartam irni...Anglia nagyon szekularizalodott (Fr.o. is), es a tradicionalis (kereszteny) normak sokkal kevesbe ervenyesulnek, mint Nemetorszagban (annak is a "nyugati" reszen, mert a keleti blokk ideologiaja azert eleg nagyban befolyasolt par nemzedeket).

DieNanny CH 2015.11.24. 19:21:18

@Határátkelő:

Azt hittem, szándékos volt. Mert én rájöttem már úgy 10 napja, csak gondoltam, minek szóljak...

Csodabogár 2015.11.24. 19:23:06

@Herr Géza: Ügyesek, több lábon állnak. Egyoldaluan én csak a hűtőgépeikkel találkoztam. Áll itt a pincében egy mélyhűtő tőlük.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 19:24:30

@vándor madár: igy van a tartasdijra mindket fel jogosult az fizet aki tobbet keres az kap aki nem tudja fentartani magat.. ferfiak eseteben ez nagyon ritka ..

a gyermektartas elhelyezeshez hozzatennem hogy nalunk a gyerek! valaszt 10 eves kora utan kinel akar maradni ... neha nevetseges hogy megy a harc a gyerek kegyeiert 10 eves kora korul .. az exem 2 gyereket el is vitte sorba az o exe csak hogy ne fizessen tartasdijat es az exemnek kellett fizetni...

Fajankó 2015.11.24. 19:26:25

"épp meseltem a mai poszrol a ferjemnek, es en is fennakadtam azon, hogy "telebeszelik a fejet". Mi ez mar, meg ilyen hulye kifejezest, ilyen szerintem nincs."

Otthon mesélte egy ismerősünk hogy nagyon megbüntették az apósát.Kérdem miért, válasz: mert a haverjai rábeszélték hogy buherálja meg a gázórát. :))))))))))

2015.11.24. 19:27:15

@A nagy kékség: Hm, hát buszon csak akkor, ha a ferihegyi járaton is voltál rendszeresen, meg a 15/115-ös járatokon ... buszokból ezeket használom. De azért a metró- vagy villamospotlókon tényleg összefuthattunk is akár :).
Azért ez mekkora hülyeség már, hogy a vonalakra nem állandó vezetőket alkalmaznak .... El tudom képzelni, hogy egy-egy eldugottabb budai kisjáratnál mekkora szívás lehet egy fogalmatlan (esetleg még vidéki is) sofőrnek.

2015.11.24. 19:29:55

@montroyal ( CAN qc): Köszi az infót! ;) Szólok majd a lányoknak, hogy Kanadába ne menjenek semmiképpen, mert az csóresz. 100 dollár 1 teljes órára??? Huhh, az már szinte ingyen van :P

Fajankó 2015.11.24. 19:35:05

@Csodabogár:
Az szerintem másik cég vagy másik részleg, mi sok tonnás munkagépeket nézünk meg, illetve a készítésüket/összeszerelésüket.

Herr Géza 2015.11.24. 19:36:34

@Pink Petsch: Van GPS a világon... :D Elég vicces lenne, de volt már rá precedens, hogy az utasok szóltak a sofőrnek, hogy ez a járat "nem arra szokott járni".

Shanarey 2015.11.24. 19:43:22

Ismerős sztori.

De ez a 600-700 font nem az igazi indok.

A posztoló által leírtak alapján, ez a dolog már korábban elkezdődött, és a kiköltözés után az anyuka kapott sok sok "jó tanácsot" és ennek hatására lépett le.

Hogy miért kapta, na az is megérne egy posztot, de nem itt.
:-)

@_Boris_Vian_:

Mindig is tudtuk hogy a hamburger zsonglőrködés mellett, a női nem szakértője is vagy. Ne is zavartasd magad, de vagyunk itt ezen a blogon páran akiknek a női igenekkel is van tapasztalata.

:-)

@Muscari:

Sajnos van ilyen. Mindig akad valaki aki jobban tudja mi kell annak akit épp rádumál valamire, na és vannak akik úgy gondolják, ha ha ők elvált emberek akkor legyen más is az. Na meg akad olyan is aki úgy gondolja ha a ha az illető elválik, majd ő összejön vele.

2015.11.24. 19:45:06

@vándor madár: Megjegyzem, aki képes egy afrikaihoz vagy arabhoz "szerelemből" hozzámenni, az jó nagy marha.
Itt naponta kapunk legalább 1 ilyen ajánlatot, 5-6 ezer eurótól kezdve 12-15 ezer euróig. Volt egyszer egy extrémebb ajánlat is, 60 ezer euróról. A lány, aki kapta bele is ment, még van 2 éve hátra, és elválhat ....

2015.11.24. 19:48:33

@Herr Géza: Hagyd már, a Futárt már egy éve bevezették kábé, és még mindig nem működik rendesen ...
Ja, éppen erről jutott eszembe, valahol Gazdagréten csámborgott a busz (az egyik temetőjárat) a 8-as vonalán, mikor semmi keresnvalója nem volt, a sofőr elvétette a befordulást, és pár idősebb utas szólt, hogy "Fiatalember, nem erre kellene ... "

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.24. 19:48:51

@montroyal ( CAN qc):
Sosem kételkedtem nőket illető éleslátásodról.

montroyal ( CAN qc) 2015.11.24. 19:55:08

@Herr Géza: adóügyileg is tuti jobban jársz, ha házas vagy.

plane ha a feleseg mint eltartott van bejegyezve ... en mar csak tudom

Herr Géza 2015.11.24. 19:57:04

@diggerdriver: Járok arra sokszor, itt van a szomszédban... :))) Ímpozáns látványt nyújt a "kiállításuk", ráadásul már jó messziről látható.

2015.11.24. 19:57:35

Srácok. Ha valaki tud egy jó és megfizethető angol tanárt, az írjon már rám egy privátot. Köszönöm. :)

Herr Géza 2015.11.24. 20:00:50

@Shanarey: " vagyunk itt ezen a blogon páran akiknek a női igenekkel is van tapasztalata."
Ez mekkora duma.... 1+++++ :D

FutureFry 2015.11.24. 20:05:17

@Mirjam2: @Jekatyerina Belohabadorova: @tanato:
Angolszász országokban létezik az "alimony" fogalma (kb. "feleségtartás"), ami a gyerektartástól független. A megítélése és feltételei igen változóak országonként (meg Amerikában államonként). Az USA-ban (is?) a nemi egyenjogúság nevében férfiak is kaphatják (bár ez csak pár százaléka az összes esetnek).
en.wikipedia.org/wiki/Alimony

2015.11.24. 20:13:19

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Mire kell neked? Speckó felkészítés vagy társalgás?

2015.11.24. 20:16:31

@Pink Petsch: Mindkettő kellene. De előbb persze a felkészítés. Abból már könnyebb építkezni.

Jártam amúgy korábban magántanárhoz, de nem igazán jutottam egyről a kettőre vele. Nézegettem nyelviskolákat, de egyrészt brutális pénzeket kérnek el, másrészt mindegyik lehazudja az égről a csillagokat is, hogy beiratkozz hozzájuk...

Muscari 2015.11.24. 20:26:52

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: uzi ment. Van egy ennel is jobb, de o regen kicsit dragabb volt, most nem tudom. Akkor kezdtunk el hozza jarni, mikor meg az volt a terv, hogy felsofokut csinalunk, mert azt az elozo nem vallalta volna. aztan a terv menet kozben valtozott, ugye.

2015.11.24. 20:29:22

@Fajankó: Na es, a Yamaha is gyart motorokat is meg szintetizatort. :D A Mitsubishi pedig terepjaro, targonca, paraelszivo es rizsfozo is, hogy a Brotherrol vagy a Ryobirol mar ne is beszeljunk.

Muscari 2015.11.24. 20:35:35

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: ferjem jart regen a Katedrahoz is. Azt mondta, hogy eg es fold a kulonbseg, mire elersz egy kozepfoku vizsgaig, addigra anyagilag is jobban jossz ki a magantanarral (kiszamoltuk), mert egy ora ugyan dragabb, de sokkal gyorsabban lehet haladni. A masik gond meg az volt, hogy ugyan elvegzett egy x oras kurzust, de amikor lepett volna fel a kovetkezo szintre a csoport sosem indult.
Jellemzoen ketfele tanfolyas megy: a kezdo es a nyelvvizsgara felkeszito. Ha mar valamennyit tudsz, de a vizsgahoz meg jocskan keves vagy, akkor ott vagy a semmiben, mindenkepp jobb a magantanar.

Meg egy javaslat, ezt asszem irtam mar. Nezzel youtube videokat olyan temaban, ami erdekel es ertesz is hozza, nagyon sokat lehet igy tanulni. Ha mondjuk ertesz a papundekli kesziteshez, akkor rakeresel angolul, hogy papundekli buheralasa, es figyeled, hogy mit mondanak, mikozben pontosan tudod, hogy mit csinalnak, igy meg fogod tanulni angolul. Ez csak egy pelda volt, ha Minecraftozni szeretsz, az meg jobb :-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 20:43:27

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Sőt még az "ön, önök, te" esetében sem kötelező, legfeljebb a tiszteletet lehet vele nyomatékosítani. Ez pont olyan, mint amikor a "magyar" melléknevet is nagybetűvel írja valaki, mert azt hiszi, hogy így több lesz benne a nemzeti érzelem. :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 20:43:35

@Pink Petsch: Ez még hagyján. Olyan is van (mostanában nem is ritkán), hogy ugyanazt a számot három különböző szolgáltató adja. Welcome to BKK! Tiszta agyrém, amit mostanában a budapesti buszosokkal csinálnak.

vándor madár 2015.11.24. 20:43:41

@Pink Petsch: Nem akarlak elkeseríteni, de én Németországban többször hallottam magyar házasságszédelgő férfiakról. Volt olyan nő, akinek a vagyona is ráment. Néha komolyan rühelleni kellett, honnan jöttem, úgyhogy nyugtával dícsérjük a napot.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 20:43:54

@Herr Géza: Azért a járatnak meg kell lennie fejben. Amikor menni kell, akkor nincs idő GPS-szel szöszmötölni. Ezt úgy szoktuk megoldani, hogy ha tudjuk, hogy másnap egy ismeretlen számot kapunk, akkor szabadidőben elmegyünk szépen, és "lejárjuk" a vonalat. De ez sem mindig megoldás, pláne a pótlásoknál. Azt mondják például, hogy menjek pótolni a 62-es villamost. Lehet, hogy azt sem tudom, hol jár, hol használhatom a sínt, hol van a pótló busz megállója, és egyebek. Szép szakma. :)

2015.11.24. 20:48:53

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Magantanart nem tudok, de nyelviskolabol szerintem csak a British Council eri meg, igaz, hogy az viszont csillagaszati osszeg. :D Viszont anyanyelvu a tanar, es a konyvtar igy ingyenes, az pedig joooo. Egy csomo magazint lehetett akkor olvasni angolul, amit meg a Ferenciek terenel levo nemzetkozi ujsagosnal se lehetett kapni. :D Legalabbis ezek akkor igy voltak, amikor en jartam oda.

Ez amugy altalanossagban igaz, hogy ha nyelvet akar valaki tanulni, akkor azt az adott kulturintezetnel erdemes, legyen az a Puskin, a Goethe, vagy a Cervantes, vagy a British Council, az Olasz Intezet, vagy a Francia Intezet (ezeknek miert nincsenek ilyen hiresemberes neveik amugy? :D), leginkabb az anyanyelvu tanarok es a plusz dolgok (pl konyvtar, programok) miatt.

Amugy en is azt javaslom, hogy erdemes youtube-ot, filmeket nezni, zenet hallgatni, ilyesmit.

2015.11.24. 20:49:06

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Ha már Muscari ajánlott egy tutit, aki nekik bevállt, akkor fogadd meg, szerintem. Én is tudok valakit, de ő speckó területeken készít fel embereket, nem annyira nyelvvizsgára, mint állásinterjúkra.
A társalgásra meg, hm hát ... kijött FO 4 ... ott megtudhatod angolul is, hogy anyud ki mindenkivel hált :DDD
De viccen kívül, ha pl. játékos vagy, akkor interaktív, multiplayer játékokkal sokat tanulhatsz, például.

2015.11.24. 20:54:52

@A nagy kékség: Ezt nem egészen értem .. a BKK szolgáltatója nem a BKV? Vagy hogyvanezmost???

2015.11.24. 20:57:22

@vándor madár: Nem keserítesz el, ugyanis a feka és arab vízum-vadászok mellett a kelet-európai érdekházasságosok is megmaradtak. Fel sem tételeztem, hogy eltűntek, csak másra hajtanak, simán csak pénzre.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.24. 20:59:14

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: itt vagyok :-) még nem olvastam lejjebb, hogy mit szeretnél, de itt vagyok :-D

2015.11.24. 21:17:09

@mojyo: Pontosan a British Council-t néztem. Csak egyszerűen én nem tudok annyi pénzt kicsengetni. :(

2015.11.24. 21:17:50

@Pink Petsch: Szoktam kockulni, de nem feltétlen olyasmikkel, amiben sok szöveg van. :)

2015.11.24. 21:18:28

@Dragonlady (Bp, Hun): Valami jó angoltanárt szeretnék. :)))

2015.11.24. 21:20:33

@Dragonlady (Bp, Hun): Muscari most írt egy elérhetőséget privátban, meglessük először őt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.11.24. 21:22:43

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Odáig olvastam, másra nem is vállalkoznék :-) hogy pontosan mire van szükséged, azt nem tudom. írjál privátot, ha gondolod. én Bp 16 mondjuk, és nem vagyok túl rugalmas (ma hajnalban 5 hónapos a fiam, fordítani azért tudok most is mellette....), de hátha van valami olyasmi, amiben tudok segíteni.

©________ 2015.11.24. 21:45:56

@Pink Petsch: en hallottam valakitol egyszer, hogy uj sofornek ok mondtak az utat:-):-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.11.24. 21:48:43

@mojyo:
A Hitachi pedig az egyik legjobb markológyártó.

2015.11.24. 22:05:00

@Jekatyerina Belohabadorova: Nem csodálom, hallottam már a 15-ös sofőrjét cefetül káromkodni nyáron a Belvárosban, amikor össze-vissza terelték a forgalmat, új megállókat jelöltek ki, és egyik napról a másikra zártak le utcákat az útvonalán. Szegény ember, nagyon nem irigyeltem.

2015.11.24. 22:07:31

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Es tanfolyam nelkul vajon mennyi lehet a konyvtar tagsag? Ettol fuggetlenul erdemes lehet annak utananezni, mert tokre jo konyveket lehetett kivenni egy idoben.

tanato 2015.11.24. 22:17:13

@FutureFry: Köszi az infót neked is.!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 22:48:33

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Emlékszel a Follow me! sorozatra? Pattanj fel a YouTube-ra, szinte az összes rész fent van. Ha van hozzá érzéked, akkor abból sok mindent magadra tudsz szedni. Szerintem az egyik legjobb angol nyelvleckés műsor, amit valaha gyártottak.

Kvikveg 2015.11.24. 22:48:37

@adg: Ez nagyon aranyos! :)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.11.24. 22:49:44

@Pink Petsch: BKV, VT-ARRIVA, T&J KFT. és a Volánbusz. Ez a négy szolgáltató pillanatnyilag. Ebből az állam a legnagyobb sumákot támogatja a saját állami cégével szemben, mert ott a saját emberük ül, aki így visszacsurgatja a pénz egy részét a megfelelő zsebekbe. Ott a melósok minimálbérrel vannak bejelentve, a többi megy zsebbe. Még egyszer mondom, hogy mindez állami támogatással. Amúgy pedig a BKK (ami egy dilettánsokkal teli pénznyelő szervezet) füttyent, a szolgáltatók pedig ugranak. Verseny van. Elég tisztességtelen verseny, de hát ezt itthon már megszokhattuk. Tipikus hazai történet ez. :)

Herr Géza 2015.11.24. 22:50:25

OFF:
BL eredmény: Barcelona-AS Roma 6:1 !!!!! Vazze..... :))))))

M. Péter 2015.11.24. 23:48:33

@Jekatyerina Belohabadorova: Voltam egyszer Angliában egy buszon, ahol az egyik kereszteződésnél a vezető bemondta, hogy életében először vezet azon az útvonalon, és kérte, ha van valaki, aki rendszeresen jár azzal a busszal, az mondja meg már, hogy merre kell mennie.

Csúnya dolgok is történhetnek, ha sofőr eltéved: www.bbc.co.uk/news/uk-england-manchester-34198572

Herr Géza 2015.11.25. 00:59:04

@mojyo: Aha, egy kóbor Roma-drukker???? De ugye nem kell bocsánatot kérnem? Fel a fejjel, lesz ez még jobb is....

2015.11.25. 01:05:36

@Herr Géza: Ugyanmar. A Romanak csak a tesom bosszantasa miatt kezdtem drukkolni, kesobb meg azert, mert ugyanazok a szinei, mint a fium kedvenc hazi csapatanak. Meg mert Totti. De amugy nem szeretem oket annyira, mint amennyire a Barcelonat utalom. :D Nekem se kell bocsanatot kernem, ugye? :D

Herr Géza 2015.11.25. 01:12:23

@mojyo: A Barcát utálod? Te boszorkány.... :))))))))

2015.11.25. 01:35:48

@Herr Géza: Tudom... de mentsegemre legyen szolva, hogy a Realt is, pont ugyanugy! :D

2015.11.25. 07:03:11

@A nagy kékség: Nem ismerem, de majd megnézem. Köszi.

a távoli rokon 2015.11.25. 09:45:22

Ez így első olvasatra elég kemény pofon, most jönne az, hogy egyáltalán nem kell az okokon rágódnod, hanem kizárni az érzelmeid és csak a gyerek és a saját érdekeiddel foglakoznod. tanulj a nőktől, ők is így csinálják... A bűvös önigazolás művészete.

2015.11.25. 11:27:34

@Muscari: Igen, ez mindenhol a vilagon igy van, barmennyire is probaljak az adott kormanyok a 'kozeposztalybeli' noket osztonozni a gyerekszulesre.

2015.11.25. 11:34:09

@mojyo: Persze, mindenhol kikozositettek oket, de az nem hiszem hogy elterjedt volt hogy tobb evre borton-szeru intezetekbe zarjak oket mint az angolszasz orszagokban. Legalabbis nem hallottam hogy pl. Mo.on lett volna ilyen.

2015.11.25. 11:45:45

@M. Péter: Ez velem is elofordult Londonban. Ezt szeretem (tobbek kozott) a britekben: ha nem tudnak valamit, megkerdezik. Nem probaljak meg eljatszani a mindentudo szaktekintelyt.

vidékigyerek 2015.11.25. 13:29:51

A kutya is jó dolgában veszik meg! Átéltem, de Mo-on. Ugyanolyan érzés.

Sajnálom ami Veled történt, kitartást és belenyugvást kívánok! Belnyugvást és könnyebb lesz, mert ha tudja mi fáj, mindig oda üt majd az exed.

Ez van, lesz jobb! Fel a fejjel!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.11.27. 22:12:43

@mojyo: A Triumph meg motorkerékpár és női alsóruha...Nekem ez a legnagyobb döbbenet, ezt hogy hozták össze?
:-)))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása