oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. szeptember 23. 06:45,  Álomból valóság 263 komment

2015. szeptember 23. 06:45 Határátkelő

Álomból valóság

Először jó egy évvel ezelőtt olvashattátok Niki írását, aki négy év alatt négy országban is megfordult. Akkor Kanadában ejtettük el a történet fonalát azzal, hogy az „ámokfutás” (ő nevezte így) véget ért, ma pedig itt vesszük fel és kiderül, tényleg így történt-e. (Aki akkor nem olvasta volna a posztokat, vagy felelevenítené az egy évvel ezelőttieket, az az első részt itt, a második részt pedig itt találja.)

cim_31.jpg

„Tavaly szeptemberben a kíváncsi olvasók figyelemmel kísérhették két részletben az életutam a Határátkelőn. Akkor többen tették fel a kérdést, kíváncsiak, vajon mi történik velem majd egy év múlva. Nos, örömmel tudatom, azóta férjhez mentem (Roberthez), és köszönöm, jól vagyunk. 

No, de ne szaladjunk ennyire előre. Szóval tavaly szeptemberben még az anyósomat ápolták a kórházban, és én egy héten többször is autókáztam és hűségesen vittem a főtt ételeket az apósomnak munka után.

Akkor akadt egy-két hozzászólás, amelyik azt fejtegette, hogy biztosan nem ilyen életet szeretne, hogy 82 éves emberek után szaladgáljanak. Nos, azóta az anyósom jól van, saját maga intézi a házimunkákat. Az én segítségemre csak 1,5 hónapig támaszkodtak.

Novemberben születésnapomra valóra vált az egyik gyerekkori álmom. Eljutottam az orlandói DisneyWorldbe. A mai napig úgy gondolom, a park teljesen kortól független, mindenki jól tudja magát érezni ott, és ki tud kapcsolódni. Mi csak két napot voltunk sajnos, de mindenképp nagyon szeretnék még visszamenni.

disney_park.jpg

Közeledett a december. Mivel a szüleimnek régebben megígértem, hogy a 2014-es karácsonyt velük ünneplem, megvettük a jegyeket. És eldöntöttük: irány Magyarország.

A lánykérés

A páromat mindenki nagy szeretettel fogadta. Örültek a boldogságunknak. Kicsit izgatottak voltunk a nagyszülők miatt, hiszen mint talán emlékeztek, Robert idősebb nálam. Úgy gondolom, szerencsés vagyok, hiszen a nagyszüleim hamar a szívükbe zárták, és ő is megtalálta a hangot mindenkivel.

Eljött a karácsony, én pedig tudtam (vagy legalábbis sejtettem), hogy lánykérés következik, mert már előtte pedzegette a dolgot nekem. Pár nappal a nagy nap előtt az apukámmal kirándultak, és megkérdezte tőle, elvehetne-e engem feleségül, mert nagyon szeret.

Így a karácsonyi vendégjárás után ajándékosztás következett, amikor is sor került a „leszel a feleségem?” kérdésre. Apukám épp halászlevet melegített , anyukám az ajándékait csomagolta ki, az öcsém, aki mindenről tudott, fotózott. A válasz: IGEN.

Nagyon szuper két hetet töltöttünk otthon. Több baráttal és rokonnal sikerült találkozni. Sajnos, még szilveszter előtt mindkettőnk munkája hazaszólított minket.

Két országban otthon

Érdekes, hogy már két országról írom azt, hogy haza és otthon. A hazám a szívem mélyén mindig is Magyarország lesz. Ott születtem. Onnan indultam. Ott élnek a szüleim, család, barátok. Az otthonom már itt van, Kanadában. Amit a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Soha.

Márciusban levezettünk Floridába, utánajártunk a tengerparti esküvőnek, mi, merre, hány méter. Kiderült, ott nem kérnek se születési anyakönyvi kivonatot, se a válásomat igazoló dokumentumot, se magyarul, se angolul. Már ennek nagyon örültem.

Így megbeszéltük a részleteket, kiket szeretnénk, hogy ott legyenek, és milyen elképzelésünk van a nagy napról. A tortát interneten találtam. Ott felkeresett a párom egy cukrászt, aki elkészítette a fényképen látható darab pontos mását.

A virágcsokrot az anyukám készítette, a frizurámat az anyósom. Robert csak az esküvőn látott. Mind a kettőnknek ez a második és remélem utolsó házassága - de ez így volt romantikus, úgy gondolom. Ő az anyukámmal érkezett, én pedig a szüleivel.

autoval.jpg

Minden, amit egy nő megálmodhat, valóra vált. Tengerpart, szülők, naplemente, fehér homok, és egy férfi, aki mellett a napjaim még így több mint egy év után is csodálatosan telnek.

Már tavaly tudtam, hogy ez egy igazi felnőtt szerelem. Úgy gondolom, hogy az idő csak minket igazol. Nem számít, lesz-e közös gyerekünk vagy sem. A lényeg, hogy megtaláltam azt az embert, aki a barátom, szeretőm, és szerelmem egy személyben.

Aki akkor is szeret, ha hisztis vagyok, ha éppen beteg, vagy csak nincs kedvem társalogni. Mindig képes mosolyt csalni az arcomra. De mégis tudja, hogy mikor mire vágyok.

Emberi kapcsolatok

Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik egykor a barátaim voltak. Hisz a sok pofon után erőt kaptam és ebből táplálkoztam. Köszönöm a sok negatív kommentet, hisz azok mutatták meg, amit legbelül eddig is tudtam, hogy nem az számít, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja.

Természetesen itt is próbáltam magyarokkal felvenni a kapcsolatot, de rájöttem, ez nekem nem igazán működik. Lehet, hogy bennem van a hiba. Bár nem hiszem, hiszen vannak nem magyar barátaim. Természetesen itt van Sz. is, akinek köszönhetem a szerelmemet, akinél 2011-ben éltem, és akivel azóta sikerült baráti kapcsolatot kialakítani.

Azoknak, akik emailben, vagy Facebookon megkeresnek, segítségért kiáltanak a szebb jövő reményében, szívesen segítek információval. Mással sajnos nem tudok. Aki igazán lépni szeretne, önerőből határt átkelni, örül ennek a segítségnek is.

Ügyintézés

A papírok intézése halad szép lassan. Egyelőre kaptam plusz egy évre vizitori státuszt. Most épp kikérjük a munkavállalásit. De itt ugyebár semmi nem egyszerű.

Mi nem fizettünk ügyvédnek, ott van az internet, nagyon szuperül meg lehet csinálni mindent önállóan. Van egy olyan módosítás, hogy ha Kanadából adjuk be a papírom, és vállalom, hogy az eljárás végéig nem hagyom el az országot, akkor kérhetek munkavállalási számot.

Így már fizethetek adót, lehet betegbiztosításom, és picit több jogom, mint egy látogatónak. Kezdésnek úgy gondolom ez is elég.

Ami a munkát illeti, még mindig takarítok. Részben emiatt ment tönkre egy friss magyar barátságom, mert a hölgy lenézően nyilatkozott a takarítónőkről. Takarítok. Igen. Másoknak. Napi 8-9-10 órában. Soha nem jutott eszembe lenézni valakit azért, mert takarít. Én sokkal jobban megvetem azokat, akik nem tesznek semmit.

Egy határátkelős találkozás

Tehát nem Robert tart el, mint ahogyan azt sokan gondolták egy évvel ezelőtt. Sőt, ha minden jól megy még fognak, fogtok rólam hallani odahaza. A barátnőm megkért rá, hogy írjam meg az életét könyv formájában. Nem tudom, mikor lesz pontosan a piacon. Róla annyit, hogy kanadai fitneszmodellként, és kanadai női pankrátorként is befutott. Ennyit bevezetőnek. Szóval most egy kis várakozás, addig tanulás, írás, és munka.

Természetesen elkezdtük bejárni Kanada csodás tájait is. Találkoztam a Határátkelő oldal egyik fő kommentelőjével is. És tudjátok mit? Élőben nem cinikus és nem bunkó... Egy segítőkész és nagyon melegszívű embert ismerhettem meg, a feleségével együtt. Nagyon remélem, hamarosan vendégül láthatjuk őket.

Remélem, sikerült minden egy évvel ezelőtti kérdésre válaszolni. Tanulva a tavalyiból, előre szólok, a kommentekre nem válaszolok, majd ha ráérek, egy kávé mellett elolvasom őket. Maradok hű olvasója az oldalnak. Szeretem, amikor mások sikereit, életútjait láthatom.

Egy Meryl Streep idézettel búcsúzom: „Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dicsérni. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Ha Kanada érdekel, további írásokat, híreket, érdekességeket itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Kanada

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr637810384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.23. 20:14:07

@diggerdriver: hat, csak a legjobbak es legerosebbek maradhatnak...a szabad piac farkas torvenyei:) reggel munkaba jovet direkt figyeltem, milyen europai kocsikat latok: BMW, Audi volt leginkabb, VW-t elvetve lattam. Toyota es Honda uralja a piacot, legalabbis a kornyekunkon, a commuter kocsik legfokepp ezek

Bredpitt Monika 2015.09.23. 20:19:29

@montroyal ( CAN qc): @Zsuzsi65:
jogos, a potter a universal studios ban van, en keverem az egeszet, lanyom fujja kivulrol mi hol van,
utoljara rutinosak voltunk, mindig oda alltunk sorba ahol eppen kevesen alltak, tervezest igenyel az biztos,

M. Péter 2015.09.23. 20:22:22

@Zsuzsi65: Az Audi is a VW márkája.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.23. 20:33:15

@M. Péter: na, ebbol latszik, mennyire ertek a kocsikhoz:) busted:)

montroyal ( CAN qc) 2015.09.23. 20:36:06

@Bredpitt Monika: az en tervezesem egyszeru es logikus eloszor jo tudni melyikek a nepszeruek sok sorba allast igenyloek de a masik mindenki beront eltatja a szajat es kezd sorba menni a kozelebbi atrakciokhoz ... tehat kezd hatulrol hagyd a tomeget menj a park vegere es kezdj visszafele jonni ...

33621 2015.09.23. 20:45:25

@LittleG (uk): Ha nem kis köbcentis turbós benzines pl. 1000-1300Kcm+turbó és a legutóbbi friss környezeti normáknak megfelelő, akkor az még jó! 12éve még nem csináltak ilyen kihegyezett teljesítményű és emissziós értékű autókat! A te Hondád még a jobbik békebeli fajta.

2015.09.23. 21:00:06

@montroyal ( CAN qc): gratula a PRhoz! 3 ev az kemeny, es most mivel a refugee sponsorship jelentkezesekre fokuszalnak-valasztasok ugye hehe- sztem a spouse sponsorship-esek fognak nagyot szivni es meg tovabb tart majd a jelentkezseik feldolgozasa

meg jo hogy a tietek lement!

33621 2015.09.23. 21:02:16

@LittleG (uk): Azt a motort a Yamaha motorkerékpár gyárral együtt fejlesztették!

2015.09.23. 21:04:59

@Muscari: @A csertölgy egy bükkfa.: na olyan viragnyelven beszeltek itt, hogy teljesen osszezavarodtam, hogy most akkor bunko vagyok-e vagy sem? :D:D:D:D (csak viccelek, ekes angolsaggal just pulling your leg ;) amugy ha valaki meg tudna nekem magyarazani ez a mondas honnan szarnmazik, mert amugy sztem total nem vicces ha huzzak valaki labat, valami miatt en a spanyol inkviziciora asszocialok tole :D )

2015.09.23. 21:11:27

most ujraolvasom az allampolgarsagi kovetelmenyeket, instrukciokat

ezeken nagyot rohogok:

If you are unsure whether you are Canadian or not, see if you may already be a citizen.

abbol a reszbol, ahol a Kanadaban minimum eltoltott idot taglalja:

Time in prison or on parole does not count as time you have lived in Canada. Time on probation also does not count if you were convicted of a crime.

el birom kepzelni, ahogy egy elitelt elegedentlenkedik,hogy dehat o lehuzott 4 evet a bortonben Kanadaban, miert nem szamit bele
:D:D:D

33621 2015.09.23. 21:22:52

@diggerdriver: A Honda az egyetlen gyártó amelyik tartós és magas fordulatú motorokat tud gyártani. A többi az vagy-vagy.
A literteljesítményük az meg kimagaslóan jó.
Csak az F1 be nem találják sajnos a tuti motor beállításokat!

SzZoole 2015.09.23. 21:26:43

@posterina: Te vagy a volt szabolcsi(talan nyiregyi) katona csajszi?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 21:29:37

@Zsuzsi65:
Ne szabadkozz. Rengeteg az autóipari összefonódás.
A VW konszern tagja a Skoda, Seat, Audi, Lamborghini, Bugatti és mostmár a Porche.

SzZoole 2015.09.23. 21:29:53

@montroyal ( CAN qc): mazlista:)))
Legalabb 60 eves korodban is van egy jo elmenyed

2015.09.23. 21:32:23

@Mrs Rumcajsz CA: Ilyen elofordul. Pl. nalunk a csaladban volt olyan akinek az egyik szuloje brit, a masik nem, es elfelejtettek hogy a gyereknek igenyeltek brit utlevelet kisbaba koraban. Mikor 18 eves kora utan jelentkezett allampolgarsagra, az eljaras soran megallapitottak a hatosagok hogy mar brit allampolgar csak nem tud rola.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 21:32:58

@33621:
A F1-nek semmi köze az utcai autókhoz.
Nem F1-es autóval megyek a bótba...

SzZoole 2015.09.23. 21:39:37

@diggerdriver: na es mivan a Mazda skyactiv benzines motorjaval,nem az a legjobb mostanaban?

Amugy nem ertem mit ertetlenkedtek a VW.dolgon.Mercit kell venni:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 21:46:12

@Zoole[uk]:
Elmondom mi a probléma vele. Te meg én meg még néhány autóbuzi tudjuk hogy jó.
A többség viszont, köztük Gipsz Jakab patikáriusnak fogalma sincs mi az a Szkájaktív szarság és megvesz egy Renault Cliót mert olyan cukin domborodik az a díszléc az ajtaja alján.
Amióta kiadták azt a motort semmivel sem látok több Mazdát mint előtte. Ettől még jó csak a piac másképp működik.

SzZoole 2015.09.23. 21:48:41

@Bredpitt Monika: Te Monix,miert van az,hogy csak a rosszfiuk vonzanak?

2015.09.23. 21:50:38

@Mirjam2: :D:D:D ez nagyon nagy!
elkepesztonek talalom az ilyen sztorikat:D nyilvan anelkul, hogy ismernem a rokonsagodat ilyen szeleburdi csaladot birok elkepzelni ilyen szituban. Az a film megvan?:D

SzZoole 2015.09.23. 21:53:10

@diggerdriver: 2012-tol van gyartasban,mind diesel es benzines motorokban.En eleg sokat latok beloluk az utakon.

2015.09.23. 21:53:23

@Zoole[uk]: @diggerdriver: Mazda foreveeeeeeeeeer! :)

volt egy buborek kis Mazda 121es em, 94es, igazi kis vaddiszno. Mikor bevittem egy kereskedesbe, mondtak inditsak, mondom jo, mikor meghallottak a motort nem birtak magukba folytani a lelkesedest, hogy ez motor, ebben meg a regi klasszik orokeletre tervezett van:D:D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 21:57:55

@Zoole[uk]:
Attól függetlenül nem egy áttörés.
Tudod mi az áttörés? A Prius az az.

montroyal ( CAN qc) 2015.09.23. 22:01:18

@Bredpitt Monika: megszámlálni sem tudja, hányan kérték meg a kezét.

hat ezt nem hagyhatom ki ... tenyleg sokan megkertek a kezemet ... hogy vigyem arrebb ne is probalkozzak taperolni ....

SzZoole 2015.09.23. 22:03:13

@diggerdriver: a Prius,miert?attol csudabb autot ritkan lehet latni.
Akkor mar inkabb egy S 400:)))

SzZoole 2015.09.23. 22:06:14

@Mrs Rumcajsz CA: hat igen,tecnikailag valoban jok a japanok,de kulsoleg van meg mit behozniuk:)
Bar az uj mazdak mar kezdenek szepek lenni.

montroyal ( CAN qc) 2015.09.23. 22:06:19

@Zoole[uk]: @Mrs Rumcajsz CA: @diggerdriver:

jaj nekem is a kedvencem a mazda .....

ugy rohad a kasznija hogy azok fizetik nekem a steaket ...

©________ 2015.09.23. 22:21:00

@Mrs Rumcajsz CA: nem:-)

Itthonisvan olyan mondas, h huzza valakinek az agyat.

SzZoole 2015.09.23. 22:23:57

@montroyal ( CAN qc): te,Nikinek valoban olyan jo a kasznija,mint a kepeken?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 22:28:19

@montroyal ( CAN qc):
Ez bizony így van. Rohad és a kettős tömegű lendkerék se egy tartós darab bennük.

montroyal ( CAN qc) 2015.09.23. 22:35:49

@Zoole[uk]: nagyon csinos ... de hozza teszem a nok kedveert hogy Robert is egy stram jokepu pasi .. szoval illenek egymashoz ...

SzZoole 2015.09.23. 22:44:17

@diggerdriver: a Prius uttoro volt a hibrid gyartasban,de most oszinten,miben ulnel szivesebben,egy priusban vagy egy S400-ban?

SzZoole 2015.09.23. 22:47:06

@montroyal ( CAN qc): "robert is egy jokepu stram pasi"
Mi van veled batya,fius napod van?:)))

montroyal ( CAN qc) 2015.09.23. 22:51:46

na csak a nok szemszogebol nekem nem az esetem mondom a Nikihez illik .. kulomben sem tudom hogy akar-e gyereket ...:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.23. 23:02:12

@Zoole[uk]:
Szerinted melyiken van nagyobb haszon, néhány ezer rétegmodell S400-on vagy 8millió Priuson?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.23. 23:14:05

@diggerdriver: "Érdekes hogy mindig valamelyik európai gyártó vagy japán gyártó autói vannak náluk kipellengérezve mert védik a saját fostalicskáik piacát."
Nem tudom, ez mennyire igaz, azt viszont latom, hogy a standard-ek nagyon szigoruak, es gondolom, hogy az amerikai gyartok - ezt ismerve - nem is akarjak megkockaztatni az ilyen botranyokat. Egyebkent most a tema kapcsan megkertem a ferjem, hogy laikushoz mert szinten magyarazza el, mi is tortent:) (de gondolom, hogy a temaban erdeklodok ezt mar elolvastak). Szoval ugy megy, hogy van egy altalanos teszt mod, ahol megbuktak. Ekkor ARB felszolitotta oket, hogy a hibat korrigaljak, majd utana meg egyszer teszteltek a kocsit, on-road uzemmodban, amikor is az emission control kikapcsolt, holott ennek minden korulmenyek kozott, tehat nem cask teszt uzemmodban, be kene kapcsolva lennie. Erre derult ki, hogy az onboard diagnostics-szal van vmi gubanc...
Csak erdekes emberi dolog, hogy ilyenkor, amikor szemelyesen ismersz embereket, akik benne vannak egy ilyen angy hordereju dologban, mindjart jobban erdekel a tema :) pl. a ferjem kozvetlen kollegaja, akik en is ismerek, fogalmazta a visszahivo levelet. Akit erdekelnek a reszletek, itt olvashatja (technika irant erdeklodok :) www.arb.ca.gov/newsrel/in_use_compliance_letter.pdf

posterina 2015.09.23. 23:38:53

@Zoole[uk]: Hello :) Nyírbátorban születtem És Gyôrben voltam katona

adg 2015.09.24. 00:06:38

@Bredpitt Monika: mar ebren vagyok. Kicsit meglepett, hogy a kedvemert nezd-e meg, nem gondolom, hogy kulonosebben valtozna a kevem tole, hogy megnezed-e monti kepeit. :)
Szerintem igen ritkan szoktam helyesirast javitgatni, csak igen durva esetekben teszem neha szova. Az enyemen is van mit csiszolni.

pappito · http://pappito.com 2015.09.24. 00:09:56

@Zsuzsi65: " a standard-ek nagyon szigoruak, es gondolom, hogy az amerikai gyartok - ezt ismerve - nem is akarjak megkockaztatni az ilyen botranyokat."

az amerikai gyártók vidáman gyártanak olyan autókat amelyek halálos baleseteket okozhatnak, viszont nem buknak meg a dízel teszteken, mert nem nagyon csinálnak dízeleket az usa piacra, sőt, kézzel-lábbal kapálóznak a dízelek elterjedése miatt

adg 2015.09.24. 00:11:16

@diggerdriver: ??
Emberek, nem az en posztom volt, miert kerulok bele a kommentekbe? :)
Nem hozzam jott a posztolo.

LittleG (uk) 2015.09.24. 00:15:16

@33621: azért fura, nem? az ember azt gondolná, egyre profibbak a tehnológiák ergó az új jobb...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 00:17:25

@pappito: mondjuk en csak a diesel-ekrol beszelek, a cegunk ezekkel foglalkozik leginkabb :) az ARB (es EPA) - bar vannak hibaik, mint minden allami cegnek, dicseretere legyen mondva, LA szmogos levegojet nagy mertekben javitottak. A 70-80-s evekhez kepest hatalmas javulas van, es ez foleg a szigoru szabalyzasnak koszonheto (persze egyebkent is csokkent az altalanos legszennyezes, de tenyleg minden le van szabalyozva, a funyiroktol kezdve a jetski-ig :)

LittleG (uk) 2015.09.24. 00:18:39

@Mrs Rumcajsz CA: @33621: és akkor még egy példa arra, hogy a régi a jobb

LittleG (uk) 2015.09.24. 00:21:01

@diggerdriver: "Nem F1-es autóval megyek a bótba... "

pedig milyen menő lenne :))

blackhairlady 2015.09.24. 00:23:35

@Zsuzsi65: En is figyeltem a napokban miota kiderult a turpissag. Elvetve latok vW-t, ami van az foleg Passat. Ahogy irod, Toyota, Honda, amerikai markak es felenk sok Nissan van meg.
BMW nagyon keves, audi sem tul sok, bar a 2 szomszedom felhajtojan all mindegyikbol 1-1 a camarro mellett:)
Mercedes az van dogivel, kicsi, nagy, megnagyobb, kedvelt marka.

blackhairlady 2015.09.24. 00:28:13

@Bredpitt Monika: A Disney szuper csucs, mi voltunk mindegyik reszeben, marmint a see world meg a tobbiben is. En felnottkent is imadom, bar mar nem tudok minden jatekra felulni, par eve meg a Super man, Batman meg sem kottyant:)
A vizeseket azert nem szeretem, mert azokon nincs biztonsagi ov, es mindig olyan erzesem van, hogy kiesek.
Az universal studioban lattuk hogyan veszik fel egy uszomedenceben az oriasi viharos tengeri jelenetet. Erdekes volt:) Akkor meg nem volt Harry potter.
En rlhagytam mindket gyerekemet az orlandoi disneybe. Nem kivanom senkinek sem azt az erzest. Persze akkor emg nem volt mobil, nem beszeltek angolul, hirtelen oregedtem par evet.

blackhairlady 2015.09.24. 00:29:32

@Mrs Rumcajsz CA: En meg enm is hallottam ezt a mondast:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 00:31:29

@Signora con i capelli neri: tenyleg, igazad van, a Mercedesz kimaradt a sorbol, az is eleg sok van felenk is, meg mostanaban Porsche-t is tobbet latok, foleg a nagyobb meretueket.

blackhairlady 2015.09.24. 00:34:19

@A csertölgy egy bükkfa.: Vagy huzkodja a cica bajszat. Kb ez jelentheti ugyanazt amit Manka irt.

blackhairlady 2015.09.24. 00:37:33

@posterina: Tetszett a posztod, az eskuvod helyszineert irigykedem:))
Sok boldogsagot nektek!

LittleG (uk) 2015.09.24. 00:43:45

@adg: látod, a szellemed itt kísért akkor is, mikor alszol

népszerű vagy na, még idéznek is téged :)

blackhairlady 2015.09.24. 00:46:19

@Zsuzsi65: Emlekszem, 5 eve amikor idekoltoztem, csak kapkodtam a fejem a sok Camaro,Mustang, Corvet, lattan. Most mar szinte eszre sem veszem, olyan mintha egy Renault Megan menne az uton :)))

blackhairlady 2015.09.24. 00:47:58

@Zsuzsi65: Ja, es gondolom az idojaras miatt a convertable is pont olyan nepszeru nalatok is mint itt mifelenk.
Erdekes lehet a ferjed munkaja:)

pappito · http://pappito.com 2015.09.24. 00:48:13

@LittleG (uk): és a tükörre akasztod a cekkert vagy felgumipókozod a hátsó spoijlerre? :)

pappito · http://pappito.com 2015.09.24. 00:50:20

@LittleG (uk): jobb is, de ahogy fejlődnek az autók, egyre szigorúbb a szabályozás is. egymást gerjesztik ezek a folyamatok

2015.09.24. 00:52:55

@P.Elliot: hehe koszi! egyik magyarazat jobb, mint a masik:D vgy rablassal, vagy akasztassal kapcsolatos az eredete...mind2 rettento vicces ;)

2015.09.24. 00:56:45

@montroyal ( CAN qc): :D:D:D mert sok nagyon okos tulaj nem latja el alvazvedelemmel, azert itt az utak sozasa mas kategoria, mint mondjuk a UKben :D

amugy kivancsi vok szted melyik kasznija birja a legjobban, marmint marka

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 00:56:50

@Signora con i capelli neri: en is valahogy igy vagyok, megszoktam, hogy Teslak, Maserati-k, Jaguar-ok, Ferrari-k suhannak el mellettem az autopalyan idonkent :)) erdekes modon Lamborghini-t talan cask egyszer lattam :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 00:58:05

@Signora con i capelli neri: igy van, gyakorlatilag egesz evben vezetheto egy convertible, legalabbis itt delen :)

2015.09.24. 00:58:25

@A csertölgy egy bükkfa.: jaj, na errol meg Hannibal jut eszembe (nem az elefantos hadvezer) :D

2015.09.24. 00:59:51

@Signora con i capelli neri: nezd meg a linket, amit PElliot talalt:) nagyon tanulsagos:D

2015.09.24. 01:01:00

@Zoole[uk]: nem tehetnek rola animeken nonek fel:D:D:D mondjuk en imadtam az en kis buborekomat:D

LittleG (uk) 2015.09.24. 01:08:04

@pappito: akkor már nem mindegy? olyan lenne mint az ablakmosó, pepszit ivó sixpackes srác - kit érdekel milyen lesz az az ablak :))

LittleG (uk) 2015.09.24. 01:08:58

@pappito: saját farkába harapó kígyó...

LittleG (uk) 2015.09.24. 01:10:39

@Zsuzsi65: ez a mondat itteni viszonyokra is elmondható, csak egy kis "nem" szócskát kell beletenni...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 01:51:15

@Mrs Rumcajsz CA: haha, nalunk CA-ban szerintem az autosok tobbsege nem is ismeri azt a fogalmat, hogy alvazvedelem :))) napvedelem kell helyette, sokan amikor parkolnak, be is teszik az arnyekolo izeket a muszerfalra :)

montroyal ( CAN qc) 2015.09.24. 02:32:02

@Mrs Rumcajsz CA: nemet autok audi ,wv..mar a gyari alvazvedo 9gravel guard ) olyan vastag kinlodok vele pl ha a kuszobrol le kell koszorulnom .. keves ajtoalja rozsdasodast latok mint pl a japan kocsikon mindig van ... alvaz v rozsda vedelem ureges vedelem azt itt nem ismerik ...

2015.09.24. 03:29:23

@Zsuzsi65: haha fair enough :D hany faktorossal vedik a kocsikat? :D

2015.09.24. 03:33:20

@montroyal ( CAN qc): aha kosz! Most ez lehet h total hulye kerdes de a nemet kocsi alkatresz nem draga? Mmint latok nemet kocsikat, de aranyaiban tobb a japan ... Kicsit koltsegesebb a nemetet fenntartani vagy nem?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 03:53:12

@Mrs Rumcajsz CA: haha, minimum 50 faktoros kell itt delen:) en is azt hasznalok:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.09.24. 06:50:52

@Zsuzsi65:
A világ legszigorúbb környezetvédelmi szabványa a kaliforniai.

Golf2 2015.09.24. 07:54:55

@diggerdriver: Challenger MT865 C jò cikk a totalcaron

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.09.24. 08:03:38

@LittleG (uk): én is imádok hintázni :)))
Van pár játszótéren egyfajta nagy kerek hinta, fekve beleférsz, csak a lábad kalimpál ki, középen mélyül. Ha esti séta közben olyat látunk, S. már tudja, hogy mi következik :D türelmesen üldögél bármeddig, néha meghajtja a hintát. Fekszel, nem látsz semmit, csak az eget és a fakoronákat... legjobb dolog. Kitaláltam, hogy a majdani kertünkbe is szerezzünk :)

P.Elliot 2015.09.24. 12:50:22

@Réka ‎: En is ismerek ilyen hintat, legkozelebb ki fogom probalni. Koszi.

skye8 2015.09.24. 13:14:15

Drukkolok hogy Niki megkapja a munkavallalasit. Kicsit mintha az en tortenetem is Lenne,azzal a kulonbseggel hogy en szerzodessel jottem. Kivancsi vagyok hogy alakul a sorsuk. Elolvastam az elso posztot is, ontarioban eltek?(nincs cigi,pia a boltokban)

blackhairlady 2015.09.24. 13:21:51

@diggerdriver: Nem tudtam, de koszi az infot.

montroyal ( CAN qc) 2015.09.24. 14:37:40

@Mrs Rumcajsz CA: igy van egy ido mulva amikor elerkeznek a cserelesek alkatreszben dragabbak .. de a kaszni jobb utanna az amerikai kocsik esa japanok a legszarabbak bar az uj kocsik egyre jobbak lesznek ott is .

Bredpitt Monika 2015.09.24. 15:11:01

@Zoole[uk]: Pont ma reggel gondoltam rád, már rég szóltunk egymáshoz, de hogy válaszoljak kérdésedre, a rossz fiúk nem delfinnel fényképezkednek.

Ha férfi, akkor vagy legyen rosszfiú, vagy legyen jó humora (vagy esetleg mindkettő).
Montroyalnak nagyon jó humora van, nálam bejön.

Bredpitt Monika 2015.09.24. 15:17:58

@Signora con i capelli neri: vannak emberek, akik egész életükben játszani fognak, itt irta valaki egyszer, hogy nem érti, hogy lehet, hogy egy 11 éves gyerek még csúszdázik a játszóházban. Hát, az úgy lehet, hogy ha azt látja hogy a 48 éves anyukája is csúszdázik, akkor bizony ő is fog.

Azt ne is mondd milyen az amikor eltűnik az ember gyereke. egyszer kb 15 percig kerestük a lányom, aki akkor még csak 3 éves volt, elballagott a Csiliből a játszótérre, mert ő hallotta hogy majd ott fogunk fagyizni. Amikor megláttam ahogy ott ül a padon és lóbálja a kis lábait annyira megkönnyebbültem, hogy utána úgy éreztem mint aki megmászta a Himaláját. Iszonyú fáradságot éreztem.

Bredpitt Monika 2015.09.24. 15:20:57

@montroyal ( CAN qc): na ez az a humor amiről Zolinak beszélek,
képzelem mennyit nevet a feleséged

Bredpitt Monika 2015.09.24. 15:25:21

@adg: Jézus, ezt most megmerjem nézni?

ez volt az első mondat, aztán rájöttem, hogy nem jól írtam, mert helyesen meg merjem nézni, mivel te vagy aki ki szokta javítani néha az ember helyesírását, azért irtam oda hogy a kedvedért,
a delfines fickónak semmi köze az egészhez

most már értem miért néznek rám sokszor olyan furcsán a férfiak, félreértik amit mondok,

Istenem, milyen fárasztó vagyok néha

montroyal ( CAN qc) 2015.09.24. 15:42:28

@skye8: commerce bor , sor van a boltokba de eros az csak alkoholboltba van

egy hirdetes arra hogy szigoruan csak 18 év +

www.youtube.com/watch?v=JJmHeUv-_9E

montroyal ( CAN qc) 2015.09.24. 15:44:34

@Bredpitt Monika: a nejem ? mindig ha utazunk vasarolunk penzt koltunk ... nem maskor is ...

blackhairlady 2015.09.24. 17:43:52

@Bredpitt Monika: Nekem mar lepergett a szemem elott, hogy elraboltak, kivittek az orszagbol, meg ilyenek.
Egyebkent rossz C kategorias filmekben vannak ilyen olcso poenok, hogy te pont akkor mesz be az ajon amikor a melletted levon kilep akit keresel. Igy tortent ez velunk is. Ha emlekszel, mindig ki van irva mennyi a varakozasi ido az egyes jatekoknal a disneyben. Na itt volt 45 perc. Az ajandek bolt meg termeszetesen pont mellettunk. szerettek volna megnezni amig en tartom a sort. Aztan valami miatt hamarabb elindult az egesz nepseg, en meg azonnal be a boltba. Persze a geyrekek is lattak, hogy mennek az emberek elore, gyorsan kiszaladtak, es csak futottak elore. Aztan rajottek, hogy nelkuluk nem indultam volna el semmi penzert, ezert visszajottek a kiindulasi pontra, ugy ahogy azt megbeszeltuk meg az amerikai ut elott. Tenyleg szornyu erzes volt. A legkisebb Horvatorszagban ment vissza az apjahoz a stegrol ahogy fenykepeztem az ejtoernyozos nagyobb gyerekeimet. kepzelheted, elotortek a regi emlekek:) O is 3 eves volt akkor.

Aranyos lehetett a lanyod ahogy ult a padon es vart ratok:))

FutureFry 2015.09.24. 18:50:11

@pappito:
Az Amerikai piacra a helyi gyártók sok népszerű dizel _teher_autó (aka “truck”) modellt gyártanak, amit elég sokan napi (“commuter”) szinten használnak (mondjuk nem annyira LA-ben és környékén). Ezekre az amerikai autóipar (a GM/Ford/stb.) lobbitevékenységének köszönhetően engedékenyebb szabályozások vonatkoznak (vonatkoztak?). Nem akarom a VW-t védeni, de az USA-ban a “megbuherált” kocsijaik össz károsanyagkibocsátása abszolút értékben valószínű elhanyagolható a “truck” kategóriához képest (pláne ha a buszokat/nagyteheratókat is beleszámítjuk).

@Zsuzsi65:
LA-ben a 90-es évekhez képest is nagy javulás van (anno - már írtam - nyáron nem látszottak a San Gabriel hegység vonulatai (Mt. Wilson!), még Pasadena-ból sem, pedig az már szinte ott van a hegység lábánál).

FutureFry 2015.09.24. 18:54:10

@Zsuzsi65: Az 50 faktoros felett már nem mérhető különbség, nem is lehet majd kapni nagyobbat nemsokára (az FDA szabályozása szerint), azok mind egy "50+" kategóriába fognak esni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.09.24. 19:04:27

@FutureFry: a smog tenyleg ilyen volt, a ferjem is meselte, hogy annak idejen, ahogy te is iryad, az LA kornyeki hegyeket idonkent nem is lehetett latni. Idonkent meg elofordul, hogy downtown felett latni egy halvany smog felhot bizonyos idoszakokban, de sokkal jobb a helyzet, mint evtizedekkel ezelott.
Rn az ARB-nek azon a reszlegen dolgozom, ahol a teherjarmuvek levegoszennyezeset szabalyozo eloirasok betartasat kovetjuk nyomon ( huh, de bonyolult ez magyarul :) az angol elintezi ezt regulations compliance cimszo alatt) Szoval komoly bunteteseket ( tobb ezer $/truck) fizetnek azok, akiket elkapnak. Minden 2007 elottimotorral rendelkezo teherautonak ( ezek 14.000 pound feletti sulyuak) fel kell szerelni szurot, vagy kulonben buntetes, ha elkapjak.

Paraphone 2015.09.24. 19:48:05

De kurva érdekes volt. Nagyon örülök, hogy megosztottad mindezeket velünk. Tök jól írsz, soha ne hagyd abba.

Nem.

LittleG (uk) 2015.09.24. 21:45:21

@Réka ‎: ismerem azt a fajtát, szeretem azt, bár nekem a sima az igazi, ahol előre-hátra hajtod magad, van benne valami megnyugtató s egyben repülő érzés :)

LittleG (uk) 2015.09.24. 21:46:30

@montroyal ( CAN qc): tök jó, ebbe még a cekkerek is beférnek!

M. Péter 2015.09.25. 09:17:30

@Zsuzsi65: 70 fölötti angol ismerőseim még emlékeznek a peasouper-nek nevezett szmogra, amelyet a fűtésre használt szén füstje okozott. Az 1952-es nagy londoni szmog alatt állítólag kb. 1 méterre lehetett ellátni. Aztán betiltották a városokban a széntüzelést, és azóta már nincs ilyen szmog.

FutureFry 2015.09.25. 12:42:35

@M. Péter: @Zsuzsi65:
Az igaz, hogy Kalifornia szigorúbb a károsanyag kibocsátás szabályozásában, mint a legtöbb más állam (sok helyen egyáltalán nincs is ilyen mérés). Persze - mivel Kalifornia a legnagyobb amerikai autópiac - az új autók (és truck-ok) gyártásánál azt a szabályozást veszik figyelembe, így aztán hosszútávon mindenki más is élvezheti az abból származó előnyöket (és hátrányokat).

Egyébként minden pár évben (mint idén is) az USA (és Kanada) nyugati részén sok helyen az erdőtüzek olyan sűrű (és nagy területen elterjedő, hosszan tartó) füstöt okoznak, hogy a látótávolság akár pár száz métere is csökken.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása