oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. augusztus 01. 06:44,  Életünk legjobb nyaralása 65 komment

2015. augusztus 01. 06:44 Határátkelő

Életünk legjobb nyaralása

Görögországról mostanában inkább csak rosszat lehet hallani, pedig szuper hely (igaz, én már jó régen voltam arra, de a személyes tapasztalatom is ez) – ezt támasztja alá Puhacica mai írása is, amit a nyaralásról szóló felhívásra küldött (várom ám továbbra is a történeteket és a képeket a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!). Igaz, a történet tavalyi, de most született belőle poszt és persze szuperek a képek is – mindenképpen érdemes elolvasni a történetet és megnézni a fotókat!

cim_23.jpg

„Életem első tengerparti élménye gyerekkori legjobb barátnémnek és apukájának köszönhető. Sartiban voltunk, 2004-ben érintette hab testem először sós víz, maradandó élmény volt.

Nem nagyon hiszek az asztromindenfélében, de lehet abban valami, hogy a Víz jegyűek olyan furcsa módon vonzódnak a tengerekhez, tavakhoz, folyókhoz... Tíz év után újra eljutottam a görög partokhoz életem legkedvesebb szerelmével.

arnyek.jpg

Érkezés

Célia = kicsi, szegényes berendezésű, tiszta apartman. Imádtuk a kilátást, a medencét, hogy a szállásunk messze van mindentől. Viszont az utastársaink... egy fiatal pár egy másfél éves kisbabával.

Az első percben elmondták, mennyire örülnek nekünk, legalább lesz kivel beszélgetniük. mi viszont nem szeretünk másokkal beszélgetni, főleg ha az egyetlen kapcsolódási pont az, hogy magyarok vagyunk.

Nehéz 3 napba telt, mire megértették, hogy nem mi vagyunk az ő embereik, pedig tényleg kedvesek voltak meg minden, de eszünkbe se jutott például közösen autót bérelni, hogy aztán a gyerek igényei szerint töltsük az időnket.

tenger_es_sziklak.jpg

Első délután

Még volt annyi energiánk, hogy felfedezzük a közeli strandokat. Az apartman alatti partot nem igazán gondozzák, nem is volt itt nagyon senki. Balra indulva, kb. 200 m után egy kiszögellés mellett elhaladva bukkantunk kedvenc strandunkra, a Porto Kaminiára.

Gyönyörű, gondozott föveny, napágyak, étterem, mesebeli free wifi egy kóla áráért, semmi zsúfoltság, ebéd után ajándék dinnye, olyan friss narancslé, mint az álom, egyszóval ideális.

Szinte minden nap ellátogattunk ide. az apartmantól jobbra is találtunk egy szuper, füvesített strandot, de ez kicsit messzebb is volt meg eljutni is macerásabb volt ide. viszont a fenti képen lévő sziklák gyönyörűek voltak, ahogy a semmiből a homokos part mellett kibuktak a tengerből.

Második nap

Robogót béreltünk. Itt kell elmesélnem, hogy én az életben nem vezettem még motort, utasként is egyszer ültem egy nagymotoron, aztán bezárt a bazár. Volt egy emlékezetes próbálkozásom tizenéves koromban, de már az indulás pillanatában eldőlt, hogy ez nem az én műfajom, ugyanis megcsúszott a kezem és kapásból megrántottam a gázt, a robi meg kiugrott alólam és majdnem az árokban kötöttünk ki mindketten.

Szóval ennek tükrében vágtunk neki első utunknak, ami a Gerakas partra vezetett. Ide jár a legtöbb teknős fészket rakni. elég ramaty időnek ígérkezett, ezért nem fürödtünk, csak sétáltunk egy kicsit a parton. ott láttuk ezt a holdbéli tájat.

holdbeli_taj.jpg

Kopár, víz rajzolta formák öleltek körbe egy „udvart”, kicsit úgy éreztük magunkat, mintha egy másik bolygóra csöppentünk volna. Miután jól kiálmélkodtuk magunkat, megkérdeztük az aktivistákat, hogy este visszajöhetünk-e, hátha látunk teknőst. Mondták, hogy persze, 8-kor bezár a strand és akkor lehet jönni. persze.

Napközben végigrobogtuk a sziget délkeleti részét, minden kapubejárónál, templomnál (az uram nagy örömére), citromfánál... megálltunk, körbemotoroztuk Zakynthos várost, és elmentünk a hegyekbe is.

A szieszta kellős közepén sikerült megérkeznünk Mocherado faluba, ami templomáról híres. Volt ugyanis a szigeten egy nagyon nagy földrengés az '50-es években, aminek következtében szinte minden épület összeomlott. Hát ez a templom volt az egyik, ami nem.

Cserébe (ha jól emlékszem) 2005-ben kigyulladt, de nagyon szépen rendbe hozták. Igaz, fotókon látható, milyen volt előtte, hát... maradjunk annyiban, hogy az arany mozaikok szebbek, mint a furnérlemez.

A faluban egyetlen tavernát találtunk nyitva, 3-4 helyi bácsi iszogatott a „kerthelységben”. Dennis szegény nem tudott angolul, ezért kihívta a feleségét a konyhából, így aztán már ketten nem tudtak.

Végül kézzel-lábbal mutogatva rendeltünk egy-egy csirke souvlakit és egy-egy kólát. Azt a vendéglátást, míg élek, nem felejtem el. Azt se tudták, hogy ugráljanak körbe bennünket, mintha rég elveszett rokonok érkeztek volna haza, olyan kiszolgálást kaptunk.

taverna.jpg

Este 8-ra visszagurultunk a teknősstrandra. Ott mondták, hogy 10 percre elmehetünk a partra néző kilátóig, aztán tűnjünk el és ne is menjünk vissza másnap reggelig. Szóval teknős helyett ezt láttuk

lovak_1.jpg

Harmadik nap

Hosszú utat terveztünk, felrobogtunk (én hátul, büszkén feszítve) a sziget északi csücskébe. Egy bibi volt csak, hogy a bérelt bukósisak nagy volt a fejemre, pedig ez volt a legkisebb. Tehát a menetszéltől folyamatosan hátracsúszott a tarkómra, elöl viszont majd' szétvágta a szíj a torkom. Oda se neki, délutánra már a hátam is le akart szakadni.

Azért ezeket a kis kávédarálókat nem arra találták ki, hogy 80 km-t végigszáguldozzon két bigyó felügyelő rajtuk. De imádtam! Az uram minden kecskének, tyúknak és tehénnek dudált, így köszöntve őket. Én annyit röhögtem ott hátul, hogy párszor nem sok híja volt, hogy le ne potyózzak.

Megálltunk Csillivilli (Tsilivi) beachen, a sziget egyik aranyhomokos partján. Gyönyörű, de rettentő zsúfolt hely, tele hotelekkel, éttermekkel, apartmanokkal.

Aztán még délelőtt megérkeztünk St. Nicholas Portba, azaz még meg sem érkeztünk, de a robogóról már lerántott bennünket egy olasz dzsigoló, hogy menjünk velük a roncshajóhoz! Mivel negyedórán belül indultak és egyébként is ezért jöttünk, gyorsan befizettük az utat, aztán felszálltunk a hajóra és ott elkezdődött a móka.

Két éve elmentünk egy egész napos hajókirándulásra Korcula környékén, szép lassan pöfögött a hajó, eszembe se jutott rosszul lenni. Na, itt belecsaptak a lecsóba! A kapitány azzal viccelődött, hogy tud minél hamarabb sz@rrá áztatni bennünket.

Mire kiértünk a Navagio öbölhöz, én már színjátszósra csónakáztam magam, minden idegszálammal azon voltam, hogy csak ki ne dobjam a rókabőrt. Ráadásul a kicsi hajóval a nagy hullámzás miatt nem tudtunk rendesen kikötni, kapitány bácsi meg mondta, hogy akkor ugribugri be a vízbe, aztán irány a part!

Mivel itt a nagy turistahajók is megállnak, és ők annyira közel mennek, hogy a 10 m-es rámpát ki tudják csapni a partra, 30-40 m mély víz volt alattunk. Meg hatalmas hullámok.

Én meg szeretem ugyan a vizet, de csak ott, ahol biztonságban érzem magam, így az istennek nem voltam hajlandó lemászni arról a lélekvesztőről. Már mentőmellényt applikáltak rám és a kapitány sírva könyörgött, hogy menjek már be, én meg csak küzdöttem az ugrani készülő rókával. Végül úgy felmérgesítettek, hogy csak kiúsztam a partra.

Ott aztán elvetettem magam a fehér, gömbölyű kavicsokon és jobban is lettem, mert olyan jó hűvös jött a kövek alól, mintha egy hűtőházba feküdtem volna be. Visszafelé aztán már nem volt mese, ki kellett úszni a hajóig, de ez a kezdeti küzdelmek után már sima ügy volt.

A Kék barlangokig már a hajó is lassan pöfögött, a róka is visszahúzódott, igaz, másnál meg pont ezen a szakaszon ugrott ki. A barlangoknál meg is álltunk. olyan tiszta vizet én még az életben nem láttam. Lélegzetelállító a mindent beborító, mindenünnen tükröződő kékség.

tenger_es_barlang.jpg

tenger_es_barlang_2.jpg

Kalandos hajókázásunk után elmentünk még a sziget legészakibb csücskében lévő szélmalmokhoz, amiket egyébként a hajóról is láttunk.

szelmalom.jpg

tenger_es_felho.jpg

A panorámán kívül egy pók nyújtott itt maradandó élményt. A parkoló egy magasabb területen van, kb. 1 m magasságban az út felett. Ezt az ominózus parkolót bokrok veszik körül, kivéve egy helyen, ahol van egy kb. méteres lyuk. ide szőtt hálót ez a rettenet.

pok.jpg

Amíg mi lent borzongtunk és álltunk megdermedve a háló előtt, addig a parkoló felől érkezett egy kislány. Láttuk mi, hogy nem tudja, mit nézünk, de észrevette, hogy valamit nagyon szuggerálunk, hát megállt ő is. Aztán pontosan lehetett látni, ahogy ráfókuszál a pókra. Volt ám sivalkodás! Legszívesebben vele sikítoztam volna, csak a nagylányoknak már nem illik ilyet csinálni.

Hazafelé akartunk még venni olívaolajat és bort egy nagyon öreg tatától, de csak nagy címlet volt nálunk, és nem tudott visszaadni. Aztán nem messze találtunk egy kicsit fiatalabb nénikét, ő már tudott váltani, így bevásároltunk. egyetlen dologra kellett már csak koncentrálnunk, mégpedig hogy lelkünk és szellemünk minden erejével azt sugalljuk az alattunk lévő 50 cm3-nek, hogy igenis fel tudja magát vonszolni azon az emelkedőn, amin lefelé csak úgy suhant.

Sikerült neki, igaz az apartmanhoz közeli faluban még megálltunk gyümölcsöt venni és ott már nem akart elindulni. kicsit meg kellett rugdosni, de végül felbőgött és hazáig meg se állt.

A következő két nap

...pihenéssel, strandolással, evéssel, ivással telt. Mint ahogy a 2., mert most jut eszembe, hogy a robogót csak 3. nap béreltük ki. szóval valahol a nyaralás közepe felé járunk. „Búvárkodtunk” is, egy szál pipával és búvárszemüveggel. sok mindent nem láttunk, a remeterákok viszont nagyon érdekesek voltak, velük eddig sehol sem találkoztunk.

Az uram romantikus hangulatban volt, halászott nekem egy csodaszép kis csigaházat. Még kérdeztem is tőle, hogy ugye nincs benne senki? Ááá, nincs. Jól van. Csigaház le az asztalra, mi el sörözni.

sor.jpg

Mikor visszaértünk, még gondoltam is magamban, hogy a csigaházat mintha nem oda raktam volna, ahol most van, de biztos a szél vagy az emberek meglökték... Aha, mikor felvettem, hogy gyönyörködjek benne, szembe nézett velem a lakó. Úgy eldobtam szegényt, csak úgy repült. Aztán persze összeszedtük és visszaköltöztettük a vízbe.

Utolsó előtti nap

Arra ébredtünk, hogy rögtön leszakad az ég. A helyiek megnyugtattak bennünket, hogy csak úgy néz ki, de nem fog esni. Végül arra jutottunk, hogy még ha igazuk is van, olyan nagy felhők gyülekeztek és úgy fújt a szél, hogy napozni, strandolni nem annyira vágytunk.

Viszont olyan nagyon belejöttünk a robogózásba, hogy béreltünk egyet aznapra. jött is értünk kocsival egy pasas, elvitt a kölcsönzőbe, ahol mondták, hogy itt egy robogó, nagyon jó, erősebb, mint a másik volt, meg nagyobb is, vigyük bátran.

Hát ez a nyomorult jószág olyan erős volt, hogy itt-ott gyalog kellett mennem mellette, míg az uram Flinstone-üzemmódban lábbal segítette a motort. Tény, hogy olyan utakon próbálkoztunk vele, ahol a madár se járt. Csak egy disznó meg tyúkok. (Update: madár mégiscsak járt arra, mert most kapcsoltam, hogy a tyúk is az. :D)

Különösebb tervünk nem volt aznapra, Laganasba el akartunk menni mindenképp, a többit meg a sorsra bíztuk. nekünk ez a város tetszett legkevésbé, zsúfolt és koszos volt, tele már (még?) délelőtt részeg tinikkel, szóval gyorsan odébb is álltunk.

Nem mentünk messzire, Agios Sostis sziget épp csak egy köpésre van onnan. egy pallón lehet bejutni, 2€ a belépő fejenként, amiért cserébe választhattunk egy-egy italt.

Mire ideértünk, a nap is kisütött, ezért úsztunk egyet a kristálytiszta vízben. Az uram pedig összebratyizott egy ghánai palival, aki karkötőket árult. Végül meg is lepte magát egy szép darabbal. (Szegénykém, minden évben vesz egy ilyen 2€-s szart, aztán persze nyaralás után egy héttel leázik, szétfoszlik, elszakad, ő meg búslakodik, hogy már megint nem jött össze.)

parti_bar.jpg

Miután kipihentük a semmittevést, elindultunk az egyik úton, hogy lesz, ami lesz, majdcsak kilyukadunk valahol. Addig mentünk, míg egy négyfelé ágazó kereszteződéshez nem jutottunk. Ott ki volt írva, hogy balra 250 m-re van egy olívasajtoló üzem és múzeum, ami ingyen látogatható.

Be is gurultunk az udvarra, mire lekászálódtunk a „nagy” és „kényelmes” motorról, már kint is volt egy pasas, hogy egy pillanatot várjunk és jön is. Tényleg nem kellett neki több egy pillanatnál, megkérdezte, hogy beszélünk-e angolul és már indította is a tárlatvezetést.

Baromi érdekes volt, egy csomó régi eszköznek elmesélte a történetét, hogy mit mikor, mire és hogyan használtak. Az udvaron ki van állítva egy kivágott olívafa, kb. 1000 éves. Itt mondta el, hogy több mint 2 millió fa van a szigeten, 300 gazdaság és ez az egy üzem. Illetve van egy kisebb is, de oda kevesen járnak.

Mivel az egész szigeten ugyanolyan minőségű bogyó terem, mindenkiét összeöntik a végén a (ha jól emlékszem) 7 db 25 tonnás tartály egyikébe. Pénzt ezért a gazdák nem adnak, viszont az olaj egy része az üzemben marad. Ezt árulják különféle kiszerelésben a bemutató végén.

Természetesen kóstoló is van, a választék: narancsos, citromos, natúr és fokhagymás extra szűz olívaolaj. Mi citromosat és fokhagymásat vettünk, de ha valaki arra jár, ezúton kérem, hogy hozzon nekünk még! Elmondhatatlanul finom, tökmagos pogácsával tunkoljuk. Vettünk még natúr olívaszappant is, csodát művel a bőrömmel. Az üzem neve Aristeon és Lithakia faluban található.

Kóvályogtunk még kicsit az ültetvények között, aztán bementünk Zakynthosba. megnéztük a „belvárost”. Nagyon szép, kicsit koszos, azonnal otthon éreztem magam benne.

Elsodródtunk a turistákkal teli utcákból, de nem bántuk meg, legalább láthattunk egy darabka „igazi” Görögországot: egy bank és egy templom közötti sikátorba leellett, síró kutyababákat, olajos, szűk műhelyeket, helyi divatáru boltokat; és bár nem ez a legszebb oldala a szigetnek, mégis élhetőnek, szerethetőnek láttam.

Végül visszatértünk a pezsgő, élettel teli terekre, vettem egy cicás táskát és ettünk kardhalsteaket meg pizzát. egy harapós öreg pincér szolgált ki bennünket, a végén mondtam neki, hogy „efcharistó”, mire meglepetten visszakérdezett, hogy beszélek görögül?! Mondtam neki, hogy csak ezt az egy szót. Kíváncsi lennék, miket moroghatott, amíg ott voltunk... :)

Délután megkerestük azt a partot, amit még az első nap ajánlottak az apartmanban. Sok teknős fészkel arra, és bár nem gondoltuk, hogy nappal, az emberekkel teli strandon lesz szerencsénk egyet is látni, azért nekivágtunk a hegynek.

Elhagyatott, úttalan utakon mentünk keresztül, de végül egyben odaértünk Dafni beachre, ahol szikrázó napsütés és homokos part fogadott minket. Innen visszafelé kellett lepattanni a motorról.

Én itt is úgy röhögtem, hogy alig bírtam menni. de mit vártunk a kis robogónktól, mikor egy család is csak úgy tudott elindulni, hogy anyu és a gyerekek kiszálltak, apu meg felment az üres kocsival egy viszonylag vízszintes részre. ott aztán bevárta a pereputtyot és együtt elporoszkáltak a naplementébe.

vege.jpg

A tank még félig volt, pazarlás nincs! ezért visszarobogtunk Zakynthosba, ahol nagyszerű programot találtunk: egyik utcán fel, másikon le. Belekeveredtünk egy temetési menetbe, egyirányú utcába hajtottunk be szemből, kocsik között szlalomoztunk, magyarul éreztük és rögtön át is vettük a mediterrán stílust.

Másnap reggelig gurigázhattunk volna föl-le, hogy elfogyjon az üzemanyag, úgyhogy végül csak elindultunk vissza a kölcsönzőbe. onnan elfurikáztak minket az apartmanba és nyugovóra tértünk.

Utolsó nap

Összepakoltunk és levittük a cuccot a medence mellé. Átsétáltunk még Porto Kamíniára egy búcsúebédre, ahol a főpincér néni úgy köszönt el tőlünk mint régi ismerősöktől, majd felszálltunk a transzferbuszra és irány a reptér! Becsekkolásnál még tettünk egy utolsó kísérletet arra, hogy göröggé váljunk, megkérdeztük, van-e a szigeten reklámstúdió vagy bármi, ahol lehet vágni, de nem tudták, a bizonytalanra meg nem maradtunk. :D

Ez volt életünk eddigi legjobb nyaralása.”

További fotókat itt nézegethettek, ne hagyjátok ki!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: nyaralás Görögország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr77670580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amíg mi a nyaralásra-, a betörők lakásunk kifosztására készülnek! 2015.08.02. 14:21:46

Hamarosan indul a nyaralási időszak - és  eközben hajlamosak vagyunk megfeledkezni üresen maradt házunk védelméről. Miközben az utazás és szállás foglalás ügyeit intézzük, a betörők is szorgalmasan készülnek   a "szezonra". Mielőtt útra kelünk,  érdem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.08.01. 08:38:53

Le a kalappal a fotók (és a fotós) előtt! :-)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.01. 08:39:18

Egy ortodox vallású angol ismerősöm elment nyaralni Görögországba, Vasárnap ment a misére. Ott egy bácsika elállta előle az utat: turisták nem mehetnek be a templomba istentisztelet alatt, várja meg a végét, jöjjön aztán megnézni a templomot, akkor szívesen lesz látva. Angol emberke mondja: ő nem turista, hanem hívő, s direkt a misére jött. Görög bácsi visszakérdez: maga tehát görög származású? Angol: nem, színangol vagyok. Görög: az nem lehetséges, magának, mint angolnak az anglikán egyházhoz kell tartoznia! Ekkor az angol elmagyarázta lassan (mert a görög nem értett azért túl jól angolul) és egyszerű szavakkal, hogy az ortodoxia nem görög egyház, hanem univerzális egyház, melyet Jézus alapított minden népnek. Görög bácsi elgondolkodott, már nem mondta az angolnak, hogy ne menjen misére, de láthatóan továbbra is nagyon nem értette a helyzetet: angol ember miért megy görög templomba.

Golf2 2015.08.01. 08:39:27

Jó képek,jó hely.

Cinkapanka 2015.08.01. 08:44:26

De jo volt ez igy koran reggel munka elott. :)

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.08.01. 08:46:51

Jó képek, jó történet. Még nézegettem volna, de nem mesekönyv. :)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.08.01. 09:20:31

szuper beszámoló, nagyon szép helyek és nagyon szép képek!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 10:13:06

Puhacicának többet kéne írni az a helyzet. Van az írásában valami olyan fiatalos könnyedség ami utánozhatatlan. Név nélkül is bármikor felismerném az ő művét.

Ehhez csak hozzátesz amit a fényképezőgéppel művel. Az első képet mindjárt el is mentettem a gyűjteményembe mert az a tenger ott olyan mint egy festmény. A szín a mozgás dinamikája hihetetlenül jól el lett kapva. Külön kedvenceim az öreg patinás tárgyak közelképei. ahogy küzdenek az idővel és elmúlás előtt még megmutatják igazi valójukat. Egy rozsdás vaskampóban, egy mállott festékű ablakpárkányban benne van az amit az öregekben tisztelünk.
Nekem mindig egy arab közmondás jut eszembe ami úgy szól hogy "Az ember fél az időtől, de az idő fél a piramisoktól".
Ebben benne van hogy a tulajdonképpen jelentéktelen kort megérő ember is tud olyat alkotni ami sokszáz vagy akár sokezer emberöltőn keresztül is fennáll.
Szóval Puhacicának többet kellene írni.
Meg fényképezni.

Sanyi9 2015.08.01. 10:32:07

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: ezt a tortenetet en sem ertem. Miert akarna akarki is templomba menni?

**mimi** 2015.08.01. 10:37:33

de jó volt olvasni...na meg persze nézni a képeket! :)

©________ 2015.08.01. 11:54:23

@pappito: a kulonbseg europan kivulre megy? vagy hogy?

pappito · http://pappito.com 2015.08.01. 11:56:19

@Beth A.: gyanítom, hogy a különbség a statisztikák között van, de ez csak tipp

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.08.01. 12:08:04

@Beth A.: ennyire szar v hazudik a magyar statisztika. (Ja hát persze. ...csak lépünk és nem jelentkezünk ki)

2015.08.01. 12:53:40

Oh de jo kepek, ez most az a @puhacica, akinek mar tobbszor dicsertek a fotoit? Bocsanat, nem mindig vagyok kepben a nevekkel es raadasul nagyon sok cica van itt :D De valahogy azt sejtem, hogy ugyanarrol a szemelyrol van szo, mert elegge gyanusan jok ezek a kepek, es mar enis ertem, hogy miert szeretik a fotoit, nekem is nagyon tetszenek! Az iden nem hiszem, hogy el fogok jutni valami kulonleges nyaralasra, ugyhogy igy virtualisan kell, ez peldaul nagyon jo volt :) Most megyek akkor GeoGuessr-t jatszani, ma egesz nap egyedul leszek itthon... mar vasaroltam is, es meg ebedido sincs, nem lesz ez igy jo, es tudom, kit erdekel, irjak sajat blogot. :D

qkuc 2015.08.01. 13:07:19

"Nem nagyon hiszek az asztromindenfélében, de lehet abban valami, hogy a Víz jegyűek olyan furcsa módon vonzódnak a tengerekhez, tavakhoz, folyókhoz... "

A csillagjegyem nyilas (amatőrcsilalgászként nem hiszek a hóluszpókuszban), ehehz képest szitnén furcsa módon vonzódom a tengerekhez. Na jó, az íjászathoz is.

qkuc 2015.08.01. 13:08:46

Azt a lábárnyékos fotót 5 percig kellett néznem ... Először aszittem csak egy fél lábfej van rajta ....

:D

Muscari 2015.08.01. 13:15:06

Cica, köszönöm szépen a beszámolót, most már biztos, hogy én is el akarok menni Zakinthosra :-)

P.Elliot 2015.08.01. 13:17:56

Lebilincselo beszamolo! Mar regen olvastam hasonlot es meg elolvasgattam volna.
Meg irjal ha lehet.

P.Elliot 2015.08.01. 13:19:46

@qkuc: En halak vagyok, es en a folyok szerelmese vagyok....

Beco46 2015.08.01. 14:45:33

Evek ota olvasom a Hataratkelot, de ez az elso hozzaszolasom. Ahogy olvastam a tortenetet nem hittem el, mert nekem majdnem ugyanez a sztorim Gorogorszagrol. En is a legjobb baratnommel kezdtem Sartin es azota is Hellas a nagy szerelem, iden harmadszor voltam Zakynthoson, ami szerintem is a vilag egyik legszebb helye. Ez a balhe az euroval nem tesz jot Gorogorszagnak, de aki ismeri es szereti ezt a helyet az az allamcsod kozepen is menni fog - hala Istennek :)

Bredpitt Monika 2015.08.01. 16:15:26

Nagyon jo kepek. Meg nem olvastam vegig a sztorit,, mert leszakadt mindket ruhasszekrenyben a polc, ruhat pakolunk.

Nekem valahogy kimaradtak a mediterran orszagok, de mivel nem szeretem a meleget ezert nem is vagytam ide pedig gyonyoru.
Meg egy idoben az emberek elkezdtek azt mondogatni otthon, hogy a Balaton annyira draga, hogy inkabb elmennek Gorogorszagba, aztan kesobb Horvatorszagba (ahova nagyon el akarok jutni). Egyfajta Gorogorszag mania alakult ki , ezert sem vonzott.
HIdeg parti vagyok.

Ha mar csillagaszat. ki latta tegnap a holdat? Tudja valaki mi az a Blue moon? Hu, de jol nezett ki! Ugyan keknek akkor lattam cask, amikor felneztem az autom ablakabol, amiben van UV vedelem, Amikor meg lent volt akkor inkabb narancs szine volt es hatalmas volt, soha nem lattam ekkoranak a holdat. Amikor fent volt a magasban vakitott mint a Nap.
Csillagaszok, kerhetnek egy kis infot?

Puhacica, nekem a te palyazatos anyagod all az elso helyen (mellesleg). TE kis habtestu.

Bredpitt Monika 2015.08.01. 16:17:52

@mojyo: Szerintem Rekara gondolsz, o most eltunt egy kicsit.
Hol vagy Reka?

Ha beutod a keresobe a nevet fel fognak jonni a posztjai, nem tudom melyikben vannak a kepek? ERdemes megnezni, tenyleg nagyon jok. Udv.

Bredpitt Monika 2015.08.01. 16:21:42

Ja, es milyen jo az a labujjas kep!!!!!!!

Bredpitt Monika 2015.08.01. 16:25:28

Meg valami a Blue Moonhoz. Kimentunk az obolpartra es ott volt am az igazi moonshine a vizen. Ettol is meg lehet reszegulni, de ezutan be lehetett ulni az autoba.

puhacica 2015.08.01. 17:14:59

koszi mindenkinek! :)
orulok, hogy tetszenek a kepek. nehanyat kozuluk az uram lott.
tegnap beszeltem par szot egy profi fotossal, erdemes megnezni a weboldalat. ilyenek az igazan jo fotok. www.rolandwalterphotography.com/

@mojyo: en vagyok az egyetlen puhacica, a nevemet az eredetitol, a negylabutol kolcsonoztem. :)

@qkuc: mondjuk, jobban belegondolva, amit irtam, az nem zarja ki, hogy mas jegyuek ne vonzodhatnanak a vizhez. :D

@P.Elliot: iden Mallorcara es Barcelonaba megyunk, de csak osszel. majd irok arrol is. (ugy volt, hogy mi is Albaniat valasztjuk, de maskepp alakult. viszont ezuton is koszonom az onzetlen segitseget a "Jani csaladnak"!)

@Bredpitt Monika: :D nekem meg szinte minden mas kimaradt, kiveve a "mediterran orszagok". szeretem a meleget, a kabocak nyuzsgeset, az illatokat, izeket... azt hiszem, rossz helyen dobott le a golya. :)

pasztasuta 2015.08.01. 17:25:42

@puhacica: minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. :)

2015.08.01. 17:36:29

@qkuc: az enyem kos, de nem vonzodom a baranyokhoz :D

nyuszigonosz 2015.08.01. 17:39:21

Jó volt olvasni, meg tetszenek a képek.

qkuc 2015.08.01. 18:11:12

@Mrs Rumcajsz CA: A nap kommentje díj a tiéd! :D

Még szerencse, hogy nem, :D.

puhacica 2015.08.01. 18:13:52

@pasztasuta: enyem a megtiszteltetes, Donna Pasztasuta! :)

kék madár 2015.08.01. 18:27:40

en iker vagyok es magamhoz vonzodom

kék madár 2015.08.01. 18:35:03

Aradoznek a kepekrol, de minek ismetelgessem magam. Ritkan erzem, hogy elmeny/öröm valakinek a kepeit nezni, ha tehetnem bebefizetnem puhacicat par utra csak hogy utana nezegethessem a kepeit. (Persze nem mutatnam meg senkinek)

kék madár 2015.08.01. 18:42:26

@puhacica: ez a rolandwaters valami vicc? Melyik kepetol kene wowingilni?

qkuc 2015.08.01. 18:44:50

@Bredpitt Monika:

Nekem nincs kedvem begépelni, ha már más megtette, :D.

Vörös hold:
www.szeretlekmagyarorszag.hu/megint-voros-a-hold/

Blue moon (a kifejezés nem igazán a színére utal, bár nagyon ritka léköri viszonyok között lehet kékes is, de ebben az esetben arra utal, hogy idén nem 12. hanem 13 holdtölte lesz (egy hónapon belül 2 volt most)):
en.wikipedia.org/wiki/Blue_moon

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 18:52:39

Megint hanyatlottunk egy kicsit ebben a mocskos halódó kapitalizmusban.:))))))))))))))))))))))))))))))

kepkezelo.com/images/zxasd36wvvx4s5tsem.jpg

Rohadt egy világ ez na...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kék madár 2015.08.01. 19:17:46

@diggerdriver: @puhacica: diggert egy kep resizingolo tanfolyamra berantanad? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 20:18:14

@kék madár:
Mi van Kiscserkész? Nem látod hogy ennek a képnek művészi vénája van? A faszénen sült hús illata szinte átjön a képernyőn.
A saláta akkor sem frissebb ha kimegyek a legelőre és lelegelem. Evés közben szinte hallottam a báránybégetést. A színek tónusa, a kompozíció aranymetszést semmibe vevő kusza kavalkádja a fényképezés alternatív jövőjét vetíti előre. A mondanivaló szinte sugározza a kispolgár elégedettségét. Érződik rajta az egész heti munka fáradsága és a munka utáni kikapcsolódás felszabadultsága.
Te mint a rothadó nyugat béklyóba kötött értelmiségének képviselője képtelen vagy meglátni a képből sugárzó üzenetet.
A hanyatló nyugat utolsó rándulása ez. Az idegek mozgása. Az utolsó rúgása az értékét vesztett kapitalizmusnak. Nem látod hogy ez a kép az Utolsó Vacsora modern kori megfelelője? Nem látod a fókuszpont fehéregyensúlyának pixelkavalkádját? A drámai csúcspont eme ételköltemény várható sorsára van kihegyezve.
Mit látsz a képen ember? Ez a kép egy szinfónia. A szférák zenéjét hallod mikor rápillantasz. Mikor kézbe vettem az evőeszközt úgy éreztem mint mikor a nehézlovasság támadásba lendül.
Szuróóóóóóóónyt pardon villááááááááát szegezz
Támadááááááááááááááááááááááááááááááááás.

kék madár 2015.08.01. 20:22:23

@diggerdriver: Sir, semmi bajom a keppel, a kep maga lenyugozo, a villammal mar karcosra szurkaltam a monitoromat. De a méret...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 20:33:01

@kék madár:
Mi a baj a mérettel jóbarát? Volt ott egy bárnygerinc szelet, egy csirkeszárny egy darab csirkemell, nyárson sült darált bárány valamint kebab. Olívaolajba fogatott salátakazal.
Előétel és az étkezés után ajándék baklava. A kép baloldalán nem látszik de török EFES sör található.
Szóval mi a baj a mérettel?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.08.01. 20:47:55

@kék madár: Azert van ilyen nagyszaja a nagyfejunek,mert ma volt benefit kifizetes es ilyenkor habzsi-dözsi van:)))
Csak vicc volt.

kék madár 2015.08.01. 21:00:56

@diggerdriver: 3MB (4mp-ig tart amig atjon az Oceanon, 4 orokkevalosagnak tuno masodperc!!!!). 4160x3120 pixel. az en monotorim feleennnyise. Csak ugy nyuzsognek rajta a pixelek mint a hangyak, a fejem faj tole : ) Annyira ideges lettem, hogy kihult a kavem, es a fogkefem elfelejtettem visszarakni a helyere: mindenbe beleakadok es mar a szajpadlasom is faj.

kék madár 2015.08.01. 21:06:36

@Zoole[uk]: viccnek kicsit durva, nem viccelodtik ti mar tul sokkat???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 21:18:43

@kék madár:
Haggyadmá, Zolika tirpákiából származik ahol megverték a kamionost mert azt hitték őket csúfolja a TIR táblával:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kék madár 2015.08.01. 21:21:56

@diggerdriver: ezt megertem, amikor katona voltam en is sokat hallottam a tirpakozast, majdnem annyit mint a zsomogyozast :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 21:27:09

@kék madár:
Te figyu ott az usákoknál még betárcsázós internet van? A monitort miből barkácsoltad Color Starból? A mobilszámod is 60-al kezdődik?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2015.08.01. 21:29:27

@kék madár: Igazad van,le is irtakozok inkabb

puhacica 2015.08.01. 21:35:14

@kék madár: hat, nem bannam, ha kicsit osszekapnad magad es befizetnel ide-oda. Romat most megneznem, az talan nem is kerulne olyan sokba. ;)

@Beco46: de joooo! :) Sartira mindig jo visszagondolni. Zakynthos most nalunk egy idore parkolopalyara kerult, mert ugye annyi latnivalo van meg a vilagon... de a sziget nyugati fele teljesen kimaradt, szoval van meg miert visszaterni. :)

puhacica 2015.08.01. 21:37:20

@kék madár: dehat tudja, hogy kell kepet atmeretezni! igaz, @diggerdriver: ? :D

puhacica 2015.08.01. 21:37:58

@kék madár: ize. mondjuk majdnem mindegyiktol? :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 21:42:54

@puhacica:
Persze hogy tudom. Csak nem akarom. Mert gonosz vagyok.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.08.01. 21:43:33

@**mimi**:
Kicsi de játékos...
:)))))))))))))))))))))))))))))

kék madár 2015.08.01. 21:44:01

@diggerdriver: igen, az volt, azon meg siman le tudtam tolteni a rajongoid listajat :)

kék madár 2015.08.01. 21:45:21

@puhacica: ezek szerint te fenykepezni tudsz, nekem viszont jo az izlesem : )

wuaaa 2015.08.01. 22:05:23

@puhacica: "..dehat tudja, hogy kell kepet atmeretezni! igaz.."

Persze, közelebb hajol, vagy hátrébb löki magát a székkel a képernyőtől... :D

puhacica 2015.08.01. 23:15:21

@diggerdriver: ja, a fogonosz. :D

@kék madár: izlesrol felesleges vitatkozni. :)

@wuaaa [nor]: optikai zoom :D

ja, amugy meg lettem dicserve a facebookon is. :D

montroyal ( CAN qc) 2015.08.02. 03:15:40

off de ezek is jo fotok ...

www.szeretlekmagyarorszag.hu/16-tokeletesen-idozitett-kep-amit-ketszer-kell-megnezned/

jo a post tetszik a kepek is .. valami a cimben nem kerek .. eddig .. de biztos fiatalok es meg lesz sok legjobb nyaralasuk ..

2015.08.02. 09:52:54

Óóóó... Zakynthos sziegete... Egyik álmom, egyszer oda eljutni, és úszkálni abban a gyönyörű türkiz vízben!
Sajnos van egy komoly bug a dologban: nem tudom magam jól érezni ott, ahol sok az ember :-(

puhacica 2015.08.02. 10:05:11

@jova68: valamit valamiert. :)

@montroyal ( CAN qc): igen, az utolso mondatban benne is van, hogy eddigi legjobb.

Ladislav 2015.08.02. 21:01:26

Szépek a képek és jó volt a cikk is!

adg 2015.08.03. 09:29:33

@puhacica: jo volt, jo kepek, jo tortenet, tetszett volna, de nem volt gomb most sem.

Amugy meg mi a fene van itt? Ket napra kiteszem a labam meg ezni a bloody blue moon-t kint a bushban, aztan lehal az egesz hataratkelo?? Itt ennyi komment, a kovetkezon 35, a main 7.
Mindenki megtudta az igazsagot a hataratkelorol, es elsunnyogott mashova? De mar az igazsagot sem latom, eltunt a blog. Furcsa. Nagyon furcsa.

@qkuc: pont most ismerkedtem meg ezzel a blue moon dologgal. Epp kimentunk a hetvegere satrazni kicsit a bozotba (van egy melegvizu folyo nem messze), es elso ejjel volt ez a telihold. Raadasul eleg kozel is volt, mert szep nagy volt, es tok vilagos volt tole. Masnap reggel ahogy a meleg folyoban probaltam felmelegiteni magam, ott tartott eloadast egy urge a jelensegrol. Sose hallottam korabban errol.
Erdekes, hogy masnap egesz keson kelt a hold, addig marha sotet volt, mert itt nincs villany, csak a tabortuzek fenye, meg par elemes vacak, igy valami rettento mennyisegu csillag volt az egen.

Szoval koszi a linket, epp meg akartam keresni.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása