oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 26. 06:48,  Multikulti görbe tükörben 56 komment

2015. július 26. 06:48 Határátkelő

Multikulti görbe tükörben

Néha nem árt az, ha kellő távolságtartással (és némi humorérzékkel) tudjuk kezelni önmagunkat és a körülöttünk élőket. Én ezt éreztem ki az eheti blogajánló első darabjából, amely kicsit a multikultit piszkálgatja meg. Aztán megnézzük, milyen lehet nyolc év alatt négy olyan különböző országba és kultúrába beilleszkedni, mint az Egyesült Államok, Kína, Szenegál és Bosznia, végül egy örömteli hírrel zárunk, hiszen egy régi kedves blog újraéledt, mivel szerzője ismét Kína felé veszi az irányt.

multikulturalizmus_flickr_com_ray_from_la.jpg(fotó: flickr.com / Ray_from_LA)

Kezdjük hát a München dosszié írásával, amely (érzésem szerint) kicsit viccesen, görbe tükörrel tekint egy nyugati nagyváros sokféle és fajta lakóira, nem kímélve persze önmagát sem.

„Rengeteg féle-fajta ember él Münchenben a világ minden tájáról, a munkahelyemen is legalább 30 országból vannak kollégák (persze jó részükkel nem találkoztam még, de a hivatalos infó ez). Ebből kifolyólag sok fél kultúra, viselkedés és neveltetés vetemedik egymásnak nap mint nap.

A sok kultúra keveredése előbb utóbb egy homogén állapotot kell eredményezzen - nevezzük ezt húsleves törvénynek. De amíg az ízek nem érnek össze, addig mindig lesz olyan, hogy nyers marad a répa, rágós a hús, keserű a karalábé – édesanyám most biztosan mosolyog. Az ilyen kirívó dolgok szoktak a kisebb-nagyobb bosszúságok forrásai lenni.

FIGYELEM! A lista általánosít és előfordulhat, hogy politikailag inkorrekt. (…) Csak olyanokat írok, amiket legalább 3 különböző esetben sikerült megtapasztalnom.

- A kínai turistacsoport tülekszik, lökdös, harcol a helyért a vonaton, a mozgólépcsőn, mindenhol, mintha csak a pekingi csúcsforgalomban szeretne az ingázó-vonatra felszállni. Emellett bunkó és udvariatlan is.

- Az afrikai dialektussal beszélő emberek (…) többnyire zavaró hangerővel folytatnak legalább háromnegyed órás telefonbeszélgetést az S-Bahnon pont, amikor nyugiban szeretnék hazajutni a munkából egy fárasztó nap végén.

- A perzsa-arab vonulatbeliek a bazáros sztereotípiákhoz híven nem zavartatják magukat, ha köztük és a beszélgető partnerük között még van pár ember.

- A kelet-európaiak szemetelnek, köpködnek, és tiltott helyen dohányoznak, mintha csak otthon lennének.

- A németek, ha náthásak, akkor a legvégső pillanatig szipognak. Majd amikor már elveszteni látszanak a háborút a váladék miriggyel szemben, csak akkor veszik elő a papírzsebkendőt.

- Az arabeus és hindus népek nem fürödnek kellő gyakorisággal. És az izzadásgátlót sem szeretik használni.

- A magyarok kárognak. Én meg aztán főleg, hahaha!”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Négy ország négy beilleszkedés

Igencsak tanulságos a mai második ajánló, mely tulajdonképpen egy, a Nők külföldön oldalon megjelent interjú kivonatolt változata. Az interjúalany Trembácz Éva, aki az elmúlt nyolc évben élt az Egyesült Államokban, Kínában, Szenegálban is, most pedig Szarajevóban. Tapasztalata tehát rengteg van beilleszkedésről, kultúrsokkról is, érdemes elolvasni, hogyan élte meg ezeket a váltásokat.

1_75.jpg

„Még Magyarországról pályáztam meg egy állást abban a washingtoni szállodában, ahol végül elhelyezkedtem, de arra a pozícióra túlkvalifikáltnak találtak. A kiköltözésemet követően láttam, hogy ugyanebben a hotelben van egy üresedés, és azt megpályáztam. (…)

Úgy láttam, hogy az otthoni közel nyolc éves szállodai tapasztalatom nagyon jó beugrót jelentett, illetve szerintem sokat nyomot a latban az, hogy – interjúkon – általában jól tudom magam eladni. Számomra pedig az volt segítség, hogy rengeteg HR-es oldalt átböngésztem, ahol tesztkérdésekkel készültem fel az egyébként nagyon intenzív interjúra. (…)

Pekingben nehezebb volt állást találni. (…) Eleinte önkéntesként dolgoztam, hiszen a saját tapasztalatomat, ismereteimet is alkalmazni akartam, illetve én is szerettem volna tanulni, kínaiakkal együtt dolgozni.

Állandóan böngésztem az angol nyelvű újságokat, és ott bukkantam rá egy olyan rendezvényre, ahol alapítványok mutatkoztak be. Elmentem, és a körülbelül 15 – környezetvédelmi és gyermekeket támogató – alapítvány közül háromnak elküldtem az önéletrajzomat. Ketten válaszoltak, és az egyik nagyon szimpatikus volt. Itt kezdtem el marketing és PR szakértőként dolgozni… (…)

Szenegálban a pekingi HR tapasztalatomra építve elkezdtem munkát keresni, feltérképezni a lehetőségeimet körülbelül fél évvel az érkezésünk előtt. Felvettem olyanokkal a kapcsolatot, akik már éltek ott, és volt egy belga hölgy, akit még Pekingből ismertem. Ezek nagyon jó forrást jelentettek ahhoz, hogy lássam, mi várhat rám. (…)

Washingtonban a lányom születése után otthon voltam vele, de hetente kétszer esténként magyart tanítottam amerikaiknak. Befejeztem az amerikai kultúrsokkról szóló könyvemet, és megírtam annak folytatását a kínai kulturális sokkot bemutatót is. (…)

Úgy érzem, hogy hiába élek és dolgozom amerikaiak között nyolc éve, az, hogy nekem nem angol az anyanyelvem a munka során igenis jelenthet hátrányt – én főleg vitahelyzetekben érzem ezt, amikor szerintem nekem nehezebb megvédenem, alátámasztanom az álláspontomat, mint egy olyan embernek, akinek ez az anyanyelve. (…)

Idővel rá kellett jönnöm, hogy az, ami az én olvasatomban eleinte visszalépésnek tűnt, egy másik ajtót nyitott meg, és új területet ismertem meg, új irányba terelt.”

A teljes interjú itt olvasható, érdemes rászánni egy kis időt!

Kína újratöltve

Végezetül egy jó hír, hiszen egyik nagy kedvencem volt a Veve Szecsuánban blog, amely egy ideig tetszhalott állapotba süllyedt, ám most újraindult, ami egyfelől olvasóként is öröm, másrészt azért is, mert szerzője ismét útnak indul Kínába (és még posztot is ígért róla…). Lássuk tehát!

kina_foto_szecsuan_blog_hu.jpg(fotó: szecsuan.blog.hu)

„Már hiányzott erősen Kína, s miután a privát életem is megfelelően alakult hozzá, szeptembertől ismételten Kínában fogok tanítani. A tartományszékhely Wuhanban, angol nevén a Hubei University of Economics nevű felsőoktatási intézményben erősítem majd a külföldi tanárok lelkes kis csapatát. Nagy intézményről beszélünk, óriási kampusszal, saját kórházzal, s mintegy 10 waiguorennel. (...)

Miután ezúttal a párom is elkísér, családi lakást kapunk, közel 100 m2-en, két fürdőszobával és egy akkora erkéllyel, amin focizni is lehetne. (...)

Wuhant nagyjából ismerem, a külföldi javak beszerezhetőek, a kényelmes élet garantált lehet. Bár egy gigantikus nagyváros, a kampusz a város szélén helyezkedik el, a legközelebbi metrómegállótól mintegy félórányi távolságra busszal, így relatíve élhető környezetben.

Sokat szigorodtak a munkavállalási feltételek, nem anyanyelvi országból egyre nehezebb állami intézményben munkát találni. Nekem még kapóra jön, hogy két év Kínában eltöltött tanítási tapasztalatom van, de már az ügynökségek jó része magától elhajtja az embert. Nyelvsulikba, ovikba persze továbbra is várnak mindenkit, de azokat meg én passzolom azonnal.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Németország Kína Egyesült Államok Bosznia Szenegál

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr447653876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2015.07.26. 06:57:56

Jó kis blogok, köszi!

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 08:31:52

A harmadik erdekesnek tünik, többször bele fogok lesni:-)

Az elsöhöz: a kinai turistacsoport ezen kivül meg csamcsog, böfög, beleveri a nagy taskajaval a fejemet a vajas zsemlembe es a büfeasztalos reggelihez hozza a sajat teajat.
A nemetek: hihi, ez igaz. En is addig szipogok mit vegkepp Nem kapok levegöt. Nem is tudom miert.
A magyarok: sajnos sokszor nem csak karognak.

DieNanny CH 2015.07.26. 08:35:40

@Der echte Weihnachtsmann:

És még a kínaiakhoz: MINDENT LEFÉNYKÉPEZNEK! :-D
A játszón voltam a gyerekekkel, mellette van egy kis hotel, ott volt egy busznyi csapat; odajöttek a játszóhoz, és vagy 10 percen keresztül fotóztak!

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 08:39:20

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: lehet, hogy kinaban mar celeb vagy?:-)))))
Hozzatok is nennen? Azt hittem csak minket akarnak tönkretenni idegileg.

csőcsere 2015.07.26. 08:40:27

Szuper válogatás, különösen az első kettő. A szipogás valamiféle északi népek sajátossága lehet, olaszokat mé nem hallottam szipogni, de szipognak a skandinávok, az angolok is. Lehet, hogy azért, mert főleg hidegben, télen, nem túl praktikus zsebkendőzni, egyszerűbb szipogni. Az afrikaiak hosszas telefonálásán felröhögtem, mert tényleg így van! :-)

Golf2 2015.07.26. 08:42:20

Hogy kik vannak,orrszívás megfigyelő.

Din Serpahis 2015.07.26. 08:42:33

A kínai turistáktól nekem is herótom van. Gyakorlatilag nincs olyan népszerű célpont Svájcban, ahova el lehetne menni nyugodtan nézelődni, kirándulni, mert mindenhol ott vannak, sokan, tülekednek, ordibálnak, fejbevágnak a fotóállvánnyal (ez konkrétan megtörtént velem). Szörnyű.

2015.07.26. 08:42:55

Most úgy elmennék világgá én is.
Lehet be kéne állnom a menekültek közé .:)

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.26. 08:43:04

Tisztázni kellene mit értünk beilleszkedés alatt.

A legtöbb kitántorgó sosem illeszkedik be sehol, a szó szoros értelmében.

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 08:55:27

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: meg hanyszor kell ezt tisztazni?
A celorszag nyelvenek elsajatitasa, kulturajanak es szokasainak felvetele es ezeknek NEM feltetele a sajatnak az elhagyasa. Amennyiben persze az nem zavarja, irritalja az öslakosokat.

Egyebkent en ugy veszem eszre egyre többeknek sikerül ez.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.26. 09:14:12

@Der echte Weihnachtsmann:

Magyarul: külföldiként jövedelem találása az adott országban,

Tehát egy budapesti külföldi diplomata is beilleszkedett ezek szerint,

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 09:20:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem tudlak követni. De ezt tudjuk be az en alulmüveltsegemnek.
Ha kifejtened egy icipicit bövebben. Ezer köszönet.

DieNanny CH 2015.07.26. 09:52:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

@mikulás ezt írta: "A celorszag nyelvenek elsajatitasa, kulturajanak es szokasainak felvetele es ezeknek NEM feltetele a sajatnak az elhagyasa. Amennyiben persze az nem zavarja, irritalja az öslakosokat."

Amiből te ezt szűrted le: "külföldiként jövedelem találása az adott országban,
Tehát egy budapesti külföldi diplomata is beilleszkedett ezek szerint,"

Fura következtetéseket vonsz le, hallod-e!
Hány bp-i külföldi diplomata tanult meg magyarul, és vett fel magyar kultúrát és szokásokat?
Ha meg van ilyen, akkor igen, ő beilleszkedett.
De nem mindenki, aki jövedelmet talált, illeszkedett be.

És a beilleszkedés mindenki saját mércéje szerinti. Én pl nagyon jól érzem magam itt, de a nyelvet (svícerdüccs) nem tudom, a kultúrát, szokásokat, nem sajátítottam el. Ettől függetlenül nem lógok ki!

adg 2015.07.26. 10:11:25

En nem fogok beilleszkedni soha. A sajat mercem szerint legalabbis nem. Egyre kevesbe leszek talan nem idevalosi, de sose leszek pont olyan, mint a helyiek. Mar hogyha ezt jelenti a beilleszkedes, mittudomen. Ettol fuggetlenul megvagyok, elfogadom, stb. Nekem eleg, tudok ezzel egyutt elni.

A gyerekekim mar most be vannak illeszkedeve, legalabbis a nagyok biztos. Ok most otthon lennenek furcsak.
Ha igy marad minden a jovoben is, akkor az unokam ausztral lesz, ha fejreallok akkor is. Tudni fog a gyokereirol, de ha csak nem lesz mindket szuloje magyar, nem hiszem, hogy nagyon annak fogja gondolni magat.

Na mindegy, majd meglatjuk. Meg itt kicsit egyszerubb ez, mert szerintem az "ausztral" a "magyarral" ellentetben inkabb gyüjtöfogalom.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.26. 10:29:55

@Der echte Weihnachtsmann:

A letelepedett külföldit nem igazán lehet beilleszkedett embernek nevezni.

Ő ma itt van, holnap ott, ideiglenes lény. Idegen nyelven karattyol, a családjában nem a helyi nyelven beszélnek, furcsa szokásokat tartanak, szokatlan ételeket esznek. A helyiek is így néznek rá. Ő egy ideiglenesen helyben tartózkodó idegen.

Talán majd a gyereke lesz beilleszkedett.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.26. 10:30:00

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Ha csak jól érzem magamat x országban, akkor én egy szimpla turista vagyok, akiknek tetszik x ország.

Muscari 2015.07.26. 11:16:56

Más a kínai túrista és más, aki itt él. Amit el lehet mondani róluk, meg más K-ázsiaiakról, hogy sokkal zárkózottabbak. Ebben is vannak azonban kivételek, az én volt főnököm koreai, már több, mint tíz éve itt él és a többiekhez képest nagyon nyitott, családi dolgokról is lehet vele pl beszélgetni, ami nagy szó.
Ismerek egy másik koreait már fel éve és az ég világon semmit nem tudok róla, pedig nap mint nap együtt dolgozunk. Ha kérdezek valami személyeset, hogy mondjuk van e családja, egyszerűen nem válaszol!

Azzal viszont nem értek egyet, hogy az indiaiak ne fürödnének. A nőknek ráadásul nagyon szép a hajuk, mindig csillog.

adg 2015.07.26. 13:16:12

A teveben eppen "Dick and Dee Dee" enekel. :) Hat tudnak egyesek nevet valasztani maguknak. :DD

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 13:24:54

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

" A letelepedett külföldit nem igazán lehet beilleszkedett embernek nevezni."
Miert nem? Ha egyszer felvette az eletstilust.
Rolunk sem mondja meg itt senki, hogy nem idevalosiak vagyunk.
(Amig meg nem szolal a felesegem, akkor mar lehet tudni).

" Ő ma itt van, holnap ott, ideiglenes lény. Idegen nyelven karattyol, a családjában nem a helyi nyelven beszélnek, furcsa szokásokat tartanak, szokatlan ételeket esznek."
Ha valaki letette a voksat es ugy döntött ott fog elni, ez nem helytallo.
Mi az, hogy ma itt van holnap ott?
Pl. itt van Nanny, (akiröl most mar tudjuk, hogy turista es irigylem erte, hogy több eve tud turistaskodni swiss-ben) ö is egy helyben van sok eve. Nem ugral ide-oda. Na es meg vagyunk itt egy paran igy.
Csak azert mert neha bogracsban föz valamit, (a helyiek legnagyobb örömere) meg nem lesz furcsa "leny".
Egyebkent kezd elterjedni itt is a bogracs. (Aztan hogy mit föznek benne, az mar mad kerdes.

" Talán majd a gyereke lesz beilleszkedett."
A talan helyett a vegkepp szot hasznalva, teljesen egyet ertek.

P.Elliot 2015.07.26. 14:14:58

@Muscari: Nem mindig a hajmosasol csillog, van egy haj olajuk amit szeretnek, szep sima lesz tole, jobban be lehet fonni.
De az biztos hogy tisztak, furodnek, desodort hasznalnak.

Bicepsz Elek77 2015.07.26. 14:43:10

Az elsohoz: akkor ott pofatlan deli bepek(olsz, spanyol stb.)nem nagyon vannak?

qkuc 2015.07.26. 16:58:29

@Diorella Queen: Trollhoz van szerencsénk?

qkuc 2015.07.26. 17:01:42

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ma megint a próféta megmondóembercsakéntudomaztánafrankót pólód vetted fel? Fölösleges volt.

kék madár 2015.07.26. 17:45:40

@qkuc: aki egyszer kitantorog az mar sehol se lesz otthon, mindenhol csak nyomorogni fog, uveges szemekkel mered a semmibe reggeltol estig, remego, turo rudira formalt marokkal.,Jol sikerult kitantorgas nincs, mindegyik egy nyomorusagos kudarc, remenytelen visszavagyodas az oshazaba, ahol meg kikozositek az embert a hutlensege es hitetlensege(=liberalizmusa) miatt.

qkuc 2015.07.26. 17:48:08

@kék madár: Na tessék, :D. Ilyenkor menne el az életkedvem is, ha érdekelne Max személyes világnézete és véleménye, :D.

Mi a helyzet felétek bluebird?

Muscari 2015.07.26. 17:53:35

@qkuc: nem troll, csak nem nagyon jár ide. Van egy blogja a blog.hu-n, ez idegbaj.blog.hu/
Belefutottam már párszor, szerintem oké a csaj.

BTW mikor költözöl?

kék madár 2015.07.26. 17:59:30

@qkuc: semmi jo sajnos, kesergunk, probalunk beillleszkedni, de most tudtam meg, hogy soha de soha nem fog sikerullni :)

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 18:00:23

@kék madár: azt a qrva! Most vilagosodtam meg. Milyen egy szr mocsok, kilatastalan helyzetbe hoztam a csaladom. Nem akarok tovabb elni.
Van elöttem harom üveg scotch es egy fel rekesz sör. Ezt ha egy Oran belül elfogyasztom veget vethetek a kinnak?
A grillt mar be SE gyujtom, minek?!
Vagy van itt köztünk egy pszichomokus, aki tud jobb halalnemet.
:-)))))

kék madár 2015.07.26. 18:01:09

@qkuc: en is ezt akartam kerdezni mikor koltozol? (vegyuk eszre, hogy meg nem keso, meggondolhatod magad, es elkerulheted a kitantorgast)

kék madár 2015.07.26. 18:02:16

@Der echte Weihnachtsmann: a te helyzeted olyan remenytelen, hogy abba mar belehalni se erdemes, lassan es eszrevetlenul szunj meg!

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 18:14:49

@kék madár: " semmi jo sajnos, kesergunk, probalunk beillleszkedni, de most tudtam meg, hogy soha de soha nem fog sikerullni :)"
Mert turista vagy!! :-)))))

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 18:16:39

@kék madár: ne mar! Most kezdtük el gyartani az idei csokimikulasokat, legalabb ezt a szezont meg csinalhassam vegig, aztan igerem nem szolok többet egy szot sem:-)))

qkuc 2015.07.26. 18:17:49

@Muscari: Jól van, akkor nem zrikálom.

Aug 22-én megyek ki, 24-én elviekben már "dolgozom". Aztán hadd szóljon, kinéztem már pár pecót, de azért élőben is szeretném látni őket, mielőtt bármelyiket kiveszem.

De még lehet meggondolom magam, mert ugye hazátlan kivert ideiglenesen csövező kutya leszek, :D. Igaz, a barátaim egy része már bejelentkezett lakásberendezős vakációra hozzám, szóval egy darabig csak ki kell tartani, :D.

qkuc 2015.07.26. 18:18:53

@Der echte Weihnachtsmann: Gyújtsd csak be azt a grillt, kajával együtt érdemes távozni, :D.

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.26. 18:39:32

@qkuc: hogy milyen igazad van:-)))

Amit meg Muscari-nak irtal: ne menj el dolgozni, ugyis csak turista vagy:-))))

prolee 2015.07.26. 19:02:57

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Mért kellene bárhova is beilleszkedni? gy beszéltek erről, mintha alapkövetelmény lenne. Aki bejárja a világot, az épp azért teszi, mert azt élvezi, hogy folyamatosan új hatások érik. Amint megszokik, meg is unja és megy tovább.
Én is ilyen vagyok, csak és Magyarországon belül is utálok beágyazódni.

qkuc 2015.07.26. 19:20:20

@kék madár: Aug 22-én, elviekben, :D. A Muscarinak írt komment javarészét neked szántam, :D.

DieNanny CH 2015.07.26. 19:56:58

@prolee:

Számunkra dehogyis alapkövetelmény! Ez egyedül Max fixa ideája.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.26. 21:18:53

ha én Magyarországon is örök kívülálló vagyok, akkor mit csináljak magammal? ugye még lélegezhetek?

kínai turistacsoportok mondjanak le szerintem is. még a maláj-kínaiak is ugyanolyanok. többszázas hordákban olykor. nagyon hangosak.

kardio1 2015.07.26. 22:50:26

@qkuc: az Philo, aki ilyen attribútumokkal rendelkezik, nem Max :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.26. 23:09:26

Most ért véget a mini HA találkozó.
A nemzetgazdaságra nézve építő jellegű előremutató megbeszélés volt a felek kölcsönös igen intenzív röhögése közepette.
Bemutatom kacsagyűjteményem egyik legmegbecsültebb darabját akit Mirjamtól kaptam.

kepkezelo.com/images/b0g0v99q33uje3f9clg.jpg

2015.07.26. 23:53:42

@diggerdriver: Valoban nagyon jol sikerult talalkozo volt, en is koszonom az ajandekot, orulok hogy megismerhettelek benneteket es remelem hogy osszefutunk meg a jovoben.

kék madár 2015.07.27. 00:01:48

@diggerdriver: ez qkuc csak meg vannak keverve a betuk!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.27. 00:09:33

@kék madár:
Ebből fogok megmilliomosodni. Mert ugye melyik bélyeg az értékes? A tévnyomat. Milyen kacsám van? Tévnyomatos...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.27. 00:10:06

@kék madár: Nem láttad? Az előbb tettem fel:))))))))))))))))))))))))))))

kék madár 2015.07.27. 00:20:08

@qkuc: btw a hajoval nem is mondtam hulyeseget. Most tudtam meg, hogy hajohelyet berelni az otode egy lakasberletnek

kardio1 2015.07.27. 07:13:16

@prolee: én azért szeretnék itt beilleszkedni, és nem tervezem, hogy harmadik országba költözök.

SzZoole 2015.07.27. 07:15:58

@diggerdriver: talalkoztal a szép,szőke hajú,kékszemű arab hercegnővel @Mirjam2: -al es nekem nem is szóltál,hat eddig tart a barátság???:)))
Csak vicc volt

Jancsiszeg1980 2015.07.27. 19:01:29

@prolee: Szerintem nem feltétlenül a beilleszkedés hiányával van a gond, hanem a befogadó ország kultúrájának figyelmen kívül hagyása. Én is zokon venném, ha a bantu, miután idejött, rutinból a virágágyásomba szarna mert náluk ez a szokás...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása