oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. július 24. 06:44,  Mertünk és nyertünk 268 komment

2015. július 24. 06:44 Határátkelő

Mertünk és nyertünk

Krisztina és párja már elmúltak negyven évesek, amikor három gyerekkel nekivágtak Angliának a hosszú spórolással összegyűjtött tartalékukkal, mert (mint írja) otthon már semmijük sem volt. Felfújható matracokon kezdték, és az első időben nehéz volt felfogni, hogy nem nyaraláson vannak, ahonnan majd hazamennek. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett. (A képért köszönet.)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. 

tengerpart_krisztina_150724.jpg

„Közel három éve költöztünk át Angliába. Mindketten jóval negyven felett vagyunk, három lányunk van, akik akkor 16, 14 és 9 évesek voltak. Nem a fővárosba mentünk. Egy tengerparti üdülővárosba, az angol Riviérát céloztuk meg. Az útiköltséget és a legalább két hónapi lakbérre valót úgy kapargattuk össze egy év alatt.

Otthon már semmink sem volt, se ház, se autó, csak az elhatározás, hogy mennünk kell, minél előbb, amíg lehet. Eszünkbe sem jutott, hogy a gyerekek nélkül, a család nélkül induljunk el.

Mi itt akarunk élni, új életet akartunk, távol stressztől, a kilátástalanságtól, reményvesztettségtől és a Magyarországon fokozódó szélsőjobboldali hangulatból.

Úgy gondoltuk, hogy itt együtt csak jobb lehet. Ha másért nem, de azért hogy legalább a lányoknak a jövője tágabb és reménytelibb legyen, mint otthon. Legalább angolul perfekt megtanulnak, az már egy óriási esély az életükben, hogy bárhol a világon megértessék magukat.

Azon gondolkoztam, hogyan lehetne visszacsinálni

Néhány bőrönddel érkeztünk az ismerősünk segítségével bérelt pici és üres lakásba. Miután fáradtan végigmentünk gyalog a városon, hogy néhány felfújható matracot vegyünk, minden olyan szürreális rémálom volt számomra, és azon gondolkoztam, hogy lehetne visszacsinálni? Hogy mehetnénk vissza?

Egyszerűen hihetetlen volt, hogy ez a város lesz mostantól az otthonom. Ahogy a világűr végtelenségét sem tudjuk felfogni, én sem tudtam elképzelni azt, hogy innen nem megyünk haza, mint egy nyaralás után.

Persze a boltok már bezártak, a gyerekeknek volt egy nagy takaró, mi pedig a szőnyegpadlón a fejünket a bőröndön pihentetve ájultunk álomba az utazás fáradalmai után.

Boldogok voltunk, hogy dolgozhattunk

Másnap csodálatosan sütött a nap és a város is színes, nyüzsgő és szép volt, a tenger pedig fantasztikus! Néhány hét múlva már munkánk is volt, igaz még csak ideiglenes, de boldogok voltunk, hogy dolgozhattunk. Kétkezi munka, de élveztük, hogy lassan került bútor a szobákba, étkészlet a konyhába.

A lányokat felvették az iskolákba ahol szépen lassan mindegyik megállta a helyét. Büszkék lehettünk rájuk. Az angoluk kitűnő, nincs akcentusuk. Nekünk lett fix állásunk, autót vettünk, hogy bejárhassuk a csodálatos angol erdőket, mezőket, tengerpartokat, eldugott városokat. Nagyobb házba költöztünk, élvezzük a tenger közelségét és ÉLÜNK!

Amit otthon hagytunk

Magyarországon hagytuk a betegségeket, a stresszt, a hálapénzt, a gondokat, a félelmet, az engem hónapokig gyötrő szénanáthát és a párom korábbi stroke-ja miatt szedett gyógyszereket. Mert itt nincs szükség rá.

Hiányoznak a barátaink, főleg a lányoknak. A legnagyobb azért még visszalátogat hozzájuk. Hiányoznak az ismerős utcák, hiányzik a Balcsi, ahová szégyen, de már az utolsó időben nem volt pénzünk lemenni nyáron.

Igazság szerint sehova nem mentünk már néhány éve nyaralni. Itt viszont megtehettük a melós fizetésünkből, hogy ellátogassunk Párizsba.

Voltunk azóta otthon néhány sajnálatos esemény miatt. Jó volt picit körülnézni, persze semmi nem változott, sőt... Majd hazajöttünk ide, Angliába.”

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Nagy-Britannia Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr97650402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Géza 2015.07.24. 17:20:40

@wuaaa [nor]: Hagyd már... Ilyen ez a mai ifjúság... :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.24. 17:21:38

@Herr Géza:
Ö is szerkesztőbizottsági tag.
:)))))))))))

Herr Géza 2015.07.24. 17:22:56

@diggerdriver: Még gyüjtöm a bátorságot! :))

Herr Géza 2015.07.24. 17:24:30

@diggerdriver: Ja igen. A HÁ Kft. tagja. A hasznot meg kiviszi az országból..... Melyikböl is ? Mindegy, kiviszi. :))

LittleG (uk) 2015.07.24. 17:32:01

@diggerdriver: jah :) ha nem lennék nyúl, meg különben is rég elment. De most komolyan, mintha az a csóró gyerek egy vacak teher lenne.. na mindegy.

SZIZS 2015.07.24. 17:38:57

@tildy[UK]: Jó egészséget es sok sok örömteli pillanatot kivanok neked es a családodnak. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.24. 17:40:55

@Herr Géza:
Ha már...
Most kaptam a rendelést otthonról három boneless menüre mert anyósom ma jött a gyerekért. Énnagambak csak szerényen tizenhat hot csirkeszárny darabot szánok meg hogy ha már itt vagyok akkor egy tíz darabos bargain bucketet is veszek.
Sajnálhatod hogy nincsenek KFC részvényeid:))))))))))))))

SzZoole 2015.07.24. 17:48:30

@diggerdriver: főtt kukorica nincs rendelve?
Milyet szeret @SZIZS: jobban,a csovest vagy a szemest?;)))

Ludmilla a Beta 2015.07.24. 17:52:15

@tildy[UK]: Én is gratulálok a babához, meg a babának is, mert elég kemény lehet megszületni.
Amire viszont nem bírok rájönni, hogy vasárnap, vagy hétfőn született? Biztosan én vagyok a béna...

SzZoole 2015.07.24. 17:56:21

@diggerdriver: nézzél mar at oda at,mar megint a vered szívják,nekem is uj nevem van,tetovált kínai váza,micsoda egy kikupalt társaság.....

FutureFry 2015.07.24. 17:57:17

@adg:
Akcentus: Arany János egyszer angolul adott elő a Nagy Brittaniából érkezett vendégeknek. A beszéd után az egyik megjegyezte: “Milyen szép ez a magyar nyelv, sőt egy-két szó itt-ott még hasonlít is az angolra”.

Persze a fenti egy anekdota (esetleg “urban legend”), amiről nem találtam hiteles forrást. Viszont (nekem) nem tűnik alaptalannak, legalább is, ha azt nézzük, hogy Arany az angol “Sire”-t a magyar “sír”-ral vagy “Wales”-t (“Velsz”-t) a “lelsz”-el rímeltette.

Liping 2015.07.24. 17:58:35

Az angol nyelvtudásról jut eszembe, szorosan nem kapcsolódva a cikkhez, csak talán a magabiztossághoz.

Még annak idején Londonon keresztül repültünk valahova és a Londonba tartó gépen a felszálláskor a sztyuik kérdezik a vészkijáratok egyikénél ülő, cirka 20 év körüli magyar hölgyet: Do you speak English? Ugye, tudvalevőleg nem árt, ha baj esetén ki tudja majd nyitni a menekülőutat, amihez pedig, ha megérti a biztonsági bemutatót.

A kedves magyar hölgy aztán azonnal, hatalmas büszkeséggel a hangjában válaszolt is. Fonetikusan egy az egyben így: jessz, perfekt!

montroyal ( CAN qc) 2015.07.24. 18:27:07

én abbol tudom megitelni milyen az akcentusom, hogy akarmelyik nyelven szolalok meg mindjar atternek egy masik nyelvre ... gondoljak talan abba jobb vagyok .. ha az USA ban vagyok az angolomat hallva rogton spanyolra , itthon meg a franciamat hallva angolra ternek at akikkel beszelgetek ..

nagyon reg volt amikor zavart ez ( de nagyon) ... most altalaban tolem szeretnenek valamit( javitsam meg a kocsijukat) akkor beszeljenek ugy hogy ertsem vagy ertenek meg... es annyi ..

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.07.24. 18:52:03

@adg: "Tegnap egy skot koma eloadasat hallgattam. Eloszor azt hittem, nem is angolul beszel, de par mondat utan raallt a fulem, es vegul teljesen ertettem amit mond"

A skot angol kiejtes tenyleg nagyon erdekes. En egy skot eloadasait szoktam hallgatni a radioban, eloszor azt hittem, hogy a latin nyelvcsaladbol szarmazo anyanyelve van, mert szinte ugy porgette a r hangokat :) de most mar nekem is raallt a fulem, annal is inkabb mert mostanban egy tv sorozatot nezek, amiben szinten sok skot van. Ismeritek az Outlander-t? egyik kedvencem lett mostanaban ( en.wikipedia.org/wiki/Outlander_(TV_series)

©________ 2015.07.24. 18:52:52

@diggerdriver: igen, lattam eloetelnek a szteket.

©________ 2015.07.24. 18:57:55

@Herr Géza: nem lenne tisztesseges a tobbi ferfival szemben:-) okos,muvelt, intelligens, es meg sovany is....:-D

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.24. 18:59:59

@diggerdriver: ügyelj a vörös versejtjeid szamara! Legalabb ket marha steaket rendelj meg hozza:-))))) a csirke Nem egeszseges!

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.24. 19:00:59

@Zoole[uk]: ez jo:-)))) KI nevezett el intarzias vazanak?

DieNanny CH 2015.07.24. 19:05:50

@LittleG (uk):

Tudod, micsoda harc, rábeszélni egy gyereket, hogy szakadó esőben legalább a pulóvere kapucniját tegye a fejére, ha már sem esőkabátot, sem esernyőt nem hajlandó használni?
Szóval, más is lehet a háttérben... :-)

2015.07.24. 19:09:23

Szerintem a kovetkezo Hataratkelos palyazat temaja legyen az akcentus.

Ja es en is gratulalok @tildy kisfiahoz es sok boldogsagot kivanok nekik, micsoda baby-boom van ezen a blogon. :D

Herr Géza 2015.07.24. 19:10:16

@Beth A.: Na én is pont így vagyok vele... Adjunk már másnak is egy csepp esélyt. :))))))

Herr Géza 2015.07.24. 19:11:25

@Beth A.: Nem keversz te össze valakivel? Vagy találkoztunk már valahol? :)))))))

Der echte Weihnachtsmann 2015.07.24. 19:36:49

@Herr Géza: komolyan nincs lila fi.. ,gözöm sem.
Ill. masik, blogrol estleg el tudnam kepzelni,de Nem tudom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 19:47:30

@adg: A fekete lyuk az az, ahol Isten véletlenül nullával osztott...
Divide by zero error... :D
Pedig nem is vagyok pogromozó...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.24. 19:47:34

@Der echte Weihnachtsmann:
Tudod minden ami igazán jólesik az vagy egészségtelen vagy erkölcstelen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 19:51:14

Én meg ezt a kétkezi munkát nem értem...Mi az ami nem kétkezi munka?Az agysebész is az, a könyvelő is az, a karmester is az...Jó, persze, van egy pár valóban, pl a katonatiszt, aki b@szogatja, vezényel, üccsög a kopaszoknak (szájjal végzett munka); vagy a focista (lábbal végzett munka) esetleg az őrszem (szemmel végzett munka).
:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 20:00:39

@kardio1: Nagyon merev vagy, kicsit lazíts. 8) Én még a sarkvidéki svéd tengerpartot is Riviérának mondom...Nem pálmafa van a partján, hanem fenyőfa, meg májusig be van fagyva, hát istenem... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 20:08:38

@zombika: "Az egyetlen igazán szomorú ebben, hogy közben te vagy a "hazaáruló" meg a "kitántorgott" és később, amikor már megélsz, ne adj Isten még jól is megy, akkor az akinek "könnyű" a nyugati fizetésből."

+21548523

Hát ja.Ezt úgy be is lehetne keretezni, meg kirakni a falra, annyira sommás igazság.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.24. 20:15:25

@M. Péter: Meglehet, de limitaltak a lehetosegeink.
Idoben is, eroforrasban is.

Jovo het csutortokig BE KELL KOLTOZNUNK. Ertsd: keszen kell lennie a festesnek mindenhol, es le kell legyen rakva valami uj padlo. Nincs ra ido, raadasul csak a haloszoba fapadloja, ha szakemberrel rakatjuk le 1000 font alsohangon. Mig a carpet tilet parom le tudja rakni, es 250 fontbol megvan.

Plusz en, aki pl eddig mindig intezkedtem , most ugy erzem be vagyok zarva a lakasba. Egy hete be vagyok zarva, elobb a korhaz, mjad egy hetig a napot se lattam , most lakas, raadasul szakad kinn az eso. Nem vettunk babakocsit, mert hordozni szeretnenk, viszont csaszar eseten nem kene.....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 20:16:48

@tildy[UK]: Gratula.Csak ezért, mert kint születik, már elveszi egy brit állampolgárságát??Ennyire laza a dolog?A svédeknek eszük ágában sincs csak ezért áp-t adni, mert ott születik...
:-ooooo

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.24. 20:17:10

@Beth A.: En sem, a gyerek miatt fel szerintem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.24. 20:26:19

@geegee: 5 eve itt elunk, permanent residentek vagyunk, theat settled-ek, jar ra.
@Ludmilla a Beta: szombat 11 utan mentem fel a szuloszobara, de meg varni kellett az orvosra, ott voltam 24 orat, szoval juli 20-an, hetfon, hajnali 2.34-kor szuletett.

@Hobbiszakács: Nem tetszik a laminalt, es afapadlo is ugyanugy klikkes lerakasu .

2015.07.24. 20:31:05

Fapadlo rulez, a padloszonyeg undorito dolog, nem tudom ki talalhatta ki, valami ahhoz hasonlo satanivadek akik a szendvicset es a kertvarost is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.07.24. 20:53:01

@Beth A.: @mojyo:
Nagy rajongója vagyok a fának, a házam fagerendás fafödémes.
Szerintem a fapadló, mármint a hajópadló az valami természetes melegséget sugároz.
A parketta viszont az nekem a fa megerőszakolása.
A fa az még holtában is egy élő anyag. Mozog beszél változik él.
A parketta egy természetellenes egységbe kényszerített fa. A fa lényegétől van megfosztva. Be van zárva.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.07.24. 20:54:21

(ahol kúszó-mászó, mindent kiborító stb gyerek van, szerintem is öngyilkosság bármi szőnyeg.)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.24. 20:54:29

@mojyo: Szerintem is, de gyorsan kell valamit alkotnunk.

Bar ha a londoni Ha csapat besegit , en lennek a legboldogabb, ha fapadlonk lehetne ott :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.07.24. 20:59:12

@Dragonlady (Bp, Hun): @diggerdriver: @Beth A.: @mojyo:

Osztom a velemenyetek - a viking sincs total ellene, foleg , hogy most mondtatok az atkat - , megnezzuk mit tudunk jovo het csutortokig alkotni, de egyedul nem tudjuk lerakni, szoval akkor lerakatjuk szerintem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 21:04:25

@Hobbiszakács: Csak az a baj vele, hogy a konyhában is sok helyen ez van lerakva, és ráadásul rá van építve a beépített szekrény, bútor, konyhagép, meg minden...És esetleg onnan kéne fölszedni a régit...

2015.07.24. 21:06:13

@tildy[UK]: Hat ertem en, nem is neked mondtam, csak ugy kozolhetnekem volt :) A lenyeg, hogy jo legyen az az uj csaladi feszek, kesobb ugyis lehet rajta alakitani.

@diggerdriver: Az elso reszevel egyetertek, szerintem is a hajopadlo a legjobb, nalunk is az van, rendes deszkak, en is imadom! :D

A parkettaval szemben viszont nem viseltetek ilyen ellenerzessel, foleg, ha olyan cikk-cakk mintas mint a szocreal iskolak rajztermei, annak van egyfajta hangulata. :D Es inkabb a fa megeroszakolasa parkettaval, mint az emberiseg joizlesee padloszonyeggel! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 21:14:40

@FutureFry:
Edward king, british king,
there isn't rajta ing,
mégis king, british king...
:-)))
Állítólag ez is tőle van, már ha nem urban legend...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.24. 21:23:09

@tildy[UK]: Na de állampolgárok még nem, ugye?Márpedig itt az lenne a lényeg...A gyerek hamarabb állampolgár, mint a szüleje??? :-oo
Ez ráadásul nem valami államközi egyezmény szabályozza, pl, hogy eu-n belül a szülő áp-ságát kapja a gyerek, bárhol születik?Anglia hogy lett ebből kivétel?Télleg nem értem...

Ja, és waddafakk is a carpet tile?Ilyen öntapadós padlószőnyeg-kocka?Mer' azér' az nagyon menő lehet, főleg lerakni.Nem nagyon drága?

Ludmilla a Beta 2015.07.24. 21:27:22

@tildy[UK]: Ó, köszi az infót! Reménykedtem benne, hogy még 19-én született. Akkor egyszerre lett volna a születésnapunk. Senkit nem ismerek, akivel egyszerre lenne. De azért így is jó :) Még egyszer gratula!

Coco C. 2015.07.24. 21:40:48

@LittleG (uk): Hát én biztos odaszóltam volna neki, annyira útálom az ilyen szulőnek nevezett akarkiket.

Coco C. 2015.07.24. 21:40:50

@tildy[UK]: Nagyon sok boldogságot kívanok nektek!:)

Fajankó 2015.07.24. 21:41:01

@Zoole[uk]:
Most mit méltatlankodsz folyton ezen a tetkó dolgon?
Televarrattad magad, lafényképeztetted, szerepelteted naprol napra egy sokak által látogatott blogon, tehát nyilván büszke is vagy rá. Ahogy az egyéb külső "jelmezek", stílusok viselői, a kigyúrt, tetkós egyén is eltérő megitélésre számíthat, attól függően éppen ki "csodálja".

Aki k.rvának megy, ne panaszkodjon ha ..........(csiklandozzák).

Fajankó 2015.07.24. 21:41:05

@mojyo:
Mos mééé?
A vastag ( hosszú szőrű ) az olyan kafa! ( ó azok az emlékek ).
Amúgy meg hiányolom a hozzászólásodból az "amúgy" szót.

kék madár 2015.07.24. 21:47:00

@tildy[UK]: sok egeszseget a Kis ninjanak!

2015.07.24. 21:48:38

@adg: Azt nem tudom, hogy Angliában nyerni fog-e valaha is az UKIP, de Mo.-n a Jobbik nyerhet egyedül is. Látok rá lehetőséget. Meg minden ismerősömtől azt hallom, hogy ők majd elhozzák a szükséges változásokat...

2015.07.24. 21:51:23

@Beth A.: "mondjuk ez teljesen ertheto.
akulonbseg az,h ott talaltak munkat par heten belul,normalisat,
itthon honapok mulva ajanlottak volna nekik egy minimalberes allast egy osszeszerelo uzemben."

Nyilván, hiszen Mo.-n csak gyári droid lehetsz. Egyéb munkalehetőségek nincsenek is. Édes jó Istenem.

2015.07.24. 21:53:25

@HardPötty: Én sárkánygyík vagyok, szóval kikérem a gyíkemberek nevében is, hogy megint ők legyenek a gonoszok.

2015.07.24. 21:54:14

@London2009: Eltűnt évekkel ezelőtt. Most tűnik fel? :D

SzZoole 2015.07.24. 22:07:31

@Der echte Weihnachtsmann: Ki?Kik?
A figaro,a hos szerelmes es a bazsevas manipulator.
Olvasd el a Philo bolgjat.

SzZoole 2015.07.24. 22:09:38

@Fajankó: Meltatlankodik a fene,nem azt nezem,hogy mit mondanak,hanem hogy kik mondjak....

LittleG (uk) 2015.07.24. 22:58:30

@Beth A.: és így írva: nagy po... arcod van?

Muscari 2015.07.24. 23:00:41

@tildy[UK]: szerintem is parketta, arra aztan johet valami moshato szonyeg. Hogy van a kis Kevin, nem sir sokat?

2015.07.24. 23:01:24

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Javítanám önmagamat. Tavaly tűnt el, az pedig csak 1 éve volt. Kövérmadár annyira hiányzik, hogy már éveknek tűnik, amióta elhagyott minket. :(

Muscari 2015.07.24. 23:05:20

@geegee: Az egyes orszagok kulon szabalyozzak. Itt az van, hogy akkor lesz brit ap a gyerek, ha az egyik szuloje legalabb az, vagy permanent resident, amit ot ev itt elessel lehet elerni, legalabbis nekunk, eusoknak. A tobbit nem tudom.

Tudod, hogy hogy lehet magyar ap valaki, aki nem esik az egyszeru honositas ala? Sokkal tovabb tart es nagyobb tortura, mint a brit, Birca irta egyszer.

Mi a helyzet Svediaban?

Muscari 2015.07.24. 23:07:10

@Ludmilla a Beta: En egy oregotthonban dolgozom es az egyik nenimnek velem egyszerre van. Egyutt is fogunk unnepelni.

Anyosomnak meg ugyanakkor van a szulinapja, mint a kis Prince George-nak,

33621 2015.07.24. 23:18:47

@Beth A.: Nincs neked személyiség zavarod? :-)

kardio1 2015.07.24. 23:49:08

@geegee: Most nem vinném el a témát a Zoole-fele asszociációs vonalra, úgyhogy inkább azt mondom, hogy nem csodálkozom, hogy ti ott északon a Riviérát a korcsolyapalyaval tevesztitek össze. Nektek ez jutott :-)

LittleG (uk) 2015.07.25. 00:05:56

@Zsuzsi65: Nem ismertem, de épp valami olyat kerestem nézni, ahol skótok beszélnek, már töltöm is, köszi!

Vicceskedvű munkatársaim Rab C Nesbitt-et ajánlották, de hát abból minden tizedik szót ha értek :)
ízelítő: www.youtube.com/watch?v=8k7VoFiagfs

Akik ott fenn élnek, ti értitek rendesen?

blackhairlady 2015.07.25. 00:22:54

@Muscari: Nekem meg ugyanakkor mint Zsuzsi65-nek LA-bol, meg az ev is egyezik:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.25. 02:00:35

@kardio1: Viszont tudod, milyen jó szinte fázni a 17 fokban, miközben olvasom a híreket a pesti 40 fokokról??
:-)))

adg 2015.07.25. 02:07:44

@Zsuzsi65: majd ranezek arra a sorozatra, nem lattam meg. Es igen, valoban nagyon porgette a r hangokat, meg az egesz beszede olyan pattogos volt, meg csak nem is hasonlitott a tobbiek beszedenek dallamara.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.25. 02:07:55

@Muscari: Ééééérdekes.Nem tudtam, hogy már ennyi elég.Kösz az infót.A magyarnál tudom, hogy még vizsgát is kell tenni állampolgári ismeretekből.Vagy legalább is 10-enpár éve még kellett, mikor a nejem, meg a szüleiék csinálták, erdélyi magyarokként.

Svédiában annyi van tudtommal, hogy 5 év ittlét után beadható, elbírálják, ha nem mészárolt le az emberfia komplett falvakat, akkor meg is adják.De majd hátha kiegészít valaki.
Mi is beadtuk tavaly ősszel, aszonták hogy idén augusztusban lehet valami, hát érdeklődve nézek magam elé.
Bár az igazság, hogy elhagytam az útlevelet, most csináltatódik új (mármint magyar) és azt be kell nekik adnunk szemlézésre valamiért; szóval lehet, hogy jövő augusztus lesz a dologból...

adg 2015.07.25. 02:12:20

@geegee: igen az, szingularitasi problema. Ahol a vilagmindenseget leiro fuggveny nem derivalhato. :)
De en sem vagyok programozo.

adg 2015.07.25. 02:28:06

@mojyo: valami masik ivadek lehetett, mert nekem a kertvaros tetszik, de a padloszonyeg szerintem is borzaszto. Legalabbis ezen a kliman mindenkepp. Nekunk is fa van, de en legjobban a csempeset szeretnem. A kovetkezo olyan lesz remelhetoen. Az viszi a meleget, egyben huvosebbnek erzed. Takaritani is konnyebb.
A szonyeg meg olyan szallodaba valo dolog, nekem.
A laminalt padlotol meg a hideg futkos a hatamon.

adg 2015.07.25. 02:38:01

@Coco C.: sokan utaljak az ilyen szulonek nevezett akarkiket. Viszont sokadik gyerek utan ki merem jelenteni, hogy vannak gyerekek, akiket nem tudsz beleeroszakolni egy esokabatba es az ernyo ala. mert o elvezni akarja az esot, ahogy vizes lesz, ahogy toccsan a pocsolyaba, stb. Nincs ezzel semmi gond, ha nem tart tul sokaig, aztan mehet a meleg vizbe otthon, es el van intezve.
Kesobb mar nem elvezheti az ilyesmit, addig kell, amig gyerek.

Szerencsere nalunk meleg az eso, nem lehet megfazni sem tole, de mig otthon laktunk, akkor sem golt ebbol gond, ha iskolabol, ovibol hazafele elasni volt kedve.
Ez nem feltetlenul gyerekveszelyeztetes vagy nemtorodomseg. Rosszabb a gyereknek, ha cirkuszolok vele es megfosztom ettol, meg nekem sem jobb. Hazaer, be a kadba, aztan volt egy jo kalandja. Hm?

2015.07.25. 02:45:43

@tildy[UK]: gratula!!!! A vikinged igazi 'vikin'g csajszit talalt benned... Mert nem semmi, amin keresztulmentel! A bebike pedig csodas:) sok oromot benne es mielobbi felepulest neked!

adg 2015.07.25. 02:51:53

@kardio1: oh, nem mondd mar, nincs is jobb a zuzmos rivieraknal a tundran, amikor a kovetkezo jegtabla leszakadasa es vizbe csobbanasa megtori a csendet es felijeszti a rozmarokat almukbol. Ez az igazi riviera, nem a Balaton. :)

2015.07.25. 03:48:16

@adg: RE skot akcentus
voice recognition elevator:
www.youtube.com/watch?v=5FFRoYhTJQQ&index=1&list=RD5FFRoYhTJQQ

:D:D:D klasszikus

kék madár 2015.07.25. 05:01:59

@diggerdriver:
" szétvertem az egész gárdát és már senki sem kommentel itt csak én:)))))))))))"
aki megmaradt, az meg mind feketeöves :)

pappito · http://pappito.com 2015.07.25. 05:03:32

@geegee: "Na de állampolgárok még nem, ugye?Márpedig itt az lenne a lényeg...A gyerek hamarabb állampolgár, mint a szüleje??? :-oo"

simán. Nálunk is az a szabály, hogy ha az itt születő gyerek legalább egy szülője permanent resident, akkor a gyereknek jár a kiwi áp. Most itt állunk harom káeurópai bevándorló egy kiwi gyerekkel.

©________ 2015.07.25. 08:24:08

@diggerdriver: ekem is a hajopadlo a lieblingem:-)
A kon haba isazt szeretnek, nem erdekel,hafoltos marad se, mikor lecsopog valami.

©________ 2015.07.25. 08:26:21

@geegee: irodaban lattam csomot, itthon ott divat. Hat no... lerakni biztoskonnyu.

micsoda? 2015.07.25. 08:42:28

Az írást olvasva, sírni volna kedvem.
Sokan vagyunk "de nem elegen" akik itthon mondjuk, és mondjuk a hibákat, de akár a falnak beszélnénk.
Itt a gazdagok még gazdagabb lesznek, a szegények meg szegényebbek. (a volt tanácsos reklámozza a minimálbért, adták volna a lehetőséget egy hajléktalannak)

Muscari 2015.07.25. 10:56:52

@geegee: jó a fenéket. Én inkább izzadnék a 40 fokban :-(
ma szerencsére már süt a nap itt is de csak 13 fok van.

Muscari 2015.07.25. 11:00:28

@geegee: vizsga itt is van, meg jó sok pénz is, ha elmúltál 18, de egy újszülöttnek nem kell :-)

Lehet, hogy kicsit zavaros lett, az a baj, hogy telefonon próbálok mindent minél rövidebben írni.

adg 2015.07.25. 12:47:16

@geegee: "Viszont tudod, milyen jó szinte fázni a 17 fokban"
Mi abban a jo? En megfagyok 17 fokban. :)

Chamroe 2015.07.25. 12:53:34

@Muscari: akár most azonnal cserélnék veled :-)
A vérnyomásom ilyenkor már a béka s*gge alatt van :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.25. 13:38:59

@Muscari: @adg: Én rühellek izzadni, nekem jó... :D
Illetve max akkor jó a 40 fok, ha nem kell kijönnöm a Balatonból, csak legfeljebb éjszaka, és bent lehetek az orromig elsüllyedve, mint a krákágyil...
:-))
De ilyen meg mikor van?Sose...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.07.25. 13:41:17

@Muscari: Nem zavaros, jó az... :-)

@pappito: Jó, hát Kiwiánia az egy más világ, ott simán elképzelem.De az Eu egységes kéne legyen...

kardio1 2015.07.25. 13:50:17

@Zoole[uk]: arra a mondatra, hogy "ne legyél már ilyen merev", mást is irhattam volna...

kardio1 2015.07.25. 13:51:16

@adg: ez a Riviéra az eszkimók számára. Állítólag egy misszion

kardio1 2015.07.25. 13:54:05

@kardio1: szóval: állítólag egy misszionárius, aki az eszkimók között térített, a poklok tüzét és a forróságot ecsetelte, mire minden eszkimó a pokolra akart jutni, mert ott jó meleg van...

Bobby's 2015.09.08. 12:48:32

Sziasztok! Jó látni, hogy ilyen jól alakultak a dolgaitok. Egyre többet látok a pozitív visszajelzésekből és nekem is sok barátom tartózkodik a Nagy Szigeten. Ahogy látom őket semmi bajuk nincs és valóban melós fizetésből mennek minden felé a világban.
Egyik ismerősömék pár év alatt kiköltöztek és vettek egy nagyon szép tanyát a város mellett, mert ez volt az álmuk. Minden lehetséges, ha szorgalmas vagy és dolgozol.
Hallani olyat, hogy valakinek nem jött be és szidja az országot, mert ott sem jobb. Ezeknek üzenem, hogy ha itthon sem akart dolgozni, akkor külföldön sem fog boldogulni, mert ott bizony még jobban kell tepeni!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása