oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 13. 06:40,  Határátkelés fotós szemmel 157 komment

2015. június 13. 06:40 Határátkelő

Határátkelés fotós szemmel

Nóri már rendszeres szerzőnek tekinthető itt a blogon, hiszen több posztja is megjelent (melyeket itt és itt olvashattok). Most a talán hivatásává váló hobbijáról osztotta meg néhány gondolatát, amely valahogy az elmegyek vagy maradok kérdésével is összefügg.

cim_17.jpg

„Először is leszögezném, hogy nem vagyok kész fotós. Az állandó tanulás fázisában vagyok. Napról-napra tanulok valamit a fényképezésről, akár a saját fényképeimből is. 

Sokat olvasni a külföldi élet nehézségeiről, legyen az honvágy, felerősödő hazaszeretet, a család és a barátok hiánya, és az ezzel járó lemondások. Olvasni a kinti elfogadtatásról és arról, hogy tudjuk elfogadni saját magunkat, egy adott esetben teljesen más világban. 

Többek közt én is írtam már a szezonmunka alatt szerzett élményeimről, de most valami egészen más szemszögben szeretném megmutatni, hogy nem csak a pro és kontra érvek léteznek, hanem van ennek a külföldi létnek egy egészen más oldala is, a munkán, a mindennapi roboton túli élet, ami lehet akár egy hobbi is.

A tökéletes kompozíció keresése

Persze tudom, hogy mindenki készít magáról (többnyire telefonnal) „itt jártam - ott jártam” képeket. A telefon mindig kéznél van, de azért az nem ugyanaz, mint élőben megtapasztalni a dolgokat, és nem ér fel egy fényképezőgép adta hatással sem. 

Nyilván én is kismillió képet készítettem magamról utazásaim során, de valahogy mégsem azok jelentik a legtöbbet. Ennél fontosabb számomra, amikor beállok a kamera mögé, hogy a tökéletes kompozíciót keressem.

Minden országban lehet találni valami különlegeset. A maga módján a természet csodákra képes, bárhol is legyünk. Ott van például az angol vidék. Tök szuper a nevezetességeket fotózgatni, a már-már sablonos képek kötelezőek, de az angol vidék elképesztő. Több hónap nem volt elég, hogy olyan képeket készítsek, amilyeneket valójában szerettem volna. 

2_50.jpg

Megszámlálhatatlan sok a téma, akár több millió képet is készíthetnék, az sem lenne elég, annyival sem lennék elégedett ahhoz, hogy vissza lehessen adni a szépségét. 

Átélés és élvezet 

No, menjünk visszafelé az időben. Utoljára Angliában éltem, nyugodtan végigmentem bármilyen felszereléssel az utcán, nem kellett reszketni, hogy ki támad meg. Ez nagyon jó érzés. Felszabadultságot adott, hogy nem volt félelemérzetem. Persze bele lehet kötni, hogy jobban élnek. Több pénzt keresnek, stb. Pedig nem hiszem, hogy ez számít. Sokkal inkább az igényeik mások. 

Sajnos, minden képet nem tudok megmutatni, mert egy részük elszállt, de ami megmaradt, abból párat szeretnék megosztani, mert ha ezzel kedvet csinálhatok bárkinek, akkor már megérte.

A fényképezés művészet, amiből nem megélni kell, hanem élvezni, átélni és beleélni magunkat a természet csodáiba. A természetfotót tökéletesen össze lehet hozni az érzelmi képekkel. Azonban fontos, hogy a képekből ne csak annyit lássunk, hogy hű, de szépek. Hanem az is cél, hogy ábrázolja a mai világ problémáit, előnyeit és elgondolkodtasson. 

Régebben gyakoriak voltak a figyelemfelkeltő fotók, melyek megfogalmazták a változás szükségességét. Ma már kevés kép foglalkozik a társadalmi problémákkal, inkább személyes élményeinket igyekszünk megmutatni a publikumnak. 

1_70.jpg

Lehetünk derűlátóak vagy akár borúlátóak is a tökéletes világot illetően. Ez már mindenkire rá van bízva. Az biztos, hogy sosem tudnám megbánni egyik külföldi úti célomat sem. 

Érdemes figyelni a legegyszerűbbnek tűnő képet is, hiszen lehet a kevesebb néha több alapon, ezek beszélnek a legtöbbet a jelenünkről. Ma már nagyon ritka, ha valaki egy munkahelyen viszi végig az életét, ma már inkább a változás és a változtatás jellemző, ami egy új élet kezdetét jelenti. Ez természetesen nem megy könnyen. Valakineksikerül, valakinek meg nem. Valaki elmegy és ott is marad. Valaki elmegy és hazatér. Lássuk csak én hova tartozom? Legyen ez a jövő zenéje. (Nóri oldalát itt érheted el.)

3_49.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó Magyarország Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr497538252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2015.06.13. 14:30:25

@Zoole[uk]: "Az utobbi par nyaron volt 1-2 alkalom amikor 31-32 fok volt,ritkan de elofordul."

Ugyanez van nalunk is. Nem surun, de neha elofordul, hogy 31-32 fok van. Szerencsere eleg ritka. :)

SzZoole 2015.06.13. 14:33:35

@adg [Au, Darwin]: Ja,persze,mert nalatok inkabb 41-42 fok van,en meg azt nem birnam ki.
A 22-24 fok nekem tokeletes komforterzetet ad.

adg 2015.06.13. 14:40:56

@Zoole[uk]: Neeem, azert sosincs 40 fok. Most ki is kerestem, a valaha mert legmelegebb 38.9 volt. Az atlagos napi maximum meg 30.6-33.3 kozt mozog egesz evben.
Szoval nem volt igazam az elobb, gyakrabban elofordul a 31-32. :)

Hát teny, hogy nem oltonyos munkahoz valo. :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.13. 14:41:44

@Megnevelő Ember:
"De hasonló a helyzet a barackkal is, melynek leve másképp folyik az államon itthon, mint egy olyan országban, ahol a hőmérő higanyszála a nyári hónapokban sem nagyon kúszik 16-18 Celsius-fok fölé. De ha már itt tartunk, a cserkó magját is szívesebben pöckölöm el magyar földön, mint idegenben. "

Ez kész. Mit lehet erre mondani?
Ha nagyon gonosz akarnék lenni akkor azt mondanám hogy ott a betyárkörte is másképp herseg a fogad között.
Inkább azt mondom hogy itt a Bőzsi szebben zizeg mint ott a Deák Feri.
Ez is van olyan demagóg...

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 14:48:30

@Megnevelő Ember:

sajnalom, h pont nekem kell kozolnom veled, de a mostani mezedes dinnye es barack meg nem magyar. a cseresznye is ritkan erik ilyenkor, csak egyik masik fajta.

az ara ugyanannyi, mint kodos albionban, a fizetesed viszont a negyede.

ja es epret is vehetsz, annak pont szezonja van, ha ugyes vagy, mar 800 firintert kapsz is.

SzZoole 2015.06.13. 14:55:49

@adg [Au, Darwin]: Te Balazs,miota is vagytok mar kint,3-4 eve?
A sok napsutestol meg valtozott a borotok szine?

2015.06.13. 15:00:10

En sem ertem, hogy mirol szol igy egeszben ez, ezert csak a reszletekre tudok koncentralni, tessek:

"Több pénzt keresnek, stb. Pedig nem hiszem, hogy ez számít." De igen, tobbnyire ott viragzik a feketepiac es a lopott gepek adas-vetele, ahol nehez beszerezni mindezt legalisan, ez pontosan ilyen kurvaegyszeru amugy :D

"Ma már kevés kép foglalkozik a társadalmi problémákkal, inkább személyes élményeinket igyekszünk megmutatni a publikumnak. " Ez nem igy van, rengeteg szuper, utos kep van, amik 13 x 18 cm-ben meg tudnak fogalmazni egesz kotetes irodalmat amugy, csak tobbnyire inkabb hivatasosok, vagy sajtofotok korul kell keresgelni ezeket, es nem az Instagramon :D

Vegezetul pedig: "A fényképezés művészet, amiből nem megélni kell, hanem élvezni, átélni és beleélni magunkat a természet csodáiba." Ez jellemzoen az amator, hobbimuveszek hozzaallasa, akik megtehetik, hogy csak akkor alkotnak, ha van hozza kedvuk, de amugy pedig meg lehet, marmint elni a muveszetbol, csak kurva nehez, es nagyon sokat kell hozza dolgozni, es olyan dolgokkal is kell foglalkozni (uzleteles, marketing networking), amikhez egyaltalan nem jelent elonyt erzekeny muveszleleknek lenni, de amugy tokre meg lehet tanulni ezeket a dolgokat, es nem lekezelesbol mondom ezt egyebkent, hanem soksikertkivanasbol!

Mara ennyi, bocsanat, ha ugy tunik, hogy kotozkodos vagyok, nem annak szantam, csak ugy megjegyeztem dolgokat, mondom, az egeszet en se ertem, ezert csak a reszletekre tudtam odafigyelni, bocsanat!

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.13. 15:01:27

@~~Babette~~: Hú, itt most 40 Lek (kb. 80 Ft) a dinnye kilója, múlt héten még a duplája volt. Igaz, itt a fizetés sem albioni. :) Ha igazán szezonja van, akkor ennyi:

kepkezelo.com/images/b34xm25wjpfcqw4cd7va.jpg

mertcsak 2015.06.13. 15:04:47

@Muscari: szerintem ő készítette, csak selfie stick helyett lerakta a fényképezőgépet vhova és időzítővel elkattintotta.

@puhacica: jaja, pont ezt tudja az automata mód.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:05:03

@Zoole[uk]: Én már nem vagyok ott, így csak azt tudom, amit az Accuweather-en látok. Amúgy pedig általánosságban írtam: "...a nyári hónapokban sem nagyon kúszik 16-18 Celsius-fok fölé." Ettől persze még lehetnek olyan napok, amikor melegebb van, de talán nem ez a jellemző. Elhiheted, hogy nem támadni akartam a szeretett Angliát mint a magyarok második otthonát. :-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:05:06

@firg_firg: Azért mondjuk a biciklilopás Angliában sem ismeretlen fogalom.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:05:30

@diggerdriver: Ha csupán annyit írok, hogy az őszibarack jobban esik az itthoni melegben, mint a kinti hűvösben (ami igaz is), akkor abban nincs semmi pláne, és te sem kaptad volna fel rá a fejedet. Hát nem jobb így? :-)

Amúgy tök érdekes, hogy ennek az írásnak egészen addig nem volt semmilyen patrióta mondanivalója, amíg ti, az olvasók nem kezdtétek belemagyarázni. Mintha erre valahogy ki lenne hegyezve az érzéketek. Azt is képesek vagytok belelátni a mondanivalóba, ami nincs is ott. Az egész bejegyzés az időjárás közti különbségről, s így a nyári étkezési szokásokról szól, némi hasonlattal fűszerezve. Nem értem, hogy ebben mi a kifogásolható, hacsak az nem, hogy akik kint élnek, maguknak sem merik bevallani, hogy bizony nagyon is hiányoznak ezek a dolgok, ezért inkább gyorsan visszatámadnak.

Azért remélem, hogy nem kerülnek elő hamarosan az orbáni és gyurcsányi hozzászólások is. :-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:05:39

@~~Babette~~: Te is megfogtad a lényeget. Ügyes. :-)
Amúgy tudom, hogy van egy-két ember, aki imád a másik zsebében turkálni, de azért hadd kérdezzem már meg: honnan tudod, hogy nekem mennyi a fizetésem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.13. 15:08:27

@Megnevelő Ember:
Sőt...
Az egyik legkedveltebb sport. Minden metróállomásnál vagy más olyan helyen ahol bicikliparkoló van, ahová hozzákötheted a bringát, lehet találni vázig lecsupaszított biciklit.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 15:10:22

@Zoole[uk]: mar megint kezded h neveket irsz....

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 15:11:43

@VPBA: a dinnye? mar 400ert is lattam kilojat.

SzZoole 2015.06.13. 15:11:44

@Megnevelő Ember: Nem vettem tamadasnak,de Hidd el sokkal jellemzobb a 16-18 fok feletti homerseklet itt nyaron,mint alatti.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 15:13:39

@Megnevelő Ember: hat ha nincs negyszerese az itthoninak, akkir minek mentel ki?

SzZoole 2015.06.13. 15:15:36

@~~Babette~~: Az miert baj,mindenki tudja,hogy igy hivjak.
Mar posztja is jelent mar meg itt,akkor HA. is ki irta a nevet;A kovetkezo posztot Balazs irta.......

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.13. 15:15:38

@Megnevelő Ember:
Nem, itt egyszerűen arról van szó hogy hülyeséget írtál.
Mi az hogy másképp folyik a baracklé az álladon? Másképp pöckölöd a magot?
Én értem mit akarsz mondani. A otthon hangulatát akarod képi formába önteni.
Az a baj ezzel hogy ledegradálod az itt elfogyasztott barackot és cseresznyét. Mert azt otthon enni a nirvána.
Csak azok a fránya sárga csekkek ne lennének. Az azért sokat el tud venni a barackevés élvezetéből.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.13. 15:18:52

@Zoole[uk]:
Ne reklámozd. Idejönnek. :))))))))))))))))))))))))))))))))

adg 2015.06.13. 15:20:42

@Zoole[uk]: "A sok napsutestol meg valtozott a borotok szine?"

Lassan 3 eve, de mi inkabb sörösök vagyunk. :)

Amugy olyan a bőrünk, mint otthon nyaron. Annyi, hogy nem fakul ki telire, mert hogy nincs tel. :) Viszont elmult a gyerekek es a felesegem ekcemaja, amivel otthon semmit sem tudtak kezdeni.

Dinnye 90 cent, ha nincs szezonja, akkor 1,50 korul. A legolcsobb gyumolcs itt (megha nem is gyumolcs igazabol), mindig lehet kapni.

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.13. 15:22:42

@Megnevelő Ember: Egyébként igazad van, nekem is jobban esik a magyar cseresznye meg barack, de csak az, ami a szüleim kertjében terem, nem a bolti. Egyébként meg mindenhol meg lehet találni a jót, itt például ez van: :)))

kepkezelo.com/images/dkgg7hbkzpvepmiijau.jpg

A Balatonon vajon "házhoz" hozzák a gyümölcsöt a mozgóárusok? Gondolom, Angliában is vannak dolgok, amik jobbak, mint Mo-on.

SzZoole 2015.06.13. 15:23:28

@diggerdriver: Tolem annyian jonnek ahanyan akarnak,eleg nagy ez az orszag elferunk,munka is,mint szemet az utcan:)

SzZoole 2015.06.13. 15:26:24

@adg [Au, Darwin]: Akkor Ti egesz evben szep barnak vagytok,lassan mint egy aboriginal:)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:26:43

@Zoole[uk]: Azt szokták mondani, hogy Magyarország nem csak Budapest, mint ahogy Anglia nem csak London. Mondjuk Preston környékén már nem olyan barátságos az idő nyáron sem.
Egyébként nem vitaindítónak szántam, hanem tényleg arra gondoltam, hogy ezekben a hónapokban talán jóleső érzés visszagondolni azokra a napokra, amikor a rekkenő hőségben vödörből zabáltuk a cseresznyét és a meggyet egy fa hűs árnyékában. :-)
És szól ez azoknak is, akik esetleg még fentebb élnek, mondjuk Finnországban vagy Norvégiában.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:27:00

@~~Babette~~: Nem tudom, hogy ez mennyire tartozik rád, de én inkább megfordítanám a kérdést: hat év után miért jöttem vissza, ha kint olyan fantasztikus volt? Nem tudom, hogy érted-e, mit akarok ezzel mondani. Egyébként ezer oka lehet annak is, hogy kimentem, és annak is, hogy ma már újra itthon izzadok. Nem hinném, hogy ez szorosan a tárgyhoz kapcsolódik. Amúgy hiszed vagy sem, kint is jól éreztem magam a bőrömben, és itthon sincs különösebben problémám. Kint is dolgozni kellett, itthon is dolgozni kell. Kint is voltak gondok, itthon is vannak. Az élet már csak ilyen. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a bejegyzés csak részben szólt erről.

SzZoole 2015.06.13. 15:29:05

@VPBA:
"nekem is jobban esik a magyar cseresznye meg barack, de csak az, ami a szüleim kertjében terem, "

Nekem mindig a mase/szomszede esett jobban,tudod a tiltott gyumolcs mindig edesebb:)))

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.13. 15:32:21

@Zoole[uk]: Hát, kinek a pap, kinek a paplan, bocsánat papné. :)))

adg 2015.06.13. 15:36:29

@Zoole[uk]: Igen messze allunk toluk. Nem szerencses hasonlat. :)

SzZoole 2015.06.13. 15:40:21

@Megnevelő Ember: Nos,nyilvan nem olvasod rendszeresen ezt a blogot.Otthon is videken eltem,Nyiregyhaza,es itt is videken elek.
Otthon is sofor voltam itt is az vagyok.Otthon is be jartam az orszagot es itt is,Skociat kiveve.
Hidd el,3 eve Blackpool homokos tenger partjan is ugyan ugy izzadtam a melegben:)
Ez nem vita,ez beszelgetes:)

2015.06.13. 15:42:35

@Muscari: Masokhoz hasonlitani magunkat egeszsegtelen szokas :) Ezt csak ugy mondom, anelkul, hogy lattam volna a fotoidat, vagy @puhacicaet... a fotozasra ugy is lehet am gondolni, hogy egy felfedezesi folyamat, aminek a vegeredmenye, a kesz foto, csupan nyersanyag, otlet, vazlat a kovetkezo projekthez, persze tudom, vannak akik megallnak a fotonal, mert a fotojuk is megall onmagaban, annyira jok, de - amellett, hogy minden tiszteletem az ovek, hogy ehhez megvan a tehetseguk - ezek a kepek megis korantsem olyan izgalmasak szamomra, mint a kuka tartalma, valojaban az az igazi kincsesbanya amugy, ahol az elvetett otletek, szemet minosegu kepek vannak, ezekben meg az is a jo, hogy nem kell oket sajnalni, ha egy-egy reszletukert szetszeded oket.

Na mindegy ezt csak ugy mondtam, az onbizalomhianyra, csak ugy altalanossagban megjegyeztem a nezopontomat, hogy ilyen is van, es nyugodtan meg lehet szolalni :D

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 15:43:50

@Zoole[uk]: Lehet, hogy az ülőmunka miatt van rajtad némi felesleg, azért izzadsz annyit. :-)

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 16:05:43

@diggerdriver: Átutalással fizetek mindent, így a sárga csekkek nem izgatnak. :-) Amúgy neked is csak azt tudom mondani, hogy nem tudhatod, mennyit keresek, tehát az sem, hogy engem mennyire zavar a hazai helyzet. Egyébként semennyire, hacsak az nem, hogy az emberek egy része igencsak neveletlen.
És nem, ez nem az otthon "hangulatáról", hanem az otthon "klímájáról" szólt. És nem, nem degradáltam a kinti barackot, mindössze annyit írtam, hogy nekem (tehát nekem) jobban esik az itteni, mint a kinti spanyol import, aminek semmi íze nem volt. De ugyanezt még sok más élelmiszerről elmondhatnám, de akkor meg az lenne a fejemhez vágva, hogy én csak egy "Túró Rudi" kampányt folytatok egy olyan oldalon, ami arról akarja meggyőzni az embereket, hogy kint minden jobb. Kérlek, hogy ne süllyedjünk a középszerűség szintjére.

SzZoole 2015.06.13. 16:22:27

@Megnevelő Ember: Ezt ki kerem magamnak,meg hogy rajtam felesleg???
En egy nagyon is fess,jo vagasu ferfi vagyok,kerdezd meg azokat ismernek.
Viccet felre teve,1-2 kilo lehet,hogy van rajtam,de nem neveznem magamat tulsulyosnak,mindig is ilyen izzados voltam.

Muscari 2015.06.13. 16:32:31

@~~Babette~~: anyuek mar leszdtek a cseresznyet, mert elkezdtek enni a verebek.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 16:35:04

@Zoole[uk]:

nem fogom iymdt elkezdeni magyarazni, elsőre sem ertetted.
maradjunk annyiban, h mindenki a hasznalatos nickneven szolitunk.

puhacica 2015.06.13. 16:37:11

@mertcsak: latom, megertetted, amit irtam. ja, nem.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.13. 16:38:23

@Zoole[uk]: Én meg fázós vagyok. Talán ezért is szeretem jobban a gatyarohasztó meleget. :-)

SzZoole 2015.06.13. 16:39:13

@~~Babette~~: Ertettem fonokasszony,engedejt kerek kussban maradni:)

Muscari 2015.06.13. 16:48:17

@Zoole[uk]: en nem emlekztem ra. Hari Seldon nevet mondjuk tudom, megsem szoltitom itt sosem Taksonynak vagy Edomernek.

mertcsak 2015.06.13. 17:53:27

@puhacica: nyugi, a Puhacica Photography kepei jobbak

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 17:56:33

@maxval bircaman szerkesztő: Na jó, ez is okés, de gondolom a bolgárok elől nem tudod titkolni a bolgár címedet...A ricaiaik meg tudják a saját helyijüket... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 18:00:58

@Zoole[uk]: Hát pedig akkor nosza rajta, ki lehet ezt tanulni azért könnyen, engem érdekelne.Szeretem az ilyen "belső körös" fotókat, csak ritka az, aki kiszivárogtat ilyeneket... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 18:02:38

@VPBA: Ezek a déli népségek lazábbak, mint az összes Riga-lánc együttvéve... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 18:10:55

@33621: Bazz, őrület, micsoda Csikágó van itt is már...Kösz.

kék madár 2015.06.13. 18:19:39

@mertcsak: ha elolvasod Puhacica irasait szemben a fentivel elegge mas filozofia, es mas hozzaallas: mas kepek

VPBA · http://albania.cafeblog.hu/ 2015.06.13. 18:25:55

@geegee: Az albánok sok tekintetben lazák, de legalább szorgalmasak. Jó néhány éve Olaszországban éppen délben értünk egy kis trafikhoz. Abban a pillanatban ütötte el a delet a szomszéd templom óratornya. Az eladó csaj már zárta is be az ajtót, nem volt hajlandó kiszolgálni. A szieszta az szieszta. Aztán egy ismerős mesélte, hogy Görögországban bementek egy tengerparti étterembe, rendeltek két pohár bort. A pincér, mielőtt kiszolgálta volna őket, elment egyet úszni a tengerben. Na, ilyen itt nem fordulhat elő. Itt a boltokban eleve nincs szieszta, reggeltől késő estig nyitva vannak, a pincér meg ha ilyet csinálna, másnap már nem kéne jönnie dolgozni. Mondjuk, ez az ország a szolgáltatásokból él, baj lenne, ha az is sz@rul működne.

Muscari 2015.06.13. 18:33:28

@Megnevelő Ember: szamomra nem joleso erzes visszagondolni, sot. Ilyenkor azt erzem, hogy hianyzik a meleg, legyen az barmilyen orszagban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.13. 18:47:11

@33621:

mar tobbedszerre el vagy tevedve, egyreszt nem vagyok idevalosi, masreszt nem a vendvideken elek, harmadreszt meg miert gondolod, hogy nekem szol valami iras, csak mert a kozelben van a helyszine?

nem bantaskent, csak már sokadszorra fordul elo....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 18:53:15

@VPBA: Ez nagyon jó.Az olasz viszonyoktól a falra tudnék mászni, ott 12 és 3 közt akár meg is lehet halni az utcán...Legalább is ahányszor épp arra voltunk, mindig ez volt...Oké, hogy odakint q meleg van, de azért egy boltban el lehet ücsörögni a légkondi alatt, nem?Persze, ha oda születtem volna, akkor én se dolgoznék délben, mert hogy kapásból külföldre költöznék... :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.13. 18:57:39

@Megnevelő Ember:
Bocsánat de nekem kötelezö ilyeneket írnom mert ezzel szolgáltatok témát.
Minden betümet árgus szemekkel figyelik.
:))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 19:02:11

Amúgy meg nagy esemény van ma Stokiban, a harmadik royal wedding.Már elvileg nem lesz több, most a legkisebb, a királykisember esküvője van soron.Hoppá! Belváros totál lezárva, fél Stoki apraja-nagyja kint az utcán, zászlóval, fényképeznek mindennel, ami a kezük ügyébe kerül, pl tablet... :D
Tudtommal ezek a bennszülöttek eléggé royalisták, szeretik ezt a királyság körüli cécót, de azért kíváncsi lennék, hogy a sok mexívatott ember, akinek elbökték a szombatját, mennyire anyázkodik vajon.Csilliárd rendőr, sokszáz dísszázad-, díszőrség-, testőrségi ember, akinek nem biztos, hogy olyan őszinte a mosolya.
A lovak összesz@rják a fél várost, majd még az ünnepség levonulta utána is jöhet pár száz "főkefés" takker, lepucolni az aszfaltot.
De mindenképpen egy látványosság, aláírom.Tévéből jó nézni... :-)

Muscari 2015.06.13. 19:03:51

@Zoole[uk]: azok nevet tudom, akikel mar leveleztem vagy talalkoztam, meg Hintaet veletlenul. Ennyi nekem pont eleg, masra is hasznalom az agyam tarolokapacitasat

SzZoole 2015.06.13. 19:07:58

@Muscari: te,nem fogod elhinni en egy betűt sem leveleztem

SzZoole 2015.06.13. 19:14:53

@Muscari: az előző elszállt
Na,ott tartottam,hogy en nem nagyon leveleztem@adg [Au, Darwin]: -vel.
Volt nem regen egy ausztrál poszt amit HA. igy kezdet.
Most pedig következzen egy írás ujra Balazstol,Ausztráliából....
Annak ellenére,hogy nekem műtöttek az agyam sok mindenre tudok vissza emlékezni.
Neked meg nem ártana ha néha mégiscsak hasznalnad az agyad tároló kapacitását,igy tudnál emlékezni,hogy mikor mit írsz.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.13. 19:40:57

Magyarországot köpködni akkor szabad, ha cseresznyemag is van az egyenletben? :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.13. 19:46:35

@mojyo: Puhacicának volt itt van 3 posztja, érdemes visszakeresni őket a fényképekért.

@Muscari: itt is leérett már a cseresznye, ez ilyen fajta, a másik talán holnapra lesz jó a fa tetején. jó dolgom van, hogy most még létrára se kell másznom :-)

SzZoole 2015.06.13. 20:00:41

@geegee:
"A lovak összesz@rják a fél várost,"

Az jo,majd a szomik/pakik össze gyűjtik,kiszaritjak es télen lesz mivel fűteni,igy nem kell nekik segijt fizetni telere:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 20:01:21

Huhh, a szokásos finnek elleni mázlifaktor!
Fin 0:1 Hun és ez a lényeg.Elléptünk pontszámban az első három tagjaként az utolsó háromtól.Mivel a legjobb csoportharmadik is kijut az eb-re, így, igaz még csak távcsővel, de látótávolságba került a kijutás...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.13. 20:06:17

@Zoole[uk]: :-))))
Ááá, lószerszám, a szomik/pakik (inkább szírek, asszírek ezek...) simán fűtött lakást kapnak állami pénzen...

Én amúgy a kölök telesz@rt pelenkáin agyaltam ugyanígy, hogy kiszárítva, összepréselve milyen jó fűtőértéke lehetne; csak nálunk is radiátorok voltak.De kertes háznál lehet, megcsináltam volna.Apropó, ilyenkor az elégett fekáliának ismét sz@rszaga lesz vajon? :D

SzZoole 2015.06.13. 20:08:26

@geegee: na azt lesheted en mikor fogok fotókat készíteni,meg azt is,hogy mikor kit hova viszek vagy kikel talalkozok.
Van amikor en sem tudok előre semmit,csak a magán reptér címet.amikor odaerek hívnom kell a diszpecsert es o akkor mond egy 5 számjegyű kódot,ami egyszer használatos es amikor be ertem a terminalhoz akkor ujra hívnom kell es a diszpécser akkor up date-li a pontos nevet es címet,hogy hova kell vinnem az utast.

Muscari 2015.06.13. 20:54:18

@Zoole[uk]: ezt most nem ertem. Mire kene emlekeznem?

Shanarey 2015.06.13. 22:12:53

Fotó náciknak csak annyit hogy egy kép attól is jó lehet ha az van rajta amire a készítő is emlékezni akar, nem pedig az amit mások látni szeretnének. Az aranyat pedig öntik, vagy vésik, ezért a metszés az nem passzol ide.
:-)

adg 2015.06.13. 22:42:17

@~~Babette~~: @Zoole[uk]: @Muscari: Oh, fiuk, lanyok! Ossze ne vesszetek mar a nevemen, leccci. :)

Shanarey 2015.06.13. 23:14:33

@adg [Au, Darwin]:

Ezek szerint a neved mégsem Ausztrál Darwin Géza?
:-))))))))

SzZoole 2015.06.13. 23:47:24

@adg [Au, Darwin]: En nem veszekszem,de latod,hogy masoknak nem tetszik....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.14. 00:33:39

index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/12/zimbabwe/

Lassan a fekák is elérik az 1945-ös magyar hiperinflációt...

Állítólag akkor fizetésnapokon futni kellett elkölteni a gempát, mert különben annyival is kevesebbet ért...
:-ooo

2015.06.14. 00:55:33

@Megnevelő Ember: Régen voltak olyanok, akik meg azt bizonygatták, hogy Mo.-n nincsenek akkora problémák, vagy ha vannak, akkor meg máshol rosszabb. Aztán érdekes módon az senkit sem zavart.

Muscari 2015.06.14. 01:24:31

@adg [Au, Darwin]: inkább vesznék össze a mangón meg a banánon :-)

adg 2015.06.14. 02:23:46

@Shanarey: basszus, rahibaztal. :) valojaban meg tervben sem volt a koltozes, amikor ezt a nicket regisztraltam, teljesen veletlenszeruen valasztottam 3 betut, amit konnyu megjegyezni. Mondjuk azota kulonos ertelmet nyert a nick, de mindegy, mostmar ez van. A .com-on a masik, altalaban a neten hasznalt nickem van regisztralva. Annak keresztneve a balazs. A jogsimra nem ez van irva. :)

@Zoole[uk]: kevesekkel levelezem innen, nem sokan tudjak a nevem. A balazs megfelel, egyetemen kaptam a haverjaimtol.

@Muscari: majd ha jossz a lanyodhoz, ehetsz annyit, hogy a fuled ketteall. Jol kell idoziteni. Javaslom meg a pici ananaszt is a listara, oklomnyi meretu, sarga es olyan edes, mint a mez. Nem annyira savas, nem szedi szet a szadat.
Meg oersze a palajat, de az csak eszakon jo igazan, brisbane-i barataink szerint ott meg csak vackot vettek.

puhacica 2015.06.14. 04:31:45

@mertcsak: egy: olyan nincs. ketto: teljesen felreertesz. en nem magam akarom fenyezni, hanem a nyilvanvalo tevedesed probaltam javitani. de ezt meg ugye ki kerte, szoval joccakat. ;)

@Dragonlady (Bp, Hun): szenk ju az ajanlast, orulok, hogy szereted a kepeimet. :)

skye8 2015.06.14. 05:01:13

Megnevelo Ember cikkje a cserkorol erdekesebb mint a mai poszt.

skye8 2015.06.14. 18:59:58

@Megnevelő Ember: no problem, latom az angliai megmondokor mar felfigyelt Rad, kitartas :)))

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2015.06.14. 20:13:47

@skye8: Szerintem mindannyian intelligens emberek vagyunk, így egy percig sem aggódom. :-)

kék madár 2015.06.14. 21:32:17

@puhacica: zsenialisak a kepeid, es az benne a legjobb, hogy errol te nem is tudsz,

puhacica 2015.06.15. 02:35:56

@kék madár: koszonom! :) kepzeld, ket eve egy festomuvesz baratunk megkert, hogy fel szeretne hasznalni a nala, Horvatorszagban keszult kepeimet egy kiallitasahoz, mert szerinte annyira egyedi latasmodom van. imadom az ilyesmit hallani, szovalj dicserj meg! :D (de azert tudni kell a helyukon kezelni a dolgokat.)

kék madár 2015.06.15. 05:50:10

@puhacica: nem is dicseretnek szantam, nekem is eleg kepi, "mögénézős", kivancsi, de megis passziv a latasmodom, es tudom ertekekni a tehetseget, de leginkabb elvezni.A jo kepekben benne van a keszitoje, ha most Reka es te feltennetek 100 kepet, mindegyikrol megmondanam, ki csinalta. Azert ot hozom fel peldanak, mert os is nagyon tud, de teljesen mas a lelkivilaga, masra kivancsi.
Az, hogy felkertek teged, nem veletlen! Es biztos nem is az utolso.

puhacica 2015.06.15. 12:09:23

@kék madár: ez erdekes, hogy latszik a fotos szemelyisege a kepeken. az uram is nagyon jol fenykepez, es pontosan lehet tudni, mondjuk egy nyaralas utan, hogy ki melyik kepet csinalta. o a "dokumentarista", aki megmutatja, hol jartunk, en meg a reszletekbe meno, aki megmutatja, milyen volt a hely, ahol jartunk. mindig, kivetel nelkul. :)

kék madár 2015.06.15. 19:47:37

@puhacica: nem-e lehetne-e esetleg a horvatorszagi kepeket latni-e valahol? :)

puhacica 2015.06.15. 22:49:10

@kék madár: itt vannak, igaz, kicsi felbontásban, mert fb-ról szedtem le őket, de a lényeg azért látható. :)

drive.google.com/folderview?id=0B4Q1RWLzb2VAfmg5TmVtN3dsVWZLV0J3OTFjY1M3dENIMWROUlh3TVA5cS1fTUVEckhPbDg&usp=sharing

kék madár 2015.06.16. 00:33:00

@puhacica: ez elkepeszto. you made my day

négyzet 2015.06.16. 17:31:29

úgy tűnik nekem, hogy ebben a posztban a fotók lennének a lényeges elemek, de hát a fotók nem jók. ferdék. a színes házas képen alkalmazott sablonszűrő exbacca a fehéregyensúlyt ott is, ahol ezt nem kéne, mert ettől minden kék lesz. a temzés képet nem értem, biztos reggel volt, szemből sütött a nap, talán akkor más szemszöget kellene választani vagy napszakot. a tengerpartos kép életlen. utolsó kép gondolom padkára letámasztott kioldóval készült kép, eléggé tucatturistás, bár talán még azok is ki tudják keresni a "tökéletes(ebb) kompozíciót", ahol nem áll ki a leányzó fejéből a big ben.
ha meg nem a fotó a lényeg, akkor nem tudom, mi, mert a szöveg eléggé soványkás. meg hát a szöveg maga lelkendezik a fotózásról. Réka fotói tényleg sokkal-sokkal jobbak.

montroyal ( CAN qc) 2015.06.17. 03:47:20

@puhacica: superek a képek ... igaz nem latjuk egyforman , mert én nyaraltam 2 hetet Vodiceben , de engem a belvarosi esti szorakozo helyek setalo utca , es az epuletek, utcak emlekeztettnek de egyebb kepek, reszletek elkerultek a figyelmemet... talan akkor is a csajokat lestem ...

kék madár 2015.06.17. 05:27:34

@montroyal ( CAN qc): csinaltal mar valaha olyan kepet amin nem volt nő? :)

puhacica 2015.06.17. 17:13:34

@montroyal ( CAN qc): igen, en ritkan lesem a csajokat. ha latok egy feltunoen csinos, igenyes, szep not, azt azert en is megjegyzem, de amugy altalaban veve jobban erdekelnek a macskak peldaul. :D meg mielott: a hapsikat meg azert nem figyelgetem, mert elvakit a szerelem. :)
(Vodicet amugy nem szerettuk igazan, tul zajos, tul zsufolt volt nekunk.)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása