oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 08. 06:49,  Magyarország: se veled, se nélküled 237 komment

2015. június 08. 06:49 Határátkelő

Magyarország: se veled, se nélküled

Zebralány több országot is megjárt már, most Magyarországon él a családjával. Mint a Magyarország és én pályázatra érkezett posztjában írja, tudja, szerencséje is volt, hogy egy külföldi cég budapesti központjába kerülhetett, ugyanakkor látja a problémákat is, és nem kizárt, hogy egyszer megint nekivág. (A képekért ezúton is jár a köszönet!)

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet.

cim_pipacsok.jpg

„Milyen a viszonyom Magyarországgal? A kérdés egyszerűnek tűnik, a válasz már nem annyira. Talán ha azt írom, hogy olyan se veled se nélküled, ez a legpontosabb.

(Eddig) háromszor költöztem külföldre. (Itt csak azt számolom, ami legalább 1 év volt) és ugyanennyiszer haza is. Összesen 10 évet töltöttem kint, mindezt 5 teljesen különböző országban. (Csak az első 2 év volt Európa.)

Azt az elején tisztáznám, hogy én mindig kalandvágyból utaztam, sosem a munkanélküliség vagy a devizahitel hajtott. Ugyanez hajtott haza is. Most éppen Magyarországon vagyok, de azt nem tudom megmondani, hogy csak átmenetileg vagy végleg.

Mindenhol jól éreztem magam, voltak barátaim, sokat csavarogtam, jó munkám volt, megtaláltam a helyi ételek közül a kedvenceim, így még a Túró Rudi sem hiányzott. (Azt azért kiderítettem, hogy fagyasztva simán el lehet vinni a világ másik végére is. Boccs, nem tudtam kihagyni.)

A beilleszkedés sosem okozott gondot, igaz, több nyelvet is beszéltem, nem csak úgy elindultam szerencsét próbálni. Az utazások során is felfelé lépkedtem a „ranglétrán” először au-pair voltam, következő gyakornoki munka, végül céges kiküldetések sora.

jegcsapok.jpg

A közös pont az volt, hogy mindig tudtam hová megyek, nem kellett azon aggódni hogyan fogom kifizetni az albérletet vagy lesz-e mit ennem. Kalandvágyó vagyok, de annyira nem, hogy egy bőrönddel elinduljak, és ne tudjam, mit fogok csinálni 2 hét múlva.

Semmi sem változott

Minden alkalommal mikor hazalátogattam, a reptérről hazafelé úton megállapítottam, hogy bizony semmi sem változott, nem maradtam le semmiről. Ennek minden előnyével és hátrányával. Szerettem volna látni, hogy rohamosan fejlődik az ország, de azt is szerettem, hogy a kisvárosban ahol laktam még megismernek.

Mint említettem, kint is voltak barátaim, de az igazi örök barátságok itt vannak. Ezek a nyaralások nagyon jók voltak, feltöltöttek, ehhez hozzá kell tennem, hogy főleg családdal és barátokkal töltöttem, akik mind kicsit pozitívabbak a magyar átlagnál. Természetesen azzal tisztában voltam, hogy egy 2 hetes nyaralás az nem ugyanaz, mint hazaköltözni.

Miért vágytam mégis haza? Egyszerű, hiányzott a család és barátok. Első kintéltemkor még nem volt e-mail vagy Skype, havi 1 telefonhívás, az is rövidre fogva, mert horror áron volt a percdíj. Később a technológia eljutott oda, hogy ugyanolyan sűrűn tudtam a hazaiakkal beszélni mintha otthon laknék.

Közben azonban elkezdtek a családban a gyerekek születni és én úgy éreztem kimaradok az életükből. Milyen nagynéni az, akit talán évente egyszer látnak? Egy kisbabával nem tudok Skype-olni!

Igazából ekkor kezdett a honvágy beütni, addig fel sem merült. Így kb. 7 év után megszületett az elhatározás, hogy hazaköltöznék, ha lenne valami jó lehetőség. Erre még 3 évet kellett várnom és 2 országot még meg kellett járnom, de végül jött, kinevezés a cégnél budapesti központba. Hurrá! A hivatalos kinevezéstől kezdve egy héten belül már itthon is voltam (igaz, nem hivatalosan már egy hónapja tudtam, volt időm rákészülni).

Mi a helyzet most?

Itthon vagyok, van egy jó állásom, jól élünk. Családom és barátaim közelben vannak, a sokéves külföldi út nem okozott törést. Igyekeztünk behozni a lemaradást.

Közben családom is lett, fiam évezi a rokonság közelségét és nagymama kényeztetését. Én is jól vagyok, de a kisördög mégis ott ül a vállamon és érezteti jelenlétét.

Egyrészt azon aggódom, hogy mi lesz, ha megszűnik az állásom? Találok-e valami mást, és ha igen mikor és milyet? A környezetemben sajnos több példát láttam, hogy sokáig munka nélkül voltak végül már bármit elvállaltak, csak legyen már valami.

vizpart.jpg

Tisztában vagyok azzal is, hogy a mostani idillikus állapot nagyrészt annak köszönhető, hogy külföldön dolgoztam. Ezáltal sikerült a munkahelyemen és az anyagi ranglétrán is előrelépnem.

Úgy látom, hogy itthon ez csak nagy szerencsével vagy megfelelő ismeretséggel / családi háttérrel lehetséges. Nekem ezek közül egyik sem adatott meg, így nekem kellett megdolgozni érte. Ez önmagában nem baj, csak azt sajnálom, hogy ezért el kellett menni és erre itthon reálisan nagyon kicsi az esély.

Burokban élve is látom a problémákat

A másik, ami zavar az az átlagember, illetve a problémái. Tisztában vagyok vele, hogy mi burokban élünk, de nem kell messzire mennem, hogy lássam egy átlagember problémáit. Ez engem igenis zavar.

Én már csak ilyen vagyok, szeretném, hogy mindenki (de legalábbis aki tesz érte valamit) jól éljen. Tudatosan segítek, ahol tudok, jótékonykodom, önkénteskedem, de ez a problémát nem oldja meg.

És ezzel eljutottunk a politikához. Jelzem, nem szeretek politizálni, és én lennék a legboldogabb, ha nem kéne vele foglalkozni. De mikor a saját bőrömön érzem egy-egy intézkedés hatását, akkor nem tudom kivonni magam belőle. Itt kell orvoshoz járnom, a fiam itt tanul, itt intézem az ügyeket, itt fizetem az adókat és nyugdíjjárulékot… Nem hiszem, hogy részleteznem kéne.

Párom külföldi, magyarul csak kicsit tud, ő nagyon jól érzi magát, mert nem látja teljesen azt, ami a mi kis életünkön kívül van (és engem zavar). Igaz ez nála tudatos döntés, mert ő is tudja, hogy néha jobb nem mindent tudni. Szerinte Magyarország szuper hely, én azt mondom minden viszonyítás kérdése.

A fentiek ellenére jól érzem magam itthon. Tudatosan pozitív emberekkel veszem magam körül és szerencsém is van, mert például ott, ahol élünk, nagyon jó a szomszédság. Hétvégenként jókat kirándulunk, és ha segítség kell, anyukám 5 perc alatt itt tud lenni.

Egyelőre elvagyok, de nem tartom kizártnak, hogy ismét költözzek, ha adódik egy jó lehetőség, vagy csak simán felülkerekedik a kalandvágy. Korábbi tapasztalatok alapján biztos vagyok benne, hogy bárhová kerülök, sikerül beilleszkedni, főleg most hogy már kiscsaládom is velem jönne, de ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy mindenhol kompromisszumot kell kötni. Nagy vágyam, hogy egyszer tengerparton éljek, ki tudja, talán erre is lesz egyszer lehetőségem...”

napnyugta.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr407524976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**mimi** 2015.06.08. 20:43:01

@geegee:
Nem sokáig bírják, sima hűtőben kb 5-7 nap.
A legjobb ha egy nagy mennyiségű lecsó alapot csináltok, és azt be a mélyhűtőbe adagokban elcsomagolva.
A másik lehetőség amit ismerek, befőttes üvegekben elrakva, úgy hogy ellepje olaj.

Mr Long 2015.06.08. 20:57:00

@geegee: Angliaban nem nezik ki a melost, ha szakadt melosruhaban megy vasarolni, De ha szandal-zokniban, akkor az mas. Btw az afrikai nepviseletet, a zokni-papucs kombot hova tegyuk?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.08. 20:58:53

@Mr Long (UK):
Egy világ omlott össze bennem...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.08. 20:59:49

@Mr Long (UK):
Nekem van autóstáskám csak nem hordom. Itthon viszont kiváló irattartó.

Határátkelő 2015.06.08. 21:02:01

@Zoole[uk]: Ezt nem merem elképzelni. :D

puhacica 2015.06.08. 21:05:41

@diggerdriver: en a turorudira reagaltam, de ha mar: van ovtaskam, hordom is.

@geegee: zokni-szandi tolerancia: senki nem mondta, hogy nem lehet hordani. hordja mindenki, amennyit akarja, kedves egeszsegere. attol meg szerintem lehet utolso latvany, nem?

apropo, az miert olyan egyertelmu, hogy mindenkinek izzados a laba?

SzZoole 2015.06.08. 21:07:15

@Határátkelő: Legkozelebb ha ilyet latok,keszitek egy lesifotot a telefonomal es elkuldom neked:)))

bpetya75 2015.06.08. 21:09:14

@Ödenburger [Hu/At]:

Igen, burokban élőnek tekintem magunkat. A burkunkat élő Istenhitnek hívják.

Nem a család tette alánk az életünket, bár segíteni sokat segítettek, amikor nagyon rezgett a léc. Visszatekintve az eddigiekre, az is elég egyértelmű, hogy nem a szerencse gyermekei vagyunk, hanem Istené. Pont tegnap beszéltünk róla, hogy milyen hálásak lehetünk annak a végtelenül rosszindulatú öregasszonynak, akinek köszönhetően évekig gyomoridegünk volt, de aki nélkül megragadtunk volna Kaposvár belvárosában egy sokkal sivárabb életben. Nekünk itthon van dolgunk, mi itt igyekszünk boldogulni, egyelőre sikerrel. Öcsém Finnországban, sógorom Floridában, sógornőm Brüsszelben, húgom és ifjabbik sógorom szintén idehaza teszik ugyanezt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.08. 21:27:03

@puhacica:
Még egy világ omlott össze bennem...:))))))))))))))))))))))))))

tanato 2015.06.08. 21:37:48

@esban: Igen ez már a legalja a gyűlöletkampánynak.

tanato 2015.06.08. 21:39:03

@bpetya75: Hű de nemzetközi családod van.Igazi internacionalisták vagytok.

2015.06.08. 22:16:51

@bpetya75:

köszönöm! :) én is valami hasonlót éreztem veled/veletek kapcsolatban! :)

macamuca [IHUN] 2015.06.08. 22:26:33

@esban:
Szeretnek én is pályázni eme lehetőségre, mindössze 2 keresem lenne:
1: remelem, nem minimálbéres melóval akarod kiszúrni a szememet??
2: magyaros ételeket készítesz nekem, természetesen napinta frisset-mast.

:)))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.08. 22:57:29

@geegee: én lehet, hogy a kész lecsót fagyasztanám le inkább? - nem próbáltam még, mások majd megmondják, hülyeség-e :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.08. 23:03:39

@Dragonlady (Bp, Hun):
Anyósom csinálja úgy.
Ha a paprikát lefagyasztod az felengedés után olyan plötyedék lesz.
Nehéz már belőle lecsót csinálni. Viszont a kész lecsóban már eleve plötyedék a paprika és az nem változik felengedés után sem.
Anyósom kis műanyag dobozokban porciózza. Egy doboz kb három tányér. Ez családonként változhat.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.08. 23:08:56

@**mimi**: Kösz a tippet hozok otthonról egy pár mázsával, valahogy kicsit meg kell majd növelni az élettartamát... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.08. 23:09:57

@Mr Long (UK): Hát ja.Télen, aki otthon zoknipapucsban mászkál az a legalja...Még ha csak a négy fal között, akkor is. :D

Mr Long 2015.06.08. 23:10:15

@Dragonlady (Bp, Hun): Fater fozott egy nagy adagot, olyan 20 litert, majd befottes uvegbe eltette, mint a lekvart. Utana ott sorakoztak a kamraban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.08. 23:10:45

@puhacica: Van az a meleg, amikor mindenkinek izzad a lába, akár bevallja, akár nem...

Mr Long 2015.06.08. 23:11:35

@geegee: Nana, ok a varosban is!

kék madár 2015.06.08. 23:12:08

@bpetya75: azert a jo videki levego meg a termeszet kozelsege is biztos segit, en pesten a sok donteshozo kipufogogazat belelegezve biztos vernyomasproblemakkal kuzdenek

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.08. 23:14:58

@diggerdriver: @Mr Long (UK):
tényleg, befőzni is lehet.
várom már, hogy helyrejöjjön a gyomrom, a paradicsomos cuccoktól még mindig kikészül, pedig nagyon szeretem a lecsót is.

Furos 2015.06.08. 23:15:53

@diggerdriver: Zolika ott bujik a kis gombolyuseg mogott a bal szelen :)

blackhairlady 2015.06.08. 23:19:04

@diggerdriver: Az ovtaska szerintem jo dolog, csak azt is, mint minden mast tudni kell hordani. Nem a hason, a polo felett jo szorsra osszehuzva, hanem a derekon, kozelebb a fenekhez, lazabbra engedve.
A zokni-szandal kombi engem nem zavar, de a mezitlabas sem. Mindenkinek mashol van a turokepessege:))
A sort ferfiakon is meg nokon is oK, bar ferfiakon jobban tetszik ha terdig vagy az alatt ero, de akinek jo labai vnnak az viselje a rovidebbet is.
Nalam a higenia sokkal tobbet szamit mint hogy ki mit hord.

blackhairlady 2015.06.08. 23:20:49

@geegee: A kesz lecsot fagyaszd le, adagokba, zacsiban. Nagyon finom felengedes utan is.

2015.06.08. 23:22:14

Mi ez a divatblog, mar megint a szandalzokni a tema? :D

blackhairlady 2015.06.08. 23:24:25

@Mr Long (UK): Az a baj ezzel, hogy szalicilt kell ratenni, es az mar kicsit valtoztat az izen, es joval olajosabban kell sutni, mert kulonben nem all el. Mi is igy csinaltuk amig nem volt nagyobb fagyasztonk, de utana mar csak a fagyoba ment. aztan lehet, hogy csak en beszeltem be magamnak az izvaltozast:)

Otthon vagy mar? Irigyellek egy picit most Pest miatt, mostanaban tudatosult bennem, hogy az iden nem megyunk haza, raadasul a fiamnak haza kell mennie, nem kapta meg a vizumot, igy duplan szar:(

kék madár 2015.06.08. 23:25:03

@blackhair-lady:
"de akinek jo labai vnnak ..."
"Nalam a higenia sokkal tobbet szamit mint hogy ki mit hord"
szoval a jo megjelenes megiscsak szamit :)

blackhairlady 2015.06.08. 23:29:54

@kék madár:Persze, hogy szamit, de nem kovetelmeny. A buz mentesseg viszont igen.

2015.06.08. 23:34:59

@blackhair-lady: "A sort ferfiakon is meg nokon is oK, bar ferfiakon jobban tetszik ha terdig vagy az alatt ero, de akinek jo labai vnnak az viselje a rovidebbet is."

Most noi foci vb van Kanadaban (igen, meg ezt is kepes vagyok megnezni :D), es azt vettem eszre, hogy a lanyoknak sokkal rovidebb nadragjuk van, a fiukhoz kepest. Hat keremszepen, ez micsoda szexizmus ez mar?! :D Bezzeg regen a fiuknak is rovidebb volt, a 90es evekben a kosaras divattal lett meno a terdig ero, de szerintem hulyen nez ki, en kerem vissza az 50es evekbeli rovidnadragokat.... De nem a vonzosag miatt amugy, hanem szerintem egyszeruen sportosabbnak neznek ki.

A divat amugysem szepsegrol meg vonzerorol szol, hanem onkifejezes, identitaskerdes, pont ma amugy lattam egy pasast hihetetlenul rovid picsagatyaban es rikito sarga felsoben a vonaton, o igy jelezte az utazokozonseg fele, hogy o egy sportos ember, es o bizony a megfelelo felszerelesben teszi meg a vonat utani reggeli loholast is, annyira benne van a fittnessben. Rohejes volt amugy, de az, hogy o mit akart elmondani sajat magarorl, teljesen lejott, ilyen szembontbol jo valasztas volt. :D

kék madár 2015.06.08. 23:37:47

@mojyo: beletrafaltal, Blatter pont ezt mondta, hogy azert jo a noi foci, mert a ferfiak is nezik majd, ha eleg rovid a short

2015.06.08. 23:43:48

@kék madár: Tudom, emlekszem erre a beszolasara... :D Szerintem amugy nem veszesen rovid a lanyoke, szerintem semmi szexis nincs benne, hogy fociznak, de a fiu focistakban sem, legalabbis szerintem nagyon keves vonzo figura van koztuk, es ha jatszanak nem is tunik fel :D Viszont a fiuk nadragja erthetetlenul hosszu, vagyis azt amugy ertem, hogy jobban elfer rajta a logo, es jobban latszik a kozvetitesen, ha az egesz laba kek peldaul, nem csak a zoknija, de... szerintem akkor is rohejes, amikor a bore szabott Puma sortok ugy lobognak mint a szoknyak, foleg a Puma felsokkel egyutt, amik olyan szorosak, hogy latszik a mellbimbojuk. Marmint a fiuknak. Szerintem nem tul elegans. :D

blackhairlady 2015.06.08. 23:45:05

@mojyo: Sportja valogatja:) Nezz meg egy atletika versenyt, ott vannak igazan pici rucik:)
En altalaban hosszu nadragban jarok, de ma 97F van nalunk, es felvettem a sortomat, kozben el kellett mennunk a boltba. Vegig kellett neznem magamon mikozben setaltunk be az uzletbe, olyan erzesem tamadt mintha nem lennek feloltozve. nem vagyok hozzaszokva, hogy a labaim kilatszanak csupaszon:)

2015.06.08. 23:50:48

@blackhair-lady: Ertheto ez az erzes amugy, szerintem enis igy ereznek :D En se szeretem a rovidnadragot, semmit nem hordok harisnya nelkul ami terd folott er veget, viszont nem is olyan az ido, hogy kelljen. Harisnyaval viszont nagyon sok mini dolgot hordok, kirandulni is igy szoktam, ami szoros, az egyszeruen melegebb :D

wuaaa 2015.06.08. 23:57:45

@mojyo: "..ami szoros, az egyszeruen melegebb.."

Szoros vagy szőrös ami melegebb ?

Mivel te mindig ékezetek nélkül írsz, ezért csak a tisztánlátás kedvéért rákérdeznék, hogy biztos legyek a tartalomban. :))

2015.06.09. 00:01:17

@wuaaa [nor]: Szoros, igy, ekezetek nelkul, a harisnyara ertettem, hogy az jobban tapad, mint a nadrag, es igy kevesebb hideg levegot enged at. :D De amugy masik szoros, vagyis a "szőrös" is meleg termeszetesen, de olyanbol meg nem lattam harisnyat, bar ami kesik nem mulik, elobb-utobb lesz, ebben biztos vagyok. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 00:06:17

444.hu/2015/06/08/nem-40-ezer-nem-800-nem-50-egyelore-ugy-nez-ki-hogy-21-fiatal-jonne-haza-a-kormany-100-millios-programjaval/

Meg van benne említve a HÁ is, meg a hülyenevű gyerek, aki már közben Izraelbe van határátkelve...
Tragikus... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 00:08:21

@blackhair-lady: Kösz. Egyre inkább úgy gondolom, ez lesz a vége.Vagy befőttesüvegbe.Lefőzni meg valszeg az automata mosógépben fogom, hogy ne kelljen kavargatni...
:-))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 00:13:29

@mojyo: A beste-foci-vébén van már mezcsere a meccsek után?Mer' akkor megyek én is nézni...
:P
A gatyákhoz: jó ez a hossz így nagyon, pont elég, ami a manuszokból kilátszik. A csajoknak persze lehet rövidebb... Legjobbak a festett mezek... :D

kék madár 2015.06.09. 00:14:16

@mojyo: en szőrösnek olvastam.
Egyebkent most esett le, hogy te lany vagy. Es elszegyeltem magam, hogy neha neked estem, de ez biztos szexizmus, megha jo ertelemben is probalom mondani, ebbol nem jovok ki jol.

2015.06.09. 00:17:04

@wuaaa [nor]: Nolamcsak! :D Persze azt hittem, valami igazi medveszormebundat mutatsz, mondhatni szo-szerinti jaeger-alsot, nem valami olyat, amit dehatilyetenistudok :D

Azt amugy megkerdezhetem, hogy ez a link csak ugy serobol jott-e, vagy titokban el volt mentve a kedvenceid kozott, es 2013 Junius 19-e ota arra vart, hogy belinkelodjon vegre a vilagegyetembe a megfelelo kozonseg szamara? :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.06.09. 00:17:07

Ez komoly :
www.newstatesman.com/business/2014/06/bizarre-secret-london-s-buried-diggers
Elastak jopar diggert, mert olcsobb volt betemetni oket, mint elvinni onnet....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.06.09. 00:19:49

Tenyleg, nem tudja valaki, hogy megy a szuletes hazai anyakonyvezese? Hiaba irtam a londoni konzulatusra, leirva, hogy magyar ferjemmel magyarorszagon hazasodtunk, es jovo honapban szuletik a gyerek, erre kuldtek sablonszoveget apasagi nyilatkozattal, kulfoldi hazassag magyar anyakonyvezesevel kapcsolatban. Jahm, meg leghamarabb szeptermberre lenne idopont.....
Pff. Szoval ha valaki csinalta mar, netan meghatalmazott utjan Nemetorszagban, vagy UK-ben szuletest ( ezt offi-s papir nelkul is befogadjak) , akkor keressen mar meg.

wuaaa 2015.06.09. 00:22:26

@mojyo: Óóó, ez annyira decens volt, hogy még jól is esett ! :D
Nem, de eszembe jutott, hogy valahol valamikor mintha már lett volna szó szőrös harisnyáról, úgyhogy a google segített végül hozzá, nem a kedvencek.
(..még jó, hogy nem a nőklapjacafés linket tettem be...)
:))

2015.06.09. 00:22:30

@kék madár: Miert, nem lehetek amugy fiu, ugy nem jarhatnek harisnyaban kirandulni es nem tetszhetnenek a fiu focistak? :D Hat, ebbol tenyleg nem fogsz mar jol kijonni :D

2015.06.09. 00:26:30

@wuaaa [nor]: Ertem, rendben, akkor jo. :D

blackhairlady 2015.06.09. 00:31:36

@geegee: Te hol olvastal nevet meg HA-t ebben a cikkben? Igaz, csak atfutottam rajta, nem szeretnek sok idot pazarolni ra, de nem utotte meg a szemem:)

blackhairlady 2015.06.09. 00:32:53

@geegee: Szerintem kisebb adagokban fozzed, finomabb lesz. Ha tul sok, akkor hajlamosabb tobb levet ereszteni, es foni fog nem pedig sulni. Bocsi a keretlen tanacsokaert:)

blackhairlady 2015.06.09. 00:35:26

@tildy[UK]: Remelem a driverek megusztak es ok enm lettek eltemetve a munkaeszkozukkel egyutt:(

kék madár 2015.06.09. 00:48:37

@mojyo: Ne asd mellyebbre a godromet!

2015.06.09. 00:59:25

@geegee: Van mezcsere, sot, volt mar, aki golorombol ledobta, o is kapott sargat, mint a fiuk. Van amugy a mez alatt mindig valami, nem kell izgulni :D Ettol fuggetlenul viszont mindenkeppen erdemes nezni, meglepo ereju szabadrugasokat produkaltak, a nemetek tegnap kisujjbol betoltak egy 10-0-t, sokkal kevesebb a rinyalas meg a szineszkedes, egymast egyaltalan nem kopkodik, es a birot sem kurvaanyazzak (marmint a palyan, a lelaton lehet, azt nem tudom :D), szoval, aki sirankozik, hogy hova tuntek az igazi ferfiak a focipalyakrol manapsag, azok lehet, hogy a noi vb-t keresik ;))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 02:14:05

Bazzegh, ezek ott a 444-nél hányasok voltak biológiából??
Jó, én is csak kettesig-hármasig tanultam ezt a tantárgyat, de én nem próbálok újságíróskodni...

444.hu/2015/06/08/egy-mokus-nezett-szembe-a-forma-1-es-autokkal/

A kommentek a legjobbak, mint mindig.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 02:17:26

@tildy[UK]: 'sszameg, ekkora a jólét Úkában? :-o
Rossz irányba keltük át a határt...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 02:22:36

@blackhair-lady: Télleg csak átfutottad...:D

"A 100 millió forint első látásra soknak tűnik, de a Határátkelőnél kiszámolták, hogy a felkínált előnyökért valószínűleg nagyon kevesen hagynák ott a külföldi állásukat."

És a megfelelő szón ott van linkelve a .com-os oldal.

Semmi baj a plusz tanácsokkal, mondjuk úgyis a nejem lesz a konyhafőnök, csak még nem tudja.Mert hogy én erősen, khm, szőkenő vagyok a konyhában...De majd vállalom a csumátlanítást, darabolást...Majd lehet, hogy még kérdezek olyan július elején, akkor lesz aktuális...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 02:26:51

@mojyo: Aham, köszi.Én se gondoltam azért komolyasn, hogy majd ciciket lehet látni...
Pedig erősen nézettségnövelő lenne :-)))))

Mezlevétel: nemtom már, hol láttam, lehet, csak ilyen poénvideón, hogy az illető rohant, levette a mezét és alatta egy másik ugyanolyan mez volt...
:-))))))))))))
Na, biztos gondolkodhatott a bíró spori erősen, hogy ilyenkor mi a fax is van...

A csajokat nézni télleg érdekes tud néha lenni, olyan ártatlan helyzetekből lesznek gólok, hogy az ember mosolyra fakad.
Lehet, hogy majd télleg belenézek egy-két meccsbe.

montroyal ( CAN qc) 2015.06.09. 02:32:46

@geegee: "A 100 millió forint első látásra soknak tűnik,

valahol olvastam hogy 1 és fél ulohely ara a felcsuti stadionba ...

montroyal ( CAN qc) 2015.06.09. 02:50:37

"Tisztaban vagyok vele, hogy burokban élünk...Párom külföldi,

aha...igy osszejon a burok :-))

Mindenhol jól éreztem magam, voltak barátaim,
A beilleszkedés sosem okozott gondot,
mindig tudtam hová megyek, nem kellett azon aggódni hogyan fogom kifizetni az albérletet vagy lesz-e mit ennem...

értem ... nem is csodalkozom ... egy fiatal holgyrol van szo ...
valszeg csinos is ...a Hinta feleket nem ertem ... csak akarni kell es sikerulni fog a beilleszkedes ..

montroyal ( CAN qc) 2015.06.09. 03:11:39

@Mr Long (UK): nem nezik ki a melost, ha szakadt melosruhaban megy vasarolni

én sem oltozok at ha munka utan megyunk vasarolni ..es amugy is eleg ritka a magyar oltozo -zuhanyozo munkahely itt kint .. meg kajalni is beulunk gyorsba .. a hatranya hogy sokszor figyelnek a biztonsagi orok ... de van elonye is pl amikor gyogyszert vasaroltam a holgy megsajnalt es mondta hogy - ez draga gyogyszer de van generik(utanzat) is ami sokkal olcsobb ..

ha hazamegyek es lefurdok leulok , akkor mar sehova sem indulok el , lerogyok a TV elé..

inkabb akkor néznek meg ,amikor szokatlanul tiszta elegans ruhaba vagyok ..

montroyal ( CAN qc) 2015.06.09. 03:24:12

@montroyal ( CAN qc):
https://groups.google.com/forum/#!topic/nnfs-2/TUyswCJgfUA

blackhairlady 2015.06.09. 03:24:15

@geegee: Tenyleg csak atfutottam, es meg szinvak is vagyok:)

bpetya75 2015.06.09. 04:07:39

@Ödenburger [Hu/At]:

:-)

@kék madár:

Való igaz. Nem vagyok egy nagyvárosi alkat, rosszul viselném Pestet. ;-)

adg 2015.06.09. 05:42:23

@montroyal ( CAN qc): "valahol olvastam hogy 1 és fél ulohely ara a felcsuti stadionba"

Jaja, sok erdekeset lehet olvasni. Viszont ez kicsit soknak tunt nekem, igy kb 15 mp alatt kigugliztam, hogy a stadion 3500 ferohelyes. Vagyis ha masfel helyenkent 100 millioba kerulne, akkor 233 milliard lenne a vegosszeg. Az azert egy kicsit sok lenne...
Erdemes a politikai hireket, bejegyzeseket megfelelo kritikaval kezelni. Nem mindig bontjak ki az igazsag minden szirmat. :)

Mr Long 2015.06.09. 07:48:20

@blackhair-lady: Mar elkezdtem melozni az angol irodaban. Elvileg augusztusban koltozok. Aztan kezdodik az albivadaszat.
A fiad nem kap automatikusan vizumot a ferjed utan?

nyuszigonosz 2015.06.09. 08:01:26

@Dragonlady (Bp, Hun): A kész lecsót üvegekbe lehet elrakni, mint a beföttet.

nyuszigonosz 2015.06.09. 08:02:48

@Mr Long (UK): Igen, így szokta az anyám is elrakni a lecsót.

nyuszigonosz 2015.06.09. 08:14:32

@blackhair-lady: Szalicilt nem rakott rá az anyám soha, hanem miután lezárta az üvegeket, abban a nagy edényben, ami dupla aljú - mint a kompótokat is - még "átfözte". Így nincs ízkülömbség sem.

nyuszigonosz 2015.06.09. 08:18:47

@geegee: Szerintem próbáld ki a fagyasztás - én sem hittem el, mikor elöször hallottam, de kipróbáltam és jó ötlet.

Még a tölteni való paprikákat is lefagyasztom, ha nagy mennyiségben egyszerre hozok magamnak olyanokat, elökészítve a töltésre.
Fagyasztóból kiszedés után nem kell megvárni, míg teljesen felengednek, hanem ügyesen megtölteni öket még "félfagyott" állapotban.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.09. 08:37:17

@geegee: vigyel, de mit nyersz vele, most meg minduveghazi, igazi nap nem sutotte.

Muscari 2015.06.09. 09:14:58

@blackhair-lady: én erre még sose gondoltam, most viszont megkívántam a lecsót, hála nektek :-) . Lady, te milyen paprikát használsz?

svédnyugger 2015.06.09. 09:15:57

A magyar paprika ízre valóban jobb, mint pl. a török, amit általában itt kapni a Wyllis, vagy Netto-ban, de ha lecsónak akarod, nincs nagy különbség.
Mi a fenének cipelni M.o-ról? Nyáron amúgy magyart is lehet kapni néha. A mélyhûtés a legegyszerübb, tisztítva feldarabolva. Én még fagyosan szoktam beledobni a dinsztelt hagymára, fedô nélkül hamar elfövi a felesleges vizet.

Muscari 2015.06.09. 09:25:05

@montroyal ( CAN qc): a generikus gyógyszer az nem utánzat. Ugyanaz a hatóanyag, csak kevesebbe kerül, amikor a szabadalom lejárta után bárki gyárthatja az adott gyógyszert.

Ezt viszont nem tudtam, nekem ugyanúgy használnak : eneric drugs are in general less effective than the original formulation due to a weaker placebo effect and a stronger nocebo effect."

Odézet innen :en.m.wikipedia.org/wiki/Generic_drug

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2015.06.09. 09:29:33

@nyuszigonosz(D): " miután lezárta az üvegeket, abban a nagy edényben, ami dupla aljú - mint a kompótokat is - még "átfözte""

Dunsztolta.
:-)

Muscari 2015.06.09. 09:40:37

@~~Babette~~: már miért nem, az üvegházba nem süt be a nap? :-D

Én különben míg otthon laktunk, mindig egy helyen vettem paradicsomot. Az úpesti piacon van két csaj, ők ugyanattól a kecskeméti termelőtől hozzák a fürtös paradicsomot egész évben. Nagyon finom, illatos (mindig megszagolom, a legtöbb boltinak nincs illata) , mondjuk nem olcsó.
Szerintem szabadföldi paradicsomot csak őstermelőtől tudsz már venni, amit termesztenek azt főleg komzervipari célra.

Itt Londonban nem sok választás van. Kőkemény ízetlen fürtös, vagy ami finom az a koktélpari vagy a szintén pici, hosszúkás plum tomatoes, nem tudom, hogy magyarul mi a neve, a szilvaparadicsom hülyén hangzik. Ha mégis az, akkor bocs, majd most leyesztelem, ha megyek haza. Az is finom édes általában, persze jóval drágább, mint a nagy.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2015.06.09. 11:44:24

@svédnyugger: Mondjuk mert valaki nyersen szereti. En imadoma paprikat, de fozve nem. A toroknel tenyleg szokott lenni tv paprika, az elmult heten is felzabaltam belole vagy egy kilot :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.09. 12:16:22

Nem az a dunsztolas, amikor meg forron berakja az ember az uvegeket 2-3 napra az osszes dunyha ala?nalunk sincs szalicil, az agynemutartoban parkolnak a dolgok befozes utan egy darabig.

svédnyugger 2015.06.09. 12:21:38

@tildy[UK]: Mondjuk konkrétan a lecsóról volt szó. Azért a török is ehetô frissen, de ott érzek különbséget pl annak vékonyabb és keményebb a húsa.

Ginix 2015.06.09. 13:31:27

@DavidT: köszi, kicsit izgulok:)

montroyal ( CAN qc) 2015.06.09. 13:59:57

@Muscari: OK igy van .. nem utanzat egy mas ceg altal gyartott de ugyanarra a celra , hatassal csak olcsobban .. igazabol nem is akarom megtudni a kulombseget mert egyiket se jo hasznalni ... ha nem muszaly ..

blackhairlady 2015.06.09. 15:08:19

@Muscari: Itt tudok venni idonkent sarga paprikat. Nem olyan nagy mint a TV otthoni, de izre ugyan olyan. Viszont az iden van sajatom :) Es paradicsom meg uborka is.

blackhairlady 2015.06.09. 15:09:08

@Mr Long (UK): Sok sikert :)
Nem, mert nagykoru.

blackhairlady 2015.06.09. 15:10:50

@nyuszigonosz(D): Ah, ertem, ezt nem tudtam:) Tehat dunsztolta mint a befotteket. Akkor el hiszem, hogy nem volt izbeni kulonbseg, jo otlet ha veges a fagyaszto kapacitasa.

nyuszigonosz 2015.06.09. 15:21:57

@Dragonlady (Bp, Hun): Ezt a paradicsomszósszal csinálja az anyám.

nyuszigonosz 2015.06.09. 15:24:20

@blackhair-lady: Meg nemcsak a fagyasztó kapacitás, de ha csinál ilyet ( vagy csináltunk ilyet) na akkor óriási mennyiséget és az üvegekben minden nélkül szoktam is hozni töle.

Mr Long 2015.06.09. 15:24:51

@blackhair-lady: Koszi es nektek is. Remelem megoldodik a fiad sorsa. Azert az duhito, hogy a nagykorusaga miatt nem lehet veletek.

Thargoid 2015.06.09. 18:02:32

@pappito: Ez nagyon durva volt... kösz :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 19:58:47

@nyuszigonosz(D): Kösz.Majd úgyis kérdezek még, szinte biztos.

@~~Babette~~: Majd olyan júni végén viszem, illetve esetleg majd szeptemberben.Azé' hozom mert itt kint vagy nincs, vagy horror áron, ilyen háromezer forintokért kilója.Komolyan mondom, nem normálisak, ilyen szirszar zöldségért ennyit kérni...Épp csak különb a krumplinál, ázsióját tekintve...
Ugyanakkor meg szeretem, jó lenne néha pusztítani belőle.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.09. 20:00:04

@svédnyugger: Itt vagy nincs, vagy kurv@ drága.A kocsi meg elbírja...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.10. 08:24:08

@tildy[UK]: 2007-ben Írországból csak postai úton leveleztem a családdal, mert a legközelebbi internetezési lehetőség két falura onnét volt egy kisvárosban...szóval nem elképzelhetetlen szerintem a szitu.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.10. 08:27:11

@macamuca [IHUN]: A burok itt (szerintem) az, hogy jólétben, anyagi biztonságban élnek. A pozitív emberek meg...hát ki szeret napi kapcsolatot olyanokkal fenntartani, akik kizárólag a fekete felhőket látják, vagy éppen energiavámpírok? Nincs ebben semmi furcsa.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.10. 08:34:47

@adg [Au, Darwin]: Ez a jó hozzáállás, remélem, sikerül megmenteni a kis helyi magánvállalkozást.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása