oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. április 01. 06:41,  Brazil szappanopera a francia Riviérán 205 komment

2015. április 01. 06:41 Határátkelő

Brazil szappanopera a francia Riviérán

Igazi „high life” tanúja lett Dóri és párja munkája során Franciaországban. Az ő életük azonban nem volt mindig könnyűnek mondható a tehetős munkáltatónál. Dóri immár rendszeres szerző itt a blogon, három korábbi történetét (itt, itt és itt) olvashatjátok. Ha esetleg valaki emlékszik rá, az elmúlt hetekben volt hír, hogy Katalin hercegnő és Vilmos herceg a Lady magazinban hirdetett, hogy házvezetőnőt keres. Ez csak annyiban kapcsolódik ide, hogy Dóriék is ebben a lapban találták az állásukat, amiről mai története szól.

franciaorszag_cannes.jpg

„A Lady magazinban találtunk egy cikket hogy keresnek egy párt, akik dolgoznának Franciaországban. Ez nagyon jól hangzott! Így emailben jelentkeztünk rá. Aztán elhívtak minket egy megbeszélésre.

Egy kis hotelfélében vártuk a tulajt, aki azzal foglalkozott, hogy szobakonyhás lakásokat adtak ki egy épületben. Az úr egy őszes hajú, 70 év körüli férfi volt. Mondta, hogy van egy lift, ami az ő lakosztályába megy, menjünk vele.

Olyan volt, mint a filmekben, amikor kinyílt a lift ajtaja egy hatalmas előtérben találtuk magunkat, ahonnan egy hatalmas elit nappaliba vezetett minket. Minden antik volt, hatalmas faragott kandalló stb. Mi csak ámultunk!

Elmesélte, hogy ő fafaragó volt és nagyon jól ment neki régen. Ahogy azt is elmesélte, hogy nagyon sokat járnak ide a nappaliba filmet forgatni. Aztán jött egy pincér és megkérdezte mit szeretnénk inni...

Irány a francia Riviéra

Elmondta, keres egy fiatal párt, aki a franciaországi villájába segítene nekik. Ő sok időt tölt itt Londonban, de kellene neki egy kertész, akivel ő tudna beszélni, mert az ő kertészei franciák és nem beszélnek angolul, és igaz van egy hölgy, aki vigyáz a 9 hónapos lányára, de emellett kell valaki, aki rendbe teszi a házat.

Ha jól emlékszem heti £280 körüli fizetést ígért kettőnknek, a szállás, ellátás mellé. (2004 körül volt, pontosan már nem emlékszem.) Persze elfogadtuk, hogyne fogadtuk volna. Elszállásolt minket az egyik szobakonyhás lakásában. Ha jól emlékszem 1 hétig voltunk ott, mert ennyi időbe telt mire elintézték a repülőjegyet.

A repülőtérre tudtuk kijön elénk a felesége, akiről nem tudtunk semmit csak a lányukról. Hát meglepetés várt minket, mivel egy nálunk alig pár évvel idősebb nő jött értünk, aki francia volt, de beszélt angolul.

Mint egy hollywoodi filmben

Itt folytatódott a film! Hatalmas kapu, postaládával és jó pár méter hosszú autóbejáró a házig. Gyönyörű kert, millió virággal. Hatalmas területen volt a ház hatalmas kerttel, és volt eldugva még 2 vendégház a kertben, ha jöttek vendégek. Nekünk volt egyszobás kis lakásunk a főház mellett.

Az úr, ahogy ígérte, nemigen volt itt, sok időt töltött Londonban. A páromat nagyon szerette, mivel sokat és szépen dolgozott, ha éppen otthon tartózkodott sokat sétáltak együtt és nagyon tetszett neki a párom munkája, jól kijöttek.

Ha jól emlékszem március végén költöztünk és 39-41 fok volt napközben. A francia Riviéránál voltunk. A táj leírhatatlanul festői volt. Persze a festői táj mellé jött a napon sütkérező kígyók látványa, ami engem nagyon kiborított!

Az én dolgom a ház rendben tartása volt. Mondanom sem kell, több nappali, étkező, nagy konyha, több hálószoba fürdőkkel, külön ruhás rész is volt. A kígyókat leszámítva egész jól éreztük magunkat. Hétvégenként a Riviérán sütettük magunkat vagy átugrottunk Monacóba vagy Cannes-ba. Itt találkoztunk Gerard Depardieu-vel, aki éppen akkor forgatott ott filmet.

Szóval jól mentek a dolgok. :-) Viszont ahogy telt az idő, a francia kertész besokallt, nem tudott parancsolni a páromnak, mivel ő mindent megbeszélt a főnökkel. Ez ugye nem tetszett nekik, ahogy az sem, hogy a párom nem dobta el a szerszámot, ahogy letelt a 8 óra. Volt, hogy 10-12 órát dolgozott, de élvezte.

Engem pedig a főnökasszony kezdett el a sírba tenni. Soha semmi sem volt jó neki. Sokat kiküldött gyomlálni a kertbe, amivel semmi gondom, de mikor azt kell nézni folyamatosan, hogy merről jön esetleg egy kígyó az nem könnyű.

Életveszélyes fenyegetés, mint egy brazil szappanoperában

Aki a kislányra vigyázott lány, őt sokat sajnáltuk. Nagyon kevés pénzt kapott és mivel az öreg nem volt otthon, a kislány 24 órában vele volt, hétvégre pedig a feleség mindig mondta, hogy vigye el a gyereket és csak este jöjjenek haza, de úgy, hogy nem adott neki külön pénzt, ha elfogyott a pelus, tápszer akkor ő vette meg a kislánynak a fizetéséből.

Aztán nekünk is egyre több összetűzésünk volt. A páromat megfenyegette az ottani kertész, hogy ha nem nyugszik, levágja a fejét és a medencébe dobja... Hát, nem hangzott akkor sem jól, ahogy most sem.

Nekem pedig 2 rosszabb esetem volt a pár évvel idősebb főnökasszonyommal. (Pedig nagyon nyugodt vagyok, őszintén, mindig mindent megcsináltam, amire kértek, de nem is kellett igazán, mert tudtam mit kell csinálnom.)

Az egyik nap mondta, hogy ne kezdjek már korán (zavarta, hogy a ház legtávolabbi részében elkezdem a takarítást), így másnap reggel 9 körül kezdtem, rendbetettem a konyhát és elkezdtem vasalni. Erre bejött és kérdezte, miért tartok még csak itt? Közöltem vele, hogy később kezdtem. Erre azt mondta, ne hazudjak neki, meg sem tudtam szólalni.

De igazán szóhoz sem jutottam volna, mert csak mondta és mondta. Nem is volt semmi tennivaló a konyhában, mert ő "rendet" hagyott. Aztán sarkon fordult és elment. Persze belőlem kitört a sírás. Meg soha senki nem mondott nekem ilyet, hogy hazudok! Nagyon rosszulesett. Aztán később visszajött, hogy hát azt ő nem úgy gondolta... Szerintem megijedt, hogy elmegyünk és kitálalunk az öregnek, aki szeretett minket.

A másik alkalom pedig az volt, mikor elhasználtam a citromját. Mivel nem vásároltak nekünk külön bármit ehettünk, ami otthon volt. Kértünk hozzon már a boltból szörpöt, mivel nagyon meleg volt, de nem hozott így citromból limonádét merészeltem készíteni. Majd később ordítva állt nekem, hogy az az utolsó citromja volt, és ő azt használni akarta a levesébe. Ezt nekem valahonnan tudnom kellett volna:-).

És csak mondta és mondta... Majd közöltem vele, hogy a kertben van citromfa tele citrommal, hozok be neki szívesen, de neki az nem volt jó. Hát körülbelül ennél a pontnál telt be a pohár. A páromnak a kertésznél nekem pedig ennél a nőnél.

Persze azt nem is írtam, hogy a vendégházban mindig voltak árulkodó jelek mikor nem is volt vendég. Mint pl. pezsgőspohár 2 darab. Én nagyon gyanakodtam a kertészre és a háziasszonykára.

De ez soha nem derült ki.

Általában a Cannes-i filmfesztivál után ott a kertben szoktak ünnepelni a filmsztárok, de mi ezt már nem láttuk sajnos. Azért részünk volt egy 500 fős lakodalomban. A főházat kiadták az ifjú párnak az összes fa és bokor meg volt világítva színes lámpákkal, nagyon szép volt. 3 napos esküvő volt.
Még ezt megvártuk aztán eljöttünk tőlük. Hazaköltöztünk és regisztráltunk újra ügynökségnél.

Nem sok idő telt el, mikor hívtak minket, hogy egy gazdag család keres Dél-Angliába egy párt, aki besegít a mindennapjaikba. Persze, hogy elvállaltuk.”

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Franciaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr407324804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.01. 21:07:30

OFF: oriasi homokvihar tombol nalunk mar kb. ket oraja. Kezdem unni hogy szo szerint semmit nem tudok csinalni (lelegezni se nagyon...), elvileg tanulnom kene de a zajtol nem tudok koncentralni, es a zart ablakon keresztul is mindent belepett a homok a lakasban, meg a billentyuzetem is poros (mindig is tudtam hogy hihetetlenul rosszul szigetel az ablak :))). Azt hiszem megprobalok filmet nezni fulhallgatoval...

Herr Géza 2015.04.01. 21:38:40

@Mirjam2: Te szívem csücske, miért hiszed mindig azt, hogy cikizlek? Egy frászt, csak kiegészítésképpen bátorkodtam valamit hozzátenni, mivel egy kívülálló számára az jöhetett le, hogy a benzinkútnál errefelé "mindent" kapni, amolyan alternatív szupermarktként... De ha nem, hát nem.... :)

2015.04.01. 21:42:17

@Mirjam2: A Jobbik is egyre népszerűbb Mo.-n... Ebből azért még ne vonjunk le nagyon végzetes következtetéseket.

2015.04.01. 21:45:22

@Herr Géza: Oke, en nem hiszem hogy az derult ki abbol amit irtam hogy mindent lehet kapni. Arra irtam valaszul amit Babette irt, hogy Mo.on rohejes szabalyok vannak. Azt irtam hogy tularazott csipszet es fogpasztat lehet kapni a benzinkutnal vasarnap is, ebbol nem tudom ki gondolta hogy olyan mint egy szupermarket.

2015.04.01. 21:46:13

@Mirjam2: Ők sem akarják a "selejtet" (aka munkakerülő) látni maguknál. Ilyen egyszerű ez. De az nem működik, hogy csak az orvos meg a mérnök kell, a takarító meg nem.

Az a baj, hogy már elkéstek. Túlnőtt a fejükön a probléma. Nem tudom, hogy hogyan fogják megoldani. Nyilvánvaló, hogy lesz még ebből társadalmi konfliktus. És majd valamelyik párt hasznot húz belőle. Mint mindig.

2015.04.01. 21:51:38

@Philosoraptor: Miert, szerinted az nem szamit hogy a Jobbikra kb. a lakossag 20%-a szavazott? Mert szerintem igen... Erre sem lehet csak ugy legyinteni hogy 'a, csak buta neonacik szavaznak rajuk'. Lehet hogy van aki szerint azok, de otbol egy szavazo rajuk szavazott, ez azt mutatja hogy nem csak egy kocsmaban hozongo asztaltarsasagrol van szo hanem egy olyan partrol ami valos tarsadalmi igenyeket fogalmaz meg, meg akkor is ha te vagy en nem ertunk ezekkel egyet. Ugyanez a helyzet a UKIP-pel is: lehet hulyenek nezni oket, de sokan egyetertenek veluk, felesleges ugy tenni mintha ezek az emberek nem leteznenek vagy nem lennenek reszei a (brit, magyar) tarsadalomnak.

2015.04.01. 21:57:32

@Philosoraptor: Dehogynem mukodik, regen is mukodott kivaloan, csak a kepzett embereket engedtek be illetve akinek szukseg volt a munkajara. A vilag rengeteg orszagaban mukodik, pl. Svajc, USA, Kozel-Kelet stb. Semmi akadalya nem lenne, de az EU-tagsag miatt ez nem opcio. Mar rengetegszer megbeszeltuk kulonben ezt a temat.

Herr Géza 2015.04.01. 21:57:47

@Mirjam2: Sorry, de én erre reagáltam: "Nemetorszagban (termeszetesen?) mindent lehet kapni vasarnap a benzinkutnal amit altalaban arulnak, kozmetikai szerektol elkezdve az elelmiszerekig." Jó, az "amit árulnak" kitétel nálam kimaradt először, mert fel sem tételeztem addíg egy olyan otthoni újítást, hogy vasárnap csak akkor vehetsz üdítőt, ha kinyitod...:))))
Na, béke..... :)))))

morsels (törölt) 2015.04.01. 22:11:05

@Mirjam2:
hvg.hu/kultura/20150401_Mero_Laszlo_interju

"M. L.: Amikor újraolvastam Mózes negyedik könyvét, megállapítottam, hogy bizony, ott is nagy marhák vezették a népet Kánaán megtalálása előtt. A negyven évig tartó tévelygés során a vezetőik sokszor csak egymással voltak elfoglalva ahelyett, hogy a végső célra koncentráltak volna.

A párhuzamom így arra vonatkozott, hogyha nekünk is negyven évbe telik a nyugati demokráciáig vezető út, akkor a végeredményt tekintve szinte mindegy, hogy mi történik közben. Szlovákia például simán kibírt nyolc év Mečiart, pedig ő szerintem rosszabb, mint Vona. Mára a Jobbik maradt az egyetlen olyan jelentősebb támogatottságú párt, amelyről még nem derült ki, hogy nagyon sokat lopott volna. Miért ne kaphatnának egy esélyt?"

SzZoole 2015.04.01. 22:12:31

@Mirjam2:
"pl. UK-ben sem arulhatnak a 24 oras boltok alkoholt bizonyos orak kozott (nem tudom mikor, talan kb. ejfeltol hajnalig)"

Ez sajnos nem igy van,sokszor dolgozok éjszaka is es meg szoktam állni az off licence-be cigit/vizet venni es bizony hogy árulnak alkoholt az elege iluminalt emberkéknek is.
Lehet hogy van ilyen szabály egyébként,de akkor egy csomó boltos nem tartja be.

SzZoole 2015.04.01. 22:14:16

@Mirjam2: ez igaz,a benzinkutak nem drágábbak a boltoknal

morsels (törölt) 2015.04.01. 22:15:04

@morsels:
"Persze ezzel nem azt mondom, hogy örülnék ennek a forgatókönyvnek, hiszen nem értek egyet a Jobbik nézeteivel. De túldimenzionálni sem kell az esetleges kormányra kerülésüket."

Herr Géza 2015.04.01. 22:21:11

@Zoole[uk]: Mármint hol? Mert speciel N.o.-ról volt szó....

2015.04.01. 22:26:17

@Mirjam2: "egy olyan partrol ami valos tarsadalmi igenyeket fogalmaz meg, meg akkor is ha te vagy en nem ertunk ezekkel egyet. Ugyanez a helyzet a UKIP-pel is: lehet hulyenek nezni oket, de sokan egyetertenek veluk, felesleges ugy tenni mintha ezek az emberek nem leteznenek vagy nem lennenek reszei a (brit, magyar) tarsadalomnak."

Mo.-n mindenért a cigányok, a zsidók, meg a multik a hibásak a Jobbik szerint. Az UKIP szerint meg mindenért a bevándorlók. Ezeket én nem mondanám valós társadalmi problémáknak. A valós társadalmi probléma az, hogy a választópolgárok hagyják magukat megvezetni.

P.Elliot 2015.04.01. 22:28:22

@M. Péter: Ezt komolyan mondod hogy azert van zarva az uzet hogy az emberek templomba tudjanak menni?
Aki templomba jar az elmegy zarvatartas nelkul, aki meg nem azt oda sem lehet vonszolni.
Itt is volt vagy van nehany deli allam ahol vasarnap nem arulhatnak alkoholt vagy csak delutantol, mar nem emlekszem, a cel szerintem az hogy a ferfiak ne alljanak ossze iszogatni a templom helyett/ azok az allamok rendkivul vallasosak/, ne arra koltsek a penzuket hanem vigyek a perselybe. De ez csak az en gyanum.
De Europaban? Ugyan mar! Magyarorszag sem volt olyan vallasos soha, illetve amikor illett jarni akkor mentek, a Kadar rendszerben meg utana ezt nem kellett eroltetni senkinek. En nem hiszem hogy az uzletek zarvatartasa meghozna a kedvet.

2015.04.01. 22:32:05

@Mirjam2: Úgy döntöttek, hogy tagok lesznek. Dönthettek volna másképp is. Nyilvánvaló, hogy a szabad munkaerő áramlás viszi magával a kevésbé v. semennyire se képzett embereket is. És igen, Svájc meg Norvégia is milyen jól elvan EU nélkül... :)

2015.04.01. 22:32:56

@P.Elliot: Ez csak a KDNP fedősztorija. Mert ők aztán annyira keresztények. Röhög a vakbelem. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.01. 22:36:47

@Naschkatze (Mostindien / CH):

A JCB betűszó a tulajdonos nevéből.
John Cyril Bamford.
A legnagyobb egyszemélyes angol tulajdonú cég Angliában.

P.Elliot 2015.04.01. 22:48:24

@Naschkatze (Mostindien / CH): En keptelen lennek megszokni az olyan munkakort ahol mindig elorangathatnak es reggeltol estig tart. Lehet hogy jol fizetnek de akkor hol a maganelet?
En is ismertem szakacsot aki privat helyen dolgozott, azt mondta hogy amikor kilep az utcara idegennek erzi magat olyan szokatlan. O mindig reggeltol estig dolgozott, szombaton is.

montroyal ( CAN qc) 2015.04.01. 23:27:52

@Shanarey(England) ISTP: Április elseje, az nem baj, de eme napon szokás sok sok álhírt közölni

jo par éve egy pasi megnyerte a fonyeremenyt a lotton ertesitette ujsagokat TV-t es meg is mutatta a szelvenyt .. nagy felhajtas lett belole limusinnal hurcolasztak interjuk stb ... amikor a tv elkiserte a lotto igazgatosaghoz nevetve megmutatta a szelvenyet ami a nyertes szamokkal a kovetkezo hetre szol es apr 1 volt ... :-))) azert komoly penzt kapot a storyert ...

P.Elliot 2015.04.01. 23:32:38

@Mirjam2: Ezt en is igy gondolom hogy egyik orszag sem fog osszeomlani ha nem mennek a bevandorlok mert akkor az orszag lakosai fogja elvegezni a munkakat, a mostani egyre rohamosabb gepesites, automatizalas ugyis egyre kevesebb embert fog foglalkoztatni, meg ha kevesebb a munkaero akkor a munkaltato tobbet fizet hogy el legyen vegezve, a munkas aki tobb penzt kap az tobb gyereket fog szulni mert lesz ra penz..

P.Elliot 2015.04.01. 23:43:28

@wuaaa [nor]: Magyarazd meg hogy miert tevedek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:45:13

@wuaaa [nor]: Mondjátok, hogy ez nem igaz, mert már kezdek röhögni... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:48:09

@~~Babette~~: Mi az, hogy vendéglátáshoz kapcsolódó termékek.Egy flakon üdítő az pont ebbe a kategóriába kéne tartozzon, nem?Vendégül látom magamat egy pof@ kólára...

Télleg csatlakozok Mirjamhoz, nincs az a vicc, ami Magyarországon ne változna véres valósággá... :-oooo

Szuper megoldások ezek honvágy ellen... :-)))))

Bár inkább sírni kéne rajta.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:50:45

@~~Babette~~: És mégis hogy fogják ezt megoldani?Bevesznek minden élelmiszer jellegű dolgot estére, meg vasárnapra, vagy netán biztonsági őrt alkalmaznak, aki rácsap a vásárló kezére, ha a csokik közt ólálkodik...?

Komolyan elfog a nevetés az egész hallatán, olvastán...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.01. 23:53:45

@M. Péter: Elvesztette.Érdekes... a minisztériumban el tudnak veszni dolgok?Nincs meg másik példányban, nem lehet újra kinyomtatni?Netán újra mecsinálni a tanulmányt.

Bakker, ez az ország egyre inkább a kabaré szintjét üti...

:-))))

:-(((

(Ne sértődj meg kérlek, nem téged gunyorizállak, hanem ezt az egész otthoni fertőt...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 00:21:03

@Philosoraptor: Igyekezzé' akkor, bakker, mert lassan a bejutás az új országba is egyre nehezebb...

P.Elliot 2015.04.02. 00:43:51

@geegee: Azt hiszem mindenki jobb ha igyekszik kimenni ha tervbe lett veve es nem var mert tenyleg hozhatnak korlatozast.

wuaaa 2015.04.02. 01:07:14

@geegee: ..tudtam, hogy neked tetszeni fog.. :D

@P.Elliot: Inkább nem. Így is többet írtam a kelleténél, azt hiszem.

2015.04.02. 01:33:26

@geegee: Ez az ország mindig is kabaré volt. Csak most tetőzik a dolog...

2015.04.02. 01:34:42

@geegee: Nekem Hollandia is megtenné, nem vágyom én minden áron Angliába. De ugye hollandoknál nem az angol a hivatalos nyelv, hiába beszélik sokan...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:51:25

itcafe.hu/hir/roaming_eu_2018.html

Marad a roamingdíj 2018-ig...
Hogy csinálnának az anyjuknak gyereket...
:-(((((((((((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:54:20

@Philosoraptor: Ha már tudsz angolul, akkor csak egy kicsit kell még németül is megtanulni, plusz a hrrr, kff hangokat kiadni, és készen van a holland nyelv...
:-))))))))))))))))))

Evian a megmondhatója... :D

Amúgy meg a német+angol= a svéddel is, a svéd meg kis túlzással egyezik a norvéggal, dánnal.Szóval e két nyelvvel egy rakás országban tudsz, tudnál boldogulni...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 01:58:34

Átmegy ez a pofa?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 02:12:37

Na, legyen egy másik arc:



Tudja valaki, hogy hogy csinálják ezeket?
Létrehoznak karaktereket?

pappito · http://pappito.com 2015.04.02. 03:40:48

@FutureFry: ez pont leírja birca viselkedését itt meg más blogokon is

2015.04.02. 05:25:32

@Philosoraptor: Gondolom erted a kulonbseget a tarsadalmi problema, meg a tarsadalmi igeny kozott. Pl. lehet hogy az sem tarsadalmi problema a szociologusok szerint ha roma es feher gyerekek egy iskolaba jarnak, de bizonyos korokben van igeny a szegregalt iskolakra. Tudod, 'igeny lenne ra' :)

2015.04.02. 05:32:18

@Herr Géza: Mindent amit altalaban benzinkutaknal arulnak - ami kozismerten nagyon limitalt. Elnezest ha nem voltam elegge egyertelmu... Egyebkent nalunk ma minden zarva van homokvihar miatt, tessek ennel meg Nemetorszag is jobb, ott ilyen elo nem fordulhatna :)

2015.04.02. 05:38:47

@Herr Géza: Mondjuk elkepzeltem milyen lenne ha pl. fogpasztat meg intimbetetet is csak akkor vehetnel ha kinyitod es az elado elott hasznalod :))). De hat Orban Viktorert mindent.

2015.04.02. 05:46:37

@Zoole[uk]: Most utananeztem, ugy nez ki hogy Angliaban kulonbozo boltoknak kulonbozo engedelyuk van, a helyi onkormanyzattal kell megallapodniuk arrol hogy mikor arulhatnak alkoholt. Viszont Skociaban csak reggel tiztol este tizig lehet venni, ezt nem is tudtam! Hiaba, a skotok ivaszata ellen kemeny eszkozokkel kell fellepni :) help.sainsburys.co.uk/help/products/sell-alcohol-hours

tanato 2015.04.02. 07:20:36

@P.Elliot: Ilyen munka a háziorvos.Ezelőtt 10 évvel MO.-on a falusi háziorvosok pl.0-24-ig dolgoztak,ma már hivatalosan a falvakban is van ügyelet,de aki kint lakik azt állandóan zargatják.

tanato 2015.04.02. 07:23:02

@P.Elliot: Szerintem is hozhatnak majd korlátozást,benne van a levegőben.akkor visszasüllyedünk oda ahonnan elindultunk.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.02. 08:04:21

@Herr Géza: en sem gondolom, hog barki kivulallo azt gondolna, hogy benzunkutnal lehet lisztet meg elesztot kapni,
de en megbocsatom neked, hogy debilnek tuntunk a kommented utan:-D

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:16:10

@diggerdriver: +1

HHHHAAAAAAA. !

Mi törtent? Beteg vagy? Elvitt a Niklas? Sztrajkolsz?

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:23:34

@diggerdriver: Nalunk (HÖR) egesz humanusok voltak. Ott csak üvöltözes volt. Elsööööööö szaaaaazad ebresztöööö föl,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.02. 08:27:33

@Der echte Weihnachtsmann:
Bejött az ÜTI és elüvöltötte magát
''harcosok ugorjanak ki a gecitócsából ébresztőőőföl''

tableno 2015.04.02. 08:33:16

@Der echte Weihnachtsmann: apám azt mesélte, hogy náluk az ébresztő úgy szólt, hogy "Bassza ki magát az ágyból, katona!!!"

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 08:37:03

@diggerdriver: Nem rossz! Nekem ettöl azert jobb eletem volt.
Egyszer volt reszem ultrazasban, de azt is vegigröhögtük. Plane mikor kiderült, hogy ellenörzesre jön a lakt. PK. es ugy megszivtak volna az öreg rajak, ugy hogy ök szedtek össze a vegen összes habot, amit mi kopterek persze meg jobban felkorbacsoltunk.

Igaz Barát 2015.04.02. 08:41:20

@diggerdriver: Én már csak díszkatona voltam a magam hat hónapjával, de nálunk kb így ment, üvöltve:
Márciusnak szép jó reggelt, májusnak jó reggelt, júliusi kopaszok, ébresztő fel!
(A hónapok neve a bevonulási hónapot jelentette.)

adg 2015.04.02. 09:01:02

Huha, ajjajajjjajajjaj!!
Nincs ma poszt? Mit fogok en hazafele olvasni, jajjajajjjajajjajaj.....

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 09:16:45

@FutureFry:

Vicces kis CIA-cikk, eleve a CIA által fenntartott Szabad Európa honlapon...

Egyébként bérkommentelőket és bérbloggereket manapság MINDENKI alkalmaz, sőt elsősorban nem politikai, hanem kereskedelmi célokra.

Pl. egy ismerősöm bérkommentelő egy multicégnél. A feladata különböző nickek alatt fórumokban, blogokban dicsérni a cég termékeit, intelligens módon, azaz mindig pici kritikát belevegyítve, hogy ne legyen gyanús. S a negatív kommenteket pedig nevetségessé kell tennie, hogy senki se higgyen nekik.

Miért kell ez? Mert egyszerűen ez a lehető leghatásosabb reklám.

Ugyanezt csinálják pártok is az egész világon, különösen kampány alatt. Ilyen a mai modern tömegdemorácia.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 09:17:58

Áprilisi tréfaként van egy jó centi friss havunk... :-S
Bár tavaly ugyanezt május elsején csinálta, ahhoz képest idén még jók vagyunk... :-|
Télen meg volt kb 3 7 havas.Faxomat az időjárásba.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.02. 09:19:35

@maxval bircaman szerkesztő: Ne már...és ebből meg lehet élni?Napi hány órában kell "dolgozni"?

Határátkelő 2015.04.02. 09:28:09

Elnézést mindenkitől, tegnap feltettem a mai posztot, de véletlenül vázlatban maradt. Most élesítettem.

Remélem, nem rontottam el a kávé ízét... :)

Der echte Weihnachtsmann 2015.04.02. 09:31:13

@Határátkelő: ezt betudjuk egy apr. elsejei trefanak:-))))))))

Taxomükke (UK) 2015.04.02. 09:43:50

Jóóóóóóóóó reggelt határátkelők!
Remélem, a bloggazda jól van, ilyenkor már bőven szokott új írás lenni, nem?

Taxomükke (UK) 2015.04.02. 09:44:27

Hopp, nekem is vázlatban maradt az előző komment... :))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.02. 10:09:55

@geegee: elokerult am az a hatastanulmany, ami miattt 2011-ben nem vertek keresztul a bezarast.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 11:17:50

@geegee:

Napi 9 óra, ebből 1 ebédidő. Heti 5 nap, váltakozó beosztással, azaz ha valaki hétvégén dolgozik, akkor helyette hétköznap kap szabadnapot. S két műszakban, hajnali 6-től éjfélig, Szóval normál munka.

Nem is fizet rosszul. Kicsit jobban fizet, mint egy átlag irodai munka.

Természetesen a hivatalos munkahelyi leírás nem bérkommentelő, van ennek álneve, pl. "médiafigyelő" vagy "PR-szakértő", de valójában ez a munka lényege.

Az ismerősöm nem panaszkodik, azt mondja, kifejezetten kreatív, kellemes munka. S persze munka közben böngészi a netet bármilyen témában.

A haver meséli: a Tor böngészőt kötelező használni, ha lehetséges, ez ugyanis nem hagy IP-címet: azaz a blog, fórum, hónap nem látja, hogy ki honnan ír.

Azóta én is kipróbáltam a Tor böngészőt. Tényleg szuper. Bár én nem használom, mert lassabb - a védelem miatt - a normál böngészőknél, ráadásul én NEM AKAROM rejteni, hogy ki vagyok.

2015.04.02. 12:13:25

@maxval bircaman szerkesztő: Nekem azert nehez ezt elhinni mert veletlenul dolgoztam piackutatas teruleten ahol tobbek kozott 'multiknak' csinaltunk szocialis media kutatast, es ezek a cegek sulyos penzeket fizettek azert hogy valaki figyelje es kielemezze a vasarlok kommentjeit pl. a Facebookon. Ezeknek a visszajelzeseknek az alapjan modositottak szukseg eseten a termekeket. Ha ezt azzal zavartak volna ossze hogy szandekosan fizetnek valakit hogy hamis velemenyt irjon (meg ha pozitivat is), akkor teljesen ertektelenne valt volna a visszajelzes a valodi fogyasztoktol es nem tudtak volna a piaci igenyeknek megfeleloen tovabbfejleszteni a termeket. Emiatt nem hiszem hogy ez a reklamnak egy hatekony formaja lenne, azt meg vegkepp nem hogy azert fizetnenek valakit teljes idos alkalmazottkent hogy ezzel foglalkozzon. Nem azzal kevered ossze, hogy pl. Facebookon a ceg fizet valakit hogy a ceg neveben valaszoljon a vasarlok kerdeseire es promocionalja a termekeket? Ilyen termeszetesen van, de ez nem titkos, a vasarlok szamara is teljesen nyilvanvalo hogy hogyan mukodik.

2015.04.02. 13:01:41

@geegee: Igen, azt mondják, hogyha megy az angol v. a német, akkor a holland is menni fog. :)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 13:02:52

@Mirjam2:

A két dolog egész más, nem ugyanaz.

A nagyobbik fiam pl. médiafigyelő és a CÉG NEVÉBEN ír a FB-on. A neve nem is látszik, mert a cég nevében ír. Jellemzően ügyfélkérdésekre válaszol, "hogyan működik ez a funkció?", "mikor lesz új modell", "hogyan kell ezt beállítani?", stb. típusú kérdésekre.

A haver viszont kifejezetten reklámozó kommentelő, aki álnéven hirdet. A fő feladata a negatív vélemények semlegesítése.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 13:02:52

@Mirjam2:

Egy "titok".

www.facebook.com/MicrosoftLumiaHub

A Microsoft Lumia Hungary nick a "Microsoft Lumia csapaté", mely részben az én fiamat takarja - persze nem csak ő az egyetlen alkalmazott.

2015.04.02. 13:03:12

@Mirjam2: A politikusok nem igényt teremtenek, hanem manipulálják az embereket. Ez mindig is így volt...

2015.04.02. 13:16:59

@maxval bircaman szerkesztő: Szerintem te kevered a dolgokat. Aki a ceg neveben ir, az nem mediafigyelo. Mediafigyelo az valaki olyan aki egy masik ceg reszerol, semleges szempontbol figyeli a ceg megjeleneset a mediaban, a ceg megbizasabol. En dolgoztam egy nagy nemzetkozi media-figyelo cegnel szocialis media kutatas teruleten, soha nem hallottam meg hirbol sem 'reklamozo kommentelorol'. Szerintem osszekevered a cegeket a politkusokkal akik ilyen modszerekkel probaljak manipulalni az embereket. A cegeknek elsosorban az az erdekuk hogy olyan termeket fejlesszenek ki amivel a vevok tenylegesen meg vannak elegedve, a hamis velemenyekkel nem sokat ernenek.

2015.04.02. 13:21:18

@Philosoraptor: Egy szoval sem mondtam hogy a politikusok teremtik az igenyt. Az embereknek vannak igenyeik, ezeket szolgaljak ki a politikusok, vagy legalabbis ugy tesznek mintha megprobalnak, legalabb a valasztasokig. Hiaba nezed hulyenek a Jobbikosokat vagy hasonlokat, ha 15-20%-os a tamogatottsaguk egy orszagban az jelent valamit. Lehet ugy csinalni mintha a Jobbik vagy a UKIP nem letezne, ettol meg nem valtozik az a teny hogy Europa-szerte egyre nepszerubbek a hasonlo partok kulonbozo orszagokban.

GERI87 2015.04.02. 14:22:29

@maxval bircaman szerkesztő:

Ennyi erővel te is bérkommentelő vagy:)

Valójában semmi szükség erre, van alapból annyi hülye aki egy ideológia, párt mellett az ésszerűség határán túl is kiáll...

Cégeknél nem hiszem hogy van ilyen (max. MLM-nél ), mekkora hatása lehet egy noname kommentelőnek, kommentnek? minimális.

Meg itt is van aki önként dicséri a terméket, mert neki bejött (és szeretné világgá kürtölni hogy "Ő" mennyire "okos és király" hogy jól döntött) de ha másért nem hát azért mert bár szar a cucc, de "Ő" ugye nem lehet "vesztes", meg "lúzer"...kognitív disszonancia alakul ki nála és "csak azért is" kiáll a termék mellett és pozitív visszajelzést akar...

Na meg mi a francnak költenének akkor milliókat reklámra a neten is, meg híres emberekre akik "arcai, fogyasztói" lesznek egy-egy terméknek? Valószínűleg azért mert Józsi72 nem elég meggyőző!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 14:22:29

@Mirjam2:

A hamis vélemény reklám. A reklám irányítja az igényeket.

Mi jobb? Egy tévéreklám, melyről mindenki tudja, hogy fizetett anyag, vagy egy látszólag független fogyasztói vélemény? A rejtett reklám NAGYON működik.

A mai kereskedelem alapja a piackutatás, nem? Ennek része a piac befolyásolása is.

2015.04.02. 14:39:06

@maxval bircaman szerkesztő: Ebben nagyon tevedsz, a piackutatas meg a piac befolyasolasa az ket teljesen kulonbozo dolog. A piackutatas egy szakma, en egesz veletlenul dolgoztam ezen a teruleten. Semmi koze a piac befolyasolasahoz, legalabbis nem abban az ertelemben ahogy te ezt itt prezentalod.

Milyen bizonyitekod van arra hogy ilyen 'rejtett reklam' letezik es nagyon jol mukodik? Ha ez a maganvelemenyed az nem gond, csak nem kene tenykent beallitani amikor nem az. Abban pedig tovabbra is ketelkedem hogy szemelyesen ismersz valakit - hol, Bulgariaban? - aki foallasban, alkalmazottkent hamis velemenyeket ir termekekrol. Ne haragudj de nehez elhinnem hogy letezik ilyen. Milyen nyelven ir az illeto velemenyeket, bolgarul? Es ezert fizetik, alkalmazotti statuszban? Szerinted megerne a cegnek a kockazatot ha az alkalmazottak kozul valaki kitalalna a sajtonak? Ne mar.

2015.04.02. 15:21:09

@Mirjam2: "Lehet ugy csinalni mintha a Jobbik vagy a UKIP nem letezne"

Hol írtam én ilyet? Megint nagyon élénk a fantáziád. :)))

GERI87 2015.04.02. 18:41:16

@Mirjam2:

"csak a kepzett embereket engedtek be illetve akinek szukseg volt a munkajara. A vilag rengeteg orszagaban mukodik, pl. Svajc, USA, Kozel-Kelet stb. Semmi akadalya nem lenne,"

Ennek az is az akadálya hogy csökken a születések száma, elöregszik a társadalom.
Szükség van a friss és fiatal vagy családos bevándorlókra, a kétkezi és szakmunkásokra is.
Kelet-Európában úgy sincs olyan erős gazdaság ami eltartana ennyi embert.
Náluk már 25 éve az van hogy akit nem szív fel a hazai piac és képzett az megy külföldre vagy munkanélkülinek, aki képzetlen az meg segélyre, korai nyugdíjba, rokinak, vagy közmunkára...
És csak egyre több lesz az olyan aki azért megy el mert nincs munka és nem azért mert nem fizetik meg/máshol jobban megfizetik.

Inkább ürüljön ki Ukrajna, MO-ág stb az elcseszett politika, gazdaság miatt mint Törökország vagy Algéria...
Még mindig jobb egy katolikus lengyel "gettó" Londonban mint egy muszlim pakisztáni.
Rohadt gonoszul hangzik ez, de a történelem meg azt mutatja hogy Európa évszázadokig "nem jött rá" hogy "nem a zsidók tehetnek a jégverésről, éhínségekről"...
Olyat kell befogadni aki beolvad, asszimilálódik.

Szent István "idegenjei" is beolvadtak, miközben a magyarságot is "asszimilálta" a nyugatba.

GERI87 2015.04.02. 18:41:22

@maxval bircaman szerkesztő:

Nem tudatosul hogy "fizetett anyag", egyszerűen csak sokat kell valamit mutatni, sok helyen vagy hatással kell lennie rád, ennyi.

(Amúgy meg mit veszel inkább meg?: egy olyan cég termékét ami képes volt megfizetni..mittomén..Pittet és vagy százszor látod a TV-ben...vagy aki noname Józsival kommmenteltet?)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.02. 18:41:30

@Mirjam2:

Az alkalmazott BG-ban van, multinak dolgozik, s angolul ír kommenteket.

Kitalálal az alkalmazott? Úgyse hisz neki senki.

andirondacks 2015.04.02. 21:34:12

@pappito:
aligha hiszem, hogy az itteni olvasók közül bárkinek is jobb véleménye lenne putyinról és az ő tökéletesen demokratikus rendszeréről a helyi troll hatására.

szerintem teljesen kontraproduktív ez a birkáskodás. inkább azt tudom elképzelni, hogy mivel a troll nyomja, a tartalma helyből a megfelelő helyre kerül az emberek fejében, s az általa felépített "hitelességnek" köszönhetően azt gondolják, hogy legfeljebb az ellenkezője igaz annak, amit mond, vagy az se.

a biztosan és tendenciózusan tévedő időjós is nagy kincs persze, az ember megtudja tőle, hogy milyen idő biztosan NEM lesz másnap. :)

2015.04.02. 22:07:01

@maxval bircaman szerkesztő: Ne haragudj de annak alapjan amit a temarol tudok ezt nagyon-nagyon nehezen tudom elhinni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.02. 22:23:28

@Mirjam2:
szerintem kelet-eu másképp működik, és itt simán el tudom képzelni az ilyesmit egyébként.
aztán meg lehet, hogy mégsem, és neked van igazad.

tanato 2015.04.02. 23:20:49

@andirondacks: Ezt neked akartam küldeni.Egyáltalán nem hatástalan az oroszok pénzelte trollok munkája,ezt boncolgatja a cikk.Nem tudni persze van e-magyar nyelvű részlege a cégnek,de ismerve a KG Béla sztorit,nem lehetetlen.

andirondacks 2015.04.03. 00:14:11

@tanato:
- ebből a cikkből nekem nem derült ki, hogy bármiféle hatása is lenne efféle trolloknak (ha egyáltalán léteznek). volt benne ilyen állítás?

- szerinted a helyi trollunk tevékenysége nyomán a blog bármely olvasója "oroszbarátabb" lett? én aligha hinném.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 04:23:40

@maxval bircaman szerkesztő: Haha, kösz a választ.:D Lehet, keresek én is valami ilyet.Szidok én bármit szívesen, ha megfizetik... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 04:36:02

Annyiban azért igaza lehet Birkának, hogy sokan szoktak egy nagyobb értékű beszerzésnél neten fórumokat böngészni, olyanok véleményét elolvasni, akik vettek már olyat, vagy használtak.Én is sokkal többet adok egy ilyen véleményre.Persze sajnos nem lehet kiszúrni, hogy ki az akinek valós a véleménye és ki a bérkommentelő.Én is csak azt szoktam nézni, hogy a negatív-pozitív arány hogy áll össze.
Olyasmi ez, mint a vaterás íbélyes stb visszajelzések a termékről, eladóról.Ha kurvasok pozitív és egy két negatív, az nagy valószínűséggel jót jelent.Ha fele-fele, akkor részemről kizárva a vásárlás.
És simán el tudom képzelni, hogy egy cég alkalmaz ilyen bérkommentelő egyéneket.Sokkal durvább dolgokra is van példa...

tanato 2015.04.03. 07:38:19

@andirondacks: De van,amikor az egyik alkalmazott a barátaitól visszahallotta azokat amit leírattak vele,ekkor rájött hogy "nem dolgozott hiába"

tanato 2015.04.03. 07:39:32

@andirondacks: Sajnos itthon nem kell trollkodni,anélkül is egyre több az oroszbarát ,nyugatot elutasító polgár,a kormánypropaganda hatására is.

2015.04.03. 07:57:11

@Dragonlady (Bp, Hun): Ezek nemzetkozi cegek, mindenhol a vilagon vannak alkalmazottaik. Nagyon sok alkalmazott Indiaban van peldaul ezen a teruleten (marmint mediafigyeles es hasonlo). Nem azert nem tudom elkepzelni mert a cegek olyan tisztessegesek, hanem mert annak alapjan amit tudok rola, praktikus okokbol lehetetlen ez szerintem. Egyebkent en toltottem mar pl. napokat internetes kommentelok profiljanak a felepitesevel, mert ezert fizettek a 'multik' - tehat valaki leirja hogy mit gondol egy muanyag kerti szekrol, nekem meg reszletes riportot kell irnom rola hogy ez ki lehet, meg kell probalnom utananezni interneten, vannak erre kulon modszerek meg programok. Ha lennenek olyan emberek akik penzert hagynak kommenteket foallasban, az nagyon gyorsan nyilvanvalo lenne a tobbi ceg szamara szerintem az ilyen kutatasokbol peldaul. Es ez csak egy pelda, egy csomo mas ok miatt sem tudom elkepzelni hogy ez igy mukodjon ahogy Max leirja. Inkabb egy fantazianak tunik mint valosagnak.

2015.04.03. 08:01:57

@geegee: En nagyon adok az internetes velemenyekre minden termekkel vagy szolgaltatassal kapcsolatban, es eddig az a tapasztalatom hogy valos emberek valos velemenyeket irnak le. Persze mivel barki barmit irhat nevtelenul interneten, konnyu elkepzelni hogy valaki penzert hamis velemenyeket ir, de szerintem ez nagyon ritkan fordul elo es nem olyan formaban hogy a cegek fizetnek. Inkabb valoszinu pl. barati koron vagy csaladon belul, pl. kis csaladi vallalkozasrol van ket velemeny az interneten es az egyik gyanusan pozitiv, az lehet egy ismeros vagy csaladtag. Nagy cegeknel ez szerintem praktikus okokbol nem fordul elo.

Evain 2015.04.03. 08:43:42

@geegee: kicsit megkésve, de megerősítem. :D
Viszont marha kíváncsi vagyok, hányan olvassák az ismert márkanév miatt rosszul a nevem :D:D:D

Amúgy ha érdekel ez a rajzolgatósdi, akkor nézz utána ASCII art néven. :)

Igaz Barát 2015.04.03. 08:46:40

@Evain: Rosszul olvassák? Ugyan már, te írod rosszul a saját neved! :)

Evain 2015.04.03. 09:48:30

@Igaz Barát: valóban, méghozzá annyira, hogy még másképp is ejtik! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.03. 12:59:10

@Evain: Nem kellett volna fotosopkodni, akkor nem keverné össze senki... :D
Mééé' nem volt jó nikknek a víz neve? :-)))

Az ascii-karakteres hőskort ismerem, fantasztikus csajokat raktak ki betűkből.Meg a feltört programok enefó fájljaiban is gyönyörű cirádák vannak.Hátránya, hogy néha csak bizonyos betűtípus kiválasztása után látszódik igazán.

De ezek a pofák valami más módon készülhetnek...

Badeni_lakos 2015.04.04. 10:42:08

Tetszett ez a történet! :)
Hogyha a londoni "kisöreg" ( mindenek finanszírozója) védelme alatt álltatok, akkor végülis mindent el lehetett volna intézni, nemis kellett vna eljönnötök. Szépen átvettétek volna az irányítást. :))
...csak hát már késő. Ez már a múlt.

De most.igy belegondolok h Mennyi de.mennyi lehetőség foszlik szerteszéjjel pusztán azért mert nincs meg a kellő Magabiztosság (a kertésznek visszaszólni, hogy "próbálja csak meg..." és meglátjuk h ki fog a medencében kikötni) vagy h Te legyél tudatában a kisöreg védelmének ill. annak h kényes infó birtokában vagy és ha tudod bizonyítani h a nőci félrelépett akkor hát a markodban volt ő is.

Tehát nem kellett volna beparázni, és eljőnni, hanem erősnek kellett vna lennetek es kijátszani a lapokat...

na a legjobbakat!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása