oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. január 26. 06:42,  Az első hónapok Amerikában 335 komment

2015. január 26. 06:42 Határátkelő

Az első hónapok Amerikában

A mai poszt egy folytatás (vagy ahogyan szerzője, Niki fogalmat: válasz) az első, bemutatkozó írás kapcsán felmerült kérdésekre, egyben az is kiderül belőle, milyen az első pár hónap akkor, ha az ember zöldkártyával érkezik meg az Egyesült Államokba.

szallas.jpg

"Hááááát... Tudom, a magyar oktatási rendszer szerint nem kezdünk mondatot „hát-tal és és-sel", de Vekerdi Tamás professzor úr megengedte. :)

Nem is tudom, hol kezdjem... Azt hiszem, a legjobb, ha először mindenkinek köszönetet mondok, aki elolvasta a posztomat és hozzászólt, így vagy úgy. Egyúttal elnézést kérek, ha nem tudtam mindenkinek reagálni kommentben! Ezért is reagálnék itt most.

Azt hiszem a második dolog, amivel folytatnom kell ezt a „válaszposztot" az az, hogy elnézést kérek minden kedves nagy-britanniai lakostól! Senkinek nem szándékoztam a lelkivilágába gázolni sem a köddel, sem a csapadék megemlítésével.

Itt gyorsan elárulom, hogy Angliát titkon mindenki imádja ám, csak nem mindenki szereti, hogy mindig köd van. :D

Egyébként egyszer egy jópofa finn párral volt szerencsém vacsizni, és a férj elég találóan ennyit mondott a szigetországról az ötödik bum-bum tequila után „Great Britain is almost perfect! Has however 2 major problems. They drive on the wrong side, and they have 2 seperate tubes for the hot and cold water!"

És itt is gyorsan idéznék valakit, mielőtt online megköveztek „Aki érti a humort, MINDENT tud! Aki nem, az MINDENRE képes!” ;) Egy szó, mint száz, senkit nem kívántam megbántani! Azt gondolom, minden ország és kontinens rendelkezik a maga pozitív és negatív oldalával!

Hála nektek, már nem is félek a fehér cápától... Annál inkább a bikinis görkoris csajoktól… brrrrr. .;) A „csi”-zéstől megérteném, hogy megőrültök, amennyiben "csi"znék...:)

Az USA szociális hálójáról csak két dolog

1. Nagy varázsló vagyok, azért nem akkora, hogy egyből egy kétéves gyereket szülök. ;) (A posztban említettem, hogy két éves volt gyerek, mikor kiköltöztünk.)

2. Engedjetek meg egy rövid szösszenetet 3 hónapról ezelőttről.

Gyermekünket elvittem krupp vírussal normál rendelőidőben az orvoshoz. (Ez fontos, mert ha normál munkaidőn kívül viszed, az urgent care-nek számít, dupla, tripla, stb. árazással).

Kaptunk néhány tanácsot a nővértől, amit már tudtam, orvos sose látta (itt ez szokás, ha nem ítélik úgy, akkor nem hívják az orvost a váró szobádba), viszont a rendelő elküldte a gondosan kikalkulált számlát egészen pontosan $342-ról.

És akkor jöjjön az, amit már mindenki tud. :) Hova jöttünk... Aztán jöjjön az, miért ide, azt követően pedig a történet folytatása.

„Vágó Úr, megjelölöm a B-t, Virginia Richmond”

Miért ide? Férjem 14 évvel ezelőtt bohém fiatalként járt erre/arra, többek között itt Richmondban is. Annyira megtetszett neki, hogy maradt is egy évig. Azóta is igen kedves emlékként él benne az itt töltött idő! És persze nem utolsósorban tudta, melyik környék milyen, hova érdemes költözni… stb.

És minden előbb említett mellett ez egy ésszerű kompromisszumnak bizonyult klíma tekintetében. Mert azért lássuk be, szubtrópusi ide, vagy oda, nem egy Santo Domingo, vagy Hawaii, de úgy véltük, kezdetnek megfelel, aztán bármi is lehet.

Nos, ennyit a helyválasztást befolyásoló tényezőkről.

Ami a történet folytatását illeti, mindenek előtt mindenkinek figyelmébe ajánlom természetesen a blogomat (figyelitek a rejtett reklámot?) :D

Az utazás

Most akkor jöjjön a tömörített story közkívánatra!

2012. február 20., leendő utasok létszáma: 1db férj, 1db gyerek, 1db feleség, 1db anyós (édesanyám velünk jött segíteni az első 3 hónapra), helyszín: Budapest Ferihegy II. Az otthagyottak: 2 db nagypapa, 1 db nagymama (én anyósom).

Azt a pár percet, ami akkor hosszú óráknak tűnt, nem szeretném még egyszer átélni! Elvesztéstől rettegő könnyes szemű nagymamák, és nagypapák, nehézségtől, kudarctól, bizonytalanságtól tartó feszült szülők, s egy mit sem sejtő gyönyörű, okos, huncut, mindig mosolygós ÖRÖKAKTÍV 2 éves...

A hangulatot azt hiszem, nem kell tovább ecsetelnem! Nehéz volt MINDENKINEK!

Nem tudom, hányan utaztak közületek 2 év körüli gyerekkel?! Aki igen, annak nem mondok újat, aki nem, az jól gondolja meg. :) Hosszabb fajta rémálom volt! A gyerek teljesen érhető oknál fogva az utazás első órájában már oltári nyűgös volt! Semmi egyébre nem vágyott, minthogy néhány utas ülésén átmásszon, előttünk lévő székét rugdossa, rohangáljon az ülések közötti folyosón lehetőleg akkor, amikor a kis „övek bekapcsolva” lámpácska ég stb stb. Egyszóval bármire simán rá lehetett venni az egy helyben ülésen és alváson kívül. Ez így egy tengeren túli utazás során elég kellemetlen tud lenni.

A megérkezés

Azért csak megérkeztünk a Nagy Almába, ott hamar átvettük a bérautónkat és irány a szállásunk, hogy másnap kisimultan kezdhessük újra a többórás utazást, ezúttal autóban.

Majd február 23-án megérkeztünk „káprázatos” szállásunkra Richmondba. Ezt azért tartom fontosnak külön megemlíteni, mert félelmetes hasonlóságot mutatott a szállodai szobánk milyensége és a mi kezdeti időszakunk. A fotó önmagáért beszél.

És akkor térjünk ki konkrétan a kezdeti időszakra! Nagyon nehéz volt! Édesanyám nagyon nehezen viselte az egész utazást, a távollétet Magyarországtól, és szíve szakadt meg a tudattól, hogy 3 hónap múlva hazamegy, és ki tudja, mikor látja megint az Ő Áronkáját!

Mint Anya, és leendő Nagymama, teljesen megértem, de sajnos akkor ez cseppet sem segített, sőt. Én pedig igazi nőhöz méltóan „behisztiztem” már az első hónap után, hogy én ezt nem csinálom tovább, Árpinak sose lesz munkája, a pénzünk csak fogy, Anyu is utálja a helyzetet és még egy kurva zeller gumót se lehet kapni. MENJÜNK haza a francba!

Aztán Árpi higgadtságának és kitartásának köszönhetően, valahogy túlvészeltük az első három hónapot, amelyet leginkább veszekedés, sírás, kiabálás jellemzett!

Mint egy varázsütés

S akkor felemelte Árpi a telefont és rengeteg vívódás után végre felhívta a magyar srácot, akit futólag ismert 14 évvel ezelőttről. Ekkor varázsütés szerűen megváltozott minden, onnantól csak jó dolog történt velünk!

Ez a magyar srác volt az (nevezzük Bélának), akinek köszönhetjük, hogy én most tudok miről írni egyáltalán. Ha Ő nincs, akkor mi 90% os valószínűséggel már otthon lennénk!

Blogomban sokat írok Róla, akit érdekelnek a részletek! Most csak annyit mondok, amiben minden benn van: Ő volt az, aki ismeretlenül „bevállalt” minket!

Tehát Árpi előbb említett barátunknak köszönhetően azonnal munkába tudott állni! Bárpultos volt az én kis chitchat box uram közel 2 hónapig. :)

Apa rengeteget dolgozott, sajnos ez éjjeli állás volt, dehát örültünk így is, mint majom a farkának! Sokféle emberrel találkozott, érdekesekkel, szóval végül is tapasztalatnak sem volt utolsó.

Hawaii és a rendes emberek

Például beszélt egy figurával, aki Hawaiin élt néhány évig, és ódákat regélt róla. Azt mondta, hogy ott „jó emberek” laknak. A szó szoros és jó értelmében! Azt mondta még, hogy ő a helyünkben odaköltözne, mert ott a gyerekünkből jobb ember lesz, mintha bárhol máshol nevelkedik.

Először kacagtunk rajta, de azóta én többször is gondolkodtam ezen… érdekes mindenesetre. Azt mondta, hogy ott nem ismerik a zárt ajtókat (na, nem mintha itt amúgy annyira ismernék, ahol mi lakunk), és hogy valahogy az emberek hozzáállása az élethez más. Őszinték, egyenesek, jó szándékúak. A pasi szerint ehhez hozzájárul az elszigeteltség. Szerintem lehet ebben is valami.

Szóval egész jól érezte magát a bárban is. A kollégája, nevezzük Jacknek, egy nagyon rendes fickó volt, egy nagyon becsületes, egyenes, rendes srác. Nem egy 140 IQ-jú, de jólelkű pacák, és Apát nagyon szerette, meg Apa is kedvelte! Béláról meg ne is beszéljünk, hát ő a jóság szobra. :) Komolyan! Még jó, hogy számos magyar annak idején ÓVA INTETT az itteni magyaroktól. Na mindegy.

Árpi természetesen nem titkolta Béla előtt, hogy egyfolytában IT-állást keres, amit Ő megértett, sőt egyet is értett vele!  Volt is jó néhány interjún, de sehol nem őt választották, illetve egyszer konkrétan felvették a Federal Reserve-be, na, az nagy durr volt. Csak a korlátolt fejvadász nem fogta fel, amikor férjem mondta nekik, hogy Ő nem állampolgár, „csak” greencard holder!

Majd kezdtük mi is beleélni magunkat, mikor jött a hívás a Fedtől egy hölgytől, hogy „Hi Arpad, welcome to my team”! De aztán sajnos nagy hatásszünet következett, amikor már sejtettük, hogy végül elárulta a fejvadász a FED-nek, hogy nem állampolgár Árpi. Így ez kútba esett…

Jó fej magyarok

Viszont az már egyre biztosabbá vált, hogy maradunk minimum egy évig, ha marad a báros melója, ha nem, mert közben Béláék bevittek a társaságukba, EGY BAROMI JÓ FEJ MAGYAR BANDA!!!

Mindenhova elkezdtek minket is hívni, szülinapi zsúr, bográcsozás, grillezés, anyukákkal gyereksétáltatás (mert mindenki családos, és kb. fiunkkal egykorú gyerekek vannak). Ezt nem tudom leírni igazából, hogy mennyit számít. Ehhez ki kell költözzön valaki külföldre, hogy megértse a hazai társaság fontosságát!

Az, hogy nekem van kit felhívni, hogy mizu, beülünk egy bambira? Vagy hogy Apa elugrik fiukkal sörözni, billiárdozni… ez FELBECSÜLHETETLEN, legalábbis nekünk. 

Béla nem csak az anyagi problémánkat oldotta meg, hanem azonnal be is vezetett az itteni magyar baráti társaságba, ami pontosan ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb.

Majd 2012 augusztusában jött a hívás, hogy Árpit felvették egy IT céghez, ahol azóta is dolgozik. Időközben nekem se volt már pofám tovább otthon ülni és blogot írni :D, úgyhogy mondtam Bélának, ha gondolja, felvehet cashiernek.

Miután a három körös interjú lezajlott, megtudtam, hogy engem választottak. :) Egy gyors ünneplés, aztán már csipogott is az ébresztőm hajnali 5-kor. Richmondi létünk azóta annyiban változott, hogy…

Amennyiben érdekel a folytatás, tudod, hol találsz meg.”

UPDATE: Időközben pár gondolattal bővült a poszt, szóval aki reggel olvasta, és most kicsit hosszabb változatot talál, ne lepődjön meg!

A moderálási alapelveket itt olvashatod el.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr187101713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2015.01.26. 21:32:56

@nyuszigonosz(D) ESTP:

Hát, ma is tanultam valamit... Még életemben nem hallottam erről a növényről. Köszi!
(De milyen magyar nevet lehetne neki adni? Mert a citromfű foglalt.)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.01.26. 21:34:02

@nyuszigonosz(D) ESTP: Basszus, és tényleg. :-)
Én elöször angolul kerestem: en.wikipedia.org/wiki/Cymbopogon
És ha innen mész ät a németre, akkor nem azt adja, amit te. :-)))

a zajtó kzáródnak 2015.01.26. 21:36:50

a spiegel szerint hasonló büntetések várnak az emberre szaúd-arábiában, mint az iszlám államban. fontolja meg mindenki mielőtt célországnak választaná. néhány tétel:
lopásért kézlevágás, házasságtörésért megkövezés jár, de ha elhagyjuk az iszlám vallást, azért bizony halál.
a cikk szerint januárban is lefejeztek egy nőt a szaúdiaknál, kard által, három csapással. szóval csak óvatosan!
www.spiegel.de/politik/ausland/is-islamischer-staat-saudi-arabien-verhaengt-aehnliche-strafen-a-1014231.html

A gyufaárus lány 2015.01.26. 21:36:56

@diggerdriver:

Nagyon egyszerű az oka miért nem megyek oda. Azt az oldalt alig olvassák, míg ezt a blogot rengetegen. Itt kell beszélni az érem másik oldaláról. Egyébként meg olvastad amit írtam? A Nyugat mondta hogy annyit fogunk növekedni. Nem a ksh :)))

DieNanny CH 2015.01.26. 21:36:58

@Naschkatze (Mostindien / CH):

Itt 3 óta szépen pilinkél a hó... Már 5-10 cm között van.

Határátkelő 2015.01.26. 21:47:29

@A gyufaárus lány: Miután most már nyilvánosan beismerted, hogy te vagy Hinta, hadd emlékeztesselek, hogy erről az oldalról ki lettél tiltva - nem azért, mert itt nem lehet beszélni "az érem másik oldaláról", hanem azért, ahogyan viselkedtél az itt kommentelők egy részével a saját blogodon. Ezzel kapcsolatban a véleményem továbbra sem változott.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ha olyan lesújtó véleménnyel vagy a blogról és az itteni közönség döntő többségéről, akkor miért akarsz egyáltalán jelen lenni. Szerintem hagyjuk egymást békén.

nyuszigonosz 2015.01.26. 21:53:51

@Naschkatze (Mostindien / CH): Szivesen.
Most én is végignéztem ezt a mangós cuccot: jól néz ki, biztosan finom.

Giddy Lamb 2015.01.26. 21:58:31

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: "(De milyen magyar nevet lehetne neki adni? Mert a citromfű foglalt.)"

Van magyar neve: citronella

FutureFry 2015.01.26. 22:01:55

@M. Péter: Én nem arról az esetről írtam amit Te linkektél, hanem egy amerikai TV műsorban történtekről (aminek az idevágó részletét láttam is). Más kérdés, hogy esetleg mennyire lett meg rendezve a dolog...

A gyufaárus lány 2015.01.26. 22:10:54

@Határátkelő:

Szerintem jól viselkedtem eddig. Ha tényleg úgy gondolod hogy nekem itt nincs létjogosultságom, akkor nem fogok többet írni, illetve egyszerűen nem engedsz be ugye. Igazságtalannak érzem hogy ki vagyok innen tiltva. Dönts ahogy jónak látod! Rajtam kívül nem nagyon írogat ide senki a nyugati melós (betanított munkás) életvitelről. Szerintem igenis van helyem itt. A kirohanásaimért pedidg elnézést kérek. Szerintem túl volt az egész reagálva.

Giddy Lamb 2015.01.26. 22:11:02

@Határátkelő: Enfant terribleből tékozló fiú lett...ahelyett, hogy meghatódnál, és kebledre vonnád őt...
commons.wikimedia.org/wiki/File:Rembrandt_Harmensz._van_Rijn_-_The_Return_of_the_Prodigal_Son.jpg

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.26. 22:32:47

@A gyufaárus lány:
Ezzel kapcsolatban csak ismételni tudom magam.
Képzeld el hogy te kapsz minden évben 3,6% fizetésemelést.
Charli kap minden évben 1, 8%-ot.
Számold ki mikor éred utol.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

vazzup 2015.01.26. 22:45:54

Megint egy "erdekes" poszt arrol, hogy az USA mennyire szar hely, mert nem nezte meg orvos. Eljen. Ez kezd faraszto lenni.

Ja, a posztolonak meg kozvetlenul uzenem, hogy azert, mert neked mazlid volt (nekem is az volt), attol meg nem minden ott elo magyar Bela. Hidd el, en rendesen belemasztam az itteni magyar kozossegbe, nagyon durvan latni, hogy nagyon keves a Bela. Sajnos.
Tehat amikor ova intunk valakit attol, hogy magyar segitsegre tamaszkodjek csak azert van, hogy ha lehet, legyen mindig B terv. Mert nagyon konnyen lehet AntiBelat talalni.

Bar gondolom tok folosleges az ures kutba beszelnem.

A gyufaárus lány 2015.01.26. 22:51:04

@diggerdriver:

Miért kéne utolérni? Vannak magasabb bérszínvonalú országok meg alacsonyabb bérszínvonalú országok. Miféle logika az hogy csak az előbbiekben lehet létezni?

Ha mindenki így gondolkodna elnéptelenedne egész Ázsia, Latin-Amerika, Kelet-Európa. A nyugati országok népességszáma megtöbbszöröződne, összeomlanának ezek az országok, és valami füves gettóság alakulna ki belőlük. A diszharmiónia sosem lehet jó!

Otthon is lehet élni. A többség képes rá. Nem kell állandóan nyomatni hogy Magyarország nyomorog, csak azért mert ott a markolós nem annyit keres mint Londonban.

2015.01.26. 22:51:51

@A gyufaárus lány: "Rajtam kívül nem nagyon írogat ide senki a nyugati melós (betanított munkás) életvitelről."

Es mi lenne, ha te se csak allandoan errol tudnal beszelni inkabb? :D Mar nagyon jol ismerjuk a szovegedet, mindenki tudja, hogy mit gondolsz, tudomasul vettuk, koszonjuk szepen, de beszelgessunk masrol.

Kepzeld, az euronews 0-2t tippel a Wolfsburg-Bayernre, te mit gondolsz? Szerintem is nyerni fog a Bayern de szerintem nem lesz 0, a Wolfsburg is be fog talalni egyszer. Azt is josoljak, hogy 3-1re nyerni fog a Barcelona, ebben viszont szerintem igazuk lehet.

Határátkelő 2015.01.26. 22:53:07

@vazzup: Ő leírta, hogy szerencséje volt, mert akadt egy segítőkész, rendes magyar, te leírtad, hogy neked rossz tapasztalataid voltak. Mind a kettő rendben van. Most már csak azt nem értem, miért kell rögtön személyeskedni. Mikor fogjátok már megérteni, hogy ezek a történetek nem általános igazságokat fogalmaznak meg, hanem személyes sorsokat???

kardio1 2015.01.26. 22:53:53

@diggerdriver: Mondjuk azert tenyleg jo lenne, ha egyszer mar csokkenni kezdene a kulonbseg Mo. es a nyugat kozott. Mint a 19. szazad masodik feleben.

vazzup 2015.01.26. 22:56:17

@A gyufaárus lány: s ezt irod honnan is? Meg egyaltalan miert is? Senki sem foglalkozna azzal, hogy mennyi fontnak megfelelo bert kap egy magyar melos, ha a magyar atlagfizetes eleg lenne egy kozepszeru, kiugro gondok nelkuli eletre.

Ezzel szemben a valosag az, hogy az atlagfizuval jonnek a hovegi sakkozasok szamlakkal es a vagy eszek vagy tornacipot veszek a koloknek kerdesek.

vazzup 2015.01.26. 22:57:18

@Határátkelő: akkor olvasd el megegyszer amit irtam. Nekem is mazlim volt. De akkor szerkeszd ki az altalanosito reszeket a posztjabol. S akkor egy mukkot se szolnek, ha mar szemelyes elmenyekrol van szo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.26. 23:00:12

@kardio1:
Jónak jó lenne és senki nem drukkol úgy Magyarországnak mint én de a realitás teljesen más.

Határátkelő 2015.01.26. 23:00:52

@vazzup: Nem tudom, ugyanazt olvastuk-e, én semmilyen általánosító részt nem találtam benne, amit ki kellene venni. Leírja a saját történetüket. Ha valaki ebből azt a következtetést vonja le, hogy csak jó fej magyarok élnek Amerikában, az meg is érdemli. Miért kellene egy személyes történet minden mondatánál jelezni, hogy ez személyes? Ne vicceljünk már...

2015.01.26. 23:04:10

@Határátkelő: Volt egy szobraszmuvesz tanarom, o mindig leuvoltott minket, ha ugy kezdtunk valamit, hogy "Szerintem...", mindig azt mondta, hogy "Hat persze, hogy szerinted van, hiszen te beszelsz." Ez csak ugy eszembe jutott, gondoltam ideillik. :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.26. 23:15:50

Igazi 'határátkelős 'filmet néztem meg . Most lett vége.

'An english man saved more than 600 jew children during the II. World War, in 1938.'

www.youtube.com/watch?v=NjJB4i6EYAg

A család már több mint 6000 emberre bővült , és a világ minden táján élnek.
Nem régen összejöttek, megköszönni és köszönteni a 104 éves angol öregurat.

blackhairlady 2015.01.26. 23:22:49

@Zsuzsi65: Emlekszem erre en is:)
Magyarorszagon meg trabantot kellett vezetniuk. Na az volt vicces igazan:D

Muscari 2015.01.26. 23:32:07

@mojyo: abszolút igazad van, már meg is ïrtam Dragonlady-nek.

A gyufaárus lány 2015.01.26. 23:54:49

@vazzup:

Anyám 100 ezret keresett otthon óvónőként. Apám 200 ezret kamionosként. Ha jól számolok alig érték el a nemzetgazdasági átlagbér nettóját egy főre lebontva(havi 150 rongy). Sose koplaltunk, sose nélkülöztünk. Tehát? Melósnak lenni valóban rosszabb otthon. Felfelé ez már nem olyan biztos.

Ja most jöhetsz azzal hogy de sokan laknak albérletbe. Ami nálunk pont nem igaz. A többségnek van saját lakása. Pont ezért (is) van ilyen bérszínvonal és pl nehézkes albérletet fenntartani melósként.

A nyugati országok között meg Magyarország között az a legjelentősebb gazdasági különbség hogy Nyugaton a létminimum felé van rángatva a melós bére is. Ennyi.

@diggerdriver:

Nem kell sok sikert kívánni. Nem tudom mikor fogok otthon élni. De majd szólok és majd röhöghetsz a 250 fontos béremen. Megegyeztünk?:)

M. Péter 2015.01.27. 00:13:33

@FutureFry: Biztos hogy saját szemeddel láttad, és nem csak mesélték a jó sztorit a tv-ben vagy esetleg más mesélte, hogy látta?

Nehezen hihető, hogy valaki, aki egyáltalán nem ért a kézi váltóhoz, egyáltalán el tudjon indulni egy kézi váltós kocsival. Ha mégis sikerül, akkor meg az első alkalommal, amikor meg kell állnia, le fogja fullasztani a motort.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 00:20:02

@Babette .: Na jó. A csokikban levőt én is unom már, meg a karamelt is.De ezért szerintem ne a Nutellát bántsuk...
:-)))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 00:23:15

@a zajtó kzáródnak: A lopásért kézlevágást támogatom a világ összes országában! :-|

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.27. 00:24:14

@a zajtó kzáródnak: Ja, kicsit rosszul vannak a szóközök a nikkedben...
:-)))))) (Bocs.)

rezsöatya 2015.01.27. 01:53:22

Keso ejszakai OFF. Talan megsem annyira, mert tobbszor volt mar szo itt az egeszsegugyrol. Igen, a magyarrol:

m.facebook.com/judit.cserkesz/posts/716851328421700?locale2=en_US&__tn__=%2As

FutureFry 2015.01.27. 02:27:34

@M. Péter: Valamilyen reality-show volt. (Lásd a @Zsuzsi65: által belinkelt videót). Lehet a neten még valahonnan el lehet érni a teljes részt... Arra emlékszem (remélem jól), hogy mutatták ahogy az egyik versenyző a trabant kéziváltóját ráncigálja (két kézzel!), szerintem nem is kuplungozott, és, hogy iszonyú hangok jöttek az autóból. Le is kellett cserélni a kocsit. Egy másiknál pedig (Budapestről Egerbe (?) menet) úgy tűnt (meg hangzott) mintha valami alacsony fokozatban (bőgő motorral) menne az autópályán. Később azt a kocsit is le kellet cserélni (trailer-en vitték el).
Persze ki tudja, hogy lett megvágva és ténylegesen mi történt (meg persze pont erre volt kihegyezve a rész és a versenyzőket nem érdekelte igazán a kocsik állapota), de az alapján amit mutattak számomra teljesen elképzelhető, hogy egypár trabit teljesen lestrapáltak a vezetési stílusukkal.

montroyal ( CAN qc) 2015.01.27. 02:52:33

@geegee: A lopásért kézlevágást támogatom a világ összes országában! :-|

lehet hogy lenne olyan orszag ahol mar nem maradna aki levagna a kezet... mert neki se lenne..:-)

2015.01.27. 03:27:45

@Giddy Lamb:
"Sajnos otthon nem az igazi a burrito.
Kezdjük ott, hogy búzalisztból van a tortilla, a kukoricalisztes az durván feláras, ha van egyáltalán."
Az igazi burrito buzalisztbol keszult tortillabol van (tortilla de harina) nem pedig kukoricalisztbol (tortilla de maize)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.01.27. 06:23:11

@FutureFry: aki tud angolul, es jot akar szorakozni, erdemes megnezni:)) a 10 evvel ezelotti magyar valosag egy amerikai "valosag show"-ban:))) nekem legjobban az tetszett, amikor a taxis raszolt a kocsijaban izgatottan "come on, faster"-t kiabalo versenyzokre (elvegre egy race-rol, versenyrol van szo), hogy "nyugi-nyugi":))

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 06:34:29

@Zsuzsi65: Amazing Race-ben szinte minden évadban beég valaki azzal, hogy nem tud sebességet váltni, kicsit már unalmas is, és tudhtnák a jelentkezők előre, hogy meg kéne tanulni, de biztos így viccesebb :-/
de egyébként a magyar epizódok tényleg viccesek voltak :-)

2015.01.27. 06:40:13

@A gyufaárus lány: Más sem fog otthon élni a jelenlévők közül, szerintem megint eltévedtél. Ide azért értelmesebbek járnak, minthogy felüljenek a 3%-os (sic!) gdp növekedésnek. A Gyerehaza alapítványnál kellene karriert csinálnod, aztán te is lehetnél Habonyi Árpád #2. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 06:43:50

köszi mindenkinek a lemongrass téma megszakértését :-)
(na én ezért nem (sem) szeretek sok kontextusban a magyar nyelvvel vacakolni....)
bonnieplants.com/growing/growing-lemongrass/
na ez az, amit én úgyse tudok megcsinálni, nálam tán még a gazok is kihalnának :-(

FutureFry 2015.01.27. 06:47:54

@Zsuzsi65: @Dragonlady (now in Thailand): Én csak ezt az egy részt láttam anno (akarom mondani csak a magyar vonatkozású részeit, mert valaki felhívta rá a figyelememet). Ami megmaradt bennem az a trabant-abúzus volt. Most újra belenéztem, de még most is (mint akkor) "made me cringe" (mi ennek a jó magyar megfelelője?).

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 06:54:23

@FutureFry: én is azt néztm meg először, de aztán végignéztem pár évadot, mindig külön szórakoztat, ha olyan helyen vannak ráadásul, amit én is ismerek. szóval egyolytában belefutnak ebbe a váltós problémába. mondjuk tényleg a Trabikkal volt a legviccesebb. :-)
pont jótól kérdezed, hogy mondják.... és mivel én értem, kb leszarom :-) kicsit elvesztettem a fordítói vénámat.

kardio1 2015.01.27. 07:08:54

@diggerdriver: En csak arra celoztam, hogy igazi magyarkent a pozitivumokat is negativkent tudjuk magyarazni az elozetes velemenyunk szerint.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 07:24:58

@mojyo:
Nono.
Mondatot úgy kezdűnk hogy '' véleményem szerint''.
A szabál az szabál.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 07:27:24

@A gyufaárus lány:

A Nyugat mondta?
aztan hogy van az az oreg? Szaggat-e meg a hexenschussa?

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.27. 07:31:19

@geegee: en nem bantom. Gyakorlatilag sose. Eljen es viragozzon minden nutella. Tolem aztan tul is szaporodhatnak:-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.27. 07:33:21

@kardio1:
Igen ez is igaz.
Viszont azt veszem észre hogy mostanában többször is egyetértettem Orbánnal.
Ez már az elhülyülés jele?

vizsla_barat 2015.01.27. 08:12:19

@Philosoraptor: tejfol minden boltban van. Szvsz jobb minosegu mint a szetlopott magyar frissfol. Turo rudit meg lehet csinalni cottage cheese-bol. Csak elotte meg kell szattyasztani.

puhacica 2015.01.27. 08:42:42

@Határátkelő: es most megint kezdodik minden elolrol? varjuk meg, amig megint elmennek paran, a gyufaarus meg elvezkedjen csak? ne haragudj a keretlen tanacsert, de lehetnel kovetkezetes. kitiltottad? ki. mindegy, milyen nevvel jon, a mondandoja nem valtozott. ugyanazt az agymenest tolja most is. es ketsegem sincs afelol, hogy a blogjan ugyanazt a mocskolodast barmikor ujra megtenne, ami miatt kivagtad. es csak egy kicsit gondolj azokra, akiket megsertett. biztos orulnek neki, hogy ujra itt eszi a penesz. :(

soad1221 2015.01.27. 08:57:20

@A gyufaárus lány: Te most pontosan miről is beszélsz?
A kivándorló emberek igen komoly része nem kizárólag a fizetés/bérszint/vásárlóerő háromszögben élik az életüket.

Tudod az ember egy jelentős része másképpen él. Megismerkednek egy nővel/férfival, összeházasodnak, gyerek(ek)et vállalnak.. És nagyjából innen indul az, hogy a ma sokkal kevésbé érdekli őket, mint a holnap. Van aki már gyerek nélkül is képes erre, tapasztalatom szerint a legtöbb ember ekkor teszi a holnapot előtérbe.
És akkor gondolkozik azon, hogy most mit tud megadni a gyerekeknek. Aztán azon,hogy mi mindent lehetne. Aztán azon, hogy ebből mit szeretne. Aztán azon, hogy az első pont és a harmadik pont milyen távol is van egymástól. Aztán szépen gondolkodik azon is, hogy mit tegyen, és mit tud tenni a különbség leküzdésére.

Na eddig a pontig kurvára mindegy, hogy hol élsz. Viszont ennél a pontnál jön elő az, hogy ha teszek 1-2 dolgot, akkor mindezt már 100-200-500-1000-5000-10000 km-el távolabb teszem a jelenlegi helyemtől, akkor a különbséget gyorsabban tudom leküzdeni.
Vannak gyerekeim, így nem tudom pontosan, hogy a gyerek nélkülieknél hogy van, de egy apró kis hang azt mondja, hogy kb ugyanez a helyzet

És itt jön a lényeg: értsd már meg, hogy az, aki elmegy, nem az átlag melós/tanár/orvos/mérnök/it stb ember fizetéséért megy el, hanem a saját/társa/anyja-apja/gyerekei vagy akárki életét szeretné jobbá tenni, azért mert ITT NEM JÓ NEKI. Hangsúlyoznám az ITT, a NEM JÓ és a NEKI szavak értelmét és jelentőségét! Aztán van akinek ez nem jön be. Majd megy tovább. Vagy vissza, ahol volt. Figyelmedbe ajánlom a mai posztot.

És még egyszer: Téged miért zavar, hogy vannak emberek akik elmennek Mo-ról és erről írnak, beszélgetnek, ne adj' isten olyan borzalmas eretnek dolgot is csinálnak, hogy dicsekednek, hivalkodnak, stb..

Mindezt teszed Ausztriában! Nem érzed hazugnak egy egészen picit amit mondasz? Tudom, majd haza is jössz, és az ott keservesen összekuporgatott pénzedből veszel egy lakást. Majd egyszer. A jelenben ez most úgy néz ki, hogy vagy igen, vagy nem. Itthon egy Mekis fizuból nem élsz meg úgy, ahogyan kint, ezt Te is tudod. Azért vagy kint Mekis. Milyen érem másik oldaláról beszélsz Ausztriában élve és gyűjtögetve, úgy hogy ugyanezzel Mo-n nem tudnál?!?!?!

kék madár 2015.01.27. 09:29:15

@Zsuzsi65: mamasfishhouse.com
valamelyik tripadvisor listan Amerika 20 legjobb etterme kozott volt. Es nem veletlenul :)

Éva Juhászné Sipos 2015.01.27. 09:29:39

Nem olvastam végig mind a majd 300 hozzászólást tehát nem tom írt e már valaki erről! Tehát a bloggerin csak angolul tudóknak írta??? Mert akkor írja az elejére és bele sem kezdek!!!

adg 2015.01.27. 09:35:09

@Éva Juhászné Sipos: Mit tetszik kerdezni pontosan? Leforditanad magyarra, mert ez teljesen ertelmetlen.

qkuc 2015.01.27. 09:39:57

@Éva Juhászné Sipos: Nahát, tudnád a véleményed úgy tolmácsolni, hogy ne nyíljon ki a bicska a zsebemben? Valószínűleg ez USA-ról szóló posztban lesznek angol kifejezések, milyen meglepő ...

soad1221 2015.01.27. 09:40:05

@Éva Juhászné Sipos: most nem azért, de én kb az urgent care-t találtam hirtelen, ami nem magyar szó.
Bármilyen nyelvtudás nélkül a szövegkörnyezetből egyértelmű, hogy mi az.
De ha már itt ülsz internet előtt, javaslom:
translate.google.hu/#en/hu/urgent%20care

Bocs, ez így nem más, mint kötekedés...

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 09:57:27

@soad1221: monjuk én nem tudom, miben segítene, ha leírná az illető magyarul, hogy "sürgősségire" vagy az "elsőbbségi ellátásra" vagy az "ügyeletre" kell menni, ebből hogyan tudná a majdani határátkelő, vagy szimpla turista, hogy azon a konkrét helyen milyen néven keresse, amit keres?

qkuc 2015.01.27. 09:58:26

@Babette .: Mi az a hexenschuss? :D

soad1221 2015.01.27. 10:07:09

@Dragonlady (now in Thailand): ez tök mindegy, ebből a szempontból.
Éva néni, ha nagyon akarja érti miről szól, ha nem akkor mivel amúgy is net (hoppá, ezt vajon le kellene fordítani?) előtt akkor szépen lefordíttatja a géppel. és akkor mindenki boldog.
A komment meg kötekedés.

Egyébként a majdani határátkelő feltételezem már tudja a nyelvet olyan szinten, hogy ezeket a szavakat ismeri.

tableno 2015.01.27. 10:08:45

@qkuc: Isiász, derékzsába.

adg 2015.01.27. 10:29:33

@soad1221: szerintem ez a bunos: „Great Britain is almost perfect! Has however 2 major problems. They drive on the wrong side, and they have 2 seperate tubes for the hot and cold water!"
@Éva Juhászné Sipos: csak a te kedvedert, ha mar ilyen kedvesen kerted :nagy britannia majdnem tokeletes, azonban van ket komoly problemaja. Rossz oldalon vezetnek, es kolun csapon folyik a hideg es a meleg viz.

Legkozelebb javaslom: "sziasztok, sajnos nem ertem ezt a mondatot, leforditana nekem valaki? A posztolo meg ha lehet, legkozelebb gondoljon azokra, akik egyeb nyelveken hasitanak. Koszi, Eva"

qkuc 2015.01.27. 10:39:48

@Babette .: Köszönöm, :). Ma is tanultam valami újat, :D.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 10:39:54

@puhacica: Ciciccc! Következetesség ????!!! Mi van ???
Orvost!!!! .-DDDD

M. Péter 2015.01.27. 10:51:46

@FutureFry: Megnéztem a videót youtube-n, leégett motor vagy kuplung nincs benne, lemerült akku miatt kellett az egyik kocsit kicserélni. Az egyik mondja, hogy kormányváltós autót még nem vezetett, de mindegyik tudja, hogy mire való a kuplung és a sebességváltó. Amikor mutatják őket az M3-on, tisztességes sebességgel mennek, egyszer látszik a sebességmérő, kb. 80 km/h-t mutat, ez nyilvánvalóan nem egyesben van.

soad1221 2015.01.27. 11:12:04

@adg [Au, Darwin]: most meghunyászkodom, elnézést, jogos.
Nekem az urgent care ragadt meg, ez már összetett mondat, erre google valóban nem alkalmas.
Mentségemre szóljon, hogy Angliával kapcsolatban ez a mondat alap, hogy csak na...

@Éva Juhászné Sipos: Elnézést kérek, hirtelen írtam. Igen, adg által írt mondat egy fokkal kevésbé bántó, és a poszter ugyan hibázott, de tudod neki a nap jó részében angolul kell beszélnie, így érthető, hogy vannak szavak mondatok, amiket nem magyaráz meg rögtön, mert számára ez már evidens, hogy értik.

M. Péter 2015.01.27. 11:16:52

@Golf2: "Fénykép be", magyarul útlevélhamisítás? Ezzel a módszerrel is le lehetett bukni, ha a határőr éber, és feltűnik neki, hogy jön egy nyugatnémet Kelet-Berlinből, és nincs NDK pecsét az útlevelében.

adg 2015.01.27. 11:51:38

@soad1221: "erre google valóban nem alkalmas."
Oh, dehogynem: "Nagy-Britannia szinte tökéletes! Van azonban 2 súlyos problémákat. Mert vezetni a rossz oldalon, és van 2 külön csövet a hideg és meleg víz!"

Szerintem nem olyan rossz.
Amugy ne sajnald annyira szerintem, mert igazad volt. Eva eleg taho modon nyilvanitotta ki nem tetszeset.
Es akkor igy most megfeleltem a HA illemkodexnek, mert nem a szemelyt, hanem a viselkedest kritizaltam. :)

soad1221 2015.01.27. 12:06:47

@adg [Au, Darwin]: ööö igen, végül is arra jó, hogy körvonalazódjon 0 angol tudással a lényeg... :D

Nem sajnálom valójában, csak erre a részre nem emlékeztem. Talán el sem olvastam a mondatot teljesen, mert ez olyan klisé, minthogy nálatok sok a pók és a kígyó... az első klisé, a köd már lelőve :) na mindegy, a lényeg hogy tényleg volt egy komplett, összetett angol mondat, ami nem szúrta ki a szememet. Az urgent care-en már rugóztunk feljebb egy picit más összefüggésben, az emiatt nagyon megragadt :)

A tahóság, meg tahóság, azzal nincs mit kezdeni...

Szamiz67 2015.01.27. 12:45:10

@Golf2: Én 88-ban voltam az NDK-ban, az itthoni alapfizetésemmel, 2.300 Ft.-al vígan utazgattam az NDK-ban, az utazás célja a Rügen sziget volt és 88-ban a Skoda 120L-es autócsodával, a 2.300 Ft.-os fizetés lehetőségeivel Isten király császárok voltunk az NDK-ban. Barátkoztam ott egy keletnémet kamasszal, az úgy nézett rám, mintha egyenesen New-Yorkból érkeztem volna. Trabant, Trabant, Wartburg, Wartburg, ez volt az utakon, a Rügen szigetén napokkal előtte kellett a környéken lévő egyetlen étterembe bejelentkezni. Az árukínálat nagyon egyszerű volt a magyarhoz képest, meg úgy általában a szolgáltatási szektor, a ruházat, kivéve a cipőket. Az NDK-át mi és a csehek biztosan megelőztük a KGST blokkban.

2015.01.27. 13:02:35

@Dragonlady (now in Thailand):

Azt meg akartam irni tegnap feligmeddig a lemongrass temara, hogy ha visszakoltozol Magyarorszagra, hogy a lorinci vietnami piacon (hivatalos neven "Sarkany Center") van egy csomo elelmiszerbolt, be lehet vasarolni egy csomo azsiai (persze foleg inkabb vietnami) dologbol, lemongrass lehet, hogy nem lesz friss, de van egy csomo fuszer meg tea meg ilyenek, ha esetleg ezek a dolgok hianyozni kezdenenek :)

Meg nyilt egy nagyobb azsiai aruhaz a Kalvin ter korul nem messze a Vasarcsarnoktol is, ahol pedig a Kozel-Kelettol Japanig nagyon sokmindent arulnak, csak neztem a multkor, hogy mennyi minden van :) (De ne ijedj meg attol, hogy egy kurvanagy Horthy Istvan emlektabla van az oldalan. :/ )

micsoda? 2015.01.27. 14:11:40

Jó írás, de a reklámot - pláne többször - a tv.-ben sem szeretem:)

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.01.27. 14:46:47

@mojyo:
bocs, h megragadom a lényeget, de Horthy emléktábla? :-/
van egy olyan érzésem, hogy váratlan kultúrsokkjaim lesznek.
Sárkány Center nagyon jól hangzik :-) és nagyon köszi az infókat. tényleg úgy érzem, jobban el vagyok veszve, mintha Londonba költöznék (mert Londonban sose laktam, és ezért nem is várom el magamtól, hogy tudom, mi merre mennyi, viszont Pesten lógtam vagy 26 évet).

FutureFry 2015.01.27. 15:12:57

@M. Péter: Na beletekertem, és ezeket találtam (igen lehet, hogy megvágott/megrendezett, és ténylegesen nem lehet tudni mi is történik az autókkal, mert csak a laikus versenyzők párbeszédet halljuk, de két autót le kellett cserélni)

Egyik pár:
29:24-29:33 között: váltani próbál, két kézzel próbálja sebességből kirángatni.
31:00 körül: lábbal tolja a trabit (közben bőgő motor).
31:50 körül: Megpróbálják betolni. "Put it into gear". "There is like nothing, dude". Kocsicsere.

Másik pár:
36:35-36:45 között: "Transmission is slipping". "It's gone" (jó kis déli akcentussal)
37:00-től: "Motor is seized up".
Kocsicsere.

Volt még egy pár akinek ugyan nem kellett kocsit cserélniük, de nekem úgy tűnt bőgő motorral mentek és nem tudtak magasabb fokozatba kapcsolni - pl. 26:11-26:17 ("this is going to blow up"), majd 28:04-28:30 körül próbálnak sebességet váltani az autópályán menet közben.

2015.01.27. 15:30:36

@Dragonlady (now in Thailand): Hat igen, en is neztem... Marmint az emlektablara... Amugy lehet nem Istvannak hivtak, bocsanat, ha ezt rosszul tudom, ez a tabla a Horthy Miklos kormanyzo fianak allit emleket aki meghalt a haboruban, de van v 2x3 meteres, oriasi marvanytabla, nekem akkor eleg felelmetesnek tunt. :( Volt meg mas kultursokk is, peldaul a Kossuth teren kivagtak az osszes fat es tiszta csupasz az egesz, nincsenek padok se, csak fu, meg szobrok, es van valami zsebkendonyi teruleten egy uj park a parlament mellett a Dunaparton, ahol ilyen sport szobrok vannak, es valami Olimpiai karikak is, de romantikazni nem lehet, mert este hetkor jon a kopasz es szol, hogy bezar a park.

A Sarkany Center nagyon jo hely, en onnan ugy jarok vissza, mint a kinaiak azokban az ausztral repteres valosagsokban, tele a borond kajaval :D De kilora aruljak a zold teat, en anelkul nem tudnek letezni. Meg csomo mas is van amirol nem is tudom, hogy micsoda, de neked lehet, hogy otthonos lesz :) Meg nem csak elelmiszerbolt van, hanem ruhak, meg haztartasi cikkek. (Anyukam szerint ami a Sarkanyban nincs, az nem is letezik, esetleg, ha megkerdezed, hogy okosba van-e URAL B-45-os tipusu bauxitfurofej, mert mar nem gyartjak, de nagyon kene epp, lehet, nem lesz azonnal de majd mondjak mikor kell jonni erte :D)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.27. 15:39:06

@mojyo: Horthyról jutott eszembe..

"....Eli Wiesel a romániai Máramarosszigeten született ortodox zsidó családban, gyerekkorában jól beszélt magyarul. 2004-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, amit 2012-ben visszaadott. Döntését így indokolta Kövér Lászlónak írt levelében:

„Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról , illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.”

a zajtó kzáródnak 2015.01.27. 19:00:06

pár éven belül felzárkózhat az usa magyarországhoz a fizetések terén.

"Fizetések: így nyomta le ebben Magyarország Amerikát"
www.portfolio.hu/finanszirozas/it/fizetesek_igy_nyomta_le_ebben_magyarorszag_amerikat.5.209403.html

blackhairlady 2015.01.27. 19:07:18

@FutureFry: En az osszes reszet lattam eddig:) Az utolso szezonnak az utolso 3 reszet meg nem nem neztem vissza, de fel van veve. Ez kozos program a gyerekekkel es emg nem tudtunk osszehozni ugy egy napot, hogy mindenkinek legyen kedve, ideje Amazing racelni:D

blackhairlady 2015.01.27. 19:08:45

@Dragonlady (now in Thailand): Az en lanyom is itt tanult vezeni, es amikor otthon voltunk, nem is volt hajlando tanulni a renault-n ami ugye hagyomanyosan kezivaltos. Valoszinuleg igy vannak ezzel a verszenyzok is:))

blackhairlady 2015.01.27. 19:10:22

@vizsla_barat: Jujj frissfol:( Bortonbe zaratnam aki azt megalkotta.

blackhairlady 2015.01.27. 19:26:04

@Dragonlady (now in Thailand): Szerintem pillanatok alatt vissza fog jonni minden tudasod Magyarorszaggal kapcsolatban. Egy het utan mar nem lesznek problemaid mit hol keress, mit kell csinalni, stb... Megertem, hogy ennyi sok ev utan izgulsz, de hidd el, nem sok minden valtozott miota elkoltoztel. Ne gorcsolj, nem a sotet Balkanra mesz vissza, meg mindig laknak ot temberek:)))

vizsla_barat 2015.01.27. 19:33:02

@blackhair-lady: es azt aki a 2 decis tejfolospoharat levitte 1.5-re?

blackhairlady 2015.01.27. 20:16:45

@vizsla_barat: Azt nem tudta, de ceallatarsnak a frissfolos melle:(

2015.01.27. 20:50:26

@vizsla_barat: Megnyugodtam. Egy újabb urban legend lett megcáfolva. ;)

vizsla_barat 2015.01.27. 21:01:14

@Philosoraptor: Sot ahol van mexicoi (hol nincs ugye?) ott van marhagyomor es ott van pacal is!

adg 2015.01.27. 23:16:56

@vizsla_barat: a frissfolt a tejfollel egy lapon emliteni kb akkora "bun" mint a hust es a szojat. :)

Es minvan a 160, 165, 170 stb grammos poharakkal? Ezek a marketinges fiuk nagyon ott vannak a szeren. Mehetne mind a frissfolos haver melle a cellaba, es eletuk vegeig ehetnenek frissfolt. Amennyit csak akarnak. :)

Éva Juhászné Sipos 2015.02.11. 11:33:01

@qkuc: Nahát nekem nyílt ki a bicska a zsebemben miközben a posztot olvastam! Hátha már magyaroknak írogatunk akkor írjunk már magyarul ! Én sem reagáltam a posztra németül!

Éva Juhászné Sipos 2015.02.11. 11:33:01

@soad1221: Kötekedés vissza! :D Egy poszt olvasása közben nem fogok a fordítóra ugrálgatni! Inkább nem kéne elfelejteni magyarul..... :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása