oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. január 24. 06:49,  Magyar magyarnak mégsem farkasa? 272 komment

2015. január 24. 06:49 Határátkelő

Magyar magyarnak mégsem farkasa?

Nyilván lesz majd köztetek, aki csodálkozva felhúzza a szemöldökét Geegee írását olvasván, hiszen szilveszter már jó messze van, én mégis kicsit az ünnepen túlmutatónak érzem a posztot, amennyiben az az üzenete, hogy nem kell alapvetésként kezelni a magyarok közti veszekedéseket, viszályokat.

magyar_haz.jpg

„Tavaly (hisz idén már jövőre van...) elhatároztuk, hogy a stockholmi Magyar Házban próbáljuk meg átvészelni a szilveszter intézményét. Tudom, ez itt a Határátkelő blogon nem egy népszerű felfogás, hogy menjünk magyarok közé, mikor az farkasa a farkasnak is.

Bár elismerem, a kiköltözésünkkor bennem is voltak ilyen érzések, de vagy szerencsénk volt, vagy talán nem is akkora probléma ez; lényeg, hogy mára már máshogy gondolkozom. Sőt, továbbmenvén elmondhatjuk azt is, hogy sikerült idekint magyarokkal barátkoznunk, és senki nem vájta még ki a szemünket.

A szilveszteri Magyar-házas program választásakor bevallom, önös érdek is közrejátszott. Tudtuk, hogy lesz sok gyerek és bízván abban, hogy a mienknek is lesz ott hely, illetve kellőképpen el fog fáradni, hát nekiindultunk.

Este 7 körül már meglepően üresek voltak az utak mindenhol, bár az is igaz, hogy az autók elől ilyenkor mindig lezárt városközpontot messze elkerültük. A svéd bennszülöttek meg ilyenkor már jó eséllyel haladó szintű delíriumos transzban lehettek, szóval ők sem növelték a forgalmat.

A közösségi háznak egy régebbi, saccra olyan 80-100 éves, kúria-szerű épület ad otthont a város egyik külső negyedében. Szolgáltatásait tekintve van egy kis konyhája, több közösségi tere, köztük egy színpados rendezvényteremmel; egy kis sport-tánc célokat szolgáló alagsori része, illetve korlátozott számban kiadó szobák is léteznek. Az udvaron van grillezőhely és egy kis játszótér is. Mindezt egy csendes, kertes házas helyen, közel egy kastélyhoz illetve tóhoz.

Nagyon jó kis társaság gyűlt össze mire odaértünk, kb. olyan 25-30-an lehettünk. Mindenki hozott valami kaját, amit letett az asztalra, a közösbe. Épp nemrég olvastam, hogy a svédasztal kifejezés is pont így alakult, hogy aki betesz a közösbe, az vehet is ki onnan, korlátlanul, akár mindent megkóstolva. Amúgy meg nem mondják svenska bord-nak, ami a tükörfordítás lenne; hanem csak egyszerűen büfének.

Szóval telt-múlt az idő, jól éreztük magunkat, a zsivány leány is elég jól kirohangálta magát. Elérkezett az éjfél, és mire kiértünk a ház kertjébe, illetve az utcára az útközben előkerített pezsgőkkel, már javában dúlt a „háború”.

Durrogott az egész környék, a kis társaságunk is elkezdte felvenni a ritmust a rakétákkal, guruló-sistergő istennyilákkal, mindenféle rendű és rangú robbanószerrel. Egy jó órát élvezkedtünk a lőporos cuccokkal, ami gyakorlásnak is jó volt a fényképezést illetően. Lett is ez a pár kép, legjobb tudásom szerint igyekeztem, de látszik, még azért van hová fejlődnöm.

A durrogás befejeztével mindenki visszaszállingózott a házba. Egy kis ideig maradtunk még, a félbeszakadt beszélgetéseket befejezni; de mivel elkezdtek szállingózni a népek, ezért mi is nemsokára szedelődzködtünk és hazaballagtunk.

Azt hittem, hogy az utakon majd kint lesz a komplett rendőrség szondázni és mérni, de meglepetésre egyet sem láttunk.

Nagyon jó pont volt ez az este a szervezést illetően, köszönettel tartozunk mindenkinek, aki illetékes volt. Általában véve jó véleménnyel vagyok a Magyar Házas programokat illetően, voltunk már párszor Mikulás ünnepen, vannak sítáborok Középföldén minden februárban a sportszünetben, ha jól tudom, a húsvétot is szokták tartani minden évben, illetve van nyári tábor a gyerekeknek.

Ezen kívül havonta kétszer vannak szombatonként magyar óvodai foglalkozások, nagyon sokat jelentenek ezek szülőnek, gyereknek egyaránt. Ezzel a kis írással is csak annyi volt a célom, hogy hátha adok másoknak is kedvet, hátha javul, csökken ez az elítélő felfogás másoknál is. Lehet, hogy mégsem farkas, holló a külföldi magyar, vagy legalább is nem mind.

Soraimat zárva annyit mondanék összegzésként, hogy sose legyen rosszabb magyar társaságunk.

Boldog új évet a tisztelt blogközönségnek.”

A moderálási alapelveket itt olvashatod el.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Svédország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr897102733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.24. 21:56:36

Most derult ki, holnap varatlanul szabadnap lesz nalunk a kiraly halala miatt. Ilyenkor jo abszolut monarchiaban elni! Varatlan haromnapos hetvege, bebebe...

2015.01.24. 21:58:11

@diggerdriver: Mennyire gaz, ez tenyleg :(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:02:52

Ha már így bejött ez a klozet-téma.Azt tudja valaki, hogy miért jók az ilyen befejezetlen vc-deszkák?Amik nem karika alakúak, hanem csak nagy C-formájúak, van egy pár percnyi szünet a közepe táján...Mondjuk inkább csak filmekben, képeken láttam eddig, de akkor se értem... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:05:06

@pribék: Imádom a német nyelvet a frappáns rövid szavak miatt... :D
A kétharmadánál tartva már elfelejti az ember, mit is mondott az elején, nem?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:06:55

@pribék: Igen, a legnagyobbak!
Én olyasmit olvastam, hogy Mindenki induljon el két autóval, hogy szükség esetén át tudjon ülni a másikba.Áááááá, agyhalott Pinyóék...Ennyi ésszel belügyminiszternek lenni... :D

DieNanny CH 2015.01.24. 22:09:39

Bár ezt már kb fél éve is belinkeltem, de passzol a jelenlegi témához. Svájci vonat wc-jében ilyen a kilátás:
kepfeltoltes.hu/140408/02032014199_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:09:55

@pribék: Akkor még ezeket nem ismerték, mikor én tanultam...
Vagy épp hiányoztam... :D

montroyal ( CAN qc) 2015.01.24. 22:10:29

@Babette .: amikor Mo-ra mentem, mig a szuleim eltek, 2x1 honapra, elmentem egy magyar tarsas utra is magyar csoporttal ,tehat rajtam kivul magyarorszagi magyarok voltak a csoportba ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:11:53

@pribék: Azt mondjuk tapasztaltuk, hogy a norvég riviérán nen nagyon fagy be a tenger a svédhez képest, mégha sok száz km-rel északabbra is van, mert ott megy el a Golf-áramlat.De majd lehet, jön wuaaaa, és kijavít.Télleg, de régen járt erre.

NorthPier 2015.01.24. 22:12:46

@geegee: Huddinge. Ki nem gyulladt, de füstölt :-)

rezsöatya 2015.01.24. 22:34:25

@geegee: Ergonomia. Formatervezes. Praktikum. Higienia.

Ha no vegzi a dolgat, akkor a wc deszka elso reszenek alja kaphat a sugarbol, az ugye nem lathato felulrol, de a bacik alul elszaporodnak.

Ha ferfi ul ra nagydolgot vegezni, akkor hozzaerhet a kukija. Ha meg allva pisil (es jo szokas szerint nem hajtja fel), akkor odacsoppen, aztan a kovetkezo raul (ha megszaradt, kevesbe lathato).

Ha C formaju az uloke, kisebb a riziko.

Ez egy angol ovodaban van:

kepfeltoltes.hu/150124/2015-01-24_21.30.21_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

rezsöatya 2015.01.24. 22:38:48

@pribék: ket rendor beszelget:
- vettem egy wc kefet!
- na, es milyen?
- a wc papir jobb volt...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:44:52

@NorthPier: Nocsak, akkor Flottsbro?De az már nem Stoki.Mi itt vagyunk Tullingében...

2015.01.24. 22:47:34

Lehet, hogy többségében "normális" magyarok mennek ki, és kevesebb a gyökér, mint itthon?

P.Elliot 2015.01.24. 22:52:24

@NorthPier: Itt eszak New Jerseyben is van hegy meg sipalya. Ott is altalaban mu ho van. Nem is tudom hova lettek azok a nagy havak amire annak idejen sipalyakat epitettek.

P.Elliot 2015.01.24. 22:52:24

@geegee: Itt ugyebar nemigazan van tomegkozlekedes, mindenki autoval jar, ha az utak csusznak akkor tomegbalesetek lehetnek. Valoszinu hogy ezert is van akkora figyelem ha tul nagy ho esett, ha nem gyozik a takaritast hogy le kell zarni az utakat az emberek elol amig nincs rendezve.
Nyugi, ha nem tudsz bemenni dolgozni nemigazan fizetik ki, legtobb helyen vegyel ra ki szabadsagot, vagy a szemelyi napodat, azt lehet.
Itt nagyon sokszor nincs iskola ha a ho csuszosabb vagy nagyobb, emlekszem meg otthon gyerekkoromban olyan nem volt hogy az iskola bezart volna, vagy nem voltak olyan nagy telek, mar nem emlekszem, de mi mindig mentunk iskolaba.
Irigyen hallgatom neha a ferjem emlekeit hogy a haboru utan nekik volt szenszunet! Sokszor!
Hat az en koromban ilyen nem volt...

P.Elliot 2015.01.24. 22:52:24

@geegee: Merrefele eltetek ott fennt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.24. 22:52:46

@geegee:
A muslicás a király...:))))))))))))))))))))))))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:52:53

@rezsöatya: Hááát, nekem ez erősen fura.Ülve dolgozás közben viszont százszor könnyebb kipössenteni, nőnek is, férfinek is, és ez minden előnynél nagyobb hátrány.Nekem ilyen nem kéne itthonra.
Na mindegy.Nem kell nekem mindent értenem... :D
Kösz a választ.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.01.24. 22:53:07

Azert jo erzes tudni, hogy vannak kisebb csoportok, ahol segitokesz, baratsagos emberekkel lehet talalkozni :) Irtam en is egyszer a sajat tapasztalataimrol itt Del-Kaliforniaban. Van egy kis csapat, akik rendszeresen osszejarnak, fiatal csaladok, vegyes hazassagban elok...jo kis piknikeket szoktunk szervezni.
Es ha mar horol meg hidegrol esett szo..: a minap kirandultunk LA kornyekere, es nagy oromunkre kozel 3000 m-n volt egy kis ho! :)
kepkezelo.com/images/aeywjdnw2unqhoj0g8el.jpg

tanato 2015.01.24. 22:56:31

@geegee: Hol van Kövérmadár?Átment másik blogra?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 22:57:46

@P.Elliot: Hát ez az, ha nem fizetik ki az ilyen havas napokat, nagyon anyázkodnék...Meg mondjuk az óvoda bezár, de a munkahely nem, akkor nekem otthon kell maradni a gyerekkel, megint bérkiesés.Akkor már inkább a téligumi, és szépen lehet autózni majdnem mindenhol.

Nekem gyerekkoromban egyszer volt asszem iskolabezárás Óbudán, a nagy 1987es (?) télen, amikor esett vagy fél méter hó egy nap alatt.De akkor is csak 1-2 nap szünet volt...Mekkora jóság ez egy gyereknek, a szülőnek már kevésbé... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 23:01:44

@P.Elliot: Luleå, a svéd riviérán fent, majdnem a finn határnál.Izland, Grönland, meg Alaszka magassága... :-)
Az csak a baj, hogy egy Magyarországnyi területen él egy Kecskemétnyi ember, kis túlzással.Nem hogy munkát nem lehet találni, de sok helyen élő, mozgó embert se... :D

rezsöatya 2015.01.24. 23:07:55

@geegee: a nemet nyelvvel kapcsolatban a kedvencem:

www.mek.iif.hu/porta/szint/human/szepirod/kulfoldi/twain/nemet/nemet.htm

Egy reszlet:

"... és ezután jön az IGE, mikor is végre pedzed, hogy a jó ember miről is beszélt idáig; az ige után pedig - amennyire megítélhettem, pusztán ékítményként - az író lapáttal odahányja még, hogy haben sind gewesen gehabt haben geworden sein, vagy valami effélét, és ezzel felteszi a koronát a monumentális műalkotásra"

:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 23:07:57

@diggerdriver: A kluppont hu mindent visz...Magyar valóság...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 23:13:15

@tanato: Nem tudom, nálam nincs... :-)
Lehet, elunta itt a dolgokat.
Ahogy nézem, elég nagy a fluktuáció, nagyon sokan tűnnek el, jönnek helyettük újak.Szoktam néha visszanézni fél évvel, évvel ezelőttti posztokat, soxor a fele nincs már itt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.24. 23:14:40

@rezsöatya: Haha, igen, van ez így.

Lassan elpályázok, köszönöm a kellemes délutánt, estét.Holnap jöjjön mindenki ismét! :D

33621 2015.01.24. 23:20:25

@tanato: Szegény úgy lefogyott hogy már innen is kifogyott! :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.01.24. 23:22:36

@geegee:
Igen, jól emlékszel, 87 januárban volt a Nagy Hófúvás.

NorthPier 2015.01.24. 23:28:49

@geegee: hogy mi? Azt mondod, nem is Stockholmban vagyok? Pedig azt hittem.

montroyal ( CAN qc) 2015.01.24. 23:32:26

ho? na ne... most dobaltam le a teraszunkrol eloszor ...hat biztos volt 4-5m3.... annak kellett volna letakaritani aki oda hordta...

erdekes regebben platos teherautomrol lenyomtam minden nehezseg nelkul ennyi homokot v. sodert , most meg .... ja eltelt 30 ev kozben ...

2015.01.24. 23:39:39

@geegee: "Szoktam néha visszanézni fél évvel, évvel ezelőttti posztokat, soxor a fele nincs már itt."

És mennyien tűntek el akkor, amikor bejött az előszűrés... Amúgy tényleg van benne valami, mintha a régebbi tagok eltűnnének. Viszont jönnek helyette új arcok. :) Mindenki döntse el, hogy ez jó v. nem.

blackhairlady 2015.01.25. 00:11:27

@geegee: pedig sokkal jobb, hidd el. Itt felenk mindenhol ilyen van, es en igen csak kedvelem, hogy nincs lepossentve az uloke. Ki pedig nem megy , nem olyan magas a deszka, hogy a fajansz es kozte kispricceljen a folyadek:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.01.25. 00:13:58

@pasztasuta: koszi :-). az amalfis sohajod kesztetett megnyilvanulasra, mostanaban nem volt eleg eros vagyam kommentelni. olvasni sem nagyon.

Muscari 2015.01.25. 02:03:48

@diggerdriver: piacozik, heti négy nap. Az eső ellen védve van, de ennyi.

Muscari 2015.01.25. 02:21:51

@blackhair-lady: szoktam is nézni :-). Bár az előző főszereplő jobb volt, de ez sem rossz.

Képzeld, van egy francia barátnőm, aki Austinba járt egyetemre, ugyanoda, ahova Matthew McConaughy és látta is őt egy csomószor. Itt meg Helenával együtt jár jógázni! Most én vagyok irigy, de nagyon :-)

adg 2015.01.25. 02:23:22

@geegee: na az a poszt meg jobban erdekelne. :)
Ez sem volt rossz, es szerencsere hasonlok a tapasztalataink. A legtobb magyarral vagy jol kijovunk, vagy semleges a kapcsolat.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.01.25. 02:31:05

@svájci sapka (ch): St. Gallenben a Freihandsbibliothek-ben szokott, ha jol emlékszem minden mäsodik héten mesedélutänt tartani az egyik kedves ismerösöm.
Nekem magyar ismeröseim csak munkäbol kifolyolag vannak, érdekes modom csak a volt munkatärsakkal (magyar) vagyok szorosabb kapcsolatban, a jelenlegiekkel nem nagyon szoktam talälkozni munkän kivül. A mäsik oka ennek, hogy (tisztelet a kivételnek) ha mär 2magyar van 1légtérben, függetlenül attol, hogy häny külföldi van még jelen, csak és kizärolag magyarul hajlandoak kommunikälni... én meg unom mär az ällando szinkrontolmäcs szerepét... Az egyik szämomra nagyon unszimpatikus huzäsuk az az anti-staff-party volt. (Kizärolag magyaroknak, mert nem akartäk lätni a kötsög munkatärsaikat... - és ezt igy ki is mondtäk... :-( )
@Mirjam2: Én a Rajna vizesésnél fotoztam 1 jot, ha nem felejtem el, akkor holnap (vagyis ma) föltöltöm és megosztom. ;-)
Amugy néha én is begurulok, és tervezem hogy csinälok 1kérdöivet a következö kérdéssel:
Miért nem cserélem ki az üres wc-papir gurigät egy telire?
a.) leesik a gyürü az ujjamrol
b.) otthon sem én szoktam, hanem a takaritonöm
c.) mert nälam soha nem szokott elfogyni a wc-papir
d.) nem tudom, hogy hogy kell
Mert amugy az uj, megkezdett guriga vagy a kilincsen vagy a szemetes tetején "diszeleg".
És még vannak mäs dolgok is amiket képtelen vagyok megérteni. De tudom, ez az én személyes problémäm. :-)
@geegee: Nekem is tetszett, és bocs, hogy én is beleszälltam a témaelvivös szälba. :-)))
Amugy itt este 7töl esik a ho(szerüség). Az autotetö + szélvédö kivételével amugy nem maradt meg sehol. Vagyishät most néztem, és a svéd päncélos aka Volvo ellenäll még a hoesésnek is. Tudnak ezek a svédek valamit. :-)))
@Muscari: Az szerintem egy fali piszoär, nem? :-)
@zöldeketbeszélek: Kb, mint én. :-)

Muscari 2015.01.25. 02:31:12

@adg [Au, Darwin]: te már ébren vagy? Én MÉG fenn vagyok, de most már mindjárt alszom. Üdvözlöm a posszumokat és a sárkánygyíkokat.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.01.25. 02:37:03

@**mimi**: @Muscari: Én ott leszek. :-)))
Viccet félretéve tavaly a szülinapomat nem a mammänäl ünnepeltük, és ez mély nyomot hagyott bennem. :-)))
Férjem a budapesti szülinapi ünneplést követeli én meg a desenzanoit minden évben. :-)))

adg 2015.01.25. 02:52:22

@geegee: @diggerdriver: nekem volt egy sajat feliratom meg otthon. Amikor valaki beparkolt a kapubejaroba, akkor kapta meg szemmagassagba az elso szelvedore, A4-es meretben, hogy "bunko vagyok szarok ratok, a kaputokba beallok!" Sikerult szerezni olyan ontapados papirt, ami csak egesz pici miszlikben jott le az ablakrol. Neha fel orat is elboklaszott vele az illeto, mire lekapargatta, hogy kilasson.
Nem sokszor lattuk ugyanazt a kocsit tobbszor ott allni. :)

adg 2015.01.25. 02:56:23

@Muscari: johogy ebren vagyok igy fel 12-kor. :DD
Ha talalkozom veluk, atadom az udvozletedet. :)

blackhairlady 2015.01.25. 03:31:45

@Muscari: Nekem is eloszor jobban tetszett az elso felugyelo, de aztan az uj fiatalembert is megkedveltu a lanyommal:)
Oh, Matthew! All right, allright, allrigh...:)
Olvastam, hogy Helena kulonvalt a kedvesetol. Pedig ugy osszeillrttek:))
Miert nem iratkozol be te is oda jogazni?:)

blackhairlady 2015.01.25. 03:34:33

@Naschkatze (Mostindien / CH): Megadon a csaldtagjaim telefonszamat, kerlek, nekik is kuldd el a kerdoivet:)))

Quercus a favágó 2015.01.25. 09:42:52

@tanato:

Madár? Szerintem építi az életét, és nagyon okosan teszi.
Ahogy látom, megértette, 30 évesen még jövője van. Nekünk, közel a 60-hoz meg már csak múltunk. A jövőt lehet alakítani. A múlton legfeljebb merengeni, nosztalgiázni, esetleg siránkozni lehet.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.25. 10:42:04

@adg [Au, Darwin]: hat hogy jartunk, lett szomszedunk, es az a maniaja, hogy a mi hazunk elott parkol, nem a sajatja elott, pedig van vagy 25 meter utcafrontja,
viszont ennyi csapadek utan total kitapossa a fuvet elottunk.
multkor megkertem szepen, hogy ne tegye.
azota rendszeesen elottunk all meg, neha hosszannapokra is, csak minel jobban tonkremenjen a fu.
en nyugodt ember vagyok, de felment a pumpa bennem.
Kihoztam nehany ocska autogumit, es odaraktam, hogy ne tudjon odaallni.

Hat amilyen rendes faluban lakunk, a harmadik napon az onkormanyzat elszallitotta a gumikat...

Most talalhatok ki valami mast...

tanato 2015.01.25. 10:48:41

@geegee: Túl nagy lendülettel blogolt,aztán hirtelen elfogyott a lendülete.

tanato 2015.01.25. 10:49:33

@QUERCUS: A mi jövőnk a gyermekeinkben ,unokáinkban folytatódik.

tanato 2015.01.25. 10:54:13

@Philosoraptor: Az indexes váltáskor is sokan eltúntek .

adg 2015.01.25. 11:01:25

@Babette .: mindig orom, ha van az embernek egy jofej szomszedja. Harom javaslatom volna. Termesko szegely, nem tudom merre laksz, talan nem tul tajidegen. Harminc centi atmerovel mar megteszi, de akadalyozza a funyirast. Faronk, vagy tusko - mintegy szimbolizalva a szomszed viselkedeset.
Vagy esetleg betanitani a kecskeket, hogy a kocsi tetejere intezzek a dolgukat, biztos nem all oda tobbbet.

Esetleg naponta otszor megkerni, hogy ne oda alljon.
Volt otthon egy klassz ugyintezonk, mindig o intezte az onkormanyzati ugyeket. Normalis esetben egy epitesi engedely egy ev alatt futott keresztul csodas onkormanyzatunkon. Na Lenke kepes volt naponta ketszer szemelyesen bemenni az ugyintezohoz, meg neha ratelefonalni, kedvesen megerdeklodni, hogy hogy all az ugy, minden rendben van-e, kell-e valami meg, stb. Lenke amugy egy borzalom, napokig tud beszelni a legnagyobb baromsagokrol is, egy levegovel.
Egy ido utan a mi engedelyeinket soron kivul elbiraltak. Meg kenopenz sem kellett, csak a Lenket ne lassak. :D

Quercus a favágó 2015.01.25. 11:27:19

@adg [Au, Darwin]:

Egyszerűbb megoldás: szöges deszka diszkréten besüllyesztve a földbe.
Hivatalos megoldás: a ház előtti terület bérlése ha megoldható, vagy területfoglalási engedély.

Quercus a favágó 2015.01.25. 11:28:34

@tanato:

Ahogy látom volt "némi változás" az életében.

adg 2015.01.25. 11:36:12

@QUERCUS: Aztan amikor fenyegetoen jon a szoges deszkaval a kezeben a szomszed, lehet mondani: "O de jo, hogy megtalalta szomszed! Ez a kedvenc szoges deszkam, mar egre foldre kerestem. Hol volt?"

tanato 2015.01.25. 11:39:25

@QUERCUS: Én mindig változom,de bízom azért a gyermekeim jövőjében.

tanato 2015.01.25. 11:45:23

@Philosoraptor: Na de várom majd HÁ próbálkozását hogy megszólaltassa a régi sokat kommentelőket,posztírókat hogy merrefelé ,hogyan vannak ma.

2015.01.25. 11:48:19

@tanato: Azt én is, reméljük, hogy sikerül a terve.

SzZoole 2015.01.25. 11:56:22

@tanato: Doki,nem tudom,hogy mennyire probalkozik HA,de a nejemet(Lunacica)meg nem kereste,pedig a blog kezdete ota tag.
A posztja valamikor 2012 aprilisaban jelent meg,de elotte is aktiv kommentelo volt.Ma mar csak olvassa,neha kommentel is.
2010 ota ugyan ott dolgozik,de megis rengeteg minden valtozott az eleteben/eletunkben.

Quercus a favágó 2015.01.25. 12:15:35

@adg [Au, Darwin]:

Én ebben a konkrét esetben ebben bíznék. Mármint hogy jön felém fenyegetően a szöges deszkával. Elverném, mint jég a határt. Persze jogos védelem címszó alatt. Két dolgot biztosan megtanulna: ne parkoljon a házam előtt, és ne fenyegessen.

adg 2015.01.25. 12:20:18

Hallod ezt @Babette .: ? @QUERCUS: urral kidolgoztuk neked a megfelelo eljarasrendet. Beasod a szogesdeszkat a fu ala, es amikor athozza neked fenyegetoen, akkor puszta onvedelembol elvered, mint jeg a hatart.
Happy? :)

Quercus a favágó 2015.01.25. 13:11:32

@tanato:

Doki, azt írja a Gyula barátom, hogy ki van tiltva a Webdokiról. Csak nem csúnyán beszélt?D

tanato 2015.01.25. 13:13:47

@QUERCUS: Tényleg kitiltották,eléggé randán beszélt,meg személyeskedett is.

tanato 2015.01.25. 13:15:24

@Zoole[uk]: Lunacica,igen emlékezem a nevére.reméljük újra meg fog szólalni.Mint sokan mások is.Csak maradjon életben a blog minél tovább.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.25. 13:22:55

@tanato: Nocsak , nocsak, mik vannak!? :-D :-D
@QUERCUS: Szerencsére Babette jogilag képben van, tudja mit tehet és /sajnos/ mit nem....Gondolom megtalálják a megoldást....

Azt mondják, sötétben, utcán, tanúk nélkül, kicsiket sorozva...csak, hogy nyoma ne maradjon....:-DDD

Quercus a favágó 2015.01.25. 13:39:04

@NagyságosSodalisO [eng]:

Tudom. De én csak egy egyszerű favágó vagyok, aki szereti egyszerűen lerendezni a dolgokat:D.

SzZoole 2015.01.25. 13:41:32

@tanato: doki latom nagyon lelkes vagy,de sajnos nem rajtad múlik
Bár minden kommentelő olyan volna,mint te:)))

Lunacica 2015.01.25. 13:55:56

@tanato: Szia itt vagyok, mindennap ahogy Zoli irta, de tobbnyire olvasom a sztorikat,es a beszelgeteseket. igazsag szerint nincs kedvem reszt venni az ossznepi hajtepesben,mint amilyen a mult heten is tortent. Mar megkert HA,hogy irjam meg a tortenet tobbi reszet is,nemcsak azt ami ram vonatkozott a munkammal kapcsolatban,el is kezdtem, de meg nem fejeztem be valahogy. aztan meg varok egy kicsit,hogy tobb mas orszagbeli poszt is legyen,mert tul sok angliai sztori egymas utan nehezen emesztheto. az a meglatasom. ovatosan is kell fogalmaznom minel kevesebb tamado feluletet adva :) de itt vagyok ha nem is lathatoan :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.25. 14:01:08

@NorthPier: Hát a Flotssbro az olyan határeset már, nem?Huddinge még belefér...

pribék 2015.01.25. 14:21:43

@adg [Au, Darwin]:
azért előtte érdemes felmérni az erőviszonyokat, nehogy a határ verje el a jeget, vagy a befőtt tegye el a nagymamát... :)

tanato 2015.01.25. 15:25:57

@Lunacica: Örülök hogy itt vagy még ha csak néma háttérként is jelenleg.

blackhairlady 2015.01.25. 15:33:56

@Babette .: Tegyel nagy termeskoveket. Az jol is mutat, esetleg egy novenyt is ultethetsz melle, es parkolni sem tud tole.

Quercus a favágó 2015.01.25. 16:05:56

@Lunacica:

"az a meglatasom. ovatosan is kell fogalmaznom minel kevesebb tamado feluletet adva"

Bizony, bizony. Eljutottunk oda, nem őszinte posztot kell írni, hanem egy jó önéletrajzot.

Lunacica 2015.01.25. 16:17:24

@QUERCUS: ha nem is oneletrajz minosegben,de ne erezzek nagykepunek, az irigyek ne gondoljak,hogy csak dicsekszunk :)- bar az irigy ember mindenre azt hiszi
azert az oszintesegnel kell maradni,mert ha kiderul,hogy csak vakitok az elegge kellemetlen tud lenni

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.01.25. 16:32:01

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Mirjam2: @Dragonlady (now in Thailand): Hogy én is hozzäjäruljak a "terméshez". :-)
www.kephost.com/image/FkfI
Dragonlady! A mäsodik linked nekem sem müködik.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.25. 16:36:07

@Naschkatze (Mostindien / CH): Azért én csak halkan jegyzem meg milyen el@t népség már akinek ezt az orra elé kell tolni....

..persze tudom, van egy csomó máshogyan civilizált nép, akiknél ez a szükséglet más technikai kivitelezést jelent....:-DDDD

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.25. 20:14:56

@adg [Au, Darwin]: igen, termeskore gondoltam, de szabadon nem terem errefele, csak penzert lehet vsnni. az meg nem keves, kilora megy.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.25. 20:17:17

@adg [Au, Darwin]: hat igen, valami szoges dologra gondoltam, de az tul agressziv nekem. mi lesz, ha rajon, es nem fejezi be a konyhamat?

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.25. 20:19:50

@NagyságosSodalisO [eng]: sajnos, tul sokat nem, ugyanis onkormanyzati tulajdon. amit ugye megis mi gondozunk, fuvet nyirunk stb.meg a moveket elneznek, de a gumi tul sok volt nekik, ahhoz tul rendes falu ez. lehet, megi kellett volna karot utnom a kozepere, mintha ultettem volna oda valamit.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.25. 20:21:56

@Lunacica: dicsekedjel csak. inkabb irigyeljenek, mint sajnaljanak.

SzZoole 2015.01.25. 20:26:40

@Babette .: O nem fog dicsekedni,attól sokkal szerényebb,nem eleg ha en dicsekszem néha;)))

Lunacica 2015.01.25. 21:25:48

@Babette .: ha lesz egy kis szabadidom munka es a haztartas kozt igerem majd befejezem a sztorit hogy legyen meg egy angliai cikk

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.01.30. 02:37:05

@tanato: A saját blogját azt írja azért.Innen meg valamiért elszokott, elszökött.Lehet, csak időhiány.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása