oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. december 20. 06:45,  Gyilkossági nyomozás és osztrák "busók" karácsony előtt 115 komment

2014. december 20. 06:45 Határátkelő

Gyilkossági nyomozás és osztrák "busók" karácsony előtt

Ma London, Zürich és Tirol karácsonyi előkészületeibe pillanthatunk bele. Azért is érdekes a mai poszt, mert két határátkelő is friss élményekről számol be a fotókon keresztül, először fogják a karácsonyt távol, a választott lakóhelyükön tölteni. Csak egy kis ízelítő, lesz nyomozás a gyilkos után, osztrák busók és éneklő karácsonyfa is a mai kínálatban.

tirol7.jpg

Rita Angliából küldte a képeket. „Én Londonból írom soraimat Nektek, ahol a Baker Streeten dolgozom egy hotelban. Nálunk is megy a karácsonyi hajtás és készülődés, így ennek megfelelően a dekoráció is valahogy így néz ki a munkahelyemen egy-egy parti alkalmával, amikor is (hogy stílusosak maradjunk) Murder Mystery (Gyilkossági rejtély) partikat rendezünk, ahol megjelenik Sherlock Holmes és vele együtt sikerül megfejteni, ki volt a gyilkos azon az estén. A kép hangulata nekem és másoknak is nagyon tetszik, szól a (na nem karácsonyi) hanem inkább a jazz zene, ahogy készülődünk és így a munka is jobban megy.

murder_mystery.jpg

Az utcák itt is fel vannak díszítve, mindenhol más dekorációt lehet látni, leghíresebb talán az Oxford Street-i gömbök, amiket én nagyon szeretek és világító rénszarvas sem csak Szegeden van, hanem Covent Gardenben is! ;)

oxfrod_street_gombok.jpg

covent_garden.jpg

Ez lesz az első karácsonyom itt Londonban, tudom, hogy élvezni fogom, talán ez a hangulat és fények kárpótolnak egy kicsit a honvággyal szemben.”

Ladybird Ausztriából, pontosabban Tirolból számol be a december eleji különleges jelenésekről és persze a karácsonyi fényekről is.

„Csak pár hete vagyok határátkelő, így nekem is ezek az első benyomásaim, az első karácsonyom itt. Úgy látom talán annyi a különbség, hogy nincsenek túlcicomázva a dolgok, a legtöbb helyen a fára csak égősort tesznek, minden olyan egyszerűen szép.

Küldök pár képet a mi kis falunkból. Mikulás előtti nap furcsa eseménynek lehettünk tanúi, ellepték a falut szalmabálába bújt, szörnynek öltözött emberek, és egész nap zajongtak, mindenkit bekentek korommal, este pedig egy emelvényen égő tűz körül hosszan táncoltak, doboltak. Mint megtudtam a jelenség neve Prechtentreiben, és a gonosz szellemek elűzésére szolgál. Mindenesetre egészen ijesztő volt, remélem a szellemek is mind elmenekültek.

A többi képen a falu látható békeidőben, kivilágítva.

Küldenék még pár képet az Innsbruck-i karácsonyi vásárról, ami itt nem egy helyre koncentrálódik, úgy tűnt, hogy az egész belváros egy nagy karácsonyi vásárrá változott."

Zita pedig szerencsére, ahogy korábban az ablakomból sorozatban is fényképezőgépet ragadott, így most dokumentálta nekünk a zürichi karácsonyi készülődést, egy videóval is fűszerezve.

Zürich fantasztikus fényekben pompázik, nagyon sok gondot fordított a város a közterek dekorációjára. A Bahnhofstrasse fényeit Lucy-nek hívják, sajnos szinte visszaadhatatlan fotókon az élmény, egészen káprázatos a fényeső. Aranyos, ahogy a muszlim családok is a feldíszített karácsonyfákkal fotózkodnak :) Több karácsonyi bódés terület van, a hivatalos Christkindlmarkt viszont a Hauptbahnhof épületében van berendezve, egy hatalmas, Swarovski kristályokkal díszített fával.

Eleven Center: csak egy példa arra, hogy az üzletek sem maradnak ki.

eleven_center_1.jpg

swiss_casino.jpg

Az itt élők is beszállnak a díszítésbe, a lakások, erkélyek, kertek fényben úsznak, itt is vannak persze túlzások, de alapjában nekem nagyon tetszik. A házunkban több lakásban áll már a fa (mivel elvétve vannak függönyök az ablakokon, ezt nem nehéz észrevenni), úgyhogy idén először mi is díszítünk Aranyvasárnap :)

Az első fotón az ún. Éneklő Karácsonyfa (Der singende Weihnachtsbaum), ahol különböző előadásokat tartanak, mintegy színpadként használva, küldök egy videót is róla :)

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Felhívás! Nyakunkon a karácsony, és arra gondoltam, ha van kedvetek, írjátok meg a legemlékezetesebb külföldi karácsonyotok történetét. Ez lehet jó, vagy rossz élmény (például mert a családtól távol kellett tölteni), az első kinti alkalom, vagy bármelyik, amelyik valamiért megragadt bennetek. Az írásokat (amelyek lehetnek rövidek is, akkor több lesz egy posztban) a szokásos hataratkelo@hotmail.com címre várom!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsonyi készülődés London Ausztria Anglia Svájc Zürich Tirol

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr526998847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keleti Szél 2014.12.20. 13:13:50

@nyuszigonosz(D) ESTP:
Nekem se a betlehemi pásztorok miatt fontos 24-e. De valahogy demoralizáló hétvégenként meg ünnepnapokon dolgozni, amikor "mindenki más" pihen, a szabadidejét tölti. Tudom, hogy a munkavállalók néhány százalékát érinti.
Akinek meg családja, gyerekei vannak, azt meg duplán kellemetlenül érintheti, hogy amikor végre a gyerekekkel lehetne, akkor ő gályázik a gyárban (hogy egy képzavarral éljek :) ).

2014.12.20. 13:22:34

Azok nem busok, hanem az a finn zenekar a ketezerakarhanyas Euroviziorol, a Lordi, vagyhogyishivtak :D

2014.12.20. 13:31:27

@Mirjam2: Ahova en jartam, ott siman volt vizsga December 24-en, sot, erdemes volt olyankor menni, hogy meglegyen a kegyelemkettes, hiszenugyanmar ki akar karacsonykor buktatni? :D

A vizsgaztato is dolgozott olyankor, meg az epulet portasa, meg BKV-val jartunk szoval a busz-, meg a metrovezeto is, en siman dolgoznek olyankor amikor masoknak unnep van, valoszinuleg a tobbseg unnepel, tehat nyugis (kiveve ha mentos, rendor, vagy tuzolto vagy :D), viszont sok penz jar erte.

2014.12.20. 14:01:21

@Keleti Szél: 'De valahogy demoralizáló hétvégenként meg ünnepnapokon dolgozni, amikor "mindenki más" pihen, a szabadidejét tölti.'

Ez a te egyeni nezopontod, en egyaltalan nem igy eltem meg, sot szerettem mert mindig elkerultem a tomeget. Termeszetesen ha gyerekei vannak az embernek az mas.

P.Elliot 2014.12.20. 14:08:13

@Mirjam2: Beszelgettem egy kanadai novel akinek a ferje kamion sofor, /sajat biznisz, egyszemelyes/, azok akkor unneplik a szentestet amikor a csaladfo hazaer, neha sikerul hazajonnie idoben de altalaban nem vagy csak masnap, harmadnap, ok akkor tartjak meg ha hazert mar evek ota a gyerekkel egyutt es igazi karacsonyi hangulatuk van mint mondta.

Keleti Szél 2014.12.20. 14:25:33

@Mirjam2: Sőt, elég ha barátai vannak az embernek, akik "normál" munkarendben dolgoznak. Nem lesz egyszerű közös programra időpontot találni.

A frissen külföldre költözött magyarok közül elég sokan szenvednek ettől. Akik Magyarországon a saját szakmájukban, "normál" munkarendben dolgoztak, de most, külföldön, csak a vendéglátásban, turizmusban tudtak elhelyezkedni, ami szombat-vasárnap-ünnepnapi munkavégzéssel jár. Az egyik FB csoportban elég sok ilyet olvasok, nem könnyű a helyzetük.

(Persze, nem arról van szó, hogy bárkit sajnálni kéne, vagy univerzális igazság lenne a "Karácsonykor dolgozni rossz" állítás.)

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 14:38:11

az iden itt nalunk a karacsonyi keszulodes fontos reszet ma befejezzuk ... bezarni a borondoket , be az autoba es irany a kikoto.. kicsit hosszu az ut de 3 napunk van ra de 900$ fejenkent repjegyre nincs (maskor 2-3szaz) es nem is akarjuk .. csak 2700km
viszont ho nelkul toltjuk a karacsonyt uj evet

www.royalcaribbean.com/findacruise/cruiseDetails/itinerary.do?packageCode=LG12L028

2014.12.20. 14:47:24

@Keleti Szél: Nem tudom mit mondanak a FB-csoportban mert nem vagyok tagja ilyeneknek - panaszkodni mindig lehet mindenrol.
En ujsagokkal dolgoztam egy csomo diplomas emberrel egyutt - foleg britekkel, nem friss bevandorlokkal - allando hetvegi muszakban, senki nem panaszkodott, es termeszetesen rengeteg baratom volt, hiszen huszoneves egyetemista voltam. A legtobb mostani baratomat abban az idoszakban szereztem. Nem volt nehez kozos programokra idopontot talalni, foleg mivel annyit fizettek nekunk a hetvegere eso harom napra mintha het kozben ot napot dolgoztunk volna, igy osszesen sokkal tobb szabadidonk volt.

Keleti Szél 2014.12.20. 14:49:08

@montroyal ( CAN qc):
Az óceáni kajakozás egészséges, ha mértékkel űzi az ember. Két soproni egyetemista is nemrég átevezett Európából Amerikába. Jó utat! :)

www.kisalfold.hu/soproni_hirek/vitorlazzon_az_atlanti-oceanon_kulonleges_fotok_a_wwf_panda_utjarol/2212266/?mredirect=1

Keleti Szél 2014.12.20. 14:57:08

@Mirjam2:
Hát, biztos az is sokat számít, hogy az ember hetente 3 vagy 5-6 napot dolgozik hetente. Ráadásul úgy, hogy a munkabeosztása folyton változik.
Meg hogy önmegvalósít, vagy mosogat / szobalánykodik egy panzióban.

Amúgy nem panaszként írták az emberek, csak látom, hogy a programszervezésnél mekkora gondot jelent nekik a hektikus munkarendjük.

2014.12.20. 14:57:28

@P.Elliot: Szerintem is siman lehet unnepelni par nappal kesobb, nem kell a pontos datumhoz ragaszkodni. Raadasul kulonbozo orszagokban / kulturakban kulonbozo napokon unneplik a karacsonyt, nem kell tragedianak felfogni ha egy adott csalad mas napon unnepel mint az adott orszag lakosainak a tobbsege.

2014.12.20. 15:11:03

@Keleti Szél: Ja a valtozo munkarend az mas, olyanban meg soha nem dolgoztam, de nem is lenne nekem valo, teljesen kikeszulnek szerintem. Persze lehet hogy van akit nem zavar, de tenyleg nehez lehet tervezni. Mindenesetre soha nem jo ha ugy erzi az ember hogy kenyszerbol van egy munkahelyen.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 15:16:39

@Keleti Szél: o tenyleg atevezte az oceant egy quebecoise csaj ... nem semmi .. mi azert nem evezunk mert a hojo tul nagy ....

www.mylenepaquette.com/

morsels (törölt) 2014.12.20. 15:37:13

@Mirjam2:
Mert te direkt saudiban kerestel munkat, mert tudtad, hogy ott orommel fogsz tudni dolgozni.
:-)

2014.12.20. 15:58:30

@morsels: Nem tudom mire utalsz, en nagyon szeretem a mostani munkamat. Fiatalon tobbek kozott dolgoztam felszolgalokent es gyarban is, ezeket a munkakat rettenetesen utaltam, remelem hogy soha tobbet nem kell hasonlo munkat vegeznem. Biztosan van aki szeret gyarban vagy felszolgalokent dolgozni, en nem. Tanitani viszont kimondottan szeretek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 16:11:18

@montroyal ( CAN qc): Nem tudom, én besírnék, ha napokon át kéne nézegetnem a tengert...Inkább gyorsan odarepülnék pár óra alatt a szigetekre és a hajóúttal "elpazarolt" időt is ott tölteném...Persze helyben nyilván kell hajózni, de az oda-visszaút nekem idő- és pénzpocsékolás lenne...

De ettől még nektek tetszhet, természetesen... :-)

morsels (törölt) 2014.12.20. 16:14:05

@Mirjam2:
En is szeretem a munkamat, de ettol fuggetlenul volt olyan munkahelyem (ugyanezt a munkat vegezve), amit azert nem szerettem annyira.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 16:16:34

@Mirjam2: Munkahely az csak kényszer lehet, jelesül annak a kényszere, hogy a bevétel nélkül éhen halna, nem tudná eltartani magát az ember... :D

Ha határidőre és feltételekkel folyamatosan dolgozni kell, akkor az már jó nem lehet... :-(

Muscari 2014.12.20. 16:31:30

@montroyal ( CAN qc): erezzetek jol magatokat :-) (irigysegtol sarga szmalji)

Muscari 2014.12.20. 16:39:54

@Keleti Szél: a programszervezes nalunk is gond, foleg most, hogy a ferjem het napot dolgozik egy heten. Szerencsere ugy nez ki, hogy karacsonykor egyutt leszunk mindannyian, 25-en biztosan.

Latom mindenki vasarol ma, vagy nagytakaritast csinal.

Nekem tojt a Jezuska egy uj telefont, ugyhogy most annak a beallitasava foglalkozom. Jo jatek.

Keleti Szél 2014.12.20. 16:44:07

@Muscari: Nekem tojt tojni. Lehet, hogy átigazolok Mohamed csapatába, ha így folytatja...

Keleti Szél 2014.12.20. 16:46:35

@geegee: Szerintem itt sokan vagyunk, akiknek élmény a munka. Kényszernek se érzem, mert alacsonyak az igényeim, így a tavalyi fizetésemből még jó darabig meg tudnék élni.
Te mire kényszeríted magad nap nap után?

Keleti Szél 2014.12.20. 16:53:16

@Mirjam2:
"Biztosan van aki szeret gyarban vagy felszolgalokent dolgozni, en nem. Tanitani viszont kimondottan szeretek."

A felszolgálásban biztosan van öröm, ha nagyon nehéz fizikailag is, de a futószalag mellett végzett munkát kétlem, hogy tömegek élnék meg önmegvalósításként. :(
Ezért adnék én szívem szerint nekik több fizetést, mint az önmegvalósító-önjutalmazó munkát végzőknek.
Persze, tudom, a piac, a munka gazdasági értéke, a munkaerőkínálat... Ez mind igaz és szerintem is figyelembe veendő tényező, de a munka kívánatossága is szerepet kéne játsszon. (A melósok védőszentje jelenlétének hiányában kénytelen voltam ennyit hozzátenni. ;) )

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.20. 16:53:56

@Mirjam2: hogyne lwhetne! pak es pappito is masik napon tolja

Keleti Szél 2014.12.20. 16:58:14

@montroyal ( CAN qc):
Az előző linkedben (royal caribbean) szereplő képen egy párt látok evezni. Azt hittem, a hajó csak kísér benneteket, mint ahogy ott is, a háttérben, dekorációként szerepel.
Azért kérdezz rá, nehogy a kikötőben érjen meglepetés! ;))

Egy evezős élménytúra biztos sokáig emlékezetes lenne, jóval tovább, mint ahol a pincér napi 24 órában szolgálja fel a kaviárt. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 17:18:43

@Keleti Szél: Jó neked.Én sajnos nem tudom így felfogni.Ha főnök van, felelősség és határidő, akkor az semmiképp nem tud nekem élvezet lenni.Ezek nélkül persze simán.Jelenleg nincs melóm, állást keresek.Tudom, sajnos főnök nélkülit nem fogok találni... :-)

2014.12.20. 17:27:17

@Keleti Szél: Az is megoldas, hogy egyreszt eltavolitod a futoszalagot, es draga, ido- es munkaigenyes, de minosegi, tartos es kornyezetbarat arut keszittetsz rendesen megfizetett iparmuveszekkel (kezmuvesekkel), illetve, az embert tavolitod el a futoszalag mellol, es automatizalod, vagyis robotokkal vegezteted el az egesz folyamatot.

Tudom, egyelore ez is hagymazas vizio, de semmikeppen sem nagyobb orultseg. :D

Keleti Szél 2014.12.20. 17:37:53

@geegee:
Felelősség kell, anélkül még társasjátékot se lenne élvezet játszani. A főnök meg ideális esetben mentor, aki segít, ha szükség van rá, egyébként még háttérbe vonul. Ha nem találod az ideális főnököt, még mindig marad egy kiváló lehetőség: a vállalkozás, ahol Te vagy a főnök. Ki lehetne nálad jobb főnök? ;)

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 17:38:51

@geegee: latod a programba hogy a hajo mindennap reggel megall egy szigeten es este indul el kiszallsz azt csinalsz amit akarsz ( amit fizetsz ..) este tele programokkal ejjel meg alszunk amikor a hajo megy ... egyebbkent en sem akartam soha hajora menni nyaron voltunk eloszor Madar ihletesere Alaskaba es super volt nem gondoltam volna hogy megszeretem ..termeszetesen nyaralunk directbe is de a kovetkezo januarban vilagkoroli hajo ut regota keszulok erre

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 17:44:58

@Keleti Szél: azt hiszem a cruise hajoval konnyebb lesz mintha nekunk kellene evezni meg kulomben is oriasi evezok kellenenek megmozgatni egy ilyen nagy hajot DD

bar fiatal koromban kajakoztam a Bp Epitokben .. de most nem valalkoznek ra ..... meg amikor engem szolgalnak ki kaviarral az nekem a jobbik valtozat ..

Keleti Szél 2014.12.20. 17:48:45

@montroyal ( CAN qc): Világkörüli? Az aztán a dögunalom. Csak bámulsz ki az űrhajó ablakán, oszt' meredsz a sötétbe...
Majd esetleg akkor, ha már rendes hajókat építenek, amik a féreglyukakon át közlekednek. :)
Addig én maradok a kiserdő körüli utaknál.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 17:52:18

@Muscari: koszi legkozelebb probaljatok ki Ti is .. csak ,hogy nem kell krozusnak lenni ,csak egy kis szerencse kell meg magazinas mert 1 !! napra volt levive az ar, es elkaptuk 1000 ert megyunk persze a masodik legolcsobb cabin de csak aludni megyunk be nem kulonosen akarok 3x arat fizetni egy erkelyes szobaert ..

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 17:59:13

@Keleti Szél: www.costacroisieres.fr/B2C/F/Info/Pages/tour-du-monde.aspx

hajoval megyunk... egyelore nem tartok ott mint a circus de soleil tulajdonosa aki azt hiszem 20 millioert ment az urbe (de mar boven visszahozta az arat az elmenybeszamolokbol riportokbol konyv stb )

en ezt vettem a fejembe es regota keszulok ra ..

a terkepen le lehet kovetni merre megy a hojo hany orszagba all meg es tenyleg korbe megy a vilagon ... unalmas ? inkabb az unalom ljon meg mint a munka ...

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 18:16:48

@Babette .: na nee... van hogy ide vagyok, senkit nem akarok latni se de.... lehet hogy egyes orszagokba ( Romania ?) nem egyedi eset ..

Nitrosss 2014.12.20. 18:19:15

Ladybird, szabad kérdeznem, melyik faluban vagy? A képek alapján van tippem :-)

Keleti Szél 2014.12.20. 18:37:08

@montroyal ( CAN qc):
Életérzés a '80-asokból:
'Vízi meg légi utakon
Régóta már nem utazom
Nem vonz Bécs
Se Leningrád, se a Balaton
Gyermeteg kirándulások
Csapják be magukat mások
"Lobog a zászló, miénk e kis sziget!"
Jelképes ország, naív portyák
Unalmas piknikek'

De mindig arra gondolok, jó, hogy ennyien ennyifélék vagyunk, különben valahol túl nagy lenne a tömeg, máshol meg a pangás... Így marad huncut romániai kalandtúrára, meg világkörüli hajóutakra is.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 18:51:38

@Keleti Szél: igaz ... viszont utazni addig kell amig van egeszseg, ero ...es $... mert nyugdijas idokre ??

Keleti Szél 2014.12.20. 18:54:37

@montroyal ( CAN qc): Rendes kanadai nyugdíjasnak szerintem mindháromból marad nyugdíjas korára is! Te nem ilyen tervezel lenni, ha nagy leszel? ;))

2014.12.20. 18:59:53

@montroyal ( CAN qc): 'a kovetkezo januarban vilagkoroli hajo ut regota keszulok erre '

Ez igen, es ez mind a Hataratkelo / Madar miatt? Nem semmi :). Kellemes utat nektek.

2014.12.20. 19:02:43

@mojyo: Nem akarlak kiabranditani, es tavol alljon tolem a cinizmus, de az a helyzet hogy azokat a kutyuket vagy anyagokat amiket a kezmuves termekekhez hasznalsz gyarban, futoszalag mellett allitotta elo valaki. Egyebkent az ipari forradalom elott sokkal tobben es sokkal nehezebb fizikai munkat vegeztek mint most, tehat ha valasztani lehet, en inkabb a futoszalagra szavazok.

2014.12.20. 19:05:40

@morsels: Persze, de ez nem orszagfuggo. Peldaul a tavalyi munkahelyemet, ami egy szaudi allami egyetem volt, kimondottan imadtam, most is visszasirom, nagyon jo volt a fonok, a kollegak. Iden nem annyira jo, de ez nem az orszag miatt van. Illetve a gyar ahol dolgoztam egyaltalan nem volt rossz munkahely, a tarsasag is jo volt, csak a munka nem volt nekem valo.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 19:06:40

@Mirjam2: valszeg mert elotte azt hittem a cuise csak az oregeknek....
de most mar nekem vigyazni kell ezzel a szoval ...
bar azt is mondtam mindig az oregek nyernek a lotton ....... na.. na .. akkor most mi van ... en kovetkezem??? !!!

2014.12.20. 19:06:46

@geegee: Mondasz valamit...

2014.12.20. 19:09:42

@montroyal ( CAN qc): Ha igen (marmint ha te nyersz), akkor lecci ne feledd hogy en mindig a baratod voltam, melletted alltam a legnehezebb idokben. Keresre barmikor atkuldom a szamlaszamomat, elore is koszi.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 19:12:47

@Keleti Szél: mivel vallalkozo vagyok , csak minimal nyugdijra szamithatok ( azt is kiegeszitessel )... egyebkent nagy nem leszek csak megyek ossze ....

2014.12.20. 19:14:46

@Keleti Szél: En szemely szerint sokkal inkabb a gyari munkat preferalom mint a felszolgalast, bar egyiket sem szeretem, de ha valasztani kene (ne kelljen!) sokkal inkabb a gyarba mennek vissza. Utalok 'customer service' munkakorben dolgozni. A gyarban nem szalag mellett dolgoztam, illetve a legelejen igen, de kesobb gepeket kezeltem onalloan ami sokkal jobb volt mint a szalagmunka. Egyebkent nem is fizettek rosszul, meggazdagodni nem lehetett de minimalbernel tobbet fizettek. Ez meg a gazdasagi valsag es a kelet-europai 'invazio' elott volt Angliaban, most mar lehet hogy kevesebbet fizetnek es rosszabbak a korulmenyek ezekben a munkakorokben.

Keleti Szél 2014.12.20. 19:28:23

Koldulórend csődközelben.
Egyház a XXI. században című bohózatunk újabb fejezetét hallják.
A ferencesrendi szerzetesek csődközelbe kerültek, miután svájci számláikat a hatóságok zárolták, mivel drog- és fegyverkereskedelemből származó pénzek érkeztek rájuk.
A koldulórend római luxushotelje és offshore vállalkozásai is rosszul teljesítenek mostanság.

www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/franziskaner-orden-droht-wegen-dubioser-geschaefte-die-pleite-a-1009599.html
www.huffingtonpost.com/2014/12/19/order-of-friars-minior-fraud_n_6355532.html
(a magyar sajtóban nem láttam a hírre utaló jelet)

Imádkozzunk megtévedt báránykáink lelki üdvéért, hogy az Adventvárás felkészülten találja mosdatlan lelküket...

Shanarey 2014.12.20. 19:43:09

.Na jó estét.

A Szarvas okán csak annyit, Valakinek jól megy az "Expecto Patronum" névre hallgató varázslat.
:-)

Az ünnepnap, vasárnap, és a szent tehén Dec 24- okán, pedig csak annyit, hogy akkor kell dolgozni amikor lehet, nem pedig csak akkor amikor szeretnénk. Ez a két dolog nem igazán passzol egymáshoz. Emiatt nyöszörögni, hülyeség. Volt két év az életemben, amikor minden hónapban egy szombat munkanap volt, és a december 26-a is az volt. De jól megfizettek, és nem mellesleg egy gyerekekkel és a hozzájuk tartozó szülőkkel volt tele a nézőtér, és jó volt nézni a boldog gyerekeket, akik még hittek a mesében, és drukkoltak a mesehősőknek. ( akkoriban világositó voltam egy bizonyos szinháznál)

Ha most Angliában lennék ahelyett hogy haza jöttem, akkor én is dolgoznék 24-én és a két ünnep között is, és nem is zavarna, ahogy tavaly sem zavart. Azért dolgozok, hogy máskor lógathassam a lábamat, és ne legyen görcs tárgya az hogy mikor mire költhetek, avagy költhetek e egyáltalán bármire, ami nem létszükséglet.

Ha igen és amúgy pofátlanul jó idő volt ma Magyarországon, ennek örömére egy jót úsztam a Hévizi tóban, vagyis nem is olyan rossz dolog mosogatónak lenni, bár én kb másfél órányira vagyok attól a bizonyos várostól, de ez azokat úgysem érdekli akik szerint mindenki mosogat, kivétel Charlie Harper, mert ő az üzletvezető.
:-)))))))

UI: Határátkelö, nézd meg a leveleidet.

ogli dzsí 2014.12.20. 20:12:09

Én iraki kurdisztánban karácsonyoznék idén. Unom ezt az imperialista giccscunamit.

2014.12.20. 20:13:02

@Mirjam2: Hmmm? Hogy mi a kiabrandito es mi a cinizmus? Ezt most nem ertem, hogy ez mire jott :D En elmeletbeli dolgokrol beszeltem, mert szerintem ez a jovo az iparban, egyik reszrol a teljes automatizalas ami sok szalagmunkas helyett csak keves, de kepzett, automazilast programozni tudo kulimernokoket igenyel, masik reszrol pedig az iparmuveszet felertekelodese es az "artisanship" ujjaszuletese, mint innovacios forras.

Az amugy egy erdekes kerdes, hogy micsodanak az iparmuveszeti eloallitasahoz van szukseg tomegszeruen eloallitott eszkozokre, ez nagyon sokmindentol fugg, de vannak olyan szerencses kezmuvesek akik meg az agyagot is a kertjuk vegebol veszik. :D Az az igazi mastercraftsman aki meg a gepeit is maganak csinalja :D Teny, hogy ilyenbol nincs sok de szerintem ez csak tanulas kerdese :)

2014.12.20. 20:14:20

"automazilas?" Jezus, pedig meg nincs is keso, automatizalas-t akartam irni termeszetesen :D

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 21:04:46

@Mirjam2: ja nem problema mar most megadhatod a szamlaszamod es a jelszot is hogy tudjak sok sok penzt ratenni ....DD

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 21:09:55

@tanato: ezt en is hallottam ... a nejemnek magyar neve van es eleg ritka ... de ha egy 23 eves hasonlo nevu( sulyu )holgy jelentkezne megfontolnam ....

tanato 2014.12.20. 21:13:05

@montroyal ( CAN qc): Érdekes történet,de bejött a komának.

Keleti Szél 2014.12.20. 21:13:56

@tanato: Ez szerintetek normális dolog, hogy valaki tartós, komoly párkapcsolatban elmegy egy vadidegennel világkörüli útra?

Úgy értem: mit szólnátok, ha a partneretek hasonló bejelentést tenne?

Keleti Szél 2014.12.20. 21:15:40

@montroyal ( CAN qc): Rólad még azt is elhiszem, hogy komolyan mondod. :)
És nem rúgna ki a nejed, ha megtennéd?

Keleti Szél 2014.12.20. 21:17:02

@tanato: Amúgy a magyar szövegben nincs benne, de állítólag 18 (!) ilyen nevű nő jelentkezett, azok közül választott... :)

tanato 2014.12.20. 21:37:16

@Keleti Szél: Nem egyedülálló volt a fickó,otthagyta a barátnője.

Keleti Szél 2014.12.20. 21:39:55

@tanato: Tudom. Az új Elizabethről beszélek, aki jelentkezett az útra. Neki van állítólag komoly fiúja.

tanato 2014.12.20. 21:44:07

@Keleti Szél: Na látod ezt nem tudtam.

puhacica 2014.12.20. 21:46:14

képzeljétek, megálltunk ma egy meglehetősen új, német rendszámos BMW mellett, mert ki volt rakva mögé az elakadásjelző háromszög. mint kiderült, magyarok voltak. megkérdeztük, hogy tudunk-e segíteni. mondták, hogy nem, mert kitört a kerék. (anno az Astrával én is futottam le azon a szakaszon az útról és az uram is a Passattal, szóval nem csodálkoztunk.) aztán milyen hülye berögzülései vannak az embernek, de valahogy az jutott eszembe, hogy csóró Németországba szakadt melós honnan vehetett ennyi zsét, hogy BMW-re is futotta neki meg még trélerre is.

Keleti Szél 2014.12.20. 21:47:34

@tanato:
"Elizabeth Gallagher szerint először neki is őrültségnek tűnt világkörüli útra indulni egy idegen férfival, ... – mondta a nő, aki párkapcsolatban él, így Axanival csupán barátságot tud elképzelni."

Szóval, mit szólnál, ha a feleséged felkeredne? Vagy vica versa?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.12.20. 21:49:25

@Keleti Szél: en is dolgozom 24-n, igaz csak fel napot.... Januarban release. Nem szorulnank anyagilag ra, de sokan 3 hetre is leleptek most, reszemrol ez fair a ceggel.

Keleti Szél 2014.12.20. 21:52:23

@puhacica: Újnak látszó BMW-t, aminek már a Szentendrei úton kitörik a kereke, én is tudok szerezni, jutányos áron. Aztán vetíthetsz vele otthon... ;)))

tanato 2014.12.20. 21:55:11

@Keleti Szél: Igen így már egy kicsit szagos a dolog.

Keleti Szél 2014.12.20. 21:57:55

@tildy[UK]: Persze, van ilyen. Ausztriában is munkanap 24-e, igaz, csak félnapos. Így senki se szólhat egy szót se, ha aznap nem engedik el szabadságra. Nem örömmel, de szó nélkül tudomásul veszem és megyek dolgozni én is, ha "hí' a haza"... :)

Keleti Szél 2014.12.20. 21:59:51

@tanato: Csak azt nem tudom, hogy mi vagyunk ódivatúak, vagy mindenki aranyásó, aki talál hozzá balekot.

tanato 2014.12.20. 22:04:42

@Keleti Szél: Ha a nő barátja megengedi neki ezt az utat,akkor baj van náluk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 22:18:17

@Keleti Szél: Hát ez igaz, ha hiszed, ha nem, legjobban egy saját kis, egyszemélyes cégnek tudnék örülni... :-) De ennek nagyon kicsi az esélye sajnos, több okból is.Bár eddig, lekopogom, szinte mindegyik főnököm is egész normális volt, még ha mentornak nem is nevezném őket...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 22:24:04

@montroyal ( CAN qc): OKé, mondom, a helyi hajózás evidens, de ahogy a linked is írja, a Szent Martin-Florida etap 3 nap...Na, én ott a kardomba dőlnék, kábé... :-)
Inkább legyen annyival olcsóbb és cserébe fizetem a filléres repjegyet, amivel 3 óra alatt megteszem a távot.
És ez egy világkörüli hajóútnál halmozottan igaz lehet...

Na mindegy, ezen nem veszünk össze, jó utat, és nyomjál fel képeket majd, köszi! :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 22:28:30

@geegee: És most nézem, az odaút is két nap.Az össz 15 napból 5 nap a tenger nézése.Valszeg a generációs különbség adhatja a véleménykülönbséget.Nekem is "érnem" kell még 15-20 évet ezekhez a hajótúrákhoz... :-)

puhacica 2014.12.20. 22:29:38

@Keleti Szél: ez mondjuk pont nem ott volt. :) dehogy kell nekem! ami van, azt is most keszulunk eladni. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.20. 22:34:30

@Keleti Szél: Na, eszondom én is.Nem tudom, miért nincsenek pl repülőgépmotor-elven működő, turbinás, "szárnyashajó" jellegű hajók, amik közel "fénysebességgel" haladnának (a jelenlegihez képest biztos) legalább ott és akkor, amikor nyugodt a vízfelszín.
Valszeg több lenne az üzemanyag-fogyasztás, viszont sokkal hamarabb odaérnének és nem 3-5-8 napig traktálnának több száz embert, hanem 1-2 napig, tehát simán visszahozhatja a különbséget.
Na mindegy.

nyuszigonosz 2014.12.20. 22:56:45

@geegee: Nem látod az ilyen utazás lényegét: a hajón lét a fogyasztás ott - a kaján kívüli : alkohol, butikok a sok drága fölösleges cuccal, illattal, kozmetikával, mindenféle fizetös extra vacakság, amit csak el tudsz képzelni, meg az is amit már el sem, na ebben van az üzlet a társaságoknak. Többezer ember ott van és fogyaszt és vásárol. Ha kikötnek, fakultatív kirándulások, persze a hajóról elökészítve és onnan vannak az idegenvezetök is.
Egy aranybánya.

montroyal ( CAN qc) 2014.12.20. 22:58:28

@geegee: OK megprobaljuk kibirni

Kellemes unnepeket minden HA-nek

www.youtube.com/watch?v=O1bJhAneFrw

tanato 2014.12.20. 23:00:33

@nyuszigonosz(D) ESTP: Persze nem rossz az ,egyszer voltam én is egy 7 éjszakáson,nem lehet unatkozni a tengeri napok alatt sem,sok a program hajón.Ez nem arról szól hogy a hajó elvisz A-ból B pontba.Arra ott a repülőgép.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.12.20. 23:05:43

@Keleti Szél: Tudod nem csak a vendéglátas - turizmusban dolgoznak ünnepekkor, de a kereskedelemben is. A mostani hétvégém lesz zsinórban az ötödik, amit munkával töltök. A 24. is munkanap, 26. is ( itt csak a 25. szünnap). Sőt, újév és szilveszte is munkanap. Hát ez van. De meg lehet szokni.
A barátokkal meg akkor találkozol amikor tuds, és akkor örültök egymásnak.

nyuszigonosz 2014.12.20. 23:21:50

@tanato: Kösz. Én csak egy 10 napos Dnyeper -Fekete-tenger hajóúton voltam és az is nagyon szép volt. Hát, jó régen volt az is már.

Muscari 2014.12.20. 23:26:28

@tanato: ez tenyleg dobbenetes. En kifejezetten orulok, hogy a gyerekeim nem jarnak diszkoba, ma mar ezek a bulik tavolrol sem olyanok mint husz evvel ezelott egy falusi diszko.
Szegeny srac...

Muscari 2014.12.20. 23:28:12

@Keleti Szél: azt, hogy vissza se jojjon. Viszont tudom, hogy o nem menne el es en sem mennek, akarmilyen luxusutrol lenne is szo.

LadyBird89 2014.12.21. 00:01:09

@Nitrosss: Szia! Reith, csak nem te is errefelé laksz?

LadyBird89 2014.12.21. 00:01:18

Sziasztok!

Én küldtem a tiroli képeket (csak, hogy meglegyen a mindennapi Ausztria :) ) A képek több, mint egy hete készültek, azóta sokkal jobban feldíszítették a falut, még sok égő, mindenhol karácsonyfák... nagyon hangulatos.

Én is dolgozom karácsonykor, életemben először. Sőt, totál egyedül leszek szenteste. Nem mondom, hogy boldog vagyok tőle, de bevállaltam, kár lenne rajta siránkozni. Szerintem úgyis csak akkor vállal el ilyen munkát az ember, ha úgy érzi, hogy megéri.

2014.12.21. 07:25:50

@Muscari: A csajok még nagyobb veszélyben vannak. Őket okkal szokták bedrogozni...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.12.21. 10:08:59

en is mindig dolgoztam karacsonykor,ha epp nem volt hetvege. az jobban megrazott,h loy krathong se szunnap, 3napig egesz este/ejjel a legjobb buli, es utana fel kell kelni es dolgozni. - most megint korhazban vagyok, remelem holnap kiengednek. kb magasrol letojom a karacsonyt, az az unnepnap, amikor nem hanyok reggeltol estig. :-/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.21. 13:52:41

@nyuszigonosz(D) ESTP: Azér' sejtem én is, hogy ez így van jól kitalálva.A társaságnak.És azt is elfogadom, hogy sok vendégnek is jó.És lehet, hogy egyszer majd mi is célcsoport leszünk... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.12.21. 13:54:59

@nyuszigonosz(D) ESTP: Na, a szovjet szolgáltatási színvonal viszont érdekelne.Nem akarsz erről bővebben írni?

Nitrosss 2014.12.21. 19:50:05

@LadyBird89: nem, nem nyert...kísértetiesen hasonlított arra a falura, ahol én húztam le egy pár évet. Viszont az innsbrucki képekkel napi szinten "találkozom" :-)))

LadyBird89 2014.12.22. 00:19:23

@Nitrosss: Akkor azért a környéken laksz. Nekem nagyon tetszik Innsbruck, biztos gyakori vendég leszek ott. Minden van, amit Budapesten szerettem, és nagyon szép :)

Nitrosss 2014.12.22. 08:45:02

Milyen gyakran jársz a városba? Mikor jöttél ki? Persze csak ha publikus... Igen, én Innsbruckban vagyok, és nekem is tetszik! Tényleg szép, főleg a táj. Hihetetlen fekvése van, mi den kis utca végén ha feknézel, ott a hegy. Télen, ha havas, meseszép!

LadyBird89 2014.12.23. 10:40:17

@Nitrosss: Válaszoltam privátban :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása