oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. november 11. 06:48,  Négy országon átnyúló kaland 243 komment

2014. november 11. 06:48 Határátkelő

Négy országon átnyúló kaland

Némi túlzással fél Nyugat-Európát átfogja a mai poszt, hiszen Hollandiától Ausztriáig összesen négy országban élt az elmúlt években mai szerzőnk Déer, aki egy hollandiai ösztöndíjtól jutott el mostani ausztriai életéig. Talán nem lesznek minden tanulság nélkül valók a tapasztalatai.

cím_123.jpg

„Én is már évek óta olvasom a blogot, és volt időszak, amikor az itt olvasható írások sokat segítettek. Ezért is gondoltam, hogy talán az én történetem is érdekelhet valakit. :) Több országot is érint a story és többféle élethelyzetről szól. Lehet kicsit hosszú lesz, de jó szórakozást hozzá!

Hollandia

Én mindig is szerettem volna utazni és többet látni, ezért is ragadtam meg az első adandó alkalmat, és ösztöndíjjal kimentem egy fél évre Hollandiába tanulni. Az ilyen félévek nem a tanulásról szólnak leginkább. ;)

Sajnos egy arab családhoz kerültem - egy másik magyar lánnyal együtt - ahol alapvető higiéniai problémák merültek fel (én itt nem arra gondolok, hogy koszos volt, hanem inkább komoly betegségek forrása).

Mindamellett hogy az ajtó / ablakfélfa mellett besüvített a szél, kb. 20 percet kellett bicikliznünk a suliba, 45-öt pedig a városba, ha bevásárolni mentünk vagy találkozni a többiekkel.

Sajnos sokszor előfordult, hogy nem tudtunk hajnalban aludni, mert a felettünk lakó drogos folyton veszekedett a barátnőjével. Egyszer egy TV-t is láttunk kirepülni az ablakon. Nem egy ideális helyzet.

Hála egy magyar hölgynek - aki már évek óta kint él - sikerült új albit találni és azzal minden rendbe is jött. Jöhetett a móka és kacagás része. :) (Tehát az én történetemben itt a magyar „bajtárs” egy pozitív karaktert alakított.)

Hollandia, Venlo.jpgVenlo

Rengeteg emberrel megismerkedtem, sok városban voltunk. Szerveztünk magunknak egy londoni kiruccanást is és még az ösztöndíjpénzből is szépen kijöttem.

Lényeg a lényeg, sulival külföldre menni még elég egyszerű és aránylag gondtalan félévet ígér (persze minden relatív, ne tessék kötekedni!). Személy szerint ajánlom mindenkinek.

Visszatekintve a legfontosabb résznek azt tartanám, hogy kint megismerkedtem valakivel. Azért ezen a területen sem volt minden egyszerű, ugyanis ez azután volt, hogy a 4 éves párkapcsolatomat viselte meg a távolság.

Hollandia, Venlo 2.jpgEz is Venlo

Magyarország

Sulit követően a gyakorlati helyemen ajánlottak egy nagyon jó pozíciót. Jó kezdőfizetés és állás, barátok, kedves kollégák, család - mi más kellhet még? SEMMI. Körülbelül egy évig elvoltam, mint hal a vízben. A Hollandiában megismert sráccal tartottuk a kapcsolatot, sőt mi több, hivatalosan is kapcsolatban voltunk. Napi 2-4 óra Skype, havi egyszeri találka. Megjegyezném, hogy ő német, közös nyelv pedig az angol.

Aztán egyszer eljön a pillanat, mikor érzed, kell a változás, tovább kell lépni, nem maradhat minden örökké ugyanúgy. A cél esetemben Németország (mi más is lehetett volna? Utáltam a németet gimnáziumban…)

Megpróbáltam cégen belül külföldre menni, közelebb a páromhoz. A válasz nem hangzott negatívan, de számomra valahogy világos volt, hogy ezzel a céggel SOHA nem fog összejönni. Mit tesz ilyenkor az ember? Vagy megfutamodik, a kényelmesebb megoldást választja, vagy erőt vesz magán, tovább lép - és csak remélni tud.

Németország

Azért a kútba én sem ugrom teljesen vakul. Először kell egy állás, mert látatlanba nem megy. Lakást is találtunk, meg nekem egy gyakornoki állást. Habár a család nem értett vele teljesen egyet, elfogadtam minimálbérért. Gondoltam, ha már ott vagyok, tudok tovább keresgélni.

Nos, fél évig voltam gyakornok. Miután mindig az egyik legjobb voltam a suliban, kicsit nehéz volt, hogy páran szó szerint hülyének néztek („külföldi, gyakornok, nem beszél németül” – gondolhatták).

Majd féléves munkanélküliség következett. Még interjúra sem nagyon hívtak be. Hiába a magyar Bsc, 1 év munkatapasztalat, még másik gyakornoki pozícióra sem volt esélyem. Persze hall ilyet az ember, de más saját bőrén tapasztalni a folytonos visszautasítást, kilátástalanságot. Részletezni nem szeretném – depi a köbön.

Itt említeném meg, hogy le a kalappal azelőtt, akinek egyedül mégis sikerül! Sajnos nekem nem ment volna, de hál’ Istennek nem is kellett. Családom és párom tartották bennem a lelket.

Miután az ember már saját maga pénzt keresett, nagyon rossz érzés megint függni valakitől anyagilag. Sokan mennek el mosogatni vagy takarítani, de én nem akartam (akkor még így álltam hozzá, hisz nem azért tanultam annyit…). Úgy gondoltam, ha elvállalnám, nehéz lenne kilépni belőle.

Őszintén mondom, hogy nem kívánom senkinek az ilyen szituációt, de ha benne vagy, kitartást! Ugyan nem látod a végét, de egyszer minden elmúlik. Ne add fel! Hozzá kell tennem, hogy az időmet igyekeztem kihasználni és beiratkoztam német tanfolyamokra. Először egy B2-re, majd egy 3 hónapos kőkemény (hétfőtől péntekig napi 5 órás) C1/DSH kurzusra.

Éljen! Tudunk németül, újult lendülettel munkakeresés. Interjú a volt cégemnél, de a németországi vállalathoz, ahova anno ki akartam jutni. Hát nem vicces?! Assessment center, második helyezés. Pech! Vagy mégsem?!

Az egyik manager beajánlott egy másik pozícióra. Jött az interjú, aztán az állásajánlat, majd a dilemma: költözés Brüsszelbe vagy nem? Ez természetesen azt jelenti, hogy hétvégente ingázunk. Mivel jobb nem volt a láthatáron elvállaltam, plusz jó megérzésem volt a dologgal kapcsolatban.

Habár ez 6 órás vezetést jelentett, párom közölte, hogy bármi történjen, ő támogat és mindent megtesz értem. (Hát nem édes! :) )

Belgium

Ingázáshoz kocsi kell. Munkahely - lakhely 20 perc (ha épp senki nincs az autópályán…). Sikerült gyorsan találni egy számomra megfelelő kocsit (ismét családi támogatás).

Az első gyakorlat rögtön a mélyvíz volt, miután 3 évig nem vezettem: 350 km vezetés egyedül. Majd a mindennapi dugók egy idegen országban. Párszor előfordult, hogy miután hazaértem, sírva hívtam fel anyukámat vagy páromat. Most azonban elmondhatom, hogy pöpecül megtanultam vezetni, és egy biztos, én nem tartozom sem a „hétvégi sofőrök” sem pedig a „tipikus női vezetők” közé. ;)

Szóval a munka királyul hangzik. Három hónap párizsi „kiképzés” – Sales controlling, európai központ. A cég eleinte fizette a lakást, de kellett sajátot keresni. Abban is támogattak. Saját ügynök, 2 nap szabi lakáskeresésre stb. Nos, nem tudom, ki mit hallott Belgiumról, de a bérleti feltételektől kikerekedett a szemem. Na, én itt tuti nem bérlek egyedül egy egész lakást! Korábban is mindig csak egy szobát béreltem, most is remek lesz, legalább nem leszek egyedül.

Nagy számok törvénye, hogy amilyen sok ember él a Földön, sok a csodálatosan segítőkész, kedves ember, de mellettük vannak nem túl jó, aljas emberek is. Hollandiában én ugye már belefutottam egy rendkívül kedves hölgybe. Hát itt jöhet a fekete leves.

A lakás épp akkor lett felújítva. Berendezve ugyan még nem volt, de ha valaki már ennyit belefeccölt, akkor valószínűleg normálisan be is bútorozza – gondoltam én. Ehhez képest februárban 3 hétig se fűtés, se meleg víz nem volt. Szerencsére a cégben volt kondi zuhanyzóval. A bútorokat szerintem az utcán guberálta az illető, majd egy hónap múlva a penész is megjelent.

Mentségemre szóljon, hogy a februári időszakban nagyon nehéz albérletet találni, mivel sok gyakornok jön az EU-s intézményekbe, egyéb külföldiek egy-egy szemeszterre stb.

Brüsszel, Parc Léopold.jpgBrüsszel, Parc Léopold

Mivel én vezetési tapasztalat híján voltam, télen inkább párom jött. Az elején természetesen ezzel nem volt probléma a tulajnál – előre meg is beszéltük, hogy ez a helyzet. Majd egy hónap után benyögte, hogy 20 euró naponta, ha ott akar aludni, mert miatta magasak a költségek. (Ilyenkor sok csúnya gondolat jut az ember eszébe…)

NEM, én ugyan nem! Sarkamra álltam és közöltem, tartsa magát a megbeszéltekhez, nem fizetünk. A vége az lett, hogy két hónap után meguntam a banánt és új albit kerestem. Keserű után édes: 180 nm2 EU-s lakás, Európai Parlamenttől 10 percre (jó, biztonságos környék) saját ingyenes parkolóhellyel a mélygarázsban. Megjegyzés: Brüsszelben egy parkolóhely 100-150 EUR között van, különben problémás lehet a parkolás.

A volt tulajjal volt némi dráma a kaució miatt, keresztet is vethettem rá. Mit is tehettem volna, hiszen én naiv, tapasztalatlan és talán könnyelmű voltam és hagytam magam átverni a szerződésnél.

Összességében egy évet laktam Brüsszelben. Rengeteg tapasztalatot szereztem, kollégák közül sokan barátokká váltak. Pezsgő, érdekes egy város sok programmal. És az a meggyes sör. :)

Számomra főleg lelkileg volt nagyon nehéz ez az időszak, főleg az elején mikor egyedül vagy egy idegen országban. Senkit nem ismersz, a hely, ahova munka után „hazamész”, egy rémálom. Plusz ekkor még a vezetéssel is küszködtem.

Akárhogy is semmiféleképpen sem bántam meg, hiszen enélkül az időszak nélkül nem lennék az, aki most vagyok. Azt hiszem, rengeteget változtam, hisz az embert a tapasztalatok és az élethelyzetek is formálják.

Ismét előállt tehát a már ismerős helyzet, azaz egyedül jó, jó, de nem az igazi, így ismét beindult a cégen belüli munkahelykeresés, azaz irány vissza Németországba - persze megint eredménytelenül.

Én az állással sem voltam elégedett, párom jobban keresett, jobb lehetőségei voltak, hát megint én mentem, de tényleg nem bántam. Nyitott voltam az új lehetőségek irányába.

Ismét Németország (vagy mégsem)

Közben a cég, ahol a párom dolgozott, már nem volt az igazi. Kevés kilátása volt feljebb lépni. Lojális volt, így nem akarta otthagyni őket, de azért buzdítottam, hogy legalább nézzen körül.

Én éppen két állás között voltam, vagy épp továbbtanulás előtt, azaz rugalmasan tudtam mozogni. Egy kérésem volt, maradjunk az országban, mert nem volt kedvem megint az egész hercehurcához. Ismét: aki hallott már Belgiumról többet, az tudja, milyen procedúrákkal jár a regisztrálás (plusz kocsival…).

Összegezve: elhatároztam, hogy én megyek vele oda, ahol neki több a lehetősége, aztán meg majd megint megoldjuk. Ez már több mint szerelem! Nos, meg is kérte a kezem. :)

Következő lépés: megtalálta álmai állását. Naná, hogy nem Németországban!

Ausztria

Nem voltam elragadtatva. Már negatívan álltam a dologhoz. Két nap alatt 14 lakást néztünk végig. Nos, van olyan, amikor az első opció egyben a legjobb is. A helyzet megint ismerős: ő dolgozik, jól érzi magát, én leginkább otthon ülök és „vezetem a háztartást”. Azt is kell, de a legtöbb nő ezt munka mellett teszi. Ismét német kurzus + sport, hogy legalább kimozduljak, emberekkel találkozzak. Munkakeresés!

Nem értettem, miért nem lehet olyan, hogy nem csak a szerelmi élet van rendben, vagy csak a munka + barátok. Eddig Magyarországon voltam a legközelebb hozzá, hogy mindenem meglegyen.

A páromat semmiféleképpen nem adtam volna fel. Ilyen ember nem terem minden bokorban, számomra pedig nincs még egy ilyen az egész Földön. Biztos voltam benne, hogy ő életem párja. Mindent megtettünk egymásért, minden helyzetet átvészeltünk.

Kis kitérőt, ha megengedtek. Ő a legfőbb oka, amiért ott voltam, és vagyok, ahol. Azonban mindig is külföldre akartam menni, világot akartam látni. Persze nem gondoltam volna, hogy külföldön is telepedek le. De most már mindképpen egy jobb életre való kilátás is vezérel és az, hogy a gyerekeimnek is jobb lehetőségei lehessenek.

Egy pár hónap után már néztem mindenféle részmunkaidőt, eladói munkát, hotelben, akárhol. Gyakornokság tuti nem! Nem szerettem volna, hogy megint hülyének nézzenek. A többi munka pedig legalább tisztességes és fizetnek rendesen érte.

Persze volt néhány interjú, de eredménytelenül. Aztán amikor már pont feladtam, SIKERÜLT. A fizetés sokkal, de sokkal több, mint amit korábban megpályázott állásoknál remélhettem. Már nyeregben vagyok, gondoltam, azt álmodni sem mertem, hogy maga az állas is sokkal jobb, mint a korábban megpályázottak. Rögtön beírattak Green Belt-re, azóta is folyamatosan tanulok, és ami a legfontosabb: tanítanak, mindig bátran kérdezhetek.

Barátokat nagyon könnyen találtunk. Most volt az esküvőnk is, ahova az új és régi barátaink is eljöttek. Igen, mindenki jött Budapestre, és teljesen el voltak tőle ájulva. Azért turistaszemmel nagyon szép a város valljuk be.

Most kezdem itt a mastert is. Persze én vagyok az egyedüli külföldi. De mivel vannak németek is, nem én vagyok az egyetlen, aki küszködik az itteni dialektussal. Ami felteszi az i-re a pontot, az a környezet. Tópart a közelben, hegyek körülöttünk. Én itt voltam életemben először 1500 m felett (az Alföldről származom. :)) A síelést is kipróbáltam.

Ausztria, hegyek.jpg

Habár remélhetőleg még sok kaland vár rám, most örülök, hogy egyelőre megtaláltam a helyem.

Tanulságok

Akármelyik országba mész, készülj fel! Nézz utána! Bérleti feltételek, adórendszer, szociálisháló, egészségbiztosítás stb.

Merj tovább lépni! Ha nem jó, változtass!

Tervezni persze lehet, de soha nem tudni mit hoz a jövő.

A legfontosabb, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül és támogassanak. Gondolok itt a szuper családomra, a legjobb barátnőkre, valamint a megfelelő társra. Nélkülük biztos nem lennék az, aki és tartanék ott, ahol.

Kicsit hosszúra sikerült, de remélem mindenki talált valamit, ami számára motiváló/hasznosítható.

Látva más írások kommentjeit, gondolom, lesznek, akik inkább értelmeznek egy-egy részt negatívan, kiemelve a szövegkörnyezetből. Amit sokan elfelejtenek, hogy nem lehet mindent leírni. Én csupán egy történetet írtam le egyféle szemszögből.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Ausztria Németország Belgium Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr316884693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 07:17:13

hat nem sok hianyzott a tomondatokhoz es a pontokba szedeshez:)

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2014.11.11. 07:26:26

jo kis kaland, gratula a kiatartashoz, ahol szukseg volt ra es a sikerekhez

ezt teljesen megertem:

"Sokan mennek el mosogatni vagy takarítani, de én nem akartam (akkor még így álltam hozzá, hisz nem azért tanultam annyit…)"

jelenleg en is ebben a cipoben jarok

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 07:48:49

A tegnapi feketeleves után a töltöttkáposzta. Felüdülés.

Rohadjon meg az összes beföttje annak aki Hintának válaszol, de még cefrének se legyen jó.
:)))))))))

kék madár 2014.11.11. 08:01:37

hat ez nagyon pozitiv volt, orulok, hogy a sok tavolletre nem ment ra a kapcsolat es mindenen atsegitett. De biztosan tudod, hogy az elet ott kezdodik ahol a regeny vegeter, egy hullamvasut az egesz. Amiben - nektek - tobb lesz a fenn mint a lenn.

NIKI LAURA 2014.11.11. 08:14:19

1, aki etyke,ferj-feleseg-,gyerek nelkul annak minden mindegy,nincs veszteni valo..plane Hinta korban 30-ig,menjen akarhova!
2, csipkebokor vesszo.
3,aki csaladot hagy " magara" itthon,annak naponta elojon a kisordog,vajon eleg-e a skype,viber...a gyerek nelkulunk no fel,az asszonyt meg nem elegiti ki szo szerint a WU money transfer.
4, kis ido utan rajovunk,hogy a penz semmit sem er,hisz a csaladunk elete nelkulunk folyik.Keresunk 2200€, vagy 2000£?
Mit szamit.Egyedul,sporolva,reggeltol estig munka.Hosszutavon az asszonypajtas mas fog keresni,a kerdes csak az: nyiltan v titkosan.

Az idealis persze pl Digger,a gyerek velunk,kinti suliba,az asszony megteremti az otthont.De mi van akkor,ha otthon jo munkahelye van,es nem akar velunk jonni.A gyerek persze azt csinal,amit mondunk.
Dilemma ez,es nem konnyu...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.11.11. 08:20:36

"Merj tovább lépni! Ha nem jó, változtass!"

Az előző post szerzőjének ajánlom :) Bár már mondtuk neki párszor :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 08:33:43

@VPBA:
A tegnapi ''teljesítménye'' után hatványozottan.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 08:47:16

mondjuk azt hozzátenném, hogy a posztolóról gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.11. 08:51:29

A noi vezeto kitetelig azt hittem srac vagy, ilyen stilust es ennyi szlenget lanynal meg nem lattam :). Egyebkent meg jol nyomod ;).

kék madár 2014.11.11. 09:14:42

@Babette.:
"mondjuk azt hozzátenném, hogy a posztolóról gyakorlatilag semmit sem tudtunk meg."
ugy mint?

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 09:18:01

@kék madár:
úgymint
hány éves
mit tanult
mit dolgozik
ki a pasija

stb

Hari Seldon 2 2014.11.11. 09:38:23

@Babette.:
Azt tudjuk, hogy a LEAN-es munkája van. Szerintem valamilyen műszaki vagy gazdasági vonalon.
Ha majd jön, megmondja.

qkuc 2014.11.11. 09:40:27

@Zka: :)))) Szerintem ha eddig nem vette az üzenetet, akkor már nem is fogja, :).

qkuc 2014.11.11. 09:43:54

@Hari Seldon 2: Meg six sigma a green belt képzésből ítélve.

Brrrrrr, :). 4 év alatt 3 módszertant erőszakoltak ránk, de jobban semmi sem működött a bankban, :D.

tableno 2014.11.11. 10:06:07

Egyetértek diggerrel. Jó kis poszt, az írója maga az Antihinta. További sok sikereket!

puhacica 2014.11.11. 10:11:32

@Babette.: :D :D :D csöcspinbó! :D (mióta olvastam nálad, mindig ez jut eszembe, ha valami durva helyesírási hibát látok.)

nyuszigonosz 2014.11.11. 10:14:02

Off: megvan a precedens ítélet az EU szoci-segély turizmusról.
Pár perce mondta ki Luxemburgban az Európai Bíróság: az az EU bevádorló, aki még az adott országban nem dolgozott és csakis a szociális juttatások miatt vándorolt oda, az nem kap szociális juttatást.

A pert egy román nö ügyében indították. Ö perelt, hogy ha idejött, joga van szociális segélyt kapni, azonnal, anélkül, hogy egyáltalán munkát keresne vagy dolgozni tervezne.

tableno 2014.11.11. 10:19:45

@nyuszigonosz(D): Na ez egy jó hír. Valamennyire kifoghatja a szelet a bevándorló-ellenesek vitorlájából.

Badeni_lakos 2014.11.11. 10:22:07

Jó a poszt!
Köszi h megosztottad a tapasztalataidat. :)

nyuszigonosz 2014.11.11. 10:22:32

@tableno: Szerintem is.
Mert ha elühúzták a bevándolró-kártyát a különbözö ( populista, bevándorló ellenes ) pártok, sosem azokról volt szó, akik dolgoznak és adót fizetnek, hanem a szocisegély-turizmussal példálóztak.

qkuc 2014.11.11. 10:26:05

@nyuszigonosz(D): Ér azt mondani, hogy nagyon helyes a döntés ...? :)))

qkuc 2014.11.11. 10:27:14

A posztolónak gratula, egész jó példája annak az embercsoportnak, akinek vannak céljai/tervei az életben és azt meg is valósítja. Maxi riszpekt.

Mr Long 2014.11.11. 10:30:16

@qkuc: Kb csak azt er :) Persze jonnek majd a jogvedok, hogy nema!

kék madár 2014.11.11. 10:34:55

@Babette.:
úgymint
hány éves: a szamokat osszeadva 28+-2
mit tanult: vmi penzugyi, kozgazdasagi biszbasz
mit dolgozik: vmi penzugyi, kozgazdasagi biszbasz
ki a pasija: Jörg Jagermeister, nickje a facebookon szenanatha. Szoke, zoldszemu 189 centis, 87 kilos penzugyi elemzo Hamburgbol. Szabadidejeben magyarul tanul es gyerekkonyveket ir.

Badeni_lakos 2014.11.11. 10:37:17

@NIKI LAURA: így van.
Sok ilyen sztorit hallottam még anno a BP - München - Stuttgart ( - Frankfurt) mikrobusz járatokon.
A legnagyobb tisztelet és elismerésem mindazoké, akik bevállalják, h távol az otthon (M.o. on) hagyott családjuktol (feleség és gyerekek) kint gályáznak Németo.ban vagy Hollandia ban, és max havonta járhatnak haza pár napra h láthassák a családjukat Magyaro.on.
Bevállalják az emocionális áldozatot / kockázatot h eltávolodnak Azért h támogatni tudják az otthon maradt családjukat. Heti szórakozásuk max 1 sör péntek este a kinti sorstársaikkal. De minden pénzt hazahoznak a családjuk várja őket. ( Ők sem erre gondoltak 2004 ben amikor az EU csatlakozás rol kellett szavazni... 1 szó mint száz: igazán megküzdenek vér verejtékkel, ebben a mai gyorsan változó világban)
All respect to them.

pasztasuta 2014.11.11. 10:49:33

Tetszett a tortenet, en meg a gyakornokos resznel tartok, de jo latni hogy mibol lesz a cserebogar. :)

OFF: Amiota hataratkelozom lejottem a facebookozasrol. A hataratkelo az uj drog. Hatarozottan tetszik. :)

Mighty Duck 2014.11.11. 11:04:10

@nyuszigonosz(D): Ebben semmi varázslatos nincsen, ez eddig is így működött EU-tagországokkal szemben, azon az alapon, hogy ahol eddig adóztál, ott vetted/veheted igénybe a szociális rendszert. Azzal, hogy elköltöztél, még nem lettél rezidens, minden alap nélkül sok országban esélytelen legalizálni magad és csak turista maradsz. Ez a briteknek a hülyesége, hogy a "becsszóra nagyon keresek munkát"-ra adnak NI-t. Viszont, ha egy EU-n kívüli jön, rájuk nem vonatkozik ez és bár a vízummal/munkavállalással szívhat, de integrációs benefit-ekre nagyjából azonnal jogosult lehet, ami joggal szúrhatja a kelet-európaiak szemét.

**mimi** 2014.11.11. 11:07:22

@pasztasuta:
ismerős :)))))

Jó történet, karakán csaj :)
Mit gondoltok Hinta mit szűr le belőle????
vagy ne is kérdezzem.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 11:12:54

@Babette.:
Ha epeköved veseköved van csak nekem szóljál.
Foghúzástól agymütétig mindent vállalok a balszélsö körömmel.
:)))))))))))

pappito · http://pappito.com 2014.11.11. 11:14:48

@**mimi**: nem lehetne befejezni? volt egy egész napotok rajongani a trollért, nem volt elég :(

nyuszigonosz 2014.11.11. 11:22:57

@Mighty Duck: Nem egészen így müködött.
Az EU tagállamokból ideérkezöknek eddig is és a továbbiakban is joguk van anyagi segítséget a kezdeti 3 hónapra igénybe venniük: a munkakeresés idöszakára. Viszont sokan arra "rendezkedtek be", hogy állandóan csakis segélyekböl éljenek. Na ennek lesz vége.

Az EU-kívüli bevándolrók: menekültek, azok egész más csoport.

nyuszigonosz 2014.11.11. 11:25:00

@pappito: Igen, ez most vasárnap volt, csak: a spanyol állam nem ismeri el, szóval azthiszem marad minden a régiben.

pappito · http://pappito.com 2014.11.11. 11:30:59

@nyuszigonosz(D): marad egyelőre, de a számok nagyon erősek.

Határátkelő 2014.11.11. 11:31:00

@**mimi**: @pappito: Tökéletesen igaza van Pappitónak. Legalább ne hívd.

qkuc 2014.11.11. 11:31:31

@pappito: Hm, elég markáns vélemény Madridnak, nem biztos, hogy szerencsés letojni a katalánokat ...

pappito · http://pappito.com 2014.11.11. 11:37:31

@qkuc: ez már nagyon régóta érlelődik amúgy, a hosszú folyamat volt a katalán önrendelkezés eredménye, lett katalán parlament, hivatalos nyelvhasználat, stb.
A spanyoloknak meg kell a katalóniában termő soksok pénz.

nincs ez lefutva szerintem még

wuaaa 2014.11.11. 11:38:38

@**mimi**: "Jó történet, karakán csaj :) Mit gondoltok Hinta mit szűr le belőle???? "

A csaj annyira karakán, hogy saját bevallása szerint is hagyta magát átverni a brüsszeli lakás kauciójával.

Mire gondolsz, hogy mit szűr le Hinta? Hogy egy nyugati fiú nagyon sok magyar lány számára a szükséges katalizátor ahhoz, hogy el lehessen érni "bejött az élet" stádiumot egy nyugati országban? Csak a vak nem látja hogy ez így van.
Most a nők itt nekem esnek. Aki meg esetleg egyetért, az hallgat, mert általában én is azt szoktam a hasonló posztok után, csak ma olyan "csapjunk a lecsóba" napom van.

ui.: A nekem esni akaró nőknek üzenem, hogy nem leszek itt.

qkuc 2014.11.11. 11:41:34

@pappito: Nem művelődtem mélyen a témában, de az rémlik, hogy Barcelona inkább a gazdasági központja (?) Spanyolországnak. Jelentős érvágás lenne Madridnak, viszont az is tény, hoyg erősen megkülönböztetik magukat a spanyoloktól.

Turistaként is feltűnő volt a rengeteg cég helyi központja. Még poénkodtunk is vele, hogy bemegyünk a bank székházakba munkát kérni (csak vicc volt akkor, de jót derültünk rajta, :D).

TilosazA (UK) 2014.11.11. 11:41:39

@wuaaa [nor]: Én hallgatni fogok, de nem azért, mert egyetértek veled, hanem azért, mert annyira nyilvánvaló ostobaság amit írsz. És már unom ezt a vitát a nők/férfiak vonalon.

**mimi** 2014.11.11. 11:47:46

@pappito: @Határátkelő:
igazatok van...hülyeség volt, sajnálom...

@wuaaa [nor]:
pontosan erre gondoltam, amit írtál...
a kaucióval meg bárhol bárkit átverhetnek...
karakán, mert lép, és megy, és csinálja, nemadja fel,így értettem

Badeni_lakos 2014.11.11. 11:48:45

A poszt szerzőjének:
-------------------------

Nagyon nagy ez a sztori. (most olvastam végig, h esküvő, stb.)
magától bontakozott így ki az életed,
és szerencséd volt / van azzal a német sráccal,
BÁR
" (Hát nem édes! :) )"
ebből az "el-" írásból (vagy elszólás) feltételezem, h csinos és dekoratív lány / nő lehetsz, aki tul.képpen bárhol a világban talált volna támogató férfi partnert. (mert egyszerűen feltűnően csinos)
Ez csak az én megérzésem (vedd bóknak, de ne túl komolyan:) :))

De egyébként tényleg: szokatlanul dinamikus és mozgalmas országokon át, ez egy nagy EU-s kaland :) és még a Szerelem is végig ott volt közben.
(megj.: racionálisan ez bárhol másik EU-s országban nagy valószínűséggel ugyan így lett volna, hogy párt találsz. mivel csinos fiatal szép lány vagy, igen valószínű. )

Sok boldogságot és kellemes ausztriai élményeket kívánok! :)
Üdv! (egy szintén síelni kedvelő, alföldi honfitársad :))

jOeker 2014.11.11. 11:52:46

Jó poszt volt tényleg. Bár az elején én se hittem nőnek az írót, mint mondták előttem nagyon laza. Talán ez is bebizonyítja, hogy nem is olyan rossz hely ez az Ausztria. Poszterina melyik tartományba költöztél?

@pappito: +1

@diggerdriver: Szívesen megnéznék akár csak egy hátvakarást is egy ilyen műszerrel :) De ez a cigigyújtás is, hát le a kalappal a pali előtt

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 11:57:29

@diggerdriver: :)

most inkább valaki olyat keresek, aki válaszolna nekem ipad vásárlással kapcsolatos kérdésekre:) (vagy nincs korán az offoláshoz?:))

qkuc 2014.11.11. 12:01:34

@diggerdriver: Arcüreggyulladásra van frankó megoldásod? :D

Captain Hanky 2014.11.11. 12:10:13

Jó poszt volt, sok sikert a továbbiakban.

@Határátkelő: Nem lehetne beszüntetni ezt a hintázást? 42 kommentben 6-szor fordul elő a hinta szó és ez szerintem semmivel sem különb mint az ő annyirar utált ant-jei.

Világpolgár2012 2014.11.11. 12:20:31

@wuaaa [nor]:
Az egyetértőknek mit üzensz?
U.i. Én sem vagyok itt :)))

Világpolgár2012 2014.11.11. 12:21:35

@Babette.:
Mi a kérdés? Bár most nincs itt nálam az iPad, csak a kicsi Nexus, meg lehet, hogy nem is tudom a választ :)

Mr Long 2014.11.11. 12:26:58

Jah, mielott valaki azt mondja, hogy a tesco angliaban nem veri at a vasarloit... Hetvegen vettem levesbe valo izesitett kenyerkockakat, hogy feldobjam az ebedem. Hat faszan a lejarati datuma 2014 februar volt... Rohagyjon meg az osszes nekik!

Mr Long 2014.11.11. 12:27:45

Termeszetesen a kiejtest konnyitve irtam el a rohadjon meg et, gondolok azokra, akik innen tanulnak magyarul! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 13:11:48

@Világpolgár2012: @Mr Long (UK):

1. miben különbözik a 2,3, 4, 5?
2. kell-e figyelni arra, hogy némelyikben nincs wifi, vagy az alapértelmezett?
3. mit jelent a retinaszkenner? baje, ha nincs?
4. hány GB-től érdemes venni?
5. minden 2-es (minden 3-as, stb) belülről egyforma?
6. melyiket nem szabad venni?
7. szabad-e használtat venni?
8. az almapiacon és a használtalmán szabad venni?
almapiac.com/ipad/ipad-4/48-ipad-4/18264-ipad-4-32gb-wifi-feher-hibatla
www.hasznaltalma.hu/hasznalt-almak/ipad
9. ezek mitől ilyen olcsók?
szamitastechnika.vatera.hu/tablet_pc_ipad_e_book_olvaso/apple_ipad/apple_ipad_32_gb_wifi_1998738893.html
szamitastechnika.vatera.hu/tablet_pc_ipad_e_book_olvaso/apple_ipad/ipad_2_16gb_wi_fi_1997147447.html
10. mire figyeljek, amit nem kérdeztem meg?

Mindenki mástól elnézést az offért.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 13:21:46

@Ödenburger [Hu/At]: ez nekem semmit nem mond, ezek csak számok:)

2014.11.11. 13:26:44

@Babette.:

Attol fuggoen, hogy mire szeretned hasznalni eleg lehet a 16Gb-os is, de kellhet a 64-es is. Ha sok fotot, zenet, filmet ilyesmit nezel/tarolsz rajta, akkor kell a tarhely. Ha inkabb csak netezel es emailezel, akkor eleg a 16GB-os.

Nekem iPad minim van, tokeletesen megfelel. Haverom szerint viszont kicsi. En ugye folyamatosan magamnal hordom, dolgozom is rola (igen, Linux szerverfelugyelet :). Szerintem menj be egy MediaMarktba vagy Saturtnba vagy Apple boltba, tapogasd meg oket, nezd meg, neked meretre melyik fekszik jobban.

A Retina az nem retina szkenner, hanem az Apple kijelzo elnevezese. Igen, erdemes Retinasat venni, sokal jobb a kijelzo.

Wifi mindenikben van, de en olyant vennek, amiben 3G is van. Igazabol LTE, de ez reszletkerdes. Hasznos, ha nincs wifi.

En hasznaltat nem vennek, de ezt ugye mindenkinek a penztarcaja donti el, hogy mennyit tud/akar raszanni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 13:27:08

@qkuc:
Mindenre.
Ha èn kezelem többet nem fog fájni.
:)))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 13:27:23

@Világpolgár2012: én csak böngészésre meg szövegre, az emberem akar rajta szabadkézi rajzolni (pl fényképekre skicceket az ügyfélnek)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 13:29:36

@Ödenburger [Hu/At]: min 10' körüli kéne, azalatt kicsi.
a telefonon is ritkán használom a mobilnetet,, elég a wifi.

2014.11.11. 13:32:14

@Babette.:

Ha esetleg jarsz Ausztria vagy plane Nemetorszag fele, erdemesebb itt megvenni, legalabb 10-20 ezer Ft-al olcsobb, modelltol fuggoen.

Osztrak arak:
geizhals.at/?cat=nbtabl&xf=3325_2013~2168_Apple~2177_A7~2177_A8X#xf_top

Határátkelő 2014.11.11. 13:32:33

@Captain Hanky: És most ezt miért tőlem kérdezed?

Világpolgár2012 2014.11.11. 13:56:15

@Babette.:
1. miben különbözik a 2,3, 4, 5?
iPad 1-es a legrégebbi, majd 2-es, 3-as, 4-es, utána már jön az Air 1-es és 2-es
Az újabbak általában gyorsabbak és újabb az operációs rendszer, bár a 2-esre is rá lehet telepíteni a iOS 7-et. A 3-as kijelzője élesebb, mint a 2-esé és a processor is gyorsabb, valamint 4G, nem 3G. A 4-esnek már van retina kijelzője, ami sokkal élesebb képet ad, valamint más a töltője. Az Air-ek pedig könyebbek is és gyorsabbak is, mint az előzőek. Az eredeti elég súlyos, ha sokáig tartod a kezedben. A Mini és az Air között pedig csak méretbeli és árbeli különbség van. Némelyiken van újlenyomat olvasó is, ha éppen az érdekel.

2. kell-e figyelni arra, hogy némelyikben nincs wifi, vagy az alapértelmezett?
Mindegyikben van wifi, de nem mindegyikben van 3G vagy 4G, ahogy Nyúlz írta.

3. mit jelent a retinaszkenner? baje, ha nincs?
A retina kijelző sokkal élesebb. Könnyebb rajta olvasni könyveket és magazinokat.

4. hány GB-től érdemes venni?
Ha fotókat és videókat fogtok rajta tárolni, akkor min. 32 GB. Ha nem lesz sok minden rajta tárolva, akkor 16 GB is elég.

5. minden 2-es (minden 3-as, stb) belülről egyforma?
Állítolag nem egyforma, minél újabb, annál fejlettebb a hardware, de még nem nyitottam ki egyet sem :)

6. melyiket nem szabad venni?
iPad 1-et már ne vegyél, a 2-es még jól bírja. A retinásoknak viszont már jobb a kijelzése és gyorsabbak.

7. szabad-e használtat venni?
A UK-ban én vennék simán az e-bayen, de sajnos a magyar piacot nem ismerem. Arról majd inkább valaki más mondjon véleményt. Ami ellene szól, legalábbis itt, hogy az új sem sokkal drágább, mint a használt, így inkább újat vennék.

10. mire figyeljek, amit nem kérdeztem meg?
Kell valamilyen különleges software a szabadkézi rajzoláshoz? Ha igen, akkor arra, hogy rá lehessen telepíteni, főleg ha régebbi a gép.

Subjektíven:
Nekünk egy három éves 2-es van, újonnan vettük, azóta sincs semmi baja. Férj használja inkább software tesztelésre, stb. Én csak böngészek és olvasok rajta. Nekünk is csak wifi van, ha kell 3G az iPhone-on keresztül tudjuk használni. Ha el akarnám adni az ebayen, kb. 150 fontot kapnék érte, tényleg semmi probléma vele. Ugyanakkor nehéz és már réginek tűnik a legújabb modellek mellett.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 13:58:48

@jOeker:
Az a cigigyújtás ebben a műfajban olyan nehéz mint egy gépírónönek megtalàlni a delete gombot a klaviatúrán.
.:)))))))

Világpolgár2012 2014.11.11. 13:59:01

@Babette.:
Bocs, ujjlenyomat olvasó, nehogy beleköss :)))

SzZoole 2014.11.11. 14:02:12

@Babette.: Nos,ha varsz,akkor jovok:)))
En csak felhasznaloja vagyok az iOS termekeknek,de van osszehasonlitasi alapom a mas rendszeru termekekkel szembe.2 szoval tudnam jellemezni,klasszisokal jobb!!!
A valasztasban aki tud segiteni neked az @Ödenburger [Hu/At]: vagy Tildy,az Ok tanacsat mindenkepp meghalgatnam/megfogadnam.

Az itteni arakban tudok meg neked segiteni.

www.apple.com/uk/ipad/compare/

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:02:42

@Világpolgár2012:
egy kollégánál látta ezt a rajzolós szoftvert, de gőzöm sincs, a srácnak melyik ipad van.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:03:21

@Világpolgár2012: nem szoktam, csak rezsőatya terjeszti rólam:D
persze kiakadni szoktam, mint ma is az etykén.

SzZoole 2014.11.11. 14:04:29

@Babette.: Nos,ezek szerint @Világpolgár2012: nem,csak utazasi tanacsokban profi:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:06:21

@Zoole[uk]: értem én:)
én egyszer dolgoztam asztali macen, az tetszett. egyébként mostanában túlárazottnak gondolom az i-ket.
de tablet témában nézegettem mindenféléket, és arra jutottam az árakat és teljesítményeket nézve, hogy inkább egy használt ipad.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 14:07:34

@Babette.:
Nekem van egy mini.
Fél éves és összesen volt talán használva 2órát.
Még barátkozom vele.
Van egy ugyanannyi idös nagyobb az a fiamé. Na az használva van rendesen.
A minit az asszonynak vettem de nem tetszett neki.
Most kapott egy Note 4et a mini meg az enyém lett.
Szerintem a mini az ideális méret.

Világpolgár2012 2014.11.11. 14:10:46

@Babette.:
Akkor talán az lesz a döntő, hogy fel lehet-e azt a szoftware-t telepíteni és működik-e rendesen. Meg majd hátha jönnek másik is konkrét tapasztalattal.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:11:51

@diggerdriver: 100 fölött van bőven
a mini kicsi. rajzolni is, meg nekem olvasni is (a telefont is alig látom:()

Világpolgár2012 2014.11.11. 14:12:09

@Zoole[uk]:
Annyira azért nem :) Csak azért tudom, mert mi is végigjátszottuk ezt a nyáron, hogy kell-e a legújabb Air2 a régi 2 helyett. Aztán úgy döntöttünk, hogy nem kell.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:12:39

@Világpolgár2012: akkor meg kell tudakolnom a nevét. a szoftvernek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 14:15:14

@Babette.: Akkor vegyél nagyot.
A fiam azt gyüri és bírja.
Elötte volt neki egy Lenovo.
Hamar meghalt.
Ez bírja. Akkor pedig mindent bír.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:20:40

@diggerdriver: és tényleg bír 9-10 órát az aksi?
mert a pöttyös napozóm tele van a 2 órás üzemidőkkel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 14:23:52

@Világpolgár2012: @Zoole[uk]: nézem az ebay-t, elképesztően különbözőek az árak és nem értem, miért.

2014.11.11. 14:24:06

@Világpolgár2012:

Szerintem addig erdemes hasznalni, amig felmegy ra a kiadott iOS verzio. Ha mar nem frissitheto, akkor el kell gondolkozni a cseren. Szerintem. Nalunk pl. paromnak 4s iPhoneja van, es meg lesz is jovo oszig. Az iOS 9 jovore mar nem fog felmenni csak az 5-re, igy jovore megkapja majd az aktualis iPhone-t. Aztan 4-5 evig megint van telefonja. En most egy 5s-t nyuzok, a felallas ugyanez, ha mar nem frissitheto (elorelathatolag 2017-ben) majd kapok egy ujat. Es meg akkor is el lehet majd adni kb. az eredeti ar 25-30%-ert.

2014.11.11. 14:25:37

@Babette.:

8-10 ora folyamatos hasznalatot bir. Vagyis ha csak neha ranezel, azon kivul meg csak ott taskaban, akkor sokkal tobbet. En kb. 5-7 naponta toltom a minit.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 14:30:55

@Captain Hanky: jelenleg 90-ből 30 komment az iPad-ről szól. Személy szerint sokkal jobban érdekel Hinta véleménye, mint egy tabletvásárlási diskurzus. Előbbi legalább általában ontopic.

Világpolgár2012 2014.11.11. 14:33:06

@Babette.:
Reálisabb, ha azt nézed, hogy mennyiért mennek el. Állítsd be a "watch this item"-et azokra, amik legkorábban járnak le és nézd meg, hogy mennyiért adják el őket. Meg persze attól is függ, hogy melyik verzió, milyen állapotban van, van-e mellé töltő és más kiegészítők, hol van helyileg, stb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 14:35:50

Van olyan androidos app amivel ujjal lehet a képernyőn írni?

Világpolgár2012 2014.11.11. 14:36:04

@Ödenburger [Hu/At]:
Ebben egyetértünk, nekünk is még az iPhone 4 van :) Az iPad 2-ről, ami nekünk van már hallottam, hogy nem szerette a iOS 8-at, nem működött minden, bár mi nem próbáltuk.

morsels (törölt) 2014.11.11. 14:37:55

@Réka ‎:
Namost...
1. Te is tudod, hogy mit irna. Azt, hogy ugy konnyu, hogy egy nemet fiuhoz megy ferjhez, nem kulimelos.
2. Tegnap egesz nap olvashattad Hinta velemenyet.
Tenyleg azt szeretned minden aldott nap?

:-)

Muscari 2014.11.11. 14:38:13

@pasztasuta: ne is mondd. Én is függő vagyok, most pl elvonási tüneteim vannak, mert a tegnapi Hinta poszt helyett végre az önéletrajzommal foglalkoztam.

A mai elolvastam és tök ügyes a posztoló, gratula meg minden, de én igazából a kommenteket szeretem olvasni. Vagy ha egzotikus helyekről van poszt, esetleg Ozziról, az jöhet minden mennyiségben.

A tegnapit csak átfutottam (bocsi hinta), a kommentekbe is csak beleolvastam, de a személyiség tesztes dolog miatt érdemes volt. Én az ilyen dolgok miatt is szeretem a HA-t.

2014.11.11. 14:38:46

@nyuszigonosz(D): Igen, itt van a cikk a Financial Times-bol: www.ft.com/fastft/234552

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 14:39:23

@Muscari: akkor megérte megemlítenem :) este nem sok időm volt, de belepislogva láttam, hogy tök sokan kitöltötték és agyaltak az eredményen!

SzZoole 2014.11.11. 14:42:24

@Babette.: Az eBay zsakba macska,vagy sikerul egy jot venned vagy ki fogsz egy lestrapaltat.
En helyedben ujjat vennek.

Muscari 2014.11.11. 14:43:24

@wuaaa [nor]: hja, az irigység kérem...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.11. 14:48:58

Látom már lehet offolni. A svájci különítménynél érdeklődnék.

Ha az ember fiát 3 hétre Svájcba küldik, akkor mi az, amit mindenképpen meg kell nézni Aargau kantonban (Baden mellett leszek egy kis faluban)? Vagy esetleg a szűk vonzáskörzetében. A természeti nevezetességek előnyt élveznek nálam, de városi helyszínek is szóba jöhetnek persze.

Előre is köszönöm ha valakinek van ötlete. :)

Mr Long 2014.11.11. 14:49:03

@diggerdriver: ott a billentyuzet a kijelzon. :)
@Babette.: Ugylatom mindenki elmondott mindent.

pasztasuta 2014.11.11. 14:49:11

@Muscari: "most pl elvonási tüneteim vannak" ugye ugye :) en is ket payment kozott frissitem ezerrel az oldalt hatha van valami erdekes hozzaszolas, de ha mindenki csak iPadokrol beszel, akkor megyek vissza SAPozni :\

SzZoole 2014.11.11. 14:49:25

@Ödenburger [Hu/At]: 5-7 naponta?Akkor Te nem sokat hasznalod.En valamikor 2x,naponta.

pasztasuta 2014.11.11. 14:51:05

@Réka ‎: Igen, koszi a tesztet, tok jo hogy megemlitetted! :)

2014.11.11. 14:53:00

@Zoole[uk]:

nem, parom szokott neha otthon netezni rola, ha otthon vagyok, en max. reggel-este ranezek az emailjaimre. Egyebkent azert van, hogy nem kelljen egy 1-2 kilos laptopot cipelnem mindenhova, viszont ha valami miatt be kell lepnem a ceges rendszerbe es meg kell csinaljak valamit, akkor legyen ra lehetosegem. Amolyan tuzoltoszerszam. :)

2014.11.11. 14:54:38

@Muscari:

Tenyleg, azt en is kitoltottem: ENTP. Nagyjabol stimmel... :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.11. 14:57:16

@morsels: Ne viccelj, abból még hoznom is kell! Az asszony a lelkemre kötötte, hogy egyet csempésszek be a poggyászba. Lesz egy kellemetlen beszélgetésem a határőrrel a vámon... :)

SzZoole 2014.11.11. 14:58:46

@Ödenburger [Hu/At]: Ertem,En a tabrol csinalok mindent,email,bankolas,kommenteles,netezes stb.

Na es ezzel ki is szaltam,mert mindig van olyan,akinek csipi a szemet valami.

morsels (törölt) 2014.11.11. 14:59:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ezek a mai fiatalok.
A fenykep mar nem is eleg.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.11. 15:02:28

OFF
a keleten vagy nyugaton legyen-e Magyarország? szavazásban perpill a kelet vezet 104638 - 74166 arányban.

hát szerintem méghogy nincsenek fizetett internetes trollok :-)
vagy egyesek szerint ez poén?
még a végén Orbán is azt mondja, hogy de hát még a nép is megszavazta.
vagy nem is tudom, mit gondoljak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.11. 15:11:12

@morsels: inkább délen :-)
annak ellenére, hogy nekem bejön a thai / burmai / indonéz emberek, kultúra, munkalehetőségek, mindennapi élet, időjárás stb stb, attól még nem szeretnék a magyarok nyakába (vagy senki nyakába) katonai kormányzást / teokráciát.
de persze ezek a népek és országok másképpen és máshogy haladnak, más a politikai evolúciójuk. viszont haladnak, fejlődnek (Indonézia most választott nagy csatában egy kevésbé konzervatív, kevésbé hardliner elnököt, aki leglább megígérte, hogy nekimegy a korrupciónak, pl). belefér nekem, hogy ők most itt tartanak, együtt tudok élni vele.
de Magyarországon kidobni a demokráciát, az EU-hoz tartozást, felkarolni a korrupciót, támogatni az oligarchákat, letörni a szabadságjogokat stb stb és elindulni visszafele, mint ma ez az azeri seggnyalás, hát bocs, ez nekem ma is döbbenet.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.11. 15:12:44

@morsels: (ja és mégiscsak magyar vagyok, sokkal jobban fáj még mindig a magyar hülyeség, mint másoké, nem tudom elvonatkoztatni magam. ahogyan az öcsém hülyesége is jobban fájna, mint egy perpil éppen közeli baráté, még ha az öcskössel éppen nem is beszéltem 4 hónapja. csak mert akkor is a testvérem. valahogy így.)

morsels (törölt) 2014.11.11. 15:21:21

@Dragonlady (now in Indonesia):
"inkább délen :-)"

Akkor meg plane :-)
Nezd, en nem latom ezt ennyire katasztrofalisnak. Persze nem idealis, de az sem mukodik, hogy he, itt van a demokracia, aztan viselkedj jo es a haza fenyrederul :-)
Persze, 90-ben azt hittem en is, hogy talan 15 ev... de igy visszagondolva, keptelenseg. Egy orszagot nem lehet 'atvaltani', mint egy kapcsolot.
Es ez az eredmenye, ami ha belegondolsz, utolag nezve, elemezve, erztelmezve nem is meglepo, vagy erthetetlen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.11. 15:30:48

@Mr Long (UK): Én nem akartam ebbe ennyi energiát ölni. Gondoltam csak simán begyömöszölöm a bőröndbe. Teszek mellé egy kis lucernát, hogy ne unatkozzon az úton, aztán meg imádkozom, hogy amikor húzom át a vámon, akkor ne kérődzön túl hangosan. :)

négyzet 2014.11.11. 15:56:43

@nyuszigonosz(D): nem tudom, hogy valaki írta-e már, de amúgy ez van benne az EU-s szerződésekben, a munkanélküli határátkelőnek EU-s szabályok szerint nem jár segély, csak amit a saját országából hoz, azt lehet transzferálni, de az sem olyan egyszerű. Az, hogy az egyes országok mégis adtak segélykét, az ő bajuk és hülyeségük. Azt hiszem amúgy a per is azon ment, a német törvények szerinti segélyt akarta a román nő, nem fogadta el viszont a felajánlott állásokat. És elővették akkor neki az EU-s szabályt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 16:00:19

@Zoole[uk]: tudod néha szoktam mondani, hogy a blog lehet, hogy határátkelésről szól, de a kommentekben kőkemény Magyarország van, annak bájos és kevésbé szép vonásaival :) ma pl. elgondolkoztam azon, hogy vajon mikor fog előfordulni ebben a kommentmezőben az, hogy valaki nemtetszést vagy kritikát nyilvánít egy jelenség iránt és azok közül, akik joggal vagy anélkül magukra ismernek, senki nem fog önérzetesen viszavágni, csipkelődni, visszaszólni, leszólni a kritizálót. Neadjisten megköszönve - nem gúnyolódva - a kritikát. (Teszem hozzá, senkit nem kritizáltam, senkit nem szólítottam meg, egy másik kommentelőnek írtam, hogy engem X témánál jobban érdekel Y téma, mégis megkapom, hogy csípi a szemem... csak tudnám, mi bántó volt a kommentemben...)
szóval vajon mikor lesz az, hogy nem lesz magyarosch virtus a máson, a különvéleményen való gunyoroskodás...? szerintem soha :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 16:09:23

@Mr Long (UK): még valami: lehet ezeket bővíteni, hogy 16-ost veszek és teszek bele kártyát?

Mr Long 2014.11.11. 16:14:29

@Babette.: Nem. Ahhoz androidosat vegyel. Ezt max ugy tudod "boviteni", ha veszel hozza vezetek nelkuli kartyaolvasot (ha media share-re rakeresel talalsz ilyen eszkozoket). Azon a ketyeren magaddal viszed az extra cuccokat es hasznalod, ha szukseges.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 16:15:45

@Réka ‎: tőled külön elnézést, de nem tudom kitől megkérdezni ezeket, vagy ha igen, az is csak egy ember véleménye.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 16:17:50

@Mr Long (UK): és ennek már mindnek egységes töltője van, tehát tudom cserélni a dugaljat rajta itthonira?

morsels (törölt) 2014.11.11. 16:17:55

@Réka ‎:
Hat, szerintem a Zolee megsertodott. O konnyen sertodik, viszont nem volt gunyoros. Szerintem.

Annak viszont van valami diszkret baja, hogy te szovateszed, amikor valaki gunyoros :-).

négyzet 2014.11.11. 16:19:25

@wuaaa [nor]: ümm, mondjuk az életed párjának megtalálása az mindenhol a "bejött az élet" katalizátora a legtöbb embernél, nem?

négyzet 2014.11.11. 16:25:20

@Dragonlady (now in Indonesia): az indexes szavazásokat nem lehet komolyan venni, a legtöbben csak viccből választanak ezt vagy azt, tipikus, hogy amikor van valami nonszensz lehetőség, az kapja a legtöbbet

Mr Long 2014.11.11. 16:25:21

@Babette.: ? Az ujabbaknak (air, air2) masmilyen csatlakozoja van persze, mint az elozoeknek. De ez csak egy vezetek, a toltofej hasonlo. Vagyis az ipadeknek erosebb, mint egy telefone. Az enyem 2.4A-t ad le, mig egy telefonos 0.5A-t. Konkretan nem irja ki, ha toltom egy telefontoltovel (meg never ending story), de azert lassan toltoget.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 16:30:44

@morsels: végignyálaztam pár oldalnyi kommentemet, de nem érzem, hogy túlságosan gunyoros lennék, már ha a diszkrét bájas gunyoros megjegyzéseddel erre utaltál. Sokkal jobban szeretem a tisztam egyenes, őszintte beszédet. A félig burkolt piszkálódást nagyon aljas dolognak tartom és remélem, nem gyakorlom.
@Babette.: fórumokon szoktam olvasgatni, illetve a webáruházakban is van értékelés, review... egyébként nem értem, mire kérsz tőlem elnézést. Elmondtam, hogy engem Hinta kommentjei jobban érdekelnek, mint az iPad tanácsadás. Ebben semmi kritika nincs irántad vagy a többi iPades kommentelő iránt. Ez is olyan magyarosch sértődékenység :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 16:32:44

@Réka ‎: én nem vagyok megsértődve, csak elnézést kértem:)
mint ahogy előtte is;)

négyzet 2014.11.11. 16:34:05

@Réka ‎: bocs, hogy beleszólok, de a magyarosch szerintem gunyoros. Tipikus szurkaként használható. Aztán semmi sértődés! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 16:35:10

@Mr Long (UK): uh, emiatt a kép miatt kérdeztem
http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/QGoAAOSw1XdUYS7L/$_12.JPG
szóval akkor a dugó nem ugyanaz, mint egy lumiáé? pedig arról volt szó, hogy egységesítik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 16:35:30

@négyzet: lehet :)
@Babette.: de miért kértél elnézést? mert leírtam, hogy engem egy másik téma jobban érdekel? Elnézést akkor szoktak kérni, ha valami rosszat tettek vagy megbántottak valakit. itt ez nem áll fenn.

morsels (törölt) 2014.11.11. 16:39:38

@Réka ‎:
Teny, ritkan vagy felig burkoltan gunyoros, legtobbszor telibe, oszinten gunyor.

Mr Long 2014.11.11. 16:42:17

@Babette.: Ahogy nezegettem most a neten 1300mA-es a lumiae. Az Air-e 2400mA (ugy emlekszem). Tolteni tolti, csak lassabban. Plusz masmilyen a csatlakozo felulet a vezetek es az ipad kozt.

puhacica 2014.11.11. 16:42:19

@diggerdriver: ha Samsungod van, akkor az S jegyzet. de azt mondja az uram, hogy a Google Keep app minden Androidra felmegy és abban is van ilyen funkció.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.11. 16:45:12

@Réka ‎: szerintem is enyhe kis szurkapiszka volt,hogy inkább lenne Hinta, mint i-pad, de tényleg nem akarok veszekedni, csak ha már ez így szóbakerült, akkor mondom, hogy én is így éreztem.
(tTÉNYLEG nem akarok ezen vitát / sértődést)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 16:47:29

@morsels: nem így érzem, de ha mondasz példát, akkor igyekszem változtatni rajta :)
@Dragonlady (now in Indonesia): hát igazán nem annak szántam, bár elhiszem, hogy nehezen hihető, hogy valaki inkább Hintázik...

morsels (törölt) 2014.11.11. 16:48:49

@Réka ‎:
Jajj, miattam aztan nehogy valtoztass.
Hianyoznal, mint neked hinta.
:-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.11. 16:54:50

@Réka ‎: nem is ezzel van a baj, hanem a "Hinta legalább ontopik" kitétel volt odaszúrás, kicsikét, szerintem.
hogy kb meg akarod mondani itt a népnek, hogy miről beszélgessenek.
szerintem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 17:02:12

@Dragonlady (now in Indonesia): hádeha ontopik volt :) tényleg az az erőssége, hogy mindig a poszthoz szól hozzá, úgy-ahogy... nekünk meg, akik a poszt körül (is, nem mindig, pl. most sem :)) szeretünk kommentelni, ez jól jön.
azt meg végképp nem állítom, hogy meg akarnám mondani a népnek, hogy mit kommenteljen. Szerintem abból, hogy "én az ontopikot jobban szeretem, még Hintáét is" nem igazán fair velem szemben levezetni azt, hogy szerintem más hogyan kommenteljen.
Azzal, hogy szerintem finom a bacon, még nem akarom ráerőszakolni a vega haverjaimra. :) akkor sem, ha előttük eszem bacont.

morsels (törölt) 2014.11.11. 17:02:44

@Réka ‎:
Mivel alapvetoen bizok az emberekben, igy fel sem merul bennem, hogy most gunyor voltal.
:-)

SzZoole 2014.11.11. 17:02:48

@Babette.: Igen sokat szamit a feedback,de en akkor sem ajanlom.De ez csak az en velemenyem.

SzZoole 2014.11.11. 17:04:41

@morsels: Nem sertodtem meg,csak mas dolgom is van.

morsels (törölt) 2014.11.11. 17:09:42

@Zoole[uk]:
"Na es ezzel ki is szaltam,mert mindig van olyan,akinek csipi a szemet valami."

Persze ez nem jelenti azt, hogy mas dolgod volt, csak... nekem olyan, mintha megsertodtel volna.
De ha nem, hat nem:-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 17:10:37

@morsels: vicces, mert pont ezt gondoltam a te kommentedről :))) illetve felmerült, de aztán azt gondoltam, hogy "tegyük fel inkább, hogy őszinte, és én is eszerint válaszolok rá"
lassan bezárul a kör!

morsels (törölt) 2014.11.11. 17:12:57

@Réka ‎:
Nadehat te sosem vagy gunyoros.
Vagy igen?
:-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 17:15:10

@Réka ‎:
"tényleg az az erőssége, hogy mindig a poszthoz szól hozzá,"

ugy konnyu, ha az ember kivalaszt egy temat, es mindig azt nyomja:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 17:16:24

@morsels: hogy soha, azt nem tudom, de most nem voltam az.
@Babette.: ez igaz :) bár a változatossága bámulatos, hogy bármilyen posztból ki tudja hozni a negatívumot.

SzZoole 2014.11.11. 17:17:39

@morsels: Az iPad temabol szaltam ki.

SzZoole 2014.11.11. 17:22:03

@Babette.: Figyej,lehet,hogy az uzletben tobbe kerul,de szemelyre tudod szabni es 1 ev gyari garancia van ra.En ugy vagyok a hasznalt cuccokal,hogy mas levetett goncet en nem viselem,de ez is csak az en velemenyem.

morsels (törölt) 2014.11.11. 17:27:20

@Zoole[uk]:
"Az iPad temabol szaltam ki."

Ja, ertem.

FutureFry 2014.11.11. 17:38:27

@Ödenburger [Hu/At]: Látom, az Apple még mindig szinte 1:1-ben "váltja" a $/€-t. Persze állítólag azért (is), mert az EU-ban 2 év garanciát kell adnia (az USA-ban meg csak egyet ad).

jOeker 2014.11.11. 18:01:03

@diggerdriver: Hát az nem hangzik bonyolultnak, kívülállóként viszont nagyon látványos :) Szerintem nagyon élvezetes melód van legalábbis én is szívesen dolgoznék ilyen munkagépekkel. Talán az építőipar miatt. Te pontosan milyen gépen vagy? Ha nem egyetemre jöttem volna tuti valami homlokrakódót választok. Az nagyon tetszik.

Poszterina azóta előkerült? Sajnos nincs időm végigolvasni mindent. Később még benézek.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 18:17:45

@Zoole[uk]: sose volt még használt számtech eszközöm egy hp renew-n kívül, úgyhogy fázok tőle.
de hát van egy kényszerű költségkeretünk.

Quercus a favágó 2014.11.11. 18:58:09

Az Alkotmánybíróság döntése szerint nem alkotmányellenes a "devizahiteles" törvény. A Magyarországi etapot a bankok el bukták.

**mimi** 2014.11.11. 19:11:24

@Babette.:
ez engem is érdekel, és én is lestem mit írnak az okosok...

Captain Hanky 2014.11.11. 19:16:44

@Határátkelő: Bocs a késői válaszért.

Csak mert te mondtad tegnap hogy többet nem rant-elhet, és úgy érzem ez egy kétoldalú dolog, akkor neked/többieknek sem illene felemlegetni a tegnapot...

... Nem tudom megkaptad-e elozoleg, megy még egyszer

Captain Hanky 2014.11.11. 19:16:44

@Réka ‎: Igen ezt már én is észrevettem, hogy többen chatszobának használják a blogot, de hát ez van...

Határátkelő 2014.11.11. 19:18:05

@Captain Hanky: Ezért jeleztem miminek, hogy ne csinálja.

Muscari 2014.11.11. 19:18:24

@QUERCUS: okés, de a hiteleket piaci árfolyamon fogják forintosítani, ami a CHF-nál valami 256. 186 volt, mikor felvettük.

Miért járok jól, ha így átváltják nekem?

DieNanny CH 2014.11.11. 19:30:54

@Mr Long (UK):

Itt a Dennerben (kb a legalacsonyabb árakkal működő kisbolthálózat) egyszer felvágottat vettem, és nem láttam, hogy 2 nap múlva lejár. A pénztáros hívta fel rá a figyelmemet, és mondta, ha találok még egy ugyanilyen lejáratút, az egyiket ingyen elvihetem. De én még ezt is visszatettem, mert még nem volt fagyasztóm, és 2x200 grammot nem tudtam volna 2 nap alatt megenni...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:35:17

@Muscari: nem jársz jól.
meg vagy mentve, mint a magánnyugdíjak. pont úgy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 19:36:02

@Mr Long (UK):
Lehet hogy a hálózati csatlakozóra gondolt.
Ahhoz kell egy átváltó.

DieNanny CH 2014.11.11. 19:39:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Tilmir ott jobban képben van, én arra nem vagyok ismerős. Remélem, jön. Vagy írj neki privit.

Mr Long 2014.11.11. 19:40:13

@diggerdriver: Szerintem a telefon feloli kabelvegre. Van ilyen iranyu torekves (lsd telefonok 99.99%, kiveve az iphoneok), de probaljak mindenre rahuzni. Korabban nekunk is a ket fenykepezogephez ketfele usb kabel kellett. Volt a mini, meg egy kicsit vastagabb, igaz most is az kell, mert sok eve nem csereltuk le a fenykepezoket.

Off topik: Surrey-rol tud valaki valamit? Most kerestek meg, hogy mennyire ismerem a kornyeket, mit hallottam rola.

Quercus a favágó 2014.11.11. 19:40:34

@Muscari:

"Miért járok jól, ha így átváltják nekem?"

Anyagi előny ebből nem származik. Viszont nincs több árfolyamkockázat.
A most benyújtott "fair bankrendszer" törvényjavaslat viszont rendesen leszabályozza a bankoki tevékenységeket a kamatemelés, és a szerződésmódosítás terén is. Ez a forintosított "deviza hitelekre" is érvényes lesz.
Az várható volt, hogy már nem ütik tovább a bankokat. A piaci árfolyamon történő forintosításon viszont az MNB viszont nagyot kaszál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 19:40:41

@puhacica:
Azért kérdeztem mert szemezek egy Nexus 6-tal.
Viszont nem mondanék le a mostani Samsung Note-om gyors jegyzetírási lehetőségéről.
Ok ceruza nincs a Nexusban de a Note-on is tudok az ujjammal írni.
Kéne egy app amit telepítek a Nexusra és villámgyorsan tudok írni.

Quercus a favágó 2014.11.11. 19:46:13

@Babette.:

Ha most leírom,hogy nem adós, hanem bankmentésről van szó, akkor megint konteo van beépítve a fejembe.

puhacica 2014.11.11. 19:48:11

@diggerdriver: na, kozben kiderult, hogy a google keepbol kivettek ezt a funkciot, de az Evernote pont erre van kitalalva. szerintem toltsd le es probald ki a mostani ketyereden, aztan ha tetszik, akkor irany a Nexus6. amikor az S3-at vettem januarban, a Nexus5 volt a vetelytars, megpedig a kijelzoje miatt. brutaljo!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.11. 19:49:49

@Réka ‎: Én is köszi, tényleg érdekes volt. Most lecsekkoltam mindenkit, aki eddig bevallotta a személyiségtípusát :))). Legalább látom, kivel miért nem tudok kijönni és kivel miért igen :).

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:51:11

@Mr Long (UK): a régit ismerem.
az előző képen, amit linkeltem, egy usb látható, ami megfelelne az egységesítésnek.
akkor csak a dugót kéne lecserélni, ami a dugaljba megy.
erre gondoltam.
de lehet, hogy értelmetlenül magyarázom:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 19:51:47

@Réka ‎:
Akkor én is kérdezek, Sokadszor.
Mi a bánatos falloszért kéne mindig csak a posztról beszélni?
Idejárunk sokan. Beszélgetünk erről arról. A poszt egy vezérfonal de nincs kőbevésve hogy arról KELL beszélni.
Már számtalanszor elmondtam.
Egy ilyen posztról mint a mai mit lehet beszélni 500 kommenten keresztül?
Miért jó ha csak a posztról beszélünk és van 50 komment?
Ez a topik már rég túlnőtt eredeti célján.
Segítünk egymásnak mint most Babette-nek esetleg barátkozunk neadjisten összejárunk, meglátogatjuk egymást akár messziföldről.
Ezt mind ennek a topiknak köszönhetjük.
Különböző témákon keresztül megismerjük egymást valamennyire.
A másik ember attól érdekes ha több oldalát mutatja ha megismerjük milyen ember.
Mindenkiről kialakítunk egy képet. Ezt segít árnyalni a különböző témákról alkotott vélemény.
Egész egyszerűen nem értem hogy egyeseket miért zavar a társalgás.
Ok. mond azt hogy kedveled Hintát. Semmi baj nincs. De miért csípi a szemedet hogy segítünk valakinek?

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:53:32

@QUERCUS: nem.

látható, hogy ez van.
ezzel az árfolyammal gyakorlatilag realizálják az ügyfél árfolyamveszteségét. még ha engednék is, hogy maradj devizás, akkor sem lehet bízni bennük. ahogy felment az árfolyam 150-ről 250-re, simán felmehet 350-re is, ahogy elnézem az árfolyampolitikát.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:55:36

@QUERCUS: hát ugye más a kampány, és más a kormányzás...

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:56:11

@diggerdriver: tökéletesen igazad van.
de ne bántsd Rékát, nem akart ő rosszat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 19:56:59

@Mr Long (UK): ott a felső képeden jobb oldalt látok egy usb-set...vagy megcsal a szemem?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 19:57:19

@jOeker:
Most éppen egy 5tonnás Kubotát nyűvök.
Otthon 25évet dolgoztam univerzális kotróval aminek elől homlokrakodója van hátul meg mélyásója.
Itt viszont a gépek 90%-a lánctalpas forgókotró így arra vizsgáztam.
Három év alatt körülbelül húsz típus 50különböző súlyú modelljével dolgoztam az 1.5tonnástól a 35tonnásig.

kink3 2014.11.11. 20:05:05

@kék madár:

@Babette.:

Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy ezek az adatok annyira nem lényegesek, inkább a bejárt út az ami számít.
Üdv.

Quercus a favágó 2014.11.11. 20:09:53

@Muscari:

Angliában is vannak gondok a bankokkal:

vs.hu/gazdasag/osszes/indul-a-bankok-elszamoltatasa-nagy-britanniaban-is-1106

Igaz, Angliában nyomozás folyik. Na ez az, amit Magyarországon soha nem fognak meglépni. Az egész színjáték ennek a kibekkelésére lett kitalálva.

Mr Long 2014.11.11. 20:18:52

@Babette.: A felso kepen, ahol csak egy csati van az nem usb. ez a sajat csatijuk. alul felul ezek az erintkezok vannak, barhogy beledughatod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 20:19:22

@puhacica:
Köszi letöltöttem. Tök jól működik:))))))))))))))))))))))))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 20:22:10

@diggerdriver: oszt olvasni tetszik-e tudni, vagy a write-only üzemmód megy? Idézek:
"azt meg végképp nem állítom, hogy meg akarnám mondani a népnek, hogy mit kommenteljen. Szerintem abból, hogy "én az ontopikot jobban szeretem, még Hintáét is" nem igazán fair velem szemben levezetni azt, hogy szerintem más hogyan kommenteljen.
Azzal, hogy szerintem finom a bacon, még nem akarom ráerőszakolni a vega haverjaimra. :) "
ezt olvasd el.... de csak a kedvedért leírom még egyszer, hátha akkor jobban elolvasod. Nem mondtam meg soha senkinek, hogy miről írjon és kivel mennyit beszélgessen. A mai másfél soros kommentemből Hintaszintű ferdítéstehetség kell, hogy ezt levezesd. Téged mellesleg miért zavar, hogy engem valami jobban érdekel? Az én véleményem nem fér bele a "mindenkidumáljonmindenről" filozófiádba? És miért nem? Jó lenne, ha nem kötekednél velem emiatt.
Ráadásul megsúgom, hogy bármennyire is csípi a szemed, a jövőben is ugyanúgy le fogom írni a véleményemet. Legtöbbször a posztról, néha a kommentek tartalmáról- Kommentelőket nem minősítek, azt pedig a továbbiakban sem fogom előírni senkinek, hogy miről beszéljen - ahogy eddig sem tettem, bárhogyan is szeretnéd ezt rám húzni.
Ha ez téged zavar, akkor - úgy, mint nekem annyiszor - adott a görgetési lehetőség.
(ha dupla, akkor elnézést)

rekafoto 2014.11.11. 20:25:08

@diggerdriver: oszt olvasni tetszik-e tudni, vagy a write-only üzemmód megy? Idézek:
"azt meg végképp nem állítom, hogy meg akarnám mondani a népnek, hogy mit kommenteljen. Szerintem abból, hogy "én az ontopikot jobban szeretem, még Hintáét is" nem igazán fair velem szemben levezetni azt, hogy szerintem más hogyan kommenteljen.
Azzal, hogy szerintem finom a bacon, még nem akarom ráerőszakolni a vega haverjaimra. :) "
ezt olvasd el.... de csak a kedvedért leírom még egyszer, hátha akkor jobban elolvasod. Nem mondtam meg soha senkinek, hogy miről írjon és kivel mennyit beszélgessen. A mai másfél soros kommentemből Hintaszintű ferdítéstehetség kell, hogy ezt levezesd. Téged mellesleg miért zavar, hogy engem valami jobban érdekel? Az én véleményem nem fér bele a "mindenkidumáljonmindenről" filozófiádba? És miért nem? Jó lenne, ha nem kötekednél velem emiatt.
Ráadásul megsúgom, hogy bármennyire is csípi a szemed, a jövőben is ugyanúgy le fogom írni a véleményemet. Legtöbbször a posztról, néha a kommentek tartalmáról- Kommentelőket nem minősítek, azt pedig a továbbiakban sem fogom előírni senkinek, hogy miről beszéljen - ahogy eddig sem tettem, bárhogyan is szeretnéd ezt rám húzni.
Ha ez téged zavar, akkor - úgy, mint nekem annyiszor - adott a görgetési lehetőség.
(ha dupla, akkor elnézést)

rekafoto 2014.11.11. 20:25:09

@diggerdriver: nem mondtam egy szóval sem, hogy zavar, sem azt, hogy csípi a szemem. Azt meg főleg nem mondtam soha, hogy miről kell beszélni. Téged miért zavar, hogy megjegyzem, hogy Hinta kommentjei jobban érdekelnek? Az én véleményem nem fér bele a "mindenkidumálhassonmindenről" filozófiádba? Teljesen feleslegesen kötsz belém. Jó lenne, ha leszállnál rólam s nem fantáziálnál össze mindenféle marhaságot arról, hogy kinek mit írtam elő a másfélsoros kommentemben, amikor ilyesmiről szó se volt. Ferdítésből Hinta szint vagy! :)
Egyébként megsúgom, hogy a továbbiakban is el fogom mondani a véleményemet. A posztról elsősorban, néha pedig más kommentek tartalmáról. Kommentelőket nem fogok minősíteni és senkinek nem fogom megmondani, mit írjon s mit ne, ahogy eddig se tettem. Ha neked ez nem tetszik, görgess nyugodtan. Most már tudod, hogy mire számíthatsz.

Határátkelő 2014.11.11. 20:26:07

@rekafoto: @Réka ‎: most kicsit meg vagyok zavarodva nickügyileg, mert az egyik listán van, a másik meg nincs. :)

wuaaa 2014.11.11. 20:34:23

@Muscari: "hja, az irigység kérem..."

Azaz ! Telitalálat !
:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.11. 20:50:50

@kink3: akkor nem olvasod ezt a blogot:D

morsels (törölt) 2014.11.11. 21:08:14

@rekafoto:
Hat, nem biztad a veletlenre :-))

qkuc 2014.11.11. 21:17:25

@QUERCUS: Aztán még a végén csak a devizahitelesek szívnak egy nagyot a forintosítással. Mondjuk szokás szerint annyira felkészültek volt az elkormányból, hogy most már nem tudni, hogy kötelező lesz a forintosítás vagy sem ..., :).

SzZoole 2014.11.11. 21:44:58

Most volt idom megcsinalni a tegnap linkelt tesztet:ESTJ.

kék madár 2014.11.11. 21:45:09

@kink3: szerintem se lenyegesek, csak ironizaltam

Captain Hanky 2014.11.11. 21:45:09

@Határátkelő: Úgy emlékeztem te is szóba hoztad reggel, de most hogy visszanéztem nem találtam, így érthető a zavarodottságod, sorry...

jOeker 2014.11.11. 21:49:41

@diggerdriver: Akkor ez az utóbbi három év biztos nagyon izgalmas lehetett, de legalábbis sok oldalú a gépeket tekintve. Egy 35 tonnás azért már nem gyerekjáték :) Ezek a videók jól sejtem, hogy már Angliában készültek? Az utolsónak ad egy nagyon érdekes hatást ahogy beremeg a kamera, az külön tetszett. Minden estre én azt mondom, hogy egy jó melód van. Biztos élvezném :)

Herr Géza 2014.11.11. 21:51:03

@Mr Long (UK): Van micro-USB, és van (ill. lassan már csak volt) mini-USB is a normál méreten kívül. Az egységesítésre a micro lett kinézve, de addíg még sok víz lefolyik a Temzén (:D). Azt meg egyenesen kétlem, hogy speciel az Almát bírósági procedúra nélkül bármilyen hivatal rá tudja venni, hogy beálljon a sorba. Pont a corporate identity egy darabját kell ehhez csak feladnia...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 21:51:17

@Réka ‎:
Megmondom őszintén személyszerin jobban érdekel Sámán véleménye is mint a tiéd mert az legalább ontopik na de hát ez jutott.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 21:53:39

@jOeker: Ezek már itt készültek.
Tömény élmény a három év.
Beremeg a rohadék mert ugye ezeket a telefontartókat egy jó lengéscsillapítós személyautóhoz tervezik nem egy lánctalpashoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 21:56:05

@jOeker:
A kisebb gépekkel nagyobb gyakorlatot igényel a munka.
A nagygépek tömegtermelésre vannak.
A kicsikkel kell a sarokból kiharapni a pókot.
A kábelek meg egyéb közművek között bújkálni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.11.11. 22:02:11

@diggerdriver: felírom korommal a kéménybe ;)
Csak neked ma esti csendélet: Digger a ködben
kepkezelo.com/images/zbbpdby5tteqv159kor.jpg

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.11. 22:09:08

@qkuc: Most tényleg minden rosszindulat nélkül, de annyira hülyének tűnök a kommenteim alapján, mint aki nem ismeri a Tripadvisort? :DDDDD Most ezt értsd jól! :) nem cseszegetésnek szánom, köszönöm a segítő szándékod természetesen. :)

Nyilván neten már én is néztem ezt-azt, de alapvetően az a tapasztalatom, hogy a helyiek mindig ismernek egy-egy turisták elől eldugott, fantasztikus kis zeg-zugot. Gondolom hátha valamelyik svájci delegáltunk kikotyog valamit itt... de úgy fest erőszakot kell alkalmaznom mert nem akarnak köpni (kivéve DieNanny-t). :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.11. 22:17:23

@Réka ‎:
Rubber duck-al nem dolgozok már.
:)))))))))))))))))))

négyzet 2014.11.11. 22:26:58

@Babette.: de végtörleszteni lehetett 180 forinton ugyebár. Akik ettől a forintosítástól várták a megmentést, most elgondolkodhatnak.

jOeker 2014.11.11. 22:29:24

@diggerdriver: Értem, ebbe bele sem gondoltam, hogy a kisebbel nehezebb dolgozni úgymond. A közművek alapján, szinte sebészi precizitást igényelhet akkor gondolom. Akkor erre föl az agyműtét :D

wuaaa 2014.11.11. 23:05:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Te csak ne panaszkodj. Ezzel a Tripadvisort-el még viszonylag jól jártál. Én csak ma voltam már ostoba és irigy is.
:)

tsabus UAE 2014.11.11. 23:25:38

Elolvastam a posztot és jó volt, de nem volt meg benne számomra az a WOW-faktor. Lehet, hogy ami/aki jól működik, arról nem lehet egy dicséreten kívül sokat mondani ? :-)

Ja, egyébként ISTP...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.12. 00:18:04

@wuaaa [nor]: Egyszer fenn, másszor lenn. Amúgy nem tudom mire számítottál a nők véleményével kapcsolatban. Már a nevében is benne van, ELLENKEZŐ nem. :)

montroyal ( CAN qc) 2014.11.12. 02:40:31

csak keso este tudok olvasni ... vegre ez egy pozitiv sikeresebb HA mint a tegnapi ... na ugye, hogy lehet nemet/osztrak tarsat talalni , sot semmikep nem feladni ,mert nem minden bokorba terem ...
a tegnapival ellentetben ha kell egy kocsi, akkor kell ,
akkor lesz ..meg lakas is ..
na akkor megerositettem nonek fogok szuletni legkozelebb .. 4 orszag ,itt vagyok ,ott vag,yok, hol dolgozok,(sales kozpont mit adnak el ott ? bilifuleket? Na sose fogom megtudni nincs 3 diplomam) hol nyelvtanfolyam ,kozben biztos csaladi es parkapcsolati hatter ... csak nem leragadni .. jo most irigykedek , de ez a pasiknak is nyitva all ..nem is ertem Hintat ..remelem meritett nehany positivumot ebbol a postbol ..es a nemet pasik is , mert ellentetben veluk ilyen magyar lanyok minden bokorba teremnek ..hajra lanyok HA!!

montroyal ( CAN qc) 2014.11.12. 03:07:54

A legfontosabb, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül és támogassanak. Gondolok itt a szuper családomra, a legjobb barátnőkre, valamint a megfelelő társra.

jo otlet , igy lehet elorejutni ,masok oldalvizen ..

csak ez elott valami szerelemrol irt , most meg megfelelo tars kell..
csak fel kell allitani a critereket es akkor ha megfelel , elerkezett a nagy szerelem ! es ha támogat és mindent megtesz értem. (Hát nem édes! :) )
de az ..
ő dolgozik, jól érzi magát,(van mas valasztasa?) én leginkább otthon ülök és „vezetem a háztartást”.( kemeny lehet) Azt is kell, de a legtöbb nő ezt munka mellett teszi. (talan ez a normalis ?)

semmi bajom ezzel..legyen neki jobb ...nem azert tanult ,nem azert szuletett nonek ... csak jo emberekkel kell korulvetetnie magat .. akik tamogatnak ... hogy is hivjak az ilyen embereket ?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.11.12. 06:44:37

@montroyal ( CAN qc): A tamogatas alatt nem kell mindig az anyagi oldalt latni. Lehet valakit tamogatni a celjai elereseben szimplan biztatassal, osztonzessel, helyeslesses is. Hidd el, tudom mennyit er, ha birtoklod a szeretteid erkolcsi tamogatasat es milyen frusztralo, ha nem.

A poszterina maga irta h neki a haziasszonyi eletforma nem eleg es ezert keresett munkat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.12. 13:38:58

@Mr Long (UK): @Világpolgár2012: @Ödenburger [Hu/At]:
sziasztok, még valami
ez a cikk azt írja, hogy nem lehet rá rajzolni:
index.hu/tech/cellanaplo/2014/11/12/titkoloznak_az_ipad_air_2_teszteloi/?cp=1#comment

itt meg látom, hogy igen:
www.youtube.com/watch?v=Jexqp-MK0pI#t=78

most mit nem értek?:(

Mr Long 2014.11.12. 14:38:38

@Babette.: Szerintem ez inkabb szoftver kerdese, mint a IOS-e.

Világpolgár2012 2014.11.12. 16:17:20

@Babette.:
Igen, szerintem is visszakanyarodunk itt a szoftverhez. Sajnos mi nem használunk ilyet, meg a régi 2-esen nem is tudom, hogy lehetett-e. Utána kell ennek még néznünk :) Megkérdezem majd este a férjet, hátha ő tud erről többet.

DieNanny CH 2014.11.12. 18:41:03

@montroyal ( CAN qc):

@poszt: "A legfontosabb, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül és támogassanak. Gondolok itt a szuper családomra, a legjobb barátnőkre, valamint a megfelelő társra."

@Te: -- jo otlet , igy lehet elorejutni ,masok oldalvizen ..--

Csak azt se felejtsd el, hogy a megfelelő emberek csupán a megfelelő embert veszik körül!!! Ha önző, törtető, rideg, kapzsi ember vagyok, akkor a körülöttem lévők nem fognak támogatni, sőt, szuper család meg sehol sem lesz! Tehát a körülötte lévő szuper embereket a saját személyiségének köszönheti!

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.12. 20:38:02

@Mr Long (UK): @Világpolgár2012: jó lenne
csak azért kérdem, mert a cellanapló szerint "a kijelzőre nyomásérzékeny tollal tudjunk rajzolni", ami számomra azt sugallja, hogy a kijelző nem alkalmas rá.

Világpolgár2012 2014.11.13. 09:17:53

@Babette.:
Na, ennyire ismerem én a mi iPad-ünket. Nekünk is van rajta olyan program, amivel lehet rajzolni és írni. Evernote Penultimate a neve. Itt a link, hogy mi ez:
evernote.com/penultimate/
És igen, a régi 2-esen is működik, ma reggel ki is próbáltam. A probléma vele, hogy nem nagyon precíz. Férj azt mondja, hogy egy drágább stylus nélkül nem túl jó. Persze nem tudom, hogy neked mennyire kell, hogy precíz legyen a rajzoláshoz. Azt mondta még, hogy a Samsungnak van egy tabletje, ami talán jobb, de majd utánanéz még (itt nem a Note 4-re gondolt).

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása