oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 22. 06:44,  Véletlenül költöztem Amszterdamba 277 komment

2014. július 22. 06:44 Határátkelő

Véletlenül költöztem Amszterdamba

A román Andra (UPDATE: mivel pár kommentelőnek elsőre nem jött le: ez női név) 2010 nyarán költözött Bukarestből Amszterdamba, ami nyugalmat, inspirációt adott és ad neki, miközben blogot is vezet Amsterdamming néven (a képek is a blogról származnak). A Blogexpat.com oldal készített vele interjút, most ebből idézek nekem érdekes részleteket. (A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatjátok el.)

Hollandia, Amszterdam, amsterdamming blog cím.jpg

„Véletlenül kerültem Hollandiába. Mielőtt idejöttem volna, soha fel nem merült bennem, hogy egy nap ezt az országot nevezhetem majd otthonomnak, a közhelyeken kívül nem is tudtam róla semmit.

Amszterdamba egy sor, egymástól független esemény sorozata hozott, így állt össze végül a kép, mint egy kirakós esetében.

A kirakós első darabja egy bukaresti barát volt, aki évekkel korábban Amszterdamba költözött, majd amikor egy nap hazalátogatott, találkoztunk és beszélgettünk arról, milyen is az élete itt.

Mesélt nekem arról, hogy az emberek itt mosolyogva és énekelve bicajoznak, meg arról a gyönyörű loftról is, ahol lakott Amszterdam nyugati felében. Ez olyan 2006 környékén lehetett.

Eltelt három év, én pedig éppen Hollandiában jártam egy hirtelen jött üzleti úton – ez volt a kirakós második darabja. Az egyetlen szabadnapomon felültem a vonatra és elmentem Den Haagból Hágából Amszterdamba megnézni a várost és találkozni ezzel a barátommal. „Nem is választhattál volna jobb napot” – ezzel fogadott. 2009. augusztus elseje volt, a Meleg Büszkeség Napja.

Nem csak Amszterdamba szerettem bele aznap, akkor találkoztam leendő pasimmal is, aki a barátom barátja volt. És (miként már kitalálhattad) ez volt a kirakós harmadik darabja. Következő évben Hollandiába költöztem hozzá.

Miből élek?

Egy hollandiai központú cégnek dolgozom. Ugyanakkor nem egyből a megérkezésem után kezdtem dolgozni, eltartott egy ideig, mire sikerült munkát találnom, mivel akkoriban nekünk, románoknak, még munkavállalási engedélyre volt szükségünk. Visszanézve, örülök, hogy így történt, mert így lehetőségem nyílt arra, hogy kicsit lazábban vegyem a dolgokat és a lehető legkellemesebb módon szokjak hozzá az itteni élethez.

Nincs pontos menetrendje annak, milyen gyakran beszélek az otthoniakkal (családdal, barátokkal), leginkább, amikor a szívem diktálja. A beszélgetések hossza is változik, van, hogy csak gyorsan felhívom a nagymamám, hogy megkérdezzem, hogy van, vagy írok egy emailt a nővéremnek, esetleg a Facebookon chatelünk valamelyik barátommal.

A (meglehetősen gyakran frissített) blogom is segít abban, hogy akit érdekel, tudja, mi történik velem, mi foglalkoztat. Az anyukám kéthetente felhív, én pedig évente két-három alkalommal hazalátogatok a családomhoz.

Mi a legjobb Amszterdamban?

Amiket ma a legjobban szeretek ebben a városban, azok ugyanazok a dolgok, amik az első nap is megtetszettek: a nyugis atmoszféra, a mosolygó emberek, az épületek szépsége, a szabadság érzése, az, hogy békén élhetem az életem, ugyanakkor a kisvárosi hangulat mellett mindent megkapok kultúrában, szórakozásban, amit egy nagyváros csak kínálhat.

Nem nagyon gondolok magamra határátkelőként, az egyetlen dolog, ami megkülönböztet egy bennszülött hollandtól, hogy nincs mellettem a családom. Amszterdam jól fogadott, és mindig jó társaság. Talán ezért érzem magam a inkább a város részének, mint betelepülőnek.

Nem emlékszem, hogy bármi kellemetlenség ért volna itt csak azért, mert expat vagyok. Miközben persze az is igaz, hogy a hollandok nem feltétlenül várnak tárt karokkal, azt is értékelni kell, hogy élhetsz úgy ebben az országban, hogy például beszélnéd a nyelvüket. Ha jól viszonyulsz hozzájuk (ami annyit jelent, hogy tiszteletben tartod az íratlan szabályokat), akkor ők is elfogadnak és hagyják, hogy önmagad légy.

Hollandia, Amszterdam, amsterdamming blog 1.jpg

Mi hiányzik a legjobban?

Sok mindent hiányolok Romániából, és vicces, mennyire más fényben tűnik fel a szülőhazám most, hogy már nem ott élek. Hiányoznak a hétvégi kirándulások a barátokkal a hegyekbe vagy a Fekete-tengerhez, a forró nyári napok és a meleg nyáréjszakák és néha hiányoznak Bukarest kissé kaotikus hétköznapjai.

Hiányzik, hogy csak úgy, tervek nélkül történjenek meg a dolgok, egy telefon után ital a barátokkal a munkaidőt követően, vagy az, hogy előzetes invitálás nélkül becsengessenek az ajtómon. De a legjobban természetesen a családommal töltött idő hiányzik.

Ami az itteni kapcsolatokat illeti, külföldön élve nem az a kihívás, hogy emberekkel találkozzunk (ez itt, Amszterdamban egyébként is nagyon könnyű), hanem kapcsolódási pontot találni velük, amiből aztán igazi barátság lehet.

Külföldön a legtöbb baráti kapcsolat egy jól meghatározható igény mentén alakul ki: elfogadás, valahová tartozás, társadalmi státusz, stb. Mivel én mindig azt gondoltam, hogy a barátság önmagától jön és nem valamilyen előbb említett igény beteljesítése miatt alakul ki, így aztán egy ideig nem volt egyszerű barátokat találnom. De megérte várni.

Ezen túl a beilleszkedés meglehetősen könnyen ment, egyszerűen azért, mert minden egyes részét imádtam. Nagyon kíváncsi természetű ember vagyok, így aztán egy új nyelv megtanulása, vagy a különböző viselkedésminták megfigyelése olyan tapasztalat volt, amit nagyon szívesen éltem meg.

Szeretem azt gondolni, hogy az első pár amszterdami hónapom egyfajta második gyerekkor volt nem sokkal a 30. születésnapom előtt: meg kellett tanulnom beszélni, megtalálni a hazavezető utat, szembesülni sok érdekes felfedezéssel… Hány ember engedheti ezt meg magának ebben a korban?

Nincs általános receptem a határátkelők számára, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. Egy dolog biztos: egy másik országban élni tanulási folyamat is. Nem csak az országról és a benne élőkről tanulsz új dolgokat, de meglepően sokat a hazádról és legfőképp magadról.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hollandia Amszterdam

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr666522621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:12:45

@geegee:
tudod mire gondoltam. Lukas "témájához" mondtam. Egyáltalán nem elitélőleg.
Így talán leáll a témával, és most már "megnyugszik, hogy igaza van"

Persze, közben a dolgok letisztultak ez ügyben.

tanato 2014.07.22. 18:14:17

@Hari Seldon 2: Még azt is megkaphatja,hogy a trópusokon raboskodjon.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:14:30

@geegee:
Legfeljebb vissza Monsieur -zne. :-)
De itt csak azért mondom, mert ugye én Seldon vagyok, és Franciaországban élünk.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:20:33

@tanato:
Remélem, hiszen Guyane jogilag teljes mértékben az ország része.

tableno 2014.07.22. 18:23:29

@Hari Seldon 2: Viszont tudtommal az ördög-szigeti börtön már rég nem működik.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:25:11

@Lukas Meier: Na, akkor már értem, hogy miért rugózol rajta.Hát ja, el tudom simán képzelni a sztoridat.Jómagam is q sokat szenvedtem, nem pont így, engem még át se akartak verni...
Nem voltam se gazdag, se jóképű, se macsó.Éveken át szenvedtem, majd odáig jutottam, hogy feladom, elmegyek remetének, és majd az időjárással szerelmeskedek.
(Szél veri, nap szíjja, hideg rázza... :D bocsánat...) Szóval idáig jutottam, amikor egy szép szendile bestella beült az autómba. (Valakit felvettünk havercsajjal, elvinni haza, vagy ilyesmi)És azóta ez a leány már a feleségem 6 éve (előtte járás másik 6 évig) és van egy gyönyörű kicsi besténk is.
Szóval ne add fel, tudod van egy ilyen rajz is, amikor a gólya csőrében lévő béka utolsó erejével kinyúl és ezkezdi fojtogatni a madarat...
Persze, tudom, könnyű ezt mondani, de nem akar majd mindenki átverni...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:30:00

@Hari Seldon 2: Jaj, ha már: nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a fhanszia címzésekkel, melyik a monseiur, a miszter, a madám a medemoiselle?Az se biztos, hogy helyesen írtam...de hogy vannak ezek, mit jelent, mire szolgál?Köszi előre is. :-)

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:32:35

@tableno:
Talán azért van még ott valahol valami hasonló intézmény...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:35:01

@montroyal ( CAN qc): Haha, mondom én, hogy a magyar az egy világnyelv! :-) Itt is vannak ilyenek: Istókhalom (Stockholm), Sódermalom (Södermalm), Szólna (Solna), Szikla (Sickla) és hasonlovak... :D :D Valamikor a magyar leigázta valszeg a világot!
:-))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.07.22. 18:36:32

@Lukas Meier:

Minden nézőpont kérdése.
Szerintem szerencsés ember vagy. Már túl vagy 3 nőn, miközben vannak akik még mindig azzal az eggyel küzdenek.
Ha én fiatal lennék 5 évente hoznék valami egzotikus feleséget magamnak a Távol-Keletről. Ha kibírja 5 évig, megkapja az állampolgárságot, és élheti világát. Jöhet a következő. Ez fölfogható karitatív tevékenységnek is.
Most lehet, hogy hiányzik egy nő, de majd ha megöregszel megtanulod értékelni, a csendet, a nyugalmat, a békét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 18:38:15

@tableno: najo, teigen, de EN hova tartozom?:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 18:39:38

@geegee: sot, hiszen a nok tobben vannak.

Hari Seldon 2 2014.07.22. 18:44:57

@geegee:
Monsieur - Úr/uram értelemben
madame - Asszony / asszonyom értelemben
mademoiselle - kisasszony

"Miszter" - ilyen nincs itt :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:51:46

@Zoole[uk]: Huhh, nagyon szerettem volna én is kis pedálos Moskhwitch-ot.Csak már szinte születésemkor kinőttem...
Akinek volt olyan a 80-as években, na az volt az istencsászár.Nem is az volt a legnagyobb baj, hogy drága volt, hanem nem lehetett kapni.A kölöknek meg nem veszek elektromosat, fárassza csak magát, épp az lenne a lényeg, hogy este elaludjon... :D

NIKI LAURA 2014.07.22. 18:52:12

@QUERCUS: nem jo,a torvenyek szerint -BY LAW- csak egyet tudsz sponsoralni!

Van egy nagyon jo baratom,75 ev koruli,halali jo fej kispapa.
Egy magyarorszagi repuloter tulajdonosa.
Na,az oreg minden evben Thaifoldon nyaral.
De ez meg mind semmi,fokyamatosan 2-3, 16-20 eves baratnoi vannak,itthon!
Van egy lakoautoja,abba fureszeli oket.Eloszor - evekkel ezelott- azt hittem,csak vetit az oreg,ha nem latom sajat szememmel!
Persze,a csaladja nem nezi jo szemmel,plane mikor az ugyeletre vittek be,viagra miatt,mert allt napok ota!

Na,hogy visszakanyarodjak az eredeti storyhoz:Beleszerelmesedett egy Thaifoldi 18 eves kislanyba,haza akarta hozattni!

Hetekig toltogette a kerelmeket,meg a Nemzetbiztonsagi Hivatal is nyomozott az ugyben!
A magyar allam mindent kert,verkep,kisrutin,nagyrutin,stb

Es a vege az lett,hogy az NBH nemzetbiztonsagi kockazatot latott. Kslanyba,es nem engettek be az EU-ba!

NIKI LAURA 2014.07.22. 18:55:02

@NIKI LAURA: engettek: engedtek...na,torni en a madzsart...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 18:55:59

@Zoole[uk]: Tchah, öreg...Ha látnád, hogy hány 55-60 körüli f@szi teker az Alpokban, fel a hágókra, kőprofi cuccokban...Én is bringáztam sokat, igaz mondjuk nem ilyen stílusban, de kőkeményen tisztelettel nézek rájuk.És mondom frankón, hogy 60-asok is, és fent 2800 méteren...Majd akkor leszel öreg. :-))
Magyarországon meg egy 60-as sok esetben halni készül.Itt van a nagy különbség.Persze tudom az okát, nem kell beírja senki se...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:03:17

@Hari Seldon 2: Értem, köszönöm.Aszittem, ezek olyan társadalmi ranglétrán elfoglalt címek is, mint méltóságom, vagy naccságám, nőnek, férfinak. Kösz mégeccer.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:09:08

@Hari Seldon 2: Hát ez az, itt van a kutya elesve... :-o

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:04

@Lukas Meier:
Csak a statisztika kedvéért: nekem amerikai barátnőm volt évekig, ott ismerkedtünk meg, aztán a kedvemért eljött Magyarországra, hosszabb ideig éltünk ott. Rajtam múlott, hogy már nem vagyunk együtt.
De most Nyugat-Európában sem érzem magam hátrányos helyzetűnek, szó sincs arról, hogy ne lehetne nőm. És ez független attól, hogy milyenek az anyagi körülményeim. Valószínűleg azok a nők amúgy is kiesnek nálam, akik túl anyagiasak, vagy esetleg eltartót keresnek maguknak (ha vannak ilyenek; nekem nem volt még egy ilyenhez se szerencsém).
Természetesen beszélem a helyi nyelvet, de szerintem lehetne házasság-komolyságú kapcsolatom akkor is, ha mondjuk csak angolul beszélnék.

Nemrég jártam a Bakonyban, ahol többek között egy német-magyar párral találkoztam: a lány bajor volt, a fiú meg magyar, Magyaro.-n élnek. (Mellesleg a lány olyan jól beszélt magyarul, hogy elsőre nem is volt világos, hogy külföldi.) De szerintem ha elmennél egy magyaro-i multihoz, ott is számos magyar fiú-külföldi lány párost találnál. A magyar szomszédom Ausztráliában él több, mint egy évtizede. Természetesen ausztrál a felesége.

Attól, hogy neked van néhány ellenpéldád, szó sincs arról, hogy lehetetlen lenne "nyugati" feleséget "kapni". Az meg egy teljesen természetes és evolúciósan érthető tény, hogy a nőnek százszor fontosabb a férfi anyagi "megállapodottsága", mint viszont. Ennek azonban nem sok köze van a nyugat-keletiséghez. Legfeljebb annyiban, hogy a "nyugat-európaiak" statisztikailag magasabb jövedelmet élveznek, mint a kelet-európaiak. Na de azért arról szó sincs, hogy keletiként nekem ne lehetne jobb fizetésem (főleg: nyugaton élve), mint egy nyugaton születettnek. Meg persze arról se, hogy mindenki a bankszámlám egyenlege alapján ítélne meg.

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:12

Orbán Viktor úgy véli, hogy csak kalandvágyból mennek tömegesen külföldre a fiatalok, akik később, ha majd kikalandozták magukat, ugyanilyen tömegesen fognak hazaköltözni. Lengyelország példája (ahol szintén nagy emigrációs hullám söpört végig az elmúlt években) egyelőre nem ezt mutatja.

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka ugyanis nem szándékozik hazatérni, nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérésből.
propeller.hu/itthon/2960369-aki-egyszer-elmegy-nem-jon

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:20

@QUERCUS:
"Most lehet, hogy hiányzik egy nő, de majd ha megöregszel megtanulod értékelni, a csendet, a nyugalmat, a békét. "

Ez akkor lenne hiteles, ha sok évi boldogtalan együttélés után elváltál volna, s azóta boldogan élnéd világod. Ki tartja a halántékodhoz a fegyvert?

i got my (törölt) 2014.07.22. 19:15:23

@Zoole[uk]:
'A nappalim "csak"9x5-os,...
A garazsom 11x3-as" '

lábban vagy hüvelykbe mérve? ;))

Hari Seldon 2 2014.07.22. 19:18:13

@geegee:
Ja, és a "madame"-ot az angol királynő is használja, ezt még innen vették át az ángélusok, amikor a normannok megszállták azt a kis szigetet... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 19:27:59

A cikkből idézve:

"Az igazán ijesztő az, hogy a kivándorlók száma alig kevesebb, mint az adott évben orvosi diplomát szerzők száma, miközben a dolgozó orvosok ötven százaléka ötvenéves vagy idősebb."

Nem most van a nagy sz@r, hanem majd olyan 15 év múlva lesz...de csak csinálják, csak csinálják...
És sajnos tudom, van még kismillió szakma, ahol ugyan ez van, vagy teljesen hasonló...

**mimi** 2014.07.22. 19:28:03

@QUERCUS:
:DDDDDDD

nemáááááá...:)

SzZoole 2014.07.22. 20:09:39

@geegee: en hasznaltam,apam kozepiskolai tanar volt mar a hetvenes evek elejen,sok diakja volt igy a '80-as evekben konnyen hozza jutott az "alom automhoz":)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:18:13

@i got my: nekem is van magyar lany-belga fiu ismerosom, es mao-on elnek. a masodik vallalkozast kezdik, mert az elso nem jott be. kivancsian nezem, meddig birjak ezt az igazan vallalkozasbarat gazdasagot...

SzZoole 2014.07.22. 20:19:23

@geegee: persze tudom,itt is nagy divatja az idosek korben a biciklizesnek,igaz Rezsofater?
Sose szerettem biciklizni,jobban szeretem a kenyelmes borfotelem,ami nyaron hut,telen fut a hosszu es faraszto uton meg masziroza a hatam:)))

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:19:58

@tableno: en se tudom, mert lukasgaras nem valaszol...

SzZoole 2014.07.22. 20:20:14

@i got my: termeszetesen meterben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:32:28

@i got my: majdmegtudod, ha annyi idos leszel, mint o

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 20:33:10

Na szóval...

kepkezelo.com/images/syjfcim9cb8nx4tpsavt.jpg

Teljesen jó poszt volt.
Pozítív életút pozitív kisugárzás pozitív hozzáállás.
Így kell ezt csinálni.
Mondjuk a kommentelők között vannak akik teljesen ellenkező hozzáállást tanusítanak de ez legyen a legnagyobb baj.

Viszont most másról beszélnék.
Sokadszor hallom már hogy "azért nem írok posztot mert itt szétszedik, lehúzzák, belemagyaráznak stb stb..."
Kérem szépen két eset van. Vagy akarok ide írni vagy nem. Ha nem akkor nem gyártok hozzá ideológiát és nem kéretem magam meg nem bájolgok itt.
Lehúzzák?
Bizony olyan is van, én is megteszem.
Na de ilyen alapon nem kell kimenni az utcára mert elüthet az autó.
Ha valaki nem tud kiállni magáért, az igazáért az ne írjon ide.
Mindez két közelmúltbeli eset miatt jutott eszembe.
Az egyik a szilikonos ürge megnyilvánulása itt.
A másik pedig egy igazi döbbenet számomra.
Megjelent egy poszt az egyik ide kommentelő fórumtárs blogjában.
Aki írta azzal én baráti kapcsolatban vagyok továbbra sem szeretném megbántani.
A döbbenet az hogy olyan kiváló szakmai posztot írt hogy állítom minden fél évben ha megjelenik olyan itt.
Valami egészen kiváló fogalmazás nagyon jó témaválasztás és mindez kifogástalanul előadva.
Ez a pozitívum.
A negatívum viszont az hogy nem itt jelent meg.
Én ha naponta megfordulnék itt mint kommentelő és aktív résztvevője lennék az itteni társaságnak akkor ha egy ilyen posztot egy másik fórumon publikálnék azt félrelépésként élném meg.
Lelkiismeret furdalásom lenne hogy nem osztottam meg azokkal akikkel naponta beszélek.
Nagyon sajnálom hogy így történt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 20:35:28

@diggerdriver: "Ha valaki nem tud kiállni magáért, az igazáért az ne írjon ide."

pontosan ez tortenik.

2014.07.22. 20:35:43

@Lukas Meier: Szerintem jo hogy irtal az elozmenyekrol, igy mar jobban erthetoek a kommentjeid es oszinten kivanom hogy hamarosan talalkozz egy normalis novel aki nem hasznal ki.

Egyebkent vicces modon pont rad gondoltam ma; Indiaban vagyok ahol mindig eleg sok indiai ferfi-nyugati no parossal talalkozom (az ellenkezoje nagyon ritka) es bar nyilvan sok esetben tobbe-kevesbe valodi vonzalmon alapul a dolog, gyakran sejteni lehet hogy a ferfi motivacioja az hogy penzt szerezzen es / vagy nyugati orszagban tudjon elni a kapcsolaton keresztul. Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem mindig a nok hasznaljak ki a ferfiakat, az ellenezkoje is gyakran megtortenik sajnos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.22. 20:36:40

@Zoole[uk]: Aham.Oszt milyen ez a bőrfotel, mert én még eddig csak pont az ellenkezőjével tapasztalódtam, amelyik nyáron fűt (beleragad az ember) télen meg hideg (de már ősszel is, meg tavasszal is még).Ezért kellően is rühellek mindenféle bőr-ülőgarnitúrát...főleg kocsiban :-)

puhacica 2014.07.22. 20:38:26

@Babette.: igen. de volt ido, amikor almodni se mertem rola, hogy lesz meg egyszer jo.

SzZoole 2014.07.22. 20:47:36

@geegee: hat,pedig en az automrol beszeltem:)

puhacica 2014.07.22. 21:00:41

@geegee: :D most latom magam elott @Babette.: fejet. pedig fogalmam sincs, hogy nezhet ki. :D

Quercus a favágó 2014.07.22. 21:02:43

@puhacica:

Sikerült,mert fiatal vagy.
Én már el nem tudnám képzelni, hogy változtassak a berögződéseimen, a mániáimon. Pedig tudom, jelentős részük hülyeség. Abban is biztos vagyok, nem igazán tudná ezeket megszokni, elviselni senki. Én meg nem akarok idomulni, alkalmazkodni senkihez, nem akarok megfelelni mások elvárásainak. Már csak azért sem, mert ha van valami, ami teljes mértékben hidegen hagy, az a mások rólam alkotott véleménye. Mondom ezt úgy, hogy 25 éve egy belterjes faluban élek, ahol mindig is gyötment leszek, és ahol elsődleges szempont a kifelé éles. Megfelelni mások elvárásainak. A konfliktusok jelentős része is abból adódik(családon belül is), hogy én ezt nagy ívben leszarom.
De hátén csak egy nyakas palóc vagyok.

i got my (törölt) 2014.07.22. 21:06:58

@Babette.:
Ha megtudnám, hát én biztos szippantanék a jóból, nem másokat tanítanék rá, hogy hogyan is kellene. Ez így kb. annyira hiteles, mint azok a hirdetések, amik a jövő heti nyertes lottószámokat akarják veled megosztani.

tableno 2014.07.22. 21:09:11

@diggerdriver: Egy dolgot elfelejtesz: ezt a blogot a kommentelőkön kívül uszkve 40 ezren olvassák. Azért ez sok embert óvatosságra int...

puhacica 2014.07.22. 21:16:46

@QUERCUS: mindig azt mondom, engem nem kell szeretni es/vagy elfogadni. engem epp eleg, ha az uram szeret, a tobbi meg csinaljon, amit akar. ettol fuggetlenul tudok nagyon alkalmazkodni, de az elmult par evben sosem kellett magam feladni vagy olyan kompromisszumba belemenni, ami nem lett volna jo. azt hiszem, qrva nagy szerencsenk van nekunk egymassal. a 2 majomparade osszekovacsolodott. :)

puhacica 2014.07.22. 21:20:30

@QUERCUS: ja, es a berogzodeseim nem hianyoznak. bizalmatlansagot, agressziot, kishituseget, onbizalomhianyt hagytam magam mogott. jobb nelkuluk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:21:17

@Babette.:
Nem, nem ez történik.
Bájolgás történik hogy bejelenti a sértettet amire az égvilágon semmi oka(majd akkor lenne oka ha írna és lehúznánk) és utána jólesően bezsebeli a bíztatásokat.
A végén pedig "na jó ha annyian akarják".
Én nem akarom.

Muscari 2014.07.22. 21:23:39

@Hari Seldon 2: olvastam, sajnos nagyon igazuk van a cikkben szereplo orvosoknak.

Ami megdobbentett az az, hogy az otthon praktizalo orvosok fele otven evnel idosebb. Tiz-tizenot ev mulva oriasi baj lesz, vagy meg hamarabb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:26:38

@tableno:
Ugyan miért?
Akik írnak ide azokat miért nem?
Mégis mik az elvárások?
Egy nyáltenger blog leszünk és mindenkit a az egekbe emelünk?

Quercus a favágó 2014.07.22. 21:31:28

@i got my:

Nősülj meg fiatal barátom.
Ha jó feleséget találsz boldog leszel. Ha rosszat, bölcs.

tableno 2014.07.22. 21:32:36

@diggerdriver: Nincsenek elvárások, sem a posztolókkal, sem a kommentelőkkel szemben. Aki akar, ír, aki nem, nem. Ennyi, nem kell túlragozni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:38:03

@tableno:
Teljesen igazad van.
Csak akkor csendben kell maradni nem telesírni a blogot.

A másik esetben csak a sajnálatomat fejeztem ki.

Muscari 2014.07.22. 21:38:13

@diggerdriver: azt a bizonyos posztot en a bloggazda kifejezett keresere irtam. Eloszor informaciot kert, aztan megkerdezte, hogy kiteheti-e, en meg igent mondtam. Mi ebben a rossz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 21:57:06

@Muscari:
Nem volt rossz sőt rendkívül kiváló írás volt.
Én csak azt sajnálom hogy nem itt jelent meg.
Én a helyedben megírtam volna, elküldtem volna a HA-nak és egy másolatot a bloggazdának azzal a kitétellel hogy a HA megjelenés után jelenteti meg a blogjában.
Mondom semmi baj nincs csak elveszett egy kiváló írás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 22:01:45

@33621:
Nem rossz. Nekem '69-es Wartburgom volt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:07:29

@geegee: olyan hihetetlen szamomra, hogy ezt valaki nem tudja...

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:09:12

@diggerdriver: akkor ne tedd. de ne jatszd a megmondoembert.

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.22. 22:10:15

@Muscari: legyen. csak tortenjen valami. mert ennek a nepnek mohacs kell...tudod.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.22. 22:19:58

@Babette.:
A véleményemet mondom el még ha neked nem tetszik akkor is.
Sőt annál inkább...

i got my (törölt) 2014.07.22. 22:51:05

@QUERCUS:
Nincs rossz feleség, legfeljebb rossz választás. Mindenki olyan zsákot érdemel, amilyenen folttá válik. A kapcsolatok amúgy is karmikusak, ezt fogalmazta meg Berne is a maga módján. Nem a véletlen és a balsors műve, ki milyen kapcsolatban találja magát. A világot is mi építjük magunk körül - hát még a házasságot. A magány falait is magunk húzzuk fel - független attól, hogy egyedül élünk-e vagy sem. Kőmíesek rulez, hajrá Kelemen! :)

@Babette.:
Meg orosz atomerőmű.

i got my (törölt) 2014.07.22. 22:51:22

@diggerdriver:
"Én a helyedben megírtam volna, elküldtem volna a HA-nak és egy másolatot a bloggazdának azzal a kitétellel hogy a HA megjelenés után jelenteti meg a blogjában."

Köszönjük, apuka, ígérjük, legközelebb jók leszünk és tudni fogjuk, hogy viselkedjünk!

"Mondom semmi baj nincs csak elveszett egy kiváló írás. "

Nem veszett el semmi. Minden megvan.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.22. 23:17:40

@diggerdriver: @Muscari:

Valamit tisztázzunk.

Muscari és én azonos szakmát tanultunk, majd ő kiment Angliába és idősgondozóként dolgozott, ami engem is érdekel, konkrét állásajánlatokat kaptam, így beszélgetésbe elegyedtünk a háttérben.

Értelemszerűen rengeteg kérdésem volt Hozzá, amiket ő ki is fejtett több, hosszú magánlevélben.

Mivel valamennyire tematikus a blogom, azaz 4 szakmáról szól alapvetően, és az azokhoz kapcsolódó információkról, megkérdeztem Muscarit, hogy okulásul másoknak, kitehetem-e az oldalra?

Közel sem a teljes levelezésünk van kint, de minden lényegi információ, ami az adott típusú idősgondozással kapcsolatos.

Mivel újságíró vagyok, engedtessék meg nekem, hogy a saját blogomban arról írjak, és arról jelentessek meg cikket, amiről akarok, akár szakmai, akár magánéleti, akár csak egy információs csomag adott témákról.
De legyen már ez jogom akkor is, ha "csak" magánember vagyok, és szeretném egy helyen látni a különböző infókat, amikre szükségem van.
Ha ebbe a levelezőpartnerem beleegyezésével a levelezésünk egy részlete is belefér, akkor azt is.

Sem titoktartási, sem hűségszerződést nem írtunk alá senkivel.

Ennek a blognak a gazdája névtelenségbe burkolózik, vajon miért?

Muscari és én pl. tudjuk egymás nevét, címét, egyéb magánadatait, megbízunk egymásban, tudva azt, hogy a másik nem fog vele visszaélni, sem szétszedni ízekre egy félreértett mondatért.
Ahogyan az normális kapcsolatokban, barátságokban szokás.

Ha Ő nem akart ide írni, de velem megosztotta és rám bízta az élete egy részletét, az az Ő döntése.

Ha a napokban megjelentetem két konkrét állásajánlatomnak a tartalmát, amely elég komoly információkat fog hordozni azoknak, akik hasonló munkahelyre készülnek, akkor notórius árulónak fogok számítani, kisbetűvel lesz írva a nevem és nem eszünk együtt sztrapacskát, legurítva mellé egy sört az angliai vakmelegben?

Az írásaimat a legkülönbözőbb lapok hozzák le, mert szabadúszóként dolgozom - akkor őket is megcsalom?

Ha elmegyek Magyarországról és kintről fogok írni ezeknek a lapoknak, akkor hűtlen elhagyással fognak vádolni?

Muscari a jelenlegi munkahelyén nem mond fel, hanem elvállal hétvégére egy ugyanolyan állást, máshol, akkor hűtlen?

Ha Te elvállalsz egy alapásást a szomszédos építkezésen, akkor hűtlen vagy?

2014.07.22. 23:47:57

@i got my:
"Kőmíesek rulez, hajrá Kelemen! :)"
Kőmíesek rulez, hajrá Freemasons! :)))))

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 00:13:11

@Lukas Meier: "Azután olvasgattam az interneten és persze nagyon könnyen találtam nőgyűlölő oldalakat (huffnágel pl.), meg ismeretlen férfiak írásainak százait, akik hasonló helyzetbe kerültek, át lettek verve, le lettek húzva anyagilag és szellemileg."

szerintem hagyd abba. ha szart keresel, szart találsz. tudom, hogy jó és kényelmes akolmelegben egymásnak bizonygatni, hogy - estedben - minden nő rohadék, de ettől nem fogsz párt találni (sőt)

sajnálom a sok rossz tapasztalatodat, remélem megfordul a trend.

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 00:14:00

@i got my: adtok egy linket miről vakerál digger? mi jelent meg hol? lemaradtam!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.23. 00:57:18

@Muscari: Látod, ha visszagörgettél volna 19:27:59-re az enyémhez, még gépelned se kellett volna... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.23. 01:04:25

@pappito: Ha kicsit visszagurítasz nézzazégfelé kommentjére, megérted.Én is csak onnan tudom.

rezsöatya 2014.07.23. 01:34:30

@Zoole[uk]: tudod ki az idos! Majd megnezlek 59 evesen! :-)

rezsöatya 2014.07.23. 01:59:27

@montroyal ( CAN qc): ne felts te engem! :-)))
Soha eletemben nem voltam beteg, egeszsegesen elek (latod, most is fent vagyok ejjel egykor! :-P ), nincs es soha nem volt szemuvegem. LATNI FOGOK!!! :-))))))

montroyal ( CAN qc) 2014.07.23. 02:16:48

@rezsöatya: sajnos nekem a szememmel baj van ... 20 evesen meglattam egy meztelen not (vagy csak noi biciklit) rogton bekemenyedtem .... most meg semmi ... valami baj van a szememmel...

rezsöatya 2014.07.23. 02:20:08

@montroyal ( CAN qc): kb. igy kepzelem magamat 30 ev mulva! :-)
(Mondjuk joval magasabb vagyok!)

youtu.be/HXI4VyXrRVM

montroyal ( CAN qc) 2014.07.23. 02:43:59

@rezsöatya: ja 2 csajjal ...nalunk eloszor a nejem tancol en meg ahogy o futyul...

rezsöatya 2014.07.23. 02:51:05

@montroyal ( CAN qc): akkor javitok: magasabb is vagyok az oregurnal, meg monogam is...
:-)

pappito · http://pappito.com 2014.07.23. 03:59:26

egyébként a román csaj blogja Amsterdamról tök jópofa. klassz képek

2014.07.23. 07:03:27

@i got my:

Megint egy túl okos ifjú titán. Ti soha nem fogytok el?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.23. 07:09:10

@nezzazegfele ♥ 3 darabban [Hu ]:
Mire a sértödés?
A véleményem azért elmondhatom ?
Köszönöm.
Mindössze sajnálkoztam és elmondtam èn hogyan látom és hogyan csináltam volna.
Úgy látom kár volt. Bocsánat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.23. 07:09:50

@rezsöatya:
Már most ilyen vagy baszod...
:))))))))))))))))

tanato 2014.07.23. 07:51:39

@Muscari: Igen nagyjából egy időben fogjuk letenni a lantot.Úgy 10 max 15 év múlva..Viszont ez senkit nem érdekel azok közül akik tehetnének ellene.Nekik mindig meglesz a VIP ellátásuk.

SzZoole 2014.07.23. 09:35:04

@rezsöatya: ha en mar 59 leszek akkor Te mar 78,de tudod mit,ha megerjuk mindketten akkor remelem meg fogunk tudni kocintani:)))
De nem paradicsomlevel:)))
Egyebkent bizton' allithatom,hogy valoban nem latszol 59 evesnek,a korodbol boven letegadhatnal minimum 10 evet es azt most komolyan mondom
Amugy meg a kommentemben csak a biciklizes iranti szeretetedre utaltam elsosorban.

rezsöatya 2014.07.23. 09:39:26

@Zoole[uk]: "... ha megerjuk mindketten..."

Hat vigyazz magadra akkor, hogy megérd! :-)))))

Amugy tudom, hogy 70-nel tobbnek nem nezek ki...! :-))))))

SzZoole 2014.07.23. 09:49:28

@rezsöatya: atyam,Te tudod a legjobban,hogy az Ur utjai kifurkeszhetetlen:)))
Emlekszel meg a balesetemre?Mar tobbszor leirtam itt a blogon,en sem gondoltam 4 evel ezelott,hogy 36 evesen megpusztolok es megis itt vagyok.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.23. 11:01:02

@diggerdriver:

Digger, ha egy kicsit is ismernél, akkor tudnád, hogy nem sértődtem meg. Pillanatnyilag ennél komolyabb problémák foglalkoztatnak.

Féltucatnyi közösségnek vagyok a tagja, de ha megosztok egy infót valahol, valahogyan eddig nem merült fel senkiben, hogy nem oszthatnám meg egy másik közösségben, ami keresztezi a halmazt.
Társadalmi életet nem csak itt élek, ahogyan sokan mások sem.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.23. 11:30:53

@rezsöatya:

- Hogy hívják a zöld csuhás szerzetest?
- ???
- Környezetbarát.

Evain 2014.07.23. 11:35:14

@nezzazegfele ♥ 3 darabban [Hu ]: rofl, bakker, az egyházi internetes hálózat (papLAN) óta nem röhögtem ilyen jót. :D

DieNanny CH 2014.07.23. 19:46:56

@geegee:

kb 1 hónapja, tesómékkal felcaplattunk 1923 méter magasba. Félúton jött velünk szembe egy kb 70 éves néni. Kérdeztük, mennyi van még a kilátóig. Azt mondja, még úgy fél óra. Hát, nekünk, 40-45 közöttieknek pont dupla annyi ideig tartott...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.07.26. 17:22:52

@DieNanny [SZ,CH]: Na de ő már lefelé jött, gondolom.Nem? Úgy könnyű...:D

McZozo 2014.08.06. 15:41:38

@QUERCUS:
Hogy ez mennyire igaz :))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása