oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. július 11. 06:45,  Itt megőrülés van 147 komment

2014. július 11. 06:45 Határátkelő

Itt megőrülés van

Noha magyarként lassan három évtizede közünk sincsen semmilyen komolyan vehető labdarúgó világversenyhez (1986, Mexikó óta ez a hetedik vb, amit kihagyunk, és elment közben ugyanennyi Európa-bajnokság is), azért a világbajnokság sokakat magával ragadott. Pláne ott, ahol az érintett ország érdekelt a torna vége felé is. Brazília történelmi megsemmisítése (aki nem követte volna: Németország 7-1-re verte a házigazdát) estéjén arra kértünk titeket a Facebookon (és persze a blogon is ment a beszélgetés), hogy osszátok meg, milyen a hangulat ott, ahol éltek. A mai poszt ezt próbálja meg összefoglalni a bronzmeccs és a döntő előtt.

Metróban saját.jpgA meccs utáni hömpölygő tömeg a metróban

„Nürnberg mellett élünk, itt amúgy is nagy a fociszeretet, de most aztán pláne! Nürnbergben a reptér mellett van a 75 négyzetméteres kivetítő, ahol a német meccseket több (tíz)ezren nézik együtt, a hangulat nagyon jó. Ott néztük meg a Németország-Ghána meccset mi is.

A teljesség igénye nélkül felsorolom, hogy milyen termékekkel találkoztam itt az elmúlt egy hónapban, ami a focihoz, vagy még inkább a német zászló színeihez kapcsolódik (csak az érdekesebb dolgokat): palacsintasütő országok színeiben, tészta labda és focicipő alakban, kaktusz német színekkel lefújva, labdaalakú és mintájú virsli.

A pékségben csak német színű gyümölcsökkel vagy lekvárral készült sütemények, kekszek labdamintával, főtt tojás nemzeti színre vagy labda mintásra festve. Aztán ott vannak az alapdolgok: poharak, kulacsok, ruhák, női tangák (!) is, zászlók, mágnesek… estig sorolhatnám.

Pisilj te is gólt!

Amit viszont a minap láttunk (vagyis a fiam) az mindent vitt!!!!! Az Adidas Outletben voltunk vásárolni, és ott a fiam elment WC-re. Fülig érő szájjal jött ki, kérdezem, mi olyan vicces? A férfi WC piszoárjaiba beépítettek egy mini focikaput, elé pedig egy madzagra egy kis labdát, ha sikerül lepisilned a labdát akkor az bevándorol a kapuba. Tehát a fiam szerint GÓL-t lehet pisilni!!! (Nem kicsit foci fanatikus az ország!)

Gyerek alszik saját.jpgKisfiam hazafelé a vonaton fáradtan

Most pedig a hangulat már a tetőfokra hágott. A Franciaország elleni meccs után este 8-kor még ragyogó napsütésben tűzijátékokat lőttek fel a házak udvaráról. A Brazília elleni meccsnél sajnos zuhogó eső volt, ez némiképp visszafogta az ünneplést.

De itt a faluban az első 3-4 gólnál folyamatosan hallani lehetett az üvöltözéseket, aztán a további találatoknál nem, szerintem azt már ők sem hitték el. Éjfélkor dudálással közlekedett minden autós. Pedig ez csak egy falu.

A döntő a minden

Az utca emberével beszélgetve nem hittek benne, hogy nyerhetnek Brazília ellen, most már viszont mindenki egy emberként hisz benne, hogy világbajnokok lesznek. Kedd óta még a csapból is ez folyik. A rádióban a zeneszámok között mást sem lehet hallani csak a csapat éltetését.

A villamoson a 80 éves mamikák is a Brazília elleni meccsről beszélgettek. Szerda reggel a fiam iskolája előtt a fiúk német mezben bohóckodtak és minden autós dudált nekik.

Nálunk a faluban most kezdődik a hagyományos 4 napos búcsú. A vasárnap esti döntő után biztos lesz reggelig ünneplés. Nürnbergbe gyerekekkel inkább be se merészkedünk.”

Ennyi volt tehát Kriszta beszámolója, nézzük, milyen hozzászólások érkeztek Németországból a Facebookon a brazil-német után!

Önkívületi állapotban

„Bár szakad az eső azért a szomszéd lakásokból minden gólnál hallani lehetett az örömujjongásokat.”

„Itt Stuttgart környékén megőrülés van... ezerrel dudálnak az autósok, a motorosok. Minden autóból lógnak ki az emberek és feszítik a német zászlót... esélytelen lesz aludni az elkövetkezendő 1-2 órában.

Az emberek önkívületi állapotban ordítanak / petárdáznak - pedig ez csendes, kertvárosi rész.”

„Tűzijáték, petárda, örömujjongás a szakadó eső ellenére! Holnap meg mindenki másnapos lesz.”

Bremen2 (Melkovics Annamária).jpgBréma (beküldte: Melkovics Annamária)

„Itt nálunk, Reutlingen környékén csend van, igaz, a város szélén lakunk, kvázi falun. A nyugdíjasok nem üvöltenek. :)”

„Holnap is ezt fogom hallgatni itt, Rügenben a munkahelyen, vagyis megőrültek itt is, de jó - bárcsak mi is szurkolhatnánk!”

„Ludwigsburgban tűzijáték, dudálás... mint minden győztes meccs után.”

„Stuttgart mellett, Pattonville-ben is tűzijáték, autókürt, trombitazúzás ezerrel. Itt is lesz hajnali 1, mire bevonulnak bulizni.”

„Berlinben a saját gondolataidat sem hallod az ünnepléstől. Pedig szilveszter estéjén úgy véltem, hogy VAOOOO, de most többszörös VAAOOOOO!”

„Hát aludni itt, Brémában nem lehetett. Petárdák, tűzijáték, és ami belefér. Ja, a házakon, autókon zászlók, nemzeti színben az ország.”

„Langenau elég kis város, de már a harmadik gólnál volt petárdázás, a meccs végén meg főleg. Bár itt is esett, de volt a végén dudálás, petárdázás minden.”

„Én most dolgoztam végig az estét egy Hamburg - Dubai járaton, nagyon jó hangulat volt, szerencsére semmi petárda, és még a sör se fogyott, kulturáltan, de ünnepeltek az utasaink.”

Bremen.jpgEz is Bréma

Végül egy bejegyzés Brazíliából, de talán ez jellemző volt az egész országra: „Brazília olyan, mintha nemzeti gyászban lenne az ország. Félek, hogy a java csak ezután jön, lesz még jócskán randalírozás és Scolari-gyalázás.” (Szerencsére ez a jóslat nem nagyon jött be, kisebb balhék voltak és nem lennék a brazil szövetségi kapitány helyében sem, de azért nagyobb baj nem történt.)

Katarban is fociláz van

Végezetül pedig látogassunk el Katarba, ahonnan Dia írt. Beszámolója már csak azért is érdekes, mert ugye (ha addig a botrány nyomán másként nem alakul) ott rendezik majd 2022-ben a világbajnokságot, másrészt pedig az ország finoman szólva sem a futballjáról híres. Szóval így szurkolnak ők:

„Zászlókat az ablakban nem látni, de az autókon egy-egy akad, többségében német. Nem csak a nyugatiak, de az arabok is örömmel követik a vébét.

A meccseket vagy otthon nézzük vagy szállodákban, éttermekben, ahol tematikus esték vannak, az olasz meccsek alatt tészta ételeket kínálnak, a spanyoloknál paellát stb.

Mivel a ramadán idején nyilvános helyen tilos alkoholt fogyasztani, így mi inkább otthon maradunk, hogy sörrel kezünkben nézhessük a meccset.

Harmadik lehetőségünk, hogy a város egyetlen nyilvános kivetítőjén kísérjük figyelemmel a játékot. A Supreme Committee for Delivery & Legacy (ők a felelősek azért, hogy a 2022-es VB-re minden rendben és időben készen legyen) jóvoltából a vébé második felét a Brazil 2014 Fan Zone-ból izgulhatjuk végig.

Ez egy mini stadion alakú, elhúzható tetejű építmény, amiben a 2022-es VB újfajta hűtési rendszerét is tesztelik. Szerintem eredményesen vizsgázik, mert a 45 fokos kinti hőség ellenére, majdnem megfagytunk odabent a 18-19 fokban, pedig hosszú ujjúban és nadrágban mentünk.

A családbarát helyen a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak a meccsek közben: arcfestés, mini homokos focipálya, célba dobálós játék várja a kicsiket és egy hatalmas csocsó asztal is van. A meccsek közti szünetben zenés műsorokkal és stand-up comedyvel szórakoztatják a közönséget.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: világbajnokság labdarúgás Németország Brazília Katar

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr916498367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 09:48:29

@Chang Yai: Miért, a virsli nem vega kaja? Húst akkor lát, amikor a disznók elé hányják...

nyuszigonosz 2014.07.11. 09:49:34

@Badeni_lakos: Különös fickó vagy. A nicked Badeni lakos, de ezek szerint nem jó helyen élsz.

Én természetesen a németeknek drukkolok, ha már valakinek, - pedig a vb kezdetén el sem hittem volna, hogy bejutnak a döntöbe - hiszen itt élek, nem tartom magam sem emigránsnak sem expatnak, ez az az ország, ahol élek és én itt vagyok itthon.

Te meg annak és ott akinek és ahol akarsz, de mi bajod van azzal, ha valaki ott érzi otthon magát ahol él?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 09:49:37

"kaktusz német színekkel lefújva"

Ez meg akkora baromság, mint ide Nagykáta.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 09:51:03

@nyuszigonosz(D): Lehet, hogy Thea Beckman-rajongó és csak átvitt értelemben badeni lakos...

nyuszigonosz 2014.07.11. 09:53:36

@Chang Yai: A labda alakú virsli az mindig van, amikor valamilyen foci vb van.
Üvegben vásárolható és olyan kis golyó alakú virslik.

Persze az üvegen a papír német színekben. :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.11. 09:57:45

Nezzazegfele: igaz. Egyebkent nem is szoktam virslit enni. De egy csirkecomb jo lenne. Vagy egy hal.

Herr Géza 2014.07.11. 10:01:03

@nyuszigonosz(D): Én (és sokan mások) meg akkor tudathasadásos vagyok: nekem van itthon is meg otthon is. Ezért is leszek kettös állampolgár, hogy mindezt le is papírozzam. Na meg azért, hogy
@QUERCUS: visszamehessek a "paradicsomba", ha N.o. összeomlik, amire ugye az Inforádió szerint határozottan nagy az esély...
LOL!

nyuszigonosz 2014.07.11. 10:07:36

@Herr Géza: Szerintem ez a normális. Nekem is van még otthon is, és a kettös állampolgárság is téma. :-))

Nem, nekem az nem tetszett a Badeni lakos írásában, hogy csakazért se drukkoljon már az ember annak a csapatnak, akinek akar, mert az ugye adott esetben nem egy magyar csapat.
Szerintem meg a sportban annak drukkolsz, akinek akarsz, függetlenül a sportoló nemzeti hovatartozásától.

Evain 2014.07.11. 10:17:17

@zöldeketbeszélek: kizárt, aki Thea Beckmann rajongó, az rossz ember nem lehet!

nyuszigonosz 2014.07.11. 10:29:05

@zöldeketbeszélek: Most nem igazán tudom, hogy miért Thea Beckman -rajongó esetleg.

tableno 2014.07.11. 10:30:39

@pappito: ázsiában a legjobb söröket a japánok főzik. Pont.

Herr Géza 2014.07.11. 10:36:25

@Badeni_lakos: "...úgyis a papírforma győz". Aha, pont ezt láttuk, a német-brazil 7:1-nél. A német gyözelem az még csak-csak, na de a 7:1 ???? Nettó ökörség, amit írsz.
Nicked apropóján eszembe jut egy (mellesleg gépészmérnök=matematika azért csak ment valahogy) haverom, akivel többször voltam a baden-baden-i kaszinóban, és a rulettasztal mellett eszeveszett lendülettel, hót tudományosan akart meggyözni engem arról, hogy nincs olyan, hogy ha már tizenötször pirosat gurítottak, akkor 16.-szorra nem fekete lesz. De volt olyan. Szép pénzt is bukott vele el. Én meg csak azért is a pirosra tettem, igaz (sajnos) nem sokat, majd már ott is tartott a vita hevében, hogy csaltam. Ja, én, a baden-baden-i kaszinóban... Na ennyit a papírformákról meg a 99 %-os esélyekröl....

Herr Géza 2014.07.11. 10:39:17

@tableno: Vagy az expat németek. Pont. :DDD

tableno 2014.07.11. 10:40:20

@Herr Géza: a japánok is a 19-dik század végi expat németektől tanultak meg sört főzni...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 10:41:52

@nyuszigonosz(D): Bocs! Csak arra gondoltam, hogy van egy nagyon jó ifjúsági regény, az Amazonkirályfi. Ott az ipari ország neve a Badeni Királyság. :).

tableno 2014.07.11. 10:42:30

@Herr Géza: azért az nagyon durva, hogy egy gépészmérnök ennyire ne legyen tisztában a valószínűségszámítás alapjaival... :O

Zizifull 2014.07.11. 10:50:07

Nekem itt a németeknél az autóra szerelhtő kis műanyag zászlók tetszenek. Ezek kb 50 km/h-ig maradnak az autón, így az autópályán a leállósáv tele van szórva ilyen kis leszakadt zászlódarabokkal.

Két éve az EB alatt pont a német-angol meccs alat mentünk el Nürnbergbe az állatkertbe. Megérte. Allig lézengtek látogatók, mindenhova kényelmesen odafértünk :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 10:59:18

@zöldeketbeszélek: Ez jó :D Ráadásul újra kinő... :D

@Sesamelmo: Végülis, a mecset a marad, a meccs múlik. :)

2014.07.11. 11:04:12

Brazilias posztot is kerunk, es Argentinat is, a fair play jegyeben. A Nemetorszagosra is egy honapja varunk, koszonjuk szepen :D Jo volt amugy, szeretem a megorulest.

@Chang Yai: En gratulalni szoktam, hogy "Hihetetlen, On az egymilliomodik ember aki elsuti ezt a poent, fantasztikus szerencse, Onnek jar a turorudi." Ilyenkor altalaban hulyenek neznek, de ez anelkul is elofordul, hogy megszolalnek, szoval nekem mindegy. :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 11:04:43

@zöldeketbeszélek: Dehogy. Csak beragadt kaktusz rendelés, marketinggel spékelve.
:)

@Chang Yai: Nyisd ki az ablakodat, küldöm fénypostával. Inkább téged etetlek, mint a faluvéget... :)

Ha tovább esik az eső, akkor hal is lesz. Itt fognak elúszni a kapu előtt, majd kinyúlok egy hálóval. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 11:06:55

@mojyo: Te, úgy olvasnék tőled... Van valahol posztod, vagy blogod, vagy valamid?

2014.07.11. 11:11:13

@pappito: @Chang Yai: @Herr Géza:

A Chang alighanem a legnépszerűbb sör a thaiok körében. Elég rettenetes, eleinte sokat csökkentett is az alkoholbevitelemen, hogy az akkori szállásom előterében csak ezt lehetett kapni... mindegy, az ember behunyja a szemét, másra gondol közben, aztán úgy falatozik.

Észnél kell egyébként vele lenni, valami 6,5% alkohol van benne, a thaioknal a sörösüveg meg 6,3 decis, úh ha ezt nem tudod, és lecsapsz hármat, nagyon meglepődsz. Szó szerint százával halnak meg nyomorodnak meg turisták minden évben thaiföldön, mert egy-két sör után még robogóra ültek, és szerintem ebben a chang nagyon is ludas lehet.

Amúgy olcsó (valószínűleg a thaiok emiatt a gazdaságos alkohol/baht érték miatt kedvelik), és érdemes hozzájuk hasonlóan egy csomó jéggel fogyasztani -- úgy az íze is kevésbé érződik.

Az export változata valamivel jobb, valószínűleg azt lehet kapni németo-ban is, egy próbát tuti megér.

A legismertebb thai sör viszont a Singha, ami szerintem lényegesen ihatóbb (de érdemes megjegyezni, hogy a sörértékelős webhelyeken jellemzően az _összes thai sör értékelése alacsonyabb, mint a köbányai söré, szóval ebben a ligában mozgunk), és azt még mo-on is láttam kocsmában is. Biztos lehet kapni no-ban meg új-zélandon is, és olyan szép, oroszlános címkéje van, jól esik kézbe venni. (Pro tip: a neve igazából "szing", csak a latin betűs átírásnál odatettek egy "a"-t a végére, nem tudni, miért.)

A személyes kedvencem pedig a Leo sör (természetesen ez is állatos), olcsó és iható, és le lehet pattintani belőle egy vagonnyit is anélkül, hogy különösebben rosszul lennél másnap (míg a chang meg... bláááh).

nyuszigonosz 2014.07.11. 11:17:04

@Zizifull: Nos, most meg olyan buta müanyag uszonyok is vannak a kocsikon. :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.11. 11:28:20

@Sesamelmo: de hát meccset vagy mecset, majdnem ugyanaz :-D

@nyuszigonosz(D): jaértem. én leragadtam ott, hogy egy virsli olyan hosszúkás, pont mint egy... uborka?

@Th's child: "az ember behunyja a szemét, másra gondol közben, aztán úgy falatozik." ezért aztán érdemes sörözni :-))))
tudtam, hogy megszakérted a témát :-)

Hungary - hungry ügyben még várom a kommenteket.
most becsekkoláskor kénytelen voltam ugye bevallani, erre a tulaj kb százéves nagypapája a sarokban felemeli a fejét, rámnéz, mond valamit az osztrák-magyar monarchiáról, majd vissza félkómába :-))))

asszem legközelebb arra, hogy are you hungry? lejmolni fogok valami kaját.

na most gugliztam ilyet, are you hungry? you should czech the fridge.
itt folytatódik
jokes.topstuff.net/joke/rriOSQDB3uI

Hari Seldon 2 2014.07.11. 11:36:45

Hétfőn nálunk is tűzijáték lesz.
Igaz itt Július 14-ét ünneplik, nem a világbajnokságot. :-)
A focihoz: mindig mondtam, hogy a dél Amerikai foci mellett elhaladt az idő. Ez már nem olyan mint régen. Hogy hármat dekázom, utána fejelgetek egy kicsit dekából, és újra deka, aztán abból trükközés.
Ezt jól tudják a brazilok, de most már egy egész team épült a 11 ember sikerére. Orvosok, mérik a pulzust a meccs közben, megmondják, merre mennyit fussanak. Kit ki fogjon hány percen keresztül. Ki váltsa az emberfogást. Stb. A németek állítólag azt is kielemezték, hogy miért nem nyert eddig soha európai csapat az amerikai kontinensen. Mindent elemeztek, az időeltolódástól a klímáig. És ezek hogy hatnak minden játékosra külön külön. Ez hogy befolyásolja a játékukat.
Ezt nem tudják a Brazilok. Ehhez pénz kell, pénz pedig a németeknél, illetve az európai csapatoknál van (na megint kijött belőlem az "euró-(nacion)alista").
Lehet, hogy nem szép, de ez a hatékony. Látható, hogy egyre inkább arra megy el a foci is, hogy a játékosok, egy előre kiszámított pályán mozogva, előre eltervezve futnak, bizonyos határok között.
Már amúgy is untam, hogy minden VB előtt a közvélekedés, hogy biztos a "brazilok nyerik".
Magam részéről örülök, hogy szétverték a brazil futball legendáját.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 11:43:26

@nezzazegfele: Hát én rögtön arra gondoltam, hogy szegény kaktusz fulladozik a betömött gázcserenyílásai miatt...növényszerető ember ilyet nem tesz.

2014.07.11. 11:46:05

@nezzazegfele: Toleeeeeem? Jezusmaria, te mit szivtal ilyen kora reggel :D (Nincsen blogom amugy, egy honlapom van de arra se irok, csak a munkaimat pakolom fel, es az az igazi nevemen van, aztmegugyemegse.... de amugy az egesz magyarnyelvu interneten uj vagyok, vagyishat... megnagyonregen a megboldogult Kreten magazin megboldogult honlapjan volt egy forum, neha oda irogattam, az szamit...? :D)

Herr Géza 2014.07.11. 11:48:11

@tableno: De, agyilag tisztában volt, csak azt felülírta a szerencsejáték-láz. :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.11. 11:48:12

@QUERCUS:
Mi van levitték a köménymag meg a sütöpor árát?
:))))))))

2014.07.11. 12:34:31

@Hari Seldon 2: Ha most nem lenne dolgom, erre valaszolnek bovebben is, de szerintem sokkal sokkal arnyaltabb a kep ennel :)

Evain 2014.07.11. 12:42:18

nagyon nagyon off, de a big bang theory rajongóknak küldöm szeretettel:
acidcow.com/pics/20140711/acid_picdump_20.jpg

Sesamelmo (Q) 2014.07.11. 12:52:11

@Chang Yai: ez a Hungry link vicces
En ha emlitem, hogy Hungary, akkor mondják, hogy Nokia? Eloszor nem is ertettem, mert olyan ok is mondtak, akikrol biztos voltam, hogy fogalmuk sincsen, hogy hol van Mo. (Nepali teafiu....) Sokadikra esett le, hogy igazuk van.

Kriszta D 2014.07.11. 13:08:35

Nálunk másnap reggel az összes német kolléga megölelgette az egyszer brazilt és a reggeli kávé mellett jól megbeszélték az élet komoly kérdéseit. Most, hogy a hollandok nem mennek a döntőbe, nagyjából mindenki a németeknek szurkol.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 13:25:51

@mojyo: Mit szívtam volna... Ahogyan minden reggel, amikor kinyitom a hírgyűjtőt, a fogamat... :D

Engem a Kretén lefáraszt, ezért ha túlpörgök, a férjem onnan olvas fel egy-két dolgot.
Tudtam, hogy ismerlek valahonnan!!! :D

@diggerdriver: Te, figyu, vedd már le a fotómat az avatarodról... Mondtam, hogy nagyon előnytelen ez a szín, a sárga ugyanilyen sokkal jobban áll... :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 13:28:34

@zöldeketbeszélek: Az ilyet nem növényszerető emberek követik el, hanem a kereskedők. Nem a virágboltosok, már feltéve, hogy van valami közük a szakmához.

A kaktuszokba dugdosott szalmavirágfejektől is broáf...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.07.11. 13:32:52

@nezzazegfele: És a kaktuszokra ragasztott vicces szemecskék? Van, aki ezeket is megveszi...

2014.07.11. 13:38:56

@nezzazegfele: Nahat, mas is olvassa, dejooo :D En mindig suttogva kertem annakidejen az ujsagosnal, mint a pornot, nehogy lebukjak, de mindig jo hangosan visszakerdeztek, mert nem is ismertek, igy aztan mindig vilagga kurtoltem, hogyenmiketolvasok. :D

De amugy csak akkor szoktam ra amikor a MAD megszunt, azert az volt a csucs :D Amig az volt addig csak neha vettem Kretent, vajon mi lehet most azokkal akik azt csinaltak akkor...

Evain 2014.07.11. 13:42:44

@mojyo: kicsi a világ, én is rendszeres olvasója voltam a MAD-nek :D

2014.07.11. 13:57:16

@Evain: Nahat jajdejo :D Lehet, hogy mindenki aki kiment az orszagbol, csak ezert volt az egesz, mert megszuntek a minosegi humormagazinok? :D

Evain 2014.07.11. 14:00:29

@mojyo: rofl, ez marhajó, ezt engedelmeddel mostantól terjeszteni fogom. :D:D:D

2014.07.11. 14:27:33

@Evain: Hat ma ugylatszik ilyen nagyon nepszeru vagyok, bar lehet, hogy csak mindenkinel pentek van. :D

Igaz Barát 2014.07.11. 14:28:46

@mojyo:
Én előfizető is voltam, egyszer még pólót is nyertem vele. Dilidodó van rajta :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.07.11. 14:31:03

Én egy téren szoktam nézni a meccseket, hatalmas kivetítő és elég sok ember. De ennek ellenére nem volt olyan nagy tombolás a brazil-német meccsen se..(ez ugye egy 250 ezres kelet ausztriai város,GRAZ).Szóval annyira nem népszerű az osztrákok körében a nationalelf, pedig lássuk be, mégiscsak egy népről van szó.

Egyébként szerintem semmi esélyünk az argentinoknak...120 perc alatt egyetlen gólt sem sikerült egyiknek se lőni és tizenegyesekre bíztak egy elődöntőt. Nagyon gyengén muzsikált mindkét csapat. Ha hasonló formában lesz Argentína akkor gyalulás lesz a döntőben is, ha megtáltosodnak akkor pedig egy jó meccs! De szerintem a németek simán behúzzák ezt a vb-t! Meg is érdemlik már 24 év után! Én 12 éve nekik csápolok:)

Veszek egy mezt is a meccsre, persze ha jó drága lesz akkor majd leírom ide panaszkodásképpen, ne féljetek :D

TilosazA (UK) 2014.07.11. 14:31:41

@mojyo: Én is olvastam a Kretén magazint... Amikor már volt rá pénzem. :) Azt hiszem akkor már nem volt MAD magazin.
Sokáig őrizgettem is az újságokat utána, jó volt elővenni és kacarászni egy sort.

TilosazA (UK) 2014.07.11. 14:32:36

@Igaz Barát: Dilidodó?! Nem...! Most irigyellek. Eltoltad a napomat, áááááá! :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.11. 14:34:02

@nezzazegfele:
Nana láttalak tegnap...
Ez a kép egy óra fotoshop-os javítás után került a nyilvánosság elé rólad.
:))))))))))))))))))

Ok ez volt a humorbonbon csak közlöm a nagyérdemü közönséggel hogy tegnap beszéltünk skypon nezzaegfeele-vel és teljesen rendben van minden szempontból.

2014.07.11. 14:38:37

@TilosazA (En/Mum): @Igaz Barát: Nahat, mondomen, hogy mind kretenseg miatt leptunk le. :D Amugy tenyleg nagyon jo volt, kar, hogy eltunt mindketto, a filmparodiakat imadtam benne, uristen :D

@diggerdriver: Mondom "minosegi" :D

Igaz Barát 2014.07.11. 14:41:25

@mojyo: Akkor a mai nap tanulsága az, hogy a határátkelők jó része kretén?

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 14:41:31

@zöldeketbeszélek: :D Facepalm. Nem láttam még ilyet, csak rajzolgatni szoktam a gyerekeknek... :D

@mojyo: @Evain: @Igaz Barát: @TilosazA (En/Mum):

Nálunk ez úgy működött, hogy velem vetette meg anno.
A következőképpen nézett ki egy újságosnál vásárlásom az üdvözlés után: Kérek egy HVG-t, egy Világgazdaságot, egy Kertészet és Szőlészetet, egy Kertbarátot, egy Otthon Magazint, egy Kismamát és egy Kretént.
Mire a másik oldalról kidugta a fejét a nénike: hogy tetszett mondani, mi legyen az utolsó?
:D
Mire a férjem a hátam mögül: a Kretén nekem lesz.
Rámosolyogtam a nénikére: Egy Garfildot is kérek neki.
:D

Nászútról hazafelé jövet férjemet megleptem egy Kreténnel. A hazafelé utat végigröhögte, már mindenki minket nézett, mert el akarta mondani a viccet, de nem jött össze két megállón keresztül sem... :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 14:43:46

@diggerdriver: Nem tudom eldönteni, hogy most dicsérsz, vagy szidsz... :D :D :D

@mojyo: Ez így van, a kreténség miatt lépünk le... :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 14:45:18

@diggerdriver: Nagyapám járatta! Előfizetett rá a postásnál, csak hogy hamarabb megkapja.
A benne szereplő nők fogait kisatírozta és mind kapott bajuszt.
Szóval én is teljesen rendben vagyok genetikailag. :D

2014.07.11. 14:45:51

@nezzazegfele: :D Hat ez nagyon jo! En meg nem voltam naszuton, en altalanos iskolai osztalykirandulasra vettem magamnak az elsot a Nyugatiban, pont a Garfield miatt (kiskoromban azt szerettem, abban lattam a MAD reklamjat.) Meg honapokig rohogtem rajta utana mert asszem pont a csillagokhaborujas parodia volt benne... :D

@Igaz Barát: Igy van! :D

2014.07.11. 15:04:22

@diggerdriver: Hat ez nyilvan nem ment at, lehet, mast ertunk minosegi humor alatt, semmi baj :D

Evain 2014.07.11. 15:05:02

@nezzazegfele: na, akkor most újabb univerzális törvényszerűségre derült fény, ugyanis én is rendszeresen vásároltam a Garfieldot mellé. :D

Badeni_lakos 2014.07.11. 15:07:02

@nyuszigonosz(D): Baden-Württemberg ben dolgoztam egy évet, de kb egy éve haza kellett jönnöm befejezni az infó Kart (progr. másod dipl.)

Egyébként Augusztus 1 én lesz a terv szerint a "visszamenetel nyugatra", de most kicsit közelebb, Ausztriába.

Annyit írtam, hogy Időpocsékolás.
Azt h ki mit szeret, (ki kinek drukkol a drága szabadidejében) természetesen mindenkinek saját dolga. Nekem semmi közöm hozzá.

@HerrGéza: Köszi Géza. Jó sok időd van, ráérsz itt egész nap,, látom.
De nem haragszom, hiszen még nem ismertek.

Majd még beszélünk később. Most vissza kell ülnöm kódolni...

Legjobbakat mindenkinek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.11. 15:07:11

@nezzazegfele:
Most mit mondjak?
Mondjam el hogy egy lábad van de az nagyon jó?
:))))))))))))))))))))

Herr Géza 2014.07.11. 15:38:28

@Badeni_lakos: "De nem haragszom, hiszen még nem ismertek."
Miért is kéne haragudnod? Nem hiszem, hogy bármi "csúnya" lett volna abban, amit írtam.
Ja, most van idöm, mert bentlakós irodai melóra vagyok átmenetileg kárhoztatva, amit mellesleg roppantul rühellek. Ennyi "elönye" legalább van, ha már itt rohadok a gép elött egesz nap.

Evain 2014.07.11. 15:41:28

@diggerdriver: este felhívhatlak? Muszáj valahogy rontanom ezt az átlagot, eddig mindenki, akit megismertél teljesen rendben volt, kell egy negatív példa is, hogy mihez képest :D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 15:57:44

@mojyo:
Szerintem Te nagyon fiatal vagy, de minimum 30 alatti :)
A Ludasban merhettek írni olyasmiről, amiről Hofit engedték beszélni.
Ami ott volt a levegőben, de soha, senki nem merte kimondani, amennyiben mégis, akkor annak következményei lettek a számára.
:)

@diggerdriver:
Bakker, nem tudtam, hogy az asztal alatt is van egy kamera... Most már figyelek erre is. :D

@Evain: Fő az önbizalom! :D

---------------
Azt hittem, hogy mennyit felejtettem angolból, közben meg tényleg. :D
Eszméletlen jó ez a program (duo-s), csak a kiejtést nem hallom sokszor rendesen.
Az angolok rendes beszéd közben is benyelik a szavak közepét?

2014.07.11. 16:13:44

@nezzazegfele: Ez igaz :) Marmint, a tipped, hogy 30 alatti vagyok es nem is ismerem annyira a Ludasmatyit (csak regieket lattam valakiknel, nyilvan nem is tudtam vele mit kezdeni :))

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.07.11. 16:36:11

@mojyo: Egyszer, ha újra a kezedbe kerül, akkor próbálj a sorok között olvasni. Jobb, mint egy történelemkönyv. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.11. 17:33:51

@nezzazegfele:
A kemény mássalhangzókat nem ismerik a magánhangzók meg teljesen másra módosultak mint az írott forma.

montroyal ( CAN qc) 2014.07.11. 18:15:21

GÓL-t lehet pisilni!!!

azt hiszem a braziloknal a labda helyett egy konentor van ...

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.11. 19:46:06

@Herr Géza: mi az hogy bentlakos irodai mnka? Ott kell lenned a nap 24 orajaban?

Der echte Weihnachtsmann 2014.07.11. 19:50:08

@Der echte Weinachtsmann: most komolyan masfel Oran at nem volt hozzaszolas?

SzZoole 2014.07.11. 20:18:33

@Der echte Weinachtsmann: azert mert szeretjuk a focit,azert nincs hozzaszolas:)))
Palinta elvtarsnak egy szaftos kommentje 2x ennyi hozzaszolast general.

TilosazA (UK) 2014.07.11. 20:47:58

Én egyszerűen nem jutok szóhoz ettől a diszkriminációtól, hogyhogy a nők nem tudnak GÓL-t pisilni?! Egyenlőséget a WC-kbe, mi is szeretnénk GÓL-t pisilni! Most gyorsan hozzáláncoltam magam a kerítéshez.... ;)
Őőőő... itt nincs kerítés csak sövény. Izé.

2014.07.11. 20:57:55

@nezzazegfele: Rendben, egyszer majd igy teszek. :) A szuleim szerettek a Hofit peldaul de en mar azzal se tudok mit kezdeni, en nekem kicsit absztraktabb a humorom :D

@Hari Seldon 2: Ja igen, erre korabban akartam egy hosszut irni, csakhat dolgozni is kell :D De most van idom, es meg mindig bennemvan, szoval megprobalom leirni, mi az amivel nem ertek egyet, peldaul ezzel az egesz Europa-fetisizmussal, egy nemet-argentin donto elott, aminek egyik fele ugye pont del-amerikai :D Szoval... azt ertem, hogy a penz persze segit, meg az orvostudomany is, de mint minden csapatjatek, azt gondolom, hogy alapvetoen a menedzsment a siker kulcsa. Meg lehet nezni, milyen volt a Man Utd Fergie alatt, es utana. Ugyanaz a csapat, ugyanazokkal az orvosokkal, ugyanazokkal a jatekosokkal. Peldaul. "Látható, hogy egyre inkább arra megy el a foci is, hogy a játékosok, egy előre kiszámított pályán mozogva, előre eltervezve futnak, bizonyos határok között." Igen, arra amerre a fonok mondja, ezt hivjak taktikanak. :D Vagyis maskepp nem igazan tudom ertelmezni ezt a mondatot, neharagudj :D Szoval ebben nincs sok ujdonsag, a braziloknak is lehetett volna ilyenjuk, marmint egy ertelmes edzo meg egy jo taktika is, szoval ez nem igazan orszag meg penz fuggo... deszovalpeldaul, az elodontoben ugye a brazilok semmitsecsinaltak, Scolarinak ket kulcsembere kiesett, es semmit se valtoztatott a taktikajan, 3-0-nal mar azert en elnek a gyanuperrel peldaul, hogy cserelni kellene valakit valamilyen poszton :D De o inkabb elaludt es ossze is omlottak, a nemetek viszont rendes focit jatszottak a kivalo minosegu fajtabol, ezert lett az az eredmeny ami... De aki nezte peldaul tavaly a konfod kupat, az meg nem is irt olyat, hogy "biztos a brazilok nyerik", mar eleg regota le van rombolva, vagy legalabbis pihen ez a legenda, szoval nem is tudom igazan mit vagy ugy oda :D

Az europai foci persze magasan a szinvonal teteje, de ez foleg az UEFA es az europai TV-s kozvetitoi halozat miatt van, a klubok globalis nepszerusege es uzleti sikere, az europai klubok kozott megfordulo penzek osszege miatt, de ettol meg nem lesznek feltelenul szuperek a nemzeti valogatottak. A legnagyobb penz ma a Premiershipben van peldaul, Angliaban, foleg azert, mert eleg liberalisan allnak a sportfogadashoz is es a klubok gazdasagi formajahoz is, a kozvetitesrol meg mar ne is beszeljunk. Ehhez kepest az angol valogatott ugye... :D Egyebkent pedig a dontos argentinok kozott is vannak sok olyanok akik Angliaban jatszanak.

Amit ezzel akartam mondani, az az, hogy en nem hiszek Europai meg Nem-Europai fociban, szerintem csak globalis foci van, nemzeti sajatossagokkal, amiket egyre kevesbe lehet folosztani kontinensnyi kategoriakba, foleg, hogy egy-egy csapat sikere nagyon nagyon sokat mulik a menedzser teljesitmenyen es mentalitasan, o pedig lehet akarmilyen is akar. Peldaul a gorogok Rehhagel ota jatsszak ezt a vedekezost amit antifocinak hivnak az unott ujsagirok :D

Egyebkent enis a nemeteknek fogok drukkolni vasarnap este, mert kedvelem oket es azt, hogy mint csapat mukodnek, es nincs olyan tulhajpolt sztarjuk mint a braziloknak Neymar vagy az argentinoknak Messi vagy a portugaloknak az a p*csa golgep :D Szerintem ezek az egyeniszponzor szerzodesek miatt alakulnak ki, a nemeteknel pedig nem kaptak ugy ra erre es nem is hagyjak, hogy legyen ilyen "kulcsember" meg celebjancsi, hanem mindenki egytol egyig fegyelmezetten es egyuttmukodve jatszik. A japanok is ilyenek peldaul, csak a csoportkorokben elfelejtettek, hogy alacsonyak es allandoan fejelni probaltak, total nem tudtak szegenyek celozni. :D Nademindegy, amit ezzel akartam mondani, hogy en nem hinnem, hogy az europai foci ugy cakkumpakk felsobbrendu lenne, bar ertem, hogy mit mondasz, szerintem ez ennel komplexebb kerdes, remelem nem haragszol meg, hogy ilyen hosszut valaszoltam :D

Bocsanatot kerek a HA-tol is a thread-hijackert, ma sokat offoltam, pedig nem is szoktam annyit irni ide :D

montroyal ( CAN qc) 2014.07.11. 21:10:10

@QUERCUS: Mióta van egy elefántnak olyan gyönyörű zöld szeme, mint neked?

az elefantnak piros szeme van .... hogy el tudjon bujni a cseresznye fan .... es jol elbujt ezert nem lattal meg elefantot cseresznye fan...

vegre hetvege .... szombat vasarnap dolgozok ...

montroyal ( CAN qc) 2014.07.11. 21:15:34

@Chang Yai: sokszor az sem jo ha megertik hogy hungary.... mert a kovetkezo kerdes nalunk ... aaa es hogy szereted a telet a havat ... ugye nalatok nincs..
meg hogy nalatok hany feleseget engedelyeznek ...

Quercus a favágó 2014.07.11. 21:18:06

@montroyal ( CAN qc):

Az elefántnak lehet, hogy piros szeme van, de Chang Yai-nak gyönyörű zöld szeme.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.07.11. 22:00:56

@mojyo:
"...vagy a portugaloknak az a p*csa golgep..."
:)))))

Nem vagyok football fan, EB-t és VB-t azért nézek, de nemzeti bajnokságokat soha (kivéve ha Felcsút játszik, azt nem hagynám ki).

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.11. 22:09:55

@montroyal ( CAN qc): na ilyeneket legalább itt még nem.

@QUERCUS: natessék még jó, hogy csak a szememről küldtem képet, aztis kipletykálod :-)

Quercus a favágó 2014.07.11. 22:17:09

@Chang Yai:

"aztis kipletykálod"

Én? Az avatarodon egy szép zöld szem van, én arról beszélek. DDD.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.07.11. 22:25:40

@QUERCUS:
az avataron egyébként az egy sokszáz méter hosszú sárkány szeme :-)

Hari Seldon 2 2014.07.11. 22:36:50

@mojyo:
" Igen, arra amerre a fonok mondja, ezt hivjak taktikanak. :D Vagyis maskepp nem igazan tudom ertelmezni ezt a mondatot, neharagudj :D Szoval ebben nincs sok ujdonsag, a braziloknak is lehetett volna ilyenjuk, marmint egy ertelmes edzo meg egy jo taktika is"

OK taktika. Totális foci gépezet. Egyre inkább csökken a "sztárok" szerepe, és egyre inkább szinte előírt pályán mozognak a játékosok. Lesz idő, amikor szinte számítógépes játékként le lehet előre játszani a meccset. Játékosra lebontva. Mekkora a futásteljesítménye, milyen a rugótechnikája, szinte úgy ahogy az EA játékokban le lehet játszani.
Ehhez precíz tervezés kell. Precizitásban meg ugye a németek és brazilok között van némi különbség. Látható is volt.
Az meg hogy bejutott Argentína a döntőbe egy 0-0 után?
Persze, lehet, hogy nyernek végül, de szerintem az a VB már akkor is a 7-1-ről fog szólni.

Hari Seldon 2 2014.07.11. 22:37:54

@Hari Seldon 2:
De persze én nem számítok, mert én EU-fan vagyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.07.11. 22:51:03

@Chang Yai: Afelől nem volt kétségünk hogy egy sárkány szeme...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.07.11. 23:02:00

@Hari Seldon 2:

Erdekes elmelet, de megmindig nem ertek egyet :D Szerintem nincs tokeletes futball gepezet, nezd meg Guardiolat micsinalt a Bayernnel, o allitolag majdnem megirta a tokeletes programot, hogy ki merre fusson, de megis tul koran megnyertek a Bundesligat es jol kiestek a BL-bol. :D Egyebkent ez a "nemet precizitas / brazil lazasag" szerintem egy elavult sztereotipia, amit siman meg tud valtoztatni egy brazilokat edzo nemet, vagy egy nemeteket edzo brazil, vagy egy oroszokat edzo olasz, stb. Hogy ez most a 7-1 miatt igy jott ki, annak sok oka van, egyeni teljesitmenyek es edzoi hibak / kivalosagok, nem csak a precizitas.

De annak egyebkent enis orulnek, ha csokkenne a sztarok szerepe, de en pont nem ezt a trendet latom, hanem a forditottjat, meghozza a kereskedelmiesedes miatt, egyre tobb az egyeni szponzor szerzodes peldaul, es a bulvarsajto is szereti az egokat, hiszen a sztarok jobban adnak el.

2014.07.11. 23:05:34

@Hari Seldon 2: Ez amugy szamomra nagyon erdekes preferencia :D Marmint, enis szeretem az europai focit, de pont azert mert olyan sokfele, nem tudok egykent tekinteni ra, en sose tudnek csakugy valakinek drukkolni csak azert mert europai :D

blackhairlady 2014.07.11. 23:23:06

@**mimi**: "szeretek ünnepelni, kár , hogy nem lehet minden nap :)"
Akkor elveszne az unnep varazsa.

Quercus a favágó 2014.07.11. 23:23:31

Elég lanyha volt a nap. De ha már Brazília, foci, csillogás.....
Egy kis ízelítő a sötétebb oldalról is. Szomorú. Nagyon szomorú.

hu.euronews.com/2014/06/06/europai-hercegre-varnak-a-kiskoru-brazil-prostitualtak/

Herr Géza 2014.07.11. 23:24:58

@Der echte Weinachtsmann: Dehogy is. Projektleiter vagyok és alapvetöen az egyharmad életemet az építkezéseken töltöm. Most viszont két nagy meló között vagyunk, így szinte csak irodai munka (ajánlatkészítés, elszámolások, pótmunkák menedzselése) van éppen.... :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.07.12. 02:42:17

@Herr Géza: :-)))) Hät egy päran elbuktäk mär igy a havi fizetésüket... :-))))
@mojyo: (Én is Kretén-eztem anno...)
@nezzazegfele: Az alap volt! :-) Ugyanugy, mint a szeplök, tapaszok, faläb és kalozsapka félszemletakaroval. :-))
@Evain: Egyik barätnöm Garfiel elöfizetö volt hosszu évekig. Amikor telefonon megadta a rendelést a mäsik oldalon megkérdezték, hogy És hogy hivjäk a gyereket? Miutän közölte a barätnöm, hogy sajät magänak rendelné meg, volt egy kis szünet a telefonban... :-)
@Der echte Weinachtsmann: +1

Hari Seldon 2 2014.07.12. 07:01:44

@mojyo:
OK. meglátjuk 20 év múlva. De szerintem mint minden "versenynek" a focinak is van egy "evolúciós" folyamata. Mindig a leghatékonyabb felé halad. (természetesen lesznek benne hibák, nem mindig működik a terv) De az esetek 80-90%-ában szerintem igen. Ezért gondolom, hogy a sportorvosok, akik felmérik a játékost, a menedzserek, akik megvásárolják, az edzők akik eldöntik a játékosok (akár percre pontos) mozgását, szóval a teljes háttér személyzet szerepe döntő lesz.

Szintem úgy, ahogy pont látható a Tour de France-on.
Hiába van egy nagy sztár, nincs esélye, ha nincs mellette egy erős támogató csapat.
Itt nem csak a vízhordókra értem, hanem az egész stábra. Például a segítő autó jó helyen menjen, (pontosan tudja mennyivel kövesse a boy-t) A esetleges defekt után elő legyen készítve a pótkerék, a vízhordó pontosan a kijelölt időben érkezzen oda és vissza a vízzel)
Itt már most percenként megmondják a "versenyzőknek", hogy mikor gyorsulhat, mennyit tekerjen. Mikor indítsa meg a támadást a szökevények ellen. Mennyire maradjon le a vezető mögött, ha tartani akarja a vezető pozícióját.
És persze természetesen marad emberi tényező, de valószínűleg olyan 10% alá fog leszorulni.

2014.07.12. 13:48:41

@Hari Seldon 2: Ok, meglatjuk 20 ev mulva, nem akarom ezt tovabb huzni, de a focit a biciklizessel osszehasonlitani elegge irrelevans szerintem.

A bicikliben / autoversenyben / futas / uszas / egyeb individualis versenyzesnek az egesz csapat a foszereplok teljesitmenyeert dolgozik, mivel ok a "brand", a szponzorok az "istallokat" penzelik, itt folyik a "fejlesztes", meg az altalad favorizalt "hattermunka" :D A versenypalya semleges helyszin, onallo vallalkozas, a nezok ide jarnak, es arra lehet fogadni, hogy ki nyer, ki veszit, esetleg hanyadik korben es kesz. Aki nyer, az kapja a figyelmet meg a rakat penzt. Tiszta sor, valoban fontos az amit leirtal, az az elore kiszamitott, preciz tervezes, amit emlegetsz. Ezert nem nezek ilyeneket :D

A foci az elegge masmilyen. Eleve csapatjatek, tehat senki sincs annyira a hatterben, koztudott, hogy ki dolgozik a kluboknal es mit. Es igy a klub maga a brand, a nezok ide jarnak, a klubba, logos mezt toluk vesznek (persze a nev is szamit a hatan, ezert nem hiszem, hogy a sztarok jelentosege csokken, hanem meg inkabb no), szoval, jegyet is ide vesznek, neha pedig verekednek, sot akar meg is halnak erte. Attol fuggetlenul peldaul, hogy eladtak-e iden az aranylabdas golkiralyt vagy meg ott jatszik. A kluboknal max 1-1 szezonra lehet egyeni teljesitmenyekre alapozva tervezni, mert amugy jonnek-mennek az emberek, hozzak-viszik a penzt, fogadni pedig MINDENRE lehet, gol, szoglet, sarga, golkulonbseg, sot, arra is, hogy a vb-dontoben leszallnak az ufok. Komolyan, nezd meg asszem a Paddypowert, 1/5000, de lehet. :D A fonok a menedzser, o donti el kit vesznek, es ki es hol jatszik, es o sokszor sokkal nagyobb sztar mint a legjobb csatar... Kiveve ha orosz oligarchak a tulajdonosok :D Ez meg a masik, hogy a klub felso vezetoi akar bele is szolhatnak kit kell megvenni, mert eladtak a reszuket a katari sejknek aki fantasy-footballt akar jatszani ilyen "temondcsak, az a ronaldinyo jatszik meg? ot kerem, 100 millio? holnapra meglesz, szergej viszi a penzt, csak meg el kell konyvelni" alapon siman :D Vagy akar forditva, meg is kothetik a menedzsment kezet es mondhatjak azt, hogy nem vehetsz tobb draga csatart, dolgozz azzal akid van, akkor is ha nincsen, mert rajottunk, hogy evekig adot csaltunk es most be kell fizetni minden milliot, raadasul csodbe ment a ceg akiknek outsource-oltuk a jegyeink ertekesiteset... :D (Voltmarilyenis :D)

Szoval erted, a focicsapatok teljesen mashogy mukodnek mint a versenyzes, es nem csokken, hanem csak no es bonyolodik az emberi tenyezo benne, minel tobb penz kerul bele, annal inkabb :D

Persze ez megintcsak az en velemenyem, es legyen, megnezzuk 20 ev mulva, ne haragudj, hogy megint ilyen hosszu rant lett :D Nem akarok mar tegnapi poszton rugozni, csak ezzel kapcsolatban en igen erosen erzek :))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása