oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 16. 06:47,  Lakásvadászat Manhattanban 446 komment

2014. március 16. 06:47 Határátkelő

Lakásvadászat Manhattanban

A szokásos heti blogajánlóba ma csupa pozitív posztot válogattam, így lakást bérelünk Manhattanban (kiderül az is, mire kell figyelni és vajon hosszúnak számít-e pár napnyi keresgélés), aztán kiruccanunk Hongkongba, ahol rájövünk arra, hogy lehet lakni 10 méternél kisebb helyen is (legalábbis pár napig), végül, de egyáltalán nem utolsósorban megszületik egy várva várt kisbaba is.

Manhattan.JPG

„Az albérlet Manhattanben nem könnyű feladat. Nem ismerjük a kerületeket, az árakat, a lehetőségeinket. A piac nagyon gyorsan pörög, a legtöbb lakás 2-3 nap alatt elkel. Gyorsan kell dönteni. Az árak naponta változnak, olyan a lakáspiac, mint a tőzsde. Szerencsére egy ingatlanközvetítő (broker) - Chris - segít nekünk eligazodni.


High-rise / low-rise

Manhattanben az első kérdések egyike, hogy magas (high-rise) vagy alacsony (low-rise) társasházban keresünk lakást? A magas társasházak minimum 30-50 emeletből állnak. Érdekes a kilátás, tipikus hollywoodi filmbe illő háttér a nappaliban. :)

Ilyen magasan természetesen az autók zaja már nem zavaró, csak a Manhattan fölött cirkáló helikopter forgalom sűrű kicsit :) Ilyen társasházak általában tetőterasszal, fitnesz teremmel vannak felszerelve. (...)

Prewar / modernebb?

A másik meghatározó kérdés, hogy milyen idős legyen a társasház? Manhattanben az idősebb házakat „prewar" jelzővel illetik. Ezek a lakások a 2. világháború előtt épületek. Szerintem nagyon hangulatosak, én szívesen költöznék ilyenbe, de többektől halljuk, hogy sok a műszaki probléma ezekkel, olykor csótányok / rágcsálók is jobban előfordulnak ezekben a házakban. (...)

Kerület

Eddig Chelsea, Hell's Kitchen és a Colombus Circle környékén nézelődtünk. Ez elég hatalmas területet jelent, és sajnos az utcák között óriási eltérés van. A városkép nagyon gyorsan változik a kerületeken belül is. (...)

Méret

Mi kis alapterületű lakást keresünk, 1 hálószoba és nappali-amerikai konyha bontásban. (…) Kb. 40-50 négyzetméteres lakásokat néztünk.

Árak

Az albérleti díjak itt jellemzően tartalmazzák a rezsiköltséget is, nekünk csak az áramszámlát és az internet-kábel tv díját kellene fizetnünk. Maga az albérleti díj a fizetés viszonylatában nagyon magas. Szerencsénkre azonban az albérleti díj nem a mi költségünk.

Zaj, földalatti és földfeletti forgalom

Egy hét belvárosi élet után extrém fontos lett nekünk a csend, a nyugodt környezet. Valószínűleg másnak is van itt hasonló igénye, mert a nyugalmat itt arany áron mérik. Láttam szörnyen zajos lakásokat, alagutak, felüljárók, forgalmas sugárutak, földalattik, hatalmas klímaberendezések. (...)

Akit további részletek is érdekelnek, ne habozzon, ide kattintva elérheti a kétrészes poszt első részét, itt pedig a másodikat – képekkel, még több érdekességgel!

Hongkong, az állóképek városa

Ha már az épületekről, ingatlanokról volt szó, folytassuk is ezzel, csak éppen a helyszín változik. Irány Hongkong a 90 millió fülöpke blognak hála, amelynek szerzője, Jimbohumeister eltöltött ott pár napot.

Hongkong.jpg

„Azt sejtettem, hogy nem lesz túl nagy a szobánk, a helyiek többsége is iszonyat kis lyukakban lakik, de leginkább úgy jellemezném, hogy minden kéznél volt, ugyanis teljesen kinyújtózni egyik irányban sem tudtam, pedig nem vagyok magas gyerek.

Ebből következően 2x2 méternél nagyobb nem lehetett, ehhez még jött egy 1,5 nm körüli fürdő, amit nézhetünk olyan szemszögből is, hogy a szappanos talpát is nyugodtan leteheti az ember, elesni lehetetlen ekkora helyen. A lényeg, hogy alvásra tökéletes volt és árban is megfelelt. (...)

Hongkong sziget kvázi egy hegy és bármerre is jártam, mindig volt fentebb vagy lentebb - kukacoskodóknak megjegyzem, nem a metrónál nem volt lejjebb és a hegycsúcsnál nem volt feljebb. Pont ettől izgalmas, amikor elnézel az egyik irányba és látod, hogy egy felhőkarcoló 25-ik emeletének a magasságában vagy aztán elnézel a másik irányba is és látod, hogy ott még csak most kezdődik egy másik felhőkarcoló.

Amellett, hogy nagyon sűrűn lakott város figyeltek arra, hogy zöld terület is legyen. (…) Komolyan mondom, a Hongkong park, ami teljesen ingyenes, különböző kiállítások vannak benne és még egy mini állatkert is, sokkalta igényesebb, mint mondjuk a legjobb manilai állatkert, ami még fizetős is. Jobb, mint a legjobb manilai! (...)

Hongkong felhőkarcoló erdeje a világ más városaihoz hasonlítva ott van ám a csúcson. Ha nem is mindig az első helyen, de az első 5-ben biztos. (…) A maga 295 felhőkarcolójával magabiztosan vezeti a mezőnyt, míg a második helyezettnek, New Yorknak összesen „csak" 231 felhőkarcolója van.”

További vicces és informatív részletek, jó sok képpel ide kattintva érhetők el.

A születés élménye és az osztrák egészségügy

Aki egy ideje már követi a vasárnapi blogajánlókat, az tudja, hogy többször is idéztem már a Mammy Ausztria blogból, melyben egy várandósság folyamatát követhettük végig – egészen mostanáig, ugyanis a napokban megszületett a várva várt baba, amihez ezúton is gratulálok és sok egészséget a családnak!!! Nézzük, milyen is volt ez az élmény egy osztrák kórházban és milyen volt utána az első ügyintézés!

baba.jpg

„A műtőben elszállt minden félelmem, ahogy láttam ezt a nem kevés, kb. 12-16 fős csapatot. Minden egyes tagja nyugtatgatott, simogatta a fejem, beszélt hozzám, így tényleg tudtam, hogy jó kezekben vagyunk.

Kisbabám egy laza 24 órás tortúra után, március elsején este jött a világra. Szerencsére épségben, egészségben. :)

A kórházban tényleg mindennel elláttak. Volt saját szekrényem telepakolva törölközőkkel, hálóingekkel, papucsokkal, mindennel, amire egy friss anyukának szüksége lehet. Külön tusolóm, mosdóm volt. Az étel minősége kifogástalan volt, reggeli svédasztalosan, ebéd-vacsora tálalva kis menükártyákkal.

A szülés utáni napok is békében, szeretetben teltek. Mindenki segített, hogy összeszokjunk a babámmal. Bármikor mehettem a kérdéseimmel, 3 óránként ellenőrizték, hogy rendben evett-e a kislegény, van e elég tejem, a szoptatási praktikákra megtanítottak, valamint hogy alapvetően, hogyan lássuk el a babákat.

Összegezve amellett, hogy életem legcsodásabb élményében volt részem, boldog vagyok, hogy egy ilyen szuper helyen élhettem mindezt át és csak pozitív emlékekkel térhettem haza. Nem tudok elég hálás lenni mindazoknak, akik ezt lehetővé tették nekem.

Ügyintézés az első héten

Valahol a kórház azonnal intézi a papírokat, valahol elmondja külön egy szociális munkás ennek a módját. Nálunk az utóbbi volt. Egy hölgy jött az információs papírokkal és elmagyarázta, hogy mit hogyan intézzünk.

Így hétfőn be is mentünk mind a hárman a Stadsamtba (nem házastársak esetén ha az apa nevét szeretnénk adni a babának, akkor az apának is jelen kell lenni és az anyakönyvvezető előtt apasági elismerő nyilatkozatot tenni), leadtuk a papírokat (anyakönyvi kivonatok, meldezettelek, útlevelek).

Azonnal ki is töltették velünk a baba meldezettelét is attól függetlenül, hogy máshol lakunk, majd rákérdeztek, hogy szeretném e azonnal a gyerek anmeldungbescheinigung-ját is megigényelni, természetesen igent mondtam, mert így egy helyen el lett intézve az összes papírja.

A Stadsamt után jött azonnal a krankenkassa. Ott a betegbiztosítási számát kérvényeztem meg, valamint leadtuk a wochengeldhez a császármetszésről az igazolást.

Tudni kell, ha valaki császármetszéssel szül Ausztriában, akkor a wochengeldet a szokásos 8 hét helyett 12 hétig kapja a kismama, viszont ha ehhez még hozzájön az, hogy a kiírt születési dátum előtt jön a baba császárral a világra, akkor ez 16 hétre módosul.

A papírok mellett az első hétben kell a gyerekorvoshoz is bejelentkezni.”

Érthető okokból ez a bejegyzés is két posztból áll, ebből az elsőt ide kattintva érhetitek el, a másodikat pedig itt. Megéri, ne hagyjátok ki!

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Hongkong Ausztria Kína Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr135861397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs. Clayton 2014.03.16. 23:38:50

@diggerdriver: hát az enyémben 80000 mls van, mondjuk lehet innét lesz majd rossz, de eddig kellemesen csalódtam
az mondjuk igaz, hogy olyan traktor hangja van a dízel motornak h egy john deer elbújik, de megy, ok nem gyorsul 100ra 4mp alatt, de 7l-t fogyaszt pedig hajtom és a kasztni se kicsi

Latcho Rom 2014.03.16. 23:38:50

@sorsolo: Nagyon unatkozol bakker :)

Olvasd inkább Miska barátom kinyilatkozását, annak több értelme van mint ennek a baromságnak:

oroszlanosudvar.hu/2014/02/25/meg-kell-enni-amit-foztunk/

Latcho Rom 2014.03.16. 23:38:50

@sorsolo: A Mangalica Tér főleg kedves sors :))

Nem tudok vitázni róla, indulóban muzsikálni st patrick bulira..

SzZoole 2014.03.16. 23:39:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): audit csak max.5 eves koraig szabad megtartani.
Regebben akartam venni egy RS6-ot,de csak a motorja miatt,lebeszeltek rola,mar nem banom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.16. 23:42:36

@diggerdriver: Na, ebben viszont egyetértünk.A Merga a 1995-2005 közötti gyártási minősége kábé a tragédia kategória.A Zsigulik is kevésbé rohadnak 30 évesen, mint egy duplakerek lámpás Merga...itt kint is látni ilyet sokat, ha közel mész hozzá, akkor hallani, ahogy csámcsog a rozsda rajtuk.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.16. 23:44:22

Henry Ford óta: a legjobb autó az új autó.
A multicégek megjelenése óta: a legjobb autó a céges autó...
:D

Átmegyünk autós blogba?Végül is nem rossz... :-)))

SzZoole 2014.03.16. 23:45:31

@geegee: ez az en automnal nem fordulhat elo,ugyanis a rozsda nem szereti az aluminiumot:)

Muscari 2014.03.16. 23:50:16

@zöldeketbeszélek: ez nagyon jo, koszi. Rengeteg latogathato kert van Angliaban. Mondjuk ahogy elnezem, egy auto nem lenne hatrany :-(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.16. 23:54:17

@Zoole[uk]: Vigyázz azért, az etnikumiak viszont annál inkább... :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.16. 23:58:17

@Zoole[uk]: Addig nem is volt soha. :-)
RS6 tud repülö startoläsähoz hasonlo élményt nyujtani. :-) Hegynek fölfelé persze.
A közelünkben az egyik autokereskedönél van 3 régi Merci, az a török imaszönyeg a läbnäl tipusu. Szerintem gyönyörüek, csak a pénztärca sir a tankoläskor. (Igaz a Volvonäl is csempül a szäj a 70l-es telitanknäl)
@geegee: Szerintem minden attol függ, hogy mire kell, meg hogy mennyit szeretnél / tudnäl rääldozni.
Nälam volt, hogy 800km-t tettem meg 1hét alatt. Arra pont jo volt a Renault Megane. 148 PS és 7.4-nél nem fogyasztott többet. Egyetlen hätränya a tempomat hiänya volt. Egy ujabb autonäl ez akkora bukta lett volna, hogy öröm lett volna nézni. :-)))
Nekem az auto csak egy eszköz, persze csorgatom én is a nyälam, de nem hiänyzik hogy valaki beletolja a beväsärlokocsijät az uj automba. (ez is megtörtént, nem tartottam viccesnek, bär nem történt semmi az autoval...)

SzZoole 2014.03.16. 23:58:47

@geegee: Attol nem kell felnem,ahol en lakom(82 ezer lakosu varos)83% feher ember lakik.

______________ (törölt) 2014.03.17. 00:01:19

@shakti_rom:
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2014-03-02
Vasárnap, Március 2, 2014 21:04

Rádiószínház - Víg Mihály: Irimiás siralmai
- meditatív daljáték rádióra a szerző előadásában -
Egy ürge töpreng az éj süket csendjében, halk neszei között. "Éjszaka. Hallom a csendet. Figyelek? Minden káprázat, vagy van valóság? Ki vagyok én, ha még ezt sem tudom eldönteni? Álom és ébrenlét határán hallom a csendet, érzem a nullpontot, az alapállapotot, az ideát, mely - hiszen hallom a zajokat - a maga tökéletes formájában nem létezhet."
Víg Mihály szövegei egy kis Adyval, Venegyikt Jerofejevvel, Menyhárt Jenővel kiegészítve, a szerző zenéjével és előadásában, a Trabant, a Balaton, a Tarr Béla-filmzenék után, az ismerős hangon, de azért kicsit másképp.

Hangmérnök: Liszkai Károly
Szerkesztő: Turai Tamás
Rádióra alkalmazta és rendezte: Hegyi Árpád Jutocsa (2008)

Muscari 2014.03.17. 00:06:52

@geegee: sajnos nem ugrik be, hogy mirol beszelsz. Bordos viragu fa, vagy inkabb bokor...
Hirtelen a trombitafolyondarra gondoltam, de annak tolcser alaku narancssargas viragai vannak.

www.google.com/m?hl=en-GB&ie=UTF-8&q=trombitafolyondar

Tudod, mekkorak a viragok es hogy kb. mikor viragzik. Fotot nyilvan nem tudsz csinalni, mert gondolom Svedorszagban nehezkes lenne. Abban a sved mediterran klimaban :-)

SzZoole 2014.03.17. 00:06:57

@Naschkatze (Mostindien / CH): en S8-at vezettem a V10-es lambo motorost,nem gyozott meg,hirtelen elindulasnal(padlogaz)az elektronika mindig le tiltott.
Az enyemnek a tankja 90 literes(diesel)de ha nem allok a gazra 720-780(1100-1200km)miles is tudok menni egy tankal.

Latcho Rom 2014.03.17. 00:08:14

Majd éjjel meghallgatom, köszönet, ha nem itatják le a zenekart a micks.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 00:08:15

@geegee: abszolut osztom a véleményt, főleg ha a főni rendes lovat is ad szegény agyonhajtott alkalmazott alá, nem csak holmi pool cart
én kajában, jogban, building maintenanceban és kocsikban jó vagyok szóval ezek a témák jöhetnek
és aludni se tudok
de gyanítom az előolvasó meg igen, szóval nite-nite

blackhairlady 2014.03.17. 00:08:40

@Kövérmadár [swe]: A downtown nem dugoban 35 perc, dugoban attol fugg mitol van a dugo, de kb 1 ora. Autopalya kb 7 perc tolem, onnan 3,4 ill 5 palyas az ut. Egyebkent Houston belvarosa igen pici, es minden ut egyinyaru (termeszetesen nem mindegyik egyiranyba:)) Ott nem is laknak emberek, a lakoovezetek killyebb (igy kell irni?:)) vannak, a belvaros a biznissz helye:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 00:23:18

@Naschkatze (Mostindien / CH): "Szerintem minden attol függ, hogy mire kell, meg hogy mennyit szeretnél / tudnäl rääldozni. "

Ezt én is így gondolom.

A tempomat hiánya miért akkora bukta?Itt a marha ritkán lakott svédeknél lehet használni (úgy értem, van is értelme...) de ha lejjebb megyünk, már Észak-Németország is felejtős ezen tekintetben, akkora a járműsűrűség.Persze én is imádom magát a technikát.
Persze ha neked ez az egyéni preferenciád, azt megértem.
Nekem is vannak, lesznek olyan dolgok, amiből nem engedek a következő autóvásárlásnál...

@Zoole[uk]: Hát jó, legyen vele sok szerencséd. :-)

@Muscari:

Olyan 15-20 centis lehet, és inkább föntről lóg lefelé.Lehet, hogy ez inkább olyan barka szereűség.Nem nagyon láttam még közelről, csak úgy kutyafuttában.
Igen, ez a svéd mediterráneum még azért nem olyan, mint az olasz, de jó úton van afelé... :D

@blackhair-lady: kijjebb... :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.17. 00:32:33

@Zoole[uk]: Nem hirtelen padlogäzzal kell elindulni, mint az egyszeri jäny! :-))))
@geegee: Tempomat az olyan, hogyha egyszer mär belekostoltäl a joba, akkor nehezen välsz meg töle! :-)))) Kb, mint az automata auto.
Eszembe jutott életem elsö talälkozäsa a 6. sebességgel... elöször nem mertem berakni, mert azt hittem, hogy tuti olyan béna vagyok, hogy hätramenet lesz belöle... :-)))))

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 00:37:11

@blackhair-lady: viszont ez is igaz en nem vallalnam ezt a 35+perces autopalyat (v bumper to bumper 1ora +) akarmilyen hazert sem, mert en 3 perc autoval 10perc gyalog es egy autoval sem talalkozok hazafele (nincs atmeno forgalom )... egyebkent nalunk mar regen epitik a sokemeletes condokat a belvarosba es azokat aranyarba adjak .. mostansag kezd kipukkanni uton utfelen hirdetik az ures uj kondokat ..500K+ csak a garazsba egy hely 50K

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 00:49:22

Ezt a gigantikus f@$%ságot olvastátok már?
Hitler is határátkelő volt?

kozpontban.blog.hu/2014/03/13/hitler-eletben-van

Az eszem megáll, az a kevés is...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 00:52:28

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tudom én, ismerem mindkettőt.Az automatát azóta sírom vissza, mióta besz@rt a Passatban...Az a baj vele, hogy kétféle ember van: akinek már letérdelt az automataváltója, és akinek csak eztán fog.

Elméletem: vagy új, ill. nagyon fiatal kocsit kell venni, amelyiknél a garancia kiterjed a váltóra is; vagy olyan öreget, aminek az ára mellett belefér egy komplett váltófelújítás...
Nem egyszerű eset sajnos egyik se...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 00:54:42

@montroyal ( CAN qc): ez az a "kondom" , amiről egyszer írtál?Én is gondolkodtam kajakra, hogy mi a franc, hogy jön ide az óvszer? :D

Szóval ott kondomnak nevezik a lakásokat? :D

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.17. 01:10:20

@geegee: Nälunk most vacakolt a välto...de mindig csak akkor rosszalkodott, ha lejtön / emelkedön ällt. Tél volt, nem gyanakodtunk semmire tulajdonképpen, mert ugye hidegen a välto sem olyan simän vält sbt. Aztän férj megfejtette, hogy vältoolaj kell bele. Nagy lelkesedésében bele is öntötte...atän rohangälhattunk szombaton du obiba meg bauhausba meg apämf@szära automatavältoolajért. :-))))
Meg jo, hogy van ismerös autoszerelö, aki szombat késö du is rendelkezésre ällt. Mondjuk nem lett volna nagy gäz, ha hétfön lett volna leeresztve / kicserélve sem, de igy jobb volt. Azota, ahogy én szoktam mondani, mint kés a vajban olyan a välto. :-)
Amit viszont nem tudtam megszokni, egyszer amikor összetörtem az automat kaptam kölcsönbe egy Alfät select speed-del... ami nem volt karban tartva...:-(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.17. 01:11:01

@geegee: A condominium röviditése a condo. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.03.17. 01:12:06

@Naschkatze (Mostindien / CH): vagyis karbantartva még mielött eddie vagy Töki ideér.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 01:22:50

@geegee: ez jo... condo mint condominium.. lakas v oroklakas mondhatjuk ...

blackhairlady 2014.03.17. 01:29:54

@montroyal ( CAN qc): Ezt kell merlegelni: olcsobb haz+bejaras vs. belvaros, draga lakas, haz. Kinek mi eri meg. A ferjem most a belvaros kozepen dolgozik, kb 10 percre tolunk van egy P&D, ott leteszi a trackjat es megy tovabb busszal. Addig netezik, olvasgat. Raadasul a busz nem kerul dugoba, mert az HOV lanen megy folyamatosan. Ja, es a ceg fizeti a buszt(vagy parkolast aki az autot valasztja).

blackhairlady 2014.03.17. 01:35:50

@montroyal ( CAN qc): @geegee: A condo az az ott lakok tulajdona, az appartman pedig egy cege. Legalabbis en igy tudom.

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 02:40:30

@blackhair-lady: nem feltetlenul .. lehet condot berelni is ami masnak a tulajdona de cege is lehet v sajat tulajdonu condodba laksz... az appartman tenyleg mas tulajdona de ott is valtozhat ki a tulaj pl egy triplex (egy haz de 3 lakas) altalaban magan tulaj nagy epuletekben ceg kezeli a lakasokat .. szoval varialhato

montroyal ( CAN qc) 2014.03.17. 02:49:40

@blackhair-lady: egyentol fugg ki hogy szokta meg .. a barataim mind 40+kmra laknak szep nagy kertes medences hazakban megszoktak szeretik nem cserelnenek velem az 70nm egyhalos lakasomra de en sem veluk a napi 1.5-2h+ dugoban araszolgatasra ... mas ahol gyerekek vannak es talan nyugdijaskent en is mehetnek kertes hazba (ezelott mindig ugy laktam ) de a funyiras hotakaritas haz karbantartas nem vonz.. ami idot arra forditanak most mindig megyek vilagga hetvegeken strand kirandulas festivalok programok ...

blackhairlady 2014.03.17. 04:06:17

@montroyal ( CAN qc): Nalunk nincs hoeltakaritas:) A funyiras sem nagy dolog, mert kicsi a telek, annyi testgyakorlat meg kell. Majd ha oregebbek leszunk, felveszunk egy funyiro fiut:))))
Egyebkent mi is tervezzuk, hogy 4 ev mulva ha a legkisebb is kirepul az egyetemre, elkoltolzunk. Csak meg nem jutottunk dulore, hogy hova:DDD

blackhairlady 2014.03.17. 04:08:46

@montroyal ( CAN qc): De a condo akkor is valakinek a tulajdona, esetleg azt adja ki a maganszemely masnak, az apartmant meg csak berelheted. Legalabbis igy olvastam egy itteni ugynoktol.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 04:31:05

@geegee: aki moderálja amit írok, ha ezt is megkapod akkor ő sem álmos v egy gép

Mrs. Clayton 2014.03.17. 04:31:22

@geegee: ja condominium latinul/angolul, magyarul meg társasház
röviden meg condo nem pedig condom, de úgy se rossz
az előolvasó meg alszik

River_Of_No_Return 2014.03.17. 04:31:37

@blackhair-lady:
Nektek mennyi idő alatt épült fel a házatok? Mi jövő tavasz-nyár körül szeretnénk költözni új házba, de nem tudom, hogy mikor kellene elindítani a vásárlást. Idén nyáron szeretném végignézni a bemutatóházakat a környéken, és kitalálni melyik építőcéget válasszuk.
Egyébként eddig minden helyen, ahol laktunk az USA-ban, mindig folyamatosan építették az új házakat, apartman komplexeket és a kapcsolódó üzletsorokat, pár év alatt akár egy új kisváros is kinő itt a földből.

VHB 2014.03.17. 05:45:10

@diggerdriver: @shakti_rom: Srácok igazán előállhatnátok a farbával.
A blog a politikai küzdelem színterévé vált és narancs - szegfű deathmatch van a háttérben?
Bpetya sem ír egy ideje és garantálom, hogy nem vitte el a fekete autó.

Digger
Megnéztem Cougarcat utsó bejegyzéseit - ahogy javasoltad puhacicának - és az derül ki belőle, hogy shakterrel került konfliktusba, aki békéltetőnek gondolja magát. Illetve Morsels vette magára. Akkor shakti és morsels egy titkos társaság blogbomlasztó különítménye? Vagy nem is titkos?

Van pár nick, akik leléptek. De vájmí is visszajött, majdnem egy év kihagyás után. Hagyma is többször tett ígéretet, hogy lelép, de csak a HÁ féle "cenzúra" tartja távol. Eddie is megjelent régről. Szóval, ha nagyon akarom, akkor bármire tudok példát vagy ellenpéldát hozni.

Én vállalom, hogy tök hülye vagyok, de kíváncsi is. Elmagyaráznátok, hogy mi folyik a háttérben?

Sütemény1975 2014.03.17. 06:11:33

@diggerdriver: dejo, pont most ertem el a fordommal a 200 ezret. eddig meg szeretem :)

Sütemény1975 2014.03.17. 06:16:23

@Zoole[uk]: azert kerul annyiba, mert tularazott :)

Sütemény1975 2014.03.17. 06:22:58

@geegee: szemelyautoban nem szeretem az automatat. szeretek valtani. kamionban kivalo.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.17. 06:58:45

@diggerdriver:
Melyik evjaratok a botranyosak? Hogy ne olyat akarjak venni veletlenul :)

@blackhair-lady:
Tehat a suburb a tokeletes valasztas :)

VHB 2014.03.17. 07:05:28

@Sütemény1975: totalcar.hu/tesztek/2014/02/19/citroen_c5_hdi_hasznalt/

"A létező leghülyébb – amikor már végképp elfogynak az érvek – a klasszikus három F-szabály: Fordot, Fiatot, franciát nem. Nos, ha ilyet hall valakitől, onnantól kezdve nyugodtan törölje a megfontolt emberek sorából az illetőt, mert bizony bőven akad közöttük olyan, ami alkalomadtán még különb is, mint egy tetszőleges dízel német."

:)

Quercus a favágó 2014.03.17. 07:53:43

@VHB:

Diggernek sok mindenben igaza van.

VHB 2014.03.17. 07:57:55

@QUERCUS(a favágó): Nem mondott semmi konkrétat. Miben van igaza? Ha te tudod, akkor áruld el légyszi. Akár pm-ben is.

Őszintén érdekel.

2014.03.17. 08:05:15

@VHB: shakti egyenkent kiszur maganak valakit es rakezd. Diggert meg regebben, aztan sorra mast is. Cougarra is sor kerult. Ebbol elege lett cougarnak es masnak is.
Nalam a szures gomb kivalloan mukodik, de egy generacioval feljebb ebbol elvi kerdest csinalnak.

Megprobalok meg aludni

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.17. 08:08:36

@Naschkatze (Mostindien / CH): Barátusz nekem válaszolt egy emailre annyit, hogy nincs ideje, tehát legalább megvan és jól van (?)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:11:29

@Naschkatze (Mostindien / CH): @montroyal ( CAN qc): Értem, köszi.Mondjuk én sose voltam nagyon jó latinból, tekintve, hogy sose tanították.Mikor az orvos kéri a paraszolvenciát, akkor is a latintudás hiányával pattintom le... :-)

VHB 2014.03.17. 08:13:34

@Chang Yai: én úgy emlékszem, hogy új melóhelyre pályázott és most - innentől spekulálok - nincs módja a melóból hozzászólni. Délután/este a 200+ hozzászólás után meg nagy a zaj.

@charlieharper: És akkor ezt az infót digger elméletébe ágyazva, shakti azon dolgozik egy közösség tagjaként, hogy bomlassza a HÁ-t?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:14:31

@Jess G: jajó.Nem tudom, mikor jött meg, mert közben én is elmentem aludni.Most meg már felkeltem... :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:16:47

@Sütemény1975: Kedves egészségedre! További sok jó váltást! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:18:17

@VHB: Na, hát ez az.Bármelyik gyártó tud sz@r típust gyártani, és bármelyik jót is.Mondjuk olasz kocsit, azt én se vennék... :D

VHB 2014.03.17. 08:22:21

@geegee: Bakker! Majdnem benyeltem! :))))))) Aztán ránéztem az avatarodra. :))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:24:49

Amik most nagyon tetszenek, kívülről, formára, azok a koreaiak.Kia, Hunyadi.Még egy 6-8 éve azt mondtam, hogy Kiaf@xomnak kell ilyen autó, de manapság vennék.7 év gari, kettőstömegű lendkerék nélkül, szép karoszériák.Csak kissé kezd vastagodni a bőr a fof@jukon.Nemrég láttam egyet otthon egy plázában, 1.4 benzines kombi, közepes felszereltséggel 5,5 millió huf.Hát meg az anyátok, gondoltam.Bár dícsérik őket mindenféle tesztekben, hogy ők az igazi "japán" gyártók manapság.Bele kéne ülni, hogy egyáltalán elférek e bennük...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:26:04

@VHB: Vigyázz, az nem ló, hanem jávorszarvas...Ezt a logót idekint a Volvókra szokták tenni.Télleg nem nagyon vennék olaszt...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.17. 08:28:30

@VHB: Volt egy olasz robogóm, az töbet volt szervizben, mint nem.Budapest számos pontjáról kellett hazatolni a kis 80 kilós testét.Soha többet olasz robbanómotoros eszközt.Amiben nincsenek mozgó alkatrészek és olasz, az még úgy jöhet.Mondjuk egy váza... :D

De most mennem kell, jövök délután tovább trollkodni. :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.03.17. 08:38:25

összeesküvéselmélet engem is érdekelne!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.17. 09:12:39

@GERI87: először azt gondoltam, hogy coming out-olok erre egyet, hogy honnan jöttem, milyen háttérből, de semmi értelme.
legyen elég annyi, hogy nagyanyám még alig tudott írni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 09:51:51

@blackhair-lady: Köszi a biztatást, azért nem csak a sült galambra várok, itthon keresek elsősorban melót, de nincs, nincs, nincs. A szakmám jellegéből adódóan pedig lassan teljesen elfogy a remény, mert rendesen benne leszünk a szezonban. Idénymunkát pedig szívesebben végeznék angol vagy ír minimál óradíjért, mint magyarért, azt hiszem, ebben semmi furcsa nincs :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 09:52:48

@Muscari: Fentebb már kivesézte a nagyközönség az autókat, merítsetek belőle ötletet egy négykerekűhöz ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 09:55:56

@Naschkatze (Mostindien / CH): Március elején volt a középfokú olasz komplex nyelvvizsgám, de eredményt még nem írtak ki...minden reggel-este nézem az ITK honlapját, mint egy mániákus. Pedig ettől nem fogják gyorsabban javítani :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:12:14

@VHB: Még nem...de akármi is lesz, elkezdtem a mélyre eltemetett angol 'nyelvtudásomat' felszínre hozni.

VHB 2014.03.17. 10:34:29

@zöldeketbeszélek: Volt egy srác aki ingyen segített londoni magyaroknak. De nem találok hozzá linket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 10:40:11

@VHB: Hát ha mégis rábukkansz, azt nagyon megköszönöm. Sógorom is magyar közvetítővel ment Londonba, azt mondta róla, hogy teljesen megbízható fazon, de még nem küldött elérhetőséget. A gumtree-n is érdemes körülnézni, mintha valaki már említette volna.

VHB 2014.03.17. 10:51:37

@zöldeketbeszélek: Attól tartok, hogy amolyan róka-fogta-csuka helyzetben vagy. Ahhoz, hogy legyen munkád itt kell lenni, de az meg viszi a pénzt.

A közvetítők meg, hogy is mondjam, nem feltétlenül a megbízhatóságukról híresek. Keresem a srácot, ha lesz link megosztom azonnal.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.17. 11:00:13

@VHB: Hú, köszönöm szépen :)!

Igen, tudom, hogy innen nehéz munkát találni, ezért gondoltam egyszerű idénymunkára, mert azt itt is toborozzák időnként (idén még nem láttam ilyen hirdetést, de amúgy is májusban kezdődik az igazi hajrá). Az igazi nehézség persze az, hogy muszáj itthon hagynom az apjával a kislányomat. A párom már a gondolatra is rosszul van, nem azért, mert fél a feladattól, hanem mert félt engem. De ha lépni kell, akkor lépni kell.

skaven 2014.03.17. 12:12:49

@diggerdriver:
nem a magnoliara gondolsz? nalunk legalabbis a kornyeken mindenhol az van, en imadom. :)
a cseresznyet meg gondolom felismered, de az meg hetek ota nyomatja mar.

Latcho Rom 2014.03.17. 13:17:16

@VHB: A vilagon semmi sincs a háttérben, csak digger fejében.

Morsellel 15-20 eve bomlasztjuk egymast, a netton, az indexen. En unom a dolgot, szerintem o is.

Kugarnak volt par konfliktusa, utolso mirjammal, kar volt beleszolnom.

Charlie egy nap kozolte ukk-mukk-fukk hogy o emo szurot hasznal a diggeren, morselen s rajtam.
Ezert megfingattam egy kicsit, az allando irezese miatt is, s most meg van sertodve, ami engem nem zavar.

blackhairlady 2014.03.17. 13:42:25

@kalandortexasi: A mienk eppen elkeszult amikor a ferjem megnezte, tetszett a floorplan, igy megvette. De nekunk surgos volt, mert mar koltoztem volna a gyerekekkel en is, de meg nem volt hova:) A kkor ez a haz volt az utolso az utcaban, mellettunk, mogottunk csak mezo, most meg valahol kozepen, a surujeben vagyunk:)
En ugy latom, es azt hallottam, hogy kb. 3 honap a szerzodes alairasatol a koltozesig. De ezt ne vedd kezpenznek, inkabb erdeklodd meg mindegyik epitonel, hogy naluk mennyi ido. Valoban erdemes megnezni a bemutato hazakat, mert meg azonos meretu alapteruletnel is van kulonbozo elteres. Tovabba en ugy tudom, hogy az eladas sorrendjeben kezdik el epiteni a hazakat is. Olyan furcsa volt, hogy a nagy semmi kozepen kezdtek epiteni egy hazat, megkerdeztem egy ott dolgozot, o mondta, hogy ezt adtak el eloszor, igy ennek allnak neki.

Latcho Rom 2014.03.17. 13:49:38

@VHB: nincs itt jutube sajnos :-) mit kudtel?? :-)

VHB 2014.03.17. 13:52:01

@shakti_rom: A tanú - az a gyanús, ami nem gyanús szkeccs

River_Of_No_Return 2014.03.17. 19:37:44

@blackhair-lady:
Köszi! Természetesen meg fogom kérdezni az építőket is, most csak ez előzetes kutatás fázisában vagyok. Eddig kétféle állítást olvastam, az egyik csoport 3-4 hónapot mond, a másik inkább 6-8 hónapot, kíváncsi voltam, hogy ti melyikbe estetek bele, de ezek szerint nálatok más volt a felállás kicsit.

______________ (törölt) 2014.03.17. 20:29:50

@charlieharper: melyik idozonara keszulve probal az ember reggel 8kor aludni? :)

______________ (törölt) 2014.03.17. 20:38:15

@zöldeketbeszélek: talán itt valaki tud ahhoz tippeket adni, hogy milyen angol álláskereső oldalak vannak. én azt javasolnám, hogy ott kezdd el bombázni a piacot. az önéletrajzodból ne derüljön ki, hogy nem vagy angliában. aztán ha úgy tűnik, hogy teljesen reménytelen otthonról állást szerezni, akkor még mindig kirepülhetsz, ha behívnak.

ausztria nem játszik? csak mert ide jóval gyorsabb / olcsóbb kijutni.

megnézném az eu-s munkaügyi központok összevont állásportálját is a helyedben! talán ez az.
ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=hu

legyen hamar szerencséd! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 20:49:19

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Ez igaz de vannak olyan márkák amik ezt nem engedhetik meg maguknak.
Például az imázsuk miatt vagy pusztán az áruk miatt.
A Mercedesre mindkét állítás igaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 20:59:52

@Zoole[uk]:
A bálna az nem az S class elődje volt hanem maga is egy S class volt.
A W140-es kódszámú ipari hulladék.
Olyan nehéz volt hogy nem bírta a futómű, nem bírta a váltó.
Nézd meg hogy mennyivel találkozol jártodban keltedben.
Szinte alig látni pedig valamikor tele voltak az utak vele még Magyarországon is.
A nála régebbi S classok vígan furikáznak.
Egyszerűen kihaltak mint a dinoszauruszok.
Magyarul tönkrementek.
Mint egy Fiat. Mint egy Peugeot.
Szégyen.
A másik szégyen a W210-es kódnevű E class.
Az egy dolog hogy szar. Hogy megbízhatatlan.
De rohad. Hallod ROHAD.
Egy MERCEDES.
A 40éves zöldséges Merciken nincs egy rozsdafolt ez meg ROHAD.
Szóval.
A Mercedes jó autó.
Viszont már rég elvesztette az ártatlanság hamvas báját.
Jó autó de a helyén kell kezelni.
Semmivel sem jobb mint egy Lexus például.
A Mercedes egy a jó autók közül.
Pont.

puhacica 2014.03.17. 21:01:42

@diggerdriver: megvan. en is remelem, hogy visszajon!

@Naschkatze (Mostindien / CH): haaaaat, ez a crossfire inkabb jo mint szep. bar az a kozepkonzol azert odab@sz. :)

plusz mindenkinek koszi a hozzaszolasat auto temaban. a dolog eldolt mar, csak kivancsi voltam az itteni nepiteletre. geegee irta az automata valtot, azt mi nem mertuk bevallalni, pontosan a javitasi koltsege miatt. tempomatos autonk se volt meg, most majd lesz. szerintem szeretni fogjuk. egy kenyelmes, megbizhato auto volt a celunk, remelem, olyat valasztottunk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:06:54

@geegee:
Félreértés ne essék nem vagyok hanyattesve a VW-től.
Japán autó párti vagyok.
Nagyon kevés európai típus van amit esetleg vennék vagy jónak tartok.
A VW 8szelepes benzines autóit például.
Vagy a 1,9 PD TDI.
Vagy a VOLVO S80 D5.
Merci BMW egyértelműen jók.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:09:13

@Jess G: @Sütemény1975:
Most adjátok el.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 21:11:48

@skaven:
Nem a magnóliára.
Milyen cseresznyére gondolsz?

SzZoole 2014.03.17. 21:40:32

@diggerdriver: tudod az enyem milyen tipus?
En is japan parti vagyok,otthon egy Toyota avensis van amit most a tesom hasznal a Lexus is egy Toyota a Toyota luxus markaja,otthon 3 tipusat vezettem,az IS 220d,GS 450h es az RX350-et nagyon jo autok,csak anyag minosegben meg nagyon messze vannak a mercedestol,megbizhatosagra meg ugyan olyan jok,szoval ezen nem fogunk "osszeveszni"
Csak mig otthon toyotara tellet,itt mar nem alom a Mercedes:)))

Mrs. Clayton 2014.03.17. 21:42:18

@diggerdriver: úgy volt, hogy májusban kapok újat én erősen lobbiztam egy Range Rover Evoque-ért tudom ez meg angol és úgy szar ahogy van, de leszarom, mert jól néz ki
az egyik ügyfelünknél ráadásul hegyekben áll, szóval mondtam a főninek h barterezzünk egyet, de most abban maradtunk h meglássuk mi lesz jövőre, akkor visszatérünk rá

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.17. 22:30:54

@Jess G:
Nagyon régen volt már angol autó a Land Rover.
Volt a Fordé volt a BMW-é most éppen az indiai TATA-é.

Mrs. Clayton 2014.03.17. 23:14:02

@Zoole[uk]: te miről beszélsz? nekem RX 400h-m volt, és 1000x különb különösen a bőr minősége, mint egy Mergában de egyszer kocsimosásnál találkoztam össze egy Porsche Cayennel, na azon konkrétan a hátsó ajtót úgy baszta le a motor, nem kicsit dicskedtem neki h hogyan kéne annak működnie

Mrs. Clayton 2014.03.17. 23:14:02

@diggerdriver: úgy értem itt gyártják, vagy ebben tévedek? hidd el ez se sok jót jelent bárki is legyen a tulaj

blackhairlady 2014.03.18. 03:09:06

@kalandortexasi: Szerintem attol fugg, hogy hol veszed a hazat. Ahol nagy epitkezes folyik, tehat egesz neighborhoodokat epitenek, ott gyorsabb, mivel minden szakember a rendelkezesukre all idoben, es az inspekcio is. Ahol csak elszorva epitkeznek, ott tovabb tart, mert varni kell esetleg valamelyik szakira. De ez csak az en velemenyem. Illetve az a holgy mondta aki az utcankban laki es ingatlan ugynok. Egyebkent hallottam en mar 6-8 hetrol is:))
Sok sikert a hazvasarlashoz! Azt meg szabad kerdezni, hogy Texas mely reszen nezelodtok?

River_Of_No_Return 2014.03.18. 04:44:37

@blackhair-lady:
Már nem Texasban lakunk, tavaly nyáron átköltözünk USA másik végébe északra. Az eredeti tervünk az volt, hogy 3-5 évente költözünk másik államba, de ez a hely annyira tetszik nekünk, hogy úgy döntöttünk, itt kicsit hosszabb ideig maradunk, és veszünk egy házat. A vicces az, hogy amikor Texasban azon gondolkodtunk, hogy hova menjünk azok közül a helyek közül, ahol a férjem cégének van irodája, ez volt az a “világ vége, porfészek” állam és város, ahova tuti nem akartunk jönni. Aztán eljöttünk látogatóba, meg jobban utána néztünk a helynek és a vidéknek, és ez nyert. A tatukat és gekkókat becseréltük pumákra és mackókra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.18. 08:39:41

@diggerdriver: Na, ez már korrektebb vélemény.A Volvoval nekem sincs bajom.Csak szűk, még a V70 is.De egy stabil, robosztus gép.Vagy csak szerencsénk volt.Japánokkal nincs tapasztalat, de szívesen kipróbálnék néhány típust.

blackhairlady 2014.03.18. 16:33:22

@kalandortexasi: Ertem, ezek szerint akkor ti szeretitek a telet:) A ferjem szeretne, en kezzel labal tiltakozok ellene, aztan majd megyek ahova o, mert o nekem a jobbik a felem.
Majd azert irdd meg ah megtudod, hogy mennyi az epitesi ido, kivancsi vagyok en is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.18. 17:58:05

@sorsolo: Köszönöm, máris böngészem az ajánlatokat :).
Ausztria nem lenne rossz, de soha nem tanultam németül sajnos.

River_Of_No_Return 2014.03.18. 20:32:47

@blackhair-lady:
Akkor neked pont jó Texas. Nekem nagyon hiányzott a négy évszak, és nem bírtam azt a nyári 6 hónap bezártságot Dallasban, amikor a hőség miatt nem lehetett kirándulni és hosszabb ideig kint lenni. Én vidáman meneteltem itt egy órát -18 fokban a téli felvonuláson a karnevál kocsink mellett, míg Texasban minden nyár után az mondtam, hogy én még egy ilyet nem fogok kibírni.
Az építési időre visszatérve, tegnap este pont találtam egy alaprajzot, ami nagyon tetszik, és az a cég a weboldalán 3-6 hónap építési időt írt. Ha sikerül megvalósítani, és még létezik a HA, akkor majd megírom mennyi idő volt valójában.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.18. 21:08:15

@diggerdriver:
Szeretem a Lexust is, de az az érzésem, hogy ha valamit javítani kell rajta, akkor többe kerül Európában, mint egy Mercedes...
Vagy tévedek?

Egy Lexus GS300 vagy LS300 (volt 300-as?) bármikor jöhet ;)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása