oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 22. 06:48,  Nem volt könnyű és néha most sem az 269 komment

2013. december 22. 06:48 Határátkelő

Nem volt könnyű és néha most sem az

Karácsony előtt nem sokkal talán nem is olyan meglepő, de a mai válogatás gerincét az ételek adják, persze aztán kiderül majd, hogy ez csak az első benyomás. Mindenesetre aki szereti a csokit, készüljön, mert azt is készítünk ma, miközben összegzünk is egy kicsit, és szokás szerint nagyot utazunk.

Egyiptom cím.jpg

Immár harmadik éve él Egyiptomban ottani országfelelősünk, Timi, aki most összegző posztban tekintett vissza erre az időszakra. Ebből a posztból jön az első mai részlet, persze azzal, hogy érdemes az egész írást elolvasni, ide kattintva!

"Már-már teljesen belefeledkezem a látványba és a hozzájuk fűződő emlékeimbe, mikor Kairó Nasr City körzetében járva elhaladunk néhány tank mellett, amik az elmúlt hónapok mozgalmas, ám cseppet sem szívderítő eseményeit juttatja eszembe.

Az út egy részét eltorlaszoló vasrácsok még a helyükön várakoznak és a járdán szobrozó katona sem eresztette lejjebb hosszú, megtöltött fegyverét; kitartóan, a járókelőkre szegezve áll glédában mögötte.

A rádióban halk Korán recitálás megy s miközben a dugóban araszolunk hazafele, eltűnődöm, mennyi minden is történt velem az elmúlt három év során.

Vendégként, az ország varázsának foglyaként nemegyszer töltöttem már rövidebb időt Egyiptomban, de hogy mennyire más lesz itt élni a röpke látogatásaimhoz képest, azt nem sejtettem.

Bevallom, főleg az első másfél évben igen csak hullámzott a szeretetem Egyiptom iránt, amit a családom, a barátaim, az otthon megszokott kis dolgaim és a természet mérhetetlen hiánya csak egyre fokozott. Valószínűleg a legtöbb határátkelőben hasonló érzések kavarognak, ám nekem ez volt az első alkalom, hogy 10 napnál többet legyek távol kis hazámtól.

(...)

Megmondom őszintén, nem volt könnyű és néha még most sem az! De még ha néha nehézkesen is, úgy érzem, sikeresen vettem az akadályokat és elmondhatom azt, hogy szeretek Egyiptomban élni."

Abált szalonna és Vasas-sál

Egyiptom után csak Törökországig megyünk, és egy egész érdekes írás az eddig még nem szemlézett Innen blogról. A poszt különlegessége, hogy egy anya írja, akinek a fia Törökországban tanul, ő pedig most advent alkalmából kiment meglátogatni. Lássuk, hogy élte meg az érkezés pillanatait!

„Iszonyú nagy pakkal érkeztem, rengeteg húsáruval: beleértve a juhbeles virslit, paprikás abáltszalonnát, sőt, még készre sütött interfoodos cordon bleu-t is hoztam. De maradt hely a Vasas-sálnak és meznek is, amivel a fiúkollégiumban jobban ki tudja fejezni az identitását.

Törökország kaja.jpg

(...)

Szabadidejében a fiam kísérget, megmutatja a kedvenc helyeit, focistadion és ajándékboltja, egy kis tengerpart halas szendvicsezéssel, és ma ellátogattunk a helyi szír kisebbség szépen felújított ortodox templomába és gyertyát gyújtottunk a 3 hete meghalt Anyám, Nagyi emlékére, mert ez a közös élmény nagyon kellett.

Tulajdonképp a klasszikus városnéző program a fő turistanevezetességekkel megvolt a megérkezésemkor, a fiamnak annyi esze volt, hogy tömegközlekedéssel hozott be a reptérről, ami a csomagjaink számát, súlyát és méretét tekintve egyáltalán nem volt vicces a háromszori átszállással.

Ketten együtt több mint 50 kilót cipeltünk, csorgott rólam a verejték, mert nem elég, hogy bundában jöttem, még minden ruhából a dupláját vettem fel, mert már nem maradt hely a bőröndben. (...)

Amikor végre megérkeztünk a Taksimra, megint egy csomó lépcső volt, és járda nem nagyon van, ráadásul a csorba macskaköveken a bőröndök sem gurulnak. Azért foglaltam itt szállást, mert itt van a közvetlen reptéri busz végállomása. A szállásunkban a legfölső, azaz negyedik emeleten vagyunk és egy nagyon keskeny csigalépcső vezet fel."

Eddig tehát az érkezés, hogy mi minden történik még, azt olvassátok el az Innen blogon!

Csoki Hawaiion és Új-Zélandon

Végezetül (ha már itt a karácsony) jöjjön a csokiszekció, méghozzá Hawaii-ról és Új-Zélandról, persze a kettő csak érintőlegesen kapcsolódik. Kezdjük Hawaii-jal, ahol Janek régi álmát valósította meg.

„Egy közeli 'boldogsághormon bolt' - nevezzük így - úgy gondolta, csinál magának ingyen reklámot azzal, hogy csoki készítő órát ad. Ez így önmagában rendben is van, mert szerintem jó ötlet, az embereket úgy bevonzani, hogy ne vásárolni gyere, hanem tanítok valami érdekeset.

Maga az „óra" egyébként 40 perc volt, és rohamléptekben végigmentünk a csoki készítésen. Honnan van az alapanyag, miből készül, mi a folyamat, ilyesmik.

Hawaii csoki.jpg

Ami nekem hiányzott, hogy pl. nem magyarázta el, hogy kell csokit profin kóstolni, hogy tudod megállapítani a minőséget, VISZONT külön piros pont, hogy a pasi minden második mondata az volt, hogy csak jó minőségű alapanyagot szabad venni, és abból is lehetőleg helyit.

A folyamat úgy nézett ki, hogy amikor megérkeztünk, akkor már kész volt az olvasztott csokoládé, gyors előadás, hűtés a műmárvány asztallapon, bonbonformák feltöltése, mélyhűtőben fagyasztás (fekete pont. Nagy, teljesen elrontotta a végső terméket) amit csak kicsit enyhített a tény, hogy az eladott csokikból addig kóstoló volt, kiosztás, és húzzatok haza. :)"

Minden mást, képeket és technológiát (ami így karácsony előtt hasznos is lehet), a Legfrissebb Hawaii Hömbölgések blogon olvashattok el!

Hihetetlen szeretetbomba

Végül Új-Zélandra látogatunk, és érintőlegesen folytatjuk a csokivonalat, bár Klári posztjának lényege (melyet teljes egészében itt olvashattok el) természetesen nem ez, hanem valami sokkal fontosabb. Lássuk!

„Vettem két nagy adag Celebrations csokit, hogy majd amikor megyek be az időseimhez, akkor a kollegáknak vigyek egy kis boldogság hormont....

Aztán a reggeli készülődésben eszembe jutott, hogy hoooppááá, ezek elkezdtek valamilyen fogyókúrás játékot, így úgy döntöttem, út közben majd veszek gyümölcsöket. Így ehetnek fini gyümölcsöket, de hát mégis karácsony közeledik, úgyhogy a csoki is jól jön. :)

Izgulva mentem. Öt hónapja nem voltam az Otthonban. Izgultam, örülni fognak-e nekem, meg nagyon-nagyon vártam, hogy megszeretgessek mindenkit...

(...)

Sok-sok ölelést, puszit, kérdéseket kaptam mind az időseimtől, mind a kollégáktól, akik megláttak. :)

Hihetetlen szeretetbomba ez, ami nagyon jól esik, és arra sarkal, gyerünk, gyerünk, csinálni kell tovább, tanulni kell, és hogy jaj, de jó, hogy végre kimozdultam...

Csodás nap, csodás élmények, csodás érzés... Mi bajom lehet az élettel? - gondoltam... A válaszom: semmi. :)"

Lehet-e ennél szebb gondolat pár nappal karácsony előtt? Aligha.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Végezetül egy kérés, felhívás, amit a blog egyik állandó olvasója, kommentelője, VHB kezdeményezett, én pedig nemes és jó ötletnek tartok. Íme:

Felhívás karácsonyi adakozásra

Itt a karácsony és szeretném megkérni a külföldi blogolvasókat (természetesen azon otthoniakat is, akiknek nem gond), hogy csupán 10 EUR/GBP/CHF erejéig, támogassák a Dévény Anna Alapítványt
Aki nem ismerné őket, itt egy index videó.

karácsonyi pénzfeltöltés.jpgAz utaláshoz javaslom a transferwise céget.

Szeretném ha ez egy HÁ blogkezdeményezés lenne és annak érdekében, hogy a végén össze tudjuk adni, hogy mennyit küldtünk, megkérek mindenkit, hogy a képfeltöltésre rakja fel a bizonylatát a kényes adatok eltakarása mellett. Itt az enyém.

Az alapítvány működésében semmilyen módon nem vagyok érintett, rokonom vagy akár ismerősöm sincs, akit kezeltek volna, pusztán nagyon hasznosnak gondolom a tevékenységüket.

Köszönöm szépen és kívánok mindenkiknek kellemes karácsonyi ünnepeket!

VHB

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Új-Zéland Egyiptom Törökország Egyesült Államok Hawaii

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr305703465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.12.22. 21:52:57

@Kövérmadár:

Bolgár torrent oldalokon szinte nincs olyan film, ami ne lenne meg. S nem csak film.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 21:58:42

@montroyal:
Ha harckocsit rendelnek, akkor abból lehet, hogy nekem is lesz munkám :)
És mivel mindenképpen a rászorulók táborát erősítem... ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Egyet sem ismerek, de az az érzésem, hogy nem nagyon érteném, hogy mit írnak.

@shakti_rom:
Köszönöm, időközben működőképessé vált.

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 21:58:56

@VHB: Nem véletlenül van az, hogy a bűnösséget kell bizonyítani és nem az ártatlanságot.

azert nehany kivetel ; emigracio es az ado..

illegalis emigransnak , ado csalonak tarthatnak bizonyitekok nelkul es neked kell bizonyitani hogy nem , Te artatlan vagy..

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 22:02:41

@Kövérmadár: regebben olvastam hogy kb 60millio ember el a haborubo kozvetve v kozvetlenul az USA-ba ... miert is vennenk el a kenyeruket... vegul is ez is segitseg a raszoruloknak...

2013.12.22. 22:03:07

@shakti_rom: Hát legyetek óvatosak.

A Nyugati Parton, ha esik egy centis hó, akkor pánikban vagyunk, káosz mindenhol, sokan be se mennek dolgozni. :) Északon meg a ledöngölt havon vezettünk, lánc nélkül. Persze plug-in mindenhol és két kulcs, a motort meg járni hagyod amig a boltban vagy. Igaz a szigeten a hó nedves, nehéz, csúszik mint a fene...

"britektol is sok jott ide az adakozo/volunter kulturaba."
De a Saskatchewer adakozót ők sem tudják lepipálni! :) Pl.anyósom - mindenkinek ad, csak kérni kell tőle!

Ja, Maggie Smith nálam is bármikor jöhet. Legutóbb a Marigold Hotelben láttam...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.22. 22:07:30

@shakti_rom:
Köztudott hogy a roma csajoknak forróbb és szűkebb a (....)
Ezt a csajt csak neked csak most a te kívánságodra teszem fel.
Ez olyan szűk hogy mikor rászorul a nyakadra a mennyországban érzed magad.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kepfeltoltes.hu/131222/2013-10-24_195922_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Latcho Rom 2013.12.22. 22:09:12

@cougarcat: Most mind itt hegyel, varjak a gulyast :-)

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 22:11:15

@cougarcat: es mivel a drogos q..kat vedeni kell azon gondolkoznak a szolgaltatast igenybe vevoket kell kriminizalni ...

na csak ovatosan ..

Latcho Rom 2013.12.22. 22:13:20

@montroyal: Ha nincs John kurva sincsen. Erted, nem?
Csakugy mint a drogokkal.

Shanarey 2013.12.22. 22:13:42

@Barátusz:

Ha kell tudok pár linket amely működik itt a kircsi mama országában is.

2013.12.22. 22:14:35

@shakti_rom: Aaaah, csorog a nyálam! De jó is egy jó kis sürü leves a nagy hidegben. Lehet hogy nektek mégis jobb ? :)

Itt a karácsonyi hangulat a környezetben azt jelenti hogy a fákról csüngenek a zuzmók és gyönyörü élénkzöld vastag moharéteggel vannak az ágak körbeboritva, mindez ködpárába becsomagolva. Remélem nem fog sütni a nap az ünnepek alatt, az elrontaná a hangulatot...

Latcho Rom 2013.12.22. 22:15:06

@diggerdriver: Egesz kiskoruak vannak itt, te meg reklamozod a kedves csaladodat....ewwwwwwwwwww :-)))

Latcho Rom 2013.12.22. 22:16:35

@cougarcat: Kibirjuk, meg ket het s irany mexiko, akumal :-)

2013.12.22. 22:18:08

@montroyal: Még nem döntötték el, mi lesz. Bevallom nem igazán veszem be, hogy a ho-kat védeni kell. Ilyen erővel a mezei bünöző vagy éppen a gyilkos is hivatkozhat arra, hogy ő csak áldozat, azért csinálja amit csinál, ő is védelemre szorul. Mert ugye azok közül is sok rossz körülmények között nőtt fel, stb. De ha legalizálják a prostikat akkor fizessenek adót.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.22. 22:18:25

@shakti_rom:
Álljon föléd terpeszbe és lassan üljön rá a szádra:)))))))))))))))))))))))

2013.12.22. 22:20:51

@shakti_rom: " Kibirjuk, meg ket het s irany mexiko, akumal :-)"

Na ez már övön aluli ütés volt! :) Marad nekem a pára és a moha. :( All inclusive vagy condo?

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 22:20:59

@shakti_rom: ertem .. a veréb és a loszar esete .. de Johnnak szuksege van arra ami a noknek szuletesuktol fogva van, es ezzel ok visszaelnek ... a q...k 100$ ert a becsuletes nok(felesegek pl) az egesz fizeteseert... raadasul meg akar egy ora mulva is ragjak a fuledet...

Sütemény1975 2013.12.22. 22:23:52

@Kövérmadár: mondjuk mozi? :) vagy penzert nezni mar nem olyan, mi ?

BTBTBT 2013.12.22. 22:24:23

@cougarcat:
Semmi bajom azzal, ha bármelyik nemzet bármelyik tagja önkénteskedik.
De amikor cégek, amelyek ahhoz keresnek (és találnak) önkénteseket, hogy azok hasznot hajtsanak nekik - miközben önkéntesként nem kapnak érte fizetséget (legfeljebb útiköltséget) -, az nálam a bicskanyitogató kategóriába tartozik.
Persze Angliában azzal hülyítik a népet, hogy "come and gain useful experience", "get the satisfaction of time and effort well spent" meg "meet new people", és egyéb süket dumák. Közben meg pénzt takarítanak meg azzal, hogy más ingyen dolgozik nekik.

@rezsoatya (58, male, I have a fairy Queen):
Az O2-n kb. másfél éve, jelenleg meg a Sky-on (ami megvette az O2 internetet). Amint begépeled a PB címet, kiirja, hogy "jogi problémák miatt sajnos nem áll módunkban elerést biztosítani ehhez az oldalhoz".
Persze nem nagyon érdekelt - amíg az isohunt futott. Majd próbálkozom valami kerülőúttal.

@shakti_rom:
De. Mindig is utálni fogom. Coucar-nak leírtam, miért.

@morsels:
Köszi.
Ott van a BB-film. Mondjuk nem értem, hogy egy HDTV-fájlnak miért kell 5GB-osnak lennie? Persze van kisebb méretű is.
Ami viszont érdekes, hogy balra már reklámozzák az "Out of furnace"-t (egy DVDSCR példánnyal), ami nálunk még moziban is csak hetek múlva lesz.

2013.12.22. 22:26:43

@montroyal:
www.ctvnews.ca/politics/defence-department-kills-2b-order-for-military-combat-vehicles-1.1602198

"The cancellation of the order for 108 close-combat vehicles is the latest in a series of troubled procurements"

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 22:29:34

@Cascabel: jo hir de masra is elpazarolnak eleg penzt ...

2013.12.22. 22:30:48

@Barátusz: Ezek a cégek nem non-profitok? Akkor tényleg fura.

Szerencsére nálam többé-kevésbé a "munkaszerü" önkénteskedés időszaka már lejárt. Ha nyugdijas leszek el tudom képzelni hogy egy pár órát rászánok valamire hetente, valami hasznos dologra ami még nekem is örömet okoz.... Valszeg a helyi bevándorló szervezethez mennék ...

Latcho Rom 2013.12.22. 22:31:43

@cougarcat: all inclusive, s mivel kifogyott az olcsosag, nagylabon leszunk, otcsillagos szittyaba nyomatjuk, nem ugy mint a Diggy aki alberlo pakieknal(lasd a kepet ahova belopozik ejszaka melegiteni a mutter mindzsáját)
:-))

2013.12.22. 22:34:34

@shakti_rom: Örülök neki Mr.Rockefeller, de hogy a diggertől milyen pornót fogsz te kapni a fenti beszólásodért! :)) Sztem készülj fel lelkileg! :)

BTBTBT 2013.12.22. 22:37:30

@morsels: @Shanarey:
Köszönöm a segítséget. Most, hogy így feljött a téma, keresgéltem kicsit, és sikerült egy proxy-listát találnom, működő linkekkel. Mondjuk ettől még nem fogok többet letölteni.

@cougarcat:
Erről hallottál már? Nem új, de az idei linket, amit újságban is olvastam, most nem találom.

www.xtalkproject.net/?p=807

www.tht.org.uk/sexual-health/Clinics-and-Services/Browse-For-Services/Information,-advice-and-care-services/Information,-advocacy-and-advice/Sex-workers/Sex-workers-London-Earls-Court

Megáll az ész! Ahelyett, hogy igyekeznének kiragadni őket a kurválkodásból, inkább nyelvórákat adnak a kurváknak, hogy könnyebben boldoguljanak a munkavégzés közepette.

2013.12.22. 22:38:28

A 25 legjobban " kompenzalt " non - profit szervezet vezetoje:

www.charitywatch.org/hottopics/Top25.html

Az exemet kirugtak egy konyvesboltbol, ahol dolgozott, mert nem adomanyozott onkent a United Way - nek. No comment.

BTBTBT 2013.12.22. 22:43:04

@cougarcat:
Éppen ez a lényeg: nem non-profit cégekről van szó, de nem is feltétlenül nagyokról.

Ami még vicces - bár kicsit eltér a korábban említett példámtól -, amikor a Londonban (Anglia, nem Kanada) végzett a marketing és reklám-diplomás ismerősömnek azt mondják az itteni, azonos profilú cégek, hogy önkénteskedjen náluk 1 évig (!), hiszen "gyakorlatra tesz szert", "beleírhatja a CV-jébe", stb. Ami igaz is, csak ingyen hajtják őt meg a hasonlókat, akik be akarnak törni a munkaerőpiacra.
Viszont ha legfeljebb az útiköltségedet fizetik, nem olyan egyszerű olyan hosszú időt lenyomni ebben a drága városban.

BTBTBT 2013.12.22. 22:47:18

@cougarcat:
Igazából csak az xtalkproject-es link foglalkozik azzal, amit írtam, de kell nekem google-keresőzni.

@Cascabel:
Fatcats. :(

Latcho Rom 2013.12.22. 22:50:03

@cougarcat: rokefellerék meg nem jartak 4 csillag felett, kivancsi leszek..
Igen, a Kolompar Diggy nagy porngyujetemeny hozott hazulrol, tudta hogy ilyen fincsi dolgok nem lesznek albionban :-)

Latcho Rom 2013.12.22. 22:50:48

@Cascabel: Nem egy tipikus story, nemdebar?

2013.12.22. 22:51:55

@Barátusz: Nem hallottam róla, de miért nem csodálkozom? Ja, mert Kanadában élek. :) Sajnos ilyen tipusú bizarr ötletekkel itt is gyakran találkozol. A farok csóválja a kutyát....

"Ami még vicces - bár kicsit eltér a korábban említett példámtól -, amikor a Londonban (Anglia, nem Kanada) végzett a marketing és reklám-diplomás ismerősömnek azt mondják az itteni, azonos profilú cégek, hogy önkénteskedjen náluk 1 évig (!),"

Ez már kizsákmányolás kategória. Eszembe jut,hogy esetleg igy a bevándorlókat ki tudják használni, mert ők tán jobban rászorulnak a brit munkatapasztalatra - persze tévedhetek...

@Cascabel: Ez egy USA lista.... A fizetések tényleg kemények. A helyi non-profitoknál akik valóban segitik az elesett embereket, ilyen nincs.

Exed remélem beperelte őket mert ez "wrongful dismissal". Nálunk is van United Way gyüjtögető, de ide már nem jut tőlem zsozsó.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 22:58:38

@Sütemény1975:
De, moziban nézni sokkal jobb, viszont a környező mozikban már nem adják ezeket, Stockholmba felutazni pedig nem fogok egy filmért.

Egyéb kérdés?

2013.12.22. 22:58:54

Off:
Tegnap netes " barangolasom " kozben talaltam ezt a cikket:
(de megsem, hiszen " hataratkelo" szemelyrol szol)
Ma, Kanadában házvezetőnő a ’92-es olimpia kajaknégyes bajnoka Czigány Kinga

kanadavilaga.com/2013/02/21/ma-kanadaban-hazvezetono-a-92-es-olimpia-kajaknegyes-bajnoka-czigany-kinga/

2013.12.22. 22:59:12

@shakti_rom: Most elképzelem, ahogy odalubickoltok az úszómedence bárjához egy jéghideg margaritáért... A jó kis mexikói kaják, kedves emberek, tengerpart.... Igy fantáziálva még a mariachi zene gondolata sem zavar. :)

BTBTBT 2013.12.22. 23:03:03

@cougarcat:
Mindenképpen kizsákmányolás. Még akkor is, ha "work experience"-ként adják el, nem "volunteering"-ként, és ha nem napi 8, hanem csak 4-6 órában csinálja a delikvens - mert ha nem tartja el valaki, akkor még be kell vállalnia egy részmunkaidős állást is.
Angol diplomás pályakezdővel is megcsinálják az ilyesmit, nemcsak bevándorlóval.
És aki haladni akar ezen a pályán, legtöbbször bevállalja, mert minek is tanult évekig, ha most nem viszi semmire. A diákhitel réme valószínűleg neki is ott figyel. És ezt használják ki a cégek.

Latcho Rom 2013.12.22. 23:04:46

@cougarcat: oceanba kepzelj, nem medencezek ott soha. Tele vannak reszeg, nagypofaju quebeci franciakkal, bar lehet hogy itt nem lesz annyi beloluk.

Latcho Rom 2013.12.22. 23:06:49

@cougarcat: mariacsi...jooo az, kulonosen a szolo harfasokat szeretem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 23:07:47

@montroyal:
Azért az elég sok az összelakossághoz képest.
Itt is lehetne jól jövedelmező iparág belőle, de valamiért kitalálták, hogy nem adnak el fegyvert háborúban álló országok számára. Pedig akkor pöröghetne csak igazán a Gripen business! :)
Pedig ha mi nem adunk el, akkor majd elad más. Így csak a profitot nem szerezzük meg, ugyanúgy meg fonak halni az emberek... ki érti ezt?!

Latcho Rom 2013.12.22. 23:09:19

@cougarcat: igertem HAnak kanadai teli kepeslap blogot, lesz majd akumal is. Ha a seggunk ide nem fagy orokre :))))))

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:11:00

@cougarcat: nekem is 2 hetet kell kihuznom .. azutan 2 het cuba ... az iden sokba kerult az albertai es a BC kirandulas ezert szerenyre vesszuk..

2013.12.22. 23:12:58

@cougarcat:
Nem perelte be oket, nem olyan fajta:) De tole nem tudnak kicsalni egy centet sem non - profit szervezetek azota. De meg rokonok, ismerosok sem: hazavittuk a szamitogepemet egyszer ajandekba es rajta maradt a harddrive-on egy jatekprogramja, amit vettunk, kb 50 $ - ert. Hogy mit kaptam erte!! Hogy az az ove es keri vissza. Akkor ereztem eloszor, hogy rosszul valasztottam:( Ellenben az anyja (ex - anyos) boldog - boldogtalannak adakozott, ajandekozott:) Karacsony utan mindig flat broke volt:) Pedig jol keresett, vezeto AutoCAD operator volt egy olajos multinal.

Latcho Rom 2013.12.22. 23:12:59

@Cascabel: Olvastam rola valahol masutt. Lenyeg hogy rendbe jott..

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:13:08

@Kövérmadár: nem kizart ha az en zsebem is dagadna valamitol .. maskepp latnam a dolgokat...

Latcho Rom 2013.12.22. 23:14:00

@montroyal: @Cascabel: Olvastam rola valahol masutt. Lenyeg hogy rendbe jott..

BTBTBT 2013.12.22. 23:16:35

@shakti_rom:
Mi az? Kétszer kell elküldeni, hogy egyszer észrevegyék? :)))

2013.12.22. 23:18:20

@Barátusz: Nem tudom hogy itt létezik-e ilyen elvárás privát vállalatoknál... Én is biztos belementem volna ilyen dologba, amikor még szorult helyzetben voltam, mégha fogcsikorgatva is. Itt amúgy is komoly probléma (legalább is az volt még a 90-es években), hogy a nem kanadai munkatapasztalatod semmit nem számitott. Többek között ezért is olyan nehéz itt az elindulás. Ezért kellett nekem az önkéntes munka, mert ha fizetetlen is, de kanadai volt. Röhej volt, hogy akkoriban a kevés kis pénzemből fizettem a benzint Ladysmith-től Nanaimo-ig (kb. 30 km egy irányba) hogy "jót tehessek" a közösséggel, miközben én is segitségre szorultam volna. :) De elmúlt,fátylat rá...

@shakti_rom: Már hogyne lennének részegek egy all inclusive-ban? Én pl. sváb vagyok, először is azon lennék, hogy leigyam egyem a befizetett pénzem. :) Garantált delirium...

Sayulita-ban a helyiek között béreltünk casita-t egy villában. Reggeltől estig ment a mariachi - egy idő után kicsit tömény. De: elnyomta az egész napos kakaskukorékolást, ami szintén tömény tud lenni, egy idő után...

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:19:28

@shakti_rom: amig , ahogy mondjak ; tele hassal panaszkodunk...

min 2013.12.22. 23:26:09

mióta van az, hogy másfelé kell még kattingatni, hogy elolvashassam a sztorit?

2013.12.22. 23:27:45

@Cascabel: Kár hogy annyiban hagyta, persze nekem könnyü mondani, a helyében lehet hogy én sem csináltam volna semmit. Ha nagyon akarnak, más ürüggyel megszabadulnak tőled, kitalálnak valami "just cause"-t.

Hja, itt a többség flat-broke Karácsony után... Eszméletlen hogy mennyi pénzt el tudnak költeni az ünnepekre. :)

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:28:10

@Cascabel: @shakti_rom: @cougarcat: off
es mit szoltok hozza hogy meg fog szunni a posta hazhoz szallitasa ... es dragul a belyeg .. kevesebb serviz dragabban ...
nalunk mutattak a posta vezerenek fizeteset 2 eve 11 millio tavaly 12 millio ... te jo eg ... csak az o fizeteseert vagy 30 millo belyeget el kell adni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 23:28:38

@montroyal:
Az enyém sem dagad... viszont nyitott vagyok bármire, ami dagasztja ;)

@shakti_rom:
Ha lesz idén tél, akkor én is küldök :)

Határátkelő 2013.12.22. 23:28:49

@min: Nem akarlak elkeseríteni, de kb. 4 hónapja minden vasárnap blogajánló van, amikor "másfelé kell még kattintgatni", hogy elolvashasd a sztorit. A többi napokon nem kell. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 23:30:37

@min:
Pár hónapja vezette be HÁ, hogy vasárnap blogajánló van. Ilyenkor 3-4 blogból válogat és teszi őket kívánatossá egy-két bekezdéssel, majd nekünk kell utánamenni a pontos történetnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.22. 23:31:42

@montroyal:
Azért ez súlyosan hangzik... el kell menni a levelekért a postára? Akkor mi a fenének van?

2013.12.22. 23:34:24

@shakti_rom: @montroyal: Ha jól látom akkor az egómat most már két oldalról éri támadás. Először Shaktifeller ötcsillagos mexikói booz és mariachi fesztjével kell szembenéznem, és ezt most tetézi Monsieur Royal közelgő "szegényes" kubai útja. Én meg maradok nyakig zuzmóban és ködben... Szép kis kilátások, mondhatom.

2013.12.22. 23:37:45

Fehozodott Mexiko, megint " honvagyam " lett: a kakaskukorekolast, mariachit is kibirnam, csak ott lehetnek. Sajnos most nem mehetek, tavasszal tervezek egy par honapos " uzleti " leruccanast, a kokuszdioban latok fantaziat. Azert dolgozom most, az anyagi hatter megteremtesen. Nem konnyu, marmint a rendszeres munkabajaras:( De aldozatot kell hoznom a cel erdekeben:)

Latcho Rom 2013.12.22. 23:38:28

@cougarcat: dagimadar is megy valahova, azt hiszem

montroyal: hova pontosan?

2013.12.22. 23:39:23

@montroyal: Én támogatom, ha a csökkentett szolgáltatással egyetemben drasztikusan leépitik az alkalmazottakat. Takarékossági megfontolásból azt is támogatnám ha itt BC-ben a kormány privatizálná az italboltokat és megszabadulna az alkalmazottaktól.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.12.22. 23:40:15

@morsels: Elhiszem.

@Kövérmadár: Igen, az pont az, amit mondasz...Nekem is elképesztő, hogy emberek fontos adatokat kiraknak egy szerverre, amiről azt se tudják, hogy hol van, meg ki lát rá...De nekem már a f@szbúk is elképesztő, hogy mindeni kiadja önként az adatait...Na mindegy, biztos én vagyok túl földhözragadt.

@Don Kartasch: Igen, jó esélye lehet...

Latcho Rom 2013.12.22. 23:40:35

@Cascabel: ugy olvastam hirtelen hogy kokuszdioban fizetnek :)))

az meg erdekesebb lett volna mint az hogy az exed united way miatt kapta a pink csedulat :)

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:42:15

@cougarcat: majd gondolunk Rad.. lesz idonk sajnalni is ...DDD

@Kövérmadár: a varosokrol van szo tehat ahogy videken letezik elhelyeznek postalada kozpontokat es oda kell mindenkinek menni a levelekert ... kepzeld el az idoseket betegeket vagy akinek nincs kocsija ... télen..

2013.12.22. 23:42:42

@Cascabel: Látom itt már csak én fogok dolgozni, mindenki melegebb éghajlatra távozik. :)

Ha jól tudom Mexikóban most vannak jó lehetőségek - állitólag a mexikóiak USA-ba való vándorlása is megfordult. És persze sok nyugdijas költözik oda továbbra is....

2013.12.22. 23:45:47

@montroyal:
Engem nem zavar ez a posta dolog, evek ota nem levelezek, kb 10 eve vettem utoljara belyeget. Az tetszett legjobban, amikor a Canada Post CEO azt mondta, hogy jot tesz a nyugdijasoknak egy kis gyaloglas a levelert:) Megall az ember esze ekkora pofatlansag hallatan:)

2013.12.22. 23:45:51

@montroyal: Jaj de kedvesek vagytok, én meg majd könnyes szemmel gondolok rátok. :( De csak addig amig én is megint eljutok a trópusokra. Sajnos a felújitás és a váll problémám miatt egy ilyen út egy darabig elmarad.

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:48:54

@shakti_rom: varadero ,villa cuba es nagyon jo aron szinte masnap mar 3-4szazzal tobb lett ugyanaz ... es hogy panaszkodjak mivel mar mindenhol voltam cubaba ezert masodszorra kell Varaderoba mennem pedig eddig soha nem tertem vissza ugyan abba a varosba ...

@cougarcat: valami 1800 alkalmazotrol beszenek pedig viszonylag kiraly munkahely volt postasnak lenni...

2013.12.22. 23:50:37

@cougarcat:
Itt Albertaban privatizalva vannak a 90' - es evek ota, szinten minden sarkon liquer store van. Mikor kijottem, volt vagy 20 az egesz varosban (Calgary), most van tobb szaz. (sok orosz bevandorlok tulajdonaban)

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:51:56

@cougarcat: faj a vallad? akkor ne menj gyalog...

egyebkent ahogy nyaron lattam szivesen maradnek( laknék) en is ahol te maradsz..

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:55:49

@Cascabel: akik velem leveleznek azok is csak keregetnek ( ado hydro TV )mindig...meglennek nelkule ...

montroyal ( CAN qc) 2013.12.22. 23:56:55

@Cascabel: aha akkor a provincra ertettek ...

2013.12.22. 23:58:37

@montroyal: Bizony. Na de ha nincs szolgáltatás, és az eddigi dolgozók meg mind valami szortirozó üzemben lébecolnak, még kényelmesebben mint eddig, akkor morogni fogok.

@Cascabel: Albertában sok mindent ésszerübben csinálnak mint itt BC-ben. Vagy legalábbis innen úgy tünik...

montroyal ( CAN qc) 2013.12.23. 00:00:20

jo éjt akkor most a TV... unalmas unnepi musorok..

2013.12.23. 00:06:54

@montroyal: Frozen shoulder, időnként nagyon fájdalmas, nem birnám ki a repülőutat. Meg betegállományban is vagyok, pofátlanság lenne Hawaii-ba távozni. De remélem január közepe felé legalább részidőben vissza tudok menni dolgozni.

Hja, valszeg én is itt maradok nyugdijasnak, bár felmerült Victoria, és néha Ladysmith (ami itt van a közelben). Viszont a házamat nagyon szépen felújitottuk, már nem olyan könnyü ennél jobbat találni a mi keretünkből. Victoria nagyon drága, és néha ott túl nagy a nyüzsi, Ladysmith-ből meg sok mindenért ide kéne bejárni. Persze ez csak álmodozás, addig van még 7-10 évem, amit le kell dolgozni.

montroyal ( CAN qc) 2013.12.23. 00:33:32

@cougarcat: még 7-10 évem, amit le kell dolgozni

nekem is annyi van . de semmi baj .. most kezdem gyujteni a masodik millio $ a nyugdijamra ...
ugyan is az elso nem sikerult ezert lemondtam rola es kezdem a masodikat...

BTBTBT 2013.12.23. 00:57:17

@cougarcat:
Biztos nem lehetett egyszerű számodra az indulás.
Angliában is akad bőven hely, ahol a tiétekhez hasonló a mentalitás, és nem számít, ha van számukra külföldi tapasztalatod. Néha még az sem, ha külföldi végzettséged. (Egy egyészségügyisnél nyilván érthető, hogy miért.)
Ilyenkor errefelé (legalábbis Londonban) még az ügynökségek révén való rövidebb munkák bevállalása is nagyobb segítség, mint ingyen tapasztalatot szerezni.

Egyébként közben beugrott, hogy melyik újságban olvastam azt a "nyelvtanfolyam a prostiknak"-cikket:

now-here-this.timeout.com/2013/03/24/londons-migrant-sex-workers-get-more-intimate-with-the-english-language/

@montroyal:
@shakti_rom:
Akkor szégyelljem magamat, mert "csak" Mo.-ra megyek januárban? :)

2013.12.23. 01:12:44

@Barátusz: Ezt a cikket meg ne lássa egy kanadai főtisztviselő, mert még lekopizza az ötletet. :) Jó példája annak amikor a görcsös PC-ség abszurditásban nyilvánul meg.

Az indulással kapcsolatban - a baj az hogy a többségnek még ma sincs ez másként. A kormány már évek óta igéri hogy megszünteti az ilyen "red tape" dolgokat, mert ugye Kanada "versenyzik a bevándorlókért". A szájkaratén kivül még nem tudok semmi érdemi változásról.

Ezzel együtt mégiscsak magamat hibáztatom: nem ismertem fel, milyen fontos hogy legyen kanadai "papir". A nyelvtudásom nagyon jó volt, megvolt a TOEFL vizsa, mehettem volna rögtön egyetemre (kölcsönnel, persze). De én sajnos leragadtam azon, hogy nekem már van diplomám. Valójában az mozditott ki ebből, hogy a 90-es évek végén a környéken minden állásra volt vagy 100-150 jelentkező - nem én voltam a sikeres jelentkező igy jött a B terv, muszájból.

2013.12.23. 01:16:37

@Barátusz: Hány csillagos családi hotelbe mész? Lesz finom házikoszt? Ha igen, nyugodtan szégyelld magad. :))

BTBTBT 2013.12.23. 01:55:03

@cougarcat:
A PC-abszurditásban az a legrosszabb, hogy igazolják az elgondolásukat és azt, hogy ez miért jó úgy, ahogy csinálják. Ráadásul a leírtak alapján talán fel sem merül bennük, hogy másként is lehetne segíteni egy (migráns) szex-munkásnak.

Angolból és/vagy franciából volt TOEFL-vizsgád?
Mivel emlegetted, és az országgal kapcsolatos földrajzi tudásom hagy maga után némi kivánnivalót, megnéztem ezt a Ladysmith-t, ahol éltél. Ott sem divat a kerítés, mint az amcsiknál. Mondjuk a hideget bevállalnám. Az ok lentebb...

Mivel teljes ellátás és minden igényt kielégítő szállás vár, csak jókat mondhatok az otthoni viszonyokról. Szóval akkor "önszégyellés" beindul. :)
Nagyon remélem, hogy addigra valami durvább hideg (-10-15) is beköszönt otthon, mert errefelé nemigen van olyasmi, és azt az időjárást (lehetőleg hóval) kicsit hiányolom.

2013.12.23. 02:15:54

@Barátusz: Angolul beszélek csak, Nyugaton szerencsére nem elvárt a francia. Viszont a szövetségi kormány hivatalokban előny lenne a francia, bár ezeket az állásokat nagyon nehéz megszerezni.

Errefelé két évszak van, az esős, és a még esősebb, ahogy viccesen mondják. Valójában Nanaimo és Ladysmith "cold mediterran climate", vagyis a nyár száraz és meleg. De októbertől áprilisig sokat esik az eső, igaz viszonylag enyhe marad az idő. Hó előfordul de ritkán. Ha ilyen körülményekre vágyunk akkor felmegyünk a környező hegyekbe. A férjem megszállott sielő és én is sifutok néha. Vagy hótalpakkal kirándulok.

Luxus prostituáltakat nem ismerek, de utcalányt elég sokat. Nem azért csinálják mert nekik ez egy karrier. Kell a drogra a pénz. Aztán hozzászoknak az életformához, mert a prostitúció könnyü és gyors pénz (persze rohadt egy munka). Normális munkatapasztalatuk nincs. Szóval nem tartom ideálisnak ezt a helyzetet korántsem. Nem is beszélve a tini lányokról - mert ugye ilyen korban kezdik, 14-15 évesen. Ha végre abbahagyják, akkor jön hosszú évekig az önutálat, meg a rossz élmények feldolgozása. Szóval nem egy glamour foglalkozás. Tőlem büszkék lehetnek rá, na de ezt a vonalat segitsük? Tényleg bizarr.

2013.12.23. 02:19:29

@cougarcat: "cold mediterran climate", vagyis a nyár száraz és meleg.

De mérsékeltebb a meleg természetesen nyáron mint a mediterrán éghajlaton.

BTBTBT 2013.12.23. 02:52:52

@cougarcat:
Akkor most eloszlattál bennem egy tévhitet: azt gondoltam, hogy a tenger közelsége ellenére is vagytok annyira északon, hogy hidegebb van.

A prostutíció sosem ideális helyzet, de eddig még kurvákat nem, csak olyan nőt ismertem (magas, bögyös, szőke - és naiv), aki bő 10 éve kiment Szicíliába dolgozni, és aztán főnökké léptették elő egy üzletben meg hirtelen lakása is lett.
Hazaérve kibökte, hogy ezért bizony feküdnie "kellett". Vagyis a saját döntése volt, nem kényszerítették, de mégis.

2013.12.23. 03:02:35

@Barátusz: Vancouver környéke is hasonló mint Vancouver sziget, csak ott még több az eső. Nemhiába vagyunk esőerdő övezet. BC belsejében már más a helyzet, még a nyáron forró és sivatagos Okanagan vidéken is nagy a hó és hideg van.

Most már remélem alszol.... :)

2013.12.23. 03:03:48

@cougarcat: ...... és magas, bögyös szőke nőkkel álmodsz (naiv opcionális) :)

BTBTBT 2013.12.23. 03:14:21

@cougarcat:
Nem, még nem alszom, pedig menni kéne aludni, mert ma még dolgozom. De nem igazán vagyok álmos. Ahogy shakti úr nemrég megjegyezte éjszakai bagoly helyett: "éjszakai madár" vagyok. :)

Az hihetetlenül hangzana, ha azt mondanám, hogy azzal a magas, bögyös szőkével álmodnék... de azért kíváncsi lennék rá, hogy mi lett vele, és mennyire bírta, hogy dugják azért, mert beleülhetett a kényelembe. Persze sosem fogom megtudni.

Egyébként az is feltűnt, hogy Seattle nincs is olyan messze tőletek. Arról meg úgyis a Twin Peaks ugrik be először, nem a grunge zene.

montroyal ( CAN qc) 2013.12.23. 03:17:02

@Barátusz: jo Neked csak mit csinalsz januarba Mo-on ... nyaron cserelnek Veled... persze rokonok csalad baratok ... de nekem senki sincs ott...

BTBTBT 2013.12.23. 03:27:35

@montroyal:
Jó nekem? Azért megnézném Kubát is...
Jó nekem? Családlátogatás, úgyhogy jó lesz. Jó ideje és jelenleg is csak ez - ők - érdekel Mo.-ból.
Otthoni barátok már nincsenek. Az évek - sajnos? jó? - megoldották.

BTBTBT 2013.12.23. 03:28:29

Ennyiszer sem írtam még le egy kommentben azt, hogy: jó.

2013.12.23. 03:31:31

@Barátusz: Igen még Ladysmith-ből is lehet látni a Mt. Baker vulkánt ami Washington államban van. Télen, amikor éppen nem esik és tiszta az idő, csodálatos látvány a hóval boritott csúcsa. Vancouverből meg sokan Bellingham-be járnak át vásárolni, főleg autót, ami ott jóval olcsóbb.

Jó lesz neked családi körben, már biztos nagyon várnak.

2013.12.23. 03:36:13

@Barátusz: Ez sajnos nálam is igy történt. Eleinte megdolgoztunk a kapcsolat tartásért, leveleztünk (email nuku). De amikor hazalátogattam, sohasem volt idő a barátokra. Épphogy volt elég idő a családra. Aztán később (iwiw korszak) megint felvettük a kapcsolatot de tudod hogy van - más irányt vett az életünk. De: most itt vannak a barátaim, helyben. Kanadaiak, mások, hozzá kellett hogy szokjak - meg ők is hozzám. A gyerekkori barátokra mindig nagy szeretettel fogok emlékezni, de kapcsolatot velük már nem keresek. És ők se velem. Ez mindenképpen egy veszteség, de nem túlélhetetlen, lehet hozzá alkalmazkodni.

BTBTBT 2013.12.23. 03:54:56

@cougarcat:
Nem csoda, hogy ellátsz a vulkánig. Csak tenger meg némi dombság választ el tőle.
Snoqualmie kisvárosa viszont sokkal délebbre van, mint a nemzeti parkban lévő vulkán.
De van arrafelé cougar-hegyi vadaspark is. :)

A család tudja, hogy hetek múlva otthon leszek, és ennyi elég.
A gyerekek ajándékait viszont hazaküldtem, mert milyen karácsony az nekik, amikor nincs ott időben, amit nekik szántam?

Az ilyen "nem maradtunk barátok a távolság meg az évek múlása miatt"-jellegű dolgot nem szoktam negatívan megélni. Kettőnkön múlott, nemcsak rajtam vagy a másikon.
Akadt, akivel a kijövetelem után nem sokkal megszakadt a kapcsolat (pedig már volt wiw meg email is), volt, akivel még évekig találkoztunk, amikor hazalátogattam.
Aztán az sem. Nem gond. Ennyire voltak fontosak ezek a barátságok. Van helyettük másik, itteni.
Utálom, amikor egy idő után már - vagy kezdettől fogva - csak én keresem a másikat. Időt pedig mindig szakítottam (volna) rá(juk). Azt, hogy az embernek nincs ideje valamire, az egyik legbénább kifogásnak találom.

2013.12.23. 05:05:48

@Határátkelő: Jó ez a blog ajánló csak ilyenkor a hozzászólások nem az ajánlott blogokról szólnak :-)

min 2013.12.23. 12:06:04

@Határátkelő: Óóó hát látszik, hogy csak vasárnapi olvasó vagyok :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása