oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 04. 06:47,  Így ment el a lányom Szingapúrba 677 komment

2013. december 04. 06:47 Határátkelő

Így ment el a lányom Szingapúrba

Időről időre előfordul, hogy olyanoktól is kapok levelet, akik itthon maradtak, és mindig nagyon érdekes, és sokszor megrázó az ő szempontjukból olvasni a határátkelésről. Nincs ez másként a mai poszt kapcsán sem, melyet egy olyan édesanya, Ildikó írt, akinek a 16 éves lánya ment egy ösztöndíjjal külföldre. Még csak nem is Európába, hanem egyenesen Szingapúrba. (A képek és a rajz is a lány munkája.)

Szingapúr Varga Hanna cím.jpg

„A lányunk egyike lehetett annak az 5 szerencsésnek, akik 2012. évben elnyerték az UWC Magyarország nemzetközi ösztöndíját. Öt országba ajánlottak fel helyet.

Ő Olaszországot szemelte ki, mi pedig rámosolyogva és hátradőlve nyugtáztuk, hogy az semmiség, hiszen csak 6 órányi autóútra lesz tőlünk. A sors azonban egyenesen a világ túlsó végére: Szingapúrba sodorta.

Utoljára öleltem meg

Az égvilágon semmit sem tudtunk Szingapúrról, ezért a nyár nagy része az információgyűjtéssel ment el. Felvásároltam a könyvesboltokból a létező összes Szingapúrral kapcsolatos útikönyvet, és gyakori telefonos segítséget kértem a Szingapúrt már megjárt diákok szüleitől.

Védőoltások után rongáltunk, hivatalos ügyeket intéztünk, rengeteg levelet váltottunk az iskolával, vásároltunk, csomagoltunk, gyorsvarró, gyorsmosó és gyorsfőző tanfolyamot tartottam a lányomnak.

Augusztus 5.-én ott álltunk a reptér zsúfolt csarnokában és utoljára öleltem meg a kis 16 évesemet. Akkor azt hittem, tudom, miért potyognak a könnyeim. Azonban a hiányt egészen más elképzelni és egészen más megélni!
Most már egészen másért, és máshogy sírok.

Az ezerféle elfoglaltság közénk állt

Néhány hétig abban a hiszemben voltam, hogy nemsokára "Kelet felől, pirkadatkor érkezik". (Mert folyton ezt mondta amikor viccelődött velem.) Ami az elején könnyűnek tűnt, az egyre nehezebb és nyomasztóbb lett.

A 6, illetve télen 7 óra időeltolódás, a rengeteg tanulnivaló, az ezerféle kötelezettség és elfoglaltság egyre jobban közénk állt és foltokban tudtam róla valamit. Skype-on nagyon ritkán, levélben pedig pár rövid mondatban tudtunk kommunikálni.

Ahogy ő hullámzott, úgy hullámoztam én is: tavaly augusztus 5.-e óta másfél év eltelt. Sokféle pillanat volt, olyan pillanatok és olyan érzések, amilyenekkel eddigi életem során még soha nem szembesültem.

Rácsodálkozás, öröm, boldogság, kiegyensúlyozottság, félelem, bánat, honvágy, tehetetlenség, szomorúság, bátorság, élmények, csodák, idegenség, természetesség, természetellenesség, elcsendesedés, kinyílás, tolerancia, szeretet, bizonytalanság, magabiztosság, küzdelem, erő, akarat, célok, teljesség, tökéletlenség és tökéletesség, aggódás pillanatai voltak ezek.

Pontok, vesszők, felkiáltójelek és kérdőjelek sokasága.

Összeállt minden pillanat érzésekké, gondolatokká és emlékekké.

Semmit sem tudsz

Amikor elbúcsúztam a lányomtól, csak elképzeltem milyen lesz nélküle. Csak terveztem, csak gondolkodtam és csak beszéltem róla. Most már tudom milyen benne lenni, megélni. Az elgondolom és a benne vagyok semmiben sem hasonlít egymáshoz!

Egészen más, ha tudod, hogy a hiány meddig tart. Egészen más úgy hiányolni valakit, hogy tudod, ha letelik a két év, újra hazajön és újra egy család lesztek. A dolgok azonban úgy alakultak, hogy még megtippelni sem tudom, mikor jön végleg haza a lányom.

Szingapúr Varga Hanna Fb 2.jpg

Újabb ösztöndíjak felé

Az ösztöndíj két évre szól. Úgy terveztük, hogy érettségi után visszajön és állatorvosként vagy képzőművészként folytatja a tanulmányait.

Az IB nemzetközi érettségi magyarországi elfogadottsága körül azonban igen komoly bizonytalanságok adódtak, így jelen esetben, - hogy csak a legjobb egyetemeket említsem a világ számos kiváló egyeteme mellett -: a Yale, a Princeton, a Brown, a Harvard, az Oxford, a British Columbia, stb. tárt karokkal várják az IB-diplomás és főleg UWC- s diákokat, míg Magyarország ezen még hezitál.

Ezért a „csakazértis hazaszeretet" és a „büszke vagyok a magyarságomra" ellenére a lányom úgy döntött, hogy újabb ösztöndíjakat pályáz és a tanulmányait az USA-ban vagy Kanadában folytatja.

Mindent elkövetett azért, hogy a szingapúri iskola és az ott tanuló nagyjából 65-70 országból érkezett diák megismerje Magyarország kultúráját és történelmét. Magyar néptáncot tanított, magyar nyelvleckéket adott, magyar ételeket főzött, fotókat mutogatott és ódákat zengett az ő gyönyörűséges hazájáról.

Sokan elvágynak itthonról

Igen, sokan álmodoznak, hogy más földön vetik meg a lábukat. Sok fiatal vágya, hogy külföldön tanuljon, minőségibb oktatást, jobb lehetőségeket kapjon, és számos kultúrát megismerhessen.

Valóban óriási dolog, kiváló lépés, vagy éppen a mi példánkból okulva: „nincs más választás".

De egyet tudni kell: Bárhova mész, bárhogy is színleled, bárhogy is szeretnéd elfojtani, a szíved egy darabját mégis itt hagyod.

Otthon.

Abban a házban ahol felcseperedtél, abban az udvarban ahol játszottál, annak a fának a tövében, amit átöleltél, abban a kertben, ahol anyával együtt ültetted a nárciszokat.

Az otthon illata, melegsége, fénye és szeretete veled és benned született. Te pedig kitörölhetetlenül mindenhova magaddal viszed. Ez a te hamuban sült pogácsád a hosszú útra.

Köszönöm Szingapúrnak

Szingapúr egy futurisztikus álomvilág, egy hihetetlen csoda, az irigylésre méltó pedantériájával, tisztaságával és érdekesen beszabályozott világával. Egy színarany csomagoló papírba rejtett tökéletes és tökéletlen, néha mű, néha természetellenes, néha mosolytalan, de „csakazértis" megálmodott és megcsinált kerek, szögletes, lenyűgöző és megdöbbentő "Csak egy ilyen van ország"!

Szingapúr, ahol még sosem jártam, de mégis hozzám tartozik.

Szingapúr az az ország, amelynek elmondhatatlanul hálás vagyok, mert önzetlenül felkarolta a lányomat.

Számos nemzetközi díjat nyert és a világ egyik legjobb gimnáziumaként ismert UWCSEA-ban, elképzelhetetlenül magas színvonalú oktatást kap és kapott. XXI. századi, pazarul felszerelt laborokban gyakorolhatott.

Tioman szigetén végezhetett kutatásokat a mangrove mocsarakban, esőerdőben és a vizek mélyén. Bejárhatta és megismerhette fél Ázsiát. Nemzetközi környezetben élhet és tanulhat megismerve számos nép kultúráját.

Rengeteg programban, feladatban, szakköri, sport és önkéntes tevékenységben vehet részt és megtanult olyan gyakorlati dolgokat, melyeket itthon az ember egy élet alatt tud csak elsajátítani.

Megtanult még jobb lenni, még jobban odafigyelni a környezetére, még jobban szeretni és értékelni az élet csodáit, még jobban küzdeni a célokért, még jobban akarni. A 16 évesem megtanult felnőtté válni.

Magyarország

Mit mondhatnék? Gyűlöllek és szeretlek!

Szingapúr Varga Hanna rajz.jpgRemény

Egy anyának mindent túl kell élnie

Egy anya, egy apa, egy testvér nem tehet mást, mint távolról szeret, figyel, vigyáz, óv és félt. Távolról bízik abban, hogy minden a lehető legjobban alakul, hogy ott a világ túlsó oldalán boldog, sikeres ember válik a gyerekéből, testvéréből.

Nem tehetek mást, mint túlélem, hogy nem tudom megölelni a lányom és nem tudunk bezárkózni a szobába, hogy beszélgessünk, elmélkedjünk dolgokról.

Nem tehetek mást, mint néha mosolyogva, néha sírva nézem azt, ahogyan a köldökzsinór napról-napra vékonyabbá, átlátszóbbá válik.

Ha úgy lesz jó, akkor pedig bízom benne, hogy egyszer újra hazatalál."

Aki részletesebben is szeretne minderről olvasni, az megteheti Ildikó blogján, ide kattintva.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: oktatás Szingapúr

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr235674025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.12.04. 06:56:20

Tavaly átugrottam Szingapúrba, mert azt tényleg látni kell egyszer. Csodaszámba megy, hogy mit értek el az elmúlt évtizedekben, de nem túlszabályzott az a világ. :-)
http://cooperbudapest.typepad.com/blog/2012/08/1-állomás-szingapúr.html

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 06:59:59

Hm... jobban örültem volna a lány írásának. Ezzel nem tudok mit kezdeni...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 07:03:56

@tilmir:
Csatlakozom... :(

Mi lesz ma az ebed?
Nalunk a bufeben lasagne (tegnap kellett volna ;) ), lehet elcsabulok.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 07:06:51

@Kövérmadár: Húsgombócleves, és krumplis tészta. :)
Most reggel készült. :)

Világpolgár2012 2013.12.04. 07:18:36

@Kövérmadár:
Facanporkolt nokedlivel es uborka salataval.

ffüttyfürütty 2013.12.04. 07:21:48

@tilmir: +1000! pl. mi a szösz ez az ösztöndíj?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 07:56:11

@Világpolgár2012:
Hu, ez erdekesen hangzik!
Sosem ettem facant, milyen a husa?

@tilmir:
Hogyan eszitek a krumplistesztat? Mi megpiritjuk kicsit es megkenjuk tejfollel.

think different 2013.12.04. 07:58:23

Azért pár rajzát megnézve Hannának... hááát, érdekes lehet a belső világa a hölgynek O_o

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1380310_212258755607341_655165665_n.jpg

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 08:03:20

@tilmir: @Kövérmadár: mert ezt nem eltetek at! Ti jottetek ki, nem a lanyotok, fiatok. Nekem erettsegi utan jott ki a kisebbik lanyom, igy tudom, mirol ir a poszt szerzoje. Most en vagyok kint, ahogy Ti is, ez mas nezopont. Szerintem jol tette a HÁ, hogy egy ilyet is berakott.
Amugy az irasban benne van minden, a lenyeg is: "nincs mas valasztas"! Szulokent meg el kell fogadni, ha a gyerek mashol el. Es boldogabb, teljesebb eletet fog elni!

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 08:04:58

@think different: nagyon jo rajzok!
(iparmuveszkent mondom!)

cristallo 2013.12.04. 08:05:05

Hát ha úgy alakul, hogy a lányom valahol másutt kap ösztöndíjat, akkor megyek vele én is. Kizárt dolog számomra, hogy ilyen messze legyek tőle.

tableno 2013.12.04. 08:07:31

"Az IB nemzetközi érettségi magyarországi elfogadottsága körül azonban igen komoly bizonytalanságok adódtak, így jelen esetben, - hogy csak a legjobb egyetemeket említsem a világ számos kiváló egyeteme mellett -: a Yale, a Princeton, a Brown, a Harvard, az Oxford, a British Columbia, stb. tárt karokkal várják az IB-diplomás és főleg UWC- s diákokat, míg Magyarország ezen még hezitál." - ez de tipikus! Magyarország (illetve a magyar bürokrácia) mindent jobban tud! :(

think different 2013.12.04. 08:07:43

@rezsoatya: A minőséggel semmi bajom, csak a téma furcsa egy fiatal hölgytől, aki kutyákat, virágokat fotózott korábban.

Bebbi 2013.12.04. 08:17:30

Fura, mert nekem meg tetszett a poszt. Annak ellenere, hogy anya ugye sosem leszek es a gyerekunk is eleg messze van meg attol a kortol, hogy messzire koltozzon tolunk.

Masreszrol persze ez elobb-utobb bekovetkezik es mint ferfi keves dolog zavar jobban, mint azok a lanyos anyukak, akik nem hagyjak beken a lanyukat es kesobb is rajuk akarnak telepedni. Az ilyen anyukaknak jellemzoen nincsen rendes maganeletuk, baratnoik, stb. De ez mondjuk nem a poszthoz kapcsolodik. :-)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 08:18:31

Nem tudom, no/ffi vagy-e, de egy noi lelekbe belelatni... nos egy elet is keves hozza...

Bebbi 2013.12.04. 08:19:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Akkor ezek szerint Bulgariaban is tudjatok kovetni az ilyen jellegu magyar szlengeket? Mert ez ugye egy reklamhoz kapcsolodik, amit nem hiszem, hogy Bulgariaban tul sokszor vetitettek magyar nyelven. :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 08:23:24

@Kövérmadár: Jó sok borssal megszórva.
@rezsoatya: Én is éltem a fiam nélkül két évet. Kemény. Ezt elismerem. Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy miért nem beszélnek egymással... és itt be is fejezem, mert nem akarok kritizálni.

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 08:24:11

@Bebbi: hat eppenseggel kapcsolodik... lasd Cristallo hozzaszolasat!

think different 2013.12.04. 08:24:22

@rezsoatya: allva vizelek, ha ez eleg informacio :D

Igen, hallottam, hogy a foldonkivulieket sikerult megerteni, a noket... eh?

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 08:28:15

@think different: ha csak arra gondolsz, hogy fiatalon kiment (ilyen tehetseggel a "zsakjaban") es talalkozott a magyarorszagitol jelentosen eltero kulturaval... nyilvan hatott ra...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.12.04. 08:33:29

nekem tetszett a poszt, meg ha egy kicsit absztrakt is. Nem kell minden konkret legyen :)

morgo1229 2013.12.04. 08:37:41

@tilmir: miert?
Te senkit nem hagytal otthon?

tanato 2013.12.04. 08:54:41

@Bebbi: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Lehet hogy Maxwall nem is Bulgáriában él hanem egy nagy kamuzó?
A cikkhez:nekem tetszik,de kétségtelenül érdekesebb volna ha a lány is írt volna hozzá.Viszont tényleg napi aktualitás ,rengeteg család van megosztva fele kint,fele itthon alapon.

tanato 2013.12.04. 08:56:31

@tanato: Bár amikor évekkel ezelőtt ment az Emesés reklám a magyar TV-ben,lehet Maxwall még itthon volt?

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.12.04. 09:05:23

@rezsoatya: Szép! :-)
Lehet, hogy ma van a lázánnye világnapja. :-D

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 09:06:44

nekem tetszik.
teljesen átérzem:(

Evain 2013.12.04. 09:07:45

@think different: szerintem teljesen belefér egy tinédzserből fiatal felnőtté váló ember alkotásai közé. :) Láttad volna én miket rajzoltam hasonló korban. :) Volt ott letépett babafej mellé a szőnyegre vetett konyhakés. :P

Egyébként egyetértek Rezsőatyával, jók ezek a rajzok, még bármi lehet belőle.

Az elszakadás megéléséről max elképzeléseim vannak most, majd nyilatkozom, ha mi is itt tartunk.

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 09:09:27

@www.aonang.hu: OK! Nevezzuk ki!
4th December, a Nagy Oktoberi Cocialista Lazannye vilagnapja! :D

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 09:17:08

@Evain: nos, az elkepzelesed szorozd be barmely szam igen magas hatvanyaval es akkor kb. megkozelited az erzest... :D
Az eszeddel tudod, hogy ez az elet rendje, de a szived megszakad...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 09:22:37

@think different: Egyik volt kozepiskolai szobatarsam noje is tudott allva pisilni, nem jelent semmit :DDD

Len.Mag 2013.12.04. 09:25:00

Már a címet megpillantva bevillant, hogy remélhetőleg nem lesz csöpögősen érzelgős, és egészen a 10. bekezdésig okkal reménykedhettem. :(

Én mindig leírom, elmondom az ilyen témák kapcsán, hogy az OTTHON, ahogy régen volt, akkor sem marad az és ugyanolyan, ha egész életünkben ki sem tesszük a településről a lábunkat.
A bánatos, nosztalgikus, veszteség-szerű érzések nem a háznak, udvarnak, fáknak és nárciszoknak szól szerintem, hanem az elmúlásnak magának. Ezeket nem lehet megőrizni, int ahogy nem lehet a saját élményeinket és emlékeinket egy az egyben átadni.

Kedves Posztoló, BÍZZÁL A GYEREKEDBEN, hogy bármi történik, megállja a helyét! Én mit nem adnék, ha a szüleim bíztak volna bennem.

bonanzaboy 2013.12.04. 09:28:46

Erdekes iras. Sydneyben elek, es nekem az volt a furcsa mikor otthonrol eljottem, hogy mindig az otthoniak (szulok, rokonok, baratok) sirnak, hogyha elmesz nekik mennyire nehez lesz... Sztem annak aki uj eletet kezd a vilag masik felen, annak nehezebb. Otthon nekik mi valtozik? Hianyt erez, de az eletvitel csak egy reszben valtozik. Aki elmegy, annak szinte ujja kell szuletni. Becsulom anyuka lanyat, hogy ilyen fiatalon volt mersze!

adrienne1 2013.12.04. 09:28:47

Azt igazan én sem értem, miért nem beszélnek.
Nekem élt gyerekem 7 oras idöeltolodassal, de mégis tudtunk közös idöpontot talalni.
Egyébként biztos nem vagyok konform anya, de sosem értettem, miért is olyan borzaszto, mikor a gyerek elmegy / messzire elmegy: a cél az volt, hogy önallo, cselekvöképes ember legyen belöle, ha az lett, akkor mért baj? Habar tény, a 16 éves még fiatalka.

Balázs Kiss 2013.12.04. 09:29:42

Megvallom oszinten, hogy ez volt az elso alkalom, hogy elerzekenyultem egy irason. Erre kulon megvan az okom... En 16 evesen elszoktem otthonrol es bar felnott fejjel belegondoltam milyen fajdalmat okozhattam anyukamnak, Igazabol ez az iras az ami betalalt. XXI. Szazad... Telefon, internet minden ami KELL a kapcsolat tartashoz, megvan. En 91'dben mentem amikor meg a netrol nem is almodtunk es a mobiltelefon akkora volt mint egy aktataska... Ha ennek az Anyanak ennyire faj... Basszus mit elhetett at az en Anyam. Azt hiszem ha legkozelebb visszamegyek M.o.-ra nagyon meg fogom olelgetnI. (Es meg csak tudni sem fogja, hogy miert) :)

Evain 2013.12.04. 09:39:15

@rezsoatya: nem hinném, hogy annyira szorozgatnom kéne. Veszítettem már el nem egy közeli családtagot. Nem nagyszülőt és nem időskorút. :(

BTBTBT 2013.12.04. 09:42:09

Ez charlie es Chang napja lesz, mar latom. Vagy nem.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mi a helyzet a Bulgariaba ozonlo sziriai menekultekkel?

cristallo 2013.12.04. 10:00:39

@Bebbi: egyáltalán nem telepszem rá, hatéves kora óta önálló döntésekre képesnek nevelem, van saját életem nekem is, neki is, de az élet túl rövid ahhoz, hogy interneten, fizikai jelenlét nélkül éljek együtt azzal, aki a legfontosabb az életemben.

Evain 2013.12.04. 10:03:31

Apropó, megnéztem a blogot is, hiányolom apukát/férjet.

Bebbi 2013.12.04. 10:04:19

@cristallo: En altalanossagban irtam, nem feltetlenul kellene magadra venned. De ettol meg nincs azzal semmi baj, ha nem ertunk egyet. Ezek szerint Te majd akkor is a gyerekeid mellett akarsz lenni, ha mar sajat, uj csaladjuk lesz?

bpetya75 2013.12.04. 10:08:57

@rezsoatya:

Belelátni bele lehet. Átlátni nem.

Én örülök neki, hogy HÁ közölte ezt a posztot. Jó és érdekes írás.

bpetya75 2013.12.04. 10:12:09

@Balázs Kiss:

Ha nem fogja tudni, majd megkérdezi. Te meg elmesélheted, hogy mi mindenre jó az internet ;-)

bpetya75 2013.12.04. 10:14:30

@tanato:

Emlékezz vissza, amikor még a postr-en írt egy 16 éves lány, aztán az apa is "A lányom védelmében" címmel.

Még az is lehet, hogy a leányzó is írni fog.

cristallo 2013.12.04. 10:15:09

@Bebbi: legalábbis abban a városban, ahol ő is él. Egyszerűen szeretjük egymás közelségét. De soha nem gátolnám a továbbfejlődésben azzal, hogy marasztalom. Inkább megyek én is vele.
Egyébként nem vettem magamra, csak tisztázni akartam, hogy nem lehet skatulyázni. :)

bpetya75 2013.12.04. 10:18:07

@Evain:

Egyik barátom mesélt a fiáról. A srác 6-8 éves kora között brutális horrorokat rajzolt (nem a tévében látta), koponyákkal meg halálfejekkel vette körül magát.

Aztán kaptak egy kis segítséget és elásták az egészet.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 10:20:05

@adrienne1: Köszi, már azt hittem ezt csak én találom furcsának, hogy nem beszélnek...
@Bebbi: Baccus, rájöttem rá vagyok telepedve az anyámékra... Minden másnap hívom őket.... :D

Bebbi 2013.12.04. 10:21:46

@tilmir: :-)))))) latod, latod... :-)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 10:22:34

@Evain: itt azért másról van szó! Nálunk is volt tragédia a családban. De ez nem az! A gyerekek dolga, hogy kirepüljenek és önálló életet éljenek. Bár egyedül neveltem fel az enyéimet ( és így érzelmileg is jobban kötődöm hozzájuk), mindhárom felnőtt, önálló életet él - az értékrendem szerint - normálisan...
És:
@adrienne1: @Len.Mag: ami jó, ha valaki ösztöndíjjal kimegy, tanul és aztán kamatoztatja. De hol? Mert az az ország, ahonnan indult, ahelyett, hogy lehetőséget kínálna neki a teljes életre, az inkább még jobban eltaszítja. Egy Mo-on tanult szakember, vagy végzett diplomás sem talál állást, lehetőséget, akkor egy kint tanult - jobban felkészült - szakember miért jönne vissza? Hány embernek van lehetősége magyar egyetemen nemzetközi kutatásokban részt venni? Ölni nem csak fegyverrel lehet. Családokat elszakítani nem csak fizikailag. Igen van Skype, videotelefon, egyre gyorsabb közlekedés, meg egyéb technikai "csoda", de amikor az unokádat nem foghatod a kezedbe, amikor csak akarod... (nincs még unokám, de a helyzet és a távolság adott)... és igen, a felnőtt gyermekeimet is jó lenne gyakrabban megölelgetni...

rumitom 2013.12.04. 10:26:58

@Bebbi: ehez nem kell otthon élni, elég csak otthoniakkal beszélni. nekem pl fogalmam sem volt hogy a köszönjük emese egy reklámból jön, mégis ismertem. csak úgy mint az izi rajder öcsém vagy a run Forrest run

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 10:27:58

@bpetya75: a múltkor olvastam valahol és nagyon tetszett:

"egyszer volt egy férfi, aki megfejtette, mire gondol a nő...
de aztán a nő meggondolt magát...!"

(és ez a viccen kívül annyira igaz!)

bpetya75 2013.12.04. 10:28:26

@rezsoatya:

Őt nem. Csak a lidércnyomást ;-)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 10:30:23

@bpetya75: majd kijön belőle felnőtt korában...

AZ ILYENEKBŐL LESZNEK A REPÜLŐGÉP-ELTÉRÍTŐK!!! :D

bpetya75 2013.12.04. 10:32:21

@rezsoatya:

Nyilván annyira lehet belelátni, amennyire hagyja. De már ehhez az "engedélyezett" vagyis inkább "elvárt" belelátáshoz is kupálódni kell rendesen. Nekem legalább is kellett. Szerencsére sokat segített ebben, hogy rahedli nőcivel vagyok körülvéve :-P

bpetya75 2013.12.04. 10:33:48

@rezsoatya:

Azt tudtad, hogy az első repülőgép-eltérítést is magyarok csinálták?

BTBTBT 2013.12.04. 10:37:28

Az a resz nagyon tetszik, hogyan eli meg egy anya, hogy a mindossze 16 eves gyereke a vilag masik vegere szakad. Mert azert a legtobbunkkel ilyesmi nem fordult elo.

Amit viszont nem ertek –

Miert nem a lany tollabol olvashattunk valamit?

“A sors azonban egyenesen a világ túlsó végére: Szingapúrba sodorta.”
Szoval akkor csak almodoztak Olaszorszagrol?
Nem ertek hozza, mert sosem volt ilyen osztondijam: Nem meghatarozott helyszinre palyaznak a jelentkezok?

“Skype-on nagyon ritkán, levélben pedig pár rövid mondatban tudtunk kommunikálni.”
Szingapurban is szar volt a net 2012-ben, vagy mi?

“gyorsvarró, gyorsmosó és gyorsfőző tanfolyamot tartottam a lányomnak.”
Egyfelol vicces egy pillanatig, aztan beugrik, hogy azert az eleget elmond a mai anya-lany-viszonyokrol, hogy 16 eves kor elott erre nem kerult sor, nem?

“Bárhova mész, bárhogy is színleled, bárhogy is szeretnéd elfojtani, a szíved egy darabját mégis itt hagyod. Otthon.”
Ezt a coelho-st nem kellett volna…

“még megtippelni sem tudom, mikor jön végleg haza a lányom”
Ez minden szulo dilemmaja. Es nem veszik konnyen – legfeljebb nem valljak be azonnal -, hogy masra szamitottak, amikor nem Magyaro.-t valasztja az utod.

Anyuka LOTR-rajongo. :)
A lanyanak pedig sok sikert! :)))

@adrienne1: @tilmir:
Ez a nem "tudtunk beszelni" itt is feltunt.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Olvastam az Ecomonist-ban, hogy gaz van.

Evain 2013.12.04. 10:39:49

@rezsoatya: Nyilván nem ugyanaz. Viszont szerintem a te esetedben is (és posztolónál is) fontos tény, hogy egyedül nevelted őket. Nekem nagy félelmem az, hogy rájuk telepszem. 15 éves voltam, mikor meghalt autóbalesetben az akkor 42 éves apám. 25 éves voltam, mikor meghalt az akkor 30 éves nővérem. Egyetlen megmaradt családtagom minden küzdelme ellenére velem próbálta betölteni a keletkezett űrt. Mivel nem ismerlek, nem tudom, nálatok ez hogy zajlott, de a mi esetünkben pont az ellenkező hatása volt.

@bpetya75: én azért ezeket később rajzolgattam. :)

IldikóD 2013.12.04. 10:41:25

@cristallo: Én is mennék! De tudod itt van a munkánk, a szeretteink, és ide tartozunk. A lehetőségekről meg nem is beszélek....mert ugye vakon nem igazán szerencsés bárhova kimenni....és nem követhetem a lányomat egy életen át utánfutóként. Ez az ő útja.
Üdv: A szerző

IldikóD 2013.12.04. 10:41:25

@tilmir: Ne is kritizálj:) Ha te tudnád amit én.....
Itt egy kicsit motiváltabbak a fiatalok, az iskola rendszer is teljesen más, az elvárásról nem is beszélve, aztán tudod itt rendszeresen önkénteskednek a diákok, előadásokat tartanak, konferenciákra járnak, rajzolnak, filmeznek, színházasdiznak, zenélnek, stb...stb....szerintem olvasd el a blogomat.

Amikor én felkelek, ott már 14 óra van, ő ottani idő szerint 18 órakor ér be a kollégiumba, még akkor tanul. Én még a munkahelyemen vagyok, amikor ő lefekszik....

Szóval ha csak a lábát lógatná, sem tudnánk könnyen megoldani a dolgokat...
Üdv. A cikk szerzője

IldikóD 2013.12.04. 10:42:04

@bpetya75: Fog írni a leányzó! Őt is felkérték és engem is. Először az én cikkemet közölték le:)
Üdv: A szerző

IldikóD 2013.12.04. 10:42:04

@adrienne1: Amikor én felkelek, ott már 14 óra van, ő az ottani idő szerint 18 órakor ér vissza a kollégiumba, amikor én még a munkahelyemen vagyok, ő már lefekszik....kb. ennyi...
Amit még tudni kell: napi 8 iskolai órája van, a világ top5 sulijába jár, ezért a követelmények és tanulni való "kicsit" több mint itt, hetente többféle önkéntes munkát végez, sportolni minden nap sportol. Az ösztöndíj nem arról szól, hogy ott csak tanulni kell, milliónyi feladattal jár (előadások, konferenciák, többféle munka, alkotás, írás, zene, dráma, bizottságok és azt hiszem nincs annyi karakter, hogy felsoroljam) szerintem olvasd végig a blogomat, hogyan él, és mit csinál...Ha még így sem világos, akkor nyerjétek el az UWC ösztöndíjat....az első pár hét után érteni fogod....azoknak sincs ideje anyuval skypolni, akik az európai sulikba kerültek és elvileg nincs időeltolódás vagy ha van, nem ennyi....
Üdv. A cikk írója

IldikóD 2013.12.04. 10:42:04

Minden hozzászólásra egyesével válaszolni fogok!
Üdv: A szerző

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

Szeretettel köszöntök mindenkit!
Nyilván számítottam a cikk kapcsán hidegre-melegre egyaránt. Azt is vállaltam, hogy reagálok a kommentekre.

Egy idézettel kezdeném, ami azt hiszem választ is ad néhány kommentre:

""Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!... ""

A többi:

1. Nem elég Szingapúrba "átugrani" . Ott kell élni egy jó ideig. Ne elég felületes benyomások alapján ítélni. Az országban nagyon komoly szabályok vannak, csak hogy néhányat említsek: létezik a halálbüntetés intézménye, van botozás, tilos rágót árulni, sok helyen rágózni is, tilos a metrón enni, kemény büntetésre lehet számítani szemetelés esetén...stb...stb...
2. Miért nem a lányom írt? Mert engem kértek fel, hogy írjak. ....és a lányom is fog hamarosan írni :)
3. A lányom rajzai: Nem érdekelt soha senki kritikája, eztán sem fog. Betudom irigységnek. Tessék bármit utána csinálni! Komoly nemzetközi és hazai sikerekkel büszkélkedhet, neves szakemberek látták és értékelték a munkáit....de egy a fontos: örömét leli benne, boldog az alkotásban. Innentől fogva semmi más nem számít! Amíg nem nézel utána, hogyan él, mit csinál, miért küzd, addig kímélj meg a légből jött megjegyzéseidtől. Születése óta vegetáriánus, állatvédő, több állatvédelmi szervezet aktivistája, természet és környezetvédő....az utóbbi időben több olyan munkája is született, melyekkel szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy Egyek vagyunk! A természetből születtünk, hozzá tartozunk és nincs jogunk ebben a világban Istent játszani! ( Egyébként az ezzel a kapcsolatos munkái egy Nemzetközi Állatjogi Szervezet által, pár hónappal ezelőtt bejárták - most már elmondhatom- ,hogy az egész világot:)
4. A lányom után csupán azért nem megyek, mert itt élünk, itt dolgozunk, itt van mindenki aki a részünk! Ez nem úgy működik, hogy utánfutóként oda követem a lányomat, ahova éppen sodorja a szél. Ez az ő útja, neki kell megjárnia. Egy anya nem járhat kézenfogva egy életen át a lányával. Nagyon hiányzik! De szerintem az érzésekre és gondolatokra bőven kap választ az, aki végigolvassa a cikket.
5. Nem érted miért nem beszélünk egymással? Olvasd el még egyszer a cikket, utána olvasd el a blogomat...ha még mindig nem világos, akkor induljatok el az UWC ösztöndíján, az első pár hét után érteni fogod miről beszélek. Egy ösztöndíjat nem csak elnyerni kell tudni, hanem rengeteg mindent tenni érte. Itt egy diák iskolai élete nem áll meg a napi 8 óra intézményen belüli tanulásnál, majd utána a házi feladatok írásánál vagy tanulásnál....az csak a napi feladatok nagyjából 50%-kát teszi ki. Azt is láthatod, hogy 7 óra most az időeltolódás, amikor én felkelek, ott már 14 óra van. Ő legjobb esetben a szingapúri idő szerint este 18 órakor ér be a kollégiumba,még akkor tanul...Én még dolgozom, amikor ő már alszik....

Köszönöm szépen a kedves és megértő hozzászólásokat.
Szép napot:
Dreska Ildikó

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

@Evain: Ne hiányold! Apuka és férj ugyan az, és van:) Köszöni jól! Csak éppen ez az én blogom. Ennyi:)

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

@www.aonang.hu: Szia! Nem elég átugrani Szingapúrba, úgy csak felületes információkhoz jut az ember, és amit megtapasztal, az is felületes. Szingapúrban nagyon szigorú és komoly szabályok vannak. Létezik a halálbüntetés, botütés, nem lehet rágózni, szemetelést is nagyon keményen büntetik, liftek be vannak kamerázva, mert sokan abba vizeltek, így a lift leáll, ha ezt érzékeli, és börtönbüntetésre meg komoly pénzbüntetésre számíthat az elkövető....rengeteg szabály van...nézz utána neten.
Üdv: a cikk szerzője

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

@tilmir: A lány írására is sor kerül! Először engem kértek fel, mert még nem jelent meg az itthon maradt oldal érzéseiről és gondolatairól szóló cikk.
:)

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

@Balázs Kiss: Kedves Balázs! Meghatott amit írtál! Örülök, hogy ez a cikk váltotta ki ezt az érzést és gondolatot belőled! Nagyon öleld meg az anyukádat! Nem baj, ha nem fogja érteni! Elég ha te érted:)
üdv: a cikk írója

IldikóD 2013.12.04. 10:42:05

@think different: Az! :) ...és én így vagyok büszke rá! Vega, állatvédő és több állatvédelmi szervezet tagja....egy nagyon komoly, mély érzésű és nagyon szerény lány!
Sosem akartam sablon gyereket, az egyéniségekre gyúrtunk:)
Üdv: A cikk szerzője

alpynia 2013.12.04. 10:42:23

@adrienne1: Én is laktam egy ideig SG-ban, igenis nem könnyű időpontot találni, amikor pl. Skype-on beszélgetni lehet, hiszen amikor ott este van, akkor itt már délelőtt, tehát a szülők nagy valószínűséggel dolgoznak, ahol gondolom, nem tudnak skype-olni. Amikor ők érnek haza, ott hajnal van, gondolom szerencsétlen gyerek alszik. A telefon drága, persze van e-mail, de egy anyának azért az nem ugyanaz, mint hallani a gyereke hangját és legfőképpen látni is őt. Onnan meg hazaugrálni sem lehet olyan könnyen. Szóval megértem az anyukát, a kislányt meg gondolom ezer élmény és inger éri, neki szerintem nem ennyire drasztikus az, hogy nem beszélnek minden nap, csak az itthon maradottaknak.

morgo1229 2013.12.04. 10:44:19

@Bebbi: "azok a lanyos anyukak, akik nem hagyjak beken a lanyukat es kesobb is rajuk akarnak telepedni. Az ilyen anyukaknak jellemzoen nincsen rendes maganeletuk, baratnoik, stb"
Ez egy egy maszlag es standard cliche.

Volt egy baratnom meg Brusszelben, max 6 evig lehetett maradni a Bizottsagnal szerzodeseskent es az volt ott a sport a kollegakkal, hogy eletunk nagy reszet az tette ki, hogy palyazgattunk nonstop, hogy allandositva legyunk, vizsgazni jartunk etc. Egy ilyen kudarcos interju utan hazasetaltunk es anyam telefonalt es nagyon boldog volt, hogy nem sikerult. Na akkor ez a lany szoszerint hozzamvagta ez a dumat, hogy az anyad egy luzer es nincs sajat elete, es eletkeptelen nelkulem.
Erre persze felment nagyon a pumpa es leuvoltottem, hogy te nem tudsz szart sem az anyamrol, hogy mered. Es azt is megmondtam neki, hogy szar lehet, hogy nem hianyzol anyadeknak. Mert ez volt a helyzet. Az o szulei motorozni jartak (az anyja is) es egyatalan nem erdekelte oket a lany.
Na, azota sem beszeltunk.

morgo1229 2013.12.04. 10:44:19

@tilmir: Most akkor Te is otthonhagytal valakit.... Szoval azt mondod nem tudsz mit kezdeni ezzel a poszttal. Tuti, hogy van velemenyed... csak nem akarsz rola beszelni ? Na, en azt is megertem.

LyukasBogrács 2013.12.04. 10:44:29

Ugyes lany, sokkal ertelmesebb, mint az Erasmus-hos, Ana Bodnaro.

Evain 2013.12.04. 10:49:46

@Ildikó Dreska: Ha van, és még csak említésre sem kerül, akkor pláne hiányolom. :)
Ebből csak azt tudom leszűrni, hogy más az elképzelésünk egy _pár_kacsolatról. Nekem a társam azt az embert jelenti, akivel én az egész életemet tervezem leélni együtt. Akivel együtt vagyok büszke a közös gyerekeinkre. Ennyi. :)

tanato 2013.12.04. 10:53:48

@bpetya75: Hát hogyne emlékeznék,a Golyó-ról van szó akivel később találkoztam is személyesen.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 10:54:01

Jó poszt, tetszik, azzal együtt, hogy sok dologban nem értek egyet a posztolóval.

1: "Az IB nemzetközi érettségi magyarországi elfogadottsága körül azonban igen komoly bizonytalanságok adódtak ... "
Amikor pályáztak/nyertek, mi volt a helyzet? Elfogadott volt itthon, de azóta változott? Vagy már akkor is a hezitálás volt az elfogadás kapcsán, de remélték, hogy mire végez/érettségizik, akkorra Mo. is elfogadja? Ha így van, érthető, miért terveztek mo.-i továbbtanulást, ugyanakkor ezzel együtt is benne volt már akkor a pakliban, hogy nemzetközi középsuli után hasonló felsőoktatási intézményt keres/talál a lánya, és nem feltétlenül Mo.-on...
Valahogy úgy érzem, hogy anyuka egy hosszabb, érdekes kalandként fogta fel ezt a 2 évet, ami után hazatér a lánya, mint egy hosszabb osztálykirándulásról, és minden visszaáll a régi, megszokott mederbe: érdekes volt, de "csak" ennyi.
Mintha nem gondoltak volna bele, hogy ennyi idő (pláne 16 évesen) átformálja egy ember gondolkodását, vele együtt a vágyait, terveit, és nem arra fog vágyni, hogy ugyanonnan folytassa, ahol 16 évesen abbahagyta.
Akkor sem, ha anyuka ezt szeretné.
Mert ez anyuka vágya/terve, ami nem azonos a lányáéval.
És sok szülő itt "hibázik"/téved: azt hiszi, hogy amit ő szeretne/eltervez a gyerekének (elvégre csakis jót akar neki), az a követendő út. És a tervben kimondatlanul is benne vannak a szülő vágyai: fizikálisan hol éljen a gyerek (közel a szülőhöz, és ez még akkor is így van, ha országon belül marad a messze/messzebb kerülő gyerek), mivel foglalkozzon, hány unoka legyen, stb.
Aztán ha másfelé veszi az irányt a gyerek, akkor jön a fájdalom: "én nem így képzeltem". Holott a gyereknek (jó esetben) nem a szülő elképzeléseit kell(ene) megpróbálni megvalósítani, hanem sajátot kialakítani és ezt az utat végigjárni.
Ezt nehéz elfogadni, sok szülőnek nem is megy, durvább esetekben szinte érzelmi zsarolás módjára folyamatosan felemlegetik, hogy "miért nem itt élsz/azt csinálsz/stb, mert akkor közel lennél hozzám, és az milyen jó lenne!"

2: Rajz: fantasztikus.
Lányom műv.suliban tanult 7,5 évet, festő tanszakon, tőle és osztálytársaitól láttam hasonlókat.
A nem szokványos látásmódot lehet furcsállni, ugyanakkor a szokványos/átlagos/általános látásmódú embert még a köznyelv sem nevezi tehetségesnek, maximum ügyesen rajzolónak = a technikai tudás mellé kell az a plusz, amit a látásmód jelent, ahhoz, hogy egyedi kép készüljön (akár rajz/festmény, akár fotó, akár bármilyen tárgy).

3: a lány blogja:

www.vargahanna.blog.com/

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 10:55:23

@Ildikó Dreska: Kedves Ildikó! Remélem nem bántódtál meg, nem volt szándékomban. Mindenki a maga cipőjéről tudja, hogy az szorít vagy nem.
Ellenben, - a magyarázat ellenére - sem értem, hogy miért nem lehet beszélni? Bármennyire elfoglalt valaki pro és kontra, 5 percet szánhat az életéből arra, aki fontos neki.
Persze, ez csak egy régi begyöpösödött vélemény.
Várom a lányka írását!
:)

IldikóD 2013.12.04. 10:58:46

@Evain: Ki nem került említésre? A férjem? A cikkben is ott van és a blogomban is többször....valamiről lemaradtam???

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 10:59:56

@morgo1229: gondolom, @Bebbi: nem véletlenül írta. Ismertem én is konkrétan kettő olyan anyát, aki annyira rátelepedett a gyerekére, hogy azok nem bírtak önálló életet élni még felnőtt korukban sem. Az egyikük elérte azt is, hogy addig "telepedett", amíg sikerült elérnie, hogy a lánya elváljon (és tudom, hogy szerették egymást a férjével!).
Persze nem lehet végkövetkeztetést levonni, mert minden ember és szituáció más, de alapja van, hidd el...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 11:02:40

@morgo1229: Már leírtam közben. :) Csak nem akartam megbántani az írót. Nem volt kétségem az érzéseiről, csupán azt nem értem (de azt nagyon nem), hogy miért akadozik a kapcsolattartás.
Én egy fiút hagytam hátra (ami egészen más), de mégis fontos volt neki is, és nekem is, hogy sűrűn beszéljünk.

Bebbi 2013.12.04. 11:03:00

@morgo1229: Azt hiszem ezert is irtam, hogy "jellemzoen".

Te noi oldalrol latod, es meg ferfi oldalrol. Szerinted veletlenul vannak azok a bizonyos anyos viccek? :-)

bpetya75 2013.12.04. 11:03:46

@tanato:

Igaz! És azóta kiderült, hogy a történelem ezúttal is ismétli önmagát ;-)

@Ildikó Dreska:

Szerintem lazíts kicsit a sündisznóálláson. Nem akarnak bántani, csak véleményeznek. Vedd lazán ;-)

Remélem Hanna írására nem kell sokat várni.

IldikóD 2013.12.04. 11:04:22

@tilmir: Pontosan kb. 5 perceket tudunk beszélni,,,hétköznap soha, szombaton talán...de ritkán....vagy inkább írni egymásnak...kérdéseket feltenni és megválaszolni....azonban még soha nem skypoltam úgy vele, hogy közben nem házit írt, esszét vagy rajz füzetet csinált...Nem bántódtam meg, sőt! Nem tudom úgy leírni az itt élők egy napját, hogy maximálisa átjöjjön mennyi mindennel kell foglalkozni...tényleg ki kell próbálni....
A lányom is ír, sőt hamarosan máshol is megjelenik vele egy cikk....ami szintén nyilvános lesz. :)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 11:07:14

@Evain:
"Ha van, és még csak említésre sem kerül, akkor pláne hiányolom. :)
Ebből csak azt tudom leszűrni, hogy más az elképzelésünk egy _pár_kacsolatról. Nekem a társam azt az embert jelenti, akivel én az egész életemet tervezem leélni együtt. Akivel együtt vagyok büszke a közös gyerekeinkre. Ennyi. :) "

Én ugyan említettem már néhány alkalommal, hogy van férjem, netán x dologról mit mondott/stb, de ezzel együtt ez a poszt (illetve a szerző blogja) a poszterina véleményét, érzéseit, stb mondja el, és nem azt, hogy mit szólt a történésekhez, vagy a poszterina érzéseihez a férje, miben egyezett vagy tért el, stb.
Ha ezekről is szót ejt, oké, érthető.
De ha nem, az még nem jelenti azt, hogy a férj/apa nem létezik, nincs véleménye, nagyon mások az érzései, netán nem számít, hogy mit gondol/érez/stb.
Ez kissé fekete-fehér látásmód, szerintem.
És ettől picit árnyaltabbak a párkapcsolatok: sokfélébbek.
Magáról ír, az "én" véleményét/érzéseit fogalmazza meg, nem pedig a "mi" véleményét/érzéseit.
Lehet, hogy te a "mi"-variánst preferálod, de ez nem jelenti azt, hogy csakis az a helyes/lehetséges = a más nem feltétlenül rossz/rosszabb.
:)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 11:10:55

@Kövérmadár:
Gulyásleves, utána rakott krémes.
Utóbbi tegnap elkészült, a hűtőben puhul/hűl, a leveshez viszont mennem kell a boltba, húsért, így most lépek, később jövök :)

2013.12.04. 11:14:42

@morgo1229: a standard klisek nem veletlenul leteznek (persze kivetelek mindig vannak). Lehet, hogy a te anyukad nem "ugy" gondolta, es a lany megjegyzese emiatt banto es serto volt, ettol fuggetlenul a ratelepedo maganyos "baratno" anyuka nagyonis letezo dolog.

Anno 20 evesen megtanultam, hogy ha egy lany azt mondja, "anyukam olyan, mint a legjobb baratnom, nem is anya-lanya kapcsolat van koztunk", akkor szo nelkul meg kell fordulni, es trappolva elfutni. Ugyanis innentol nem a lannyal jarsz, hanem mindkettejukkel. A vitaitokrol o is fog tudni (persze csak az egyik oldalrol), befolyasolni fogja a lanyat, es manipulalni "barati" tanacsok moge bujva.

Bebbi 2013.12.04. 11:17:40

@Whave: Nagyon egyetertek. :-)

Evain 2013.12.04. 11:18:25

@Ildikó Dreska: most megint megnéztem a blogot is, de hiába kerestem rá a férj vagy apa szavakra, egyet sem találtam. Ha te mondod, biztos ott van, de a mindent rólunk alatt bizony én nem leltem. :)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 11:22:13

@tilmir: amit az ember berak hasaba... :-P

morgo1229 2013.12.04. 11:24:23

@tilmir: Bocs, persze lattam, hogy irtal. De nem vagyok premiumos, igy azt meg reggel irtam.
Nalam ez ilyen hullamzo dolog.
Megertem a szuloket, hogy nem sokat er az elet a gyerekeik, unokaik fizikalis kozelsege nelkul. Maskor meg azt erzem, hogy jo ez a kis tavolsag, es jol dontottem. Mi sokat jarunk haza es bar olyankor meg van az a luxus, hogy kulon lakunk olyankor is, viszont megis a szinkronizalassal elmegy egy par nap.
Es akkor mindig azt gondolom, jol dontottem. Az valoszinuleg az en esetemben nem veletlen, hogy toluk tavol (is) szeretek elni.

LyukasBogrács 2013.12.04. 11:28:33

"...és ódákat zengett az ő gyönyörűséges hazájáról."

Egyszer egy ilyen süket dumának én is felültem.
Életem legnagyobb csalódása volt utána szembesülni a valósággal...
Senkinek nem kívánom.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2013.12.04. 11:28:40

voip szolgaltatokkal vagy olcsomobilhivas.hu-val Szingapurt kb 3 forintert lehet hivni percenkent. Akkor nem kell folyamatosan egyeztetni skype ugyben. Csak felhivom mintha a szomszedban lenne...

Kovács Nóra Anna 2013.12.04. 11:28:45

Engem nagyon meghatott a cikk. Jövőre hasonló helyzetben leszek, csak az ország más (Japán).
Drága Ildikó, kitartást és erőt kívánok! Ez nem olyan, mintha Londonba vagy Barcelonába repült volna a gyerkőc:(

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 11:28:51

Barátusz
Szerited attól jó egy anya-lánya kapcsolat, ha az anya korán megtanítja főzni/varrn/mosni a lányát? Ez azért nem ilyen egyszerű, ha ilyesmiken múlna, minden kapcsolat jól működne. A lány ambíciózus lehet, talán azért nem fárasztotta az anyukája a főzési praktikákkal, mert nem házisasszonynak készült és nem is érdekelte az ilyesmi. Kiszimatolni azt, ami gyereket valóban érdekli (függetlenül attól, minket mi érdekel és mit akarunk, mi érdekeje őt..) és tiszteletben tartani - sokkal inkább ez a jó kapcsolat alapja, nem az, hogy sütöttünk-e sütit együtt valaha. Szerintem.
Szép írás egyébként, sok sikert a szerplőinek!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.12.04. 11:29:05

Remek posztok tegnap és ma is.

A tegnapi azért, mert nem egy kitartott akart lenni a feleség gyerekkel az oldalán, hanem tett is magáért, dolgozik nem is akármilyen nehéz munkaerőpiacon nem kulimunkát végezve.

A mai pedig azért, mert a lány egy igazi tehetség lehet, azt ajánlom a kedves anyukának, hogy ne sajnálkozzon, örüljön, hogy a magyarországi posványból ilyen gyorsan kitört és a rangsorok szerint a nemzetközi oktatás krémjébe került. Innentől egyenes az út egy külföldi elitegyetemre és a lányod máris a világ legfelső részéhez, az elithez fog tartozni, akik bármilyen területen is, de a világ legjobb teljesítményét nyújtják választott szakmájukban.

Őszintén gratulálok!

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 11:30:16

@tilmir: mert a gyerekeknek ilyenkor minden fontosabb, azért:) :(

majd megtudod, ha felnőnek a tieid is.:)

Evain 2013.12.04. 11:31:52

@macamuca: mondtam én egy szóval is, hogy rosszabb? Pont ugyanazt mondod, mint amit tőlem idéztél, hogy más az elképzelésünk a párkapcsolatról.
Most már kíváncsi lettem, te miért azt szűröd le ebből, hogy szerintem ez rossz?
Engem speciel nagyon érdekel az apa/férj szerpe is az egészben, ezért kérdeztem rá. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 11:35:58

@morgo1229: Szerintem ez normális. Én sem vagyok ölelgetős-puszilkodós fajta, de szeretem tudni, hogy minden rendben van mindenkivel. :)
@Babette_: 18 és 24. Elég nagyok? :) Szerintem ez szokás kérdése. Nálunk ez a szokás, mint ahogy én is sűrűn rácsörgök a szüleimre.
@rezsoatya: Nem mondod... :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 12:06:15

ha már keresett feljebb valaki... akkor benézek ;-)
az én anyukám akkor tudott lenyugodni és lekattanni arról, hogy mennyire hiányzok, amikor többször is kijött látogatóba, tudta, hol vagyok, mit csinálok, jól vagyok.
mi nagyon ritkán beszélünk mondjuk, de a napi soksok munka mellett is ha akarnék tudnék időt találni.... anyuka a gyártósoron, hogy munkaidőből nem lehet 5 percre kiszaladni? vagy este kicsit tovább fennmaradni, reggel kicsit korábban kelni? hétvége faltól falig betáblázva? vagy esetleg a lány kicsit menekül és kifogásokat keresgél, mert nyomasztó kicsit az anyukája online rajongása a rágógumi mentes városról, ahol még soha nem járt, de azért kicsikét megpróbálja kioktatni feljebb azt, aki legalább már látogatóban volt ott?
naszóval azért vannak érdekes dolgok.
az a része egyébként megvan, hogy kb lehetetlen a fogkrémet is visszanyomni a tubusba.... aki egyszer kiszabadul, és megtapasztal valami teljesen mást, ennyi inspirációt, stb, az utána ha vissza is megy, nem biztos, hogy jól fogja érezni magát. örüljön nagyon is, hogy nem kell a magyar egyetemeknek, egy ilyen tapasztalat, ilyen oktatási környezet után szellemi sivatag és pangás és lábon kihordott HALÁL lesz a magyar egyetem. sajnos tudom miről beszélek, én túl gyáva voltam lelépni. volt viszont csoporttársam, aki az első héten kisétált egy szemináriumról, hogy nemár, ez a színvonal, és soha többet vissza sem jött... Angliában kötött ki valahol aztán. és mennyire igaza volt. szóval irány a Harvard vagy a Sorbonne vagy akármelyik japán, ausztrál, stb egyetem, a határ a csillagos ég. nehogy vissza. a fogkrém se megy vissza.

BTBTBT 2013.12.04. 12:10:22

@csib:
"Szerited attól jó egy anya-lánya kapcsolat, ha az anya korán megtanítja főzni/varrn/mosni a lányát?"
Nem remlik, hogy ilyesmit irtam volna. Neked?
De azert a lanyok "nem fozok-nem hazimunkazok-szarok bele-inkabb a tobbiekkel logok"-tendenciaja igencsak letezik. Magyaro.-n is, nemcsak kulfoldon. Ugye?

@think different:
16-17 evesen ezek a rajzok teljesen rendben vannak. Lehet, hogy a kelletenel kicsit tobb fantasy-t olvas a lany.

A te belso vilagod milyen volt ebben a korban? :)

Latcho Rom 2013.12.04. 12:12:07

Vessetek a digger elé de nekem ennek a posztnak propahanta illata van.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 12:13:18

@Ildikó Dreska: Szia! Érdeklődve és együttérezve olvastam el a posztodat. De...

" A lányom rajzai: Nem érdekelt soha senki kritikája, eztán sem fog. Betudom irigységnek. Tessék bármit utána csinálni! Komoly nemzetközi és hazai sikerekkel büszkélkedhet, neves szakemberek látták és értékelték a munkáit....de egy a fontos: örömét leli benne, boldog az alkotásban. Innentől fogva semmi más nem számít!"

Ne haragudj, de a lányod, ha művészeti pályán marad, nem a kritikusoknak, művészeti zsüriknek fog rajzolni, festeni, hanem a közönségnek - nem mindegy hát, milyen reakciókat váltanak ki a művei. A tetszik-nem tetszik csapásvonalom maradva, talán neki mindegy, ki mit mond a műveiről? Megértem, hogy anyaroroszlánként védenéd mindentől, a legóvatosabb kritikától is, de egyrészt úgysem tudod, másrészt nincs is igazad. Irigykedik, aki leírja, hogy furcsának találja a rajzot? Honnan tudod, hogy a saját szakterületén ő milyen sikereket ért el, miért kellene éppen bárki más rajztudását irigyelni?

BTBTBT 2013.12.04. 12:16:00

@Chang Yai:
Arra van idod, amire szakitasz. Nekem is. Mindenkinek. A tobbi csak kifogas.
Ezt meg soha senki sem tudta megcafolni.

@shakti_rom:
Miert vetnenk? Ugyis tartozik meg neked azzal az avatarral. :)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 12:18:36

@Chang Yai: ez a fogkremes hasonlat tetszik!

(az megvan, amikor a harom éves kerdezi:
- anyuu! Mennyi fogkrem van a tubusban?
- nem tudom, kisfiam!
- en igen, harom meter...! )

tucano 2013.12.04. 12:18:46

Bocsánat a profánságért, de az "Így ment el a lányom Szingapúrba" cím valósággal kiált azért, hogy egy mulatós szám refrénje legyen!

Egyébként meg el sem merem képzelni, hogy valamelyik gyerekem ilyen korán megpattanjon, de ha jobb nekik, akkor hajrá.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 12:22:32

@Ildikó Dreska: Ha nekem már 16 lenne a lányom (most még három, tehát ráérek aggódni...) és ilyen környezetben lenne, mint a te lányod, én bizony aggódnék, hogy egy normális 16 éves gyerekre milyen hatással van ez a hajtás, nem fog-e 'megbolondulni' 20-25 évesen és nem fogja-e úgy érezni, hogy márpedig be kell pótolnia a folyamatos munkával töltött éveket...A normális alá nekem simán befér a tehetséges is...

Az alatt az öt perc alatt is feladatokat végez, míg szkájpoltok? Öt perce nincs, komolyan? Nincs túlságosan leterhelve ez a gyerek?

(Én anyuval úgy intéztem ezt Írországból, hogy minden nap írtam egy rövid levelet, gondolatokat, amiket elmondtam volna neki szóban is, majd hétvégén szépen az egészet egy borítékba raktam, és irány a posta. Internet csak két várossal arrébb volt.)

BTBTBT 2013.12.04. 12:26:00

@rezsoatya:
Hatalmas! :DDD
Mondjuk ha digger ilyet csinalna publikusan Londonban, kitiltanak az osszes ugynoksegtol, es a CSCS-et is bevonnak.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 12:28:57

@Evain:
"Ebből csak azt tudom leszűrni, hogy más az elképzelésünk egy _pár_kacsolatról. Nekem a társam azt az embert jelenti, akivel én az egész életemet tervezem leélni együtt. Akivel együtt vagyok büszke a közös gyerekeinkre. Ennyi. :) "

Nekem ebből a megfogalmazásból az jön le, hogy van a te elképzelésed a párkapcsolatról, amikor is együtt tervezed leélni az életedet valakivel, együtt vagytok büszkék, stb. És van egy másféle elképzelés is, amiben (kimondatlanul is) nincs benne ugyanez.
Te "mi"-ben gondolkodsz, a párkapcsolatra másként tekintő pedig "én"-ben, mivel nem emlegeti a férjet/apát. Holott ez nem feltétlenül van így, ugyanis nem a párkapcsolata szintjén gondolkodik "én"-ben, hanem a blogja-posztja tekintetében. Nem a "mi"-ről szól a poszt, hanem az "én"-ről, de ettől még bőven szólhat arról a házasságáról/párkapcsolatáról szóló elképzelése, hogy "mi".
Erre próbáltam utalni, amikor a saját kommentjeimet említettem: a házasságomban én is "mi"-ben gondolkodom, de a kommenjeim az "én"-ről szólnak. Pont úgy, ahogyan Ildikó posztja-blogja.
Ebből levonni azt a következtetést, hogy másként (netán nagyon másként) gondolkodik valaki a párkapcsolatról: nos, szerintem tévedés.
Én legalábbis így értelmeztem a soraidat :)

@tilmir:
Jól hangzik, jól néz ki és nagyon finom :))), ugyanakkor nagyon egyszerű, hamarjában összerakható desszert.
Kakaós+sima tésztájú kalácsot centisre felszelek (szép márványos lesz a szelet), lerakom a tepsi aljába (a forma miatt adódó réseket is kitöltöm darabka tésztával).
Erre jön egy adag vaníliás krém: tojássárgája+tej+cukor+vanília.
Ismét kalács-szeletek, majd csokis krém: fenti tojásos krémhez nem vanília kerül, hanem olvasztott csoki.
Kihűlés után hűtőbe teszem, másnap hab kerül a tetejére.
Kalácstészta helyett csináltam már omlós keksszel is, aminek az volt az előnye, hogy szögletes lévén pontosan ki lehetett rakni a tepsi alját.
De lehet sütni lapot is, ekkor pláne passzol a lap a tepsihez :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 12:44:59

@Balázs Kiss:

1991-ben már megvoltak a net előzményei.

Tény: csak egy törpe kisebbség használta.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 12:45:49

alighanem kicsit bal lábbal vagyok felkelve, illetve már félig ágyban megint, de most beszólni fogok.
szóval a fenti linken az anyuka blogot ír a lánya kalandjairól az ötperces telefonocskák meg szingapúrról és az IB-ről kiguglizott információmorzsák alapján, és nagyívű filózgatásokba fut bele.
lehet, hogy én vagyok az ufó, de én ettől lábrázást kapnék, hogy az anyukám blogot ír rólam 16 évesen.... úgy, hogy jó eséllyel ezekszerint gőze nincs, hogy mi van velem.
szerintem le kéne kattanni kicsit a lányról, akkor is, ha ő nem reklamál.....
aztán lehet, hogy mégsem, lehet, hogy halál boldog tőle, de akkor is szerintem vérciki így ilyen formában.
anyukának nincsen saját külön bejáratú élete?
bocs, nem szeretek beszólni senkinek, de alighanem kijött belőlem ma az állat attól, hogy az egyik gyerekem a másik anyját szidta - egy olyannak, akinek nemrég halt meg az anyukája, és tudja, és ott áll, és röhög rajta, én meg be akarom verni az orrát, de sajnos nem tehetem.
ja, én is IB-s diák voltam egyébként, rémülten nézem mindig, hogy abban az évben érettségiztem, amikor a most érettségizők születtek. és perpill IB-s iskolában dolgozok, csak kisebbekkel. kemény, nagyon kemény, de azért nem kell napi 16 órát hajtani, na. és tényleg jó dolog, ha az ember motivált arra, hogy tanuljon. nekem életem legjobb időszaka volt... sajnos. azóta semmi nem olyan inspiráló, közel sem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 12:46:17

@bpetya75:

Az én fiam meg ebben a korában folyton horogkereszteket, meg egyéb világháborús német jelképeket rajzolt,

Evain 2013.12.04. 12:48:04

@macamuca: Elsőre is értettem a fejtegetést, viszont az egy dolog, hogy valaki az _én_ szemszögből elemez egy eseményt, akármit, viszont a személyiséget nagyban befolyásolja a párkapcsolat is, és engem nagyon érdekel, hogy miért szorul ennyire perifériára a család negyedik tagja. Lehet, hogy teljesen öntudatlan a dolog, és lovagolni sem akarok rajta, csak érdekel. :)

Korábban ezt írtad:
"Lehet, hogy te a "mi"-variánst preferálod, de ez nem jelenti azt, hogy csakis az a helyes/lehetséges = a más nem feltétlenül rossz/rosszabb."
Pusztán erre írtam, hogy nem tartom a másságot rosszabbnak, ez a te interpretációd volt. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 12:48:45

@Barátusz:

A menekültek jellemzően nem tudják, hogy az EU legszegényebb országába jönnek, s a menekülttábor meg errefelé nagyon nem olyan, mint egy svéd börtön.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 12:54:50

@csib:
" A lány ambíciózus lehet, talán azért nem fárasztotta az anyukája a főzési praktikákkal, mert nem házisasszonynak készült és nem is érdekelte az ilyesmi."

Alapvető (!!!) háztartási ismereteket megtanítani a gyereknek (és nem csak lánynak, hanem fiúnak is!!, bármilyen megdöbbentő is lehet ez a felvetés sokaknak) nem azt jelenti, hogy háziasszonynak/konyhatündérnek készül valaki.
Hanem mit is?
Azt, hogy képes önmagát ellátni.
Nem okoz gondot egy leszakadt gomb, kibomlott zseb, korgó gyomor (még ha nem is remekművekről különlegességekről van szó, hanem néhány egyszerű ételről, kezdve pld a rántottával, pirítóssal, teával, a fazék és a lábos különbségével, stb), bepiszkolódott ruha (mit mivel lehet együtt mosni, mit lehet gépben és mit muszáj kézzel, mosási hőfok /összement gyapjúpulóver elkerülése.../, mosószer, stb) és effélék.
Nem konyhatündért kell nevelni, hanem önellátásra képes embert.
Mert az ezeket elvégző szülő nem lesz mindig jelen...
Persze, van, aki úgy véli, hogy majd megtanulja, ha rákényszerül.
Ebben benne van az is, hogy saját kárán...
Én úgy gondolom, hogy miért saját kárán tanuljon meg néhány alapvető dolgot, ha egyszer én tudom ezeket a dolgokat, tehát akár el is mondhatom a gyereknek, meg is taníthatom rá.
Saját szobáját rendbentartani, takarítani, konyhában segíteni (és közben látni-tanulni....) nálunk alapvető volt: az otthoni besegítés természetes dolog (nekem), nem pedig a gyereket érdeklő dolgoktól történő idő/figyelemelvonás.
Mindezek mellett jutott ideje lányomnak sportra, zenére, drámára, rajzra. Ja, meg jó tanulmányi eredményre.
Igaz, kezdettől fogva be volt vonva ezekbe a feladatokba, így számára is természetes volt.
Annak idején öcsém szintén "mocorgott" a konyhában. Amikor aztán külföldre került dolgozni, nem a gyorséttermekben evett, hanem főzött magának. Férfi létére. Nem lett tőle kevesebb, sőőőt!

@Chang Yai:
Tetszik ez a fogkrémes hasonlat. Találó, de nagyon. :)

@rezsoatya:
Nálad lehet befizetni egy körre? :)))) (te a kasszás, digger a "lóbáló" ? :DD)

@zöldeketbeszélek:
Ne aggódj, ha a gyerek bírja-vágyja-kívánja ezt a mennyiségű terhelést, akkor nem fog megbolondulni. Ha meg sokallja, akkor eleve el sem kezdi.
Hogy mennyire pörgős egy gyerek, az hamar kiderül. Nálunk is így volt, már oviban csinált mindenfélét, ezt a suliban csak fokozta. Nekem szédítő volt, de ő élvezte = hagytam, segítettem. Ha megpróbálom visszafogni, merthogy ez sok (=márminthogy nekem, szerintem, számomra), azzal a szándékom ellenére (=kímélni egy kicsit "szegény" gyereket) éppenhogy nem segítek, hanem gátolom.
Szó-ami-szó, elég volt tudomásul venni, hogy az ő tempója más, mint az enyém...
(most pld suli mellett 2 helyen diákmunkázik, plusz a privát kliensek frizura+köröm tekintetében, de jut ideje a barátjára is, meg az itthoni dolgokra is... úgy tűnik, neki kell a pörgés, és amíg akarja-bírja, hát hadd csinálja).

Evain 2013.12.04. 12:55:42

@zöldeketbeszélek: heh, a poszttal semmi bajom nem volt, de ez a hsz nekem is szemet szúrt. :P
Így jártam, a poszt szimpatikusabb volt, mint a későbbi hszek. Most megyek és leharapom valakinek a fejét, ma én is bal lábbal keltem. :P

Latcho Rom 2013.12.04. 13:04:45

@Tökfőzelék1: Mi van veled Toki hogy ilyen pozitiv vagy, tegnap este elkapott egy noci végre? :-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 13:12:38

Nem tudom, rengeteg lehetoseg van egy email irasara. Pl reggel, amig meglovagolja az ember a porcelan lovat (bar ez lehet csak a ferfiaknak normalis dolog :), vagy amig utazik a suliba-melohelyre, amig sorban all a boltban, stb. Vagy elalvas elott az agyban fekve. De nem adok tanacsot. Arra viszont vigyazni kellene, hogy ne Greenpeaces legyen a vegen, kar lenne erte.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 13:13:17

@Evain:
"... viszont a személyiséget nagyban befolyásolja a párkapcsolat is, ..."

A poszttól függetlenül:
ezzel nem értek egyet.
A személyiség alakul, formálódik, hatással van rá sokminden (személy, körülmény, esemény, tapasztalat (vagy hiánya...), stb), de hogy nagyban befolyásoljon egy személyiséget egy másik ember (akár a párja, akár másvalaki), azzal nem értek egyet.
Úgy értem, a személyiségem adott, fő jellemvonásaim voltak-vannak-lesznek, a finomhangolást pedig folyamatosan végzi az élet, minden eszközével.
Akinek a személyiségét nagyban (!!) befolyásolja, illetve képes befolyásolni a párja/partnere, az nem képes "én"-ben gondolkodni, csakis "mi"-ben, soxor "ő"-ben.
Nem szeretnék megbántani senkit (ez egy általánosságban megfogalmazott vélemény, tapasztalat alapján), de ha valaki befolyásolható, az gyönge jellem, minden pejoratív felhang nélkül. Lehet ettől még elégedett az életével, tehát nem feltétlenül jelent problémát, ugyanakkor ez kizárólag attól függ, hogy az őt befolyásoló személy milyen felfogású-szándékú.
Ennek a típusnak (befolyásolható, személyiségét nagyban formáló partnerrel élő) az egyik (és igen nagy...) csoportját képezik azok a nők, akiket férjük/partnerük irányít, önálló akaratuk nincs, érdekérvényesítő készségük szintén nincs, ezáltal teljesen kiszolgáltatottan élnek. Sokuk elégedett, akár tudatában sincsenek annak, hogy életük a párjuk körül forog, ők maguk megszűntek önálló személyiségként létezni, ezért nem is érzik problémának ezt. Ugyanakkor közülük kerülnek ki a bántalmazottak (és nem csak a fizikai bántalmazást értem ezalatt), és sokan még ekkor sem értik, miért is csattant el ama első pofon, hangzott el az első durva szó, hisz mindent azért tettek, hogy a másiknak jó legyen...

Tudom, ez messzire mutat, ugyanakkor vastagon benne van a pakliban a lehetőség: ha a partner formálni akarja a másik személyiségét, az nekem már nem tetszik: miért akar engem megváltoztatni??
Ha pedig lehetséges a formálás, pláne nagy mértékben, akkor tulajdonképpen ki is vagyok? Az, aki azelőtt voltam, mielőtt összekerültem volna az engem nagyban befolyásoló párommal, vagy a mostani, átalakított személyiségem az igazi?

Mondom, hatással vagyunk egymásra, ez vitathatatlan, de hogy a párkpcsolat nagyban befolyásolná a személyiséget, azt vitatom.
Kivéve, ha gyönge személyiség = befolyásolható, és a partnernek szándékában áll átformálni a másikat. Itt viszont kérdés, hogy miért is akar ilyet tenni....

bpetya75 2013.12.04. 13:19:31

@zöldeketbeszélek:

Nekem is ez jutott az eszembe. Nagyon kemény hajtás lehet. Én biztos nem bírnám/bírtam volna.

IldikóD 2013.12.04. 13:20:32

@rezsoatya: Ezt nem tudom felülmúlni. Pontosan egyet értek.
Érzem, hogy te érzed:)))
üdv: A cikk írója

Evain 2013.12.04. 13:21:18

@macamuca: ezzel tényleg nem értünk egyet. :) Te nem érzed úgy, hogy tanultál a kapcsolataidból? Nem érzed úgy, hogy amit tanultál egy-egy életszakaszban, az befolyással volt a későbbi személyiségedre?
Vagy te teljesen mást értesz befolyás alatt?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 13:23:24

@Bebbi: Nem tenyleg csaj volt, korabban egy masik ismerosom is leellenorizte :)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 13:24:22

@Evain:
" ... és engem nagyon érdekel, hogy miért szorul ennyire perifériára a család negyedik tagja."

Nem szorul perifériára.
Az, hogy nem emlegeti, hogy nem idézi a másik véleményét/érzéseit, az nem azonos azzal, hogy perifériára szorult.
Ezt próbálom magyarázni: a poszt/blog az "én"-ről szól, nem pedig a "mi"-ről, de ettől még párkapcsolata bőven szólhat a "mi"-ről.
Vannak emberek, akik párkapcsolatbann élve is megőrzik az "én"-t, nem adják fel önmagukat 100 %-ban, mondván, innentől csakis "mi" létezik.

Aki párkapcsolatban élve kizárólag "mi"-ben gondolkodik, annak ez furcsa lehet, de az "én"-t megörzőknek meg a teljes önfeladás, a csakis "mi"-ben gondolkodás a furcsa.
A közös dolgokkal kapcsolatban is lehetséges egyéni vélemény/érzés, ennek léte nem a párkapcsolat gyöngítője, sőt: ha képesek a kompromisszumra, akkor 2 eltérő véleményű ember kapcsolata sokkal erősebb lehet, mint az "igen, drágám!"-típusú, "mindent a családi békéért!"-típusú ember kapcsolata.
Az eltérőeknél lehet tudni, hogy van különbség, azokat tudják kezelni, míg a bólogatósnál nagyon meglepő tud ám lenni, ha a mindig bólintó személy egyszercsak nem-et mond... (megesik ám, nem is ritkán, hogy a mindig engedő, alkalmazkodó személy egyszercsak beelegel és vált. Ilyenkor hatalmas a csudálkozás, hogy dehát ki gondolta volna... elvégre nem a másik valós személyiségét tartotta szem előtt a csudálkozó, hanem a családi békesség kedvéért magára vettet (=személyiséget nagyban befolyásoló párkapcsolat....), ami nem az igazi...)

morsels (törölt) 2013.12.04. 13:34:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mire gondolsz? A BBS-re?
Mert az nemigen volt alkalmas ilyen jellegu kapcsolattartasra.

IldikóD 2013.12.04. 13:36:49

@Barátusz: Szia!
Válaszolok szépen sorban:)
Amit viszont nem ertek –

Miert nem a lany tollabol olvashattunk valamit?
válasz: Mert először engem kértek fel, hogy írjam meg az érzéseimet. De ami késik, nem múlik. Hamarosan! :)

“A sors azonban egyenesen a világ túlsó végére: Szingapúrba sodorta.”
Szoval akkor csak almodoztak Olaszorszagrol?
Nem ertek hozza, mert sosem volt ilyen osztondijam: Nem meghatarozott helyszinre palyaznak a jelentkezok?

válasz: Nem helyszínre kell pályázni, hanem ösztöndíjra és a sorsra van bízva, hogy ki hova kerül, vagy arra, hogy a suli éppen fiút vagy lányt kér. Mi nagyon örülünk, hogy végül Szingapúr lett.

“Skype-on nagyon ritkán, levélben pedig pár rövid mondatban tudtunk kommunikálni.”
Szingapurban is szar volt a net 2012-ben, vagy mi?

válasz: itt a kommentekben már többször írtam róla, blogomban szintén, tehát a választ a sorok között megtalálod :) Viszont bármennyire is hihetetlen a skype tényleg sokszor rossz, megszakad, megszakadok, nem hallom,nem hall....ha ott vihar van, akkor mindenképpen.... a vihar pedig kicsit más, mint itthon :) pld. a világon ott a legintenzívebb a villámlás, és nem esik, hanem ömlik, az ég pedig nem dörög,hanem tajtékzik :)

“gyorsvarró, gyorsmosó és gyorsfőző tanfolyamot tartottam a lányomnak.”
Egyfelol vicces egy pillanatig, aztan beugrik, hogy azert az eleget elmond a mai anya-lany-viszonyokrol, hogy 16 eves kor elott erre nem kerult sor, nem?

válasz: Drága! A lányom nem csak a lányom, de a barátnőm is...megint csak arra tudok utalni, hogy olvasd végig a blogomat. És képzeld: itthon is nagyon sokat letett az asztalra, nem...nem... a net előtt csücsült vagy lógott a Plázában a barátnőkkel vagy unatkozott...úgy gondoltam vele még ráért varrni, mosni és főzni is, most elég ha másra koncentrál. Bőven volt mire....(bővebb infó szintén a blogban). Amúgy 16 volt és úgy érzem nem maradtunk le a háziasszonnyá nevelésről. Vagy igen?

“Bárhova mész, bárhogy is színleled, bárhogy is szeretnéd elfojtani, a szíved egy darabját mégis itt hagyod. Otthon.”
Ezt a coelho-st nem kellett volna…

válasz: Imádom Coelhot. :) Biztos hatással volt rám:)

“még megtippelni sem tudom, mikor jön végleg haza a lányom”
Ez minden szulo dilemmaja. Es nem veszik konnyen – legfeljebb nem valljak be azonnal -, hogy masra szamitottak, amikor nem Magyaro.-t valasztja az utod.

válasz: Erre a mondatodra az ő cikke - ahogy ismerem- pontosan rá fog cáfolni. Azt hiszem neki egy fokkal jobban fáj, hogy nem jöhet haza, mint nekem.

Anyuka LOTR-rajongo. :)
A lanyanak pedig sok sikert! :)))

válasz: Ha megírod mi az a LOTR, eldöntöm, hogy rajongok-e érte:)

Köszönöm a kérdéseket, remélem nem maradt benned semmilyen hiányérzet és válaszoltam mindenre.
Szép napot:
A cikk szerzője

2013.12.04. 13:37:25

Huuuuuu de irigykedem, milyen jo lett volna ha 16 evesen enis Szingapurba jarhattam volna iskolaba :D

Es mit tanul a lany amugy vegul, allatorvos lesz vegul vagy kepzomuvesz? O nem akar irni ide, hogy milyen volt Szingapurban iskolaba jarni? :D

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.12.04. 13:44:45

A világ egyre kisebb.

Amikor kisgyerek voltam, imádtam lemenni a falusi rokonokhoz. Minden család egy más milliő. Más ételek titkait mutatja büszkén, másként ugratják egymást a családtagok, más csodák várnak a baromfiudvarban.

Akár Tiszavasváriba, akár Kállósemjébe akár Nyíregyháza környékére mentem nyaralni, mindig végig látogattuk a rokonokat. Szép kis gyalogtúra volt átsétálni egyik családtól a másikig.

Ma a világ ilyen. Elindul a lány iskolába Szingapúrba. Az egyetemet vagy Kanadában vagy Kaliforniában végzi majd.

Egy kicsit macerás átsétálni. Könyebb repülővel, bár úgy is akkora tortúra, mint faluról felmenni Pestre, vagy nekigyűrkőzni és meglátogatni a nagyit.

Nem csak öröm, hanem fájdalom is elszakadni és ekkora távolságban élni.

Az előző kivándorló generációkhoz képest, azért sokkal könyebb helyzetben vagyunk a kapcsolattartás megszervezéséhez.

A mobilitás, a korábbi megszokott társadalmi közeg elhagyása egy új felépítése, kockázatos. A mostani generáció egy része elindult a nagyvilágba és világpolgárként képzeli el a jövőjét.

Vannak, akik nálunk természetesebb könnyedséggel fürdenek abban a kulturális közegben. Nekünk ez még szorongós.

Néha örömteli. Hihetetlen, hogy ide jutottunk!

Néha meg megríkat.

Hol van fa amit átöleltem, hol van anya, a barátok, testvérek?

Evain 2013.12.04. 13:46:26

@macamuca: Értem mit írsz, de te továbbra is két teljesen szélsőséges esetet hasonlítgatsz össze. A csak "mi" és csak "én" között nagyon sok átmenet van.

Amiért én a témát feszegetni kezdtem, mert a belinkelt blog kezdőoldalán cirka 2000 szóban fejtegeti a blogger a saját és lányai munkásságát, és egy darab utalást nem leltem (biztos ott van, csak én nem találom) a család negyedik tagjára, és bezony alapból azt feltételeztem, hogy egy egyedülálló anya bloggol méltán büszkén a lányairól.

"A közös dolgokkal kapcsolatban is lehetséges egyéni vélemény/érzés, ennek léte nem a párkapcsolat gyöngítője, sőt: ha képesek a kompromisszumra, akkor 2 eltérő véleményű ember kapcsolata sokkal erősebb lehet, mint az "igen, drágám!"-típusú, "mindent a családi békéért!"-típusú ember kapcsolata."
Ezzel ráadásul tökéletesen egyetértek.

2013.12.04. 13:48:45

Brandon Flowers - Only the young can break away
www.youtube.com/watch?v=uBENjCPS8LI

Azt hiszem, ez a szam nagyon megy a mai poszthoz. Igaz, kisse csopogos, de ettol fuggelenul. A videoert talan erdemes megnezni ill. meghallgatni.

IldikóD 2013.12.04. 13:49:12

@macamuca:

Szia, válaszolok:
ó poszt, tetszik, azzal együtt, hogy sok dologban nem értek egyet a posztolóval.

1: "Az IB nemzetközi érettségi magyarországi elfogadottsága körül azonban igen komoly bizonytalanságok adódtak ... "
Amikor pályáztak/nyertek, mi volt a helyzet? Elfogadott volt itthon, de azóta változott? Vagy már akkor is a hezitálás volt az elfogadás kapcsán, de remélték, hogy mire végez/érettségizik, akkorra Mo. is elfogadja? Ha így van, érthető, miért terveztek mo.-i továbbtanulást, ugyanakkor ezzel együtt is benne volt már akkor a pakliban, hogy nemzetközi középsuli után hasonló felsőoktatási intézményt keres/talál a lánya, és nem feltétlenül Mo.-on...

válasz: 2013. januárban tudtuk meg a hírt, addig minden rendben volt...ekkor már Szingapúrban tartózkodott, mint 11.-es.

Valahogy úgy érzem, hogy anyuka egy hosszabb, érdekes kalandként fogta fel ezt a 2 évet, ami után hazatér a lánya, mint egy hosszabb osztálykirándulásról, és minden visszaáll a régi, megszokott mederbe: érdekes volt, de "csak" ennyi.
Mintha nem gondoltak volna bele, hogy ennyi idő (pláne 16 évesen) átformálja egy ember gondolkodását, vele együtt a vágyait, terveit, és nem arra fog vágyni, hogy ugyanonnan folytassa, ahol 16 évesen abbahagyta.
Akkor sem, ha anyuka ezt szeretné.
Mert ez anyuka vágya/terve, ami nem azonos a lányáéval.
És sok szülő itt "hibázik"/téved: azt hiszi, hogy amit ő szeretne/eltervez a gyerekének (elvégre csakis jót akar neki), az a követendő út. És a tervben kimondatlanul is benne vannak a szülő vágyai: fizikálisan hol éljen a gyerek (közel a szülőhöz, és ez még akkor is így van, ha országon belül marad a messze/messzebb kerülő gyerek), mivel foglalkozzon, hány unoka legyen, stb.
Aztán ha másfelé veszi az irányt a gyerek, akkor jön a fájdalom: "én nem így képzeltem". Holott a gyereknek (jó esetben) nem a szülő elképzeléseit kell(ene) megpróbálni megvalósítani, hanem sajátot kialakítani és ezt az utat végigjárni.
Ezt nehéz elfogadni, sok szülőnek nem is megy, durvább esetekben szinte érzelmi zsarolás módjára folyamatosan felemlegetik, hogy "miért nem itt élsz/azt csinálsz/stb, mert akkor közel lennél hozzám, és az milyen jó lenne!"

válasz: Meg fogsz lepődni!!!! A lányom akar visszajönni, nem én tartom vissza!!! Én sokkal jobb lehetőséget érzek külföldön! Ő ragaszkodik Magyarországhoz! A cikkében egészen biztosan ki fog térni erre!
A másik: mindig is azt csinálta amit akar, az ő élete, ő dönt! A tanácsunkat viszont kikérte, mindent meg szoktunk beszélni. A lányom és barátnőm is egyben.

2: Rajz: fantasztikus.
Lányom műv.suliban tanult 7,5 évet, festő tanszakon, tőle és osztálytársaitól láttam hasonlókat.
A nem szokványos látásmódot lehet furcsállni, ugyanakkor a szokványos/átlagos/általános látásmódú embert még a köznyelv sem nevezi tehetségesnek, maximum ügyesen rajzolónak = a technikai tudás mellé kell az a plusz, amit a látásmód jelent, ahhoz, hogy egyedi kép készüljön (akár rajz/festmény, akár fotó, akár bármilyen tárgy).

válasz: Ez így van. Sosem akartam átlagos gyerekeket, ezért apával átgondoltan és ráhangolódva tettük meg az első lépéseket 19 éve:)

Köszönöm a véleményedet!
Szép napot: A cikk szerzője

3: a lány blogja:

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.12.04. 13:50:28

Átsiklottam a rajzon, majd amikor belebotlottam a kommentekben az első kritikusokba, akkor megnéztem újra.

Szerintem zseniális rajz!

Ennyire kristálytisztán megfogalmazni egy érzelmet!

Le a kalappal!

Ez a lány helyén van, akárhová is veti a jósorsa!

IldikóD 2013.12.04. 13:58:21

@Evain: Talán azért nem, mert ez egy alkotói oldal. Apa nem alkot. Egy családon belül muszáj mindenkit megjeleníteni? A blogot egyes szám, egyes személyben írom. Én. Majd ha a férjem úgy érzi, hogy ő is ország-világ elé akarja tárni az érzéseit, akkor ő is ír egy blogot. Ne lovagolján már ezen a témán. A férjem 23 éve van jelen az életemben,szóval ne aggódj nem vagyok magányos, és a gyerekeket nem a gólya hozta.
És nem is értem, ti a pároddal miért nem párosával kommenteltek?
Üdv: A cikk írója

Evain 2013.12.04. 13:58:27

@Ildikó Dreska: "válasz: Ez így van. Sosem akartam átlagos gyerekeket, ezért apával átgondoltan és ráhangolódva tettük meg az első lépéseket 19 éve:)"

Na pont ezt hiányoltam eddig. :D:D:D

cristallo 2013.12.04. 13:58:30

@Ildikó Dreska: Nem emlékszem, hogy hibáztattalak volna. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nem tudom elképzelni az életemet a lányom közelsége nélkül, és én abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy mobil vagyok, engem nem köt más sehova.
Nagyon szurkolok nektek, mert mélyen át tudom érezni, hogy milyen nehéz lehet a lányod nélkül.

micsoda? 2013.12.04. 14:00:37

Országon belül, sem engedném más településre l8 év alatti gyerekemet. Az a tapasztalatom, hogy a korán kiengedett gyermek korán elveszti a gyermekségét. A felelősség vállalásból pedig bőven lesz még módja, később is. De amikor ilyen döntés előtt állnék, én sem tennék mást mint, elengedném.
Kicsit szirupos a történet, de érthető. Ez a leány annyira őrzi magyarságát, bízni lehet, nem válik idegenné.

IldikóD 2013.12.04. 14:01:46

@csib: Köszönöm. Elmondtál mindent!
A cikk írója

morsels (törölt) 2013.12.04. 14:02:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hat azt tenyleg csak torpe kissebbseg hasznalta 91-ben, kulonbozo okok miatt. Olyannyira, hogy nem is ertem, hogy miert emlitetted meg :-)

2013.12.04. 14:02:42

@Tökfőzelék1:
Remelem, az elitetedet hamarosan el fogja sopreni egy forradalom vagy egy Shoemaker - Levy fele urtokos:)

IldikóD 2013.12.04. 14:03:25

@Tökfőzelék1: Köszi tökfőzelék!
Így legyen! Bízom benne:)

Evain 2013.12.04. 14:03:44

@Ildikó Dreska: Ha beszélne magyarul, valszeg írna ő is. :)
Azt meg még csak nem is én írtam, hogy magányos vagy. ^^

nosuti 2013.12.04. 14:03:46

Tetszik a mai poszt, volt mondat amin én is meghatódtam. Nekem is nagyon jó kapcsolatom van a szüleimmel, és már nagyon várom a karácsonyi szabit, hogy velük is lehessek.
talán ezért voltak részek a szövegben, ami megérintett, mert most épp megint honvágyam van. már csak 2,5 hét...

és még ennyit, bocs

Üdv:
a komment írója :)

cristallo 2013.12.04. 14:04:33

Mostanában eléggé sértődékenyek a posztoló anyukák:(
Ha valaki ír egy posztot, közzéteszi a neten, akkor miért van megsértődve, ha valaki a véleményét mondja? Nem kell leharapni senkinek sem a fejét, csak mert esetleg másként látja a világot, ne adj isten a posztból kapott információk alapján szűri le a következtetéseit. És azért ezeken a véleményeken néha el is lehetne gondolkodni, vagy nem?

2013.12.04. 14:04:36

@Cascabel:
helyesbites: Shoemaker-Levy 9-üstökös

IldikóD 2013.12.04. 14:05:11

@Evain: Apa ismételten köszöni, jól van!
Látom téged ő érdekel a legjobban:)
Ez önbizalmat ad neki és nekem is.
Köszönjük:)

morsels (törölt) 2013.12.04. 14:08:06

@Cascabel:
Urtokos???
Ez aztan az eliras :-))

IldikóD 2013.12.04. 14:10:05

@Chang Yai: Erre mást nem tudok írni...pályázz, nyerd meg, menj ki és beszéljünk két hét múlva....A lányom majd leírja, hogy ő mit és hogyan érez, de te akard kitalálni.
És képzeld: nem voltam Szingapúrban, sőt nem is hiszem hogy leszek...mert tudod az nagyon sok pénzbe kerül.
Az anyukákat nem utaztatja ingyen egyetlen légitársaság sem.
Szép napot:
A cikk írója

nosuti 2013.12.04. 14:11:37

@morsels: "egy kis tökös üstökös...."
sziámi asszem :)

BTBTBT 2013.12.04. 14:13:12

@Ildikó Dreska:
Szia!

Csak a posztodat olvastam, a blogodat nem, de a valaszokat koszonom.
A szingapuri net azert volt kerdojeles, mert mar mastol is hallottam, hogy arrafele nem eppen europai a net sztenderdje.

Bar olyat nem allitottam, hogy a lanyod csak a feneket meresztette otthon, de arrol elter a velemenyunk, hogy egy lanynak mikor es hogyan keNE hozzaallnia a fozeshez. De mivel nem cel, hogy meggyozzuk egymast, ez igy is van jol. :)

LOTR = Lord of the rings (A gyuruk ura), "Kelet felől, pirkadatkor érkezik".
Gandalf mondja ezt kicsit maskent kifejezve "A ket torony"-ban.
"Look to my coming, at first light, on the fifth day. At dawn, look to the East."

Sok sikert a lanyodnak!

2013.12.04. 14:14:19

@Chang Yai: Jo a fogkremes hasonlat, es a tobbi kommenteddel is teljesen egyetertek, foleg ezzel a resszel:

'mert nyomasztó kicsit az anyukája online rajongása a rágógumi mentes városról, ahol még soha nem járt, de azért kicsikét megpróbálja kioktatni feljebb azt, aki legalább már látogatóban volt ott?'

2013.12.04. 14:16:29

@morsels:
Helyesbitettem:) Azert tortent, mert sietek, varjak a proli elitet a fagyott gyapotfoldek:)

morsels (törölt) 2013.12.04. 14:21:34

@Cascabel:
Mar azutan lattam, hogy megirtam.
De nagyon tetszett, kar volt kijavitani :-)))
Urtokos... :-))

IldikóD 2013.12.04. 14:26:11

@Evain: A férjem magyar és remekül tud magyarul:)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 14:28:36

@Evain:
"Nem érzed úgy, hogy amit tanultál egy-egy életszakaszban, az befolyással volt a későbbi személyiségedre?
Vagy te teljesen mást értesz befolyás alatt? "

A kapcsolataimból valóban tanultam (és nem csak a párkapcsolataimból, hanem mindenféle emberi kapcsolatból, ez a mai napig tart = bár kialakult az emberismeretem, de azt nem mondanám, hogy mindig tudom a tutit = bizony, ér meglepetés ma is, és saccolom, hogy fog is még érni = életem végéig tanulni fogok, e téren is).
A tapasztaltak (=tanultak) hatással voltak a viselkedésemre, a szokásaimra, ugyanakkor ezek nem a személyiségemmel azonosak, hanem azok egy részét jelentik.
Tehát a tanultak/tapasztaltak a személyiségem egy részére voltak hatással, ezért nem értek egyet azzal, hogy az egész személyiségemet befolyásolták volna, pláne nagyban.

Befolyás alatt én azt értem, amikor megváltoztat valaki valakit/valamit (vagy megpróbálja megváltoztatni, direkt, ami már nagyon más kategória, mint a spontán ráhatás, ami mindenkinél jelen van, párkapcsolatban is, munkahelyen is, stb = összecsiszolódás, összeszokás).
Az, hogy hatással van valaki egy másik emberre, az egy másik "történés": spontán, nem pedig szándékos, mint a befolyás/befolyásolás.
Így értve mondom azt, hogy rám hatással voltak a kapcsolataim, változtam általuk, de a személyiségem alapját, főbb tulajdonságaimat nem változtatták meg. Ilyen pld a temperamentumom, az érdeklődésem, az értékrendem, a spontán reakcióim, stb.
Hogy pld tanulva egy korábbi párkapcsolatból később másként dolgoztam fel a szakítást, vagy hogy nem a "komolyra fordulás"-kor (=esküvő emlegetése) beszéltem egy olyan dologról, ami esetlegesen hatással lehet a gyerekvállalásra, hanem már a kapcsolat elején elmondtam egy későbbi partnernek (ő lett a férjem, és ez a dolog szerencsére nem lett hatással a gyerekre...): ezek mind nagyon fontos tanulságok voltak, és kellett hozzájuk az, hogy másként cselekedve megtapasztaljam, hogy az a mód nem jó, változtatni kell...
De ezek csak egy kis részét képezik a személyiségemnek.

"A csak "mi" és csak "én" között nagyon sok átmenet van."
Pontosan. Ezért írtam azt, hogy a mindennapokban "mi"-ként beszéli meg a történéseket a férjével, a blogján/posztban pedig "én"-ként számol be.
Utóbbi pedig nem jelenti azt, hogy nincs "mi", vagy hogy az apa a család perifériájára szorul.
Úgy érzem, hogy számodra a megfelelő formátum az lenne, ha az apát is folyamatosan emlegetné = "mi"-ként írná a blogot/posztot, és mivel ez nem így van, ezért kezdted el emlegetni, hogy perifériára szorult, holott tényleg bőven megfér egymás mellett a "mi" és az "én". Erre példa a mindennapok+blog/poszt....

@Ildikó Dreska:
"Sosem akartam átlagos gyerekeket, ezért apával átgondoltan és ráhangolódva tettük meg az első lépéseket 19 éve:)"

Őszintén szólva nálunk nem volt semmi tudatosság, és ez a "Sosem akartam átlagos gyerekeket"-mondatrész kicsit szíven ütött...
Mi van, ha a gyerek a vágyadtól-vágyaitoktól eltérően semmiben nem mutat kiemelkedő tehetséget, vagyis átlagos lett volna??
Ha valami után érdeklődik a gyerek, vagy tehetséget mutat valamivel kapcsolatban, akkor "könnyű" dolga van a szülőnek: már "csak" támogatni kell a gyereket.
Node ha nincs ilyen, ha "csak" hétköznapi, átlagos?? Akkor is lehet megpróbálni terelgetni, próbálja is sok szülő, de ahogyan a mondás tartja: nemakarásnak nyögés a vége. A szülő szándéka/vágyai még nem jelentik azt, hogy a gyerek be is teljesíti azokat, képes meg is felelni azoknak.
Nálunk nem volt tervezés, egyszerűen csak hagytuk, hogy csinálja: mert szereti, élvezi, a későbbiekben pedig lehet, hogy nem lesz belőle zongorista, festőművész, karatebajnok, sztárszínész, de a megtanult dolgok hasznosak lesznek számára, bármit is választ majd pályaként (manualitás, képzelőerő, önuralom, stb: mind olyasmi, amit érdemes fejleszteni, pláne, ha élvezi is a gyerek, de ha nem ő akarta volna, akkor én bizony nem cepelem el művsuliba, edzésre, színjátszókörbe, stb).

Evain 2013.12.04. 14:30:00

@Ildikó Dreska: az enyém viszont nem, és azt kérdezted, hogy az enyém írna-e. Írna. :P

IldikóD 2013.12.04. 14:34:48

@Barátusz: :)
Nem olvastam a Gyűrűk urát:) Nem vagyok rajongó.
Én Coelhot szeretem,ahogy ez néhány embernek átjött és arra gyúrok, hogy valaki kedvet kapjon egy szingapúr-magyar szappanoperához, de nem zárkózom el egy mulatós számtól sem, ahol a refrén a blog címe lenne. A Hanna ment Szingapúr nevű fogkrém pedig a kedvencem:) Lehet, hogy apát is rábírom egy blog megírására, mert néhányan annyira hiányolják. Igazából már megérte nekem cikket írni! Ingyen lehetek ötletbörzén:)

Üdv: A cikk írója

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 14:35:09

Árulja már el valaki: hogyan kell nem átlagos gyereket csinálni?
Ennyire nem lehetek őskövület...
:D

Evain 2013.12.04. 14:37:10

@macamuca: akkor itt a lényeg, hogy a befolyás alatt én nem csak a szándékos ráhatást értem, innentől meg ugyanazt mondod, amit én is, pusztán szóhasználatbeli különbségen vitázgatunk itt már egy órája. :)

IldikóD 2013.12.04. 14:38:24

@Evain: Kérlek! Írjatok közösen blogot!
Máris a rajongótok vagyok!
Azt hiszem apát nem láncoltam anno eléggé magamhoz. Túl nagy önállóságot kapott talán tőlem....:)
Köszi a párkapcsolati tanácsokat.
Meggondoljuk a közös blog írást.
Ez a szerelem mindent megér:)

Apa is puszil! De komolyan!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 14:42:15

"Én Coelhot szeretem" Ez erzodik a stiluson. :)

Evain 2013.12.04. 14:42:17

@Ildikó Dreska: Máris, rohanok. Beszélsz hollandul? Mert egyből el is kezdjük akkor! Ilyen kérésnek nem lehet ellenállni. :P

Marha jól csinálhatom, oda se figyelek és párkapcsolati tanácsokat adok kétsoros kommentekben. :D /flex

BTBTBT 2013.12.04. 14:42:38

@tilmir:
Nagyon, de nagyon kell akarni. Ugy. :)

IldikóD 2013.12.04. 14:42:45

@tilmir: meditálj rá:))))))) más ötletem nincs:)

IldikóD 2013.12.04. 14:44:48

@Evain: Kezdelek nagyon kedvelni! Lehetünk még akár barátok is, és akkor személyesen is találkozhatsz a férjemmel.
Nem vagy te véletlenül párkapcsolati tanácsadó? Szerintem érdemes lenne ezzel foglalkoznod.
De legalább már van egy ismerősöm akihez baj esetén fordulhatok:)
Bírlak!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 14:46:58

@Barátusz: Köszi.... :) Valamit elb...rontottunk.
Nekem "csak" átlagosra sikerültek.
:)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 14:49:39

@tilmir: "Árulja már el valaki: hogyan kell nem átlagos gyereket csinálni?" Csinalni?? Nem nevelenit akartal kerdezni? :DDD

BTBTBT 2013.12.04. 14:51:43

@tilmir:
Van meg ido nekiallni egy harmadiknak? :)

Bebbi 2013.12.04. 14:52:22

@Mr. Long [expert .... szakerto]: :-) le is kell ellenorizni, az a biztos. :-)

Shebelle 2013.12.04. 14:54:26

Nem olvastam végig a hozzászólásokat....

Megértem az anyát teljesen egyrészt...!
S tényleg jó,hogy született ebből a nézőpontól is cikk, de csak remélhetem, hogy nem mindennaposak az anya részéről az ilyen jellegű kirohanások a lánya felé, mert ez egyrészt megmagyarázná a ritkuló kommunikációt illetve az sejtem, hogy a lány boldog odakint, s belevetette magát egy olyan életbe,amiről mások még csak nem is reménykedhetnek s egyszerűen annyira leköti az élete, a tanulás, a kalandok, utazások h. nincs annyi ideje meg ugye az időeltolódás..., élvezi az életet és a szabadságot! :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 14:54:39

@Barátusz: Nem, de majd átadom az infókat, hátha az unokánál hasznosítják.
:D

@morsels: Most vagy sétálunk vagy..... :)

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Számomra ez a kérdés megfoghatatlan, így tök mindegy. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 14:55:15

@Barátusz: A hobbit film mennyire ter el a konyvtol? Mert a konyv azert nem egy LOTR hosszusagu, de a filmet megcsinaljak hasonlo hosszura.

2013.12.04. 14:56:57

Enis kerdeztem....... :D Igaz, csak annyit, hogy eldolt-e mar, hogy allatorvos vagy muvesz lesz a lany? Es amugy mit tanul? Kozepiskolaban szakosodik-e valamire, ill. mi inspiralja ott a legjobban? Vagy most varjak amig o is megirja a sztorijat? :D

Evain 2013.12.04. 14:57:53

@Ildikó Dreska: Ugye? Tudtam, hogy pályát tévesztettem!

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 14:58:17

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
képességet+készséget nem lehetséges belenevelni egy gyerekbe, ezek nélkül pedig lehetetlen az átlagból kiemelkedő gyerekre "szert tenni" (bármennyire is ez a vágy).
Marad tehát az a lehetőség, hogy már a gyártási folyamat során beültetésre kerül a kívánt képesség, amit aztán megszületés után tovább kell fejleszteni...
:))))))
(botfülűből sosem lesz zongorista, racionálisból művész, ábrándosból atomfizikus, stb...)

Bebbi 2013.12.04. 14:59:51

@tilmir: Sokat kell gyakorolni, az biztos. :-)

bpetya75 2013.12.04. 15:04:18

@Ildikó Dreska: @Evain:

Azt hiszem nem sokáig bírnátok egy fedél alatt. Két dudás egy csárdában esete lenne :-P

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 15:04:33

@macamuca: De jut ideje a barátaira is...

Úgy tűnik, hogy Hannának még öt perce sincs, amit zavartalanul, mindenféle iskolai tevékenység mellőzésével az édesanyjára fordíthat. Szerinted ez tényleg normális?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 15:12:55

@cristallo: De legalább a kommentekből igazán megismerhetjük.

Többet mond egy komment ezer posztnál...

BTBTBT 2013.12.04. 15:13:13

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Annyiban ter el a konyvtol, hogy rengeteg, LOTR es Hobbit-fuggelekekbol kerekitik ki a szereplok hattertortenet.
Az 1. nekem kicsit uncsi lett, kulonosen az elso felora. A 2.-ban sok minden (akcio) tortenik, ugyhogy biztos nem fogok asitozni. :)

@tilmir:
El ne felejtsd atadni. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 15:13:45

@Barátusz: nem tudom számszerűleg milyen gyors a net Szingapúrban, de az biztos, hogy mikor véletlen arra járok, nehéz lekattanni róla.
itt én kb pezsgőt bontok, ha 10k-nál gyorsabban le tudok tölteni egy youtube videót, vagy valaha is végig tudok egyet nézni. kommentet ide írni kb 8-10 oldalújratöltés, facebookra képet feltölteni általában csak éjfél után.
viszont a skype az esetek 80%-ában csont nélkül megy, ezen mindig meg vagyunk lepve, hogy a fenébe. valamiért hatékony. telefonról is, laptopról is általában jó minőségben lehet beszélgetni, a tetű lassú net mellett / ellenére is.

bpetya75 2013.12.04. 15:16:45

@Barátusz:

Nekem az első rész is tetszett. Mondjuk én a Megye bemutatását is bírtam a Gyűrűk urában ;-)

A második rész lesz az a film, amit hosszú idő után moziban nézek majd meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 15:16:48

@bpetya75: Én nem is akarom, hogy bírja.

De most, hogy végigolvastam az eddigi kommenteket, rá kell döbbennem, hogy okosabban teszem, ha ezentúl - a következő anyukás posztoknál - szűröm a posztolót és megmarad a szolidaritásom vele, mint anyával...

bpetya75 2013.12.04. 15:18:36

@tilmir:

Ugye nem olvassák a blogot? Ezért tuti lenne egy kis durci ;-)

IldikóD 2013.12.04. 15:19:33

Sziasztok!
Már látom egy darabig nem fogok unatkozni! A facebookos postaládámon lévő levelekre 2 hónap átfutási időt kérek:)
Nem jellemző, hogy nem válaszolok, ezért fogok...csak ennyire nem lehet gyorsan. Pedig szeretek írni.

Ez egy teljesen ártatlan cikk. Az én cikkem.

Apáé nem. Apa nem akar írni. Ha meggondolja magát, fog. De létezik. Van. Ja és magyar! Magyarul is tud! :)

Hanna: ő is fog egy cikket írni. Azt kérték: először én írjak. Írtam. Addig légyszíves ne gondolkodjatok helyette arról, hogy ő mit érez. Megkapjátok rá a választ. Tőle.
Akkor talán majd helyére kerülnek a most kicsit elgurult gondolatok és érzések.

...és szeretem Coelhot. Gyűrűt urát nem olvastam. :)

A kevés időnk van egymásra témát hagyjuk. Meg kell nyerni ezt az ösztöndíjat. Ha megnyerted: két hét múlva beszéljünk erről.

Hogyan lehet nem átlagos gyereket csinálni? Foglalkozz vele, beszélgess vele, hagyd hogy azokkal a dolgokkal foglalkozzon amibe beleszeret, hagyd hogy kipróbáljon olyan dolgokat, amiket te nem próbálhattál ki, és hagyd, hogy döntsön. Mindenki tehetséges valamiben, csak meg kell találni az utat és lehetőségeket a tehetség kibontakozása felé. Én születésük óta keresem a lehetőségeket, megmutatom, és onnantól fogva már nekik kell tenni értük. Így sokat láttak, tapasztaltak.
Mindig arra törekedtem, hogy bármit tesznek is, az hasznos és bölcs dolog legyen és ha egy kicsit is, de előrébb vigye a világot. Úgy neveltem nem átlagos gyerekeket, hogy nem átlagos dolgokat csináltunk, nem átlagos témákkal foglalkoztunk.
Törekedtünk a sokfélére, sokszínűre.
Ebbe az irányba soha nem kellett megerőszakolnom őket. Élvezték és élvezik. Most már sok mindent, én tanulok tőlük.
( címszavakban néhány: zongora, furulya, gitár, rajz, novella írás, kirándulás, környezet védelem, szelektív hulladék gyűjtés, atomfizika, biológia, nyelvek, irodalom, önkéntes munkák, állatvédelmi szervezetek, olvasás, szakkönyvek, pályázatok, pályázat alapú táborok, versenyek, beszélgetés mély témákban, sérült gyerekek lovas oktatása, színház, konferenciák és UWC a legjobb!...)

Nem vagyok hibátlan anyuka, de még tökéletes sem.
Csak boldog.
:)

A cikk írója.

BTBTBT 2013.12.04. 15:21:24

@bpetya75:
Nem volt rossz az elso, de helyenkent uncsi volt. Az eleje torp-erkezes Bilbohoz meg egyenesen gyerekes a hulye lakomaval.

Van egy kolleganom, aki Hobbit-orult. 11x latta moziban, megvette a Bluray-t, es azt is legalabb annyiszor latta. Kb. 35 eves. :)
Leginkabb azzal tudom piszkalni, hogy a hosszabb valtozat (ami DVD-re meg Bluray-re ment) mar tenyleg unalmas lehet, hiszen kb. 15 perccel hosszabb a mozisnal.

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 15:21:37

@macamuca:
Elmosni a poharakat és felkészíteni valakit a teljesen önálló létre a világ másik részén nem ugyanaz. Engem sem tanítgatott anyukám házi praktikákra, de ettől függetlenül sosem voltam egy elveszett gyerek, mert mindent szépen megtanultam, amikor szükségem volt rá. 25 is voltam, mire már normálisan tudtam főzni. Egy korai költözés viszont szükségessé teszi a gyorstaplalót.

Ahhoz gratulálok, hogy ilyen fantasztikusan tökéletes gyerekeket neveltél, akik mindenben kíválóak (sport, taunlás, különórák) és még a házimunkában segítenek! Irigylésre méltó mindez :P

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 15:21:37

Barátusz
Azt írtad, hogy "megvan a véleményed az anya-lánya kapcsolatról", hogy most kellett a házimunkákra megtanítani. Lehet, hogy félreérettem esetleg a szövegértéssel van gondom, de én ezt úgy értettem, hogy nem jó kapcsolatra célzol.

Igen, vannak "nem fozok-nem hazimunkazok-szarok bele-inkabb a tobbiekkel logok" kamaszok, de egy 16 éves lány, aki elnyer egy ilyen ösztöndíjat szerintem pont nem ez a kategória!

BTBTBT 2013.12.04. 15:24:09

@macamuca:
Terelgetni lehet a jo iranyba, de ha nincs tehetsege, kiveteles kepessege, vert izzadhat, akkor is "csak" atlagos lesz. Mintha az annyira nagy baj lenne.
Sokszor teljesen hetkoznapi - es nem tul ragyogo kepessegekkel megaldott - embereknek szuletnek.
Ugyhogy gyerekcsinalas kozben erdemes mantrazni, hogy "most kreativ lesz/most sikeres lesz", ilyesmi. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 15:25:19

@rezsoatya:
Ez igy igaz.
Nem tudom aterezni, valoszinu nem is igazan akarom.
Nekem nincs lelkem, ezt mar tudjuk regota :)

@www.aonang.hu:
Vegul ugy dontottem, hogy itt is :) mar csak egy hely kellene, ahol alhatok egy oracskat ebed utan.

@macamuca:
Ez is de jofele! Hmmm...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 15:27:40

@bpetya75: :)
Értenék, mit akartam mondani.
Minden gyerek egy külön kis csoda. Ki ebben, ki abban jó. Mindenki lehet sikeres, a maga adottságaihoz mérten.
A szülő dolga, ott állni mögötte és támogatni. De nem tolni előre, erőltetni, sztárolni.
Ja, és elsősorban legyen gyerek.
:)

BTBTBT 2013.12.04. 15:28:11

@csib:
Egyaltalan nem a rossz kapcsolatukra celoztam, hiszen nem tudok roluk semmit. Csupan az jutott eszembe, hogy a fogalmazas alapjan a lany nem tudott ilyesmit, es addig, amig nem utazott messzire, nem is volt fontos, hogy tudja.

Mi koze van egy osztondij elnyeresenek ahhoz, hogy valaki tud-e fozni meg varrni? Szerintem semmi. Szerinted?

IldikóD 2013.12.04. 15:29:35

@mojyo: Szia igen, bocsánat! Írok:

Most ugye gimibe jár. Emelt érettségije lesz biológiából, történelemből, angolból, rajzból.
Emellett középszintű érettségije: spanyol, matek.

Kanadába és USA-ba pályázik újabb ösztöndíjakkal. Mivel kint nincs támogatás érettségi után az orvosi pályára, így kettős diplomát szeretne csinálni: biológus-spanyol-francia, vagy biológus-spanyol-orosz szakokon. Vagy tervező grafikát fog tanulni Floridában először. Minden attól függ, hogy hol-milyen lehetőséget kap. Ez a három vonal:biológia,nyelv,rajz amivel szeretne majd foglalkozni. Egyenlőre az első diplomáig gondolkodunk, utána is vannak tervek, elképzelések, ami megint ösztöndíj, csak ott már az útvonal kérdéses.

Üdv:
A cikk szerzője

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 15:30:00

@Barátusz: Kulonben is, kell egy csomo atlagos kepessegu ember is, mert kulonben ki szolgalja majd ki az elitet? :DD

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 15:36:56

@Ildikó Dreska: Ahogy látom, nagyon komolyak a tervek. Gyakorlatilag vagy 10 évre előre tele a naptár.

Szép, szép, de mi van ha beüt a krach? Mondjuk jön egy halálos szerelem (szokott jönni) és azt mondja a gyermek, hogy tanul a fene tovább, fontosabb az.
Akkor?

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 15:37:20

@Ildikó Dreska: csak annak lehet kevés ideje, aki érettségire tanul? bocsi.... ok, büszke vagy a lányra, de nem váltotta meg éppen a világot, csak tanul valahol máshol, meg jól érzi magát, meg csinál egy csomó nem kötelező extracurricular dolgot.
azért ha mások ennyi időzónán keresztül mondjuk újszülött ikrek vagy nagycsalád és teljes állás idegen nyelven mellett is találnak időt hazatelefonálni, akkor.....
gondolom, koleszban lakik, és ott főznek rájuk, figyelnek rájuk - ha nem, akkor bocs, és meg vagyok lepődve - nem hiszem, hogy egyes egyedül van és csak magára számíthat, teljes háztartást kell vinni, stb.azért ezt is végigcsinálták már páran a világtörténelemben.

(egyébként a rajzok nagyon tetszenek, és nagyon nem szeretném a lányt fikázni, de az anyuka.... hát.....gáz.)

bpetya75 2013.12.04. 15:38:15

@Barátusz:

Jó, az eleje tényleg kicsit röhejes volt. De a folytatás kárpótolt. Remélem úgy veszik fel a fonalat, ahogy letették.

@tilmir:

Nekem is ilyesmi jutott elsőre eszembe arról, ahogy Ildikó írt erről. De itt:@Ildikó Dreska: kicsit más megvilágításba került az egész.

Én ezt sem csinálom, de így már nem annyira Polgár-apukás, mint amilyennek az elején tűnt.

bpetya75 2013.12.04. 15:40:26

@Chang Yai:

Drágám! Menj oda hozzá és verd pofán azt a rohadt kölyköt, aztán kérj tőle bocsánatot, hogy csak izomrángásod volt ;-)

Kötözködöl itten! Mik vannak!?

miegysmàs 2013.12.04. 15:40:54

@tilmir:

nem jön semmifele szerelem,mert minden elöre jol "ki van talalva,a popsi belefer a nadragba az eg kek es zöld a füüüüüü,ez igy gömbölyüüüüüüüüü"::)))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 15:43:27

@Chang Yai: :D Lehet en nem jartam elit iskolakba/versenyistalokba, de mi meg a ket ejszakaval az eretsegi elott elmentunk sorozni a tobbiekkel, vizsgaidoszakban az egyetemen mindig kipihentek voltunk, stb. Sosem ertettem a tobbi egyetemistat, mi a francot csinalnak allandoan vizsgaidoszakban :DDDDDDDDD

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 15:46:02

@Mr. Long [expert .... szakerto]: "Lehet en nem jartam elit iskolakba/versenyistalokba..."
Látszik is...
:D
(bocs, magas labda)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 15:47:42

@tilmir: :D Ez van. Nem is valami elit magyar munkahelyen dolgozom! :DDDDDD

Evain 2013.12.04. 15:56:33

@bpetya75: bakker, Freud elsírná magát gyönyörűségében, hogy a két dudást minek olvastam. :D

bpetya75 2013.12.04. 15:57:51

@Evain:

Megírhatnád. Legalább pm-ben :-P

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 15:59:07

@bpetya75: Hm... láttam én már karón varjút, meg nagy pofára esést is.
:)

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 16:00:00

@tilmir: hogy én is szóljak (mert magas a labda!) meg kell várnod, hogy a gyerekcsinálás avatott szakértője (bocs Digger!), aki a bányában dolgozik, hazaérjen és felvilágosítson! :D

IldikóD 2013.12.04. 16:02:15

@Chang Yai: Vedd fel a cipőjét és csináld végig!
Utána beszéljünk!

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 16:02:35

@Evain: épp most emlegettem Freudot, mert az előző hsz-omban elütöttem és Diggert Duggernek írtam... (javítottam időben!) :D

Bebbi 2013.12.04. 16:02:41

@Evain: En eloszor a poszt cimet ertelmeztem maskent. :-) (tegyel egy "n"-t a legvegere). Ezek utan mar egyertelmu, hogy a dudasbol mi lesz. :-)

Bebbi 2013.12.04. 16:06:06

@rezsoatya: Hat, ha lattad a Kutyaszoritobant, akkor ott azert a digging is mas megvilagitasba kerul:

"... like Charles Bronson in the 'Great Escape', he's digging tunnels." :-)

Evain 2013.12.04. 16:10:07

@rezsoatya: necsi! milyen kínos, mikor dolgoznom kellene, és kibuggyan belőlem a hangos röhögés, aztán próbálom kimagyarázni, hogy mi olyan vicces. :D

@Bebbi: Ez a nap kész. Andaluzkutyának lesz mit eltenni a mai napi dossziékba. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 16:11:12

@tilmir:
Parzas elott egyel meg ket citromot. A hejjakat tedd felre. Amennyiben eszakot nevezzuk 0 foknak, fekudj ugy az agyban, hogy a fejed 286 fokos szogben alljon. Ezutan helyezd a ket fel citromot a parnatol 25 es 315 fokos szogbe, a fejedtol 76,5 cm tavolsagba. Kotsd ossze oket szuzlany verebe aztatott spargaval.

A him kenje be mezzel a makkjat.

Parosodjatok misszionarius pozban, pontosan 24 perc 37 masodpercig, mikozben te a bibliabol olvasol fel hangosan, a him pedig a torabol.

Parzas vegen allj fejen 15 percig, mikozben a him megetet 3 szelet zsiroskenyerrel.

Nagyon fontos, hogy a parzas utan 3 napig ne tisztalkodj, az azt koveto 1 hetben pedig csak hidegvizben tudolhatsz. A csapot mindenkeppen egy vak komondorarus kell megnyissa.

Az igy nemzett gyerek biztosan nem lesz atlagos!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:15:59

@Kövérmadár: A 76.5 cm-t a fejbortol kell merni, vagy a hajtol? Illetve terben, legyen ennyi, vagy a lepedore mert vetulete szamot? Ugye mert ez nagyon nem mindegy.

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 16:17:26

@Kövérmadár: ezért nem akarsz gyereket, ugye? Túl sok a macera... :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 16:19:10

@Ildikó Dreska: drágám! read only üzemmódban vagy? IB-s diák voltam én is, ezért is szóltam bele, mert pontosan tudom, miről van szó, mit ad, mivel jár. igaz, nem Szingapúrban, hanem a családommal laktam, de éjjelente azt hallgattam, hogyan veri apám az anyámat. ha már listaszerűen feldolgozzuk kinek-kinek az elért eredményeit, habár nem kértem meg anyukámat, hogy rakja fel a netre, abban az évben a mi iskolánk hozta a világon a legjobb IB-s átlagot, és 42 pontot kaptam. jár kockacukor, vagy buksisimi, hogy milyen ügyes vagyok, vagy storno, mert nem lovagoltam mozgássérült gyerekekkel?
szóval szerintem egyezzünk ki egy döntetlenben azt illetőleg, hogy kinek volt nehezebb az élete érettségiző diákként, meg hogy esetleg léteznek ennél húzósabb élethelyzetek is, még egy 16-17 éves lány számára is.

@bpetya: istenbizony ezt akartam mondani, hogy menj oda, és verd orrba, alighanem ezt is tettem volna, ha nem pont én tiltottam volna el ma a pingpong szakkörtől, mert a múlt héten beverte valakinek az orrát pingpongütővel, csak egy ártalmatlan szóváltás miatt. szóval ma kvázi meg kellett dicsérnem, hogy nem ütött és jól viselkedett. ja, a bully gyerek meg mozgássérült, egyik kezét nem tudja használni, sántítva megy, de egy elkényeztetett kis gombócot csináltak belőle ezért a szülei, ennek ellenére nem veszi jól ki magát egy nyomorékot megütni, ugye? kizavarnám őket a placcra, hogy rendezzék le, ehelyett tölthetem azzal a holnap délután egy részét, hogy a kedves szülőkkel társalgok és a counsellornak megírom a beszámolókat, ja mert pszihez kell küldenem ezért mindkettőt. ahelyett hogy lenne időm itt kommentelni és anyázni másokat. (oops úgy tűnik nekem szabad?) tanárnak lenni nagyobb szívás, mint a nemzetközi érettségi, ráadásul még az anyukám is időeltolódva van vagy 4.5 vagy 5.5 órával, mi lesz velem így.

rafflesia 2013.12.04. 16:20:34

@Ildikó Dreska:
Kedves Ildikó, senki nem vitatja, hogy nagy dolog, amit a lánya csinál, Chang Yai csak arra akart rávilágítani, nem az Ön lánya az egyetlen teremtménye e földnek, aki ilyen nehézségekkel szembekerül és megküzd.

Az FB oldalát megnézve azért sikerült megállapítanom, hogy az angol tudáson lenne még mit csiszolni, az improvementet kiválóságnak fordítani, (www.facebook.com/photo.php?fbid=615550415131531&set=pb.100000297348682.-2207520000.1386170281.&type=3&theater) az azért némi túlzás, nemdebár? Persze, vitathatatlanul jobban hangzik, hogy a lánya 1 év szingapúri tanulmány után az angol nyelv és irodalom kiválósága lett...

Világpolgár2012 2013.12.04. 16:21:27

@Kövérmadár:
Én is most főztem itthon először. A pörköltben teljesen csirke íze lett. Az állaga is hasonlít, bár egy kicsit keményebb a hús. Van egy kis vadas szaga, de lehet, hogy azt a bort emelte ki, mert tettem egy kis bort a pörköltbe. Étteremben csak a mellét ettem eddig, annak sem volt semmilyen markáns íze. Azért vettem, mert most kezdődött a szezon, volt a helyi hentesnél és ráadásul olcsó is (olcsóbb volt, mint a csirke).

cristallo 2013.12.04. 16:22:05

Ezek a gyerekek vagy valami szuper gyerekek (valószínűleg a szuper anyukából), ha a gyerek- és fiatalkor mellett atomfizikára, állatvédelemre meg tudom én még mire is volt idejük. Ha így van, akkor gratulálok. Ha csak tudatos tervezés volt az első perctől kezdve, akkor nem tudom. Lehet, hogy vissza kéne gyömöszölnöm a gyerekemet a tubusba, megtervezni az életét és utána újra kinyomnom. Ja, nem. Nem akarok tudatosan tervezett szuper gyereket. Legyen inkább csak boldog.:) Mert majd még a végén úgy fog elköszönni, hogy: üdv, a szerző. Mert ugye mindenki hülye és senki sem tudja, hogy kiről van szó.

Azt azért remélem, hogy a gyerekek kicsit szerényebbek mint az anyuka.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:22:16

@Chang Yai: ha a szuleiddel laktal, akkor kulfoldon eltetek, vagy Mo-n voltal IB?

rafflesia 2013.12.04. 16:23:16

@Kövérmadár: na, mostmár tudom, mit csináltunk rosszul... Kár, hogy nem tervezek harmadik gyermeket....

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 16:23:27

Barátusz
Szerintem van kapcsolat a kettő között, habár tény és való, hogy nem függvényszerű. Laza korrelációként jellemezném.
Van, aki házisabb (ő tanul meg fiatlaon főzni, mert érdekli is nem csak erőltetik) és van, aki nem. Ez utóbbiak egy része az otthoni segítés helyett inkább a barátokkal lóg (ahogy írtad), más része viszont azért nem érdeklődik, mert éppen a világot akarja megváltani - ők szoktak külföldre menni tanulni. Ugyanabból a mentalitásból fakad az anti-konyhatündérség és az ambíciók, ami nem feltétlen jó vagy rossz dolog.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 16:26:43

@rafflesia: jó látni téged, jól be lehetsz táblázva mostanság. (ööö, tudom, szerintem fél éve tartozok egy válasszal....)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:27:51

@rafflesia: a fejlodes relativ, egyesrol kettesre, vagy negyesrol otosre, feljodes mindegyik :D

2013.12.04. 16:29:32

@Ildikó Dreska: "címszavakban néhány: zongora, furulya, gitár, rajz, novella írás, kirándulás, környezet védelem, szelektív hulladék gyűjtés, atomfizika, biológia, nyelvek, irodalom, önkéntes munkák, állatvédelmi szervezetek, olvasás, szakkönyvek, pályázatok, pályázat alapú táborok, versenyek, beszélgetés mély témákban, sérült gyerekek lovas oktatása, színház, konferenciák és UWC a legjobb!..."

erdeklodni szeretnek, hogy az atomfizika mely aspektusaval ismertette meg az anyuka a kislanyat?

2013.12.04. 16:31:08

@Ildikó Dreska: Huh, ez aztan az ambicio! :D Az jo, hogy ilyen szeles erdeklodesi kore van... amugy azert erdekelt mert egy kicsit magamra ismertem, es tenyleg :D Csak en mar nem vagyok 16 :D (Nameg nalam a muveszet + nyelvek utan a harmadik resz az eeeeegggggyaltalannemnemnem az allatos/biologias vonal volt lol :D) Meghatugye legfokeppen en egyaltalan nem voltam/vagyok ilyen szorgalmas tipus hogy ennyi ezerfele osztondijak utan teperjek... :D Sokszor gondolom igy is, hogy en tokre asz vagyok, erre ir valaki aki mar 16 evesen tokre celtudatosan valositja meg a terveit :D Bocsanat amugy, nem magamrol akarom itt fosni a szot, csak elgondolkodtam, hogy mennyi mindent tehetnek meg magamert :D Szoval le a kalappal a lany elott :D

rafflesia 2013.12.04. 16:33:22

@Chang Yai: szerintem én tartozok a válasszal, kicsit elvesztem a költözés, a jelen életünk felszámolása és az újabb elkezdése nagy projektben. Az utolsó 9 nap van még itt hátra, 3 év után először megyünk haza karácsonyra, és januártól jönnek az új kihivások...

IldikóD 2013.12.04. 16:34:49

@Chang Yai: Drágám!

Annyira "képben vagy", hogy még azt sem tudod, hogy az IB-s diák nem egyenlő az UWC-s diákkal. :)

Még mindig nem vagy tisztában azzal, hogy mi az-az UWC!!!!

Vedd már a fáradtságot, hogy utána nézel!!!

Mi az értelme, lényege és miről szól és az IB-n kívül mennyi mindennek kell itt megfelelni.

Megkérdezhetem egyébként, hogy melyik suliba jártál?
Csak úgy kíváncsiságból.
Ja:) és itt 45 pontos diákok is vannak, nem is egy:) és 42 pontosak is, még több :)

BTBTBT 2013.12.04. 16:34:59

@Chang Yai:
Keppel vagy csak hanggal skype-olsz? Mert az elobbi biztosan eldocog gyer neten is.
Neked biztosan frusztralo lehet, hogy a szamunkra megszokott gyorsasagu net nelkul kell a legtobbet kihoznod abbol, ami feletek rendelkezesre all.
Meg hat te nagy netfuggo is vagy, nem? :)

@rafflesia:
"az improvementet kiválóságnak fordítani,"
No comment.

@bpetya75:
Csak a te kedvedert: ott veszik fol a fonalat. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:37:39

@mojyo: Hanyas vagy?

@charlieharper: " beszélgetés mély témákban" ez vajon a melytengeri buvarkodasra ertendo? izgi erdeklodesi kor :D

cristallo 2013.12.04. 16:38:45

@charlieharper: címszavakban kis ízelítő úttörő koromból: furulya, gitár, olvasó napló (általános iskola első osztályától, amikor még kisdobosok voltunk!), önkéntes szemétszedés a lakótelepen, szelektíven nem szemeteltünk, történelem szakkör, fizika, biológia, földrajz, orosz nyelv, irodalom, nyelvtan, gyümölcsszedő táborok, olvasás, írás, mesemondó verseny, népdaléneklési verseny, versmondó verseny, történelem verseny, tájfutó verseny, beszélgetés a szünetekben mély témákban, idős emberek látogatása, színház.
Ez később csak fokozódott. Hogy mindezt milyen mértékben éltük meg, az már nem fontos, a posztból sem derült ki....:)

IldikóD 2013.12.04. 16:41:21

@rafflesia: Hol olvastál arról, hogy csak ő az egyetlen ilyen fiatal??? Mert én nem hiszem, hogy bárhol ilyet nyilatkoztam.

Amiről írsz, az idéző jelben van...nem hiába....ez egy történet része, amiről te valószínűleg nem tudsz, mert nem vagy azok között, akikkel ezt anno megosztottuk :)

cristallo 2013.12.04. 16:41:56

@mojyo: Gondolod, hogy mindez a lány érdeme? Szerintem születése első percétől meg volt tervezve az élete. Hagyjál már.:) De azért csak próbálkozz erősen:)) utol ugyan nem érheted, de hát nem mindenkinek van ilyen anyukája.

2013.12.04. 16:42:14

@Mr. Long [expert .... szakerto]: azt hittem minimum Bohr modellel kezdtek 6 evesen

BTBTBT 2013.12.04. 16:43:46

@Ildikó Dreska:
"A kevés időnk van egymásra témát hagyjuk. Meg kell nyerni ezt az ösztöndíjat. Ha megnyerted: két hét múlva beszéljünk erről."
Ne haragudj, de kettonek mi koze van egymashoz?

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Semmi gond az atlagos kepessegu emberekkel. Nekik is van helyuk a vilagban. Csak gorenyek ne legyenek. Mert akkor nincs. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:44:08

@charlieharper: Mi a bajod? :) A te gyerekeid mivel foglalkoznak?? Csak nem feltekeny vagy? :) Januarban sorozes Londonban?

cristallo 2013.12.04. 16:44:55

@zöldeketbeszélek: lesz még több ilyen anyukás poszt is?? Ne ijesztgess már...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 16:46:24

@charlieharper:

Úgy tűnik, hogy Hanna Singapuro olyannyira sokoldalú emberi lény, akkora hatalmas tudással, hogy ha még egy kicsit tanul és művelődik, jogosan pályázhat a birca címre, melyet csak a legkiválóbb elmék kaphatnak meg... kicsit meg is vagyok ijedve, bevallom...

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 16:47:00

@csib:
"Ahhoz gratulálok, hogy ilyen fantasztikusan tökéletes gyerekeket neveltél, akik mindenben kíválóak (sport, taunlás, különórák) és még a házimunkában segítenek! Irigylésre méltó mindez :P "

Egy gyerekről van szó, esetemben.
Nem volt mindenben kiváló, "csak" a rajzban (hazai és nemzetközi pályázatok, díjak = nem szülői elfogultság), a többit "csak" szerette csinálni, mi pedig támogattuk/hagytuk.
A szívesen csinált dolgok melletti otthoni besegítés lehet, hogy ma már irigylésre méltó, merthogy nem általános, ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy mindenki magának köszönheti, hogy a gyereke hogyan viszonyul ehhez, elvégre a szülő az, aki rászoktathatja/ránevelheti erre (és kiskorától kezdve: a kiskamasz-nagykamasz korban elkezdett elvárás, "elég nagy vagy már hozzá!"-felkiáltással már nehézkes, hisz addig máshoz szokott /=nem segít/, és nemigen örül a megszaporodó feladatoknak).
Tehát nem kell irigyelni, én így láttam jónak, erre szoktattam, ezért számára-számomra ebben semmi különleges nincs.
Nem tökéletes, szerencsére. Komolyan. Volt gyerekkora, fára mászással, bicajozással, focival (hja, a fiú unokatesók....), önként vállalt és élvezett foglalkozásokkal. Most meg fiatal felnőtt (vagy nagy gyerek... nézőpont kérdése, ki minek tekint egy 19 évest), aki továbbra sem ismeri az unalom, unatkozás érzését, így az sem fenyegeti, hogy unaloműzés okán marhaságot csináljon, brahiból...
Egyszóval: lehet ironizálni az otthon besegítő gyereken-fiatalon (elvégre tényleg nem trendi manapság...), meg el lehet gondolkodni azon, hogy helyes-e....
Én helyesnek találtam, ezért így neveltem-szoktattam.
Te ezek szerint mulatságosnak tartod (vagy ilyesminek), mondván, majd megtanul mindent, ha rászorul, a maga kárán. (én ezt a tudást, illetve az alapjait is a képzeletbeli tarisznyájába tettem, a hamuba sült pogácsa mellé: tény, hogy gyorsabb lett volna megcsinálni dolgokat egyedül, rutinból, mint lassan, magyarázva-mutatva együtt a lányommal: rászántam az időt+türelmet.... talán ez is kell ahhoz, hogy az alapok meglegyenek.... A "nem terhelem a gyereket effélével, ráér még ezzel foglalkozni!" tényleg tetszetősebb érv, mint hogy "nincs nekem időm/türelmem a tanítgatáshoz!".....).
Gondolom, te is beéred majd azzal, hogy te tudod, a gyereked is megtanulja majd magától, mint te.
Tégy így, ha így tartod jónak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:47:08

@charlieharper: kulonben lehet az volt a jele mar az oviban. Mint nekem a golyos szamologep :DDDDD
Masoknak mi volt?

2013.12.04. 16:49:27

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Szuletesi evre gondolsz? 87.
@cristallo: Lehet, hogy igy van, erre nem is gondoltam :D Nanembaj, azert igyekezni lehet meg :D

2013.12.04. 16:50:26

Amugy olyat hogy lehet csinalni amit ti szoktatok, hogy eggyel tobb embernek valaszoltok egy posztban?

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 16:51:27

Rafflesia: akkor kitartást a pakoláshoz, mindenhez. (én 2004-ben voltam utoljára karácsonykor, hét éve haza se dugtam az orrom, most megyek, kivételesen lesz szünet)

Ildikó: utánanéztem, láttam a suli honlapját, sőt, még tudok ais annyira angolul, hogy értem is rendesen. érdekelt, mivel én is IB-s iskolában dolgozom perpill, minden érdekelni szokott a témában. általában tudni szoktam, mihez szólok hozzá, nemcsak ugatok a levegőbe. nagyon jó, hogy ilyen hatalmas lehetőségekhez juthatnak diákok mostanság.
a lányoddal továbbra sincs semmi bajom, mert felfogtam, hogy mit csinál, és tetszenek a képei, tehetséges, szorgalmas, jófej csajszi lehet. de a te stílusod halál idegesítő. azt még beemelem, amikor az anyukák kiposztolják a négyéves Zsófika festményét, és blogot írnak arról, hogy bilizni tanul, de azért erről az elmúlt pár évben már le kellett volna kattannod. kerítsd magadnak egy saját életet azt javaslom, mert ez szánalmas, és nagyot fogsz koppanni alkalomadtán. de inkább ne legyen igazam.
remélem, a lányod 45 pontjával is kiplakátolhatod majd a facebookodat (ebből kb kéttucat szokott lenni a világon összesen évente, csak úgy mondom), neki tényleg sok sikert és minden jókat kívánok.
és én itt részemről befejeztem, mert kurvára nem érted, mivel van a baj, nem a szegény lányod tehetségével vagy a teljesítményével vagy Szingapúrral. csak veled.....

Barátusz: a képtől lefagy a net :-) de hát beszélgetni hanggal is lehet. engem meglepett, hogy a tetű lassú nettel is elmegy a telefonálás, hála a jó égnek. ha egy dolgot megváltoztathatnék, az az lenne, hogy normális net plííííííííz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:53:21

@mojyo: Hat akkor mar nem leszel osztondijas kozepiskolas, de meg nem vagyunk oregek :D
Azt ugy csinalod, hogy nyomsz egy ket enter, hogy uj sort kapj, meg tagoltabb legyen es megint ranyomsz egy "valasz erre" gombra. Arra figyelj, hogy nem tudsz egy kommentben ugyan azon szemely ket kommentjere kulon hozzaszolni.

IldikóD 2013.12.04. 16:55:11

Gratulálok az irigy, kötekedő, okoskodó, rosszindulatú hozzászólóknak!
Se beleérző képesség, se megértés, se tolerancia, se tapasztalat gyűjtés....de még azt sem tartjátok tiszteletben, ahogyan érzek és gondolkodom.

Vakon , tapasztalatok nélkül ítéltek.

A jövőben figyelmen kívül hagyom a provokatív kérdések megválaszolását.
És ne fáradjatok, mert olvasni sem olvasom:)

Üdv:
A cikk írója

mojoking77 2013.12.04. 16:55:24

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Ne legy gonosz... :) Az is csak egy stilus. Rengetegen szeretik, pont mint Richard Claydermant. Nekem mind a kettotol a hideg futkos a hatamon, de ez konnyen lehet , hogy az en hibam.. Eltunni valamerre tenyleg mas (lehet), mintr elengedni valakit, es varni ra otthon.. A 6-8-10 ora idoeltolodas meg plusz ratesz egy keveset, en is utaltam, amikor csak kora reggel/keso este tudtunk beszelni csaladommal, es kaptam az idegbajokat a hajnali 1/4 3-kor erkezo "kihagyhatatlan banki ajanlatoknak...."..
Amugy Szingapur tenyleg szep (mar amennyit egy het alatt meg tudtam ismerni belole), bar kicsit nekem tul magas volt a paratartalom, es furcsa volt, hogy meg egy falevel sem nagyon volt az utakon, nem hogy szemet...

cristallo 2013.12.04. 16:55:32

@Chang Yai: szerintem ne túráztasd magad rajta, egyszerűen nem érdemes. Személyes sértésnek veszi a felvetéseket, ezen nem fogsz tudni úgysem változtatni. De ez legyen az ő baja.
Nagyon jó a fogkrémes hasonlatod, magamévá is tettem fentebb:))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 16:56:18

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

De jót aludtam alatta!

Lapos történet + rossz színészek. A főszereplő fő színészi teljesítménye, hogy mereszti a szemét. Nekem rögtön Amelie jutott róla eszembe, a Hobbit főszereplője az Amelie főszereplőjének férfi verziója: marha rossz színészek és meresztik egész idő alatt a szemüket fapofával..

Mondtam is feleségnek - ő imádja az ilyen fantasy mese dolgokat -, hpgy a következő részt már letorrentezzük és otthon nézzük, mert ott kényelmesebb aludni. Vettünk is a múlt hónapban nagyképernyős tévét, s már mennek rajta a HD-filmek. Meg is néztem azóta kb. 50 filmet, persze nekem tetszőket.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 16:56:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem is, mert ujholdkor! A regi samanok (nem a mienk!) azt tartottak, hogy akkor a "magzat" egyutt novekszik a holddal es igy annak ereje is belekerul.

cristallo 2013.12.04. 16:57:31

@Ildikó Dreska: viszlát!

Üdv:
A blog olvasója

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 16:58:59

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Kell egy nem átlagos férfi meg egy nem átlagos nő. A többit meg nem írom le, mert gyerekek is olvassák, de te úgyis tudod.

BTBTBT 2013.12.04. 16:59:21

@charlieharper:
Egyszeruen nem hiszem el, hogy valakit az osszes felsorolt dolog ERDEKEL is.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Moziban nem egyszeru aludni. Te viszont otthon szoktal filmezni, nem?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:00:13

@Barátusz:

Moziban valóban nem egyszerű aludni. De egy szar film csodára képes!

2013.12.04. 17:00:28

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Aha! Koszi! :)

Osztondijas kozepiskolasok mar nem leszunk ez teny, de az egyetemek meg nyitva allnak, oregek pedig semmikepp sem vagyunk az nagyon relativ fogalom! :D (Csak az meg semennyire nem izgat, marmint egy ujabb egyetemi turaztatas, orulok, hogy mar nem kell sehol se toltelek targyakkal szarakodni :D)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 17:01:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
:))))))))))))))
Na igen, a feltörekvő ifjúság... (a támogató szülői háttérrel "fokozva" az ambíciókat....)
:))))))))

Vigasztaljon a tény, hogy maximum birca2 lehet, az abszolút 1. Te vagy :)

mojoking77 2013.12.04. 17:03:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Moziban valóban nem egyszerű aludni" Ezt a hulyeseget honnana vetted? A mai napig fogalmam sincs a Titanic kozbulso kb 2.5 orajarol. A muveszet inkabb a nem tul hangos horkolas. Azt kevesbe toleraljak, foleg egy premier vetitesen...

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 17:04:01

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Pöttyös bögre.
Lányomnak is.
Hogy ebből hogy lesz racionális (én) és művészi (lányom) beállítottság, azt nem értem...
Valaki felhomályosítana?
(mit mond erről Freud? Dr. Andalúz, heeeeelp!!!)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:04:30

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Éppen a minap olvastam egy keresztény fórumot. Az egyik, állítólag hívő keresztény anyuka halálos komolysággal képes megkérdezni "igaz-e, hogy holdtöltekor a legjobb megkeresztelni a 3 hónapos gyermekemet?". Hát, majdnem leestem a székről.

Majdnem visszaválaszoltam: igaz, de csak akkor ha a Neptunusz a Vénusz jegyében áll, s a farkasember meg kökörcsint lóbálva vonyít közben.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 17:04:33

Cristallo: köszi, éppen befejeztem ám :-)

ez a fogkrémes egyébként nem egy bejáratott angol figure of speech? tuti hogy nem én találtam ki. (you can't put / squeeze toothpaste back into the tube)
mindenesetre örülök, hogy többeknek megragadta a fantáziáját :-)

egyébként jól el szoktam szórakoztatni a kollégákat azzal, hogy magyar kifejezéseket fordítok le szó szerint angolra, némelyiket igen viccesnek / találónak gondolják. ilyesmiket, hogy ''azt hiszi, ő fingta a passzátszelet'' vagy ''a nyúl viszi a vadászpuskát''.

rafflesia 2013.12.04. 17:08:43

@Ildikó Dreska: Ha nem olvasod el, honnan tudod, hogy provokativ, vagy sem????

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 17:09:16

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Fejbőrtől és légvonalban mérendő.
A haj nem nevezhető külső felületnek.

@rezsoatya:
Sok macera, rengeteg pénz... nem éri meg :)

@Világpolgár2012:
Jól hangzik. Itt szerintem nincs ilyen jószág.

mojoking77 2013.12.04. 17:10:37

@rafflesia: Ne cseszessetek mar szegenyt. Draga jo anyam lassan 10 eve nem kepes megszokni, hogy semmi kiszamithatosag nincs abban, hogy mikor lat megint.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:10:47

@mojoking77:

Én azt szoktam mondani: izgalmas kalandfilmre engem ne tessék bevinni, mert a második kalandnál már álmosodom, a harmadiknál meg horkolni kezdek.

Viszont a legbizarrabb filmeket - melyeket mindenki vakarózik - meg érdeklődéssel nézem végig.

Mostanában, az új tévém miatt, nagyon sok filmet nézek. Hetente átlag 15-20 filmet. Olyat is amit már láttam, s olyat is, melyre lusta voltam elmenni moziba.

Örülök is nagyon, mert sikerült pár remekművet is megnéznem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 17:11:22

@mojoking77: Az hagyjan. Amikor egyedul utazom vonaton akkor nem zavar a horkolasom, mert nem ismerek senkt ott. Amikor asszonnyal utazom o felebreszt, hogy hagyjam abba. De hetfon 2x2 orat utaztam kolleganommel, ebbol 2x1.5 orat aludtam. Mindig az volt az elso kerdesem amikor felebredtem, hogy hangos voltam-e. Hal istennek nem hrkoltam, mert tuti nem ebresztett volna fel, tul jolnevelt, en meg horogtem volna vegig a fulebe :DDDD

rafflesia 2013.12.04. 17:13:18

@mojoking77: nem csesztetem elmegyek aludni. Egy idősávban vagyok ugyanis a lányával...

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 17:13:36

@mojyo:
A "válasz erre" gombra kattintás után írsz, majd 1-2 enter után (elkülönülés miatt javallott) kattintasz a másik komment/személy "válasz erre" gombjára, tetszőleges mennyiségben.
:)

@Ildikó Dreska:
"A jövőben figyelmen kívül hagyom a provokatív kérdések megválaszolását.
És ne fáradjatok, mert olvasni sem olvasom:)"
Bocs, de ha nem olvasod el a kapott kommentet/kérdést, akkor hogyan, mi alapján minősíted provokatívnak?
Értem én, hogy büszke vagy a lányodra, hisz van mire.
De arra azért számíthattál volna, hogy a túlzásba vitt sztárolás kelt némi visszatetszést. Kérdés persze, kinek mi a túlzás...
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az itt (HÁ blog) jelenlévők kb 99 %-a átlagos embernek "minősül": jó valamiben, szereti, élvezi, csinálja, de sem ő maga önmagát, sem a környezet őt nem tartja különlegesnek. Ettől még elismerik a különleges emberek létét, fontosságát, nagyszerűségét, csak éppen zokon veszik, ha lekezelően bánnak velük... ilyen pld a "drágám"-ozás Chang Yi-nél...
Ja, és végül: nem te vagy különleges, hanem a lányod. Te is csak átlagos vagy.... mint én, vagy itt és máshol az emberek 99 %-a....

mojoking77 2013.12.04. 17:13:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nekem is van most epp idom is, es lehetosegem is, de en beleszaladtam egy ket olyan szinten szemet "alapmube", hogy fontolgatom inkabb a sorozatok nezeset...

bpetya75 2013.12.04. 17:14:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

NEM!!! Az elfogadhatatlan!!! Szóba se hozd ezt még egyszer, mert nem akarok ennyi felkiáltójelet használni!!!!!

@Barátusz:

Csak semmi spoiler!

@Chang Yai:

Ezt a macerát! Asszem le kell beszéljem asszonyt erről a pályáról. Pedig nagyon ezt akarja csinálni a programozás helyett...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:15:18

@csib: Ezzel egy kicsit vitatkoznék...Én pld. már kicsi koromban is kifejezetten szerettem a konyhában segíteni, 14 évesen komplett menüt meg tudtam főzni, gimisként minden konyhai munkát átvettem anyutól (aki nagyon örült ennek), plusz a vasalást is. Emellett rajzoltam, szobrászatot tanultam, iszonyat sokat olvastam, verseket írtam, tanítottam a kutyámat, kertészkedtem, múzeumokat jártam és folyton azon törtem a fejem, hogy miért ilyen szörnyű a világ és mit lehetne tenni a megmentéséért...

Szóval a házasság és az ambíciók nem zárják ki egymást.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:15:56

@zöldeketbeszélek: nem házasság, hanem háziasság :))).

Biztos freudi elszólás volt :)...

miegysmàs 2013.12.04. 17:16:48

@Ildikó Dreska:

A cikk iroja,Kedves Dreska Ildiko!

"Se beleérző képesség, se megértés, se tolerancia, se tapasztalat gyűjtés....de még azt sem tartjátok tiszteletben, ahogyan érzek és gondolkodom."

Ma kivetelesen volt idöm,figyelemmel kiserni a blogon az esemenyeket,konkretan a posztot,es az összes hozzaszolast elolvastam.
Ugy erzem a fent emlitett kepessegek nagy reszevel rendelkezem,söt a "tisztelet" szo jelenteset is ismerem,es erteni velem.

A poszt elolvasasakor az irojarol mondhatni semleges volt a velemenyem,igy kesödelutanra a valaszait olvasva ez negativ elöjelü lett.

Kerem toleralni,es tiszteletben tartani azon velemenyem,hogy az itteni hozzaszolasai alapjan antipatikussa valt szamomra.

A poszt olvasoja,egy kommentelö a sok közül.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.12.04. 17:17:15

@Ildikó Dreska: most olvastam a kommenteket, hat elegge szanalmasok vagytok torzskommentelok

Kedves Ildiko!

Meg nem ismered a HA blog kommenteloit, a torzskommentelok azok, akiknek hetkoznap nem sok dolguk van, vagy nem dolgoznak vagy lazan elvannak egy befott allasban 0 felelosseggel ES a valos eletben nincsenek barataik (kulonben miert logna vki napi sok orat egy blog kommentfolyamaban)

ezert itt toltik az idejuket a neten masok fikazasaval vagy ertelmetlen temak megvitatasaval (mit fozol ma, nosztalgia, stb)

ne foglalkozz veluk, mert a legtobbje egyszeruen irigy rad es a gyerekedre, hogy ilyen sikeresek vagytok, ezert probalnak minden szoba belekotni
sztem ram is irigyek es sokszor fikaznak, kinevetnek, mert nokent megallom a helyemet kulfoldon sikeresen, de nem erdekel

pont az ilyen tortenetekert olvasom a HAt, mert tudom, hogy vannak (ha nem is tul sokan) ertelmisegiek is, akik kivandorolnak es megirjak a tortenetuket

megegyszer gratulalok es sok sikert a tovabbiakban!

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.12.04. 17:17:15

@Ildikó Dreska:
meg egy tanacs: soha ne engedd, hogy a kozepszeruek lehuzzanak, mindig csak elore es felfele tekintsetek, kulonosen hagyd figyelmen kivul az alja reteget es azokat, akik nalatok rosszabbak, mert ok csak arthatnak neked

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 17:17:15

@macamuca

teljesen félreérettél. Én nem BEÉRTEM azzal, hogy saját magam kárán tanultam meg a dolgokat, hanem egyszerűen NEM ÉRDEKELT régen és volt egy jófej anyukám, aki nem forszírozta, hogy főzni tanuljak 16 évesen. Ő sem BEÉRTE ezzel, hanem tiszetelben tarototta a preferenciám. Egyébként talán pont azért, mert sosem erőltették, felnőttként szeretek és jól is főzök. A házimunkával sincsen bajom, mindent meg tudok csinálni, de idő szűke miatt másra bízom. (nem azért mert nem trendi!)
Számomra a legfontosabb elv a nevelésben, hogy ne erőltessek rá a gyerekre olyat, amit nem akar, beleértve a konyhában való tüsténkedést.
Egyébként nem a segítő gyreken ironizáltam, hanem máson, de mivel nem vetted, hagyjuk!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:17:45

@mojoking77:

Velem is megesik, hogy mindenki által sztárolt műveket teljesen átlagosnak látok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:20:38

@cristallo: Itt és most ünnepélyesen megígérem, hogy bármi is történik 13 év múlva, én nem írok anyukás posztot! :)

Lehet, hogy lesz...nem ijesztgetni akartalak :). De azt hiszem, hogy minden posztoló anyukának ki kellene utalni kommentelés előtt két-három nagy bögre citromfűteát...

mojoking77 2013.12.04. 17:20:49

@Tökfőzelék1: Jajjj.
Csak nem meg egyCohello rajongo holgy?
Ne erts felre, nem vagyok torzs kommentelo, pont az altalad megenekelt hatranyok miatt, de az elozo ket hozzaszolasodtol kb ugy erzem magam, mint az avatarod....
Ugyhogy, ennel SOKKAL szerenyebben, ha szabad kernem..

Egy nem tul aktiv kommentelo

mojoking77 2013.12.04. 17:22:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A baj, hogy az olyan filmmuveszeti alapmu, mint a 7 szamuraj is inkabb untatott, mint hogy elveztem volna. Ez alapjan meg biztos bennem van a hiba...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 17:23:03

@bpetya75: őszintén szólva nem tudom, hogy család és saját gyerekek mellett hogyan csinálja bárki is, honnan van energiája. én mikor hazajövök, embert nem akarok látni, képzelem még ha arra jövök haza, hogy a sajátjaim verekszenek, alighanem kapásból kapnának két fülest. :-D
de az a bajom, hogy teljesen függő vagyok.
azért szerintem a többség nem csavarodik bele érzelmileg olyan szinten, mint én.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:26:09

@macamuca: +1

Egyébként nekem a bölcsis lányom is 'segít' a konyhában, önti a lisztet, cukrot, keveri ha sütit sütünk. A gondozónő a bölcsiben megkérdezte, hogy segít-e nekem ruhát teregetni, hajtogatni, mert olyan precízen csinálja. Nem, de ezek szerint ellesi amit tőlem lát, és beépíti a játékaiba. Játszva tanulja a háztartást. Szokott sepregetni is és bepakolja a mosógépet :). Tehát, amit tőlem lát, azt meg is tanulja, ha majd kicsit nagyobb lesz és érdekli, jobban is belevonom pld. a főzésbe. Remélem, 16 évesen nem kell neki azt tanítanom, hogy hogyan vasalja ki a pólóját vagy hogyan csináljon meg egy egyszerú muffint vagy pörit...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:30:28

@Ildikó Dreska: Ezek szerint a hozzád intézett első kommentem is provokatív volt? Vagy csak átsiklottam a válaszod felett? ( festészet-irigység)

IldikóD 2013.12.04. 17:31:42

@Tökfőzelék1: Köszönöm! Látszik, hogy még kevés a tapasztalatom abban, hogyan kell kezelni a hozzászólásokat.
Azt hiszem abból indultam ki, hogy egészen biztosan minden ember jóindulatú és megértő.

bpetya75 2013.12.04. 17:32:28

@zöldeketbeszélek:

A citromfű Isten egyik kiválóan eltalált teremtménye. Párszor éreztem már, ahogy összefésüli a zilált idegeimet :-D

@csib:

Pedig egy csomü dolgot rá kell erőltetni a gyerekre, amit nem akar. Pl az esti fürdés, fogmosás. Vagy evés előtt a kézmosás. Vagy hogy ne követeljen, hanem kérjen. Vagy hogy segítsen amiben tud. Pl rendrakás, táska bepakolás, terítés, porszívózás, kuktáskodás. Ezek nem természetesek az elejétől fogva, de azzá válhatnak, ha odafigyel rá az ember. És erősenb kétlem, hogy kárára válna a gyereknek ha ilyesmit is meg tanul.

@Chang Yai:

Ez szerintem minden hivatásnál meg van, ahol emberekkel kell foglalkozni. Nem bírnám...

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 17:33:28

@csib:
"Számomra a legfontosabb elv a nevelésben, hogy ne erőltessek rá a gyerekre olyat, amit nem akar, beleértve a konyhában való tüsténkedést."

Nos, konyhai vagy egyéb munka tekintetében nem értek egyet veled a nevelési elv szempontjából.
Vagyis én nem kizárólag azt engedtem csinálni a gyereknek, amit szeretett/szívesen csinált, nálunk nem az volt az elsődleges-többedleges szempont, hogy mit akar a gyerek.
Hogy Apumat idézzem: előbb a kötelességek utána a jogok.
A kötelességek egy része pedig nemszeretem-jellegű... de attól még meg kell csinálni, el kell végezni, méghozzá jól. Utálok mosogatni (lányom is...), mégis kell, ráadásul tisztára, nem csak lötybölgetve. Nem tehetem meg, hogy mással végeztessem a házimunkát, vagy annak egy részét (szimplán pénzkérdés), ha megtehetném, komolyan megtenném. De ettől még el kell végezni.
Ezt a fajta hozzáállást próbáltam átadni lányomnak (főzés terén könnyen ment, mert eleve érdekelte a dolog, kivéve a záróaakord, a mosogatás...): tetszik vagy sem, vannak dolgok, melyeket tudni kell elvégezni, önmagad miatt.
(és egy apróság: tavaly anyagi okokból+jószerencse révén sikerült megcsípnem egy 1 hónapos másodállást, decemberben. 24.-én délig dolgoztam, meg előttevaló napokban is = karácsonyi készülődésre ekkor először nem volt időm. De: a téli szünetet töltő lányom+férjem mindent megcsináltak tökéletesen. Takarítás, fadíszítés, főzés, sütés, torta, minden volt. És ez jobban esett, mint az ajándék... Mert megcsinálták, és nem is akárhogyan.... ehhez azért kellett némi háztartási ismeret, no és szándék, meg idő+fáradság. Nem azt sorolták, hogy "férfi vagyok, nem tudok konyházni!", "fiatal vagyok, nem tudok konyházni!". Mert tudnak, és ez a tudás akkor ajándék volt. Többet ért mindenféle drága cuccnál...)

mojoking77 2013.12.04. 17:38:51

@Ildikó Dreska: Tudom, hogy nem konnyu, mikor az ember munkajat kritizaljak (nekem is van itt postom), de lasd be picit tenyleg omlengos lett a stilus, ami nagyon sok embert zavarhat. A masik, amit nem vettel figyelembe, hogy az ide iro kommentelok kb 90%-a ugyanezt atelte, csak a masik oldalrol (evente par alkalommal talakozok szuleimmel). Az, hogy ki mit csinal, mennyire sikeres vagy sem, megint egy teljesen relativ dolog, legtobbunk nem utcat seper vagy TESCO-ban elado, elhiheted. Sokkal inkabb kellene tartani a Tokfozelek tipusu nepektol, az o hozzaszolasai szerintem lenyegesen gazabbak voltak, a tipikus kritika nelkuli hizelges, es az osszes tobbi kommentelo gyalazasa. Nem us tudom eldonteni, hofgy komolyan gondolta, vagy az egesz nem volt mas mint egy nagyon szarkasztikus lehuzas....

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 17:38:59

azért most Tökit olvasva a nulla felelősségű nyugdíjas állás kitételnél kiszaladt belőlem egy sátáni kacaj :-p

citromfűűűűűű!! hű kéne egy bögrével. gyömbérrel nagyon jó.

erőltetés stb: háziiiifeladat! (kedvencem, amikor a kilencéves azzal jön nekem, hogy a cselédlány (maid) összekeverte a napokat és elfelejtette bepakolni neki az x könyvet meg a tornacuccot, meg véletlen kidobta a fénymásolt feladatokat (muhaha), hatványozottan nem szokott meghatni :-) )

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:39:25

@bpetya75: De lehet, hogy a posztolónak inkább macskagyökér-teát kellene ajánlanom. Az sokkal erősebb :). Esetleg, ha ez az állapot tartós nála, akkor orbáncfűteát, csak azzal nem mehet szoliba meg napozni...

2013.12.04. 17:39:41

@Tökfőzelék1:

"kulonosen hagyd figyelmen kivul az alja reteget "

"Tudom én, hogy nem vagyunk egyenlők, nem is lehetünk, de szerintem az, aki tekintélye védelmében szükségesnek véli, hogy távol húzódjék az úgynevezett alja néptől, ugyanolyan elítélendő fajta, mint az, aki elbúvik az ellensége elől, mert attól fél, hogy alulmarad."

Johann Wolfgang von Goethe

bpetya75 2013.12.04. 17:39:43

@zöldeketbeszélek:

Egyik ismerős panaszkodott, hogy a 22 éves lánya alig segít otthon. Nem hogy magától, de még kérésre se nagyon akar tüsténkedni. Annyi önkritikája volt az anyukának, hogy bevallja, ez főleg az ő hibája, mert amikor kislányként segíteni akart, rendszerint elhajtotta, mert csak zavarta a munkában. Azt mondta, ma már másképp csinálná.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 17:41:26

óóóó Töki és Ildikó keblükre ölelik egymást....
már ezért érdemes volt felkelni ma.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:41:44

@bpetya75: Igen, nehéz türelmet gyakorolni, amikor mondjuk van egy órád egy macerásabb süti összedobására és még el is kellene utána mosogatni, a picur meg mindenáron segíteni - hátramozdítani - akar...De megéri az biztos.

mojoking77 2013.12.04. 17:41:53

@zöldeketbeszélek: Nem tudom. Masodjara-harmadjara olvasva inkabb olyan mint egy regi, jol megirt ModorTibi poszt...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:43:02

@Chang Yai: Azt a betyár mindenit! Micsoda kifogások, bezzeg mi még csak a kutyát okoltuk :))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:44:22

@mojoking77: Van benne valami...de az igazán régiekre gondolsz, igaz? Azokban még volt anyag :).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 17:44:53

@zöldeketbeszélek: Na ezert nem lesz maid nalunk! Meg a vegen kellemetlen helyzetbe hozza a gyerekeket. ejej!

bpetya75 2013.12.04. 17:46:01

@macamuca:

"És ez jobban esett, mint az ajándék... Mert megcsinálták, és nem is akárhogyan..."

Na, akkor a férjed lesz a képzeletbeli példaképem ;-)

Tartok tőle, hogy ilyesmi vár most rám, mert asszony a totális kipurcanás felé tart és nekem van jóval több szabim. Igazából a főzés részétől félek csak, a többi nem okz gondot.

@mojoking77:

+1

Szerintem Töki komolyan gondolta.

@az igazi Trebitsch:

Kiváló idézet. Ez meg volt fejben, vagy valahogy rákerestél? Terjesztésre érdemesnek találom.

2013.12.04. 17:46:22

kezdenek elszaporodni a sertodos bezzeganya-posztok, mult heten az amerikas mammer, most Ildiko... Dehat nyilvanvaloan ok csinaljak a legjobban a vilagon a dolgukat, hisz aki nem irja tele a netet azzal, hogy epp mit csinal, mit er el a gyereke, az csakis azert lehet, mert a szulo luzer, a gyerek tehetsegtelen, es emlitesre sem melto :)

Toki vajon nem akar lebabazni es megirni a tortenetet? Annyira erdekelne, hogy nevel egy kis tulzottan ontudatos, teljesitmenykenyszeres stresszgombocot :D

mojoking77 2013.12.04. 17:47:53

@zöldeketbeszélek: Bizony am... Neha, mikor epp nem volt dolgom, orakon at doltem a rohogestol, mikor egy egy zsenialisabb poszt utan szazaval jottak a megmondoemberek, es uvoltve koveteltek a blog azonnali bezarasat, es Tibor buntetojogi felelossegre vonasat. Mi meg felorankent bedobtunk egy egy uj hozzaszolast, amivel megint fent lehetett dobni az altalanos hangulatot.... Hiaba, idovel minden elkorcsosul.

2013.12.04. 17:48:34

@mojoking77: akivel Toki egyetert, az elashatja magat, mert valamit rohadt szarul csinalt. Ez nem velemeny, ez TENY :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:49:06

@bpetya75: Nem szabad semmi bonyolultat csinálni és nem ronthatod el! Szerintem a pasik nagyon is jól főznek, ha egyszer odaférnek a tűzhelyhez ;).

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 17:49:56

@Ildikó Dreska:
"Azt hiszem abból indultam ki, hogy egészen biztosan minden ember jóindulatú és megértő."

Így van, ritka kevés kivételtől eltekintve.
Már csak azt kell(ene) megtanulni, hogy aki kérdez, vagy kritizál, az nem feltétlenül rosszindulatból teszi.
Lehet, hogy tényleg nem ért valamit (=kérdés), még ha nem is pontosan fogalmaz (nem mindenki különleges ám..), és az is bőven belefér, hogy másként vélekedik valamiről, netán helytelenít valamit (=kritika).
Ám ha csakis a helyeslő, egyetértő, dicsérő kommentek érdekelnek, akkor kár volt olyan blogba írnod, ahol lehetséges a kommentelés, mivel az emberek sokfélék, így bőven sanszos, hogy érkezik kifogásoló, értetlenkedő, stb komment is....
És úgy tűnik, hogy te nem bírod a kérdéseket és a kritikát, személyes támadásnak, ráadásul rosszindulatú támadásnak veszed. Pedig a valóságban semmilyen hatással nincs rád.
Valami bölcs szerint állítólag a kritikákból lehet a legtöbbet tanulni...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:51:30

@mojoking77: Én csak olvastam, tényleg nagyon jó volt. Aztán Kurz ezredes besértődött, megmondta a népnek, hogy Tibi nem az olvasóknak írja a posztokat, csak az ő kis baráti társaságuk kedvéért. Na akkor úgy elapadtak a hozzászólások, mint a pinty.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 17:52:08

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Azt hittem, hogy a kutyafajták egy nagy részét ismerem, de ez mi?

2013.12.04. 17:53:30

@Whave:

"Toki vajon nem akar lebabazni"

Ahhoz először találnia kellene egy spermagazdát.
Nem egyszerű dolog. Az alja nép nem jöhet szóba. Az úri közönség meg táncol.

mojoking77 2013.12.04. 17:53:58

@zöldeketbeszélek: Egy ido utan mar nem is volt kommentelesi lehetoseg. En akkor hagytam abba a blog latogatasat. Kar ertuk, szenzaciosak voltak. De sajnos hasonloan jartak a Tardai tortenetekkel is, es Izomtibi sem tul aktiv (neki meg a konyvet is megvettem..)

2013.12.04. 17:56:03

@bpetya75:

Az idézet nagyjából megvolt, de azért a pontosság kedvéért rákerestem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 17:56:55

@zöldeketbeszélek: A maidet valaszkent irtam, az nem lesz :) Kutyabol ugy nez ki mopszok lesznek, bar en szeretnek nagyot is, amivel lehet kirandulni.. Semmi kedvem 30 km-en keresztul harom szorgombocot cipelni a taskamban :D Nem tudom mennyire terhelhetoek, lehet nem birnak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:58:46

@Whave:

Azért megvédeném a cikkírót. Ildiko Singapuro csak röhejes, de messze nem árad belőle az az agresszív butaság, mint ami a múlt heti anyakönyveztető csajból.

Din Serpahis 2013.12.04. 17:59:47

@macamuca: Vitatkoznék azzal, hogy az ide irogatók átlagosak lennének, sok olyan ember van itt, aki külföldön élve nagyon komoly eredményeket ért el, mégse veri a nyálát, hogy ő mittudomén forintban havi két millát keres. Pedig az még ráadásul saját produktum is...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 17:59:47

@Tökfőzelék1:
Meg szerencse, hogy itt vagy nekunk te, mint feny a valagut vegen ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Basszus, tenyleg!
Remelem senki sem kezdte el pontatlan informaciok alapjan! Ha megis, akkor azonnal "akcio utani tabletta", mert a vegeredmeny tokfozelek lehet...

csib · http://kapirgalo.blog.hu/ 2013.12.04. 17:59:48

zöldeketbeszélek
Ahogy írtam, nem egyik következik a másikból, hanem korrelál. Te vagy a sok kivétel egyike.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 17:59:51

@mojoking77:

Most van moderált kommentálás, de így sem jó, nem is olvasom már.

2013.12.04. 18:00:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ez teny, en is csak a bezzeganyasag miatt vontam parhuzamot, no meg a sertodes :)

na megyek sirni, amiert nincsenek barataim, meg irigykedni Tokire aki _kulfoldon_ _nokent_ is megallja a helyet, szoval nem akarki! :D joejt mara.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:01:20

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Így jár, aki nem tud angolul :))).
Nekem volt angol agaram, pulikeverékem, németjuhászom, whippet-em. A pulival lehetett kirándulni, a többi inkább vadászott volna :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:02:27

@csib: Nem tudom, lehet, hogy igazad van. Mondjuk nem volt általános a gimis osztálytársaim között a főzés szeretete :).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:02:59

@zöldeketbeszélek: A mopsz foleg az ember oleben szeret ucsorogni. Kb mint egy macska olyan, csak ez szereti a gazdajat :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:03:25

@mojoking77: Hát ez van. Lehet, hogy már amúgy sem volt több bennük.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:03:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Uhh, ilyen kirohanast meg sosem hallottam toled... tortent valami otthon?

Osszefoglalna valaki, hogy mi tortent ma?

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 18:06:28

@bpetya75:
:)
A főzéses rész önmagában nem volt meglepő, tekintve, hogy mindketten szoktak ténykedni a konyhában, tehát ez nem volt "újság". Itt a választék és a teríték volt a bónusz.
Az igazi meglepi a lakás kisuvickolása volt, mivel mindketten rühellik a takarítós-pakolászós ténykedést (azzal együtt, hogy elvégzik): minden csilli-villi, plusz fullos konyházás, minden úgy, ahogyan én csináltam volna. A "jól van az úgy!"-feeling szóba sem jött, pedig hajlamosak rá :)))
Mindez kérés nélkül, előre közölve általuk: te dolgozol, mi itthon leszünk, megcsináljuk.

Amúgy fentebb írta valaki, hogy hogyan lehet atomfizikára tanítani a gyereket. Nos, atomfizikával ugyan nem volt találkozásom (azt már a férj is túlzásnak tartotta...), de sima fizikávl igen. Oviban napi téma: télen hideg van, nyáron meleg van. Miért? Gyerekek válaszolnak: azért, mert sokat süt a nap, esik a hó, stb. Lányom is jelentkezik, szólítják, majd közli, hogy ez marhaság, mivel: és előadta a Kepler-törvényt. Elliptikus pályával-mindennel. Végül közölte, hogy ez bizony így van, merthogy neki az apukája mondta! Ekkor volt 4 éves.
Hozzátartozik a sztorihoz, hogy az esti mese előadóját ő választotta ki, hangulata szerint. Én mesekönyvből olvastam fel neki az általa kiválasztott mesét, férjem viszont nem szeret könyvből felolvasni, ezért fejből mondott meséket. Egy idő után viszont kiürült a mesetára, node feltalálta magát, és elkezdett fizikáról, földrajzról, geológiáról "mesélni". Arról, amiről ő sokat tud, érdekli, stb. A gyerek meg hallgatta az érdekes "meséket".
Én viszont síkhülye vagyok ezekhez, és amikor lányom elkezdett magyarázni a tektonikus lemezmozgásról, majd kérdezett is valamit, én csak bámultam ki a fejemből: azt sem értettem, mit mond, mit kérdez, nemhogy válaszolni tudjak rá.... "öööö, izé.... majd ha apu hazajön, ő megmondja".
:))))))

BTBTBT 2013.12.04. 18:06:35

@bpetya75:
Akkor sem lenne eszembe, ha lattam volna, vagy a neten fellelheto lenne ilyesmi. De meg az imdb-n sincs rola semmi ilyesmi.

@zöldeketbeszélek:
Mire vadaszott volna a nemetjuhasz?
Ha azt megtanitod viselkedni, nem rohangal el folyton-folyvast.
Volt mar nehany belole az elmult 3 evtizedben. :)

@az igazi Trebitsch:
Spermagazdat biztos talalna. De ferjet is?
Van ELIT-spermabank? Mondjuk ha van, hiba ott is becsuszhat, es osszekverhetik valami arja alfahim es egy egyszeru foldi halando mintait. :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Te, akinek eleven nem tetszett az 1., mar eloiteletes vagy. A 2. sem tetszene, mert hosszu.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:07:29

@Kövérmadár: Anyu lanya (16) elment Szingapurba es Anyu(!) errol blogol, meg ide ir posztot. De lehet a jovoben Apu is irni fog egy blogot arrol, hogy a lanya Szingapurba ment. Ja es mivel elitkozepiskolasosztondijasnagyonelfoglaltesidoeltolodasos igy nem tud Anyunak & Apunak emailt irni (tudod, pl reggeli kaki kozben).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:08:01

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Állítólag a sziámi is ilyen gazdimániás macska. Majd egy cicás kijavít, ha nem :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:10:16

@Kövérmadár: Ildikó lánya Szingapúrba kapott ösztöndíjat, erről írt anyuka egy posztot. Kapott pár kérdést és átment NC lány stílusba. Kb. ennyi. Majd ír az ösztöndíjas lány is, ha el nem ment a kedve.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:10:22

@Barátusz: "Van ELIT-spermabank?" Hallod mekkora otlet! Betorunk oda es belekopolunk minden mintaba, vagyis kicsereljuk a mieninkre. Aztan egy csomo "elit" csaladba egyszerre beepulunk! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:11:21

@zöldeketbeszélek: Lehet, de a kutya max a kanapera maszik fel, nem a szekreny tetejere :D Jok lesznek a kutyusok.

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 18:12:28

@Kövérmadár: nem akarlak meggyőzni, mert tiszteletben tartom döntésedet. De hidd el, megéri! MInt macerában, mint érzelmileg.
Az anyagi részét hagyjuk, mert az valóban rengeteg... és nálam szorozd be hárommal!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:12:33

@Barátusz: Ez a németjuhász egy nyolc hónapos hím volt. A rendőrségtől szuperálták ki, túl szelídnek bizonyult. Apu megkapta (fogalmam sincs hogyan, ő nem rendőr, nem is volt az), hazahozta, különben leoltották volna (nyolcvanas évek). Mint kiderült, a szopornyica-oltást megspórolták, úgyhogy pár hétbe és elég sok pénzbe került kikezelni szegényt. Amikor meggyógyult, elszökött a közeli erdőbe vadászni, sajnos azonban ő került puskacső elé. Gyönyörű, okos állat volt, csak nem tudta még a szabályokat..

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:13:59

@rezsoatya: Olvass bele a blogjába, azért néha látom, hogy repedezik az a jégfal :).

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 18:14:34

@Din Serpahis:
Abban az értelemben "átlagosak", hogy dolgoznak, ki-ki teszi a dolgát, van jópár ember, aki a saját területén nagyon jó, akár kiemelkedő is, ezzel együtt egyikük sem hiszi azt magáról (kivéve Töki), hogy találta fel a melegvizet.
Hogy ki mennyit keres (pláne forintosítva), az már más tészta, de abban igazad van, hogy ezek az összegek, és a rajtuk beszerezhető dolgok mind-mind saját produktumok = méltán lehet büszke rá mindenki.
Látva a poszterina fészes képét (az oklevélről), nekem bizony eszembe jutott, hogy nyelv terén pld Chang Yi is erősebb a lányánál, birca meg elméletben/elemzésben verhetetlen nyelv terén.... oszt mégsem "különlegeskednek".
:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:14:51

@Mr. Long [expert .... szakerto]: Én aztán senkit nem beszélnék rá macskára kutya helyett, elhiheted :)!

rezsoatya (törölt) 2013.12.04. 18:15:48

@zöldeketbeszélek: ma lazannye és frajd világnap van! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:18:04

@Kövérmadár: Elvileg nem ilyen a helyzet, mert ez kiskummunas zart kozossegek. De annyit tudok hozzatenni, hogy nem szolta le anyukat toki es meg elismero is volt vele. Szerinted?

@zöldeketbeszélek: Nem is tudnal :DDDDDDDD

bpetya75 2013.12.04. 18:19:46

@Kövérmadár:

Nem figyelsz Madár! NC lanyt a végén már egy az egyben kutyázta. Igaz, azt Babette kezdte, de Max is szépen ráharapott a stílre.

Ahhoz képest itt béke szigete volt.

@rezsoatya:

Nem tudom nálatok hogy volt, de nálunk a három gyerek közel sem került háromszor annyiba, mint amennyibe egy lett volna.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:21:28

@bpetya75: "Nem tudom nálatok hogy volt, de nálunk a három gyerek közel sem került háromszor annyiba, mint amennyibe egy lett volna." Csoportos kedvezmeny?

bpetya75 2013.12.04. 18:24:16

@macamuca:

De jó lenne néhány dologhoz tényleg jól érteni! Nekem sajnos inkább szerteágazó és felszínes ismereteim vannak. Túl jó voltam a suliban, hogy szorgalmasnak kelljen lennem, de ahhoz nem vagyok elég jó, hogy szorgalom nélkül igazán jó legyek valamiben. Így marad a felszín, ami nem sokáig elég egy gyereknek ;-)

BTBTBT 2013.12.04. 18:25:00

"minden ember jóindulatú és megértő"
Attol, hogy nem mas segget nyalja, meg siman az.

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):
Volt egy idoszak, amikor rengeteget skype-oltam csak hanggal, mert a masik oldalon nem birta a kepet a mobil internet. Hat nem az igazi. Jobb latni a masikat.

@csib:
"éppen a világot akarja megváltani - ők szoktak külföldre menni tanulni"
Gondolod? Mert en nem. De a velemenyedet tiszteletben tartom.

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A, ez az anyuka is megsertodott. Most majd lebeszeli a lanyat, hogy megjelenjen a posztja. Kar lenne. Lehet, hogy a lanya jobban allja majd a sarat.

@Tökfőzelék1:
Feltunt, hogy te magad vagy a kozepszer? Semmi gond, ha nem, ugyanis van meg lejjebb. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:26:24

@Kövérmadár: "Bar most mar szemezgetek egy hazzal, elvegre kelleni fog egy garazs az autonak " Aha, csak eleg nagy legyen a kombinak. A kovetkezo mi lesz? Kisagy a gyereknek? Kezded feladni az elveket? :DDDDDD

bpetya75 2013.12.04. 18:27:25

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Például. Meg örökölt ruhák, ajándék bútorok, ilyenesmi. És nem mellesleg hárommal már sokkal könnyebb nem belecsúszni a "megadunk neki mindent" hibába. Mert ahhoz már eléggé kőgazdagnak kő lenni ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 18:27:41

@bpetya75: De csak mert látta, hogy NC lánynál sem ment semmire a normál hangnemben, itt már nem is próbálkozik. Teljesen felesleges is.

Világpolgár2012 2013.12.04. 18:29:07

@Kövérmadár:
Elvileg van egész Európában, de hogy vadásszák-e felétek vagy lehet-e kapni, persze nem tudom. Egyébként, jó volt és elfogyott (ma ettük a maradékot :))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 18:29:57

ezt sajnálom, hogy ezekután a lány nemigen hiszem hogy írni fog ide.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:30:07

@Barátusz: De jol foglaltam ossze? :) A gyerek kuilonben annyira (de annyira) elfoglalt, hogy meg blogot irni sincs ideje? Azert anyu irja?
Basszus! A legfontosabbat meg meg sem kerdeztuk! Ottan van-e gumicsizma???? (illetve pakoltak-e a gyereknek?)

BTBTBT 2013.12.04. 18:31:23

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Lattad a "Szexmisszio" cimu orokbecsu remeket? Azt hiszem, lengyel film volt. Abban van hasonlo. Hatalmas!

@zöldeketbeszélek:
Egy nyolchonapos kan nemetjuhasz nem volt betanitva a rendorsegnel? Mire hasznaltak, mielott apukadhoz kerult?
Hallod, csoda, hogy a szopornyica-oltas nelkul annyi ideig kihuzta.

@bpetya75:
Sot, birca a vegen mar le is ostobazta/lebutazta az NC lanyt. Arra is ritkan van pelda, hogy o olyat mond.

cristallo 2013.12.04. 18:31:38

@Kövérmadár: látom levetted a lényeget a posztról!:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:31:45

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Akkor nem ertem. Azt erte el, az volt a csucselit teljesitmeny, hogy egy zart kommunaban orgiaznak es krumplit ultetnek?

Igy meg sosem orultem annak, hogy nem vittem semmire! :)

@bpetya75:
Ez linkert kialt!!!
Ki az az NC lany?

@Barátusz:
"Volt egy idoszak, amikor rengeteget skype-oltam csak hanggal, mert a masik oldalon nem birta a kepet a mobil internet. Hat nem az igazi. Jobb latni a masikat."

Aham, en ezert szeretem az emailt ;)

Jol mondod, broki a kozepszerv!

mojoking77 2013.12.04. 18:32:06

@zöldeketbeszélek: Legrosszabb esetben is fiatalkoru, de a holgy azt irta, hogy masfel eve ment el, es akkor volt 16, ugyhogy siman lehet mar nagykoru..
Mellesleg bulizni lehet Szingapurban, de nem ugyanaz az ejszakai elet, mint mondjuk Ibizan, vagy akar Bankogban. A droggal meg KURVARA vigyazni kell. Ott ugyanis szeretik akasztassal dijazni, ha valakit komolyabb adaggal kapnak el...

BTBTBT 2013.12.04. 18:33:06

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Most miert vetitesz ki? Az egy dolog, hogy te a reggeli barnamedvezes kozben email-ezel, de mas is tegye azt? :)))

Monszun ellen jo a gumicsizma? Lehet, hogy belerohad az ember laba.

Chang tudna errol nyilatkozni.

bpetya75 2013.12.04. 18:34:59

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):

Kár lenne. Pedig nem is annyira a poszttal volt gondja a népnek, hanem Ildikó reakcióival. Nem tudom mire számított, hogy ilyen lájtos hozzászólások miatt megsértődött. A lányt meg aztán tényleg nem bántotta senki, sőt.

Szóval én azért még bízom benne, hogy írni fog. Tudod, a reményhal :-P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:36:15

@Barátusz: Nem, de az anyukajukat, hogy elloptak az otletem :)

@Kövérmadár: Elvileg innen AKARHOVA mehet, barmelyik egyetemre tanulni. Chang Yai is ilyenbe jart elvileg (vagy hasonloba, buzi roviditesekkel dobaloznak), de nagyon nem akar rola meselni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:37:18

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Rajottem, utanaszamoltam geegee szavait kovetoen, hogy ez igy olcsobb es mashogy nem lesz garazsom.

Kisagy? A nyulnak lehet veszek egyet ;)

@Világpolgár2012:
Egeszsegetekre!
Elvileg pulyka is van errefele, de egyreszt horror az ara, masret ritkan latom.
Majd koruljarom a temat!

@cristallo:
Sosem lehet tudni mi jar egy 16 eves fejeben... (vagy ki)
En 19 evesen elkoltoztem Szegedre. Taps? Valami?
Eloszor 17 evesen aludtam vasutallomason, kocsmazas utan. Taps? Valami? ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:38:06

@Barátusz: Kozepsuliban cigiztunk kozben, mert a mely lelegzes segit urulni. De mar nem cigizem, igy marad a facse es az emailezes (vagy az ide kommenteles). A cegnel Blackberry-k vannak, folyamatosan lehet a budiban hallani a kattogast :D

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 18:40:03

@bpetya75:
"Nekem sajnos inkább szerteágazó és felszínes ismereteim vannak. Túl jó voltam a suliban, hogy szorgalmasnak kelljen lennem, de ahhoz nem vagyok elég jó, hogy szorgalom nélkül igazán jó legyek valamiben."

Te most rólam beszélsz????
:)))

Talán ezért is volt az, hogy én könyvből olvastam mesét....
A fejből mesélő apu amúgy hatalmas vonzerő = apu mindent tud. Így vele türténkedni is jó buli. Akkor is, ha a műhelyben kopácsolt akármit. Minden szerszámból van kisméretű, nyilvánvalóan azért, hogy a kisgyerekek azzal dolgozzanak = így a csavarhúzót sem keveri a fázisceruzával... Igaz, lányként csakis pörgős szoknyában lehetséges fára mászni és szegelni-csavarozni-egyebezni :)))))
Így aztán tényleg sokoldalú ismeretei vannak, amibe bőven belefér az is, hogy ami 5 évesen érdekes volt, az 15 évesen, vagy most már nem az.
A príma kapcsolat és az erős kötődés az apjához viszont kialakult-megmaradt. És ez mindennél többet ér (pedig tuti nem lesz sem mérnök, sem tanár :D)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:40:37

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Miert? En nem mehetek barhova tanulni? Csak a tandijat kell kifizetnem.

Vagy ok megtanuljak a masik varazsszot is? A Bonduelle melle?

bpetya75 2013.12.04. 18:41:13

@Kövérmadár:

Tudod Te azt, hogy ki az az NC lany :-D

De Max legütősebb hsz-eit bemásolom:

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · maxval.co.nr 2013.11.28. 09:23:51
@NC lany:

Azt már megállapítottuk, hogy te egy bunkó vagy, ha jól emlékszem... szóval legalább lehetnél hálás, hogy itt sok használható tanácsot kaptál. De persze ez a te bajod...

Aztán:

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · maxval.co.nr 2013.11.28. 10:32:30
@NC lany:

Feküdj! Helyedre, rossz kutya!

Nem tudtam eldönteni, hogy tényleg kiakasztotta, vagy inkább élvezetből írta ezeket ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:41:27

@Kövérmadár: Kerdezzed meg a mamat, vagy Tokit. Ok a sokattudoak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 18:45:19

@bpetya75:

Az NC volt az eddigi legbutább cikkíró. S MINDEN HÁ-cikket elolvastam, amióta a blog.hu-n van, azaz ez nem túlzó vélemény.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:46:10

@zöldeketbeszélek:
Basszus, akkor:
- lehet kapni zacskos kakaot?
- Nickelodeon vagy Cartoon Network van?
- fagylaltbol van epres is?
- arulnak Bravo Tini ujsagot?
- Barbibabat lehet venni recept nelkul a benzinkuton vagy csak a kijelolt markakereskedesekben?

BTBTBT 2013.12.04. 18:47:33

@Kövérmadár:
A NC girl az, amelyik behazudta a gyereke apja nevet. Lapozz vissza nov. 26-hoz.

Nekem bejon a skype, mert kevesbe felreertheto, mint az irogatas. Meg a nyolceves keresztlanyom nem nagyon tud meg gepelni.

Broki a kozepszerv. :)))

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
"cigiztunk kozben, mert a mely lelegzes segit urulni."
Jo kis magyarazat. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 18:48:36

@Barátusz:

Szimpla ténymegállapítás volt, hozzáteszem.

A legviccesebb az volt, amikor Charlie leírta neki hogyan tud új anyakönyvi kivonatot kiváltani, mire a csaj fölényesen kijelentette, hogy Charlie ehhez nem ért.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 18:49:31

@bpetya75:
" És nem mellesleg hárommal már sokkal könnyebb nem belecsúszni a "megadunk neki mindent" hibába."

Végre valaki kimondja, hogy hiba a "mindent megadni"-elv.
Amikor még finoman szólva igencsak vékony volt a családi buxa, nem volt nehéz elkerülni a túlzásokat (1 gyerek).
Mostanában viszont direktben figyelni kell...
Kőgazdagság ugyan nincs, de ezzel együtt én örülök annak, hogy diákmunkát keresett-vállalt, és meg akarja keresni azt a pénzt, amit aztán tetszése szerint magára költhet, és nem tőlünk várja el ugyanezt az összeget.
Nem a pénz/összeg miatt.....

SilentDreams 2013.12.04. 18:49:52

A posztból is elöjön olykor, de aztán egyre vilagosabb a szerzö hozzásai alapján:

Nem átlagos anyuka nem átlagos lánya nem átlagos helyen nem átlagos dolgokat csinál naphosszat, olyannyira, hogy átlagnál joval kevesebbet komminukálnak, ami végsö soron szintén nem átlagos. Az iskola a világ (de lehet, hogy a közeli univerzum) top 5 iskolájában van benne, s a lány biztosan átlagon felül fog végezni, mert az átlagos dolgok olyan snasszak, meg különben is annyira nem átlagos teremtés, hogy csak na. Aki nem hiszi, az járjon utána, de ugy sem fog sikrrülni mindezt utánacsinálni, mert ha esetleg átlagon felüli is lenne, akkor sem lehetne annyira nem átlgos környezetvédö, müvész, szinész, reál, humán zseni, mint a .....Hanna.

Valamit kihagytam?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:49:56

@Barátusz: Meg oda ujtunk el a tanarok elol, mert tilos volt :) Beszelgettunk is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 18:51:01

@bpetya75:
Tenyleg nem vagyok kepben, de majd datum alapjan utananezek. Igeretesen hangzik! :)

Maxot meg nem lattam ilyennek...

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Mimimi???
:)
Basszus, hogy ma dolgozni kellett :(

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Bolond! ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:51:26

@SilentDreams: Greenpeaces lesz es az oroszok majd jol bebortonzik...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 18:52:35

@Kövérmadár: Szerintem ez tudja kiakasztani maxot (ja a smiket meg nem is emlegettem...), meg NC.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 18:56:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Meg is néztem azóta kb. 50 filmet, persze nekem tetszőket."

ez nem olyan nagy szám.
bezzeg ha nemtetszőkből néztél volna meg 50-et, pláne egyfolytában.
mondjuk tarrbéla megirigyelne:D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 18:57:08

@Barát@Mr. Long [expert .... szakerto]: usz: monszun? strandpapucs, lábmosás.

@Mr. Long: írtam emailt / privátot iskolaügyben rögtön mikor kérdezted, nem ment át?
sajnos akkoriban még internet se létezett.... illetve nem a földi halandóknak, és nagyon kevés ösztöndíjlehetőség volt középiskolásoknak. de közülünk is sokan külföldre mentek egyetemre, sajnos én túlságosan betoji voltam még akkor. de a nem elsővonalbeli, de még nagyon jó amerikai egyetemeken egész tisztességes ösztöndíjakat tudtak megcsípni osztálytársak.
a mieink itt most persze arra játszanak rá, hogy minden amerikai egyetem lecsap a lehetőségre, hogy burmai diák, nagyjából mindegy, hogy milyenek az eredményei, csak menjen át az érettségin.
a nemzetközi érettségi egyszerűen csak egy olyan valami, amit az egész világ tud hova tenni, hogy mit jelent, mi van mögötte, mit jelent egy 36 pont, egy 40 pont, egy hetes biológia emelt szintű.... nem valami hülye magyar vagy bolgár vagy azeri papírral házal az átlag világjáró diák. aztán csak meg kell keresni a jó lehetőségeket akárhol a világon.
IB egyszerűen a nemzetközi érettségi, a másik rövidítés egyszerűen az iskolája neve, szerintem ennyi volt.

cristallo 2013.12.04. 18:59:13

Mostanában rohadtul nincs időm írogatni, amikor meg véletlenül van, akkor meg sikerül egy ilyen témát kifognom.:( Remélem legközelebb valami jobbra sikerül ideszakadnom. Addig is sziasztok!:)

rumitom 2013.12.04. 19:01:13

@Din Serpahis: milliókat keresni önmagában meg nem teljesítmény. néha elég jókor johelyen lenni es értelmesen hozzaallni az élethez. a többieknek meg általában komoly áldozatot kell hozniuk, ami nem biztos h megéri utólag visszanézve. boldognak lenni sokkal nagyobb egyéni teljesítmény, akár külföldön akár otthon. mindenhol van bőven boldogság akadályozó befolyás ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 19:01:27

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job): Nem kaptam meg, pedig mastol jott privat innen ma. :( De akkor varok lelkesen, hatha abbol okosabb leszek! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 19:02:48

@Babette_: Gyuruk ura, trillogia rendezoi valtozat csak cigi es pisiszunettel megszakitva. Ez eddig a rekord egyben.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 19:07:28

@Babette_:

Ezek közül 10-et már láttam régebben, de most megnéztem őket újra.

A többi 40-et meg nem láttam. Az utóbbi 6-7 évben ritkán jártam moziba, míg előtte meg hetente többször is. Így van egy jelentős elmaradásom.

Most elsősorban a sci-fi témára koncentráltam, s különböző népszerűségi listák alapján választottam ki a filmeket.

Most már tudom, utálatos színészek által rendezett filmek mindig tetszenek. Így voltam pl. Clint Eastwooddal - egyszerűen idegesítenek a filmszerepei, de a legtöbb filmje, melyet rendezett, meg tetszik. Most ez van Mel Gibsonnal is, marhára idegesít színészként, de most már a 2. filmje tetszik nagyon.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 19:08:18

@mojoking77:

Egy nem átlagos szingapúri tanártól lesz terhes, így nem lesz gond.

2013.12.04. 19:11:08

@macamuca:

A gyerekkel kb. 8-10 éves koráig lehet "megtanítatni" dolgokat, vagy mondjuk úgy nevelni.
Ezután jó esetben csak a vadhajtásokat lehet nyesegetni.

Egyébként elmondaná valaki, mi repítette tökfőzeléket a felső tízezer közé?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 19:12:28

A posztrol:

"mi pedig rámosolyogva és hátradőlve nyugtáztuk, hogy az semmiség, hiszen csak 6 órányi autóútra lesz tőlünk."
- Segitek, henger alaku, ket lapos izevel a ket oldalan. Azt hiszem repulogepnek neveztek a bolcsek. 1,5 ora...

"Utoljára öleltem meg"
- Miert? Meghalt?

"levélben pedig pár rövid mondatban tudtunk kommunikálni."
- Tipikus, nincs kedve a szulokhoz dolog...

"Magyarország
Mit mondhatnék? Gyűlöllek és szeretlek!"
- Ez jo velosre sikeredett! Igazan egyedi es kulonleges nezopont!

"De egyet tudni kell: Bárhova mész, bárhogy is színleled, bárhogy is szeretnéd elfojtani, a szíved egy darabját mégis itt hagyod."
- Ez mar nem is szimpla bullshit, ez kokemeny pitbullshit! Gyerehaza.ork, a Gyuruk Urabol.

Egyebkent ez a szakasz nekunk szol vagy a lanynak? Ha nekunk, akkor semmit sem tud az egyeni sorsokrol, ha a lanynak, akkor inkabb neki irjon es nem lesznek par mondatok az emailek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.04. 19:12:52

@Mr. Long [expert .... szakerto]: nem maradt másolatom, ha nem érkezik meg, szólj rám holnap légyszi, újraírom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.04. 19:18:56

@Barátusz: Az alapokat tudta, a speciális kiképzést nem bírta. Egyébként olyan sok mindenre nem emlékszem már ebből, csak 11 éves voltam. Valószínűleg veszettség, parvo és kennelköhögés ellen oltották.

Mouth Hero 2013.12.04. 19:20:07

Hat, nekem a poszt végére a lány szimpatikus lett, az anyuka kevésbé, melyet a kommentjei is megerősítettek. Nyilván irigy vagyok. Nekem ez az egész önreklámnak tűnik, ki kellett írni a jogos büszkeséget magából, mert nyilván a szűk környezet mar immunis.

tobias2 2013.12.04. 19:20:08

Gratula, nagyon tetszik a kutyagrafika!

BTBTBT 2013.12.04. 19:20:40

@Kövérmadár:
Az bizony. "Dögöljön meg az összes magyar bürokrata"-mentalitással. Ahelyett, hogy a jogász apja mindennek utána nézett volna előzőleg. Vagy ahelyett, hogy ő vett volna teljesárú bérletet.

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Jó is lázadni egy kicsit. :)

Éhen nem halsz a LOTR-trilógia nézése közben? Csak mert az kb. 10 és fél óra.

A Sátántangót videón láttam. Kétszerre sikerült csak végignézni.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Igen, emlékszem, mert visszanéztem a posztra, és még napokkal később is pörögtetek rajta.
Még charlie-t is leugatta a csaj, pedig segiteni próbált.
Meg Mirjam-nak is beszólt a hölgyemény. Rólam nem is beszélve. :)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 19:21:32

@az igazi Trebitsch:
Hja, kérem, azt átlagos földi halandó nem tudhatja, de minek is neki, hisz úgysem értené.
:D

@Kövérmadár:
Kőkemény perfekcionizmus, leöntve lírával.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 19:23:05

@az igazi Trebitsch:

Még addig se nagyon.

A személyiség elkészül kb. 5-6 éves korra. S aztán már csak tudásanyag jön (vagy nem jön), de a személyiség már nem változik.

Én még nem találkoztam emberrel, akit ismertem 6-7 évesen és később egész más ember lett belőle. Beleértve saját magamat is. Az egyetlen különbség a mostani (46 éves) énem és a 40 évvel korábbi énem között, hogy most képes vagyok ügyesebben kezelni helyzeteket, a tapasztalat miatt, de a belső átélése a helyzeteknek tök ugyanaz. Minden más változás már a racionális szinten van: tudás, ismeretek, s még persze az ízlés is bizonyos dolgokban, de ezek eleve folyamatosan változnak minden normális - nem elmebeteg - embernél.

tanato 2013.12.04. 19:23:24

Nem is volt ez olyan rossz cikk,nagyon sok kommentet generált.Úgyhogy hajrá Ildikó,ne hagyd magad, kitartás,nem az a legény aki adja hanem aki állja.

BTBTBT 2013.12.04. 19:24:22

@zöldeketbeszélek:
Nem vitatkozom, mert nálatok volt az a kutya, de ha az alapokat jól tudja (úgy értem, az alapvető parancsokat), akkor eleve nem szökik el. Vagy lyukat csinált a kerítésen?

A szukák persze sokkal nyugodtabbak.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 19:25:01

@Barátusz:

"Még charlie-t is leugatta a csaj, pedig segiteni próbált."

Pontosan. Ez volt az a pont, amikor abbahagytam a poszt további olvasását, mert ez már olyan szintem volt szánalmas, hogy már az egyetlen reakció a tudomásul vétel mellőzése maradt.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 19:26:51

@zöldeketbeszélek: én ugyan nem. a végén beszóltam, de végig türelmes voltam. magamhoz képest meg főleg.

BTBTBT 2013.12.04. 19:31:19

Annyit emlegettétek, hogy ránéztem a FB-oldalra. Az a lány tiszta anyja kinézetre.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ti még elég sokáig bírtátok vele. Én már az első délelőtt elmondtam, hogy miként kímélhette volna meg magát ennyi negatívumtól.

@az igazi Trebitsch:
Igazából semmi sem repítette Tökit a felső tízezerbe. Semmi, amit bizonyítani tudna.
Ő az a pasi, aki nőnek adja ki magát, és leolt minden nőt, aki kitartatja magát a férfiakkal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 19:39:26

@morsels:

Először is pár éve a Jézus-filmje. Gyakorlatilag tökéletes. www.imdb.com/title/tt0335345/

Sok Jézus-filmet láttam, a nagy részük olyan karácsonyi családi elmebajos bugyutaság: kb. az a kategória, hogy áll Jézus a mezőn hófehér köntösben és fapofával bölcs dolgokat mond, amit mindenki szájtátva hallgat, majd angyali zene hallatszik, s nem történik semmi, ill. történik, de az események között semmi logikai kapcsolat nincs.

Mel Gibson filmje egészen más, a valóságot adja tisztán.

A másik kedvenc Jézus-filmem meg a www.imdb.com/title/tt0095497/ - az is kiváló munka, bár egész más kategória, mint Mel Gibson filmje.

Persze a Brian Élete is jó film, de az nem Jézus-film, hiszen Jézus ott csak egy mellékszereplő, s nem róla szól az egész, hanem az egész környezetről.

De most elővettem a www.imdb.com/title/tt0472043/ filmet, s úgy kezdtem nézni, hogy ismertem a negatív kritikákat róla. Hát nagyon "pozitív csalódás" volt, mert a film valószínűleg a valaha készített legjobb filmek egyike!

2013.12.04. 19:41:45

@Barátusz:

"Ő az a pasi, aki nőnek adja ki magát,"

Tehát tökfőzelék egy pasi, aki nőnek adja ki magát.
És hol dolgozik? A Kék osztriga bárban?

morsels (törölt) 2013.12.04. 19:44:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ja nem Mel Gibsonrol kerdeztelek, hanem ugy altalaban (Mel Gibsont is beleertve).
Milyen filmeket lattal ebben a 40-50-ben, amit irtal, amik tetszettek?

morsels (törölt) 2013.12.04. 19:47:23

@az igazi Trebitsch:
Hat Toki nonek mondja magat, de tobbekben felmerult mar, hogy csak egy forumos karaktert jatszik valaki, aki akar ferfi is lehet.

bpetya75 2013.12.04. 19:58:22

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Nem. A "hazajöttünk egy évre a fiammal, és fejjel rohantam a bürokrácia útvesztőjében a falnak. Sokszor. És én tudom jól, Max hülye. Meg mindenki, aki nem ért velem egyet." nő volt.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Akkor tényleg kiakasztott?

@Babette_:

Emlékeim szerint Te kutyáztad először NC lanyt. Aztán Max is kapott az alkalmaon ;-)

@diggerdriver:

Hosszú volt, de érdemes volt elolvasni. Jó meglátások.

2013.12.04. 20:00:12

@morsels:

Nekem a sógorom járt így a nyáron.
Megállította a rendőr, és kérdezte fogyasztott-é alkoholt.
A sógor szín tiszta józannak mondta magát. A rendőrben fölmerült a gyanú, hát ha, mégse.
A rendőrnek lett igaza.

BTBTBT 2013.12.04. 20:05:04

@az igazi Trebitsch:
Inkább nem találgatok, hogy Töki hol dolgozik. :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A lista alapján te sci-fi rajongó vagy?

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 20:08:33

@bpetya75: de nem "kezdtem az oltást". egyszer szóltam be. nem ugyanaz.

mojoking77 2013.12.04. 20:09:32

@diggerdriver: Megboldogult fiatal koromban hala az egnek eleg sok kulkeres es allamigazgatasis buliban voltam jelen meghivott vendegkent. (Nem voltam hires ember, csak sikeresen tudtam "emelni a hangulatot".... :)))
Eleg sok ilyen-nem atlagos- csajt ismertem meg, hosszabb rovidebb idore. . A legaltalanosabb magatartasforma a dac es az ellenkezes volt a szulokkel szemben, akik, altalaban eroszakkal, elertek, hogy a lanyuk nem atlagos legyen. Hogy ezt hogy oldottak meg? Egy utszeli kurvat nehezebb volt elcsabitani, mint a fent emlitett nem atlagos lanyok szinte barmelyiket. Pont, mert igy akartak lazadni a rajuk eroszakolt elet ellen (vagy mert igy ingyen kaptak a fuvet... Ezt mar soha nem fogom megtudni.. :))

2013.12.04. 20:10:41

@diggerdriver:

Apuka szerepe véget ért a prototipus legyártásánál.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 20:12:15

@Barátusz:

Igen, ez így igaz.

De sok más is tetszik.

Alapvetően borzasztó, hogy az emberek nagy része nem képes megérteni pár jó filmet.

Ez volt a Krisztus utolsó megkísértésével éveken keresztül és még ma is, s pl. a Szerb film cíművel is ez volt 1-2 éve, még egyes nyugat-európai országokban is betiltották.

mojoking77 2013.12.04. 20:15:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem tudom. A Szerb film szerintem szimplan oneluan elment (az addig gyartott) legszelsosegesebb hatarokig. Ebben a tekintetben nagyon hasonlit az Irreversible-hez, aminek, legalabb is szerintem tobb koze van egy lehetseges valosaghoz, mint a "szuperdrog"-nak a Szerb filmben. Mondjuk mind a kettore igaz, hogy bele-bele kellett tekergetnem, ami mas filmekre eddig nem volt jellemzo...

2013.12.04. 20:20:37

@Kövérmadár:

Az ilyen emberekre mondják azt:
Előre gyártott elemekből készültek.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 20:21:10

@diggerdriver:
Egyetértek.

"elképesztő pedantéria"
Perfekcionista.
Csakis a tökéletes az elfogadható, és a kívánt (tökéletes) eredmény érdekében mindent+még egy kicsit meg kell tenni.
Aki nem így vélekedik, az irigy.

Magam részéről "csak" maximalista vagyok: az adott helyzetből/lehetőségből a legtöbbet kihozni.
Ebben benne van az is, hogy nem sikerül, részlegesen sikerül.
Egy perfekcionistánál ilyen egyszerűen nem létezik: addig megy-csinálja, amíg 100 (vagy több...) %-os nem lesz az eredmény....
És ha irányító poziba kerül (pld anyaként... vagy főnökként...), az nem épp leányálom...

bpetya75 2013.12.04. 20:23:53

@Babette_:

Erre gondoltam: Babette_ · anep.blog.hu 2013.11.27. 10:28:04
@NC lany:

"masik orszagban kiallitott vagy meghozott akar biroi akar kozigazgatasi dontest onkenyesen megsemmisiteni/atvaltoztatni"

ilyen nem történt.
ne majomkodjál, nyugodjál meg szépen.
ül. fekszik.

BTBTBT 2013.12.04. 20:24:19

@az igazi Trebitsch:
De apuka legalább szép gyereket csinált.

@diggerdriver:
"A hedonizmusnak egy morzsáját sem érzem."
Úgy érted, hogy még a penészes sajtot sem tudod visszabüfögni? :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Miért borzasztó az neked, egy nézőnek, hogy mások nem képesek megérteni egy filmet?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 20:25:00

@mojoking77:

Igen, a szexuális szélsőség sok esetben a lázadást jelentik, jellemzően fiatal nőknél, lányoknál.

A férfiakra ez nem jellemző. Ők másképp lázadnak.

Pár hónapja láttam egy táblázatot a lázadásról, ez mindig egy folyamat, amikor egy konkrét formát ölt. Egy egyszerű kitalált példával:
1. fázis - a lázadás maga: a lázadó sárgára festi a bal fülét,
2. fázis - szubkultúra kialakulása: elterjed lázadó körökben ez a szokás, minden lázadó sárgára festi a bal fülét,
3. fázis - divattá válás: tömegek körében válik divattá, sokan sárgára festik a bal fülét,
4. fázis - elavulás: unalmassá válik a divat, kimegy a divatból, a többség már nem festi sárgára a bal fülét,
5. fázis - a vicc fázisa: kevesen sárgára festik a bal fülüket, de már viccből, nem lázadásból,
6. fázis - a retró fázis: sokan sárgára festik a bal fülüket, mert ez volt korábban a szokás, hagyománytisztelet,
7. fázis - a lázadás vége: a bal fül sárgára festése normál szokássá válik, már nem tartalmaz se vicces, se lázadó elemet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 20:27:47

Beleolvastam az NC-s poszt végébe... nemsámli :) Maxval rendesen kivetkőzött :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 20:28:21

@Barátusz:
Ma pont azt ettem. Elég jól visszajött:))))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 20:28:49

@mojoking77:

Én nem éreztem benne ezt. Enélkül a film lényege veszett el. Én direkt a teljes, azaz a kivágások nélküli verziót néztem.

Abszurd azt mondani rá, hogy propagálná a gyermekpornót vagy az erőszakot, hiszen pontosan ezek ellen szól.

Ez pont ugyanaz, mint amikor Krisztus utolsó megkísértése ellen kimennek tiltakozni, hogy keresztényellenes. Valójában éppen hogy abszolút keresztény film.

mojoking77 2013.12.04. 20:32:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem is tudtam a kivagasos verziorol. En mar fel voltam keszitve ra, de nem ment. Tudom papirkutya vagyok, de nem. Az Irreversible-bol sem tudtam vegignezni a 15 perces nemi eroszak jelenetet. Nem vette be a gyomrom. Pedig nincs bajom a horrorral mint mufajjal, sem a pornoval, de ez nem..

bpetya75 2013.12.04. 20:33:50

@Babette_:

Nem is oltást írtam, hanem kutyázást.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Akkor szépen, kimérten jól kiosztottad :-D

@Kövérmadár:

Pedig nem is akadt ki ;-)

mojoking77 2013.12.04. 20:35:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Arrol nem is beszelve, hogy azert ezt a gyerekpornoval osszemosni, kb. olyan, mint a fent emlitett Monica Belluci filmes megeroszakolasat egy sima BDSM scene-nek beallitani...

BTBTBT 2013.12.04. 20:36:29

@diggerdriver:
Némmán! Itten vala a shakti! :DDD

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 20:36:40

@mojoking77:

Én utálom a pornót, a horrort meg nem kedvelem.

Ha öncélú borzalomról beszélünk, akkor az a www.imdb.com/title/tt1467304/ van folytatása is, az még rosszabb, azt már meg se néztem.

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 20:36:56

@diggerdriver:
Beleolvasva Ildikó blogjába láttam, hogy lányai menedzselése élete fő feladata mostanság.
Nomost az idősebbik lány elég messzire jutott (szó szerint és átvitt értelemben is), ami amolyan "bezzeg"-kategória lehet a kisebbik lány számára. Kimondva, vagy kimondatlanul ott lebeg(het) a család életében, hogy neki is teperni kell, hogy valami hasonlóan nagyot felmutasson... és ezt megélni... hát nem irigylem, nagyon nem....
(ha netán Hanna végképp külföldön ragad, ami eléggé sanszos, akkor Ildikó itthonról meddig és hogyan akarja menedzselni majd? Mi lesz Ildikóval, ha Hanna, majd a kisebbik lány is önmaga menedzsere akar lenni? Marad a könyvelés, és a saját versek/novellák írása? Ezeket sorbaszedve felsorolja a blogján, de nekem valahogy nem ismerős a neve szerzőként... Valamiféle pótcselekvés az, hogy a lányait "támogatja"? Ha neki nem jött össze, amiről álmodott /sacc/kb: irodalom terén maradandót alkotni/, akkor legalább a lányainak sikerüljön? Nem lenne egyedüli eset...).

Apuka: az, hogy ő nem szerepel a blogban, még nem jelenti azt (szerintem), hogy nincs szerepe a család életében.
Van, aki nem szereti a rivaldafényt, amolyan szürke eminenciásként ténykedik. Részemről kétlem, hogy semmi beleszólása ne lenne ekkora horderejű dolgokba...
De ez az én véleményem.

skye8 2013.12.04. 20:40:12

az irás eleinte tetszett, a végére beleuntam, érdemi információt nem tudtam összerakni szingapúrról. a lány ambicioja dicséretes, de azt nem hiszem h. az anyuka által felsorolt rengeteg tevékenységben mind részt vesz. 16 évesen azért ne csak a sulival foglalkozzon valaki...
egyébként azt gondolom, az anyuka kockáztatott azzal, hogy kiirta magából az érzéseit.az otthon maradottak fájdalmát sokan nem tudják megérteni vagy kezelni, másoknak meg lehet éppen fájó pontjuk a családtól való elszakadás...
a lánykának sok sikert, anyukának pedig nyugalmat kivánok.

BTBTBT 2013.12.04. 20:41:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ezt a filmet azért hagytam félbe, mert irtózatosan szar a sztorija. Már kínomban röhögtem rahta, annyira.
Ha egy könyv lett volna, szimplán kib@szom a másodikról. Lehet, hogy még az ablakot is elfelejtem kinyitni. Viszont a laptopot csak nem röptetem már meg. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 20:43:19

@diggerdriver: ÉS akkor hogy is kell nem átlagos gyereket csinálni? Rezso aszonta te vagy a szagértő...
Szóval?

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 20:44:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A "röptében a legyet is, + a krumplit is, ha el nem gurulna"-típusú, fiatal férfiakra jellemző magatartás nem szexuális? Vagy nem szélsőség? És ezért nem is lázadás (a szülői/felnőtti normák, elvárások ellen)?
Vagy hogyan lázadnak a fiatal férfiak, ha már a szexuális szélsőség, mint lázadási kifejezésforma, rájuk nem jellemző?
(tény, hogy a gruppik lányok voltak...)

:)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 20:46:32

@tilmir:
tényleg :)))
lehet, hogy atya elfelejtett szólni diggernek, hogy erről is ejtsen pár szót :))))))))))))))))))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 20:46:32

Feltettem egy kérdést, amire nem kaptam választ a szerzőtől: most ismét, hátha még olvassa. Bár, ahogy látom lelécelt...
Mi van akkor, ha homok kerül a a gépezetbe?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 20:48:59

@tilmir:
Vagy bezúzatja a hibás terméket vagy elviszi agymosásra.

mojoking77 2013.12.04. 20:49:47

@Barátusz: +1.
Sima horror a grindcore vonalbol, egy rem gyenge sztorival "megaldva"

2013.12.04. 20:49:51

@diggerdriver: 'Bajban vagyok. Mirjam2 törzskommentelőnk ráficcent Shakti tegnapi fotójára.
Na most mit csináljak?:))))))))))))
Már én sem tudom ki a valódi Rom.
Mi legyen?:))))))))))))))))))))))))'

Nem akarom a Shakti szemelyisegi jogait megserteni tehat lehetoleg ne firtassuk tovabb ki van (volt) a kepen valojaban! :) Nem lehetne demokratikus alapon bevezetni valamit hogy neha pasik kepeit is kiteszed, mondjuk husz no - egy pasi aranyban, vagy valami ilyesmi? En a magam reszerol erettebb, barna fickok kepeire szavazok, mint pl. 3.bp.blogspot.com/-AsC9yIBt94E/Teino8N1UDI/AAAAAAAAAXc/akP5Ra0fjzc/s1600/a2.jpg

mojoking77 2013.12.04. 20:52:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nincs azzal pedig semmi gond... :) Hagyma volt ez ugyben valami elkepeszto bigott. Bar nala soha nem lehetett tudni, mikor szopatja a nepet, es mikor gondolja halalosan komolyan a vaskalapos Redneck-seget...

mojoking77 2013.12.04. 20:54:04

@Kövérmadár: Hmmmmmmmm.... :))
Most belegondoltam...
Tetszik... :)

macamuca [IHUN] 2013.12.04. 20:54:26

@Mirjam2:
Temetési szerkó + fülig érő vigyor = busás örökség.
Majd kölcsönadod néha?
:))))))

BTBTBT 2013.12.04. 20:56:27

@mojoking77:
Ebben nekem csak az volt a horrorisztikus számomra, hogy valaki ebben fantáziát látott, megcsinálták, és valaki még pénzt is kapott érte. :)
Amúgy klisékből összetákolt semmi volt.

Bécuska 2013.12.04. 20:59:12

@diggerdriver:
Tisztelt diggerdriver és társaid!

Annyi ocsmányságot olvasok a hozzászólásokban, hogy mélységesen le vagyok döbbenve! A legtöbb hozzászóló még a minimális tiszteletadás szintjét sem üti meg!
Szégyelljétek magatokat! Egytől-egyig!

Nem is csodálom,ha ez a lány kiszalad az országból, mert rengeteg irigy, ormótlan köcsöggel lenne körülvéve.
Nem gondoljátok, hogy büszkének kellene lenni ha vannak még ilyen fiatalok, mint ez a lány és néhány társa?
Nektek, nagy embert játszó, észosztó felnőtteknek kellene példát venni! Szerintetek mit érez a család, mit érez a lány? Fogja-e bármi is motiválni? Pont az ilyen alakok miatt nem lesz kedve soha ide visszajönni. Ezért leszünk ócska , csak pofázó emberek országa! Nézzetek már magatokba!

Elolvastad, megnézted a blogot? Hol? Mit? Mert ha elolvastad volna, akkor nem írnál ekkora tahóságot!

Vedd már észre, hogy ez a lány nemhogy kiválóan teljesít a tanulmányai terén, de nézd már meg, hogy mennyi mindent csinál. És képzeld el: nem az Ildi mondja, hogy csinálja. Jé de furcsa! Ilyen is lehet? Nézd már meg mennyire szereti a természetet, az állatokat. Vagy nézd meg azt, hogy lovakkal, kutyákkal és beteg gyerekekkel is foglalkozik? De nézd már meg, hogy eleve az iskolájuknak mi a küldetése? Ez neked szánalmas és hideg?
Annyi szépséggel, jósággal találkozik. Ezt te teljesítménynek hívod?
Ez az élet bazzeg! Ő észreveszi a szépséget a legkisebb dolgokban is! Te meg nem!
Megtervezett? Tudatos? Azért mert céljaik vannak? Azért mert nem úgy megy egyetemre a leány, hogy á megyek valahova, aztán majd lesz valami? Majd eltart anyám, apám vagy leszek munkanélküli vagy elmegyek mekibe szendvicset csomagolni?

A családot jó húsz éve ismerem! Ildi az osztálytársam volt. Irtó jófejek, lazák, egy csomó közösségi dologban részt vesznek, a lányok nagyon ragaszkodnak a szülőkhöz, de még a nagyszülőkhöz is.
És lássatok csodát és képzeljétek: Hanna lány az aki a legjobban szomorkodik amiatt, hogy nem jöhet haza.
Nem az Ildi. Ő próbálja erősíteni, segíteni, és sosem szomorkodik előtte, ahogy ti azt képzelitek!

És bazzeg az apja is jelen van, de attól még hogy nem válaszolgat nektek, attól még egy jó fej ember. Nehogy azt higgyétek, hogy mindenki le fog alacsonyodni a ti otromba stílusotokhoz.

Azt se tudod milyen az életformájuk, és taszít?
Szánalmas vagy öregem!
Ha fele ilyen életformád lenne a gyerekednek, már örülhetnél.
De akkor milyen lehet a tiéd?

Kitenyésztett művész? Megdöbbentő! Ez a gyerek rajongva rajzol! Soha senki nem tenyésztette, az az élete !
Nézd már meg a munkáit, mennyi érzelem van bennük?
Persze aki hülye hozzá, az nem érti meg. Világos!
Láttad az írásait, vagy az Ildiét?

Szánalmas brigád vagytok!

Nézzetek körül egytől-egyig a saját házatok táján!

mojoking77 2013.12.04. 21:00:39

@Barátusz: Vannak rosszabbak is...
Par honapja, meg kint USA-ban levetitette az egyik csatorna a Troll2 cimu filmet..www.imdb.com/title/tt0105643/
Olvastam mar rola, hogy a vilag bizonyitottan egyik legrosszabb filmje, mondom nosza, lassuk..
Valahogy vegig birtam nezni, de egy uveg bort kellett meginnom hozza, es meg igy is 5 percenkent zokogtam fel a fizikai fajdalomtol..

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.04. 21:01:51

@bpetya75: ez nem "kezdés". nem mondom el tobbszor.

mojoking77 2013.12.04. 21:02:46

@Bécuska: Aaaa, megjelent a kedves apuka is szereny tarsasagunkban?
Udvozlom.
Egesz idaig arrol ment a vita, hogy csinal e valamit aktivan a neveles kerdeseben, vagy atadja e ezt a feladatot 100%-ban kedves anyukanak?

BTBTBT 2013.12.04. 21:03:49

@Bécuska:
Te buta vagy, mint a tök, kedves frissen regisztrált troll. :))) (Netán anyuka személyesen?)
A lánnyal nem volt itt baja az embereknek. Anyucival annál inkább.

@mojoking77:
Ennek már a plakátja is irtózatos. :DDD
Ugye, nem vagy mazochista?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:04:41

@tilmir:
Velem. Nem volt nyilvánvaló?:)))))))))))))))))))

skye8 2013.12.04. 21:06:58

@Kövérmadár: LOL szomorú lenne de nem kizárt ha igy folytatja

mojoking77 2013.12.04. 21:07:22

@Barátusz: Nem nem... Valamelyik filmes portalon olvastam rola eloszor, ott irtak, hogy kenterbe veri a Kis Vuk 2-t is, azota kerestem..
Volt kint egy csatorna, ami estenkent csak ilyen a 80-90'es evek filmjeit nyomta. (Szellemirtok, szornyecskek, Kincsvadszok, ET, ilyesmik)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:07:39

@Mirjam2:
Gyere Londonba és ilyenek mennek szembe veled percenként tíz.:))))))))))))))

2013.12.04. 21:09:54

Huu, fiuklanyok.... en nem szoktam nagyon kommentelgetni meg elolvasni se sokszor a kommenteket csak nagyjabol, igy most az a kerdesem, hogy ez mindig igy megy? :D

Azt en sem ertem, hogy minek velemenyezni a vadidegen posztirok ertekrendjet, eletutjat, donteseit, stb., egyreszt semmi kozunk hozza, masreszt meg csak nehany bekezdesnyit tudunk roluk. Kerdezni, vagy hozzafuzni valamit az mas persze de velemenyem sose alakul ki igazan a posztot iro emberrol, vagy ha van azt megtartom magamnak.

Ugyanakkormeg... Nem lehet elvarni, hogy az egesz internet tartsa meg a velemenyet ha mar egyszer oda irogatok, nem? :D Marmint.... Ha en megirom a sztorimat az egesz vilagnak, szamitanom kell ra, hogy legalabbis lesznek olyanok akik szerint nem en vagyok a szuper asz :D Szoval velemenyeken megsertodni se erdemes igazan mar na......

Fura ez az egesz.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 21:10:57

@Bécuska: Kedves Bécuska!
Legnagyobb tisztelettel kérdeztem az anyukát, hogy mi van ha homok kerül a gépezetbe? Ez a legjobb tervben is előfordulhat.
Választ nem kaptam.... Anyuka megsértődött még a kérdéseken is.
Vajon miért?
Mert nem nyalt be mindenki a meleg szarig?
Hm... akkor most miról is beszélünk?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 21:11:56

@Barátusz:

Igen, unalmas. Csak azért néztem végig, mert vártam, hátha lesz valami a végen. De nem lett.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 21:12:35

@diggerdriver: :D
Vigyázz! Már ott állnak az ajtód előtt hosszú, tömött sorokban...
Na ezt magyarázd el otthon!
:d

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 21:12:39

@macamuca:

A férfiaknál az a lázadás, ha nem csinálják ezt...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 21:17:53

@Bécuska: "Hanna lány az aki a legjobban szomorkodik amiatt, hogy nem jöhet haza." Bevontak az utlevelet?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:18:21

@tilmir:
Az a kisebbik baj.
...de ha tényleg dugni kell...
Ajajj
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 21:20:44

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Eladták rabszolgának, már Indiában van...

Ráadásul ez: "Hanna lány"... basszus, eddig azt hittem a Hannáról, hogy fiú! :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 21:23:19

@tilmir:
Az neki nem gond, egyenletesen hozza a minőséget. Az első 43 menetet lankadás nélkül bírja, utána van egy holtpont, amikor megtorpan, de gyorsan összeszedi magát és még lezavar izzadtságmentesen 20-23 menetet.

Nem viccel az öreg, nagyon tud!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 21:24:28

@Bécuska:

Utolsó, otromba emberek vagyunk. Ha állatot látunk, belerúgunk vagy - ha nagyon unatkozunk - meg is kínozzuk. A természetet meg utáljuk, mindent lebotonozunk amit csak lehet, s a fűre lépünk direkt, hogy kipusztuljon. Játsszuk az észosztó felnőttet, pedig valójában csak megöregedett kamaszok vagy, egy csiga agyi képességével. Ezért is pocsondiázzuk le az összes embert, aki hatalmas sikereket ér el, mert irígyek vagyunk. Állandó düh forrong bennünk, a művészetet kiröhögjük, különösen a rajzolást nem bírjuk elviselni. Mindenben a rosszat keressük és meg is találjuk. Ha valahol valami szép kerül elénk, sikítva menekülünk előle. Utáljuk más sikereit, mert mi heti 40 órában szendvicset csomagolunk a Mekiben. Csak úgy vagyunk képesek elviselni rongy életünket, hogy leokádunk mindenkit, aki kicsit is kiemelkedik közülünk. Undorító, szánalmas brigád vagyunk.

:-)

BTBTBT 2013.12.04. 21:25:08

@mojoking77:
27 másodpercig bírtam. :)))
Minden tiszteletem a tiéd, ha végig bírtad nézni mind a 12ö percet.

@Kövérmadár:
Kevered a Hanna-Barberával, akik a "Frédi és Béni"-t csinálták. Ők a fiúk. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.12.04. 21:25:29

@Kövérmadár: Ezt te honnan tudod? :d ha nem vagyok túl indiscrete?
:D
:D
(írtam egy pm-t)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:29:47

@tilmir:
Az ilyen emberektől mentsen meg az Úristen.
Ilyenkor mindig eszembe jut Jókai két könyve a Szegény Gazdagok és a Gazdag Szegények.
Az ész megáll.
A pökhendiségen, a fennhéjazáson a "ki ha én nem" hozzáálláson.
Nem lehet mit mondani.
Csóró senkiházi proliként is Krőzus vagyok hozzájuk képest.
Csak nem pénzben nem célokban, nem teljesítményben, nem tudományos fokozatokban mérik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 21:29:59

@Barátusz:
Basszus, télleg... :)

@tilmir:
Diggerből doktoráltam :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez nagyon szép volt!
Kézírásos betűtípussal, nagy iniciáléval kinyomtatom és bekeretezem. Ez lesz az ágyunk fölött! :)

Paul Summers 2013.12.04. 21:30:50

LOL. A múlt héten az első fénykép színhelyén vacsoráztam.

morsels (törölt) 2013.12.04. 21:31:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Csak kivancsi vagyok, hatha adsz otletet :-)
Tobb mint a felet lattam, a Szerbian horrort valoszinuleg nem fogom latni :-).

mojoking77 2013.12.04. 21:33:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Haat, erre azert ra kell gyurnom. Majd megirom az eredmenyt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:33:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez jó volt Max:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2013.12.04. 21:34:03

@Paul Summers: a Jumboban chilli crabs-eztel?

morsels (törölt) 2013.12.04. 21:35:18

@az igazi Trebitsch:
Hat, vegulis nem tudom, hogy melyik a rosszabb. Az, hogy egy no tenyleg olyan, mint Toki, vagy az, hogy ez faszi ilyen karaktert epit es apol maganak, hogy trollkodjon.
Vegulis mindegy, mindket esetben mar csak nevetek rajta :-).

BTBTBT 2013.12.04. 21:36:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Sokaknak kedvence lett. Meg kultfilm is. De nekem ettől még nem jött be.

A "Source code" okos kis film volt.
A "Moon"-t biztosan láttad. Jó kis meglepetés lett. A David Bowie fiát sem ejtették a feje lágyára.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 21:37:42

@Kövérmadár:
Rómában elterjed a hír, hogy Spartacus buzi. Haragra gerjed és kihirdetteti, hogy a következő szombat este a Circus Maximusban - annak bizonyítására, hogy nem meleg - 1000 szűzleányt "rendez le". Eljön a nagy esemény napja, a C.M. dugig emberekkel, buzdítják a nagy bajvívót.
- Spartacus! Spartacus!
Spartacus nekifog, 500 lányig meg sem áll, a tömeg tombol:
- Spartacus! Spartacus!
700 után megtörli a homlokát , a nép tombol:
- Spartacus! Spartacus!
900 után egy kicsit lassít, a tömeg biztatja:
- Spartacus! Spartacus!
999-nél nem bírja tovább és össze esik.
Mire a nép:
- Búúúúzi!!! Búúúúzi!!!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 21:38:31

@Barátusz:

A Moon nagyon jó.

De hagyományos sci-fi kategóriában mostanában az Europa Report a legjobb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 21:39:05

@Barátusz:
Ez utóbbi tényleg nagyon jó film volt!

Most a Last Vegast vadászom (OK, nem az a klasszikus értelemben vett sci-fi :) ), de sehol semmi :(

BTBTBT 2013.12.04. 21:40:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mi az, hogy hagyományos sci-fi?

@Kövérmadár:
A "Gravity" vadállat. Ahogy a Nasimacseknek írtam: erre találták ki a 3D-s mozit.

Mi ez a Last Vegas? Csak mert erről is a Nasi berregett valamit neked.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.12.04. 21:46:08

@Barátusz:

Hogy nem horror, nem misztikum, s a sci-fi nem csak köret benne. Azaz a tudományosság az alap.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.12.04. 21:51:59

Ma a Hyde parkban megtámadott egy mókus... ez minden amit hozzá tudok tenni a mai poszthoz. :)

BTBTBT 2013.12.04. 21:53:19

@Don Kartasch:
Nem bírtál ellenállni annak, hogy te is véleményt nyilváníts a Speaker's Corner-nél? Aztán a mókusnak nem tetszett a dumád? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 21:56:56

@Barátusz:
A Last Vegas egy jutalomjáték néhány nagy-öregnek :)
Nem tudom, hogy Nasimacsi beszélt-e róla, de szerintem Nóri mondta anno, hogy meg kellene nézni.

Vadásszuk még a Phillips kapitányt is, az számunkra kötelező történet! :D

@morsels:
Nem, ez a digger volt.

2013.12.04. 21:57:19

@Barátusz:

Szerintem elvégezte a kisdolgát.
A mókus éhes volt. Meglátta a makkot......

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.12.04. 21:57:51

@Barátusz: Kozvetlenul azutan esett nekem hogy ezt a kepet lottem rola:

kepfeltoltes.hu/131204/993462_686233144744449_191828331_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem a keppel kapcsolatos szemelyesig jogokkal valo visszaelesem nem tetszett neki...

Latcho Rom 2013.12.04. 22:01:14

@Bécuska: Jo, korulnezunk.
De attol a nyaltenger meg nyaltenger marad :-)

Latcho Rom 2013.12.04. 22:02:02

@diggerdriver: Csinibaba szeress belém :-))

BTBTBT 2013.12.04. 22:04:13

@Kövérmadár:
A Philips-et mindenképpen érdemes.
Nekem idénre már csak "A Hobbit" van hátra. Meg a "Karácsonyi lidércnyomás" 3D-ben. Meg a "Wicker Man" és a "The innocents".

@az igazi Trebitsch:
Veszélyben Kartács mérnök úr! :)

@Don Kartasch:
Lehet, hogy a Hyde Parkban is voltál ma, de ezt a képen nem ott lőtted. A háttérben lévő házikók a St. James's keleti végénél vannak, a Horse Guards Road felől. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 22:04:14

@Don Kartasch:
Te is odajársz a St James's parkba?
Mi is.

2013.12.04. 22:04:55

@diggerdriver: 15 evet lehuztam Londonban de sajnos egy ilyen sem jott velem szembe, raadasul kekszemu angolhoz sikerult hozzamennem :). Ettol fuggetlenul nem fogok panaszkodni ha neha kiraksz egypar hasonlo kepet. (En sajnos nem jarhatok elol jo peldaval, ferj figyeli a gepemet. Szerencsere a szoveget nem erti...)

Latcho Rom 2013.12.04. 22:05:37

Baratom, zenesztarsam, volt kollegam ment el, 62 eves volt, 4 gyerek maradt, 2 5 ev alatti.
Ot evig verekedett kulonbozo rakokkal, tudo, agy, aztan megint tudo..vegul.
Soha nem volt egy panasza, dolgozott amikor tudott, zenelt velunk - o volt az enekesunk, fel tudovel is.

RIP Jacques Lefevbre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 22:08:29

@Mirjam2:
Ok de a 20-as években még nem voltak itt.
Most kéne itt lenned:)))))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.12.04. 22:11:11

@Barátusz: Annyi parkban voltam ma, hogy mar nem is emlekszem ra. St. James, Green, Hyde... ki tudja ezt elsore megjegyezni. :) De amugy igazad van, a Hyde parkban kesobb voltunk es ott mar csak 1-2 mokust lattunk. :)

@diggerdriver: Nem. Mi amugy a West Midlands reszen lakunk, csak ma ilyen Londonon atutazas volt. :)

Evain 2013.12.04. 22:13:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tuuuudtam, hogy megéri este benéznem. :) Aki belőled egy ilyen választ kivált, az már tud valamit.

@tilmir: ugyanugyan, ez a kérdés eleve fel sem merülhet, mert ilyen nincs. Pont. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:15:23

@Don Kartasch:
Itt én is jártam
és ugyanilyen mókust is láttam!

Na, milyen a művészetem? 29 évesen írtam első versem, nem kellett volna! 1997-ben, 13 évesen iskolai matekversenyt nyertem.
Egyéb eredményeim:
- az osztály legkövérebbike 1992 és 2001 között;
- 2002-ben bebizonyítottam, hogy magyar tudás nélkül is lehet idegen nyelvet beszélni;
- 2001-ben, minden erőmet összeszedve lefutottam az iskolai 60m-t... kegyelemkettest kaptam :)

BTBTBT 2013.12.04. 22:15:34

@shakti_rom:
Nem egyszerű ez. Sosem az. :(

@Mirjam2:
Hol éltél te, hogy nem futottál össze ilyen indiaival? :)))

@Don Kartasch:
Mondjuk annak, aki nem ismerős a városban, könnyen egybefolyhat 4 összefüggő park. :)

2013.12.04. 22:16:46

@diggerdriver: Mar keso :) Te kulonben is szalljal magadba, pont most osztott ki a Bela vagy ki hogy milyen egy erzeketlen bunko vagy. Ja meg mindenki mas is a blogon, most jovok ra, akkor ez ram is vonatkozik. Abba is hagyom a blogolast mara, jo ejt mindenkinek. Buntetesbol mind arrol fogunk almodni hogy Szingapurban nyilvanosan megbotoztak bennunket falfirkalas miatt (a ragogumirol nem is beszelve...).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.12.04. 22:17:58

@Kövérmadár: "Itt én is jártam
és ugyanilyen mókust is láttam!"

Szerintem ez egy specialis mokus banda lesz, akik a turistak molesztalasara szakosodtak. :)

2013.12.04. 22:20:22

@Barátusz: 'Hol éltél te, hogy nem futottál össze ilyen indiaival? :)))'

Most komolyan, ez a ficko nem veletlenul minden idok egyik leghiresebb filmsztarja. Lehet hogy egy hetero pasi szempontjabol minden indiai ferfi igy nez ki, de noi szempontbol nagyon nem (barcsak...). Ok, akkor most tenyleg megyek aludni.

Latcho Rom 2013.12.04. 22:21:24

@Mirjam2: De honnan tudod a kek szemem?? :-)

BTBTBT 2013.12.04. 22:21:33

@Kövérmadár:
"ugyanilyen mókust is láttam"
Van belőlük bőven, úgyhogy igazán nem nehéz összefutni velük.
Először meglepődtem, amikor 10 éve itt jártam, mert nem tudtam, hogy szürkék ezek a mókuskák.

A felsorolt 4 film az, amit idén még moziban. DVD-n meg még vagy egy tucatot. "A hobbit"-ot szigorúan csak nagy vásznon. Azzal a jó kis 48 fps-szel. Ha elég olcsó lesz ez a technológia, az lesz a jövő filmgyártásának alapja.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:23:12

@shakti_rom:
:(
Volt egy tanítványom, akinek agydaganata volt... 2 éve ment el, még jóval az érettségije előtt. Nem egyszerű :(

Evain 2013.12.04. 22:23:14

@Don Kartasch: Sőt, direkt így tenyésztik őket. 98-ban én is töltöttem Londonban két hetet, az egyik ilyen vereske felszaladt a farmeromon, csak ugye mogyorótlan lévén, hamar érdeklődését vesztette. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:24:36

@shakti_rom:
Te mióta élsz és hol külföldön? :)
Miért pont ott, miért mentél ki és különben is... szinte semmit sem tudok rólad... ;)

BTBTBT 2013.12.04. 22:26:07

@Mirjam2:
"minden idok egyik leghiresebb filmsztarja"
Sose hallottam erről a pofáról. Még csak a fizimiskája sem ismerős. :)
Ja, hogy Bollywood-sztár? Akkor érthető.

@Evain:
"mogyorótlan lévén" :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 22:31:49

@Barátusz: Azért mert ezek amerikai mókusok amik nemes egyszerűséggel kiirtották az őshonos vörös mókust.
Kb kétszer akkorák és a világ legnagyobb fészekrablói.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.04. 22:33:18

@Mirjam2:
Amúgy meg az a szép az egészben hogy Bélusz minden szavával engem igazolt.

Latcho Rom 2013.12.04. 22:34:11

@Kövérmadár:
82 ota, idemutatott a bevandorlos ember, erre a varosra, s igy ide. Elotte 2 ev fr-ban, vissza is sirtuk ket evig - de aztan beleszerettunk kanadaba. Azert ide mert jol beszeltunk mar franciaul, azt hittuk hasonlo lesz mint europaban, hat nem annyira.
Az elso patois akcentust meghallottuk, HOLY FUCK, kik ezek a goekerek, kerdeztuk..:-) Pedig hat nagyreszben a regi franciat beszelik(mondjak ok), plusz sok anglicizmus is beleferkozott a quebeci dialektusba.

Indul a rakott krumpli, ciao

Itt egyetemre jartam - kriminologiara, keccsoltem mindenfelet vagy 15 evig, aztan egy ideig szocialis munkas voltam, aztan IT, ami hobby volt addig.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:36:16

@diggerdriver:
Te most a mókusokról beszélsz vagy az amerikaiakról? :)

Ha olvasnád az FB-n a kommenteket, ott is eltört pár embernek a mécses, "olyan szép történet".

bpetya75 2013.12.04. 22:37:10

@Babette_:

Yo

Egyébként Quercusról tudsz valamit?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:39:18

@shakti_rom:
Érdekesen hangzik!
Mikor olvashatunk posztot is erről? ;)

Ezekszerint montroyal a "szomszédod"...

Családostul vagy egyedül mentél? Szokni kellett vagy akkor már nem volt tortúra?
Az egyik kollégám 80-ban jött ki, neki semmi nem volt, beült az autóba és kigurultak idáig, aztán elfelejtettek visszamenni.

BTBTBT 2013.12.04. 22:42:29

@diggerdriver:
Azóta már én is kiderítettem, de anno inkább a nevezetes épületekből készültem fel, nem a kis szürkékből.

@shakti_rom:
Hogy léptél te 82-ben Mo.-ról? Volt kint rokon, vagy mi?

@Kövérmadár:
Nem bírtam legyőzni a kíváncsiságomat, és rákattintottam a mellékelt linkre. Hidegrázást kapnék tőle, ha anyám blogot írna rólam. :)

@bpetya75:
Nem azt mondta tegnap a Trebitsch, hogy új munkája van, és azért nincs netközelben?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:46:04

@Barátusz:
Annakidején én is azt kaptam, mikor csak szóban meg lettem említve valakinek :)

Ez így súlyos lehet... viszont megvan az az előnye a jövendőbelinek, hogy még mielőtt bármi is alakulna, pontos képet kap a leányról.
Meg az anyósról... így aztán nem lesz künnyű párt találni a lánynak.

De az is lehet, hogy már az is le van besuélve előre, a gyerekek is ütemezve vannak, minden. Szuper lehet, rosszabb, mint egy börtön... :(

BTBTBT 2013.12.04. 22:46:59

@shakti_rom:
És csak úgy "elfelejtettetek" visszamenni Mo.-ra? Ingatlant hagytatok hátra?
Már ha nem gond. hogy kérdezek...

Latcho Rom 2013.12.04. 22:48:53

@Barátusz: Igen, kb ugy.
Ingatlan? Fruzsi kutyank volt csak, meghat a rokonsag.
87-ben mehettunk eloszor haza, akkor lett amnesztia. Se net, se semmi - mas volt mint most nektek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 22:52:37

@shakti_rom:
Az biztos, hogy akkor nem volt elég felszállni a WizzAir-re... mindig kiváncsian (és élvezettel) hallgatom ezeket a történeteket!

BTBTBT 2013.12.04. 22:53:05

@Kövérmadár:
Az ő életük. Úgy teszik minél sikeresebbé, vagy úgy b@sszák el, ahogy akarják.

@shakti_rom:
Nekem a net legfeljebb skype-olásra kell. Amúgy inkább hazacsörgök. Ócsó.
Már azoknak is más, akik most jönnek ki, mint nekem volt. Pedig az nem olyan régen történt, mint a te távozásod.

bpetya75 2013.12.04. 22:53:53

@Kövérmadár:

Ránéztem a hölgy fb oldalára, meg a blogra is. Kicsit nyomasztó. Lehet, hogy nem véletlenül nem tudnak szkájpolni meg ímélezni...

@Barátusz:

Nem tudom ki és hol mondta, de gondolom így lehet, csak olyan hirtelen tűnt el.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 22:56:59

Nemreg beszeltem anyammal, hat nem akartam, igy gyorsan lerendeztem. Lehet a jany is igy van ezzel neha?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 22:58:33

Basszus, csak most vettem eszre, hogy a "muveszi fotok" meg vizjelesek is, persze szigoruan az iskola/oisztondij megjelenitesevel...

BTBTBT 2013.12.04. 22:59:34

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
@bpetya75:
Szóval böngészgettek, böngészgettek? Anyuci elérte a célját. :)
(Persze én is rákattintottam, de nem az én világom.)

Latcho Rom 2013.12.04. 23:00:15

@Barátusz: Csorogtunk mi is parizsbol, ha nem volt lé akkor damilon logattuk a frankot a telefonba, kulon muveszet volt. 2-3 ilyen nyilvanos telefon volt parizsban - hacked - ott allt sorba az osszes rossz disszidens :-))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.04. 23:00:52

Azt hiszem mara leteszem a lantot... jo ejt mindenkinek, barhol is legyetek!

bpetya75 2013.12.04. 23:01:06

@Kövérmadár:

Nem. Csak idióta. Menni kéne már aludni, csak.... izé..... De ez nem függőség! Biztos van rá más magyarázat is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:02:16

@Barátusz: Az itteni fotokra gondoltam. De megneztem az anyuka face oldalat, kb egy percig. Valaki idetete a linked az egyik kommentba.

BTBTBT 2013.12.04. 23:02:43

@Kövérmadár:
Mindenesetre lehet, hogy kirohannék a világból, ha ilyen anyám lenne.
Az csak negatívumot szül, ha az egyik rátelepszik a másikra, a másik viszont nem tesz ez ellen aktívan.
A távolba menekülés passzív, mert csak átmenetileg oldja meg a problémát.

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Rosszul csinálod.
Nálunk mindig én hívom - ő legfeljebb üzen -, mert nekem szinte ingyé van a távrecsegés. Neki nem. Így akkor beszélünk, amikor nekem jó. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:03:23

@bpetya75: Jo dolog az idoeltolodas, itt meg csak 10 ora van :)

bpetya75 2013.12.04. 23:05:20

@Barátusz:

Érdekel a dolog. Eleinte csak egy büszke anyának tűnt. Aztán a gyerekén keresztül sikert sikerre halmozónak. Aztán mégsem.

Végül arra jutottam, hogy ez a minta nekem semmiképpen sem való. Ennél sokkal spontánabb vagyok. Meg a gyerekeim is ;-)

puhacica 2013.12.04. 23:05:29

@Mr. Long [expert .... szakerto]: egyszer lattam egy filmet a mopszokrol, talan a 101 nagykutya sorozatbol, es abban mondtak, hogy nagyon kell rajuk vigyazni, mert ha erolkodnek, akkor kiugorhat a szemuk. azota nalunk szalloige, hogy "kell a f@szomnak olyan kutya, aminek sz@ras kozben kiesik a szeme!" :)))

BTBTBT 2013.12.04. 23:07:29

@shakti_rom:
Érdekes látvány lehetett ott sorakozni.
Eleinte, amikor még nem volt ingyen nemzetközi hívás a mobilomon, az olcsó hívókártyákat használtam a telefonáláshoz.

Egyáltalán nem tudtatok franciául, amikor kint felejtettétek magatokat?

bpetya75 2013.12.04. 23:07:40

@Barátusz:

De itt nem átmenenti a megoldás, hiszen új ösztöndíj és amcsi vagy milyen egyetem a cél. Egy ennyire elsöprő egyéniség mellett nehéz lehet felnőni. Biztos kialakulnak módszerek anyu kezelésére.

BTBTBT 2013.12.04. 23:09:04

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
Mobilon. O2.

@bpetya75:
Nekem is szimpatikus volt eleinte, mert lelkiismeretesen válaszolt a kérdésekre, de aztán elszakadt nála a cérna, hogy nem nyaltuk a lába nyomát.

bpetya75 2013.12.04. 23:10:05

@Mr. Long [expert .... szakerto]:

Itt se sokkal több ;-)

Csak ne lenne olyan közel a reggel. No mind1. Pár hét és lesz nagy pihi.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:10:16

@puhacica: gonosz macskas! de miert kellett ilyet mondanod!!!!!!!!!!!!!!! :((( most majd aggodok miattuk, h lesznek. bar amilyen hulye vagyok addigra ugyis elfelejtem :)

BTBTBT 2013.12.04. 23:11:43

@bpetya75:
Igen, felnől a gyerek, távol is lesz, meglehet, hogy házasodik is, és akkor anyunak - ha nem gyenge a gyerek akarata - nem lesz sok szava. Nemcsak itt, hanem hasonló esetekben, általánosságban sem.
(Mert hát anyuci biztosan ide-idenéz még.)

bpetya75 2013.12.04. 23:14:52

@Barátusz:

Erős a párhuzam NC lannyal. Erős egyéniségek érzésem szerint némi túlkompenzálással, akik nagyon rosszul fogadják a kritikát vagy a kérdéseket. Tényleg mintha feltétlen hódolatra számítottak volna mindketten.

puhacica 2013.12.04. 23:17:24

@Mr. Long [expert .... szakerto]: na, igy legyen segitokesz az ember gyereke! meg le is gonoszozzak! :( amugy a mopszok cukik. de viz mindig legyen nalad! tudod, ha netan oblogetni kell... ;P

BTBTBT 2013.12.04. 23:21:55

@puhacica:
Látszik, hogy csak a macskák terén vagy szakértő. Ha szarás közben kiesik a kutya szeme, akkor utána visszarakod neki. :)))

@bpetya75:
Semmi baj azzal, és teljesen érhető, hogy a saját gyerekük, és büszkék rá, de ne kelljen már nekünk is elájulnunk egy leírásból olyasvalakitől, akit nem is ismerünk.

GERI87 2013.12.04. 23:30:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A Srbsky film egy beteg film, én a horrort szeretem amúgy, de ez csak simán beteg fasság.

csilla123 2013.12.04. 23:30:10

Kedves Ildiko
Gratulalok neked. Oszinten. En is anya vagyok, en is tudom vagy legalabbis gondolom mennyi munka van ennyi siker mogott. Te biztosan nem azzal toltotted az idodet az evek folyaman, hogy minden nap naponta tobbszor forumra irogattal (mint a sok rosszindulato kommentelo), hanem azido alatt is a lanyoddal/csaladoddal voltal.

Ami itt tortenik a forumon, az pontosan az ami manapsag Magyarorszagon tortenik, annak a levetitese. Ahogy valaki egy kicsit sikeresebb, optimistabb , azt a tobbiek rogton foldbe dongolik. Elszomorit, hogy miert vagyunk mi egy ilyen nemzet, es a meg szomorubb hogy ez a rengeteg kommentelo, hiaba el evek ota kulfoldon, ezt a jo magyar szokast sajnos ott sem tudja levetkozni.

En oszinten nem ertem azt a bolondot (bocs, de muszaj ezt a kifejezest hasznaljam) aki erre a hataratkelore meg hajlando posztolni es megirni a tortenetet. Ha meg valaki ezen gondolkozik is, a legnagyobb orultsegnek tartom. Hat nem latjatok hogy egy csomo ember masra se var, csak arra hogy kielhesse a hajlamait es szetcincaljon minel jobban. Ezzel kelnek reggel: "na lassuk gyorsan milyen poszt van ma, kit tudunk jol kiosztani ". A posztok 99%-ban ez tortenik, hogy fikazzak a posztirot. Ez a hataratkelo szegyene es ot is terheli ezert felelosseg mert o biztositja azt a platformot, ahol a posztirok folyamatos megalazasa es bemocskolasa folyik.

Tisztelet a kivetelnek. Igen, vannak ertelmes hozzaszolasok is. Van , amelyikbol meg tanulni is lehet. De a hozzaszolasok 90%-bol frocsog a rosszindulat, a ka'ka'n is csomot keresunk mentalitas. Olvassatok kicsit vissza magatoknak kedves kommentelok, ti tenyleg buszkek vagytok arra amiket irtok ? Ti tenyleg nem latjatok milyen hangulatot csinaltok allandoan ? Ti tenyleg azt erzitek, hogy csupan elmondjatok a velemenyeteket ? Miert a szegeny posztolokon elitek ki a kulonbozo serelmeiteket, kudarcaitokat, lelki problemaitokat ? Miert nem lehet egyutt orulni egy honfitarsunk sikerenek ? Ezek a posztok csodalatos lehetosegek. Peldaul arra hogy megkerdezzunk egy ilyen palyazatirot arrol hogyan sikerult egy ilyen nehez palyazatot elnyernie ? Mik voltak a kriteriumok ? Mi volt az (legalabbis szerinte) amiert az o lanyat kivalasztottak ? Lehet, hogy valamikor ezek a tapasztalatok hasznosak lehetnek. En azt hittem ilyen celbol jott letre ez a forum, hogy EGYMAST SEGITSUK.

GERI87 2013.12.04. 23:30:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Abszurd azt mondani rá, hogy propagálná a gyermekpornót vagy az erőszakot, hiszen pontosan ezek ellen szól."

faszt...van ilyen, de ennél konkrétan ezt csak belemagyarázzák, mert senki nem akar direkt beteg állatnak tűnni, miközben az.

Ha valami ellen szólna elég lenne erőteljesen de nem beteg, perverz módon megjeleníteni mert az nem éri el a célját...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.12.04. 23:31:02

KUlonben para, mert az arogans neni es a napi beszelhetnekunk 601 hsz-t generalt :)

BTBTBT 2013.12.04. 23:36:59

@Mr. Long [expert .... szakerto]:
A végére azért beköszönt egy korábban is csak erkölcscsőszködő is. :)

Latcho Rom 2013.12.04. 23:38:07

@Barátusz: De tudtunk, dehat magyarorszagon tanult francia volt, sokszor gozunk se volt mit mondanak. Ca doit etre, pld, olyan gyorsan porgetik, 3 hetig tokoltem mire bejott..nem irodalmi tudasu franciakkal meloztam, meg kellett tanulni sok kis dolgot..

BTBTBT 2013.12.04. 23:50:06

@shakti_rom:
Szóval akkor legalább nem a nulláról indultatok. Sokszor már az is segítség, ha irni-olvasni tud valaki. A kiejtést pedig, ahogy írtad, úgyis a mindennapi beszédből hozod össze.
Ezt a szádoátetr-et azért meg kellett néznem. :)

mojoking77 2013.12.04. 23:50:24

@csilla123: Piciket felreertetted az egeszet, vagy nagyon nem akarod latni a bizonyos erdot a fa mogott... Egy srac jelezte, rengeteg hozzaszolassal ezelott, hogy azert ez nem annyira hu de extra, mivel o maga is vegigcsinalta ugyanezt par eve. Erre a draga holgy, kelloen emelkedett Cohellon csiszolodott stilusban midenkit elkuldott a picsaba, hogy mit ertenek ok hozza, es kulonben is mit kepzelnek, hogy nm istenitik ot, es a kis -nem atlagos- lanykajat... Ezek utan ne varj igazan joindulatot senki reszerol..
Mindenki ugy neveli a gyereket, ahogy akarja, a postiro holgy (es ezek szerint te is) egy modon, az ideirok tobbsege (es hala a jo egnek a vilag nagyja) picit mashogy. Aztan, hogy hala az egnek, vagy sem, majd kesobb kiderul. Konnyen lehet, hogy egy sikeres ember (sportolok, vezetok etc), nem erte volna el azt, amiert buszkek lehetunk ra, ha anno a szulei nem egy elore megrajzolt osvenyen terelgetik, hiaba is szeretett volna akarmi mast csinalni.. Konnyen lehet. Szamomra ez szornyen visszas, en nem igy akarom csinalni, bar az biztos, hogy valamennyire azert kell majd.

morsels (törölt) 2013.12.04. 23:57:49

@mojoking77:
Hat meg van, aki csak nyulat nevel.
Csak a teljesseg kedveert :-)

Latcho Rom 2013.12.05. 00:20:25

@Barátusz: allandoan hasznaljak, mint a szoval nalunk.

jo vagy franciaban?

Latcho Rom 2013.12.05. 00:21:06

@shakti_rom: Ott. Quebeci francia alig..

Herr Géza 2013.12.05. 00:58:57

@shakti_rom: Ez tök jó. NDK, korai 80-as évek, ugyanez a trükk, ugyanígy a "rosszarcú" külföldiek sorban állása (szerintem ez volt az egyetlen sor a néhai NDK-ban, ahol külföldiek (csak azok) álltak sorban... :) A lógatós elött meg volt a pillanatragasztós trükk, csak azzal hamar leamortizáltuk a város összes fülkéjét. :DD

Latcho Rom 2013.12.05. 01:09:14

@Herr Géza: szent komam volt a leggyorsabb logato, vittuk is ha telefonaltunk. Na az is, lehuzott 15 evet ny-ban, magasepiteseken, hazavitt harom harleyt. Elobb buddhista lett, most ilyen szittya nyilazos grandpierres barom, mire volt jo az egesz kerdem en :)

Herr Géza 2013.12.05. 01:16:05

@shakti_rom: Egy klasszikus jut eszembe a barátodról: az élet nem habostorta... Nagyon sokan fordultak nagyot az elmúlt 30 évben, hát istenem, neki rögtön 540 fokot sikerült.

Latcho Rom 2013.12.05. 01:33:42

@Herr Géza: ES! videkre helyeztek a cegevel, most mufogsorkeszito..

Latcho Rom 2013.12.05. 01:35:06

@Herr Géza: keves regi komam van otthon aki nem buddhista. De lett parbol nyilko is.

Herr Géza 2013.12.05. 01:35:56

@shakti_rom: De "szépen" fogalmaztál - ez fogtechnikus akar lenni?

Herr Géza 2013.12.05. 01:38:09

@shakti_rom: Egyik sem az én világom, söt az utóbbi nagyon nem ..:)

Latcho Rom 2013.12.05. 01:40:30

@Herr Géza: elobbiek legalabb torodnek az ehezokkel, csorikkal.
A dogmajuk hidegen hagy, megrogzott ateista vagyok.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.05. 04:51:45

egyébként az a "vicces", hogy nekem a poszt maga tetszett, habár kicsit csöpög, de mindig érdekes valami más nézőpontot olvasni. azért kattintottam a blogra, mert érdekelt, hogy mi minden érdekeset ír esetleg a lány.
aztán katt és a blog az anya blogja arról, hogy a lány hatodikos korában milyen rajzversenyt nyert, meg copy-paste rajongások Szingapúrról, ja és a félrefordított oklevél. öööö, ok, kicsit dilis, én megkattannék, ha anyám blogot írna arról, hogy mit csinálok az iskolában, de az én vagyok.
aztán anyuka idejött, és jól beledöngölte a földbe Aonangot meg pár másik embert, akik csak simán tettek valami laza ártalmatlan megjegyzést Szingapúrral kapcsolatban, úgy, hogy még jártak is ott.
aztán kicsit kibújt a szög a zsákból.
csak a poszt alapján tényleg elég érthetetlen, hogy miért szabadultak el a kommentek, a blog meg a cikk írójának kommentjei kicsit világosabbá teszik, ha esetleg alkalmi kommentelők itt felháborodnak a színvonalon.
azt viszont nem értem, miért kell a lányt cseszegetni, simán vannak olyan emberek, akik élvezik a tanulást, rajzolást, önkénteskedést, aktívkodást, és ebben a korban (még) nem esnek bele a bulizás, pasizás, drog és cigi témába. mi is ilyenek voltunk, nem bántam meg, valszeg a többiek sem. nem feltétlen az van, hogy belehajszolják az embert, beletörik, beleverik, és nincs élete neki szegénynek. egy jó iskolában jó osztálytársakkal nagyon más az egész élmény, mint a mucsaröcsögei Petőfi Sándor Gimnáziumban, és bárcsak ilyesmik felé haladna a közoktatás, és nemcsak ösztöndíjasoknak jutna ki valami ilyesmi.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 05:43:37

@mojyo: hát leginkább a harmadik bekezdés...

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 05:48:35

@bpetya75: égvilágon semmit. írtam neki, de nincs válasz.
pedig már a szemüvegemet is feltettem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 06:25:54

@morsels:
Es ha tudnad mennyi munka van benne?! De mar derivalni is tud...
;)

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):
Engem pont a csopoges zavar... nagyon. Ha arra vagynek, bekapcsolnam a delamerikai TV adokat :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 06:34:04

@Barátusz: A Gravity-t nem és nem! :-)
Hogy tetszett amugy a Now you can see me?
@Kövérmadár: Hétfön irtam neked csödörmadaram. Mär nem is emléxel rä? :-)))

deputy sheriff 2013.12.05. 06:50:14

Hat Szingapurrol aztan semmit nem tudtam meg, de azert meghato kis tortenet a fak oleleserol, meg a magyar pamelek illatarol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 07:08:47

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Huha...
Reagaltam is ra? ;) ha nem, akkor nem figyeltem. Ha igen, arra nincs mentseg :(

bpetya75 2013.12.05. 08:26:06

@Babette_:

Akkor nagyon belefelejtkezhetett a melóba. Bár, ha csak feltetted a szemüveget, de képet nem küldtél neki...

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):

Szerintem a lányt nem csesztette senki. Volt, aki furcsállotta a rajzait, azt azért nem sorolnám a csesztetés kategóriába, meg anyuka kibontakozása után többekben felmerült, hogy mennyire van tere a leányzónak a saját életében. Ez se csesztetés szerintem. Ha hasonló típus vagy, mint Hanna, akkor könnyebben el tudod képzelni, hogy a posztban, blogban, fb-on leírtak belőle fakadnak, nem szülői nyomás eredményei. De ezt "átlagosabb" tapasztalatokkal kétségbe is lehet vonni. Ha valami csoda folytán megjelenik az Ő posztja is, és fel is bukkan (amit végképp kétlek), akkor kicsit többet tudhatunk majd erről.

A lényeg, hogy szerintem erősen túlreagálta Ildikó a kommenteket, amivel többekben erős antipátiát váltott ki, de nem a lányával, hanem saját magával szemben.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 09:21:49

@bpetya75: hát remélem, hogy csak ennyi, és nincs semmi baja...kár hogy nem kértem egy telefonszámot tőle:(
--------------
a lánnyal semmi baj. klassz ember lesz belőle.

csak az visszatetsző, hogy anyu el akarja lopni tőle a bulit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 09:52:15

@Bécuska: Ha az elejétől olvastad a kommentfolyamot, nem értem, miért csodálkozol a kommentelők stílusán.

Ildikó már kb. a negyedik hozzászólásában kimutatta a foga fehérét és utána a 'drágámozás', a 'vedd fel a cipőjét utána dumálj' és hasonló lenéző, bicskanyitogató megszólalásai csak még jobban aláásták sokak már amúgy is meggyengült szimpátiáját. Idézet tőle:

" Szeretettel köszöntök mindenkit!
Nyilván számítottam a cikk kapcsán hidegre-melegre egyaránt. Azt is vállaltam, hogy reagálok a kommentekre.

Egy idézettel kezdeném, ami azt hiszem választ is ad néhány kommentre:

""Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!... ""

A többi:

1. Nem elég Szingapúrba "átugrani" . Ott kell élni egy jó ideig. Ne elég felületes benyomások alapján ítélni. .......
2. Miért nem a lányom írt? Mert engem kértek fel, hogy írjak. ....és a lányom is fog hamarosan írni :)
3. A lányom rajzai: Nem érdekelt soha senki kritikája, eztán sem fog. Betudom irigységnek. Tessék bármit utána csinálni! Komoly nemzetközi és hazai sikerekkel büszkélkedhet, neves szakemberek látták és értékelték a munkáit....de egy a fontos: örömét leli benne, boldog az alkotásban. Innentől fogva semmi más nem számít! Amíg nem nézel utána, hogyan él, mit csinál, miért küzd, addig kímélj meg a légből jött megjegyzéseidtől. ....... 4. A lányom után csupán azért nem megyek, mert itt élünk, itt dolgozunk, itt van mindenki aki a részünk! ....
5. Nem érted miért nem beszélünk egymással? Olvasd el még egyszer a cikket, utána olvasd el a blogomat......
Köszönöm szépen a kedves és megértő hozzászólásokat.
Szép napot:
Dreska Ildikó "

Én rákérdeztem, miért gondolja, hogy bárki is irigykedne a lánya rajztudására, honnan tudja, hogy itt a blogon ki mit tett le az asztalra. Felhívtam arra is a figyelmét, hogy a művészek általában nem az asztalfióknak írnak-rajzolnak és igenis számít az emberek véleménye.

Megkérdeztem tőle, nem félti-e a túlterheléstől a lányát, mert nekem természetellenesnek tűnik, hogy arra ne legyen Hannának 5 azaz ÖT PERCE, hogy úgy szkájpoljon az anyukájával, hogy közben nem rajzol, nem beadandót ír és így tovább. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy én nem tenném ezt az anyámmal, mert hihetetlenül tiszteletlen dolog. Még mindig öt percről beszélünk.)

Másvalaki megkérdezte, hogy mit tesz akkor, ha homok kerül a gépezetbe.

Ezekre a kérdésekre még csak nem is reagált. Talán mert nem tudott rájuk a szokásos kioltató stílusban semmit sem mondani? Talán mert elgondolkodtatta? Mindegy is már.

Később kifejtette, hogy a lánya nem átlagos és hogy nem is akart átlagos gyereket.

Elárulom neked, Hanna bizony egy átlagos lány, ha tetszik, ha nem. Tudjátok, hány hasonló tehetséggel és szorgalommal megáldott-megvert tizen-huszonéves szaladgál a világban? Én is művészi pályára készültem, elárulom, az osztálytársaim között is volt ilyen, nem egy. Ha egy kicsit belegondoltok a művészetek múltjába, mondjuk hogy csak nézzük a reneszánsz Itáliát, hány ezer tehetséges festő került ki a mesterek kezei közül, ezekből hánynak a művei, neve maradt végül az utókorra?

A 'legvégén' mi fog vajon számítani? Egyvalami, az, hogy szeretett-e valakit és őt szerették-e emberként, csak azért, mert ő Hanna. Nem azért, mert tehetséges, nem azért, mert sikeres, nem azért, mert megfelelt az elvárásoknak. Nemrég olvastam egy riportot Czeizel Endrével - szegény nagybeteg - megkérdezték tőle, mit sajnál az életében. Azt mondta, sajnálja, hogy nem nevelt ki magának utódot a tudományos munkájában és hogy keveset törődött a családjával...elgondolkodtató, nemde?

Ez a járj a cipőjében, aztán dumálj dolog...Hát bocsánat, nekem nem az a teljesítmény, amit Hanna csinál, nem ettől esek hasra - noha elismerem, hogy tehetséges (és vegyük hozzá az ösztönző szülői hátteret, hogy ne mondjam, hátszelet is!)... Amikor eszembe jut az az osztálytársam, aki gyámja lett 18 évesen a kistestvéreinek, és fel is nevelte őket...amikor eszembe jut az a 12 éves osztálytársam, aki minden délután segített a három kistestvérének ellátásában az édesanyjának és mellette kitűnő tanuló volt...Nekem ez az a teljesítmény, ami a 'legvégén' számít is valamit.

És még egy. Miért várják el a posztolók, hogy a hiányos, kérdéseket felvető posztjukat megfejtendő majd mindenki végigolvassa a blogjukat, meg a fiuk-lányuk blogját, meg a facebook-os oldalukat???

BTBTBT 2013.12.05. 10:23:46

@shakti_rom:
Olyanok, hogy bonzsúr, szilvuplé, möszjő meg mersziboku mennek. :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
A Gravity-t de, és de, és DE! :)))
Nem érdekelt a NYSM. Majd jövő pénteken A Hobbit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:32:24

@Barátusz: Nem volt kerítésünk. Egy kb. 80 százalékban kész házunk volt, a kert és minden egyéb még kialakításra várt. Most nem emlékszem, hogy a kecskék kifutójába raktuk-e a kutyát éjjelre (a kecskék a belső istállóba voltak elzárva természetesen !), vagy a pulinkkal osztozott a kutyaházon, de könnyedén el tudott szökni, ha akart.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.05. 10:32:47

@zöldeketbeszélek: mer' hülyék.

de téged nagyon bírlak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:34:45

@Babette_: :) Én is téged! Jól csinálod a tömör, velős, titokzatos hozzászólásokkal ;)!

Muscari 2013.12.05. 10:38:37

@zöldeketbeszélek: szepen osszefoglaltad a tortenteket, teljesen egyetertek veled. Keso este lett tegnap, mire atkuzdottem magam a kommentfolyamon. Nem semmi volt! Az kulonosen tetszett, ahogyan Chang beszolt, ra ez annyira nem jellemzo.

Az rendben van, amikor a gyerek nagyon tehetseges es szorgalmas, de az a szuloi presszio, aminek itt tanui lehetunk, szerintem mar nem egeszseges. Aztan lehet, hogy csak irigy vagyok, ki tudja, mivel nekem csak "atlagos" gyerekeket sikerult csinalnom.

Kivancsian varom, vajon a lany posztja megjelenik-e. Erdekelne a tortenet az o szemszogebol is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:45:13

@Muscari: Gondolod, hogy őszinte írást várhatunk tőle? Talán igen. Én mindenesetre kiváncsi vagyok. Nem feltétlenül arra, hogy lelkileg hogyan éli meg a családi kapcsolatait - vagy azok hiányát - hanem hogy milyen életet él ott Szingapúrban, vannak-e barátai, mit csinál a szabadidejében (már ha van neki) stb.

2013.12.05. 10:50:02

@zöldeketbeszélek: szerintem el kell kuldenie elobb anyukajanak, hogy megfelel-e a szuloi elvarasoknak, kelloen kihangsulyozta-e az eredmenyeit, stb :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 10:57:06

@Whave: Bizakodjunk :). Különben nagyon érdekesek voltak a diplomás közmunka témában írt kommentjeid!

2013.12.05. 10:58:46

@zöldeketbeszélek: koszi, de mikor, hol irtam olyat? :D gondolom regebben volt, mert a heten alig kommenteltem, mult heten szabin voltam, olyankor meg egyaltalan nem olvasok blogokat :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 11:01:27

@Whave: Még november 14-én a Milyenek a német nők posztnál.

bpetya75 2013.12.05. 11:30:29

@Babette_:

Dönöü! Neki is elküldted?

2013.12.05. 11:31:10

@zöldeketbeszélek: ja, hat mindig fel tud huzni, ha valaki a kozerdeknek nevezett kontraproduktiv tuneti kezelest vedi, ami csak csapolja es csapolja az amugyis az alkotmanyhoz foghato betonszilardsagu koltsegvetest.

adrienne1 2013.12.05. 11:46:47

@IldikóD:
Kedves IldikoD, az én lanyom Kanadaban élt egy jo darabig, az idöeltolodas ott sem kevesebb, és akar hiszed, akar nem, az ottawai egyetemen is kellett tanulni és volt mas dolga is.
Söt, én is dolgozom, de azért valahogy mindig sikerült megoldani. Nem minden nap, valoban, de hetente egy-kétszer biztosan.

adrienne1 2013.12.05. 11:46:58

@rezsoatya: Haaaat, nalunk ugye elöször én elmentem, unokak mashol születtek, de azért a szüleim ölelgethették elég sokat öket:)
Most, hogy a gyerekeim vannak elmenöfélben, arra gondolok, hogy végülis a szüleimnek jobb volt a kapcsolata az unokaikkal, mint az itt élö nagyszülöknek...

adrienne1 2013.12.05. 11:47:06

@tilmir: Ne haragudj, Te honnan ? Eddig nem nagyon követtem a posztokat... én Neuchâtel, 25 éve (de volt ebben Zürich és Fribourg is).

puhacica 2013.12.05. 12:21:33

@Barátusz: óóóó, nem!!! én bölcs tudója vagyok rengeteg témának. a kipotyózott kutyaszemekre a megelőzést tudom ajánlani, mint ahogy már fentebb említettem: a "kell a f@... " kezdetű mondat pont erre gyógyír. :)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.05. 12:37:00

@Muscari: köszi - Chang éppen szegény azzal darálja a délutánjait, hogy kötelezően húszpercet beszél minden szülővel (fogadóóra), mindennap, két hétig naponta 3. háromdében megjelenő szülőknek nem tudok ilyen szinten beszólni, még akkor se, ha legszívesebben kirúgnám alóluk a széket. anyukának rossz időzítés, ennyi :-)

azt elfelejtettem mondani tegnap, hogy hatodikos koromban megnyertem a budapesti helyesíró-versenyt (már nem látszik, mi?), és az én pontszámom lett a legmagasabb az AN-299-es tanegység vizsgáján az egyetemen ;-) további részletekért olvassátok a blogomat.

(hű bazmeg de gonosz lettem. a szülők tehetnek róla.)

bpetya75 2013.12.05. 14:18:38

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job):

Egyébként mi a baj a szülőkkel arrafelé?

Biztos írtad már, csak lemaradtam róla: milyen suliban milyen gyerekeket tanítasz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 17:00:06

@zöldeketbeszélek:
Nekem még a kommentemet is kitöröltette... :D

Nem nagyon akar tudomást venni a külvilágról, de semmi baj...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:30:30

@Kövérmadár: Dehogy reagältäl... :-)

@Barátusz: A Hobbittol mär elöre félek...mert meg KELL néznem. :-) Az elsö rész nekem sem tetszett annyira, olyan LOTR meglovagläsa feeling volt nekem. Kb egész végig az järt a fejemben, hogy mikor lesz mär vége. Amikor végre valahära elindultak, akkor meg kénytelen voltam megällapitani, hogy mindjärt vége -> ergo ebböl 2. rész lesz...
A NYCSM szerintem egy jo kis film volt. Nem moziban lättam. (És ami még aranyos volt, az a Monster Uni. :-) azt is itthon letöltve néztem meg.)
Megvolt még az Escape Plan is. Hozta az elvärtakat.
Amire még kiväncsi vagyok.: The Counselor, Thor 2, Grudge Match, The Wolf of Wall Street, The Monuments Men. De ezek valoszinüleg mär csak jövöre férnek bele. (vagy letöltjük öket) :-)

2013.12.05. 17:33:23

@Barátusz: '"minden idok egyik leghiresebb filmsztarja"
Sose hallottam erről a pofáról. Még csak a fizimiskája sem ismerős. :)
Ja, hogy Bollywood-sztár? Akkor érthető.'

Bollywood a legnagyobb filmipar a vilagon, a legtobb filmet gyartjak es a legtobb mozijegyet adjak el vilagszerte. A fickot akit belinkeltem tobben felismernek mint pl. Brad Pittet. Ami nem is csoda, hiszen jobb szinesz es sokkal jobban nez ki mint Brad Pitt, legalabbis szerintem, meg kb. fel milliard masik no szerint. A felesege mellesleg Aishwarya Rai, aki egy volt Miss World, es szerinte sem atlagos a ficko... :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:34:56

@Barátusz: @zöldeketbeszélek: Egyik öcsém a rendörségnél dolgozik, kutyäs. Ö mesélte, hogy mekkora maffia van ott. :-( Ha csak a felét is tudnätok ami ott megy....:-((((

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:40:51

@Muscari: Én is ugyan igy voltam, reggel lett mire äträgtam magam a kommenteken. Az elején még azt gondoltam, hogy OK, nekem egy kicsit tul szirupos, de hät Istenem, ez a stilusa, azzal meg nem lehet mit kezdeni. Az elsö beiräsnäl még OK is volt. Aztän amikor kezdett beszologatni, föleg Evain-nak, na akkor mär kezdtem fölhuzni a szemöldököm...aztän jött Chang, és räjöttem, hogy ez a nö nekem nem szimpatikus. (És itt még szerényen fogalmaztam.) Leolt mäsokat ugy, hogy nem tudja értelmezni a kérdés és a kekeckedés közti különbséget...
Igaza van Whawe-nek. Ez egy bezzeganya...vannabe Hanna...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 17:44:16

@zöldeketbeszélek:
Nem, itt.
Az FB-n nem kommentelek, mert jobb az úgy :) Különben kitörne a harmadik világháború, amilyen okostojások elő szoktak kerülni néha... :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Ezesetben vélhetően már aludtam és ritkán szoktam másnap is belenézni a kommentekbe. De most pótolom ;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:45:55

@Chang Yai (wannahev a láblógatós job): Lehet utolag is gratulälni? :-) És légyszives avatarnak az erröl szolo oklevelet...

-----------
Üdv: egy Hagymáné

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 17:47:06

@Kövérmadár: Nem kapsz rola értesitést?
Ja amugy 1 kérdés: Sokat kellett värni/sorban ällni Miamiban, mig bejutottatok az igéret földjére?

BTBTBT 2013.12.05. 18:01:37

@Mirjam2:
Nem azt mondtam, hogy nem tetszik - gáz is lenne, ha tetszene :) -, hanem hogy nem ismerős.
Tisztában vagyok az india filmiparral, de attól, hogy félmilliárd nő felismeri ezt a pasit - Indiában, vagy Indián kívül élő indiai nő -, attól még a maradék 3 milliárd nagy része nem. És akkor a másik 3 milliárd földlakót - férfit - még csak nem is említettem. Mondjuk innentől a Brad Pitt-es példa is sántít. :)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Mé? Hányan vagytok ti összesen, hogy "az egyik öcsém"-et említed? :)
Kutyát házilag vagy magánba is lehet képezni. Nem köll ahhó rendet őrző ség.

Miért kellene megnézned a 2. Hobbitot? Nem mész el, és kész. Menjem az urad a haverokkal.

A Szörny Egyetemet a keresztlányommal láttam nyáron. Nagy élmény volt vele mozizni. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 18:17:08

@Kövérmadár: Nem mondod, hogy HÁ kérésre kommenteket töröl??? Annyira brutális voltál?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.05. 18:19:24

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin): Mire gondolsz? Az általam vázolt szitu is beleillik ebbe? (oltás elmaradása, félkész kutyák kipaterolása/leoltása)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.05. 18:26:22

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Nem volt vészes, de nem is két perc volt. Nehéz megmondani, mert este volt már és fáradtak voltunk a repülőút után.
Talán 45-60 percet.

@zöldeketbeszélek:
Nem hiszem, bár nekem elég magas az ingerküszöböm. Valószínűbb inkább, hogy a posztoló elit-tökéletes világképébe nem fért bele olyan szó, hogy drogok és himbilimbi :)

De már legalább tudjuk, hogy lehet ilyet kérni, így lehet töröltetni tökfőzi kommentjeit is. Elvégre sértőek szoktak lenni.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 18:59:54

@Barátusz: Naszoval... :-)
Van 1db (édes)hugom, 2db (ikrek) féltestvéröcsém, és anyäm nevel még 1testvérpärt (2db fiu), és kb 10éve "hozzäcsapodott" a csapathoz még 1db fiu. Egyikük sem kiskoru mär. (Bär néha ugy viselkednek)
@zöldeketbeszélek: Igen sajnos. Mellette még szaporitok szednek össze innen-onnan kutyäkat, behazudjäk az életkorukat, hogy jo pénzért el tudjäk adni öket a rendörségnek. A kutyäk ältaläban nincsenek jo ällapotban...és azok a kutyäk, akik nem alkalmasak...:-(
Àllatkinzäsi törvény? HAHAHA
@Kövérmadár: Köszi! Az "annyira" nem vészes. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.12.05. 19:11:03

@Barátusz: Ja, az öcsém mindent maga csinäl/fizet, mert a rendörségnek nincs pénze. Minden szirszarért ugy kell könyörögnie, levelezni ide-oda. A franciabundät ami a trenirozäshoz kell pl én "vettem". :-) A kennelt a kutyänak megépitették...tüzö napon a betonon. Àthelyeztetni nem lehet, mert nincs rä keret, az öcsém sajät maga sem teheti ät. :-(
Toväbb is van, mondjam még?

2013.12.05. 19:55:39

@Barátusz: 'Nem azt mondtam, hogy nem tetszik - gáz is lenne, ha tetszene :)'

Nagy gaz lenne, mert Max rogton megprobalna atnevelni... Meg az allitolagos londoni sharia rendorseg is rogton a nyakadon lenne :)

BTBTBT 2013.12.05. 20:18:53

@zöldeketbeszélek:
Nyolc.
Azért is nagy élmény volt, mert eddig az apjával (öcsém) járt, de őt ez a film nem érdekelte, és most először mentünk mi ketten. Ráadásul a kiscsaj külön élvezte, hogy nem fogom olyan rövid pórázra, mint az apja. (Csak mert a gyerek nincs Pesthez szokva.)

@Naschkatze (die Schnäpplijägerin):
Nagy család, az biztos.

Nem irigylem az öcsédet. Rendőrségnél legfeljebb irodistának lehet jó.

@Mirjam2:
Ez a veszély nem fenyeget. Úgyis egyre többször "kapom meg" a környezetemben, hogy minden nővel "flörtölök". Nem is, csak figyelmes vagyok velük. :)
Birca önkéntes sharia-rendőrséget említett. Valaki más is blogolt erről. Nemrég bele is olvastam, de meg nem tudom mondani, ki volt az.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.12.05. 20:39:52

@IldikóD: látod Ildikó, ez lesz azokkal, akik jobbak, mint az átlag... sajnos előre megmondtam és igazam is lett (mint általában)

én is egyre ritkábban járok erre éppen ezért

megismétlem a tanácsomat, erre sajnos én is évek alatt jöttem rá:
"soha ne engedd, hogy a kozepszeruek lehuzzanak, mindig csak elore es felfele tekintsetek, kulonosen hagyd figyelmen kivul az alja reteget es azokat, akik nalatok rosszabbak, mert ok csak arthatnak neked "

még egyszer minden jót neked és a lányodnak!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.06. 11:37:33

Én olyan verziót szeretnék, szóval ami egy steril, nem vagyok anya, számomra ez elviselhetetlen csöpögősség. A Szingapúr téma érdekelne, de nem nyerhető ki csak az információ, ahogy elnézem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:08:57

@Kellemes Zérókomponista: Esetleg, ha a lánynak nem ment el a kedve és mégis ír posztot. Ugyanis anyuka nem volt még ott...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:10:06

@Barátusz: Az egy nagyon jó életkor, még érdeklődő, nyitott, kicsit még a mesék világában él és még lehet gyerekes dolgokkal kényeztetni :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 15:11:53

@Tökfőzelék1: Ezt már Mark Twain is megírta, kicsit előbb, mint te, de nem azokra gondolt, akik mások (pld. a gyerekeik) farvizén evezgetve akarják magukat felsőbbrendűnek beállítani, hanem akik saját jogukon 'nagyok'.

BTBTBT 2013.12.06. 17:46:07

@zöldeketbeszélek:
Eleget kenyezteti az apja/anyja/nagyszulei. Nincs vele egyszeru dolgom. :)
Egyebkent valoban jo kor. Lassan o fog majd meset olvasni nekem. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 17:51:06

@Barátusz: Nem tudom, egyke-e, ha igen, szinte lehetetlen a kényeztetést elkerülni. Akárhogy is, ő a család szeme-fénye.

BTBTBT 2013.12.06. 18:44:53

@zöldeketbeszélek:
Van tesója, de 6 évig egyke volt, mert csak akkorra lett meg az öccse. 1. unoka - már a kereszt -, úgyhogy ki volt nyalva még a feneke is. :)
Érdekes volt látni azt az időszakát, amikor belerázódott a "nem vagyok többé kizárólag a figyelem középpontjában"-állapotba. Azon is túl lett.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 20:06:43

@Barátusz: Milyen volt a belerázódás időszaka? Ez pont nagyon érdekel...

BTBTBT 2013.12.06. 20:14:57

@zöldeketbeszélek:
Időnként eléggé viharosra sikeredett. A hisztin túl egyszer-kétszer még tettlegességig is fajult.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.06. 20:27:05

@Barátusz: @Kövérmadár: szoktatok piszkálni, hogy írjak posztot, van egy ötletem, hogyan lehetne megoldani: megkérem a zanyukámat, hogy írjon egyet rólam! végülis ő már járt Thaiföldön, velem volt az iskolában 2 vagy 3 napot (segített mindenben, nagyon aranyos volt a kölykökkel), sőt, Yangonban is voltunk együtt 3 napot (még régebben turistaként). ergó simán el tudna mindent mondani mindkét országról. ha nagyon nyaggat, akkor még beszkennelném neki a poszt számára a Teacher of the Year oklevelemet is :-D
na?

DieNanny CH 2013.12.06. 21:14:36

@tilmir:

Ez semmi! Az egyik osztrák családomnál az anya, míg Bécsből délután hazaért - 40 perc - MINDIG végigbeszélte az anyukájával... Ja, és amúgy kertszomszédok...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 22:00:56

@Barátusz: A nagyobbik gyerek bántotta a kisebbet??? Vagy a pattanásig feszülő idegekkel dzsiggelő szülőknél nyílt ki egyszer-kétszer a pofonzsák?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.06. 22:02:22

@Chang Yai: Néhány díjnyertes rajzot is novellát is kérünk :) !!!

BTBTBT 2013.12.06. 22:34:31

@Chang Yai:
Nem szoktunk piszkálni. Még a végén hátra kötöd a sarkunkat. :)

@zöldeketbeszélek:
A nagyobbik a kicsit. Nem durván, de mégis. Például - ennek én is tanúja voltam - együtt fürödtek (vagyis anyuci a picurt mosdatta), és a lány belerúgott a srác lábába, aztán hisztiben tört ki, mert nem vele foglalkoztak.
Nem pofozkodós a család.

rafflesia 2013.12.07. 16:14:13

@zöldeketbeszélek: @Chang Yai: :) meg pár fotót is, amit ellátsz 'Chang Yai Photography' felirattal, pls

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása