oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 01. 06:51,  A Gerendás-búcsú – avagy hova lett az emberségünk? 1163 komment

2013. április 01. 06:51 Határátkelő

A Gerendás-búcsú – avagy hova lett az emberségünk?

Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó hozzászólások miatt. Azok ugyanis rendkívül sokat elárulnak a mai Magyarországról.

Gerendás Péter.jpgTehát akkor Gerendás Péter szavai (változtatás nélkül, de szerkesztve): „Nagyon fájnak nekem azok a mondatok amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.

Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.

Néhány éve történt, hogy az utcán egy negyven körüli hölgy amikor meglátott azt mondta "te szemét patkány" Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi), televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve. (...)

...van egy "gulyás feelingem", mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi, és a többiek, idekötnek. Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.

A második vonalban születtem, és ott is maradtam. Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok. (...)

Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják. (...)

Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket bitosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált . Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek. (...)

Folyamatos Apeh szorongatásban vagyunk , 3 havonta inkasszóznak ,mert a Bt. Költségeit ha van bevételem, ha nincs, fizetnem kell. (...) 6 kiskorú gyermekem van, de igazából a jövőképem kb egy hétre elegendő és az is eléggé lesújtó. Nemcsak a jövőtől félek már, hanem a jelentől. Egy másik országban kell valahol meghúznom magam egy ideig, és bízni abban , hogy van olyan hely a Világon, ahol értékelik amit én tudok. Mert itt nem, ezzel jobb szembesülni. (...)"

Még egyszer szeretném hangsúlyozni: ez nem a teljes levél, a részleteket én ragadtam ki belőle önkényesen, aki az egészet el szeretné olvasni, az nézzen el a blog vagy Gerendás Péter Facebook-oldalára.

Gerendás Péter döntését természetesen mindenki a saját szája íze, világképe, politikai hitvallása alapján ítéli meg, nincs is ezzel semmi probléma, hiszen egy művésznek, közszereplőnek el kell viselnie a kritikát is – különösen, ha maga hozza nyilvánosságra döntését.

Ugyanakkor mélyen elgondolkodtatnak azok a hozzászólások, amelyek Gerendás Péter Facebook-oldalán, de különösen a különböző híroldalakon (például itt) olvashatók.

Az alpári stílus, a másik lenézése, semmibe vétele ül tort megint, emberek úgy gyaláznak, minősítenek másokat, hogy nem is ismerik, jelen esetben talán pár dalát hallották vagy még azt sem.

Ha valaki veszi magának a fáradtságot és beleolvas a kommentekbe (csak módjával érdemes), rögtön rájön arra, mi is a baj ezzel az országgal: egymás tisztelete, a másik emberi mivoltának megbecsülése mintha egyre több embernél lenne ismeretlen fogalom, és ez egészen elkeserítő.

Még egyszer: ez a poszt nem állásfoglalás, noha nem gondolom, hogy a művészeket ugyanúgy kellene megítélni, mint a pékeket, orvosokat vagy közgazdászokat, ugyanakkor az is igaz, hogy a piac a zenében is változik, és ott is figyelembe kell venni. Más kérdés, hogy Gerendás Péter sem írja azt, hogy munka nélkül szeretne megélni.

Jó lenne már látni, hogy Magyarország nem csak jogilag Európa része, hogy képesek vagyunk értelmes, felnőtt vitákat folytatni (ebben az ügyben is lehetne), és nem a zsigeri gyűlölet irányít oly sok embert.

Jó lenne megtalálni elveszett emberségünk.

(A fotó Gerendás Péter Facebook-oldaláról származik.)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Magyarország Gerendás Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr755186598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti 2013.04.01. 20:03:27

Peti  Hiszek benne, hogy mindenkinek helye van itt, aki ide született.  Ennek ellenére nem voltam szomorú, mikor Mohácsi Viktória elment. Némi eufémizmussal azt mondhatnám, hogy fikarcnyit sem használt a romák ügyének. A többi megélhetési jo...

Trackback: Egy búcsúlevél apropóján 2013.04.01. 14:55:09

Negyedjére olvasom el Gerendás Péter levelét, ki tudja, hányadik blogposztot és cikket olvasom el a témában, és annak ellenére, hogy nem akartam foglalkozni a témával, a bennem kavargó gondolatok sajnos nem hagynak más lehetőséget: megírom az iksz-plus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Larry Silverstein 2013.04.02. 14:20:50

@montroyal: A kiélezett politikai/etnikai viszonyok rasszizmus stb. ott szokott kialakulni, ahol gáz van a gazdaságban.

USA egyelőre OK, az emberek 100 év alatt megszokták hogy a világ 1. hatalma, megszokták, hogy a pénzügy, média, hollywood 90%-ban zsidó.
Ez gyorsan átcsap majd gyülöletbe amikor a dollárt le kell értékelni. /fedezetlen/ pénzt nyomtatni nem lehet sokáig büntetlenül.

salamander 2013.04.02. 14:22:28

Kedves Péter!

Ehhez a megjegyzésedhez szeretnék hozzászólni:
"Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."

Nos természetesen tudjuk, hogy Te is azok közé tartozol, akiknek a karrierje inkább a "hátulról fújó szelek" okán ível a magasba...
Ezt azonban takargatni illik és csak a kapott díjakról meg a dicsőségről szabad beszélni.

Sokan vagyunk, akik nem tartoznak a kemény maghoz a kiváltságokhoz, akiknek meg kell küzdeni és mindenhol tízszeresen kell a tehetségét bizonyítani, hogy akár csak egy ezredrészét is elérje annak amit Ti, akik ma fasizálódni látjátok Magyarországot.
Ez a fasizálódás azonban csak azt jelenti, hogy lassan nektek is valódi teljesítményt kell letenni az asztalra azonos szintről, ugrunk a pályázatokba nincs többé előny, meg lezsírozott kapcsolati tőke... Nagypapa meg a rabbi odaszól, mert Te mindig ott vagy a zsinagógában, ha kell és vezényszóra siránkozol, ha ezt kérik tőled... stb.

Én a magam részéről kifejezetten örülök, ha elmégy, mert valójában Te nem is létezel. Téged a haveri kör és a széleskörű média hozott létre. Tehetség az relatív, Sztálin Elvtársat is sokáig nagyon tehetségesnek tartották, nem ezrek, hanem milliók.. Mára lehúzták a leplet az "elvtársról", és érdekes senki nem áll ki a népek géniusza mellett.

Péter melletted sem fog senki kiállni, mert nem vagy igaz.
Magyarország nem fasizálódik, csupán a nyakunkra ültetett "ravasz elit" végét járja. Ennek Te is része, haszonélvezője vagy.

Mehettél volna előbb is mindjárt Amerikába vagy Izraelbe, mert oda való vagy. Nem kellene magad sajnáltatni, mert felesleges.
A zene szép dolog, azonban sokan művelik és jól. Ma nem az a kérdés ki a jó zenész, hanem hogy ki tart ki a közösségünk mellett. Ki bizonyul hosszútávon is államalkotó tényezőnek, ki az aki a bátor és szembe mer szállni a többség érdekeit semmibe vevőkkel...
Te nem vagy az Péter, mert ugyan elgitározgatsz, így úgy de tegyük tisztába a dolgokat: akármelyik egyetemista helyedben léphet a konzervatóriumról.
Kérdés mitől Gerendás a Gerendás?
- Hát mert sokan szeretik! -* mondják az ismerőseim...
De kik azok a "sokak" akik Gerendás Pétert szeretik?

Erre már nincs válasz, mert Téged, ahogy ismerőseidet és csapattársaidat a média hozott létre és tart a felszín felett. Ha ez megremeg, akkor Te fasisztákat vizionálsz, meg terrort, ’30-as évekről, weimarizálódásról hablatyolsz, Konrád Györggyel együtt… s fenyegetően csomagolsz…

Hát csomagolj és kérem minél gyorsabban! Remélem, soha többé nem látunk, s Te vissza se nézel!

***

pyromaster 2013.04.02. 14:44:02

Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Ezek persze változhatnak attól függően, hogy mennyit átlagolok, de az óriási különbség marad. Gerendásra nem kíváncsiak, azért nem, mert nem szeretik a zenéjét. Ha sokan szeretnék amit csinál, lehet nem vennék meg a CD-t, de ingyen hallgatnák a videómegosztókon. De ingyen sem hallgatják.

Szar ügy.

pyromaster 2013.04.02. 14:46:36

Tankcsapda, nagy T-vel, ezer bocsánat mesterek :D

pyromaster 2013.04.02. 14:47:58

Ja és még valami, a Tankcsapda ugye nem a trash-média tehetségkutatójából kijött egy nyári bohóc?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.02. 14:51:42

@grgrgr: ". Hát sokkal szarabb életminősége lesz, mint itthon, és ráadásul a kutya se fogja sajnálni. Ha matematikus, informatikus lenne,megérteném, de igy? Álomvilágban, elkényeztetve él ez az ember. "

pontosan ez elol a rosszindulatu, depresszios mentalitas elol menekult el elsosorban:-)

a tobbseg ez elol menekul. akik mennek ugyanis itt is megkeresik az atlag 2-3szorosat. senki sem azert lep[, mert anyagilag annyira szar. itt emberileg viselheto el nehezen a hiovatali packazas, a savanyu pofak a varosban, az allat modra viselkedo auitosok, az intrikalok, keresztbetevok, masikkal kikurok tomegei...

akik csak azert kibasznak veled, hogy neked rosszabb legyen, nem azert,hogy nekik jobb. csak a rombolas kedveert. akik rosszat kivannak neked, amikor valami ujba kezdesz, ahogy te most rossazt kivansz gerendasnak es azt kivanod, nehogy veletlenul neki jo legyen, mert valami massal probalkozik, mint a hig fos tengeren hajozni egy kivajt szardarabban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.02. 14:53:13

az a jo a kommentekben,hogy nagyreszt alatamasztjak gerendast es masokat is meggyoznek, hogy itt ne..
barhol mashol.
itt ne.

hopptarisznya 2013.04.02. 14:53:15

@salamander: óriási írás. Benne van a lényeg.

pyromaster 2013.04.02. 15:02:33

Hééé, hééé valaki mndjon erre valamiiiiit, köpjön le, vagy nácizzon, meg mondja meg nekem jól a magáét, vagy hogy ugye hogy ugye, lécci lécciiii.
"Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Ezek persze változhatnak attól függően, hogy mennyit átlagolok, de az óriási különbség marad. Gerendásra nem kíváncsiak, azért nem, mert nem szeretik a zenéjét. Ha sokan szeretnék amit csinál, lehet nem vennék meg a CD-t, de ingyen hallgatnák a videómegosztókon. De ingyen sem hallgatják.

Szar ügy. "

pyromaster 2013.04.02. 15:06:02

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Figyúúúúú
ez is a fasizálódás miatt történhetett?
"Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000"

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:07:42

Minden kommentár nélkül:

"Drága Barátaim!
Nagyon köszönöm az együttérző leveleket, tényleg nagyon jólesnek!
Elhatároztam, hogy nem nyilatkozom semmilyen médiának, mert nem akarok haknizni ezzel a számomra súlyos, és rendkívül fájdalmas témával. Levelem, nem segítségkérés, ahogy írtam. Magamra, és a gitáromra támaszkodom, korábbi krízis időszakaimban is el tudtam tartani magunkat. Nem akarom hogy bárki a nevére vegyen, nem akarok a politika áldozata,vagy pártok házi mártírja lenni. A problémáim nem ma kezdődtek,átívelnek kurzusokon.Nem vagyok egyedül sajnos.Ha valami értelme volt az én levelemnek akkor az, hogy megkongattam a vészharangot az egész meggyalázott szakmánkért, mert mégegyszer mondom nem vagyok egyedül, nagyon sokunk nevében írtam amit írtam. Szeretem a Hazámat , a honfitársaimat, mindig is az hajtott, hogy értéket teremtsek és itthon boldogan éljek. Ha a szakmámon belül a kollégáimmal együtt, van számunkra itthon megélhetési lehetőség, és toleráns szeretetteljes légkör,akkor boldogan maradunk, vagy visszajövünk. Szeretettel Gerendás Péter"

pyromaster 2013.04.02. 15:10:42

@Vombatus Ursinus: Ez miért lehet? Fasizálódás, vagy a tankcsapda is egynyári haknizenekar, vagy Gerendásra nem kíváncsiak?
Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:13:06

@pyromaster: Tedd be még vagy háromszor... Gerendás és a Tankcsapda. Uramatyám....

pyromaster 2013.04.02. 15:17:05

@Vombatus Ursinus: De mer' nem válaszolol kiccsávó

pyromaster 2013.04.02. 15:18:33

Gerendás egy rakás szar. Nem kíváncsi rá senki. Ma életemben először meghallgattam az egyik legnézettebb számát. Tökéletesen megértettem, miért nem hallgatják.

pyromaster 2013.04.02. 15:26:07

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: De ez nem jó válasz, mert egy zenész akkor jó, ha sokan nézik, és sokáig kíváncsiak rá. Gerendással ez nem így van. mert nem kíváncsi rá senki. Hiába osztottak neki díjakat (érdemtelenül) Tudod ez olyan, mint amikor a csúnya dagadt kisfiúnak megsimogatja az anyukája a buksiját, hogy a sok kislány a buta nem te vagy a ronda drága kicsi életem.

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:29:03

@pyromaster: "Gerendás egy rakás szar. Nem kíváncsi rá senki."

"Ma életemben először meghallgattam az egyik legnézettebb számát." Hát már az is valami... Szerinted az az értékes, amit sokan néznek meg?

Ennyi erővel Fluor Tomira is hivatkozhatnál, merthogy őt is többen nézik mint Gerendást.

Vipera23 2013.04.02. 15:29:22

@Vombatus Ursinus: Gondolom Péter azokkal a honfitársaival szeretne toleráns és szeretteljes légkört akiket előző levelében nácinak, fasisztának gondolt, nevezett.

Tudod Péter nem kell, hogy visszagyere, az általad előállított érték - beleértve a leveleidet is- senkinek nem kell. A vészharangot meg annak kongatóit nyugodtan magaddal viheted.

pyromaster 2013.04.02. 15:30:19

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: De nem.
Most miért szarozol le bazz, a tény az tény. Én örülök neki, hogy az ilyen tehetségtelen senkik elkotródnak innen, mert kurva unalmas volt már tudni, hogy egymás közt osztogatják a díjakat a semmire.

Alig van nemzetközi szintű zenész ma Magyarországon és biztos hogy gerendás petya nincs köztük. Most nem az ő haverjai osztogatják a díjakat, és ezen megsértődött. Sajnos, ha valaki tehetségtelen és a kapcsolatrendszerére építi a karrierjét, akkor ez vár rá.

Hiába véded és szarozol le más zenekarokat, akik kornmánytól függetlenül sikeresek, attól még te is tudod, hogy igazam van.

pyromaster 2013.04.02. 15:31:39

ja ezt tudtátok?

Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Ezek persze változhatnak attól függően, hogy mennyit átlagolok, de az óriási különbség marad. Gerendásra nem kíváncsiak, azért nem, mert nem szeretik a zenéjét. Ha sokan szeretnék amit csinál, lehet nem vennék meg a CD-t, de ingyen hallgatnák a videómegosztókon. De ingyen sem hallgatják.

Szar ügy.

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:32:05

@pyromaster: "De mer' nem válaszolol kiccsávó "

Ez a stílusod? Tankcsapdásan? Mit kérdeztél?

pyromaster 2013.04.02. 15:35:45

Gerendást 2 részeg egyetemista legitározza a színpadról.
Szerintem petya fizikaórán is meg, ha a függvény nem arra kanyarodott, amerre petyus akarta.

pyromaster 2013.04.02. 15:37:47

@Vombatus Ursinus: Veled ja ez.
aztat kérdeztem, hogy mér' van ez:
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

amúgy metált bírod?

pyromaster 2013.04.02. 15:41:30

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Figyelj már, lehet te vagy a gerendás bazz. Szórakozol itten?
Neked befellegzett, elvisz a hitel, utána meg mehetsz mosogatni.

El kell, hogy keserítselek, külföldön is vannak fos tehetségkutatók és kurva jó rockzenekarok. Petyusunkból (belőled) max. utcazenész lehetne külföldön, mert hangja nincs, zenélni csak kocsmaszinten tud, zenét írni meg egyáltalán nem.

pyromaster 2013.04.02. 15:43:07

Én gerendást fedezni tartanám max. Abban bizonyított a kis szapora, arra volt esze. Írt volna inkább rendes zenét.

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:43:26

@pyromaster: "Gerendást 2 részeg egyetemista legitározza a színpadról. "

Ahhoz képest, hogy most hallottad életedben először az egyik számát, ez elég merész kijelentésnek tűnik. :)

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 15:49:39

"Veled ja ez."

Szűrőre tettelek, mielőtt még fontosnak képzelnéd magad. Te egy unintelligens ökör vagy. A zenéhez meg annyi közöd lehet maximum, hogy félrészegen óbégatsz egy tankcsapda koncerten. "Mennyországturiiiiszt!"

Ostoba faszkalap...

2013.04.02. 15:55:56

@pyromaster: "Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000"

Most maxval leszek... A Gangnam stylenak a youtube-on 1,489,099,943 a nezetttsege. Mi a tanulsag? Hogy egy idetlen koreai barom jobb zenet csinal, mint a GP.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:35:00

@Legelő Őse:

"...a közbeszédben egyre természetesebb a zsidózás."

A közbeszédben évtizedek óta teljesen természetes, hogy a maszopnyikok és szadesznyikok a jelenlegi határainkon túl élő magyarokat simán lerománozzák, letótozzák, leszerbezik és nem csupán a bőr nem sül le a képükről és nem csupán stikában mondogatják ezeket, hanem bele mindenki pofájába a tévében. És utána álnaivan értetlenkednek.

És ez még ráadásul otromba hazugság is, de ez csöppet sem zavarja a ballib értelmiséget.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:37:13

@borzimorzi:

"...megfigyelhető a felszín alatt némi homályos ellenszenv..."

Nem némi és nem homályos. Csak azért nem annyira nyílt, mert manapság az nem annyira trendi. Manapság a keresztényellenesség sokkal trendibb.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:39:16

@borzimorzi:

"Ugyanis a szeretve levés, a biztonságban élés az egyetlen dolog, ami bizonyítottan leépíti az ambíciót, visszavágja a bizonyításvágyat , nullára redukálja a szellemi erőfeszítésre való családi ösztönzést és egyéni késztetést."

Ennél - és a hosszú szövegedben részletezett (mégis leegyszerűsítő) nézetnél - sokkal bonyolultabb és összetettebb dologról van szó.

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:44:30

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"aki kelloen intelligens es tehetseges, menekul innen a nemzeti szocializmusbol."

Az az ország legnagyobb bánata, hogy történjék bármi, te maradni fogsz. Foggal-körömmel kapaszkodva. Fotelből chucknorriskodva.

Alamedan 2013.04.02. 16:48:21

@borzimorzi: nagyon megtalaltad a lenyeget! ;-)

voi 2013.04.02. 16:51:14

én mindenesetre drukkolok h sikerüljön vmi jó melót találnia külföldön, sajnos Magyarországon zenéből (pláne rétegzenéből) nem lehet nagyon megélni. Egyébként a Kossuth-on van egy műsor (A Metro Kubtól a Szigetig) ahol Dévényi Ádám mondta el kb ugyanezeket leszámítva a fasiszta részt,
www.mr1-kossuth.hu/archivum/kemeny-valami-var-ram-devenyi-adam-2-resz.html

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:52:06

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"ezen a szellemi lepratelepen?"

Fogd a nyuszira! Aztán ha mégis mennél, vidd magaddal a Havanna lakótelepi rajoskodó cigány mentalitásodat is, hátha Kanadában már szokva vannak hozzá.

De majd üzenj, ha már kinn vagy. Pezsgőt bontok, pedig nem szoktam inni. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.02. 16:53:34

@voi:

"...ahol Dévényi Ádám mondta el kb ugyanezeket leszámítva a fasiszta részt..."

fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2007/10/22/csepelen_hazmester_vilagklasszis_gitaros/

Második Fletó-kormány.

Szerinted mi lett volna a reakció, ha ő is ilyen "spontán" levelet ír, mint Gerendás?

Ocsetacsang Szencsukó Maculi 2013.04.02. 17:11:50

Szerintem az lesz legjobb, ha emigral Kanadába, kiad Kertész Ákossal egy közös CD-t, Bolgárúr rajongótábora meg majd felvásárolja...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 17:21:26

@pocaklakó minimanó: egy nyomorult példát hozz már fel? Ki tesz ilyet? Ki, és hol mond ilyet, ki hív így kit?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.02. 17:29:55

@pocaklakó minimanó: igyal csak nyugodtan..:-)

csak aztan amikor mind kimentunk adofizetok es nem kaptok tobb hitelt a szaudiaktol es nem lesz mit enned, mert nem lesz mibol fizetni az allamnak a berkommentelesre, akkor majd jusson eszedbe: azert a pezsgoert mennyi kenyerre tellett volna inkabb:-)

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 17:32:17

@pocaklakó minimanó: "A közbeszédben évtizedek óta teljesen természetes, hogy a maszopnyikok és szadesznyikok a jelenlegi határainkon túl élő magyarokat simán lerománozzák, letótozzák, leszerbezik és nem csupán a bőr nem sül le a képükről és nem csupán stikában mondogatják ezeket, hanem bele mindenki pofájába a tévében." Mint például? Hol? Ki? Adj egy hivatkozást, hogy nehogy azt higgyem, hogy hazudsz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.04.02. 17:37:38

@Vombatus Ursinus: jellemzoen ok maguk teszik ezt egyebkent:-)

az ilyenb kontraszelektelt bunkokra jellemzo, amikor pl egy erdelyi, vagy felvideki magyar atveszi amunkajukat, mert ugyesebb, jobban kepzett, kevesebbert elvallalja, na akkor jon a romanozas, totozas a szajukbol:-)

mert nem az fog eszebe jutni,hogy azert kapta meg mas a munkajat, mert jobb nala, olcsobb, ugyesebb, eletrevalobb.. hanem azert, mert roman, tot, zsido, stb:-)

ez a legszebb az egeszben. ok maguk teremtik meg a sajat paranoiajuk felteteleit:-DDDDD

Hutyibetyár 2013.04.02. 18:21:00

Megint idegyűlt a náci söpredék, jellemző. Azért egyébként mert nincsenek ismert slágerei, még lehet egy nagyszerű zenész és egyébként meg pont nem az a törtető alkat, akikről a sztereotípiái szólnak a árpádsávos seggűeknek.
Undorító ami itt megy komolyan és ez nem ajvékolás, ez az igazság. Egyre jobban süllyedünk a posványba és a két fő politikai elit kitermelte nekünk még ezt a moslék jobbikot is a pofánkba...

Vombatus Ursinus 2013.04.02. 18:38:29

@Hutyibetyár: Gerendás Péter egy zenei körökben is elismert nagyszerű hangszeres zenész, zeneszerző és énekes. Egyszóval: ZENÉSZ. Ezen kár filozofálni. Az, hogy most kifakadt, semmivel sem kisebbíti az életművét, legfeljebb azoknak a sudribunkóknak a szemében, akik életükben nem hallottak mást, mint a "négyakkordos" Tankcsapdát, vagy a "hármakkordos" Kárpátiát és az az életük értelme, hogy egy zsidót basztassanak a neten névtelenül, mert ettől van merevedésük.. Ettől ők többnek hiszik magukat. Pedig csak annyit bizonyítanak vele, mint azok a jobbikos tüntetők, akik meg sem találták a Nemzeti Színházat, amikor Alföldi ellen akartak tüntetni.

Ostoba, műveletlen, bunkók.

Hutyibetyár 2013.04.02. 19:13:27

@Vombatus Ursinus: viszont sajnos egyre többen vannak és egyre jobban kikupálódnak...Nem tudom mi lesz a vége, de remélem a történelem nem ismétli meg önmagát.

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 19:21:32

Kedves Barátaim, bár Zsiga Marcell óta tudom, hogy - a ki mennyiből él meg - egy nagyon szenzitív kérdés (jogosan!), én mégis óvva intenélek benneteket attól, hogy gondolkodás nélkül benyeljétek ezt a: "Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította." maszlagot. Annak nyújtok először innen baráti jobbomban, három rétegű papír zsebkendőt, aki havonta nem tud kijönni 2 millióból - és ezt be is ismeri. Komolyan mondom kezdek ezzel a Gerendással együtt érezni. Azt a zenészt tényleg nem tudja eltartani ez a szakma aki reflexből - a kilátástalanság szakadékának szélén billegő időben is - egy hónap alatt felél 2.155.518 Ft.-ot. És még mielőtt nekem esnétek:

napiarfolyam.hu/

1 USD - 240.84

www.vintageguitarboutique.com/guitars/fender-stratocaster-7

1966 Fender Stratocaster - 8950 USD

8950 USD * 240,84 = 2.155.518

Ebből jöjjetek ki egy hónapban barátaim!

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 19:59:17

Helyesbítenem kell saját magam! Figyelmetlen voltam! Bocsánat! A fent említett gitár ára nem USD (dollárban) van megadva, hanem (GBP) fontban. Újraszámítva:

1 GBP - 365.2600 Ft.

1966 Fender Stratocaster - 8950 GBP

8950GBP * 365,26 = 3.269.077!!!

Így még nehezebb lehet egy hónap alatt kijönni!

Diffeomorfizmus 2013.04.02. 21:01:19

@Legelő Őse:

Nézd, egy ország nem kezd el csak úgy hipp-hopp "fasizálódni".

Én értem, amit mondasz, mert van benne igazság. Te viszont légyszi azt gondold át, hogy mindez nagy részben a szegénységnek köszönhetö. A szegénység pedig jo részt az elit büne : ugyanis ök kúrták el, vásárolnak szavazatokat, ök lopták el elöprivatizációnak nevezve azt az eszközparkot, amellyel modernizálni lehetett volna. Satöbbi.

Egyébként a zOrbán alatt ( annak ellenére hogy a fentiek a fideszre is vonatkoznak ) még nem volt olyan brutális rendörattak, mint 2006-ban. Márpedig szerintem a brutális rendörség és a "faasizálódás" kéz a kézben jár. Vagy nem ?

2013.04.02. 22:28:43

@pocaklakó minimanó: Aha, es szerinted ha Mo.on minden alkalommal bejelentenek a rendorsegen mikor antiszemita incidens tortenik - beleertve verbalis tamadasokat - akkor hany ilyen incidensrol lenne feljegyzes? Az egesz magyar rendorseg megbenulna es mast sem csinalna egesz nap mint ezeket rogzitene, foleg ha a ciganyellenes megnyilvanulasokat is beleszamitjuk. Mo.on normalisnak szamitanak a rasszista megnyilvanulasok es senki nem jelenti be oket a rendorsegen. Ott az lenne a hir, ha nem lenne naponta sokezer rasszista beszolas.

Kerdezz meg akar egy francia, akar egy nemet atlagembert hogy az o orszagukban normalisnak szamit-e a zsidozas / ciganyozas; mindenki azt fogja neked mondani hogy nem.

Van egy kinai kollegam Londonban aki nemreg 3 napos utra ment Budapestre. Mikor visszatert, az elso dolog amit kerdezett az volt, mit jelent az a szo hogy 'kinai' (marmint a magyar szot mondta). Kerdeztem honnan tanulta ezt a szot. Azt mondta, a harom nap alatt annyiszor mondtak neki, kiabaltak utana az utcan, hogy megjegyezte. Erdekes modon nincs kedve meg egyszer Budapestre menni.

Te tenyleg azt gondolod hogy ha Berlinben vagy Parizsban setal egy kinai / fekete / arab stb., ott is allandoan utana fogjak kiabalni hogy 'neger' vagy 'kinai' stb.?

2013.04.02. 22:36:05

@Hókarón a nyuszika: 8950 GBP - ez nem sokkal kevesebb mint egy dolgozo EVI OSSZES netto (!) minimalbere itt Angliaban; ja es ha Angliaban dolgozol, akkor itt is kell elned tehat szoba havonta kb. 500 font, berlet 100 font, stb. Ha az uriember es csaladja ennyit koltenek havonta, nehezen fognak tudni a nyugat-europai berekbol kijonni, hacsak nem joval atlagon felul keresnek.

bpetya75 2013.04.03. 00:20:15

@Vombatus Ursinus:

Próbálok rájönni, mi a bajod a Tankcsapdával túl azon, hogy a pyro gyerek szereti őket.

Lehet, hogy nálad egyszerűen ez az ovis tempó a szint? Ő fikázza GP-t, akkor én meg fikázom a TCS-t, és akkor királyság van? Pfff

bpetya75 2013.04.03. 00:29:39

@Mirjam2:

Bocs, de ez nevetséges. Már 15-20ezres városkákban is van legalább két kínai üzlet, és akkor BP-en a kínai után kiabálnak, hogy kínai? Jajjj...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.03. 00:58:06

@Mirjam2:
Bocsánat, amiért a hazánkban maradók nem mindegyike esik még hanyatt ezektől a remek normáktól, de ha Franciaország és Németország közt járt, akkor esetleg ugorj majd be a kettő közt fekvő Brüsszel - a Művelt Nyugat fővárosa - hadtörténeti múzeumába! Az álszentség és szemérmetlenség mélyen toleráns, abszolút demokrata és teljesen antirasszista elegyével fogsz találkozni például a Kongóval foglalkozó kiállításon.

kék madár 2013.04.03. 01:58:33

@montroyal: akkor mi volt az a vilaguralom duma, valami horrorfilm hatasa alatt vagy?

sdani 2013.04.03. 02:24:48

@Vombatus Ursinus: Nyilván én vagyok a meghunyászkodó gerinctelen alak, de ha valóban tehetséges lennék és valóban számítana, hogy a 9 gyerekemnek legyen kajája, és tudjam fizetni a részletet az iPhoe-ra, akkor én azért írnék néhány olyan számot, ami legalább akkora nézettséget ér el, mint a Mizu... márha tudnék persze.

superfrog 2013.04.03. 03:44:14

@Mirjam2: nem szeretnék nézeteidbe belekötni, mert pont nem érdekel.
de legalább ne hoznád magad ilyen helyzetbe !kijelentesz dolgokat, miközben cáfolod magad. hát brávó. bizoinyára abszolút toppon vagy mi a pálya, ha nem MO-n élsz. ez a kemény :))))))
és az külön tárgyilagosságot és komplex gondolkodást tükröz ha valaki Londonban él, és elmondja mi van Angliában. kb annyi köze van a kettőnek egymáshoz, mint a Margit szigetnek Budapesthez.....
már régen sem értettem, miért szavazhatnak a nem hazai lakosok. Tóni bácsi Sidey-ből, aki 30 éve nem volt othon, majd jól eldönti mit kell otthon csinálni, mert elolvassa a tutit a cseppet sem manipulatív médiából...........

don07 2013.04.03. 07:36:02

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Igen, és erről is a fasiszták tehetnek. Véletlenül sem a rendszerváltás óta a népet hitegető politikusok, oldaltól függetlenül! Nagyon sok buta ember írogat ide....
Egyébként ez a gerendás is úgy fog elköltözni, mint a dánielpéter?

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 09:02:04

@Legelő Őse:

"egy nyomorult példát hozz már fel? Ki tesz ilyet? Ki, és hol mond ilyet, ki hív így kit?"

Vö.: "A MSZP-s Szanyi Tibor a békemenetben részt vevő partiumi magyarokat "anyanyelvükön", azaz románul akarta köszönteni. Az ATV-nek adott interjújában aztán tovább fűszerezte mondandóját. Kifejtette: szerinte mindenki, aki Románia állampolgára, az egyben román is." (civishir.hu)

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 09:05:21

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"csak aztan amikor mind kimentunk adofizetok..."

Adófizető? Csak a szokásos túlzás egy európai módon másokat veréssel fenyegető, rajoskodó lakótelepi prolitól.

Felejtős. :)

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 09:06:10

@Vombatus Ursinus:

"Mint például? Hol? Ki? Adj egy hivatkozást, hogy nehogy azt higgyem, hogy hazudsz."

Vö.: "A MSZP-s Szanyi Tibor a békemenetben részt vevő partiumi magyarokat "anyanyelvükön", azaz románul akarta köszönteni. Az ATV-nek adott interjújában aztán tovább fűszerezte mondandóját. Kifejtette: szerinte mindenki, aki Románia állampolgára, az egyben román is." (civishir.hu)

Most jöhet a mea culpa.

De gyorsan ám! :)

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 10:11:47

Azon töprengek, hogy a rövid beírásom megjelenik, míg a hosszabb, amely linkeket tartalmaz, másodjára sem, habár azt írja a blog, hogy sikerült az elküldése.

Ez valami cenzúraféleség?

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 10:23:16

"Az 1994-es választások előtt a párt fősodra - nevezzük Magyar Bálintnak, bár persze nemcsak őt jelenti - "nem akarunk fekete párducokat az SZDSZ-frakcióba" jelszóval kivette a Magyarországi Roma Parlamentet képviselő Horváth Aladárt a parlamenti jelöltlista esélyes zónájából. A Csalog Zsolt és mások nevével fémjelzett, a Roma Parlament (Ungriko Themesko Romano Parlamento) által elfogadott roma programot érdemi tárgyalások nélkül elutasították - még csak nem is vitatkoztak róla. Ezzel azt is elérték, hogy Csalog Zsolt, a kiváló ellenzéki író, szociológus és szociográfus, az SZDSZ alapítója kilépett a pártból." (erlauer3.nolblog.hu)

Sosem hittem volna, hogy hivatkozni fogok ilyenre. :)

Hari Seldon 2 2013.04.03. 10:56:00

@spangola:

"A mai hozzászólók lefogadom a Jobbik támogatói. Undorító ez az alpári stílus, ami itt megy. Nem is értem, miért nincs moderálás. "

Szerintem csak részben van igazad. A maffiapárt és a jobbik támogatói között legalább 50%-os az átjárás.
Plusz a maffiapárt támogatói is pontosan ugyanazt gondolják amit a jobbik. Csak tudják, hogy az EU-ban nem PC kimondani őket, ezért a nagyobb nyerési esélyre szavaznak.
Ennyiből tehát még azt is mondhatom, hogy sokkal jobban becsülök egy jobbikost, mert a maga bugyuta módján legalább őszinte.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 11:10:10

@Hari Seldon 2:

Nem tűnt fel neked, hogy milyen érzékeny az illető a szólásszabadságra? :)

Hari Seldon 2 2013.04.03. 11:15:50

@borzimorzi:

Ez a zsiráfos szöveg szenzációs volt. Utólagos engedélyeddel elmetettem magamnak. Csak saját felhasználás :-)

Frizuravarjú 2013.04.03. 11:28:30

@borzimorzi: Te szegény. Olvasgasd a talmudot!

Az antiszemitizmus jogos önvédelem a gyűlölet népe ellen.

bpetya75 2013.04.03. 11:54:56

@pocaklakó minimanó:

Nem cenzúra, hanem a blogmotor.

Azóta sem jelent meg a hozzászólásod? Velem volt már úgy, hogy 10-15 perc után jelent meg, de az elküldés időpontjával. Sőt! Baloldalt a legfrissebb kommentek között megjelent, aztán eltűnt. Szóval vannak itt cenzúra nélkül is érdekes dolgok ;-)

Vombatus Ursinus 2013.04.03. 14:05:05

@bpetya75: "Próbálok rájönni, mi a bajod a Tankcsapdával túl azon, hogy a pyro gyerek szereti őket."

Az égvilágon semmi. Aki szereti, az hallgassa! De ne hasonlítsuk már össze zeneileg Gerendás Péterrel, mert nem ugyanaz a súlycsoport és műfaj.

Vombatus Ursinus 2013.04.03. 14:08:08

@pocaklakó minimanó: "A közbeszédben évtizedek óta teljesen természetes, hogy a maszopnyikok és szadesznyikok a jelenlegi határainkon túl élő magyarokat simán lerománozzák, letótozzák, leszerbezik és nem csupán a bőr nem sül le a képükről és nem csupán stikában mondogatják ezeket, hanem bele mindenki pofájába a tévében."

Szerinted az hogy Szanyi egyszer hülyeséget beszélt (mint mindig), az az jelenti, hogy "évtizedek óta, bele mindenki pofájába a tévében?"

borzimorzi 2013.04.03. 15:02:13

@Hari Seldon 2: Használd egészséggel, csak kérlek, engem jelölj meg szerzőként.

Mellesleg Gerendás Péter problémája megoldódni látszik:
szeged.hir24.hu/bulvar/2013/04/03/meghivo-bekescsabara-gerendas-peternek/~~fokusz

Hari Seldon 2 2013.04.03. 15:53:38

@borzimorzi:
Ez a Fekete Péter a maffiapárt egyik embere. Gondolhatod, hogy meddig fog tartani a "segítség".

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.03. 16:40:02

Nekem 3 sarokpont feltűnő ebben az esetpéldában.

1. Egy sokgyerekes családapa beszél. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének az egyik potenciális felszólaló aktivistája. Élhetetlenné vált-e mai Magyaroszág a nagycsaládosok számára? Erről érdemes lenne külön fürumot nyitni!

2. Egy vállalkozó beszél, akinek a piaca beszűkült. Profilváltásra kényszerítené őt a paiaca. Gondoljunk már bele, hogy "a paici környezet és az adórendszer vagy akár csak a kivándorlás mint új társadalmi jelenség hogyan hat a piacokra"? Ez is megér egy misét!

3. Amikor az ember újra akarja stukturálni az élet stratégiáját, akkor valóságos alternatívákat mérlegelve logikus vagy irracionális lépés-e a kitelepülés? Fájhat-e, hogy megéltük ezt?

2013.04.03. 19:01:48

@bpetya75: 'Bocs, de ez nevetséges. Már 15-20ezres városkákban is van legalább két kínai üzlet, és akkor BP-en a kínai után kiabálnak, hogy kínai? Jajjj...'

Ok, nem kell elhinni, ha szerinted azzal szorakozok hogy ilyeneket kitalalok, hidd ezt nyugodtan. Ha raersz, kerdezz meg egy Mo.on elo kinait akit szemelyesen ismersz (tehat aki megmondja neked az igazat) hogy milyen gyakran valik diszkriminacio aldozatava, milyen gyakran szolnak be neki azert mert kinai.

2013.04.03. 19:04:50

@superfrog: 'nem szeretnék nézeteidbe belekötni, mert pont nem érdekel.
de legalább ne hoznád magad ilyen helyzetbe !kijelentesz dolgokat, miközben cáfolod magad. hát brávó. bizoinyára abszolút toppon vagy mi a pálya, ha nem MO-n élsz. ez a kemény :))))))
és az külön tárgyilagosságot és komplex gondolkodást tükröz ha valaki Londonban él, és elmondja mi van Angliában. kb annyi köze van a kettőnek egymáshoz, mint a Margit szigetnek Budapesthez.....
már régen sem értettem, miért szavazhatnak a nem hazai lakosok. Tóni bácsi Sidey-ből, aki 30 éve nem volt othon, majd jól eldönti mit kell otthon csinálni, mert elolvassa a tutit a cseppet sem manipulatív médiából...........'

Nem akarok bunko lenni, de meg kene kicsit magyarul tanulnod mielott elkezdesz itt kommentelni. Semmi ertelme nincs a fenti paragrafusnak, es raadasul az irasjeleket is nagyon furcsan hasznalod amitol meg nehezebb rajonni hogy mit akarsz mondani.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:24:06

@bpetya75:

Eddig még nem jelent meg, pedig kétszer elküldtem. Újra megpróbálom.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:25:37

Most sem. Kiírja, hogy "A hozzászólás elküldése sikerült." és ennyi.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:26:15

@Mirjam2:

Próbáljuk darabonként...

"Aha, es szerinted ha Mo.on minden alkalommal bejelentenek a rendorsegen mikor antiszemita incidens tortenik - beleertve verbalis tamadasokat - akkor hany ilyen incidensrol lenne feljegyzes? Az egesz magyar rendorseg megbenulna es mast sem csinalna egesz nap mint ezeket rogzitene, foleg ha a ciganyellenes megnyilvanulasokat is beleszamitjuk. Mo.on normalisnak szamitanak a rasszista megnyilvanulasok es senki nem jelenti be oket a rendorsegen. Ott az lenne a hir, ha nem lenne naponta sokezer rasszista beszolas."

Ez úgy szokott történni, ahogy mondod. A rasszizmus - legalábbis az egyes közegekben dívó értelmezés szerint - csakis mások sajátja. Például a cigányos sosem szoktak rasszista módon fellépni, hiszen nem olyan közegben szocializálódtak.

Ez alap.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:26:56

Darabonként megy, úgy tűnik...

Mirjam2-nek...

"Kerdezz meg akar egy francia, akar egy nemet atlagembert hogy az o orszagukban normalisnak szamit-e a zsidozas / ciganyozas; mindenki azt fogja neked mondani hogy nem."

Kérdezd meg ugyanezt itthon, ugyanezt a választ kapod.

Aztán, hogy a valóságban mi a helyzet...

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:28:28

Úgy tűnik, a linkeket nem szereti, pedig olyan szép youtube-os felvételeket találtam Mirjam2-nek a világ sok olyan országából, ahol - állítása szerint - a rasszizmus csak valami egzotikus izé. :)

bpetya75 2013.04.03. 21:35:54

@Mirjam2:

Nem ismerek kínaiakat, de elképzelni sem tudom, hol járhatott a kollégád, hogy sorozatban ilyet tapasztalt. Mert hogy belefut egy ilyenbe, azt el tudom képzelni, de hogy 3 nap alatt sokszor?

Nyilvánvaló, hogy nem valami rózsás a helyzet, a cigányozás, zsidózás hamar befigyel, de ez "Kínai!", "Dagadt!", "Szemüveges!" vonal a környezetemben úgy kb kisiskolás kor után megszűnik. Pedig lakótelepi gyerek vagyok.

@pocaklakó minimanó:

Akkor valamit nagyon jól csinálsz. A Tesó figyel rád ;-)

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:45:32

@Vombatus Ursinus:

"Szerinted az hogy Szanyi egyszer hülyeséget beszélt (mint mindig), az az jelenti, hogy "évtizedek óta, bele mindenki pofájába a tévében?" "

Ne tettesd már magad ennyire naivnak, hiszen mindenki, aki az elmúlt években nem élt barlangban, tudja, hogy az ilyen és hasonló megnyilvánulások jellemzőek.

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:48:05

@Saman:

Kérdezzük meg a nagycsaládos-tematikát illetően Lukács Ernőt és feleségét, akik 20 gyermeket neveltek fel Gerendásénál sokkal sanyarúbb körülmények között.

Mi a titkuk?

Miért nem akarnak kivándorolni?

És miért nem mondják, hogy nem bírják az itthoni közeget?

Szintén zenész?

pocaklakó minimanó 2013.04.03. 21:55:00

@Vombatus Ursinus:

Hallgasd meg a népszerű médiagenyát, Balázst, aki az erdélyi betelefonálót megkéri, hogy köszönjön el az ANYANYELVÉN.

www.mixcloud.com/webradiob/sebestyen-balazs-szerint-roman-a-szekelyek-anyanyelve/

Hozzak még? Csak kérned kell.

2013.04.04. 02:06:20

@bpetya75: En is megdobbentem ezen a kinai-eseten, meg a kollegam sem erre szamitott, de ugy latszik ez van. El tudom kepzelni hogy ha valaki latvanyosan 'mas' (mint egy 'kinai') az meg mindig ilyen gyerekes megnyilvanulasokat valt ki egyesekbol. Azt is el tudom kepzelni, hogy mivel egy egyedul maszkalo, elveszettnek latszo kinai no nem jelent veszelyforrast, ezert minden arra jaro rasszista rajta eli ki magat.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 06:54:39

@Vombatus Ursinus:

Mit találsz unalmasnak? Unod, hogy nem jött be a feltételezésed, miszerint a ballib oldal bőszen lerománozza, leszlovákozza a jelenlegi határainkon túl élő magyarokat?

Kifogásoltad, hogy csak egy példát kaptál. Aztán amikor kapod a többit is, hirtelen nem tudsz mással replikázni, csak ezzel a szánalommal feljebb.

pocaklakó minimanó 2013.04.04. 06:59:57

@Mirjam2:

"En is megdobbentem ezen a kinai-eseten, meg a kollegam sem erre szamitott, de ugy latszik ez van."

Be akartam neked linkelni azokat a rasszista megnyilvánulásokat, amelyek szerinted olyan országokban nem léteznek.

Úgy tűnik a blogmotor (vagy a cenzúra) nem engedi a linkeket.

Áthidaló megoldásként a youtube-os cím (youtube.com) begépelése után a következőket illeszd a címhez, hogy jobban lásd:

a) /watch?v=oGMMntYdeCA
b) /watch?v=9oxVlP4pYc0
c) /watch?v=2kusKGa4LjM
d) /watch?v=2szx-WWR0rw
e) /watch?v=w8VW4HJ8rYA
f) /watch?v=acnEIUKI7_Y
g) /watch?v=KCG5Qbb7ZRw
h) /watch?v=RqzMzQ1egkk

Szemelgettem a bő termésből.

Tudod, említetted, hogy ami itt előfordul ezzel a szegény kínaival és másokkal, az másutt nem komilfó.

Kíváncsi vagyok, a videók kommentálására.

Biztos megrendezettek lehetnek mind. Hiszen ilyen szörnyűségek demokratikus országokban egyszerűen nincsenek. :)

zachary 2013.04.04. 22:35:59

Ez elég egy hulladék egy szutyok zene ilyen vinnyogós lgts hulladék mint amit a többi érdemes művész is művel.... De ez mit akar kint csinálni,?? téglát hordani már szerintem kicsit öreg.. Zeneboltba meg van ember..... Tényleg jobb a Tankcsapda!!!! Rákkenroll!!! Ja és csak a hecc kedvéért igeniiis van cigánybűnözéééés! Cigánybűnözés cigánybűnözés! Igeniiis van cigánybűnözés!! Hajrá Fradi, mocskos újpest!!!

Mercel 2013.04.06. 00:36:14

@pyromaster:

Youtube:

Katy Perry - Firework
Nézettség: 360 068 612
Háromszázhatvanmillióhatvannyolcezerhatszáztizenkettő

Terry Callier - You Goin' Miss Your Candyman
410 673
Annyi amennyinek látod.

Katy Perry egy igen jó mellekkel rendelkező csinos de kurvára tehetségtelen kis liba, akit bár nem rúgnék ki az ágyamból de bottal se tudnának rávenni arra, hogy nézzem vagy hallgassam.

Terry Callier sajnos elhunyt úgy fél éve, de róla tudni kell, hogy zseniális jazz énekes volt, és regénybe illő élete volt.
Nem mellesleg nagyon jó ember hírében is állt.

Segítek, nem Katy Perry a jobb.
Ugye nem abból akarsz kiindulni, hogy akit többen néznek / ismernek az automatice jobb zenész?:D

Az emberek 80%-a idióta.
Gratulálok, egy igen népes klub lelkes tagja vagy:)

"Frigyes"

Jirlan · http://nemzeti.net 2013.04.24. 10:50:28

Hallgathatatlan szar zene kutyát nem érdekli, még youtuben se nézik.

Emberileg is ellenszenves, gőgös, beképzelt, vádaskodik, nácizik, lemucsaiz, vérigsért

Nincs mit szeretni egy ilyen hőzöngő bugris szdszközeli médiamajmon

És az ilyen blogokon se ahol minden poszt témája csakis a jobboldal elleni uszítás, bácizás, rasszistázás lehet

Éhes_ló 2013.07.25. 18:08:42

@Wisey: Ritka szemét egy alak ez a kókler mesüge bérrettegő. De mondjuk ez nem újdonság a fajtájától, most is a nagy átlagot hozta...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása